Economia pentru to(n)ți 2. „Paradoxul cumpătării”

Disputa pe tema perspectivelor economice radical divergente este inevitabilă oricât de mult ne-ar enerva domeniul și oricât de puțin ne-am pricepe la el.
Ne putem cantona în social, că săracii n-au, că bogații trebuie să mai lase de la ei, că dacă nu e egalitate de „bine” între membrii societății se lasă cu cafteală …
… sau în politic, unde de altfel ne tocăm ore cu sutele. Nu detaliez.
Dar avem o senzație de mahmureală post-beție când vine vorba de economic. Ne ia durerea de cap cu o senzație de vomă.

Partea proastă e că domeniul ăsta, e de fapt cheia tuturor celorlalte aspecte ce țin de viața unei comunități.
Fără performanță economică nimic nu merge.
De fapt este și motivul fundamental pentru care comunismul a clacat și a dovedit limpede pentru orice om cu mintea întreagă că nu are și nu va avea nicicând vre-o șansă de a duce la progresul unei societăți.

Cu ceva vreme în urmă am adus un filmuleț extra-scurt, doar un minut cap coadă și 60 de secunde coadă-cap, despre principiul cunoscut drept „mâna invizibilă” ce face economia să se autoregleze mai bine decât o poate face orice adunătură de „aleși”, indiferent cât de tembeli sunt la un moment dat. Era primul episod dintr-o serie pe care cred că e de bun simț s-o aducem și aici, ca fundație necesară pe tema asta.

Azi al doilea minut economic.

Pentru că viteza poate e un picuț cam măricica, pun și textul separat.

Aventura economică de 60 de secunde

Capitolul 2 : Paradoxul cumpătării

Asemeni unui copil ce-și gestionează banii de buzunar una din cele mai dificile dileme economice a rămas dacă e mai bine să economisești sau să cheltuiești.
Promotorii pieței libere precum Hayek și Milton Friedman susțin că, chiar și în vremuri dificile, e preferabil să economisești mai degrabă decât să cheltuiești.
Băncile urmează apoi să canalizeze economiile către investiții către noi resurse productive, dezvoltarea abilităților și tehnicilor necesare creșterii producției.
Chiar dacă creșterea nivelului tehnologic provoacă scăderea numărului locurilor de muncă aceasta duce la scăderea salariilor iar companiile vor putea angaja mai mulți salariați iar șomajul scade din nou.
Este relativ simplu și clar.
Dar e valabil pe termen lung ?

Ulterior s-a format curentul „trăiește intens – mori tânăr” conform ideilor lui John Maynard Keynes, subliniind că „pe termen lung oricum toți suntem morți !”
Prin urmare guvernul trebuie să evite austeritatea și șomajul și să cheltuiască cât e nevoie pentru a crea locuri de muncă.

Pentru că dacă guvernul strânge cureaua iar întreprinderile private fac la fel este mult mai puțin de cheltuit, șomajul crește și este și mai rău.
Acesta este paradoxul economisirii.

Deci ar trebui să cheltuim acum și să recuperăm mai târziu când toată lumea va fi fericită și fără griji și va plăti mai ușor.
Deși metoda de a-i face pe oameni fericiți când plătesc taxe este o problemă la care nici Keynes nu a oferit o soluție.

Viq

Reclame

135 responses to “Economia pentru to(n)ți 2. „Paradoxul cumpătării”

 1. Reblogged this on CRONICA REZERVISTULUI and commented:
  Avuţia – multă sau puţină – nu ar fi problema, dacă am descoperi modul în care să o împărţim ca să fie toată lumea mulţumită.

 2. Viq, sunt curios cui te adresezi, dar asta e alta poveste, vedem.

  problema nu e neaparat de austeritate vs. cheltuire/ cumpatare vs. exces ci de ce faci cu banii.
  in esenta cred ca insasi intrebarea e falsa, toata problematica e gresita.
  Cumpatat sau nu, ce faci cu piata, ce faci cu banii? Adica, daca introduci masuri de austeritate si cumpatare, la ce bun? Sa ajuti niste banci, adica niste entitati private si astfel sa dereglezi cursul normal al pietii?

  indiferent cu crezi de cuviinta sa ii produci, indifirent cat de exuberant/docil e statul, adevarata problema e: Trebuie statul sa intervina in piata? (pozitiv ori negativ).

  Salvezi banci sau nu? Te bagi in piata libera sau nu? Asta e problema! Lasi companii sa moara sau le salvezi? Crezi ca piata e un organism independent sau o fiinta ce trebuie sustinuta?

  Parerea mea o stii… sunt darwinist economic :). Orice inteventionism e rau. Divergenta mea nu e hayek/freidman vs keynes ci hayek vs friedman si hayek invinge!

  • @radu. o intrebare: banii tai sau ai altora? si in numele a ce te amesteci in distribuirea banilor altuia (cine te-a autorizat sa o faci)? I se poate pune intrebarea asta lui Ponta et simili?
   DIsputa keynes/friedman/hayek/marx sa o lasam aulelor universitare, caci niciunul nu a EXERCITAT in lumea reala ceea ce profeseaza. Intr-o carte poti predica orice risc, caci pe tine NU te costa. In viata reala e cumva diferit.

 3. p.s. taie acel dubios „Intre.” 🙂

 4. Buna dimineata !

  Radule, da, stiu cam care e pozitia ta.
  Singura problema e ca nu prea o inteleg.

  Declarativ la suprafata esti pentru o „dreapta” la limita extremei, la strat mai dermic inclini pentru un pic de Keynes iar actional ai pus umarul la propasirea pesedelei de azi.
  E o varza din care mi-e destul de dificil sa stabilesc clar o pozitie.
  Tie poate iti e mai clar.
  Nu si mie/noua 😉

  Cui ma adresez ?
  Unora din cei approx. 300 de personi ce se plimba zilnic pe la pom.
  Unii nu au nevoie de ABCul asta, pe altii poate ii enerveaza chiar, dar sunt sigur si unii pentru care e interesant si necesar.

  Mie mi s-a parut interesant si necesar.
  Conform principiului ca atunci cand ai un ciocan vezi in jur numai cuie, (sau „omul e masura… 😀 ) am impresia ca mai sunt si altii ca mine.
  That’s all.

  • „Declarativ la suprafata esti pentru o “dreapta” la limita extremei, la strat mai dermic inclini pentru un pic de Keynes iar actional ai pus umarul la propasirea pesedelei de azi.”

   Pai, Viq, treaba e dupa cum urmeaza:
   Nu exista un teoretician care sa fi spus tot si exact cum imi place mie!

   Deci, ca sa rezum, pe langa teoreticieni, spun asa:

   Cred ca statul NU trebuie sa intervina in economie niciodata in mod direct.

   Cred ca statul TREBUIE sa asigure insa egalitate de sanse pentru toti cetatenii. Ce inseamna asta? Toti copii sa aiba sansa la educatie. Toti oamenii sa aiba sansa la libera circulatie. Toti oamenii sa aiba sansa la viata. Toti oamenii sa aiba sansa la siguranta. Toti oamenii sa aiba sansa la libertate! Apoi, ce fac oamenii, asta nu mai e treaba statului…deloc!Si alte investitii finaciare statul NU are de ce a face!

