Misiune indeplinita

Scena este o baie de la etajul 3 al Universității din Chicago, data este 21 mai 1991, iar unul dintre cele două personaje principale este Ioan Petru Culianu, strălucit istoric și filozof al religiilor, emigrant, opozant al regimurilor Ceaușescu și Iliescu și, nu în ultimul rând, autor al unor splendide povestiri și romane.

În jurul prânzului, imediat după terminarea unui curs, Culianu intră în baia respectivă. Aparent, era singur. Nu se știe exact dacă asasinul era ascuns într-o cabină a toaletei sau l-a urmat pe profesor la baie. Cert este că l-a executat cu un singur foc de armă în ceafă.

Cadavrul a fost descoperit ceva mai târziu de un student. Ancheta a fost condusă de FBI și nu a dus nicăieri. Crezându-se într-un film (în acel an ieșea pe piață Tăcerea mieilor de exemplu), agenții au verificat ipoteza unui asasinat de natură ocultă sau mistică, având în vedere profesia lui Culianu.
Când nu a dus nicăieri, au trecut la verificarea studenților, sperând să găsească vreun nemulțumit de note sau ceva de genul ăsta. Surprinzător, poate și datorită faptului că Ioan Petru Culianu era un profesor strălucit, nu au găsit niciunul.

Ucis de securiști?
Până la urmă, singura ipoteză care pare să se fi conturat mai precis, dar care nu a fost însușită de ancheta oficială, a fost cea a unui asasinat de natură politică. Mai mulți factori par să o susţină, deși, repet, niciunul nu a fost confirmat oficial.

Unu: personajul.
Culianu fusese un opozant al regimului comunist, cu care refuzase să colaboreze în țară și pe care îl criticase după fuga sa. Personaj integru, se îndepărtase de Mircea Eliade din cauza trecutului său legionar și, imediat după Revoluție, a lansat atacuri dure la adresa lui Ion Iliescu, pe care îl acuza de confiscarea Revoluției. În plus, se întâlnise cu Regele Mihai I, a cărui revenire la conducerea României o susținea.

Doi: contextul.
Inițial extaziat de căderea lui Ceaușescu, Culianu a realizat că Revoluția nu a fost altceva decât o lovitură de stat. Așa că făcea numeroase declarații incendiare referitoare la situația din România. Și lumea îl asculta deoarece era un intelectual strălucit, cu un renume impecabil atât în Europa, cât și în America.

Trei: circumstanțele vieții personale.
Anterior asasinatului, Culianu a primit mai multe telefoane și scrisori de amenințare de la presupuse organizații legionare. El credea că în spatele lor se aflau oamenii fostei Securități, care intraseră în slujba noului regim de la București și a mărturisit acest lucru mai multor prieteni apropiați. Patru: metoda asasinatului. O lovitură executată curat, fără urme, într-un stil marca KGB. Un asasin întâmplător sau neprofesionist nu ar fi lucrat atât de curat.

Însă fără martori, fără alte probe fizice, fără nimic palpabil, toate rămân în zona nisipurilor mișcătoare ale supozițiilor.

(articol aparut in „Adevarul„, noiembrie 2011)

Azi Culianu ar fi putut implini 64 de ani. Nu poate.
In martie, Ion Iliescu face 84 ! Cred ca el poate !

Viq

111 responses to “Misiune indeplinita

 1. Salut,
  Qui prodest ? Cui i-a folosit moartea lui IP Culianu ?

  Atunci, in 90 securistii lui Ilici dadeau vina pe legionari. Daca va aduceti aminte Iliescu zicea ca in Piata Universitatii erau legionarii cu steaguri verzi (legionarii nu au avut niciodata steaguri verzi. Poate profetul Mohamed 🙂 ) in afara de tiparitorii de dolari si drogatii.
  2
  Fractura logica:
  A )Eliade a avut o simpatie legionara (ca Noica, Cioran si toti tinerii de marca in prima perioada a legionarismului) dar i-a trecut, (ca si celorlalti ) s-a dezis de ea.
  B)Culianu a fost discipolul lui Eliade.
  C) Incredibil : Culianu se desparte(!!??!!) inconsecvent de Eliade pentru un lucru care se intimplase inainte de a deveni discipolul lui Eliade.
  3
  Romanii din exil antibolsevici si cei de la Europa Libera … primeau scrisori de amenintare de la … legionari. Era o forma de disimulare a securitatii

  Faptul este ca atunci stiam ( eram atunci la Chicago) ca IP Culianu doreste sa revina in tara, sa intre in politica si sa dezvolte un partid monarhist. Avea un nume, o prestanta interna si internationala considerabila era tanar. A fost prea periculos pentru KarpaKagebista si baietii lui. Cu Ratiu, Campeanu si Coposu se descurcau ei…..

 2. Neata tuturor! 🙂

 3. IOAN PETRU CULIANU

  „De câte ori în mintea interlocutorului unui mort se mişcă ceva, mortul se sperie de mişcare şi se apără. Dacă nu eşti de acord cu schemele unui imbecil care regresează la stadiul de celulă moartă, mocirla tresare să te înghită.”

  „Nu există Putere bună. Dar există putere proastă. Există o putere care nu vede decât la doi paşi în faţa ei, neputincioasă a prevedea viitorul apropiat, prinsă în capcana propriei sale lipse de inteligenţă. Or, chiar în acest lucru există o consolare.”

  „Ce-i costă pe români această nepreţuită, unică posesiune cu care se vor mândri în vecii vecilor: cel mai imbecil serviciu de Inteligenţă din lume? Îi costă nu numai miliarde de dolari, mizerie de nedescris, foamete, frig şi SIDA; îi costă o adâncă ruşine în faţa întregii lumi, ruşinea de a fi răbdat şi de a răbda în continuare silnica dictatură a unui aparat de debili mintali care-şi bat joc nu numai de buna-credinţă a cetăţeanului de rând, ci şi de calitatea şi durata vieţii sale, de aspiraţiile sale, de credinţa că acei copii aduşi pe lume sub şfichiuri de „harapnic vor avea un viitor mai bun, o ţară mai bună.

