Proiect de țară

De două zile mi sa-nfipt un cui în minte, chiar la intrare, și mă agăț în el de fiecare dată când cerc sa gândesc ceva.

Unirea moldovenilor cu restul țării este pe cale să se făptuiască.

Via UE, cu escală la Bruxelles, dar destinația e clară și călătoria a început concret odată cu semnarea acordului de la Vilnius.
Este un obiectiv politic de dimensiuni uriașe, poate cel mai mare de pana acum, dacă-l raportăm la celelalte proiecte majore anterioare, de genul integrării europene sau pactului euroatlantic. Atât NATO cât și UE cred că sunt proiecte internaționale cu evoluție relativ imprevizibilă pe termen lung. Posibil să se întărească și să capete aspect de monolit pentru multe decenii dar la fel de bine se pot dilua sau reorganiza sub alte forme.
O Românie întreagă e altă poveste.
Este un proiect de importanță net superioară și cu efect pe termen mult mai lung iar efectul asupra poporului este incontestabil mult mai mare.

Dimensiunile noi ale grupului reprezentanților poporului român în Parlamentul European va crește automat greutatea vocilor noastre și vom cântări tot mai mult în luarea deciziilor la nivel supra-statal.
Fie că vom avea un număr mai mare de reprezentanți ai României sau vom avea două rânduri de reprezentanți români purtători ai acelorași interese, importanța noastră pe plan european va crește semnificativ.
Dacă vom reuși să ne alegem ceva mai puțini Severini, Becali sau Vadimi, chiar dăm lovitura.

Dar… mai e până ajungem acolo.
Un drum extrem de dificil dat fiind că românii de dincolo de Prut sunt mai afectați de cancerul comunist decât noi iar însănătoșirea vedem și aici cât e de anevoioasă.

Ceea ce m-a pus pe gânduri însă este faptul că, cum-necum, port-stindardul accestui proiect este (din nou) același Traian Băsescu.

„Vă mărturisesc o mică îngrijorare din sufletul meu, până în ultimele luni, mă gândeam că s-ar putea să îmi termin cel de-al doilea mandat şi Republica Moldova încă să nu pornească pe drumul spre Europa. Mă bucur mult că mi-aţi dat ocazia să îmi închei liniştit cel de-al doilea mandat, pentru că cel de-al doilea stat român merge şi el după primul pe drumul Uniunii Europene”, a declarat Traian Băsescu, conform Mediafax.Şeful statului a spus că ceea ce s-a întâmplat azi la Vilnius, parafarea acordurilor, reprezintă „pietre de temelie a unor evoluţii pozitive”.”Existenţa acestor acorduri reprezintă garanţia revenirii în familia mare, a Uniunii Europene, pentru că Republica Moldova, ca şi România au fost tot timpul parte a Europei şi în niciun caz al vreunei uniuni eurasiatice – See more at: http://www.obiectiv.info/basescu-ma-gandeam-ca-as-putea-termina-al-doilea-mandat-iar-moldova-sa-n-o-porneasca-spre-europa_25636.html#sthash.F2RbJIZs.dpuf

Cel pe care mulți îl vedeau uzat, obosit, stors, epuizat…. într-un cuvant „terminat politic”, este pe cale să realizeze cea mai mare performanță a nației române din ultimul secol.
Și dacă cineva își închipuie că prezența piratului aici e ceva întâmplător cred că face o imensă gafă.

Moldova nu a ajuns în punctul „Vilnius” peste noapte.
Un proces dificil de reorientare politico-economică și de rupere cu trecutul comunist are loc încă acolo, iar Președintele Băsescu a fost un actor aproape permanent pe scena moldovenească. Deschiderea porților românești pentru cei de dincolo de Prut, consulatele, acordarea cetățeniei, sprijinul tinerilor ce vor să studieze în România, prezența sa la diferite ocazii și desele sale vizite au avut drept răspuns creșterea simpatiei moldovenilor materializată într-un număr semnificativ de voturi „băsiste” contabilizate la diferite scrutinuri.
Dar desenul lui era mai mare.
Nu cred că există foarte multe îndoieli că semnarea documentului de la Vilnius de zilele trecute a avut drept cauză principală lobby-ul direct și indirect pe care Băsescu l-a făcut la cel mai înalt nivel european.
Bine, fac excepție cei care cred că s-a datorat circotecii Ponta-Antonescu din vara 2012, dar eu plec de la premisa că cei ce ajung până aici să cetească sunt totuși persoane încă întregi la minte.

Că desenul său era mai amplu cred că se poate vedea și din faptul că președintele Partidului Mișcarea Populară, ce este declarat oficial drept noua adresă politică a lui Traian Băsescu după expirarea mandatului de președinte, Eugen Tomac, este un parlamentar român ales cu voturile moldovenilor. Un basarabean venit in Romania cand avea 17 ani.
Dacă faptul că vârsta lui Eugen Tomac face imposibilă candidatura acestuia acum, la proximele alegeri prezidențiale, a fost considerat o gafă, prin perspectiva asta însă lucrurile se schimbă. Procesul de aderare a Moldovei la UE va dura o vreme iar unirea propriu-zisă ar putea urma abia după aceea, ceea ce înseamnă că vârsta lui Tomac e foarte bună pentru un moment ulterior.

Iar aici este un punct de inflexiune dar si de conexiune. Este elementul ce poate coagula opozitia REALA, cea mai imprastiata decat globurile-n pomul de iarna si mai dezorientata decat busola deasupra polului Nord. Coagularea reala se poate face in jurul unui proiect si cu ajutorul unui capitan de sut care stie sa bage carbuni. Astea sunt !!! Avem proiectul, avem truditorul la lopata. Ramane sa vedem daca avem si ceva care sa poata fi incins de flacara asta au ba.

Cred ca Daniel Funeriu a prins foarte exact imaginea tabloului actual al opozitiei si conjuncturii in care se scalda : ” … dreapta reformistă se regăsește în sistemul de valori pe care s-au clădit obiectivele lui Traian Băsescu: stat de drept modern, integrare în NATO și UE și unirea cu Republica Moldova…”

Prilejul oferit de sărbătorirea Zilei Naționale a României a fost folosit de Traian Băsescu să invite în tribune la parada festivă pe președintele Moldovei, Nicolae Timofti și mai apoi să sărbătorească împreună la recepția oficială a instituției prezidențiale. Adică la locul și momentul în care reprezentanți ai popoarelor din toată lumea papă o icră și ciocnesc un pahar de vin rânjind cât mai larg cu fasolele din dotare.

„Vă mărturisesc o mică îngrijorare din sufletul meu, până în ultimele luni, mă gândeam că s-ar putea să îmi termin cel de-al doilea mandat și Republica Moldova încă să nu pornească pe drumul spre Europa. Mă bucur mult că mi-ați dat ocazia să îmi închei liniștit cel de-al doilea mandat, pentru că cel de-al doilea stat român merge și el după primul pe drumul Uniunii Europene”, a declarat Traian Băsescu.

