Un nou partid, oare pot să fiu optimist?

De ce o rază de optimism ?
Un fapt care era să treacă neobservat (de mine).

Stelian Fuia este președintele partidului MAR (Mișcarea Agricolă din România) noul partid (19 Dec 2013) care se adresează agricultorilor. Se  adresează agricultorilor și fermierilor (din câte mi-am dat seama). Simbolul electoral este mărul (asemănător Mișcării Populare, doar culori diferite).

„Pentru ca agricultorii să aibă propria lor voce în decizia politică despre agricultură. MAR este o mișcare a agricultorilor, care se ocupă doar de problemele agricultorilor și fermierilor. MAR nu promite să rezolve toate problemele României, ci doar una, a agriculturii. Nici mai mult, nici mai puțin”

Absolut remarcabil cum TB, dacă are cumva ceva de a face cu el, ar acoperi în cazul acesta, dreapta. PMP se va ocupa de dreapta de la oraș  iar MAR se va ocupa de dreapta rurală. Nu este nevoie de un partid generalist pentru toți și pentru toate.

Din programul politic, direcții generale:

Reformarea sistemului agricol și transformarea României într-un producător agricol important pe piața europeana și globală;

Reformarea sistemului educațional rural, astfel încât tinerii din mediul rural să aibă șansa să capete aceleași competențe ca și cei din mediul urban;

Reformarea sistemului de sănătate din mediul rural, pentru a asigura acces egal la serviciile de sănătate;

Mai mult AICI : http://agricultorii.ro/m-a-r/program-politic/ . Un program bine alcătuit, fraze scurte, suficient de concret ca sa nu îl citești in diagonala. Un site bine construit, nu complet totusi. (La PMP nu am reusit sa gasesc site-ul de exemplu).

Nu știu cum o sa evolueze, dar cred, sper, ca  va face  alianțe politice cu PMP.

Eugeni

PS. Fuia a fost ministrul agriculturii al guvernului MRU. Nu i-am urmărit activitatea prea mult. Sper să nu dezamăgească. Sper, ca eu, să nu fi fost doar, pur și simplu, un entuziast fără temei și să „văd” mai multe decât există în realitate. 🙂

128 responses to “Un nou partid, oare pot să fiu optimist?

 1. Buna dimineata!

  Eugeni,
  Interesant! (stirea despre MAR mi-a scapat, alaturi de multe altele, in ultima vreme).
  Adaug cateva informatii despre Fuia:

  http://ro.wikipedia.org/wiki/Stelian_Fuia

  Si acestea, din 2012:
  „Fuia s-a remarcat prin declaraţiile virulente la adresa Opoziţiei [USL] a presei, dar şi a protestatarilor antiguvernamentali sau a subsecretarului de stat Raed Arafat.(…)
  Tot pe site-ul său, Fuia ironizează moţiunea USL legată de comasarea alegerilor şi spune că, susţinând referendumul din Grecia, Victor Ponta dovedeşte „tembelism politic” sau „dorinţa perversă ca România să-şi piardă stabilitatea”./ZF

  PS
  Sa ne aducem aminte ca TB a vorbit despre tineri politicieni capabili din PDL. Iar problema Agriculturii romanesti este pentru presedinte una de interes maxim…

  • buna mih. Iata cateva detalii:
   . avem 42% populatie rurala, Partidul Taranesc al lui Mihalache era orientat spre agricultura.
   . era in piata politica un miros despre acest partid – si acum ai toate explicatiile despre scopurile comisiei Calarasi (se stie ca acel contract al Ioanei e beton armat).
   . orice partid care rupe din votantii PSD de la sat e bine venit.

 2. buna dimineata,

  completari:
  nascut: 1 ianuarie 1968 – Fundulea;
  fost membru PDL;
  +
  Între anii 1982-1986 a urmat Liceul Agricol Fundulea după care, în 1993, a absolvit Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară București. În perioada 1993-1999 a urmat studiile de doctorat în cadrul aceleiași Universități cu specializarea Management și Marketing în Agricultură. Între anii 1998-1999 urmează diverse cursuri la universități americane: Harvard University (USA) – Strategic Marketing Management; Purdue University (USA) – Curs de specializare Management în Afaceri; Kellog University (USA) – Strategii de negocieri pentru manageri. În anul 2005 a obținut Executive Master în Business Administration Universități Preston, (USA) – Executive Master în Business Administration. De asemenea a mai urmat diferite cursuri interne ale companiei Monsanto (USA): vânzări, marketing, managementul proiectelor precum și în afaceri cu semințe și biotehnologii.

  din anul 2007 in politica!
  (ca deputat PDL)

  sa ne bucuram? sa nu ne bucuram?

  hai, sa ne bucuram!

  🙂

 3. nu-mi ies din cap niste cifre si anume, daca Ro ar avea o agricultura perfecta (sa zicem, ca-n Occident) ea ar putea hrani ……80 de milioane de oameni……80 milioane, o cifra uriasa, de 4 ori cit populatia Ro, dar noi azi importam intr-o veselie produsele agriculturii……
  o tara generoasa, dar complet neexploatata…..

  • skorpi, salut! [si sarbatori fericite]. Cifrele, mai ales citate la TV de politciieni sunt inselatoare [iar cei ce le rostesc sunt „agramati”].
   A. se tot rade pe seama info cum ca RO exporta grape-fruit. Perfect adevarat: un importator cu sediul in RO cumpara citrice de 5 mil. euro (pe care LE IMPORTA si se vede in statistici) si exporta de 4 mil. euro catre HU. Iata jocul facut si comentariile imbecile incep.
   B. dl.Porumboiu exporta catre Egipt grau cu X USD pe tona si importa din Argentina aceeasi cantitate cu X-0,15 USD pe tona. Reiese ca RO importa grau. Nenorocire pe sticla: „a ajuns RO sa importe grau”.
   C. iubitii politicieni nu fac diferenta intre porumb furajer si porumb „uman”. Nu da bine pe sticla.
   D. inainte de ’89 ne uitam in vitrine la rosii in februarie, acum le si mancam, dar ne vaitam la TV. Idem pentru castraveti, dovlecei, etc.

   Evaluarea import/export este complexa si se face pe categorii de produse. Restul e propaganda!

