Dacă vinzi castraveți la grădinar, măcar să nu fie de plastic !

În discuția cu vicepreședintele american, Joe Biden, cred că este posibil ca premierul român Victor Ponta să fi participat de fapt la un fel de etapă de evaluare. Dacă impresia lui e că acolo doar a discutat subiecte importante privind economia sau politica sau cine mai știe ce, este, elegant vorbind, ușor infantil. Dar cred că și el e conștient că a fost mai mult decât atât.

SUA își întreține cu grijă relațiile cu statele partenere iar noi pretindem că pășim hotărât pe drumul ăsta chiar dacă mai avem până departe. În lumina asta este foarte important pentru ei să cunoască personalitățile politice, lideri ai unor grupări politico-sociale și cu potențial electoral major, cu atât mai mult cu cât relațiile pe palierul ăsta sunt relativ recent demarate și nu beneficiem de cine știe ce zestre pozitivă.
Cel puțin teoretic, dacă nu chiar mai mult decât atât, din punctul lor de vedere Victor Ponta este potențial viitor președinte.
E normal ca americanii să încerce să-l cunoască cât mai bine.
Și cred că la primul seminar Ponta a dat cu bâta-n baltă.
E 50% picat la examen încă înainte să tragă subiectul.

„El a fost interesat de stabilitatea României și mi-a spus care e dorința Americii, adică să fim o țară puternică, să ne continuăm creșterea economică, să fim puternici energetici (nb. bine ca n-a zis „cinegetici”), să fim aliații lor în continuare, dar să colaborăm cu alți prieteni ai lor, deci lucruri extrem de pragmatice și de serioase. Nu aveam ce să discutăm despre Băsescu” – ne aduce la cunoștință premierul.

Pe scurt, conform propriilor lui declarații, Biden i-a comunicat câteva puncte vitale :
– stabilitatea României = referire evidentă la evenimentele ce provoacă INstabilitate, gen încălecarea statului de drept din vara 2012, manipulările cu pseudomanifestații de la Calafat la Pungești șamd. La faza asta Ponta e în pom. Și nu e pomu’ nostru.
– creștere economică = se referă la problemele privind deficitul bugetar, absorbție fonduri pentru dezvoltare, privatizări ale companiilor încă de stat și foarte probabil nu în ultimul rând la exploatările resurselor pe care le avem prin mila Domnului. Cam la toate guvernul Ponta stă în crăci !
– să fim puternici energetici = întărește ideea de mai sus sugerând în plus pericolul dependenței de importul de energie și făcând trecerea către macro-orientarea politicii externe. Ponta e în aceeași poziție.
– să fim aliații lor în continuare/să colaborăm cu alți prieteni ai lor = orientarea despre care vorbeam mai sus. Un fel de „… măi muțunache, bagă-ți mințile în cap, ești cu noi sau ești lipsă !”.
Pentru că ȘI la faza asta Ponta e pe post de sac de box. De la declarațiile antiamericane (poate acum începe să vadă o fâșie de la tarlaua de tâmpenii ce le-a făcut în 2012) până la vizitele de pretenie cu popoarele frățești LUI, în procomunism.

Ceea ce a chițăit domnia sa premierul nu puteau fi decât miorlăituri de „miau angajamentu'” din poziția „ghiocel” chemat la darea de seamă conform regulii de trei simplă : prima dată te întreb de ce, a doua oară te avertizez că, a treia oară poți să începi să te jupoi singur, ca să nu pierdem timpu’.

„Evident că interesul actual cel mai mare este cel pentru companiile energetice. Cred că România poate fi un jucător regional în energie. Vrem să avem gaz și petrol din Marea Neagră, dar nimeni nu are capacitatea tehnică în acest moment în lume să exploreze aceste resurse înafară de Exxon. Am discutat despre Chevron și cu vicepreședintele. Cine exploatează această resursă are uriașie avantaje economice. Cred că trebuie să spunem da, vrem gaze de șist, dar să fim atenți câți bani cheltuim”

Mie mi se cam pare că Ponta a fost acolo ca să obțină acordul pentru o eventuală șansă în „politica mare”. Și inevitabil pentru asta se cerea o poziție de genul ăsta.
Întrebarea problemă este cât a fost de sincer în poziția pe care a adoptat-o ?
Pentru că noi cam știm ce-i poate pielea !
Dar am convingerea că și americanii știu ! 😀 😀 😀

