Cum să ia miză de la statu tău

http://www.hotnews.ro/sondaje

Screen shot 2013-11-19 at 10.33.07 PM

Pă să ia cam cum să ia și boalele rușînoasă.

Ghe obsărvat că:

Da + Da, dar după consultări cu comunitatea locală și soțietatea țivilă < (mai mic ca) Nu.

… fincă 8718 < (mai mic ca) 8858. Așa zîce arimetica, nu io.

Ori în proțent: 47,4% < 48,3%.

Acu după ce-am asudat la calculèle trebe să precizăm că, potrivit legii României, conținutu subsolului este propretate în totalitate a statului indiferment care-s găgăuțele care fac umbră degeaba deasupra. Mai pe scurt MIZA n-are nice o legătură cu ajitarea șprey-urilor ECO, cu spumanții verzologici care-o freacă ecologist.

Cînd statu se-nerviază poa să fie și 100% pe NU c-o să fie tăt DA. Așadar broblem nu ie că vrea mușchii lu bobor să să egzploatează răsursele ori ba. Broblem ie cînd se-nerviază statu.

Statu încă nu să enerviază că Ponta n-are acces complet la volan și la pedala de accelerație, situație care n-o să mai fie adevărată cît de curînd.

Așe că pițifantropii care să manifestă anticontracasănu gaze de șist ar face mul mai corect să facă miză pe o LEGE care să dea dreptu propretarilor de teren ȘI asupra conținutului de dedesubt. Pînă une? Pîn la centru pămîntului. Ca-n America.

No așe ie românu miză de la statu lui. Pe scurt – fără filozofie.

Fil

Anunțuri

35 responses to “Cum să ia miză de la statu tău

 1. Pai ,eu am zis asta cam de mult.
  Ei vor spune ,,ba, esti nebun noi ce mai furam!”.

 2. Buna dimineata!

  Din cate imi aduc aminte tehnica asta de manipulare „grafica” nu-i noua, a mai fost folosita. Desenul colorat e cel care sare in ochi si duce la o informatie falsificata, verificarea prin calcul nu o face multa lume, asa ca scopul sondajului, cel „ascuns” poate fi atins cu usurinta. Este o manipulare ceva mai „sofisticata”, pt ca cel mai simplu e sa mistifici rezultatele sondajului, cifrele, procentel pur si simplu…

  In privinta dreptului de proprietate asupra zacamintelor imi e mai greu sa ma pronunt cu „da” si „nu”. O observatie: statul nu e proprietar, e administrator, parca asa am citit pe undeva. Resursele, conform legislatiei actuale sunt „proprietate publica”.
  In principiu n-as avea nimic impotriva sa se schimbe legea in sensul favorizarii/extinderii dreptului la proprietate privata. Dar nu pot sa nu ma gandesc la cateva aspecte.
  In primul rand, increderea ca actualul parlament, legislativul, impreuna cu actualul guvern (sau altele de aceeasi „competenta si corectitudine”) ar da legi bune, corecte, sanatoase, respectate de toata lumea etc., repet, increderea mea in aceasta privinta e zero si sub zero.
  Pe urma, nu pot sa nu tin cont de nivelul scazut de informare (as extinde si as spune educatie) al populatiei, de vulnerabilitatea foarte crescuta la dezinformare, la manipulare, ba si de mentalitatea cu „bube” pe care o avem.
  Ma opresc aici, desi ar mai fi cate ceva de adaugat…

 3. Sa aveti o zi buna! 🙂

  „Eu constat că Victor Ponta a dat jos un guvern susţinând poziţia împotriva gazelor de şist, iar astăzi este campionul acestor gaze de şist. Asta spune totul despre politicianul Victor Ponta. Nu am detaliile tehnice pentru a mă putea pronunţa pe subiect, pentru că trebuie analizat, eu doar constat că, din punct de vedere politic, un om care dă jos un guvern pentru un principiu, iar a doua zi îl încalcă flagrant, rămâne fără comentarii”, a spus Boc.
  Treptat Ponta & USL, aplicati spre duplicitate, minciuna si hotie afla cat de mari pot fi costurile electorale pentru cea mai mizerabila frauda de incredere prin care o forta politica a ajuns la carma in ultimii 20 de ani. Necazul este ca noi vom resimti, la propriu, costurile.