   Am votat pesedeaua (si am sa o mai votez daca PMP sau Ungureanu sau altii nu se trezesc din somnul de centru) pentru ca cred ca pesedeaua poate mai usor satisface nevoile mele ideologice decat stro-camila crestin-democrata si centrista. Cred ca decat centru sau decat unii ce sunt doar declarativ de dreapta, dar ce intervin drastic si taios in piata si pericliteaza integritatea lucrurilor in are cred, mai bine votez stanga! Stanga nu poate face atat rau decat unii care se pretind de dreapta dar nu o inteleg! Stanga macar mentine lucrurile intr-o stare pe care se pot face si mai tarziu reparatii. PPE distruge structural totul atat de profuind incat lucrurile sunt extrem de greu de reparat si o viitoare criza devine certa. Puntem intra desigur in detalii, dar nu e subiectul.

   E nevoie de libertarianism, alta declarata dreapta e nimic!

   In plus am votat stanga pentru ca eu cred in drepturile persoanelor de acelasi sex, in dreptul imigrantilor, in obligatia fostelor imperii coloniale de a deschide usa si alte asemenea „ineptii” ce se gasesc in ograda socialista, dar, surpriza si in ograda libertariana! Aici parca se leaga ceva, daca vorbim de libertate!

   • Cat despre adresanti, sunt convins ca interes exista.
    Sunt insa convins ca pentru multi interesul e 0…si asta doar din considerente de idolatrie politica.

   • Imi pare rau.
    Ai mai pus ude pe foc sa „limpezesti” orizontul !

    „Cred ca statul NU trebuie sa intervina in economie niciodata in mod direct…..

    Cred ca decat centru sau decat unii ce sunt doar declarativ de dreapta, dar ce intervin drastic si taios in piata si pericliteaza integritatea lucrurilor in are cred, mai bine votez stanga!”
    🙄
    QED !

    • Totul clar si limpede, Viq…
     unii intervin mai prost, ca se cred cool, altii mai putin prost, ca nu-i duce capu’
     mai bine aia de nu-i duce capu decat aia ce se cred zei dar o iau pe aratura.

     simplu, nu?

    • NU !

     Eu vreau sa dezvolt o afacere care sa produca 100.000 de lire/an.
     Daca nu pot asta, mai bine nu fac niciuna !

     Vreau un job de 2.000 lire/luna.
     Nu gasesc, stau acasa !

     Vreau o casnicie fara nici un moment de suparare !
     Daca nu, ramman holtei.

     … un copil superperformant care sa….
     ……. o casa cu balcon inlauntru si gradina in sofragerie…
     …. samd !

     Cele de mai sus sunt prosteli.
     Perspectiva imatura asupra vietii, amestec pagubos de emotii negative cu rationalitate frugala ce duce la decizii nefaste.

     Daca nu gasesti un job de 2000/luna, ala de 1.500 e alegerea corecta.
     Daca nu e de 1.500, ala de 1.000 e oricum preferabil.
     Daca nu e de 1.000…. de 800… de 500….
     ..10/luna tot e preferabil statului acasa !!!!!

     Asta e rationamentul corect.

     Nu ai dreapta care-ti convine, alegerea corecta se indreapta catre cei ce se apropie cel mai mult de ea din oferta pietei.
     In nici un caz la antipodul ei.
     Pentru un om de dreapta, a vota stanga este cea mai mare prostie posibila.

     Poti verifica.
     Intreab-o pe junioara cand e flamanda, daca prefera sa sara complet peste urmatoarele mese pentru ca nu ai ce-i place ei cel mai mult.
     Noteaza in carnetel ce zice, memoreaza si aplica.

    • pai tocmai asta e problema, viq, ca nu se apropie…

     in planul libertatii stanga e mai aprope de ce cred decat pretinsa dreapta.

     in plan economic haosul ppe-ist e mult mai departe de dreapta si de orice logica, decat orice ar putea face stanga.

     • Dl. Radu nu prea inteleg ce intelegi dumneata prin ,,libertate”?
      Ati spus ,,in planul libertatii stanga e mai aprope de ce cred decat pretinsa dreapta.”
      Este drept ca in Romania nu exista un partid de dreapta, ce avem acum sunt niste eseuri .Niste oameni care bazbaiesc cu frica in san ca vor fi sau nu votati.
      Promite-mi mie independenta justitiei ,reformarea statului si anularea impozitelor aberante si sunt omul tau.
      Problema este ca nu dorim sa ne implicam.
      Problema este ca statul este supradimensionat si majoritatea murim de mila bugetarilor,ce vor face ei daca….se pot duce si la capsuni precum profesorii daca nu vor sa lucreze la privatul ala care le impune sa vina la servici la 7 si sa plece la 15,30 si sa mai si munceasca in plus.
      Al dracului mai este zgarcitul nu scoate bani pe moca din buzunar!
      Asta ingradeste libertatea individului?
      Daca tot suntem la capitolul taiem de aici si dam aici, ma intreb si eu de ce nu se reduce numarul de parlamentari si birocrati si din ce bani raman marim salariile celor care intr-adevar muncesc?

   • @radu. doar o eroare de semantica? Drepturile cetateanului (singular) sau drepturile cetatetnilor (adica grupuri)????
    Cand ajunge, la grupuri discutam de drepturi colective si se schimba TOTAL peisajul [inclusiv definirea grupurilor].

    Un citat atribuit lui Stephen Crane:
    John catre Univers: domnule, eu exist!
    Universul catre John: Da, dar eu nu vad de ce asta genereaza vreo obligatie de a mea catre tine.

   • In care STINGA zici ca ai incredere??
    Vorbesti de ideologie sau despre ce?? USL ce fel de clasa politica are?? De dreapta..de stinga,,unde situezi strutocamila asta…
    Stinga reala se ,bazeaza pe principii socialiste structurate de istorie..Vezi asa ceva la USL,respectiv PSD??? Nu observi ghiftuiala???iti scapa cumva averile conducatorilor de stinga??Iti scapa modalitatile prin care s-au imbogatit???

    Deci spune odata pentru totdeauna
    Despre ce fel de stinga vorbesti>>>PSD???PNL???PPDD PRM????
    CONCRET ,,pe cine aperi,la cine te referi,pe cine alegi si votezi,

    ea nu exista in Romania…este bifata,este declarata,este praf in ochii prostovanilor…
    Toti demnitarii pesedisti fac parte din o clasa capitalista salbateca..de cumetrie..
    Trebuie ca ai o mare iluzie..TREZESTE-TE…si vezi in ce crezi,pe cine sustii..

