Morala socialistă

Sabina Fati a scris un articol în România Liberă despre (i)moralitatea președintelui Băsescu în pricina „Fermierul”. Mărturisesc că nu mai citesc de-o vreme aricolele doamnei fiindcă le consider irelevante din anumite puncte de vedere personale.

Multă lume a comentat apoi articolul în felurite locuri și contexte. Pe FaceBook Adrian Papahagi și Teodor Baconschi au avut comentarii destul de acide (se pot găsi – nu le mai repet). Apoi totul s-a-ntors cu roatele-n sus.

Mirel Axinte de la Blogary are un comentariu pe FB în sfîrșit la subiect:

Zice Sabina Fati: ”Traian Băsescu uită acum să joace rolul solidarităţii cu cei mulţi, care abia răzbesc prin criză, şi se laudă cu cele 300 de hectare cumpărate pentru a se face fermier. Poate fi un semnal pentru cei care au bani, dar în acelaşi timp este şi o sfidare pentru ceilalţi.”

Ce înseamnă solidaritate cu cei mulți care abia răzbesc pe criză? Să nu faci nimic? Dacă avem obligația morală a solidarității în sărăcie, atunci totul se transformă într-o cursă a sărăciei. Care e cel mai sărac e și cel mai moral și mai solidar. Ca să nu mai spunem că Sabina Fati pune semnul egal între sărăcie sau lipsă de inițiativă și moralitate. Bogăția nu e imorală nici măcar cînd îți cumperi iaht, că la urma urmei iahtul ăla înseamnă locuri de muncă, darămite cînd deschizi o afacere, cînd investești în ceva. De cînd a vrea să fii fermier e o sfidare la adresa celor mulți? De cînd încercarea de a face ceva este moralicește blamabilă? Băsescu e un chiabur care sfidează. Sărăcia e morală și orice formă de inițiativă menită să te îndepărteze de sărăcie e imorală și dovedește lipsă de solidaritate.

Majoritatea celor care au luat poziție au luat-o împotriva lui Papahagi și lui Baconschi (și aici jignirile și bășcălia intelectuală au dat peste marginea găleții) dar nici unul n-a adus în discuție motivul pentru care cei doi ar fi greșit atît de grav – adică articolul Sabinei Fati. Toți aceștia au impresia că s-au comportat moral, că au cămașa curată, chiar că era datoria lor să intervină. Despre ce moralitate vorbim?

Dacă citiți în cheia din finalul articolului, reprodusă în citatul lui Mirel, veți observa care este reperul moral al omului Sabina Fati. O adevărată morală socialistă. Și nu este singura printre ziariști. Și nu este singura printre oamenii din țara asta. Ea și ei chiar cred că asta înseamnă să fii moral. Chiar cred că au dreptate și se bizuie pe faptul că sînt mai mulți de această părere decît cei care n-o împărtășesc. Exact ca nenorociții care se găsesc acum la guvernare. Avem 70% în parlament înseamnă că avem dreptatea de partea noastră indiferent ce facem.

Numai sărăcia e morală, numai ea e pură. Dacă ești sărac ești sfînt, nu poți fi atins nici c-o pană de albină.

Din această perspectivă într-adevăr Traian Băsescu este imoral și păcătos. Fiindcă încearcă să distrugă această puritate a sărăciei, această imagine care mai stăruie în mințile care-au trăit-o pe vremea comunismului, adică nu numai că stăruie dar chiar a ocupat cu totul mințile care-o găzduiesc.

Din această perspectivă dreapta este imorală și păcătoasă. N-ai voie să te atingi de sfințenia sărăciei noastre. Am văzut și pe acest blog, chiar zilele trecute, repetîndu-se aceeași incantație religioasă a întrebărilor morale ale Sabinei Fati către președintele Băsescu.

Îmi pare rău că nu mă pot abține s-o spun: scuzați-mă domnilor, dar nu sînteți pe dreapta! La baza caracterului dvs., ascunsă adînc să nu poată fi văzută, stă morala socialistă. Din păcate ea iese la suprafață ori de cîte ori rațiunea încearcă să-și spună păsul și-i închide gura. Așadar trebuie să alegem: dreptate sau morală socialistă? Nu există a treia cale.

Fil

Anunțuri

92 responses to “Morala socialistă

 1. sä intinzi mana si sä te vaitzi, este un principiu de bazä cretin si socialist. cu o patzachinä ca MIORLÄU- OBRAZNICUL CE SE DÄ DESTEPT, ce fäcea analize si prognoze ca TURANBAR; ESTE UN TIP MIZERABIL- SCHIMONOSIT SI URATZIT DE BAZACONIILE
  PE CARE LE DEBITEAZÄ, peste tot, toatä ziua la TV,
  mai bine s-ar uita in oglindä stupidul.

 2. Filadel e vorba de marlanie aici nu de opinie care o impartasim sau nu. Niste marlani cu staif si aerele lor de superioritate. Si nici macar nu e prima oara.

 3. basismul e soarele

  salut fil.

  dreapta morala nu e?
  adica fara trafic de influenta, cu venituri ce sa justifice imprumutul…cu proceduri transparente si publice? intreb doar… ca evidenta spune ca gestul presedintelui e profund imoral, daca nu si ilegal…si daca iubim morala, caci iubim statul de drept…atunci o morala de dreapta putem avea?

  m-as bucura de un raspuns sincer… nu sunt sigur ca il voi primi…

 4. Ehh!!….uite așa mai afla omu’ de uslamistii mascati din presa …îl aștept si pe Turturica sa-si dea masca aia jos odată …de Cristoiu se stia demult …ne-am lamurit si de presarii care si-au dat cu dreptu’n stangu’ ,Tapalaga,Radu Moraru,M.Marian si acu’ Fati .

