Cum vinzi un produs bun unui client căpos ?

„Prioritățile trebuie inversate” spunea Barbu Mateescu zilele trecute, referindu-se la maniera în care trebuie abordată confruntarea cu USL.
Focus pe promovarea produsului tău, pe convingerea clientului că e ceea ce el are nevoie și dacă reușești, câștigi piața. Iar pentru asta sfera preocupărilor trebuie să se mute de la constatarea că clientul e prost către potrivirea ofertei cu nivelul său de inteligență. Cu dorințele lui. Cu necesitățile lui.
Nimic mai adevărat.
Nu știe engleză, îi pui eticheta tradusă în limba maternă.
Nu știe nici limba maternă, scris-citit, îi desenezi ….
Nu vede ?
Îi faci advertising vorbit … îi pui perna de puf în brațe, îi dai cu parfumul la nas ….
Găsești o soluție să-ți vinzi produsul. Asta dacă vrei într-adevăr să-l vinzi nu doar să te dai în spectacol.

Fără îndoială că aici se strecoară insidios o eroare fundamentală: ce faci dacă poporul vrea comunism? Dacă vrea totalitarism? Dacă vrea asistență socială și 2 zile lucrătoare pe săptămână ???
Cum îți „cosmetizezi” oferta, cum o ambalezi ca să-ți ia totuși produsul politic ??
Precum chinezii?
Ia „Futachi” de pe masă, merge-aici și crap-acasă !!!!???
Dacă ajungi la concluzia că e „corect” să-i minți, „spre binele lor” doară, welcome in Ponta’s world ! 👿
Dar mai bine sărim peste potecuța asta, că unde-i multă „filosofie” e și prostie multă 😉
Să trecem la lucruri concrete, să vedem dacă există totuși vre-o direcție de acțiune, vre-o șansă, în maniera sugerată.

Asta înseamnă printre altele să mai lăsăm poporul în pace, că el e exact cum e, și să ne vedem de oamenii noștri care trebuie să facă toate astea. La oamenii „firmei” noastre.
Ai noștri politicieni antiUSL.
Ca brazii.
Cu rășina pe piept.

Din păcate cred că avem două mari probleme.

Prima este că la capitolul „oameni de firmă” stăm prost spre catastrofal.
Liderul celei mai puternice formațiuni din „opoziție” este Blaga. Dezastru.
Speranțele se îndreaptă absolut forțat către MRU. Care pare net superior la capitolul onestitate.
Și cam atât.
Mai sunt oameni onești în țara asta. Dintre ei noi avem nevoie de un luptător. Care este în stare să determine pe cei din jur să-l urmeze, să transmită încredere că poate. Să te duci la colegii din UE să te plângi că ăla lider de altă formațiune nu vrea să vină lângă tine, nu e forță. Nu e voință. Nu e atitudine de învingător.
E mai degrabă jalnic.
Iar MRU este tot ce avem mai bun la ora actuală pe trotuarul nostru.
Dacă el e tot ce gasim sa ne reprezinte, are dreptate Barbu, suntem jalnici.
Asteptam ca niste mameluci sa-i expire piratului mandatul ca sa vina in partid sa ne ia de manuta, sa ne stearga la nas, sa ne puna barbita…
Penibil !
De ce ar opta poporul român pentru niște momâi ????

A doua mare problemă e că nu promovăm un produs clar. Nici nouă nu ne mai e clar ce vrem să „vindem” pe piața românească.
Ne-am repezit în principiile dreptei. Pe palier economic. De acolo țopăim pe cel al libertăților sociale….
Văzând că adversarul rupe justiția, sărim la morală, onestitate… dreptate..
Dar ăia fură voturile cu căciula… Hop și noi cu democrația…. statul de drept…

Aș observa că USL are o ofertă relativ unitară, idioată dar unitară de tip „Vă dăm! Mărim locuri de muncă, salarii, pensii .. !” iar pentru a ajunge la putere calcă în picioare orice principiu FĂRĂ SĂ FACĂ VRE-O REFERIRE la respectivul principiu.
Nu se apucă să-l combată ideologic, ci îl încalcă pur și simplu. Nu zăpăcesc mințile oamenilor cu prea multă teorie.
Este o abordare proactivă, in sente, care duce la rezultate concrete.

Oferta noastră, a taberei antiUSL însă este, modest spus, haotică.
Noi acționăm reactiv.
Fură Dragnea voturile, sărim cu un tip de ofertă alternativă. O ia Ponta către chinezi, sărim și noi cu alt produs. Schimbă Constituția – noi construim alt slogan de campanie, ei baronizează teritoriul …. noi ne schimbăm iar afișul… anulează articole vitale din Codul Penal, dă liber la pușcăriași, se retrage din efortul pentru Shenghen … noi venim cu altceva .. apoi altceva .. apoi altceva … mereu alt produs de oferit „clientului”.
Fără nici o îndoială TOATE cele de mai sus sunt importante. Una mai importantă decât alta. Aproape că nici noi nu mai știm care e mai importantă 🙄
Dar o regulă fundamentală în vânzări spune că pentru ca un produs să se vândă nu este nevoie de o duzină de motive. Unul singur este suficient.
Oferind în detaliu ‘jde mii de calități ale produsului tău, nu convingi. Sperii.

Prin urmare cred că dacă intenționăm să facem ceva concret în această direcție ar trebui să ne limpezim asupra „produsului” și să ne găsim un lider.

Cum ambele idei sunt nuclee de mare ciondăneală, nu m-apuc acum și aici să dau soluții.
Dar o părere referitoare la formațiunile și liderii noștri îmi tot dă târcoale de ceva vreme. Musai să v-o spun. Mai ales după ce Băsescu a scăpat două cuvinte încriptate, cât să ne facă să ne imaginăm cine știe ce năzdrăvănii, evoluții fenomenale, extraordinare și surprinzătoare… (iar jenibil).

Ziceam ieri de incompatibilitatea Monicăi Macovei cu acțiunile partidului al cărui membru este. E limpede că nu „se pupă” nici cu miliția. PDL condus de Blaga face …. ce face, în timp ce Macovei, Boc, Udrea, poate și Falcă și poate și alții pe care nu-i știu, sunt din alt film.
Ce mai caută acolo ???
Dacă ceea ce face partidul este un pic pe lângă ceea ce gândești tu, politic-economic-social … te manifești acolo, faci gălăgie de scandal, te iei de gât cu ceilalți spre a le dovedi că greșesc. Au loc adică frământări interne, ce pot duce sau nu la îmbunătățirea activității partidului.
Dacă însă orientarea generală a formațiunii este contrară total opțiunior tale, dacă ceea ce face se opune 180* cu ce gândești tu, atunci nu mai e „și” e „sau”. Sau tu sau ei.
Poți ridica problema, poți candida împotriva conducerii actuale și dacă vei câștiga întorci orientarea ideologică către azimutul corect din punctul tău de vedere. Cei ce nu se mai regăsesc în orientarea respectivă, care nu vor să fie părtași la activitățile formațiunii, pot pleca acolo unde sunt principii cu care ei rezonează. La PSD, PNL, USL ….
Dar dacă ai pierdut meciul ăsta, atunci tu ești cel forțat la o asemenea alegere. Ori pleci acolo unde te regăsești în ideologie, ori rămâi și ești părtaș la ceea ce partidul făptuiește.
Nu e nimic de neînțeles aici.

Atunci care este situația celor menționați mai devreme în PDL ??????
După înfrângerea aripii probăsiste din PDL, nu am avut nici o îndoială că Macovei, Udrea, Sever, Boc … vor pleca de acolo și vor contribui la închegarea unei formațiuni care să reflecte corect ceea ce gândesc ei.
Timpul a trecut și, cu câteva excepții, asta nu s-a întâmplat.
Monica n-a plecat pentru că ….. pentru că de ce ?
Pentru că PDL, oricât de puturos ar mirosi, totuși îi poate asigura postul de europarlamentar ?
Să-mi fie iertat, dar și PNL și PSD pot face asta !!!
Chiar mai bine decât PDL. Și garantez că avea de făcut doar cu degetul mic și ăia săreau în limbă s-o pună cap de listă !

Boc a rămas pentru că …… pentru că de ce ?
Pentru că „e partidul lui”, care reflectă munca lui politică de la…
Hai să fim serioși iară !
Nu mai e „partidul lui” și nu mai reflectă ceea ce el dorește pentru electorat. I l-a luat buldogul și latră altceva acum.

La Udrea nu găsim nici măcar pretextele astea trase de păr. Abolut nici un motiv pentru care s-ar îngropa politic în PDLul lui Blaga !!!