 5. Vreo 5.000 de sindicaliști din educație mărșăluiesc pe Calea Victoriei. Ponta are frigiderul plin. Nu mai trimiteți. 😆

  • A-ntarziat ameteala pesedista cu gustarea de 11:00 🙄 🙄

   O sa le-o dea dupa amiaza.
   …. un coltuc de paine neagra cu magiun de prune usor uscat, pomana de la vecinu :

   „Romania a solicitat marti dupa amiaza acordarea de catre BIRD a unui volum de 4 miliarde (cate 1 miliard euro anual) prin utilizarea de instrumente pentru finantarea deficitului bugetar si refinantarea datoriei publice (de tip DPL). Cererea de imprumut a fost facuta in cadrul intrevederii ministrilor Chitoiu si Voinea cu reprezentantii Bancii Mondiale – Elisabetta Capannelli – Director de Tara pentru Romania si Ungaria si Claudiu Doltu, reprezentatul Romaniei la Banca Mondiala…”

   http://economie.hotnews.ro/stiri-finante_banci-15966982-romania-solicitat-marti-bird-credit-4-miliarde-euro-cate-1-miliard-euro-anual.htm?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+hotnews%2Fyvoq+%28Hotnews.ro%29

   • Alte împrumuturi fără noimă, alți bani aruncați la gunoi. Cred că mai optimist de-atît nu pot fi.

   • Daca Hotnews consemneaza in aceasta maniera – v. mai jos, inseamna ca este o miscare cu adevarat buna a guvernului.

    „… In cadrul intalnirii s-a mai discutat despre posibilitatea ca Banca Mondiala sa ofere sprijin si consultanta pentru fundamentarea reducerii sustenabile a poverii fiscale asupra muncii, in contextul angajamentului negociat cu FMI de reducere semnificativa a contributiilor sociale la angajator, reducerea CAS cu 5% de la 1 iulie.

    Masurile de reforma ce vor insoti imprumutul si care trebuie indeplinite pana la sfarsitul lunii februarie vor fi din aria de activitate si decizie a MFP (managementul datoriei publice, managementul cheltuielilor publice, managementul bugetar al investitiilor publice, bugetarea bazata pe performanta, programarea bugetara, masuri in domeniul politicii de taxare cu impact asupra mediului de afaceri si sectorului privat) cat si din sectorul energetic (doar reforme deja realizate-IPO-uri la SNN, Romgaz, restructurarea companiei Hidroelectrica, liberalizarea pietei energiei prin respectarea calendarului de cresteri la preturile la energie etc.) expertii BM fiind foarte multumiti de progresele inregistrate in acest sector.

    Masurile de reforma pe sectoarele si activitatile mentionate mai sus vor fi agreate in cursul misiunii din decembrie (misiunea de pre-appraisal) pe baza propunerilor venite dinspre partea romana.”

    Voi fiind „mai de dreapta”, nu apreciati?

    • Iar esti capsoman !

     Ce a facut Ponta pana acum ????
     A crescut taxele sau le-a scazut ????
     Cumva le-a crescut si a adaugat altele noi ????

     Ce a obtinut ?
     Cumva scaderea sumelor colectate si nevoia de a imprumuta bani de-afara ?

     Eu cred ca sunt de dreapta, drept pentru care ii urez boului sa crape.

     Si poate ar fi bine s-o faca dimpreuna cu cei ce-i apreciaza politica economica, sa nu fie ales din nou 👿

    • China, pretul gazelor ,curentului si ce mai se doreste este cel listat la bursa?
     Aia mai au sa va spuna, in clar, ,,ba ce faceti voi?”
     Consumul de energie electrica a scazut,firme intrate in insolventa etc., si tara are crestere economica ,pe cine mint ei ?

    • Iar esti elegant, nevoie mare. Gazda buna, deh 😉

     Eu stiu ca ceea ce creste este o acciza si se urmareste scaderea CAS.

     De tine nu stiu daca esti de mai legat de economia RO reala sau de sofismele in care adesea te incurci singur.

     Iarta-ma ca ti-o spui, dar porti „dreapta” doar ca pe o marota. Eu personal nu am obtinut niciodata o definitie clara a „dreptei” la care visati, exprimata de la umbra copaciului.

     M-am lamurit insa din „argumentatiile” voastre [aproape] exclusiv injurioase si atotsuficiente ca sunteti doar „basisti”. Si asta nu in sensul ca aveti niste principii clare numite dupa numele adulatului ci, in sensul ca e bine ce face marinelu’ indiferent de cate ori se raz-razgandeste.

     Astfel, daca ti-a spus Base azi ca pe vremea cand avea pusca si cureaua lata nu mai prididea sa incurajeze IMM-urile, tie chiar iti vine sa crezi.

     Ori iti sterge eficient orice … amintire neplacuta.

    • Bineinteles ca PONTA dezinformeaza cu privire la CAS..Scaderea propusa in luna iulie nu este prevazuta in buget,..In urma discutiilor purtate cu FMI nu s-a cazut la nici un acord..
     Probabil se va face prin rectificare bugetara…daca vor permite veniturile..ceeace nu cred..

     VOR FI AGREATE IN CURSUL LUNII DECEMBRIE?????
     Promisiuni si minciuni…vom face,vom drege…pina la pastele cailor…

    • dorian,

     Daca ma mint pe mine, mint si expertii FMI, BERD, BEI, BIRD, Comisia Europeana si pe toti cei meseriasi in auditari. Asadar, am companie selecte.

     Tu ce zici, cine e mai probabil sa se insele, cei de mai sus sau … Viq, B1 si EVZ de exemplu?

     Nu stiu ce sa zic de energia electrica, nu am datele pe global, nici oficial de la altii. Sunt deci subiectiv in functie de experienta mea. Am vazut cu ochii mei ca trecerea de la vechile servere la blades si cat se poate in cloud, implicit scaderea climatizarii necesare aduce economii de peste 70% la curentul electric.

     • Ne referim aici numai la IT cand spunem economie?
      Motoarele de strung sau de alte chestii merg cu carbuni?
      Nu cumva ceva nu este in regula?
      Apoi daca avem crestere economica ma intreb si eu ca baba proasta in targ de ce mai se maresc taxele?
      De ce nu lasam economia sa se aseze ca acea crestere economica sa fie intr-adevar crestere?
      Ceva pute in toata treaba asta si din experienta traita a anilor ’90 imi spune ca s-a dat drumul la inflatie ca-sa se acopere prin inflatie deficitul bugetar.
      Ai facut un calcul, cat de mic, la o inflatie de 5% ar trebui indexat salariul cu 25% sa mentina aceeasi putere de cumparare a salariatului cu venituri sub medie.

    • dorian,

     De aia am si eu rezerve. In niciun caz nu voi spune ca suntem in situatia ideala.

     Spui „se maresc taxele” – eu stiu de o acciza. Altfel visavis de inflatie, acciza aia (care se stabileste in valuta) are drept cauza enuntata si faptul ca e luat in calcul un curs de referinta euro-leu mai mic decat anul trecut. Ceea ce pe ansamblu e bine, nu?

     Inteleg ca nu esti legat direct de economia romaneasca pentru a realiza concret ce a insemnat in anii laudati azi de Base introducerea impozitului forfetar care a dus la inchiderea a sute de mii de companii mici (care trebuiau sa plateasca impozit in perioada de criza in functie de perioada cand aceasta nu se simtea). Sau „mentinerea cotei unice” dar impozitarea dividendelor cu 16% in loc de 5%.