Personal cred că pentru început va încerca să se comporte.
Măcar în limitele în care proprii lui gășcari nu-l vor strâge cu patentul de atârnătoarele ascunse. Și înclin să cred că ăsta este și motivul pentru care piratul s-a arătat atât de îngăduitor cu plecarea lui acolo. A fost de părere chiar că plimbarea asta este benefică pentru România.
Cum-necum, mai este încă o lesă, încă îl mai ține de domestic pe lângă casa omului.
Dar asta nu va dura.
Sunt două elemente ce nu pot fi ignorate.

Primul este turma de fiare hămesite ce-o are-n spate. Sunt adunați acolo pe sprânceană, numai unul și unul. Ăștia nu se vor lăsa amețiți de teorii morale și principii desuete pentru femei bătrâne. Îl vor determina pe papagal să facă cum vor ei sau într-o bună zi îi găsim numai fulgii pe boticurile lor.

Al doilea element este caracterul în sine al individului.
La cât de fățarnic este personajul eu am mari îndoieli că va rezista foarte mult în a-și ține cuvântul dat. Și am convingerea că se crede mult mai deștept decât premiul Nobil cu coroniță. Este foarte posibil să aibă impresia că o să-i ducă și pe ăștia cu preșul cum a dus turma de zombies cu ochii-n Antene, măcar cât să pună laba pe scările de la Cotroceni.
Și cred că se înșeală !

De altfel faptul că la interviul dat la B1 a trecut senin peste observațiile în clar făcute de vicepreședintele american privind ofensiva periculoasă asupra statului de drept în fruntea căreia Ponta s-a evidențiat strălucit, arată clar că nu este pregătit. Ca și observația ușor tembelă ce viza momentul în care România va „scăpa” de Băsescu, prin care îl situează pe Biden printre elevii repetenți de la școala ajutătoare.
Arată deopotrivă și că încearcă să prostească lumea dar mai ales că este efectiv incapabil să înțeleagă că în jocul de la masa asta el e problema, iar toți ceilalți ȘTIU cu cine au de a face.

Prin urmare cred că ne putem aștepta la o perioadă de oscilantă reținere și joc de glezne pentru imagine, pigmentată însă ades cu derapaje cât mai discrete, atunci când are impresia că nu-l vede nime.
Atâta vreme cât crede că are șanse la președinție, s-ar putea să facă pe cumintele.

După aia ..mai vedem 🙄
Pentru că eu rămân încă la părerea că Victor Ponta nu are calibrul necesar pentru a fi Președintele României, nu este în stare, nu este acel tip de caracter capabil să se schimbe sincer din omidă în fluture.
Nu e omidă.
E râmă.
Și râma nu se face fluture nici dacă-i faci transplant de personalitate.

Însă poate fi folosită excelent ca momeală dacă e bine prinsă în cârlig ! 😉

Viq

Anunțuri

81 responses to “Dacă vinzi castraveți la grădinar, măcar să nu fie de plastic !

 1. ‘Neata!

  „Nu e omidă.
  E râmă.
  Și râma nu se face fluture nici dacă-i faci transplant de personalitate.
  Însă poate fi folosită excelent ca momeală dacă e bine prinsă în cârlig ! 😉 ”
  😀 😀 😀
  (desi, cu perspectiva cel putin teoretica de a ajunge pres., e de vai si-amar)

 2. Viq,

  Imi place mai mult analiza ta pe „textul” vizitei lui vvp in America din SUA, decat altele de prin presa (sper sa nu deranjez pe nimeni spunand asta, dar de se intampla totusi, asta e! 🙄 😛 )

  Primul citat din vvp e fix cu cuvintele lui? Suna tare debil-infantil…Dar nu ar trebui sa ma mir, in fond…

 3. „Cea mai bună garanție pentru statul de drept și independența Justiției este plecarea lui Ponta” (Monica Macovei)

  http://www.revista22.ro/monica-macovei-cea-mai-buna-garantie-pentru-statul-de-drept-si-independenta-justitiei-este-plecarea-lui-ponta-32703.html

 4. salut copaceni. De indata ce a devenit clar ca urmatorul presedinte se va alege pe actuala consitutie a inceput frenezia in PSD pentru un candidat propriu si victorios. Cititi va rog IN ACEASTA CHEIE ce se intampla si in parlament si la guvern, adica zburatacirea PNL simultan cu dezmembrarea acestuia [ca nu cumva sa se coaguleze cei 60% ce nu juiseaza de placerea de a vota PSD]. Totul se explica coerent.

