Ponta Mondialul !

Nu am nici o îndoială că gurnaliștii useleului vor trâmbița venirea chinezilor la București drept un mare succes al premierului român. TVR-ul lui Săftoiu cel puțin cred că va avea un program cam ca-n ’70-’80, cu „Aventurile lui Ponta Mondialul” făcut sandwich între „Tele-ponta de seară” și „Tele-ponta de noapte”.

Și poate din Ro nu se va vedea că ar fi și efecte defecte la această minunăție.
Să vă zic însă cum se vede din altă parte.

În UK, David Cameron este împins la zid de către propriul electorat să ia o poziție fermă în sensul blocării accesului românilor în UK, indiferent ce repercusiuni ar avea această poziție în relațiile britanice cu UE.

Este mai mult decât evident că chingile obligațiilor ca membru în Uniune sunt destul de strânse și nu lasă loc de prea multă mișcare. Deja libera circulație a românilor care pasă-mi-te ar fi trebuit să fie o realitate de ceva ani a fost cel puțin discutabil, dacă nu chiar abuziv, blocată până la 01 ianuarie 2014.
Atunci când au obținut derogarea asta părea un balon de oxigen care chiar dacă nu rezolva problema în sine, dădea timp să găsească alte căi de soluționare. Oficial se presupunea că în acest răstimp vom da un răspuns elocvent la comanda „Comportă-te, măh !”.
După părerea mea nimeni dintre oamenii cu scaun la cap nu a crezut că asta se va și întâmpla. Poate doar unii dintre noi, românii, dar este recunoscut că suntem prost mobilați acolo.
Mai sunt mai puțin de 40 de zile până la soroc.

Așa cum v-am povestit, de ceva vreme campania antiromânească a devenit tot mai acută în media britanică, pe măsură ce se apropie termenul fatidic. Știu și ei că nu este chiar atât de ușor să te pui de-a curmezișul unei realități internaționale de asemenea anvergură și la un asemenea nivel pentru trei nespălați și cinci cerșetori.
Astfel că manifestările virulente de tip „Daily Express” alternau cu regrete în acceptare și „coduri educaționale pentru primitivi”, ironii destul de grosiere după canoanele britanice dar probabil mult prea fine ca să lase vre-o impresie pe obrazul nostru de lemn-Tănase.

001

Dar timpul trece și presiunea crește.
Așa că zilele trecute, Daily Mail afișa pe prima pagină un apel extrem de radical, susținut de rezultatele propriului sondaj conform căruia 82% din electorat cere sfidarea Uniunii Europene și menținerea restricțiilor pentru români (și bulgari) și după începerea noului an.
Până când ?
E !
Până când vor ajunge ei la concluzia că fără români chiar nu se pot descurca. Când o să fie trebușoara asta, o să vă anunț cu bucurie 👿

DSC03419

Acu cred că problema se pune cam așa :

Perspectiva 1.
Ar avea David Cameron vre-un motiv să-și ignore electoratul ????

A. – ce avantaje economice oferă relațiile cu România ?
După mine nu.
Nu pun ei botu’ nici la produse serioase, dar-mi-te la Dacia noastră ! (că tot i-am văzut reclama pe BBC și ITV parcă 😉 )

B. – cât de strânse sunt relațiile politice și care este viitorul lor în conjunctura actualei guvernări și a perspectivei proximelor alegeri din România ?
Aici suntem la pământ și urmează să intrăm în groapă.

C. – cât contează relațiile româno-britanice în perspectivă geopolitică, la macroscară ?
Aici am fi mai pe la firul gazonului, poate ușor la nivelul de păpădie, dat fiind reușita însămânțării scutului de la Deveselu, care prin ricoșeu american cred că este susținut și de britanici.
În concluzie, în relație directă, în linii mari pierdem la scor de maidan.