  „Securitatea ceauşistă a fost – ca şi Ceauşeştii, de altfel – o elită pe dos, satanică; concurează astăzi nu numai la premiul pentru cel mai bestial serviciu secret din lume, dar şi la acela mult râvnit de cel mai stupid serviciu de aşa-zisă inteligenţă din univers… Am avut zilele trecute dovada prostiei lor: în loc să fi dat o minimă dovadă de inteligenţă, răsturnându-l pe Ceauşescu nu acum zece ani, când ar fi trebuit, dar măcar acum două-trei luni, au preferat să piară împreună cu Führer-ul lor dement.

  „Cu aceeaşi nomenclatură şi acelaşi stupid serviciu de inteligenţă, nu e de mirare că România păşeşte mai departe pe drumul larg deschis de ceauşism. Cu minţile negre de funingine, noii diabolici cretini care conduc Securitatea au orchestrat istorica „apărare Iliescu”, cu pitoreşti mineri înarmaţi cu bâte, lanţuri şi pistoale. Rezultatul: miliarde de dolari ajutoare din partea lumii civilizate au fost sistate… Nimeni nu trebuie să ne înveţe pe noi ce să facem. Aceste blestemate vorbe se aud de câte ori protestele lumii întregi ajung la urechile funcţionarului ceauşist, ale idiotului spălat la creier aflat într-o funcţie oarecare în România.

  „Se poate afirma fără ezitare: România este pe primul loc în ce priveşte prostia Inteligenţei sale… Faptul că Securitatea a tolerat vreme de aproape douăzeci de ani nebunia patentă a lui Ceauşescu şi starea de necrezut a întregii ţări, devenită ruşinoasă Etiopie a Europei, arată nivelul ei de inteligenţă. Această maşină ruginită, care probabil absorbea aproape întregul venit naţional pentru a controla corespondenţa şi telefoanele unor persoane inofensive, pentru a organiza zece schimburi zilnice de pază şi cordoane de miliţieni de tot soiul la locuinţa vreunui paşnic dizident, se considera desigur satisfăcută cu privilegiile pe care le deţinea în statul ceauşist. Deşi oricine îşi putea da seama cât de mizerabile erau aceste sacrificii.”

 4. Legionarismul este sperietoare si acum, in zilele noastre. Ma gandesc la imbecilul articol scris de Dan Tapalaga. In tandem cu Dan Tapalaga au pedalat autori de postari ale unor bloguri pe care le-am considerat serioase. S- a declansat un fel de Halloween legionar cu scorniri iliescene.
  Imi aduc aminte ca Nick „Arizonianul” a fost etichetat ca legionar desi a fost printre curajosii studenti protestatari din 1956 impotriva ororilor comuniste. Copacul ii apreciaza sacrificiul, vezi citatul.

 5. neata,
  pentru cine doreste si mai multe detalii despre Culianu
  http://tiberiuorasanu.wordpress.com/2013/05/21/asasinarea-lui-culianu-repostare-1/
  + continuarea 2+3+4

 6. inca un comentariu legat de I.P.Culianu: românul nu are vocatia crimei, cu atit mai ciudata mi se pare asasinarea lui Culianu de catre români (chiar si securisti)….nu vreau sa insinuez nimic altceva, dar dupa 24 de ani, constat ca putine crime politice au avut loc in Ro spre deosebire de Rusia si chiar de Bulgaria sau Ukraina…..securistii români au pus laba pe Ro aproape in totalitate prin alte mijloace diabolice decit crima

  +

  un articol de Sorina Matei:

  http://sorinamatei.blogspot.ro/2014/01/2014-anul-marilor-blitzkrieguri.html

 7. blogerul @chinezu este acum la B1TV
  🙂
  se declara de stinga, asa cum o face si la copac…

  precis o sa nege aici, dar el este!

  • Nu ma mai chinuiesc sa neg nimic. Am fost iarasi demascat 😉

   hi hi hi

   Dar sa revenim la misiuni indeplinite. La tema adica.

   Cat de bine vi se par indeplinite misiunile de

   A. Furnizare de informatii detaliate despre „aspectele sociale” ale membrilor echipajului
   B. Rapirea de persoane
   C. Incendierea de nave si falsificarea de probe
   D. Contrabanda cu arme in zone dee razboi

   Toate recunoscute direct, prin viu grai.

   http://stareanatiunii.com/inregistrare-cu-traian-basescu-recunoscand-colaborarea-cu-securitatea.html

   Basca toate dovezile despre dosarele lui de colaborare din vremea in care a inceput sa fie cunoscut ca „piratul”. Ce-i drept, la timpul acela nu era inca un termen de alint si nici nu avea atat de multi admiratori.

   http://stareanatiunii.com/trecutquql-securist-al-presedintelui-traian-basescu.html

   Cum oare ar fi interprmetat Culianu cele de mai sus!? Ne putem doar da cu presupusul

   • China

    Esti prost sau ticalos ???

    1. Orice individ ce iesea din tara era atent monitorizat inainte de… in timpul.. si dupa ce se intorcea de acolo, ca sa nu ne fure capitalistii odiosi secretele marelui nostru „succes” economic si social.
    (Avea dreptat Culianu cand ii categorisea nu doar nemernici dar si tampiti in egala masura)

    2. In conformitate cu concluziile acestor dosare de supraveghere, daca nu gaseau dovezi ca ar fi dat vre-un microfilm cu reteta la mamaliga cu branza sau tutunul nostru irepetabil, (fiind fapt cunoscut ca PallMall si Dunhill erau in limba sa afle tehnologia de producere a tigaretelor „Marasesti”, „Carpati” si „Nationale”) atunci primeau verde pentru cursa urmatoare. Indiferent ca era capitan, bucatar sau mus bun de spalat pe jos.

    3. Reprezentantul serviciului de securitate intr-o intreprindere (echivalent-nava) nu era directorul intreprinderii/comandantul navei.
    Nici macar intr-o unitate militara reprezentantul serviciului de securitate nu era comandantul unitatii.
    Ci facea parte dintr-o structura paralela condusa de SECRETARUL DE PARTID.
    Always !
    Comandantul/directorul era tehnicianul profesionist care se pricepea la meseria jobului, necesar ca intreaga intreprindere sa functioneze. (Cam cum este inca acum la chinezi)

    Structurile paralele „de partid si de stat” erau formate din idioti de cariera ce nu erau in stare sa se lege la sireturi fara o pila sau sa insurubeze un bec fara relatii undeva-sus. Sarcina lor era sa-i tina pe ceilalti in priza cu permanenta cu „invatamantul ideologic ” si „sedintele de partid” in altenranta cu amenintarea puscariei si sa repartizeze butelii si apartamente contra spaga.
    Iti spun toate astea considerand ca nu le stii din cauza de varsta cu „lumanari”.