  Cum zicea si Bască la Grădina Norei ….Basescu pare împăcat fiindca a încercat si s-a luptat ca nimeni altul ,dar cu politicieni second-hand de „dreapta” si o natie pusă pe smecherii,ce naiba poți sa faci ??

  • salut night. Eu reproduc o vorba de carciuma de comuna:
   ” aud ca Ponta imi ia 48% din ce muncesc ca sa-i dea lui Parpanghel. Ce-ar fi stau eu acasa si sa mi dea 48%?”.

   In asta o fi constand morala Sabinei Fati, Arhire (?), simbriasul rosu numit „basismul e o floare” ??????

   • Salut cinic…de ciuma asta roșie nu mai scăpam veac ….Omenirea se pregătește pentru Socialismul cu fata umană si noi nu cunoaștem nici democratia …..las’ că-i bine,n-am iesit din comunism ,numa bine suntem pregătiți pentru Socialismul lu’ Ilici

 5. Ce cretinatate. Chiar nu citisem articolul dnei Fati; marturisesc ca citesc articolele domiei sale cam unul din 10, nu stiam pana acum de ce…..acuma stiu!!! Acuma stiu de ce voi citi 0/10!!! Damn!! Am vazut „morala aia socialista” la lucru si in familia mea, si, sincer, sunt putine lucruri care ma scarbesc mai mult decat genul asta de mentalitate. Yuuuuuuuuuckkk!! Fratilor, macar sfintii care traiau in saracie, aia credeau in ceva, o faceau cu un scop, in numele lui D-ne-D-ne, nu asa, alandala!!! Macar, la aia, ideea asta, ca ce bine e sa fii sarac, avea o logica!!!! Nu stiu nici ce „ironii fine” i-au scris d-nei Fati Papahagi si Baconschi, eu unul, in locul dansilor, as fi avut doar un mesaj scurt pentru dansa: fuck off, Sabina!!! Chiar mi se pare ca avem datoria sa injuram o asemenea persoana, fara ironii fine, fara finetzuri!!

 6. Da măh! Știu că Ubisoft are proxy-ul în Paris și prin alte părți. N-am timp de lamentații comuniste. (Mesaj pentru Purly)

 7. Solidaritatea lor se rezuma la ce imi spunea raposatul meu tata in gluma despre ajutorul in munca.
  ,,Ba,daca vezi un om ca mananca, ajuta- l ca doar nu te doare gura iar daca vezi unul ca munceste ,ocoleste-l ca doar nu te dor picioarele”.
  Aceasta este solidaritatea socialista !

 8. http://cristianpreda.ro/2013/11/21/nu-exista-respect-fara-adevar-predoiu-a-vrut-sa-ramana-cu-ponta/

  Predoiu cere respect în dialog. De acord. Dar pentru asta e nevoie să spui adevărul. Când va povesti unde și de ce a cerut sprijin pentru a rămâne în guvernul Ponta, voi începe să-l cred că e altceva decât un ambițios. Dată fiind apropierea dintre numele noastre, uneori am primit mesaje adresate lui pe telefonul meu și probabil el a primit mesaje care-mi erau adresate mie. Anul trecut s-a produs o eroare de acest fel chiar când se negociau ultimele poziții în guvernul Ponta 1. Am primit atunci un mesaj în care eram întrebat dacă mai trebuie insistat pentru a mi se confirma rămânerea în guvern alături de USL. Mie, care nu fusesem niciodată membru în vreun guvern! După 30 de secunde, a venit și corectura: pardon, era pentru Predoiu, nu pentru Preda! I-am povestit lui Cătălin întâmplarea, dar se pare că amnezia e regula de afiliere la noul PDL, reformat fără reformiști și unificator prin excluderi și divizare.

 9. Filadel
  Ce naiba se intampla cu oamenii astia? O fi vreun virus? Vreo ciuperca? Vreun psiho-bubu-experiment?

  „(…) ascunsă adînc să nu poată fi văzută, stă morala socialistă”
  Si in numele ei, ca-i stiuta sau nu de catre posesor, se tin card altele, multe… 😦

  Chiar iti multumesc pentru acest articol, asa cum ii multumesc si Norei pentru cel scris de ea.
  http://noradamian.wordpress.com/2013/11/21/fumegatii/#comment-99988

 10. Sarac dar cinstit.
  Dragilor VOTATI ILIESCU.
  Hazul este ca nimeni nu invata nimic.
  Dreapta noastra in loc sa priceapa ce le a spus omul asta incearca demolarea lui.
  Bravo baieti .Tineti o tot asa ca va va vota mutu de la prefectura.
  Cit despre respectivii ziaristi nu cred ca avem ce comenta.Nu trebuiau sa o faca nici Bakonschi nici Papahagi.
  Cu idiotii nu te poti lupta.
  Marea voastra greseala consta in aceea ca cititi presa.
  Presa de dreapta care de fapt e de stinga sau mai exact este ratacita in propriul ei desert.

  Sabina Fati? Cititi ce scria @ Ilie Basca despre respectiva cocoana si va lamuriti.

