De ce ne-ar mai primi ?

Tory MPs will challenge David Cameron over Romanian and Bulgarian migrants today – urging him not to throw open Britain’s borders from next year.
…………………
Dozens of Tory MPs are likely to back the measure and put huge pressure on the Prime Minister to defy the European Union over its cherished free movement rules.
……………….
‘People are quite rightly concerned about whether public services can cope, about what benefits they will claim and about the number of jobs they will take.’
There is no official estimate of possible new arrivals in the UK when working restrictions are dropped for 29million Romanian and Bulgarian nationals, but migration campaigners predict it could be 50,000 a year. Daily Mail, luni 18 noiembrie, 22:40

Adică în două vorbe… nu vor să ne mai primească !!!! 🙄

Dar de ce ne-ar primi ?

Hai să fim olecuță oameni normali, hai să fim un pic obiectivi, hai să ne punem în șoșonii lor să vedem cum e.

Îți intră-n țară tot felul de pungași, țigani, milogi care toarnă magiun în mecanismul organelor de ordine și rod sacul ajutoarelor sociale ca șobolanii. Într-un cuvânt niște elemente antisociale ce-ți ridică în jos societatea pe care o guvernezi și produc daune concetățenilor ce se străduiesc s-o construiască. Asta e deja probat.

Teoretic intră (sau pot intra) și personi cuminți și devreme acasă, care vor să muncească, sunt dispuși la sacrificii de timp și efort, care pot fi, dimpotrivă, niște elemente de toată isprava ce contribuie activ la progresul social.

Bun.

Dilema unu :
1. ….. lași lucrurile vraiște, în voia lor, sau
2. ….. intervii și încerci aplicarea unor măsuri prin care să-ți aperi cetățenii națiunii de „agresiunea” venită din exterior.
Orice guvern responsabil va alege varianta doi. În definitiv este una din îndatoririle fundamentale ale aleșilor unui popor.

În cazul opțiunii 2, se naște a doua dilemă :
1. Blochezi tot, să nu mai intre nime , sau
2. Selectezi solicitanții și permiți intrarea numai celor asupra cărora ai garanții minime că fac parte din specia evoluată.
Carcalacii out !
Prima opțiune e mai simplă dar mai primitivă și nu mai corespunde realității geopolitice a sec. XXl. Nici o nație nu mai poate trăi izolată. Este absurd. Deci rămâne a doua.

Pentru aplicarea celei de-a doua însă se naște o…… nouă dilemă 😀 😀 😀
1. Îi selectezi după zona/țara/cultura din care vin sau
2. Îi selectezi după criterii de performanță/onestitate/comportament.
Din nou prima este depășită. Știm acum că persoane de multe carate pot răsări din cele mai ciudate zone, în toate culturile și în condiții foarte diverse, uneori vitrege.
Deci presupunem că folosim varianta 2.

Dacă acceptăm acest raționament drept viabil, rezultă că și persoane din România și din Bulgaria ar trebui să aibe liber acces în toată Europa, în UK inclusiv.
(Ba, de ce nu, și în SUA, dar asta e altă poveste)
De înțeles că țiganii milogi, hoții de buzunare, sau cei de profesie sugaci de ajutoare sociale, nu sunt bineveniți, nu fac nici un bine societății în care vor să se oploșească și nici omenirii în ansamblu, pentru că prin specularea elasticității standardelor din societățile civilizate își perpetueaza mai abitir „specia” obiceiurilor, a tradițiilor antisociale, așa că mai bine-n sărăcie, că-s forțați să muncească de conjunctura ambientală.
Dar ceilalți, oamenii normali, onești, muncitori, au dreptul și trebuie să fie primiți cu drag.

Adevărata problemă abia acum apare : CUM ÎI SELECTEZI ?
După ce criterii ?

În mod concret, pe români cum îi cerni ????