 4. salut copaceni. Cedarea catre proprietarul terenului a unei fractii din redeventa ar schimba peisajul.
  Ca Ponta si ai sai nu ies din marxism e deja un fapt banal, desi il SUFERIM zilnic (aia cu proprietatea poporului, interesul poporului etc).

 5. neata,
  culmea culmilor ca borfasii din USL in frunte cu ponta sint pe primul loc in sondaje, iar in decembrie 2014 – daca nu se va intimpla o minune/eu nu cred in minuni – il vom avea pe borfas presedintele Ro.

  vad ca si TB il vede acum pe borfas mai periculos decit pe canalia antonescu, asa vad si eu de citeva saptamini…. antonescu este deja istorie.

  intrebare de o suta de puncte:
  oare actuala opozitie, facuta inca praf/dezbinata/orgolioasa, este capabila sa-l faca si pe borfasul_ponta…..istorie????

  • Raspuns: da, cu conditia sa il aiba alaturi pe TB.

  • Basescu a fost cit se poate de clar.
   Dureros de clar.
   Sansele opozitiei unite sunt mici ( a precizat ca 90% dintre consiliile judetene sunt detinute de USL deci votantul teleghidat va pune stampila unde trebue) iar sansele actualei opozitii dezbinate sunt zero .
   In al doilea rind Basescu ne a anuntat voalat ca nu are sub masa omul providential deci ca cei ce ar trebui sa lupte sunt actualii jucatori.
   Ce au inteles opozantii nostri de dreapta din ceea ce a spus Basescu nu este trist ci dezarmant.
   Majotritatea , in loc sa urle la sefii opozitiei, urla la Basescu .
   Asta denota fie ca nu inteleg nimic fie ca crucificarea lui Basescu este mai importanta decit contrarea USL ului.
   In rest putem dezbate cite n luna si n stele despre Calarasi , relatia lui Ponta cu Antonescu si multe alte artificii.Situatia nu se schimba.Vom pierde si vom pierde nu pe mina lui Basescu ci pe mina idiotilor care se cred mari politicieni si mari aranjori.
   Asta e.Daca atita suntem in stare atita meritam.

   PS.Astept avalanse de comentarii in care vajnicii oameni de dreapta sa declare ca mai degraba si ar taia mina decit sa vorteze Antonescu.

   • Excelent comentariu!

    • Mai este un aspect pe care vad ca nu l comenteaza nimeni,
     Cifra de 30% pentru validarea unui referendum.
     Basescu a subliniat ca orice presedinte ales devine vulnerabil in fata unei majoritati de 70 % in parlament cu un asemenea referendum.Ca sa fiu clar -orice presedinte poate fi demis foarte usor daca nu este pe placul parlamentului.
     Mesajul l a vizat si pe Antonescu -PNL fiind SINGURUL partid care poate balansa situatia din parlament (O spun desi mie PNL cu Antonescu sau fara imi face greata) cit si pe eventualui ales al dreptei .
     Deci , cred ca obiectivul lui Basescu nu mai vizeaza alegerile de la anul ci spargerea acestui monopol numit USL.

     Nu am intilnit pina acum nici un comentariu care sa analizeze situatie unui presedinte de dreapta in conditia in care referendumul este validat cu 30% iar USL detine 70 % in parlament.
     Nu intereseaza se pare pe nimeni .

 6. @mih,
  sabina fati a scris un articol superficial de data asta…
  n-as suspecta-o ca se aliaza cu dusmanul, ci doar de graba & neglijenta,
  nu?
  oricum pe FB adrian papahagi raspunde ca un mirlan articolului sabinei fati, in schimb vlaston este elegant.
  🙂

 7. Comentariul tău e în așteptare.

  waoooo!

  de ce?
  🙂

 8. „Suntem condamnaţi la reuşită, oricât de complicat e peisajul politic actual.”