 4. Salut 🙂
  =Bine ca incepem sa avem presedinti de partid cu MBA, caci din cei cu doctorate in teologie care conduc partidul ca din amvon avem destui.
  =Inca un partid de centru dreapta. Mai avem pana cand va apare si primul partid de dreapta pur si simplu (Remarcabil ca nu se declara de centru stanga dreapta precum PDAR ul lui surdu )
  =Este bine ca se adreseaza cuiva targetat. Nu ca restul partidelor ce alearga dupa toti iepurii simultan.

  • Diferenta de targetare pare clara PDAR ul lui surdu era dedicat fostilor presedinti de cap si ias-uri care jefuiau ce ramasese din patrimoniile respective ” al cărui program politic se adresa în primul rând agricultorilor și persoanelor cu educație superioară care locuiau în mediul rural.| :; deci clar 🙂 in timp ce MAR se adreseaza celor ce fac agricultura fara sa fie Trita Fanita,
   Acel PDAR a fost construit ca o contrapondere pt ca PNTCD ul reinfiintat sa nu adune aderenti tarani

 5. Inainte sa plec sa masor niste ,,,, saivane 🙂
  Fraieri sunt daca nu l au cooptat pe agricultorul ala care s a suparat si a varsat cisterna de lapte pe camp. Sunt gesturi care se tin minte si au efect.
  Ii astept in vizita la Bucuresti cu oile tractoare si capre

  • acel vestit fermier pe numele sau Caras, a fost partenerul lui Fuia intr-un alt proiect asemanator, Partidul Popular, pe care doreau sa-l orienteze catre zona agrariana si sa-l redenumeasca Partidul Popular Agrar, Numai ca, ademenit de banii USL-ului, CAras s-a opus acestui proiect, din pozitia de presedinte si a mers pe drumul sau, care a dat iuntr-o fundatura!

 6. Buna dimineata!
  Acest partid poate atrage milioane de voturi.
  Taranii, micii si mai marii fermieri nu s-au vazut reprezentati pana acum la un nivel corespunzator potentialului lor.
  Sper ca marea masa a celor de la sate, care votau in draci PSD-ul,
  sa se orienteze catre MAR.

  • Deh, marii fermieri sunt abonati politic la subventii, Porumboiu, Trita Fanita, Icsulescu Taratza….ei se pot reprezenta si singuri,
   agricultorul simplu, omul de la tara, taranul adicatelea, el are nevoie de un partid agrar mai mult decat mosierii barosani.

   • nici vorba. Subventia pe ha de da oricaui face dovada cultivarii. Cine are 4000 de ha are mai mult decat cel cu 4 ha si nu e nevoie de „politic”. Daca alde Constantin nu da banii e caz penal si vine si UE cu ciomagul.

 7. Neata ! 🙂

  Un nou partid, o noua speranta, un nou vis cu ochii deschisi.
  Pentru a cata oara asteptam ca speranta sa devina certitudine?
  Se pare ca nu obosim.

 8. Buna dimineata, si

  LA MULTI ANI !
  celor ce-si serbeaza onomatica.

  Trebuie sa ne bucuram,si sa fim optimisti,,trebuie !

 9. Doua cafele din partea aniversatei zilei : Marlene Dietrich.

 10. Buna dimineața! 🙂

  Sper ca MAR să fie primul partid al agricultorilor din istoria parlamentarismului românesc!
  …PNȚ-ul, adica melanjul antebelic dintre scrobiții ardeleni ai lui Maniu și învățătorii de țară ai lui Mihalache n-avea comun cu țăranii altceva decât costumația de «carnaval parlamentar» de la evenimentele oficiale.
  …PDAR a fost prea bine «prins» de @lnm ca să mai fie de adăugat ceva! 😀
  …și totuși, cârtelile mele la adresa mărului:
  – sigla partidului, aleasă parcă pentru a produce confuzie cu PMP
  – prea multe acronime in Programul politic, așa pentru aspect,
  explicate apoi departe în paragrafele următoare.
  Sper să n-am aceeași gură rea ca la nasterea PFC – «Căteii dintâi turbează!»

  • sigla reprezentata de un MAR a fost plagiata de cei de la PMP, in vara.
   In timp ce cei de la Miscarea Agricultorilor din Romania isi anuntasera sigla inca din martie, cand si-au depus acetele la tribunal spre acordarea personalitatii juridice, Miscarea Populara si-au anuntat sigla abia in luna iulie….

 11. „Chiar daca nu ar fi avut nimic altceva decat vocea, tot ar fi putut frige inimi.” – Ernest Hemingway

 12. …și un cântecel sentimental care a reverberat in sufletul a milioane de bărbați trimiși să moară la ordin:

 13. Sarbatori fericite !

  So… un bebe nou 😀 😀 😀
  Eu zic ca e de bine.
  Famlie mare…. necesitatile cresc…. vrei-nu vrei incepi sa cauti electorat de mancare. 😉

  • Multumesc antisimpatizantului meu anonim.
   Sunt de partea ta draghe ! 😀

   Incepusem sa ma simt cam stingher printre atea plusuri.
   Ma gandeam ca e ceva in neregula cu mine 🙄

   Mai dau si eu unu’ drept semn de solidaritate 😉

 14. Asta cu emblema , marul care nu e albastru ca la Miscarea Populara, ci e verde, denota aceeasi lipsa de inspiratie pe care o tot au partidele romanesti, care se impung in coaste cu embleme si denumiri aproape identice, derutante pentru alegatori.
  Pare evident ca Fuia a ales un mar pentru ca simbolul grafic coincide cu denumirea partidului, Miscarea Agricultorilor din Romania,
  faptul ca il incomodeaza un pic pe PMP n-o fi contat in sinergia faptelor.
  Daca vor apare ceva frictiuni eu zic sa-i puna un vierme marului, asta ar putea sugera ca e bio.
  Sau sa-l inlocuiasca cu un stiulete de porumb, pana la urma orice taran, cat de sarac ar fi, tot isi cultiva cativa ari cu porumb, deci porumbul rules.

 15. A venit minusarul.
  Io ma fac ca ploua, io sunt mic, n-am vazut nimic.

  • Luminita,

   depinde cum le privesti.
   Stim ca majoritatea covarsitoare a tarisoarei asteia e prouselista.
   Minusurile nu-s date de cei ce vorbesc la pom, deci care sunt in asentimentul ideilor naostre. Ci de vizitatori muti.