D. – cât de importantă este pentru britanici rămânerea lor în UE ?
Importantă.
Aici e aici.
Din mai multe motive dar cel mai greu cântărește piața europeană care nu poate fi neglijată de nici o economie realistă.
Problema e că de o bună bucată de vreme insularii nu se împacă deloc, da’ DELOC… de timp și mai ales de mod, cu politica procomunistă de la Bruxelles. Criza Greciei nu a făcut decât să joace rol de turnesol pentru înclinațiile anticapitaliste ce câștigă teren în Europa, iar faptul că Franța a căzut cu totul în găleata populismului socialisto-tembel, a pus capac.
Așa că politica economică sub Cameron s-a orientat ferm spre piețe alternative, non-UE de o bună bucată de vreme. Și în  timp relativ scurt, balanța relațiilor economice s-a frânt în defavoarea europenilor. Aceasta a căzut sub 50%, pentru prima dată în istoria postbelică.
Cu alte cuvinte, Cameron și-a făcut temele.
Dacă UK va părăsi sau nu UE este discutabil. Dar faptul că britanicii vor juca dur, e clar.
Iar în conjunctura asta poziția europenilor este relativ frivolă.

În concluzie, prin ricoșeul apartenenței noastre la UE, nu stăm chiar așa de prost, dar nici prea bine.
Așa că ar prinde bine să privim și ….

Perspectiva 2.
Ar avea UE vre-un motiv să ignore pretențiile UK ???

A. – ce avantaje economice oferă relațiile cu România ?
Aici aș putea cita „vorbele de duh” ale Chinezului : „Hi,hi, hi, hi,…”
Adevăr este că :
„Agenţia de evaluare financiară Standard & Poor’s (S&P) a îmbunătăţit perspectiva ratingului României de la „stabilă” la „pozitivă” şi a confirmat calificativul la „BB+”, reflectând creşterea semnificativă a exporturilor, consolidarea fiscală şi stabilitatea sectorului financiar. ..”

Dar să nu ne îmbătăm cu apă rece și să uităm că Ponta și-a pus oamenii de casă la pârghiile statisticii iar pe real nu e nevoie să dăm în bobi ca să vedem ceea ce a început deja : sufocarea producătorilor cu taxe suplimentare și cam 6 ani de pomeni electorale non-stop (6 campanii, adica in medie cate una pe an !!! 🙄 ), ceea ce nu duce la happy-end nici în film SF.

B. – cât de strânse sunt relațiile politice și care este viitorul lor în conjunctura actualei guvernări și a perspectivei proximelor alegeri din România ?
Aici stăteam cel puțin bine până mai ieri, datorită preponderent unei singure persoane care a făcut cu adevărat bine României și a creat impresia că românii pot sta și în picioare în fața celorlalte națiuni.
Perspectiva este însă catastrofală.
Un președinte de tipul Ponta sau Antonescu, indivizi absolut fără scrupule și de o crasă iresponsabilitate pe toate palierele ne face complet indezirabili în lumea civilizată.
Dacă după circul din vara lui 2012 poporul român mai și alege unul din umanoizii ăștia pentru funcția supremă în stat, nu știu câte decenii de cumințenie exemplară ne va mai spăla de pacate.
Relațiile nu vor putea merge nici măcar pe stânga, dat fiiind că nici aici măcar ignorarea principiilor statului de drept și comportamentul de grotă nu sunt agreate chiar și de stânga europeană.

C. – cât contează relațiile cu UE în perspectiva geopolitică, la macroscară ?
Ar putea conta oarecum dar tot prin ricoșeu SUA.

Buuuuuun !

Tragem linie și socotim.
La aia… nu…. la ailaltă… nu…. la … Hmmm !
Pare că singurul capitol în care putem avea un pic de sprijin, și ăla tras de părul chel cu patentul, ar putea fi poziția UE care să ne susțină drepturile un pic.

Și aici vine …. Ponta.
Victor Visarionovici Ponta.
Care face după cum îl duce capul ăla neaoș, românesc, de l-am pus și pe timbru.

„Vizita premierului chinez Li Keqiang la București, unde va participa la summitul liderilor din China și statele Europei Centrale și de Est, a creat îngrijorare la Bruxelles, fiind văzută ca o strategie „divide și cucerește”, pentru a pune presiune pe UE în disputele cu Beijingul, potrivit Financial Times (FT), citat de Mediafax.
……………………………….
Deplasarea lui Li în România pentru întâlniri cu liderii statelor din Europa Centrală și de Est a cauzat îngrijorare printre diplomații de la Bruxelles, potrivit FT.

Li va efectua o vizită oficială în România și va participa la o întâlnire a liderilor China – Europa Centrală și de Est, la invitația premierului Victor Ponta, a anunțat, săptămâna aceasta, într-o conferință de presă Qin Guang, purtător de cuvânt al Ministerului de Externe de la Beijing, citat de agenția Xinhua….”