Nu are sens !!!!

Decât într-o singură perspectivă. 😉

Singura explicație logică pe care o găsesc este că gruparea respectivă nu a capitulat și încă mai speră să recâștige conducerea partidului. Probabil sub presiunea erodării continue provocată de tembela conducere a lui Blaga, vor mai încerca încă o dată să preia conducerea și să dea alt curs politicii PDL.
Iar acest moment ar putea fi foarte bine după rezultatele de la europarlamentare. Atunci pot avea și justificarea concretă dar mai ales gruparea antiBlaga poate aduna suficienți adepți pentru a răsturna raportul de forțe.

Desigur ar mai fi o variantă pe care peronal refuz să o iau în calcul deocamdată !
Anume că cei menționați mai sus să fie pur și simplu niște banali oportuniști cărora eu le-am dat un credit moral excesiv.
Dar mă îndoiesc de această variantă.
Și bănuiesc că nu sunt singurul 😀

Viq

126 responses to “Cum vinzi un produs bun unui client căpos ?

 1. Foarte solid articolul. Micile mele comentarii:

  Legat de prima parte: nu există „poporul vrea…”. Întotdeauna vor exista nuclee dure de opinie şi membri de partid. Împreună reprezintă foarte puţin din electorat şi din populaţia votantă. Ştim asta pentru că nu avem aceleaşi rezultate de 23 de ani. Dimpotrivă, votanţii care înclină balanţa sunt extraordinar de pragmatici. Când reformele au dus la scăderea nivelului de trai au urmat eşecuri electorale. Partidele care compuseseră Alianţa DA au luat, cumulat, 53% în 2008, deşi luaseră 32% în 2004. Pentru că nivelul de trai crescuse considerabil. Nu că economia ar fi singurul factor, evident, (Năstase a mărit puţin nivelul de trai dar tot a pierdut pe corupţie) dar lucrurile sunt mai nuanţate decât „poporul vrea…”

  Legat de partea a doua: aici se va vedea ingeniozitatea, imaginaţia şi inteligenţa politică a opoziţiei. Poate că vor reuşi să folosească din nou lupta împotriva corupţiei, poate altceva. O ipoteză de lucru este că valorile sunt de fapt foarte similare în timp, nu există chiar aşa o brambureală, teza este întotdeauna „Hai să facem o Românie ca-n vest” (implicit reforme, reforme, reforme) iar apetitul pentru reforme acum e cam ca în 2002, adică redus.

  Îmi place foarte mult ideea că nu mai trebuie acţionat reactiv.

  Găsirea liderului: lucru util în contextul actual (prezidenţiale). Trebuie să nu uităm că punctul slab al forţelor reformiste au fost întotdeauna partidele, întotdeauna candidatul sau candidaţii lor la prezidenţiale au luat mai multe voturi decât partidele la parlamentare, ceea ce este important pentru că majorităţile au fost cum au fost, cu efecte grave pe termen lung. Voila că preşedintele e izolat şi nu prea are ce să facă. În alte cuvinte găsirea unui prezidenţiabil e începutul drumului, nici pe departe victoria. Dar ar fi un pas extrem de important.

  • Hmm !!
   Dragut 😀
   Ma bucur ca-l gasesti „solid” 😀
   Thank’s !

   Referitor la „poporul vrea” !
   Am abordat perspectiva asta din cauza conceptului democratic.
   Pare interpretabil.
   Daca ce vrea e prost, poti sa-l determini sa vrea ce e bun 😉
   Daca vrea pana la urma… treaba ramane democratica 😉
   Aici totul se coaguleaza la CUM il determin sa vrea ceea ce am eu pe taraba !
   Metoda persuasiva e gresita, ma scoate din barierele democratice.
   Metoda explicativa se loveste de zidul limitelor subiectului.
   Ajungem inapoi de unde am plecat.

   Iar aici intram in perspective de „marketing”.
   Adica poti sa vinzi ceva ce se cere pe piata sau poti creea cererea.

   Regula generala e sa identifici corect nevoia pietei si sa vii cu produsul potrivit s-o satifaca.

   sa zicem ca dupa capul nostru nevoia pietei e dezvoltarea economica si libertatile sociale.
   Bogat si liber.

   Eu ii spun : Asta e rezolvarea !
   semanam acum generos, muncim voiniceste toata vara iar la toamna vom/veti avea grane pe masa.

   Ponta ii spune : Va dau graunte ! ACUM !

   Daca romanul nu pricepe/vrea ca intre momentul semanatului si cules e normal sa treaca un timp si sa se depuna un efort, cum vand optiunea mea ?

   E o competitie neloiala !

 2. Ziua buna oameni buni,

  Parerea mea difera un pic de cea a lui BM. (bineinteles nu asupra cifrelor 🙂 ).

  ZIce BM:”Când reformele au dus la scăderea nivelului de trai au urmat eşecuri electorale”. Nu vad o interconditionare „tare”. Exista conrtraargumente si in alte tari si la noi. Boc a fost votat in Cluj. Singurul in Romania.
  Eu am impresia ca esecul electoral s-a datorat faptului ca 1/2 pdl nu a crezut in reforme, 1/4 a urat reformele iar cealalta patrime nu a avut coerenta si nici vointa sa le explice. Departamentul de comunicare a fost nul catre inexistent.(nu ma refer la propaganda desantata ci explicatii).

  On Topic,

  Este ce sper si eu. Pentru mine ce este un pic paradoxal este ca „reformistii” din pdl ar trebui sa „tipe” tare, sa santajeze cu europarlamentarele. Pe de alta parte blaga cred ca promite „firmituri” de la masa primarilor pdl. Cum „poporul” totdeauna s-a increzut in diavol cand a fost vorba de primi bani iara nu in Dumnezeu concluzia este clara. Si totusi….sunt convins ca MM si ceilalti sunt tinuti in „fereastra” pentru ca aduc voturi.(de la nepedeilsti).

 3. Treaba cu „poporul nu vrea” e mai adinca decit pare. Sa luam doar mediul universitar, care ar trebui, in teorie, sa fie aia de gindesc. La mai toate universitatile din vest rectorii si decanii de facultati sint profesori cu publicatii, participari la conferinte, cunoscuti in domeniu. La noi rectori au ajuns diverse nulitati, ilustri necunoscuti, ba unii nici macar nu au doctoratul facut. Si acesti indivizi nu s-au pus ei rectori, au fost alesi. La categoria cum e turcul si pistolul, aceste nulitati academice au ajuns in virf votati de alte nulitati. O majoritate de nulitati.
  Extrapolind la nivel de societate, ce sint Ponta si Antonescu? Un plagiator, o nulitate care minte zilnic, un repetent, inca o nulitate fudula. Alesi de o majoritate de 70%. Cum e turcul si pistolul. Deci avem 70% de nulitati care spera ca alte nulitati care-i conduc vor face rost de undeva, probabil prin jefuirea non-nulitatilor, de pomeni electorale vesnice.
  Deci ce propunere de marketing se poate adresa filozofiei de nulitate? Niste nulitati mai mari decit Ponta si Antonescu si Zgonea?

 4. Va aduceti aminte cind USL spunea ca Macovei e prietena lui Viviane Redig? Pai eu cred ca chiar asa este..Macovei e sustinuta de EU ptr un loc de europarlamentar ptr a fi promovata. Ceea ce ar fi f bine ptr noi toti. Deocamdata nu exista nici o garantie ca ar ajunge europarlamentar altfel decit in PDL. Eu nu as renunta in locul ei..Pe Blaga, Oltean si altii ii pot detrona DNA si ANI daca se vrea…
  PMP sa se descurce fara Macovei dar mai ales fara Udrea (Udrea la conducerea PMP este o liability pe termen lung). Cred ca stie si Basescu.
  Boc ar putea iesi din PDL si candida ca independent cu sustinerea tuturor. Asa cred isi poate mentine mandatul de primar (sau poate nu?).
  Eu votez PMP ptr a le da o sansa dar si in functie de lista cu care vin..Cred ca Macovei e de departe cel mai bun europarlamentar roman dar pe lista PDL sper sa se descurce si fara voturile mele..

 5. Buna seara 🙂

  Punctul de pornire propus este „gasirea liderului” sper neinsemnand o copie a lui Traian Basescu. Cred ca este usor de zis dar greu de facut sa gasesti un pragmatic care sa aiba si calitatile unui ideolog etic asa cum sunt Voinescu sau MM. Poate printr-un „head-hunting” in afara personajelor cu notorietate pe care le etaleaza dreapta.
  Conditia sine qua non este SA SE VREA.
  Acum dreapta este ca „Atelajul eterogen” din fabula lui Gr. Alexandrescu.
  Vrea „dreapta”?