   Daca raportul voturilor este favorabil pozitiv, se cheama ca esti in asentimentul lor 👿

   Daca ai multe minusuri, esti considerat indezirabil lor.
   Ceea ce eu zic ca e bine 😀

   La cate minusuri a luat Last, cred ca e vazut drept o reala primejdie de catre uselisti 😉

   • Cunoastem marfa, 😛 am avut la un anumit moment si 47 de minusuri per coment, apoi m-am plictisit sa le mai numar, posibil sa se fi adunat mai multe.
    Mie, sincer, mi se rupe de minusurile lor.
    Ba chiar mi se inveseleste neuronul cand le primesc. 😆
    Hai la minusuri, fara numar, fara numar! 😀

 16. Daca va ardea dorul, sau stomacul, dupa un sondaj,
  frecati-va mainile de bucurie sau, dupa caz, luati un mezym 😆 ca a mai aparut unul:
  http://www.ziare.com/politica/politica-interna/care-a-fost-cel-mai-important-eveniment-politic-al-anului-2013-sondaj-ziare-com-1274767

  Care a fost cel mai important eveniment politic al anului 2013?
  # Pactul de coabitare # Eliberarea lui Nastase
  # Alegeri cu scandal in PDL # Becali trimis la inchisoare
  # Demisiile ministrilor cu probleme # Protestele
  # Amnistia-superimunitatea parlamentarilor # Altul

  Vezi rezultateSondaj despre: evenimente politice 2013

 17. Partidul national tarnesc crestin democrat, varianta 2, ca sa iasa de prag de intrare in parlament daca se cupleaza asta doua 🙂 dar sincer nu cred ca iese nici asa… romanii e prea destepti sa mai voteze PDL indiferent cum se numeste

 18. Coman a rămas fără imunitate. DNA poate continua.

 19. Personal cred ca nu ar fi rau daca partidul s ar deschide si spre ungurime. Cu un vicepresedinte ungur etc. Sunt multi maghiari care fac agricultura sau au mici afaceri in domeniu. Si va veni momentul adevarului in care un maghiar mic fermier se va intreba: Am nevoie de drepturi unguresti ca sa votez cu Cherestoy sau am nevoie de acest partid care militeaza pentru mine ca mic fermier ? Partidul de nisa poate ciuguli si de la eventualele partide regionale ce pot apare : un partid al ardelenilor. etc.

 20. Ziua buna oameni buni,

  Nu stiu ce penetrare are PMP (PFC) in randul agricultorilor. Nu stiu care ar fi punctele care sa ii atraga din programul lor sa ii atraga pe agricultori, nu stiu ce personalitati ale susnumitelor partide ii pot atrage pe agricultori. Dar este primul partid cu scopul declarat exclusiv : agricultura. Am impresia ca intre bazinele electorale ale PMP si MAR nu sunt prea sunt elemente comune.
  Cata agitatia a fost sa se stranga semnaturile la NR de exemplu. Aici la MAR, pe nesimtite, aceste semnaturi s-au strans.
  Faptul ca nu vrea sa castige puterea denota ca vrea sa isi promoveze programul punctual. Un fel de partid balama l-ar apropia mai mult de udmr. (nu pnl care este ca si psd un partid exclusiv de cleptocrati si a/i morali)

  • salut@eugeni 🙂
   Pai ca sa penetreze PMP trebuie sa arate agricultorilor ca le pasa de ei. Ori ambele partide au programe de zeci de pagini care se adreseaza tuturor si din cauza asta nimeni nu adera la „ne-am saturat”-ul lor. Cand scrii ca te-ai saturat pe 3 pagini de orice, cititorul intelege ca te-ai saturat sa fii in opozitie, ca vrei cu ajutorul lui sa ajungi la cascavalul puterii. Si atat.
   Sarlatanii in Farwest vindeau sticlute cu lichid universal bun pentru gandaci, lustruit pantofii, raceala, erectie, curatat de rugina si crescut parul. Programul celor 2 partide amintite de tine mai sus cam asa este.
   Ca nu vrea sa castige puterea acum este dovada de intelepciune si sansa sa castige puterea data viitoare. Ai nostri NR,FC,MP cam vor totul acum. Odata va voi spune povestea cu imparatul si tortul.

   Bazinul electoral al PMP ??? Pai nu are decit basistii captivi ca mine si ca tine. Nu au bazin electoral. Cand spui ca (PMP)a născut, în urma procesului de consultare condus de Fundația Mișcarea Populară în întreaga țară, pentru a oferi un vehicul politic clasei mijlocii din România 🙂 cine e bazinul tau ? Pai si mama lui Ponta si baiatul lui Hrebenciuc sunt clasa mijlocie. Nu ?

   • Bey minusarilor , 🙂
    Cititi programul FC si PMP si vedeti daca nu am dreptate. Eu chiar vreau sa va deschid ochii voua si sefilor
    Si decat sa stati pe bloage si sa dati minusuri, de ce nu scrie fiecare dintre voi un mic articol despre dreapta in Romania, istoric, valori pe care sa il publicati pe Wikipedia si astfel sa creasca informarea populatiei despre dreapta romaneasca. Cum sunteti cam 40 ar iesi vreo 40 de articole care ar ajuta
    Pe bune ar avea un impact 🙂

    • Păi si pe tine cine te mai taxează. ??? 🙂 🙂 🙂
     Ca să scrii articole tre’ să te ducă mintea …ca să dai minusuri,nu … 😆 😆

   • aproape ca coca-cola care este folosita si ca sa curete argintaria, bronzu, nichelu, se se bea, este lipicioasa etc etc 🙂

 21. vad ca cineva se intreaba „Este oare poporul roman prost?” Ce stiu eu este ca cel care si-a pus intrebarea este imbecil pentru ca a votat usleul sperand ca acesta sa fie cinstit desi avea toate indicatiile ca va fi mult mai rau decat pdl. Asa ca ar trebui sa caute raspunsul la aceasta intrebare intre prietenii, rudele, parintii lui, si fara discutie ei vor raspunde : „da suntem prosti si imbecili pentru ca am votat useleleu”.
  Nu ma intreb unde dreaq a fost lingvistu’ pana acum , ci de ce nu a ramas dreaq acolo.

