„Român” – nume de ocară

Campania antiimigranți începută cu furie acum două-trei zile în UK vizează, cum era și de așteptat, în primul rând românii și (ca să salveze aparențele) bulgarii.

Port-stindardul luptei a fost ridicat firesc de Daily Express, care a început campania de semnături pentru a cere Parlamentului britanic să nu deschidă accesul românilor planificat la începutul lui 2014, la toate drepturile ce derivă din apartenența țării la Uniunea Europeană, la egalitate cu ceilalți cetățeni ai acestei comuniuni.

Spre deosebire de alte momente în care Daily Express s-a dat cu poponeața de pământ să fie dați afară imigranții din varii motive, de astă dată se simte un trend ceva mai amplu.
Channnel 4 reia materialele despre hoții de buzunare (sau face altele noi) unde românii sunt cap de listă, iar BBC vine și el în completare pe același subiect.

Fără patimă, fără exagerări sau cosmetizări tendențioase, dar și fără milă, jurnaliștii arată cetățenilor pe care au datoria să-i informeze, cine sunt românii care se șterg la poponeață cu  Londra lor, la modul cel mai fără perdea.

Cred că e bine ca toți românii să vadă cum sunt priviți de alți cetățeni ai UE și să înțeleagă că dacă vor un statut european, atunci e timpul ca România să facă ceva în sensul ăsta.

Da, este vorba de țigani. Dar deja nu numai despre ei. Pelteaua se întinde !
Da, este adevărat, și alte nații au țigani în curte.
Dar să vă spun ceva : țiganii lor nu-s ca țiganii noștri !
Dacă s-ar pune de-un stat al țiganilor în care să fie adunați toți, în acest popor de cetățeni-țigani, țiganii români ar fi și pentru ei ceea ce sunt acum pentru noi. Țiganii societății.

Da, putem să aruncăm pisica și să spunem că odată cu accesul nostru în UE, țiganii noștri nu mai sunt ai noștri ci ai întregii uniuni. Și am avea dreptate. Nu mai există „țigani români” sau „țigani italieni” sau „țigani spanioli” și toți sunt „țigani europeni”.
Dar vă spun eu că nu ține vrăjeala.
Să nu ne mirăm dacă în atare situație, porțile Uniunii încep să se închidă una câte una. Zona Shenghen a devenit „Zona Crepusculară”, moneda comună (presupunând că se va rebilita și ea la un moment dat) nu va fi și-n comuna noastră …. șamd.

Dreptu-i, la aceste minunate succese ale nației o contribuție consistentă își aduce actuala guvernare absolut iresponsabilă din orice unghi ai căuta s-o privești, dar întregul tabloului antiromânesc al lumii civilizate este completat generos cu opinia maselor ce compun statele respective.
UK pășește pe drumul pe care și-ar putea impune veto-ul sfidând deciziile UE în această privință, cu riscul (luat deja în calcul) de a părăsi ea Uniunea dacă Bruxelessul se încăpățânează să împută locul cu de-alde noi.

Cred că lipsa totală a oricăror măsuri din partea noastră pentru a opri mascarada asta a țiganilor care nu strică, nu mânjesc sau deteriorează percepția lumii asupra poporului român ci o distrug de-a dreptul, este o gafă de mari proporții.

Ar fi caraghios să mă întreb ce face guvernul Ponta pentru oprirea procesului ăsta de distrugere a imaginii României, că știu foarte bine de acum ce monument de impostură și iresponsabilitate poate fi adunătura aia, dar mă întreb dacă nu există și alte organisme sociale care ar trebui să facă ceva în sensul ăsta.
De Parlament ce să mai vorbesc ?
Cum să gândească el o lege care să interzică spre exemplu deplasarea în statele uniunii a cetățenilor ce au fost înregistrați că săvârșesc acte antisociale, când cei din turma aia de penali nu-s în stare nici să-și scrie numele proprii fără să se uite pe cardul bancar ?

Pe umflata aia de Pippidica n-o duc cârlionții societății ei anticivile până la subiectul ăsta ?
Muppetș-ii ăia ce se dau cu manifestarea zilnic de la șase împotriva deciziei guvernului ca să-l înjure pe președinte, nu au nimic de spus în sensul ăsta ?
Turma de jurnaliști, reporteri, posturi de televiziune/univiziune nu-s în stare să prezinte cetățenilor români ce se întâmplă cu România în lume ?
Cum dracu’ ăia de la BBC pot să vină și să facă material documentar de la Turnu Măgurele până-n Moldova ca să arate realitățile alea celor ce le urmăresc emisiunile iar pe ai noștri îi doare-n canaful de la papuci???
Sau altcineva…
…. CINEVA .. care să facă ceva să oprim nebunia asta !

Pentru că cineva trebuie să facă ceva !
Iar regula de bază este că cel care trebuie să facă ceva este cel care suferă, cel afectat și care vrea să-și rezolve problema.
Dacă noi refuzăm să acceptăm că avem o problemă cu noi, restul lumii nu refuză să accepte că au o problemă cu noi.
Iar ei vor găsi căi de a o rezolva.

Viq

PS. Materialul este subtitrat dar vorbele încep să curgă după primul minut de prezentare a sumarului emisiunii. Aveți răbdare.

