Portocala otrăvită

PDL și moțul său din frunte, Vasile Blaga, s-au dat de trei ori peste cap și din cea mai consistentă șansă de formare a dreptei se transformă sub ochii noștri în cea mai mare piedică.

După discuția cu Traian Băsescu despre care cel din urmă a dat ceva detalii în interviul de la B1 Tv, Vasile a luat-o exact pe invers.
Aparent e paradoxal. Dacă tot era „pe invers” de ceva vreme cu piratul, atunci de ce a mai vrut încă o întrevedere după care s-o ia d-amboulea ?
Explicația cred că este foarte simplă: Vasile Blaga vrea să înghită toate formațiunile antiUSL ce s-au mai născut între timp. Într-un fel sau altul dorește să le adune într-o singură găleată și să poată negocia cât mai profitabil vânzarea lor către viitorii majoritari ai legislativului. Care majoritate nefiind de pe manșeta asta nu pot fi decât tot cei ce formează actuala coloană a USL.
În vorbe simple, Blaga e coada de topor a PSD cu care acesta intenționează să facă praf tot ce mai încearcă să scoată căpșorul cu idei de dreapta.
În spiritul ăsta intenția sa a fost de a obține de la Traian Băsescu o înghițire a PMP, lăsându-l pe MRU și a lui ceată în fața unor opțiuni aproape imposibile: ori se încolonează și el cuminte sub sceptrul PDL ori riscă să rămână complet pe dinafară cel puțin încă o legislatură, un fel de moarte clinică, ceea ce probabil l-ar fi dus la o dizolvare penibilă.

Pentru asta avea nevoie de acordul piratului și o direcție dată de acesta către PMP.
Dar Traian n-a dat-o.
I-a cerut în schimb să participe la formarea curentului de dreapta înainte de europarlamentare și într-o formă de relaționare tip echipă, în care ceilalți lideri să dețină suficientă putere pentru a se opune unei direcții ulterioare nefericite.
Și Blaga a refuzat.
Cel puțin teoretic, o coagulare a dreptei după europarlamentare ar fi destul de avantajoasă PDL, ținând seama de faptul că se mândrește cu existența unei structuri teritoriale funcționale cu care și-ar putea promova incomparabil mai mulți candidați pentru Parlamentul European.
Și nu e deloc lipsit de importanță că cele mai sonore nume pozitive de europarlamentari români, de la Monica Macovei pâna la Marian-Jean Marinescu, sunt în cărțile lui. Ceilalți n-au nimic !!!
Nici măcar pe Elena Băsescu !!!!blaga
“PDL merge singur în alegerile europarlamentare, este o condiţie ca să ştim toţi cei de pe dreapta cum stăm, pentru a putea face o construcţie sănătoasă.
Da, după alegeri discutăm de unitatea dreptei, dar numai în jurul PDL. Nu poţi construi unitatea dreptei spunând că trebuie să dizolvi PDL. Păi în ce să se dizolve PDL, în doi-trei care au plecat de la noi? Asta nu înseamnă aroganţă, ci responsablitate faţă de dreapta românească. Nu poţi costrui dreapta românească omorând inima ei, care este PDL“.
Tatonările finuțe privind asocierea cu PNL după ce Ponta îi dă a treia cizmă adormitului, sugerează deja ce s-ar alege de această „dreaptă” dacă ideea sa ar avea succes.

Dar Traian Băsescu se pare că nu vede lucrurile la fel.

Iar singura mutare posibilă pentru a încerca să scape dreapta de capcana PDL nu este decât coagularea celor ce mai rămân FĂRĂ PDL, cu toate riscurile ce derivă de aici. Nu mai există alternativă.

Asocierii lui MRU (DA) cu PMP i s-a alăturat individual Cristian Preda, care între noi fie vorba, are o manieră de comunicare mai bună decât a celor doi lideri de formațiuni. La pătrat !
Poate n-ar fi o idee rea să-l bage-n față ca purtător de cuvânt, ceva.