 22. Va salut cu drag din coltisorul meu din Ardeal!

  Stirea e interesanta si merita toata atentia.

  @eugeni tks! |:lol:

  @scorpi,iti multumesc si tie pentru biografia presedintelui MAR.Chiar nu stiam nimic despre el.

  Problema a devenit serioasa din moment ce multe sperante s-au indreptat spre agricultura,sursa noastra nu numai de existenta ci si de profit substantial pentru intreaga societate.
  Nu stiu cat am profitat de industrializarea socialista( un paliativ ce s-a dovedit un esec la nivel macroeconomic),stiu insa ce potential am avut in decursul vremurilor din exploatarea pamantului .Am fost sau nu granarul Europei candva nu mai are importanta.Cu siguranta acum am putea deveni!!!!! O productie agricola ecologista dintr-un sol nealterat ar fi tentanta si profitabila.
  Din punct de vedere politic, nasterea unui partid din zona cea mai neglijata pana acum este salutara. Si sunt convinsa ca face parte dintr-un proiect mai amplu al „piretului”nostru,Base.

 23. last, 😆

  am retinut ideea ta:se pare ca ai dreptate,acest MAR poate fi un aliat politic important mai ales pentru fermierii ardeleni.Si cum eu sunt sensibila la tot ce apartine zonei mele de bastina si mostenire,iti dau dreptate.

  • pentru dnele @fini si @laura daca intra mai tarziu, cand eu o iau spre Bucuresti 🙂
   Aici in zona lor se face o tuica excelenta din ceeace pemii spun Zuckerbirne pere mici dulci http://www.bdn.ch/accessions/34925/view/ galbena, fina si cu un parfum discret. Am vorbit cu stapanii livezii sa dubleze productia, dar perii sunt batrani si nu se poate. Am aranjat doar ca Zappa cainele corcitura labrador cu ogar sa nu mai manince jumatate din perele cazute pe jos ca sa aiba stapanii din ce face tuica pt mine. Viata de caine chinuit 🙂

 24. Premierul Victor Ponta susţine că vila Covasna, Palatul Olăneşti şi complexul hotelier Brad au fost transferate de la RA-APPS pentru a nu fi vândute şi asigură că preşedintele Traian Băsescu va avea în continuare acces la Vila Covasna, pentru a petrece Revelionul, dacă „anunţă” Ministerul Apărării.

  „Nu am considerat că cele trei unităţi trebuie să intre în programul de vânzare al RA-APPS, spre a fi vândute către o persoană privată, iar Ministerul Apărării şi SRI pot să folosească cele două vile pentru pregătirea profesională”, a spus Ponta, adăugând că cele două imobile stăteau goale pe parcursul întregului an, iar regia cheltuia bani cu întreţinerea acestora

  Ăsta-i idiot sau numa’ se face?? ….pai nu imbecilul a dat OUG că se pot vinde vilele RA-APPS???

  • Ponta e un bou, si in consecventa, nu mai stie cum sa faca sa il puna pe Presedinte in situatii penibile,
   i-a luat avionul, vrea sa vanda si vila Lac 2, vrea sa-i ingreuneze accesul la vila din Covasna si cate altele…
   la urma urmei Presedintele e seful CSAT si n-are de ce sa ceara voie ministerului apararii daca vrea sa foloseasca vila de protocol .

 25. bunä,
  sunt convinsä, acum vor reusii PMP si MAR;
  DOARE-? uslinosii vor cräpa, mäcar cateva minusuri
  ei si, vor primi ei dela viatzä minusuri, chiar vor dispärea
  USL este mizeria si ura intruchipatä, tot ce au provocat
  vor primii inzecit inapoi .

 26. PMP, este inregistrat?dece nu s-a putut panä acum?

 27. DE BUN SIMTZ , nu a auzit mizerabilul vagabond PONTA

 28. nighmare, 😆 salut!

  Sigur ca premierul e un idiot,azi zice una maine alta,doar face parte din fisa postului.,pe care o poarta in spate cu toata mizeria si incompetenta sa.Concesionarea(pe ani buni din cate am inteles) vine sa castige simpatia celor doua institutii de care nu era chiar sigur in viitoarea sa campanie electorala.

 29. theo,draga mea prietena de ani buni 😆

  fii convinsa ca totul se plateste in viata.Si mai cu seama minciuna,prefacatoria si hotia la drumul mare.Aici se incadreaza majoritatea uslinosilor indiferent de steagul pe care-l flutura ostentativ.

 30. dragä dora,
  am sä-tzi povestesc multe.ITZI DORESC MULTÄ SÄNÄTATE
  cat privesc uslinosii, totul se pläteste.ACUM SE CRED PE CAI MARI
  PONTA O SÄ PLÄTEASCÄ SI PT: ABUZ IN SERVICIU.

  MÄ AMUZÄ PRIVITIVUL ZGONEA, ,”am votat arestarea lui coman
  SÄ NU ZICÄ ue CÄ ACOPERIM CORUPTZII”
  dar cu restul de 100- dece ii acoperä ????

 31. De la Adrian Papahagi de pe fb.

  „Precaritatea statului și trăinicia inițiativei private.
  Trei oameni, la fel de brilianți și bine intenționați, au creat trei instituții:
  Andrei Pleșu – Colegiul Noua Europă (NEC), privat
  Gabriel Liiceanu – Editura Humanitas, privată
  Horia Patapievici – ICR, public

  Primele două sunt imune la USL, a treia a sucombat.
  Refugierea în privat este singura soluție pentru a construi ceva durabil în această țară, pustiită periodic de hoardele socialiste”

 32. Sunt sigur ca coman pecistu’ va fi cel care va plati oalele sparte (alternative: fraierul de serviciu, tap ispasitor) un imbecil uselist de altfel acesta este un pleonasm. Nu ca mi-ar fi mila…….un cretin care a crezut ca acum este prieten cu ceilalti hoti. Ca sa scape l-au dat pe mana politiei. 🙂

 33. aha, vad ca acum merge, scrisesem si eu mai multe cuvinte si de-ale naibii nu au vrut sa se aseze pe postare. incerc inca o data.

  deci Parlamentul Ro discrimineaza propriii sai parlamentari, fiind pentru unii parlamentari mumăăă bunăăă, pentru altii ciumăăă ciumată…deh, daca gheorghe coman nu are creier, avere, ticalosie, smecherie, relatii, amenintari, lichelisme, ci doar prostie…..parlamentul romaniei il lasa din brate….
  nu ca mi-ar fi mila de coman patibularul…

 34. Colindul lui Iliescu: Moscova, vesela

  Moscova
  Vesela
  Să trăiesc
  Să vă prostesc
  Ca un moș
  Comunist
  Ca un fiu de ceferist
  Mă ține piatra
  Am și cu prostata
  Am chemat minerul
  Unde e veceul?