„Existența acestor acorduri reprezintă garanția revenirii în familia mare, a Uniunii Europene, pentru că Republica Moldova, ca și România au fost tot timpul parte a Europei și în niciun caz al vreunei uniuni eurasiatice”

„Vă mărturisesc o mică îngrijorare din sufletul meu, până în ultimele luni, mă gândeam că s-ar putea să îmi termin cel de-al doilea mandat şi Republica Moldova încă să nu pornească pe drumul spre Europa. Mă bucur mult că mi-aţi dat ocazia să îmi închei liniştit cel de-al doilea mandat, pentru că cel de-al doilea stat român merge şi el după primul pe drumul Uniunii Europene”, a declarat Traian Băsescu, conform Mediafax.Şeful statului a spus că ceea ce s-a întâmplat azi la Vilnius, parafarea acordurilor, reprezintă „pietre de temelie a unor evoluţii pozitive”.”Existenţa acestor acorduri reprezintă garanţia revenirii în familia mare, a Uniunii Europene, pentru că Republica Moldova, ca şi România au fost tot timpul parte a Europei şi în niciun caz al vreunei uniuni eurasiatice – See more at: http://www.obiectiv.info/basescu-ma-gandeam-ca-as-putea-termina-al-doilea-mandat-iar-moldova-sa-n-o-porneasca-spre-europa_25636.html#sthash.F2RbJIZs.dpuf

Și tot la locul și la momentul respectiv, primii oameni în statul român după președinte, Primul Ministru, reprezentând executivul, și Președintele Senatului care reprezintă Parlamentul, au refuzat să participe.
La sărbătorirea propriei națiuni.
Nu voi să intru în evaluări personale privind cretinismul unui asemenea comportament de copii tâmpiți. În definitiv vorbim de nimeni alții decât de celebrii Victor Ponta și Crin Antonescu. Ce să mai ceri de la asemenea persoane, că am văzut cu toții ce sunt în stare ???!!!!

Se impune însă o observație pe plan politic în ceea ce-i privește: nu prea au habar pe ce lume se află în general dar în proiectul unirii poporului român sunt complet duși cu sorcova. Din momentul în care Băsescu s-a înscris clar pe orbita unirii, cel mai probabil ei se vor situa antagonic și tembel în partea opusă. Vor critica acțiunile piratului, le vor minimaliza, le vor considera ba folosite în interes personal (vezi botezul nepoatei 😉 ) ba impertinente față de Măria Sa Putin, și că ar provoca o reacție de respingere unei părți a moldovenilor, respectiv repetarea teoriei lui Ion Iliescu prin care a blocat unirea cu ani în urmă, sau alte artificii pocnitoare, fumigene și precare, doar-doar vor eroda cumva popularitatea marinarului. Fără a înțelege că de fapt e vorba de un proiect național urias, nu doar de un om, fie el si Basescu !

La doar cateva zile dupa evenimentul de la Vilnius, ieri, secretarul de american de stat John Kerry a facut o vizita in Moldova in care a spus simplu, apasat, clar si scurt : „Ştiu că este o vizită scurtă, dar cred că este un moment important că sunt aici. Vreau să vă spun ca SUA este cu voi.”

Crin Antonescu a fost invitat si el de omologul sau moldovean, Igor Corman, probabil sub spectrul de posibil viitor castigator al prezidentialelor, prin prisma incapacitatii opozitiei actuale din Romnaia de a se regasi, aspect evidentiat tot de Traian Basescu. Odata ajuns acolo a facut/spus numai traznai !
A inceput prin a „combate” realitatea ca Traian Basescu a fost cel care a tinut aprinsa flacara romanismului dincolo de Prut, in ciuda functiilor detinute si calendarului extrem de incarcat pe parcursul mandatelor sale in timp ce el dormea in bocanci si cuvanta sforaituri, debitand : „Nu este pentru prima data cand vin, am mai fost acum 14 ani, dar nu este nevoie sa faci declaratii fabuloase si sa vii des ca sa-ti arati atitutinea”.
Brilliant !!!!!
Ce mi-e 6 luni, ce mi-e …… 14 ani ? Tot un drac.
Ce mi-e ca „faci declaratii fabuloase” sau dormi pe tine. E acelasi lucru !!!

Apoi a vomat o tampenie absolut gratuita, pe care nu i-a cerut-o nime : „Romania este amanata de 3 ani pentru a se incadra in spatiul Schengen anume din acest motiv – frica migrantilor romani”. Nu l-a intrebat nimeni dar aia stiu destul de bine ca problema a fost cu totul alta si tine de tembelismul USL care vrea sa incalece justitia, drept pentru care prostul-satului tocmai le-a comunicat printre randuri : „Sunt si un mincinos patentat !”.

Dupa care a inceput sa dea din colt in colt la intrebarile moldovenilor.
De ce PNL nu a sustinut proiectul deputatului Eugen Tomac ce prevedea reducerea taxelor consulare pentru moldoveni ???
Pai…. „Exista constringeri la nivel de legislatie europeana.”
Hai, nu zau ???!!! 🙄
Dar ce-i cu restrictiile de la vama cu Romania introduse la 15 noiembrie de guvernul USL al carui co-presedinte este ?
Pai… „Nu stiu, este o chestie administrativa, probabil va afecta…. aaaa.”
Mda !
I-a asigurat in schimb ca Romania va fi ….. prima tara care va aboli regimul de vize pentru moldoveni.
DUPA votul din Parlamentul european. 😀 😀 😀
Brilliant !!!!!!

Acum ramane sa speram ca dreapta reala va reactiona corect la sansa creata de marinar iar natiunea romana nu s-a mamaligit chiar de tot, de tot, de tot.
Și dacă națiunea nu s-a schimbat chiar într-atât încât să nu mai reacționeze nici măcar la idealul întregirii nației, atunci este foarte posibil ca Băsescu să mai facă un meci politic de mare spectacol în viitorul apropiat,chiar daca doar de pe banca antrenorului.
Poate mă înșel, dar gândiți-vă ce sărbătoare trăsnet ar putea fi în 2018 de exemplu, la împlinirea fix unui secol de la precedenta performanță de gen, daca s-ar sarbatori repetarea evenimentului  😉

Viq

112 responses to “Proiect de țară

 1. Nu degeaba am presupus cretinismul si antipatriotismul a milioane de membri USL….
  Comportamentul liderilor necombatut ,dar,mai ales urmat sistematic,copiat,ingurgitat ,repetat ca papagalii ma face sa gindesc ca nu gresesc in aprecieri…

  Dar mai este o ipoteza..
  Esalonul 2 al lui ILICI ,amortit ,in conservare sa fi INVIAT si sa atace baricadele ce le ridica Traian Basescu impotriva ideologiei si a acapararii de putere ,cu directia spre RASARIT.
  ..
  Fosti ofitteri ,acum in rezerva antiamericani,scoliti la Moskva, Rezervistii lui Dogaru) nomenclaturisti comunisti (cel mai elocvent exemplu mi se pare puscariasul Nastase) fosti ofiteri SRI si SIE capitalizati in 1990 de ion Iliescu,odata cu devalizarea rezervei de la BNR si a Bancorex ,cu Felix in frunte…cu toata pleiada de activisti comunisti ideologizati la Stefan Gheorghiu….s-au ACTIVAT/…

  Cine ii conduce???Cine ii dirijeaza? Cum functioneaza reteaua antiamericana si antieuropeana,anti Basescu,antiunire cu Moldova????