  Divide et impera o stie bine Ilici.

  In acelasi timp ipoteza lui Ponta la Cotroceni deschide cale larga lui Dragnea sustinut de destui baroni CU BANI: cititi toata descentralizarea lui Dragnea in ACEASTA CHEIE si veti gasi explicatii perfecte. Tot asa se explica si zarva de fatada a lui Ponta pe marginea dosarului Dragnea si [eventual] ceva presiuni subtile ca sa se judece mai repede.

 5. copaceni INSIST: nu comentati DELOC vreo interventie a postacilor cu maskirovka.

 6. Cinic

  Si eu sunt de parere ca ignor-ul ar fi cea mai eficienta solutie.

  PS
  Daca sunt situatii in care o contracarare a comentariilor postacilor e necesara (inevitabila?) se poate face si FARA „dialog” direct cu acestia. Si nu-i lasati sa se „agate” de comentariile voastre.

 7. Despre declaratia lui Duane Butcher, facuta in prima zi a vizitei lui vvp in USA si semnificatia ei, in viziunea Sorinei Matei:

  „Reforma si intarirea institutiilor independente si puternice in Romania sunt parte din Parteneriatul Strategic dintre noi (…).
  Pentru ca Parteneriatul Strategic sa functioneze, avem nevoie ca Romania sa fie o tara puternica, adica sa aiba institutii puternice si independente si de aceea suntem atat de interesati sa vedem sistemul judiciar si procurorii si toti ceilalti sa fie independenti si puternici”

  http://sorinamatei.blogspot.ro/2013/10/sua-cer-romaniei-institutii-sistem.html

 8. Daca vvp ar spune adevarul 100 de ani de acum inainte, nimeni si nimic nu m-ar convinge sa renunt la gandul ca in primul ceas al celui de-al 101-lea ar putea minti iar.
  Unicul gest care ar face credibil miracolul unei transformari radicale a acestui personaj nefast pt Romania, ar fi DEMISIA si IESIREA DEFINITIVA de pe scena politica… Dar asta e pura fantezie, desigur.

 9. Tia Serbanescu – n. 24 octombrie…
  La Multi Ani! 🙂

  Invers
  Scris de Tia Şerbănescu
  Ora petrecută de premier cu vicepreședintele american Joe Biden e un trofeu pe care dl. Ponta l-a afișat imediat pe toate micile ecrane prezentându-l însă (ca de obicei) într-o lumină falsă. Spre exemplu, vicepreședintele Biden s-a arătat „interesat” de o justiție independentă și de „un puternic stat de drept”. Mesajul viza atât trecutul ilegalist al premierului (puciul din 2012) cât și revocările brutale de la DNA. Ei bine, dl. Ponta a prezentat mesajul exact pe dos: „ideea era că pentru companiile americane e foarte important să avem o justiție neimplicată în politică”. Ce diabolică răsturnare! Adică justiția se implică în politică, anchetând politicieni și stricându-le ploile! Dl. Ponta a dezvoltat această percepție inversă – și perversă – încă de la prima înfățișare la tv: „după 2014 nu vom mai avea discuții cu ăștia sunt procurorii mei, cu diverse arestări”. Reiese că după ce scapă de dl. Băsescu, dl. Ponta și PSD revin la liniștea de pe vremea lui Ilici (și Năstase) când niciun politician nu era deranjat de justiție iar marea corupție era respectată. Faptul că dl. Ponta dă de înțeles că asta i-au cerut americanii și asta le-a promis e un fals atât de grosolan încât ar trebui să-i sperie pe amfitrionii săi. Primești omul în Casă Albă și el iese și bârfește lucruri negre. Se pare că nu e nimic de făcut cu dl. Ponta. Nu rezistă în fața unei minciuni mai mult de trei minute. Așa că a mai plasat o minciună de rutină: „a fost necesar ca România să-și reia relațiile americane”. Dar când le-a întrerupt? Cel care n-avea relații bune cu americanii era el însuși (plus Crin) care acuzau SUA că țin cu dl. Băsescu. Și americanii erau „procurori băsiști”! Ei, acum dl. Ponta e mai băsist ca Băsescu: susține gazele de șist și Roșia Montana – față de care președintele s-a declarat (ha, ha, ha!) „neutru”.
  Cea mai nostimă imagine americană a dlui Ponta e însă cea în care, după ce s-a zbenguit pe terenul de baschet, a îmbrăcat tricoul uriașului Ghiță Mureșan, care-i venea drept ca un capot. Părea un pui de bogdaproste foarte convingător. Dar ce-i al lui, e-al lui: e cel mai bun premier dintre toți bschetbaliștii. Tot ce nu-i convine aruncă la coș. În absența sa în țară s-a produs o minune: denunțătorul dlui Dragnea în dosarul fraude la referendum despre care denunțatul pretindea că e mort a înviat. Fostul șef al PSD Bragadiru, Romică Părpălea, a recunoscut: „eu l-am denunțat pe Dragnea și sunt viu, deocamdată”. Are doar 41 de ani. Se poate, tov. Dragnea, să-i furați și viața?

