Antract. Din nou cu Paul Dragos Aligica

Direct, fara alta introducere, va propun azi textul de mai jos. Cred ca fiecare dintre noi isi poate regasi o parte din propriile ganduri…

De ani de zile doresc sa folosesc altfel putinul timp pe care il pot dedica publicisticii. Doresc sa scriu despre altceva decat politica. Sa scriu despre carti, dezbateri de idei, despre colegii din lumea academica din tara si din diaspora, despre literatura si arta, economie, religie, orice, numai despre politica romanesca nu. Dar de fiecare data apare o urgenta, o criza in viata publica, un nou hop care trebuie trecut si care cere o contributie, o clarificare, un comentariu… Dat fiind ca profesionalmente studiez politica si am o oarecare intelegere a fenomenului, ma simt obligat sa intervin. Si astfel nu mai ajung sa scriu niciodata despre celelate lucruri.

Si nu numai eu sunt in acesta situatie. Uitati-va in jur cum am ajuns. Cand si care a fost ultima mare dezbatere de idei serioasa si de calibru din publicistica romaneasca? Unde si cand -chiar si in chestiunile politice- ati vazut un tratament publicistic serios, sustinut al unei teme de calibu si cu o durata de viata mai mare de o saptamana? 
Nu mai dezbatem idei, nu mai cuplam la dezbaterea contemporana a generatiei noastre, suntem blocati intr-un spatiu tematic dictat de simbioza dintre o minoritate de canalii politice si o majoritate pe care din delicatete nu o mai caracterizam aici, o simbioza mediata de canalii mediatice itersanjabile a caror respiratie intelectuala se afla la limita corectitudinii gramaticale.
Lumea se misca inainte, in cultura, stiinta, tehnologie. Se contureaza treptat un nou orizont intelectual care integreaza in moduri fara precedent stiinta cu filozofia si religia. Sub ochii nostri se fac si refac identitati si destine istorice sub presiunea unor forte in care componenta intelectuala, filosofica, stiintifica si culturala are un rol imens.
Iar noi, noi ce facem? Unde suntem in toate astea? Cum arata spatiul dezbaterii publice la noi? Cum intampinam, cum ne pregatim, cum vrem sa ne adaptam comunitatea cultural-politica nationala pentru tranzitia in noua lume ce se naste aici si acum (Paul Dragos Aligica)

74 responses to “Antract. Din nou cu Paul Dragos Aligica

 1. neata,
  are dreptate DPAligica, Aligica, da?!
  adeseori am senzatia ca traim intr-o imensa hazna, in care oameni iresponsabili isi permit sau, de fapt, noi le-am permis sa ne conduca….
  si le vom permite in continuare si in mai 2014, si in decembrie 2014…

  suntem blocati intr-un spatiu tematic dictat de simbioza dintre o minoritate de canalii politice si o majoritate pe care din delicatete nu o mai caracterizam aici, o simbioza mediata de canalii mediatice intersanjabile a caror respiratie intelectuala se afla la limita corectitudinii gramaticale.

 2. Buna dimineata, tuturor!

  Intelectualitatea noastra a ajuns la preaplin. Un semn ingrijorator… de bun.

  „Mircea Cartarescu: Azi România e în derivă, statul de drept e asediat, justiția e gata să cedeze. Suntem cu toții în mâinile unor inconștienți care ne vor scoate din Europa și, în general, din lumea civilizată. Mai are rost să vorbim de cultură? Cu un Gigel agramat ministrul culturii? Cu fostul director-calorifer al ICR? Cu zecile de ignoranți ce se ocupă, chipurile, de cultură din conducerea posturilor de radio, ale canalelor de televiziune și ale ziarelor? Politica USL, în acest moment, e vădit anticulturală, dar ăsta e unul dintre păcatele ei minore. Grav e că politica românească a ajuns pe mâinile unor indivizi care dau foc lumii ca să scape de pușcărie.”

  http://www.hotnews.ro/stiri-cultura-16453941-interviu-mircea-cartarescu-intelectual-poate-infrunta-nevoie-glontele-dar-nu-poti-cere-accepte-oricare-cauza-fie-scufundat-ceas-ceas-intr-cisterna-excremente-politica-romaneasca-ajuns-mainile-unor-ind.htm

 3. CATÄ NEVOIE AU ROMANII DE INTELECTUALI;

  NU VÄ IZOLATZI; CHIAR DACÄ MAJORITATEA SUNT OPORTUNISTI
  SI TRÄDÄTORI; VOI CARE ATZI RÄMAS CORECTZI,NU PÄRÄSITZI
  ROMANII:

  CU MULTZUMIRI!!!

 4. Tot PDA mai are un comentariu foarte pertinent (pe fb), pornind de la protestul jurnalistic de zilele trecute, din care citez (cam 99,9%)

  „Fiecare cu ce-l doare. Vad ca dinspre opozitie imi tot trimit niste sondaje cu cat au ei la ora actuala. Noi cu libertatea presei si rezistenta la ofensiva grupului infractional organizat, ei cu sondajele de opinie.
  Moment mare pe care astia iar il scapa.(…)

  Lucrurile nu trebuie insa limitate la acest apel.
  1. Din acest moment in care breasla s-a delimitat de ei, i-a izolat ca pe un cancer profesional si social ce sunt, a-i numi sau considera jurnalisti pe acesti agenti patogeni ai coruptiei institutionalizate este un abuz ce trebuie notat si sanctionat ca atare. Factorul politic trebuie sa ia nota si sa anunte public asta.
  2. Apelul trebuie tradus si trimis tuturor agentiilor sau organizatiilor de presa straine relevante, tuturor entitatilor politice sau civice internationale relevante. Factorul politic trebuie sa sustina acest demers.
  3. Data fiind gravitatea situatiei, ar fi oportun ca partidele politice sa exprime public o pozitie fata de situatia exceptionala creata in planul spatiului public de „vanatoarea de jurnalisti” si ofensiva mediatica personalizata pornita de clanul infractional in cauza.