  Pactul lui Ponta,incehiat cu sindicatele
  cu ONG-urile,
  cu Dogaru
  ne poate sugera un raspuns…

 2. Spunea presedintele Traian Basescu mai deunazi:
  Dupa intrarea in NATO si UE a, treilea obiectiv important al Romaniei este intrarea Moldovei in UE(unirea cu tara)

  Tacerea asupra acestui eveniment de o importanta cruciala pentru Romania ,ignorarea indeplinirii acestui obiectiv , ne sugereaza complotul clasei politice aflate la Putere,pentru nemediatizare,constienta ca tocmai s-a infaptuit sub coordonarea Presedintelui Traian Basescu..

  Presedinte declarat nebun de Ilie Sirbu,de Ponta, de altii …
  De Jurnalistii si analistii latrinelor…

  RUSINE<RUSINE<RUSINE…
  Pentru voi toti cei care v-ati constituit ijntr-o clica nerusinata ,antiromaneasca ,plina de duhoare chino-ruseasca..

 3. Cam ce proiect de țară are Ponta dacă la sărbătoarea națională de la 1 decembrie 2013 l-a afișat pe pușcăriașul Năstase în tribuna oficială?
  Onorul la pușcăriaș!

 4. Mark,

  absolut de acord cu tine.
  Dar mai trebuie completat.

  „Tacerea asupra acestui eveniment de o importanta cruciala pentru Romania ,ignorarea indeplinirii acestui obiectiv …” SI DE CATRE REPREZENTANTII OPOZITIEI, ma scoate din saritele mele proprii.

  WTF ????
  Ce asteapta ????

  • Aha !

   Am vaz’t.
   Dan tempereaza entuziasmul naiv cu frica de esec.
   Clasic.
   Da, are dreptate, asa cum dreptate are orice baiet cu ceva scoala in care a invatat ce piedici are de depasit daca vrea sa-si deschida o firma privata.
   Nefiind tocmai tampit, nu-si mai deschide.
   Si in cel mai bun caz ajunge sa prinda un loc de job la unul din cei care in loc sa invete au batut mingea pe maidan, habar n-are de piedicile alea predate cu grija, isi deschide o firma si o face sa mearga.

   Dan e prea bine documentat 😀 😀 😀 😀
   Grija cu care cantareste totul inhiba orice speranta de reusita a orice obiectiv mobilizator.

   Ex.
   „În primul rând, a spune că parafarea înseamnă intrarea definitivă a R. Moldova pe traiectoria UE este naiv şi periculos.”
   Formularea e cel putin nefericita daca nu de-a dreptul negativista.
   Cel mai probabil a revenit asupra ei si a „corectat-o” dupa ce a terminat textul ca sa fie foarte riguros … exacta 😀
   Si a iesit aiurea 😀

   Pentru ca in esenta „intrarea pe traiectorie” nu poate fi decat definitiva, pentru ca nu e un proces ci un moment deja consumat. Poate sa NU mai fie definitiva numai daca te intorci in timp si nu-l mai faci.
   Eu, tu si noi toti „am intrat definitiv” in campul vietii cand ne-am nascut. Ca unii au crapat cazand din londou direct in cap, sau altii au continuat „integrarea” nu mai schimba cu nimic momentul „intrarii pe traiectorie”.
   De buna seama ca intrarea pe traiectorie nu garanteaza si ramanere pe ea. Am mentionat si eu asta in treacat in paragraful patru.

   In linii mari Dan se refera la mai degraba la fluiditatea blocurilor eurostrategice, la impactul lor asupra unirii sau a ale marilor puteri ale momentului cu interese in zona asta.
   Fapt pe care de asemenea l-am avut in vedere, dar tot tangential, tot pe la inceput, pentru ca nu asta cred ca e pentru noi esenta evenimentelor.

   Obiectivul nostru major ar trebui sa fie unirea, iar parafarea aia, oricat de „nesemnificativa” ar putea fi considerata de Dan, mie mi se pare un pas extrem de important pe drumul asta.

   S-a realizat pentru ca rusii nu s-au bagat pentru ca nu au vrut ?
   So what ?
   Puteau sa nu se bage pentru ca au avut galci, sau pentru ca au negociat cu UE/SUA, sau pentru ca erau beti manga de la un chef !
   Conteaza dar e colateral. Important e ca s-a facut pasul.

   Este o gama extrem de larga de masuri, reforme, schimbari… care vor trebui luate si de noi romanii, si de UE, dar majoritatea covarsitoare de catre Moldova.
   Un hint : azi CC din Moldova se exprima asupra unor sesizari privind schimbarea sintagmei de „limba moldoveneasca” cu „limba romana”.

   Ceea ce eu am incercat sa spun in qiuntalul ala de vorbe din postare e ca unirea este un proiect de tara (TREBUIE sa fie ) si ca in jurul lui se pot coagula fortele de dreapta, ca ailalti….. vai de capul lor.
   Unic.
   Si mic 🙄

  • Desigur,Loda..
   Analiza si interpretarea este conforma cu rusofobul Dan Dungaciu..nu cu romanul Dan Dungaciu…
   Orice functii ai avea,oricite studii si oricita inteligenta ,daca toate servesc intr-un anumit interes ,diferit de cel national….vezi si functia de premier.. si cea de parlamentar…de azi…
   Discursul se deformeaza in directia tintita….planificata,gindita…

 5. ce caudä sarmalagioaica uslinoasä aici? javrä

 6. o rusine monumentalä, sä defilezi cu puscäriasul mafiot bonbo
  si criminalul bolsevic ilici RUSINE USL

 7. ESTE CLAR

  au nevoie de o autostradä urgent, o fermä de porci si
  un parlament de porci.

  si mai d-atzi un vot unui retin precum PONTA ?????????
  ATUNCI O SÄ VÄ SÄPATZI GROPILE:

 8. „AUTOSTRADA PORCILOR ”

  asta da, proiect de nivelul uslinosilor

 9. Daca ar fi sa reanalizam contributia PSD PNL la atingerea acestui moment istoric,daca documentam cu atentie tot istoricul o sa ne aducem aminte exact de inversul situatiei…
  Relatiile cu Moskova mentinute de Tariceanu ,de Titus Corlatean ,de Geoana sau Iliescu,de Victor ponta si Adrian Nastase..sapaturi au facut si altii precum Cozmin Gusa sau SOV. De Felix nu mai vorbesc,iar ex-regele Mihai este cotat si apreciat de Putin mai ceva ca presedintele.

  Sa nu mai spun de colaborari pe teme de trafic de armament cu mafia ruseasca…
  exista atitea relatii cu Rusia,intre poluri de influenta romanesti si cel de la Kremlin,
  Incit nu ma mira atitudinea de doliu si de lipsa de interes a PUTERII la toate nivelurile institutionale..

