Un sfat : dacă vezi că te doare, nu mai strânge !

Generic, politica de dreapta presupune relaxarea, eventual până la libertate totală a inițiativei private, lăsarea economiei să funcționeze și să se dezvolte, aceasta fiind sursa elementară a bogăției națiunii.
Pârghia fundamentală prin care statul interferează pe acest palier o constituie așa cum știm, taxele, accizele, impozitele, practic „dijmuirea” activității economice de către organismul guvernamental.

În perioada de criză profundă de acum doar câțiva ani în urmă, guvernul Emil Boc a promovat câteva măsuri de austeritate printre care scăderea taxelor pe care IMM-urile trebuiau să le plătească către statul român și disponibilizarrea unui număr de bugetari degrevând astfel statul de ceva cheltuilei. De la 400 de taxe la „doar” vre-o 360, zice mai jos piratul de serviciu.
(F…k’n hell, mate, 360 ?????? 🙄 )
Efectul favorabil s-a făcut simțit relativ repede, România reușind in extremis să fenteze poteca Greciei și să se înscrie pe un trend economic pozitiv.

Poate acest efect nu s-a făcut simțit în timp util la buzunarul masei electorale tributare socialismului. Nu au crescut imediat pensiile și salariile bugetarilor și nici salariul minim pe economie.
Acest electorat surd în fața explicațiilor și ignorant în fața funcționării economice simple, a dat jos guvernul Boc și l-a pus în loc pe cel al lui Ponta.

De la punctul unde dusese Boc economia, Ponta a secătuit-o mai rapid decât apuci să numeri puscariasii guvernului său și, la finele lui 2013, se află în fața unui munte crescând de probleme economice. Bugetul a intrat la apă pe parcursul anului fiind nevoit să taie din sumele repartizate unor sectoare atunci când a fost întocmit, iar premierul începe să împrumute alți bani de la organismele internaționale ca să aibă poporul român de-o fasole.

Cel mai cumplit lucru însă este că scăderea sumelor colectate din taxe și impozite la buget a avut loc aproape imediat ce Victor Ponta le-a mărit.
Așa că zgubiliticul a decis să …. le mărească din nou !!! 🙄 🙄

Acu’….. tâmpit să fii, dar dacă te uiți și vezi că Boc a scăzut taxele iar veniturile au crescut, înțelegi că e de bine.
Dacă ești tâmpit mai mult, nu pricepi asta și să zicem că din „neatenție” le crești.
Dar dacă, după ce le crești și vezi că efectul e invers, tu te apuci să … le crești și mai mult, atunci „tâmpit” e un termen mult prea blând.
Trebuie să fii complet oligofren să continui să pui alte taxe, din ce în ce mai multe și din ce în ce mai mari, sperând că dacă ridici un munte de saci cu cucuruz pe spinarea măgarului răpciugos ăsta o să care mai mult.

Nope !
O să moară mai iute !

În plus, același premier cu picioarele-n dublu V, mâinile-n X și mintea-n Z, „atacă” președintele națiunii zăbăuce cu niște acuzații de îți vine să te iei cu mâinile de cap. Dar nu te iei că nu-l mai găsești…
Îl acuză nici mai mult nici mai putin că
„…. președintele României a vândut interesele României și când a negociat deficitul și când a negociat fondurile europene „ 🙄 🙄
Mai pe preciselea, că României i-au fost acum alocate prea puține fonduri și că limita de deficit impusă este prea mare.
Păi ce „fonduri europene” am putea pierde gărgăune, atâta vreme cât de la capul începutului noi nu am fost în stare să absorbim nicicând sumele alocate ???
Poate reducerea lor cu 90% să ne pună în situația de a reuși să le folosim, că altminteri suntem călare pe mătură. Drept dovadă sumele alocate României, prea mici după moțul lui de la bască, nu pot fi nici acum folosite, chiar sub guvernarea lui aiuristică.

Cealaltă acuză e și mai cretină !
Faptul că Ponta îl acuză pe Basescu că „a trădat România” pentru că nu a luptat pentru un plafon mai mare de deficit bugetar, arată de fapt cât de departe e individul de lumea reală.
În vorbe puține, deficitul bugetar este nimic alt decât pierdere, suma lipsă, diferența dintre veniturile poporului român, ceea ce produce efectiv, și cheltuielile lui, adică ceea ce mănâncă și bea. Deficitul nu e altceva decât gaură,  îndatorare, pentru că ceea ce consumi în plus împrumuți de la altcineva, împrumut la a cărui rambursare de regulă dai și dobândă. Deci altă pierdere.
Amețeala asta acuză deci președintele că nu a luptat pentru ca poporul român să … piardă mai mult !!!

Incredibilul și-a luat deja traista-n băț și s-a tot dus la dracu’ cu cărți !
Ce să mai facă figurație p’aici ?
Are și el un minim simț al penibilului. Se simte groaznic în apropierea unui asemenea individ.

Interesant, de râs dacă n-ar fi de plâns, e că există unii oameni care înțeleg această relație cauză-efect, care înțeleg ce și cum e bine, vor ca taxele și impozitele să scadă dar susțin politic tembelul de mai sus.
🙄 🙄
E ca și cum ți-ai prins ghearele în balamaua ușii și în loc să o deschizi să le scoți de acolo (mă rog… ce-a mai rămas din ele 🙄 ) tu strângi tot mai tare pe măsură ce durerea crește !!!!
Super 😉
Ăsta e studiu de caz 🙄

Viq


De citit și:

 1. Bogdan Glăvan: – Salvați economia subterană
 2. Mediafax: Guvernul lasă primarii să majoreze suplimentar taxele pentru persoane fizice, cu peste 20%

Reclame

142 responses to “Un sfat : dacă vezi că te doare, nu mai strânge !

 1. ‘Neata!
  Aduc aici link-ul de pe pag. anterioara pt ca e on topic
  http://www.gandul.info/financiar/guvernul-impoziteaza-tot-ordonanta-de-urgenta-care-pune-taxa-pe-semne-de-circulatie-alei-trotuare-iazuri-helestee-sonde-antene-stalpi-si-tevi-de-gaze-11635224

  Cum goana dupa parale, gaura din buget, incapacitatea de a gandi solutii sanatoase, prostia si ticalosia iresponsabila, dar si disperarea guvernantilor merg mana-n mana, astia nu se vor opri aici…Nu de bunavoie. E tot mai clar ca TREBUIE opriti…Cine, cum, cand???
  La ce se intampla sub guvernarea USL, deja ar fi trebuit ca lumea sa iasa masiv in strada. Asta s-ar fi intamplat oriunde…
  Daca s-ar impozita minciunile, mizeriile debitate si tampeniile facute de USL, „moliciunea” opozitiei (fie-mi permis eufemismul) si letargia & prostia electoratului…poate, poate ne-ar fi mai bine 🙄
  PS
  Nu o sa accept ideea ca vorbim degeaba pe blog/bloguri si ne amagim ca „facem ceva”. Focul trebuie intretinut chiar si doar mocnit. Altfel se stinge de tot.
  PSbis
  Pun la dispozitia cui doreste o „oala” mare de „cafea” 😀

 2. Viq,
  Super articol!

 3. Viq…e bun articolul daca nu ar fi fals

  „Boc a scăzut taxele iar veniturile au crescut” … sa nu devina copacul o Antena3 a opozitiei, cu asemenea afirmatii.

  BOC!!! Boc a fost prietenul economiei! Domane iarta-ma, eu am fost in plina paine, bagat pana in gat in treaba si tu vrei sa spui ca Boc a ajutat???!!! Nu stiu unde, dar nu in Romania!!!
  P.S. Nu au scazut taxele…si nici veniturile nu au crescut.
  Stiu ca o sa se trezeasca Mihi si alte asemenea sa dea minusuri si sa ma ia la bataie dar nu putem crede in minciuni doar pentru ca ele ne sustin partdidul.