  La Stalin și la mulți Lenin!

  http://www.kmkz.ro/de_ras/texte/colindul-lui-iliescu-moscova-vesela/

 35. Topul prostilor sau al prostiei:

  Zilele acestea, juriul s-a intrunit pentru a analiza cazurile de prostie totala semnalate pe anul 2013, noteaza portalul Mixstuff.

  Au fost acordate 10 premii, din care unele din pacate post mortem , dupa cum urmeaza: –

  http://www.obiectiv.info/au-fost-decernate-premiile-pentru-prostie-extrema-pe-anul-2013-foto_27701.html

 36. Acum vad ca MAR are si o aplicatie android. Nu stiu ce face (pot sa banuiesc) dar ideea este excelenta (cred). Se apropie, cred, de acel a gandi inafara cutiei. Aparent descaracarea aplicatiilor se face in urban. Pe de alta parte cei care vor fi liderii MAR vor avea telefon android (si viceversa). Daca aplicatia este facuta bine si atractiv (Hai , ba sa iti arat ceva ce n-ai mai vazut) are toate sansele sa fie o reusita.
  Impresia mea este ca aceasta miscare pleaca mai bine pregatita la drum decat PMP / PFC logistic.

 37. MISCAREA POPULARA obligata sa candideze la europarlamentare intr-o ALIANTA!

  Un lucru mai putin cunoscut publicului larg este faptul ca la ora actuala infiintarea Partidului Miscarea Populara inca se afla pe rolul instantelor de judecata. La Curte de Apel Bucuresti infiintarea PMP-ului a fost contestata de catre trei parti implicate in acest proces: ALIANŢA PARTIDUL POPULAR EUROPEAN – CRESTINI DEMOCRAŢI – SI DEMOCRAŢI EUROPENI (P.P.E. – D.E.) la data de 20 septembrie 2013, Bot Octavian la data de 25 octombrie 2013 si ASOCIAŢIA CELOR CARE AU LUPTAT IN REVOLUŢIA DIN DECEMBRIE 1989 „PHOENIX” CONSTANŢA la data de 29 octombrie 2013.
  In aceste conditii Miscarea Populara mai are de parcurs pasi semnificativi pana la a deveni partid cu acte in regula.
  Situatie ingrata in care se va afla viitorul partid Miscarea Populara este data de existenta pe scena politica a marului, ca semn electoral, ce deja apartine Miscarii Agricultorilor din Romania. Prin urmare, PMP-ul va fi obligat sa-si aleaga o alta sigla.
  Numai ca si aici apare o mare problema! Legea nr. 14/2003 a partidelor politice prevede la art. 5. alineatul 4: semnul permanent poate fi schimbat cu cel putin 6 luni inainte de data alegerilor, de catre organele competente ale partidului, conform statutului si cu respectarea art. 25 si 26.
  Cum viitoarele alegeri europarlamentare vor avea loc la sfarsitul lunii mai, un simplu calcul matematic ne arata ca ultima posibilitate legala oferita unui partid de a-si modifica semnul electoral spre a candida pentru Parlamentul European a fost la sfarsitul lunii noiembrie.
  Astfel, viitorul partid Miscarea Populara va fi nevoit sa candideze sub umbrela unei aliante electorale ce va avea un alt semn electoral, altul decat marul

  • Este de ce mi-a fost teama. Urmeaza ca PMP sa spuna care este situatia. Din 19-dec cand MAR s-a inregistrat, PMP ar fi trebuit deja sa aiba oamenii pusi sa analizeze problema. I-am trimis un mesaj lui Papahagi. sunt curios daca raspunde…..

 38. Vad ca avem @Presa care , cel mai probail este un membru MAR. Multumim pentru explicatii. Personal apreciez faptul ca au catidixit sa raspunda.
  As avea niste intrebari:
  a ) cate filiale aveti
  b ) cine sunt leaderii
  c) cati membrii aveti?
  d) De ce spuneti ca nu faceti politica. A te ocupa de problemele cetatii inseamna a face politica.

 39. Mie istoria asta incepe sa mi se para suspect de plina de coincidente.

  Cred ca trebuie foarte mare grija in evaluari.
  Suntem pe nisipuri miscatoare.

  • Viq, servus!

   …și mie! 🙂

   De mult când vecinii mergeau pe alt format, apărea uneori un soi de „codiță”, derivație automată, parcă la călărași… 😦

  • Pai ,din ce vad eu e un fel de blocare a PMP ….sau deduc prost ????..mărul asta n-are nici de unele ,dar se vor partid …interesant ….

   • Eh, și tu! Ești un pricinos…
    Sunt la faza de «…are mere»!
    …nu știu cine – ana, puia, fuia, da’ «…are mere» 😀

   • @ nightmare.
    MAR-ul este deja partid, PMP inca mai are pana la a deveni partid.
    MAR-ul si-a depus primul actele cu sigla marul in martie, PMP-ul si-a anuntat sigla marul abia pe 23 iulie.
    MAR-ul si-a ales marul ca sigla ptr ca initialele sunt identice cu semnul electoral. Faptul ca PMP ul s-a dovedit atat de neinspirat incat sa-si aleaga aceeasi sigla cu un partid ce deja isi depusese actele si facuse publica informatia nu face decat sa arate cat AMATORIM este acolo.