    4. Intamplarea face ca printre sintagmele pe care Viq le-a lansat in spatiul virtual si care au prins, sa se afle „Poienita”, „Livada de pe munte”, „CopaculDinPadure” dar si „Piratul”.
    Imi asum aceasta paternitate drept pentru care inclin sa cred (iar) ca raspunsul la intrebarea din frunte este mai degraba varianta secunda.

    PS. ALL !
    Pentru cei (cred ca majoritatea) care nu ati catadicsit sa deschideti teribila „dezvaluire” audio va spun eu ca am ascultat-o : e o minciuna sfruntata de crasa nesimtire !
    Nimic de acolo nu are in clin sau in maneca cu „Furnizare de informatii detaliate despre “aspectele sociale” ale membrilor echipajului, Rapirea de persoane, Incendierea de nave si falsificarea de probe, Contrabanda cu arme in zone de razboi”

    Chinezu a mizat pe faptul ca noi nu deschidem magarii de-aste din principiu.
    Deci …
    Prost sau ticalos ?

    • Pai Chinezu a mizat perfect ca nu le vom deschide. Da, eu nu l-am deschis si nici nu voi deschide vreodata. Am atatea lucruri ramase nedeschise in scurtul timp pe care il am de trait …. 🙂 Ale lui daca as avea bani de aruncat le as da sa le deschida un psihiatru. ( Apropos de shrink : Chinezu, cand te trezesti noaptea ridici mainile deasupra capului si strigi : Nu da taticule !!! ? 🙂 )

    • Intre Bout si Cage sunt doua punti de legatura. Ambele conduc la adevar.

  • Bloggerul Chinezul nu este Chinezul amuzat care posteaza aici ….e doar o confuzie de nikuri ….dar ,amândoi au legatura cu Varanul …Chinezul de la tv a fost Presedinte TSD prin provincie,Ialomița sau Ilfov ,nu rețin bine …..oricum amândoi au legături cu IT-ul

 8. bunä,

  si eu cred, prea a särit sä critce euro-parlamentari,
  a criticat ,nu este nici unul bun, nu a auzit nimic bun,
  un mizerabil ;de M Macovei nu a auzit ? a fäcut f. multe lucruri
  dar i-a zeflemit pe ” Äia”–––––-becali, EBA, A TZINTIT PRECIS
  nu era sä spunä cretzu s-au daciana: PANÄ UNA ALTA EBA
  a avut o pregätire, are o facultate, are o activitate f. bunä la UE
  si spre cinstea ei, este f. modestä, asta din partea ep- germani

 9. A murit Eusebio.
  Torres, Simmoes, stadionul din padure de langa Lisboa, finala cu Manchester United.
  Va fi altfel dar .. niciodata nu va mai fi la fel.
  RIP

 10. Chinezu este un blogger cunoscut de foarte multi ani,
  Bun, rau , el nu are nici o legatura cu Relu Chinezu cu palarie chinezesca pe cap cel ce umbla pe aici.

 11. Nick Popescu, era un om minunat ,cu un suflet mare, care a iubit
  Romania panä in ultima clipä a vietzii lui, un om cultivat ,
  spera la viitorul unei romanii democrate.

 12. chinezul dobitoc iar incepe cu minciunile ordinarilor lui Voiculescu si SRS, atunci nu au descoperit nimic, decat minciuni si falsuri
  ticluite de ei securistii mafiotzi.

  vä rog f. mult, datzi afarä jegul ordinar chinez

 13. chinezul ordinar iar incepe cu fäcäturile nenorocitzilor SRS SI FELIX:

  numai falsuri de securistii mafiotzi; AU MAI FOST FLUTURATE :

 14. hhăhăăhăăă,
  il invoci pe securistul SRS?
  hai, ca esti penibil, absolut penibil……
  păi, mai crede cineva baliernele lui?
  poate doar chinezu amuzat care nu este acelasi chinez de la b1TV
  🙂

 15. M-AM REFERIT LA PROSTIILE; FÄCÄTURILE ce le posteazä peste tot mafia securistä a turnätorului felix, cu invinuiri contra
  Bäsescu; DOSAR; INVINUIRI;DECLARATZII; MINCIUNI,
  uitatzi-vä cretinul chinez ( ciuvicä) ce a postat

  o mare nerusinare acest cancer al romaniei Voiculescu si satra lui

 16. Ma simt mai bine. 🙂
  Tocmai am vazut la tv ca Andreea si Tunkay s-au intors in tara.

 17. dobitocul chinez , o tzine langa,
  una e sä -tzi faci meseria si atributziile si alta este ca mafia securistilor borfasi , sä interpreteze altfel.
  plus toate au fost mestecate si se stiu minciunile ordinare fäcute de
  securistii-mafiotzi neo-comunisti, felix,SRS,ciuvicä etc

  • Iti dai seama ce caracter are „omul” asta, vine aici unde stie ca toti il respectam pe Traian Basescu sa ne arate ca e tradator, securist … doar asa ca sa ne faca o bucurie de duminica.
   Cand eram la scoala generala era o gluma:
   Care este culmea tupeului ? Sa faci caca pe treptele de intrare in casa vecinului si sa suni la usa sa ii ceri hirtie igienica.
   Asta e chinezul.

 18. LAST,
  se vede , ai avut o mare ” grije”

 19. Bă ,amuzantule ….deocamdată Varanul are patalama de Turnator ordinar ,care si-a turnat pana si familia la Securitate ….așa ca lasă-ne cu dosarul lui Base de securist pe care nu l-a găsit nimeni …..ia vezi mai bine cine are legături cu traficul de armament ….sunt iubitii tăi pesedisti prin Victor Bout cu Adrian Tărău …..iar cind procurorul Lele s-a atins de traficanții pesedisti ,l-au trimis pe procurorul Panait să-l ancheteze pe Lele …. Ce-a găsit in urma anchetei se poate banui ,de s-a sinucis cu mîna Mitomanului Plagiator ….așa ca vezi-ți de treaba ta cu pesedinștii tai criminali si nu ne fă să dezgropam morți ,ca ieși pe pierdere ….capito???