98 responses to “„Român” – nume de ocară

 1. Au regi si imparati,au palate si masini de lux..au reprezentanti la Parlament,au chiar organizatii si asociatii ,au fonduri alocate de guvern pentru etnie,beneficiaza de fonduri europene,de subventii si alocatii sociale…
  Se considera discriminati..celebra „tiganca imputita „a fost cap de lista afisat [pe toate canalele media interne si internationale …chiar prin grija ONG-ului lui Mircea Toma sau al lui Alistar…
  pot fi considerat rasist ..dar asa consider ca este aceasta etnie:TIGANI imputiti de nemunca…
  Nu au loc de munca??
  Uitati-va in ce hal traiesc..in ce mizerie..nu ar pune mana ,pe o matura…nu ar aduce un bidon cu apa sa isi spele copii care put …Nu si-ar repara casele ,gardurile…STAU..mai bine stau si cersesc…Asa au fost invatati si tolerati..asa i-au vrut marimile lor ‘regii,imparatii,deputatii,senatorii” dar si ai nostri.. toti cei care uzeaza de voturile lor…

  Avem aceleasi legi,aceleasi drepturi,aceleasi obligatii si rromii si romanii..
  Unde este discrimanarea??
  Romanii sunt cei discriminati..obligati sa plateasca taxe si impozite pentru a tine o armata de trintori etnici..
  Romanii sunt discriminati pentru ca suporta insolenta si sfidarea rromilor,hotiile si porcariile ce le fac arogindu-si titlul de roman..
  Ar fi cazul ca cineva RESPONSABIL sa traga linie sub fondurile de care au beneficiat rromii ,in ultimii ani..sa vada unde sunt ??? Cum s-au cheltuit??
  Poate stie Madalin Voicu,cel cu gura mare?
  Sau poate Paun ,vesnic reprezentant al etniei in Parlament??
  Poate Biserica fie ortodoxa,fie baptista sa se implice in educatie crestina si morala???

 2. Lista proiectelor finanțate din Fondul Social European prin POSDRU 2007 – 2013
  dedicate persoanelor de etnie roma din România

  Dă clic pentru a accesa Lista%20contracte%20proiecte%20romi.pdf

  Stiati ca exista o AGENTIE NATIONALA PENTRU RROMI?

 3. Din datele furnizate de Autoritatea de Management POSDRU, în prezent în România sunt implementate 102 proiecte destinate grupurilor vulnerabile, inclusiv romilor, finanţate din FSE, în valoare totală de aproximativ 250 milioane euro.

  Prin urmare, suma de cca 250 milioane euro nu este destinată exclusiv romilor, aşa cum a declarat reprezentantul Autorităţii de Management la evenimentul la nivel înalt organizat de Comisia Europeană în data de 31 ianuarie 2012 la Bucureşti, având ca temă „Stabilirea unei baze de evaluare utilizării fondurile UE pentru punerea în aplicare strategiilor naţionale de incluziune a romilor”.

  Cele 102 de proiecte au fost depuse în cadrul a patru axe prioritare (AP) ale Programului Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013 (POSDRU), după cum urmează:
  – 15 proiecte în domeniul educației, finanțate în cadrul AP 1 şi AP 2;
  – 10 proiecte în domeniul ocupării forței de muncă, finanțate în cadrul AP 5;
  – 77 proiecte în domeniul incluziunii sociale, finanțate în cadrul AP 6.

  Aceste proiecte sunt implementate în parteneriat atât de instituţii publice, cât şi de entităţi private în conformitate cu prevederile legislaţiei europene.

  http://www.anr.gov.ro/

 4. Țiganii sînt creația statului social, ăl de e scris în constituția lu Iliescu. Vedeți că și în Anglia tot pe asta mizează. N-au ce da de mîncare la copii dar fac copii în neștire după care îi lasă în plata domnului sau îi vînd. Este exact rezultatul legislației din România.
  Pe de altă parte în aceeași situație sînt și votanții USL. Mai spălați cu ceva, mai cu fumuri, dar tot cu mîna întinsă.

  • Corect, cu mentiunea ca „saga” tiganilor-„utili politic” e mai veche: ajunsi si ei prin puscariile comuniste dupa razboi, au ajuns repede „cozi de topor” eficiente pt regimul comunist, iar pe vremea lui Ceasca erau foarte multi in CC al PCR…Tot atunci au fost ajutati/incurajati sa ocupe, de exemplu, cartiere centrale din capitala si an dupa an ti se rupea sufletul sa vezi frumoasele case de altadata ajunse intr-un hal de degradare si mizerie de nedescris, sub „noii” lor locatari. Epoca lui Iliescu a fost o continuare cu…”efect sporit”

  • Si mai adaug ceva: pe la inceputul anilor ’60, un banatean povestea cu mare ingrijorare unor cunoscuti despre „mesajul”, indemnul, ordinul (spuneti cum vreti) pe care bulibasii il lasau testamentar comunitatii si viitoarelor lor generatii: sa se inmulteasca si sa ajunga populatie majoritara pt ca asa vor reusi sa faca din Romania „tara lor”…

 5. Dă clic pentru a accesa anr_lista%20achizitii%202012.pdf


  Ati observat cum s-a inbunatatit viata rromilor???Unde,cum si cine???
  Achizitii fara licitatii…milioane de lei…a efectuat cineva un control asupra necesitatii acestor achizitii???
  Misto discriminare…

 6. Pe termen scurt nu există nici o rezolvare. Pe termen lung răspunsul este în comentul meu de mai sus, în statul de drept și respectarea legii. Primul pas ar fi scoaterea de la guvernare a găștii cu atîtea atribute negative în coadă că am serioase probleme să aleg măcar unul.

