Și totuși…….. dreapta……. președintele……inima….Țara

MRU a trimis o scrisoare, aproape ultimativă, dreptei, de tipul: să vedem cine este cu noi (bunii) și nu este cu noi (răii).  Mă aștept ca orgoliile să răbufnească. Intenția nu este rea, dar drumul spre iad……..

Ce cred că ar trebui să facă MRU ? Cred că ar trebui să devină un om politic de anvergură, care sa arate ca a invatat din greșeli. Pentru asta, cred eu, MRU ar trebui sa:

a) Caute un candidat la președinție (altul decat el), independent sau/nu care ar putea să fie agreat de toate partidele de dreapta și chiar și de unii din usl. (Cristian Diaconescu, B. Aurescu de exemplu dar mai sunt și alții pe care nu îi știu.).

b) Să inițieze discuții cu Președintele Traian Băsescu și să colaboreze cu el. Pentru că el (TB) are în mână pârghiile unirii dreptei sub același proiect – candidatul la președinție si cu valorile promovate de TB. Aceste valori fiind punctele de coagulare ale dreptei si nu persoane sau principii spuse in „sotto voce” ca sa nu deranjeze eventualii prieteni politici (irl).

c) Să pregătească PFC pentru alegeri la PE. (A declarat că a cam neglijat partidul).

Abia atunci, cred eu, poate deveni, cu timpul, de facto, conducătorul dreptei.   Aici s-ar vedea sacrificiul, dorința de feri România de nenorociri (si nu compromisul cu primarii pdl – considerata de MRU nenorocirea maxima, vezi „fapte si nu vorbe”-pe cand adevarata nenrocire a fost aducerea usl la putere datorita inflexibilitatii si simtului politic )

Vreau să fie clar, nu fac comparație între usl și dreapta. Nu poate exista o atare comparație. usl este o haită de hoți și tâlhari pusă pe îmbogățit fără niciun scrupul.

Aceasta este părerea mea. Nu înseamnă că nu o să mi-o schimb în funcție de evoluțiile ulterioare și de alte păreri autorizate 🙂

PS. Dreapta mai are să învețe CUI se adresează,  DE CE  și CUM se adresează lor. Fiind prea mulți profesori am impresia că mulți se cred la scoala, predau ca la școală ce cred ei că este bine pentru dreapta, numai că antreprenorii – adevărata dreaptă – au nevoie de ajutor efectiv și de identificarea politică a problemelor lor. Acum câteva zile Papahagi (pe care îl apreciez foarte mult) spunea că: „dreapta ar trebui să facă un pact al limbii române”. Păi a) Papahagi ESTE dreapta! b) asta sună a lecții, nu? c)O sa dăm examen de admitere la dreapta? Atenție, nu afirm că nu are dreptate, că nu ar trebui o mai bună cunoaștere a limbii române, doar ca mesajul nu este relevant.

Update: Papahagi pe fesibuc, zice foarte bine, cam ce am zis și eu 🙂 :

„E simplu: toți reformiștii dreptei să vină alături de cel care i-a promovat în spațiul public, adică Traian Băsescu. Toți cei care vor opoziție la USL să se strângă în jurul celui mai eficient și redutabil adversar al USL, Traian Băsescu.”

Update 2:

Funeriu a spus același lucru ca Papahagi, (29-11-2013)la „interviurile evz”. A adăugat: Extrem de important.(Poate ca înțeleg naibii si Udrofobii): fractura in pdl s-a datorat poziționării fata de reformele lui TB.

Eugeni

Reclame

134 responses to “Și totuși…….. dreapta……. președintele……inima….Țara

 1. Buna dimineata!

  La Multi Ani, tuturor celor care isi aniverseaza azi, de Sf. Andrei, ziua onomastica! 🙂

 2. Salut
  Eu fiind antreprenor si nu profesor am sa explic altfel lucrurile 🙂
  1) MRU e poate bun pe o functie in care esti numit dar nu una in care esti ales

  2) MRU e un slab antreprenor/manager/tehnician iar partidul pe care l-a construit e un esec. i (se poate detalia) Nu e in stare sa construiasca o organizatie sau nu vrea o organizatie. (alegatorul vede asta ) De fapt mru vrea o racheta , care sa il propulseze pe el insusi iar treptele rachetei se pot pierde imediat dupa ce si-au terminat combustibilul

  3) Partea trista este ca unificarea dreptei se poate face doar cu o sabie in mana si cu un morcov in mana cealalata. La fel ca unificarea statelor germane sau a cnezatelor rusesti ea se poate face prin forta si prin dulceata. Ori mru nu e in stare sa uneasca si cu sabia.El asteapta doar sa ii cada in brate toata dreapta.
  In rest e nemaipomenit – parerea mea –

 3. Eugeni,

  „Fiind prea mulți profesori am impresia că mulți se cred la scoala, predau ca la școală ce cred ei că este bine pentru dreapta, numai că antreprenorii – adevărata dreaptă – au nevoie de ajutor efectiv și de identificarea politică a problemelor lor.”

  Au tot aparut comentarii de acest fel. Unele, intr-o nota peiorativa inacceptabila. Eu nu sunt de acord sa blamam oamenii, sa-i ironizam (pana la dispret uneori) pentru ca sunt profesori, de parca aceasta categorie profesionala ar fi prin definitie, de rang inferior (iar politic o „pseudo-Dreapta”???)
  Cred si eu ca antrepenorii sunt (sau ar putea, sau ar trebui sa fie) categoria cea mai apta sa reprezinte Dreapta dpdv economic. Si nu doar economic, ci si politic. Daca „adevaratii” oameni de Dreapta sunt antreprenorii si nu sunt multumiti de prestatia politica a profesorilor, au o solutie eficienta: sa se implice ei insisi in politica, sau CEL PUTIN, daca nu pot/ nu vor sa-si sacrifice timpul si afacerile personale, sa aiba INITIATIVA (asta-i de dreapta) unui dialog direct cu cei care au intrat in politica. Poate asta ar ajuta pe toata lumea. Altfel, doar stand pe margine si „chibitand”, avem o critica sterila care nu duce nicaieri.

  • Mih
   Eu am spus lucruri serioase – referitor la neputinte – si ar fi bine daca nu ai trivializa
   Stiu ca e greu dar incearca sa intelegi:
   Politica in tara asta o o fac profesoreii si avocatzeii in general niste matze fripte si niste coate goale.
   Pe tot esichierul politic liderii sunt toti profesorei si avocatei.
   Unii dau cu zarul si ajung la stanga ceilalti ajung pe dreapta. MRU ar putea fi foarte bine liderul unui partid socialist (nimic din backgroundul sau nu contrazice asta ) iar Adrian Nastase – tot profesor – lider de partid de dreapta
   Socialistii caviar cu rolex si capitalistii bugetari , De tot mucalul

   • DEX: TRIVIÁL, -Ă, triviali, -e, adj. Vulgar, ordinar; obscen, necuviincios, indecent, scabros.

    Nu ma intereseaza daca stapanesti sau nu intelesul corect al cuvinteleor. Nu e prima data cand iti permiti un limbaj pe care il consider cel putin nepotrivit, ba chiar absolut ofensator si inacceptabil.
    Foloseste-l cu cine iti permite asta, nu cu mine!

    • Draga Mih
     Este riscul pe care ti-l asumi atunci cand recomanzi ca antreprenorii sa intre in politica pentru ca bietii profesorei si avocatzei vor sa fie presedinti _
     Ne recomanzi noua: Ori intrati voi sa fiti presedinti ori nu mai criticati 🙂
     Asta este obscen
     De ce nu intri tu ?
     Esti de dimineata pana seara pe blogul asta. Cred ca sotul copiii si nepotii isi fac singuri cafeaua ciorba si dau cu aspiratorul. Ai timp, ai nerv, ai mandrie , ai citate …. fa-o tu. Tomac te asteapta !

     Iti place raspunsul meu ? Sigur nu iti place ! Ce am spus eu este doar sa gandesti de doua ori. Ai spus-o exact ca acela care te impinge in autobuz si cind cracnesti iti spune: Daca nu iti place inghesuiala cucoana atunci mergi cu masina mica !
     In rest no offence 🙂

    • Last,

     Confunzi ce spun cu ce (vrei sa) intelegi.
     Din partea mea, e „stop” dialog.

    • Despre ce vorbim? Unde? Ce facem, ieşim din drumul principal?
     Ne afundăm în discuţii sterile, cu un puternic iz profesoral, iritante pentru TOŢI?

     Iată un segment al dreptei în toată splendoarea ei!

     Şi un chibiţ de dreapta. Eu. Moş aa. Alţi chibiţi, viitori votanţi, ce gândesc, citind această răbufnire de orgoliu a lui Mih? „Şi aici se ceartă!”
     ORGOLIUL suveran!

     lplopulcuportocale

    • Vreo 15 ani am fost antreprenor, dar m-am retras la aceleaşi dimendsiuni (!). A fost greu! F.greu!

     laplopulcuportocale

   • Draga mih
    Ce spun eu este pentru tot Copacul. Altfel nu m-as obosi

   • last. Accepta te rog ca a fi politician e o PROFESIE. Aceasta profesie si antreprenoriatul nu au nimic in comun. Conducerea POLITICA a unui partid nu este entrepreneurship (spre deosebire de secretarul general si t sau trezorierul partidului].
    Nu cred ca poti numara pe degete cati antreprenori au devenit mari politicieni [Maggie doar a LUCRAT in farmacia tatalui]. DOar Berlusconi si nu mi se pare un fantastic punct de referinta {daca n-ar fi fost decimata clasa politica italiana de Mani pulite probabil ca nu ar fi existat Forza Italia}.
    Iar candidatul nu trebuie sa fie doar acceptat de partide ci mai ales de electorat – cele faimoase cinci milioane de voturi.
    PS. nu cred ca De Gaulle sau [nomina odiosa Mussolini] erau manager/tehnician/antreprenor si totusi au galvanizat electoratul. Intre altele Benito era INVATATOR de profesie. SI parca si Tito.

    • @cinic nu intelegi fenomenul dar nu ma mir prea mult– dreapta e la inceput in romania.
     1
     nu are legatura cu meseria dragule ci cu disciplina. Antreprenoriatul este o disciplina la fel ca si fizica chimia sau biologia
     Un proprietar de fabrica sau de butic nu are obligatoriu gandire antreprenoriala
     in timp ce unul fara scoala ca Onassis sau Bill Gates a avut-o

     Antreprenori nu sunt aia care deschid inca un butic care vinde tot aceleasi tigari si aceiasi guma de mestecat la fel ca celelalte 20 buticuri din zona existente
     Ori MRU asta face figurat vorbind cu partidul ala amarat

     Ce dreak dai exemple mirobolante cu citi tejghetari au ajuns presedinti si cu citi presedinti au ajuns tejghetari . 🙂
     Te bagi sa faci operatie de amigdalita ? Nu ?
     Gandeste-te ca subiectul e tot cam de factura asta 🙂

     Te legi de meserii. Un conducator de inteprindere nu este obligatoriu un antreprenor iar un profesor poate sa aiba gandire antreprenorilala. Prostii astia ai nostri doar distrug partide.