  • Sponsorizarile inghitite de PSD Bihor in 2000 duc catre rusul Viktor Bout, cel mai vanat traficant de arme din lume. Legatura dintre Bout, acuzat de Serviciile Secrete ca a furnizat „artileria grea” inclusiv pentru Al-Qaeda, si PSD Bihor se face chiar prin odrasla ex-prefectului de Bihor. Adrian Tarau, arestat pentru trafic cu combustibil, a fost partener de afaceri cu unul dintre oamenii mafiotului rus, desemnat sa controleze piata Europei de Est

   Potrivit presei, una dintre societatile care au livrat combustibili pentru firmele lui Adrian Tarau este Herti SRL Oradea. Societatea oradeana, care a sponsorizat PDSR in campania electorala din anul 2000, a cumparat combustibili de la firma americana „Intersis Corporation”, via Slovacia si Ungaria. Surse din serviciile de informatii au sustinut atunci ca firma „Intersis Corporation” ar fi controlata indirect de traficantul de arme rus Viktor Bout, suspectat ca ar fi facut numeroase livrari de armament catre reteaua terorista Al-Qaeda.

   Mai vrei Amuzantule ????….e prea lunga ancheta să o postez aici …daca mai apari cu idiotenii si imbecilitatii de ale lui SR Stanescu despre Pirat ,jur ca o postez toată ,indiferent cit spațiu ocupa

   • Cetateanul rus Viktor Bout este considerat unul dintre cei mai importanti „negutatori de moarte” in Africa, dupa cum consemneaza mai multe rapoarte ale Natiunilor Unite in legatura cu incalcarea embargoului comertului cu arme in Angola si Sierra Leone. Un clasament al negustorilor de arme din fosta Uniune Sovietica, intocmit de Centrul pentru Analiza Strategiilor si Tehnologiilor din Moscova, il plasa pe Bout pe primul loc in topul afacerilor ilicite cu arme, afaceri ce totalizeaza peste 8 miliarde de dolari anual.

    Legaturile dintre Adrian Tarau si mafiotul rus, indirect prin fostul sau partener de afaceri Lajos Siska, demonstreaza clar ca mafia rusa a pompat bani in campania electorala a celui mai puternic partid de stanga din Romania, la acea vreme condus la nivel de varf de nostalgicul comunist Ion Iliescu. Lucru care da serios de gandit.

    Asta demonstrează clar cum a ajuns USL si acum la putere ….cu ajutorul KGB si foștilor securisti tradatori.

   • Si apare nea caisă de chinez ,să ne spună despre „traficantul de arme”Basescu ,in fond o facatură securistica realizată de Deleanu ,alias SR Stanescu ,de tip Maskirovka ,preluată de Varan si antena 3…..si cind colo ,traficanții criminali reali de arme sunt in PSD.

    • @night merci pt date dar,
     chinezu stie asta si o pune la misto.
     Dar nu pentru copaceni, ci pentru vizitatorii externi cu privire superficiala, care sunt multi si care pleaca spunand: uite si pe blogurile de dreapta alea putine care sunt, TBasescu e privit cu suspiciune. Asta era si rolul lui Pur li si al altora ca el. Nu sa ne convinga pe noi, ci sa arunce samanta indoielii in vizitatorii intimplatori.

     • Stiu …si eu am postat tot pentru cititorii Copacului ,ca pe noi nu ne convinge un chinez uslamist .

   • Ce esti fraier ????????????????????
    Aici ? La noi ? Noi stim povestea !
    Posteaza le nene pe blogul lui Adrian Nastase, pe bloguri psd iste, sau pnliste .
    Si poti sa te inregistrezi acolo cu numele chinezu amuzat, cu apostrof si poti sa uploadezi exact poza chinezului de aici. Sa dea chinezul nostru explicatii in scris ca nu e el ala.
    Un tanar de stanga era alt prost care ii tragea limbi lui Adrian Nastase, pe alte bloguri. Eu i am furat identitatea si am inceput sa scriu ca el laudand psd aparent ,,,,dar 🙂
    Saracu baiat care voia sa faca si el cariera s a lasat pagubas dupa ce eu i am maculat nick ul 🙂

    • Last

     Blogurile PSD si PNL sunt moderate …..am postat si pe acolo ….ori nu îți posteaza comentul ,ori ți-l sterge …..am postat pe blogul lui Giurgea ,toată demonstratia cu dovezi clare de pe siteul unui trust citi bani primesc oengeurilor sorosiste organizatoare ale protestelor anti rmgc ,de la Soros si mi-a fost sters … 😀

     • chiar si la Giurgea? de ce oare?
      la ceilalti inteleg….

     • @night tu vorbesti serios ? Iti sterg commenturile ? ooopaaaaa…..
      Pai atunci noi, pentru ca suntem democrati propun sa il lasam pe chinezu sa posteze ce vrea el dar fiind la categoria invitati sa plateasca 0,4 Euro/cuvantul. redus la 0.3 daca cumpara in avans cuvinte de minim 300 euro. Asa ramanem democrati cum zice @Viq dar sa nu ne ia alde astia mai fraieri decat psd istii pnl istii si giurgistiii 🙂

    • Mi se parea mie ca avetzi stofa de troll! V-atzi demascat!! 🙂 🙂 🙂

     • Pai mey Ovibill era misto cand scria bietul baiat la Patrasconiu, si la 3 minute scriam eu, pana s-a lasat pagubas, Pe mine ma enerva cum ii ridica osanale lui Bombo pe blogul lui, Asta sigur vana o functie 🙂