Vrei să-i selectezi pe cei care nu au beut cerneala când au fost duși la școală cu forța ?
Care în loc să lălăie măscări „după blocuri” și să bage-n sperieți muierile ce veneau de la schimbul ll, își făceau temele la liniuțe și bastonașe și se culcau ascultând poveștile cetite de părinți ?
Ok. Mi se pare corect.
Atunci iei de bune diplomele din învățământul românesc, „performanțele” intelectuale ale strălucitorilor absolvenți ai unui sistem de învățământ de tot rahatul și … iei plasă 👿
Crema imbecilității României actuale e formată preponderent din străluciți absolvenți ai învățământului superior. Tâmpiți cu patalama.
Cei câțiva REAL performanți, de-i numeri pe deget, sunt mai degrab cei ce deja au ieșit și s-au întors de patriotism, așa că …. nu-i nici o sfârâială 🙄

Atunci poate vrei să-i selectezi după criteriul comportamental.
După onestitate, trăsături morale, principii și alte asemenea.
În cazul ăsta te ghidezi după ceea ce poți afla din „criminal records”. Iar ceea ce poți afla despre români este extrem de puțin elocvent.
Da, acolo unde-i găsești cu bubă, au bubă.
Dar acolo unde nu-i găsești cu bubă, nu înseamnă că nu au bubă !!! 🙄
Înseamnă mai degrab că au fentat într-un fel sau altul sistemul.
Fie sunt borfași ordinari înfipți în politică fie sunt susținătorii acestui mod comportamental ce au votat să fie înfipți respectivii borfași în politică.
Vorbim totuși de un popor ce s-a manifestat plenar prin vot democratic pentru a fi condus de o adunătură de hoți. Aici singura premisă viabilă este cea de suținere a hoției, în speță de hoț latent, în stare de conservare.

Atunci, dacă nici pe criteriul ăsta nu se leagă, care ar putea fi calea prin care românii onești, ăia câțiva câți or mai fi, ar putea cere ferm și demn, dreptul de a circula, munci, stabili undeva în Europa în general și în UK în particular ?

Mărturisesc că pe mine nu mă duce mintea ! 🙄

Viq

Reclame

59 responses to “De ce ne-ar mai primi ?

 1. Grea si urata problema!
  Il inteleg si sunt de partea cetatenului din Anglia care e profund deranjat de prezenta cersetorilor si infractorilor veniti in „casa” lui pe baza de „libera circulatie”. Probabil asa as gandi si eu daca as fi in locul lui…

  Dar nu-i corect nici sa existe libera circulatie selectiva…Si nici libera circulatie selectiva cu dubla masura (ca nu prea cred ca pe cetateanul englez il deranjeaza DOAR cersetorul si/sau infractorul din Romania si Bulgaria).
  PS
  Pe subiectul asta, nu-i vorba cumva si de o doza de lasitate si ipocrizie a oficialilor/politicienilor/guvernului din UK? Mie asa mi se pare…Sunt activi, vocali si intransigenti pe zona mai facil de aratat cu degetul si de sanctionat…
  [E adevarat ca te simti putin mai bine cand ai scos capra din casa si inauntru au ramas „doar” vaca, porcul, camila, orataniile etc… :mrgreen: ]

  • Intr-adevar urata.

   Dar „libera circulatie” selectiva este bine-merci in vigoare !! 😉
   Non-europenii au nevoie de viza !
   Iar cine a incercat sa intre in UK inainte ca Ro sa fie acceptata in UE, stie ce inseamna asta.
   So…..

   Cred ca ipocrizie a fost mai degrab al cabinetul Brown care a deschis portile scotandu-le complet din tatani si pozand acum antiemigratie.
   Lasitate ar fi fost sa se faca ca n-au incotro si-s siliti de UE sa accepte orice, dar mie mi se pare ca sunt gata sa se retraga daca Bruxelles nu le accepta niste conditii privilegiate.
   Si se prea poate sa le accepte.

   Nu m-as mira ca 1 ianuarie 2014 sa se amane 😉

 2. Viq,
  Din toate cele de mai sus, ultima frază ar putea fi considerată, din pmdv firească

  Expresia de mai jos este un de un non sens total. Ştii bine asta.
  „Dar ceilalti, oamenii normali, onesti, muncitori, au dreptul si trebuie sa fie primiti cu drag.”