     E bine sa criticam guvernul. E bine si ca, spre deosebire de ultimele guverne, in ciuda majoritatii periculoase acesta raspunde feedbackurilor primite, nu spune [inca] „ciocu mic!”.

     Nu stiu de unde o scoti pe „aia” cu 25% crestere pentru 5% inflatie (din fericire niciuna din cifre nu e adevarata). Oricum, nu stiu daca vorbim de acelasi lucru cand spunem inflatie. Indicele total al preturilor insa ianuarie-septembrie este subunitar

     https://statistici.insse.ro/shop/?page=ipc1&lang=ro

     Cu toate recuperarile de salarii, pensii si reducerea TVA la panificatie

     Ar mai fi si altele de zis dar nu vreau sa ii laud prea tare 😉

    • Astfel, daca ti-a spus Base azi ca pe vremea cand avea pusca si cureaua lata nu mai prididea sa incurajeze IMM-urile, tie chiar iti vine sa crezi. ..
     Oh, yeah !

     Toate.
     IMM-uri, privati in privat sau bugetari la buget, e vorba de dari.
     Iar ce spune „idolul” este usor verificabil si stii foarte bine ca el nu minte ca Ponta.

     Preferi sa-l crezi pe barzaune.
     Din paretea mea puteti sa va si casatoriti, nu ma deranjeaza.
     Chair m-ar bucura, ca dupa aia cand o sa vrei sa te dezvortezi, ai de platit „taxa de prost” 😉

     Realitatea e de o nesimtire crasa : nu se va schimba doar pentru ca tu refuzi s-o accepti.
     Ia de-aici cu sare :

     Taxa pe divorţul amiabil, impozitul de 16% şi CAS-ul pe laptele, ouăle, mierea şi alte produse ale micilor producători agricoli, coplata la ieşirea din spital sau „taxa” pe haina de blană sau pe iaht reprezintă doar câteva dintre noile biruri impuse de Guvenul Ponta în acest an.

     Pe lângă acestea, alte taxe deja existente au fost majorate, precum impozitele şi taxele locale.

     Pentru a le impune, Guvernele Ponta I şi II au modificat Codul Fiscal de 14 ori, din luna mai 2012 până în prezent, ceea ce ar însemna în medie o dată pe lună. Majoritatea modificărilor au fost făcute în sensul creşterii taxelor şi impozitelor, cu excepţia celei care a vizat scăderea TVA la pâine. Vizate au fost mai multe categorii de contribuabili, începând de la micii fermieri, până la posesorii de iahturi sau automobile de teren cu motoare de peste 3.000 de cmc.

     Ca urmare, în Codul Fiscal au fost introduse mai multe tipuri de taxe şi impozite, de la taxa pe monopolurile naturale, până la accize mai mari regăsite în preţul berii.

     Numai în 2013, au fost publicate în Monitorul Oficial mai multe ordonanţe şi legi de modificare a Codului Fiscal, între care ordonanţele 8 şi 16, legile 127 şi 168. Unele actel normative introduc noi taxe, altele le majorează pe cele existente deja.

     Nici divorţul amiabil nu mai este gratuit începând din acest an. În goana după bani, Guvernul Ponta a introdus o taxă pe divorţul administrativ. Astfel că Legea 127/2013 privind aprobarea OUG nr. 121/2011 stabileşte o taxă de 500 de lei pentru cuplurile care decid să se despartă pe cale amiabilă prin intermediul ofiţerului stării civile….

     http://www.gandul.info/financiar/lista-taxelor-si-impozitelor-introduse-sau-majorate-de-guvernul-ponta-in-2013-de-la-taxa-pe-divortul-amiabil-la-cas-ul-pe-laptele-si-ouale-de-tara-11251350

  • Fil,
   Oare participa si Loda???

 6. „Cel mai bogat om este acela care ştie să se mulţumească cu ce are.” – spunea Richard Wumbrand

  Eu aş completa cu: PÂNĂ SE APUCĂ DE POLITICĂ!

 7. n-am putea sa declaram un blog de anti-javre bolsevice[ mai curand]?

 8. Unde esti Mih??
  Sa ne aduci discursul lui Ponta de la guvern
  Josnic,mizerabil,ticalos…
  Nu stie cum sa mai scoata camasa…
  Il acuza pe Presedinte de genocid..de tradare..asta este mai dus cu capul decit WC Tudor…
  Fratilor,tara este guvernata de un debil mintal…

  • Mark,

   Aduc postacii destula mizerie, de ce-as mai aduce si eu scarnaviile debitate de vvp la Copac?

  • Mark,

   Ponta e incoltit.
   S-a declansat jihadul si la Antene pe el de cand le e clar ca Tony Breton nu mai pupa candidatura pentru presedentie.
   In strada multimea e neclara…. poate incepe in orice moment sa-i ceara capul…

   Acum, constient sau nu,incearca sa scoata lumea din minti spre le anula capacitatea de discernamant.

 9. Radu Barbosa

  „in planul libertatii stanga e mai aproape de ce cred decat pretinsa dreapta”

  Nu mi-ai raspuns punctual la ce te-am intrebat..
  Nu ma trimite la ce ai scris…tocmai pentru ce am citit te-am interpelat…

  Incearca un raspuns pentru ceeace te-am intrebat….

  De acord cu pretinsa Dreapta care este PNL fezandata in suc rosu..
  Dar pretinsa Stinga NU O VEZI????

  • Incredibil !!!!

   Deci „se baneaza basistii” si societatile civile.

   iar o seama de personi pretins sanatosi la scufie ii canta-n struna nebunului !

 10. Recunosc ca sufar de teoria conspiratiei
  Am avut de a face cu atitea scenarii regizate …incepind cu tirurile armelor difuzate de rap.Sergiu Nicolaescu,cu smecherirea banilor de la Crescent ,cu capitalizarea fostilor securisti ce aveau conturi la Eximbank,declarati pe loc primii capitalisti ai Romaniei,(primul a fost Dinu Paturica Patriciu),cu SIFURILE,cu Fondul Proprietatea,cu distrugerea programatica a economiei romanesti cu multe altele…

  M-am imbolnavit cronic de scenarite..
  Am auzit azi o stire socanta..
  Trecerea proiectului Rosia Montana. in portofoliul liberal al M.economiei..
  Mai sa fie…uite ce mi-a trecut prin cap..
  Astia doi au mimat un fel de discordie..(victoras si Crin)

  Premierul semnind inceperea lucrarilor la Rosia Montana este PRO.
  Chestia asta a dat bine in vizita ce a facut-o in SUA>vezi doamne,investitiile americane sunt promovate…sustinute de guvern,in pofida unor proteste ecologiste..(puse la cale tot de USL)
  Crin este ANTI proiect…
  De ce oare??
  popularitate..voturi …si stiinta scenariului pus la cale cu Victoras si regizorii scoliti la Moskva

  asadar el este cu STRADA..cu protestatarii si ca atare,din momentul in care afacerea se muta la un minister condus de un liberal nu mai ramane decit ca proiectul Rosia Montana sa CADA>inclusiv in Parlament…
  GENIALA gindire…felicitari papusarilor..regizorilor..
  Ponta a iesit mai curat si mai spalat ..nu a mancat usturoi ,..nici gura nu ii miroase…in fata SUA…
  A indeplinit misiunea data de prietenii de la Moskova fara greseli…
  La pachet cu Rosia Montana si gazele de sist…

  Se leaga de abaterea de la regulile unui protest autentic??fara ACUZE??Sau dirijate de organizatori catre COTROCENI???
  Sufar eu de scenarite,,desi ele au fost si de fiecare data confirmate mi-au dat peste botul meu sceptic…

  • Mark,

   Ponta a iesit mai curat si mai spalat ..nu a mancat usturoi ,..nici gura nu ii miroase…in fata SUA…

   Ma indoiesc.
   Adica aia chiar sunt asa de ageamii, crezi ?

