Sofismele impresarilor de presă și de blog

Un mix fără cap și coadă, dar cu un fir roșu și ăla este uselist și imoral.

Traian Băsescu este imoral. Ponta este imoral, Antonescu este imoral, Dragnea este imoral, usl este imoral, PDL este imoral, PMP este imoral. Toți sunt la fel. Mai opriți-vă oameni buni din scuipat și judecat strâmb. Deraiați, nu vedeți realitatea? Nu vă faceți griji. Nimeni nu o să vă bănuiască de imparțialitate ca să vă dea un post de purtător de cuvânt la guvern ca lui turambică (garantat Teophyle), care precum voiculescu, care pentru o bucată de pâine și-a turnat familia la securitate, tot așa el, palada, a modificat sondaje la comanda a3. (pentru o coajă de pâine). Asta găsesc că este imoral, nu să împrumuți banii de la cec și să vorbești cu experți. Pora, Ioniță, sabinuța, alinuța și ceilalți,  nu uitați, aceste posturi sunt date deja.

Aș dori ca TB să facă ceva, într-adevăr ceva imoral. Să demisioneze cu o justificare oarecare, pe caz de boală de exemplu. Boala luptei fără contenire pentru principiile  statului de drept, un fel de inconștiență. Aș dori să renunțe la această luptă. România își  merită viitorul alături de China, așa cum de altfel se și profilează. Iliescu și-a dorit mult modelul chinezesc. Patriciu, voiculescu, tăriceanu, iliescu, mitrea, geoană, năstase, ponta etc,  toți au visat la un stat care nu are la bază principiile statului de drept. Tratatul de coabitare și-a atins scopul, s-ar putea ca „timpul lui să fi trecut”. Justiția se află acolo unde este acum, nu perfectă, dar secole de timp distanță față de epoca iliesciană, datorită lui TB și nu datorită lui @cetățean. CCR a inceput sa fie mai echilibrata nu datorita lui @cetatean ci datorita lui TB care a luptat constat pentru aducerea de oameni buni la CCR. Mai mult nu poate face singur. Noroc cu moraliștii neamului.

Traian Băsescu a greșit. A greșit că nu a făcut lucruri imorale. Ca iliescu. Lumea ar fi zis: iată unul dintre noi pentru noi. Brava băiat…..

Văd tot felul de neaveniți care spun că TB se află pe scaunul de presedinte datorită lor (că ei au cerut boicotul că altminteri TB s-ar fi dus la „luptă” și ar fi pierdut). Această afirmație, (care nu este adevărată)  este imorală. Pentru că atunci s-a boicotat pentru un principiu și nu pentru scaunul lui TB și cine nu a fost la vot nu a așteptat recunoștința lui TB (poate @cetățean a așteptat-o ) ci a fost un gest normal … Deja vu la revoluție au existat revoluționarii … ceva avantaje?.

Așa ar merita țara aceasta să fie lăsată în mâinile usl. Și totuși …… avem noroc cu Președintele.

Un lung PS, pentru că nu mă așteptam de la D. Arfire la aplicarea dublului standard.

PS. Îl văd și pe TOG, pe blogul lui că îi ia în răspăr pe Baconschi, Papahagi și Neamțu că ar fi misogini, că ”ar avea o brumă de erudiție academică”.  Îi atrag atenția că nu are instrumentele necesare să socotească erudiția nimănui (inclusiv a lui MRU). Că s-ar putea, ca Baconschi (care este inadecvat în politică și nici nu sclipește de felul lui, părerea mea) să fi uitat mai multe lucruri din cultura universală, de exemplu, decât a reușit el, Tog, să învețe în anii lui de școală. Modul lui de exprimare este aproape mârlănesc (brumă de erudiție) ceea ce îl face mai „tare” ‘n mârlăneală decât presupusa misoginie a lui Papahagi.  Apropos, unele din pozele lui  Matt Lynch obiectualizează femeia și o reprezintă exclusiv ca obiect sexual, (https://www.facebook.com/bigmattcoolcat) de ce nu îl califici drept mârlan? Dar tu îl promovezi ca referință pe FB? Care este diferența între ce a zis Baconschi și ce arăți tu pe feisbuc? Niciuna. Susnumiții sunt oameni politici. DAR și tu ești om politic. Și încă ceva : și devreme acasă și frumoasă și deșteaptă nu are legătură cu cratița. Dacă vrei, este un mod filozofic  de a pune problema terțului exclus. Adică, tradus, alina, sabina  dacă nu sunt deștepte (cum au demonstrat cu prisosință, părerea mea)  pot fi frumoase și cuminți. Este chiar o laudă (sui generis, trebuie să recunosc).

eugeni

Reclame

140 responses to “Sofismele impresarilor de presă și de blog

 1. Vreau sa imi prezint scuze pentru acuzele, isinuari poate grabite, nejustificate si poate lipsa de tact. Dar…
  a) cand cineva spune ca TB a scuipat pe cei care au boicotat m-am enervat. Nu am boicotat pentru TB ci pentru principiu. Sunt convins ca majoritatea celor care il apreciaza pe TB nu s-a simtit scuipata desi a bicotat. A vorbi si te erija conducatorul lor este o infatuare lipsita de orice masura. Parerea mea.
  b) Cand cineva recomanda pe altcineva poate gresi. Fara indoiala s-a intamplat si cu Neamtu si cu palada. Nu este o problema ci numai inca o greseala ata si nimic mai mult.
  c) A face trimiteri misogine prin viu grai sau prin poze din punctul meu de vedere este acelasi lucru. (daca ignoram faptul ca o poza conteaza cat o mie de cuvinte). Iar asta nu are cu nimc de a face cu aiqiuul emotional al susnumitelor ziariste.

  In rest, cred ca ar fi trebuit sa analizam si (din pacate am citit prea tarziu) decalaratiile lui MRU ca raspuns la interviul lui EU. Sunt interesante si vad ca MRU ar vrea sa fie mai direct, mai clar.
  Nu fac o judecata de valoare acum (plec pentru 2 zile) constat numai ca apele in dreapta incep sa se agite in toate partidele ceea ce este un lucru bun. Si asta se datoreaza lui TB care a pus problema asa cum nimeni nu a vrut sa o puna : corect. DACA nu faceti nimic o sa ajungeti sa il votati pe Antonescu.
  Doar doua puncte (nu cele mai importante)
  a)MRU a spus ca nu i s-a propus sa fie pdlist CAT A FOST MINISTRU. (wink, wink, nudge, nudge). Si ca deja conducerea era aleasa asa ca….
  b) Atunci cand MRU o sa ne spuna, o sa ne lamurim cum a fost cu tradarea pdl, pana atunci …..ne spune Udrea….

 2. Buna dimineata!
  Eugeni,
  Bine ai facut ca ai scris acest articol!
  O sa revin cu comentarii, dar pana atunci, iata alta „voce”, de Dreapta si opinii pe acelasi subiect:

  „Întotdeauna, imaginarul alternativ al muncii la români a fost foarte harnic. De pildă, dacă ceva merge bine în România, acum, nu sunt celebrele fabrici de împachetat fum, de lustruit castane sau de împins vântul la vale, atât de dragi, cândva, oamenilor muncii. Astăzi, avem ceva şi mai şi: Combinatul de râcă şi scandal. Ce funcţionează perfect. În trei schimburi, la foc automat. Şi, să nu uităm, pe baza celui mai scump principiu al românului: statul în fund şi scărpinatul la faţa locului.