  Asa incheie Teodor Baconschi articolui din EVZ. Bine ar fi…
  Cred ca mai aproape de realitate e ca le revine in cea mai mare masura responsabilitatea fata de rezultatul alegerilor din 2014.
  In rest, un articol corect.

  http://www.evz.ro/detalii/stiri/viitorul-presedinte-si-viitorul-romaniei-1068515.html

  • SI O SA AVEN 10 MII DE TONE DE PORUMB LA HECTAR.
   @Mih
   Am inbatrinit auzind si citind aricole mobilizatoare.Cu asta ne hranea Ceausescu , cu asta ne hranesc si politicienii actuali.
   Din nefericire sunt atit de ocupati cu articole , interviuri , aparitii TV incit nu mai au timp sa faca si ceva concret.

   • Tucu2
    Este o analiza, un punct de vedere si nu-i vad inutilitatea. In plus, mie mi se pare corect. Sigur ca ramane doar vorba goala si degeaba, daca nu exista FAPTE. Dar a nu vorbi o fi mai bine? Ar avea faptele mai multe sanse daca n-ar exista comunicare?
    Ca am tot vazut: criticam ca nu doar ca nu fac, ci si ca nu ies cu declaratii, mesaje etc. Daca vorbesc, nu vorbesc bine, nu vorbesc la timp… Daca nu vorbesc rau, sa lase vorba si sa faca…
    Mie mi se pare ca desi ingrijorarea, nemultumirea, criticile ne sunt justificate, prea nu pierdem ocazia sa punem „minusurile” in „taler” cu un PLUS de „bataie”. Oare chiar foloseste?

    • @Mih
     Intotdeauna intentiile sut mult mai mediatizate decit realizarile.
     Eu cel putin de intentii sunt satul.Ca si de analize.
     Este atit de clar ce au de facut incit nu ramine decit sa se apuce de treaba.
     Astept sa ne comunice si rezultatele si nu numai eu.
     Ceea ce vreau sa subliniez este faptul ca populatia nu mai da doi bani pe intentii. Si este bine asa pentru ca in enuntarea de bune intentii nu l bate nimeni pe Ponta.

 9. Buna dimineata.Sint uimita de faptul ca unii oameni care se pretind analisti politici nu inteleg sau nu vor sa inteleaga jocul presedintelui. Dezbina si conduce.El a facut primul pas,USL este dezbinat.Paridele si formatiunile de dreapta acum ar fi trebuit sa atace,sa se uneasca si sa continue ce Presedintele a inceput. Dar este mai comod sa afirmi ca TB l-a reevaluat pe Antonescu decit sa faci ceva constructiv. Din pacate viitorul este cel descris de Presedinte,a alege intre doua belele. De aici nervozitatea si afirmatia lui TB. cu privire la votul lui in speranta ca dreapta se va trezi.Oare cei de la Politeia nu au inteles sau nu vor sa inteleaga. Cu stima Adriana.

  • @Adriana
   Au inteles ca au jucat pe mina moarta.Atit.Si cum nu vor recunoaste nici o data ca habar nu au cu ce se maninca politica au gasit vinovatul de serviciu.Basescu.

 10. bunä,

  nu pot spune decat atat,
  Ponta este un exemplar rar de ticälosie, minciunä,hotzie perversiune

  dacä nu este dat jos curand, o sä creeze o socetate de caini neo-comunisti ce nu s-a mai pomenit, drumul spre Rusia si China
  este deja stabilit.

  uluitor cum romanii nu-si dau seama.

  trezitzi-vä!!!

  • Theo, Ponta e cu mult mai rau, nu e un neo-comunist, aia macar teoretic mai cred in ceva. Nu e nici pro Rusia sau pro China, aia mai construiesc ceva, au o societate care functioneaza.
   Ponta si tot USLul sunt doar mafioti, ei nu vor decat un stat in care ei sunt legea, pe care pot sa-l jefuiasca si de care sa-si bata joc exact dupa cum le vine lor. Nu vor legi, ci doar reguli pe care ei le stabilesc, care sunt valabile doar cat doresc si care nu li se aplica lor.
   Ponta si USL reprezinta ciuma, cancerul si lepra.
   De ce-i suporta oamenii care nu au nimic de castigat din asta, nu se poate explica decat prin prostie genralizata.
   iar din prostie nu s-a trezit nimeni niciodata. Sau s-au trezit morti.

