A lua decizii

Pentru weekend-ul ăsta v-aș recomanda „127 de ore”.

În urmă cu 10 ani, în 2003, inginerul Aron Ralston, mare iubitor de natură, drumeții și real-life, a avut un accident în Utah.
La o primă vedere pare ceva banal.
Dar procesul psihologic pe care a fost nevoit să-l parcurgă ilustrează impecabil dificultatea uneori incredibilă de a trece de la teoria simplă și evidentă la fapta concreta absolut necesară.

Filmul a fost turnat în 2010 după memoriile pățitului drumeț și a obținut cvasitotalitatea aprecierilor criticilor și publicului deopotrivă, în ciuda faptului că la premieră unii spectatori au leșinat la o scenă mai dificil de privit.
Tocmai prin asta e o lecție.
Viața este deseori greu de acceptat în toată „splendoarea” ei, dar trebuie s-o facem.
Trebuie să luăm deciziile dificile, oricât de dificile, atunci când sunt cele corecte.
Nu există alternativă pozitivă la asta, oricât ne-ar fi de greu.

dogville

Viq

Reclame

3 responses to “A lua decizii

 1. Buna dimineata!
  Dificil si doar sa urmaresti filmul (incercand sa te pui pe tine insuti intr-o situatie similara). Dar e bine de invatat mereu ca esential este sa te pregatesti pentru situatii dificile, nu sa iti inchipui ca nu te vei confrunta cu asa ceva pentru ca esti „norocos”, sau suficient de „inteligent” ca sa le eviti.

  Adaug doua inregistrari

 2. Cind iei o decizie este absolut necesar sa iti asumi consecintele.Sa nu fie influentata de sfaturile altora sau sa provoace dependenta de altii. Cauza o gasesti in interiorul tau,efectul in realitate..

  Daca vei stii sa iti urmaresti care este cauza pentru care ai ajuns in situatia sa iei o decizie vei gasi rezolvarea . cea mai buna .

  Niciodata nu iti va pare rau de o decizie luata gresit sau fara efectul pe care il scontai,daca…acea decizie iti apartine 100%.

  Gindeste singur si decide singur.
  Daca ai idei fixiste si mai ales daca esti un ignorant in filmul Vietii nu vei putea afla Adevarul unei decizii controlate doar de tine!

 3. O decizie benefica ,responsabila si asumata, pentru Romania a luat-o,in cunostinta de cauza privind efectele, Presedintele Traian Basescu ,in guvernarea BOC,in baza unei cerinte de extrema urgenta, pentru Romania.

  Inversarea in sens negativ si acuzator , a avut ca efect distrugerea solidaritatii ,principiu ce ar fi consolidat efectul in lant al aplicarii acestei inevitabile decizii….

  Manipularea si dezinformarea produse pe un teren accesibil dat de ignoranta,dublata de lipsa de comunicare, a favorizat confiscarea statutului de drept..finalizat cu un puci prezidential care a permis noii Puteri
  sa se instaleze dictatorial ,autoritar politic si administrativ.

  In fapt,masura taierii cu un procent dat ,a salariilor si pensiilor a fost un factor de stabilitate financiara,economica si sociala ,decizie care a permis

  efectul imediat -indus ca si negativ, in mentalul colectiv
  plata salariilor si pensiilor diminuate…(in contrapondere nu s-ar fi platit nimic pentru ca nu erau fonduri)

  Pe termen lung,Romania a scapat de faliment , identic cu cel din Grecia..

  Desi USL STIE ca profita de rezultatele benefice ale acestei decizii extreme
  sloganul cu care a cistigat intrarea la Putere s-a bazat pe fixismul introdus in subliminal romanilor cu gindire limitata, sub un indemn plin de URA si instigare la dezbinare a romanilor,cu anularea solidaritatii benefice:
  JOS BASESCU
  V-A FURAT SALARIILE
  V-A TAIAT PENSIILE…

  Decizii si decizii

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s