  De câtva timp încoace – mai exact, de când Băsescu a făcut greşeala de a recita în public „Noi vrem pământ!” şi de a-şi pune pe tăietor gândul cum c-ar vrea să treacă, la finele carierei politice, de la vapor la tractor (vă e clar că maşinăria de propagandă anti-băsistă va trece la distorsiunea rimelor din faimosul catren: „Tata cântă pe tractor / Mama cozonaci ne face / Iar noi învăţăm cu spor / Când e pace”, punând, în loc de „tractor”, „chior”, iar, în loc de „pace”, „drace”?!) – a ieşit pe poarta combinatului de care fu vorba mai sus o specie nouă de specialişti în zâzanie colţoasă. Dihoniacii cu exigenţe morale.”

  http://www.evz.ro/detalii/stiri/bazdaganiile-radicale-1068990.html

 3. [nu va limitati a citi doar paragrafele citate, miezul este mai incolo]

 4. Basescu face un lucru genial mai iepurashilor mici 🙂
  Dupa ce a gasit un segment de piata liber : dreapta neocupat in care a tras partidul acum a facut si pasul urmator – a intrat cu totul in dreapta a devenit fermier. trecand de la vorba la fapta
  Pai copiii mei dragi: presedintii de pana acum au fost toti telectuali toti au fost teoreticieni si au trecut care pe stanga care pe dreapta.

  Basescu da un exemplu exceptional. Devine fermier intr-o activitate cu mari riscuri cum e agricultura.

  Cacaciosii care vor sa ne fie presedinti absolut toti MRU, Neamtu ca sa nu zic imoralii ailalti , dar nu numai ai nostri , sunt doar profesorei , avocatzei, care nu si-ar amaneta singurul apartament pe care il au pentru a face o afacere riscata.
  MRU nu era in stare sa riste sa intarzie la universitate ca sa stea de vorba cu niste muncitori grevisti dar mite sa isi amaneteze apartamentul in care sta cu nevasta si copilul

  De aceea avem valori diferite iar gestul presedintelui este de o valoare extraordinara pentru viitor. Pentru prezent va pierde
  ….
  Daca mai aveti putina imaginatie :
  Basescu a ales partea cu munca risc si viitor. Putea sa fie un capitalist cu o garsoniera din care sa faca afaceri de milioane inteles cu sistemul, dar el a ales partea grea

  ps merci @eugeni, tu aduci multa plusvaloare aici cu articolele tale bine gandite si scrise

  • excelent Last!! bine formulat si concis.
   TB a starnit viespile care depind doar de pomeni de la stat. Si cum chiaburul/micul mestesugar genereaza capitalism [Marx dixit] Basescu trebuie distrus: RISC DE MOLIMA. [daca incep fermierii sa nu mai asculte de guvern? si apoi si clujenii, aradenii, brasovenii etc?].

   • Într-o ţară NORMALĂ, cele de mai sus ar fi corecte. Dar ….
    – câţi fermieri avem pe tarlalele noastre?
    – cum îi privesc „minifermierii” ro pe cei cu suprafeţe de teren mai mari?
    – cum îi privim „noi” orăşenii pe cei ce s-ar putea numi fermieri, sau chiar pe toţi cei ce lucrează în agricultură?
    – nu vi se pare curios faptul că mare parte a terenurilor micuţilor fermieri au rămas de ani de zile, nelucrate, din varii motive?

    În altă ordine de idei, dacă acea fantomatică comiţie va săpa la intenţiile şi acţiunile italianului, cu unelte „contrafăcute” pentru a descoperi acele acte „autentic/plagiate” la care se lucrează neîntrerupt, de câteva zile? Asta numai pentru definitivarea lor, întrucât mai mult ca sigur, laboratoarele sec/kgb au avut această temă de lucru, încă de la apariţiei în eter a dorinţei lui Popeye de a achiziţiona teren.

    Ce părere aveţi, „tinereilor”, de acest scenariu, tastă moş aa? (Mai plăcut este să fii numit tinerel, decât un mic iepuraş încrezător)

    laplopulcuportocale

    • @aa. 1. nu vrem sa fim tara normala? sau orice manifestare de normalitate trebuie interzisa sau incriminata?
     2. fermieri exista mult mai multi decat ar vrea presa rosie si ai sai postaci (daca ar reiesi ca sunt „destui” fermieri ar seca izvorul de lacrimi de crocodil pe umarul sarmanilor improprietariti de Iliescu)
     3. cum definim un fermier? pe baza valorii productiei, pe marimea suprafetei de teren, pe marimea exportului s.a.m.d.? vedem ca functie de interesele de comunicare se modifica definitia! [NB> fermier e si Porumboiu care cultiva peste 4000 ha si Culita cu 30 000 ha pana si Varanul cu 2600 ha numai de la ADS]
     4. daca unul care in ultimele doua generatii a fost paznic la oras [el locuind la sat] primeste din cer un hectar va sti ce sa faca cu el?

 5. „…aşa cum se ştie şi cum a probat-o de nenumărate ori, Traian Băsescu- ca actant politic dotat cu o intuiţie de speriat – a fost dintotdeauna un redutabil mânuitor al proiecţiilor cu grad doi de semnificaţie. Un maestru al „jocului secund”. O atât de rafinată dublă intenţie a limbajului, la un fost marinar – trebuie să recunoaştem, fără să cădem în extaz, că este o performanţă admirabilă. Chiar şi pentru cârtitorii tăcuţi şi trişti!”

 6. Subiectul Basescu inovatorul antreprenorial e dificil la un popor cu IQ94 Uite ca @Eugeni se simte obligat sa scrie el primul coment in care sa dea explicatii prostilor. Nu pentru ca prostii ar merita vreo explicatie , ci pentru ca prostii intradevar sunt multi si pot ineca orice subiect 🙂

 7. Dora 🙂
  Servus si bine ai revenit acasa!

 8. Hai ca subiectul de exceptie al lui @eugeni e prea greu pt dimineata.
  Poate mai tarziu vor intra cei timizi sa il foarfece
  ..
  Dreapta are si liderii ei atipici. Am zis-o de mult despre Lazaroiu si Banciu. Daca la Sebi avem deja pe @mih care conspecteaza tot ce pune el pe FB , acum zic doar de Banciu care este o voce si un miez conceptual al dreptei (spre deosebire de mru si alti dom profesori care sunt un corp sau o coaja importanta a dreptei dar fara miez ) Banciu are darul rafinamentului pentru inteligenti (de care e plina tara) nu doar pentru conaisseuri. Uite aici http://www.b1.ro/stiri/eveniment/radu-banciu-a-pronuntat-mircea-badea-in-emisiunea-lui-cuvantul-cacarau-m-a-violat-ca-pe-o-baba-de-89-de-ani-in-ajun-de-craciun-70124.html aseara o voluta misto.