 6. Niste stiri interesante: cica PSD are acum suficienti parlamentari sa faca majoritate fara PNL. Deci Cacarau poate trece linistiti in opozitie si de jure si de facto si sa cistige alegerile in 2014 si in 2016.
  Si Cacarau cu al sau peneleu au deja oferta ceruta: inca niste nulitati. Exemplul perfect este noul ministru al culturii, care de cum a deschis gura a si scos doua perle: le multumeste parintilor de numele care i l-au dat, si e mindru nevoie mare caci nu e nevoie de doua premii nobel sa fii ministrul culturii.
  A nu se intelege ca el are doar un premiu nobel, individul nu are nimic nu numai cu cultura, cu orice in general. Un ilustru necunoscut. Pai oferta asta a PNL e irezistibila: nulitati ca Gigel Stirbu, infractori ca Fenechiu si Becali, ce mai, tot peneleul e fruncea. Cum sa te pui cu astia?

 7. Dez…mintire.

  „Nu am participat la nici o intalnire formala, informala sau negociere, cu nici unul dintre liderii USL, asa cum minte Victor Viorel Ponta, dorind sa ma compromita, atat pe mine personal, cat si opozitia in ansamblu. Domnul Ponta minte cu cea mai mare nerusinare! Ordinea de zi a plenului se stabileste la nivelul Comitetului liderilor de grup si se aproba de catre Biroul Permanent. Dovada asupra acestui lucru stau stenogramele Biroului Permanent, documente care sunt publice. Pentru aceste motive imi rezerv dreptul de a-l actiona in instanta pe Victor Viorel Ponta care vrea sa ma compromita, atat pe mine personal, cat si opozitia in ansamblul ei”, informeaza Toader intr-un comunicat de presa, citat de Agerpres.

 8. Off-topic si totusi ne intereseaza.

  Andrei Plesu despre Gigel Stirbu.

  „Nu am auzit niciodată de domnul ăsta, ori la Cultură îmi imaginez că ar trebui să apară totuşi şi personaje care au un anumit curriculum în domeniu”, a spus Pleşu, citat de mediafax.ro.
  După ce jurnaliştii i-au spus că numele acestuia este Gigel-Sorinel Ştirbu, Pleşu a spus: „După mine, Gigel e foarte potrivit pentru o funcţie care cere anvergură europeană. La noi e plin de Gigei în toate posturile şi în toate instituţiile. Un Gigel în plus nu mai contează”.

  Citiţi mai mult: Andrei Pleșu, despre Gigel Știrbu, în cărți pentru Cultură: „La noi e plin de Gigei.Un Gigel în plus nu mai contează” – Partide > EVZ.ro http://www.evz.ro/detalii/stiri/andrei-plesu-despre-gigel-stirbu-in-carti-pentru-cultura-la-noi-e-plin-de-gigeiun-gig-1072329.html#ixzz2nMym7yvN
  EVZ.ro

  • Pai daca vorbeste frumos, neconflictual, acest gigel, ce conteaza daca are dreptate sau nu, principalul este ca avem un om care nu este din „topor” este politicos. Parca asta este ce isi dorea Plesu, nu?

   • Andrei Plesu zice ca „ar trebui să apară totuşi şi personaje care au un anumit curriculum în domeniu”.

    Din putul gandirii lui Gigel:
    „Mulțumesc părinților pentru numele CARE mi l-au dat”

    Domul Papahagi vrea sa stie prea multe:

    http://www.evz.ro/detalii/stiri/adrian-papahagi-il-intreaba-pe-gigel-stirbu-daca-a-fost-caterisit-sau-raspopit-1072391.html

    • Andrei Plesu:
     „Nu mai suport sa aud cum isi vorbesc unul altuia presedintele si primul ministru din tara mea. Nu mai conteaza cine are dreptate. Si cata! Conteaza nivelul inadmisibil al disputei, limbajul ei, suficienta grosolana a replicilor ”
     Imi place AP. Il citesc cu placere. Dar eu asta nu pot sa o uit. Forma conteaza mai mult decat fondul? Un Baconschi ar fi fost mai bun? Ar fi fost AP mai util in pozitia de presedinte? Nu stiu. Ce stiu este ca TB are o consecventa si o indarjire in urmarirea obiectivelor pe care nu le-am vazut la alti oameni politici ca se cheama AP sau nu

   • Salutare tuturor,
    Eugeni,
    A imbatranit si Andrei Plesu. A uitat ce ne-a transmis acum 2 luni, de pe blog, si anume ca ” nu mai contează cine are dreptate. Şi cîtă !”. Dar cel putin. cu referire la acest viitor Ministru al Culturii, nu mai are nici macar dileme.

   • Acum am inteles treaba cu „nonconflictual”.
    Andrei Plesu inteleg ca este cam conflictual cand este vorba de pesedinte si asta de pe vremea cand ii era sfetnic.
    Petre Tutea sunea ca „Răul şi binele stau în intenţionalitate şi conflict.”

    • fini,

     Mie Imi place AP. Stiu ca a avut conflicte cu TB. Am scris mai demult ca nu il vedeam consilier a lui TB. Faceam un exercitiu imaginar: Sa presupunem ca daca TB i-ar fi cerut un sfat. caracterul dubitativ , dilematic a lui AP l-ar fi deranjat puternic pe TB. TB are nevoie de un raspuns sau alternative clare si nu de „Da’ dar…. 🙂 „.
     Nu il vad pe AP ranchiunos 🙂 dar il vad ca ii plac „formele” frumoase indiferent de domeniu :). Pericolul este, in extremis, „Profesor Unrat” (ingerul albastru – Heinrich Mann) (Un film de vazut cu Marlene Dietrich)

    • 🙂 🙂

     O paralela cu profesorul Unrat? Uite ca nu mi-a trecut prin minte.
     Daca vede @ last nu ne iarta fara o Lili Marleene. Uffff, ce cearta am tras cu el din cauza acestui cantec. 😆 😆

 9. dupä toate mizeriile ,jocul mafiot a USLINOSILOR, presedintele
  Bäsescu se luptä formidabil. romania nu stie sä-l aprecieze,
  ar trebuii ca cel dela Timisoara, sä existe demonstrantzi cu lozinci,

  „cäpitanul nu este singur”
  „traiane si noi suntem aläturi”
  „presedintele nu este singur”

  a fost inpresionant in timisoara cand un bärbat invarstä-
  avea un carton pe care era scris”TRAIANE EU SUNT AICI”

  era singur intre lupi, dar a fost de milioane.

 10. se vaitä de banii, dar cretinul CÖCÄRÄU, pleacä in israel- dece???
  cate milioane a cheltuit plagiatorul, pe cälätorii de imagine.

  acum CÄCÄRÄU CE ARE MAIMUZA CHEALÄ (consultantuL) IL
  DUCE IN ISRAEL.

 11. Deci..”Uniti Salvam” iese pina la urma duminica ptr statul de drept dar MP simbata..Dreapta si-a cam indepartat ecologistii sau nu vad eu bine?? Era bine o singura manifestatie cu toata lumea, ziaristi, politicieni, ONG-isri bloggeri ecologisti, poate chiar membri de pe la ambasade. Asta ar fi atras atentia. Cel putin asa cred.

 12. ce salväm????

  SE CONFUNDÄ CU ” ROSIA::::SI SESTUL”
  sä stie ce doritzi sä transmitetzi

 13. Nu stiu de ce , dar am impresia ca „uniti salvam” daca ies duminica tot la Cotroceni vor ajunge si vor striga tot jos Basescu, dupa care s-ar putea sa faca o incursiune la ambasada americana cu alt slogan drag ecologistilor, capitalismul ucide, si vor termina la DNA tot cu jos Basescu si jos DNA politie politica. Ca cam asta au facut la toate demonstratiile lor. Singurul lucru din repertoriul ecologistilor care inca ii mai deosebea de usl se poate remedia duminica prin adaugarea: Jos ANI. Asta deorece din cauza ANI functionarii nu pot fura in liniste si trebuie sa ia spaga de la RMGC.

 14. NU POTZI STRIGA; ACELAS LUCRU CA MAIDANEZII LOR
  atunci nu meritä

  GUVERNUL PONTA DEMISIA:
  PONTA MINCINOSUL PLAGIATOR.

