De ce întoarce Ponta spatele UE ??? (II)

Este cunoscut și necunoscătorilor că algoritmul schematic ce se aplică la acceptarea cererii unui NEmembru de a fi admis în interiorul unei comunități cu anumite reguli, cuprinde atingerea unor etape succesive cu obiective clare și cuantificabile, astfel că integrarea lui să se facă armonios, pe măsură ce devine tot mai asemănător celorlalți membri deja existenți.

Ca orice activitate a cărei aplicare reală este dorită cu sinceritate, etapele respective au și un grafic-calendar. Se stabilesc cu exactitate datele la care ele pot fi atinse, respectiv la care poate avea loc o evaluare și eventual bifate realizările pretendentului.
Nici calitatea de jurist n-o primești hodoronc-tronc, doar pentru că … vrei, ci după ce studiezi, înțelegi, ești în măsură să aplici niște informații din domeniu, stabilindu-se în scopul evaluării niște date pentru examene succesive.
Iei unul, brava, urmează altul….

În mod absolut firesc, cel care dorește să obțină respectiva calitate este și cel care dorește ardent să (i) se stabilească foarte concret data la care va fi evaluat.
Cum, când și cât ai studia dacă nu ar exista datele de examen ??????

Atunci când evaluatorul nu vrea să-ți stabilească niște date concrete de evaluare înseamnă că de fapt nu vrea să te evalueze și drept consecință, nu vrea să obții respectiva calitate la care tânjești. Dacă vrei cu adevărat să obții ce ți-ai propus TU ești cel care te zbați să obții o planificare cât mai amănunțită a procesului de parcurs.

În această extrem de simplă logică funcționează și algoritmul accesului noilor state în familia UE, al accesului în spațiul Schengen, al accesului la folosirea monedei unice … șamd.
Noi am reușit să parcurgem niște etape. Am reușit să primim note de trecere la unele examene, dar mai avem până la „absolvire”.
La „examenul” Schengen am picat.

Domnul (nostru) plagiat de Prim Ministru, W. Ponta, s-a folosit de pretextul că n-am luat notă de trecere și s-a sculat. În picioare.
A decis : „Fuck Schengen !”
Drept pentru care refuză public stabilirea altei date concrete pentru re-susținerea acestei probe de examen și trimite această poziție forurilor europene. În clar, mesajul înseamnă : „Nu mai facem nimic în plus. Dacă vreți să ne luați așa, bine, dacă nu, nu ne mai interesează Schengen !”.
Fapt care în vorbe simple înseamnă că acceptarea României în acest spațiu se îndreaptă spre un blocaj.

Premierul Victor Ponta l-a mandatat pe ministrul de Interne, Radu Stroe, să anunţe în Consiliul JAI de la Bruxelles că România este pregătită să intre în spaţiul Schengen. „Ce ţine de noi pentru intrarea în Schengen am făcut, ce ţine de statele europene să facă când doresc. Noi nu mai aşteptăm o dată fixă. Când termină toate alegerile lor naţionale, când termină toate problemele, noi suntem pregătiţi”.

Așa cum știm, scopul inițial era accesul României în UE cu toate drepturile ce rezultă din această calitate, iar libera circulație a mărfurilor și moneda unică constituie elemente VITALE ale integrării noastre în această comunitate de state. Practic devenim parte componenta a unui colos statal beneficiind de toate avantajele ce rezultă de aici, inclusiv raportul cu celelalte state non-EU.
Ideea simplă era că „granița” UE să se termine dincolo de Moldova.

De la câștigarea puterii de către USL, brusc procesul integrării a înghețat.
Acțiunile brutal antidemocratice din vara 2012, pozițiile antieuropene ale lui Ponta și Antonescu din acea perioadă, au constituit startul, momentul în care România „a întors armele” iar reorientarea către statele comuniste și blocarea treptată a capitolelor de aderare la UE, pe care Ponta le comite acum, sunt pași din ce în ce mai hotărâți spre exteriorul UE.

Personi mai naivi ar putea pune acțiunile premierului pe seama prostiei. „Nu-și dă seama ce face.”
Eu nu cred.
Sunt prea multe acțiuni în același sens, cu efecte mai mult decât previzibil antieuropene și într-o succesiune care sugerează că Ponta urmărește un plan clar.
Un „alt” plan decât cel pe care România l-a avut până acum.