 9. @Eugeni
  Un rezumat nu numai foarte bun dar si absolut necesar pentru a puncta clar in ce context vom juca.
  Aceasta ofensiva contra lui Basescu , singurul opozant vizibil si viabil a zidului format de cea mai retrograda parte a societatii romanesti are multe conotatii.
  Nu reusim inca sa vedem clar care sunt sforile ce au declansat ofensiva.Nu putem vedea nici macar finalitatea asteptata de comunistii de dreapta.Suntem insa averitizati ca nu tot ce afiseaza eticheta „”dreapta”” trebue luata ca atare.
  I am banuit pe multi , inclusiv pe vecinii nostri ca prin demolarea lui Basescu spera sa creeze loc unei noi structuri independente de acesta. Ni se vorbeste la TV despre electoratul anti Basescu care ar trebui atras.
  Eu nu mai cred ca este atit de simplu de definit atitudinea lor.
  Nimeni nu spune cum poti pune ceva in loc atita timp cit acel ceva nu i decit o nebuloasa.Este exact ca si cum ti ai arunca aragazul in speranta ca intr o zi , masina care foloseste aer in loc de gaz va poposi si in casa ta.
  Despre electoratul anti Basescu , care evident exista , nu am auzit inca nimic precis.Este un electorat activ politic?Se duce la vot? Pe cine a votat inainte?Numai dupa un studiu sociologic serios poti sa l scoti pe piata.Pina atunci el este numai un pretext.Nu stim nici macar citi au votat la celebrul referendum contra Basescu.&,5 milioane cifra oficiala sau numai 5-5,5 milioane cit se zvoneste.Daca au fost numai 5,5 milioane atunci nu este mare lucru de recuperat deoarece Geoana a luat 4,5 milioane de voturi.

  Orivcum am invirti lucrurile un fapt este cert.Astazi , pe partea noastra exista un mare gol.Un mare gol de personalitati si acest lucru ma face sa cred ca vom pierde alegerile de la anul pentru ca simpla unire a actalei drepte nu poate impinge un candidat spre podium.

  • tucule e un articol de substanta, bun al lui eugeni
   Ideea originala imorala -de fapt amorala – cu un Basescu demisionat pe motive medicale ca sa se ocupe de viata si agricultura lui viitoare pare extrem de seducatoare. pentru multi din tara asta care merita asta 🙂

   • @Last
    Si eu gindesc la fel.Multi ar trebui sa aiba ce merita adica un fel de capitalism sovietic.
    Din nefericire, dupa asemenea ginduri revolutionare ma uit in oglinda si mi dau seama ca sunt prea batrin ca sa mi fac bocceluta si sa plec spre alte meleaguri.
    Si atunci ma apuc sa lupt , in papuci este adevarat , cu vatraiul in mina ca sa mi apar bruma de speranta.

    • Cred ca lupti in fata oglinzii. avand grija ca nu o lovesti si sa o spargi.
     Stiu ca lupta e psihologica ca sa capatam pofta de mancare, sa ne ocupam timpul prea liber si ca sa dormim linistiti ca am luptat pentru patria Romana si in ziua care a trecut

  • @tucu2. Regruparea in spatele lui Stan Papusa il face pe acesta personalitate [in Slovenia un antreprenor suparat a raliat 25%, Beppe Grillo -excelent umorist si comic- a raliat tot 25%].
   Numai demolarea „circulara” practicata in RO [si cu amaraciune constat ca Pora, Fati, Tapalaga exceleaza in domeniu] previne aparitia personalitatilor.
   In ceea ce ma priveste, eu voi vota/sprijini/FACE pentru orice candidat COMUN anti-USL. NU RISC continuarea ciumei rosii in RO.

 10. Este foarte interesant de citit postarea de ieri seara de pe Politeia referitoare la contrele dintre MRU si Udrea.
  Si MRU si Udrea spun lucruri interesante.
  MRU in stilul propriu , aburitor si aiuritor ne anuta de fapt ce cei ce l au dat jos sunt indivizii din PDL controlati din afara structurilor de conducere ale PDL.
  Nutica -ne o spune pe sleau ca MRU a fost un prost ( tinind cont de faptul ca a fost un sef de serviciu secret) si ca lui Maior nu i s ar fi intimplat asa ceva.
  Legind cele 2 informatii rezulta clar ca baietii cu ochi albastri nu l au agreat pe MRU si au fost suficient de puternici ca sa cistige.
  Din nefericire asta ti spune si cu cine va lupta MRU (daca va fi in adevar un canduidat viabil ) in alegerile prezidentiale.
  Dar cel putin pina in prezent mai explica ceva -raceala lui Basescu.Ce i or fi bagat baietii aia destepti sub nas ar fi interesant de stiut.

  • mru pare o forma fara fond. Un jongler rafinat al ideilor pe care le juxtapune cu mare maiestrie asa cum dau mai bine.

   Avem probleme cu viitori lideri de dreapta deoarece noi insine nu ne-am decantat inca precum o populatie de dreapta care sa nasca lideri de dreapta. MRU e un profesorash din familie de profesorashi sau ce este, altul e avocatzel, alta e avocatzica, provenita nu din familie de dreapta ci din familie ce a supravietuit comunismului. Familiile de dreapta autentice ori au crapat la canal ori s-au pierdut in emigratie. Deci oamenii nostri nefiind prea de dreapta e greu sa aiba vlastare de 30-50 ani de dreapta. Tomac saracu e bun e nationalist e silitor , dar nu a robotit ca Margaret Thatcher in magazinul parintilor de la 7 ani

 11. Si ca sa nu zica @Last ca lenevim intreb si eu daca nu cumva asistam la batalia dintre grupurile de ochi albastri de dreapta -cei care l au vrut pe MRU in frunte si cei ce nu l au vrut .In viltoarea asta nu are cum sa nu fie antrenat si Basescu cel care poate a oftat cind baietii anti l or fi anuntat ca MRU este cih pentru ei.

  • Tucu 2.
   Presedintele nu este un naiv..Nu primeste informatii ca sa le ingurgiteze si sa nu le judece intr-un context sau altul. sa nu le intoarca pe fata si pe dos…mai ales cind este vorba de un vot de incredere…
   Pe MRU l-a catalogat gresit ..cind i-a acordat increderea si l-a numit prim ministru…
   Acesta a avut citeva atitudini incerte in actul de conducere si a facut niste greseli care nu se fac..
   Pur si simplu ..cred ca a fost O MARE DEZAMAGIRE pentru Traian Basescu… care l-a reevaluat si negasind ce viza..l-a pus pe banca de rezerve…
   Asta am simtit…

   • Poate ca nu a fost neaparat o catalogare gresita, poate a fost un…test practic 🙄

   • @Mark
    Am sa fiu teribil de sincer si am sa recunosc ca habar nu am ce fel de informatii primeste Basescu si mai ales din cite surse.

    In complect alta ordine de idei tin sa ti povestesc despre o cartulie pe care o ador.Este vorba despre istoria manuscriselor religioase.Nu s a gasit pina acum nici un original al vre uneia din cele patru biblii recunoscute de biserica.Cel mai vechi manuscris identificat ( ca existenta -asta nu inseamna ca el exista material) a fost scris cu aproximativ 100 de ani dupa evenimente.
    Cei ce au ales cele 4 biblii ca si contemporanii nostri au avut acces numai la copii.
    Copiile insa ,dupa cele afirmate de indivizi mai destepti ca mine, nu seamana in totalitate cu originalul datorita copistilor care ori faceau greseli ori interpretau cuvinte sau fraze dupa capul lor.
    Asta i situatia.

    • Tucu2.
     Presupunem ca unui presedinte de stat,-membru NATO si UE caruia ii revin obligatii date prin prerogativele Constitutiei si de catre imputernicirea CSAT , are acces la ABSOLUT toate informatiile din toate serviciile secrete ale acelui stat…

     Doar prin actul Tradarii ,serviciile nu isi mai indeplinesc aceste indatoriri..