 11. Andreea Pora

  Vad ca s-au incins spiritele pe marginea articolului Sabinei Fati. Precizez, ca o basista ce sunt, ca are dreptate. Si inca multa. Gestul presedintelui se discuta in termeni de moralitate, nu de legalitate. Basescu a gresit, cred ca isi da seama si el acum. Sa disociem intre magariile pe care le face USL, in frunte cu Ponta, comisii, acuze fara probe ( dar ce sa ne miram) si imoralitatea gestului presedintelui.

  Iată și alții cum se-nghesuie.

  • @Filadel ,
   Cred ca i o satisfactie uriasa pentru ratatii astia sa i o traga lui Basescu.
   Visul oricarui mediocru este sa i sparga nasul premiantului.

   • exact. problema e ca idiotii astia nu-si dau seama ca inconjurandu-se doar de mediocri se vor duce dracului mai devreme decat cred.
    ptr ca celelalte tari au cu totul alt sistem de valori si la un moment dat cineva o sa considere ca e cazul sa preia unii cu cap fraiele, in locul celor decisi de bastinosii acefali.

  • Mda ….Fil ,poate e cazul sa știm pentru totdeauna cine-i basist si cine nu ….io de presarii „liberi si independenți” sunt pe deplin lamurit .

   In fond si la urma urmei toti au un preț …sau sunt agenți acoperiti …deci,la ce naiba așteptam atâta corectitudine de la ei???…..pe Internetul asta sunt o groaza de oameni care scriu de 1000 de ori mai bine decât ce-i in presa la ora asta si care sunt liberi in adevăratul sens al cuvântului ….nu sunt vanduti nimănui si nici nu fac jocurile altora ….

  • Fuck. Andreea, si tu? Pana si tu? I used to like the way she was writing. Darn. Really GOTTA stop reading newspapers, chiar asa. M-am saturat sa-mi spuna oamenii, aici, in .dk, ca am lasat jumatate de creer in tara, in bataia vanturilor….sau half a heart….again, darn. This, this i should’ve seen it coming.

 12. Desi in plina miscare de mobila, musai sa remarc precizia lui Bleen si oportunitaea lui Fil…
  EXACT asta este buba-neagra de care riscam sa murimca niste tampiti irecupreabili.
  Este filonul profund al conceptului comunist in forma lui cea mai idioata : saracia-i buna, saracia-i scopul, sa facem totul ca sa fim saraci.

  Exact fraza aia m-a oripilat si pe mine.
  Thank’s Fil !

  A !
  Si poate e cel mai elocvent semnal ca Basescu devine tot mai de dreapta 😉

 13. se inghesuie si theophyle cu un nou articol imbecil in care da vina pe Basescu ptr ca USL a castigat cu 70%. De fapt victoria e si mai zdrobitoare ptr ca PPDD e parte integranta din USL iar votantii PPDD sunt vostii votatnti cretini ai lui Vadim. Aia vor vota intotdeauna numai si numai cu un natarau populist.
  Motivul e mult mai simplu. Prostia teribila a poporului roman.
  Habar nu am cat de veridic e ce scrie in articolul din link dar vedeti ca e un test de inteligenta acolo
  I l-as da lui Cetatean, Fatti, Pora, Turturica M. Marian samd. De uslinosi nu e cazul, ca stim cat ii duce mintea.
  http://capitalismpepaine.ro/2013/11/11/multi-dar-prosti/
  ca sa ma laud eu sunt in zona Mensa cu rezultatul.

  • asta de pe capitalism cu paine fiind un alt ciudat cu ifose si din cate am citit e si un mare tepar.Da’ de zis le mai zice.

  • Estu, salut! 🙂

   Mamă, ce soț dăștept are Mme Old la casa ei.
   …chiar și după un AVC în CPU!
   Cred că testu’ ăla l-au adaptat useliști ca să nu-i bage în deprimare pe românași! 🙂

 14. Wow, in Romania a ajuns sa fie imoral sa incerci sa faci altceva decit sa fii bujetar. De aici pina la Fati si cu Dej baga spaima in burghej nu mai e mult. E moral numai daca faci afaceri cu statul, gen 30 de ore pe zi consultanta a la Ponta si Sova. Toti imprastiatorii astia de moralitate, de la Cristoiu la Fati, bat cimpii degeaba. Sa nu cumpere fiica lui Basescu pamint ca se supara votantii bujetari. Pai votantii bujetari au dovedit cu virf si indesat ca voteaza indivizi care sug bani de la buget de ani de zile sau care sint de-a dreptul la inchisoare, singura conditie fiind juramintele de adeziune socialista. Asa ca Basescu poate sa stea si in cap ca tot nu se schimba parerea electoratului uslamist bugetar nici cu un mm. De ce i-ar pasa piratului de acest electorat profund socialist?
  Si atentie, pamintul ala nu e cumparat de la stat, imprumutul nu sint bani cadou ci trebuie restituit cu o dobinda destul de grasa. De ce ar fi mai moral sa sparga toata familia Basescu milioane pe la Monte-Carlo ca maretii socialisti din USL, in loc sa foloseasca banii aia pentru agricultura din care pina la urma, daca au management bun, vor plati salarii la o gramada de cetateni din zona, basca impozite pentru salariile bugetarilor votanti de USL? Cu ce se aleg toti sarantocii astia moralisti de pe urma milioanelor de euro cheltuiti de uslisti prin Dubai si cazinourile din Monaco?

