Cronică de film … astăzi genul horror

A Nightmare on Elm Street
(Un coșmar de pe strada Ulmului) într-o traducere mot à mot – strada asta la americani (vezi sugestia lui Eugeni cu Dogville) este similară cu John Doe – numele atașat la morgă cadavrelor cărora nu li se poate stabili o identitate) adică poate fi orice stradă din orice oraș al oricărei țări de pe orice continent al oricărei planete Pămînt.

 

A-Nightmare-on-Elm-Street-a-nightmare-on-elm-street-944628_1024_768

A Nightmare on Elm Street: http://www.imdb.com/title/tt0087800/

Vă mai amintiți filmul ăsta din 1984 (dap … toate legăturile de nuanță contează)?

Io l-am văzut într-o noapte pe un VHS pe la 1987-88 cînd se închiria un videoplayer și se adunau 20 de inși să vadă 10 filme capitaliste-împuțite (cu ușile bine închise) și Irina Margareta Nistor traducea „fuck you” cu „la naiba”.

Dimineața m-am întors acasă pe întuneric și frig (era iarnă și nici un bec de pe stîlpi aprins) uitîndu-mă în toate părțile să nu sară Freddy pe mine din vre-o întunecime apropiată, nereușind să disting (vorba juristului) între tremurături (de frig sau de oroare).

Ideea era că între realitate și coșmar nu se mai putea face diferența. Nu mai știai cînd este vis și cînd este realitate. Ucigașul te atacă în somn dar cînd te trezești vezi tăieturile cumplitei gheare pe propria-ți piele. Am visat oare sau coșmarul este chiar realitatea? Cumplit să vezi cu proprii ochi din dotare că ăla te hăcuiește într-un coșmar iar dimineața te trezești mort. 😆 Te sucești, te răsucești, te zbați în vis dar la venirea dimineții vezi că totul a fost în zadar. Ești mort, dus, împachetat, etichetat. Orice ai face realitatea confirmă coșmarul.


Aici se încheie cronica de film.

Și începe realitatea. Lui Ponta. În România. Anului 2013.

I’ve made my point. 😆

Fil

Reclame

41 responses to “Cronică de film … astăzi genul horror

 1. Buna dimineata!
  Ma speri ca eu ma duc la somn.
  Vrei sa imi spui watch out ca de nu ala o sa te fuck up in somn cu inspectorii lui de la fisc.

 2. Buna dimineata!

  Filadel,

  Ai dreptate: cosmarul e „tovarasul” nostru de zi cu zi. Mai mult de zi decat de noapte (lume pe dos)… Si ce mi se pare cel mai horror este felul cum se proiecteaza in viitor, amenintand serios sansa „trezirii” la o realitate fara spaime, o realitate normala la cap 👿

  Iata ceva despre pagini „proaspete” din scenariul cosmaresc pus la cale de freddy-felicsii autohtoni:

  http://www.evz.ro/detalii/stiri/mult-zgomot-pentru-pisic-1069613.html

  PS
  Cu ocazia asta adaug, legat de subiectul de ieri, ca nu ar trebui sa facem generalizari absolute. Chiar daca vocile lucide din presa sunt intr-o minoritate evidenta, ele inca exista si merita aprecierea si respectul nostru.

  • Mih
   Am vrut sa propun sa alcatuim o lista cu vocile lucide din presa ,cum spui tu..
   Alcatuita din cei care au coloana vertebrala,constiinta necumparata si nepatata,condei de foc ,tinuta profesionala ireprosabila,aceia care nu au pendulat intre bine si rau,intre urit si frumos,intre meschine razbunari date de probleme personale si in fine determinati de umori grandomane sau orgolioase fara masura.
   Imi este greu sa ma decid..

   Slujitorii ADEVARULUI…Sunt atit de putini ..
   Risc sa il asez pe acest palier pe Malin Bot…. in acest moment imi place stilul lui Banciu…
   imi plac si altii..dar uneori te trezesti la realitate aflindu-i in alta parte decit ai crezut a fi…dupa ce mi-au semanat saminta indoielii nu mai am loc pe lista..