  Tia Șerbănescu

 10. Dragnea: „E d-ul Opris de la STS”

 11. Ce ciudat isi bate uneori viata joc de oameni.
  Acum 5 ani il identificam pe Geoana drept prostul satului.
  L am ascultat astazi pe acelasi Geoana si mi s a parut genial in comparatie cu Mutunache.
  Este dovada ca intotdeauna poate fi si mai rau.

  • Am avut acelasi gand…
   Da, Geoana PARE „parfum” pe langa „miazma” vvp. Cred ca daca am fi o societate sanatoasa, am putea aprecia ca un Geoana (si am putea sa-l includem, eventual si pe Nascase), reprezinta un pericol mai mare tocmai din cauza APARENTELOR, fata de vvp care e „pe fata”, dar din pacate, sunt destui care nu-i distig „fata”, in ciuda trasaturilor atat de clare, de „grosiere” …

   • Mih
    Pe mine ma ingrozeste intrebarea -cum va fi viitorul presedinte al PSD. Avansul PSD pe sacara involutiei este rapid si de ne oprit.
    PSD sufera de sindromul Romaniei.Se manelitizeaza.Sunt convins ca in ritmul asta viitorul presedinte al PSD are toate sansele sa semene cu Florin Salam.
    La asa electorat asa presedinte

    • Tocmai asta spun: daca am fi o societate sanatoasa, un partid „salamo-manelizat” ar ajunge acolo unde ii e locul (din partea mea, duca-se!). Dar NU suntem…Salam-ul si manelele au „priza” la electorat 👿

   • Pana si moderatorii au constatat acelasi lucru ca si dvoastra.
    Mi-a placut cum stateau si-l ascultau ca pe-o bunicuta la gura sobei.
    Cred ca nici lor nu le-a venit sa creada ca pot avea o emisiune atat de lejera chiar si cu un psd-ist … chiar daca a avut cateva momente de derapaj – recte „prosteli pe fata” sau ode inchinate partidului.

  • tucule, vvp e doar MAI prostul satului. Cand vorbeste Geoana transpira stat asistential din gura lui. Oare n-a inteles nimic din stagiul in USA?

 12. CORECTIE
  „”Dovada ca PSD ul are inca resurse nebanuite””

 13. Servus toti !
  dragnea incearca marea cu degetul. Vrea sa-l introduca pe seful STS in scandalul ce cu siguranta se va „externaliza” legat de dosarul sau. Cu certitudine in cancelariile occidentale deja se cunoaste continutul dosarului.Inclusiv datorita si „baschebalistului nostru” 😀 😦 .
  Butcher a asistat la discutiile cu Biden , ca vvp ul sa priceapa ca „asa nu „.

 14. “Nu e omidă.
  E râmă.”