Viq

PS. Ce face opoziția cu privire la acest aspect ?
Singura luare de poziție, a lui Cristi Preda, am găsit-o AICI

UpDate !
„Consiliul JAI va reveni asupra subiectului aderării României şi Bulgariei la Schengen, atunci când vor exista condiţii favorabile, a declarat, joi, Preşedinţia UE.
……
„După părerea noastră, nu a sosit momentul să fie eliminate controalele la graniţă pentru cele două ţări”, a precizat, la Bruxelles, Hans-Peter Friedrich.
Oficialul german a subliniat că România şi Bulgaria au făcut „ceva progrese”, dar acestea nu sunt „suficiente pentru a îndeplini condiţiile legale care ar permite primirea în spaţiul Schengen”.
„În prezent nu pot aprecia când ar putea veni momentul” aderării celor două state, a mai spus Friedrich, întrebat dacă poate avansa o dată exactă pentru primirea României şi Bulgariei în Schengen.
………………
„Nimic nu s-a schimbat în ceea ce priveşte poziţia Olandei”, a comunicat misiunea diplomatică, reamintind că Guvernul de la Haga „va aştepta raportul MCV înainte de a-şi stabili, în strânsă cooperare cu alte state membre, poziţia sa privind aderarea (României şi Bulgariei) la Schengen”.
Raportul MCV urmează să fie publicat în ianuarie 2014.”

77 responses to “De ce întoarce Ponta spatele UE ??? (II)

 1. Viq, servus! 🙂

  Hopa, uite ce spotlight puseși matale pe jocu’ maimuțoiului care vrea să puște doo dintr-o lovitură: Ro de capu’ ei (al lui mai bine zis) ca o luntre scăpată de la amaraj și Rep Moldova p’afara UE din cauza fratelui mai mare ❗
  Păi nu-l văd bine pe pontănac, nu’ș cine ar șovăi să-i pună chelea pe băt! :mrgreen:

  La Mulți Ani Nicolete, Niculine și Nicolaie 😀
  Un gând pios pentru Arizonian, care se odihnește pe veci departe de pământul țării unde s-a născut…

 2. Corina Cretu sugereaza ca daca PDL nu a reusit sa primeasca viza,ce anume i se poate imputa USL????
  Intoxicarea consta in faptul ca USL a produs tot ce se putea pentru a impiedica primirea vizei…

  Mitingurile si protestele de strada impotriva lui Traian Basescu si a guvernelor Boc si ungureanu cine le-a intretinut?Cine le-a platit?Cine le-a provocat? Cine le-a mediatizat IN FALS ca fiind autentice in media ijnternationala???
  Cine a mintit si a dezinformat opinia publica transformind masurile de austeritate ca si infractiuni produse de Presedinte si guvern??
  Cine a boicotat Parlamentul?
  Cine a fabricat scenarii antidemocratice si cine a instigat permanent la ura si contra statului de drept??
  Inscris intr-un suumm ,toate cele de mai sus,CINE A INCALCAT CONSTITUTIA??

 3. szia,Old,

  Ce ne mai trebuie sa intelegem ca adevarata putere a uslamistilor consta in nerusinare,tupeu si mistificare cit cuprinde???

  Nu oricine poate fi capabil sa dubleze capitalul acesta si sa le tina piept!

  • Punct de vedere de pe blogul Monica Macovei:
   Contractul păgubos cu Bechtel a fost semnat de Guvernul Năstase și reziliat de Guvernul Ponta, neregulile și vinovații acolo sunt
   Publicat în 06/12/2013 de admin
   Contractul de proiectare și construire a autostrăzii Brașov-Cluj- Borș a fost încheiat în decembrie 2003, de către Guvernul Adrian Năstase și conținea multe nereguli, așa cum presa a relatat de-a lungul timpului.

   “Pierderea” originalului acestui contract și neputința ministrului Dan Șova de a “găsi” documentul, urmată de rezilierea contractului ridică multe semne de întrebare privind intențiile Guvernului Ponta. Pe cine vrea Ponta să scape de răspunderea semnării în 2003 a unui contract defavorabil României și cu plată de despăgubiri? Pe Năstase și Șova?