  De aceea spun ca meritul unic,singular apartine acestui PRESEDINTE
  Traian Basescu si indiferent cum vor evolua lucrurile ,ISTORIA va consemna ca un moment de o importanta covirsitoare summitul de la Vilnius.

  Daca Dan Dungaciu considera ca Rusia tace datorita neacordarii atentiei asupra acestui eveniment,minimalizind sau ignorind actul in sine…

  ADEVARUL este cu totul altul,escamotat,din varii interese,precum gunoiul sub pres…
  La Vilnius s-a intimplat EXACT ce au hotarit anterior SUA,RUSIA si UE.
  EXACT ce i s-a comunicat presedintelui Traian Basescu ,acum ceva timp de catre trimisii OFICIALI ai acestor state..

  Ori acest pact nu il poate denunta NIMENI..nu poate fi ignorat,nu poate fi incalcat…

  Parafrazind spusele unei alte personalitati statuate de istorie,putem sa afirmam ,AZI,cu simplitate,cu certitudine,cu bucurie,salutind primul pas:

  „Unirea cu Moldova….poporul roman (inclus cel moldovean) a facut-o”
  Un strateg tacut si patriot , inscrie alt citat in ISTORIA ROMANILOR:

  „Vreti unirea cu tara?CERETI, si o vom face!”
  Numele sau este Traian Basescu!
  ,

 10. Un off topic micut, la un OFF mai mare :

  „Transportatorii autohtoni nu pot înţelege şi nici nu pot accepta explicaţiile lipsite de logică prin care Guvernul încearcă să justifice abuzul comis. Astfel, «amortizarea» celor 7 cenţi pe fondul presupuselor predicţii privind scăderea cotaţiei internaţionale a barilului este o aberaţie şi un non sens, atât timp cât, într-o asemenea situaţie, în ţările europene preţul carburanţilor va fi mai mic decât în România, fapt ce aruncă şi mai mult transportatorii români în afara competiţiei din piaţa europeană şi regională. Dacă totuşi o astfel de măsură ar căpăta sens, este şi mai de neînţeles raţionamentul aceluiaşi guvern care, crescând efortul transportatorilor autohtoni ce alimentează cu carburant în ţara noastră, doresc să construiască cu prioritate autostrăzi în afara fluxurilor şi coridoarelor de transport comercial, utilizând sumele ce speră a fi colectate din noua taxă”, potrivit Confederaţiei Naţionale Rutiere.

  Mai sa fie !!! 🙄
  Cum il atingi pe prost la punga cum se desteapta instantaneu !!!!

  da’ cand il votarati cu mainile, picioarele si toata familia, nu vazurati ca-si bat joc de voi, ametitilor ???
  Nu ?!
  Ei, atunci, va iert, ca sunteti simpatici, veniti incoace sa va mangai pe handicap si bagati la el informatia ca atunci cand cineva te minte se cheama ca te pacaleste si iese nasol.
  Ok ?

  Bun.
  Acum mereti de platiti pana v-o ustura poponetu’, ca-n viata totul se plateste.
  Si la viitoarele alegeri amintiti-va de asta.

  Daca uitati, vorba filmului cu prosti : „repetir” 👿

 11. http://www.ziare.com/europa/moldova/decizie-istorica-limba-romana-limba-oficiala-in-republica-moldova-1271409?utm_source=ZiareCom-http%3A%2F%2Fwww.ziare.com%2Fstiri%2Fproteste%2Fhaos-in-pungesti-satenii-spun-ca-sunt-persecutati-si-ameninta-ca-isi-dau-foc-la-case-1271199&utm_medium=BN-NW-1271409-Decizie+istorica%3A+Limba+romana%2C+limba+oficiala+in+Republica+Moldova&utm_campaign=BN-NW-ZiareCom-2013-12-05

  ––––––––––––––––––––––––––––––

  „Curtea Constitutionala a republicii Moldova a decis astazi,
  5 decembrie 2013,
  ca limba romana va deveni limba oficiala.

  Potrivit deciziei CC a Republicii Moldova limba romana este limba de stat a R. Moldova, deoarece acesta este termenul precizat in Declaratia de Independenta a tarii. Decizia a fost anuntata cu cateva minute in urma de catre presedintele CC, Alexandru Tanase. Decizia va intra in vigoare dupa publicarea in Monitorul Oficial.

  Joi, 5 decembrie, Curtea Constitutionala a examinat doua sesizari privind interpretarea art. 13 din Constitutie privind limba oficiala a republicii, care au fost conexate intr-un singur dosar la initiativa Curtii.”

  • Un pas mic pentru romanii de dincolo de Prut, un pas mare mare pentru romanime!

   • Da, fini, intradevar.
    Mai ales ca sintagma „limba moldoveneasca”, cum era denumita oficial, e un non-sens.
    Citez:

    „Una dintre sesizari a fost inaintata de deputata partidului Liberal Ana Gutu, care a apelat la Inalta Curte pentru interpretarea articolului 13 din Legea Suprema, solicitand verificarea posibilitatii de echivalare a sintagmei „limba moldoveneasca, functionand pe baza grafiei latine” cu expresia „limba romana”.

    • Cand brutarul tine cursuri de lingvistica se praseste limba moldoveneasca.
     Fostul lider al Partidului Comunist din Republica Moldova, Vladimir Voronin, a afirmat ca limba romana nu a existat niciodata, romanii preluand limba moldoveneasca. 🙄
     Voronin a sustinut un curs in fata studentilor de la Universitatea Libera Internationala din Moldova.

     „Eu, fiind deputat in ultimul soviet suprem al Republicii Sovietice Socialiste Moldovenesti la 31 august 1989, constient am ridicat mana pentru legea limbii de stat, legea despre functionarea limbilor in RSSM in care este stipulat ca limba noastra este moldoveneasca.
     Unde e limba moldoveneasca? Ei nu inteleg si nu stiu ca limba romana ca atare nu exista si nu a existat niciodata? Ea a fost rezultatul crearii statului roman”, a spus liderul comunist.

     De asemenea, el a sustinut ca „Romania, cand s-a format ca stat, a luat limba noastra moldoveneasca si a numit-o romana pentru ca statul se numea Romania”.
     „Intrebati romanii de peste Prut cum numesc limba lor in Romania – limba moldoveneasca”, a adaugat Voronin.

     Discursul lui Voronin a starnit reactii deferite in randul studentilor. Astfel, unii dintre ei au ras, altii au aplaudat, in timp ce altii parasit sala.

 12. Thank’s Luminta.

  Si eu eram cu ochii pe ei :”D 😀 😀

  003

 13. Viq,
  Gata!
  bugetul asta cu acciza cu tot va actiona ca un traznet peste capul prostimii care a votat cu ambele maini sugatoarea USL…

  Acciza asta va deveni de legenda..
  Cum a reusit o acciza sa schimbe PUTEREA

  Lacomii si mafiotii se gindesc ca isi vor cumpara voturile cu banii incasati de pe acciza..asa ca ce le-ar pasa de consecinte..
  De aceasta data…nu cred…nu cred..
  Ca vor mai indrazni sa fraudeze…sa fure,sa minta,sa dezinformeze..

  poate ca Dragnea va fi scos ,ca si Nastase…dar nu va mai recidiva…
  In schimb reteaua de executanti cronicizata de ani de zile a fost destructurata si acarii Paun vor plati pentru Ponta,Dragnea si baronii realesi…precum Irina Jianu pentru intreg PSD-ul….