   Sa te schimbi dupa cum bate vintul -cum este Ion Cristoiu dar si Badin si sa mai fii credibil??Si nu sunt singurii…

 3. De pe fb (Oscar Manto)
  Portrete de cosmar (cu fondul sonor adecvat, cu tot)

 4. Buna dimineata,

  Tine tot de horror-ul nostru de zi cu zi.

  Luati de aflati :

  Una din cele cinci firme de pază şi protecţie care a primit o parte importantă din contractul de zece milioane de euro este firma Axis Corporate Security. Această societate este controlată de către Ioan Andrei Rudeanu, ginerele lui Vasile Blaga, şi de către Aurora Mariana Rudeanu, cuscra liderului PDL. În ultimii ani, firma Axis s-a remarcat prin faptul că a beneficiat de numeroase contracte foarte bănoase obţinute din bani publici. EVZ a relatat faptul că Axis Corporate Security a obţinut numai anul acesta opt contracte de la CNADNR (Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România), în valoare de 2,2 milioane de euro. Cinci din cele opt contracte au fost parafate într-o singură zi. EVZ a solicitat Primăriei Sectorului 3 să precizeze care este cuantumul contractului parafat cu Axis Corporate Security şi pe ce perioadă a fost încheiat, dar reprezentanţii primăriei nu au dorit să ne răspundă.

  http://www.evz.ro/detalii/stiri/afacerea-scandaloasa-a-lui-robert-negoita-1069588.html

 5. Tradatorul asta de Blaga ar trebui sa plece imediat de la conducerea PDL. Imediat. Eu nu stiu cum de nu-si dau seama pedelistii cu scaun la cap cat rau poate face partidului un asemenea personaj fie si daca ar fi numai membru simplu dar tocmai Presedinte. Le anuleaza orice sansa de a mai fi vreodata credibili.

  Blaga, piatra de moara a actualei opozitii care prin acolitii lui din PDL impiedica coagularea acesteia in fata flagelului uselisto-mediatic care sta sa ne inghita pentu decenii multe de acum inainte.

  • Mihaela,

   Din pacate…ai dreptate.
   Si mai din pacate, cred ca Blaga nu va pleca prin contributia pedelistilor cu scaun la cap. Poate doar caracterul penal al relatiilor si afecerilor sale, via familia extinsa…sa-l „convinga” = oblige la pasul asta.

 6. Cosmarul de ieri, de azi, de maine ???

  Cum functioneaza capitalismul in China comunistilor / Vlad Mixich

  http://mixich.ro/?p=522

 7. neata,

  mai mult ca sigur ca:
  Q1 (pedelistii cu scaun la cap) < Q2 (pedelistii fara scaun la cap, dar asemanatori lui Blaga)
  🙂

  deh, oameni ca Emil Boc/ Funeriu/Monica Macovei /Sever
  Voinescu se pot numara pe degete….

 8. „Romania va deveni un tigru al Europei si, daca toti tigrii se vor reuni si vor colabora, se va dezvolta o piata uriasa”, a afirmat premierul Chinei, Li Keqiang,

  Romania putea deveni un tigru al Europei inca imediat dupa 1989, apoi si mai tigru odata cu aderarea la UE, daca, deci daca: nu s-ar fi furat atit de mult, daca securistii ar fi fost pusi cu botul pe labe, daca punctul 8/Proclamatia Timisoara-1990 ar fi prins viata….daca legea s-ar fi aplicat peste tot si pentru toti….

  si, deci, nu ar fi fost nevoie de nici un sprijin chinezesc!

  daca vrei (politic), (efectiv) poti!

  dar la noi nu s-a dorit absolut deloc, o haita de fosti din esaloanele 2-3-4 a reusit sa capuseze statul roman si sa-l roada de cca 140 miliarde euro!….