Acum nu mai sunt multe lucruri de așteptat. Bine ar fi să se mai trezească și alți personi cu ștaif care încă mai stau agățați pofticioși de sfârcul electoral al PDL și să degajeze cât mai curând. Pentru că dreapta este clar acum, nu are nici o șansă cu Blaga.
Ceea ce înseamnă că cei de acolo vor fi pe dreapta în afara PDL/Blaga sau vor fi cu PDL/Blaga în afara dreptei.

Cu părere de rău pentru cei menționați și mulți nemenționați, dacă nu pricep lucrurile astea simple și evidente, PDL le poate fi cimitirul politic. Pentru că sacul poate fi plin cu portocale bune exceptând una-două deja stricate. Nearuncate la timp însă, e doar chestie de timp până când acestea le strică pe toate. Blaga nu a fost scos pe tușă atunci când ar fi trebuit. Iar Băsescu știa deja ce va urma.

„Nu sunt tipul de om politic care să dorească nici destrămarea unei construcții politice, nici desființarea unui partid, așa cum flutura, până acum trei săptămâni, domnul Antonescu. Cred însă, cum am crezut și după alegerile din 2008, că o alianță cu PNL ar fi una naturală, dar nu cu un PNL condus de Crin Antonescu…” – a precizat de curând liderul PDL.

Și nu e lipsit de interes să observăm că tot de curând Blaga a identificat drept inamicul nr. 1 doar pe Victor Ponta, chiar și la prezidențiale, loc care, cel puțin oficial, este încă repartizat adormitului.
Treptat Crin Antonescu devine o victimă a PSDului, ulterior deloc rău pentru a figura într-o formațiune ce luptă împotriva acestuia. Pam-Pam !

Cine o vede pe Macovei rămânând credibilă în demersurile sale, activând într-o formațiune condusă în tandem de Blaga și de alți „lideri de marcă” ai PNL precum Relu Fenechiu, Tudor Chiuariu sau Norica Nicolai, dacă (prin absurd) Crin Antonescu s-ar retrage,  este dus cu sorcova. Deși cel mai probabil Blaga ar accepta ulterior parteneriatul chiar cu Crin.

Iar dacă plecarea de acolo este singura variantă onestă, cu cât ea se va petrece mai curând, cu atât vor avea mai mult de câștigat.
Cu toate riscurile aferente.
Eșecul unei candidaturi la europarlamentare sub steagul Dreptei Unite, în timp cred că se va contabiliza mai pozitiv decât un succes în lesa lui Blaga.

Viq

Reclame

63 responses to “Portocala otrăvită

 1. ‘Neata!
  😀 Ce mai poza de-a lu’ Vasile ai gasit, Viqule! 😀 😀 😀

 2. viq. Blaga lupta pentru propria supravietuire (inecatul; care se agata de un pai). In orice unire a dreptei Blaga NU are loc.
  Dar rabdare (fara nicotina): dupa aparitia legala a PMP (inca la tribunal pt. contestatii PENELISTE) vei vedea organizatii intregi de la PDL migrand.
  Sa nu bagatelizam alegerea lui Falca in cel mai de dreapta judet al RO (si primarul orasului capitala si presed.CJ si MRU senator si…. -inegalat de niciun judet. Falca este anti-Blaga, dar Blaga nu a avut ce face.
  Eu STIU judete unde consilieri si primari PDL sunt acolo doar cu numele – ca sa nu-si piarda functia, dar sufleteste opereaza anti-Blaga [sa ne amintim doar istoria celor 42 de primari EXCLUSI si pe care Blaga i-a reprimit CU FORTA].
  In urmatoarele 30-40 de zile vor fi alegeri judetene PDL cam peste tot, iar compozitia locala ne va spune infinit mai mult.

  • Interesant !

   iti dai seama ca nu am nici cea mai vaga idee asupra situatiei concrete din teritoriu. Tot ce pot face e sa speculez ca dupa o perioada atat de consistenta in care Basescu a fost locomotiva, centru de atractie al majoritatii covarsitoare nu doar a membrilor PDL dar si a unei consistente mase de electorat, este practic imposibil ca aceasta multime sa se indrepte catre un inamic politic.
   Ori, in acest moment Blaga asta a devenit.