  • Nu stiu, Mark.

   De cand am vazut catastrofala optiune din decembre 2012 sunt foarte retinut cu predictiile asupra actiunilor lu’ poporu’ ruman.

   Vedem. 😉
   Rabdare, ca Ponta mai are d’astea 😀 😀 😀

 14. O,ce veste minunata..Cu pasi marunti,fratii mei,cu pasi marunti,dar nu incetati ritmul…

 15. nenorocirea este alta, in romania ies in fatzä päduchii comunisti,
  ce au nenorocit romania, ILIESCU, in toate forumurile si comisiile
  NÄSTASE puscäriasul plimbat ca stafiile la UE SI VIENA

  deci renasterea nenorocitzilor ce au distrus romania, de vinä sunt
  romanii ce au votat USL. ROMANIA o sä fie rasul europei:

 16. Viq,

  Asa tema, asa articol, asa ca…din partea mea, chapeau! 🙂
  Dupa comentariul lui Judex de la „pagina” anterioara (13:47) si dupa ce am citit textul tau, mi s-a „indulcit” ziua si mi s-a revigorat speranta 🙂
  Drum lung si anevoios in fata, dar important este ca EXISTA si ca incepe sa se desluseasca din ceata mai mult decat silueta singuratica a unui comandant…

  • Mih,

   Incepe sa se observe ca e din ce in ce mai mare probabilitatea ca Last sa fi avut dreptate cand spunea ca pe pirat nu-l citesc destul de adanc nici pizmasii nici sustinatorii.

   E un proiect care nu poate da gres ca obiectiv politic.
   Iar Basescu s-a-nfipt in el demult si constant, cu mult inainte ca uslarimea sa aiba idee ce poate sa faca cu asta, iar acum practic nu ai cum sa-i negi paternitatea .
   Iar s-au trezit in fata dilemei existentiale !
   Daca sustin unirea, „trec” practic de partea basistilor, daca o combat e si mai rau 😀 😀 😀

   • Viq
    Ai facut un material de toata frumusetea!
    Felicitari…la obiect,succint si cu tuseu/

    • Multam, Mark.

     E o inexactitate acolo ce constituie o lauda indirecta, dar care face cat toate celelalte.
     Materialul nu prea e succint.
     Dar daca ti se pare asa, inseamna ca l-ai cetit cu sete 😀 😀 😀

     That’s good ! 😉

   • Pentru mine a fost si este important ca evolutiile confirma de fiecare data ca increderea in Basescu este justificata. Incerc sa inteleg, sa leg lucrurile intre ele, atat cat imi este la indemana, avand convingerea ca realitatea este cu muuult mai complexa si complicata si ca anumite lucruri ies la iveala doar atunci cand si daca e necesar (si asa si trebuie).

  • buna mih. Foarte interesant va deveni CAND parlamentul de la Chisinau va abroga interdictia [nascocita de Voronin] ca persoane cu dubla cetatenie sa fie alesi in parlament. Atunci Tomac si chiar piratul pot deveni stele de prima marime in Basarabia.

   • Servus, cinic!
    Da, interesanta perspectiva! Macar de nu s-ar „contamina” parlamentul lor de la adunatura noastra de acum (in care urata dihanie Voronin, se potriveste foarte bine…)

 17. Mih,
  nu ar trebuii ca o armatä , rand pe rand oamenii de bine sä se adune in spatele comandantului, vreau sä-i väd, sä nu fie lasi,
  nu numai romania ii datoreazä mult, dar si cei din moldova.
  unde sunt cei cu bun simtz, cei care väd zilnic instaurarea in
  romania a ticälosiei neo-comuniste???
  nu vä inbätatzi „cu vant de varä”, cä s-ar putea sä degeratzi,
  la propiu si la figurat.

 18. @Viq: cu siguranta, eliminarea granitelor artificiale dintre romanii de pe cele doua maluri ale Prutului (limba moldoveneasca, sugrumarea traficului de persoane si marfuri, apartenenta geografica si etnica, etc…) este un proiect de tara valabil. Posibila revigorare a patriotismului este un fenomen tare ingrijorator pentru patriliciti, mai ales din perspectiva noii falii de separare a clasei politice. Evidentierea acestei falii nu poate duce decat la eliminarea pe cale naturala a unei parti importante a actualei scene politice, pe motiv de incompatibilitate cu interesul national. Inrobirea romanilor nu trebuie sa fie incununarea dezrobirii altorra. Pe scurt, Primul Bunibashat a fost si ultimul.

  • Revigorarea patriotismului ar trebui sa fie obiectiv valabil pentru orice ales al comunitatii. E in „fisa postului”.
   Profitorii politici il exacerbeaza si-l duc in nationalism sau xenofobie,cum ziceam zilele trecute, dar patriotismul asezat si cuminte este indispensabil unui politician. Daca nu esti perceput drept patriot esti terminat.

   Pentru Ponta sau Antonescu, chiar si pentru o larga gama de politruci din linia secunda, asta e o necunoscuta. Singurul care cred ca e constient de asta, e Iliescu si ma mir ca si-a lasat pupilul descoperit.

   Sau Ponta pur si simplu isi ia nasul la purtare 😉

 19. CRISTOIU A AJUNS UN JALNIC MINCINOS SI IMPOSTOR
  CA SI PONTA; cu fiecare articol nu face decat sä-l atace pe Presedinte.

 20. in cazul in care o sä candideze la presidentzie MAIOR, isi va auzii toate injuriile si netremniciile care i-au fost adresate lui MRU:
  EL PARE UN OM CUMSECADE, dar in psd-isti nu am incredere,
  chiar uneori am avut inpresia cä la adäpat pe carlanul plagiator,
  cu informatzii, nu cred in socialisti si n-o sä cred niciodatä.