   • Nicidecum..
    Stiu foarte bine ce inseamna existenta si rolul unei ambasade…
    Am lucrat si eu intr-o asemenea structura..
    Indiferent de notele date de ambasada ,evidenta prelucrata poate da in contradictoriu o alta masura decit cea reala..
    Cred ca cei din ambasade au deja in perceptie pe PONTA MINCINOSU

 11. Viq,

  Fain video ne-ai dat.
  Partea proasta ca ma apuca disperarea (vad ca tu esti calm 🙂 ) cand vad ineptiile care sunt spuse cu aere de superioritate fara sa aiba nici cea mai mica ezitare in a se contrazice pe el insasi (dammit iar am gresit). Eu nu pot sa nu vad ca omul termina cu propaganda: „votati stanga daca sunteti de dreapta”. Si nu are nimic de a face cu economia.
  Pai sa vedem:
  1. Hayek a fost pro dictatura temporara. Pa ca dreaq ai avut cu TB? de ce nu ti-a placut? Toate mesajele a3 ar fi trebuit sa iti intareasca atasamentul fata de TB. O fi ponta, cel cinstit, dictatorul ales?
  2.. Parintii lui n’au facut nimic impotriva sistemului comunist. (ba chiar au profitat de el- ticalosii dreaq)). Zice imberbu’: „Eu votez pesedeaua (lui iliescu ) pentru ca ma reprezinta”.
  3. In tot ce a spus nu a pomenit de principiile statului de drept si respectarea lor ca o conditie primordiala. NU, merge si dictatura lui ponta, dragnea, sova, numai psd sa fie…..

  Cat despre ceilalti mirositaori de basini voiculesciene, automatoni sau nu, mai tarziu.

  • Salut Eule,

   Tusesti bine ?
   Ai facut antrenament ?

   Parerea mea e ca astea cu Hayek si Keynes sau viata pe Marte si temperatura soarelui nu trebuie sa ne inhibe.
   Nime nu spune sa le pricepem precum lectorii universitari si sa discutam pe pasareasca aia a lor, dar doua idei cu ce naibili au fost in mintea lor la un moment dat putem avea si noi.
   Asa,drept cultura generala.

   Si sa nu uitam ca mare titrat se da si Ponta, ca sa nu mai zic de alde Becali sau Voicu.

   Am un fix : convingerea ca de fapt marile probleme izvorasc nu din erori la varful cunoasterii ci din ignorarea crasa a unor reguli simple, elementare, dar cu efecte catastrofale.

   E haios sa vezi cum inalte pretentii academice nu-s in stare sa-si asigure siguranta financiara a familiei….
   … cum supertitrati cocotati pe un maldar de stiinta elaboreaza megasforaituri gaunoase dar nu-s in stare sa produca lucru mecanic decat cand calca grebla.

   Sunt satul de gomosi d’astia seci pana peste cap.

   • Viq,

    Scriu cu masca sa nu va dau si voua vo boleshnitza ceva. 🙂

    Chestia asta cu modelul economic se aseamana cu bancul urmator(pe scurt si adaptat):

    Un fermier vrea sa aiba o vaca carea sa fie de 10 ori mai:
    10x Laptoasa,
    10x traga mai tare la jug
    10x mai puioasa
    Se duce la zootehnician (rasa, incrucisari…) genetician (schimbari genetice), chimist, farmacist etc. Toti ii spun ca nu se poate.
    Ajunge omul la fizician. Zice fizicianul: Vino peste doua saptamani.
    Peste doua saptamani vine fermierul.
    Fizicianul : Gata, am rezolvat problema. A fost greu pana am aproximat vaca cu o sfera, dupa aceea totul a mers snur…..

 12. De ce se „oftica” vvp

  „”Dr. Ponta: „Deficitul e mic pentru că aşa s-a angajat preşedintele României fără să întrebe pe nimeni, în 2011, noi să fim campionii europeni ai reducerii de deficit. Alte ţări nu au aceste reduceri, noi suntem cei mai buni”
  Ce ar mai devaliza ei bugetul anul viitor! Astia sunt in stare sa faca deficit de 20% sa ajunga la Cotroceni si sa puna botnita justitiei.”” (Lazaroiu / fb)

 13. Si tot de pe pag. de fb a lui Lazaroiu:

  „Guvernul si logica
  Azi am vazut o postare a lui Mirel Palada, purtator de cuvant al Guvernului si am regasit-o ulterior si intr-un punctaj PSD.
  In esenta mesajul e asa: Presedintele a declarat ca masurile dure luate in 2010 au incercat sa protejeze IMM-urile.
  Dupa care: pai sa va aratam noi ca nu e asa! Si iau statistici despre IMM-uri din perioada 2008-2010 sa arate ce rau o duceau IMM-urile INAINTE ca deciziile din 2010 sa fie luate (e un caz unic de cauza din prezent care influenteaza un efect din trecut).

  Sigur, e o eroare de logica care pe voi va cutremura.

  Si, totusi, m-am intrebat, de ce, daca tot vor sa contra-argumenteze, nu folosesc statistici de dupa 2010 legat de IMM-uri? M-am uitat pe niste curbe si m-am lamurit. Cele dupa 2010 pot fi folosite doar pentru a intari mesajul Presedintelui.”

 14. Si ultima preluare de la Lazaroiu (deocamdata):

  Text – „Victor Ponta (up) si sectorul privat (down) intr-un moment de tandrete”

  Imagine – https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn2/1465363_692218200803216_990038643_n.jpg

 15. Viq,

  Recunosc ca vorbeam in special de taxele prevazute prevazute de acum inainte. Altfel, si Base stie ca avem cele mai mici impozite din UE si ca este normal sa se mearga pe marirea bazei de impozitare. Adica alea cu ouale, branza si alte venituri 10′:30

  Si voi in UK, alaturi de toata lumea civilizata aveti taxe si accize pentru produse de lux.

  Cred ca nu e normal ca unii sa faca bani numai din tranzactii pe hartie de zeci de milioane fara sa achite macar o propadita de taxa pe silpii pe unde pretinde el ca face distributie de utilitati publice.

  Spun pentru a n-a oara. Nu ii cred pe udelisti albe-ca-zapada. Peste tot exista pungasi. Deocamdata astia sunt ceva mai atenti la opiniile din restul societatii.