  • Raducu,

   Iar veniși p’aci cu prostioare?!
   Măi ficior, de ce nu iei tu samă la ce spune Viq – vii la Copac, încasezi cucuie și, culmea, îți place!!!

  • Radule, se poate.

   Omul e supus greselii.
   Dar daca nu e ?

   Stiu ca voi nu ascultati/priviti basisme „din principiu” si asa cum ziceam ieri, daca ceea ce luati de bun sunt bazaconiile Ponta/A3 nu avem nici o sansa sa ne intelegem vreodata.
   Eu sunt CONVINS ca aia ai vostri mint de ingheata apele.
   Am verificat de mai multe ori si m-am dumirit.

   Basescu merita incomparabil mai multa incredere decat oricare dintre politicienii romani pe care-i stiu pana acum.

   Daca reusesti sa-ti depasesti barierele psihice verifica daca ce a spus Basescu aici e adevarat sau nu.
   Daca ajungi la concluzia ca e adevarat, ai dovezile pe care le soliciti mai sus.
   Daca constati ca nu e, adu argumentele care dovedesc asta.

 4. neata,

  “…. președintele României a vândut interesele României și când a negociat deficitul și când a negociat fondurile europene “
  (borfasul ponta dixit)

  ramin la parerea mea ca ponta stie perfect ca NU este asa , el stie perfect ca NU TBasescu a vindut interesele Ro, ca niciodata TB nu va face asa ceva, dar mai stie ceva canalia_ponta: ca foarte multi bizoni nu stiu acest lucru, foarte multi bizoni inca mai cred ca TB a tradat si atunci ponta marseaza pe sustinerea aceastei idei iresponsabile.

  ponta face parte din masina de propaganda de tip goebbels

 5. si uneori imi doresc ca:

  in 2014 sa iasa un presedinte uslinos, fie paiata antonescu, fie canalia ponta, fie alt borfas uslinos,

  sa avem guvern uslinos inca vreo 8 ani,

  abia atunci majoritatea electorala se va trezi la realitate….

  acum inca sint atit de boi, incit il cred/asculta pe borfasul_ponta, ca tot ce se intimpla in Ro este din cauza lui Basescu & Boc, este doar o consecinta a guvernarii Boc…

  peste 8 ani nu vor mai gindi asa!

  oare?

 6. Cel care contesta o afirmatie ar cam fi primul dator sa si argumenteze (inclusiv cu cifre). Asa ca sa lase vorbele goale, pretentiile si obrazniciile!
  Dar de unde nu e, ce naiba sa ceri? Bubuie presa cu stiri despre noi si noi si cretine „taxe si impozite” = „jegmanareala” si talharie la drumul mare made guvernul Puie Monta-USL si unii n-au terminat inca de aruncat cu zoaie pe guvernul Boc. Ori sunt cretini, ori ticalosi! 👿

  • Mih, eu nu spun ca masurile USL is bune, nu am spus asta si nu voi spune asta.

   Eu spun ca Boc fu prost. Atat.

   Apoi, eu sunt ca procuratura romana…nu aduc dovezi, doar acuz si astept sa fie demonstrat contrariul. Cand vad ca se incearca aduc si eu numere si ne jucam cu ele pana cand judecatorul spune stop.

   Hint: http://www.insse.ro

   • Acest raspuns este o EXCEPTIE, sa fie clar! Si pe viitor, sa te abtii de a te „agata” de comentariile mele (comenteaza separat ca nu te opreste nimeni!)
    Subiectul este PUTEREA ACTUALA, GUVERNUL PONTA (l + ll = 19 luni), masurile aberante pe care le ia si efectele lor dezastruase in economia Romaniei si nivelul de trai.

    PS
    Sper ca ai inteles ca eventualul raspuns trebuie sa fie sub forma unui comentariu separat!

 7. Geoana, foarte vesel, se intalneste pe holul partidului cu Ion Iliescu. Iliescu il intreaba:
  – Ce e, mai, Mircea, de ce esti asa vesel? Geoana raspunde:
  – Mi-am facut testul IQ. Iliescu nu intelege:
  – Si? Ce-i cu asta?
  – A iesit negativ, raspunde Geoana.

  😛
  😛

 8. @MIh,
  mai degraba ticalosi, canalii la fel ca stapinii lor…

 9. Barbosa
  păi Boc a avut creștere economică 2.2% în vîrful crizei. Astea ce-s măh? Nu cifre?

  • Filadel,

   Ca sa fim exacti, din filmul postat de Viq la 11h:29, se vede altfel.

   In varful de criza, „cresterea” a plonjat de la 7.3% la -6.6% (deficitul de la -5.7 la -9%) minutul 15′:20″.

   Pai din prapastia aia (cadere de peste 12% !!) si cu infuziile de datorii (lasate pentru urmasi) despre care poti viziona tot de la minutul indicat, nu pare mare branza cresterea de dupa. Nu mai stau sa caut minutul dar iti spune Base cu gura lui ca se imprumutau in draci pana nu le-a mai dat nimeni nici pentru 7-8-9% dobanda !!!

   • N-am timp de truisme, chinezule. Du-te-n altă parte cu analizele stilistice pe text. Dacă nu ai capacitatea minimă să înțelegi realitatea spune-o pe șleau și dacă cineva are timp de tine te va lămuri.

    Pe scurt există 2 metode de abordare a problemei: acțiune la cauză sau acțiune la efect. Ponta acționează pe efect fiindcă este cu reacție rapidă și lui nu-i trebuie decît un răgaz pînă la anu. Stoarce maximum de stors acum fiindcă oricum mașinăria va crăpa dar el va fi atunci în siguranță iar mașina de propagandă îți va înveli frumos minciuna în ciocolată frumoasă cu condiția să n-o mănînci.

    • OK,

     daca nu ai timp de truismele pe care ti le prezint cu date concrete, scoase pe taraba chiar de Base, nu voi face greseala sa ma arunc in discutii filozofice [si eventual parapsihologice] despre cele 2 „metode” care-ti sunt suficinte matale pentru a-ti explica prezentul si viitorul.

     Eventual chiar rescrierea … trecutului 😉

 10. fil, nu amesteca borcanele ca iese zacusca de pește!

 11. filadel, servus! 🙂

  Îți pierzi vremea cu răduku!
  Lui poți să-i fluturi ș-un tramvai prin față, el tot cu infantilismele lui vine să ți le servească ca marile adevăruri ale lumii.
  Las’ că d’acu o să aibă mai mult timp pentru aia mică…

 12. @Estu,
  ramin la parerea mea ca anumite mitinguri contra guvern_ponta sint aranjamente [lider_sindicat – ponta]….ca o solutie de avarie, ca o solutie de defulare a nemultumirii maselor.

  nu uita, ca borfasii astia au scoala comunista, ceausista, kaghebista, securista…. chiar daca unii din ei erau țănci pe vremea aia, au supt prin laptele matern ticalosia si azi o vedem f. bine….

  poate gresesc, poate nu, vorba lui viq
  🙂

  • Nu gresesti deloc..este si concluzia mea..
   Consider ca exista SCOLARIZARE anume pentru a mentine si a forma noi generatii dupa tipicul si gindirea camarazilor lui Iliescu..
   Practica se tine in televiziuni de catre vechii borfasi politruci asistati de noii recruti…
   Mistificari,demonstratii contrafacute,acuzatii inversate(unde victima devine vinovatul)tonuri ridicate,ofensatoare cu debite in cor de sustinere..invective,insulte,jigniri,atac la demnitate si persoana..