   În Raportul de Control prezentat astăzi de Guvern, sunt două referiri concrete la numele meu:

   Mențiunea că Ministerul Justiției a transmis, la data de 24 septembrie 2013, o adresă în care precizează că Nota de fundamentare care a stat la baza emiterii HG 224/2006 “nu a fost fost însușită” de ministrul justiției și că la dosar există o copie a documentului „care nu cuprinde semnătura ministrului justitiei”;
   O adresă a SGG din 5 septembrie 2013 (anterioară răspunsului de la Ministerul Justiției, din 24 septembrie 2013) care ar menționa o copie certificată pentru conformitate cu originalul a notei de fundamentare care a stat la baza emiterii HG nr 224/2006, despre care SGG susține că ar fi semnată și de mine, în calitate de ministru al Justiției, în sensul că SGG precizează că este vorba de faptul că “înscrisul menționat, la rubrica “ministrul justiției” poartă impresiunea ștampilei de la cabinetul ministrului”.
   Încercarea Guvernului Ponta de a-mi lega numele de posibile nereguli este definitorie pentru modul în care guvernează Victor Ponta: prin minciună, falsuri și manipulări lansate cu scopul de a acoperi furturile lor.

   Năstase, Mitrea, Ponta și Șova poartă răspunderea contractului păgubos cu Bechtel și a minciunilor lansate în jurul acestuia.

   • mark, tu chiar crezi ? Ponta STIE ca ancheta nu poate da nimic, dar o face ca sa iste praf. O HG nu poate fi paguboasa caci este o decizie politica (indiferent de climat, de culoare, de premier, de conjunctura). De aceea HG se iau prin consens, asa ca Tariceanu e responsabil de orice s-a decis in guvern. Oricare ministru poate face o propunere, dar prin HG propunerea devine subscrisa de toti ceilalti ministri ba chiar si de premier. Vrea Ponta sa faca scandal pe PDL, ocolindu-l pe Tariceanu? Curaj si bafta!
    In plus, de negociat poate negocia portarul de la minister cu paznicul de santier de la Bechtel. MODIFICAREA CONTRACTULUI inseamna aprobarea rezultatelor negocierii (agreate de ambele parti). In justitia comerciala asa este, la comunisti o fi altfel.

  • Ia, sa se faca o comisie parlamentara de ancheta,
   si nestimabilul domn Nicolicea, care se bate cu caramida in piept ca e la al saselea mandat in Sparlament ( 6×4 ani= 24!!!! ) si care e trimis de PSD sa ventileze rahat in fiecare seara , prin rotatie, pe la toate emisiunile tv ,
   ia, sa se autosesizeze el, si sa se autopropuna si in fruntea acestei comisii !

 4. ei fabricä dosare ;sä nu se vadä mafiotzii lor securisti.

  sä nu se observe cum banii ii dau mafiotului DRAGNEA; CEL CARE A REALIZAT O RETZEA DE FRAUDARE TERORISTÄ:LA ALEGERI

  –A CÄRE-I NEVESTE ESTE CU MILIOANE DATOARE:

  NU-SI DAU SEAMA ROMANII CÄ ASTIA SUNT MAFIOTZII RUSIEI,

  CÄ DUCE ROMANIA SPRE EST?????????????

  TREZITZI-VÄ ROMANI!!!!!!!

  PONTA SI CÄCÄRÄU SUNT NUMAI FIGURI JUCATE DE SECURISTII COMUNISTI; NICI UN VOT PT: USL.

 5. in loc sä-l inplice pe puscäriasul NÄSTASE, care a fäcut contractul
  se ocupä de altzii. escrocul SOVA SI MAMA LUI; AU FÄCUT CONTRACTUL??- ACUM A DISPÄRUT–DE VINÄ ESTE EL.

 6. ticälosul PONTA, dece nu vede ce risipä de milioane face OPRESCU? PONTA ESTE UN TICÄLOS MAFIOT ,CE VREA SÄ DISTRUGÄ TOT:

 7. Asa cum spuneam ,PSD-ul si chiar PNL-ul au dominat viata politica prin folosirea arogantei,a lipsei de respect fata de institutii,a inexistentei unei brume de educatie in raport cu restul societatii…

  Modalitatile prin care au ajuns la Putere ,neortodoxe,cu incalcarea regulilor ,in mod grosolan si abuziv indica perversitatea nesocotirii LEGII,lupta politica nemaiavind sensul consacrat.