   Ar fi existat sansa ca sa ramana o optiune proPDL in cazul in care piratul disparea instantaneu de pe scena politica. Ramaneau acolo de-o parere in virtutea inertiei, pana la aparitia unei alternative.
   Dar lucrurile nu stau asa.
   Alternativa exista, ba mai mult decat atat, ea preia oficial stindardul piratului.

   Si in opinia mea PDL poate avea surprize incredibile la testul alegerilor.
   Iar Blaga banuieste ca sta prost.
   Este singura explicatie plauzibila pentru importul lui Predoiu dar mai ales pentru pastrarea in formatie a Monicai, a lui Falca (este parca eligibil pentru nu-stiu-ce…acolo) a lui Udrea… samd.

   • Ce surprize .. incredibile 🙂 ne va da PDL-ul ?
    Pai nu am zis de luni de zile ca e mort, ca e gata, ca e kaputt ? 🙂
    Acum ne va surprinde murind din nou ca trompetistul din debutul filmului Petrecerea ? 🙂
    La testul alegerilor romanashii o vor lua in barba.

    Iar Basescu cand a facut partidul asta rai oameni fesenei a avut si are la baza

    • Last,

     ma refer la o prabusire a portocaliilor lui Blaga.
     Si da, ar fi o surpriza, pentru ca asa cum zic mai sus, la momentul la care vorbim Blaga s-a blindat cu nume de marca pentru europarlamentare.
     Cu ce ies pe piata PMP/MRU ca sa contrabalanseze asta ?
     Sa nu uitam, e vorba in principiu cam de acelasi bazin electoral !!!!

     De-asta zic acolo ca la acest moment ramanerea celor mentionati in trena buldogului este pagubitoare pentru dreapta in mod sigur si probabil si pentru ei.
     O mobilizare buna a noii aliante PMP/FC(DA) nu face decat sa scada voturile ce se duc la candidatii PDL.
     Ba chiar si in cazul in care ar reusi sa castige inca un mandat, tot prost iese.
     E !
     Vdm. 🙄

    • prea mult control vrei.

  • Nu e judetul de dreapta … de loc. Timisul e mai de dreapta desi are conducatori usl-asi.
   Falca e jupanul si il alegeau si daca era khmer rosu sau june turc.
   Iar MRU s-a dus si s-a ales – la redistribuire – pe locul lui Seculici – tot datorita lui Falca. Asta e elita romaneasca locala domnitoare gata stratificata

 3. Badalau la DNA. Populatia l-ar vota in continaure cu 80% chiar de pe bancile inchisorii, ca acolo isi desavarsesc uslinosii educatia.
  dar ia imaginati-va un DNA si fara Morar si fara Codruta. se mai atingea cineva de super barosanii astia?
  astora de la PSD cred ca nu le vine sa creada ca mai sunt procurori care inca isi fac treaba.
  In timp ii vor elimina dar pana atunci au de suferit.
  oricum e incredibil cat de solidara cu hotii e populatia. Cu hotii de la USL, ca aia sunt profesionisti, cu amatorii lui Blaga da brusc intransigenta peste bastinasi.

 4. Cu Blaga toata lumea stie despre ce este vorba…
  Si cu el vor ramane doar cei din aceeasi speta…cu aceleasi comportamente sau gindire,cu aceleasi subversiuni politice…
  Cei care au profitat si profita de pe urma relatiilor interpartinice….in interes privat…de afaceri…

 5. Normal ar fi sa se separe apele in PDL. De tot!. Poate se asteapta cel mai bun moment. Poate ca exista speranta unei salvari a partidului, a unei supravietuiri a PDL-ului post „epoca” Blaga & Co… 🙄 Daca varianta asta se va dovedi nefezabila, cred/sper ca toti aceia care in interiorul partidului au mancat broaste de la alegerea lui Blaga, sa abandoneze naibii sandramaua si sa migreze spre zone mai „sanatoase” dpdv politic. Chiar si iesirea din politica ar fi de preferat, decat girarea gruparii Blaga, prin simpla calitate de membru PDL…Zic si eu 🙄