   Amenintari si minciuna ,falsuri ,ticalosie si linguseli…ignoranta sau din contra un grad mare de inteligenta folosita pentru a dezinforma si spala creierele unora ca Purly…

   Unul care produce si fabrica materiale ,in care picura un dram de adevar pe baza caruia tese pinza de paianjan a mistificarii este recunoscut ca atare senatorul SRS…

   Scenariul este abil ,atent lucrat ,apoi se da drumul la masinaria infernala care toaca prin moderatori,jurnalisti,analisti,postaci cu plata,vuvuzele si tonomate,prin haita politruca aflata in functii,preluata de masa amorfa care se uita si ii asculta…inregistrind subliminal URA implementata pe subiect.

   Internetul este folosit intens ,prin deschiderea unor bloguri sau jurnale on line…foarte numeroase ..si carora poti usor sa cazi prada ..daca nu esti atent…contrafaceri ….(Source)

 13. @Barbosa,
  inca mai cauti job si nu gasesti?

 14. Buna dimineata! 😀
  Primiti cu taxa?

  • Salve Lumi! 😆 O să-i vină și lu Ponta rîndu.

  • Luminita, servus!

   Decat s-o primim, mai bine am face-o caramida (vorba lui Last) si am da cu ea in dopul gatului de martzafoi…

   • Servus, Mih!
    cu astia nu rezolvi cu caramida, ca au capetele tari.
    Catuse si puscarie, asta le trebuie.
    Chiar nu inteleg cum de nu se revolta romanii, stau si asteapta sa-i sufoce de tot cu taxele si sa-i sfideze cu tupeul lor de nesimtiti si habarnisti borfasii astia uslasi de la guvernare.
    Bulgarii au daramat anul trecut guvernul numai pentru cresterea tarifelor la energia electrica.
    Romanii stau pe ei.

 15. http://www.blogary.ro/editorial/finantarea-politica/

  Pînă cînd dreapta politică nu va învăța că singura sa șansă e susținerea capitalismului și pînă cînd capitaliștii nu vor învăța că singura lor șansă e susținerea grupărilor politice care promovează și susțin capitalismul, socialiștii vor rămîne la putere, statul va crește și, într-un final, așa cum s-a mai întîmplat în istorie, capitalismul și capitaliștii vor sfîrși în naționalizare și gropi comune. Pînă atunci, însă, dreapta își exersează socialismul, iar capitaliștii își exersează jemanfișismul.

 16. O explicatie economica venita de la un specialist
  „” Stiti care este mentalitatea tiganeasca ?
  Daca ai bani maninca tot imediat pentru ca miine nu stii daca nu te ia Cel de Sus””

  Am expus doctrina economica a guvernului Ponta si a cel putin jumatate dintre romani .

 17. Am observat in ultima perioada un fenomen inbucurator si in acelasi timp dezamagitor.
  Tot mai multi votanti Ponta -USL neaga ca ar fi contribuit la aducerea lui Mutunache la palatul Victoria.
  In acelasi timp , ca sa nu para chiar idioti in proprii ochi condamna cuplul Basescu Boc cu inversunare>(vor sa se autoconvinga si sa convinga si pe altii ca au votat bine).
  Concluzia este destul de trista.Multi sunt prea idioti ca sa recunoasca ca au gresit desi gresala face parte din viata fiecaruia dintre noi.

 18. Viq,

  In filmul postat la 11h:29, timp de peste 40 de minute Guran l-a indemnat pe Base sa spuna in ce au constat reformele din guvernele Boc. Iar Base nu a articulat nimic credibil.

  Circul incepe pe la minutul 5 cand Base baga graficul cu deficitul demontat argumentat la 5:30 si ulterior la 14:50

  In lipsa oricaror argumente legate de lipsa reformelor (desi stie unde trebuiau aplicate 20:00, 36:50), apar justificari ale imprumuturilor externe si ale taierilor de salarii (si pensii zic eu) si de marire a TVA (mai adaug eu impozitul forfetar).

  Pentru a fi corecti, singura chestie invocata de Base, teoretic buna, a fost diminuarea numarului de bugetari. Zic teoretic fiindca stim ca s-a facut otova si discriminator pe considerente politice (20:40).

  Mai stim inca bine „portocalizarea” intregii economii. Adica … CONTRAreforma

  In rest dupa cum zicea si marinelu’ la 42:50 „…Cand stai la o masa, asa si nu ai raspunderea platii salariilor pentru 1,2 mil poti sa faci orice exercitii. Cand ai de luat decizia si decizia depinde de tine, adopti solutia cea mai sigura”

  Poate ai un material mai convingator. Asta nu-l avantajeaza.

  Dimpotriva 😉

  • China fi fara grija ca ce le-a dat USL le va lua mai mult inapoi cel ce le-a dat.
   Stiu ca o sa ma combati si ai si dreptate ca tata Iliescovici i-a invatat ca pornind masina inflationista o sa dea cu sare’n ochi la oameni si totul va fi bine.

  • Ptiu, drace! 🙂

   Credeam că am scăpat de tuse și „a intrat” la rând junghiu’! 🙂
   Măi ciuenlai, ție nu ți se face greață de câtă kko servești p’aci și p’aiurea?!

   Dacă tu n-ai crede că la Copac sunt proști de îmbrobodit cu gargara ta de politruc limitat la «cursu’ scurt» a lu’ Fane Babanu, ai fi tratat cu oarece considerație…
   Alminteri, bănuiesc că ai și tu o mama.
   Daca trăiește, știi direcția…
   Dacă nu, go to hell! :mrgreen:
   …și să te întorci când te-oi chema eu, Victor Argeșanu aka Oldhashu!!!

  • Cred ca te referi la graficul asta :
   grafic
   de unde reiese ca sub guvernul Boc PIBul a crescut de la -6,6 pe pozitiv iar deficitul bugetar s-a diminuat consistent.

   „Demontarea” pe care o invoci se refera prima data la faptul ca pasa-mi-te respectivele rezultate pozitive s-ar datora ….imprumutului facut de Boc ca sa plateasca salariile si pensiile (iresponsabil marite de predecesori, nesustenabile economic) si ca aceasta crestere economica s-ar pulveriza in urma rambursarii acestor bani, incepand cu 2012 !
   Ce spune Guran nu e fals dar rationamentul tau da.

   Pentru simplul fapt ca cresterile respective RAMAN indiferent de faptul ca trebuie sa platim consecintele tembelismelor anterioare guvernarii Boc.
   Este cinic sa-l acuzi ca a luat imprumuturi pentru a plati salariile si pensiile pe care NU EL le-a marit si care NU PUTEAU fi platite de economia romaneasca.
   Adica, degeaba a facut economia sa mearga ca tot nu simtim nimic, trebuie sa platim datoria ???!!!
   Sesizezi eroarea rationamentului ?

   Este onest sa recunosti ca pe acest backround teribil a reusit sa stopeze prabusirea economica si chiar mai mult, s-o relanseze.
   Remember, vorbim de PIB si de deficit. Cele mai „grele” evaluari ale functionarii unei economii nationale.
   Pentru ca aceasta este de fapt punctul vital intregii povesti, SURSA din care se poate plati datoria si sustine cheltuielile sociale. Practic Boc a preluat tara in colaps economic, la momentul la care era incapabila sa mai plateasca salarii si pensii si i-a lasat-o lui Ungureanu (de fapt aproape direct lui Ponta, ca …) cu o economie functionala, care se putea autofinanta si pe un trend ascendent.

   Iar cea de-a doua „demontare” pe care o invoci e aproape copilareasca si te pune intr-o lumina proasta.
   Il citez direct pe „acuzator” : „De ce nu a inceput guvernul Boc sa faca reforma statului la inceputul anului 2009, imediat dupa ce a castigat alegerile ?”
   Ai plecat de la REZULTATELE guvernarii Boc (care nici macar nu e subiectul/obiectul postarii de azi) si aduci drept contrargument pentru aceste rezultate faptul ca nu a inceput reformele imediat de la preluarea mandatului, sau ca le-a facut in alta ordine decat cea pe care tu crezi ca ar fi fost buna, sau ca in timpul asta nu se spala pe picioare….
   So What ???
   Chinuit, tras inapoi de pesedisti, blocat in Parlament, deseori sovaielnic (la Copac au fost postari critice deseori pe tema asta) dar cum/necum a facut !!!!!
   Iar maniera asta de a duce realitatea in derizoriu prin inducerea unei infinite negari fara obiect real, te pune intr-o lumina si mai proasta pentru ca iar miroase a propaganda clasic diversionista.