Ce motiv ar mai avea oficialii UE să ne țină-n brațe ?
Nici unul rezonabil.
Eu cred că cel mai probabil scenariu ar putea fi niște pretenții britanice de „prelungire” a termenului la care românii pot accede cu toate drepturile în UK acceptate de Bruxelles fără multe fasoane.
Asta ar păstra relația britanică cu UE, ar da bine și-n electoratul lui Cameron și nu ar deranja nici oficialii europeni. Ba aș zice că dimpotrivă 👿 la nivelul lor nimeni nu pierde nimic.
La al nostru da.
Noi.

Astfel că în The Times, ieri, prima pagină anunța :
„David Cameron is preparing for a showdown with Europe amid growing fears over the impact of a looming influx of Romanians and Bulgarians into Britain.
The Prim Minister is ready to defy Brussels by extending dramatically the length of time that new arrivals have to stay in the country before qualifying for state hand-outs.”
Cine mai crede că UE ar mai scoate un diftong pro-români cred că se înșeală.

Și încă nu știm ce acorduri va semna plagiattore !!!!

D-aia spun că odată cu apropierea asta d-amboulea de China ce nu pică deloc bine europenilor, Ponta mai toarnă încă o găleată d-apă peste o balegă deja destul de moale.

Și când te uiți că și-așa afară ploo…. !!! 🙄

Viq

Anunțuri

80 responses to “Ponta Mondialul !

 1. Viq,

  O stire buna, bunuta, bunisoara, fie ea cat de mica, mica precum…cacareaza de furnica, n-ai?
  Ei, glumesc. Amar, dar glumesc. Cu noduri in gat, dar glumesc.
  Imi vine sa plang, dar de data asta nu mai glumesc. Ies sa iau o gura de aer…
  PS
  Tocmai citisem asta:
  http://www.revista22.ro/stelian-fuia-despre-vanzarea-terenurilor-in-curand-o-sa-spunem-nu-mai-este-romaniainterviu-ziarecom-34198.html

  • Am citit.
   1
   Mi se pare ok, cetateni din UE sa cumpere pamant, sa il cultive, sa vanda aici sau aiurea produsele. sa plateasca salarii sa plateasca taxe.
   2
   Mi se pare exagerata sintagma ….isi apara romanii pamanturile. Cine nu vrea sa vanda nu vinde. Mai degraba celor ce nu le convine sunt cei ce vor sa cumpere ei ieftin pamanturile acum in parloaga, sau sa cumpere productia taranilor dand 2 bani.
   Abia astept fermieri nemti, olandezi, englezi elvetieni asudand pe pamantul lor din Romania

  • Mih,o veste optimista,
   Traian Basescu EXISTA ! Pe bune!

   • 🙂
    Cam singur(…)a veste buna.
    NU ajunge! Prea multi talhari si ticalosi, prea multi „puristi”, prea multi pigmei politici, prea cartitor-ostila galerie, prea…”sedentari” suporteri.

 2. „fermieri nemti, olandezi, englezi elvetieni”… statul roman (drept de preemtiune), „fermieri” arabi, chinezi, rusi 🙄

 3. TVR-ul lui Saftoiu ????Sau a lui Voiculescu,Ponta si Antonescu??
  Aseara,in loc sa fie prezent la Conferinta de presa a PRESEDINTELUI ROMANIEI difuza niste amarite de programe insipide …

  Institutiile statului roman confiscate si folosite in interesul Puterii.Pentru TVR si Consiliul de Administratie presedintele Traian Basescu nu reprezinta STATUL ROMAN conform Constitutiei… ci persona non grata …
  Cinismul rinjeste peste Romania…Felicitarile ,masa si dansul se acorda in raport de marimea JOSNICIEI Politice,a unei ticalosii generalizate ,ridicata la rang de virtute nationala….
  Niste nenorociti schilaviti de constiinta…

  • ,,Televiziunea lui Saftoiu” zici, pai ce este a lui?
   Daca este a lui sa nu mai ceara taxa de abonament sau taxa aste este pentru dezinformare?
   Televiziunea Romana este numai pentru USL-isti?Pai, daca este asa ei sa plateasca abonamentul radio-tv nu si basisti.
   Sa presupunem ca se scade din factura de la Renel taxa asta daca esti basist ai sa vezi USL-isi de o sa-i numeri pe degete sau pe gheste.