  • Tucudoi
   Vrei sa spui ca SIE i-a dictat lui Basescu ? 🙂 🙂 Cupola ? 🙂
   Basescu i-a condus. cu inteligenta. Ei sunt ca un taur puternic in arena de care trebuie sa tii seama , dar daca esti inteligent -fiind Basescu – ii poti controla
   Sau a fost o exprimare ambigua , tu vrand sa spui ca Serviciile secrete l-au informat pe Basescu ca mru e un pampalau . ? Asta e altceva

  • Salutare tuturor,
   Cred ca mergem prea departe cu teoria razboiului civil intre baietii din servicii. Elena Udrea spune foarte clar ca “MRU nu a crezut că-i poate pica Guvernul. Cred că, în politică, loialitatea trebuie să existe, trebuie să ai şi caracter”.
   iar MRU spune, pentru mie foarte clar ca „Nu PDL a trădat, au trădat oameni din PDL. Unii s-au reîntors în PDL și sunt în poziții de conducere sau în Parlament.

   • Bravo Ion
    Pozitia ta a fost inregistrata corect acolo unde trebuie
    MRU a spus ‘ clar pentru mine ‘ . Sa intelegem ca clar inseamna si corect ? 🙂
    ….
    2
    Suntem toti atit de fricosi ca niciodata nu putem spune servicii secrete ci intotdeauna spunem serviciile 🙂 si bolovanim ochii in cap in ses direct trigonometric.

    • Salut Last,
     Daca tot vrei sa o dam pe sofisme si semnificatii etimologice, pentru mine cuvantul „clar” in acest context semnifica „evident” iar „corect” -„Free from error. Sper ca ti-am raspuns la intrebare.
     Pentru 2, nu e vorba de frica ci pur si simplu de lene, dar imi fac mea culpa, trebuia sa pun 3 puncte unul dupa altul, ca sa sugerez la ce institutii ale statului ma refeream.

    • Imi pare rau Last ,
     dar pentru mine sociologii sunt ca si poetii pentru Republica lui Platon. Prefer sa beau o tuica ca sa ma amagesc ca imi prieste.

 12. PSD-ul nereformat,nerestructurat,neschimbat,intepenit in credinte semanate de Ion Iliescu isi urmeaza netulburat drumul catre directiile ideologice definite de indexul bolsevicului.

  caderile politice temporare nu au fost decit pauze de respiratie…
  Baza pe care se sprijina acest partid nu este una solida prin principii si strategii de viitor..ea este condusa de catre inavutitii loviturii de stat din 1989,de HOTII si TICALOSII care si-au insusit activele si au distrus pasivele economice nationale, si care au construit imperii de mucava ,din care nu mai vor sa iasa…

  Noi i-am definit ciocoi,baroni,moguli..Pe ei se inalta potenta influenta a PSD.
  Pe infractionalitate legalizata.Pe imoralitate profunda si indusa cu buna stiinta,promovata prin mijloace mass media obedienta,invatata la scoli anume create..pentru atingerea scopului comun..,adica sustinerea colectiva in favoarea acestora indivizi..acoperirea,colaborarea…

  Cu cine se lupta omul cinstit?
  Mi-l imaginez ca pe o umbra umana intr-o mlastina sociala ,putreda,murdara, in care colcaie serparia mafiota parazitara. hidra cu nenumarate infatisari ,sub generic de partid. si dosare inca secretizate….

  • salut mark. Haita PSD stie oare ce fel de stat VOM avea? Daca e cu piata libera si gratie directivelor europene si a multitudinii de contracte ce se judeca in afara tarii, niciunul dintre miliardarii de carton nu are speranta de viata mare [ca isi vor salva prin Cayman banii negri e -acum- secundar].
   Daca viseaza la a „treia cale” sau la socialismul cu fata iliesceana efectul este exmatricularea din UE, iar cele 3 milioane de capsunari repatriati cu forta [in uralele nationalistilo englezi, germani s.a.m.d] vor EXTERMINA orice pesedist.
   Pana atunci Ponta este intre Scylla [PSD + baroni + ideologie + Iliescu] si Caribda [mediul de afaceri „nevopsit”, UE, FMI]. Spera sa scape, dar Ullyse a fost doar unul.

   • Salut Cinic,
    Ulise a ales sa se lupte cu Scila, monstrul cu patru ochi, sase capete si trei randuri de colti, decat sa se confrunte cu Caribda, haul invartejit. Vad ca Tonta a ales invers.

    • ion dragule. Ajunge sa taie UE ceva fonduri si vei vedea cum arata fiul lui Scylla si Carbda combinate.
     In 25 nov. vine acel domn de la CE care sa discute despre MCV. Cu cat discursul lui Ponta va fi mai triumfalist cu atat va insemna ca ghioagele luate in cap au fost mai dure.
     Oricum Ullysse a fost unic [caracter, perseverenta, onestitate] deci orice paralela cu Ponta merge numai la postacii bolsevici.

   • Salve Cinic!
    tare imi este teama ca PSD are conturata directia pe scenariul euroasiatic al lui Putin..Adica va ramane intr-o Europa care se va dezice de liberalismul atlantist..
    Demersurile grabite ale unei aliante cu China,pot fi considerate un semnal favorizant acestei idei.

    In conditiile trimbitate ale lui Geoana:”In 2014 puterea va fi integrala a PSD”
    TOTUL ESTE POSIBIL…

    • nu prea. Taierea -fie si pe cateva luni- a banilor de la UE (inclusiv malaiul, zaharul, etc) va sufoca guvernul rosu. Iar perspectiva repatrierii fortate a diasporei nu aduce doar 3 milioane de diasporeni ci si familiile lor din RO ca sa darame PSD.

 13. Nu sunt de acord cu Last…care il contrazicea pe Fil.. anterior..
  Nu ma voi acomoda NICIODATA..
  asta se intimpla pentru ca eu nu m-am putut acomoda nici cu sistemul comunist al lui Ceausescu reusind sa imi aleg alt drum ,in alta parte…cel corect,datorita caruia astazi sunt OM.

  Nu stau cu mana intinsa,ma bucur de rezultatele muncii mele,ma separ CATEGORIC de limbricoizii care se hranesc din singele neamului…de paduchii care se aseaza pe fruntea tarii,de needucatii care reprezinta imaginea Romaniei in afara,de puscariabilii cu staif …de tradatorii Romaniei..
  Nu ma pot acomoda cu asa ceva…NICIODATA.

  • Nu te roaga nimeni @mark sa te adaptezi ci doar sa gandesti…. daca vrei
   Pentru ca nu intelegi ce scriu eu (sau poate esti doar neatent )
   Tu si @theo aveti timpul necesar si dispozitia sa strigati din tribuna: jos cei rai sus cei buni. Anything else ?

   • Last..
    de ce oare eu am inteles altceva din asta???Pare mai degraba o somatie,nu un indemn la gindire??

    „Ar fi de dorit ca lucrurile pe care le stim cu totii despre Ponta sa nu le mai repetam de 100 de ori pt ca pe alea le stiu si cei 40% care au mare incredere in Ponta. Pe noi doar ne deprima
    ..
    Intram in glaciatie . Trebuie sa ne adaptam
    Asta e tot. Panimaesh ? :)”

    Mai mult….Ma adaptez la tot ce imi prieste…

    • somatia sa gandesti versus indemnul de a gandi 🙂 misto
     ,,,
     Ma adaptez la ce imi prieste.
     Sa stii ca atunci cind iti fac doctorii autopsia se vede ca ceeace ai crezut ca iti prieste de fapt ani de zile din tine. Pe asta mizeaza mancarea nesanatoasa si alcoolul care prin centrii de placere te pacalesc ca iti prieste …. Am detalii , dar nu cred ca te intereseaza 🙂

   • Last
    O dai la intors.
    Aici nu vorbim de obiceiuri proaste ,insusite ca prilenice..
    Ne situam strict pe adaptarea la un mediu politic dat…exclusiv,la asta m-am referit…si cred ca am fost suficient de explicit…nu ma adaptez unui mediu profund nociv..
    In rest,se stie..noi avem doar o singura referinta impreuna..Traian Basescu..