   Rezultatele nu doar pozitive ci chiar surprinzator de pozitive ale guvernarii Boc, in linii mari consolidarea fiscală din 2010-2011 a fost considerată un mare succes al României de către analişti, bancheri şi investitori locali şi străini.

   Ai face bine daca efectiv nu poti intelege/accepta succesul piticului, macar sa vezi prapadul ce se instaleaza acum.
   Beleste ochii la ce face Ponta acum si trezeste-te !

   Si intelege ca eu nu am nimic de castigat daca tu pricepi sau nu. Indiferent ce si cum evolueaza/involueaza societatea romaneasca, cel mai probabil nu ma va mai afecta in nici un fel.
   Dar daca nu cascati ochii si nu deschideti baierile mintii, pe voi o sa va rupa, nu pe mine.

   • Viq
    Oricite probe,demonstratii analiza,sinteza vei face,vei aduce sunt respinse din start de usmalistii postaci..
    Pentru ca ei nu vin aici sa se initieze…,ci sa arunce adevarul in derizoriu,sa persiste in denigrari legate de argumentari prefabricate si deformate…

    Ei actioneaza conform fisei postului…))))))))))

    • Mark,

     De acord cu tine in privinta „misiei” postacilor. Dar argumentele lui Viq (si ale altora) au valoare in sine si cred ca ne folosesc si noua si acelora care vin la Copac sa citeasca.

   • Domnu Viq,

    Multumesc pentru raspuns. Mie mi se pare corect sa vedem datele in dinamica lor, respectiv ce a preluat si ce a predat fiecare. O luam pe rand:

    zici: „reiese ca sub guvernul Boc PIBul a crescut de la -6,6 pe pozitiv iar deficitul bugetar s-a diminuat consistent”

    eu zic ca:

    1. a preluat: o crestere de 7,8 si un deficit de 5,7 (~78% din crestere) si „sub Boc” a cazut intai la -6,6 si deficit -9 si la final

    2. a predat la randul lui
    – o crestere de 0,8 si un deficit de -2,9 (>360% fata de crestere).
    – o dublare a datoriei externe
    – toate programele europene inghetate (desi Base le invoca de fata ca sansa de redresare)

    Apoi as crede-o pe aia cu maririle nesustenabile ale predecesorilor daca nu s-ar fi laudat si Base, inclusiv in materialul de fata, ca si ei ar fi reintregit salariile.

    Adica erau nesustenabile la crestere de 7% dar au devenit sustenabile la 0,8% si deficitul aferent.

    Ca sa te citez … „Sesizezi eroarea rationamentului ?”

    Mai departe, te certi cu Guran, nu cu chinezu: “De ce nu a inceput guvernul Boc sa faca reforma statului la inceputul anului 2009, imediat dupa ce a castigat alegerile ?”

    Fiindca eu intreb nu de ce nu a inceput reformele in 2009 ci, de ce nu le-a inceput? Mai mult de ce a permis atatea contrareforme (clientelizarea, in special)

    Si … in sfarsit sunt de acord cu tine: Dar daca nu cascati ochii si nu deschideti baierile mintii, pe voi o sa va rupa, nu pe mine.

    Cu modesta completare ca tot pe noi ne-a rupt Boc (fara „daca”), nu pe tine 😉

    • 19. Ignoră dovezile prezentate şi solicită dovezi imposibile. Este probabil o variantă a regulii de “a face pe prostul”. În ciuda dovezilor care sunt prezentate de către adversar pe un forum public, susţine că probele nu sunt admisibile şi cere probe imposibil de găsit pentru adversar (ele pot exista, dar nu sunt disponibile sau sunt cunoscute ca fiind ceva ușor de distrus sau falsificat, ca o armă a crimei). Cu scopul de a evita complet discutarea problemelor, ar putea fi necesar să discreditezi în mod categoric mass-media sau cărţile, să refuzi ideea că martorii sunt acceptabili și chiar să negi declarațiile făcute de către guvern sau alte autorități.

     20. Dovezi false. Introdu cât poți de repede noi dovezi false sau indicii proiectate şi fabricate care sunt în conflict cu observațiile și argumentele părții adverse – un instrument practic pentru a neutraliza problemele sensibile sau pentru a împiedica concluziile. Aceasta funcționează chiar mai bine pentru infracțiunile pentru care faptele nu se pot distinge de dovezile false.

     Tehnici pentru manipularea forumurilor pe Internet

    • China,

     Din perspectiva mea afisezi o rea-intentie evidenta.

     Graficul vorbeste singur in gura mare.
     In primele luni, cand Boc a fost investit (decembre 23) totul era in picaj.
     In plina cadere libera.
     Dupa putin timp, masurabil in luni, trendul s-a inversat si a tinut-o tot in sus timp de ani. Pana cand omul a fost daramat de ai tai.

     So….. e mai mult decat evident pentru orice minte limpede si onesta ce efect au avut masurile lui Boc asupra economiei romanesti.

     Orice artificii ai incerca nu poti schimba evidenta.
     Dar efortul de a o face te decredibilizeaza, ti-am mai spus.

     Nu stiu daca tu chiar realizezi ca joci in favoarea mea. 😉

    • Viq,

     De acord, „Graficul vorbeste singur in gura mare” (dupa cum vezi, imi tot vine sa citez din matale)

     Numai ca depinde cine il „asculta”. Dupa cum … se vede 😉

     – tu te uiti la el si vezi un varf in 2008 care flexeaza brusc in jos spre un hau de peste 12 procente. Si imi spui „inginereste” sau „poeticeste” ca ala e unghiul de coborare,  „in plina cadere” in decembre.

     Poate si fiindca pe graficul lui Base, „intamplator” punctul de inflexiune este sugerat la mijlocul anului

     – eu, avand prin  formatie si econmia, stiu ca un grafic nu il privesti nici ca pe un osciloscop cand tragi heblul. Si … probabil mai important, „varfurile” care in sus, care in jos se refera la 31 decembrie din fiecare an.

     Deci Boc a preluat cresterea +7,3% si DUPA UN AN a dus-o la -6,6%. Cum nu avem diviziuni pe luni, ne abtinem cu comentariile partiei urmate si consemnam doar diferenta de nivel.

     As putea incheia citandu-ti integral ultimele 3 paragrafe. Dar, nu vreau sa iti stric placerea.

     De a ti le reciti singur, „de la sursa” 😉

    • Da, China.
     Asa e.

     Eu nu am studiat economia decat colateral, dar stiu ca intre momentul in care se concepe-aproba-aplica o decizie politica in domeniul economic, pana in momentul in care aceasta produce efecte masurabile, trece un ecart de timp.

     Ceea ce inseamna ca ceea ce am spus mai sus este absolut corect. La finele lui decembre era varf pozitiv, dupa un an varf negativ. Rastimp de un an in care Boc a luat anumite decizii dar in care efectele au fost provocate de deciziile anterioare lui Boc.

     Dovada ca masurile lui Boc au fost cele corecte este faptul ca ulterior situatia s-a schimbat cu 180*. Si de acolo a continuat asa.

     Numai un prost ar putea crede ca trecerea economiei de pe scadere pe crestere in timpul guvernarii lui Boc, la un an dupa ce a fost investit, s-ar putea datora altcuiva decat lui Boc.

     Dar cineva care a studiat economia ????
     Se presupune intrinsec ca acesta nu este tocmai prost.
     Deci stie si intelege procesul.