 6. cat de perversi sunt romanii, mä uit la B1,
  totzi au merite pt. proiectul deveselul, dar nu spun clar,
  Presedintele Bäsescu a iscälit si insistat pt. priect, este o nerusinare.

  dacä nu era presedintele Bäsescu nu se fäcea.
  a fost f. emotzionat la sfarsitul discursului

 7. un lucru este f. clar.

  inscenarea politzistilor cu aruncatul sepcilor si javrä ordinarä,

  a fost puse la cale de BLAGA: EL ESTE JAVRA ORDINARÄ:

  • „Iesi afara,javra ordinara”este insusit public de Claudiu Craciun…activistul ‘nepatat”,dar cu state vechi in serviciul USL…
   Ca l-au strigat si politistii lui nea Blaga …ehehehe ..doar o veriga pe o legatura tinuta la secret…

 8. BLAGA, poate sä-si jupoie pielea si tot un animal scarbos rämane.

 9. Ehehehehehe…….Piratul l-a jucat bine pe caprar ….caprarul nu joaca șah ….era culmea ca TB sa încerce o alianța cu tablagiu’ ruginit dupa ce a spus Adio PDL …a știut exact ce o sa faca Blaga ,apoi a transmis un mesaj ….cel cu poza din restaurant,unde poseta portocalie a Elenei Udrea este pe alt scaun .
  Piratul separa acum Fesenistii de basisti …..Fesenistii vor merge cu uslamistii …ori PSD ,ori PNL care-i tot un draq….spunea cineva pe aici ca in sfârșit s-a lamurit lumea ca PNL este tot PSD

 10. Hehehe 🙂
  Cristian Preda a intrat in FC ! Bravo lui.It’s a good asset ! E bun !
  Asta este o pruna integral pishata pe care o inghit acum vecinii politeeni. 🙂 Doar daca nu vor continua sa il critice pe CristianPreda cum o fac de 1-2 ani. Dar dupa cum ii stiu…. consecventi si impartiali ca tot romanul … vor inghiti si pruna asta.

  Intrebare pt @Mark. De ce nu o fi mers CPreda la MP partidul nou ,curat, luminat ca argintul strecurat ?

  • Iti raspund eu in locul lui @Mark,
   Pentru simplul motiv ca FC in afara de MRU nu are pe nimeni prizabil.
   Cel putin pina astazi PMP si FC se vor alia ,nu vor fuziona.In conditiile astea , atita timp cit nici una nu acopera intreg teritoriul gurile rele spun ca au hotarit ca vocile bune sa fie distribuite intre cele doua partide.
   Daca au mintit sursele mint si eu.

  • lnm. PMP inca NU exista (oficial). Daca iei asta in consideratie e posibil sa-ti explici multe si sa nu pui intrebari (crezute de tine) cu schepsis. Si poate recitesti ce zise Preda la PARASIREA PDL.

   • Pai in mizda pasii mai cinic, asta tot spun eu:
    Daca nu sunt in stare si nu au fost in stare sa faca un partid pentru europene, atunci de ce dreak nu au ramas cum era normal inca un an ca fundatie si s-au repezit sa zica alegatoru: fundatia e doar un motiv: Ei sunt de fapt ciolanarii de partid obisnuiti (astia fiind ai lui Basescu)

    Daca PMP nu este oficial partid, atunci de ce TOMAC isi zice presedinte de partid si e tratat ca atare ? dece buticul asta neinfiintat emite declaratii de presa ?
    Cind ne convine e partid , cand are atitudini de copil si procente de tot rasul, e neinfiintat
    🙂

 11. Prietenie mai veche, „chimie personala”…

 12. Din punctul meu de vedere @Viq surprinde foarte bine situatia actuala.
  Lasa insa o necunoscuta vorbind de PDL.
  PDL nu mai este un partid unitar si probabil ca in primavara vom vedea o despartire a apelor.Cite vor curge in burdihanul lui Blaga si cite vor alimenta PMP si Fc vom vedea.
  Cred ca este inca prematur sa evaluam zestrea pe care Blaga o poate aduce noului /vechiului PNL.
  Cit despre PNL cu Antonescu sau Fara este aceiasi adunatura de fosti si noi derbedei.Ca nu va mai fi Antonescu ci Tariceanu tot aia este.