  In ciuda majoritatii periculoase.

  Cat de buni au fost „ai vostri” am vazut prin ce au lasat in urma dupa niste ani buni in care au avut „totul” pe mana (ceea ce nu se intampla acum – si nici nu zic ca e cu totul rau).

  off topic: m-a amuzat cand in discusul de mai sus i-a sarit lui Basae acu’ de la o pista la alta anterioara. fara nicio clipire. min ~16:15 si ~8:10

  o fi oboseala? sau ii incurca gandurile … SRS? 😉

 16. Ce credeti despre cuvintarea lui Ponta de azi de la guvern??
  A CE SUNA??

  GENOCID…TRADATOR…

  Ce fel de scenariu urmeaza???
  in mod sigur exista un alt scenariu ..o noua manipulatre a romanilor…un nou test de rezistenta…\
  O MARE SCIRBOSENIE uselisto-felicsoida

 17. „Premierul Victor Ponta l-a acuzat, miercuri, pe presedintele Traian Basescu de vanzarea intereselor Romaniei la Bruxelles, prin faptul ca a acceptat, in numele Romaniei, Tratatul fiscal, care limiteaza, printre altele, deficitul bugetar la 3%.

  Seful Guvernului pare sa uite, insa, ca el insusi a votat, in Camera Deputatilor, IN FAVOAREA acestui proiect de lege, atunci cand acesta a fost supus votului, la 8 mai 2012.

  Mai mult, nici macar un singur deputat din PSD, partidul pe care il conducea si atunci, nu a votat impotriva Tratatului privind stabilitatea, coordonarea si guvernanta in cadrul Uniunii Economice si Monetare, numele oficial al Pactului fiscal.(…)”

  http://www.ziare.com/victor-ponta/premier/ponta-amnezie-incredibila-si-el-a-votat-pentru-vanzarea-intereselor-tarii-1266524

 18. bunä seara,

  Eu rog pe dl. Presedinte sä nu lase nepedepsite acuzatziile,

  il rog din suflet ca premierul sä vinä cu probe, s-au sä-l destituie
  pe Premier..

  este inadmisibil ca ultimul golan, plagiator si mojic, sä continuie cu insultele.

  acuzatziile nu au fost la partid, au fost in fatza guvernului,un lucru
  de o gravä imennsitate.

  • Si eu imi doresc ca acest IMBECIL national sa raspunda in fata justitiei pentru TICALOSIA acuzatiilor publice..
   \
   Se ascunde dupa umbrela declaratiilor POLITICE???
   Este cea mai crasa si imbecila declaratie de pina acum…

   INSULTA si atacul la persoana este tolerata in numele libertatii de exprimare….sau a pamfletului si declaratie politica…
   IDIOTII au stiu sa isi conserve dreptul la aparare…

 19. vä rog , nu mai läsatzi zgura infectä uselistä pe blog.

 20. cui ?, cui? cui?
  lui, SHI automatonului

  si la tine o fi oboseala sau srs? ca vad ca ai probleme cu cifrele, sau, doamne iarta sa nu fie ceva dislexie…. adica nu intelegi dar esti destept de felul tau (??!!??) ( 🙂 )

  Ce stim:
  Am aflat de ce crezi tu ca consumul (cand ma adresez tie nu imi vine sa elimin cacofoniile) de energie electrica a scazut brusc si deodata dar intempestiv. :). Mai ai altele?
  am aflat ca te lauzi cu ce crezi tu ca ar impune respect si admiratie in randul celorlalti. (blaid, claud…ma ce destept esti….’ nainte sugea megawati – cat un laminor- da acu’ toarce ca un pisoi pe gratis)
  am aflat ca esti maso de vreme ce iti place sa auzi sistematic cum cei care au votat usl sunt caracterizati (pe buna dreptate) ca imbecili.
  Am aflat ca ai fost tipul de „coleg” de liceu de care au ras toti pentru era un pic „lent” iar glumele lui erau plate. (tipul de glume nu se schimba)
  Am aflat ca nu ai avut sclipiri, si te-ai impaunat cu munca altora. (ipa , interfata?)
  Ce este proabil
  Cel mai probabil esti un fost politruc, ratat profesional, pecerist care citeste reviste de vulgarizare tehnica. (nimic despre stabilitatea sistemelor….doar chestii elementare sisteme de numeratie)
  Cel mai probabil ai citit si colectia povestiri stiintifico-fantastice si stiinta si tehnica incercand sa impresionezi gagici cu termenii tehnici. (mironov, sacu’ zburator, ce vremuri….)
  Cel mai probabil esti genul de om care nu a fost integrat in „gashca ” de prieteni , fiind periferic grupului atrageai atentia prin „comiterea” de idei aiurea iar grupul raspundea cu zambete de complezantza…si de aceea insistai.
  Cel mai proabil nu ai inteles nimic din profesiunea ta. (ca politruc este normal)

  Cum de ne-am dat seama:
  Nu esti primul nefericit cu traumatizat de incapacitatea unor relatii normale cu un grup , cu parintii, care trece pe aici si si se defuleaza ca atare.

  Ce nu am aflat:
  De ce va pierdeti timpul pe aici?

  Ce asteptam cu nerabdare:
  Asteptam cu nerabdare sa ne dati linkuri cu comentariile voastre critice la adresa usl de pe siturile uslashe ca sa invatam si noi cum este democratic.
  Asteptam cu nerabdare sa evitati fracturile logice (acu’ daca este dislexie…este cam greu….dar trebuie incercat)

  – monumentala : ” Votati stanga daca vreti dreapta” cu corolarele:
  Votati hotii daca vreti cinste….
  Votati comunistii daca vreti capitalism…
  Votati curvele daca vreti fecioare….
  Votati iliescu daca vreti democratie
  Urati-va parintii daca vreti sa va iubeasca copii (si asta este cu adresa 🙂 )

  • Ioi ce cinste i-ai făcuuuut!!! 😆 😆 😆

  • Din greseala, ai … dreptate. Intr-un … „fel”

   In sensul ca adesea, nu va inteleg. 

   Vorbiti de principii de dreapta dar … nu le gasesc enuntate niciodata.
   Ii mascariti de multe luni de zile pe pedelistii pe care voi i-ati votat dar va mirati ca altii au preferat o alternanta.
   Mimati dorinta de dialog dar, va place in special sa dialogati prin invective.
   Ziceti ca urati securistii dar va plac tehnicile lor (bine, sunteti distractivi cand o faceti pe … profilerii)

   De ce imi pierd vremea pe aici?

   Pai, nu mi se pare ca o pierd. Pur si simplu vreau sa imi verific propriile principii si optiuni.

   Cum pot face asta mai bine decat confruntandu-mi parerile cu cei ce au in mod preponderent alte opinii!?

   Inteleg ca deranjez ceva lume. Dar e simplu si am mai zis-o. Daca imi spun gazdele ca nu mai doresc schimbul de idei sau pur si simplu prezenta mea, „dispar”

   Nu-i foarte greu, deci 😉

  • @eugeni. Consumul casnic nu ajunge la 5% nici la gaze nici la curent electric.
   Mechel inchis, Oltchim [cam] inchis, Sidex in reducere, Alro in reducere si mai gasim duc evident la un consum redus de energie electrica.
   Parca si Azomures – deci si gaze mai putine.
   Nu uita fabricile de ciment/caramizi/produse ceramice care inghit gaze cat un oras mare.