     Si atunci daca prost nu este, mai ramane o singura alternativa,domnule chinez !
     Eu stiu care e.
     La oameni ma pricep mai bine decat la economie.
     Dar cred ca si cine n-a studiat domeniul asta te poate citi.
     Esti in cuvinte putine.

    • Viq,

     Pot intelege ca Boc a primit economia in scadere (asta inseamna ca, la un moment dat era in 2008 mult peste 7%). Dar e vorba totusi de o crestere de +7% (la 31 decembrie 2008) pe care el a coborat-o dupa un an la -6% (la 31 dec 2009).

     Dupa 2 ani (31 dec 2010) era inca la -1,1%. Cresterea de 2,2% s-a inregistrat la sfasitul lui 2011. Adica dupa 3 ani.

     Deci nu e vorba de un miracol intamplat intr-un an cum zici matale si-i faci prosti pe cei care vad altfel.

     Sa iti mai spun oare ca situatia pe care o vezi pe grafic mai ascunde sau iti poate pacali perceptia? Ca fiecare crestere sau descrestere este raportata la anul anterior. Deci, dupa ce ai dus-o (sau n-ai oprit-o) de la o prabusire de >12% cresterea de 2,2% din prapastie nu inseamna ca ai iesit din ea. Inseamna doar ca te-ai scuturat de praf si ai inceput esti la inceputul urcusului. Dar tot in prapastie esti.

     Am inteles ca te pricepi mai bine la oameni decat la economie.

     Fa totusi un efort si inchipuieste-ti ca Tariceanu nu s-ar fi impotrivit si le-ar fi lasat mostenirea asta pe care si-o reclamau cu atata patos (in frunte cu „cel mai informat om din tara”).

     Probabil ca mie n-o sa imi mai raspunzi. Spuneti macar tie concluzia.

     „in cuvinte putine” 😉

    • Dorian,

     Fii mai explicit. Daca poti 😉

     • Pensiile nesustenabile acordate de guvernul Tariceanu .si LA celelalte ai primit raspuns.
      Pensii pentru parlamagari mariri exagerate de pensii la uni etc.

      Regula este intai ai si pe urma dai.Nu vinzi pielea ursului din padure.
      Stiu ca si Boc ,fortat de imprejurari,a „marit”salariile profesorilor.Asta este alta ciorba.

    • Dorian,

     Pensiile au devenit nesustenabile DUPA ce s-a prabusit economia „sub” Boc.

     Asa arata cifrele (citate inclusiv de Base).

     In rest, simple speculatii precum … raspunsurile (de la Viq) pe care le-am primit mai sus 😉

 19. salut
  bun articol Viq

 20. Buna ziua!
  USL nu si-a terminat lupta prin Voiculescu vor sa inchida si ,,Evenimentul zilei”
  http://www.evz.ro/detalii/stiri/inculpatul-dan-voiculescu-cere-inchiderea-evenimentului-zilei-1066204.html
  Maii mari borfasi ca astia nu prea s-a intalnit pana acum .

  • Dorian 65
   China uita multe..sau le omite cu buna stiinta…
   Economia care duduia a lui Tariceanu..Mintita)
   Deficitul de 5,4% din PIB ,(6,9 miliarde de euro) preluat de la guvernul tariceanu pentru care UE a declansat mecanismul de deficit excesiv impotriva Romaniei.. dar si reducerea ratingului la categoria grad de investitie(BBB)
   cresterea datoriei guvernamentale publice cu 16,4 miliarde de lei la 30 noiembrie 2008 fata de 2007..

   Guvernul Tariceanu si asul in finante Vosganian au fraudat fondul special
   pentru investitii de cca 2,7 miliarde de lei,neexistind raportari pentru decontari (conform expertizei Curtii de conturi)
   Nu in ultimul rind in ianuarie 2008 ,guvernul Boc s-a trezit cu facturi la decontat pentru comenzi lansate de PNL in scop electoral..

   NICI UN LEU nu era in vistieria guvernamentala..doar datorii imense si plati urgente…
   Economistul care se da NU STIA ca traversam o criza de proportii venita peste noi,o criza care ne-a prins nepregatiti,datorita iresponsabililor de la guvernul liberal(mana in mana cu pSD-ul ticalosit.)

   DE CE oare CHINA nu acuza fostii guvernanti si isi axeaxa demonstratia pe Presedinte????
   Care nu a avut in mana painea si cutitul,adica BANII…bugetul..nici macar o decizie..nu a fost lasat nici in sedinetele de guvern…

   Dar asta este OBIECTIVUL lui China. pe aici..
   Presedintele..V-A FURAT SALARIUL…V_A TAIAT PENSIA..

   Iar ticalosii sunt printre noi…mint,inseala,mistifica,denigreaza si ne rid in nas..hi,hi,hi

 21. BNR (Mugurica al nostru) a inventat mecanismul prin care se va asigura prosperitatea natiei.
  Cu cit creste pretul utilitatilor al carburantilor si implicit al alimentelor cu atit inflatia va fi mai mica.
  Este logic.
  Atita timp cit banii romanilor se vor duce pe utilitati si mincare restul obiectelor ce intra in cosul cu care se calculeaza inflatia nu se vor mai vinde deci pretul acestora va scadea si cum un televizor sau o casa valoreaza cit un camion de cartofi este clar ca vor trage inflatia in jos.
  Sa nu va mai plingeti.Guvernul Ponta stie ce face.

 22. Credeti ca risc cind afirm ca la BNR se fac politici pro USL??Sau este doar o coincidenta ca presedintele BNR si alti citiva de pe acolo fac parte din Clubul de la Roma???Alaturi de Iliescu si Constantinescu,sergiu Celac s.a.??

  INS este deja in slujba MINICIUNII institutionalizate/….ce mare scofala…sa reinventezi trecutul,prezentul si viitorul…..

 23. Si ca sa nu l mai prigoniti pe amicul poporului VVP va anunt ca acesta se bucura de intreaga pretuire a Casei Regale a Romaniei si ca dovada a fost rugat frumos sa ia masa cu Regele Mihai I.

  Pina acum spuneam ca la asa popor asa politicieni.Sunt insa tentat sa adaug si Casa Regala pe lista.O facusem mai demult de cind Dan Voiculescu a mincat si s a pirtiit la masa cu Regele dar fiind nu stiu ce aniversare am zis ca poate Voiculescu o fi ajuns acolo din intimplare.
  In cazul lui VVP insa nu mai este vorba de intimplare.

  • Carcalete din vin de dude, sirop de trandafiri si fas de sifon :mrgreen:

   Si MRU a avut in 5 noiembrie „onoarea de a participa la un dejun restrâns organizat de Casa Regală a României (…)”/pe pag. de fb. 🙄

 24. Ionuţ Dumitru, preşedintele Consiliului Fiscal, atacă taxele guvernului: impozitul pe benzină – “neputinţă”, creşterea salariilor şi pensiilor – “furatul căciulii”. Taxa de 7 eurocenţi pe litrul de combustibil reprezintă „expresia unei nepuţinte”, atât timp cât există alte surse de finanţare neexplorate suficient, indexarea accizei 07-11-13-P_06cu inflaţia reprezintă „un nonsens economic”, putând conduce la o spirală inflaţionistă, iar creşterile de pensii şi salarii sunt precum „furatul căciulii”. Pe scurt, astfel a caracterizat Ionuţ Dumitru, preşedintele Consiliului Fiscal, invitat la Gândul LIVE, noile măsuri anunţate de Guvern pentru anul viitor şi convenite în negocierile cu FMI. „Nu suntem în situaţia să putem să dăm creşteri salariale pentru că economia nu produce. Suntem într-un cerc vicios. Pentru a da creşteri salariale modeste, suntem nevoiţi să punem nişte taxe, adică punem o frână economiei care oricum nu performează foarte bine”, sună avertismentul lui Ionuţ Dumitru. Efectul cumulat asupra inflaţiei al măsurilor anunţate de Guvern, calculat de şeful Consiliului Fiscal, este de 0,5%, el fiind de părere că majorările salariale ar putea fi anulate de creşterea inflaţiei. „Este un impact inflaţionist semnificativ, 0,5-0,6% nu este de neglijat. Poate să fie diferenţa între a atinge ţinta de inflaţie şi a o rata pentru 2014”, este de părere Dumitru. Preşedintele Consiliului Fiscal spune că, în opinia lui, o soluţie ar fi reducerea CAS cu peste 5 puncte procentuale, dar cu condiţia tratării în mod egal, din punct de vedere al taxelor şi impozitelor, a tuturor formelor de venit. Pe de altă parte, autorităţile ar fi trebuit, în opinia sa, să vină şi cu măsuri de reducere a evaziunii fiscale care atinge 14% din PIB. Gândul a calculat că noile taxe şi impozite anunţate de Guvern vor lua fiecărei familii de români, în 2014, un salariu minim. Integral in Gandul.