 14. Ce dreak se intimpla ?
  Nu a aparut Tog and co inca in zbor razant ?
  Tog e un tip misto (care gandeste gresit in ultima vreme) el ar aparea direct . Ceilalti apar cu minusuri acolo unde trebuie . Nici minusurile nu au aparut inca 🙂 🙂

 15. Eugeni,

  franchetea postarilor si comentariilor tale bine gandite ma face sa te citesc cu interes.
  Avem o mare problema – „dreapta noastra”. Multi vorbesc de unirea dreptei asa cum a spus-o frumos si Arghezi „Că puterea se adună
  Din toţi micii împreună..” Ce sa unesti din dreapta acum? Un partid de 10% cu o morala alterata si mecanisme viciate luat impreuna cu 2-3 partidulete care, din pacate, in loc sa mearga in sus aluneca victorios pe topogan? Ar fi o batjocura la adresa inteligentei oamenilor de drepta. Nu apare nici macar o stea, ne amagim iarasi si iarasi cu comete. Cred ca va trebui sa asteptam ca Traian Basescu sa se elibereze de povara presedentiei pentru a deveni iarasi locomotiva dreptei si…. „cuvântul din poveste, înainte mult mai este” vorba povestitorului. Timpul nu iarta!

  • salut fini. Deci, daca nu ne cade din cer un partid cu 40% nu facem nimic si ne lamentam? Asta e cea mai buna cale sa avem o lunga noapte rosie…
   EU ma bucur ca avem un partid de 10%, altul de X%, altul de y% si fac ce pot sa-i incurajez sa se „conjuge”.

 16. neata, neata,
  trista postarea lui @eugeni, dar adevarata…

  legat de MRU, TB l-a ales cu speranta ca va zdrobi USL-ul, dar, ulterior, a vazut ca tipul nu este capabil. Nu cred, ca TB a avut si altele in vedere.
  MRU are dreptate ca unii pedelisti l-au tradat….

  acum cu privirea spre viitor: oare cine va putea destructura masinaria uslinoasa?
  sa nu uitam ca alianta asta toxica – USL -s-a luptat citiva ani, intii separat (PSD si PNL) apoi uniti contra Basescu si Boc si PDL…
  acum trebuie invers; o forta care sa alunge USL de la guvernare.
  USL a avut si are tancurle de propaganda (latrinele_tv si ghita_tv), ce are actuala opozitie? turcescu? pora? sabin orcan? si mai ce? banciu? prea putin!!!

  cine oare va putea sa faca acest lucru?
  sa ne bazam mereu si mereu pe slabutul (la propriu) Basescu, nu este drept, dar nici nu mai este practic…mai trebuie oameni, uite, ca Funeriu si inca citiva…

  • @skorpy
   faptul ca am avut 10 ani presedinte si cativa ani guvern de dreapta este un miracol/
   Dar miracolele sunt rare si sunt nedrepte – democratic.
   Basescu si dreapta prin smecherie au fortat un popor de peste 60 % trogloditi sa mearga pe dreapta.
   El a devansat cu cca 10-20 ani evolutia normala in care poporul se scoleste si se desteapta. Acum am revenit la faza normala. Va trebui sa acceptam 5-10 ani la conducere pe ticalosi sperand ca intre timp poporul prin check and balance , sau prin trial and error sa se mai destepte de la sine si sa aleaga dreapta pe bune si nu prin smecheriile lui Basescu 🙂

 17. MRU spune:
  “Nu PDL a trădat, au trădat oameni din PDL. ……
  stiti ce inseamna asta?

  ca MRU va putea oricind sa colaboreze cu …..vblaga

  • Pentru mru tot timpul e altcineva vinovat.
   A spus vreodata si el la fel ca pcristul ala : Am fost un dobitoc ? 🙂 Nu cred. Cum spunea tucu2 . as vrea sa il votez , in turul 2 si sa castige alegerile , dar va fi el oare ceva mai mult ca Emil Constantinescu ?

 18. Buna ziua caciula, ca stapana n-are gura!
  Uitai sa va salut. 😳
  Neata! 🙂

 19. asa spuneam si eu in lunile dinainte, lnm, ca perioada ianuarie 2005 – primavara_2012 a fost o fereastra fantastica de normalitate, privire spre Occident, desigur, facind abstractie de masina de propaganda anti_TB care a functionat non-stop zi de zi, ora de ora….

 20. Precaritatea mentalitatii de Dreapta despre care indreptatit, corect vorbeste Last (10:51) este un argument in plus pentru a tine aproape de Pirat si a lua exemplu de urmat: handicapul unei continuitati distruse de comunism si a lipsei de constructii „de jos in sus” (care cere timp) POATE fi depasit prin invatare (Basescu a spus: „am invatat sa fiu de Dreapta”), prin efortul individual de a gandi, de a te informa, de a compara etc.
  Basescu a devenit si mai dusman al „sistemului” pt ca nu s-a limitat la a lupta cu cele mai mari bube ale acestuia (coruptia in primul rand), nu s-a limitat nici la a construi cea mai redutabila arma impotriva „sistemului” (Justitia), ci a inceput sa arate ALTERNATIVA concreta la „sistem”, DREAPTA ECONOMICA. Inclusiv prin exemplul personal.
  Atacurile din presa pe subiectul INVESTITIE DE CAPITAL IN TEREN AGRICOL, au ca scop nu doar compromiterea omului politic Traian Basescu, ci si compromiterea unui MODEL ECONOMIC DE DREAPTA.

  • Da Mih ai dreptate, dar ce te faci ca multi analisti sunt saraci cu duhul deci conform crestinismului fericiti.

   • Conform crestinismului, analistii lu’ peste sarat la care te referi nu sunt nici „saraci cu duhul”=smeriti si deci, nici „fericiti” (…”ca a lor va fi imparatia cerului”) 😀
    Dimpotriva, sufera de orgoliu excesiv, de vanitate (un pacat). Ba unii sunt ticalosi (cu simbrie) pur si simplu.

    • Dupa intelegerea mea crestina expresia ”fericiti cei saraci cu duhul” semnifica acele persoane care n-au duh „personal”, dar care devin plin de el, adica de mindrie si individualism, caci lasa Duhul Domnului sa intre si sa-i ghideze in toate.
     De aceea am facut aceasta analogie cu moralistii nostri analisti care sunt fericiti atunci cand sunt ghidati de alte entitati (i)materiale

    • Ion 🙂
     Cred ca interpretarile noastre nu se exclud, se completeaza in asa fel incat „portetul” analistului este unul reusit 😀

    • Asa e Mih. Vezi ce bine se inteleg cele doua mari surori ale religiei crestine la nivel de enoriasi.

  • Skorpy,

   multumesc pentru Barbu Mateescu! 🙂

   Trebuie citit.

  • foarte bine ca l-ai adus pe Mateescu aici
   Stam rau, si e foarte tarziu ,,,
   Acum 2 ani pe Politeia cand ii dadeam bice lui Neamtu sa se miste mai repede si ma injurau NRistii si acum un an cind ii dadeam bice lui MRU sa se miste mai repede si ma injurau nu numai NRistii transformati in FC-isti 🙂 ci si politeistii transformati in mru-isti simteam antreprenorial ca e mult pana departe cu melcii de dreapta.
   Mateescu care se pricepe bine la politologie nu doar la medii ponderate o spune de-a dreptul \

  • L-am citit si eu..pentru ca aveam ceva concluzii le-am postat..nu odata de doua ori…
   a ramas asa..nevazut necunoscut..