 15. Ce observatie am gasit pe blogul ,,Gradina de hartie”:
  În calitatea nea, de cetăţean de rând dar cu drepturi depline, constituţionale, al ţărişoarei ăsteia, mă simt discriminat de Parlamentul României (Legislativul care văd că vorbeşte prin vocea întâiului Executiv al ţării) pe motiv că deşi şi eu am fost sunat pe mobil de către un operator al unei bănci care m-a înştiinţat asupra unei oferte de creditare în “condiţii avantajoase” şi, ulterior, am şi luat creditul chiar într-un timp mai scurt decât fiica preşedintelui, mie nu-mi face nimeni o Comisie parlamentară, să mă dau şi eu mare la mine în cartier. 👿
  Va las si pe voi sa va amuzati cu zicerea domnului cu nickname-ul Dan.

 16. Salutare tuturror,
  Lasati analistii lui peste prajit sa se faca inca odata de ras (se pare ca nu au invatat nimic din pozitia penibila in care s-au situat in primavara cu ocazia numirilor procurorilor sefi DNA si PG).
  Sa ne bucuram de inca un KO dat de Pirat lui Tonta, via CCR memorandumul cu Rompetrol neconstitutional

 17. Cred ca astazi ar trebui sa sarbatorim lansarea unui nou pol politic.
  Comunismul de dreapta.

 18. Papahagi (fb – unde razbel fuse azi)

  „(…)Justițiarismul admirabililor jurnaliști robespierrieni Andreea Pora, Sabina Fati, Mircea Marian, Ioana Ene Dogioiu sau Laurențiu Mihu se convertește impecabil în armă pentru cei răi. Ca să nu mai vorbesc de pericolul pe care îl sădesc în societate: cei buni au legitimat deja abuzul unui Parlament care își va băga nasul în tranzacții private, au întărit ponciful „sărac și cinstit”, au șubrezit forța celui care se bate, cât mai poate, cu adevărații bandiți din această țară, au relativizat răul prin maximalism moral (ce paradox!).(…)”

 19. Sara bună! 🙂

  Efectul Fati este un revelator de caractere.
  …de presă!
  …da’ nu ălea de pus în pagină cu sutele, ci ăla unic din dotarea personală care uneori nu e! Adică mai mereu…
  Că spiritu’ de turmă lucră și printre guriștii de presă, nu e de mirare.
  Azi în România un „nume” de presă este ca un pistol cu bile de vopsea!
  …care trage cu gloanțe de kkt!
  …moale și contra vântului 🙂

  Al dreak, nici muniție ca lumea nu se găsește în țara asta! :mrgreen:

 20. Am un coment in asteptare: WordPress-ul ma cenzureaza pe mine sau pe Papahagi? 😛 😛 😛

  • Mih, servus! 🙂

   L-am scos eu, da’ dacă ai cheile de la bucătăria de blog, o poți face și tu singurică 🙂

   • Servus, Old! 🙂
    Si multumesc! Cu accesul in bucatarie nu ma prea descurc…ca nu sunt oale, cratite si castroane ca in a mea – da’ o sa rog un junior sa-mi arate cum sa fac 😀

    • Mih,

     E simplu, intri pe contul personal de WordPress și, pe bara neagră care apare sus pe pagină, pui cursoru’ pe Copac!
     Se deschide un meniu ca un covor negru pus la aer și te uiți la Comments – dacă are ceva la așteptare îți apare o cifră în bulină roșie.
     Click pe Comments și acolo îți arată lista și situția comentariilor…
     Sub fiecare comentariu este un meniu ascuns care se vizualizează când treci cursoru’ p’acolo
     Mai departe e ușor…

 21. Multumesc! (nu stiu cui, da’ stie ‘mnealui! 🙂 )

 22. Pentru rigurozitatea jurnalistica si juridica, CCR a declarat neconstitutionala legea de aprobare a Memorandumului si nu acorful in sine. M-am grabit sa va dau vestea .
  Mih,
  flacara violet favorizeaza numai pe indrazneti. Pe de alta parte, e bine sa avem in vedere ca ”•“Pe cine favorizeaza norocul prea mult, pe acela il si prosteste.”

  • Ion,
   Glumeam, desigur. De felul meu…cred si eu ca „ce-i prea mult strica” si ca „norocul si-l face omul cu mana(/mintea) lui”. La flacara violet nu ma pricep, neam! 😀

 23. Oare s-a uitat ca pe vremea guvernarii Boc premierul era dur criticat atit de opozitie cit si de asa zisi jurnalisti impartiali.Cititi editorialele lor din acea perioada. Caderea guvernului Boc si cistigarea alegerilor de USL li se datoreste in mare masura si lor.Intr-o tara cu o democratie stabila si politiceni cinstiti ,etica jurnalistilor esteOK. Nu este cazul Ro.

  • Adriana,
   Nu, nu am uitat si asa cum spui tu am gandit si eu atunci. Diferenta e ca atunci imi spuneam ca e vanitate si/sau prostie, acum cred ca e mult interes meschin si obedienta fata de „sefi”. Oricum, cel mai mult li se trage de la mentalitatea si formatia stangiste…Si asta are consecinte urate si grave…

 24. Pai asta e revolutia „bunului simt” inceputa de Dogaru in 2012. Una din pancartele folosite pe acolo era „privatizarea ucide”. Ii avem dupa aia pe ecologistii de duminica cu RM: „cianura ucide, saracia nu”. Avem carevasazica ingredientele: capitalismul, initiativa privata ucid, saracia e calea spre rai. Raiul socialist evident. Pai toata lumea stie ca cea mai eficienta si „morala” forma de agricultura sint CAP-urile. Pamintul apartine tuturor, adica statului, adica nimanui. Si doar CAP-urile alea de atita eficienta numai pridideau sa trimita produse spre magazinele comertului socialist de in ’89 tot poporul era obez, ne dadea mincarea prea multa afara din casa.
  Dupoa cum zice madam Pora „Gestul presedintelui se discuta in termeni de moralitate, nu de legalitate.”
  In traducere: iar nu are Basescu sapca.