  • Mih,
   Buna dimineata,

   Subscriu 100% comentariului tau, mai ales la
   Altfel, doar stand pe margine si “chibitand”, avem o critica sterila care nu duce nicaieri.” Ba duce, Mih, duce la DEZASTRUL pe care-l traim azi cu totii.

   Pai n-am avut ” antreprenoriati” alde tariceanu&patriciu&.
   N-am vazut ce a iesit ? CEA MAI MARE TRADARE DIN ISTORIA MODERNA A ROMANIEI. Actiune datorita careia traim HOROR-ul de azi.

   • Mihaela, doamna profesoara confuzezi
    🙂 E o falsa problema. pe care mih a indus-o iar tu ai luat-o ca atare
    Problema este ca profesorul MRU nu actioneaza antreprenorial si nu ca nu e buticar. 🙂
    Exemplele tale sunt nefericite. Nu numai ca cei doi nu sunt decit capitalisti de carton cu afaceri esuate dar ambii provin din profesori 🙂
    Tariceanu la constructii iar Patriciu la arhitectura – l-am avut lector la studiul formei Stufo cum ii spuneam noi 🙂

 4. Neata! 🙂

  MRU face „calculelele” ajutat de Eugen Tomac.

  Liderul „Forţa Civică”, Mihai Răzvan Ungureanu, nu exclude un tandem cu vicepreşedintele PDL, Cătălin Predoiu, în perspectiva alegerilor prezidenţiale de anul viitor. Varianta Ungureanu – candidat la preşedinţie, Predoiu – premier, este „una interesantă”, a declarat ieri fostul premier pentru „Ziarul de Iaşi”. Întrebat dacă vede posibil şi un tandem inversat, cu liderul PDL în postura de candidat la Cotroceni, MRU a evitat un răspuns tranşant. „Nu mi-am pus astfel problema. Dar ca premier nu m-aţi văzut să am frisoane”, a răspuns Ungureanu. […]
  Preşedintele Mişcării Populare, Eugen Tomac, a lăsat de înţeles că formaţiunea pe care o conduce ar putea susţine candidatura lui MRU la prezidenţiale.”Sigur că privim aşa: o viitoare structură politică să susţină un candidat cu cele mai mari şanse la prezidenţiale. Sunt convins că MRU va fi un mult mai bun preşedinte decât Victor Ponta sau Mircea Geoană”, a declarat Tomac, aflat la Chişinău, citat de Unimedia.

  Extras din Ziarul de Iasi.

  • Asta se cheama cadril
   Se duc la cafine central : Tomac sef de partid pus de Basescu si MRU tot sef pus tot de Basescu si se joaca cu cartonase . (pacat ca basescu nu a dat si o clona a lui ) : Pe asta il punem ministru pe asta il punem ghinarar 🙂
   Sunt niste tineri spalaciti (ca sa nu spun impotenti ) care nu spun nimic original de capul lor.
   O idee originala a lui Tomac sau a lui MRU ? Doar sunt presedinti de partide, si vor sa conduca romania cu gandirea lor

   • exact last. Gandirea de antreprenor si politica sunt doua lucruri diferite. Daca acum se face un commitment imuabil, asupra acelei persoane se va pravali tot produsul latrinelor PLUS articolele „echidistantilor si independentilor [alde Pora si Tapalaga]” pana cand vor reusi sa demoleze candidatul.

    • @cinic
     imi pare rau dar gresesti.
     Gandirea antreprenoriala e necesara in orice inteprindere inclusiv in politica daca politica presupune o organizatie, daca presupune o idee calauzitoare, daca presupunere o oferta adresata electoratului urmata de indeplinirea ei

     Credeam ca nu te impiedici in cuvine 🙂

   • Last,

    contradansul este asemanator cu cadrilul. Deocamdata unul danseaza afectat cadril, celalalt danseaza contradansul cu figuri. N-au nici simtul ritmului, nici ureche muzicala, sunt niste ursi de balci.
    Presedintele care intotdeauna actioneaza antreprenorial le va da insa lectii de dans si va incepe cu „Alunelul”.

    Alunelul, alunelul,
    Hai la joc.
    Să ne fie,
    Să ne fie, cu noroc!

    Cine-n horă o să joace,
    Mare, mare, se va face!
    Cine n-o juca de fel
    Să rămâna mititel!

 5. Remember MARK TWAIN 30 noiembrie 1835

  Mark Twain & politica.

  – Cetăţeanul care consideră că veşmintele politice ale comunităţii sale s-au ros şi, totuşi, păstrează tăcerea şi nu se agită pentru a-i da un nou veşmânt – acela este un cetăţean necredincios, un trădător

  – Să zicem ca eşti un idiot. Şi să zicem că eşti membru al parlamentului. Dar asta înseamnă deja că mă repet.

  – Daca votul nostru ar putea schimba ceva, nimeni nu ne-ar mai lasa sa votam.

  – Grăbiţi-vă să cumpăraţi pământ, nu se mai fabrică…

  – Dacă nu citeşti ziarele, eşti neinformat, dacă le citeşti, eşti dezinformat.

  – Cand realizezi ca esti de parte a majoritatii, este timpul pentru reforma.

  – Nici o viata, libertate sau proprietate nu este in siguranta, atata timp cat aparatul legislativ este in sesiune.

 6. neata,

  Nimeni nu-i blameaza pe profesori, dar absollut nimeni, ci pe profesorul MRU sau pe profesorul X sau Y !

  adica: ce-ar fi ca in locul lui dom’ profesor MRU sa fie dom’ profesor Funerui!?
  nu-i asa ca se schimba povestea? criticile dispar?!
  🙂

  deci este vorba de a avea sau a nu avea stofa de lider!
  a avea sau a nu avea charisma,
  a avea putere de a imboldi mii, sute de mii de oameni sa te urmeze…..

  poate MRU sa atraga masiliiiii?
  eu cred ca nu, nici macar pe pedalisti nu-i atrage.
  El vrea sa fie candidatul dreptei la presedintie, el vrea sa devina presedintele Ro, corecta dorinta, nimeni nu-l blameaza pentru acest lucru, dar faptul ca cei din dreapta nu-l cheama nu este numai din orgoliu, ci pentru ca multi isi dau seama ca nu poate cistiga in fata celor 2 masini de propaganda aka antonescu (desi cred ca el va iesi din joc) si aka ponta, care este capabil sa-i convinga pe bizonii prosti, spalati pe creier sa-l voteze in decembrie 2014 pentru scaunul de la cotroceni.
  jaaaale, mama jale….
  dar asa va fi daca liderii partidelor de dreapta se mai c…. atit de mult
  😛

  • skorpy asa e
   Problema nu este ca mru e profesor ci faptul ca trateaza viata noastra si viata lui Moise pe care o preda la curs.

   Funeriu e mult mai mult decit un profesor : Inainte de a veni in romania si in politica: El e antreprenor caci a venit cu o idee de cercetare, apoi e manager caci a managerizat ideea conducand o echipa complexa de cercetatori a avut un buget pentru asta apoi e un tehnician.

   MRU e doar un tehnician. si imi e frica ca va fi un Emil Constantinescu dupa castigarea alegerilor. Funeriu nu ar fi asa ceva in nici un caz.
   Funeriu ala uratu se uita prin televizor la tine si iti spune: Tot ce am promis am facut. ! MRU incepe sa roteasca ochii in sens direct trigonometric si sa spuna: TB e cetatean roman deci poate adera la partidul meu ca orice cetatean roman,

  • dar asa va fi daca liderii partidelor de dreapta se mai c…. atit de mult

   Eu cred ca daca electoratul de dreapta va mai stramba mult din nas la unul si la altul sfarmitandu-se in mici sectulete adoratoare a unuia sau altuia „tot jaaaale, mama jale….” va fi.

   • Eu, Skorpi, eu, dupa atatia si atatia ani, eu. Pentru ca am considerat cand am citit ca gresesti si gresesti profund. Am dat minus cu multa, multa tristete.

    p.s.
    in privinta minusurilor, punem pariu ca voi primi eu mult mai multe decat vei primi tu… asa ca vei fi razbunat.

    p.s.1
    Imi promit sa nu mai intru azi pentru ca nu voi sa mai citesc ce presimt ca voi citi. Repet aceasta fragmentare a electoratului de dreapta cel putin cel de pe bloguri e de RAU AUGUR.
    Zici ca ne-am pus si cerem CUI ??? (aaaa… oamenilor politici de dreapta) sa gaseasca unul care sa ne fie pe plac. Pai nu se vede ca N-AU ? Pentru ca daca aveau ni l-ar fi jertfit, sa ne vada dracului multumiti, odata si odata ?

    ps2
    Blaga nu intra in categoria oameni politici de dreapta. Mare greseala a pdl-ului alegerea lui. Si tradator si dobitoc.

    • @Mihaela,
     ai citit cu atentie tot ce am scris eu azi aici?
     daca da, daca ai citit cu atentie, atunci ma vei intelege!
     imi vei intelege, de fapt, si amaraciunea

  • băi, care mi-a dat minus?!?!?
   danke, danke!
   mai vreau minsuri!
   =))

 7. si, totusi, eu nu cred ca conteaza ce meserie ai, hai, profesie..
  iata, Basescu este fost ”marinar”, constantinescu a fost profesor, iliescu activist de partid….activistul de partid a avut cei mai multi sustinatori….

  In orice caz, pentru mine NU conteaza ce studii ai.
  ca sa reusesti sa fii ales trebuie sa mai ai si altele….cum am mai precizat mai sus…deci, nu va mai ciondaniti pe a fi sau a nu fi profesor
  🙂 😛

  • skorpy
   Chestia cu meseria e triviala si o tampenie bineinteles. (e bine ca exista institutia minusului si plusului , pt ca arata rapid cati ipocriti sau superficiali sunt in ora aia pe blog )
   Cine e atent vede ca meseria de sef de partid sau stat este diferita si nu o poti trata ca pe un dinte – daca ai fost dentist sau ca pe limba copta daca ai fost profesor. Basescu e marinar dar a avut avantajul ca a fost manager si antreprenor la nivelul Biruintei plus, plus, plus ca … stie sa invete. Ori MRU nu a invatat nimic in anii astia.