 4. Cercetarea releva ca in situatia in care duminica viitoare s-ar organiza alegeri parlamentare, Uniunea Social Liberala ar obtine 57,1% dintre optiunile de vot. USL este urmata de Partidul Democrat Liberal cu 15,6% si Partidul Poporului Dan Diaconescu – cu 5,9% din optiunile de vot.

  Pe locurile urmatoare se situeaza Partidul Miscarea Populara – 5,2%, Uniunea Democrata a Maghiarilor din Romania – 5%, Forta Civica – 4,1%, PNTCD – 2,4%, PRM – 3,5% din optiunile respondentilor. 1,2% au indicat „alt partid”.

 5. Salut, copacule! Viq, complexă analiză! Arată limpede că, în contextul nefavorabil european şi global, mondialul nost’ face tot posibilul să ne afunde-n vrajbe geopolitice. Şi numa’ de-astea n-aveam lipsă.

  • Nora,
   Foarte bine punctat!!!
   Mare nevoie ca pe langa Presedinte sa mai existe si masa critica electorat cu mintea la el & Co opozitie politica inteligent-activa. Ca altfel…

  • Salut, Noricica ! 😀

   Nu cred ca e foarte profunda. Din ce mi-a mai picat pe ici-colo, se pare ca toxicitatea relatiilor cu chinezii este relativ rapida. Pe unde au mai incheiat contracte iese prost. Au tot felul de smecherii in cap.
   Au ajuns pana la a aduce muncitori chinezi in firmele pe care le deschid, chestii la care nu s-a gandit nici dracu’ ca sa le aiba in vedere cand au facut contractele 🙄
   Tipic mentalitatii comunisto-capitaliste de balta.
   Cred ca subiectul asta abia se va deschide odata cu contractele ce le va incheia plagiatorul mincinos.

   Chestia e ca pe maimutoi nu-l intereseaza atat performanta economica/profitul/beneficiile pentru romani cat apropierea de „cultura” lor politica. Probabil sub tutela lui Iliescu, (asa cum a incercat sa se apropie si de stanga franceza).
   Si doar intreg mapamondul ii stie ca pe niste cai breji. Fura de sting.
   Ma astept la niste tepe de poveste.
   Vedem 🙄

 6. electoratul USL e complet imun la orice tampenie a idolilor lor.
  Asa ca USLul is poate permite literalmente orice.
  Motivul este extrem de simplu: prostia indubitabila si perena a majoritatii romanilor.

 7. Cam 60% dintre romani depind de asistenta sociala. Fiind foarte prosti insa nu-si dau seama ca o societate mai competitiva si mai deschisa le-ar permite de fapt sa duca o viata mai buna, chiar daca grosul veniturlor le vine tot de la stat.
  Asa ca nu va mirati si mai ales nu sperati. Jocurile sunt facute pe multi ani de aici incolo.
  Prin alegeri democratice USL nu va pierde puterea cel putin 20 de ani de aici inainte. Demografia e cu ei.

  • Buna ziua,
   Nu sant chiar asa pesimist.Eu zic 3-7 ani.Depinde cand se va ivi o alternativa viabila si UNITA.

  • Cele două decenii brucaniene, îmi (probabil ne) dau fiori, iar despre democraţia „originală” nu cred că avem ceva de comentat, mai ales cu privire la alegeri, unde cu mic cu mare, vii şi morţi ne prezentăm cu repetir la vot. Pe viitor o masivă prezenţă la vot nu va mai fi necesară, întrucât treimea înregimentată, înfometată şi neinformată va hotărî pentru toată lumea!
   Actuala dreaptă, garnisită cu persoane şcolite partinic, aşa cum trebuie, nu-i bună decât ca decor, tot democratic şi el (roşu plagiat).

  • Estule,
   Romanii sunt apreciati peste tot in lume ca fiind harnici,constiinciosi si isteti(fac exceptie de la retardati)

   Daca procentul tau este valabil oficial el se datoreaza unei culturi educationale mediocre,plafonate si mentinute cu buna stiinta de pesedeii lui Ilici.Ignoranta este baza spalarii pe creier..

   retardatii rezultati sunt programati mai apoi sa dispretuiasca munca, sa se multumeasca de pe o zi pe alta cu firimiturile oferite cu „darnicie” ,cu „iubire” si „compasiune” de catre parazitii incotosmanati ai Puterii.

