Înapoi la rădăcini. Cum mor națiunile ?

Ca proastele.

Cea mai haioasă chestie e că ceea ce stă de regulă la baza fundației celor mai mari prăbușiri din istorie nu este așa cum ne-am aștepta vre-o complicațiune ideologică sau contorsionata problemă economică.
Nici vorbă.
Întotdeauna și mereu dezastrul s-a instalat în urma unei crase iresponsabilități, a nerespectării flagrante a unor reguli elementare, arhicunoscute de toată lumea dar ignorate cu un macabru cinism .

Ce a fost Grecia și ce a ajuns !!!!

În „leagănul civilizației”, unde minți strălucite de la Aristotel, Euripide, Herodot, Homer, Hipocrate, Sofocle, Tucidide … până la Platon ascuns în hruba lui de peșteră, au exprimat principii practic încă de necombătut și surprinzător de profunde pentru fiecare nouă generație , 2.400 de ani mai târziu și ….. „mai sus” pe scara evoluției, urmașii lor de sânge mor ca proștii.

Colapsul socio-economic mușcă feroce hălci întregi din societatea elenă, un bolnav social incapabil să se mai întrețină singur, o masă de oameni ce nu pare a mai avea nimic în comun cu tăria și spiritul de sacrificiu al luptătorilor antici, din onoarea, demnitatea și forța lor interioară, reducându-se doar la o formă primitivă de violență frustă.

Incapacitatea statului de a finanța sistemul medical s-a întins ca o plagă și tinde să distrugă și clinicile private, ce nu funcționeaza cu bani de la stat.
În virtutea necesității asigurării de servicii medicale către populație, acestea desfășurau activitatea gratuit către pacienții asigurați în sistemul național de sănătate, urmând ca mai apoi să primească contravaloarea acestor servicii din bugetul de stat unde pacienții plătiseră aceasta.
N-au mai primit banii pe deconturi din 2007.
Cu alte cuvinte, statul a furat banii celor ce și-au plătit asigurarea și a păcălit privații să intre în debite cu serviciile prestate și materialele consumate.
Vorbim de ceva în jur de 800 de milioane de euro.

Este la mintea cocoșului că banii pentru salariile celor ce au asigurat serviciul medical, medicamentele, plasturii, seringile, până la detergenți și chetuieli cu întreținerea clădirilor inclusiv, au fost cumva plătiți. De unde, dacă statul nu le-a dat banii ???
Cel mai probabil din împrumuturi bancare, dacă excludem varianta ca privații ăștia să stea pe grămada de sute de milioane de euro.
Care împrumuturi tind să devină alte găuri financiare dacă creditele devin neperformante și să ducă la prăbușiri bancare. Care bănci ar putea fi salvate … de stat, după cretinul model Obama… cu bani.. DE UNDE ?????
O nebunie !!!!!

„Clinicile private din Grecia au anunţat, săptămîna trecută, că nu mai acceptă pacienţi asiguraţi de sistemul naţional de sănătate, Organizaţia Naţională pentru Sănătate (EOPYY), pentru că aceasta le datorează 800 de milioane de euro…..

Asociaţia Clinicilor Elene a anunţat că ultima zi în care oferă asistenţă medicală gratuită este 3 noiembrie, după care aşteaptă ca EOPYY să-şi plătească datoriile.”

Blocarea asistenței medicale este una din fațetele întregului colaps social elen, dar efectul ei e teribil. Alte ramuri mai pot fi oarecum opționale, de la educație până la rețelele de transport sau armată și organe de ordine. Nu ai carte, muncești cu cârca, n-ai trotinetă Audi – mergi cu pasul/compasul, nu e poliție – te aperi cu parul, iar armata oricum stă degeaba pe timp de pace.
Dar dacă n-ai acces la facilități medicale – mori.
Dintr-un abces dentar sau cangrenă la deștu’ mic cu unghie mare pe care l-ai rănit când te scobeai în nas.
Iar de probleme medicale nu scapă nimeni. Absolut nimeni. E doar chestie de timp/vârstă până când te prind.
Potențialul oamenilor afectați de această problemă este uriaș. În perspectivă, practic doar cei ce-și vor putea permite să plătească din propriul buzunar serviciul vor putea să-l și acceseze, iar în stadiul în care se află economia elenă la momentul ăsta e de presupus că vorbim de o minoritate.
O mică minoritate.

„Clinicile private au mai oferit asistenţă medicală pacienţilor cu boli de rinichi şi celor trataţi în unităţi de terapie intensivă, până duminică doar, când a fost termenul limită stabilit de organizaţie. “Posibilitatea noastră de a supravieţui în aceste condiţii a expirat”, a anunţat asociaţia într-o declaraţie, explicând că datoriile sistemului public de sănătate datează din 2007.
Şase milioane de oameni din Grecia nu sunt asiguraţi şi nu au acces la asistenţă medicală.”

În septembrie, preşedintele EOPYY, Dimitris Kontos, a anunţat că în jur de 3,1 milioane de oameni şi-au pierdut asigurările. Alte 3,3 milioane de cetăţeni, de pildă comercianţii care îşi închid magazinele, îşi vor pierde dreptul de asigurare medicală.”

Și totul ar fi putut fi atât de simplu !

De fapt vorbim de o crudă trezire la realitate.
Cine poate, oase roade.
Cine se zbate, se sacrifică, se gestionează și, mai ales, reușește, va avea și bani de doctor.
Cine nu, nu.
Banii dați la stat pentru asta sunt bani pierduți.
Iar cei mai păcăliți au fost nu cei care reușesc totuși să aibă, (precum vedem ei sunt de fapt singurii care-și rezolvă problema), ci cei care au fost mai slăbuți. Undeva de la „mediocru” în jos.
Sau mai pe limba noastră – fraierii !
Cei care „au pus botul” la „oferta” statului asistențial.

Pentru că cel puțin teoretic, adevărul este că dacă fiecare cetățean ar fi avut banii ăia pe care i-a plătit pe asigurarea medicală de stat, acum ar fi avut cu ce să-și plăteasca necazul.
Măcar pentru pansat unghia aia, dacă nu și pentru ditamai nasul.

Practic însă ar fi fost un pic mai dur și …. mai benefic !!!!!
În realitate o parte din respectivii cetățeni ar fi prăpădit banii ăia oricum.
Iar asta însă ducea la o selecție darwinistă a membrilor societății și inevitabil la creșterea calității , virtuților, responsabilității fiecăruia pe măsura conștientizării problemelor propriei vieți, o seamă de calități absolut indispensabile oricărui om indiferent de epoca în care respiră.