 15. Seara bună, copăceni! 🙂

  Oarece probleme de «hard personal», ăla din oase, mușchi și alte alea m-au ținut departe de tastatură! 🙂 Da’ se repară

  De data asta USL a călcat pe greblă 😀
  …care i-a «ajustat» urgent semnu’ electoral al lu’ vevepeu’ 😀
  Adică nasu’ de pinocchio…

  Problema României este că s-a trezit in era informaticii cu o populație de iobagi!
  Oricât te străduiești să i-o bagi în capu’ ăla nemobilat, toată argumentația înaltă se proptește în colțurile care ies din orizontul de înțelegere al mitocanului (sic!)
  Și atunci ce faci: rotunjești colturile pe măsura dovleacului majoritar fără a mai ține seama ce s’alege de «marfa» scoasă pe tarabă sau forțezi «dovleacul» să se re-formeze ca să-ți poată «digera» marfa cu gust inițial de leac amar pentru boală grea, urmat de dulcele dătător de sănătate la final.
  Grea treabă să faci din pălmașu’ cu capu’n traistă cetățean cu fruntea sus!
  …sau din rahat – bici care să trosnească, da’ să nu stropească :mrgreen:

 16. Vad ca vecinii il considera vinovat, inca, pe TB pentru venirea la putere a usl, pentru faptul ca nu a reusit sa isi gaseasca un inlocuitor(??!!??). Intrucat stiu ca „vecinii” sunt portavocea lui MRU pot si eu sa consider ca usl a venit la conducere DUPA MRU si din cauza de MRU.
  L-am vazut pe MRU la digi24. La intrebarea directa a moderatorului despre TB, MRU a incercat cat a putut sa evite numele lui TB. La demonstratiile anunatate de PMP pfcistii spun ca nu se duc pentru ca sunt ale pmp sau le ignora.
  Vad ca nimeni nu mai zice ceva rau de coabitare. vad ca Morar la CCR isi face treaba. Dar TB este de vina…….pentru ca MRU ar fi facut minuni….

  • eugeni, salut! 🙂

   Eh, ei o țin p’a lor, sunt puri, curați, uscați…
   …canapeaua nu e în pericol și mama nu se supără! 😀
   Echipă de zgomote…
   Hai să vedem cum împărțim minusurile! 😆

  • De fiecare dată când MRU este pus alături de TB, îmi vine în minte o glumă veche:

   «Merg alături elefantul și soricelul care se străduie să țină pasul cu uriașul…
   La un moment dat, cam gâfâind, soricelul zice:
   – Tropăim, tropăim?!»

  • Oho, a început…
   ora 19:30, primul minus 😉

 17. Spune Eugeni: ”Vad ca nimeni nu mai zice ceva rau de coabitare”. Pai cum sa mai sara justitiarii puriisti la beregata presedintelui, cand Piratul tocmai i-a ‘reprosat destul de trist, Monicai Macovei ca prefera sa coabiteze cu Bleaga et Co pentru un loct de europarlamentar.
  Deh, vorba inteleptului: ”Oamenii se corecteaza uneori mai bine cand vad raul decat cand vad binele….”

 18. Sa punem in paralel interviul lui TB de o ora (evenimentul zilei-astazi) cu un interviu al orcarui alt om politic (MRU included). Ma refer la densitatea informatiei, coerenta exprimarii, numarul de puncte atinse intrun timp asa de scurt.
  http://inregistrari.b1.ro/view-evenimentul_zilei-107.html (de astazi, daca nu l- ati vazut nu stiti ce pierdeti).
  Programatic: O sa ies sa explic oamenilor de ce este mai rau sa voteze penali decat sa 15lei in plus la pensie.
  Opozitia: Stiu sigur ca M. Toader (si celelalt) au semnat initiativele.
  etc, etc, etc

 19. Sara buna !

  Old,
  da, despre asta e vorba.
  Cumva trebuie gasita calea/metoda prin care oamenii astia sa priceapa ceea ce noua ni se pare evident.
  Cai sunt.
  TREBUIE sa fie !!!!
  Barbu le identifica sub forma de „..priorităţi diferite pentru grupuri diferite”
  – vezi articolul lui pe tema asta, e un punct de plecare foarte bun
  http://sociollogica.blogspot.ro/2013/12/un-moment-dificil-pentru-reformism.html

  Cred ca are dreptate.
  Ar trebui prin urmare identificate grupurile si prioritatile lor. Apoi personalizata oferta.

  Daca ne uitam in urma, „basismul” are la origine capaciatea piratului de a se modela comportamental, de a-si personaliza comunicarea, de a schimba ambalajul „produsului” ce l-a avut de oferit in functie de grupul-tinta.
  A tinut conferinte oamenilor de cultura si a dansat pe Muntele Gaina, a spus poezele la emisiuni de divertisment tv si a facut prezentari tehnice oamenilor de afaceri.
  Nici una din ele nu a atins perfectiunea. Nici de dansat n-a dansat mai bine decat nuntasii si nici n-a stapanit termenii financiari ca Isarescu.
  Dar a reusit a creeze o punte catre cei carora s-a adresat si sa se faca inteles.

  Da, la oamenii nostri, creierul mare pleaca la plimbare iar cel mic nu stie nimic.
  Putem noi sa mergem pe optiunea de a destepta fiece palmas, bob cu bob, pana ei vor intelege si vor alege in totala cunostinta de cauza ?
  Cati ani ne-ar trebui ?
  In tot timpul asta, ne lasa comunistii sa ne jucam cu sansa de a-i da de-a berbeleacul ?
  Iti dai seama ca e o fictiune.

  Nu am nici eu o reteta.
  Deocamdata ma gandesc.

  • Viq, servus! 🙂

   First – felicitări pentru articol ❗
   Parerea mea, îi dai clase tânărului BM care probabil n-a fost în cea mai bună zi miercuri…
   …una din chestiile care mi se pare într-o dungă: identificarea priorităților și modelarea ofertelor dupa grupurile tintă.
   Păi atunci un partid devine un soi de «general store» cu mărfuri pentru toți?! Până unde trebuie să meargă adaptabilitatea ofertei și modelare ideologiei proprii?!
   Aah, Piratul a știu sa se faca înțeles de tot soiul de oameni, oferind însă aceeași marfă – statul de drept, economie de piață, independența justiției și mai multe «țepe folosite», plus mândrie României și ajutor fratelui mai mic și mai oropsit, rămas dincolo de Prut…
   Ca a știut ce «clape» să apese ca rezonanța mesajului să nu conțină urme de falsitate – asta este iscusința lui de om politic… 🙂

   • Old,

    il subapreciezi pe BM.
    E alta generatie, corect, dar stie ce vorbeste. Eu unul nu i-am gasit fisuri.

    Poate nu-si vinde mereu marfa suficient de apetisant, dar are marfa buna.

    Desi asta ar fi o contradictie in termeni 😉

 20. Eugeni,

  referitor la vecini si oricine altcineva care latra la orice trecator pe langa gardul MRU, nu prea m-am bagat.
  Am fost (si unt in principiu) adept al unirii fortelor.

  Dar MRU tinda a devina o problema in sine, ca si Blaga. O piedica a opozitiei.

  Daca refuza sa iasa la mitingurile astea impotriva UsL, cum e cel de maine, atunci e foarte grav.
  FOARTE GRAV !!!

  • Viq,

   Nu poate sa spuna sa nu se duca. Spune doar ca sunt ocupati (toti :)) cu nush’ce alta activitate de partid(Consiliul Național Extraordinar ). Am vazut pe fb mai multi pfcisti care au scris ca este al pmp si ei nu au ce cauta acolo.
   Cuma ar fi fost daca alaturi de Baconschi Preda Funeriu ar fi aparut si MRU?

   • Eu-le, repet :
    Daca FC/MRU… alianta aia ce naiba o mai fi, nu participa la „Huo”-ul asta e belea mare.
    E un prim pas, ce zic eu pas… e salt in barca uselista.

    Vor fi si asa destul de subtiri. Daca nu vin nici ei, vax.

   • Raspund eu.
    Pro
    Ar fi fost un eveniment unde s-ar fi putut afirma de un germene de unitata in dreapta.
    Con
    Ar fi fost un eveniment unde nu ar s-ar fi putut afirma NUMAI MRU.

    Pentrui a se duce la aceqasta demonstartie ar fi fost necesar:
    1. Sa ia decizia sa se duca acolo
    2. Sa ia decizia sa vorbeasca cu ceillati din PMP sa se intalneasca
    Cam multe decizii de luat ad hoc, nu?

 21. Mai mult ca sigur ca MRU are sanse sa devina „fost tanara speranta”. La mine mai are oarece credit. He, he sant ultraoptimist!