 9. horror cu iz de societate totalitara in devenire…

  Guvernul şi-a modificat site-ul, dar a şters complet arhiva ce conţinea activitatea tuturor premierilor anteriori. Primele informaţii coincid cu prima zi de mandat a lui Victor Ponta

  http://adevarul.ro/news/politica/pe-site-ul-guvernului-nu-maiexista-decat-guvernul-ponta-1_5294e6f0c7b855ff56414607/index.html

 10. ptr conformitate sa nu uitam ca ginerele lui Blaga e taman fiul unui PSDist de frunte. Ala lua contracte si fara Blaga. Asa ca eu personal ca indoiesc ca socrul decide, mult mai degraba tac-su.
  Ca nu e mare lucru de capul lui Blaga, asta e evident si sunt perfect de acord.Faptul ca e ginerele lui Blaga nu deranjeaza, asta iar e clar.
  As fi actionat la fel daca era vorba si de un uslamist, e bine sa spunem toata povestea.

 11. intrebare la radio erevan: e adevarat ca lui Ivan Ivanovici i sa dat o masina?
  raspuns: Da, numai ca nu e masina ci bicicleta, si nu i sa dat ci i sa furat.
  No cam asa si cu vizita chinezilor.
  Se pleaca de la :
  -Zice chinezul: conform normelor UE, China e dispusa sa deschida o linie de creditare de 10 miliarde pentru tarile din europa de est. si
  -S-au semnat niscai scrisorele de intentie.
  Deci creditare, adica imprumut si nu filantropie, si pentru tarile din UE de est, adica impartit la vreo 12 si nu la una.
  Ce aflam din presa:
  -Chinezii ne dau (adica asa dea moaca) 10 miliarde numai noua romanilor sa facem ce vrem cu ele.
  -S-au semnat deja contracte de miliarde de dolari cu firme romanesti.
  -Tot pe gratis chinezii ne fac autostrazi, linii ferate suspendate si lacuri de acumulare.
  -Noi in schimb le vom vinde pe bani buni gramezi de porci si vaci, pasamite la pret dublu decit daca le-am vinde la altii.

  In concluzie au aparut in sfirsit faimosii ciini cu cupoane de pensie si salarii bugetare in coada, ploua cu miliarde de dolari. Si fata de raii din vest „ne da” si noua cineva ceva. Eu cred ca pina la prezidentiale vom tot auzi de pe la tot useleul despre cum „imediat” urmeaza sa soseasca in portul Constanta containerele cu dolari si ce bine urmeaza sa o ducem.

 12. Si mai vad in stinga paginii o stire „PE a extins cu un an perioada în care România poate cheltui fondurile europene.”
  Marturisesc ca am problema cu logica romanilor. Adica de ce e mai bine sa iei imprumut de la chinezi decit sa iei aceeasi bani din fondurile UE, care bani din fondurile UE nu sint „linii de creditare” si deci nu trebuie inapoiati cu dobinda?
  Sa spunem ca stau intr-un cartier mai select dar am o casa darapanata. Am doua posibilitati: vecinii imi dau bani, fara nimic de dat inapoi, sa renovez casa sau iau aceeasi bani cu imprumut de la un camatar. In cazul unu ma aleg cu casa renovata, in cazul doi tot cu casa renovata dar cu o datorie de nu o pot duce si ramin fara casa.
  Problema e ca daca iau banii de la vecini aia o sa verifice sa cumpar cu ei tigle, vopsea etc, si imi sar in cap daca in loc de materiale dau bani pe tuica. Daca iau banii de la camatar pot sa-i beau pe toti la crisma si sa nu renovez nimic.

 13. 1, 2 – 1,2
  vine Ponta după noi!

 14. Răspuns argumentat la deflația lui LV (Logică Virusată):

  http://logec.ro/deflatia-se-trateaza-cu-stiinta-economica/

 15. BUNÄ;
  ce se intamplä si intamplat in Romania nu-si inchiüuie cei dinafarä,
  dar au inceput sä se dumireascä, ilici este un criminal ce trebuia cu totzi ai lui la puscärie, iar haita rosie MATRAFOXATÄ; ESTE
  CEA MAI MIZERABILÄ PROGENITURÄ A BOLSEVISMULUI:

 16. AM VÄZUT CÄ SOBOLANUL DE CASÄ A TURNÄTORULUI”PE-LABE”
  GOLANUL MATRAFOXAT; la atacat pe Prisecariu, care chiar a fost elegant, dar matrafoxatul pe – ladä, are tupeul tziganului.