  • mark,
   ar trebui sa existe niste mecanisme prin care acest guvern incompetent sa fie dat jos.
   E deja evident ca impinge tara in prapastie.

   • Luminita
    Im frec capul zilnic..
    Gindindu-ma ce singe are in instalatii poporul roman
    I s-a facut transfuzii??
    A fost idiotizat prin N mijloace de manipulare??

    Cita decadere,cita rusine si cita mizerie morala..
    Sustinuta de CADRELE DIDACTICE ce INVATA tot natul…

    CUM sa fi de acord cu un hot de inteligenta ?Un plagiator//
    Cum sa accepti MINCIUNA drept Adevar?

    Cum sa fi de acord cu iluzii,utopii,,mistificari si false eresuri??

    CITA INDOBITOCIRE s-a semanat in anii de dupa 1989 .,cu buna stiinta???

 25. 1. regele Mihai l-a invitat pe varanul felix voiculescu la el in elvetia in urma cu citiva ani. felix impreuna cu sotia lui stateau pe o canapea in fata regelui Mihai.

  2. cind eu va spuneam ca muguuuur isarescu nu are ce cauta ca candidat la presedentie din partea dreptei nu m-ati crezut.
  🙂

  3. si dreapta tace si tace… exceptie fiind flyerele pe care le astept si eu in cutia postala

  🙂

 26. @luminita,
  exista 2 mecanisme de a schimba guvernul ponta:
  1. alegeri,
  2. lovitura de stat, dictatura

 27. nu e imposibil sa dai jos un guvern
  adica, noi am dat jos un guvern…e simplu:
  1. se iese in strada
  2. se aduna mai multi oameni intr-un loc (e important sa fie acelasi loc, daca is multi oameni in locuri diferite, impactul sade. cu cat mai putini oameni in mai multe locuri diferite, cu atat mai mic impactul. exista exeptia in care sunt multi oameni in locuri diferite, atunci creste.
  3. se striga la unison (e important ca toti sa strige acelasi lucru. da fiecare striga altceva nu iese. principiile sunt cam aceleasi de la punctul 2, chiar si exceptia)
  3. Se insista (adica nu are rost sa se plece dupa 5 minute. cu cat mai putin timp se sta cu atat mai mic e efectul. preferabil sa se stea si peste noapte, macar sa ramana unu, a e de impact in media)

  sper ca am ajutat!

 28. Asta banat, de zice ca-i de-aia, de-ai lu’ Calafat, iar a scapat…nebanat 🙄

 29. Ioan Stanomir – Din nou despre coabitare şi afaceri europene

  „(…) Pe calea unei decizii parlamentare, Guvernul poate goli de conţinut prerogativele Preşedintelui în materie de politică externă. Capacitatea şefului de stat de a contura politica externă este, pe cale de consecinţă, sever afectată. Pe termen mediu, această mutaţie la care a consimţit Curtea Constituţională nu poate decât să adauge un plus de ambiguitate juridică unui peisaj deja complicat şi accidentat.”

  http://www.contributors.ro/reactie-rapida/din-nou-despre-coabitare-si-afaceri-europene/

 30. Titlu: Romania cere CE mutarea a 350 de milioane de euro de la programele europene de Mediu si Transport la Regional, pentru scoli, spitale si drumuri [ adica la Programul Operational Regional – POR] / (Rev 22)

  Din continutul articolului, cred ca esenta este ca, citez, „POR este gestionat de AM de la Ministerul Dezvoltarii Regionale, condus de Liviu Dragnea (PSD).”

 31. Sic transit gloria mundi!

  Ați uitat ce se sărbătorea și-n România (cu mare fast prin anii ’60, apoi mai domol în anii ce au urmat) în ziua de 07.11?!
  MRSO – adică Marea Revoluție Socialistă din Octombrie!
  …un tâmpit, vrând să facă pe grozavu’, l-a întrebat pe dascălu’ de istorie «cum vine asta, tov profesor? Pe 7 noembrie sărbătorim MRSO?!».
  Proful a sesizat imediat tenta reactionară din întrebarea grozavului și a făcut din asta un motiv de ședință de cancelarie cu toate cadavrele didactice și invitat special – guest star cum s-ar zice acu – grozavu’ curios…
  …și dă-i, și freacă-i ridichea grozavului reacționar adolescent până când, sastisit, proful de filosofie și socialism a pus problema oblu: «Da’ d-ta tov (numele de familie prof de istorie) știi de ce vine așa?!»
  …tăcere…
  …«pentru că tovarășii ruși au schimbat data revoluției după ce au adoptat noul calendar cu decalajul corespunzător de 13 zile. Băiatul merită o felicitare pentru observația lui, înseamnă că e curios.»
  Rezultatul a fost că după aia grozavu curios, adica mandea, a mâncat de nevoie istorie pe pâine până la terminarea liceului.
  În compensare, am câștigat un adevărat maestru în proful de filosofie, odihnească-se în pace!

 32. din mafia romaneascä face parte si fostul rege, romania nu are rege,a abdicat, nimeni nu l-a incoronat.
  TVR spre rusinea lor dedicä orä regelui, pe banii romanilor??
  dece??EU NU L-AM VÄZUT INVITAT PE PRESEDINTE, DECE?

  nu-i plangetzi de milä, toatä familia este un mucegai oportunist si securist.; fostul R a fost si la petrecerile in grädina lui Voiculescu,Täriceanu……….
  cu iliescu, si altzii, la operä iliescu a stat in loja fostului, azi continuä
  coabitarea cu securistii- Ponta-täriceanu,stroe si altzii au luat masa cu fostul. azi
  Täriceanu l-a tzinut pe dudä ca diplomat toatä guvernarea, a
  primit milioane si a petrecut in toate tzärile, cicä pt. romania.
  Täriceanu este un escroc uns cu toate alifiile, nu este nicum ce
  vrea sä parä.NU ESTE DE DREAPTA- ESTE STANGA-SECURISTO-OPORTUNISTÄ:

  ATZI VÄZUT, nu s-a afisat niciodatä la o intrunire a liberalilor esclusi s-au cu MRU: DECE???
  SÄ NU-I SUPER PE PONTA SI CÄCÄRÄU:

 33. NU MAI LÄSATZI TOTZI MIZERABILII CU NICURI SHIMBATE , SÄ MURDÄREASCÄ BLOGUL.

  vä rog.

 34. cat de nenorocit si ordinar este SRS; CU ANI IN URMÄ L-A AMENINTZAT PE PRESEDINTE CU MOARTEA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  a fäcut numai escrocherii ;mafiotul securist, la bätut dumnezeu pt.
  ordinäriile fäcute, s-a sinucis bäiatul mare- pe care il obliga sä
  asculte si spioneze politicieni si oameni de afaceri, DD -a spus
  cä pt. asta ii aduse se aparaturä, probabil nu a mai suportat presiunea escrocheriilor.

  dece nu spune cand vorbeste de bani, aliantza era cu PNL
  pt. finantze se ocupa Voicu si Täriceanu.

  escrocul asta trebuie sä meargä la puscärie, in snagov a furat terenuri, dece nu se ocupä Procuratura de mafiotul securist SRS ?