   E alt job.
   Clientilor mei le povestesc – pe bani bineinteles – 🙂 despre THE FATAL ASSUMPTION : Presupunerea ca daca esti bun frizer sau faci placinta cu mere minunat poti conduce o afacere de frizerie sau una de placintarie. E un job cu totul diferit… si multe din falimente au originea aici . E un …. profesor care a scris 10 carti pe subiectul asta 🙂 Michael Gerber

 8. Pur si simplu,nici nu stiu ce sa mai zic…s-a erodat subiectul..
  MRU nu are stofa de politician..Dupa atita vreme de aparitie publica,MRU,ar fi trebuit sa ocupe azi,un mare spatiu mediatic…
  Si cum nu ocupa,nici ca exista…
  Amintirile frumoase despre MRU nu tin de cald si de actiune in fronda..
  Am aceleasi imagini nepatate despre domnia sa…
  Poate ca functia de presedinte i-ar veni bine…are multa experienta in relatii externe si in formatia sa de diplomat..
  Nu stiu si nu cred ca are potential pentru a o cistiga electoral…O sa il vedem bara la bara…cu cei mai vicleni,mincinosi oratori ,sponsorizati la greu de finantatori interesati a isi plasa omul la Cotroceni…

  • mark salut. Pentru a atrage voturi si de la ….. nu poti fi eclectic caci nu te va pricepe exact ACEL electorat. Sa nu uitam cele 5 milioane necesare. Ce n-am vazut eu pana acum este COJONES, adica curajul de a afirma ca Partidul X nu se adreseaza DELOC unei categorii sociale [de ex. ” blonzi” sau „cu par prea scurt”] si deci nu face zambre catre acestia si nu investeste in mesajele corespunzatoare. Asta ar face un antreprenor definindu-si marketingul [am zis asta mai mult ca sa-l „imblanzesc” pe Last].

 9. @Mihaela,

  eu, personal, nu strimb din nas, ci inteleg foarte foarte foarte foarte bine
  ca MRU nu are sanse sa cistige in Romania anului 2014!

  eu l-as vota, tu l-ai vota, mih l-ar vota, dar NU ajunge, caci vine masina de propaganda cu bocancii rosii aka ponta si va rade tot, asta nu intelegeti voi cind unii spun ca MRU nu are sanse,

  nu ca MRU nu ne place noua, poate nici nu ne place noua, desi ne-a placut cindva (vezi emisiunea MRU-Gadea cindva demult prin primavara 2012)….

  Mihaela, trebuie gindit altfel: cine il matura pe ponta la un meci in 2?

  • De unde stii ? De unde stii ? De unde stii ? De unde stii ??????????

   L-a invins amaratul de Constantinescu pe smecherul Iliescu, ai uitat, ce naiba ?????

   DA numai ca la Constantinescu n-a mai cartit nimeni asa cum se carteste azi.
   Ne-am pus toti pe munca intr’u inlaturarea lui Iliescu si a regimului lui mafiot si numai de bine nu-l aveam pe Constantinescu. Cel putin eu si sotul. Si crede-ma, am depus eforturi mari inclusiv materiale pentru alegerea sa, in fapt pentru izbandirea dorintelor mele.
   Nu inteleg de ce astazi nu mai gandim ca atunci, nu inteleg deloc.
   A fost in 1996 o solidaritate pe care din pacate n-o mai intalnim azi.
   Se compara MRU cu Constantinescu, ce naiba (stiu ca acum vor spune multi ca DA) se compara. Eu nu cred. Cred ca trebuie sa ne mobilizam si sa sustinem ce avem.
   Oricum azi pe dreapta avem oameni de mult mai buna calitate decat in 1996. Trist ca-i privim cu atat de multa superioritate.
   Trist, foarte trist !!!! Aveam in 1996, un Papahagi, un Funeriu, un MRU, o Monica Macovei, un Sever Voinescu, aveam ? Totusi S-A REUSIT.

   Iti mai aduc aminte, poate ai uitat, MRU urca vertiginos in sondaje cand era premier (avea deja 30%) inainte de alta mare tradare, cea a lui Blaga si ai lui, nu i-ar mai tine pamantul de nemernici.

   Mihaela, trebuie gindit altfel: cine il matura pe ponta la un meci in 2?

   Daca noi o sa stam si o sa ne tot gandiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiim si ne gandiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiim ne apuca alegerile din 2014 si noi ne tot gandiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiim si gandiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiim…de halal sa ne fie !

   Ies, ca n-o mai termin si o sa-mi atrag si multe scatoalce si sincer chiar NU VREAU doar pentru ca gandesc altfel decat mojoritate de aici. Mai bine nu le mai vad si…gata ! am rezolvat-o.

   Mereu cu aceeasi prietenie,
   nu te uita la minusul de azi. Gandurile bune sunt prea adanc inradacinate, de mult prea multi ani. Nu se duc dupa un amarat de minus.

   • @skorpi @mihaela. In 1996 a fost un vot NON-ILIESCU (ar fi castigat si Funar daca era suficient de …). Deci noi votam pozitiv pentru X, dar cele mai multe voturi -mi-e frica- vor fi voturi negative, asa ca practic depindem de gesturile USL [si e drept ca se straduiesc cu succes].

 10. Duplicitatea dusă până în pragul perfectei schizofrenii politice este cheia politicii PSD.

  Dacă va reuși să o înțeleagă și să o contracareze pe termen lung, actuala opoziție va avea numai de câștigat.

  http://www.evz.ro/detalii/stiri/cele-doua-psd-uri-ale-doctorului-ponta-1069873.html

  • Skorpi,
   Important este ca atingi rau de tot pe cel (cei) care ti-a afisat un minus…de fapt nu asta si vrem???
   Reactia este prompta..deci?? USTURA>>>

 11. Eugeni
  Fractura in PDL s-a produs in urma pozitionarii aripei vechi a PD condusa de Blaga..cea care a fost mereu parte integranta a FSN..a partidului lui Roman.in genere membrii fondatori ai PD…
  Sa ne amintim ca acesti interpartinici(Sorin Frunza verde,Blaga,Cezar Preda,Berceanu,Videanu,Olteanu s.a.)nu au fost niciodata de acord cu o fuziune dintre liberalii si democratii Aliantei DA>
  Nu au fost niciodata de acord cu includerea liberalilor in PD.(cei care au plecat de la PNL -Tariceanu)
  Multa vreme ,atit PNL cit si fruntasii PD au folosit doar vechea denumire PD adaugarea unui L a fost doar de forma..
  Niciodata Blaga si ai lui nu au adus alaturi liberalii lui Stolojan..nu le-a dat functii in timpul guvernarii …si i-a izolat desi existau oameni de valoare precum Theodor Stolojan sau Raluca Turcanu..

  De acolo,rezida izolarea si separarea adevarat,reala fata de conceptia lui Traian Basescu.
  Cind Tariceanu a TRADAT ,aripa Blaga din interiorul PDL a sustinut tacit
  atitudinea..dupa care a urmat in avalansa sapatura interna,pina acolo incit
  tradarile au urmat in lant si au condus in final la caderea guvernelor Boc si Ungureanu,guverne care nu satisfaceau lacomia si cererea baronilor pedelisti.

  De aceea BLAGA trebuie sa plece de la PDL..sa isi ia oamenii sa faca apoi to ce isi doreste cu axa PNL-PSD-PC>dar sa nu mai mimeze ca ar fi un lider de dreapta..NU A FOST NICIODATA.

  • @mark hai sa iti pun o problema in plus sper ca nu te superi
   .
   Cum explici ca toate javrele astea de care spui in comentul asta : Blaga, videanu,olteanu, frunza verde , turcan, au fost lideri ridicati cu totii de T BASESCU oamenii lui, crescuti de el garantati de el, aruncati de el pe piata si in viata noastra.
   Care e invatatura ce rezulta din asta ? Ca Tomac poate deveni un Frunza verde ? pt ca TB se mai inseala ? Sau TB a stiut exact ce pot javrele astea dar cu cinism le-a folosit pe moment ?
   Eu nu am raspuns la asta ….. 🙂 🙂

   • Last, Eu pun mereu pe cintar ceeace POT EU sa gindesc ,sa judec:
    Traian Basescu a stiut cu cine are de a face..Preluind Partidul de la petre Roman a trebuit sa admita ca il ia cu o parte dintre membrii fondatori..Adu-ti aminte de Sasu si Duvaz…unde au fost si unde au ajuns..De Dudu Ionescu si multi altii..

    Nu cred ca este vorba de cinism…ci de compromis politic…ceva de genul coabitarii,insa cu mai multa intelegere…
    Probabil ca nu se astepta la atitia tradatori cit a putut da acest partid…

 12. @ Andrei Alexandru
  Orgoliu???
  In comentariul meu de la 09:04???

  Am spus ca ar fi DE DORIT ca antreprenorii, cei interesati si de politica (sau cei capabil sa gandeasca antreprenorial politica) sa se IMPLICE in POLITICA DE DREAPTA, direct, sau macar prin dialog cu oamenii implicati deja in politica. Ar fi mai util, mai „productiv”, AR FI O SANSA IN PLUS PT DREAPTA, decat sa se stea pe margine si doar sa se critice ce se intampla pe scena politica (inclusiv ca sunt „prea multi profesori” acolo).

  Unde, Doamne iarta-ma, e „orgoliu”, „trivialitate”, „falsa problema” in ceea ce am spus???

  • e simplu: Oamenii implicati in politica , varati in fata (profesoreii si avocateii ) nu au dialog cu cei ce gandesc antreprenorial (ei nu isi asculta nici consultatii lor de la partid !!!!! ! dar pe altii din afara) Toata agitatia lui MRU in borcanul asta de iaurt BUN este NU sa creeze o dreapta unita ci o dreapta care unit sa il aleaga pe maria sa fiul padurii presedinte. Si-ar muta dosul sau ca sa il lase pe altul …. sa zicem funeriu sau sever voinescu ? ca sa dau un simplu exemplu. NU !
   E o serparie in partidele astea in care luzeri de gradul 4 (pt ca aceia de grad 1,2,3 sunt la putere sau la pdl) isi pun piedica pe coridoarele partidului in fata usii sefului suprem. |Pe cine cunoasteti din FC , partid de 2 ani si cu deputati senatori in parlament ? Pe nimeni. Cum o chema pe fatuca aia care face PR ? am uitat de mult. Unde sunt restul ?
   Trebuie sa construiasca structuri sa valorizeze proprii oameni. Cum dreak sa te duci sa vorbesti cu ei cind prostii astia nici macar pe specialistii lor din interior nu ii asculta ?

   • @last. Am participat la niste dezbateri/seminarii [NU in Buc] cu oameni de afaceri despre posibile politici economice ale unui guvern de dreapta. Nu intru in mai multe detalii din motive personale. Am inregistrat o groaza de cai verzi pe pereti centrate in jurul lui „sa mi se dea MIE nu si altora”.
    Nu cred ca vei reusi sa strangi un numar semnificativ si omogen de antreprenori care sa conteze electoral. Nici daca strangi 700 000 de immisti in jurul tau nu contezi, asa ca va trebui sa DILUEZI mesajul si ca sa poti agrega ceva dascali, medici, salariati din multinationale, „chiaburi” . Si tot nu ajungi la CINCI MILIOANE.
    Va trebui sa mai diluezi. Cinic dar [parca mai] realist.