 40. Poate chestia cu merele ca sigle au ele un schepsis …zic si io 🙂

 41. Da,nenea ăsta ,Fuia …..pe unde s-a aciuat?????…asta e una ….iar ,simpatizantii marului ,prea suspect de rapid ne dau clarificarile de care avem nevoie .. 🙂

  • Daca e basist ,nu-i problem…daca nu e ,atunci estem problema mare

  • Și-or fi făcut mâna cu «rate…»?!
   …zic și io după mai multe «ciocane» de prună piteșteană, că tata – meșteru’ sucului de pară ridicat în grade – s-a dus de v’o 16 ani și am uscat tot după el! 😀

   • Nenea Fuia e cam cu cintec in atenția DNA

    Cum a pus mâna Stelian Fuia pe Fundulea statului

    http://adevarul.ro/news/eveniment/cum-pus-mana-stelian-fuia-fundulea-statului-1_528b8fc3c7b855ff5613e30f/index.html

    • este poveste lunga aici, totul a pornit in 2008 cand a candidat Fuia la locale si parlamentare contra PSD ului calarasean. Atunci ADEVARUL avea o pronuntata tenta catre PSD. Cunosc aceste amanunte ptr ca eram oarecum implicat in aceaa disputa din mass-media.
     Totul a pornit de la o mare escrocherie imobiliara pe care Fuia a incercat s-o dezvaluie. Era vorba de asa-zisi mostenitori ai unei mari mosii interbelice existente in Fundulea, mosia SION si VISPESCU, cu trimiteri catre MAteiu Caragiale, fiu al lui IL Caragiale,.
     In 2008, era perioada boom-ului imobiliar iar afacerea valora undeva intre 0,5-1 milion euro. S-au aruncat cu multi bani pe piata mass-media de catre cei ce doreau sa musamalizeze afacerea, s-au aruncat inclusiv ptr denigrarea celui care le ameninta afacerea imobiliara.
     Subiectul a revenit in atentia publicului tot pe filiera PSD, atunci cand s-au intetit discutiile pe tema terenului de la Nana, o localizate aflata la 30 km de Fundulea dar, ptr cadadea bine la prostime, Ponta l-a amestecat cu institutul Fundulea.
     Si aici s-a creat intentionat confuzie ptr ca in Fundulea sunt 2 institute: cele ptr Cereale si cel ptr Pl Medicinale, Fuia a fost director la al doilea, timp de 1 an (cred) perioada in care l-a adus in profit dupa ce fussese de ani buni pe pierdere.
     Restul amnuntelor sunt mai atent discutate fctie de cine striga mai tare…

  • Night,

   M-am dus pe pagina lor si le-am pus link-ul la copac. Faptul ca au raspuns este deci de inteles, si chiar de apreciat. As dori ca PMP sau PFC sa aiba oamenii care sa sustina partidul lor pe blogurile care ar putea fi prietene….

   • Ok….n-am știut ….atunci înțeleg ….frumos din partea lor 🙂

   • eugeni, servus! 🙂

    …deci Copăcelu’ nost’ a devenit devenit o «partidă» curtată?!
    E bineeee! 😀

    • cel putin 2 oamneni de acolo, din MAR, sunt oameni de marketing bine pregatiti: Fuia si Fedorovici. Fuia a fost 3 ani director de marketing in Bruxelles, la o multinationala, intr-o perioada cand romanii nu prea aveau acces la asa ceva, in jurul anului 2000. Fedorovici sta bine la capitolul marketing online. Mi-a oferit multe sfaturi utile la prezenta mea online si a stirilor pe care le „produc” in CL.
     Suplimentar, Fuia CHIAR stie cu se MANANCA agricultura.
     De aici mesajul lor simplu si la obiect: agricultura, sanatatea siu educatia in mediul rural.
     De ex, un lucru cutremurator am aflat din comunicarile lor; doar 5% din copiii „rurali” ajung sa urmeze cursurile unei facultati.

 42. De obicei cand se face o sigla, primul lucru pe care il faci te uiti daca a mai fost inregistrata una similara.
  Anuntul cu MAR l-am citit pe 19 decemrie. Acolo se spunea de asemanarea de simbol cu PMP. Nu am vazut nici-reactie de la PMP-isti. L-am intrebat pe Papahagi pe fb. Astept raspuns. Sa vedem. …

  • Poate suntem noi prea suspicioși, da’ dup’atâtea dezumflări, cred că e de crezut de ce suflăm și-n iaurt 🙂

   • Old

    Fostul ministru al Agriculturii a precizat că nu a fost printre cei cu care Ioana Băsescu s-a consultat, Fuia auzind zvonurile referitoare la tranzacţie în luna septembrie. „Vizavi de ce s-a scris în presă, vreau să spun că terenul nu provine de la Institutul Fundulea, nu are treabă cu DNA-ul. Terenul a fost cumpărat în ’95-’96 de la fostul IAS Buciumeni”, a precizat fostul ministru.

    Stelian Fuia a demisionat din PDL în 2012 pentru a înfiinţa o mişcare politică agrariană, la 23 septembrie 2013 fiind înregistrată la tribunal Mişcarea Agricultorilor din România. Întrebat dacă există posibilitatea ca, în cazul în care Traian Băsescu se va dedica agriculturii după încheirea mandatului de preşedinte, să-l invite în noul partid, Fuia a răspuns: „Cred că domnul preşedinte are alte planuri”.

    Citeste mai mult pe RTV.NET: http://www.romaniatv.net/stelian-fuia-despre-terenul-cumparat-de-ioana-basescu-o-investitie-mai-sigura-decat-in-aur_108542.html#ixzz2oikMPDGN

    • Night

     …măcar în ceea ce privește pe Base, e «plantat» cu picioarele pe pământ, nu ca alții 😉

     • articolul este vechi iar subiectul este perimat.
      Fuia, cu ajutorul a mai multor ferimeri, a deschis o discutie ptr formarea unui partid agrarian. Ptr ca timpul pana la parlamentarele din 2012 era prea scurt, s-au hotarat sa preia un partid deja existent si care nu mai avea suflu. Au demarat discutiile cu cei de la Partidul Popular, s-au inteles sa-l puna pe Caras presedinte, ptr ca Fuia tocmai ce se dezlipise de PDL si nu se dorea sa se creada ca este un partid portocaliu.
      Dupa ce gaina s-a vazut in varful gramezii (Caras) a inceput sa actioneze foarte ciudat iar colegii au inceput sa se retraga, printre ei si Fuia. Ulterior parlamentarelor s-a aflat ca nenea Caras ar fi avut niste discutii cu USL.
      Fostii sai colegi au realizat un grup de initiativa si s-au pus pe strans semnaturi ptr o noua formatiune politica, Miscarea Agricultorilor din Romania (MAR), iar in martie au depus actele.
      Facand o paralela cu PMP-ul, ei abia in martie demarau un sondaj ptr a afla daca Fundatia se va transforma in Partid.