 17. Premierul chinez tine un discurs in parlament. O buna ocazie sa aflam ce ne paste in viitorul uslamist. Ia sa vedem ce zice chinezul si ce inseamna de fapt:
  -„Romania dezvolta o politica catre est iar China o politica catre vest”. Avem confirmarea orientarii Tontacului cu directie opusa 180 fata de UE si US.
  -„China alege Romania ca un pilon important pentru cooperarea cu Europa Centrala si de Est si pentru cooperarea cu UE”. In traducere, am gasit guvernul fara scrupule care ne permite sa bagam bocancul in UE pe usa din dos.
  -„Exista un proverb roman: apa trece, pietrele raman.”- adica capitalismul e trecator, socialismul asigura putere vesnica.
  -„Am urmatoarele propuneri; aprofundarea increderii politice dintre cele doua tari.”- adica cine se aseamana se aduna, proletari din toate tarile uniti-va, hai tovarasi uslamisti ca de la 70 la 99% nu e mult.
  -„Anul viitor China va importa din Romania aproape 5.000 de vite”-Hm, asta e cam departe de cele 10 miliarde de dolari cu care ne abureste presa.
  -„China si Romania sunt hotarate sa infiinteze grupuri de lucru pentru construirea de cai ferate de viteza mare si reactoare nucleare.”-he he, intram la categoria autostrazilor suspendate ale lui Oprescu. Grupuri de lucru suna supect de similar cu comitii parlamentare, adica se va da mult din clanta, se vor prezenta nenumarate proiecte si nu se va face nimic.
  -„Vom oferi burse pentru ca studenti romani sa candideze la burse din China in programul de 5.000 de burse pentru Europa Centrala si de Est.” Hm si hm. Adica chinezii care vor sa invete carte cu adevarat sint trimisi in US, deci pe locurile ramase e nevoie de citiva naimiti din Romania care sa fie si bine indictrinati ideologic. A se vedea punctul cu „aprofundarea increderii politice”.
  -„Dl Crin Antonescu mi-a spus ca diseara poate sa imi ofere o surpriza, sa ma intalnesc cu un prieten vechi care acum este senator. Astept chiar acest moment.”. Bun, seful opozitiei de dreapta din guvern, mister KKR, e si asta comunist sadea.
  -„Romania e un binom strategic.”-adica avem un guvern care sint si prosti si fuduli, deci curat binom, si sint si corupti si lacomi,deci curat strategic.

 18. O surpriza placuta cu str Ulmului, Demult am locuit acolo, dar in Craiova nu in SUA. In America fiecare orasel are o Elm street. Nu are legatura cu john doe nici sa pici cu ceara .
  Un detaliu: Locuind pe str Ulmului, tipul din poza din stanga sunt eu. E drept ca m-a prins fotograful cam nervos, dar e totusi o poza buna

 19. Astept sa treaca 15 minute sa vorbeasca Basescu. El ne da la toti sa sugem din tzitza sperantei 🙂 Sa-l tina Dumnezeu.
  Tomak, dom prof Preda si alti pitici nevolnici, cred ca stau cu carnetul de notite si pixul pregatit ca sa primeasca lumina si idei de lupta ale opozitiei
  Jurnalistii de tip Pora, etc asteapta sa gaseasca argumente ca au avut dreptate iar ……. Turambar sta cu etiltestul lipit de ecranul televizorului

 20. EU AM O STARE MIZERABILÄ

  chinezul are acelas mizerabil ,populist discurs ca CEAUSESCU

  nu suport sä mai väd asa ceva.