 21. La 17:30 Presedintele Basescu face declaratii.

 22. Un comentariu ce merita a fi retinut:
  =Vinarul Unionist dela Hotin=
  Un Apel Patriotic şi Unionist
  de Boicotare a Produselor Ruseşti !
  –––––––––––––––––––––––
  Actiunile recente ale Rusiei fata de Basarabia
  constituie acte de intimidare si presiune inacceptabile, de o mare gravitate.
  Ne referim la:
  – declaratiile unor inalti demnitari ai Statului si Bisericii Rusesti –
  facute cu insolenta chiar la Chisinau !
  – in care le neaga Românilor identitatea si dreptul la unitate nationala,
  – precum si caracterul Românesc al Ortodoxiei Basarabene;
  – la interzicerea scolilor românesti din Transnistria;
  – si la recentul santaj cu blocarea importului in Rusia
  de vinuri, fructe si legume din Basarabia.
  –––––––––––––––––––––––––––-
  Facem apel la toti Românii din Tara si din Diaspora,
  cerându-le imperios sa participe masiv la urmatoarele doua actiuni
  de solidaritate cu Basarabenii :
  1.
  Sa cumpere cu prioritate vinuri din Basarabia, fructe si legume din Basarabia,
  pentru consumul lor propriu, pentru obligatii protocolare
  (receptii, banchete oficiale si private) si – in cazul firmelor comerciale –
  pentru a-le exporta mai departe, in tarile din Uniunea Europeana si din alte zone ale lumii.
  2.
  Sa boicoteze toate produsele de origine Ruseasca si activitatea firmelor comerciale Rusesti , incepând prin a refuza sa se aprovizioneze cu combustibil auto la statiile Lukoil.
  ––––––––––––––––––––––-
  Adoptarea unei atitudini ferme, energic manifestate de intreaga populatie
  este singura cale de a determina Moscova sa respecte normele morale
  si regulile de drept in relatiile Federatiei Ruse cu alte state si popoare.
  Boicotarea produselor Rusesti este un act de demnitate nationala
  despre care avem convingerea ca va fi perceput de Români
  ca o importanta datorie patriotica!
  Suntem solidari cu fratii nostri Basarabeni !
  Comitetului de Conducere Interimară
  a PNTCD-Bucuresti
  ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
  ————— ♥ BASAⱤABIA E ⱤOMÂNIA ♥ —————
  —————♥—♥—♥— RE-U N I R E ! —♥—♥—♥———
  ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩ஜ▬▬▬▬▬▬
  – See more at: http://blogpost.timpul.md/2013/09/18/hai-sa-nu-mai-scriem-despre-nimicuri/#comment-37533

 23. Presedintele Basescu e fericit ontopic. 😆
  Chiar a facut o gluma la adresa traducatorilor din moldoveneasca in romana, care si-au pierdut obiectul muncii, asa ridicol cum era el.
  Acum a trecut la chestiunile mai putin vesele, din ograda USL-ului.

 24. Cred ca multi dintre romanii de dincoace de Prut nici nu-si dau seama ce lupta s-a dus in Moldova de dincolo de Prut pt Limba Romana…

 25. Aoleu…..ce le-a dat la gioale la hoti …. 😆 😆 😆

  Numa’ Băse e in stare de rupere de oase ….astialati opoziția de-a dreapta stanga baga capu’ la cutie ….

  Piratul este un adevărat bărbat politic care dă de zace si este in stare să si primeasca ….nu se chirceste deloc

  Norocul nostru pina in 2014 ,ca dupa aia Dumnezeu cu mila

 26. Proiect de lege, o proiectie a proiectului de tara.

  Toți liderii grupurilor parlamentare au semnat o inițiativă care nu mai permite ANI să-i verifice pe deputați și senatori. Cu alte cuvinte „dai intr-unul tipa doi” cei din ceata lui Pitigoi.
  Inițiativa de modificare a statutului parlamentarilor este semnată de Neacşu Marian (PSD), Scutaru George (PNL), Toader Mircea (PDL) Máté András-Levente (UDMR), Pambuccian Varujan (minorități), Ciucă Liviu-Bogdan (PC), Sârbu Ilie (PSD), Haşotti Puiu (PNL) Rădulescu Cristian (PDL), Vochiţoiu Haralambie (PPDD), Markó Béla (UDMR) și Pelican Dumitru (PC). Ea prevede că „incompatibilitățile și conflictele de interese privind senatorii și deputații sunt prevăzute și sancționate conform dispozițiilor din prezenta lege”.
  ANI arată că în situația în care proiectul va fi adoptat în forma propusă, nu va mai fi posibilă aplicarea sancțiunilor prevăzute de Legea nr. 176/2010, pentru parlamentarii care au încălcat regimul juridic privind conflictul de interese și incompatibilitățile și, pentru care ar urma să se pronunțe decizii definitive și irevocabile de Înalta Curte de Casație și Justiție.

  Citiţi mai mult: Nou atac la ANI: Toți liderii grupurilor parlamentare au semnat o inițiativă care nu mai permite ANI să-i verifice pe deputați și senatori – Parlament > EVZ.ro http://www.evz.ro/detalii/stiri/nou-atac-la-ani-toti-liderii-grupurilor-parlamentare-au-semnat-o-initiativa-care-nu-mai-p-1071021.html#ixzz2mcg9AXYV
  EVZ.ro

 27. Nu stiu prea multe despre rolul si scopul unei comisii parlamentare..
  Mi se pare,insa lipsita de suport legal,constitutional,dar o socotesc chiar o
  imixtiune intr-un contract de imprumut dintre o persoana fizica si o banca..
  Contractul nu are clauze de confidentialitate??

  De unde si pina unde o comisie parlamentara se erijeaza intr-una de ANCHETA??? Privind o afacere contractuala strict privata,nu a statului, dintre o banca si un client ce solicita un credit.

  Cred ca NU ESTE LEGITIMA aceasta procedura.
  Exista BNR,exista DNA,Parchet etc, care ar fi fost in masura sa primeasca orice sesizare cu privire la anumite nereguli privind contractul,sa verifice,sa controleze legalitatea ,sa cerceteze veridicitatea contractului.

  Este aberant sa se creeze un precedent in acest sens..si apoi romanii care iau credite sa se perinde pe la parlament care sa ancheteze,sa faca descinderi la fata locului ,sa cerceteze actele de proprietate sau dobindire
  si sa ocupe timpul a 15 parlamentari platiti si trimisi acolo pentru reprezentare…

  Asadar exista o cumparare de teren intre doua parti…Actele de proprietate sunt autentice,actul de cumparare vinzare autentic si legal.
  Ca sa faci,tu,comisie parlamentara cercetari despre cum au fost improprietariti cei care au vindut ,este deja ,PREA MULT.IMIXTIUNE in justitie,…si o activitate improprie Parlamentului cu scop LEGISLATIV.

  CE ESTE PARLAMENTUL ROMANIEI??
  De ce executa ordinele unui premier?
  A ajuns Parlamentul o mosie privata,cu vataful sef Victor Ponta???

  • Nu o sa se

   „Este aberant sa se creeze un precedent in acest sens..si apoi romanii care iau credite sa se perinde pe la parlament….” zici tu.

   Nu o sa se creeze niciun precedent, comisiile acestea sunt cu dedicatie speciala Basescu.

 28. Vine la mine în ospeție un om, un rus simpatic, bărbos, dar nu un homo sovieticus, ci, mai degrabă, o fire artistică, un blogher care călătorește mult prin lume, cu ochi de o limpezime albastră, un om care arată bine, și, iată, mijindu-și a încredere ochii savurând un pahar de vin și plăcerea de a trăi, acesta îmi spune: Franța este o provincie a Rusiei. –

  See more at: http://blogpost.timpul.md/2013/11/05/victor-erofeev-microbul-imperialismului/#sthash.OrlyZ9r2.dpuf

 29. O S-O VEDETZI PE MANGAFAUA fierea ,a lui pandele
  cum vorbeste ea de nereguli , legi etc
  dar de escrocheriile si furturile mafiotului turnätor Voiculescu
  si sä nu uite cä , PANDELE ARE PETE DE ESCROCHERIE

  PRECUM UN CAINE DALMATZIAN- – si ea fierea are niste päcate
  e bine abia o sä le cunoascä toatä romania

 30. ABUZ IN SERVICIU- asta i se poate inputa lui PONTA

  SUNT SUNTE DE DOVEZ!!!!!!!!!I.