 7. neata,
  cred ca este vorba de campania anti_Imigranti si nu ”Campania antiemigranți”, caci daca era anti_e si nu anti_i, toata englezimea ar fi fost fericita
  🙂

 8. si viq are dreptate,

  tiganii din Ro sint cei mai naspa, cei mai primitivi, cei mai saraci din UE (exceptie facind baronii/regii/imparatii lor tigani cu vile, mercedes-uri, aureturi etc),

  dar daca ne gindim ca si ceilalti cetateni ai Ro sint, practic, cei mai saraci in UE, nici nu-i de mirare ca nu s-a facut mai nimic pentru tigani.
  Eventual doar s-au furat bani de la mămica_UE prin fonduri europene…

  Cind va creste nivelul de trai al tuturor cetatenilor din Romania,
  cind se va fura muuuult mai putin, si nu miliarde euro anual prin ”grija” politrucilor nostri cleptocrati pucisti,
  cind justitia va baga dupa gratii tot mai multi politruci, oameni de afaceri de carton cu statul,
  atunci poate si tiganimea va incepe sa mearga la scoala etc….

  desi eu constat ca in parlament sint destui tigani spalati si scoliti, curati si parfumati, care isi cam ascund originile…..
  🙂

 9. bunä,

  nu numai in anglia sunt cetätzenii scarbitzi, chiar f. supäratzi.
  la sfarsitul säptämanii am avut nepotzii cateva zile,ne-am plimbat
  am fost la film,etc.tot orasul este inpanzit de tzigani, cersetori de tot felul,copiicersetori,falsi invalizi si multe figuri ciudate de smecheri
  ce stäteau in grupuri f. gälägiosi , ca pe ferentari.
  cum sä nu turbeze lumea, pe unde stau lasä mizerie, nu le dai
  te injurä.
  sunt oameni in toatä firea, ce pot munci, copii trebuie sä meragä la scoalä, este f.f. trist.

 10. ce au bolborosit cretinii din guvern, sunt baloane de säpun
  totul relativ, la anu, dacä se poate, dacä permite bugetul………..
  o bazaconie cu märirea salariilor medicilor si profesorilor, este o bätaie de joc, 2-3 paini asta pot cumpära cu märirea.
  au fäcut asta, färä sä justifice unde se duc milioanele, pe
  escapadele lui Ponta-plagiatorul in lume cu toatä suita, si vin
  alegerile au nevoie pt. organizarea furtului, manipulärii.

 11. da, tziganii astia imputiti!!!
  ––––––––-comentariu moderat––––––-
  Radu Barbosa poți comenta sub numele tău adevărat. Nu este necesar să te mai ascunzi după pseudonime.

 12. Theo,

  Foarte corect ce spui: munca si educatia ar fi solutiile corecte.
  Si…spalatul, cum zicea Johnny Raducanu – „Le-am zis la tiganii mei sa foloseasca sapunul si cartea daca vor sa le fie mai bine!” (citat aprox., dar ideea asta era). Partea proasta e ca marea lor majoritate nu vor si pace…

  PS
  Nu mai baga in seama! Asta te provoaca si abia asteapta sa reactionezi ca sa o dea-nainte cu tupeu si sa debiteze toate cele. Nu merita!

  • Mih, e vorba de romanii din strainatate, nu?
   Eu cred ca trebuie sa ne aparam imaginea si nu trebuie sa toleram comportamente care ne fac de ras!
   Si cu asta am spus tot…promoveaza tu ce vrei…nu te opresc.
   Nu tiganul e problema, ci omul, dupa cum se vede mai sus!

   O zi buna va doresc, mi-am incheiat pledoaria tolerantei

 13. Neata tuturor! 🙂

  @ Viq,

  ii inteleg pe englezi. Imi amintesc ca acum vreo cinci ani, timp de cateva zile, toate buletinele de stiri romanesti contineau imagini cu o tiganca in brate cu puradelu. Politistul londonez ii face observatie ca a aruncat pe jos o cutie. Reactia ei: a scos tita, a strans bine de ea si l-a stropit drept in ochi cu lapte (asta balistica!). Necazul este ca a fost prezentata ca fiind romanca.
  Dupa ce ti-am citit postarea mi-am amintit de cunoscuta scrisoare a lui Vasile Alecsandri catre Ion Ghica intitulata „Vasile Porojan” din care spicuiesc cate ceva:

  ” După moartea părinților mei, am eliberat toți robii noștri, voind astfel să recunosc amicia lui Porojan pentru mine. Frumoasă zi a fost aceea când, din balconul casei de la Mircești, am declarat țiganilor adunați că sunt liberi! Că nu li se vor mai lua copiii pentru a fi crescuți și deprinși ca servitori în casa boierească și că pot să meargă unde le place fără împiedecare din partea nimănui.
  Surprinderea lor s-a manifestat prin o exclamare sălbatică, și bucuria lor prin o mie de sărituri deșănțate, ca oameni mușcați de tarantelă. Vreo trei bătrâni însă au început a plânge și a-mi zice:
  — Stăpâne, stăpâne, ce ți-am greșit ca să ne urgisești astfel, păcătoșii de noi?!… Ne faci slobozi?… Cine o să ne poarte de grijă de azi înainte?… Cine o să ne hrănească, cine să ne îmbrace, cine să ne cunune, cine să ne îngroape?… Stăpâne, nu te îndura de noi și nu ne depărta de mila măriei tale!
  Vorbe deșarte pentru mulțimea ce intrase în paroxismul beției!… Toți, părăsindu-și bordeiele, plecară a doua zi cu tot avutul lor ca să meargă… Unde?… Nu o știau nici ei, dar se porniră ca să calce peste orizont și să afirme dreptul lor de oameni liberi… Laia se opri la cea întâi crâșmă, pentru ca să celebreze noua lor poziție socială, apoi se opri la a doua crâșmă, pentru ca să cinstească în sănătatea cuconașului, apoi se opri la a treia, pentru ca să boteze cu vin libertușca, apoi la a patra, pentru ca să guste dacă rachiul liber e mai bun decât celălalt etc., etc., și astfel au dus-o întruna până ce, bându-și până și căciulile și apucându-se de furturi, au ajuns în închisorile de la Roman, de la Piatra și de la Bacău.
  Peste șase luni, s-au întors cu toții la Mircești, goi, bolnavi, morți de foame, înghețați de ger, și au căzut în genunchi cu rugăminte ca să-i primesc iar robi ca în vremile cele bune, după cum spuneau ei… Această reîntoarcere de bunăvoie la sclavie m-a făcut a cugeta mult asupra modului de a libera popoarele ce sunt sclave din născare și m-am convins că pe cât e de neomenos faptul de a lipsi pe un om de libertate, pe atât e de necumpătat faptul de a libera deodată pe un sclav fără a-l pregăti la fericirea ce-l așteaptă și a-l feri de neajunsurile unei libertăți pripite.
  Porojan însă nu împărtăși soarta celorlalți țigani. Devenit liber, el se duse să exerciteze în ținuturi meseria lui de pitar și în sfârșit se stabili la Piatra. Astfel ne pierdurăm din vedere ani îndelungați… Mi se spusese chiar că ar fi murit!…
  Într-o zi, pe când ședeam la masă în umbra copacilor din grădina de la Mircești, zăresc un străin cu surtuc de nankin și cu picioarele goale… Figura lui nu-mi părea necunoscută… o privesc cu luare-aminte… Ce să văd?… Porojan!… Cine poate spune bucuria mea?… Tovarășul meu de copilărie! trăiește! iată-l!… iată-l plângând și sărutându-mi mâinile!… Nu știam ce să-i dau ca să-i fac mulțumire… Îmi venea să-l poftesc la masă; să-i propun o partidă de arșici.
  După cele întâi momente de uimire, el îmi povesti odiseea lui, un lung șir de mizerii omenești, apoi se rugă să-l primesc a fi pitar la Mircești, zicând că voiește să moară unde s-a născut. Am primit cu recunoștință, l-am îmbrăcat din cap până-n picioare, i-am hotărât o leafă bună și i-am gătit o odaie deosebită în ogradă. El s-a instalat și după două zile s-a făcut nevăzut împreună cu un cal al vătafului!
  De-atunci l-am mai întâlnit o dată la Piatra, slăbănogit, plin de reumatisme, plecat spre pământ de aspra mână a bătrâneții și dezgustat de lume. Sărmanul! a părăsit-o în sfârșit, luând cu el partea aceea din tabloul social care ne arată familiile boierești înconjurate de servitori țigani, precum erau casele patricienilor romani, pline de sclavi aduși din lumea întreagă.”

  Putina istorie nu strica.

 14. Radu Banciu o spune pe a dreapta, cea contemporana.

 15. Skorpi o spune, ca de obicei, direct si fara menajamente (la 10,43)

  „tiganii din Ro sint cei mai naspa, cei mai primitivi, cei mai saraci din UE (exceptie facind baronii/regii/imparatii lor tigani cu vile, mercedes-uri, aureturi etc),

  dar daca ne gindim ca si ceilalti cetateni ai Ro sint, practic, cei mai saraci in UE”

  Tiganii din Romania sunt oglinda noastra, a cetatenilor traitori „pe-o gura de rai”.

 16. Parlamentul actual este institutzia cu cei mai multzi tzigani,
  primitivi,interlopi si securisti. se vede zilnic prestatzia lor.
  USL, o adunäturä de nimicuri obraznice si inculte.lichele plagiate.

 17. cum sunt ei säraci??, nuntzile sunt un dezmäz megaloman;
  salbele sunt de milioane, case cu turnuletze si marmorä, dar
  isi spalä copii in curte in lighean. si o parte din astia adunä banii
  din cersit si furat, afaceri cu „fetitze ” etc.
  sä nu-i väitäm, nu vor sä munceascä cinstit.-, clar.