 21. off si on topik via Stella

 22. hello,
  bravo, eugeni cel dezlantuit si cu masca la gura
  🙂

 23. Politicianul (este vorba de TBasescu) a ajuns la capat, si-a consumat rezervele de credibilitate si pariaza cu o stranie incapatanare numai pe cai morti. Traian Basescu este, cum l-ar numi politologii, „mortul viu” al politicii romanesti. Incapabil sa mai stranga voturi pentru altii, sa tracteze pe post de locomotiva electorala noi vehicule, presedintele Basescu detine inca forta letala de a-si scufunda adversarii.

  Depinde cine se va ridica pe pustiul lasat in urma, daca se va ridica.

  Tăpălagă-hotnews.

  Asta nu inseamna ca as fi de acord cu cele gindite de T.

 24. @Mih,
  tot de atunci nu mai vreau sa aud/citesc despre Tapalaga.

 25. Nu particip ,marcule, daca vreau circ si amuzament va citesc pe voi, mai 🙂 Enough is enough 😉

  • Ei,Loda

   Participarea cere si da raspuns la practica acuala a guvernului…
   Probabil tu nu ai nimic a cere…))))))))))))
   Sau ti s-a dat tot ce sperai???

  • @loda. Cum era vorba japoneza: Prostul rade de inteligenta altora…
   Sau din biblie: Fericiti cei saraci cu duhul… Be happy Loda, your sickeness is incurable and unstoppable.!

   • ,,Cum era vorba japoneza: Prostul rade de inteligenta altora…;;
    Nu trebuie sa-mi explici ce faceti majoritatea dintre voi, tocmai de asta scriam ca va citesc si ma amuz 🙂

    • Loda
     Iesi din visul Epocii de Aur II…
     hmm.
     Daca nu participi la protestele justificate ale breslei…inseamna ca esti lasa???
     Sau faci parte dintre cei vizati de sindicate??
     Amuza-te…cit vrei..e gratis..pe pielea voastra!

    • He, he, ,,mitingurile justificate ” zici ? Pai aceleasi mitinguri le blamati din plin cand erau pe vremea lui Boc, atunci erau acelasi revendicari ,ce s-a schimbat? Atunci ma suspectati ca defilez prin Bucuresti, acum sunt ,,lasa” ca nu particip ? Ca sa vezi cum se scrie istoria 😉
     Nu am participat nicodata la nici un miting si la nici un mars din principiu, nu mi-a placut sa defilez racnind pe strada sub ochii elevilor mei ,eu am alte idei despre statutul dascalului.Am participat insa la toate grevele sub toate guvernele.
     Anyway, fiind de trei luni pensionara, nu am nici o calitate sa ma alatur protestelor celor care inca sunt activi in scoala ,dar, repet, chiar daca as avea, nu as face-o.
     Pana la urma nu intelg, la ce drac ma obosesc eu sa dau explicatii intr-un spatiu in care am scris doar fiinca m-ai pomenit si vreo trei ,,vajnici” democrati au si sarit cu scuipatii ? Nu ma mai vindec de naivitate, asta e 😉

 26. @filadel,

  el? tapalaga?
  🙂

 27. Täpälagä se crede mare, o dezamägire. joacä si el o
  sarbä uslinoasä.
  o mare scarbä pt. Täpälagä, nu-l voi mai citii si ai mei nici atat.

 28. @FILADEL

  corect
  t = ctp

 29. perfectä dreptate–scrie T. in curand scenarii de groazä

 30. sä fii BLEM-BLEM , o fi la modä ?

 31. Lodo nu esti la demonstratie? Ca mai ieri te plangeai ca o piranda cu pruncu’n brate ca nu a are ce manca si iti ridicai poalele in cap blestemand.
  Ce faci? acu fata are ceva mai bun de facut si nu te mai interereseaza?

 32. mafia securistilor uslinosi au scris un scenariu, in care licheaua Ponta joacä un rol, altul SRS securistul mizerabil are si el un rol,
  pe de altä parte vor mai venii si altzii.

  LICHEAUA PONTA, s-a dat de gol de catva timp, cä Presedintele se v-a duce pela tribunale, unde vor inscena nenorocitzii mizerii si acte false, cum a fäcut de multe ori Voiculescu, Patriciu; SRS. etc

  ar trebuii ca Parchetul sä se sezizeze, este vorba de UN COMPLOT,
  UN COPLOT MIZERABIL DE DEFÄIMARE:

 33. lighioana asta de ponta , este distrugerea romaniei,

  trebuiesc urgent actzionat, mojiciile, insultele si goläniile
  sä le spunä lui mä-sa(COMUNISTA) ,care la fäcut vagabond.

  DIASPORA O SÄ SCRIE LA UE, nu recunoastem pe plagiatorul mitoman,ordinar si vulgar, ca premier , ca reprezentant al romaniei.

  rugäm toare partidele si organizatziile de dreapta, sä facä acelas lucru.PONTA SI GUVERNUL LUI – NU POATE REPREZENTA RO.

 34. De multe ori m-am intrebat si ma intreb si acum, inclusiv azi, cind i-am auzit declaratiile borfasului_ponta,

  [Ori, eu cred că preşedintele a vândut interesele României şi când a negociat deficitul, şi când a negociat fondurile europene, iar despre agenda digitală (tema ultimei reuniuni a Consiliului UE-n.r.) bănuiesc că nu a deschis gura la Consiliul European că nu ştia”, ….etc]

  daca acest ponta chiar este normal la cap!!
  are curajul declaratiilor total iresponsabile asa cum numai nebunii il au….
  ca premier nu se cade sa vorbeasca astfel de presedinte.

  de asemenea, constat ca se mai intimpla o chestie la ponta, atribuie lui Basescu ce este de atribuit lui sau preia declaratiile lui Basescu si le intoarce in interesul lui.

  este normal,
  nu este normal?
  schizofrenie politica? doar atit? sau ceva mai grav!

 35. In sfarsit, in sfarsit vad si eu o reactie puternica si bine executata a Miscarii Populare. De fapt e prima actiune profesionsita pe care o vad la vreun partid de multa vreme.
  Fluturasi cu grafica atragatoare cu mesaj ferm si concis privitor la marirea pretului la metrou.
  Felicitari initiatorilor. Asta e calea pe care merita mers.
  USLului i se va servi exact ce au servit ei altora atatia ani.
  Ura si dispret. Pe care le merita pe deplin.

 36. Fiti convinsi ca uslinoasa de Loda si-a primit tainul de la jegosii ei stapani.
  Direct sau in contul lu’ barbat’su.
  Scarboasa creatura.

  • Iti doresc din tot sufletul ca sa primesti exact ce am primit eu ,,angelica creatura” . Dar apoi sa nu zici ca nu stii ce te-a lovit.