  Cernutul celor ce vântură lumea, indiferent de criterii, sită, etc. nu are nicio finalitate benefică pentru alogenii primitori. Totul este o loterie, în imensa majoritate a cazurilor, NECÂŞTIGĂTOARE în final.

  Un fost coleg de serviciu ce mi-a fost şef cu ani în urmă, prieten până mai ieri, ajuns în staful unei mari companii, specialist de excepţie ce a lucrat în 5 continente (am de n şi am de sud, 2 cont), a revenit în RO cu aceleaşi idei de aplaudac: bric, antiglobalizare, suntem mereu păcăliţi, occid va decade, americanii nu mai lucrează, ceilalţi sunt puşi la muncă, etc.
  A stat 22 de ani în străinătate, cu un venit peste medie. Nu neg c-ar putea fi .. şi altceva, dar oricum, f mulţi dintre cei ce vin să ne povestească se trag tot din .. , dacă pot spune.

  Dacă pe lângă mine ar apărea nişte negri (africani sadea) nu i-aş primi cu drag. Poate s-ar schimba situaţia cu nişte migdalaţi, însă numai din Japonia.

  laplopulcuportocale

  laplopulcuportocale

  • Cernutul celor ce vântură lumea, indiferent de criterii, sită, etc. nu are nicio finalitate benefică pentru alogenii primitori. Totul este o loterie, în imensa majoritate a cazurilor, NECÂŞTIGĂTOARE în final.

   Migratia e benefica sau nu pentru bastinasi ?
   Discutabil.
   Parerile sunt impartite si arguentele sunt pertinente si de-o parte si de alta.

   Dar cred ca de fapt pot fi ambele adevarate in functie de perspectiva din care privesti lucrurile.
   Daca ai in vedere o lume in forma in care este acum, divizata in natiuni distincte, cu cultura/limba/obiceiuri diferite, da, iti dau dreptate. Afluxul de migranti nu face bine nici cand face bine 😉
   Am mai spus-o cred, chiar si cand are loc infuzia de „sange proaspat” in sistemul economic ce ridica performantele si mai sus pe palierul progresului economic si social, are un efect pervers de slabire a bastinasului beneficiar de saltul nemeritat.

   Dar chiar crezi ca izolarea, incremenirea in status-qou-ul asta, e perspectiva corecta ?
   Mie mi se pare deja de domeniul trecutului.

 3. Mi-am amintit de un episod profund neplacut trait in aeroportul Kempinschi din Munchen ,la o scurta perioada dupa intrarea in UE…
  o ruta Tokio-Bucuresti cu tranzit Munchen si cu o rezervare la hotelul aeroportului pentru o noapte..
  Am fost luat la intrebari din cauza inconstientei mele de a calatori cu pasaportul romanesc..am explicat in doua cuvinte ca sunt in tranzit ..mi se vorbea doar in germana ..am fost dat la o parte ,mi s-a facut semn sa astept..timp in care ceilalti calatori treceau fara nici o conversatie…
  Mi-am adus aminte ca aveam o scrisoare parafata oficial in care se specifica cine sunt ,ce fac la Tokyo ..c u toate ingredientele (datele) de rigoare si cu faxul care specifica cazarea la hotelul aeroportului…

  Dupa ce l-am dat individului acesta a catadixit sa ma lase sa trec…
  De ce mi s-au intimplat astea toate??Din cauza repulsiei privind pe romani ,toti fiind catalogati la fel…
  Un antet oficial mi-a fost singura aparare..
  De atunci am evitat sa mai tranzitez prin Germania…desi compania favorita a ramas tot Lufthansa..

  • @ Mark,

   eu cred ca ai avut nesansa de a intalni un functionar batut in cap. Cu siguranta nu a fost pentru ca ai avut pasaport romanesc. Eu am trecut cu pasaport romanesc acum trei saptamani prin „Fr. J. Strauss” – Munchen si nu am decat cuvinte de lauda. Aceeasi impresie mi-a lasat-o si Frankfurt.