    • Tu chiar intelegi ce scriu eu si ce raspunzi tu ? 🙂
     Alooo …..
     1
     antreprenoriatul ca stiinta nu are de aface cu antreprenorii … de fapt managerii. de firme private si de stat din tara pe unde ai fost tu
     2
     Neactionand antreprenorial profersoreii nostri sefi de partid nu vor aduna nici un fel de audienta si vor distruge orice partid pe care pun mana.
     3
     Cu mesaj diluat lucreaza ei acum si vezi ce rahat diluat obtin.
     4
     Nu e vorba sa adune IMMisti e vorba sa adune mai mult dar nu stiu/nu pot/nu sunt in stare/ nu au viziune/ nu vreau.
     Ei pot sa se duca naibilui dar o fac pe timpul si viata noastra

   • @last. Pe mine poti sa ma insulti cat vrei, dar tot CINCI milioane de voturi trebuie sa aduni. TU, cum ai face-o?

    • Pai nu vreau sa te insult de loc.Pretind doar sa citesti exact ce scriu si nu ce iti inchipui tu ca as putea scrie. E o insulta ? 🙂 Probabil 🙂
     EU am spus-o de cateva ori asta cu 5 milioane. Ce naiba ?

  • Poate o fi util sa mentionez ca respectivul comentariu (de la 09:04) este unul absolut de sine statator, NU un raspuns dat cuiva.
   Or fi doar disfunctii, probleme de comunicare??? 🙄

 13. Partea proasta consta in faptul ca toate vedetele momentului vor sa fie NUMITI ca sa candideze intr o funcrtie in care trebue sa fii ALESI.
  Asta ne da si noua si altora posibilitatea de a comenta , de a ne indoi, de a ridica pretentii.Ceea ce nu este rau.
  Daca intr o zi va apare un adevarat lider care sa fie in stare sa atraga un val semnificativ de simpatie situatia se va schimba.
  Respectivul lider nu va avea nevoie sa fie numit.Va deveni candidat automat si precis ca turma „”dreptei”‘ si nu numai se va alinia in spatele lui.
  Pina atunci cred ca avem dreptul sa strimbam din nas pentru ca suntem fortati sa alegem condusi de intuitie si nu dupa performantele candidatilor.

 14. Ziua buna !!!!

  Eu i-am luat pe toti „liderii” dreptaci si i-am pus in fata lui Ponta si a masinii propagandistice PSD …..îl vedeți pe MRU ,Predoiu ,Tomac rezistand la așa ceva ???…..cred ca nu ……cind vine Ponta in confruntări televizate si arunca minciuni gogonate ,de ramai paf si fără aer de nici nu stii ce răspuns sa-i dai pe moment ….nici unul nu face fața Mitomanului …Funeriu cred ca da ,Cristi Diaconescu fiindca îl cunoaște bine pe jegos, Macovei siUdrea ,probabil si Ionuț Popescu ar face fata ,pentru ca l-ar îngropa pe Ponta economic …Papahagi la fel …..astia 3 sunt doar șefi de partide nimic altceva …nu sunt ei liderii care se pot bate cu mașina pesedista….deși partidele lor lasa de dorit la capitolul organizare.

 15. O dreapta unita ….. 🙂 🙂
  Vorbiti tot timpul de asta.
  Ca sa unesti ceva iti trebuie un liant : mortar, poxipol, picatura, pelicanol
  Care poate fi liantul dreptei ? Dati cateva exemple . Astfel incit oamenii pe strada sa isi spuna : Saruta-ma sunt de dreapta ! Astfel incit sa se uneasca. Care sunt vorbele care unesc dreapta ?
  Hai …. astept cu interes. 🙂 🙂 Se ofera cineva ? 🙂
  …..
  Altceva (desi primul subiect e destul de tare ) care explica ce scriu mai sus
  Cand spuneti dreapta nu va referiti , si nimeni nu se refera la conceptul care uneste alegatorii. Dreapta trebuie unita nu pitzifelnicii care vor sa conduca factiuni de dreapta
  Toti se refera la conceptul care sa il uneasca pe matze fripte MRU cu coate goale Neamtu si cu bonjuristul papahagi

  • Last ….dreapta trebuie coagulata in jurul unui obiectiv ,a unei idei,a unei solutii ,nu in jurul unui om ….de fapt si in jurul unui om puternic dar lipseste obiectivul sau soluția la care sa adere cetățenii

   Deci ,dreapta n-are nici omul deocamdată si nici obiectivul coagulant al electorilor ….De fapt n-are nimic in afara de Traian Basescu care își termina mandatul si care cred ca s-a saturat pana peste cap de amatori,pe care i-a lansat in spațiul public si au ratat .

   • Night esti pe aproape dar nu in centru 🙂
    Ideea e ca dreapta nu exista ! Te referi la autoitntitulatii lideri ai dreptei ? Eu ma refer la electoratul de dreapta !!! dreapta nu exista inca.
    Traian Basescu s-a ales presedinte inducand (onest ) in eroare pe multi ce au pus botul la zambetul lui strengaresc din care fiecare a inteles ce a vrut. Cand s-a ales pe partide totdeauna stanga a fost majoritara.
    ….
    Ca sa pricepi mai bine:
    Degeaba avem federatie de polo pe camp cu cai daca nu avem jucatori.
    La olimpiada de la atena din anii 20 romania a adus si echipa de oina , care 🙂 🙂 🙂 nu a jucat nici un joc pt ca nici o alta tara nu avea echipa de oina. (idioti am avut si atunci nu numai acum ….)
    Trebuie intii o dreapta cu constiinta de dreapta pe care sa o unesti.
    Asa avem 4 belferi care sunt facuti praf de prima minciuna a lui Ponta\
    ,,,,
    De ce merg minciunile lui ponta ? De ce e PDL redutabil la propaganda desi e zero la guvernare ?
    Simplu draga Watson ! Pentru ca alegatorii il cred pe Ponta !

    • @last. Si cum definesti electoratul de dreapta? nu prin insiruire de grupuri sociale care ipotetic gandesc intr-un anumit fel!
     Daca-l poti defini, atunci poti si centra un mesaj pe acest electorat, iar daca poti centra mesajul gasesti si candidatul care poate exprima optim acest mesaj.
     Incerc sa te ajut: hai macar sa definim grupurile care NU POT gandi de dreapta sau care se vor opune oricarei politici de dreapta.

 16. Buna dimineata !

  Ma bucur ca va vad relaxati, cumpatati, intelegatori, si prietenosi 😀 😀 😀

  Azi e ziua unui buldog adevarat.
  139 de ani de la nasterea lui Winston Churchill.

  Care spunea lucruri destepte.
  Precum astea :

  daca am lua aminte la ele n-ar fi nevoie sa inventam altele 😉

  • Parca ar fi de actualitate??

   „Îmi plac porcii. Câinii ne privesc de jos. Pisicile ne privesc de sus. Porcii ne tratează ca pe egali.”

   „Un comunist este ca un crocodil: când deschide gura nu ştii dacă încearcă să-ţi zâmbească sau se pregăteşte să te mănânce”

   „Când vulturii sunt tăcuţi, papagalii încep să trăncănească.”

   „Un pom izolat, daca reuseste sa creasca, creste puternic.”(Hm,cred ca este copacul nostru)

   „Cine îndrăzneşte învinge.”

   „Eu cred că o ţară care încearcă să prospere prin stabilirea de taxe mari este ca un om care, stând într-o găleată, încearcă să se ridice trăgând de mâner.”(Ponta,pe asta o stii??)

   „Un fanatic este cineva care nu îşi poate schimba părerea şi nu va schimba subiectul.”
   Wow ,chiar ma recunosc! Basist % la %.

   „Nu vă daţi niciodată bătuţi! Nu vă daţi niciodată bătuţi! Nu vă daţi niciodată, niciodată, niciodată bătuţi!”

   citate din Winston Churchill

 17. Incepe sa se contureze profilul viitorului..
  S-a pus in miscare subterana toata nomenclatura esalonului II a lui Ilici si care este din ce in ce mai evidenta ,exprimata prin actiunile subversive ale lui Ponta et company…
  Acestea au culminat cu mascarada chinezeasca…
  Cine mai are ceata pe ochi???
  Actiunile lui ponta sunt planificate pentru distrugerea a tot ce s-a construit firav sau salbatec ,in numele capitalismului….
  Nerusinarea cuvintului pleaca de la stiinta unei sustineri invizibile URIASE/.

  S-a dat semnalul unei lupte care depaseste tot ce stim noi in toata istoria recenta a Romaniei..
  Se tinteste cucerirea unei PUTERI absolute..
  Incepind cu functia PRESEDINTELUI!
  Restaurarea a inceput!
  Intern se lucreaza masiv..
  .Extern s-au dat numeroase semnale privind intentiile de viitor ale strategilor comunisti si securisti.
  Veti spune ca nu se poate???
  Ca suntem in NATO si UE???
  Si daca vor exista CONDITII prin care se darima orice relatie cu acestea doua??
  Adica o unanimitate a PUTERII -Presedinte-Guvern-Parlament-CCR???
  ORICE ESTE POSIBIL – chiar si TRADAREA NATIONALA!

  PS.Ati auzit careva de o indignare a UNUI PARLAMENTAR cu privire la scoaterea drapelului UE din Parlament si guvern si inlocuirea lui cu cel chinez????
  CINE si cum mai poate evita PRAPASTIA in care ne arunca ION ILIESCU ghidat de Moskova???

  • @mark. Paradoxal, limitarea deficitului structural e mai eficace decat muuuulta propaganda.
   Faptul ca in curand vor pleca MINIM 15-20 000 bugetari are mai multa „eficienta de dreapta” decat zbieretele USL cand Boc a inceput reducerea efectivelor. A se remarca ca descentralizarea muta problema deficitului pe urlatorii judeteni ai USL, care vor trebui sa se limiteze la pomeni.

   • Singura mea speranta ramane desteptarea electoratului pasiv…..
    Sa iasa la vot.

   • Ma faci sa rad cu cei 15000 sau cati or fi .Pleaca femeile de serviciu ,va ramane una care va avea agatata mopul in spate si matura in maini.
    Descentralizare o sa o mancam cu paine ca va trebui sa platim si impozite la regiune.
    Am citit cam ce vor actorii dreptei, sunt confuz ori sunt prea savante ideile lor si noi pulimea nu le intelegem ori se cauta sa se continuie linia de pana acum dar intr-un fel mai dulce.
    Cum vad, cea ce se vede, se continua o critica sterila care se perpetueaza in opozitie fara solutii viabile.
    Asa vor ei sa scoata oamenii care sunt indecisi la vot?
    Electoratul USL depasete cu putin 30% din totalul celor cu drept de vot ,lipsa de comunicare dinspre liderii dreptei si cei ce vor sa stea acasa ca nu au ce vota se vede.
    P.S.Basescu este unicul care are si a avut curajul sa deschida gura si sa spuna ,la inceput mai voalat apoi pe bune, ca se fura de se stinge si ca trebuiesc sa se ia masuri.