 35. mihai voicu, dela pnl, a fäcut atunci verificärile banilor,
  a fäcut deja o declaratzie, cä nu s-a gäsit nimic, dar se
  mai pot face verificäri.

  escrocul SRS, ar trebuii sä pläteascä 1 milion despägubire,
  sä facä presedintele un cämin de bätrani s-au copii.
  sä nu-l ierte pe jivinä.

 36. In sfarsit PMP incepe sa incropeasca niste idei mai acatarii.

  Papahagi, pe feisbuc, aduna niste idei ca sa le dea forma (programatica sper). Mai trebuie periate. Aici se afla „partea economica”. Mai are o parte politica si alta la educatie (doar sunt profesori, nu?)
  O idee de la educatie m-a facut sa rad: „mai multă mișcare – 3 ore de sport/săptămână până în clasa XII, toleranță zero pentru scutiri medicale”
  dupa care m-am intristat……. 🙂
  https://www.facebook.com/adrian.papahagi?hc_location=stream
  Sorry pentru copy/paste 😦

  -Moratoriu fiscal: zero noi taxe și impozite
  -Taxele aberante generează evaziune (de ex. chirii)
  -Singurul impozit echitabil e cota unică: cine are 1.000 lei plătește 160, cine are 10.000 plătește oricum de zece ori mai mult (1.600 > 1.000 > 160)
  -Predictibilitate fiscală pe termen mediu
  -Dacă întreprinzătorilor le merge bine, tuturor ne merge bine
  -Privatul, nu statul creează locuri de muncă
  -Fiindcă munca e împovărată de contribuții excesive, privatul nu angajează și șomajul/munca la negru cresc
  -Fără monopoluri: proprietatea de stat e sursă de corupție
  -Buget multianual
  -Îndatorare doar pentru investiții
  -Deficit max. 3% PIB în Constituție
  -Nu există prânz gratis: o falsă ieftinire acoperă o scumpire reală, orice cadou electoral se plătește mai scump decât merită
  -ZERO cadouri sociale: ajutoarele unora sunt plătite prin munca forțată a altora
  -Cei care beneficiază de ajutoare trebuie să dea ceva în schimb comunității (muncă în folos public)
  -Banul meu, dreptul meu: pensia e ban economisit, nu cadou de la stat – contributivitate, nu regimuri preferențiale (de ex diplomați)
  -Ghișeu unic: pentru orice act administrativ am un singur interlocutor, nu sunt plimbat la 3 ghișee (dotarea fiecărui ghișeu public cu cititor de card și casă fiscală, terminal info, etc.)
  -E.governance: mutarea administrației pe internet pe cât posibil
  -Privatizare, privatizare, privatizare, investiții, investiții, investiții
  -Dereglementare, fără reguli și controale excesive, fără legi cu dedicație
  -E preferabil ca un leu să rămână la cine-l produce decât să ajungă la Stat
  -Avem resurse, exploatăm: dar cinstit, profitabil, curat, în cunoștință de cauză

  Am incercat de mai multe ori o analiza a programului PMP. Dar cand ajungeam la fraza: „Sărăcia nu dispare prin ajutoare sociale, ci prin acele condiții în care oamenii pot munci atât cât doresc, văzându-­‐și răsplătite eforturile” dadeam in dambla si renuntam iar cuvinte pripite dadeau navala sa iasa toate deodata din gura mea. 🙂

 37. Paradoxul persista
  Daca te doare ceva…inventeaza un alt grad mai ridicat de durere ..ca sa o uiti pe prima??

  Un guvern incapabil sa guverneze coerent ,disciplinat financiar si previzibil pentru viitor..

  Un guvern iresponsabil

  Un guvern politizat sa satisfaca cererile aderentilor…
  Un guvern care invoca un genocid anterior..ca sa poata desfasura UNUL in plenitudine..
  Un guvern iresponsabil
  Un guvern rupt de popor..de UE de parteneriate externe

  Un guvern menit sa aduca grave prejudicii in plan extern..in lumea internationala

  Un guvern de tot rahatul….plin cu mafioti si puscariabili…

 38. http://www.b1.ro/live.php

  Andrei Bădin demonstrează cu documente falsul lui SRS.

  • Inteleg ca srs-ul urmeaza sa treaca la PC…Ce face acum e un fel de reinnoire a juramantului de credinta… 🙄

   Chestia cu „e declaratie politica, pot sa zic orice” mi se pare o mare porcarie.

 39. La prune … interpretează Diana Tușa.

 40. Unde sunt cei care au repere morale pe srs si ni-l dau exemplu de probitate morala? Astept provincia, zalau’, vo piranda ceva?, astept capitala sa imi vorbeasca si de voiculescu moralu’.
  Un pic de decenta ……….

 41. Lazaroiu comenteaza savuros, pe pag. de fb, emisiunea de la A3:

  „Adrian Radulescu in studio la A3: Suprafata cumparata prin credit de Ioana Basescu este de 100 de ori mai mica decat suprafata luata de Grivco moca de la ADS.
  Asta a provocat multa isterie in studio la A3 :)))”

  „Am si eu o intrebare. Ma tin de multa vreme sa o pun. Ciuvica e surd? Pentru ca vorbeste foarte tare. Stiu ca e idiot si santajist, dar e si surd?”

  „Dana Grecu: Va rog sa nu mai tipati, domnu’Ciuvica, ca nu mai pot sa ma aud nici pe mine
  Vedeti. Nu doar pe mine ma zgaraie pe creier urletul lui Ciuvica.”

  Si despre srs:
  „Eu v am zis ca SRS e un rebut al Securitatii.Securitatea lucra mai destept cand facea falsuri”

 42. cum naiba sa nu poti transfera??? suntem nebuni!???

  cautat random pe net, ca nu stiam:
  http://www.conso.ro/plati/daca-am-un-cont-in-lei-pot-sa-primesc-bani-in-alta-valuta

  basescu minte? da! acum si dovedit, ca e inregistrat live!

  • Purly a spus ROL nu RON.
   Pe vremea aceea nu cred ca exista facilitatea aceea din link-ul pus de tine aici.
   Chestia cu transferul mosule depinde si de cel care trimite si de banca.
   Firmea mea de asigurari din Franta refuza sa plateasca in alta valuta decat euro .Eu platile pentru servicii medicale le fac in lei sau dolari ei fac conversia in euro si imi trimite in cont euro .Refuza plata in alta valuta.

  • Varianta pe care o pomenești este teoretic posibilă. De ce nu? Dacă ești atît de tîmpit încît să accepți pierderea colosală din curs (banca îți schimbă valuta la cursul ei intern + comisioanele implicite la fiecare operație și se-adună frate). La sumele alea vehiculate de SRS practic este imposibil pentru cineva cu toate mințile acasă să facă așa ceva.

   Eu știu că n-am reușit să transfer valută într-un cont de lei fiindcă banca nu mi-a permis. De asemenea cineva a încercat să trimită euro din exterior către un cont în lei dintr-o bancă în România (întîmplător chiar BancProst). Banii n-au ajuns niciodată la destinație fiind opriți chiar de banca emitentă a tranzacției electronice. Pînă nu s-a creat un cont în euro în banca din România nu s-au primit banii. Think about it!

   • mama, deci se cam putea, dar e greu sa gasesti ceva coerent din 2004…cum am ceva demn de a fi pus, pun!
    nu spun ca srs nu minte…spun insa ca si base a facut asta azi…dar o las mai moale pana nu am ceva din2003-2004. e ok?