  Opiniile,ideile ,politice care conduc la definirea unei ideologii de stinga,de dreapta au fost inlocuite cu atacuri si acuzatii in lant,deseori lansate doar pentru inlaturarea adversarului ,cu imprimarea unei imagini falsificate grosolan in laboratoarele cu tehnica de manipulare,dezinformare si mistificare. gen Realitatea lui SOv sau Intactul lui Felix…

  O fi opozant unei astfel de Puteri,in lipsa unei unitati majoritare este un act de sinucidere.

  Sa iti bati dusmanul(adversarul) cu propriile arme..a spus odata cineva..

  Si caut,de ceva timp ,un adversar care sa dispuna de dublul nerusinarii USL.
  De o triplare a unor acuzatii,EXISTENTE,PROBATE ,ajunse pe masa judecatorilor ,multe deja solutionate…

  Pentru ca Adrian Nastase face parte integranta c u PSD.
  Catalin Voicu la fel.
  Nicolescu(Arges) la fel.
  Dragnea..
  Mitrea
  Oprisan
  Mazare
  Voiculescu
  Seres
  Fenechiu
  si multi altii..astia sunt doar virfuri..urmeaza pleava ,plevusca ..fara numar,fara numar…

  Care poate sa fie lipsit de „bun simt”, sa fie ‘nerusinat”,sa fie incisiv si acuzator…sa defineasca mafia si coruptia ,acasa la ea???
  Sa arate exact directia,sa o mediatizeze suficient ca sa fie blamata de electorat???
  PDL????FC?PMP?????

  Domnilor din opozitia de dreapta,
  Dati jos cravata..lasati-va bunele maniere la biblioteca
  Luati-va manusi de box
  Incaltati bocancii
  Luati tonele de dosare de inalta coruptie,luati dosarele desecretizate ale fostei securitati,reluati cursul istoriei instaurarii sistemului ticalosit al lui Ion Iliescu,
  Si detronati-i,dati-le peste botul care mistifica si falsifica ISTORIAI…
  PINA NU ESTE PREA TIRZIU!

 8. vinovatzii sunt SOVA SI SÄ FIE AUDIATÄ MADAM DICULESCU-SOVA; AU PARAFAT BECHTEL; DAR CIMINALUL este

  NÄSTASE

 9. Tentativa de atarnare, practic simultana, de catre GIO a etichetei de „penali” la gatul lui Traian Basescu, Monica Macovei si Elena Udrea este utila din perspectiva intelegerii mizei complet extra-politice a luptei care se duce acum in Ro. Si din perspectiva stimularii ajungerii celor trei in aceeasi luntre. Cred ca agenda de lucru de azi a sefului ANI i-a imbogatit acestuia paginile din agenda de hartie pe care o tine in servieta.

 10. Conform cu originalul!

  Interesant este ca nici macar presa nu a sapat (probabil ca ma considera SINGURUL SPECIALIST 🙂 )”

  “Domnul Augustin Bolcaş: „Nu putem acoperi prin votarea acestei legi o nelegalitate categorică, în raport cu legislaţia română. Nu putem acoperi un act care contravine intereselor politice de aderare a României la Uniunea Europeană”.
  Cu toate acestea, ordonanţa a fost adoptată, şi ea poartă în titlu: „proiectare, construire şi finanţare”. Ordonanţa aprobată prin lege – Legea nr.32/5 martie 2003 – este valabilă şi astăzi. Deci, şi astăzi, Bechtel ar trebui să vină cu finanţarea. Numai că, PSD a dat în 18 decembrie 2003, deci înainte de toate lucrurile acestea, imediat, o Hotărâre de Guvern, nr.1.513, în aplicarea propriei ordonanţe, în care se spune, în titlu şi în cuprins: „proiectare, construire şi finanţarea autostrăzii”. În fapt, propria ordonanţă a fost încălcată chiar de cei care au făcut-o, pentru că, prin această hotărâre de guvern, Compania de Drumuri este abilitată să semneze contractul de proiectare şi construire – lipseşte finanţarea.”

  Bolcas? Chiar el 🙂
  http://www.amosnews.ro/arhiva/raspunsul-lui-berceanu-motiunea-simpla-pnl-30-06-2010

  Interesant o sa fie daca Nastase iese la pensie in…libertate 🙂

  PS Modelul LEGII in Parlament, il tot incearca si Ponta, doar ca…am mai invatat.