  Cred că greşeşti Viq – E UN LIMBRIC. Adică PARAZIT.
  În rest cugetările tale sunt OK.

 15. bunä,
  prostänacul, are acelas limbaj de lemn, infäsurat mai elevat, un
  sinistru securist cu veleitätzi de presedinte.
  inainte de toate si directzia romaniei spre west cum spune el????
  sä explice ce a cäutat noaptea la Moscova, ce punea la cale cu
  mafiotul Vantu, dece nu-si cumpärä casä si träieste ca un cersetor
  in castele statului.???

 16. au vrut demult sä-l dea jos pe acel general, astea sunt numai jocuri
  bolsevice.

 17. Pe surse s-a aflat că Biden i-a spus lui Plagiator la sfârşitul întrevederii – Chip în tuci . Aşa că mă aştept s-o pună iar de mămăligă când ajunge în ţară.

 18. plagiatorul nu este specialist nici mäcar in mämäligä, numai in zdrentze
  s-au fum.

 19. Au iesit in strada sa apere un parc, cerand demisia guvernului. Acum au infiintat un partid, pentru ca, spun ei, vor sa traiasca intr-o tara democratica si e timpul sa intre in Parlament.
  Se poate si asa!
  Seamana cu alte proteste/miscari de strada? Poate, dar sunt si mari diferente, eu asa cred.

  http://www.b1.ro/stiri/externe/turcia-un-grup-de-muzicieni-i-arti-ti-a-infiin-at-partidul-gezi-nume-inspirat-de-parcul-de-la-care-au-plecat-protestele-din-luna-iunie-68101.html

 20. Mie mi se cam pare că Ponta a fost acolo ca să obţină acordul pentru o eventuală şansă în “politica mare”

  Mda, o evaluare de rutină: http://acuvio.blogspot.ro/2013/10/funny-vizita-lui-victor-ponta-in.html

 21. bunä seara,
  cu un regret imens, mä uit ce grädinä zoo au votat romanii,
  cele mai jegoase si puturoase animale sunt in USL

  Ponta plagiatorul mitoman, este o lichea maidanezä, avidä de putere
  ce va distruge tot, in goana lui de recunoastere si stäpanire.

  ROMANI TREZITZI-VÄ !!!!!

 22. Consiliul European 24 oct. 2013

 23. Cine nu stie,nu cunoaste ca ambasadele sunt mici oficine de spionaj ??
  Orice misca in tara asta se inregistreaza la ambasade….
  Cit de prost poti fi,sau dezinformat sa nu realizezi ca ambasadele au pulsul corect al politicii unei tari????.

  Minciunile guvernamentale,cele transmise prin media SUNT PROCESATE CA MINCIUNI..
  Sa nu isi faca nimeni iluzia ca prefabricarea ,mistificarea,inducerea in eroare nu sunt depistate,nu sunt descoperite de AMBASADE!

  Prostovanii ..da prostovanii ..conducatori ai natiei isi imagineaza ca ogorul insamintat cu matraguna va da ca si recolta griu…

  Stimabili procesatori

  Nu va mai bagati in seama
  intrati in ridicol
  in batjocura internationala

 24. vä ganditzi ce se intamplä, dacä mitomanul iresponsabil
  färä sä gandescä recunoaste kosovo?nu este dreptul lui.
  NENOROCITUL ASTA IRESPONSABIL PONTA , HRÄNESTE
  DORINTZA UNGURILOR:- un inconstient.

 25. uite cä i-au simtzit lipsa lui Bäsescu, si mitomanul nu credea.

 26. ION,
  sper din suflet pt. voi, ca Bäsescu sä mai joacä un rol bun
  in viatza romaniei, golanul ponta cu tupeul si isteria lui mä sperie.

  • Draga Theo
   Atita timp cit este la Cotroceni presedintele Traian Basescu poti sta linistita
   El stie ce sa faca pentru romani si pentru TARA

 27. carlanul a crezut , dacä necheazä si dä cu copita,
  totzi ii fac pe plac.
  oare sunt Americanii asa tampitzi, sä-l creadä????