   • Fini,
    Nu este vorba de acelasi lucru…
    Mai erau inca doi trei romani dati la o parte..doar cit sa iti induca portia de superioritate…
    Poate s-au schimbat treburile..eu nu mai trec niciodata prin acel nod de tranzit…prefer Viena…
    Nu avea nici un motiv real sa ma faca sa astept…era ranchiuna pe fata si fara sa se fereasca de cineva..sunt eu hirsit si trecut prin multe ale vietii…cu umilinta nu am facut pact niciodata…pur si simplu mi se urca singele la cap …
    prea multe intrebari demne de un chestionar pentru hoti..toate in limba germana desi eu nu o cunosteam..ii raspundeam in engleza si se facea ca nu stie ce spun…mai tirziu ceva l-am auzit vorbind impecabil ..engleza..

    era in virsta ,intr-adevar…dar asta nu scuza cu nimic comportamentul
    nefiresc…in rest nota zece pentru Kempinski…

 4. In ce ma priveste, cea mai neplacuta impresie (si amintire) este legata de atitudinea indivizilor in uniforma (militieni) care asigurau „ordinea” cand mai stateam inca la coada pt vize…

 5. Probabil o CONSTITUTIE a UE ar putea drege busuiocul..
  Probabil instituirea restrictiei pentru romanii expulzati ar mai imblinzi reactiile dure impotriva imigrantilor. din Romania.
  Parlamentarii ar trebui sa se concentreze pe o legislatie la tema..sa isi pastreze delicventii in propria ograda..constientizind decredibilizarea romanilor in bloc pe citeva exemple infractionale…

  Sa fie schimbata denumirea RRomilor care induc in eroare pe multi straini asimilati fiind cu romanii..\
  La urma urmei se vor ETNIE sau romani??

  Nici nu mai mir de slaba sau inexistenta unor masuri decisive care sa curme
  ostracizarea tuturor romanilor ,pe baza unor pirande in ale caror fuste se depoziteaza infractiunile??

  Educatia infractionala(furt,atac la persoana,tilharie,cersit etc) sintetizeaza
  neputinta sau – din contra- vointa pentru a continua aceasta stare de fapt…

  Asa se explica retelele de prostitutie,(comert cu carne vie) de cersetorie, de hoti de buzunare sau spargatori de case… o mafie interlopa cotizanta la
  smecherii de partid,politie si nu rareori la indivizi din serviciile speciale…sau justitie,prin avocati la fel de unsi cu toate unsorile…

 6. Si in ciorapi sa ne mirosim!

  Ieri seară, Antonescu a spus că guvernul Tăriceanu a ratat șansa ” câtorva măsuri de dreapta”.

  Citiţi mai mult: Tăriceanu îi dă replica lui Antonescu: „Era destul de absent şi în ceea ce priveşte actul de guvernare şi în ceea ce priveşte prezenţa în partid” – Partide > EVZ.ro http://www.evz.ro/detalii/stiri/tariceanu-ii-da-replica-lui-antonescu-era-destul-de-absent-si-in-ceea-ce-priveste-actul-de-guvernare-si-in-ceea-ce-priveste-prezenta-in-partid-1068327.html#ixzz2l6OBbsPb
  EVZ.ro

 7. „Așa numita descentralizare nu este decât o cedare de atribuții de reglementare și control de la nivelul statului la nivelul județelor, ceea ce nu se întâmplă decât în statele federale. E împotriva Constituției României. Este o nouă lovitură dată statului de Ponta și Antonescu, după cea din iulie 2012”

  http://www.evz.ro/detalii/stiri/sebastian-lazaroiu-ponta-a-demonstrat-azi-ca-nu-e-decat-marioneta-lui-nicolescu-oprisan-mazare-si-alti-baroni-locali-1068338.html

 8. „Premierul Victor Ponta a precizat marti ca se va infiinta o comisie parlamentera a Camerei Deputatilor si Senatului care va ancheta „intreaga afacere Calarasi”, referindu-se la imprumutul acordat Ioanei Basescu, fiica presedintelui, de catre CEC, fiind vorba de o alta comisie pe langa sub-comisia parlamentara de la Comisia de buget-finante a senatului care ancheteaza doar modul in care CEC-ul a respectat legile.”