  Dorel

 11. Fuego invitat de onoare Brigada de Politie cu Destinatie speciala „Fulger” 11.02.2010

  • Stirea nu e ca l-au huiduit pe Ponta . Ce ne imbatam cu apa rece ?
   Astia l-ar fi huiduit si pe Basescu si pe Boc si pe mine si pe tine si pe arhanghelul Gabriel 🙂
   Chestia e ca javra aia de popa l-a decorat pe mitoman cu Cruce Transilvana .

   • SEC si PUNCT.
    L-au huiduit!

    • L-au huiduit si gorjenii,la 1 decembrie.
     Asa incepe…

    • Da dar nu are relevanta.
     Astia o huiduiau si pe Monica Macovei, si pe Maria Basescu si pe mama ta daca mergea in piata aia.

     In loc sa te gandesti cum sa ii facem pe oamenii astia care injura Chevronul si toate exploatarile de shist care ne-ar da independenta energetica dar vai….. nu sunt pe placul rusilor, tu te bucuri ca astia l-au huiduit pe Ponta. Pe el il doare in pix de huiduiala iar pe ei ii doare in pix de problemele reale ale tarii
     Dar tu esti fericit : Niste trogloditi l-au huiduit pe Ponta. Ce dreak, nu poti trece de senzatiile primare: foame, frig, sex, frica 🙂 🙂 ?

    • Poate ca partea buna este ca se vehiculeaza asocierea intre „ponta” si „huiduit”, pur si simplu… Ramane in „memorie” pt cand bizonului ii va veni si lui sa faca asta, potentandu-i „simpatia” pt mitoman…

    • Pai, se poate interpreta daca nu i-au tras si o scaltoaca lui Borâttino.

 12. Victor Ponta
  : în această perioadă în care multe lucruri îi despart pe români avem două simboluri în jurul cărora românii se strâng – biserica şi armata – „pentru a ţine calea dreaptă”
  Ori ponta nu are dreptate ori romanii au IQ sub 94 cum s-a declarat..

 13. O idee la articolul anterior:

  S-ar putea ca legea referendumului forțată de ponta să aibă efecte de coșmar pentru useliști într-un viitor apropiat.

 14. @mark e un tip misto. Cred ca stie inductie completa – din matematica – aia care iti da primii 2 termeni ai sirului iar tu estimezi care sunt urmatorii si care este forma factorului k si n
  El spune : L-au huiduit gorjenii (cati ? 5 ? 100 ? 50.000 ?) pe Ponta pe 1 dec. Acum l-au huiduit 10 pustani – unitisalvam – iar @mark conchide „asa incepe”
  Da Mark, asa incepe declinul lui Ponta: In 2014 va fi ales de 58% din votanti ca presedinte al Romaniei iar in 2019 de numai 52% 🙂

  Sigur e in declin. Si noi oamenii incepem sa murim, adica sa ni se degenereze mortal celulele de la varsta de 25 ani. Deci si eu si tu si Ponta suntem pe moarte 🙂

  • Kobe! 🙂

   …al cincilea oraș ca mărime din Japonia! 😀

  • Last.
   Acei 10 pustani au facut mai mult decit miile de ecologisti din Piata Universitatii…

   Nu fac calcule..Nu mai iau dupa sondaje niciodata… Nu sunt pesimist si nu acord circumstante dusmanului…

   Intotdeauna actionez dupa legea atractiei…o atitudine negativa atrage consecinte si rezultate identice..una pozitiva consta in :esti ceeace gindesti

   Chiar nu ma intereseaza numarul protestarilor..nu sunt omul care sa admire pe cei multi,dar prosti…
   la polul opus: putini ,dar buni..
   Ramane cum am zis:Ponta a fost huiduit.Asta este evidenta.Nelegata de nimic altceva.
   Uneori ..fosnetul unei frunze iti indica probabilitatea unei furtuni .amanunte minore duc citeodata la rezultate incredibile…
   Crede-ma..sunt in materie…

 15. stitzi ce este interesant, cä dumnezeu nu iartä,la nunta lui EBA
  ticälosul ponta si-a trimes asocialii, intretzinutzii sä urle si sä sicaneze,
  chiar nu avea nici un rost, dar uiote cä se intoarce roata, tot in fatza bisericii, este interesant.totul se pläteste:

  • Theo
   Caraghiosul a sugerat ca nu pe el l-au huiduit,ci pe mitropolit….hahahahahaha..derbedeul,pina unde crede el ca mai tine gumilasticul???