 43. Ok…..vom vedea reacțiile celor de PMP si ne vom da seama

 44. Noul partid are un target care pare imposibil de cucerit acum, populatia mai tinara de la sate. Dar daca stiu ce fac, s-ar putea sa reuseasca..
  Eu as alege oameni care sa stie cum sa atraga fonduri europene pe agricultura economisti, agricultori, juristi, echipe mixte, sint convinsa ca e fezabil. Cu o echipa din asta la citeva judete se poate face treaba. Ar munci poate voluntar la inceput dar rezultatele s-ar vedea destul de repede, inclusiv in voturi..
  O data ce fondurile incep sa vina, oamenii astia, aducatorii de fonduri, pot cistiga serios. Nu numai potentiale pozitii in administratie, dar si cota parte din surplus.
  Am cunoscut vara trecuta 2 fosti agenti veterinari, acum fara joburi. Oamenii sint muncitori stiu ca banii EU i-ar putea scoate din marasm dar pur si simplu nu stiu cum trebuie procedat. M-a impresionat baiatul lor de vreo 20-22 de ani care muncise citeva luni in Anglia, unde i se paruse „foarte greu”.
  Trebuie date oamenilor uneltele sa se ajute singuri, multi incep sa se trezeasca, inteleg ca singura solutie e munca.

  http://www.nasul.tv/2013/12/24/colindul-anului-langa-chilia-lui-daniil-sihastrul-urarile-lui-mos-petru-pentru-clasa-politica/

 45. Ceea ce cred:
  Nu stiu cum va fi MAR. Nu stiu daca este sau nu un partid „capusa.”, Nu stiu daca Fuia are sau nu probleme reale cu DNA sau de conflict de interese. Nu stiu daca va participa la alegerile PE.Nu stiu…
  Ce stiu este ca este un partid nou, care se adreseaza unui segment electoral bine definit, in mod clar fara echivoc, partid de care era nevoie in rural. Timpul va arata unde se va indrepta si cum se va pozitiona. Calitatea oamenilor care vor face parte din el va fi importanta. Sa zicem, deocamdata, un opimism rezervat 🙂 @gabriela
  Ai multa dreptate. O echipa interdisciplinara care sa raspunda cerintelor si intrearilor oamenilor in legatura cu fonduri UE in domeniul agricol ar fi foarte binevenita in cadrul unui partid agricol. Si poate se face, eventual, chiar cu fonuri de la UE , de ce nu?(nu stiu daca este posibil, ma gandesc numai 🙂 ).

  @all
  Multumesc pentru participare la discutii. Remarc cu placere si prezenta unui comentator care cunoaste ii bine pe cei din MAR. A fost util, interesant si benefic din multe puncte de vedere pentru amandoua partile.

 46. Buna dimineata,

  Din ciclul ce minciuni a mai facut poanta sinistra, luati de vedeti, desi probabil ca ati aflat

  http://www.hotnews.ro/stiri-politic-16296460-fotografie-premierul-regele-mihai-stand-masa-savarsin-pagina-facebook-lui-ponta.htm

 47. RUSINE !!! MARE RUSINE fosta casa regala a Romaniei, care inviti la masa in a doua zi de Craciun pe un plagiator.

  Unde este acum madam Pora care se afla in stare de
  indignatare maxima cand Presedintele a spus ce a spus despre…cel care prin interpusi tip ginere isi bate de joc de insemnele regale pentru un manunchi de castele si paduri…
  indigneaza-te si acum madam Pora, la fel ca si atunci, pe toate canalele media, hai sa te vad brava jurnalista.

  Mai, mai ce ar mai fi urlat toti hanalistii asa zis de dreapta daca o asemenea STIRE-MINCIUNA ar fi tinut de Traian Basescu ori Emil Boc. Apartinand stirea-minciuna poantei sinistre, doar stire, far de comenturi super indignate…bleah !

  • Familia ponta printre minciuni, dude si margarete…
   Foarte potrivit, in fond (cine se aseamana…soareci mananca)
   Cat despre indignabilii jurnalisti monarhisti, va fi …o perfecta liniste tacuta (sau o tacere linistita), iar Andreea nu se va mai dezlantui fulminant-pamfletic ca in cazul comentariului lui Papahagi, cel la adresa unei alte dive Fat(i) – ale, cea cu (i)moralitatea…

 48. oricum ar fi ;ESTE cazul ca romanii sä deschidä ochii bine,
  ex. Mihai si toatä adunätura lui, au avut si au relatzii stranse cu MOSCOVA ,comunistii si securistii. cand se vor trezii romanii? mihai ca si restul niste mizerabili profitori.
  DUDA securistul- ca si socrul trädätor , tzine caldä relatzia cu
  moscova si USL.

  trezitzi-vä romanii,! DUDA si PONTA inoadä bine relatzia,
  o rusine monumentalä, niste escroci nerusinatzi, securisti mizerabiL
  cu socrii SECURISTI-cu si färä coroanä: MIZERABILI

  BÄSESCU A FOST SI ESTE UN MARE OM POLITIC SI UN MARE ROMAN:

  CINE DÄ UN VOT PT: USL- O SÄ REGRETE TOATÄ VIATZA.

 49. CARE CASÄ REGALÄ???????????????? NU EXISTÄ REGE
  un trädätor, care aratä si acum, relatzia cu socialistii, comunistii, MOSCOVA- OPORTUNIST SI LINGÄU:in loja operei a stat cu ILIESCU;
  A FOST LA PETRECERI LA VOICULESCU ACASÄ, etc:
  o rusine monumentalä, sä mai crezi povestile, acestia sunt si au fost intrezinutzi de Moscova SI HAITA ROSIE:
  DUDA PROBABIL MAI VREA CEVA- ESCROCUL SECURIST

  RUSINE! RUSINE !RUSINE!!