 25. Din pacate, o veste proasta si mai ales, ingrijoratoare:

  „Ucraina a suspendat pregătirea acordului de asociere cu Uniunea Europeană, a cărui semnare se afla pe ordinea de zi a summitului european de săptămâna viitoare de la Vilnius, potrivit unui decret al guvernului de la Kiev publicat joi pe site-ul său oficial, informeaza Agerpres.
  Acest decret ordonă ‘suspendarea procesului de pregătire a acordului de asociere între Ucraina și UE’ pentru ‘a asigura securitatea națională, relansarea relațiilor economice cu Rusia (…)”

  http://www.revista22.ro/ucraina-suspenda-pregatirea-acordului-de-asociere-cu-ue-pentru-a-asigura-securitatea-nationala-34082.html

 26. „Vizita premierului chinez, Li Keqiang, la Bucuresti, unde va participa la summit-ul liderilor din China si statele Europei Centrale si de Est, a creat ingrijorare la Bruxelles, fiind vazuta ca o strategie „divide si cucereste” pentru a pune presiune pe UE in disputele cu Beijingul, potrivit Financial Times (FT)”

  http://economie.hotnews.ro/stiri-finante-16061575-vizita-premierului-chinez-romania-pare-strategie-divizare-diplomat-european.htm

 27. Ioana Ene s-a aliniat și ea cuminte în corul amoraliștilor:
  http://www.revista22.ro/cand-intelectualii-devin-propagandisti-34090.html

  Meritele lui Traian Basescu sunt una, erorile domniei sale, alta, primele nu le acopera pe celelalte si daca cineva a dat munitie railor, acela este insusi presedintele. Ceea ce e imoral la Ponta si Antonescu e imoral si la Basescu. Masura si exigentele sunt aceleasi.

  Încă odată tăcerea e de aur. Nu vreau să refac logica argumentelor Ioanei Ene. Dacă aveți răbdare pînă la capăt spuneți-mi că mă înșel și mergem mai departe (că oricum mergem). 😆

  Libertatea de a folosi cuvîntul „imoral” ar trebui protejată prin lege.

 28. cine imi poate spune, se intrevede si o perioadä bunä pt. presedinte??
  IMI INCHIPUI CE SUPÄRATÄ ESTE SI DNA: BÄSESCU-
  ce fac acesti mizerabil, le doresc sä se intoarcä inzecit,
  asupra lor:

  CAT PRIVESTE VIZITA CHINEZILOR- ESTE OPERA COMUNISTULUI PONTA:

 29. Filadel,

  Alinierea Ioanei Ene e mai veche.
  Acum riposteaza (nimic surprinzator nici ca gest, nici ca „logica a argumentelor”) la faptul ca i-a fost alaturat numele „selectului club” din care „e mandra” ca face parte.
  Mergem mai departe…
  PS
  Cand super-presarii de dreapta-comunista au dat verdict de imoralitate, muritorii de rand n-au drept la replica, nu s-a inteles? :mrgreen:

  • Gurnaliști în haită. Ăsta ar fi un titlu bun de articol. Vezi că ești pe lîngă logică dar tot te dai cu capul de gard. Noroc că n-are ce se strica în el. Alinierea IE și a altora este un obiect de studiu interesant pentru mine. Nu s-au alăturat USL-ului, dacă asta vrei să implici. Nope. USL-ul, din punctul lor de vedere, a întinat nobilele idealuri ale comunismului (ei nu-i spun așa dar tot aia e) așa că ei se aliniază acum unei imagini himerice benevolente care încă nu s-a materializat. Dar printr-un exercițiu de căutare și experimentare nesfîrșit va fi găsit într-o zi. Observă contradicția în termeni. Nici măcar nu observă că există capitalism pe lumea asta. Nici ăsta nu e aplicat corect (să le folosesc terminologia) dar ăstuia nu i se dă măcar o șansă să arate ce poate. 😆

 30. Judecătorii CCR au amânat pentru data de 12 decembrie pronunțarea pe o excepție de neconstituționalitate care are impact asupra soluționării Dosarelor Revoluției și al Mineriadelor. A fost paritate

 31. ION;
  CREZI CÄ CCR SE TZINE DE PROSTII???
  VOR PIERDE F: MULT DACÄ SE FAC DE RAS:
  DAR CAND UNA CA TEMNICERA A AJUNS ACOLO- E POSIBIL:

 32. Nu D-na Theo, sa zicem ca au citit cam prea mult din cartea amicului Nicolo Machiavelli

 33. DAR POATE SE SEZIZEAZÄ CINEVA
  casa lui Ponta din BAIA de FIER, unde
  este o escrocherie

 34. ion,

  multzumesc, dar cand se vor intoarce astrele si pt. noi pt. presedinte?
  TE ROG: mä necäjesc f. mult pt. voi, pt. romania.