 31. Si o veste buna

  Averile nejustificate puse de infractori pe numee rudelor vor
  putea fi confiscate si in Romania. Proiectul de directiva a iesit din negocierile PE-CE-Consiliul Europei

  Monica Macovei

  ​Averile nejustificate ascunse de infractori prin transferul catre rude sau cunoscuti vor putea fi confiscate si in Romania, potrivit unui proiect de directiva europeana care tocmai a iesit din negocierea dintre Comisia Europeana, Parlamentul European si Consiliul Uniunii Europene.

  Dupa discutiile din procedura de trialoge, europarlamentarul Monica Macovei, raportor pe acest proiect, a prezentat, joi, in Comisia de Libertati Civile, Justitie, si Afaceri Interne a Parlamentului European raportul asupra proiectului privind confiscarea exitinsa.

  Felicitări Monica Macovei …..a înțeles foarte bine ca singura speranța in lupta împotriva infractorilor din politica sunt legile in PE care sunt obligatorii si pentru România …acum intelegem mai bine lupta pe justiție …..

  No așe ….acu’ sa va tineti ce atacuri la UE vom auzi ….si bineinteles ce bine este cu China si Rusia

 32. http://www.ziare.com/adrian-nastase/proces/de-ce-s-a-aflat-adrian-nastase-in-tribuna-oficiala-la-parada-de-1-decembrie-1271371

  „Aveam nevoie de o campanie de promovare a ceea inseamna Romania europeana”, a explicat purtatorul de cuvant al PSD, Catalin Ivan.

  • Asta cu campania de promovare se refera la prezenta lui Nastase in Parlamentul European, ca sa dezveleasca un bust al lui Titulescu.
   De 1 decembrie a fost invitat ca fost premier.
   Sa faci campanii cu un condamnat penal, asta e sfidare la adresa statului roman, la respectul pentru lege.

 33. Tata mono-socru spală la curu lu Ponta mai ceva ca asistentele sociale la sărmani bătrîni care nu-și mai pot ține sfincterele. Uită-te la ce ai pe mîini, bă boule!

 34. Ponta îi cere prin scrisoare deschisă președintelui să promulge legea referendumului.

 35. SARBU este un criminal securist, a inchis usile catedralei din Timisoara la revolutzie si nu a läsat lumea sä intre, din cauza lui
  au fost mäceläritzi, un mizerabil securist.

 36. mägarul mitoman Ponta vrea sä spunä si el ceva azi,
  Presedintele o sä promulge cand trebuie:

 37. PROMOVAREA USLINOSILOR SE FACE CU ESCROCI SANTAJISTI; SECURISTI SI puscärias:

 38. Un bonus pentru limba romana :

 39. De ce îl mai ascultăm pe expiratu ăsta de tata-socru? Mîine poimîine dăm citate din ilici-pogonici-kaghebici.
  Du-te, băh și te plimbă.

  • Pentru ca ne uitam la B1 si popa-socru vorbeste, vorbeste si nu are cine sa-i inchida gura, nu e nimeni acolo destul de combativ sa-i mai taie macaroana…

   • Care macaroana ? sa vina jandarmii copacului : Hasu cu maturoiul si Theo cu tzucalul. 🙂 asa cum au inchis gura mult prea suptilului chinezila-dezinformila 🙂 care a fugit mancind pamintul precum Skaraotki de Danila Prepeleac
    ….

 40. cäcäräu tot tampit este, cicä nu trebuia sä spunä presedintele de sarbu…………… dar cand cretinul securist la bäläcärit pe presedinte
  dece nu s-a ofensat. esti un dobitoc cäcäräu.

 41. De fapt, despre asta e vorba……(e draguta si misa,primiti-o off …of!)


  Doina şi Ion Aldea Teodorovici – Eminescu

 42. Am șters propriul meu comentariu în care mi-am băgat bocanci-n tot useleu, crinii și chinezii mamii lor! Nu cred că există o altă modalitate de recurs în astfel de condiții.
  Păi ei se .ișă pe noi și ar trebui să fim mulțumiți că o mai plimbă și pe alții? S-o creadă mutu de ponta și retardu de crin!

  • Filadel,

   E doar inceputul „anului electoral” 2014. Va fi de o mizerie maxima si o sa constatam zilnic ca s-a depasit cu mult orice limita. Si de fiecare data limita va fi si mai jos de fundul fundului haului de mizerie.

   Eu o sa ascult muzica sa ma …calmez? 😈

 43. Mircea Marian:

  Guvernul Ponta ne-a mai tras o țeapă, cu 2.815 hectare de teren agricol. Printr-o ordonanță de urgență, strecurată în monitorul oficial de sâmbătă (!!!), se transferă 2.815 ha de la academia de științe agricole către Consiliul Județean Brăila, condus de celebrul pesedist Bunea, prins în procesul „Mită pentru PSD”. Cică pentru ca autoritățile locale să facă cercetare! Păi de ce îl iau de la instituția care exact asta face, cercetare? Țeapă. Mare de tot. Încă nu e clar care-i planul, dar este evident că băieții au unul. Se fură cu legea în mână. PS: Asta e ordonanța de urgență cu numărul 81, e mare urgență tunul ăsta!”

  • Piratul a avertizat asupra miscarii asteia de cateva luni de zile bune 😉
   Numai eu l-am auzit de cel putin trei ori in interviuri vorbind de terenul de la Braila.
   Intelegerea era facuta doar documentele nu.

 44. Ce exprima intelectualitatea romana in a doua jumatate a secolului XIX:
  „Ce-ti doresc eu tie, dulce Romanie!” (Spre „indulcirea” celir asemenea lui @Mih).

  Ce framanta (sic!) azi „intelectualitatea” romana:
  „Ce-mi doresc eu mie, oarba Romanie:
  aplauze, veneratie, taxi la scara, publicitate gratuita,
  sa ramai altfel.
  Hamei, hamei, hamei.”

 45. A venit Mos Nicolae.
  Din vremurile lumii ancestrale
  şi până azi, în vremile fireşti,
  nici grecii n-au dat daruri mai mortale
  ca unele partide româneşti!.

  Ponta asta,ma calca mereu pe bombeu….

 46. Nicolicea catre Cartianu, replica de nota 10 la emisiunea lui Turcescu (aproximativ), referitoare la infiintarea comisiei parlamentare pentru Basescu: „Tu ai fost ales doar la tine acasa, sa taci! Eu am fost ales de oameni, eu ii reprezint!”. Da, asta este adevarul adevarat! Bravo, dle Nicolicea, sa terminam odata cu fatarnicia!