Chestii ABC …
Aristotel, Euripide, Herodot, Homer, Hipocrate, Sofocle, Tucidide .. Platon !
„Evoluția” Greciei ne oferă gratis lecția „Înapoi la rădăcini” !

Viq

116 responses to “Înapoi la rădăcini. Cum mor națiunile ?

 1. in dorinta de simplificare multi filosofi/politicieni au definit in antonimie statul.
  Statul-mama care de la nastere si pana la mormant protejeaza copilul, cocolosindu-l si ferindu-l de pacostele din jur si statul-tata care pe principii practice au calit – SI prin reguli aspre- copilul pentru realitate.
  Statele-mama in decurs de 1-2 generatii s-au prabusit sub povara cheltuielilor [URSS, statul asistential suedez, Carter in USA, dificultatile lui Hollande etc sunt exemple in aceasta directie].
  Statele tata au inregistrat „revolte” ale celor ce-si doresc emanciparea si cred in raiul pe pamant, asa ca statele-tata au mai tras cu ochiul pe perioada scurte la statele-mama [Merkel, Thatcher, refromarea SUediei in anii ’80, ar fi exemple in aceasta directie].
  Marxist-lenininstii [paleo sau neo] nu stiu decat stat-mama si prabusesc initiativa privata singura care aduce veniturile necesare cocolosirii. De altfel asa isi creaza si-si mentin electoratul.

 2. Viq, salut! 🙂

  „Șansa” noastră este că nu prea avem de unde cădea! :mrgreen:
  În istorie am fost mai mereu pe nivelul de jos…

 3. Bună!
  Nu aș fi atât de optimistă precum tine Oldhashu, la ce clasă politică iresponsabilă avem parcă deja văd hăul.
  Apropo de dispariții, eu n-am mai văzut-o pe Clemy, ce s-a întâmplat ?

 4. Viq,

  Dacă e vorba de „înapoi la origini”, hai s-o luam pragmatic, simplu și poate un pic mai dur.
  Premise (date de intrare):
  – orice stat este o uriașă intreprindere care funcționează cu fonduri puse la dispoziție de cetățeni prin impozit și care trebuie să asigure domnia legii, șanse egale pentru toți și siguranța intregii comunități;
  – «marketingul» acestei intreprinderi este asigurat de grupuri alese periodic de cetățeni pe baza ofertelor proprii de folosire cât mai chibzuită a fondurilor strânse de la plătitorii de impozit;
  – instrumentul de selectie a celei mai bune oferte de „marketing” al statului, prin urmare a grupului conducător, este votul individual;

  Din cele de mai sus, rezultă evident că statul este mandatat să administreze, să cheltuiască banul public după oferta aleasă de majoritatea din cetățenii contribuitori!

  Păi atunci ce mama dreak caută la vot toți asistații sociali care n-au contribuit cu un firfiric la masa de bani publici?!
  Cu ce drept hotărăsc ei, masă tot mai consistentă de liberți ai unor forțe politice lacome și decuplate de realitate, cum să cheltuiască banul altora, muncit și obținut cu efort și sudoare?!
  Cu dreptul votului universal?! …my foot, universal!!!
  Asta când și contribuția la bugetul statului va fi măcar universală, nu și egală…
  Pânâ atunci, stați pe margine!
  …sau dacă nu, osu’ la muncă, nu la plodit urmași care vă aduc bani nemunciți!

  Na, că am zis-o ❗

  PS: @carmen
  clemy e foarte ocupată și puținele momente libere le consumă la Politeia de care se simte tot mai apropiată!

 5. Pe aici pe unde sunt se discuta cam aceleasi probleme si se prostesc intre ei de parca as fi in Ro.
  Imi este interzis prin contract sa zic ceva dar unul spunea ca inamicii partidului lui B…sunt omenii bogati .
  No coment.
  P.S.Ca-sa inceteze cearta le-am spus ca cearta fara bataie este ca nunta fara lautari si au redus tonul dar discutia continua.

 6. Clemy poate fi gasita pe politeia. Motiv suficient ptr mine ca sa nu o caut vreodata.
  repet, daca nu as sti ca prostia si vanitatea sunt cauzele cele mai des intalnite ale unui comportament nerusinat, l-as suspecta pe Teophyle de o elaborata conspiratie ptr distrugerea dreptei clocita probabil impreuna cu prietenul sau Mirel Palade, purtator de cuvant al plagiatorului.
  Indiferent de motive insa, nu se poate nega faptul ca Teophyle a devenit o voce de o toxicitate extrema si care a contribuit destul la pierderea increderii in fortele dreptei si dreptatii.
  A balacarit pe toti cei ce au incercat o schimbare spre normalitate in tara asta,dupa ce intai i-a sustinut cica. Macovei, Morar, Kovesi, Boc, Basescu, Patapievici, toti, absolut toti, a mai rams doar MRU. Va fi evident urmatoarea si probabil ultima victima, e doar chestie de timp pana il vor repudia si pe el.

 7. dorian65, salut! 🙂

  păi dacă ar fi să judeci după bogăție, toate partidele românești sunt egale, fără inamici 😀

 8. Ohooo! Ce-mi place subiectul asta! Nu e vorba de sadism…Dar „evolutia” sistemului de sanatate in statul asistential oglindeste perfect marile probleme si consecintele absolut nefaste ale acestui tip de stat. Sanatatea este unul dintre cele mai mari si perverse „trucuri” ale Stangii prin care se infiltreaza in mentalul oamenilor de pretutindeni, inclusiv in democratiile cu lunga traditie. Iar rezultatele se dovedesc, mai devreme sau mai tarziu, un enorm dezastru.

 9. estu, 12:10

  eu nu l-aș credita cu atâta perversitate pe Th, îl urmăresc de mai mult timp. În cazuri de „răsuciri” de tipul ăsta, încearcă să te iei după vorba francezului; «Cherchez la femme!», vicepreședintă în PFC, formațiune politică a cărei trompetă a devenit blogul soțului…

 10. mie imi place subiectul ptr ca majoritatea bizonilor romani o baga pe aia „ca pe ei nu-i afecteaza” cine ii conduce si ce fac aia.
  Si cum problemele medicale nu ocolesc pe nimeni uite o buna ocazie de testare a minunatelor lor opinii.
  dar sarmanii nu au ajuns inca sa faca legatura intre efect si cauza.
  Si la cum merge medicina probabil ca o sa moara inainte de a-i pocni iluminarea.

 11. oldhashu>politeia a devenit irelevanta, prea putini o mai citesc. Ce a fost a fost, ce este acum nu mai conteaza.