 20. hello,
  ati vazut poza cu leoaica adulmecindu-si puiul?
  🙂
  😛

 21. Maine Dana Nastase afla daca va face parnaie sau nu.
  Chiar Dana! miauuuuuuu…… 🙂
  Iti dai seama ce e in sufletul ei, a lui bombo si a fanilor lor ? Pai Dana trebuia sa fie acum 10 ani prima doamna a Romaniei ! aranjase ce mobila sa fie la Cotroceni, ce pernutza va avea Bombo sub popou, pe ce tron va sta ea si va da mana sa i fie pupata. si cum sa se vada cu regina Angliei.
  Si a aparut Marinelu …… si a stricat filmul. Cum dreak sa fie calmi ei si chinezii lor cand aud de numele Traian B ? 🙂

 22. Salut, all!

  Pentru „emanatiile” din ’89 crima* a facut parte din „plan”. Din cauza asta versiunea uciderii lui Ioan Petru Culianu de catre Secu (comanda de partid?) mi se pare cea mai plauzibila, intentiile acestuia de a se intoarce in tara, de a se implica in politica si faptul ca ar fi devenit un opozant redutabil + de imensa notorietate si recunoastere internationala (deci foarte periculos pt „noua” putere), reprezentand suficiente motive.

  *) A fost suficient ca in Piata Palatului sa se strige „Jos Comunismul” si „Fara comunisti”, in seara de 22 Dec., cand a aparut iliescu in „scena balconului” si a urmat „scenariul cu teroristi” in urma caruia au fost ucisi cei mai multi romani dintre toti mortii revolutiei. Violenta si crimele comunisto-securistilor s-au repetat in vara lui ’90. Asta pe langa multe crime (fie inainte, fie dupa ’89), morti suspecte, „boli letale”, „accidente”, „sinucideri”, „disparitii” etc.
  Astia au crima in „ADN”-ul lor 👿

  • intrebare:

   pe Ion Ratiu, pe Corneliu Coposu, pe Radu Campeanu de ce nu i-au ucis?
   erau prea batrini? nu prezentau pericol pentru fesenisti? sau au colaborat cu secu (zvon despre radu Campeanu)

   • skorpion, servus! 🙂

    …ei trebuiau ca decor de carton pentru «democrația originală»!
    A urmat precipitarea din Rusia, Gorby la odihnă, Ilici fără umbrelă și FSN-ul disipat ca o tumoare pe tot spectrul politic…

   • Eu cred asa:
    Au fost o gura de oxigen pentru Iliescu.
    1 Bolsevicii au incurajat aparitia PNTCD si PNL si PSD ul Cunescu,
    In nici o tara fost comunista nu s-au reactivat partide istorice dinainte de razboi !!!! 😦 Numai la noi, si cu voia lui ilici
    1A Le-a convenit sa apara partidele vechi, ca sa ii acuze pe taranisti de 1907 (cand nici nu erau infiintati ) si, pt ca staful era format din fosti detinuti politici , o parte din ei erau turnatori deci controlabili.
    1B Liderii erau batrani, (bosorogii fara dinti vor s ajunga presedinti !) parte veniti de afara necunoscuti altfel decat prin activitatea politica.
    2 Cu ajutorul involuntar al partidelor istorice au oprit dezvoltarea partidelor moderne. Si primul partid modern care a scapat a fost PD-ul lui Basescu. Va dati seama ce era daca niste tineri cu Culianu in frunte porneau ceva partide moderne in Romania , direct ?
    3 Campeanu l-a ajutat mult pe Iliescu.

 23. mai tare chiar!

 24. Cu tanarul de stanga a fost asa:
  Scriam si eu pe bloguri nici nu mai stiu ce nick aveam . si criticam ca toata lumea regimul mos iliesc Si evident nu ma asculta nimeni pt ca spuneam tot ce spune toata lumea iar ceilalti spuneau tot ce spun bolsevicii intr o harmalaie ingrozitoare

  Am facut o repozitionare prin metoda ferestrelor.
  Am luat nickul cu Un tanar de Stanga si am inceput sa laud PSD si regimul bolsevic dar atat de ditirambic si nerusinat incit s -a lasat tacerea si pe stanga si pe dreapta si atunci m au mai ascultat si pe mine 🙂 Nick si Gerula m-au luat intii in serios , 🙂 Cu nick am legat apoi o prietenie ce a depasit mult spatiul bogheristic.

 25. @lnm,
  la Cotidianul anului 2007, nu?
  🙂

  • Salut, skorpion!
   Ce zarva era la Cotidianul ….imi amintesc ca si eu bagam strambe cu mai multe nick-uri, de dixtractie, am uitat cum ma mai semnam multiplu 😛 :P, doar de @cioaca politist texan mai tin minte.

 26. @lnm & @old,
  ati raspuns corect, nota: 9+
  🙂

 27. Culianu era prea periculos pentru Ilici ….nu exista nici un dubiu ca a fost sarcina de partid …..Coposu nu prea avea forța necesară si nici Ratiu …..pe Ratiu l-au facut praf cu propaganda Kaghebista ….ceilalți erau foști informatori si colaboratori ai Securității ….campeanu ,stolnici,amedeo lazarescu ,quintus …

  Culianu era un nume in occident si un opozant feroce si periculos ….avea forța ,anvergură ,discurs si Integritate ….nu-l puteau lasa in viața ,dupa ce s-au chinuit atat să pună mana pe putere

  • Poate ca SRI-ul si SIE-ul „decomunizate”, apreciate inclusiv de aliatii nostri, ar putea indica spre Ion Ilici Iliescu.

  • Coposu a fost destul de curtenitor cu Virgil Magureanu, de unde ceva speculatii . Ma abtin.
   Ufffffff ai dreptate cu Culianu. Il vad ca pe un Daniel Funeriu la puterea x100 daca intelegi ce vreau sa spun
   PNTCD PNL erau asociati cu mosierii care vin sa ia pamanturile, vorbeau de nonbeligeranta lui Maniu cu codreanu . Era perfect ca sa arunce cu laturi.