 21. Sa nu repetam ce s-a mai spus???
  Si cum ne argumentam gindirea??fara trecut?
  Daca cele trei timpuri functioneaza in deplina interdependenta..nu poti sa rupi logica..

  realitatea este ingrozitoare..pentru ca ea intervine doar pe ilegalitati…ale PUTERII..
  Riposta este slaba…pentru ca deja unii s-au obisnuit si le iau drept normalitati.

  Suntem distorsionati ….ILEGITIM si sa accept aceasta stare???

  Am avut ca exemplu mii de tineri romani aflati in strada ca la procesiune mortuara…
  fara nerv,un protest atipic pentru o societate profund bolnava..
  la cealalta extrema se afla utopiile socialismului iluminat..
  sustinute demential de indivizi fara scrupule,fara ratiune,fara judecata…

  Contextul mondial este unul profund ingrijorator…
  Pe de o parte ,imperialismul rusesc care se face din ce in ce mai auzit ,cu dorinta manifesta a ingloba Europa in Eurasia. sub mana lui Putin.. cu minciuna pastrarii independentei si identitatii statelor din UE.(vezi declaratia lui A.Dughin..)

  Pe de alta parte Noua Ordine Mondiala ,promovata de o mana de bogatasi
  rapaci dornici de Putere si ,determinata prin criza financiara fara precedent ce a cuprins lumea ,cu un singur guvern mondial la ONU si o singura moneda in circulatie…Ce face acum Obama ce va spune??
  Dar faptul ca exista constituit un nucleu de economisti finantisti categorisiti ca fiind elita si care lucreaza vizind economia globala???

  Vor fi destui care vor spune..pina la Dumnezeu ne maninca sfintii…
  Deja ne maninca…nici nu realizati unde suntem..
  In mod sigur PSD,ILici,cu pupila sa Ponta STIU…

 22. MRU ar fi o catastrofa odata ajuns unde tinteste si asta datorita echipei de chibiti care il ghideaza. Are personalitate sovaielnica, tradeaza. Ar fi un nou Papura Voda.

 23. Salut! Eugeni, bună postare, apreciez cu deosebire paragraful citat mai jos tocmai fiindcă arată o mentalitate ( extrem de păguboasă) identică a presupuselor elite cu asa-numitului ( tot de ele!) „bizon”:
  „Văd tot felul de neaveniți care spun că TB se află pe scaunul de presedinte datorită lor (că ei au cerut boicotul că altminteri TB s-ar fi dus la „luptă” și ar fi pierdut). Această afirmație, (care nu este adevărată) este imorală. Pentru că atunci s-a boicotat pentru un principiu și nu pentru scaunul lui TB și cine nu a fost la vot nu a așteptat recunoștința lui TB (poate @cetățean a așteptat-o ) ci a fost un gest normal … Deja vu la revoluție au existat revoluționarii … ceva avantaje?”.

 24. hai ca a venit ala/aia care imi baga minusuri de sus in jos mie si lui skorpy 🙂 🙂

  • A venit si tura doua de minusari. Sunt externii 🙂 Astia chiar au pus minus de sus pana jos la interval de citeva secunde intre minusuri . Mare e gradina ta. 🙂 Pe vremuri ripostau, mai trimeteau desantul Timisoara, mai venea @TOG, mai venea cite un impaciutorist din politeia: amicul @reddog, sau @mircea sau.. sau… si aveau o replica, in apararea partidului drag. Uneori valoroasa. Acum vin doar minusarii….. economie la replica 🙂

 25. Daca va place ,continuati..sunt 9 videoclipuri ..interesante:

 26. Evenimentele recente, pe scurt si la obiect cu d-na Tia Serbanescu

  http://www.revista22.ro/nanism-34142.html

 27. @ eugeni,
  daca nu m-ar chema victor L as fi vrut sa ma cheme @ eugeni 😉
  Acum ma intorc sa citesc comentariile si poate revin.

 28. De pe fb, via Gradina Norei:

  Adrian Papahagi
  „În 2014, nu se va da doar lupta între dreapta și stânga, între Băsescu și non-Băsescu, ci, ca în 1992, 1996, 2000, 2004, între civilizația libertății și spectrul asiatismului, între statul de drept și democrația originală, între lege și mafie, între Occident și zona gri a estului troglodit, sărac, naționalist, mafiotizat și sub papuc moscovit.

  După eșecul europenizării Ucrainei, ni se pregătește ucrainizarea României. Nu mai e timp de discuții despre sexul îngerilor, (i)moralitatea lui Băsescu sau reconstrucția dreptei.

  Sau facem baraj la Pon Ta și Varanovici, sau am încurcat-o big time! It’s as simple as that.”

 29. Am vazut si eu (multam, Filadel) conferinta de presa a lui vvp.
  Cred ca e prima data cand il vad pe Puie Monta incoltit de ziaristi si aratandu-si nu doar tupeul si marlania, ci si incompetenta crasa si minciuna dovedita in direct.

 30. Pauza de ras

 31. Salutare !!!

  Bravo ,Eugeni pentru postare !!!!!….foarte buna ….foarte buna .

  Pe net sunt internauti care scriu articole cu substanta si la obiect ,de 1000 de ori mai buni decât ce-i la ora asta in presa ….tot felul de disperati,urlatori,moralistii lui peste ,informatori pe la Secu si SRI,agenți sub acoperire ,sau inaintare la tot felul de turnatori sau foști securisti.

  Asta e mass media din ziua de azi ,toti manipuleaza la greu pentru un clan sau personal si nimeni nu prezintă adevarul sec ,fără impresiile lor personale ,dirijate sau floricele .

  Toată mass media la ora actuala e compromisa sau fac jocurile altora ….rar gasesti cite o informație sau un articol neprelucrat ….

  Traian Basescu a dovedit timp de 20 de ani de cind e in politica ,ca stie foarte bine cum sa lupte cu Sistemul Mafiot si in folosul țării …..mare păcat ca nu a beneficiat de o armata in spatele lui si cetateni care sa înțeleagă pentru ce lupta omul asta …..azi România ar fi fost departe

  Traian Basescu ar fi fost bun pentru România peste inca 20 de ani ….posibil ca in acest interval de timp bizonii sa priceapa ceva mai mult din lupta unui singur om cu sistemul

  Acum România nu-l merita pe Traian Basescu …..Suntem prea prostii sa intelegem viziunea acestui om .

  • @ Night,

   presedintele Traian Basescu a avut „o armata in spatele lui” , daca ne reamintim ca a facut dintr-un partidulet ca PD un partid putenic. E adevarat ca nu toti au inteles pentru ce lupta omul acesta, ba mai mult unii au inteles doar ce le-a convenit. Incolonati fiecare cu intelegerile si vrerile lui au marsaluit in cadenta pana au ajuns la podul de piatra si ……….

   „Podul de piatra s-a darmat
   A venit apa si l-a luat”……………

   E totusi un cantecel optimist.