 12. estu, 12:23

  absolut corect, că lumânarea vine după… :mrgreen:

 13. Am fost cindva in Grecia pe care am colindat-o cca doua saptamani,incercind sa cunosc si sa pricep cu ce se maninca istoria elena ..pe situri istorice..pe strazi,prin munti si vai,prin livezi de portocali,prin port,prin muzee si taverne..
  M-a socat pumnul ridicat al comunistilor…La inceput am crezut ca suntem amenintati…prea ni se arata pumnul acela cu vociferari..Am aflat mai apoi ca acesta este salutul comunistilor si ca datorita numarului auto romanesc eram salutati,cu mare dragoste…

  Asta a fost cea mai socanta imagine si a ramas cel mai bine impregnata..
  Atena era intesata de bogatasi straini ,hotelurile de lux suprasolicitate,o gramada de bani se rostogoleau vizibil sub ochii nostri….
  Turismul grecesc exploateaza la maximum tot ce se poate vinde ca suvenir sau ca servicii.. ca ruine antice ..pina si apa exista doar la peturi…la un pret de soc..
  Totul este de vinzare..nimic nu se cumpara..
  Nu inteleg daca totul este privat..de ce statul este unul social ,asistential??
  De ce nu au asigurari private??

 14. Acum trei ani, in Thassos, cei cu care am discutat mai mult despre situatia din Grecia au fost proprietarii vilei in care am stat (el, medic privat, ea angajata la un laborator privat). Primele motive de nemultumire (si cauze pt situatia dificila pe care o resimteau): coruptia (la orice nivel, in primul rand politic) si taxele tot mai multe si mai sufocante pentru mediul privat. Dar si faptul ca multi se obisnuisera cu ce „dadea” statul, complacandu-se in postura de „beneficiari” – „se munceste putin, dar pretentiile sunt mari”.
  Acum doi ani si ceva, in Salonic, un sofer de taxi, afland ca sunt din Romania, a avut cuvinte de apreciere pentru masurile luate de guvern (se referea la guvernul Boc) – ” E criza si Romania a facut ce trebuie, la timp, masurile de austeritate, da, bravo voua!”.

 15. Sallutare tuturor,
  Mark,
  Incerc un raspuns la intrebarea ta: ”de ce statul este unul social ,asistential??”. Pentru ca poporul se bucura de viaţă (la propriu, dar si la figurat), într-un mod sălbatic, aproape primitiv .
  Ori, pentru a opta pentru ceva asigurari private trebuie sa devii, din pacate prizonierul raţiunii.

  • @ion. Stii un mod mai eficient de a CUMPARA voturi decat banul public?
   Grecia, Italia, Franta, modele de risipa (dar nu e mai putin adevarat ca au avut si cele mai puternice/numeroase partide comuniste).
   In Germania in 1949 SPD a avut un congres clarificator [relatia munca-capital], au dat de pamant si cu Komintern si cu Thaelmann si uite unde e Germania.
   Crezi ca bursa rezidentilor e o remunreatie? NU, este impiedicarea unei revolte a celor din sanatate (manualul KGB, pg.64-67, ed. in lb.romana adnotata de I.Iliescu).

 16. Pentru prima data am scris un comentar la Politeia profund enervata de articolul Ziarul de duminica. Am fost imediat catalogata drept postac,adept al Antenei3,cititi singuri toate injuriile care mi-au fost aduse.Sint o romanca plecata din Ro. acum 28 de ani ,traiesc si am invatat ce inseamna democratia in Suedia.Daca dreapta in ro.vreti sa fie construita cu acesti oameni,lupta este pierduta. Da,sint un adept al programului Presedintelui,un presedinte apreciat in tara care traiesc.Daca pentru a ridica un om trebuie sa il denigrezi pe cel care l-a ajutat si facut cunoscut,este o mare mirsavie.De multe ori am avut nostalgia intoarceri in tara. Acum sint fericita ca nu am facut acest pas.Onestitate,respectarea cuvintului dat,sint lucruri necunoscute pentru o parte a poporului roman.Sa le fie rusine celor de la Politeia,si lui MRUngureanu.

 17. Old

  11:11
  „..nu mai avem de unde cadea..”
  Nu fi asa pesimist.
  …. mai avem 🙄

  11:58
  Aici e de discutat.
  pare corect la prima vedere dar
  Sa vedem in ce masura se potriveste cu conceptul democratic.

 18. @adriana,

  Nu pune prea mult la suflet comentariile celor de la Politeia: NU merita!

  In privinta reperelor din presa pe care le invoca, ar fi fost ok (fiecare e liber sa aleaga si sa acorde credibilitate cui considera de cuviinta), daca nu ar fi spus ca nu au gasit, chipurile, alte voci/opinii. Aici, Theophyle si Politeia recidiveaza si manipuleaza. Una e sa spui „noi pe astia ii credem”, alta ca nu gasesti pe nimeni sa spuna altceva…
  Uite cateva exemple care contrazic afirmatiile lui Theophyle (dovedind, in fond, ca sunt mincinoase):

  Angela Tocila
  http://politicstand.com/tradarea-strategie-politica-de-campanie-electorala/

  Sorina Matei
  http://sorinamatei.blogspot.ro/

  Cristian Campeanu
  http://www.romanialibera.ro/opinii/editorial/l-au-tradat-securistii-pe-ponta-sau-l-a-cuprins-frica-317899.html

  Andrei Cornea
  http://www.revista22.ro/articol.php?id=33480

 19. Multumesc pentru sustinere,am citit articolele la care faci trimitere si exact la acet lucru m-am referit cind i-am confundat cu Antena3.Inca o data multumesc.

 20. @Adriana,
  nu dispera, ci amuza-te cind o sa-i vezi pe ăia care azi te-au suparat ridicind in curind de pe jos prunele pișate, apoi savurindu-le cu mare placere……
  🙂
  (cred ca stii istoricul prunelor, nu?)
  🙂

  aici in/la copac cracile sint pline de pasari care gindesc cu propriul lor creier, fiecare alegindu-ne cite o cracuta mai mare sau mai mica, in functie de greutatea fiecaruia
  🙂

 21. Mie, sincer, chiar imi pare rau pentru Grecia si pentru greci, in ce situatie au ajuns….am fost de citeva ori pe cite o insula, m-as duce oricind, pacat insa de ce se intimpla. Oricum grecii de azi NU sint grecii de acu 2000-2400 de ani….

  citeam in urma cu vreo 2-3 ani ca in Grecia pensiile sint / erau mai mari ca in …..Germania,
  🙂
  asta-i problema, proasta guvernare si proasta guvernare isi pune amprenta in toate tarile acolo unde ea, guvernarea, pastoreste o tara….. o poate baga in faliment cit ai zice…..stinga, marș!
  😛
  vezi si cazul Venezuelei..