   • Pe Culianu nu aveau cu ce să-l agațe…..omul vorbea pe ințelesul tuturor ….deschidea ochi si minți adormite …. si primii vizati au fost securistii…nu-l puteau termina doar cu propaganda „n-ai mîncat salam cu soia”

 28. Va salut si eu!
  am avut cateva zile nashpa, nu dau amanunte care doare, 😛 ,
  v-am citit dar nu am avut ragazul de a intervenii la comentarii.
  Postarile lui @Last au declansat atatea reactii ( salut, tinere de stanga si felicitarile mele, prapaditule care esti! 😀 ) si pro si mai ales contre si minusuri la Rate This, incat le-as premia, daca as avea cum.
  Poate organizam o tombola, sa-i luam tanarului nostru Last o naveta cu sticle de sticla cu un vin din-ala rosu, marocan, cum ii place lui, da’ sa-l bem noi. 😆

  • Multumesc luminoaso (vorba lu @fini)
   1) Pai cand scriam rautatile, aveam in minte o echipa selecta care imi dadea ghes, in care intri si tu , si venin in tastatura, 🙂
   2) Tu esti fata tanara deci nu stii ca de la o varsta un barbat este fericit cand starneste reactii furtunoase fie ele si negative ! 🙂

  • Eu propun ca sa premiem articolele lui @tds cu o tombola pe care sa o castig eu 🙂 , daca tot se stie cine o castiga…. 🙂 .

 29. Ziua buna oameni buni,

  As propune, ca indiferent de ce scrie chinezul sa adaugam la comentariile lui un text care sa iasa in evidenta ,de tipul : ” Postac USL, adica o placa stricata de patefon uselist”. Asa cum in Franta se scria: „colaborationist”
  Pe undeva imi este mila de el. Fara prieteni, ignorat de cei inteligenti, ratat profesional, incearca sa atraga atentia asupra lui. Dar asta nu este vina noastra asa cum nu a fost nici vina grupurilor care l-au rejectat. Inadecvarea lui provine, asa cum am mai spus, din sentimentul ratarii si din compensarea multor complexe de inferioritate.

 30. Un articol la „vecini” a lui @cetatean despre inregistrarea la tribunal a PMP.
  http://politeia.org.ro/editoriale/ochiul-public-pmp-in-labirintul-judiciar-ca-tinta-a-cartelului-politic/23106/

  Papahagi mi-a raspuns pe un chat ca PMP are marul inregistrat inainte de MAR (mi-a spus si datele), iar despre similiritatea cu simbolul a spus ca nu prea se pricepe si o sa vedem cum si ce in ianuarie.

  Faptul ca PMP are inainte sau nu inregistrat marul mi se pare neimportant , acum ca MAR este inregistrat. Nu mai este mult si o sa vedem…..

  • Problema cu invatamantul romanesc era ca elevii erau invatati cand s-a nascut Mihai Viteazu dar nu stiau sa completeze un formular la posta sau la CEC.
   Cacaciosii astia de dreapta, piticii astia prosti pe care nu m-as enerva daca as mai avea 40 ani de trait, dar nu mai am sa vad dreapta la putere, nu sunt in stare sa rezolve chestii marunte. Pai nea Marian Preda nea Papahagi, profesorii astia ai lui peste prajit, inteleg ca daca vorbim de mesaj de oferta de electorat ii bagi in ceata, dar macar sa vorbeasca cu Fuia inainte nu puteau sa aleaga un rahat de ideograma ?
   Sa aleaga unul crocodilul, si altul marul , para, gutuia, strugurele, dromaderul . Sau sa aleaga alt rahat caci e plina botanica si zoologia de exemple, sau ceva nonfigurativ.
   Tot asa cu Andrea Marin si Muihaela Radulescu s au repezit pe Stefan Banica junior de parca toti 3 erau singuri pe aceiasi insula pustie, cacaciosii astia se reped pe acelasi mar. Girafa va statea in gat ? Traista Ciobanului nu era buna ? Triunghiul dreptunghic al lui Pitagora era rau ?
   La culori :
   Prostanacii astia ai dreptei aleg culoarea albastru alta nu sunt in stare
   de rogvaiv ati auzit ?

 31. Skorpion

  chiar si la Giurgea? de ce oare?

  Pentru că organizatorii erau „tinerii frumoși si curati …si mai ales civici” varianta Giurgea si Radu Moraru ….si veneam eu ,băsistul si ii făceam uslamisti vanduti cu dovezi ..io care sunt un tradator vândut (??!!) dupa afirmatiile nasicului ,care a intrat direct pe blog la comentarii si la cearta cu mine …..pe cine dreaqu am vândut habar n-am .. 😀

  • Cind prostovanul de Giurgea a vazut ca pe internet circula multe informatii despre Pupilul Varanist. Claudiu Crăciun ,a dat-o la întors si a postat pe blog ca protestele sunt confiscate de Crăciun de parca nu stia asta de la început ..

   Giurgea si Radu Moraru sunt pro USL sub acoperire ….iar pe siteul Nasului sunt promovati la greu uslamisti acoperiti ca si Coja,Golban,Crăciun ,Nicusor Dan ,Rogozanu ,Gotiu si Tolontan …..Meritocratia aia imbecila si ideile de la România profundă a lui Hurduzeu …

 32. bunä seara.
  sä vä spun ceva, asearä butonand m-am uitat la ciorile antenei,
  sä auzitzi acolo ce-l spälau pe Maior, cum nu e bun de nimic,
  cum SRI- este peste tot etc, absolut negativ, invitatzii
  erau Ciuvicä sleiosu, CHIREEAC-borfasul-pielos si o cuträ blondä
  fostä politzistä s-au la servicii, se rätzoia la Maior ( parcä nu-i
  plätise. )au o tacticä sä-l denigreze si serviciile.UNDE ESTE CNA???
  asta in lipsa lui Maior:

 33. CAND TE GANDESTI, cat ne-a mintzit NASU, cä e de DREAPTA

  • Pai tactica cu denigrarea lui Maior o practica si nasicu ….cind te iei de servicii trebuie că ai un spate puternic ….nu vad alt spate decât masonic având in vedere cine sunt colaboratorii Nasul.tv ,Alex Stoenescu ,Cristian Topescu si Olimpian Ungherea daca nu dădea coltul ..

 34. EU NU INTELEG , DECE PARLAMANTARII MINORITÄTZILOR

  asta este o escrocherie, si in Germania sunt in partide alte
  natzii, dar fiecare a optat pt. un partid,
  ce se intamplä acum in romania nu este corect, un parlamentar pt. 2 speriatzi, NU INTRÄ IN PARTIDUL DORIT,LUPTÄ CA CEILALTZI LA ALEGERI: ei escrocheazä si se aläturä dupä cum dau si cat……..