   • @Fini,
    Mi ai adus aminte de „”armata”” lui Basescu. Din 2004.
    Am citit mai devreme articolul lui Mateescu si m am intristat.
    Am citit apoi postarea ta si m am inveselit aducindu mi aminte de situatia opozitiei din 2004.
    Ca procentaj nu cred ca PD+PNL treceau impreuna de 20%, goarna TV independenta nici pomeneala, presa favorabila -pe ici pe colo,pronosticurile tuturor specialistilor in sondaje dezastroase,.
    Aveau un singur atu – pe care la vremea respectiva nu l cunosteam prea bine -Traian Basescu.
    Cu un an inainte de alegeri , daca va aduceti aminte a fost o miscare care a permis unirea opozitiei.A venit Stolojan la conducerea PNL ului , PNL care a ramas divizat totusi inclusiv la alegeri.Aripa Patriciu vroia cu PSD.
    A venit apoi a doua schimbare , estsentiala -rocada Basescu -Stolojan.
    Si am cistigat.
    Eu sunt inca optimist .

 32. De pe fb:
  „Parlamentarii USL impiedica justitia sa ancheteze parlamentari dar ancheteaza persoane private,basca il pastreaza pe Fenechiu, condamnat penal,basca refuza sa aplice hotarari definitive ale instantei.”

 33. Stai si te crucesti.
  Primarul PNL din Ramnicu Valcea, Iulian Francu fost condamnat la inchisoare cu suspendare (4 ani) de judecatoarea Florentina Vasilateanu, al carei sot, avocatul Catalin Vasilateanu, este condamnat definitv la 3 ani de inchisoare cu executare pentru coruptie si este urmarit international.
  Aceasta judecatoare l-a condamnat initial doar la 1 an cu suspendare si pe Nicolescu de la Arges. La apel, Nicolescu a luat 3,4 ani cu executare.
  Judecatoarea Vasilateanu a intrat la un moment dat si in procesul privind eliberarea hotilor tablourilor din Olanda. Jurnalistul NYTimes – venit in Romania pentru acest caz – Andrew Higgins s-a socat cand i s-a spus cine este aceasta judecatoare.
  Sursa Alex Costache, jurnalist TVR
  Ce pisici face CSM-ul? Daca asta se intam[pla la Tribunalul Bucuresti, realizati ce mlastina avem la judecatoriile din provincie.

 34. Daca aveati indoieli si/sau ingrijorari, Vasile vi le spulbera:
  „Eu doresc mai mult ca oricine unificarea dreptei.” :mrgreen:
  (HotNews)

 35. hello,
  mai mult ca sigur ca in provincie este mai multa mlastina/hazna umana ca-n bucuresti, acolo este mai greu sa faci justitie – daca esti un om slab de inger, cind te stie tot orasul, de la militian la procuror, la mafiotii locali, la baroni etc….daca vreun procuror sau judecator iese din pluton si judeca ”altfel”, adica cum ar trebui, il maninca haita corupta cu primarul in frunte…
  grea viata au ei…

  care este parerea voastra despre procurorul berbeceanu?
  este corupt sau nu!
  eu inca nu m-am dumirit.
  este din provincie, parca Alba Iulia

  +

  filmuletele cu miresele – dementiale
  🙂
  mersi, mersi, m-am distrat!!
  mai trăbă să si ridem,

 36. @Mih,
  apropo de autodemascarea de ieri a lui Puie Monta,
  are Adrian Patrusca un articol in Evz:

  „Miercuri, Băsescu a amenințat că va trimite înapoi la Guvern bugetul (fapt care nu s-a mai întâmplat după 19889), dacă Ponta nu renunță la acciza la benzină. Amenințarea a trecut neobservată de majoritatea publicului, abil excitat cu Scandalul Nana și cu Comisia Călărași. Ponta însă a amușinat pericolul. (……..)
  Așa că premierul a ieșit vineri seara la contraatac. A încercat să-l strivească pe Băsescu cu cizmele de cauciuc ale populismului socialist. Prea speriat, însă, a greșit cumplit:
  anularea accizei ar pune în pericol salariile profesorilor și doctorilor, a gâlgâit demagogic premierul.
  Asta a rupt zăgazurile. I-a dezlănțuit pe admirabilii ziariști de la Guvern. Cum? Deci banii din majorarea accizei nu se duc la Fondul Special pentru Infrastructură? Nu se duc la autostrăzi, așa cum promisese Ponta, cu gurița lui, ci în hârdăul fără fund și control al bugetului? „El s-a demascat!”, ar fi țopăit Petre Roman.
  Ponta, chircit sub lovituri, nici măcar nu a observat pe loc ce greșeală fatală a făcut. Cum a confirmat el însuși manevra mizerabilă de care îl acuza Băsescu. S-a arătat singur în toată măreția sa de Mincinos.”

  Citiţi mai mult: Momentul antologic al prăbușirii lui Ponta. Marioneta și-a tăiat singură sforile, în direct și la o oră de vârf – Opinii EVZ > EVZ.ro http://www.evz.ro/detalii/stiri/momentul-antologic-al-prabusirii-lui-ponta-marioneta-si-a-taiat-singura-sforile-in-direc-1069058.html#ixzz2lU8tt36z
  EVZ.ro

 37. @mih,
  vorbesti de vasili blagănăi?
  😛
  ăla cu ginerele facind afaceri de …meleoane cu usl-ul, cu statul roman?
  ma-ndoiesc ca vasilica_organizatorul_iesiafara_javraordinara vrea altceva decit USL_40de ani de-acum incolo….

 38. Academia Catavencu

  Auzind că la Bucureşti se va organiza o expoziţie de dinozauri, Ion Iliescu a declarat că n-are de gând s-o viziteze, întrucât în ultima vreme nu-i place să se mai expună în public.

  😛
  😛
  🙂

 39. Buna sara, copaceni !

  Mai intai la tema, ca asa-i fromos 😉

  Cam dur Eugeni azi, dar nu nedrept.
  De scris e foarte bine scris. E sincer, deschis, franc. Si reuseste sa transmita asta.
  Chapeau !

 40. bunä,

  sunt f. fericitä, postarea lui eugeni a fost cititä si de adversarii lui bäsescu, culmea ,incep sä creadä, adeväratrul pas spre democratzie a fäcut-o Bäsescu.am crezut cä nu aud bine.
  eu sunt intru totul de acord cu eugeni, dacä nu era Bäsescu
  se juca cajaciocul; justitzia a intrat pe stradä , dacä nu au grije
  vine un ticälos ca Ponta cu haita rosie si distruge tot.

 41. domnilor dela LIDEL, trebuie säpunitzi

 42. @Mih, @Nightmare

  Seara buna,

  E, acuma daca ne agatam ca inecatul de pai de speranta ca-i ia DNA pe toti adversarii politici, am ajuns destul de rau.
  The good side is ca e suficient sa-l salte pe Blaga si atunci el fie va intra in adormire in stil Videanu-Berceanu, fie nu va mai suporta statul politienesc si i se va alatura lui Cacarau.
  Si am impresia ca acest V. Blaga e rotita care ne tine in actualul inghet politic, cu Putere la 80% si Opozitie inepta/blatista, dar si boicotata de mass media si sponsori. Daca as fi „macelarul” de la ambasada SUA as sfatui foarte serios superiorii de la State Department, spaima stim noi cui, sa bage bani grei in PMP-FC-PNTCD. In mass media, B1 sunt pedelisti de rit Udrea, evz tot cam asa, din fericire ceva mai prietenosi cu PMP, dar ostili lui MRU. Realitatea e a PNL (dar cica va fi vanduta de SOV), RTV si Antena sunt ale PSD-ului, Digi24 sunt destul de obiectivi, poate un pic penelisti din cauza unor personaje ca Vijulie, Prelipceanu sau Hurezeanu.