 37. ”La belle des bois” – dragut.
  Ce de oameni cuminti si cumsecade ….la dans
  🙂

 38. @EStu,
  unde pot vedea reactia MP?
  pentru ca azi comentam cu naduf ca nu se aude absolut nimic dinspre opozitie, absolut deloc, liniste de mormint…

 39. @lnm,
  whothef este iliescu? 😉
  am si uitat ”momental” 😛 de existenta lui, pentru ca ponta este progenitura iliesciano-nastasiana mult mai periculoasa la ora actuala…..

 40. Daca ar trece acum pe sub balconul meu, si as avea doar o singura caramida ___ as arunca-o in capul lui Iliescu.
  Ponta mai are timp si ani, dar pe Iliescu nu as vrea sa il ratez 🙂

 41. Creste ura impotriva jegurilor uslinoase. Oameni care erau cu Haznaua3 nu mai scot un cuvant pro Antenescu, ci injura si ei la greu guvernul.
  Iar asta cu benzina pune gaz pe foc. Si taxe or sa mai creasca.
  or sa castige prezidentialele, mie mi-e clar, or sa incalece justitia de tot si asta e clar, dar economia le va veni de hac.
  Sunt prea hoti, prea lacomi si mai ales mult prea prosti ca sa schimbe ceva in bine.
  Winter is coming.

 42. @lnm,

  ca sa citam: fara violenta, fara violenta!
  🙂
  chiar nu mreita sa mergi dupa gratii pentru iliescu, ajunge el in curind in iad, desi s-ar putea sa prinda si suta… adica pina in 2031, omg!

 43. Winter is coming!

  care winter?

  2013/2014
  sau

  2022/2023, caci romanul este tare rabdator,
  iar mamaliga romaneasca explodeaza rar, o data la citeva decenii!

  • nu scapam de astia prea curand, asta e clar.
   Dar ura si scarba fata de USL vor creste pe zi ce trece. Iar situatia economica se va inrautati pe zi ce trece.

 44. f. bine,
  aceste actziuni ce par märunte cu Fluturasi, aduc f. mult;
  trebuie fäcut clar, jocul mafiot uslinos si cine este licheaua
  PONTA care a bätut palma cu Voiculescu si fac actziuni
  contra lui Bäsescu , sä atragä ura romanilor, si sä le distragä
  atentzia de cum ii jegmänesc USL:

  presedintele trebuie sä nu-i lase pe nenorocitzi sä-l ponegreascä

  vreau sä väd acum oamenii de dreapta, ce-i stau aläturi Presedintelui.

 45. Dar macar un sut in koor pot sa ii trag karpei kagebiste ? 6 luni as sta la puscarie … cred ca ar merita.
  Nenorocitul asta e cel ce dadea studentii afara din facultate pentru ca simpatizau cu revolutia din ungaria din 1956

 46. din pacate eu, personal, nu am intilnit uslinos – votant USL in decembrie 2012 – sa injure la greu guvernul ponta, tare mi-ar placea sa-i ascult si sa le savurez injuraturile……
  na, asa va trăbă, le-as spune, si asta-i doar inceputul…

 47. fereascä dumnezeu, dacä romani nu se trezesc occidentul
  se lipseste de voi si luatzi drumul Moscovei.
  la anu LICHEAUA PONTA o sä meargä sä predea la PUTIN:
  ESTE STABILIT.

 48. hăhăhăhă, @Luminita – super caricatura,
  deci @lnm nu trebuie sa stea dupa zabrele
  🙂

 49. @estu,
  incep sa banuiesc ca aceste proteste sint de fapt un joc organizat/convenit/aranjat de guvernul ponta impreuna cu liderii de sindicat din diferite ramuri…

  adica, hai, sa organizam un miting ca sintem nemultumiti,
  liderii de sindicat ies bine in fata celor pe care ii reprezinta,
  guvernul borfasului ponta iese si el bine, ca, iata, este democratie in Romania, esti liber sa te mitingesti si sa injuri guvernul,
  iar protestatarii sint si ei multumiti, ca s-au descarcat,
  merg fericiti acasa: mai, ce le-am spus-o!!!

  ca in final sa nu se intimple nimic, ba mai mult ponta sa creasca accizele, impozitele, etc etc…. iar bizonii sa taca!

  • nu are sens sa se forteze prea tare cu actiuni asa elaborate. Nici nu-i duce capul.
   Dar ei stiu un lucru: se pot baza pe prostia absoluta a alegatorilor lor. Studiu de caz chinezul constipat, purligar sau loda. Astia nu sunt asa de prosti dar sunt niste jigodii, nu or sa se schimbe niciodata. Dar sunt si multi care sunt mai saraci cu duhul dar nu asa de ticalosi.
   pe astia ii atinge la buzunar rau de tot. Nu se misca nimic in bine, speranta e moarta, deprimarea e generalizata.
   E doar chestie de timp pana cand vor vedea si ei de la ce li se trage. Basescu dispare, de la anul il avem pe Antenescu presedinte sau pe cine o decide USLul, incetul cu incetul vor face inevitabilele conexiuni. iar ce vedem acum e doar inceputul, Romania va fi literalemnte feudalizata. Cati vor apuca o parte din ciolan? Doar familiile mafiotilor uslinosi, restul vor fi sclavii lor.
   In cat timp putem spera la o reactie a societatii? 2 ani? 5? 10? mai degraba mai tarziu decat mai devreme.

   • Estu…
    V-a spus Night cine sunt jigodiile..In solda lui Felix..pe state de plata..cu madama cu tot..
    Procedurile folosite fac parte din tehnica manipularii pe forumurile de internet..
    Nu va mai straduiti sa va intrebati ce face pe aici..
    Cred ca ar trebui sa nu ii permiteti a isi afisa o propaganda insusita in laboratoarele securistice ale motanului…

    Pe un fond de sfidare aroganta si plina de suficienta.,.menit anume pentru intimidarea celui vizat…

 50. http://www.hotnews.ro/stiri-politic-15970452-traian-basescu-amenintat-dosare-srs-victor-ponta-adrian-nastase-oamenii-lui-voiculescu.htm
  …….
  Potrivit lui Bogdan Oprea, „toate aceste minciuni” vor face parte din procesul deja intentat de presedintele Traian Basescu, aflat pe rolul Judecatoriei Sectorului 2 din Bucuresti, respectiv dosarul cu numarul 27344/300/2013.

 51. Buna dimineata!
  As propune o cafea, dar mi-e c-o impoziteaza guvernul si pe asta…
  Pana una, alta, cred ca de acum ne vom putea incepe ziua cu slagarul „o noua zi, un nou impozit”.

  „GUVERNUL IMPOZITEAZĂ TOT: ordonanţa de urgenţă care pune TAXA pe semne de circulaţie, alei, trotuare, iazuri, heleştee, sonde, antene, stâlpi şi ţevi de gaze”

  http://www.gandul.info/financiar/guvernul-impoziteaza-tot-ordonanta-de-urgenta-care-pune-taxa-pe-semne-de-circulatie-alei-trotuare-iazuri-helestee-sonde-antene-stalpi-si-tevi-de-gaze-11635224

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s