    • Documentul a fost dovedit fals. Despre ce dumnezeu discutăm?

    • despre o minciuna…atat…nu am insinuat altceva decat minciuna…nu am discutat si nu pot discuta altceva! nu stiu! am vazut o minciuna. pentru mine e un subiect derizoriu…dar minciuna e naspa… SRS e si mai naspa…dar sa te cobori la nivelu lui si sa mai si minti e trist!

    • OK, Purly. În condițiile astea cred că ai înțeles că nu mai avem ce discuta. Sună la Bancpost și întreabă fiindcă sînt reguli interne diferite de la bancă la bancă. De ce ar fi mințit Băsescu? Nu era nevoie fiindcă avea la dispoziție extrasele de cont.

 43. era 2004? daca gasesc legea sau link pt 2004 ce-mi dai?

 44. Discutam discutii: la cat le sta Basescu in gat mafiotilor din politica si din mogulmedia (si sustinatorilor lor), la cat au tot incercat sa scape de el (si de cand), daca aveau vreo dovada adevarata cu care sa-l „agate”, o faceau de mii de ori pana acum. Dar tot ce le sta in putinta este sa minta, sa denigreze, sa arunce cu mizerii pt ca sunt multi romani care au pus botul la manipularile lor ordinare si ura asta irationala, pe care au provocat-o si au hranit-o le convine. Cu cat pierd tern, cu atat latra mai mult, cu bale si spume…Si durerea lor cea mai mare este ca au inceput sa dea seama in fata justitiei, d-aia sunt turbati.

 45. „Daca iti trimite euro si ai cont in lei vei primi un telefon de la banca la care ai deschis contul si vei fi intrebat daca vrei sa iti faca schimbul valutar in contul de lei sau nu . Deci poti primi linistit banii” . … si se tot cearta, am dati si eu de asta, acum am google setat sa caute pana in 2004, dar iti dai seama ca nu cred ca pun azi ceva :))) in fine, o sa am ceva cand trece subiectu si raman si fara bere…sau? …

 46. aaa… azi oricum merge, ca imi intra de la pariuri din anglia, in lei… ca ma gandesc k aia nu baga in lei

  • Dispari!
   Cu tine orice munca de lamurire este in zadar.
   Du-te, baiete, pe site-ul lui SRS si canta-i la tzambal!
   De ce insisti aici unde esti stiut de dus cu capul?

 47. este semnificativ. lui srs ii dai circumstante atenuante imediat. Pe TB il acuzi imediat cu bucurie si energic. Esti patetic. Cine se aseamana se aduna. Parintii tai stie ca te simti atras de srs si voiculescu, ca ii scuzi si le cauti justificari? Vrei sa spui: ponta minte, TB minte deci TB este ca ponta.
  Slab catre slabut. Ia-te de mana cu piranda noastra. Sunteti uslisti amandoi.
  argumentati la fel.
  Intrebari
  Oare la persoanele juridice, la partide se aplica acelasi lucru?
  Oare daca depun 100000 de dolari direct in cont de lei ma lasa banca?
  In 2012 UNELE banci admiteau la persoane fizice acest transfer dar te dadeau telefon.ALTELE nu acceptau. La sume mari nu se amesteca lucrurile. Chestie de spalat bani – international. orice tranzactie mai mare de 10000 de dolari este supusa analizei surselor. Transfer din offshore de dolari direct in lei? ……..

  Baaaaah, aproape am gresit incercand sa conving un postac uslist.
  De ce dreaq imi este asa de greata?…….

 48. Băi, m-au mîncat degetele în seara asta. Am avut un pic de timp liber și am dat cu el de pămînt. 😆

 49. Asta va fi un leitmotiv pentru lingvistul insasi. ( 🙂 )
  O sa ii cer linku’ sistematic. El s-a repezit ca proasta’n gard sa acuze de’an boulea.
  Asa cum piranda s-a dus la dividiuri la vanghelie tot asa si asta transfera un milion de dolari direct in ROL (nu RONi)si nimeni nu intreaba nimic. Nu vad fractura logica si o dau pe politic…….

 50. Cu oameni ca ponta, srs, antonescu, văranul felix voiculescu, nastase, iliescu + citeva milioane de boi,

  putem ajunge ca in Rusia lui Putin……..nu este mult…

  doar poate UE sa ne salveze, dar indivizii de mai sus + toata haita flaminda au apucaturi autoritare, inca nu se manifesta ”plenar”

  iata informatie din Rusia lui vvputin:

  http://www.evz.ro/detalii/stiri/opozanta-a-lui-vladimir-putin-disparuta-fara-urma-in-siberia-1066372.html?utm_source=export&utm_medium=rss&utm_campaign=b12

 51. Luminita,

  Io zic ca-i mai bine sa nu lasi pe nimeni in locul tau.
  Ma bucur ca te-ai intors. 🙂

 52. canalia_SRS s-a speriat.
  a retractat cele spuse despre Basescu.
  Oare cine l-a sfatuit sa faca pasul inapoi si atit de repede?

 53. Turambura, noua sluga a lui Ponta, si-a pus masinaria de produs procente la treaba :

  „Dacă duminica viitoare ar fi alegeri pentru preşedinţia României cu cine ati vota ?
  1. Victor Ponta – 32%
  2. Crin Antonescu – 25%
  3. Mihai Răzvan Ungureanu – 20%
  4. Cătălin Predoiu – 9%
  5. Elena Udrea – 8%
  Altcineva – 6%

  Dacă în turul doi ar ajunge Victor Ponta şi Crin Antonescu, premierul ar obţine 58% din voturi, în timp ce actualul candidat al USL ar obţine 42%. Dacă în turul doi ar ajunge Ponta şi Mihai Răzvan Ungureanu, Ponta ar obţine 64% din voturi. Iar dacă ar ajunge cu Elena Udrea, premierul ar câştiga şi mai zdrobitor, cu 67% la 33%. Şi Crin Antonescu ar învinge-o pe Elena Udrea, cu 60-40%.

  Sondajul de opinie a fost realizat de CSCI la comanda Fundaţiei Multimedia, pe un eşantion de 1.123 de persoane, în perioada 28-31 octombrie. Are o marjă de eroare de plus/minus 3%.”

  • Deci să ne pregătim. Ponta președinte și PSD la guvernare. Vine iarna.

  • Viq,
   sunt multi romani care l-au votat pe Basescu in 2009 si care acum habar nu au de ce face Ponta si guvernul lui , pentru ca nu-i intereseaza, ba chiar pun botul la mizeria cu conturile scoasa de SRS recent, asa ca nici pe astia capacitati acum patru ani nu te mai poti baza la un eventual scrutin electoral.
   Bazinul de dreapta nu exista in realitate.
   Alternativa la dezastrul USL nu exista deocamdata.
   Poporul e convins cu televizorul.

 54. Astăzi a fost la MȚR premiera filmului lui Valeriu Antonovici „Povestiri din Bărăgan. Amintiri din „Siberia” românească”.

  Cumva mi-a scăpat deși văd acum că a fost anunțat cu cîteva zile mai înainte. Sînt negru de supărare. 😦 Să sperăm că-l găsim pe undeva să-l aducem și aici.

 55. bunä,
  incä odatä fostul rege si ginerele securist, si-au dat arama pe fatzä,
  sunt niste oportunisti mizerabili, au mintzit totzi, au fost si sunt cu
  comunistii, ca si manechinul de paie.
  se pregäteste introducerea mucegaiului regal in diferite posturi.-
  o rusine monumentalä.romanii sunt niste prosti, pun mumia fostului in fatzä, si ei manipuleazä cu ,comunistii.

 56. Cand a inceput criza amice?
  Crezi oare ca ei nu stiau ca vine?
  Vrei sa spui ca nu stia?
  De cand a propus ce a propus eu nu mai votez PNL.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s