 13. Salutare tuturor,
  PDL va mai avea o mare necunoscuta cat de curand si anume Codruta.

 14. Cristi Preda e basist, e mina lui Base redistribuirea lui Preda. Nu era Preda prezidentiabilul lui Basescu din PDL pe care insa nu-l voia partidul..?? Parca asa a declarat, ca e unul tinar barbat care are calitatile necesare dar nu are sustinere in partid..Venirea lui Preda in FC e si o garantie ca FC n-o s-o ia razna nu neaparat din cauza lui MRU ci a tot soiul de vicepresedinti fost PNL, PSD, etc..

 15. Dragilor, uite ce zice un om ce pare informat/E Chirovici pe blogul lui Cristi Preda..
  „Inapetenţa unora din PMP faţă de Dvs. e stupidă, dar asta-i viaţa!, lăsaţi-i în plata Domnului, va veni şi vremea când “se vor plia” (că probabil sunt genul cu pricina) – important e să mergeţi decis pe drumul pe care vi-l asumaţi şi să credeţi în steaua Dvs. Decizia de a merge acum alături de MRU mi se pare o alegere bună. Vă doresc succes (şi ştiu că-l veţi avea!) din toată inima, aşa, ca de la băsist la băsist !”

  Gata ma duc, va urmaresc in continuare..muuulte comentarii inteligente, sa lasam orgoliile, vreau sa cred ca si politeenii au mai invatat din greseli. Eu inca ii citesc si vad ca trendul e altul, se bucura ca si noi de succesele DNA (cum s-ar putea altfel, auzi 50 mil euro evaziune?)
  Dusmanii sint Ponta (I can’t stand him..) si mafiotii incompetenti din jurul lui.
  Pe asta o stiati?
  „Ce-ti doresc eu tie dulce Romanie..
  O mie de Papici, Morari inc-o mie”… (comentator HN, a good one..)

  • Coana Zoe
   Nu i mi spune ca zici de Chirovici masonul..de cind este si asta basist??
   A si bagat sopirla… zizania intre CP si PMP….sugerind ce nu este…

 16. PLAGIATORUL INTR-O DECLARATZIE SUBTIL IL AMENINTZÄ PE PRESEDINTE CU TRIBUNALUL, nu stie dece………….asa.

 17. dar nu cu un PNL condus de Crin Antonescu…” – a precizat de curând liderul PDL.

  nu cred ca blaga a spus aici adevarul, dar azi este prea grav sa spui ca te-ai alia cu paiata antonescu, dar miine o poti spune, iar blaga are rabdare…

  buna seara!
  🙂

 18. O fi falca anti_blaga, dar eu in el nu am incredere absollut deloc

 19. In urma cu citeva luni, spuneam ca daca MM va candida sub steagul lui blaga, eu n-o voi vota.
  Te pomenesti ca sint multi care gindesc asa, desi altii spun ca MM trebuie neaparat sa ajunga la Bruxelles si o iarta daca va ajunge acolo via PDL.

  • Viata este extrem de complicata onorabile skorpion. De aceea zic ca e bine sa mergem pe instinctele noastre si pe ale celor pe care ii stimam.
   Daca Monica Macovei spune ca 2×2=5 merg pe mana ei, in viitorul apropiat. Vrei sa ramana la Ciulnita cu trenul FC+MP sau sa ajunga la Bruxelles sa ne apere ? chiar daca circula in closetul trenului PDL ?
   E greu de ales prietene, e adevarat

   • @lnm, ai si primit repede un minus.