   In loc de valori li se insaminteaza degradarea umana…
   Manipularea este ridicata la rang de cultura …cu subiect si predicat ..si cu MINCIUNA servita ca si ADEVAR.

   Atit de indoctrinati au fost ca „SE POATE SI ASA” incit se considera normalitate MIZERIA MORALA si MATERIALA in care sunt tinuti.

   Uneori din turma se ridica cite o unitate care incepe sa se catere in virful piramidei…azi unul,maine altul si uite asa se infiripa un Parlament,un guvern „cinstit” ..un premier PROST DE PUTE ,mincinos si nerusinat…

   Handicapul unei natiuni este produs si implementat de guverne,de lideri,de personalitati ale RAULUI …..falsuri acoperite cu diplome la pret de hirtie igienica..

 8. Salutare tuturor,
  O stire din evz. ne dezvaluie frustrarile lui Tonta de de la conferinta de presa de vinerea trecuta
  ”Kazahii de la KazMunaiGas (KMG), acționarul majoritar al grupului Rompetrol, vor trece în stand-by investițiile prevăzute a fi efectuate în România, până la intrarea în vigoare a memorandumului semnat în februarie cu Guvernul Ponta.
  Întrebat dacă aceste investiţii vor fi implementate indiferent dacă memorandumul va fi aprobat sau nu, oficialul Rompetrol a precizat că “nu putem vorbi de nicio investiţie până nu se aprobă memorandumul, pentru că nu ştim exact ce se va întâmpla. Niciun investitor nu ar face aşa ceva la acest nivel de risc”.
  Ma intreb oare cat trebuia sa fie ”comisionul” partii romane, daca legea trecea de CCR.

  In alta ordine de idei, poate acum Tov. Ghinea isi reevalueaza concluziile din articolul”Despre cum a devenit Băsescu din campion o problemă pe tema Moldova” avand in vedere ca marii diplomati europeni in frunte cu sefa diplomatiei EU doamai Ashton au facut rahatul praf in cazul Ucranei.

 9. bunä,
  exportul de bovine si porcine cu 2 picioare, poate fi fäcut urgent si färä acord, sä vedetzi cand vor invada romania zeci de mi
  de socricei chinezeci, pe unde scoatetzi cämasa ?
  INTERESELE CHINEZILOR SUNT MAI ASCUNSE; CHIAR F: ASCUNSE:

 10. Mih, Mihaela, Luminita,… & Co,

  hai sa incerc eu sa mai aprind lumina ! 😀

  Cele mai pertinente calcule sugereaza ca PSD si curentul prosocialist ce-l insufla, are de trecut o etapa teribil de grea.
  In urmatorii ani sunt 6 campanii electorale, cate una pe an aproape.
  2014 – doua, 2016 – doua, 2019, 2020.

  In postare am notat gresit dar nu ma pot loga deocamdata sa corectez, mi-o fi taiat tiganu’ macaroana ca l-am aratat in chiloti 😀 😀 Data viitoare il pun gol-pusca, 😀 😀 😀

  DECI…
  PSD e la putere.
  Ori da pomeni electorale ori pierde alegerile.
  Ca sa aibe de unde da trebuie sa faca ceva bun pentru economie. Pomeni de la UE nu pupa.Precum se vede de pe luna, Basescu, stie toate smecheriile prin care pot sifona bani de la buget si le da peste labe. Dar nu este singurul care stie si poate calcula. Boc, MRU, sunt pe felie si ei.
  E material beton pentru campanii corecte si cu cifrele pe masa.

  Cat credeti ca va rezista ???

  Iar daca pica, ce amintire va lasa in mentalul colectiv ???

  • Viq, salutatiuni cordioase!
   Ce putem noi face cu astia din opozitia bleaga?
   Unde-i MRU, unde-i Tomac, unde-i Pavelescu, unde-i Neamtu, unde-i MM…..unde-s pistoalele, unde-s pumnalele, unde sunt flintele haiducilor?
   (sunt pe feisbuc imbarligate una-ntr-alta) 😯

  • Asta ziceam si eu, material de lucru, cat ii haul, doar sa te tii de el, pas cu pas, cuvant cu cuvant, cifra cu cifra.