  • O completare:

   Un amănunt care poate scapă este forţa puciului din iulie 2012. Lumea politică a României, super divizată aşa cum este, nu ar fi avut niciodată coeziunea necesară pentru asaltul din vara lui 2012.

   Regizorii piesei din iulie 2012 nu au fost Ponta/Antonescu sau Voiculescu, ci vechea, omniprezenta reţea subterană formată din ofiţeri de securitate de rang înalt, politicieni ai regimului comunist şi beizadelele/urmaşii acestora.

   Cu alte cuvinte Familia. Compania. Orhestra
   .mai multe…
   http://epochtimes-romania.com/news/familia-ordona-servicii-de-pretutindeni-uniti-va–207576

 18. Nu stam grozav pe Dreapta (nici pe scena politica, nici in ce priveste optiunea electoratului). Asta cred ca gandim cu totii. Cum ne ajuta, in fata perspectivei ca in 2014 sa ramana la putere (+ presedinte) USL/PSD (cu tot ce ar decurge de aici pt evolutia valorilor in care credem si pe care le impartasim: democratie, stat de drept, independenta justitiei etc… as adauga si parcursul european al Romaniei) excesul si subliniez EXCESUL de critica (care tinde sa devina DEMOLATOARE) a subtirelei si anemicei opozitii de dreapta?

  Ok! „Oferta” actuala nu se ridica la nivelul asteptarilor. Asta e evident. S-au identificat o serie de „minusuri”. Ce ar fi de facut mai departe? Ce variante avem?

 19. Opozitia de dreapta nu a fost niciodata reala…Ci una de acoperire…daca este sa ne gindim la factura Blaga – Antonescu.- Tariceanu ,daca ne aruncam la momentul „pluripartidismului ” complotat de ion Iliescu..

  Mimarea si mistificarea au dus la distrugerea totala a unei opozitii reale ,reiesite din critici si contre impotriva Puterii.Cu ce avem acum pe piata suntem fiii ploii.O constructie alcatuita din firimituri nu tine la un tsunami electoral.

  USL,si mai ales PSD-PC s-au aruncat STRATEGIC in lupta..Credem ca este HAOS??
  Este doar aparenta unui haos..programat si urmarit pas cu pas pentru implinirea scopului initiat.

  Sa nu uitam ca Niculescu Mizil ,socrul lui A.Nastase(mare amator de chinezarii) a fost ambasador in China.
  Sa nu uitam ca Ponta s-a cununat cu Daciana Sirbu (ca un patriot autentic) in China.
  Sa mai vedem ca Iulian Vlad,seful fostei securittati,parte la complotul loviturii de stat din 1989 ,condamnat la inchisoare ,cu executia partiala a 4 ani,a ajuns presedintele Camerei de Comert romano – chineze.

  Sa nu uitam de vizitele periodice ale lui Kondyakov in Romania.Cu tinta.
  Sau de vizitele de curtoazie ale plagiatorului la ambasada rusa..

  Sa nu uitam de nenumaratele semnale institutionale,oficiale lansate impotriva Uniunii Europene,impotriva parteneriatului economic incheiat cu SUA.

  Sa nu uitam manifestatiile contra naturii ,non revolutionare desfasurate de ONG-uri ortodoxe si antiamericane.(pe motive de ecologie)

  Sa mai vedem si nerusinarea cu care infractorul Nastase da lectii la televiziuni…

  Si mai ales..slugarnicia afisata de Putere ,pe toate palierele fata de China…
  declaratii de devotament si apelare la trecutul ROSU care leaga China lui Mao cu Romania lui Ceuasescu,preluata de Ion Iliescu!

  • „O constructie alcatuita din firimituri nu tine la un tsunami electoral.”

   De acord! Daca nu are cine sa se aseze pavaza in fata „uriasului val rosu”,
   poate ar folosi macar sa existe AVERTIZARI de „retragere” in zone mai protejate…Opozitia actuala, atata cata este si cu minusurile acumulate (pe merit 😛 ), ar putea reprezenta „punctul de refugiu” temporar. Oricum, de maxima importanta cred ca este/ar fi ca lumea sa inteleaga CAT de PERICULOS e „valul USL”, nu cat de subred e un eventual „zid” de aparare…
   Poate nici nu e acum timp(ul) de construit acest zid. Dar e bine de stiut ca exista punctul de refugiu…

 20. PDL raspunde lui MRU.

  „….Pot să înţeleg disperarea unora şi altora, dar dacă mergem singuri în alegeri asta nu înseamnă aroganţă, nu ne-aţi auzit atacând pe nimeni chiar dacă în fiecare zi suntem atacaţi. Culmea, de cei care spun să ne unificăm, de nişte scame plecate de la noi, nici măcar nu sunt franjuri”

  http://www.evz.ro/detalii/stiri/cum-vorbeste-blaga-despre-ungureanu-tomac-co-niste-scame-nu-sunt-nici-macar-franjuri-1070164.html

  Nu ne-am beut inca intregul pahar de cucuta.
  PDL trebuie sa cunoasca amaraciunea infrangerii ca sa se scuture de Blaga si sa se miste spre dreapta esicherului politic.

  Cu cat scorul PDL va fi mai prost la europarlamentare cu atat sansele de realizare a unui front de dreapta pentru prezidentiale cresc.
  Cu Blaga la butoane dreapta nu poate conta pe PDL.
  Raman doua optiuni posibile : fara Blaga sau fara tot PDLul.
  Asta e.

  Ce facem fara astia?
  Ce putem.
  Ceva insignifiant spre nimic.

  Cred ca va trebui sa ne schimbam optica.
  Sa iesim din obsesia castigarii alegerilor imediate cu orice pret, cu orice formatiune/tocana de formatiuni, cu orice politician si cu orice mesaj politic si sa incercam sa construim trunchiul unui trend socio-ideologic in jurul caruia sa se adune bob cu bob cei ce se trezesc din somnul comunist.

  Daca se reuseste asta, este doar chestie de timp pana cand lucrurile se schimba in mod firesc, balanta se va inclina natural si sanatos catre acest tip de societate prin forta electorala democratica.

  Punctele de reper sunt simple.
  Piata economica libera, libertate sociala, democratie reala, justitie, performanta profesionala.
  Sunt puncte la care comunismul nu are alternative sanatoase la cap.
  La fiecare dintre ele se poate ataca practic 24/7 tot ce fac procomunistii.
  Pentru simplul fapt ca ce fac ei e pe dos.

  Si cre ca este chestie de timp pana cand oamenii vor intelege aceste lucruri elementare, inclusiv ca pentru a putea manca e nevoie de arat ogorul mai intai. De arat, semanat, plivit, udat, prasit, udat, cules.
  Mai multe operatiuni si pe durata mai lunga decat mancatul, una operatiune si aia instantanee.
  Oamenii stiu. Chiar daca nu le place.
  Dar asta e regula valabila in Universul cunoscut si punct.
  Acceptam realitatea sau disparem ca prostii lasandu-i pe altii care pricep sa ne ia locul.

  • Viq, salut! 🙂

   Ce spun eu mai jos nu se vrea o contră, e o completare pe commentul tău…
   În riposta dată lui MRU, Blaga arată că nu înțelege nimic din ce a ajuns PDL, o «flamură» sfâșiată în două-trei fâșii pe care le mai ține împreună doar o lance putredă (bățu’ de care se prinde pânza)! La prima rafală mai serioasă, gata!
   «Scamele» de care vorbește sunt doar avertismentele pe care nu le-a luat în seamă…

   Da, de acord să renunțăm la tocana de formațiuni microscopice în schimbul unui proiect de termen lung, chiar dacă istoria fuge al dracului de tare pe lângă noi.

   Reperele propuse de tine pot fi și etapele acestui proiect pe care eu le-aș ordona astfel:
   – în primul rând justiție care, fără imixtiunea politicului, va curăța locu’. Și cu tâlharii ăștia va avea săraca doamnă cu balanța de lucru…
   – în al doilea rând performanța profesională că sunt atât de mulți boi printre ăia de ne conduc încât și Hercule cu experiența lui s-ar lua cu mâinile de păr…
   – în al treilea rând «democrația reală», a contributorilor prin strădania lor la mersul cetății și nu a profitorilor întreținuți doar pentru voturi (marota mea! :))
   Celelalte două rămase le văd ca pe niște fructe ce se vor coace pe măsură ce se împlinesc cele trei de mai sus! 🙂

   Celor pe care îi patronează Sf. Apostol Andrei, la multi ani!
   …cu ceva timp în urmă, dacă strigai «Andra!» pe stradă, din zece fete, cinci întorceau capul! Acum e la fel cu Bianca… 😀

   Un apel din parte-mi: mai puțină încrâncenare, dragilor!
   @last are un el un «păcat»: dacă te observă că nu ai fermoaru’ tras complet, ți-o spune în gura mare. Da’ în restu’ e sincer! 🙂
   …și oricum, mult mai acceptabil decât purli și alți kinezi 😀

   • Salut, batrane !

    Incet incet am ajuns la concluzia ca nu exista varianta serioasa la evolutia naturala.
    Putem accelera procesul, putem forta putin, impinge… dar nu mai cred ca putem „arde” etape. Cel putin nu noi, poporul de acum.

    Mare parte din cei ce au trait comunismul, n-au inteles nimic si il vor.inapoi
    Cei tineri ce nu l-au trait, il vor din curiozitate sau amagiti de minciuna comunista, in virtutea inocentei dincolo de limita tampeniei.
    Nu cred ca avem ce astepta nici de la ei.

    Senzatia mea e ca ar putea urma un mars in zig-zag, ca pipi boului, din stanga-n dreapta si repetir… incepand a intelege incet-incet ca decat sarac si bolnav e mai bine sanatos si cu bani.

    Probabil ca tot asa, din extrema-n extrema, printr-o spirala comunism-capitalism sa ne autoeducam si sa introducem in fundatia educatiei „veriga lipsa”.
    Poate cand se realizeaza masa critica o sa aibe loc bascularea.

    Dar ar fi bine sa ne obisnuim cu ideea ca e de durata si noi nu prindem.
    Nu mai papam noi mere chiar daca am vrea sa plantam acu butasii.

    Dar cineva o sa pape 😉

    Evident e doar o perspectiva.
    Extrem de subiectiva. 😀

   • Oldhasule
    Deci eu sunt veriga lipsa intre un copacean onest dar cu shlitzul descheiat si cakanarii de purli si kinezu. Nu sunt curat ca copaceanu naiv dar mai putin murdar decit purli si kinezu
    Merci de compliment !
    Am sa te anunt cind vei avea urina pe pantalon !