    Oare pentru ce ai primit minus?
    – pentru ca esti @lnm?
    sau
    – pentru ceea ce ai scris!?

    legat de cele scrise, ai si tu dreptate, sa mincam si noi prune pisate, dar eu inca sper ca la conducerea PDL vor aparea ceva schimbari…..
    Blaga cu ginerele lui cu afaceri uriase (cu statul etc), nu se poate ca blaga sa nu aiba ceva probleme cu justitia, prea isi cauta refugiu sub umbrela USL….nu se vede de unii, dar se ghiceste de altii

    • Draga skorpy,

     si eu sper la fel ca si tine. Sunt si eu o barza chioara si sper ca dumnezeu sa ne faca cuib. Si parca vad ca pune tot un chior 🙂 sa ne faca cuibul ala.
     Doamne Ajuta, spun inca odata in seara asta.
     PS:
     De ce am primit – 1 ?
     Pentru ca e cineva care nu e de acord cu mine dar nu are suficiente cuvinte sa explice unde gresesc, asa ca …. pune un minus 🙂

    • skorpi: se da urmatoarea problema! Ai un partid cu 46 de sedii, cu sefi judeteni, cu sefi de municipii, cu activisti, cu staff la nivel central, cu X vicepresedinti, cu Y sefi de departamente, cu speze mari de intretinere, de consumabile, de utilitati, de marketing politic, de transport, de protocol etc.
     Cati membri cotizanti (si cat ar trebui sa fie cotizatia) ca sa se poata sustine partidul???
     Pune ce numere vrei si ce nume de partid vrei si vei vedea ca nu iese aritmetica NICIDECUM si NICIODATA..
     Chiar crezi ca din furaciunea de W milioane a lui Stan papusa nu se duce MAJORITATEA la partid? Sa nu fii naiv peste masura ca sa evitam ridicolul.
     Finantarea partidelor politice e cheie in muuuuulte smenuri.
     Drumurile nu sunt proaste ci sunt excelente fata de cantitatea de materiale bagate acolo, restul mergand peste 50% la partid (cere o confidenta unui constructor si vei vedea verosimilitatea). Consecinta: guvernantii evita contractori straini, iar strainii transfera „sarcina cotizarii” la subcontractori. Trust me on this….

 20. aceeasi intrebare mi-o pusei si eu, asa ca un copy-paste dupa lnm este mai simplu:

  De ce nu o fi mers CPreda la MP partidul nou ,curat, luminat ca argintul strecurat ?
  oare de ce???

  sau pentru curatirea FC-ului?
  si asta este posibil

 21. @lnm, nu pentru ideile tale ti-a pus minus, ci pentru felul in care spui lucrurilor pe nume si mai ales pentru epitetele & metaforele folosite
  😛
  (poate in sinea lui iti si da dreptate)

 22. Intreb si eu ca si cetateanu turmentat, cand am citit proiectul de rectificare apartinind Tov. Voinea ministrul Bugetului:Oare cine au fost expertii care au girat proiectul de buget pe 2013? Nu cumva FMI, BNR, si onor UE?
  Ca tot vorbeam ieri de teorii economice ale generatiei Cool.

  • ion, cand NU intra banii pe CFR, pe Oltchim, pe ….. cand ierti compania de stat de varsarea impozitelor este doar management politic si nu elgat de buget. Acuza-i pe FMI de naivitate cand l-au crezut pe Ponta -prin gura lui Voinea- dar nu de incompetenta la facerea unui buget. Nu se asteptau nici ei la asemenea minciuni pontanace. Sa vedem ce au invatat din eroare…

 23. filadel,
  de ce nu trebuie?
  🙂

 24. Desteapta Codruta la modul cum i-a servit astazi lui Nitu ”celalát obraz”. A trimis-o pe procuroarea DNA Mariana Alexandru la Parchetul general sa o aduca cu duba pe colega ei, procuroarea Angela Nicolae.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s