  UDMR- este un partid CURVÄ DE PROFESIE–- SÄ INTRE IN PARTIDUL CARE VOR, dar escrocheria asta nu trebuie permisä.
  e isprava lui ILICI

 35. Doamna @MarkWilliams
  Vedeti ca din pacate si pentru mine si pt dvs PMP cu marul ala sunt niste cretiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiini ? Nu imi face nici o placere sa spun asta. Intelesesem ca sunt cam prostanaci dar nici eu nu imi imaginam ca sunt cretini. Si cum spuneam mai sus o fac pe viata mea. Daca aveam 20 ani era ok, stiam ca pana la pensie prind o dreapta adevarata la putere . Dar din pacate nu mai am 20 ani ……………, fara griji si fara bani

  • Si pentru cineva onest, un iepuras care ar fi gata sa imi puna minus.
   Uite iepurasule:
   Sunt pus deseori in situatia in care o firma are nevoie de o identitate corporativa. Chestia cu culorile si sigla e complicata, trebuie sa vezi la OSIM , si sa cauti si pe conventia Madrid, cati au sigla aia, culorile alea inaintea ta. Pentru ca te vor contesta. Faci o analiza la sange, si apoi ori alegi ceva diferit, ori intri in negoiceri cu tipii inainte de a propune sigla si culorile. Am avut sute de firme clienti dar in privinta identitatii de corporatie nu erau asa de nepregatiti la fundul gol cum sunt partidele astea ale lu dom prof x si dom prof y
   E inadmisibila situatia in care au ajuns amatorii astia cara vor sa conduca Romania pe drumul dreptei.

  • Last
   Din pacate
   nu pot comenta mai mult sunt pe avarie cu micutul meu comp
   tu scrie mai departe te citesc cu interes ca deobicei
   a nu se intelege ca pe ceilalti ii ignor>>>>

 36. sä punä harta romaniei in verde,
  chiar multzi ar vota simbolul

  hallo, PMP – poate ar fi o ideie

 37. mai au timp sä se miste?
  hai mai repede , nu dormitzi PMP

 38. hsrta nu poate s-o acapareze numai un roman
  harta e simbolul tuturor romanilor, nu este ca un mär
  iar neamtzu plavragilä, tot e singur,nu-i trebuie:
  DAR CRED CÄ AI DREPTATE; SÄ-L intrebe si pe cäpitan.

 39. Din ce am citit la voi inteleg asa :
  PMP a ales marul
  apoi
  MAR a ales marul
  dar
  MAR este avizat inaintea PMP
  deci
  PMP e pe dinafara
  La OSIM sau intr o situatie normala e asa: Cel ce a fost acceptat primul cu sigla, e cel care o are. Si nu isi schimba locul 1 cu locul 2
  Uite ca la partide nu conteaza cand ai facut cerere pentru sigla, conteaza cel ce e aprobat primul, Ala are si sigla
  Domage

  • @tds,

   Aia de la MAR au zis ca ei au fost primii. Astia de la PMP au zis ca : ba nu noi am fost primii. Nu stiu exact cum cine, unde, cand si cum. Am impresia ca practic , acum, nu mai conteaza. MAR au marul.

   Pe de lata parte stim ca TB joaca cel putin doua capete. In marea ajoritate a cazurilor, eu muritor de rand, nu vad decat unul 🙂 . Sper ca acesta sa fie cazul si in cazul de fata.

 40. PREȘEDINTELE TRAIAN BASESCU, la EVZ TV. Luni, de la ora 11.00

  Citiţi mai mult: PREȘEDINTELE TRAIAN BASESCU, la EVZ TV. Luni, de laora 11.00 – Media > EVZ.ro http://www.evz.ro/detalii/stiri/presedintele-traian-basescu-la-evz-tv-luni-de-la-ora-1100-1075252-1.html#ixzz2pXut6MPq
  EVZ.ro

 41. DECI DACÄ DAI BRANGI UNUIA SI AJUNGI PRIMUL- AI CASTIGAT
  eu väd un pic altfel lucrurile.

  dar acum sä nu se cramponeze, sä miste maine cu un simbol
  steagul,harta,o carmä de vapor, etc:

 42. ANUL LUI BĂSESCU

  „Tu nu vezi, ma, ca avem 70% in Parlament si nu reusim sa-l batem pe Basescu? Face fata de unul singur!”, mi-a zis un amic din USL. Unul de pe „linia de front”. Am stat putin si m-am gandit la cum se schimba lucrurile. In 2012, Traian Basescu a fost aproape sa fie terminat politic. S-a salvat in extremis. In 2013 a renascut si a dominat din nou jocul”.

  http://www.ziare.com/basescu/presedinte/anul-lui-basescu-1275864

 43. nu a fost niciodatä terminat Presedintele, era propaganda lor ,
  s-au speriat cand noi totzi si ocidentul s-a aläturat.
  ce bine i-au fäcut cu Puciul!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  oricum USL-UL a fäcut o demonstratze de haitä neo-comunistä
  goläneascä si mafiotä. asta nu se uitä nici in 20 de ani,
  dacä romanii le mai dau voturi uslinosilor- sunt vinovatzi de nenorocirea ce vor avea.