 21. Voi ce intelegeti din toate tirguielile astea cu China??
  Se vehiculeaza cifre ametitoare …transformate in stindard ce umfla bojocii ponto=tontilor … nu stiu ce sa cred..parca chinezii ni le da ,nu ni le ia…

  DE UNDE???? miliarde de dolari???in contravaloare cu ciurde de porci si vaci????
  Rasu-plinsu…
  De unde are statul porci si vaci???cred ca mai cistigati erau cu ceva pisici si caini…gratis..
  Ponta ,iresponsabilul vinde pielea ursului din padure…nu stiu daca a vazut vreodata o vaca sau un porc….si daca stie statistica oficiala cu privire la numarul de capete existent…

 22. Emisiunea ,,Exces de putere” a fost stearsa de pe grila Antenei3 cu tot cu moderatoarea sa, Oana Stancu. Seful neoficial al trustului Intact, Dan Voiculescu, ar fi luat decizia imediat dupa ce jurnalista ar fi facut… exces de putere. Aceasta l-a tavalit pe deputatul argesean Mircea Draghici, intr-o emisiune considerata de multi a fi un adevarat linsaj mediatic.
  😛

 23. @markwilliams,

  cred ca tactica lui ponta este de a-l sfida pe TBasescu din nou si din nou – de data asta in politica externa…si sa-i faca in continuare curte lui bombo_N0049, care are mari slabiciuni vizavi de China (socrul sau a fost ambasador in China, a cumparat tone de obiecte din china cu banii expediati in topuri de hirtie)..

  iar legat de bani, sa nu ne imbatam cu apa rece…
  10 miliarde US $ (atentie: nu este vorba de euro) „promisi” de chinezi se impart la vreo 16 state est europene….

  iar UNIUNEA EUROPEANA ne da gratis sau aproape gratis 40 miliarde de euro (atentie euro, nu US $) numai sa facem proiecte corecte, oneste si banii sint la noi!
  la fel ca la polonezi…doar ca polonezii au papat /valorificat banii europeni in proportie de aproape 100%

  si la aceste 40 miliarde euro se mai adauga banii europeni neconsumati nici pina in ziua de azi….tot citeva miliarde…

  • Skorpi,
   Este corect ,este institutional ca in tara in care are loc un asemnea forum international,presedintele sa nu fie invitat sa adreseze un cuvint participantilor??

   Si eu am parerea ca Adrian Nastase este cel care ii face tactica de sah lui Ponta…Imi imaginez cit de multa ura si dor de razbunare are Bombo impotriva lui Traian Basescu…
   Si il foloseste pe prostanac sa se razbune…

   teatrul cu China este exprimarea publica pentru ca PSD sa arate ce cale doreste sa aleaga pentru viitor…
   Calea Matasii via Eurasia…
   Sfidind Uniunea Europeana si Parteneriatul de 20 de ani incheiat cu SUA.
   La adresa poporului roman se petrece o grava deturnare de la vointa sa liber exprimata ,odata cu intrarea in UE!

   Si mai grav mi se pare faptul ca din sala Parlamentului a fost SCOS drapelul Uniunii Europene si expus cel al Chinei..

   O sfidare si o nesimtire POLITICA de nesuportat!

 24. MRU

  Este chiar ultima încercare pe care o mai fac – aceea de a-i aduce pe toţi să recunoască şi urgenţa şi necesitatea acţiunii unite a dreptei. Acesta este rolul întâlnirii, care va fi, şi de aici încolo vom şti şi noi cine joacă de fapt pentru USL, încercând să joace singur, şi cine îşi doreşte cu adevărat o schimbare pe fond a politicii din România”, a mai spus Mihai Răzvan Ungureanu.

  http://www.agerpres.ro/media/index.php/politic/item/240822-Ungureanu-FC-PDL-e-deschis-la-organizarea-unei-intalniri-pe-tema-unificarii-fortelor-de-dreapta.html

  mi se pare mie sau renunta prea usor?!
  pacat ca nu a reusit sa convinga pe mai nimeni…..