  • @skorpi. Marea mistificare a democratiei lui Pericle: NU toti grecii aveau cuvant [evident sclavii nu erau nici macar numarati], iar un „sistem censitar” a existat si acolo.
   Sa nu uitam ca avantul liberal (Bratianu) a avut la baza un sistem de vot cenzitar. Odata cu votul universal a inceput decaderea ireversibila a liberalilor [initial un partid de mici comercianti, de burghezie urbana, de meseriasi si de „chiaburi”].

 22. Scorpi

  Multe aveau mai mult/mai mare decat in alte parti.

  Poate lumea stie si intelege ca „al 13-lea salariu”, adica acea prima anuala data la TOATA LUMEA fara osebire este o prostie imensa atunci cand economia merge atat de prost incat trebuie sa te imprumuti afara sa platesti.

  Dar eu nu am mai auzit pana la ei sa se dea si al … 14-lea „salariu”.
  Asta e sinucidere curata.

 23. Viq,
  se putea si al 16.lea salariu, daca aveau baza!!
  dar asa?
  in orice caz au si sterpelit multi bani din fondurile europene, chiar daca au si construit ceva sosele + multe, multe tuneluri….chiar frumoase…
  Am mers pe ele…faine de tot!
  🙂

 24. O sa vi se para ciudat dar Grecii ,parintii democratiei , nu au exercitiul unui stat democratic. Grecia de pe la anul 300 ien. si pina acum 150 de ani nu a existat ca stat centralizat. Putem zice fara sa gresim prea mult ca Grecia are mai putina experienta ca stat centralizat decit avem noi.Democratia Ateniana (singura de fapt) era o democratie citadina complect diferita de ce consideram noi democratie si izolata in spatiul grecesc.
  In al doilea rind cea mai longeviva democratie antica -Republica Romana era bazata pe votul celor bogati desi in senat erau reprezentate toate starile siocile cu exceptia sclavilor si a celor ce nu primisera statutul de cetateni ai Romei.In timp insa si acestia au fost reprezentati de celebrii tribuni.
  Totusi votul majoritar il aveau cei real bogati si asta stabilit prin modul in care se faceau alegerile.
  Ar trebui sa ne gindim daca nu cumva forta Romei statea si in acest mod de organizare.
  Ce ar trebui insa sa invatam noi si mai ales politicienii nostri este modul in care se putea promova in functiile administrative si in senat.Veti descoperi ca aspirantul trebuia sa si slujeasca zeci de ani tara in armata (10 ani ) si apoi in functii administrative pentru a ajunge in zona puterii.
  In incheiere insa am sa mentionez ca desi cucerita de Roma Grecia a cucerit Roma prin cultura sa.Este o lectie extraordinara ,recunoscuta de istoricii romani ai tmpului, care demonstreaza ca exista o forta mult mai mare decit forta armelor sau sistemele administrative.Cultura.
  Noi pe cine cucerim?

 25. Am citit azi dimineatta dialogul amuzant al @Adrianei cu @Theophile.
  Sincer m a amuzat si nu stiam cum sa o felicit .Imi pare bine ca pot sa o fac acum.
  Acum judecind drept are si @Theophile dreptate.Cum dracului sa nu te enervezi cind tu care le stii pe toate nu poti intui jocul lui Basescu . Cind zici ca ai tras lozul cistigator lipindu te de o speranta sa vezi ca se naruie totul numai pentru ca mina piratului aseaza piesele asa cum vrea el si nu cum ai sperat tu.
  Se enerveaza si Pora sau Tapalaga , se enerveaza mutlti atotstiutori a caror minte lineara nu poate urma sinuoziotatile piratului.
  Asta e .Nu putem fi pe placul tuturor chiar daca respectivii detin monopolu asupra adevarrului , moralei politice etc etc.

 26. Buna ziua, si o duminica placuta tuturor! Va trimit spre delectare un clip din emisiunea Saturday Night Live (SNL) de aseara, de un umor deosebit. Are legatura cu subiectul asigurarilor si cu ceea ce spune Mih mai sus: „Sanatatea este unul dintre cele mai mari si perverse “trucuri” ale Stangii prin care se infiltreaza in mentalul oamenilor de pretutindeni, inclusiv in democratiile cu lunga traditie. Iar rezultatele se dovedesc, mai devreme sau mai tarziu, un enorm dezastru.” Asa si este, in cazul de fata insa dezastrul enorm s-a vazut de la bun inceput. http://www.hitfix.com/comedy/saturday-night-live-takes-on-obamacare-in-a-mock-paxil-ad

 27. Salut
  A mai murit un lucru bun: Ziarul de Duminica al lui Theophyle
  E pacat ca Ziarul de Duminica a fost azi o tribuna anti Pirat
  Acum cativa ani proprietarul blogului scotea Ziarul de duminica trimis la abonati, un pdf de 20 pagini, un deliciu chiar o frumusete . Era complicat sa editezi si pdf-ul asta asa ca ulterior Ziarul de Duminica a trecut ca postare de duminica pe Politeia. Era cu articole interesante semipolitice tip Dilema Simteai linistea citindu-le cu o cafea hazelnut
  Dupa semnalarea Adrianei am intrat si eu acolo. Da ! 4 articole in care Basescu sau fie-sa sunt niste ticalosi patenti. Autori la 3 din ele ziaristi luati la suturi la vecini, si care acum sunt buni cind injura la Basesc,
  Pacat
  Inca un lucru bun distrus de vremi …

 28. Adevarul este ca, este tot mai cool sa il ataci pe TB, fie din pozitia de ziaristi, fie de blogger, fie de ce vreti voi…
  este mai onorabil sa te dai echidistant pina la deraiere logica totala atunci cind nu este vorba de vreun interes oneros, ci doar orgoliu prost inteles.

  TB este câh de ani de zile,
  câh, câh,
  noroc ca in cartile de istorie se vor consemna adevarurile cele mai adevarate, dar mai stii? au fost alte epoci in care adevarul adevarat a fost inlocuit cu ”adevarul” neadevarat…l-am trait unii din noi de pe cracile copacului…

  • re-salut. O mica fabula: intr-un sat locuitorii erau divizati perfect si fiecare ura candidatul „celorlalti”. Nevazand sperante de castig au hotarat sa nu voteze. Asa ca nebunul satului a vota singur si s-a ales primar. Acum satenii se incaiera intre ei reprosandu-si absenta de la vot.
   Fragmentarea opozitiei, absenta de la vot sunt de fapt voturi pro-PSD.