  • @Viq
   Luam in calcul sondaje, strategii, pomeni, gainaturi jurnalistice, tot ce ne da prin cap si ne dicteaza bunul simt.
   Bunul simt insa ne face sa ignoram factorul determinant , zic eu, pentru urmatoarea perioada.
   Cretinismul electoratului.
   Eu ma inspaimint citind o mica parte a celor ce stiu sa foloseasca netul.Mai mult decit atit citesc materialele venite pe riul nostru.
   Si totusi si pe acest riu curg enorm de multe dejectii.
   Nu pot decit banui cum gindeste majoritatea electoratului si incep sa cred ca numai banul ii mai poate desparti de prea fericitul Pokemon.
   Va trebui sa i arda rau la stomacel ca sa vrea altceva.Pokemon le place , il iubesc.De ce ?
   Este simplu.Este la fel de cretin ca si ei.
   Cred ca numai in 90 am mai trait o asemenea perioada.Anul celebrului -„”Noi muncim nu gindim””.

 11. Viq draga :
  Apoi, eu sunt ,,prea ca la tara” (sic) si inteleg mai greu ,,complexa analiza” ca sa citez o clasica in viata.Am inteles eu bine teza ta, ca, pentru ca vin chinezii ,noi riscam nu numai sa nu intram in Schengen dar si zburam din UE ? Am citit ca la forumul cu chinezii de maine participa si o groaza de alte tari cum ar fi Serbia, Croaria, Letonia, Lituania, Muntenegru, Polonia ,Bosnia Hertegovina . Sa inteleg ca aceeasi soarta le asteapta si pe cele care sunt membre UE ,iar celor care sunt preaderare, li se opreste procesul ? Sa inteleg ca toti premierii acestor tari doresc o apropiere ideologica de China ?
  ,,Pare că singurul capitol în care putem avea un pic de sprijin, și ăla tras de părul chel cu patentul, ar putea fi poziția UE care să ne susțină drepturile un pic.” Din 2011 Romania indeplineste conditiile tehinice de aderare la Schengen ,ne-a ajutat un pic UE pana acum cumva pe aceasta directie si mi-a scapat mie? Sau sa stam frumos si cuminti sa nu suparam ca poate, poate, UE il va convinge pe Cameron ? Ce sabse crezi ca sunt ?
  Cameron si electoratul lui poat invoca motivul apropierii economice de China ,cata vreme capitalul englez face afaceri infloritoare cu aceasi tara ?
  P.S. Vezi ca prezindetul considera putin exagerate pretentiile UE….

  • Poezie.

   Rumegand cocenii de pe langa jug,
   S-a ‘ntrebat odata boul de la plug:

   – Doamne, pe cand altii huzuresc mereu,
   Pentru ce, eu singur, sa muncesc din greu ?

   La intrebarea asta, un prelung ecou
   I-a raspuns din slava :
   – Pentru ca esti bou !!!

  • Pai hai la oras, na ! 🙄

   1. De zburat din UE se poate, dar nu din cauza lui Cameron sau a chinezilor, ci din cauza regimului politico-economic si social al tandemului copy-paste.

   2. De intrat in Schengen nu intram curand. Si nici nu meritam.
   „Prezidelu” greseste cand pretinde ca „avem dreptul”.
   N-avem nici un drept pe care ei nu vor sa ni-l dea. Si ni-l vor da fix cand vor considera ca-l meritam, recte – ca nu suntem un pericol pentru societatile lor.

   3. Privind relatiile economice, contractele chineze cu alte state europene treaba e mai complicata. Nu relatiile in sine sunt problema ci modul in care le realizezi, comportamentul in raport cu UE din care pretinzi ca faci parte.
   Cu putina vreme in urma „prezidelul” a mers in America de Sud si a venit cu oferte investitionale care ar fi trebuit sa produca efecte daca guvernul era condus de un om intreg la minte. Erai de vorba de investitii romanesti, de posibilitati de dezvoltare a economiei noastre, a firmelor romanesti si obtinere de profit care sa vina in tara, si nu invers – de realizare de profit pentru firmele chineze, cum face gagauta asta acum.
   Iar deplasarea piratului s-a facut in cadrul unui mare program organizat la nivel european, cu obiective stabilite in comun, nu plecat de nebun pe camp ca Ponta, si subminand programele europene gandite pe terenul asta.