  • Bill,

   Buna seara!
   DNA nu salta adversari politici, salta penali, ok?
   Despre „pai”, ziceam ca poate sunt prea optimista sa ma gandesc ca ar putea fi iar butucel…De inecat, nu ma inec asa usor ca optimismul e una si …naivitatea, alta (daca n-am butucel, mai inot, mai fac pluta, nu caut paie).

   • Scuze de exprimare. Sa nu intelegeti ca as insinua ca DNA ar face „politie politica”. Atata doar ca penalii au tendinta naturala sa nu ne fie noua simpatici. Sa zicem ca e o relatie de corelatie intre saltarea penalilor care sunt „intamplator” si adversari politici pentru noi.

 43. lidl; FACE MILIOANE IN ROMANIA, dar in Bayern sunt cel putzin
  100 de mi de cetätzeni venitzi din romania, de orgie germanä cat si romanä.
  in fiecare säptämanä la Aldi cat si Lidl se fac säptämami cu specific
  se prezintä produse ( salamuri, dulcetzuri,branzä,biscuitzi ,VINURI etc) vara
  chiar zarzavaturi, din toate tzärile, chiar si china, chile etc:
  DECE NU ADUC SI DIN ROMANIA???????????????????????????
  vä d-atzi seama ce pläcere ar avea cei venitzi din romania????
  O RUSINE; ei au voie sä facä afaceri in romania, dar romania NU?

 44. CINEVA VORBEA DE comportamentul ticälosului mitoman,

  Ponta ticälosul- ARE JARGONUL MAFIOTULUI COMUNIST
  tupeu ordinar, incult, superficial, mincinos oportunist, si trädätor.

  un rätzoi sparcait, gälägios ce se avantä in haznaua escrocheriilor.

 45. f. bun articolul D-lui Pätrusca din EVZ

 46. Help..mi-a fost furat a postarea..ofer recompensa recuperatorului..)))))))))))))

 47. dl. Mateescu are dreptate, au profitat multzi si s-au gudurat pe langä Presedintele Bäsescu, au castigat milioane si liberalii,
  dar nici unul nu a pus un ban pt. TV, asa l-ar fi sustzinut
  poate se scäpa de Voiculescu ,iliescu si haita lui,vantu,patriciu
  si altzi mafiotzi securisti.
  le-a pläcut puterea ;dar sä lupte singur Presedintele BÄSESCU

 48. DUPÄ APSENTZA TOTALÄ A MÄSURILOR LUATE DE STROIE

  INTR-O TZARÄ NORMALÄ–-STROE TREBUIE DEMISIONAT

 49. UN GUVERN DE TAMPITZI SI INCOMPETENTZI:

  JOS GUVERNUL PONTA

  unde sunt cei de dreapta, sä-i strige asta?

  • Nu de lozincari duce acuma dreapta lipsa. Lipseste un Basescu din 2004, dar mai bun decat el, caci atunci deja bizonii erau cam satui de PSD si Piratul a facut surf pe valul nemultumirii populare. Tre’ sa mai treaca macar un an de taxe ca bizonul sa realizeze ce-a facut in 2012…

  • Theo,
   Observ ca ai ,,prieteni” printre curatei.
   Vad ca te amendeza cu minusuri.

 50. voi nu sutetzi instare sä recunoastetzi ce bun este Bäsescu
  vretzi unul mai bun?
  avetzi pe cel mai bun–DAR NU-L MERITATZI SI NU-L AJUTATRZI

  habar nu avetzi de politicä, ar trebui sä vä fie rusine,
  nici unul din mimozele pretendente, cu astfel de jigodii in spate
  nu ar fi luptat pt. JUSTITZIE SI DREPTURILE ROMANILOR:

  UNORA LE ESTE MINTEA IN CEATZÄ:

 51. VOI AVETZI DATORIA SÄ EXPLICATZI ROMANILOR;

  DECE A FÄCUT IN PERIOADÄ DE CRIZÄ REDUCERILE

  NU SÄ TREACÄ ANII; NU ESTE DREPT; A FÄCUT-O PT: VOI

  LUA DRACU ROMANIA DACÄ NU SE FÄCEA

  RUSINE CU ASTFEL DE CETÄTZENI !!!!!!!!!!!!!!!!!!

 52. gata, Ukraina a cedat contra 20 miliarde euro promise de vvPutin.

 53. Observ ca tov Ponta chiar este tont.
  http://stiri.tvr.ro/premierul-ponta-daca-bugetul-va-fi-respins-de-presedinte-toti-cetatenii-sa-stie-care-sunt-efectele_37471_video.html#view
  Basescu s-a legat de tampenia aia a lui de acciza de 7 euro centi si boul vrea sa imi spuna ca el foloseste banii pentru altceva si aia chiar era necesara.
  M-am enervat enorm cand am vazut ce poate spune boul balti!

 54. @Mih,
  am citit de la prima pina la ultima litera
  😛

  @luminita,
  sa nu-mi spui ca ce scrie acolo nu este si adevarat..
  🙂

  cind am citit articolul nu era nici un comentariu si citisera vreo 300,
  acum vad ca sint peste 400 de cititori si 4 comentarii,
  ma duc sa le vad
  😛

  • Iti trebuie rabdare , intradevar, ca sa citesti porcaria asta,
   dar macar asa sa intelegi cum vede Pora tot traseul lui Basescu, episodul cu Morar, mai ales, m-a dezgustat.
   Iata o alta ziarista pe care trebuie sa o reevaluez, cu-n sut in fund,
   credeam ca e lucida, urmaream emisiunile cu ea, dar se dovedeste a fi o frustrata de doi lei.
   Daca pe Cristoiu nu l-am creditat cu un spirit de analist veritabil, si l-am lasat in plata domnului cand s-a suparat ca vacarul pe satul Gagesti,
   cred ca acum urmeaza Sorin Ionita la reevaluare, l-am vazut si pe asta asa de sclifosit-ingretzosat la Turcescu, joi, langa Pora…
   duca-se!

 55. Neata! 🙂

  Despre Monica Lovinescu si „orfanii curajului”.

  „Din varii ratiuni, sociologice, psihologice, istorice, intelectualii romani, cum scria Monica Lovinescu, au ezitat sa se aventureze inspre revizionismul post-marxist, sa actioneze in aceeasi directie cu colegii lor polonezi, cehi, slovaci, maghiari, au ramas “orfani ai curajului” si au platit, in anii care au urmat, pretul pentru acea reticenta. Probabil ca multi dintre cei care erau atrasi de ideile unei stangi anti-totalitare nu uitasera prigona de dupa 1956. De la Paris, in acel crucial an 1968, Monica Lovinescu a reusit sa ofere reperele esentiale pentru o sincronizare a culturii romanesti cu perspectiva unui socialism democratic, deci a unui efort politic care nu injoseste omul. Din pacate, cuvintele ei nu au avut ecoul pe care l-ar fi meritat.”

  http://www.contributors.ro/cultura/cand-cerul-e-innourat-despre-monica-lovinescu-la-universitatea-maryland/

 56. Buna ziua,

  EXCELENT ! EXCELENT ! EXCELENT ! EXCELENT ! Post eugeni. Totodata purtator de multa DURERE.
  Cum pot sta laolalta DURERE cu EXCELENT ???… nu stiu…mistere romanesti…

 57. Bun venit ACASA Dora 🙂

  Un gand bun gata gata mereu pentru a fi trimis 🙂

 58. De Lumi se stie, stie si EA, o mare incantare cand apare 🙂 🙂 🙂 🙂

 59. Ziua buna tuturor.

  Postare noua, cu putin optimism duminical 😀 😀 😀

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s