  • Șefu’ de la vecini, blogu’ cu PR la MRU, are așa o mână să mizeze pe cai fără suflu, că nu știi ce să mai zici…
   Bun istoric, da’ piază rea în politică!!! 😉

 22. salut
  hehehe 🙂 Cum vinzi un produs bun unui client capos. !! hehehe 🙂
  Daca viq afla raspunsul, sa mi-l trimita pe email si ii promit ca ne vom imbogati cu averi de catralioane de dolari . Pe bune! 🙂
  Problema e pusa absolut si total gresit.
  Din pacate nu clientul este capos, irational ci vanzatorul adica eu e un bou, De fapt vanzatorii de pe planeta se plang de irationalitatea cumparatorului, Ei nu inteleg ca cumparatorul are rationalitatea lui care il face sa cumpere si nu cea a vanzatorului. czre ii vine in intimpinare crezand ca el stie exact ce isi doreste cumparatorul
  Nu numai producatorul de crocodili cu ghivent se plang de irationalitatea cumparatorului, dar si FC sau PMP se plang tot de irationalitatea votantului care nu adezioneaza. Cum sa adezioneze daca partidul ii ofera caracteristici iar el doreste avantaje ? De ce e suparat pe votant ? Nu votantul l-a rugat pe MRU sa produca crocodilul cu ghivent, si sa ii vanda , ci MRU a stat in debara si s-a gadit : Alegatorul are nevoie de crocodilii mei cu ghivent pus pe dreapta , de aceea eu voi produce crocodilii si mi-i vor smulge de pe raft. Ori asta nu s-a intimplat. Oamenii se descurcau si pana acum bine sau rau fara mru si fara crocodili cu ghivent Atunci MRU a zis Cetateanul nu intelege ca are nevoie de crocodili cu ghivent, si ca ai mei sunt cei mai buni. Hai sa facem ceva. Si si el si viq au ajuns in faza asta in care au garajul plin cu crocodili cu ghivent nevanduti si se gandesc cum sa faca product awareness si apoi brand awareness. Si sunt in faza cea mai putin de invidiat 🙂

  • Welcome in the club ! 😀

   Intr-adevar am aceeasi perpectiva privind crocodilii lui MRU.
   Cu osebirea ca eu ii vad in aceeasi postura si pe ceilalti antiuselisti, PMP inclusiv.

   Viq nu e acolo, insa. Aici cred ca te-ai pripit.
   Nu detaliez.

   Am ridicat problema spre a fi discutata. N-am colorat-o ca de obicei pentru ca mi-e spiritul schiop. E mult prea fada.
   Iar in lipsa acestei personalizari de marketing, vezi si tu cati clienti avem la produsul de azi. 😉

   Dar e foarte importanta. Motiv pentru care probabil ca voi reveni pe subiect.

   Pentru cei familiarizati insa ar putea fi deja o tema serioasa de gandit.

   Frontul nost, antiusl, are solutia.
   Ceea ce nu are e talentul/abilitatea de a prezenta corect si pe inteles efectul ei.

 23. Ca sa spun mai pe scurt:

  -Daca clientul nu cumpara inseamna ca produsul nu este bun ! Si basta !
  -Degeaba spun eu fabricantul ca produsul e bun daca e clientul capos si nu rezolv nimic daca incerc sa il var pe gat cu forta
  -Nu e obligatoriu ca tot obiectul sa fie prost ci unul sau mai multe din elementele mixului :produs, distributie, promovare, pret
  -Cand spun produs ma refer la oferta partidului

 24. ancora!
  🙂

 25. Buna seara ,copacenii !!!

  Ce-i trebuie votantului căpos ?????

  Ii trebuie un lider in care să aiba încredere ….deocamdată numai Traian Basescu a reușit aceasta performanța ….aduceti-va aminte cit avea TB in sondaje la confruntarea cu Nastase .

  Toti mititeii astia din opoziție nu trec testul încrederii pe sticla ….nu conving pe nimeni .

  • Un om care crede in ce spune si un discurs clar si concis să înțeleagă si baba Floare de la tara .
   Daca,mititeii din opoziție vin cu discursuri seci si academice cu ce vor sa facă ei ,atunci esecul este al lor .
   Un om care crede in ce spune si un discurs clar si concis să înțeleagă si baba Floare de la tara .
   Daca,mititeii din opoziție vin cu discursuri seci si academice cu ce vor sa facă ei ,atunci esecul este al lor .

   Eu cumpăr un produs daca mă convinge cel care vinde ca-i bun ….vad reclama ,mă interesez de produs si cind îl întreb pe cel care vinde ,astept un răspuns clar ,concis să daca mi-e mie bun la ceva produsul lor ….daca vad ca are ezitari si nu mă convinge nu-l cumpăr

   • salut, Night!

    Asta astepam batrane, Thank’s.

    1. Un om care crede in ce spune si
    2. un discurs clar si concis
    să înțeleagă si baba Floare de la tara .

    Am notat pe maculator.
    Unul se refera la una din trasaturile necesare liderului, celalalt la tipul de comunicare.
    Mai sunt cateva chestii la care trebuie sa gasim niste raspunsuri, dar tot asa trebuie sa arate. Clare, limpezi, cuantificabile.
    sa stim cat mai clar ce si cum vrem.

    Deocamdata acolo e despre „cum” 😀

    • ufff E bun pt maculator, dar fa si o paranteza 🙂
     Liderul ca liderul dar cand partidul liderului e un vax ? Produsul pe care il vinzi nu e carisma si blabla lui Neamtu si Mru sa stea baba floare in cazma si sa scuipe in san de admiratie , ci produsul este oferta partidului. Daca partidul e vax atunci si discursul lui mru e neclar, si nu trece prin televizor, si clar ca nu crede ce spune

    • Last,

     am spus : „Deocamdata acolo e despre “cum”
     si cred ca ar mai putea fi despre „cum”
     Ca mi se pare mie ca sinceritatea parca n-ar fi de ajuns. Asa cum am spus,
     „… MRU pare net superior la capitolul onestitate.
     Și cam atât.” 😉

     Dar fara doar si poate tre’ s-ajungem si la „CE”

     Abia astept sa notez si una idee referitoare la CE „vindem” . 😉

 26. Aveam impresia că am făcut zeci de comentarii aici. Văd că n-am făcut nici unul. Sînt un bou – vorba lui Last. 😆 De fapt comentasem pe FB.

  Foarte bun articolul lui Viq. L-am citit de cîteva ori pînă acum. Există rezolvări doar că nu reușim să le vedem din prima. Din aproape în aproape, cu pași mici ajungem departe.

  Salut pe toată lumea și felicit pe Barbu Mateescu că ne-a găsit. Mulțumim pentru participare. 🙂

  Pregătiți-vă pentru mîine. Avem protest în Piața Victoriei împotriva mișeliei USL pe Codul Penal. Mă bucur să particip la invitația Eleninei Nicuț și a FMP (Fundația Mișcarea Populară). Skorpi!!!!! Ne vedem acolo!

  Îl detest pe Teszary din toată inima, RDS cu internet cenzurat, probleme cu moralitatea, legături confuze cu clasa politică dar … îmi place Digi24 pe care vi-l recomand cu precauție din cînd în cînd. Mai sînt și lucruri bune. 🙂

  • Ai intrebat-o pe elenina cu ce se ocupa tacsu ? sau copiii nu sunt vinovati de ce fac tatii ? Si ai intrebat-o ce dreak face ea ca sefa de bucuresti ca practic nu am auzit de ea nimic , de atunci in afara de niste ifose pe la Bleen . Ca daca vom castiga alegerile va fi probabil ministrul justitiei in 2016 sau tot ce vrea ea 🙂

   • cica, ea ar fi organizat mitingul de saptamina asta din PV
    iar pentru faptele parintilor, copiii n-ar trebui sa sufere..
    (ca este este cam mediocra, asta-i alta mincarica de peste)
    🙂

    • Daca zicea Filadel ca l-ai invitat tu Skorpy , participant maratonist in PV adept al Sf Jude- patronul cauzelor pierdute, intelegeam. Dar cand il vad ca sa muiat tot de fericire ca a primit invitatie cu cherar auriu de la ea,,,, de la insasi Elenina…. asta mi a adus aminte de fraudele europene

    • Poate că e mediocră după standardele tale, dar cînd se bătea cu poliția la referendumul de suspendare al președintelui anul trecut cum ți s-a părut?
     Ha!? Tu în situația aia ce făceai? 🙂

    • Pai asta e ce a facut notabil ! A avut nenorocul sa dea peste unii mai rai si a cerut ajutor. Altii au avut norocul unor circumscriptii mai putin violente , si au fost tot intransigenti

     korp

     As zice sa ai mai multa incredere in Skorpy daca in mine nu ai Skorpi e verificat onest pe termen lung. Elenina o vedem ….. mai incolo Retinerea mea e subiectiva, Nu ma omor dupa avocatii pledanti intrati in politikie

   • Da. Am urmărit procesul on line. Vezi Vladimir Tismăneanu. Ai informații greșite. Elenina Nicuț nu e șefă dă bucurești (să-ți mănînci cinismul indiferent cu pîine 🙂 ) Mai informează-te și tu. Elenina Nicuț este doar unul dintre membrii fondatori ai fundației mișcarea populară și inițiatorul celor două proteste antiusele din săptămîna asta.