 28. Cristoiu este un porc bätran,
  auzi cel duce capul, cicä Bäsescu este gelos pe Ponta si
  la pus pe j B. sä-l sune, este un cretin bätran ; ce cautä sä
  minimalizeze rolul si pozitzia presedintelui.
  este o mizerie ce face CRISTOIU:

  • Pt Cristoiu nu conteaza care e realitatea, el (si destui altii de aceeasi teapa) trebuie sa imagineze „realitati” paralele. Probabil pt ca nu-i convine (si cred ca e si incapabil) sa faca analiza pe evenimente reale. „Radio-sant”, mahala de presa – la asta se pricepe…
   Si el si altii discuta ce-si inchipuie ei ca ar fi…In fond, din interes si/sau prostie, manipuleaza…

   Comunicatul oficial al Presidentiei
   „Președintele României, domnul Traian Băsescu, şi vicepreședintele Statelor Unite ale Americii (SUA), domnul Joseph Biden, au avut în cursul serii de joi, 24 octombrie a.c., o convorbire telefonică. Aceasta s-a desfăşurat la cererea vicepreședintelui SUA, domnul Joseph Biden.”

   http://www.presidency.ro/?_RID=det&tb=date&id=14600&_PRID=ag

 29. buna seara,

  cred ca ponta – fizic, psihic, discursul lui, comportamentul lui, cunostintele lui, limbajul corpului, privirea lui, etc – va fi supus analizei unei duzine de psihologi si psihiatri americani pentru a-i face o reala evaluare a personalitatii sale!
  🙂

  si mai sper ca ponta nu va ajunge presedinte la cotroceni.
  +
  la ora actuala, consider ca borfasul ponta a devenit mai periculos ca crin antonescu, paiata….

  • Skorpionule,

   orice evaluari, orice permutari, de oriunde pornesti avadu-l ca obiectiv pe Ponta ajungi la….. nula. Pierdere de timp din categoria munca in zadar.

 30. interesanta stire:

  Convorbire telefonică între Traian Băsescu și vicepreședintele SUA, Joseph Biden, la solicitarea oficialului american

  asta azi!!!

 31. Theo, ai dreptate,
  cristoiu este un mare Schwein!
  🙂

 32. uite cum maidanezul a avut „dreptate,” nu-l sunä nimeni …………
  pe presedinte, numai americanii, ceva l-o fi SPERIAT pe Biden
  in vizita lui, o fi fost obraznic,tupeist, s-o fi läudat………………..

 33. Un articol, pe care va recomand sa-l cititi, vine intr-un fel ca o continuare la discutia Biden-Basescu

  http://www.kyivpost.com/opinion/op-ed/whats-at-stake-at-the-vilnius-summit-330349.html

  • Skorpy
   Un pic cam lung…insa merita citit..Nu stiu daca in presa romaneasca gasim o astfel; de analiza succinta ..
   ACUM pot intelege Miza de la Vilnius..

 34. PONTA ESTE O CANALIE, cu cele mai nocive träsäturi;

  sper ca toate AMBASADELE SÄ-SI DEA SEAMA;

 35. Lazaroiu, despre convorbirea telefonica Basescu – Biden:
  „Acum o fi inteles si Ponta de ce Biden n a discutat cu el despre Traian Basescu si nici nu i a transmis vreun mesaj pentru presedinte. Pentru ca Biden a preferat sa o faca personal.”

 36. Biden in mod curent e un idiot.
  De data asta e un factor pozitiv 🙂

 37. Biden si Co au nevoie sa imprumute un timp flacara violet de la Pirat, avand in vedere scandalul cat casa intre EU si USA pe tema ascultarii telefoanelor.

 38. Victor Ponta s-a dus la Washington pentru a sparge monopolul instaurat de presedintele Traian Basescu pe relatiile internationale ale Romaniei, a declarat premierul roman.