 35. Mih,
  Normele internaţionale prevăd că mandatul la CEDO trebuie preluat în cel mult trei luni de la desemnarea în funcţie. Cum Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei a luat decizia de a-i valida numirea Iuliei Motoc pe 1 octombrie, termenul expiră la 1 ianuarie

 36. Ziua buna oameni buni,

  Adevarul este ca am impresia ,ca pentru prima data, Traian Basescu incepe sa ii fie indiferenta dreapta. Dreapta care nu a iesit la vot, dreapta care a lasat usl la 70%. dreapta care precum sabina f. il considera imoral pentru ca nu se duce in uzina sa dea la pila, la strung sau pe camp sa stranga rapitza , angajat cu ziua. Dreapta care considera ca a iti investi banii este imoral, dar a face speculatii financiare este corect. Parca il inteleg….eu cred ca mi-as fi luat jucariile de mult, (glumesc dar……)

  PS
  Eu consider ca ce spun „vecinii” este un scuipat (exprimarea lui @ cetatean care in mintea lui, da de inteles ca el este reprezentantul celor care au salvat scaunul lui TB prin boicot) la adresa singurului adevarat leader de drepta, consider ca desi a existat o tradare a unor pdlisti factorul principal in aducerea uslistilor la conducere a fost MRU care nu a stiut atunci sa faca un compromis (care nici macar nu era ilegal), dar ulterior MRU a facut tot ce a putut sa se apropie de pnl. Asta a fost adevaratul „scuipat” pe principiile statului de drept.
  Spun „noii antenisti, adica teophyle si prietenul zigzag” ca TB a gresit ca nu a reusit sa unifice drepta…etc etc. Cum dracu’ sa spui asta cand practic de 10 ani nu mai este membru de partid. poate ii explica @cetatean cum pactul de coabitare a salvat , atat cat s-a putut, justitia romana, ceea ce MRU nu a fost in stare sa faca. Iar daca nu ii explica sa se duca sa vada comentariul lui @BSK „la gradina” referitor la asta…….

 37. eu nu vä mai intzeleg. PONTA VÄ DISTRUGE cu ce face,
  iar voi si altzii il tocatzi pe PRESEDINTE –este inexplicabil.

  • Theo,

   Nu… Noi ii tocam pe aia care il toaca pe presedinte 😀

  • aici presedintele nu e tocat pentru ca intelegem mai mult decat altii.
   Spunea Pora:ce, credeti ca m-as fi comportat altfel daca Ponta ar fi fost cel ce cumpara un teren?
   Nu, nu cred. Dar dna Pora crede ca altii ca eu sau papahagi ne-am fi comportat altfel daca era Ponta? Nu, nu ne-am ficomportat altfel ptr ca aparam niste principii pe care nu le schimbam in functie de om.
   Asta e deosebirea dintre multi dintre cei de la Copac si alde Fatti. Noi suntem logici tot timpul si ne deranjeaza orice derapaj de la logica.
   Apar pe oricine cand e acuzat pe nedrept si atac pe oricine cand acuza pe nedrept.

 38. Intimplarea a facut sa ma aflu azi intr-o sala de asteptare al unui cabinet medical,unde pe un ecran rulau imagini date de Realitatea tv. Cca 14 pacienti urmareau cum se prezenta cazul CEC si situatia Presedintelui Traian Basescu…cu discutiile de la Parlament ,despre comisia de ancheta ,etc.;

  Doamna Fathi,doamna Pora,doamna Pippidi si altii ca voi MORALISTI cu patalama..

  Dupa atitudinea si modul de manifestare a celor de acolo…
  Ati introdus si ati contribuit la o grava si deloc inocenta acuzatie de imoralitate in ce il priveste pe Presedinte …
  Asistenta a inteles fiecare dupa cum l-a dus capul ,sau dupa cum avea sau nu antecedente anteniste de spalaturi pe creier..
  redau citeva comentarii:
  „Nu se mai satura…ce de bani a luat…isi permite dupa cit a furat….las ca-l judeca astia la parlament…de data asta chiar o sa il suspende…..noi murim de foame..nu avem nici bani de medicamente si el ia milioane de euro de la CEC??” Priveam consternat niste fete schimonosite de ura..

  Intuiesc deja ca toata aceasta idiotenie este o ticaloasa manevra ,o josnica
  manipulare uslamista a acestui segment de populatie..dupa tipicul;V-a furat pensiile,v-a taiat salariile…EL,Traian Basescu…JOS BASESCU”
  la c are cu sirguinta ati contribuit din plin .MORALISTILOR! Eu nu ezit sa va spun CIRPELOR!
  Episodul pe care vi l-am povestit a fost DESIGUR repetat la nivel national ,pina la milioane ,oriunde s-ar fi aflat in fata monitoarelor.,reamintind electoratului despre cit de IMORAL este Presedintele…..

  Ati reaprins focul ceva mai demult …si nu ezitati sa puneti paie pe foc…M o r a l i st i l or…..

  ..

  • da, mass media a contribuit enorm la mizeria morala a neamului. Totul pe baza prostiei, a ziaristilor si a populatiei in general.

  • Iar gurnaliștii patriei trag cu toate tunurile în Papahagi și Baconschi. Total justificați amoral. 😆
   Lipsa de judecată le va aduce exact ceea ce-și doresc mai puțin: libertatea de exprimare. Dar sclavii de bună voie nu știu ce-i aia.
   Problema este că suferim și noi odată cu ei de orbirea lor interesată.