  http://www.hotnews.ro/stiri-esential-16055347-victor-ponta-anunta-formarea-unei-comisii-parlamentare-pentru-intreaga-afacere-calarasi-langa-sub-comisia-privind-activitatea-cec.htm

 9. Lazaroiu pe fb:

  „Ponta s-a incurcat iar in minciuni. Subcomisia de ieri de la Senat nu e ce ne spunea ieri socru’mic. Se va face o alta comisie mixta Camera-Senat care va ancheta creditul Ioanei Basescu. Asta isi bate joc de institutia Parlamentului dupa cum se trezeste dimineata.”

  „Lacatusul-mecanic: „Stiti cum se face cu o comisie speciala parlamentara. Trebuie sa gasesti argumentele intai”

  Adica Ponta a hotarat ca se face comisia si acum fraierul de Zgonea se chinuie sa gaseasca argumente ca sa o faca. Jalnic!”

  „Colegu’ lui Mihai Viteazu: Orice om din Romania e obligat sa vina in fata unei comisii parlamentare.

  Nu, zau! De unde ai citat? Din manualul lacatusului-mecanic?”

 10. Salut
  parerea mea despre subiect:
  -Suntem un grup de oameni noi Romanii care avem ca grup multe probleme: avem procentual mai multi hoti, tigani cersetori, needucati, puturosi, nesinceri decit majoritatea popoarelor europene.

  -In aceasta situatie este legitim ca tarile civilizate sa scruteze bine pasaportul cine suntem si ce vrem de la ei.

  -Noi Nu trebuie sa ne suparam pentru asta.

  -Pe de alta parte noi cei onorabili suntem primiti fara probleme dupa examinarea actelor.
  -Nu trebuie sa fim solidari cu jegurile conlocuitoare doar pentru ca vorbesc romaneste
  -Nu trebuie sa le scoatem pe nas occidentalilor ca daca ne-au acceptat ca prostii acum sa inghita galusca pe nemestecate

  • Dragul meu
   Evidenta clarifica de unde si cine se face vinovat…
   SISTEMUL
   Educatie,cul;tura,social,….fara valoare si valorificare
   Mediocritate generala
   Politica de supunere si conditionare
   SISTEMUL
   este raspunzator prin practicile institutionalizate..\
   degradante si fara rezultat de valoare
   SISTEMUL
   Ne vrea prosti
   Nu-i vorba PROSTII sunt deja incolonati ..spalati pe creier,prostiti si sclavizati constient..

 11. Buna seara,
  Am o intrebare.
  De ce trebue sa lucram cu turma?
  De ce folosim notiunea de noi romanii?
  Cred ca discutia trebue sa fie despre Ionescu , Popescu sau Geprgescu.
  Daca vre unul dintre ei este folositor este primit cu bratele deschise in majoritatea locurilor din lumea asta.
  Daca nu stie sa faca nimic este rejectat de societate -inclusiv de a noastra.
  Eu am batut o parte din lumea asta si foarte rar mi s a intimplat sa fiu intrebat de unde sunt.Intrebarea cu care se incepea orice discutie se referea la ce pot face.
  Am observat de asemenea ca foarte putini occidentali sunt dispusi sa discute despre date personale -origine , familie etc in relatiile ocazionale.
  Tin de asemenea sa va aduc aminte ca inclusiv in UK lucreaza sute de mii de romani.

  • Buna intrebare ! 🙄

   Nu stiu.
   Poate e o reminiscenta a sentimentului de apartenenta la un grup distinct, cu limba/obiceiuri/istorie comune 🙄

   Personal cred ca n-o sa dispara prea curand.
   Va suferi transformari dar se va pastra.
   Candva probabil se manifesta la nivel de familie, apoi de ginta/trib, mai tarziu la scara crescanda e masura ce grupurile au evoluat in timp/spatiu/numar.
   Curand vom gandi probabil in forma de „noi-europenii”, si mai tarziu poate „noi-pamantenii” 😀

   Acum insa avem un handicap.
   Initial UE a fost gandita/creata de o comunitate restransa de state ce se situau extrem de apropiat, aproape identic dpdv socio-politic si economic. Nici nu se punea problema vreunui handicap al liberei circulatii. Era perfect fireasca si reciproca.