 16. ATUNCI GOLANII PUSI DE EL; A HUIDUIT CEI 5-6 preotzi ce asteptau si primeau afarä nuntasii.

  PONTA ESTE UN TICÄLOS MIZERABIL- DUMNEZEU O SÄ-I PLÄTEASCÄ TOT RÄUL FÄCUT SI A FÄCUT MULT

 17. In lumea animalelor…discursuri politice….))))))))))))))) juri ca sunt parlamentari..

 18. Pentru un observator grabit, chirurgul neurolog si calaul au cam acelasi profil: ambii au ceva taios in mana, cu care opereaza capul altcuiva. Sa ne-nchipuim, acum, cum ar suna protestul breslei primilor, cerand multimii sa-i distinga de ceilalti. Tare greu, pentru ca lumea de azi este dresata sa aprecieze sangele si violenta, indiferent de unde provin si de cauzele care le produc. O vedem prea bine…Amanuntele tehnice legate de vasele sanguine si rolul lor…decisiv in pastrarea vietii nu au loc decat pe canalele de nisa (adica, fara auditoriu). Insa si mai interesanta ar fi argumentatia breslei calailor doritori sa fie asimilati chirurgilor. Un prim argument va fi acela ca si ei au acelasi tip de diplome ca si chirurgii, deci si ei asigura sanatatea societatii. Si nu au dreptate, daca refuzam sa cadem in capcana particularizarii? Iata o discutie care se va perpetua atata timp cat exista scalpel si topor. Doua ustensile cu existenta pierduta in istorie. Atat in trecut, cat si in viitor. Yin si yang. Trebuie doar sa fim prosti, nu e mare lucru….

 19. @civiq: se aude ca CSI intentioneaza sa introduca standarde de acces, dupa tipicul UE. Nu este posibil ca Ponta sa vrea sa preintampine miscarea CSI si sa acceada comunismitatea inainte de instalarea pragului? Cam asa cum zicea @oldH…O punte spre Est, catre (si mai) Est. Proiect de tara, plan B. Si C.

 20. era mai demult niste comici träsnitzi; cu ZILE TURBATE

  BERTALDINO si CACASINO

  cam asa sunt ponta plagiatorul si cäcäräu.

 21. despre vizita sefului ANI in state, nu a scris nimeni, dece????

  • Un comentator RL e de aceeasi parere:
   „Cu aceasta shtire ar trebui sa-shi inceapa programele toate televiziunile!….vad ca trece nebagata in seama!”

   Dar cu siguranta, cei carora aceasta vizita le da frisoane, sunt in tema 👿

  • Am mai gasit ceva, cu Bertoldino si Cacasenno, plus magarul,
   Testamentul:

 22. Sorina Matei pleacă de la ghițătv. Zvonurile spun că spre B1.

 23. Văd că știrea asta nu s-a dat aici.

  http://www.evz.ro/detalii/stiri/procurorul-general-tiberiu-nitu-a-blocat-investigatiile-in-dosarele-fraudelor-de-la-refere-1071231.html

  Într-un interviu pentru ziare.com, europarlamentarul PDL Monica Macovei arată că de la numirea lui Tiberiu Nițu ca procuror general, niciun dosar privind frauda la referendumul de demitere a lui Traian Băsescu nu a mai fost finalizat. Nițu ar fi dat ordin ca investigațiile în această privință să se oprească. Într-adevăr, de când al conducerea instituției se află Tiberiu Nițu, Parchetul nu a deschis niciun dosar în această speță.

 24. PONTA ESTE CORUPT
  PONTA ESTE CORUPT
  PONTA ESTE CORUPT^
  http://presidency.ro/?_RID=det&tb=date&id=14697&_PRID=

  Repetitia este mama invatarii…

 25. De la Tăpălagă, da știu, dar de data asta e la obiect, subiect și predicat:

  http://www.hotnews.ro/stiri-opinii-16147806-inapoi-statul-captiv.htm

  Stricăciunea pe care dușmanii ăștia o provoacă României va cere ani de zile pentru a fi reparată în condițiile în care România avea nevoie de construcție nu de reparații.