 39. Din putul gindirii marelui liberal, vesnic catindat la Cotroceni, reprezentant demn al dreptei comuniste, KKR: „intr-o societate in care numerosi tineri, chiar cu veniturile fiicei sale, nu doar ca obtin greu imprumuturi, dar le e greu sa faca orice, afaceri, profesia, sa-si intemeieze o familie”.
  Pai Cacarau asta din 90 tot face politica, ce l-a impiedicat pina acum sa adreseze aceste probleme? Carevasazica, asa e liberal, daca unii nu pot, atunci sa nu poata toti. Asta da egalitate.

 40. http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Actualitate/Stiri/Subventii+de+46+000+de+euro+pentru+Ioana+Basescu+daca+va+cultiva

  Se pare că Ioana Băsescu n-a aplicat pentru subvenție așa că, dacă mai era nevoie de demonstrație, mîncatul de rahat devine sport de masă la gurnaliști.

 41. hello,
  presa l-a facut pe obama presedinte,

  tot presa in frunte cu masina de propaganda voiculesciana l-a facut pe ponta premier si pe uslinosi i-a adus la guvernare.

  tot presa ii va da jos,
  dar cind?
  peste 10-15 ani?

 42. Aduc aici comentariul lui Sandukan de pe blogul lui Moralu,pentru ca merita a fi stiut;

  sandukan,21/11/2013 22:22
  DIFERENTA DINTRE “A SPUNE” SI ” A FACE”!
  Ponta a spus … Crin a spus … toate astea sunt numai izbucniri pseudo-umorale de sorginte “Prigoano-Bahmuteana” ale celor doi pacalici ai guvernarii urii, adica doar “circoteca” ieftina pe care o revarsa cu nerusinare pe toate canalele mass-media GUVERNAREA CRIMINALA PONTA, CU SCOPUL DE A NE DISTRAGE ATENTIA DE LA NENOROCIRILE PE CARE NI LE PREGATESTE IN ACEST TIMP!!! … cum ar fi:
  – ciopartirea Romaniei si impartirea pe bucati intre baronii locali ai USL;
  – cedarea a 380 milioane de dolari catre Rompetrol Kazahstan;
  – cresterea dincolo de limita suportabilitatii a taxelor si birurilor;
  – cresterea indemnizatiilor clientelei USL din AGA si CA ale companiilor de stat;
  – controlul si subordonarea neconditionata a intregii mass-media romanesti;
  – condamnarea si distrugerea sistemului sanitar din Romania;
  – desproprietarire romanilor de catre orice companie care considera ca este pentru “interes major”;
  – dreptul fiscului de a intra si cotrobai abuziv prin casele romanilor, fara nici o hotarare judecatoreasca;
  “Se rupe sau nu se rupe USL-ul? … Nasul-TV auto-proclamata drept “SINGURA TELEVIZIUNE LIBERA” preia si popularizeaza aceste “STIRI DE SCANDAL”, mai dihai decat latrinele antenelor si irealitatilor, cu o satisfactie nedisimulata, demna de Elodiile OTV-iste si dramoletele Pro-TV-iste “a la Marutza” …
  Apoi … Neamtu a spus … Elena Udrea a spus … Blaga a spus … “BASESCU A SPUS!” … “PRR-PRR-PRR …BLA-BLA-BLA”, nu-i asa??? … 🙄
  (CITAT)
  “Am selectat doar aceste declaratii ale actualului presedinte de tara … Presedintele Traian Basescu, DECLARATII la B1 TV … Presedintele Romaniei PROPUNE … Presedintele Romaniei VORBESTE … chiar ne luati pe toti de timpiti?! TRADATORILOR!”
  (INCHEIAT CITATUL)
  Nasul relateaza inversunat DOAR CE SPUNE BASESCU … si ii pandeste “la cotitura” orice vorba sau gest ce poate fi interpretat negativ … NASUL INSA NEGLIJEAZA INTENTIONAT CEEA CE FACE BUN PRESEDINTELE BASESCU, PENTRU ROMANI SI PENTRU TARA! … cum ar fi:
  – retrimiterea in Parlament a ordonantei abuzive de marire a indemnizatiilor directorilor si membrilor AGA si CA din companiilor de stat;
  – denuntarea publica a codului insolventei initiat de guvernarea criminala Ponta;
  – denuntarea la CCR a memorandului anti-national cu Rompetrol Kazahstan, etc;
  UN SINGUR OPOZANT EFICIENT AU CRIMELE SI DERAPAJELE GUVERNARII PONTACE A URII, MINCIUNII SI JAFULUI NATIONAL: PRESEDINTELE BASESCU! … cu toata izolarea pe care au impus-o presedintelui, cu toate mijloacele limitate care i-au mai ramas, presedintele ales al Romaniei, Traian Basescu, ii intarzie si ii impiedica sa isi duca la indeplinire planurile criminale, nestingheriti si cu toata graba specifica banditilor participanti la orice fel de jaf! …
  NASUL INSA NU VEDE, NU AUDE! … SE ALINIAZA DOAR CORULUI DE DETRACTORI SLUJIND CU RAVNA LA MOGULIZOARELE LATRINISTE! … “BASESCU E DE VINA!” … iar cine spune pe blog vreun adevar deranjant e catalogat scurt: “diversionist de joasa speta … nu mai e binevenit aici si este invitat sa plece” … DESI ADEVARUL AR TREBUI SA FIE PRIMA CERINTA DEONTOLOGICA A PROFESIEI DE JURNALIST ONEST!!!
  PACAT, MARE PACAT! … 😦
  DOAMNE, AJUTA ROMANIA!!!