    • Te rog s-o faci, dragule!
     Chiar și de pe trotuarul celălalt, da’ ceva mai tare…
     Că deh, știi cum e acu la bătrânețe, cu vezica, cu auzu’ 😀

    • «Treaba» mea, last dragule, e să-i trag de mânecă puțin pe cei care stiu tot și toate și de la «înălțimea» lor nu mai fac deosebirea între prieteni si restu’…
     Dacă treaba asta e socotită un spiț în orgoliu, nu mai depandă de mine 😉

     • Problema ta e ca nu fac deosebirea intre prietenii lui Old si ceilalti oameni mai ales cand prietenii lui Old musca si considera blogul un loc de pansat orgoliile si frustrarile. Iar old isi alege prietenii de multe ori stand in pozitia ghiocel. E vorba de sefi . Adevarul conteaza mai putin. Degeaba te rog sa citesti postarile de azi , una dupa alta si sa vezi cine e fluturele si cine e tancul (tancheta) 🙂 (e o nuvela a lui Hemingway ) pt ca ori te bagi aiurea ori dai inapoi spunind ca esti batran si necajit 🙂

 21. Cine simplifica politica (si vorbesc aici chiar de politica din Ro) greseste: lumea nu este plata, ca afisele publicitare. Pentru cei care lipesc afise, sigur, lumea pare a fi asa, iar cel mai important lucru este lipiciul. Si ei mai stiu un lucru la fel de important: acela ca liantul trebuie bine ascuns. Unii nu realuzeaza ca la fel de important este si stalpul (zidul) pe care se sprijina afisul (se cheama „rezistenta” – e vorba de aceea din inginerie, nu de aceea „prin cultura”). Sa observam ca multi dintre cei care vorbesc de necesitatea lipiciului se grabesc sa adauge ca nu exista unul bun pentru toate colturile. Aiureli…Si lipiciul si afisul exista deja, stalpul e solid, atragator si se vede de la distanta. Si este verificat si razverificat. Doar cei care se uita in jos sau doar in oglinda nu-l vad. Sau cei care vor si ei o bidinea. „Sa nu-ti faci chip cioplit!”.

 22. PDL-Blaga…Putem spune si PDL-Blata…PDL a pierdut in 2012. Nu si „blatul”. Blaga munceste serios la continuarea in 2014 a „succesului” de anul trecut.
  Parca zicea cineva ca s-ar putea sa-l mai „infraneze” Codruta… Amintindu-i de propriile fapte… VDM 🙄

 23. PDL – Iasi !

  Dumitru Oprea, actual senator PDL Iaşi, susţine că filiala a decăzut din cauza actualului şef interimar.

  „Domnul Surdu a fost pus interimar chiar înaintea alegerilor generale, iar eu am demonstrat după campania electorală că are o mare vină pentru rezultatele proaste pe care le-a înregistrat filială. Am informat conducerea partidului despre acest lucru, dar până acum văd că domnul Surdu rămâne interimar. Tocmai de aceea, eu nu am mai trecut în ultimul an decât de 2-3 ori pe la partid”, spune acesta.

  Folosindu-se de tot soiul de tertipuri, Surdu doreşte să schimbe actuala componenţă a Biroului Permanent Judeţean (BPJ) al PDL cu o nouă listă, unde favoriţi sunt oamenii lui Dan Cârlan, fostul lider al PDL Iaşi. În prezent, Cârlan este şef de cabinet la Ministerul Economiei.

  Gabriel Surdu doreşte cu disperare să-şi impună noua listă în partid, pentru a-i permite să-şi păstreze filiala încă o bună perioadă de timp măcar până la alegerile europarlamentare. Nu are nici un interes să permită organizarea de alegeri pentru desemnarea preşedintelui de filială, atâta vreme cât are sprijinul direct a lui Vasile Blaga. În ultima şedinţă de partid, puţinii primari pe care partidul îi mai are, au anunţat că se vor retrage din partid dacă nu vor fi organizate alegeri.

  http://www.evz.ro/detalii/stiri/1069956.html

 24. pe cine poate miza dreapta ?
  Sa va spun o poveste: Povestea celor 3000 .
  Am vazut-o din interior.
  Cand Mihai Neamtu a pornit Noua Republica si a a aparut formularul de adeziune online, in urmatoarea saptamana au fost 3000 de persoane !!! care au completat imediat formularul oferindu-si ajutorul, financiar, de alta natura , facand propuneri. Au oferit bani, au oferit spatiu de sediu in multe localitati din tara. A fost o intreaga emulatie.

  Nu s-a gasit nimeni macar sa multumeasca pentru mesaj sa le raspunda, sa utilizeze oferta asta extraordinara. S-a ales praful. oferta … s-a racit

  secundo tempo
  Apare PFC si a aparut mesajul lui MRU si cererea de adeziuni. Stiti cite raspunsuri s-au primit in primele 2 saptamani : 3 000 oferind la fel ajutor, spatiu de sedii, facand propuneri avand idei. Nimeni nu le-a raspuns acestora. Am vorbit cu cei din interior, Au ridicat din umeri . MRU i-a neglijat … oferta s-a racit

  E posibil ca acei 3000 care au raspuns lui Neamtu iar neamtu nu a avut capacitatea sa ii proceseze sa fie exact cei 3000 🙂 🙂 care ulterior au raspuns chemarii lui MRU iar mru si baietii lui nu au reusit sa ii proceseze.
  Baietii nu au dezvoltat logistica de prelucrare ……. nu au profitat de abnegatia celor 3 000 …. Aveau alte ganduri, si nu i-a dus capul

  Avem deci in tara 3000 de entuziasti gata sa sara in sprijin dar care au fost dezamagiti de Neamtu, apoi de MRU apoi de ……….. 🙂 🙂
  Astia sunt o cifra sigura. dar …Mai sar ei data viitoare ?

  • Ma bucur ca cineva isi aduce aminte de povestea asta. Intradevar, era de bun simt ca cineva sa le raspunda celor care isi ofereau sprijinul, indifferent de forma acestuia- material, logistic, sau idei de campanie electorala. Nimic nu s-a facut pentru asta, nici macar un mesaj standard, care putea fi foarte usor trimis tuturor care le-au scris la adresa de email indicata. „Multumim pt sprijin” . Lucrurile acestea, mai ales cand se repeta, dau o impresie de lipsa de seriozitate si profesionalism. Te fac sa te gandesti ca scopul a fost doar de testare, sa se vada cati raspund la apel, neinteresand cu ce pot contribui acesti sustinatori.

   • salut @elsewhere Sigur ca imi aduc aminte – sunt martor pt epoca asta 🙂
    Ba i-a interesat dar :
    A – s-au simtit depasiti de valul de simpatie si au crezut ca valul va continua perpetuu\
    B – nu au simt antreprenorilal. Atunci cand anunti black friday reduceri 50% si nu umpli rafturile pe masura ce hoarda golestye magazinul degeaba mai faci reducerile pt ca iesi in pierdere.

    1
    Un rahat de raspuns standard s-a dat si la Neamtu si la MRU dar era de tipul Stimate domn (doamna) nepersonalizat
    2
    Oamenii au facut oferte interesante la care trebuia raspuns.
    3
    Amicul meu de la MRU le-a zis: Mai fratilor daca nu raspundeti hai sa va fac eu niste raspunsuri personalizate vreo 10 cu culegere din baza de date ca sa nu isi dea seama ca sunteti depasiti. Ei , nici vorba
    3
    Baza de date trebuia folosita inteligent. MRu a incercat asta.
    La MRU s-a sugerat o baza de date de tip panel care sa cuprinda absolut toti cei ce au scris pe subiecte, care apoi puteau sa fie etalate dupa cautare: pe orase, pe subiecte, pe sex, pe pregatire, pe oferte facute partidului, pe idei etc. Si era cineva care putea sa o faca , pe gratis bineinteles dar nu au facut-o caci era acolo o serparaie mama-mama exact ca atunci cind oferi o consultatie gratis neceruta: ori esti un bou ori ai frun interes. Oricum e rau 🙂 Au facut o baza de date rudimentara pe care a facuto un sef de acolo ca doar era ITist ce mama ma-sii 🙂 de muncit au muncit-o dar degeaba caci nu avea searchuri relevante.
    4

    Si au luat-o in barba. Credeau ca suvoiul va ramane constant. Dupa aia 3000 care au luat-o in bot , urmatorii au fost ffff putini.

    • Pacat ca nu s-au putut folosi de tot valul de simpatie cu care au fost, se pare, coplesiti. Totusi, nu pot sa nu ma intreb: cand s-au decis sa faca anuntul oare nu puteau sa prevada care vor fi efectele si sa fie pregatiti pentru a raspunde? Indiferent de amploarea valului de sustinere, pasul urmator trebuia gandit si organizat de la bun inceput. Cel putin asa mi s-ar parea mie normal. Oricum, e deja istorie, nu mai conteaza.

    • P.S. Scuze, @lastnightmusic, o zi buna iti doresc si eu. Si multumesc pentru conversatie. Si eu cred ca spiritul antreprenorial este vital pentru o dreapta autentica.

    • hehehe @elsewhere. In antreprenoriat exista Unexpected Success – adica ce naiba te faci daca ai succes pt ca si ala trebuie managerizat foarte atent 🙂

 25. Eugeni,

  Fata de ce ai scris in articolul de azi pana la PS* si dupa el, iti impartasesc parerile. In privinta sacrificiului pe care spui ca ar trebui sa-l faca MRU, cred ca ar fi destul si sa declare ca e gata sa-l faca, adica sa accepte orice alt candidat care s-ar dovedi ca sta (cel) mai bine in optiunea de vot a electoratului anti-USL. Adica s-o zideasca pe „Ana” (auto)numita pt a maximiza sansa unei ALEGERI (precedata de sansa inceperii unei zidiri cu adevarat solide).

  *) La PS mi-a intrat o „scama” in ochi si m-a cam iritat… 🙂

  • Asa este, @Mih: baza dreptei politice este competitia. Reclama in afara competitiei devine un nonsens. Competitia este Ana, ea da taria zidului! Manole, din fericire, lucreaza atat cu mesteri mari, cat si cu pitici harnici. Pentru ca e nevoie atat de bolovani mari, cat si de caramizi mici. Un ziarist inspirat a descoperit zilele astea un termen cheie: „dreapta judecata”. Bravo lui!

  • @All
   In postul de astazi am presarat din belsug cuvinte cheie precum: Eu cred, Am impresia etc. Tocmai ca sa subliniez ca este o parere care poate fi gresita 🙂
   @Mih,
   MRU a pomenit de mai multe ori de sacrificiul pe care il face intrand in politica, lucru care m-a deranjat la momentul respectiv. De aici , cuvantul sacrificiu 🙂
   @Judex
   Dreapta inseamna competitie, dar nu numai atat. Inseamna de asemenea sa iti dai seama cand proiectul cu care competitionezi nu este cel castigator si sa apari cu altul cu sanse de castig. Comunistii se intreceau in proiecte fara sa ii intereseza profitul , nu?