 18. Mai nasol e că (,) comportamentul tiganilor, adică tigăneala, a ajuns pe culoarele Palatului Victoria, cel mai Pontagios Prim Ministru al României ne-a arătat încă o tigăneală de rârul lumii la negocierile cu FeMeI-ul. Nu puteau stabili cu câteva zile înainte MANDATUL lui Chiţ-Chiţoiu, a trebuit să amâne întâlnirea cu reprezentanţii fondului, că nu s-au pus ei de acord cum să mai mânărească prin cazanul cu acid sulfuric, adică Bugetul.
  Deci, care-i diferenţa între ţigani şi Guvernul Pontagios … Guvernul fură de la toţi românii, ţiganii pe la cine apucă în Anglia, Franţa, Olanda, Belgia … şi etîcî …
  … şi încă un deci – ţiganii E mai emancipaţi … parcă.

 19. Despre „tiganeala” furacioasa a guvernului vvp-usl (de care vorbea PI)

  „Preț benzină: Indexarea accizelor cu rata inflației încalcă directivele europene”

  http://www.energyreport.ro/index.php/2013-stiri-pline-de-energie/2013-stirile-pline-de-energie/2013-contabilitate-si-fiscalitate/1211-pret-benzina-indexarea-accizelor-cu-rata-inflatiei-incalca-directivele-europene
  (va urma)

 20. „Reducerea CAS nu este cuprinsă în proiecţia bugetară pe 2014 pentru că au fost prioritare salariile, pensiile şi investiţiile publice, iar orice relaxare a taxării muncii trebuie însoţită de lărgirea bazei şi măsuri fiscale de compensare, a declarat, la Bucureşti, şeful misiunii FMI, Andrea Schaechter.”

  http://www.romanialibera.ro/bani-afaceri/economie/seful-misiunii-fmi-scaderea-cas-nu-este-prinsa-in-bugetul-pe-2014-317050.html

 21. ”Românii vor suporta un val de scumpiri. Este un pachet de măsuri sociale şi guvernamentale”, a declarat ministrul [Daniel Chitoiu], luni seara, pentru B1TV. (RL)

 22. Ve.Ve. (Very.Very) Pontagios P.M. a României (interpretează fiecare cum vrea) a spus că nu mai măreşte sau pune noi impozite şi taxe. Şi a avut dreptate. Acciza nu este impozit (direct), nici taxă … E JAPCĂ!

 23. “CE nu a primit nici un semn de la Marea Britanie că aceasta intenţionează să menţină restricţiile la libertatea de mişcare a muncitorilor din Bulgaria şi România după 31 decembrie 2013. Dacă acest lucru s-ar întâmpla, o astfel de măsură ar încălca Tratatele, iar CE ar deschide o procedură de infringement”

  http://www.evz.ro/detalii/stiri/comisia-europeana-confirma-ca-marea-britanie-nu-a-cerut-oficial-mentinerea-restrictiilor-p-1065892.html

 24. http://www.hotnews.ro/stiri-politic-15960899-senatorii-respins-extinderea-atributiilor-directiei-generale-anticoruptie.htm
  Numai 8 au fost impotriva.
  Inseamna ca au votat pentru pastrarea imunitatii hotilor si kakatii nostri de dreapta. Se poate o lista nominala ? Cu PDL-isti, FC-isti etc si cum au votat. Si noi sa ne strofocam sa ii alegem pe rahatii astia , plus un presedinte propus de ei ? Sa vina direct Antonescu si Ponta …. macar stim o treaba
  Hai ca iar m-au enervat dreptacii nostri 🙂

 25. Dupa alegerile din decembrie, ARD a obtinut pt Senat 24 mandate – 22 PDL, 1 FC (MRU) si 1 PNTCD…

  [USL – 122 / PPDD – 21 / UDMR – 9]

  http://www.ziare.com/alegeri/rezultate-alegeri-parlamentare-2012/rezultate-alegeri-parlamentare-2012-lista-finala-de-senatori-si-deputati-1206709

 26. Off topic
  S a dus dracului spiritul ecologist si in Ukraina.Ia uitati ce au fost in stare sa faca:
  hotnews.ro/stiri-energie-15961933-ucraina-semnat-acord-productie-gaze-sist-chevron-care-putea-concretiza-investitii-zece-miliarde-dolari.htm.

  Noroc cu rusii ca pastreaza acest spirit viu la Cernobil.

 27. DUR AFECTAȚI de SCUMPIRILE Guvernului Ponta. PIERD bani direct PESTE 5 MILIOANE de români. Urmează altă CREȘTERE A PREȚURILOR
  (evz.ro)

 28. „Mafia retrocedărilor nu are culoare politică şi a reuşit să îmbolnăvească sistemul judiciar într-un mod absolut pervers. A viciat ireversibil ideea reparării răului făcut de regimul comunist, a injectat corupţie în sistem şi a produs nenorociri incredibile. Zilele acestea un clan din Timişoara, Cârpaci, a purces la evacuarea medicilor şi asistentelor din Spitalul de Copii. Liderii clanului au reuşit să devină proprietari pe clădirea retrocedată în care este spitalul. Situaţia nu e unică în capitala Banatului. Aproape întreaga zonă centrală a Timişoarei a intrat în posesia a trei clanuri de analfabeţi care au acces la resurse financiare incredibile şi sunt beneficiarele celor mai dubioase retrocedări. Clanul Cârpaci este cel mai puternic dintre ele.”

  http://www.evz.ro/detalii/stiri/editorialul-evz-mafia-retrocedarilor-isi-face-de-cap-in-romania-1065768.html

 29. Tin sa va semnalez un fenomen astronomic, astrologic, pontoilogic sau crinologic ( nu stiu unde sa-l incadrez) unic.
  Toate posturile TV , fara exceptie s-au aliniat impotriva guvernului mutunache.
  Varul Felix, finul Ghita ,kgb-istul Guse si impotentii B1 trag din toate tunurile spre cel mai competent guvern.
  Profitati.Va puteti uita la A3 fara ca sa spargeti televizorul.
  Grabiti-va.Nu stiu cit tine acest fenomen iesit din comun.