   Noi insa venim din alta liga.

  • Pai @tucule2 unii lucreaza cu turma altii lucreaza individual, fiecare putinta, grad de libertate mentala,
   Notiunile : noi Romanii, noi biciclistii bisexuali si noi femeile de 1.62 m inaltime nascute in ani bisecti sunt o prostie

   • Salutare tuturor,
    Last,
    Dar noi decreteii, ce suntem turma sau haita? Ca observ ca femeile de 1.62 nu-ti sunt pe plac.

    • Nu stiu cum sunteti voi decreteii, caci eu nu judec pe categorii.
     In legatura cu femeile de 1.62 ???!!! Ce stea ti-a spus ca nu imi sunt pe plac ?
     Eu iubesc femeile ca multime asa ca multimea minionele de 1.62 nascute in ani bisecti este inclusa

 12. Sara buna !

  Ceea ce am intentionat sa evidentiez este faptul ca daca dorim sa fim perceputi mai bine, noi suntem aceia ce trebuie sa facem ceva in sensul asta.
  Si cel mai bine se poate sesiza asta cand te pui in papucii aluia de se uita la tine.

  Ce ne impiedica sa punem ordine in sistemul de invatamant ?
  Ce ne opreste sa ne comportam drept,onest, civilizat ?
  Avem o problema cu noi ?
  Ok.
  dar daca NOl avem o problema cu noi, atunci nu este normal ca si restul lumii sa aiba o problema cu noi ?

  Sunt multi romani in UK. Sunt multi polonezi, italieni, thailandezi, filipinezi…. iar indieni/paki/lanka…. nu mai vorbesc.
  Si nu toti sunt de buna calitate.
  Iar britanicii, desi se fac simtite rabufniuri ici-colo, sunt mult mai toleranti si civilizati decat te-ai putea astepta.

  Dar asta nu aduce absolut nici un sprijin in favoarea modului in care intelegem sa ne raportam la civilizatie.

  • Viq
   Cine sa ne opreasca ???Cine sa ne impiedice ??
   Clasa politica conducatoare ..pe care romanii o desemneaza la putere…
   Adica ne-o facem cu mana noastra ….

  • Ce ne impiedica sa punem ordine in sistemul de invatamant ?

   Viq
   PUTEREA
   Impiedica reforma invatamantului,ordinea si disciplina date de regulamente statuate anume…Si,mai apoi,
   Statul.prin ministere,prin organisme anume infiintate,prin organizatii asa zis culturale sau de drept
   dar,mai ales PARTIDELE

   interese private,interese ideologice ,de partid de tot felul..se intersecteaza cu principiiile unui invatamant inttegru ,un invatamant detasat de politizare
   stiintific ,adecvat schimbarii

 13. Zgonea, al treilea om in stat (bucuros nevoie mare ca a primit o sponsorizare pt artificii):
  „Orice familie de români, când primeşte ceva gratis, este mulţumită”

 14. Guten Abend,
  Din cauza a 3 țigani și 2 borfasi români, nu este onest sa-juri un popor de 20 miloane.
  Tot așa din cauza unui vameș german idiot, nu este corect sa bagi in aceeasi galeata 80 milioane de nemti…
  Din pacate, citeva experientele negative, uneori una singura, ii face pe unii sa realizeze un portret diabolic al unei intregi natii… asa este firea umana, nu ai ce face, putini scapa de aceasta meteahna valabila pentru intregul glob pamintesc,
  🙂

  • Buna seara!
   Sunt de accord in totalitate cu ce ati scris.
   Sa iti spun o intamplare de aici din continentul negrilor:
   Vorbeam cu un tip scund si urat cu draci dar de-o inteligenta sclipitoare si o alta persoana de aceeasi culoare cu el ma intreaba dupa ca de ce am vorbit cu ala ca nu vad cat de urat este.
   Am ramas surprins neplacut de intrebare.
   Oamenii judeca alti oameni dupa criterii descriminatori chiar daca sunt de aceeasi rasa.
   Referitor la aeroporturi am simtit aroganta autoritatilor in Franta si Italia nu pot spune acelasi lucru de englezi si nemti,ma refer strict la persoana mea.
   O data am fost oprit in Franfurt pentru un control de rutina si intrebat ce fac in germana si i-am raspuns ca nu inteleg ca sunt strain si mi-a pus intrebari in engleza ,foarte politicos.