    Ideea ta cu EN ministru de justiție s-ar putea să-ți placă in the end.

    • Pai asa am aflat de aici ca e sefa pe bucuresti . Daca zici tu ca nu e poate ca nu e,
     E bine daca este intiatoarea celor 2 proteste antiusele . Deci daca nu era ea atunci NEXAM
     proteste.\

     Mie un prieten mi a scris asa : Stiai ca elenina nicut este fiica primarului din curtea de arges,

     condamnat definitiv cu sa fara suspendare pentru vreo 3 ani
     ceva fonduri europene falsificate???
     E o dezinformare ? Amicul meu e om cinstit

    • Păi ai liber arbitru. No? Judecă și tu care-i valoarea de adevăr și nu vorbim de EN aici. Parcă ai avea răspunsul da nu prea-l bagi în seamă. 🙂

    • de unde dracu ai aflat tu de aici că e șefă pe bucurești. Mă uit ca prostu și nu văd argumentul. Despre ce vorbim???? Am tăiat carnea din comentariu.

 27. Presedintele este un mare politician, totul este sä luptzi cu valurile mafiote, nu cum s-au distrat tzapul si ilici,
  un singur lucru de remarcat, Presedintele Bäsescu ARE CONSILIERI
  F: BUNI- JOS PÄLÄRIA:
  CRISTIAN DIACONESCU l-am väzut intr-o emisiune in seara asta,
  a dat de peretzi cu uslinbosii , dar f. diplomatia

 28. foarte bine, Pahahagi!

  Vicepreședintele PMP Adrian Papahagi a citit CV-ul lui Gigel Știrbu, și i-a transmis o serie de întrebării viitorului ministru al Culturii, la care l-a rugat să răspundă public.

  „1. În ce condiții a părăsit preoția și parohia de la Roșieni, Olt în anul 2001? Mai este preot, a fost caterisit sau s-a răspopit?

  2. Cu ce s-a ocupat între anii 2001 și 2005, neacoperiți în CV?

  3. Care este durata stagiului la École Nationale d’Administration din anul 2006? Îl poate proba cu diplomă sau adeverință? Dacă stagiul este de scurtă durată, de ce în CV sugerează că ar fi petrecut un an întreg la ENA?

  4. La ce instituție a absolvit masterul în „Drept social român și european”? Îl poate proba printr-o diplomă?”, l-a întrebat Papahagi pe Știrbu.

 29. Cabinetul de ministri din R.Moldova a oferit aviz pozitiv proiectului de lege privind modificarea si completarea Constitutiei in scopul excluderii imunitatii parlamentare a deputatilor. Initiativa legislativa urmeaza a fi audiata in comisiile parlamentare si Legislativ.

   
  Astfel, membrii Legislativului vor fi trasi la raspundere fara acordul prealabil al Parlamentului.
   
  In prezent, imunitatea parlamentara poate fi anulata doar la solicitarea Procuraturii Generale, cu votul majoritatii membrilor executivi alesi.

  http://www.inprofunzime.md/stiri/politic/guvernul-a-avizat-pozitiv-initiativa-legislativa-privind-excluderea.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+inprofunzime+%28In+Profunzime+-+Toate+Stirile%29

  Bravo lor ….ai nostrii își votează superimunitati

 30. Funeriu pe feisbuc:
  „Dacă vreți să faceți ceva ce contează, scrieți comentarii despre ce se întâmplă în România pe situl PES. Cred totuși că sunt oameni cinstiți acolo. Poate l-au crezut pe Ponta odată. Nu o vor mai face a doua oară. Dacă PES a spus că PSD atacă VALORILE Uniunii Europene, atunci PES trebuie să excludă PSD din PES. Sau pe Ponta din PSD. Nu cred că lucrurile vor rămâne aici.”

 31. FUNERIU , este o capacitate, are perfectä dreptate;

  SCRISUL; PE FB, fluturasi- mäcar fiecare 10-15, omul rumegä, se gandeste poate are dreptate, incercatzi vä rog.

  DE ALTFEL PRESEDINTELE ARE F: BUNI CONSILIERI:

 32. cretinul ponta este un gandac iresponsabil, cu CFR a trimesc pläcinta la presedinte- dar a primit-o inapoi in ochi, cu rosia…..
  a plecat in florida, CU OLTCHIM UN FIASCO ; acum a sterso in sud africa- ” ce inportantzä aveau codurile” DAR SI-A REVÄZUT ACOLO CU ZAHARISITUL CONSILIER; CE-I DATOREAZÄ SLUJBA; :::::::::::::::::::::::::ce a primit
  ca räsplatä?
  GOLANII PONTA SI CÄCÄRÄU -NISTE RATATZI

 33. parcä nici Trädiceanu nu-l cunostea ” PE CARE”

  dar avea o scuzä ,fost si el repetent

 34. Last

  Informează-te! Citește! Nu mă pune pe mine în poziții defensive pentru altcineva. ATENȚIE! Înainte de a face afirmații. Da? 🙂
  Altfel sari din schema la care răspund eu. Friendly said.

  • De aia suntem aici ca sa ma informezi tu daca stii mai multe , (Suntem laborator, workshop, nu emitem comunicate de presa) asa cum va informez eu la organizarea antreprenoriala in studii facute la universitate americana in ani de zile

   Are skorpi dreptate ce scrie mai jos cu dna ul ? ca zici ca ai urmarit

   • Tocmai asta îți repetam. Citește, băh frate! Toate informațiile sînt disponibile pe internet. Io nu-s agenție de știri dar am făcut măcar atîta efort să caut să mă informez. Ca să pot avea o poziție în cunoștință de cauză. Cu ce e de vină cineva, oricine, că tu n-ai citit dar îți dai cu părerea? Hă? 🙂

    • Pai am citit. Citeste pe articolul dar de Skorpy.
     Daca tu ai contestat si ai spus ca nu e asa e datoria ta domnule . Acum tu spui ca nu e asa , si cand te inteb cum e tu spui : Ngtzzzz , cauta pe net 🙂 🙂
     Mai cheamo pe fata cu bocanci sa ne puna jazz.

 35. – elenina nicut s-a batut ca o leoaica la europarlamentarele din 2012, absolut corect:
  – aceeasi elenina nicut ne indemna anul trecut in decembrie sa nu mergem la vot, utilizind un limbaj indecent pentru o doamna:
  – aceeasi elenina nicut a fost avocata primarului din Curtea de Arges (aka taticul ei) in procesul cu DNA…

  este un personaj complex, dar cearta pe tema ei nu rezolva nimic!
  cine a pus-o atit de sus, numai el stie
  🙂

  • Îmi mușc inima să-ți răspund:

   L-am votat de la ARD pe Cristian Rădulescu fiindcă era singura opțiune de vot pe buletin. Uită-te și tu pe net la ultimele acțiuni ale idiotului (nu trecuse testul de integritate al Monicăi Macovei). Păi n-avea dreptate Elenina?
   Hai că deja mi-am depășit răbdările politice.

   Limbaj indecent pentru o doamnă? Păi al meu era de 1000 de ori mai indecent. Și este la fel și astăzi. Le trimit carne gratuit tuturor idioților care sînt la guvernare. Tone. Ce înseamnă asta? Că mă descalific moral?

   Băi Skorpi, despre ce vorbim?

   N-a pus-o nimeni atît de sus, cum zici tu. A fost disponibilă pentru asta atunci cînd eu și tu NU ERAM. A făcut pasul înainte cu responsabilitate. NOI nu l-am făcut. Ce-i așa de greu de priceput?

   Pare că este o apărare pentru Elenina Nicuț dar nu este. Este doar o privire în urmă la lașitățile multora dintre noi care nu sîntem capabili să ne asumăm responabilități iar cînd cineva și le asumă spunem că … neah oricum era mediocră și noi am fi putut face mai mult.
   Poate! Dacă ne-am fi implicat.