 29. @lnm,

  te citez: Inca un lucru bun distrus de vremi …

  de vremi? oare de vremi?
  🙂


 30. 10,105 like this.

 31. Viq 14:01

  Aș formula și mai simplu:
  – participi la viața cetății, ai dreptul la opinie materializată periodic prin vot;
  – nu o faci, rămâi un simplu spectator;
  Impozitul este doar modalitatea tehnică de a dovedi participarea la viața cetății, fără praguri censitare, fără drepturi mai mari sau mai mici in funcție de mărimea contribuției…

  Ești om?! Apăi să știi că ai și oarece îndatoriri în rând cu egalii tăi, nu doar drepturi!

 32. @mih,
  wao, 10.105 like-uri!?
  recunosc ca mie imi place mult mai mult Ioana B decit EBA.
  🙂

 33. Skorpy,
  acum sunt 10,126

 34. Nu mai priviti Politeia ca pe organul lui MRU.
  MRU miroase a basel de cind s a incurcat cu derbedeii de la PMP.
  Daca pina mai ieri orice sughit al lui MRU era prezentat ca o mare realizare , astazi cind s a incheiat „”Pactul pentru Transilvania „” cu MRU in cap de masa ,Politeia se intreaba cu oaresce scepticism la ce floseste.
  Se pare ca vom asista pe linga divortul Biancai Dragusanu de Victor Slav si la divortul Politeei de MRU.
  Sau macar la o reevaluare.

  • @tucu2.
   A. Pactul pt. Transilvania si Banat [pe cand si alipirea Bucovinei?] este o revitalizarea a civilizatiei in zona. Independenta financiara a acelei zone [chiar si prin descentralizarea lui Dragnea] va accelera miscarea centrifuga.
   B. sunt destui politologi (mai ales din afara RO) care vad o tendinta de formare a unor partide locale, mai „specializate”. A se vedea si Partidul Scotian, etc E posibil ca Pactul de mai sus sa fie un germene al unei astfel de regionalizari.

   PS. si eu si Mark Williams frecventam PMP. Devenim deci derbedei? Sau din lipsa de argumente aplici logica damboviteana a insultei?

 35. tucu2, salut! 🙂

  …divorțul Politeii de MRU?!
  Să vezi atunci porcăială sau cum zic @tds și @skorpy consum intens de prune pișate 😀

 36. Spune Skorpi
  noroc ca in cartile de istorie se vor consemna adevarurile cele mai adevarate,

  Ma indoiesc serios ca se vor consemna daca ne uitam cine ne sunt istoricii de azi. Alde de Cioroianu, Zoe Petre, Vlad Nistor, Stejerel Olaru, Marius Oprea, Dinu C.Giurascu…oare ce marturii vor lasa acestia urmasilor, urmasilor nostri ?
  Usor de ghicit, nu ? Si foarte trist !

  Sa speram ca vor mai fi fiind si alti istorici, nestiuti astazi, care vor lasa generatiilor viitoare altfel de marturii decat stiutii istorici din aceste urate vremi. Si cand te gandesti ca puteau fi atat de frumoase aceste vremi. N-a fost sa fie. Nu stiu de ce imi vine in minte fragment din titlul lui Viq „Cum mor națiunile

 37. @oldule,
  Ma amuz si eu citind printre rindurile ultimului articol postat pe Politeia o imensa dezamagitre.
  Nu stiu ce o provoaca .Pot numai banui.Lipirea lui MRU de PMP fara adjuncti probabil.
  Oricum Pactul pentru Transilvania -fieful Lui Falca , Boc , PMP si probail locul in care MRU este cel mai popular nu cred ca este un lucru rau.Nu vad de ce.Pe de alta parte trebuia sa fii complect aerian sa crezi ca incropeala numita FC putea sa propulseze un presedinte, asa ca MRU avea nevoie ca de aer de orice alianta.
  Sustinatorii lui MRU ar trebui sa se bucure nu sa compare pactul cu alianta DA din 2012.

 38. Daca aveti un pic de timp, poate imi spuneti si mie de unde vine expresia aceea cu prunele pishate, ca vad ca tot revine in discutii… Multumesc anticipat! 🙂

 39. @Skorpion,

  Nu stiu povestea cu … prunele, vad ca o amintiti mereu. De luni de zile intru sporadic acolo.

  Daca mi-ai spune-o ti-as ramane recunoscatoare. Tot recunoscatoare ti-as ramane pentru multe altele si daca nu mi-ai spune-o 🙂
  Asa ca fie cum doresti si ai chef in aceasta noroasa dupa-amiaza de Duminica de noiembrie.

 40. Uite ca mai este cineva nestiutor de poveste cu prune.

 41. Old,
  Mai vazuram noi o porcaiala cu Neamtu, cand fura dezamagiti. Acum daca va fi sa fie va fi macel de macel.

  Desi daca e sa ma intrebe pe mine cineva dar nu ma intreaba nimeni, or daca ar fi sa fiu MRU, dar nu sunt…decat asa sustinere, astfel diriguita MAI BINE LIPSA.

 42. Viq (15:24)

  Si la noi, imediat dupa inlaturarea lui Ceasca, „emanatii” lu’ peste au luat masuri ultra-populiste (= mita electorala, ca asta au fost) ca sa-si atraga simpatia boborului: saptamana redusa de lucru…De parca asta era de maxima urgenta… Asa si cu al 13 lea salariu, ba si al 14 lea, ca la greci…
  Pe urma, in anii de glorie a jafului national, statea clasa muncitoare acasa cu 75% salariu, spargea seminte si juca table si-o durea in pix de unde-or veni banii aia…De iesit in strada, cu demnitate sa, strige ca vor sa munceasca, nu sa stea la „mila” statului si a hoardelor de directori cu firme capuse, nici vorba, fi-le-ar liderii sindicali si anti-privatizarea de cap sa le fie…
  Si tot nu se-nvata minte…

 43. @elsewhere & @Mihaela,

  Varianta pe care o știu eu:

  Un țigan trece pe lângă o livadă de pruni în pârg. Pe jos, prin iarbă, căzute – prune încă necoapte, Tiganul s’apucă și se ușurează pe prune, neratând nici una.
  …spre seară, la întoarcere, pocâltit de foame, tiganul zărește prunele și s’apucă de gustă una. Apoi își zice: «Nu sunt chiar rele… și apoi ce, pișatul meu, burta mea!»
  …și le mănâncă pe toate 🙂

 44. Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Mirel Palada, a luat peste picior supărarea românilor în urma înfrîngerii suferită de echipa naţională de fotbal la Atena.