  • Exact! Avem dreptul să tăcem ca 12% (penali și asistați) să ne spună că nu muncim destul fiindcă ei au salariile cam mici și nu-și pot permite concedii decente în Grecia.

 47. Salut
  Basarabia, observa Paul Goma este nu numai prima 27 martie cu gestul reunificarii dar si unilaterala – ea a cerut barbateste reunificarea nu a mers ca Transilvania cu conditii – pe care pana la urma fie vorba intre noi ,nici regatul nu le-a respectat.
  …..
  Inca odata regret ca ziua nationala e pe frigul ala din 1decembrie atenuat cu fasolea si tuica primarilor. In plus e o sarbatoare ofensiva, care nu tine seama de tristetea maghiarilor din Romania care nu se prea bucura cu inima deschisa,

 48. http://unimedia.info/stiri/munteanu-daca-parlamentul-nu-modifica-constitutia–va-fi-pasibil-dizolvarii-69192.html

  Acesta consideră că Parlamentul nu va modifica art. 13 din Constituție și că în Legea Supremă va rămâne în continuere sintagma „limba moldovenească”. „Nu, să fim realiști. Nu există compromis și nici majoritate constituțională necesară în Parlament pentru a schimba art.13. Va mai exista exploatarea politică a sintagmei limbă „moldovenească”, consideră liberal-reformatoarea.

 49. Wow,
  A venit pe la noi Mos Nicolae??
  Cel mai frumos cadou in ghetuta copacului:
  POZITIA MEA IN ZELIST 1590

  Felicitari copaceni!
  Thx,mosule!

 50. Monica Luisa Macovei

  Federatia Rusa reactioneaza in forta impotriva Republicii Moldova dupa parafarea Tratatului de Asociere cu UE La ordinul liderului separatist, Evgheni Sevcuk, armata transnistreana se afla in stare de alerta maxima. Sevciuk vrea ca legislatia Federatiei Ruse sa fie aplicata in regiunea transnistreana. Aceasta initiativa reprezinta de fapt, declaratia regiunii separatiste Transnistrene de aderare la spatiul Federatiei Ruse. Violentela fortelor separatiste din Tiraspol s-a extins astazi si la profesorii si elevii din liceul de limba romana Lucian Blaga din Tiraspol. L-am sunat pe domnul Ion Iovcev, directorul liceului care a fost interogat, alaturi de cei doi directori adjuncti, peste doua ore de ofiteri ai autoritatilor din Tiraspol. In cuvintele domnului Iovcev “in biroul meu au intrat patru persoane: doi ofiteri militieni, un ofiter KGB, un operator video si unul care statea la usa.” Doamna Padurean, director adjunct a fost agresata de ofiteri, fiindca a incercat sa filmeze actiunea acestora, iar doamnei Andries, celalalt director adjunct, i-au intors mainile la spate in timp ce aceasta ajuta la salvarea inregistrarii. “Suntem ostatici”, mi-a spus directorul Iovcev. Actiunile in forta nu se opresc aici, conducerea liceului “Lucian Blaga” urmand sa fie cercetata de o comisie speciala administrativa pe 11 decembrie 2013. Agresivitatea cu care autoritatile au intervenit la liceul de limba romana din Tiraspol transmite un semnal clar ca apropierea Republicii Moldova de Uniunea Europeana este sanctionata cu forta de Federatia Rusa. Cea mai grea perioada urmeaza acum, Republica Moldova trebuie ajutata si incurajata sa reziste presiunilor Federatiei Ruse pentru a nu ajunge in aceeasi situatie cu Ucraina, care, dupa ce a parafat Acordul de Asociere cu Uniunea Europeana, a fost intoarsa din drumul european de Federatia Rusa. Forta si violenta caracterizeaza sistemul in care Federatia Rusa invita sau forteaza oamenii sa intre.

 51. Rusul isi arata nimicnicia 👿

  Urmeaza luarile de pozitie ale cozilor de topor de la noi care sa spuna ca l-am suparat pe „Marele URSS”.
  Trebuia sa stam cuminti 🙄

 52. Nelson plecă la chemarea prietenului său.
  Ilici zice că mai are treabă pe-aici. 😦

 53. Viq

  Imediat după «învălmășeala» din ’89 un amic d’al meu mai hâtru declară în gura mare că își deschide o afacere de viitor: o secție de legat butuci în cercuri de fier și de recondiționat săcuri :mrgreen:
  …că p’asa ceva nime’ nu ceruse copyright în miile de ani de când se scurtează capete de ticăloși!
  N’avea săracu habar ce faliment l-ar fi așteptat…

 54. La multi ani ,Nicolae-Niculina!

 55. Viq,
  Am citit tot si nu e succint..Numai pe Turturica il mai citesc asa cap coada, desi si ala e cam lung.. :))
  Ti s-a „infipt un cui in minte”, auzi.. Great start.
  Basescu a ramas credincios unor valori, cu riscul de a-si fi indepartat pe citiva si asta ne face „basisti”. Citeam si comentariile pe HN, unele f elogioase .
  Creste MRU in sondaje? Asocierea cu TB/Tomac si implicit Basescu il ajuta.
  In spatele strategiei Piratului eu vad oameni curajosi, de echipa care sa speram il vor consilia si pe MRU. Dar mai ales vor face parte din echipa lui dupa ce scapam de derbedei.

  La subiect: Am cunoscut de curind o familie de basarabeni, cu un bunic fost in Siberia, oameni PATRIOTI in adevaratul sens al cuvintului. Asta pot sa aduca basarabenii si ne lipseste noua.

 56. Personal nu va inteleg de ce va preocupa Transnistria care nu e pamanint romanesc. E o alipire fortata facauta de Stalin. Nu ar trebui sa ne intereseze prea mult. Si in Basarabia ii intereseaza pe cei ce tin la statalitatea RM . aia care mai degraba si-ar alipi Moldlova noastra decat sa se uneastca cu noi. Nu e pamanatul nostru ! si e o capcana !
  Da , daca Guatemala vrea sa se uneasca cu Romania, putem anailiza , dar sa studiem pofticiosi transnistria si Bugul 🙂 ar fi o prostie din partea unionistilor.

 57. Si ca sa ii intelegem mai bine pe unguri, si mai ales pe complexatii lor.
  Cand era dinastia Arpadiana ei tratau voievozii si populatia noastra de la egal la egal. Cand au venit angevinii francezi din Neapole ei au tratat populatia noastra ca pe niste nimeni deoarece ei erau feudali respectau reguli stricte feudale iar ai nostri nu erau o societate feudala ei erau catolici iar ai nostri nu (Djuvara spune chiar ca feudalismul nici nu a fost pe aici vreodata) Asa am ajuns la Unio trium nationem, Au primit cu draga innima pe cei care s-au ungurizat si avem familiii mari unuguresti de origina romana dar prapaditii care au ramas ortodocsi nici nu erau primiti sa intre in Sibiu sau Sighisoara, decit ziua, iar noaptea trebuiau sa plece. in salasele lor.
  Si cand prostii nostri se iau de ei, prostii lor imediat se gandesc la ce neica nimeni eram odata

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s