 43. se cearta lumea buna, papahagi cu pora, pora cu toata lumea, sabina fati cu basescu, turcescu cu orcan, etc…

  in timp ce ponta isi face mendrele si nimeni nu vede, traiasca echidistanta stupida a porei, sabinei, a dreptei….. etc…

  preluat de la Mircea Marian, facebook:

  Inca o imbecilitate de proportii a lui Ponta, de cand zburda pe plaiurile politicii externe: organizarea, la Bucuresti, a mega-summitului China-Europa Centrala si de Est i-a scos din minti pe oficialii de la Comisia Europeana. Summitul lui Ponta face jocul Chinei si vine la concurenta cu summitul UE-China, care tocmai se desfasoara la Beijing si unde se afla Barroso, Rompuy si alti oficiali ai UE. Nu e vorba doar de imagine, ci de faptul ca Barroso duce niste negocieri dure legate pe niste dispute comerciale foarte serioase, iar Romania ii submineaza efortul. FInancial Times scrie ca vizita premierului chinez Li la Bucuresti pare a fi parte a unei strategii de divizare a UE si a provocat consternare la Bruxelles. Pe scurt, Ponta face jocul comunistilor chinezi impotriva UE. Prostie sau tradare a intereselor europene in favoarea Chinei rosii, intreb si eu, in inocenta mea…

 44. filadel, viq, de ce comentariul meu este in asteptare?
  este a doua oara pe ziua de azi si nu am pus nici doua linkuri, nici macar unul.
  astept raspuns

  • Skorpi
   te anunț oficial că ca (!) homosexuali ce sîntem, și ne iubim, că te-am cenzurat din gelozie. 😆 Acu mi-a trecut și ți-am scos comentariul de la moderare.

   Răspuns final: habar n-am de ce te-a băgat WP-ul la moderare.
   😆

 45. Inganduratul aka Salamandra

  Off topic:
  In seara asta, Banciu este bestial…

 46. Inca o imbecilitate de proportii a lui Ponta, de cand zburda pe plaiurile politicii externe: organizarea, la Bucuresti, a mega-summitului China-Europa Centrala si de Est i-a scos din minti pe oficialii de la Comisia Europeana. Summitul lui Ponta face jocul Chinei si vine la concurenta cu summitul UE-China, care tocmai se desfasoara la Beijing si unde se afla Barroso, Rompuy si alti oficiali ai UE. Nu e vorba doar de imagine, ci de faptul ca Barroso duce niste negocieri dure legate pe niste dispute comerciale foarte serioase, iar Romania ii submineaza efortul. FInancial Times scrie ca vizita premierului chinez Li la Bucuresti pare a fi parte a unei strategii de divizare a UE si a provocat consternare la Bruxelles. Pe scurt, Ponta face jocul comunistilor chinezi impotriva UE. Prostie sau tradare a intereselor europene in favoarea Chinei rosii, intreb si eu, in inocenta mea… = Mircea Marian

 47. markwilliams,
  si restul ce face?
  ma refer la personalitatile dreptei….MRU< pavelescu, blaga etc etc tec

  • Skorpy,
   Eu am pus pariu pe Emil Boc..
   Are multi pedelisti de partea sa…ca atare si electorat..Iar daca este sa il pui pe cintar alaturi de ponta si antonescu …STii exact ce alegi..
   Eu pariez in continuare pe Emil Boc..sau Monica Macovei…

 48. da, am vazut, Mih, chiar la asta ma uitai acum inca o data
  🙂
  dar de ce nu trec anumite mesaje de la mine?
  nu-i place cu bold?
  🙂

 49. Mih,
  Conf. dosarului nr.1596D/2012 aflat pe rolul CCR, condamnatul Trebuian Nicolae Jr. a invocat exceptia de neconst a disp.art.125 alin.3 din Codul penal. Prin urmare nu a fost deloc o exprimare eliptica.

  • Ion

   Interesul pentru subiect a plecat de la artic. lui Bsk. Ieri urma sa se discute la CCR, dar pana tarziu nu aparuse vreo stire. Tu ne-ai dat informatia despre amanare, pe care am dus-o si in Gradina
   Ai spus”…o excepție de neconstituționalitate care are impact asupra soluționării Dosarelor Revoluției și al Mineriadelor.”
   Mai tarziu, Bsk: „…Se va răsfrânge decizia CCR și asupra altor categorii de condamnați, urmăriți penal sau ajunsi în instanță, nu doar în legătură cu revoluția sau torționarii.”
   Eu am spus ca exprimarea ta a fost „eliptica” in sensul ca te-ai referit doar la ceea ce era de maxim interes: impactul asupra solutionarii dosarelor rev. si mineriade (partea „lipsa” fiind cea din comentul lui Bsk, privitoare la „alte categorii”)

   Probabil ca ceva din ce/cum am spus te-a deranjat. Nu-mi dau seama ce, dar daca e asa, imi pare rau si-mi cer scuze.
   Nu am inteles relevanta comentariului lui Bsk in contextul discutiei, ceea ce am pus exclusiv pe seama ignorantei mele si a unei lecturi superficiale a textului despre CCR, motiv pt care mi-am si propus sa revin asupra lui.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s