  “A fost meci? S-a intimplat ceva? De ce e lumea ambetata si betata si trista? Doamne, ce sufera basca mea agatzata in cuier”, scrie Palada pe Facebook.

 45. @Mihaela,
  n-ai citit integral propozitia cu noroc ca…nu-i asa?
  🙂
  cu prunele – a explicat oldH, daca mai doriti explicatii, revenim oricind

 46. Nu este asa
  O spun eu cu autoritatea celui care a adus povestea prunelor pishate 🙂
  E o poveste de la bunicii mei

  Un tigan merge la targ. Pe drum se opreste sa manince sub un pom. Avea doar prune in traista. Maninca pe saturate, iar pe restul le lasa sub copac si ….. inainte de a pleca se pishe pe ele.

  Seara, tiganul se intoarce de la targ. Ii era foame, Ajunge in locul unde erau prunele. Se apropie si spune. Uite ! pruna asta de la margine e foarte putin pishata – si o maninca . Apoi mai gaseste una tot de la margine care zice el ca nu e pisata decit putin– si o maninca si pe aceea. Apoi incet incet (foamea era mare) tiganul maninca toate prunele.

  Pentru noi, aici. e un exemplu clasic in care prieteni fara sa fie nevoie s=au pishat pe prune iar apoi cu timpul au trebuit – trebuie sa reevalueze situatia si sa le manince

 47. skorpy,

  N-o suferi basca lu’ sensei în poziția «pe cuier», da’ vai de ea când poposește p’așa cap! 😀

 48. @oldashu, multumesc pt explicatie. Povestea mi-a adus aminte de bancul cu tipul care comanda la restaurant o supa, si trebuie sa mearga la toaleta. Restaurantul plin ochi de client, unii asteapta sa se elibereze mesele, asa ca tipul se gandeste ce sa faca. Este clar ca trebuie sa mearga la toaleta, asa ca lasa un bilet pe masa langa farfuria cu supa pe care scrie: „am scuipat in supa”. Pleaca repede la toaleta si la intoarcere gaseste supa la locul ei, iar pe bilet o completare scrisa: „si eu!”. :)))

 49. @Last,
  Poate ca nu stii dar de la o anumita virsta vezica are pretentii urgente.
  Deci sa nu i condamnam pe cei ce s au pisat pe prune inainte de a sti daca au si altceva de mincare.

  @Skorpi,
  Cred ca Palada e un agent basist infiltrat.
  Sa asteptam.
  Daca se ia si de bere seminte si moaste pierde Ponta alegerile.

 50. last, servus! 🙂

  …adicătele te dai «autoritate în prune pișate»? 😉
  Parcă reținusem că tu ești cu marketingu’ politic ?!

 51. Ghiciti cine a fost invitat la TV5/France: nici mai mult, nici mai putin
  doamna raluca lazar ot latrina_3.
  văranul lucră nu glumă, funia se apropie de par, nu?
  🙂

 52. Mihaela, 17:26

  Stai fără grijă, istoria nu o scriu contemporanii evenimentelor. Aceia sunt doar cronicarii ce furnizează materiale pentru adevăratii istorici de peste timp, cu altă perspectivă.

 53. …..dupa aproape 10 ani de atacuri extraordinar de furibunde, de joasa speta, adeseori abjecte…

  iata ca:
  În președintele Traian Băsescu au încredere 17% dintre respondenți, iar în Crin Antonescu – 16%.

 54. iar borfasul ponta la….25%, tulai doamne, mare e gradina ta
  🙂

  • skorpi. In cele mai negre zile PSD a luat 32% voturi. Asa ca Ponta e SUB partid. Dar daca numeri asistatii sociali depasesti preferintele pentru Ponta.
   PSD cica ar avea 600 000 membri: macar astia sa-l prefere pe pOnta.

 55. tucu2, 17:29

  John H Theophyle este un istoric de apreciat, aproape o enciclopedie ambulantă.
  Ca orice om valoros are și el o hibă – credința ca se pricepe să facă politică pe Dâmbovița. Poate pe Potomac, da’ eu încă n-am ajuns p’acolo să mă documentez…
  În rest, e o persoană absolut frecventabilă.

 56. cineva are nevoie de aparat de curatat scame
  😛

 57. Acum si tu Skorpi,
  Daca in Oparila, dupa 5 ani de mandat, au incredere 20% nu ma mira ca la 9 luni de la preluarea Guvernarii, au incredere in Tonta 25%;
  Tucu 2,
  Spui: ”probail locul in care MRU este cel mai popular nu cred ca este un lucru rau”. Intuitia colegei de dormitor e alta, si anume, Pactul e destinat promovarii unei alte persoana.
  Last,
  Nu puteai sa spui povestea prunei mai diplomatic, sau dupa ora cinei?

 58. Diplomatic @Ion ? sau ipocrit ? fata de cine Ion ? fata de prietenii tai ?
  Da puteam dar nu as fi fost tds ci ion
  2
  Nu inteleg. Dupa ora cinei ? Ai prune la cina ? Cina o iei acum in fata calculatorului ? Vrei sa iti pun o melodie pentru buna digestie ?

 59. @ion,
  cum 9 luni???
  Au trecut, de fapt, cca 20 de luni de guverne pontista – din martie anul trecut, nu? sau din mai, nu mai tin minte exact, dar in nici un caz noua luni…..

 60. skorpion, 18:26

  …da’ și mai mare e piscina, adică bazinu’ electoral usl!
  Peste sută la sută dacă-l punem pe domnu’ „calculator cu pedale” să le socotească…

  PS: Ptiu, drace, abia acu am observat că blogroll-ul nost’ s-a scuturat de turambar!

 61. Skorpi,
  Ba da am citit, am vazut ca si tu te indoiai. Am completat doar, nu te-am contrazis 🙂

  Old,
  Stiu si eu. Sper sa ai dreptate pentru viitor cu istoricii. Pentru ca la cum mistifica astia totul… nu stiu zau…

  Multumesc pentru povestea cu prunele 🙂

 62. @Oldule
  Toata stima pentru omul Jhon H Theophile.
  Despre blogerul cu acelasi numa nu fac comentarii.