  „De foarte multi ani, eu zic foarte multi pentru ca in politica internationala 10 ani sunt multi, dar Romania nu a fost foarte prezenta sau mai bine zis exista un tip de monopol al presedintelui Basescu care vorbea acasa ca stie el de la Washington, stie el de la Bruxelles, stie el de la Berlin ce trebuie sa facem”, a povestit Victor Ponta intr-un interviu la Antena 3.

  http://www.ziare.com/victor-ponta/traian-basescu/victor-ponta-am-vrut-sa-sparg-monopulul-presedintelui-basescu-pe-relatiile-externe-1264202

  Eu zic ca Pontalone e psihopat si nici n-are creier in cap ….sincer …are limbaj de pe maidan sau periferia Bucureștiului

 39. Buna dimineata!

  „(…)
  A fi de dreapta înseamnă să muncești. Nu să profiți de munca altora.
  A fi de dreapta înseamnă să ai caracter. Nu să faci strategii de salvare personală.
  A fi băsist înseamnă să-ți asumi ridicarea steagului și împlântarea lui în inima câmpului advers. Nu a sta pitit și a face calcule meschine, pe care în fața oglinzii le consideri ca fiind „strategii”.
  A fi băsist înseamnă a fi făcut ceva măsurabil. Nu doar texte, ca singurul efect măsurabil al trecerii tale prin viața politică.
  A fi băsist înseamnă să tragi echipa după tine, nu să o critici inutil din motiv că altfel nu „te preia presa”.
  A fi băsist înseamnă să-ți asumi lucruri corecte, tranșante chiar dacă sunt impopulare. Nu a lovi în cei care și le asumă cu scopul de a le lua locul.
  A fi băsist înseamnă să-ți respecți partenerii. Nu a considera că doar prin augusta ta prezență ai făcut destul.
  A fi băsist înseamnă a fi direct. Nu a fi atât de contorsionat în gândire și sinuos în parcurs încât să-ți fie greu să te justifici până și în fața oglinzii.
  A fi băsist înseamnă a-ți asuma leadership. Nu a da din colț în colț doar pentru că leadership-ul respectiv generează și obligații, nu numai avantaje.
  (…)”
  Daniel Funeriu
  http://funeriu.blogspot.ro/2013/10/din-nou-despre-dreapta-si-fuziuni-de.html

 40. „Rautacisme” de dimineata 😛

  Un „cadru” cam…inghesuit pt intalnirea lui vvp cu reprezentantii Motorola 🙄

 41. Pescuit pe fb (eventual, cu dedicatie pt vvp si „minusistul/minusista” de mai sus 😛 )

 42. CONCURS
  Care este motivul pentru care J.Biden a simtit nevoia sa vorbeasca cu Basescu la doua zile dupa ce fusese vizitat de Mutunache veselul PM al Romaniei?
  Premiul cel mare ( l- am primit deja toti)- Un hohot urias de ris.

 43. „Evenimentul zilei” TV: Invitaţii de azi sunt Cristian Diaconescu şi Eugen Tomac [la B1, ora 11:00]

  http://www.b1.ro/live.php

 44. Pur Ligar ce trebuie sa redevina copil ca sa priceapa logica unora

  daca ajungi sa te lauzi ca ai primit un telefon pari mai degraba o adolescenta uda decat un sef de stat

 45. Din nou banat sau prin spam 🙂

 46. Pur Ligar ce trebuie sa redevina copil ca sa priceapa logica unora

  da, exact, is invidios pe Base de nu mai pot.
  sincer ma bucur…nu-mi pasa care cu cine vorbeste, numa sa iasa bine.

  dar e ca si cum eu m-as lauda ca Plesu a fost de acord cu mine intr-o dezbatere aprinsa acum 3 ani si asa mentiona asta cand voi vorbiti de intelectualii basisti.
  Serios…
  Nu e de gest ci de felul in care pus pe piata acesta.

  • Purly…
   Iti faci si tu jobul…
   Altfel ai diferentia URIASA distanta dintre un Purly si presedintele unui stat…
   Si cei inchipuiti de genul tau
   Care in exprimare se adreseaza Presedintelui Romaniei ca de la egal la egal..

   Inepti..infatuati,lipsiti de bun simt si de respect ..in primul rind pentru Romania…incapabili sa realizeze unde le este locul…

  • hăhăhăhăhăhăhăhă :))))

 47. Asa, ca sa nu mai fie nevoie de mentionarea numelui si toate alea.
  Cum spun de fiecare data cand am ocazia…nu cred ca cineva de aici ma va vana cu paru prin oras.

 48. Purly

  Vezi ca am incercat o explicatie despre discutia asta.

  ALL
  Postare noua !

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s