   • Filadelu,
    Skorpion e un mare domn, si un om inimos. Nu l as da pe 10 avocatei infipti la friptura. A stat 80 zile in piata si tu il acuzi ca i-a fost frica sa se bage in fata la functii ?
    De ce oare se creaza totusi un gol in care se vara in fata avocakatzeii ala mic cu capul mare ? De aia e sef Aurelian cu capu mare si ciorbea , pt ca toata lumea l-a asteptat pe Skorpy si daca skorpi nu a aparut s-au sacrificat ei ? Profesoreiii universitari devin dreptaci de elita. Il invinovatesti pe Skorpy ca e decent ? Trimite-mi si mie 1000 kg de carne de filadel ! Ce naiba sunt mai buni cataratorii astia pe functii decit onestul Skorpion ?

    • Uite ce pricepi tu. Comparație între EN și Skorpion? Nu am nimic să-i reproșez lui Skorpi. De ce pui problema în mod conflictual? O tot ții gaia mațu cu avocățeii. Nu era vorba de asta. Tu chiar nu pricepi? Nu discerni în termeni de persoană fizică? Despre asta vorbeam. Scuze dacă nu pot să mă fac înțeles. Am și eu limitele mele. 🙂

     • Mi s a parut indecent sa il acuzi pe Sk ca nu s a bagat in fata in vidul de putere 🙂 Si ,,,, sa fim mai sobri : Tog a intrat in politica …….. unde a ajuns ?

      In plus ar trebui sa fi mai putin agresiv cu noi care suntem de fapt prietenii si suntem verificati de ani de zile pe aceiasi parte. Cometele ai vazut ca au cam pendulat 🙂

    • Recalibrează. M-am pus pe mine alături de Skorpi. Deci nu l-am acuzat pe el. Mai citește odată.

 36. pentru maine, sunt langä voi cu sufletul

  nu uitatzi, trezeste un om, lämureste un vecin, avetzi motive.

  cu drag. T

 37. nu mai criticatzi, totzi avem defecte. dacä ii puricatzi
  totzi au defecte, totzi avem defecte. dar fiecare om in plus este inportant

 38. 😆
  Hai să ne mai vedem în 2016.

 39. Noapte buna Theo ! 😉

 40. problema este alta:
  miine este miting organizat de PMP.
  PDL nu participa, PFC nu participa, PNTcd nu participa, PNR chiar daca participa, ereticii vor pufai….si vor sta cit mai departe de BM

  toti astia nu au invatat nimic din modul in care uslinimea a demolat practic guvernarea Boc_MRU si l-a defaimat ani de zile pe TBasescu.
  Efectiv au mitraliat ani de zile pe boc, pe basescu, pe adevaratele reforme…
  Nu zic, ca actuala opozitie sa foloseasca mijloacele perfide si perverse folosite de uslinosi, dar critica acerba si civilizata, barbateasca ar fi necesara zi de zi….si

  macar in ceasul al 12.lea sa devina cu totii solidari si uniti.

  • Sunt niste tampiti. Le e frica ca se impauneaza dupa aia Tomak si Elenina cu succesul. Felicitari lui Balamuc daca participa
   Poate vine ca asta vara cu citiva cu steaguri mari cu NR sa creada trecatorii ca numai neamtu e acolo 🙂

  • skorpy,

   daca fac asta e catastrofal.
   Nu am idee cine e cu initiativa antiPMP manifestata in maniera asta, dar idiotenie mai mare cu greu imi pot imagina.

   Neparticiparea la miting inseamna neparticiparea la protestul impotriva magariei parlamentare. Ca acolo mai sunt sau nu si altii de la PMP, promonarhistii sau ecologistii aia cu tomata montana, e colateral.

   Daca MRU nu vine in piata cu ai lui maine e complet idiot la faza asta.

   si o sa-l coste cumplit.

   • Eu l-am vazut pe Baconschi la B1 vorbind de meeting. Nu a pronuntat numele PMP. A spus numai ca toti cei ce cred in valorile statului de drept sa vina la meeting. Am avut impresia ca in mod special nu si-a asumat chemarea in numele PMP. Daca este asa ….. felicitari. O sa fie acolo , am impresia si Funeriu, Tomac, Papahagi……

 41. si cu palarie de cowboy ca ultima data
  😛

  • Skorpi,

   imbraca-te maine bine, sa nu ne racesti; nu de alta dar ar fi pacat sa ne vaduvesti de informatii cum sunt cele de astazi sau cele de la fata locului.
   O sa incerc „sa te ghicesc” din imaginile care vor fi transmise la tv. 😆
   Banuiesc ca te duci cu toata familia.

 42. Si, Funeriu, cu putin umor.
  ” Îi invit pe toți cei cu bacalaureatul luat pe bune să vină alături de toți oamenii cinstiși din țară și să-și apere țara de mafioții USL”
  Ca ailalti si asa nu conteaza ca voteaza usl 🙂 (zic io)

 43. Remake december1989

  Coincidenta sau nu, dar jumatatea feminina are si la 24 de ani un doctorat cu cantec

 44. blogary:

  Ceea ce s-a întîmplat (și) în aceste zile arată că PSD și PNL nu sînt propriu-zis partide politice. Sînt grupări politice ale Mafiei, sînt brațele politice ale Mafiei. Nu știu ce părere au cei din familiile politice europene, de la PSE și ALDE atunci cînd văd că două partide membre ale acestor familii politice sînt în fapt grupări ale Mafiei înfiltrate la conducerea României și în Parlamentul European. PSD și PNL nu au ce căuta în familiile politice europene, nu au ce căuta în Parlamentul European (vezi și cazul Severin), au ce căuta doar pe lista Interpolului. PSD și PNL nu au scopuri politice, funcționează și acționează doar ca grupări mafiote. Nu sînt partide politice populate de corupți sau incompetenți (așa cum e PDL, de exemplu), sînt grupări ale Mafiei. Dacă România ar fi o bancă PSD și PNL ar fi două găști de spărgători cu ciorapi pe cap cu reprezentanți în conducerea băncii.

 45. Din categoria „Tampiti media” :

  Subiectul : „Nu doar românii, dar și francezii, germanii și olandezi vor avea de pierdut, din punct de vedere economic, din cauza amânării aderării României la Schengen..”

  Titlul : „Nu doar românii, dar și francezii vor pierde din cauza aderării României la Schengen …”

  La faza asta giurnalizdu’ merita juma de salariu.
  … pe luna asta.

 46. pe facebook MRU scrie ca vine miine in PV

  Ne vedem maine la pranz in Piata Victoriei!
  🙂

  • A zis asta in ultimile 50 de minute.
   Cum zice un comentator: „Domnule presedinte, inseamna ca adunarea Consiliului National va dura destul de putin”

   Ma bucur foarte mult. Pe de alta parte nu cheama si alti FC-isti. banuiesc ca ca vor veni incorpore de la consiliu. Va fi o mica competitie dar nu strica. Atitudinea este de apreciat.

  • Probabil cineva i-a atras atentia cascatului ca e groasa.

   Tot e ceva decat nimic.
   Dar deja a pierdut initiativa.

 47. Zamfir Catalin (de la PFC)
  Cum facem cu Consiliul National? Luam o pauza si iesim in strada? Mergem in strada dupa Consiliu?

  Razvan Ungureanu:
  Catalin, Consiliul merge mai departe. Vom fi in procedura de vot. Numai eu lipsesc. Ma vor insoti membri ai FC care nu sunt la Consiliul National.

  @tds,
  nu-i asa ca MRU primeste bile albe pentru chestia asta?
  acum pe bune!

  • Skorpy,

   Raspund si eu (si nu in locul lui @tds)

   Eu personal cred ca MRU ia o bila gri. Sa ma explic:
   1. A anuntat in ultima clipa (acum o ora pe fb)
   2. Acest miting a fost anuntat de mai multa vreme. Cred ca ar fi avut timpul sa se sincronizeze cu PMP.
   3. Sigura lui sansa este ca maine, impreuna cu toti participanti de la congres sa vina in PV ca sa demonstreze ca e mai „tare” decat PMP. Aproape as pune pariu ca asa va fi.
   5. Daca nu profita de adunarea pentru alegeri (posturi) (unde va fi multa lume interesata sa demonstreze ce poate, deci interesata sa iasa in evidenta) inseamna ca nu este om politic (in sensul bun al cuvantului) ci doar un birocrat bun pentru hartogaraie.
   6. Mai in gluma mai in serios ii spun cum sa inceapa discursul de maine de la congres: „In aceste momente grele pentru tara nu ne putem permite sa…..”