 63. Last, daca a facut mia socrela gomboti cu prune taman astazi?.
  Skorpi, eu am luat in considerare guvernarea lui Tonta din acest an, asa cum arata si graficul institutului de sondare publicat in EVZ

 64. @ion,
  am inteles – 9 luni, dar totalul este catastrofal si uite, inca mai are cel mai mare procent, ridicol..

  gomboti de prune, finom rau, daca sint facute in casa
  🙂

 65. Am schimbat putin povestea, in sensul recomandat de Ion 😀 😛 😀 😛

  „Un cetatean (nu-i o …aluzie) de etnie rro…un cetatean (suficient) merge la targ. Pe drum se opreste sa manince sub un pom. Avea doar prune in traista. Maninca pe saturate, iar pe restul le lasa sub pom si ….. inainte de a pleca le stropeste, printr-un dispozitiv strict personal, cu…”un lichid galben-pai, cu un miros specific si usor acid, constituit din apa, in care sunt dizolvate substante minerale (sodiu, potasiu, calciu, magneziu sub forma de cloruri, sulfati, fosfati) si organice (uree, creatinina, acid uric, acizi aminati, enzime, hormoni, vitamine), si contine globule rosii si globule albe in cantitate mica.”

  Seara, cetateanul se intoarce de la targ. Ii era foame. Ajunge in locul unde erau prunele. Se apropie si spune. Uite ! pruna asta de la margine e foarte putin…stropita cu lichidul meu galben-pai etc. — si o maninca . Apoi mai gaseste una tot de la margine care zice el ca nu e stropita decit putin— si o maninca si pe aceea. Apoi incet incet (foamea era mare) cetateanul maninca toate prunele, indiferent de cat fusesera de stropite cu lichidul galben-pai etc…”

 66. skorpy, 18:46

  …și eu care credeam că tu ești neamț sadea – ein man, ein worth!
  Văd că te pricepi și la «ein worth, zwei… înțelesuri» 😆

 67. @oldH,
  ein Mann, ein Wort -> pentru buna regula.
  dar de ce crezi ca nu sint neamt sadea?
  si de unde credeai ca as fi neamt sadea?
  😛

  • 1) pentru că ai îndemânarea de «a o întoarce ca la Ploiești» ori localitatea natală a Miței Baston nu se află în Nemția! 🙂
   2) pt celalalt răspuns vezi 19:30

   noapte bună, prietene orangeS, îți zic de p’acu pt că Enelu’ vrea sa se joace de-a uite-o nu e si eu trebuie sa pregătesc generatoru’ de rezervă ca să nu paț v’un necaz cu centrala termică!

 68. @Mih,
  cetateanu, hahahaha
  🙂

 69. neamtu sadea zice Ein Mann, ein Wort.

 70. Skorpi,
  Pentru multi loviti de ”amoc” in decembrie 2012 situatia nu e asa de rea ca cea din iunie 2010 cand s-au trezit cu 25% minus pe fluturas.
  Mih, merci mult de tot ai inteles de ce l-am rugat pe Last sa fie mai diplomat.

 71. Despre PMP.

  Felicitari pentru Pactul pentru Transilvania. (Papahagi)

  Scurt, cu obiective (promisiuni electorale), solutii. Cata diferenta fata de discursul lui MRU de ieri despre acelasi subiect.

  Consider un foarte bun inceput. Se va continua cu pactul pentru….alte regiuni istorice. Oamenii sunt mult mai sensibili cand se prezinta problemele specifice zonei lor geografice.

  @Ion
  Am, nu stiu de ce , aceeasi impresie. Ca „pregatirile „vizeaza” alta persoana…. 🙂

 72. Tucu 2,
  Gata cu animalele de apa pentru 2014 e nevoie de elemente de foc.

 73. Mih, 19:11

  Daca nu te superi, aș pune eu epilogul, binențeles pe aceeași linie corectă dpvp politic!

  «…apoi, la adăpostul unui arbust de pe domeniul public dar justificat prin presiunea de neevitat a unei nevoi fiziologice, elimină prin defecare energică sâmburii primelor două prune înghițite cam pe nemestecate, după care solicită Emei nu tableta cu imaginea ruloului, ci chiar hârtia cu mare viitor pe care o folosește eficient pentru refacerea igienei personale»
  …blink!

 74. Lazaroa pe feisbuc:

  „Din inima Transilvaniei am plecat direct în centrul Dobrogei, unde Mișcarea Populară a plantat, astăzi, 500 de meri în comuna Peștera din jud. Constanța.

  Românii au alte așteptări de la politicieni, iar mesajul nostru este că se poate și altfel, că putem fi alături de cetățeni, de comunitate. Sunt convins că roadele acestui efort se vor regăsi în rezultate concrete, pentru că dreapta știe să construiască!”

  Nu este rau…..daca se insufla mesajul: „dreapta stie sa construiasca”
  Este exact ce spuneam mai demult. Nu ajunge sa te duci sa ajuti oamenii. Ci trebuie sa iti transmiti si mesajul doctrinar.

 75. Ioane tata
  ce inseamna diplomat si cui foloseste ? Sa nu pronunti cuvantul kakat la tribuna Natiunilor unite ? Sau sa il pronunti evitand sa pronunti altceva ?
  …..
  Titulescu a spus: Daca germanii ne obliga sa mancam rahat. suntem nevoiti sa il mancam. Dar sa ne oblige sa spunem ca este miere, ….. aceasta este inacceptabil domnilor

 76. Scuze,
  Raspunsul ii este adresat lui Eugeni nu lui Tucu2
  Oldhashu,
  Socrela iti doreste multa sanatate ca de mult nu s-a distrat asa.

 77. skorpy, 19:14

  Scuze, eu rar m-am „văzut” cu germana, mai mult în documentație tehnică și asta până acu 15 ani!
  …sobrietatea ta consecventă plus ceva scăpări pe linia @fini m-au păcălit să te cred neamț! 😀

 78. Ioane,
  da socrela aia nu stie sa scrie singura ? Kepler la fel ? Sau le tii incuiate in debara pe amandoua si doar transmiti mesaje ?

 79. ion,

  Mulțumiri socrelei pentru urări pt chiar este nevoie de articolu’ respectiv! 🙂

 80. Eugeni (19:26)

 81. Las ca vine Ponta presedinte , Ponta care apara romanii contra firmelor mici si mijlocii 🙂

  Pesedintele Venezuelei, Nicolas Maduro, a intensificat o campanie impotriva afacerilor private, trimitand la inchisoare peste 100 de oameni de afaceri „burghezi”, parte a ceea ce presedintele numeste un „razboi economic” impotriva preturilor incorecte, relateaza Mediafax.

  „Am rupt coloana vertebrala a razboiului economic si a loviturii de stat economice pe care o pregateau. Avem la acest moment in spatele gratiilor peste 100 de burghezi”, declarat Maduro.