   Ei…
   … e grele 🙄

   Si ai dreptate.
   Cine sa priceapa „subtilitati” d-astea.

   Ne mareste salaru’ ??
   Da’ pensia ?

   • La asta meditam si eu…
    Oare constructia celor doua centrale nucleare nu trebuie avizata in CSAT??

    Timpitul trogloditul asta de Ponta ignora parteneriatul economic dintre Romania si SUA… si o face ,de al dracului ce este…si cum vor muschii lui…cu adversarul americanilor?

    Boomul economic al Chinei nu se datoreaza chinezilor,ci tehnologiei si inteligentei occidentale..Mai aflu si ca locurile de munca vor fi ocupate de chinezi,nu de romani…

 12. Pentru cei care stati cu ochii pe premierul chinez Li Keqiang si pe pekinezul roman Xeroxzbang,
  nici nu stiti ce pierdeti!
  Au inceput la poli funerariile triste dar inlacrimate, de amurga si intarziata despartire separatorie si irefutabila (sic!) ale senseiul devenit indezirabil marlan prin matrafoxare.

 13. „Performantele” guvernului ponta-USL pot varia larg intre prostii si dezastre, cuvant de ordine interioara fiind „frauda”.
  Cand mai da mana si cu capitalismul rosu-comunist-de-china, la ce sa te astepti?
  Cred ca vvp este foarte interesat de tehnica: tehnica reducerii la tacere a opozantilor.

 14. Despre legea care zice ca pamantul se vinde doar la cetateni UE
  – avem si cetateni UE arabi, chinezi si rusi cat cuprinde
  – legea in RO o face mai intai parlamentul 70% USL cu contributia si punerea in practica asigurate de guvernul vvp, ceea ce pe mine, e departe de a ma face sa privesc cu incredere spre viitor si sa visez la imagini cu fermieri UE asudand pe pamantul lor de pe glia mea strabuna.

 15. PONTA MONDIALUL si PALADE MÄGARUL:

  aceias bandä de vagabonzi ticälosi,oportunisti si prost crescutzi.

 16. Loasa asta nu se lasä panä nu behäie, uslinoasä scarboasä

 17. „Președintele Traian Băsescu a participat (…) la emisiunea „Probleme la zi”, difuzată de postul public de radio”

  http://www.evz.ro/detalii/stiri/basescu-invitat-la-radio-romania-actualitati-live-text-1069283.html

 18. Aduc din Gradina un comentariu al Norei (pentru aceia care, ca si mine, nu au urmarit transmisiile tv)
  „Iulian Vlad, condamnat în 31 decembrie pentru represiunea de la Timisoara la 25 de ani, din care a făcurt 4 la jilava, în 2013 e vice-presedintele camerei de comerţ Româno-Chineze. Iar la ora asta e lângă ponta.”

 19. un premier ticälos este inconjurat de securisti, ,maidanezi
  si criminali ai poporului roman.
  o rusine natzionalä este acest mizerabil plagiator PONTA.

 20. dobitocul fonfäit NICOLAESCU ,este un nemernic ipocrit,
  dupä ce au dat un guvern jos cu promisiuni, acum ii acuzä
  pe cei ce isi cer drepturile promise de ei.
  adicä sä tacä din gurä, cä si atunci aveau mai putzin, dar ei nu spun
  cä ei au venit pe minciuni.
  NICOLAESCU, este un mizerabil iresponsabil si inpostor.

 21. CTP- un om bolnav räu

 22. Ziua buna oameni buni,
  对于DVD乞丐
  Faina poza cu „roama” cu poalele’n cap (postul de dimineata) . Imi aduce aminte de oarecine, o profesoara, care blestema in (stanga si) dreapta ca fi-sa sta’n Bucuresti si n’are bani destui sa huzureasca. Tin sa ii atrag atentia ca cea mai mare putere colonialista in Africa este China. Adica iau materii prime si dau chestii finite la pret stabilit de ei. Avand in vedere ca China nu a avut un sistem de pensii sau asigurari sociale propriu-zis,(desi au fost comunisti), ne dam seama cum si ce se intampla acolo. (nu este greu de dedus). Asa ca daca Chinezii vin si isi impun sistemul lor, fata ei nu va avea pensie, da’ de loc. Asa ca vorba aia , din batrani: Ai grija ce iti doresti ca s-ar putea sa se intample , este periculos de adevarata.