 15. Nascuti a doua oara!
  (trafc rutier in Rusia – adrenalinaaaa nu gluma)

 16. Salut skorpi
  e simplu sa generalizezi
  tot asa sunt multi idioti care nu au acordul fin la aparatul de radio, asa ca a discuta cu ei in nuante e periculos.

  Am fost acum 30 minute pe la cantinaverde.ro la mine in cartier si am baut in gradina lor superba un pahar de vin negru sec de Abruzzo. Singura gradina deschisa pe vremea asta. Vedeti pozele si imaginativa ca pe fiecare masa erau flori si nu aveau copertina alba deasupra. E drept ca am fost singurul nebun band vin intre flori de toamna dar tot se omologheaza 🙂 🙂

  http://cantinaverde.ro/cantina-verde-ristorante-italiano.html

  • Pai numai un excentric al zodiacului cum e Varsatorul poate sa se delecteze cu un pahar de vin negru printre crizanteme intr-o seara de noiembrie friguroasa.

 17. mi-a placut cantina verde, incredibil de frumoasa…
  🙂

  • e aur ziarista asta.
   in putine cuvinte exprima enorm de multe…
   de exemplu:
   Să refuzi câțiva lei copiilor și să dai mii de euro unor îmbuibați e chiar pornografie infantilă. Și opoziția a votat ca proasta: „am votat în necunoștință de cauză” a recunoscut Ioan Oltean (PDL). Atunci ce caută acolo? Locul celor aflați în necunoștință e la spital. Sau în guvern.
   s.a.

 18. Da Doamna Tia Serbanescu este o adevarata jurnalista. Imi placeau aparitiile ei de bun simt la Tvr canalul de stiri de acum 2-3 ani.

 19. De ce ne-ar primi rebuturile,puturosii ,analfabetii,infractorii ???
  ce sa faca cu ei??
  Mi se pare corecta reactia anti relationala

  Un fel de senzori in apararea imunitatii
  Nu exista inca programe de preluare si reeducare la nivel european..rejectarea este singurul mod de aparare//

  Romania este lipsita de un cadru educational care sa inlature aparitia pecinginii ce se disipeaza si peste Europa civilizata..
  NU STIE? NU POATE? SAU NU VREA??

 20. @ion,
  n-am vazut-o niciodata pe Tia Serbanescu la TV

 21. Eugen Tomac: Poate Ponta înființează o comisie ca să ne spună cum a contractat mama sa un împrumut de 1, 6 milioane de Euro de la BRD

  http://www.evz.ro/detalii/stiri/eugen-tomac-poate-ponta-infiinteaza-o-comisie-ca-sa-ne-spuna-cum-a-contractat-mama-sa-un-imprumut-de-1-6-milioane-de-euro-de-la-brd-1068370.html

  • Mih,
   Iata de ce nu ma entuziasmeaza Tomac. Cand spui „Poate Ponta infiinteaza …..” este mai mult o discutie. Imi suna edulclorat, nu se asteapta un raspuns.
   De ce nu a spus:
   „Cerem ca Ponta sa infiinteze!…..”, si sa atraga atentia si asupra incalcarii separatiei puterilor.