 25. Pai nu a reusit sa convinga ca doreste unificarea dreptei pur si simplu ci ca e nevoie de dreapta unita ca MRU sa fie seful ei cu mari sanse de a castiga toate alegerile
  Nu a dovedit niciodata generozitate sa cedeze el pentru cauza ci a lasat impresia ca totul e subordonat destinului sau fabulos: un baiat din Iasi ajuns presedintele uniunii intergalactice in care sistemul nostru solar e cam 1/25 a parte.
  In America te invata din gradinita ca intii trebuie sa dai tu ca sa primesti. ori pe MRU parintii aia din Tirgu Cucului l’au invatat de mic ca el trebuie intii sa primeasca si apoi sa dea

  • Tds,

   Ieri MRU a spus ca : „Si-a neglijat partidul”. Asta inseamna ca avem o oarecare nemultumire in teritoriu. (vezi TOG). Deasemenea inseamna ca la negocieri nu este sustinut de fapte…..ci de vorbe….
   Asa cum am mai spus, cred ca „fuziunea cu PMP” are niste hopuri de trecut

 26. Purtătorul de cuvânt al Guvernului este partener de afaceri cu fiica cea mare a lui Dan Voiculescu

  Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Theodor Mirel Palada , figurează ca asociat în patru firme, două dintre acestea fiind înfiinţate în 2013; ciudat este faptul că soţii Palada au fost numiţi administratori la aceste firme deşi se presupune că aveau cazier fiscal la momentele respective

  – Palada este partener de afaceri cu fiica cea mare a lui „Felix”, Camelia Voiculescu, în COMPANIA DE CERCETARE SOCIOLOGICĂ ŞI BRANDING FORUM, firmă care în 2012 a raportat pierderi de 374.592 lei, la o cifră de afaceri de 474.242 lei

  cititi aici:

  http://www.antitepari.ro/informatii/articole/100253-purtatorul-de-cuvant-al-guvernului-este-partener-de-afaceri-cu-fiica-cea-mare-a-lui-dan-voiculescu

 27. Un Cosmar pe masura Europei

  <Omul care a înspăimântat Europa. Germania şi-a pierdut iluziile

  Europa va trebui să regândească relaţiile cu Rusia şi să înceapă să discute cu ea cu voce fermă. Şi aceasta deoarece Kremlinul face un joc tot mai dur cu UE. Suferă din această cauză nu numai Lituania, avocatul apropierii Ucrainei de Uniune, dar chiar şi Olanda, care nu este favorabilă acestui proces. scrie RADOR, care citează Gazeta Wyborcza din Polonia.

   În primăvara anului 2008, când Polonia şi Lituania au făcut demersuri la summitul NATO pentru deschiderea pentru Ucraina şi Georgia a uşilor Alianţei (inutil, aceste ţări primind doar vestea că vor deveni cândva membre), presa din Germania a ţipat că ar trebui să „li se sucească mâinile iraţionalilor polonezi şi baltici mai înainte de a strica relaţiile Rusiei cu UE”.

  Invitat la lucrările summitului, Putin a spus că Ucraina este un stat artificial. Liderii occidentalui s-au prefăcut că nu aud aceste cuvinte.

  http://www.capital.ro/detalii-articole/stiri/omul-care-a-inspaimantat-europa-germania-si-a-pierdut-iluziile-189276.html

 28. In anul 2007 Viorel Victor Ponta s-a cununat cu Daciana Sirbu in anul 2007 ,in CHINA.(la ambasada romana din China)
  Asadar relatia lui Ponta cu China depaseste stadiul sepcutei maoiste…ce ascunde afinitatea bolnavicoasa pentru dictatura chineza a mitomanului???

 29. Atmosfera devine irespirabila …se impute cu stridenta…
  Ar trebui ca sa existe CINEVA ,societate civila sau a patra putere din stat care sa ii ceara nemernicului sa isi dea demisia…

  Motivele sunt nenumarate..fara numar..fara numar…
  Scoaterea drapelului UE de la palatul Victoria si Parlament consemneaza un abuz de putere ilegitim si sfidator pentru poporul roman..este o INSULTA adresata cu cinism Uniunii Europene…de catre o lichea ordinara ca Ponta..

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s