  • Skorpi da e foarte bine ca participa Pacat ca nu participa si partidul lui FC pt ca a tunci cand la tv se va vedea manifestatia opozitiei fara pdl si vor fi citeva sute – cei mai multi de la MP nu va da bine la imagine

   • @tds,

    Pai tocmai aia este. Am impresia ca MRU se crede istet. Anunata ca se duce singur ca PMP sa nu se mobilizeze, dar el va veni cu cohorta de activisti „in curs de alegere”. Fiecare dornic sa arate de ce este in stare.:) .
    Cred ca asta a fost motivul pentru care MRU a auntat asa de tarziu participarea. Daca TB se afla in spatele PMP, cred ca MRU o sa aiba o surpriza.

    PFC are un mare avantaj. Daca pleaca „incolonati ” catre PV, atunci vor atrage si alti oameni fara apartenenta politica (vezi demos RMGC)

 48. Gata, deja info a intrat pe fluxul de stiri :

  „Un comunicat al Fundației Mișcarea Populară anunță că sâmbătă, în Piața Victoriei, între orele 12.00 și 14.00, va avea loc un nou protest față de modificările aduse Codului Penal.”

  http://www.evz.ro/detalii/stiri/miting-de-protest-al-miscarii-populare-sambata-de-la-ora-12-1072332.html

  Mitingul e atribuit (pe buna dreptate) doar MP.
  Ailalti au pierdut trenul asta.

  Felicitari MP.

  • Uite vezi tu @ Viq de ce nu are ursul coada si vulpea o are prea lunga ?

   Mitingul e atribuit (pe buna dreptate) doar MP.
   Ailalti au pierdut trenul asta. 🙂 🙂

   Asa unim noi dreapta ? Ce naiba.

   • Da’ cum ????

    sa vina Tomak cu o masca d’aia de Anonymus si sa vorbeasca la microfon
    „Eu sunt MRU. Dar sunt si Tomak, si Balamuk, si Blanga-talanga…”

    Abia s-a trezit in al 12-lea ceas.
    Cel mai probabil l-au trezit altii.

    In mintea mea un moment ca asta era „fierbinte” ca un cartof din jar, toti fierbeau, nedormiti de luni noapte cand au rahatit parlamentarii mizeria, umbland innebuniti sa-si incarce undeva telefoanele stoarse de atatea discutii cu tara si cu lumea de dincolo, in dialog live pe skipe, Facebook, Twitter si vre-o 16 bloguri… daca teveurile-s mute…

    Cand colo, ei isi fac talente, ca ne ducem-nu ne ducem… hai sa ne ducem putin, da’ sa nu stricam ordinea e zi la Conferinta….

    Inca de marti ar fi trebuit sa dea in clocot, nu sa astepte sa-i cheme Fil vineri.
    Iar atunci sa zica, „pai da, da’ daca vin aia de la…. noi la ce sa mai venim ?”

 49. Am adresat public pe FB invitația de a protesta în stradă contra murdăriei imunde useliste de modificare a Codului Penal. I-am chemat pe Papahagi și pe MRU în mod direct să lanseze chemarea pentru protest.
  La cîteva ore Elenina Nicuț a organizat primul protest în Piața Victoriei fără să angajeze politic FMP. MRU n-a participat. Am făcut lista cu cei care au fost acolo. Acei oameni au răspuns.
  Acum întrebare:
  Cine a răspuns invitației mele? 🙂 Întrebare pentru clasa I de generală.
  Văd că MRU și-a anunțat participarea la protestul de mîine. Foarte bine. De apreciat. Voi face prezența.
  🙂

 50. @Filadelu tot TDS saracul,
  Cand ai zis ca in secunda 2 dupa ce mru te cheama tu te prezinti in pv , ti-am zis , ca sa nu astepti sa te cheme MRU pe tine ci sa il chemi tu pe el 🙂
  A functionat ! 🙂

 51. salutare

  cam asa arata ce spun eu … puncte, puncte … multe puncte

  bineinteles ca salut initiativa lui Traian Basescu … dar oare de ce nu o mai salut cum o salutam candva?
  deoarece ii banuiesc pe toti politicienii de cârdășie
  cârdășie !!!

  și până nu oi vedea un politician care sa imi explice unde sunt banii, cei MINIM 20 de miliarde in plus, anual, II BANUIESC PE TOTI DE CARDASIE!

  ii banuiesc ca pun in scena o piesa abila, de a ascunde banii astia, de a-i ascunde felul acesta de capusare!

  … uneori mai sar calul, ca acum. PSD-ul se repede sa propuna o prostie. TB sare ca ars. PNL zigzagheaza.

  breeeeeeeeeee, politicienilor, UNDE SUNT BANII ?
  cei minim 20 de miliarde in plus la buget, ANUAL !!!!!, de dupa 2008?
  … pana nu oi avea raspuns … nu ma mai uit la ei!
  intampla-s-ar … ce s-o intampla!
  (o fi corect scris? mi-e lene sa verific)

  DECI:
  INTAI sa imi spuna unde sunt banii, de dupa 2008, de cand bugetul are cu 50 de miliarde mai mult decat pana atunci … SI DUPA AIA MAI POT SA MA INTREBE DE VORBA!

  unde sunt banii???

  AM SCAZUT SI DEFICITUL, am adaugat si serviciul datoriei externe, am scazut si asistatii, am scazut si pensiile, am adaugat cheltuieli mai mici si … socoteala NU IESE !

  NU IESE CU MINIM 20 MILIARDE!

  UNDE SUNT?

  unde sunt 20 de miliarde de dolari? anual?

  pana nu oi afla, ii cred pe toti in cardasie, porniti sa ii apere, sa apere aceasta cardasie!

  AIA E!

 52. au trecut 30 de ani de neimaginat pentru poet

  Nichita Stanescu recitand “Un pamant numit Romania”

 53. Cine din PMP/FC/NR se ocupa de protestele impotriva reintroducerii insultei si calomniei ca infractini ?? Aud ?
  Este ca nimeni ?

  sambata cu membri de partid si simpatizanti impotriva modificarilor Codului Penal, …..

  duminica cu membri de partid si oameni din media, impotriva reincriminarii astora si intimidarii liberei exprimari….

  ..luni cu toti gramda impotriva amnistierii si gratierii hotilor….

  „Federatia Internationala a Jurnalistilor (FIJ) si Federatia Europeana a Jurnalistilor avertizeaza autoritatile romane sa renunte la prevederile privind reincriminarea penala a insultei si calomniei, in caz contrar amenintand ca vor trimite o petitie Parlamentului European prin care vor cere aplicarea procedurii de infringement in cazul Romaniei !”
  http://www.reportervirtual.ro/2013/12/e-groasa-ne-paste-sanctiunea-dura-a-europei-daca-usl-nu-renunta-la-reincriminarea-insultei-si-calomniei.html

  Astepam sa ne apere europenii… americanii…. martienii….

 54. neata 🙂
  in text: @Viq……..”| MRU. Care pare net superior la capitolul onestitate. Și cam atât.|”
  Fiti atenti: Onestitatea este caracteristica marfii pe care o vinde/se vinde MRU Nu are importanta daca un contracandidat ar fi mai onest. important este ca MRU a gasit acest atribut care sa se identifice cu ce vinde el si partidul lui de oameni onesti.

  PSD vine clamand atribut personal : „profesionalismul conducerii tarii” ceilalti fiind amatori la toate….. nici sa fure nu sunt in stare

  Deci la o taraba sta PC care spune : eu sunt onest iar PSD e neonest. La cealalta taraba sta PSD care spune : Eu sunt profesionist in trebile tarii iar PC sunt amatori ingramaditi
  (nu conteaza care e adevarul. conteaza ce eticheta isi pune fiecare pe marfa )

  Deci, nu e important cat de onest e MRU ci faptul ca clameaza asta crezand ca asta vor votantii romani in primul rand la marfa – Ori asta e gresit. Nu asta crede votantul ca vrea (amintiti-va ca singurul argument al lui Neamtu si dom director de liceu era : noi suntem curati…. pt ca nu am apucat sa furam pana acum ….. 🙂 )
  Asa nu vinzi nici o marfa ! Poate poporul prefera un profesionist nu tocmai onest cum e PSD decat un onest nepriceput. Aici e problema:
  Degeaba vinde MRU branza dar pe eticheta scrie zahar, oricit de buna al fi branza iar poporul nu vrea zahar
  Panimaesh ? 🙂

 55. huhuhu . Nici nu am postat bine si am luat un minus 🙂
  Culmea e ca postarea e o explicatie tehnica in limbaj comun si nu un text de opinie sau o polemica. Dar asa e omu …. mi-ar pune minus si la teorema lui Pitagora 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s