 50. Salut,salut!
  Sa vedeti ce se intampla si un urbea mea.Consilierii uslamisti boicoteaza orice proiect propus de primarul Emil Boc.
  In ultimii ani s-au modernizat mijloacele de transport urban,s-a schimbat toata fundatia liniilor de tranvai,au fost achizitionate troleibuze,autobuze si tranvaie noi silentioase ,s-a mentinut gratuitatea transportului in comun pt.pensionari si tineri.

  Acum,urma un alt proiect pt.modernixarea transportului in zona metropolitana.Dar nu,uslasii „http://clujcapitala.ro/2013/12/lovitura-dura-pentru-transportul-metropolitan-consilierii-usl-isi-bat-joc-de-clujeni/

 51. La trei ore după ce a anunţat, pe Facebook, că a luat masa cu Regele Mihai, Ponta a dezminţit informaţia

  http://www.evz.ro/detalii/stiri/la-trei-ore-dupa-ce-a-anuntat-pe-facebook-ca-a-luat-masa-cu-regele-mihai-ponta-a-dezmin-1074345.html

  A luat masa cu Duda

  😆 😆 😆 😆

  Ponta e o duda si Duda e o poanta …..2 caraghiosi ….

  • nu va lasati inselati, eroarea a fost facuta intentionat! S-a mers pe principiul momirii cititorului cu o fotografie mai de impact decat una cu Duda.
   Faptul ca ulterior, s-a venit cu „ajustari” vine in avantajul lui Ponta.
   Facand putina matematica, o imagine cu Duda ar fi avut impact de ordin 2.
   Una cu regele, impact de ordin 8. Dupa dezmintire, se mai pierd 2-3 puncte, ramanad un impact de 5-6. Ceea ce insemna in final un plus de 3-4 puncte adunate la un initial de 2 pcte, daca s-ar fi pus doar foto cu Duda.

  • Si ca de obicei mitomanul a dat vina pe staff-ul lui care-i administreaza contul de FB, nu el a scris, el e mic si nu stie nimic.

   • Plagiatele si grajdanii mamicii lui (si-ai lu’ tata-socru’, de ce nu?) de mitoman! ponta asta a supt, asta a fost „educat”, asta stie, asta face…La capitolele astea are competenta maxima…

 52. Cu referire la MAR cu a sa siglă MĂR VERDE vs mărul încă nenăscutului PMP

  Stimaţi comentatori, de ce nu luaţi în calcul un scenariu tip „POPEYE”, percutant şi probabil câştigător (Doamne ajută!). Sigla MÂR VERDE se adresează clar celor legaţi într-o oarecare măsură atât de glie cît şi celor din alte segmente de „virtuali votanţi”, precum ecologiştii şi unii comercianţi de produse agricole, bineînţeles alături de cei numiţi chiar pe aici, băsişti.

  Dacă cele de mai sus ar funcţiona la cote maxime, ar apare o forţă de opoziţie ce s-ar opune real caracatiţei useliste care-a reuţit să cuprindă cu braţele-i lipicioase, mare parte dintre cei nostalgici, manipulaţi sau neinformaţi.

  laplopulcuportocale

 53. Salut prieteni @tds Claus is coming to town 🙂
  Am citit mai atent despre MAR,
  Sunt bucuros ca au aparut, ca au o nisa specifica unde fac promisiuni, nu ca si ceilalti dreptaci sau stangaci care promit la toata lumea.
  Sunt bucuros ca sunt deschisi si ca au acceptat linkul copacesc dreptacesc
  . De aceea as fi incantat daca m-ar clarifica un pic:

  Este oare de dreapta partidul dlui Fuia ?
  Fuia spune:
  Daca ai mai mult de 2 vaci platesti impozit ! Ceeace este imposibil pentru ca ii va taxa si pe cei ce fac agricultura de subzistenta.
  Sa zicem ca MAR ajunge la guvernare si taranul va fi scutit de impozit nu pentru 2 vaci ci pt 5. Ce am facut ? Sprijinim cu banii nostri agricultura de subzistenta doar pentru ca MAR sa primeasca voturile a 30% ? locuitori la tara, batrani, abonatii de pana acum la populismele lui Ion Iliescu ? Va incuraja ca taranul sa aiba 5 vaci pt care nu plateste impozit (pe care il vom plati noi ceilalti ) decat sa incerce sa se miste si sa iasa din letargie cu 6 -10-1000 vaci cu care sa faca agricultura europeana ?
  Doi
  Ce va face noul partid ? Va spune taranilor votati-ne si va vom da subventii ! Daca suntem uniti noi vom fi partidul vostru de lobby si veti primi subventiile pe care azi le primesc biciclistii, homosexualii si mamele singure cu 2 copii ?
  MAR va fi un sindicat sau un partid ca ecologistii sau ca udmr ?
  Adica : Va cooptam la guvernare indiferent cine suntem noi(PSD,PNL,PMP,PDL) si negociem cu voi si va dam cate ceva si le dam si alegatorilor vostri cate ceva ?
  Pun aceste intrebari citind ce scrieti pe site-ul ala cu albastru, verde praz si mar. Daca imi raspundeti ar fi minunat. Am sti unde va plasati ca doctrina si ce apucaturi veti avea inainte si dupa alegeri.

 54. hehehe , ati inceput cu un minus ? De ce oare ? 🙂
  Eu astept raspunsuri la intrebari

 55. Vin dintr-un loc amarat, gri si ciudat precum provincia romaneasca , cu birt unde dom profesor, primarul si ceilalti betivi voteaza cu psd din 1992 si vor vota in continuare.

  Spuneti ca vi se pare ca Ponta e gogonat,
  Da Ponta e gogonat pentru noi cei putini care vedem asta, dar el, Ponta se adreseaza celor 70% care nu vad ca e gogonat si vad ca Ponta e impreuna cu regele Mihai, deci cu Carol I , deci cu Mihai Viteazu , Decebal si Stefan cel mare (pupa l ar mama de mongoloid inalt si frumos care ne va scapa de Basescu si fie-sa cu silicon in buze )
  Ponta isi asuma ca 10-20 % din alegatori vad cine este. Pt el este fundamental ca restul de 70% vad ceeace vrea el.
  Deci va rog eu, nu mai spuneti ca e tampit. Nu e ! E bun sa fie chiorul, rege in tara orbilor. Presedinte al romaniei cu maica-sa regina mama

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s