 30. Am convingerea ca NICIODATa un guvern sau un parlament nu vor da legi contra traiului belferist al rromilor…

  Rromii sunt pastrati ,conservati,tamaiati,subventionati,manipulati si condusi catre urnele de vot ca oile..
  RRomii nu sunt altceva decit o etnie dirijata,in functie de ordin catre cabina de vot…

 31. bunä seara ,
  este inexplicabil cat de superficial si mincinos este guvernul romaniei,
  propunerile de märire a salariilor sunt o jignire.
  pt. falsi revolutzionari si escrocii lui Dogaru, au avut bani sä le dea
  cä le stä la „dispozitzie”

  PT: COPII,care sunt viitorul tzäri , dece nu le-a märit indemnizatzia??

  nu pot, strang bani sä cumpere voturile escrocilor.

  ROMANI TREZITZI-VÄ !!!!!!!!

 32. cel mai nenorocit guvern avut vreodatä de romania
  ca si parlamentul, -cel mai cretin,primitiv si mafiot.

 33. chitzoiu are muträ si comportament de purcel.nu este liberal

 34. Buna seara tuturor ! 🙂

  Minciuna are picioare scurte.

  După ce Victor Ponta şi Valeriu Zgonea au dat vina pe traducerea eronată, comisarul european a revenit cu declaraţii explicite despre faptul că România nu a respectat statul de drept.

  Citiţi mai mult: Zgonea, Ponta şi Corlăţean, făcuţi de râs de Viviane Reding – Partide > EVZ.ro http://www.evz.ro/detalii/stiri/minciuna-are-picioare-scurte-zgonea-ponta-si-corlatean-au-fost-facuti-de-ras-de-viviane-1065794.html#ixzz2jnUBAzHr
  EVZ.ro

 35. Blänculescu este un mägar cu coarne si tzatze de vacä,
  asta pt. toate prostiile care le debiteazä la B1

 36. Aberatii de la mic la mare, de la mare la mic…Minciuna si nebuneala … gratis si cu toptanu’… sa ajunga la tot USL-ul:

  Deputatul PNL Octavian Bot s-a aratat revoltat ca in spatial public se vorbeste de un candidat al „dreptei” din randurile PDL, Fortei Civice si Miscarii Populare, atat timp cat poate fi un singur candidat de dreapta – seful sau de partid, Crin Antonescu.

  Bot a spus pentru Ziare.com ca Antonescu e si candidatul stangii, nu doar al dreptei, in ciuda faptului ca fostului lider PSD Mircea Geoana „ii bate vantul prin cap alte idei”, aluzie la declaratiile acestuia ca pesedistii ar putea sa nu-l sustina pe Crin Antonescu(…)
  – // –
  http://www.revista22.ro/octavian-bot-deputat-pnl-antonescu-e-candidat-si-al-dreptei-si-al-stangii-lui-geoana-ii-bate-vantul-in-cap-33212.html

  Deputatul PSD de Iaşi, Vasile Mocanu, a lansat un atac furibund la adresa Statelor Unite, susţinând că trimit ca ambasadori la Bucureşti numai “lipitori de afişe”, care „întâi vorbesc şi apoi gândesc”, dovedind astfel lipsa unui “respect minimal”(…)

  http://www.evz.ro/detalii/stiri/deputat-psd-atac-violent-impotriva-sua-ne-considera-parteneri-buni-de-a-fi-carne-de-tun-1065942.html

  PS Li se rupe astora ca minciunile sunt dovedite in secunda doi dupa ce le-au scos pe gura… 👿

 37. Interimabilu’ vrea sa dovedeasca_ca-l depaseste pe vvp: nu-i doar cu mintea sorcova, dar e capabil sa si minta macar ca_copy-pastu’: a afirmat ca CAS-ul e in buget (Şeful misiunii FMI: Scăderea CAS nu este „prinsă” în bugetul pe 2014). Si a mai zis ca se mentine cota unica (de fapt, prin majorarea accizelor, cota creste la 17%) si ca accizele nu-s impozit (ba sunt impozit indirect)

 38. ART GARFUNKEL – 72 de ani

 39. golani astia dela putere, sunt o adunäturä de maimute turbate si flämande.

 40. Noapte buna tuturor! 🙂

  Simon & Garfunkel

 41. fini,
  frumoasä baladä…………f. frumoasä si inprovizatzia saxofonului
  multzumesc.

 42. mä refeream la primul clip.

  noapte bunä.

 43. Cristian Preda:

  Dacă Monica Macovei va fi adversara mea, voi fi necruțător

  ????????????????????????

  ????????????????????????

  ?????????????????????????