  România sub Traian Băsescu era departe tare de standardele occidentale din motivele pe care le cunoaștem însă acum felul în care arăta mi se pare un vis față de realitatea curentă.

  DA există responsabili și DA trebuie să plătească pentru faptele lor. Vine ea și vremea aia dacă mai avem răbdare (ca să închei într-o notă optimistă) 😆 .

  Mă gîndesc că opoziția ar trebui să se documenteze puțin prin Ucraina. Zic și eu.

 26. Ponta spune adevărul. Ponta spune adevărul. Ponta spune adevărul. Ponta spune adevărul. Ponta spune adevărul. Ponta spune adevărul. Ponta spune adevărul. Ponta spune adevărul. Ponta spune adevărul. Ponta spune adevărul. Ponta spune adevărul. Ponta spune adevărul.

  Poate așa pricepem mai bine.

 27. Täpälagä,
  a fäcut multe greseli din päcate si mult räu.PRESEDINTELUI
  „a cam jucat tzurca cu putza”

 28. PONTA ESTE UN PLAGIATOR MITOMAN SI CORUPT

 29. NU-MI PLACE CAND CINEVA E CONDAMNAT PE NEDREPT
  dar DD; A FÄCUT MULT RÄU ROMANILOR; A FÄCUT O MIZERABILÄ SI DESENTZATÄ TELEVIZIUNE; A TAMPIT SI ULTIMII

  CE SE PUTEAU CAT DE CAT EDUCA
  otv- O HAZNA PLINÄ DE MIZERII; DE DROGATZI;SANTAJISTI SI MAFIOTZI: nu se intreabä procurorii???

  CUM A FÄCUT MILIOANELE PAPAGALUL DD????- MAFIA
  SPÄLARE DE BANI??????

 30. @filadel,
  pentru mine este inca un mare mister cum acest gunoi uman aka viviponta este pe primul loc in sondaje.
  cum as putea interpreta acest lucru?
  doar prin faptul ca multi oameni ai acestei tari se regasesc partial sau total in personajul ponta? alta explicatie nu gasesc….

  • Ura revarsata in urne in dec 2012 nu s-a stins. E simplu. Noi am sperat ca, in cateva luni de zile, oamenii sa se lamureasca ce-au votat. Nu s-a intamplat si nici nu se va intampla degraba. Asta-i marea drama. Ura inoculata e inca prezenta si lucreaza al naibii de bine.

   • O completare: Mai este o mare masa a romanilor care isi exprima superficialitatea exercitiului democratic doar la urne. Adica vin, voteaza si noapte buna. In rest nu-i mai intereseaza nimic pana la urmatoarele alegeri. Superficialitatea romanului de la est la vest, de la nord la sud e omniprezenta in tot si toate …

    • Chestiunea cu galeria Craiovei ma cam lasa rece si vad doar o masa (turma/galerie) de behaitori manipulati la comanda. Nu e relevanta aceasta revolta spontana la un meci de fotbal. Poate sunt oamenii lui Mititelu care strigau impotriva Olgutei …!!! Nicio legatura cu acciza, cu 30% la referendum, etc. Oamenii aia au strigat la comanda. Inchei, parerea mea doar.

   • @UITAROH
    Se va stinge ea cand vor veni facturile la utilitati si cand va vedea romanasul ca trebuie sa scoata mai mult pentru hrana de toate zilele.
    Tare imi este teama ca vor pica in sondaje mai rau decat PNT-CD si sincer sa fiu nu imi pare rau deloc de ei.

    • Nu cred. Pe mine ma ingrijoreaza cand aud pe multi spunand ca romanii se vor trezi dupa perioada de iarna. Eu zic ca nu se vor trezi nici atunci. Pentru ei va fi la fel ca inainte. Romanul a dus-o greu dintotdeauna. Un argument simplu si superficial: nu ne-o taiat boc salariile cu 25%, n-o ridicat tva-ul de la 19% la 24%? In concluzie, parerea mea proprie si personala: iarna asta va fi la fel ca celelalte si nicicum mai diferit.
     De picat in sondaje niciodata nu va pica psd-ul. Nu stiu pnl-ul dar, psd nu. E prea mare si saraca masa lor electorala. Si aceasta masa electorala va dainui.