 44. hotzul manipulator de mortzi Dragnea, cand inträ la zdup??
  maine
  bonbo escrocul castrat sä nu poarte fular

 45. Iar pune minusuri un dement

 46. Chestia e ca la americani de 200 de ani sunt 2 simboluri Magarul pt democrati si Elefantul pt republicani
  Noi nu am pune elefantul caci nu e romanesc iar magarul nici pe departe, 🙂 Sunt sigur ca se aduna toti profesoreii la partid sa aleaga simbolul si se chinuie mult, si cu cat se chinuie mai mult cauta ceva reprezentativ si,,,, limitativ , Si ala reprezentativ e bleu si … marul lui apple
  Pentru ca la operatii pe cord deschis nu se pricepe nimeni dar la identitate de corporatie, la semiotica se pricep toti, Si sunt si zgarciti, Nu angajeaza o firma serioasa pe bani, cum a angajat Basescu pe Tataru cu ardeiul ci angajeaza pe verisoara presedintelui
  De inregistrare se ocupa un avocatzel din partid care vrea sa ajunga vicepresedinte si spune ca se pricepe si la chestii la care nu se pricepe
  Si asa ajung la situatii ca asta. Speculate dur de oponenti care asteapta sa fie doar 6 luni fara un minut ca sa arate ca partidul lui Basescu nu poate participa la aelgeri

 47. Un pic de incredere in opozitia romaneasca nu ar strica deloc, mai ales la inceput de an… 🙂

  • Dupa cum vezi avem destula incredere in opozitia romaneasca. A nu avea incredere inseamna se ne indoim de pasii urmatori.
   Nu semnalam prostia decit dupa ce au facut-o deja. Noi nu ne referim decit la ce au facut deja.
   Si daca semnalam ce au facut prost inseamna ca avem incredere ca sunt in stare ca pe viitor sa faca ce trebuie. Altfel am rade de ei fara sa dam detalii. .

 48. Ce tip de presedinte ne trebuie si ce vom vota

  Lumea va vota un personaj care va reusi sa se impuna la nivel public in primul rand prin capacitatea de a fi un om transant, dur, in sensul de om care sa sugereze forta. Sigur ca ar trebui sa sugereze si competenta vizavi de ideea de guvernare si cu siguranta care sa aiba o lejeritate extraordinara de a relationa cu cetatenii.

  http://www.ziare.com/politica/presedinte/ce-tip-de-presedinte-ne-trebuie-si-ce-vom-vota-interviu-cu-alfred-bulai-1274185

  Despre ce vorbeam ieri cu Last …discurs,hotarîre si mai ales forță…

 49. Salut prieteni
  Chiar mi ar place sa ma vad la o bere sau un pahar de vin cu multi dintre voi. Poate organizam ceva.
  La vara poate ne vedem si cu ausslanderii dar la nivel de Bucuresti e vreme si pana atunci.
  scrieti -mi pe lupushor1@yahoo.com
  Cred ca @eugeni e la Brasov, night nu stiu de unde este Skorpy e din Bucuresti lui Fila i-am facut 2 invitatii dar m a refuzat.
  L-a politeia in atitia ani am vazut o odata pe Demeter si odata pe Reddog. Cam putin, Va rog sa ma contactati. Mai departe vedeti voi

 50. salve, all,

  – nu mi se pare ca trebuie sa scuz sau sa iert faptul ca viitorul PMP nu a stiut de existenta simbolului măr la fostul viitorul – deja actualul – MAR. Astfel de greseli nu prea sint acceptabile decit in cazul in care din diverse motive sint/au fost intentionate.
  🙂

  – interesanta/buna propunerea lui lnm, ar fi fain sa vina si provincia, daca intilnirea se organizeaza cum trebuie. Inclusiv auslaenderii ca lumi, viq, clemy, coana zoe si altii….- i-am putea prinde la Bucuresti cind vin vara in țară….
  🙂

  • salve, skorpion!
   dupa atatia ani de forumit si bloguit ar cam fi cazul sa ne strangem mana de-adevaratelea.
   Eu sper sa fiu in Bucuresti la vara, iar daca nu, o sa-mi trimit holograma. 😆
   Pana atunci poate faceti voi, bucurestenii, primul pas.

  • Mi-ar face mare placere sa ne cunoastem..Poate punem de-un partid..:))

   E foarte posibil ca „neatentia” cu MAR ca simbol ptr doua partide basiste sa fi fost intentionata. Toata lumea a tabarit pe MP ca fiind partidul lui Base. Intre timp, mai nebagat in seama, s-a inregistrat un partid condus de un fost ministru in Guv MRU, probabil basist, cu aceeasi sigla. Este aproape imposibil de crezut ca nu stiau unii de sigla alorlalti. Reliast vorbind cred ca MP/Basescu au stiut ca sint sanse ca MP sa nu poata fi inregistrata la timp.
   Inteleg frustrarile copacenilor dar „urma alege”…

   Oricum ar fi, MP acum pare sa nu aiba alta varianta decit inscrierea pe listele MAR care, in lipsa de persoane cu notorietate, cred ca ar trebui sa fie ok sa aiba un Funeriu pe liste la europarlamentare..Asa putem explica si ezitarile in fuziunea cu FC. Nu cumva se astepa ca agrarienii sa devina in sfirsit partid?? Complicat dar un pic de optimism nu (ne) strica.

 51. @luminita,
  jumatati de pasi s-au mai facut
  🙂

 52. Miine – 6 ianuarie 2014 –

  2 evenimente importante:

  Alegeri la CSM.
  +
  Sentinta in dosarul Nastase

  http://www.hotnews.ro/stiri-esential-16349423-basescu-csm-sentinta-dosarul-nastase-plus-detaliile-unei-batalii-fara-sfarsit.htm

 53. http://www.gandul.info/magazin/cum-arata-mihai-razvan-ungureanu-in-copilarie-11852435

  Imaginea, intitulată „Leoaica adulmecându-şi puiul”, datează din ianuarie 1972………………..

  • E foarte buna poza si promovarea pozei
   Daca as fi in locul sotiei lui MRU sau al celui cu imaginea, l-as mai ciufuli, sau i-as schimba stilistul, frizerul si musai i as mai arunca din costume si cravate. Macar pana ajunge presedinte

 54. He,he, heeeee!

  Unul dintre jurnaliştii de marcă ai cotidianului britanic „The Times” scrie într-un editorial că probabil puţini români vor da năvală să se angajeze în Marea Britanie. El prezintă, totodată, evoluţia extraordinară pe care, în opinia lui, a avut-o României din ’89 încoace.
  Jurnalistul Giles Whittel, corespondent la Washington al ziarului The Times, crede că probabil puţini români vor da năvală să se angajeze în Marea Britanie.

  Evoluţia României, lăudată în „The Times”: ţara unde „mâncarea era puţină şi scumpă” are supermarketuri, autostrăzi, democraţie, paşapoarte UE

  http://ro.stiri.yahoo.com/evoluţia-româniei-lăudată-în-times-ţara-unde-mâncarea-142829172.html

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s