  • Și tu ce crezi, Skorpi, că înseamnă asta? 🙂 Preda e și bărbat pe deasupra.

  • Skorpi & Fila,

   e un repros la decizia ei de a rămâne în PDL după ce toți reformiștii au plecat sau au fost excluși.

  • Citatul complet/corect (nu cu mult, dar putin diferit de titlul articolului):

   „Am susținut-o mereu pe Macovei atât în PDL, cât și în grupul nostru de la Parlament. Nu voi comenta decizia ei de a rămâne în PDL după ce toți reformiștii au plecat sau au fost excluși. Tot ce pot să vă spun e că nu mi-am schimbat părerea față de cei alături de care Monica a ales să rămână. Așa că, dacă vom fi adversari, voi fi necruțător cu ei toți.”

 44. Ma minunez cum idiotii astia au inceput sa dea drumul la inflatie!
  ,,Accizele vor fi indexate cu inflatia „asta spune Hotnews in articolul:http://www.hotnews.ro/stiri-politic-15955726-live-text-victor-ponta-finalizat-bine-asta-seara-negocierile-institutiile-internationale-referitoare-bugetul-2014.htm?cfnl=
  Ei cred ca dand drumul la inflatie si la indexare a salariilor si pensiilor vor face o mare branza.
  Nu trebuie sa fie expert in economie sa iti dai seama ca suntem prostiti pe fata ca nu se doreste adoptarea monedei unice europene ci numai distrugerea a ce a ramas din economia Romaniei.
  Imi vine sa urlu cand vad ca istoria anilor ’90 se repeta.
  Cand vom taia din nou zerouri din coada leului?

 45. @fini,
  ai dreptate! cred ca asta este!

  legat de MM vorbeam deunazi cu unii de aici, ca este f. posibil ca la europarlamentare eu (si, maybe) altii sa nu votam cu MMacovei, daca ramine in PDL…

  @lnm, in schimb, spunea ca este posibil s-o votam totusi….

  vedem..

 46. stiu eu?
  am o inclinare cam radicala in a nu o vota pe MM din cauza de PDL_blaga….

  legat de articolul dat de filadel
  S-a vazut clar ca FMI nu este deloc interesat de mediul privat, de sectorul IMM, de competitivitate, de bunastarea romanilor spune autorul articolului.

  FMI trebuie sa fie interesat de mediul privat, bunastare, de IMM ????

  sau guvernantii ar trebui sa se lupte pentru chestiile alea???

  in orice caz pontismul va pune tara pe butuci..

  • Ai observat corect. De-aia am și precizat că-s pe-aproape dar nu chiar 100% cu tonul. Treaba FMI este să dea bani cu dobândă și să se asigure contractual că și-i recuperează. În nici un caz nu-i Maica Tereza.
   Așa că revenind la guvernanți într-o notă optimistă pot spune că au pus-o deja pe butuci iar noi am pus-o.

 47. @fini,
  te inteleg perfect, nu esti singura care nu o penalizeaza pe MMacovei, petnru ca ramine acolo la blaga…
  dar eu ma voi mai gindi
  🙂

  @filadel,
  jale va fi daca in 2014 cistiga un prezident uslinos, ponta, antonescu sau alta jigodie,
  si mai tragic va fi daca si in 2016 va cistiga usl-ul sau ciurucurile care se vor desprinde din USL, aka pesede in primul rind….caci cu penele s-ar putea sa nu se mai stie….

 48. dacä e vorba sä aleg intre M Macovei si Preda
  Macovei este de preferat, asa simt eu.are o muncä si este f.
  apreciatä la UE. Preda……………..numai ..vorbe

 49. theo,
  de data asta ai si tu dreptate,
  🙂

 50. numai pt. faptul cum Macovei a luptat pt. fiecare derapaj in
  Justitzie, cum nu s-a läsat intimidatä de mägäriile uslinosilor,
  meritä un mandat pt. UE: STIE CE FACE:

 51. Oare de ce MM nu se duce, de exemplu, la PMP?

  oare de ce accepta sa ramina in PDL, unde Blaga a jignit-o crunt de citeva ori?!

  oare de ce crede ca doar cu PDL va ajunge la Bruxelles mai ales ca nu va fi nici pe primul loc, nici pe al doilea loc, ci poate pe locul 3 sau chiar 4 in lista electorala, dupa stolojan, tru si nu mai stiu cine?! ……

 52. ACUM NU POATE PMP SÄ-I ASIGURE VOTURI ;
  SITUATZIA PARTIDULUI INCÄ NU ESTE INREGISTRAT!?!?

 53. ORICUM MACOVEI A FÄCUT CEVA LA UE; de
  ceilatzi nu am auzit, nu s-au evidentziat, ea a tzinut piept
  si uslinosilor parlamentari.e mare lucru.

 54. Ma bantuie o viroza respiratorie de prima mana…..Imi este teama sa nu va dau si voua oarece bolesnita asa ca o sa fiu scurt si va rog sa cititi de la distanta…… :). Nu se stie cu picshelii astia din ziua de azi…..

  Marirea salariului minim cred ca va avea ca rezultat saracirea populatiei sarace…(scuze pentru exprimare da’ sunt bolnav).
  Aceasta marire va avea efecte practic numai la privati. Privatii vor trebui sa reduca personalul ca sa compenseze sau sa scada din „alte avantaje”. La stat sunt foarte putini angajati cu salariul minim. Partea proasta este ca se ingroasa randul votantilor dependenti.