 23. La gradina, o discutie (imaginara? 🙂 ) intre turambica si mitoman. Foarte faina…
  http://noradamian.wordpress.com/2013/11/25/metrafoxeala-si-trozneala/

 24. PONTA PREMIERUL…

 25. Sebastian Lazaroiu (fb) [si subscriu!]

  „Lucrul pe care l-am admirat cel mai mult la Presedinte nu a fost capacitatea uluitoare de a inghiti toate mizeriile adversarilor din presă și lumea politică, ci a ”prietenilor” din presă și din politică. Pentru asta chiar îți trebuie stomac.”

  Plus un comentariu (tot SL)
  „Nu stiu, prietene, pot sa inghit orice broasca de la Ponta si Antonescu. Dar de la imaculati vin cele mai raioase broaste”

  • Mih,
   Nimic nou sub soare. Daca nu ma inseala memoria, aceeasi puristi manifestau in 2009 afinitati elective fata de ”Revolutia Bunului Simt” Iti mai aduci aminte cum Cartaresca ”recunoscut” cu tristete ca Piratul l-a dezamagit.

   • Dinspre zona liberala (-monarhista) au tot venit, valuri, valuri de „dezamagiri”, inca de prin 2004- 2005 perioada marcata de sucirea Tradiceanului si consilieratul lui Plesu…

 26. Inca o palma trasa pe obrazul PNL-ului
  Compania Minvest Rosia Montana, infiintata de Guvern pentru a se ocupa exclusiv de proiectul Rosia Montana, a fost transferata de la ministrul delegat pentru Investitii, Dan Sova, la Ministerul Economiei, considerandu-se ca Sova „si-a incheiat misiunea” prin redactarea unei legi pe aceasta tema, anunta Mediafax.

 27. GRUIA STOIAN fost consilierul unui mizerabil securist, si un
  manipulator actual , a guvernului ticälos.

 28. ticälosul Ponta stia cä martzi este CSAT , A FOST CU ACORDUL LUI
  STABILIT DIN DATA DE 18:

  INCÄ ODATÄ NENOROCITUL ASTA DE PLAGIATOR ISI FACE
  PROGRAM PERSONAL; NU NATZIONAL:

  CINE SABOTEAZÄ INTERESELE ROMANIEI ???????

 29. dar despre disparitzia contratului BECHTEL, nu räspunde nimeni

  SOVA- la ascuns, la distrus , s-a ………………?????

 30. Pe dealurile din centrul Bucurestiului. Un circuit interesant pe versantii dambovitei.
  http://arhivadegeografie.wordpress.com/2012/06/13/pe-dealurile-bucurestiului/ ce zici @Skorpy ? 🙂 faci o tura ? Colinele din Lisboa sunt departe ..

 31. Noapte buna 🙂

 32. Geoana sta de 10 ani de zile ilegal in casa de protocol. Are 400000 de mii de dolari in conturi. Castiga 15000 Dolari (impreuna cu „mihaela dragostea mea”) lunar. Dar nu isi ia credit pentru ca sa isi cumpere casa. Deci nu este imoral Poro? Imoral este TB ca si-a luat credit….

  • Ce spui Eugeni,este chiar moral.
   Hai , pune-te in pielea lui!
   Stai in casa buna cu multe facilitati, poti sa strangi bani albi pentru zile negre, de ce trebuie sa cumperi casa?Trebuie sa ai rabdare sa moara matusa si te-ai scos,ramai dupa si cu bani si cu casa ca doar numai un basit cutreira mapamondul dupa bani sa faca o casa sau ia imprumut de la banca.
   Tu cum ai face daca ai fi in locul lui?

 33. eu stiam ca de politica externa se ocupa presedintele țării.
  si-atunci?
  intilnirea asta cu chinezii si premierii din alte state est europene nu ar fi trebuit sa-l aiba pe TB in prim plan?
  ceva nu este in regula….

 34. Tot la Guvern a fost semnat şi un acord pentru investiţii în centrale eoliene şi echipamente de export între Romanian Păunescu Corporation, condusă de Bobby Păunescu, şi Mingyang Wind Power Group. Este singurul contract semnat în domeniu.

  De acum B1Tv e pierdut ….va cinta aria de la RTV-ul lui Ghita

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s