   • Eugeni,

    Mi se pare ok ca ai folosit cuvantul „sacrificiu” (de sensul/contextul in care l-a folosit MRU, uitasem – ai dreptate, mai ales prin repetitie, e deranjant). Eu ziceam ca nici nu ar trebui sa mearga asa departe cu efortul si „sacrificiul” personal pana la a indica o alta persoana. Ar fi foarte bine daca ar dovedi ca e capabil sa renunte la (auto)numire si accepta ideea de alegere prin competitie. 🙂

    • Mih,

     Parerea mea este ca in momentul in care MRU ar declara ca pe el il intereseaza unirea dreptei si pentru acest obiectiv cauta o solutie. Solutie care ar putea sa implice anuntarea altei candidaturi, Ei bine , eu cred , ca abia atunci MRU ar ajunge la alt nivel al politicii. Un nivel superior celui primar: EU candidez. Aceast lucru, impreuna cu ajutorul politic, principiile statului de drept ale lui TB, l-ar putea propulsa ca un adevarat lider politic apreciat de dreapta toata. Nu stiu de ce am impresia ca pentru MRU a fi presedinte este un scop in sine.

    • Eugeni

     Eu imi aduc aminte de valul de simpatie la numirea lui MRU in functia de PM (plus emis. de la A3) si acela din vara lui 2012, cand a urcat pe scena din Pta. Palatului.
     Evolutia de dupa ma face sa ma gandesc ca noi (sau unii dintre noi) ne entuziasmam poate prea mult si prea devreme, iar altii (MRU, in speta) nu fac fata momentelor de „glorie” precoce, sugerata de entuziasmul respectiv. Li se urca repede la cap, cum se spune…Asta poate sa insemne ca nu sunt suficient pregatiti pt rolul pe care isi doresc sa-l joace. Ca MRU isi doreste sa fie presedinte, nu m-ar deranja. Ca nu intelege, sau nu accepta sa-si asume scaderea in sondaje si continua sa se comporte ca si cum inca ar avea si ar merita cele 30+ la suta de la inceput, este ingrijorator…

   • Eugeni,
    mie-mi place materialul.

    Iar specificatiile la care faci referire, de tip „eu cred ca..”, „parerea mea este ..” samd, sunt semne elementare de minima intelepciune.
    Reflecta adevarul si in egala masura construiesc o punte solida de dialog.

 26. … despre ce râdem azi? despre mareții sustinatori politici romani!
  va spuneam ca am intrebat un neamț :
  – ce parere ai despre un oponent politic al tau?
  – este un german de-al meu, mi-a raspuns.

  … sau, altcumva:
  daca intrebi, cu fular Barça la gat, un oficial:
  – si nu vor fi probleme daca stau in secțiunea Realului?
  – nu, îți răspunde
  … si nu sunt, inca si madrilenii aplauda un gol frumos al Barsei

  … in fine, de ce rad?
  păi sa comparăm:
  Ponta se insoara in China si ia bona tailandeza, sau filipineza, sau malteza, ca nu mai retin.
  Basescu face totul aici, are o fata ce merge cu copilul in Parlamentul European, dupa aia in boteaza azi, cu nas primarul Chisinaului … alta fata cumpara pamant, E.Udrea cumpara pamant, aceasta a doua mama spiritualo-politica a E.Basescu, cum se vede si azi, la botez.

  Buuuuun. De ce rad?
  Pai imi inchipui pe adversarii politici ai lui Basescu, ce sa zica si ei? Si mai rad si pentru ca imi inchipui si sustinatorii politici ai lui Basescu. Ce sa zica si ei?

  Ce sa zici, intre primii find, cand el promoveaza valorile nemuritoare (hihiihhiihi) adica pamant, acasa, nationalism, familie … și ai tăi? filipine, china
  Dar si ailalti, ce sa mai zica? Nu incepe sa semene cu familie domnitoare autohtona? Hai? Parcă începe! Să semene, zic.

  Asa că, dragi tovarași, numai susținător politic să nu fii, these days, in Romania.
  Ca oriunde esti, tot cu gust … acrișor-amărui, IO zic … ca rămâi.

 27. Ma intreaba mai sus @cinic (pe care l-am confundat cu @lucid, scuze lucid ) cum adunam 5 milioane. Am spus-o in 2012 in toamna nov-dec in Politeia de mai multe ori, am facut si desene, si nu am chef sa repovestesc, o gasiti acolo. Oricum nu MAI avem cum sa ii adunam pentru 2014 Asa ca luati gerovital sa traim toti pana in 2016 si 2019 🙂
  Oricum MRU nu a construit dreapta, pornind de la baza ei ci s-a multumit sa fure activisti de la unii sau de la altii. Erau doar 2 cai pt el: cea traditionala sa dezvolti aparatul si cea moderna. El a ales-o pe cea traditionala in care nu avea nici o sansa. USL avea toate atuurile.
  Tot asa vad ca face si MP migratie de activisti de la PDL, vai de capul lor.
  Astia chiar asteapta sa vina Basescu sa le faca treaba. Ei nu fac nimic pana atunci .

  • Last,
   Eu am convingerea ca Miscarea Populara demarata de Traian Basescu,inscrisa cu mult timp inainte de a isi da drumul este o constructie pentru viitor…Si mai spun ca ,in mod sigur,Presedintele se va ocupa ca PMP sa isi gaseasca RUTA,TRAIECTORIA,cind se va elibera de constringerea prezidentiala..Desigur,asa cum il stiu,are ambitia sa dovedeasca beneficiul unei astfel de constructii pentru Romania…

   de aceea exista aceasta lentoare si neimplicare (ca POPA PROSTU) in zama fierbinte a zilelor noastre..

   Eu nu imi permit sa critic ceva ce are premise promitatoare ,in sensul bun al cuvintului.
   Raman in zona PLINA de zgomote a USL ,materie prima de nu ii poti da de cap…

   Apoi,mai spun ,ca daca eu nu sunt in STARE sa pun de o constructie politica noua,,,nu am dreptul moral de a diminua sau critica munca voluntara a altora..

   Mi-s ardelean…INCET si BINE!

   Sau accepti exemplul olteanului Ponta??

   • Ce sa zic @mark Brancusi era oltean iar Vasalie ala de si-a omorat toate familia incet si bine era Ardelean Si omul cu ciocanelul de la Cluj era tot ardelean. 🙂 Iar Gogu Constantinescu inventatorul sonicitatii era oltean asa ca las-o mai moale cu exemplul asta
    ,,,,,
    Daca citesti atent eu nu ii impiedic pe dom Tomac si pe dom Preda sa puna de o constructie noua dar sa se miste dreak mai repede ca ne apuca 2024 si sa faca si ei ceva . Mie imi dau impresia ca staaaaau si il asteapta tot pe Basescu sa vina si sa se impliiiiiice 🙂 Ce naiba nu se mai intzarca odata ?

    Eu am dreptul moral sa ii trag de urechi pt ca eu sunt Basist si daca ei au capturat simbolul basismului sa isi faca naiba treaba. Pe ei ii votez dar nu as vrea sa pierd din cauza asta si in 14 si in 16

 28. Eroul discret / Florin Toma

  „(…)Există însă, pe lumea asta, şi un alt tip de erou, în locul celui dăunător şi care dă cu mucii în fasole, specific spaţiului nostru. Altminteri, aş vrea să insist asupra acestui aspect, un spaţiu destul de inconstant, versatil, capricios şi oscilant, ca să nu zic labil. Staţi, vă rog, într-o rână şi meditaţi, scurt şi cuprinzător, doar la faptul că, într-un singur secol, noi, românii, am schimbat aşa: de 6 ori Constituţia, de 5 ori imnul de stat, de 4 ori sistemul social-politic, başca, ne-am sucit şi am atins performanţa de a nu reuşi să terminăm niciun război alături de cei cu care l-am început… „Pas mal!”, ca să zic aşa, în doar 100 de ani?!).”

  http://www.evz.ro/detalii/stiri/1070080.html

  [Bonus – Tot in EVZ.ro: Președintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, la Bacău, că PNL l-a făcut pe Ponta prim-ministru și că premierul „trebuie să umble cu el ca și cu sfintele moaște”]

  • Florin Toma indica in articolul sau niste autosculptori. Ce fina demonstratie ca a fi necioplit (sau aschiat) este tocmai opusul a „Sa nu-ti faci chip cioplit!”. Toma Credinciosul este din ce in ce mai mare. Cu modestie, asa cum propovaduieste.

 29. Mi-a spun cineva(nu am nici o pista sa verific informatia)ca Ukraina a vindut Chinei mai mult de jumatate din terenul agricol..

  Fara sa ma bag prea tare, sa aiba si Romania aceeasi soarta??
  Ponta spera sa faca din Romania un al doilea stat chinez???

  • Mark,

   e posibil.
   Daca nu ma inseala memoria, cu ceva timp in urma ceteam ca chinezii au cumparat suprafete semnificative de teren in Africa.

   La cum se puiesc or avea nevoie de „spatiu vital” 🙄

   • Viq
    ale dreakului coincidente cu vizitul asta..In ajun de summitul de la Vilnius..
    imediat dupa intrarea in vigoare a legii prin care strainii pot cumpara pamant romanesc…
    Si vor mai fi le si altele,,in timp le vom sti..

 30. Eu o sa il votez pe MRU (pana acum). Este cel mai bine pozitionat, si asa cum a spus Funeriu: este o decizie politica pragmatica sa il alegem pe MRU.
  De ce imi este teama de MRU?. (Daca o sa castige usleu cel putin stim cine este dusmanul).
  Nu a invatat din greseli (cred eu). Incearca sa prezinte erorile de apreciere ca niste super decizii de onoare, patriotism asezonate cu premise false.
  a) MRU a lipsit din Bucuresti in ziua motiunii de cenzura. Ce zice MRU:
  „Premierul Romaniei nu putea lipsi de la o reuniune de lucru care insemna intalnirea cu Prim-Ministrul Chinei si alti premieri din statele Europei Centrale. Miza era strategica pentru Romania. Prezenta mea la Varsovia atunci garanteaza astazi prezenta Premierului chinez in Bucuresti. Cum ar fi fost interpretata absenta Premierului Romaniei de la o astfel de intalnire, pe fondul asteptatei motiuni de cenzura? Ca Romania este instabila politic, ca Prim-Ministrul aseaza supravietuirea Guvernului deasupra interesului national. Fals! Interesele Romaniei sunt deasupra intereselor politice de moment.”. Interesul Romaniei a fost venirea usl? Mentinerea dreptei, dezvoltarea electoratului dreptei era un inreres de moment? Interesul Romaniei era sa vina chinezii?
  b) Discutia cu primarii pdl. „Celor care spun ca Guvernul a cazut din cauza lipsei de experienta, le raspund: da, Guvernul a cazut din cauza lipsei de experienta in a face compromisuri care sa nenoroceasca Tara. Pentru unii este lipsa de experienta, pentru mine este patriotism”. Oare Tara (cu TZ mare) ,nu a fost nenorocita din cauza faptului ca s-a permis venirea la putere a usl?. Asta a fost/este patriotism?