  In ultimele saptamani, presedintele a trimis soldati sa puna sechestru pe magazinele de electronice acuzate de preturi incorecte, constituirea de stocuri nejustificate si specula. Magazinele au fost ulterior luate cu asalt de vanatori de chilipiruri si au avut loc chiar si jafuri, afirma martori oculari, potrivit Financial Times. http://www.hotnews.ro/stiri-international-16046728-venezuela-inchis-peste-100-oameni-afaceri-burghezi-pentru-practicau-preturi-incorecte.htm

 82. Last, te cam lasa memoria
  Acum multe luni ne-ai facut o dedicatie ”Rosa lui Paracelsus, parca dupa care ai pus aceeasi intrebare. Ti-am raspuns colegei de dormitor ii plac conversatiile ”face to face” sa poata privi ochii interlocutorului, iar mia socrela scrie in limba materna.
  In acest moment insa sunt ocupate cu puiutii. Mananca mai tarziu gombotii.

 83. Dan Turturica in Rom LIbera..Art este despre partenerii lui Basescu. Cred ca l-a citit pe Last…:))

  „Dacă oamenii preşedintelui nu se apucă de treabă, nu devin o prezenţă publică, nu se individualizează, nu încep să lupte cu adevărat pentru idealurile lor şi nu contrapun promisiunilor şi faptelor puterii idei şi proiecte concrete, nu vor fi niciodată o forţă politică. Românii îi vor privi în continuare ca pe un departament auxiliar al lui Traian Băsescu.

  Iar tot ce vor putea spera este ca „şefu“ să îl zdrobească pe Blaga, după care să se reîntoarcă în PDL, sub lozinca reunificării dreptei. Pentru că proiectul „Băsescu-premier“ nu are nici o şansă de reuşită şi va muri ca un truc ieftin dacă ei nu îşi fac treaba, dacă nu îi devin parteneri autentici şi nu îşi câştigă singuri locul în politică”.

  • Coana Zoe

   Bine ați revenit printre noi odat’ cu refacerea liniilor de răspuns!
   Până la urmă evidenta destupă și cele mai înfundate urechi…
   …păi, mateloții Piratului au ajuns în sfârșit să-și scoată ceara din urechile înfundate de teama legendarelor sirene! 😉

   • Multumesc!! Eu de cind v-am descoperit n-am mai plecat. Ma simt bine aici…:)) Dar cum am mai spus sint atitea comentarii/comentatori cu care aproape ca ma identific (azi Adriana) si destui care ma mai lumineaza ca nu mi se pare ca trebuie musai sa ma bag si eu in seama..
    Multe comentarii e bine, mult prea multe parca dilueaza un pic mesajul..
    Daca am ceva de spus o sa aflati
    Noapte buna copaceni, pe unde v-ati afla!

 84. Ptr cine vrea sa citeasca mai mult. Art lui Turturica e cam lungut dar cred ca merita. Spune clar ca Blaga a facut pactul cu PSD ca sa impiedice coagularea Dreptei. Poate de aia ramin acolo Macovei, Boc sa poata fi recuperat PDL…

  http://www.romanialibera.ro/opinii/editorial/partenerii-lui-basescu-318109.html

 85. ❗ Mesaj important pentru cei care îsi consumă timpul p’aci ❗

  Meșterii Viq și Filadel au reparat blogul, repunând în funcțiune firele de răspuns ca sa ne scuteasca de cazna menționării orei și minutului postării celui căruia ne adresam!

  Mulțumiri din toata inima personală! 🙂

  …iar dacă n-au facut-o ei doi, atunci înseamnă că zeii cibernetici ai net-ului ne veghează Copacul! 😆

 86. http://www.hotnews.ro/stiri-international-16046728-venezuela-inchis-peste-100-oameni-afaceri-burghezi-pentru-practicau-preturi-incorecte.htm

  cred ca ponta si haita lui ar face acelasi lucru in scopul manipularii saracilor; am vazut un filmulet cum carau aparatura electronica dintr-un magazin f. mare de electronice… gen Altex..
  deci se poate si mai rau si ar trebui sa ne mobilizam cu totii, ca sa evitam venezuealizarea Ro.

 87. Am reactivat nesting-ul la comentarii. Sper că WP-ul a rezolvat problema. Dacă nu, revenim la vechea formă. 😆

 88. gute Nacht, oldH
  🙂

 89. Ponta:
  Băsescu este într-unul din cele mai proaste momente ale vieţii sale politice

  „Cred că domnul Traian Băsescu este într-unul din cele mai proaste momente ale vieţii sale politice. Povestea asta cu cele 300 de hectare cred că s-a transformat într-o mlaştină din care nu va mai ieşi, sunt convins de chestia asta, şi ce mai trage el din mlaştina aia de acolo, din hectarele supraevaluate şi plătite din banii de la o bancă de stat chiar nu mai are importanţă”, a spus Ponta într-o intervenţie telefonică la RTV.

  Întrebat de moderator dacă acest caz poate fi similar cu „Trofeul calităţii” sau cu „Zambaccian”, premierul a precizat că nu poate face o paralelă între cele două situaţii.

  „Nu pot să fac niciun fel de paranteză sau comparaţie, o văd ca pe un caz Mihăileanu care de data asta e pe finalul mandatului lui Traian Băsescu şi datele s-au schimbat total”, a spus Ponta.

  „Niciun român nu obţine vreun credit pentru teren agricol cum a obţinut domnul Băsescu, la dublul sumei pe care CEC are voie s-o dea persoanelor fizice şi cred că e mult mai rău decât atunci”, a conchis Victor Ponta. MEDIAFAX

 90. Cristoiu paraseste B1,cica…

  • salut night. Cristoiu nevoind sa participa la „Biserica Adorarii lui Basescu” [dixit el], devine automat un adept al bisericii adorari satanei rosii [dixit eu].
   O fi realizand asta? In definitiv si el se va duce la vot in dec.2014.

 91. bunä

  un pretext, a gäsit un motiv, probabil are o ofertä mai bunä la alt TV
  nu mä mirä, fosila nu a fost sincer niciodatä

 92. E liber sa se intoarca la A3

 93. un lucru este clar PONTA ESTE URA INTRUCHIPATÄ

  ESTE UN MONSTRU PLIN DE URÄ; CE SPER SÄ

  SE INTOARCÄ TOATÄ INPOTRIVA LUI:

  BESTIA ASTA , A FÄCUT MULT RÄU PRESEDINTELUI SI ROMANILOR

 94. cu regret trebuie sä vä spun ceva, sunt f. dezamägitä de
  M Macovei, mai mult nu spun.

  noapte bunä.

 95. Recomandare …muzicala (?), Sebastian Lazaroiu, pe fb:

  Asa ca eu o sa-mi fac timp pentru film*, ca nu l-am vazut…

  *)”…”inception”, the implantation of another person’s idea into a target’s subconscious.”

  O zi si o saptamana buna, tuturor! 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s