     • @UITAROH
      Va taiat voua Boc salariile si TVA -ul a fost fortat sa-l mareasca de dragul bugetarilor ca, de, saracii nu mai stiu altceva sa faca(exclus de aici profesori si doctori) CHESTIA ACEASTA A NETEZIT ASCENSIUNEA TAMPITILOR ASTIA.
      Nu,filosofia inca trece prin stomac si asta o sti si tu si eu si oricare.

   • Au grija Ponta si tvurile obediente sa intretina prostimea prin repetarea ecoului:BASESCU E DE VINA!
    Zilnic,de citeva ori,discursul lui Ponta ,insotit de rinjetul libidinos trateaza orice subiect prin imaginea vinovatului Basescu.
    Alaturi de care situeaza selectiv injectivele….calomniile,atacul la persoana.. si la activitatea prezidentiala…
    Ii tine isonul Antonescu si latrinele…
    Hranesc prostimea cu minciuni ,cu ura..timp in care mai ciordesc o acciza,o taxa de stilp sau o majorare de pret la energie…

    Baronul Munchhausen a fost mic copil pe linga maniacul asta…bolnav de mirlanie…si lipsit de educatie

  • Skorpy
   Nu da atentie sondajelor…Ele sunt facute dupa comanda..pentru cel care plateste nota…
   „Mihaela ,dragostea mea” a fost presedinte o noapte ,conform sondajelor???Mai mare jena,rusine ,nici ca se putea!

 31. si viq are perfecta dreptate,
  toti cei care spun ca viviponta este prost, gresesc, viviponta este destept in sensul diabolic, malefic…aaa, faptul ca spre deliciul nostru se mai pierde in mocirla de minciuni….dar in rest construieste bine soclul spre cotroceni…

  • Construieste pe dracu.
   Asta merita scuipat in piata publica, e o javra infecta, nu prezidentiabil.

   • neata,

    chiar daca nu ne place, asta fac ponta & haita – construiesc drumul spre cotroceni. Este posibil sa le si reuseasca in decembrie 2014, la cit de unsa este masina de propaganda, la cite milioane de creiere a spalat latrina_TV. (la cit de slaba/mediocra este opozitia)

    ai dreptate ca nu este prezidentiabil, dar atita timp cit vreo citeva milioane il vor vota, este suficient.

    este bun (o exceptie, din pacate pentru autor) ultimul articol al lui tapalaga…N0049 lanseaza o carte la Viena, nu la vreo librarie amarita, ci chiar in ambasada romaniei….
    este o mare problema, o sfidare pe fata a democratiei, a Occidentului, a Romaniei insasi….

    • Skorpi,

     ai drepate intru totul din pacte.
     Articolul lui Tapalaga este bun de data asta. Iti sta mintea-n loc vazand obraznicia lui Nastase si a celor ce-l sustin (dezvelirea bustului lui Nicolae Titulescu, astazi isi lanseaza o carte girat de Ambasada Romaniei la Viena}. Partidul aflat la guvernare in Romania, prin filiala PSD Austria, condusa de Laura Hant, organizeaza un eveniment la Viena menit sa prezinte „identitatea culturala romaneasca”.
     Adrian Nastase ” avand in prezent statut de condamnat eliberat conditionat, este, asa cum scrie in decizia de condamnare in dosarul Trofeul Calitatii, un simbol al coruptiei din Romania.” Mai are pe rol si alte procese, este un „penal”.

     Vorba unui cititor HotNews.ro: pe cand un „summit” romano-austriac in domeniul financiar bancar la care sa participe Sile Camataru. Ori unul imobiliar cu Gigi Becali?

 32. PONTA este un ticälos, pervers ,tupeist, mincinos,
  un specimen care trebuie cat mai repede demascat-izolat:

 33. NU TREBUIE SÄ IL LÄSÄM SÄ-SI JOACE ROLUL;
  TREBUIE ZILNIC ARÄTAT CUM ESTE; O MIZERILE ORDINARÄ:

 34. theo,
  iti tin pumnii pentru luni si pentru mai departe.
  Multa sanatate sotului tau.

 35. Stephen Y. Thompson

  Ford are planuri mari la Craiova. După prezentarea din martie a noului model B-Max, a cărui lansare oficială este programată pentru 25 iunie, cu livrări începând cu sfârşitul lunii august, producătorul auto vrea să construiască un nou model la fabrica din Bănie.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s