  In legatura cu tiganii. In vremea lui Nea Nicu era obligatoriu si gratuit sa mearga la scoala sa se educe. profesorii mergeau pe coclauri sa ii aduca la scoala.
  Ne indreptam catre o societate a cunoasterii. La un moment dat trebuie sa existe niste criterii pentru selectia sociala. In mod normal anumite civilizatii se vor dezvolta si altele vor dispare. Ca va fi Romania, ca va fi civilizatia romalessau amandoua, nu stiu (sa fiu cinstit).
  Poate(cel mai probabil) o sa avem societati de rangul doi sau trei. De noi depinde cum va fi considerata Romania. Acesta va fi un motiv pentru care , copii tinerilor de astazi ii vor injura pe parintii lor. Pentru ca au votat pe aceeia care au dus tara in mizerie. Adica usl. (Suna cunoscut?).

  In legatura cu MM. Eu nu o sa o votez atata vreme cat este in pdl (blaga/predoiu).

  Mircea Marian, pe feisbuc are dreptate spunand ce spunem noi (@tds si @me cel putin )de multa vreme:

  Povestea asta cu Ponta si FMI-ul este, din pacate, si proba ca opozitia „de dreapta” nu intelege nimic din ce se intampla. Ieri, in timp ce Ponta vorbea au inceput imediat reactiile – pe facebook, twitter, online, televiziuni. Au trecut vreo 16 ore, subiectul a inceput sa se raceasca, usl facea deja noi tampenii si, in sfarsit, apar primele reactii ale opozitiei oficiale la acordul cu fmi. Niste comunicate-eseu, scortoase si patetice, in limbajul de la 1900, toamna. Bineinteles, nu i-a mai bagat nimeni in seama. Tipii sunt defazati, nu invata nimic de la succesul manifestantilor anti-rmgc sau macar de la Sebastian Lazaroiu. As mai zice ca, daca ar renunta sa se poarte ca niste pretiosi-constipati si ar avea o urma de umor, ar fi grozav. Dar cred ca cer prea mult.

 55. neata,

  Marirea salariului minim cred ca va avea ca rezultat saracirea populatiei sarace – @eugeni dixit.

  as face o completare optimista: daca in aproape 24 de ani nu s-ar fi furat atita, nu s-ar fi instituit raptul generalizat -> coordonat de esaloanele 2, 3 si 4 ale fostei securitati, fostei nomenclaturi ceausiste, fostului PCR – beneficiarii cu adevarat ai unei bunastari uriase, astronomice, chiar,

  atunci nici marirea azi sau ieri a salariului minim,
  nici marirea pensiilor nu ar fi reprezentat – de fiecare data – (mereu) o catastrofa….

  peste 150-160 miliarde de euroi s-au scurs – dupa decembrie 1989 – prin frauda, coruptie, contracte cu statul din Romania spre citeva buzunare…

  de aceea mereu avem nevoie de o Justitie care macar sa stopeze acest jaf perpetuu….

  nu vedeti ca nici dupa incarcerarea lui N0049 (adrian nastase), a lui vintu, a lui catalin voicu, a citorva magistrati, avocati…politisti, politruci etc….
  ceilalti ticalosi nu s-au speriat???

  zi de zi auzi fraude de 35 milioane euro, de 100 milioane euro, de 200 milioane euro, de-ti sta mintea-n loc!!!!!

  de aceea Ro este atit de saraca!!!

  p.s. si vinovati sint si saracii Ro!
  stiti voi de ce!
  :-).

 56. Traian Basescu/Forum economic (direct)
  http://www.b1.ro/live.php

 57. Incep sa cred ca reaua intentie sta la baza activitatii executivului..Sa prabuseasca tot,sa treaca cu buldozerul pentru a crea totala dependenta a romanilor fata de actuala putere.
  Sa traim din firimiturile pe care vor binevoi sa ni le dea si sa mai spunem si sarut mana pentru masa..
  Protestele ecologiste ajuta la aceasta conspiratie ..jos capitalismul,jos corporatismul..nu ne vindem tara..(o sa traim cu aer NEPOLUAT DE CIANURI)
  O stafie colinda lumea..socialismul cu fata umana…
  Cred ca rromii sunt cei mai bine scoliti pentru aceasta nou era ..toti o apa si-un pamant..intr-un sistem egalitar…

  Partidul lui Iliescu este pregatit sa implementeze noua ordine trebuie sa fii chior si prost de bubuie daca nu se vede asta prin tot ce face sau ce nu face guvernul condus de Ponta…mai ales ca NIMENI nu i se impotriveste…

 58. Invatamantul– ” Ora 11:00: In jur de 3.000-4.000 de persoane s-au strans in Piata Victoriei si continua sa vina protestatari. Oamenii scandeaza: „Unitate” si „Nici dracu nu va mai voteaza”.”
  …… hehehe 🙂 aiurea, dascalii au fost totdeauna bolsevici

  Ma intreb de ce nu trec si pe la Cotroceni sa strige: Iesi afara, javra ordinara….. Oricum asa este moda in ultimul timp 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s