  Atari afirmatii nu au darul sa ma convinga. Trebuie sa ne ridicam in picioare, sa ne dea o lacrima si sa cantam imnul? C’mon

  Oameni de dreapta?
  Funeriu este un om de dreapta. O bigrafie de dreapta. Cineva care si-a luat soarta in maini.
  http://www.evz.ro/detalii/stiri/un-roman-destept-uluieste-europa-392327.html

 31. Vad ca exista tendinta de a se spune: Dar de ce nu va implicati in lupta de politica de dreapta?.

  Pai nu suntem implicati? Nu ne spunem parerea? Nu incercam sa venim cu solutii? Ce trebuie facut mai mult decat atat? Sa lipim afise? Pai „Copacul” este un afis, nu? Recomandam „copacul” la prieteni.
  Daca avem membrii de partid printre noi, acestia ar putea sa vorbeasca cu: MRU , Papahagi, M/C Preda, Tomac, Baconschi, etc etc etc sa intre odata pe saptamana sa discute cu noi. Sa ne explice si sa ii explicam ce credem.
  Ei vor votul nostru, nu?. Noi nu vrem votul lor.
  Vreau sa subliniez: a dori votul cuiva nu este rau, este foarte bine. A vota este bine si nu este rusinos…..

 32. Sa nu critic tot timpul :).

  Un lucru foarte bun la MRU este faptul ca l-am vazut laudandu-l pe Boc si guvernarea lui. De apreciat si un pas in directia buna.

  • Eugeni,

   Faptul ca MRU a avut suficient sange-n instalatie sa nu cedeze presiunilor partidului ce-l tinea de fapt in functia aia. Chiar daca a fost dat jos pentru asta.
   Nu e putin lucru.

   Din punctul meu de vedere mai bun decat el nu vad acum decat pe Boc,cum am mai zis.

   Excluzand piratul, Boc e cel care a dovedit cel mai clar pana acum prin fapte ca vrea si poate sa faca ce cred eu ca e bine.
   MRU e al doilea.

 33. Salutare tuturor copacenilor! Andrei Plesu are un editorial in Dilema despre ‘imposibil’, pe care promite ca ca il va continua in numarul viitor cu unul intitulat „Se poate!” Sper ca lectura lui va va face placere: http://dilemaveche.ro/sectiune/situa-iunea/articol/convietui-imposibilul

 34. bunä
  acum dintre dinozaurii intelectualilor, ar trebuii sä se inplice
  la gruparea dreptei , mäcar.eu am MRU, dä semne de bunä vointzä, cä nu poate face singur nimic este clar, este bine cä cei din pmp se aläturä, o felicit pe UDREA care asa tocatä cum este de unii, are curajul sä spunä lucrurilor pe nume.
  FUNERIU si Voinescu au fost asa cum väd eu adeväratzi oameni de
  dreapta, in special FUNERIU, care a amintit neintrebat de MRU:
  OAMENI BUNI; AU NEVOIE DE AJUTOR; CHIAR SI DE INFIMUL
  NOSTRU AJUTOR:
  baligä e un trädätor- el are alte interese.

 35. azi m-am uitat la botezul nepoatei Presedintelui, o pläcere,

  o familie frumoasä, iar nasul Cartzioagä-parcä asa e numele,
  o tzinea ca pe o comoarä, a vorbit cu micutza sofia tot timpul,
  a legänat-o, a pupat-o, iar räsfätzata a savurat si a adormit in bratzele lui. ,i-a pläcut f. mult. sä fie sänätoasä si fam. multä
  multä liniste si fericire.

  • Theo,
   Nasul este Dorin Chirtoaca,primarul Chisinaului,vechi prieten al familiei Traian Basescu..
   Nu cred ca este o coincidenta intre botezul Sofiei si ziua istorica a primului pas facut de Moldova in Uniunea Europeana…iar nasul poate fi chezasia simbolica a unirii celor doua tari …
   Traian Basescu presedinte al Romaniei si bunic ..Punct Ochit,Punct Lovit.

 36. nu vä deranjazi, jigodiile uslinoase trec pe blog,si pune minusuri.
  mäcar sä ne sicaneze, sunt putzin bem-blem, ignorä.

 37. Zice vecinul meu, profesorul, ca citatul asta din Stalin, este un pic gresit:
  „e bine ca exista institutia minusului si plusului , pt ca arata rapid cati ipocriti sau superficiali sunt in ora aia pe blog”. 🙂
  Vad ca e bucurie mare la minusuri: vreau si eu 🙂
  Aa,
  am aflat ca si antreprenorii falimenteaza; era doar asa, par egzamplu? Sau doar o lauda de sine ?

  • @dorele mama
   Antreprenoriatul e o stiinta
   Confuzia ta si a multora este ca multi din cei ce deschid srl-uri se cheama antreprenori- dar asta e doar asemanare de nume (cum rrom nu inseamna roman sau locuitor al Romei ) dar lucrul asta nu are legatura cu antreprenoriatul ca stiinta.
   Ei sunt niste maimute care vand aceleasi acadele pe care le vand toti , planteaza acelasi grau pe care il planteaza toti, aduc toti odata brazi de craciun care se strica in piete ,,,,,,,,, si pierd bineinteles.
   Tot asa si boii de politicieni care infiinteaza partide noi si care pentru omul obisnuit seamana unul cu altul (vezi programul PPDD si vezi daca nu seamana cu cel al PMP sau PFC si apoi strica-te de ras)

 38. sper ca nenorocitul turnätor voiculescu si escrocul ce a manipulat alegerile Dragnea, sä fie judecatzi cat mai curand.
  MAGISTRATZII , dacä au mandrie, nu se vor läsa manipulatzi de nemernici.

 39. Daca ma gindesc bine ,VeVePonta si-a primit dreptul la trufie ,cinism,dispret si rinjete de satisfactie de la Internationala Socialista ,atunci cind a fost ‘innobilat” cu functia de vicepresedinte..

  Si ma intreb:De ce PONTA???Cu ce dracu se indentifica calitatea de lider in personul Ponta??

  Odata cu venirea Chinei in Romania am inceput sa gasesc raspunsuri..

 40. nu vedetzi cineva cautä sä ne enerveze, cu minusuri.

  sunt …………………….stitzi voi.

 41. si ex mihai a dat romania pe mana rusilor, pt. avantaje,
  plagiatorului o dä chinezilor, tot pt. avantaje personale.
  cat de tampitzi sunt romanii, sä-l creadä-

  ce o fi zis sf. andrei? dupä toate minciunile, mojiciile, intrigile, josniciile la adresa presedintelui si romanilor.
  se vor intoarce toate inapoi ca un bumerang, cand crede mai putzin.

 42. nu-l mai väd pe ION, sper sä le meargä bine si micutzilor la fel,

 43. poate o sä fie CHIRTZOAGÄ, urmätorul presedinte al Moldovei

 44. Vedeti ce bine e ca T Basescu educa bizonul si da exemplu ? Poate intelege si tapalaga chestia asta. Uite , acum creaza un trend cu Basarabia pamant romanesc.

  http://www.hotnews.ro/stiri-esential-16104519-sondaj-ires-trei-sferturi-dintre-romani-declara-acord-unirea-romaniei-republica-moldova.htm

 45. pentru @Mihaela

  ai 10 +-uri din partea mea!
  (fara misto)

  Si nu mai fi suparata pe mine, pe altii, ca si asa, cele scrise aici pe cracile copacului nu ajung la multi si pina la 5 milioane mai estechiar foarte muuult.
  Noi, copacenii, nu putem schimba istoria!

  si

  ceva frumos:

  http://www.flixxy.com/britains-got-talent-shadow-theatre-group-attraction.htm

 46. luminita,
  cu sigurantzä va fi bine!!!!!!

 47. EU CRED IN FIECARE DIN VOI; CRED CÄ ROMANII NU VOR MAI VOTA USL:
  CRED IN PUTEREA CUVANTULUI; IN DRAGOSTEA PT: ROMANIA:

  ROMANII TREBUIE SÄ TREZEASCÄ !

 48. NU ESTE LOC SI TIMP DE PESIMISM

  noapte bunä !

 49. Crin Antonescu:

  „Noi l-am facut pe Ponta prim-ministru. Ponta trebuie sa tina minte ca umbla cu mine ca si cu sfintele moaste”
  :mrgreen:

  ce idiot, iar miine numai in sectorul 2 vor fi 100.000 de sarmale nelinistite, care vor astepta sa fie mincate de niste nehaliti..asistati sociali, cersetori, pensionari care, unii din ei, au ce minca acasa, dar deeeh, sarmalele is gratis…

  ar fi fost tare fain, ca nimeni sa nu se atinga de acele sarmale….
  dar nu in sectorul 2 al Bucurestiului…
  ce jenant: sa pregatesti 100.000 de sarmale, ce jenant sa accepti 1-2 sarmale din cele 100.000 de sarmale pregatite de gral ontanu

 50. moastele trebuiesc duse la antipa s-au la cimintir.
  ajunge cu zombi si mirosul lor inputzit.

  paiatza narcizistä se crede sfant, vä inchipuitzi ce cretin.

 51. la gunoi cu moastele inputzite ale uslinosilor.

  hai romani, la gunoi cu USL

 52. Președintele PSD Victor Ponta cheamă la solidaritate colegii liberali de alianță, despre care spune că trebuie să-și arate sprijinul prin fapte, având în vedere că protocolul USL nu s-a respectat, fiind suspendat, transmite Mediafax.

 53. „Antreprenoriatul e o stiinta
  Confuzia ta si a multora este ca..”
  Ca nu spun ca oricine nu zice ca bine este un…?
  Ce inseamna SIINTA? Si ce legatura are cu ce spui tu pe aici, LAStingule?
  Oare nu INSULTI cam mult? Si asta te face un COMUNIST nenorocit?
  Adevarul?
  Care ADEVAR? Al tau?
  Nu poti sa faci ALTCEVA decat cei pe care II INSULTI.
  Crezi ca daca arunci cu vorbe, gata e ca tine iar restul? Restul ai spus SINGUR cum ii vezi. Dar ei pe tine?
  Sunt eu Dorel dar unii ma depasesc in PROSTIE si ..dorelism 🙂
  PS Minusuri multe si la mine: ca sa vad ca AILALTI sunt cum zicea unu’ pe aic 🙂

 54. Interesant acest articol, sunt fericit ca l-am descoperit si citit. Felicitari pentru acest articol individual ce compune necesitate de interes.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s