   • salut estu. COmparatia cu Juan Peron mi-se pare mai potrivita [mutandis mutandum], ca atitudine/caracter. E drept ca Daciana nu are nici fata nici voce de Evita Peron.
    Ce nu intelege Ponta este ca pe vrema lui Peron nu exista UE asa ca dezmatul bugetar s-a terminat [ochii pe zbieretele de neputinta ale lui Pona] si nu intelege ca peronistii nu erau marxisti ci doar populisti [partidul justitialist].
    Oricum Peron a facut treaba buna, asa ca nici azi Argentina nu si-a revenit economic.

  • Theo,

   Cred ca majoritatea NU VREA sa-si dea seama. Constient, sau din „instinct”.

 11. Buna ziua,

  Eu vad jocul lui Basescu cam in felul urmator:Cand ai mai multi dusmani si nu ai suficienta forta sa-I termini pe toti odata, incerci sa-I neutralizezi pe rand.Asa a scapat de Vantu si Patriciu , asteapta Voiculescu la rand (din pacate s-a ridicat Ghita intre timp).
  Acum cred ca incearca sa scape macar de KKRau .Dupa cate vad ca s-au intamplat si se intampla , nu o sa-l mai vedem candidat la prezidentiale la anul din partea nimanui.

 12. ❗ ❗ ❗
  Azi fiind 21 noiembrie 2013, va semnalez un articol recomandat in Gradina Norei de @Basca Ilie, intr-un comentariu la ultima sa postare: „Atenție la CCR! Ne așteaptă rușinea națională în folosul criminalității și în disprețul jurisprudenței europene”

  http://www.revista22.ro/22-plus-nr-347–imprescriptibilitatea-crimelor-comunismului-32896.html

 13. „Procurorii nu pot fi citaţi şi obligaţi să se prezinte în faţa comisiilor parlamentare, ei putând fi supuşi doar controlului judecătoresc şi celui al CSM, arată Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (PICCJ)”

  http://www.mediafax.ro/social/piccj-procurorii-nu-pot-fi-obligati-sa-se-prezinte-in-fata-comisiilor-parlamentare-11711783

 14. 2 cretini dementi, ponta si antenescu, stapani peste o oaste intreaga de mafioti denumita USL.
  si poporul ii voteaza in prostie, cum altfel.

 15. si daca antenescu nu va fi prezidentiabilul USL asta poate fi din cauza ambitiei personale a lui Ponta sau a lui Voiculescu si nu pe baza de cine stie ce calcule politice. PNL va urma incolonat pe orice e la putere, sa aiba si ei acces la oasele de ros, la o adica parlamantarii si primarii lor se vor inscrie in PSD fara probleme.
  Antenescu va juca exact asa cum ii canta Ponta.
  iar daca il enerveaza prea tare pe Ponta va fi scos din peisaj in 2 timpi si 3 miscari.
  PSD si PNL sunt doar doua sigle pe care le foloseste crima organizata ce a pus stapanire pe Romania.

 16. CÄCÄRÄU NU MAI ARE RÄBDARE, se vrea presedinte
  paiatza repetentä chiar meritä, un gunoi mizerabil ce este mai de stanga ca totzi cei din psd, cretinul mincinos Ponta iar a mintzit
  sper din suflet ca acest ticälos Ponta, sä räspundä in fatza juzstitziei
  pt. abuzurile fäcute.

  • Theo, nici Antenescu si nici Pontacul nu sunt de stanga. Sunt doar niste mafioti, niste jeguri infecte. Se folosesc de sigla de stanga ptr ca are priza la electorat.

 17. nu mä pot abtzine sä nu spun. Predoiu a mintzit si a gäsit un motiv
  neserios, dece vroia sä-l schimbe pe D Morar.
  este un mägar, un nerusinat, noi in aCEA PERIOADÄ VROIAM SÄ-L VEDEM PE MORAR, mai des, dar o fäcea rar si f. discret.
  Predoiu a mai indrugat cateva minciuni, cu propunerea de a fi in guvernul Ponta, boala lui ponta e contagioasä.MINCIUNA

 18. ILIESCU TREBUIE JUDECAT URGENT, a omorat si distrus viatza
  multor generatzii, cu inscenärile si escrocheriile lui comuniste.

 19. precist vre-o jigodie uslinoasä vine pe blog si ne dä niste minusuri,
  un tembel ca si mitomanul plagiator.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s