   • Ala era titlul
    Citatul este: ” Victor Ponta trebuie să ne spună cum a contractat mama sa un împrumut de 1,6 milioane de Euro de la BRD. Poate înființează o comisie parlamentară pentru a afla dacă a fost obținut corect acest credit, sau trebuie să sesizăm instituțiile statului pentru a clarifica cum a obținut familia Ponta un credit atât de mare”

   • Eugeni
    Ai un punct de vedere
    Si eu am unul
    este o RIPOSTA
    Fata de magaria lui ponta
    Care dicteaza Parlamentului sa faca comisii de ancheta pentru persoane FIZICE..
    poate nu iti imaginezi grozavia antecedentului\
    cind toti putem fi,oricind adusi la ANCHETA neconstitutionala a unui Parlament ce incaleca prerogativele altei Puteri
    Sa nu ne axam pe forma..ci pe fond..

    • Mark,

     Daca fondul este esential, forma este importanta. Nu trebuie ignorata.
     Un mesaj trebuie sa fie adecvat si trebuie sa imbrace ideea ca sa o faca cat mai percutant.

     Cat despre chestiile celelalte , (anchete…etc) nu inteleg de ce ai simtit nevoia sa mi le explici….Nu asta era subiectul comentariului meu…

    • Era vorba de infiintarea unei comisii de ancheta..vezi putin de unde am plecat..de la spusele lui Tomac

   • Eugeni,

    si mie mi se pare ca e foarte grav ce se intampla.
    Iar faptul ca e ignorat aspectul e chiar mai grav de ce face Ponta.

    Pur si simplu inconstienta crasa.

 22. Cu un ochi la meci, cu altul pe la copac.
  Tare imi este sa nu avem ceva similar sindromului femeei batute”, unde fiecare gest marunt de bunavointa o sa o faca sa uite bataile anterioare si o sa o faca sa creada ca totul va fi numai bucurie si intelegere. Mai mult, daca cineva vrea sa o apere de „sotul violent si violentator” ea sare prima sa spuna ca :”ce te bagi, este sotul meu, eu l-am ales, eu cu el traiesc.”
  Partea proasta , cel mai adesea, este ca dupa ani de dependenta psihica , nu mai stie ce este aia initiativa personala……si o sa fie intr-o eterna asteptare a unui gest de bunavointa care se va transforma in voturi…intr-o coabitare simbiotica.
  Nu trebuie ca tot poporul sa fie asa , ci numai vo 30-35%, este de ajuns ca „sotii” sa ajunga sa in pozitie de dreapta.
  Dreapta trebuie sa inteleaga ca nu merge cu astia (sotii) sa le explici pentru ca reeducarea lor se face numai la penitenciar. 🙂

  Ce legatura are cu emigrantii? Pai are, pentru ca avem o multime de emigranti care au probleme psihologice legate de stima de sine din care deriva cea mai rea combinatie: complexul de inferioritate mascat de un complex de superioritate :mitocania.

  • Erroare gresita. A se citi:
   Nu trebuie ca tot poporul sa fie asa , ci numai vo 30-35%, este de ajuns ca “sotii” sa ajunga sa in pozitie de conducere. in loc de ….[dreapta] .

 23. Inteleg ca la pauza scorul era 1-0 pt greci. In repriza a 2a, grecii au egalat…prin autogol :mrgreen:

 24. bunä seara,

  uite aflu si eu cum sun Värsätorii…………escentrici
  nu sunt supäratä, nu stiu nimic despre zodii, dar 28 ian.
  cred este värsätor.. asa cred.

 25. Mîine comisie parlamentară care va vota calificarea României la mondiale. Ce dracu băh, avem 70% în parlament!


 26. Premierul Romaniei in Parlamentul Romaniei. Si nu, nu e photoshopata…

 27. Roman in SUA: ” Mai bine ramineam in Europa la furat..” Nu mi-a venit sa cred. Atunci cind stateam la coada ptr vize stateam stiind ca vrem sa ajungem in Vest sa muncim, sa invatam si eventual sa ne intoarcem. Mi-e teama ca unii dintre cei care pleaca acum nu mai au aceleasi intentii, de unde si suspiciunea cu care sint (em) vazuti.. Romanul a invatat ca are drepturi ca si cetatean european. Nu e nimic rau in asta. Problema e ca am ars etapele. Nu am invatat ca avem (si) responsabilitati.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s