  In mometul in care jurnalistii, a patra putere in stat, simt nevoia unui gest extrem, este responsabilitatea factorului politic sa intre in arena si sa investigheze si sa ia masuri. De aceea avem partide politice si structuri politice si de reprezentare, de aceea avem agentii si organe ale statului abilitate in a investiga astfel de situatii. Nu este normal ce se intampla si daca factorul politic se poarta in continuare ca si cand nu a vazut si nu vede nimic in neregula, avem o problema majora.
  Este un scandal national imens. In mod normal asta ar trebui sa fie reflectat direct si nemijlocit in planul politic al partidelor parlamentare.

  Personal sunt satul de lipsa de nerv, imaginatie si determinare a factorului politic. Imensul scandal al epurarilor de la ANAF ramane in continuare sub capacul politic. Acum scandalul imens al terorismului mediatic politic si santajist sta in continuare fara reprezentare si vector politic.

  Sigur, avem in schimb sondajele de opinie care arata un trend ascendent. Sa va fie rusine!”

 5. Iata ca au aparut voturile negative la tema!
  Au trecut pe la Copac „condeierii” de trei lulele care-l persifleaza pe domnul Paul Dragos Aligica numindu-l ” Dănuţ Colegică din America”: niste „nas subtire” cum ii numea Eminescu.

 6. fini,
  nu te mira, azi sä fii fidel unei cauze e lucru mare,
  iar ei chiar cred, cine nu este cu noi, este contra…………
  alte variante nu cunosc, din päcate.

 7. Un slogan pe care l-as adopta fara rezerve intr-un protest de strada, ar fi
  POLITIZAREA ABERANTA UCIDE!!!
  Plus: INCOMPETENTA UCIDE!!! / CORUPTIA UCIDE!!! NEPASAREA UCIDE!!! MINCIUNA UCIDE!!! etc. etc. etc. 👿

 8. Va tot citesc, dar nu am timp mereu sa intervin.
  Mi-am amintit adineauri de Basescu, dupa primul mandat de primar al capitalei, in care se lovise de ostilitatea consilierilor PSD, majoritari in CGB, si cum si-a organizat el strategia din campania pentru al doilea mandat de primar, rugandu-i pe bucuresteni „Dati-mi consilieri, ca sa imi duc proiectele la bun sfarsit!”
  Si bucurestenii l-au ales din nou primar, si i-au votat si consilierii.
  Cu Basescu presedinte de tara, daca ar fi avut un partid sau o coalitie alaturi de el, in Parlament,
  Romania ar fi fost astazi pe un drum bun.
  Inca nu e totul pierdut, cat el mai ramane in functie, daca nu ar fi fost el, Basescu, netrebnicii borfasi ai uslamului ar fi distrus deja totul.
  Ar fi absolut necesar sa se trezeasca si societatea civila anul acesta, sa se intremezeze si opozitia politica care e lesinata, si inepta, si lasa, si nevolnica, altfel Romania va intra in cea mai neagra perioada a dominatiei dictaturii borfaso-bolsevice marca USL.

 9. Oficial nu s-a afirmat nimic despre vreo vina a sefului STS, oficial nu s-a stabilit care ar fi vina sefului STS, dar vvp a declarat public ca va cere demiterea sa, iar tirul antenist s-a indreptat inca de ieri spre Marcel Opris.

  Lucian Lumezeanu:

  De ce vrea USL capul sefului STS? Vezi alte incercari de demitere

  http://www.ziare.com/stiri/accident/de-ce-vrea-usl-capul-sefului-sts-vezi-alte-incercari-de-demitere-1278841

 10. La Tel Aviv, în schimb, Traian Băsescu le-a povestit românilor de acolo despre relaţiile bilaterale extrem de bune dintre România şi Israel, despre cooperarea în domeniul industriei de apărare, medical şi al educaţiei. Şi amintit că în rândul comunităţii evreilor plecaţi din România se află şi foşti colegi de-ai săi de şcoala generală sau de liceu.
  Apoi a vorbit despre politica românească şi a ţinut să-i asigure pe cei prezenţi de faptul că România a rămas un stat democratic, un stat solid, pe picioarele lui, în care instituţiile își fac treaba.
  Traian Băsescu a precizat că politica se face nu pentru interesele unui partid sau ale corupţilor din el, ci în interesul ţării.

  „Cert este că România a rămas un stat democratic, un stat de drept care nu-i perfect, dar o să se perfecționeze. Le vom trece pe toate”,
  a spus el.

  În ceea ce-l priveşte, Băsescu a amintit că se află la capătut celui de-al doilea mandat, dar „va fi președinte până în ultima zi a mandatului”.

  „N-am obosit, deloc, mă simt ca în prima zi a primului mandat, dar mult mai experimentat. Și a propos de asta, în 2009 când am fost la Zidul Plângerii, am pus un bilețel și ce m-am rugat s-a împlinit. Și acum am pus un bilețel. Să vedeți ce alertă va fi acasă, ce-oi fi scris, dacă se împlinește”, a mai spus Băsescu, râzând.

  http://www.evz.ro/detalii/stiri/basescu-s-a-intalnit-cu-romani-din-ramallah-si-tel-aviv-ce-le-a-spus-presedintele-si-cum-1078221.html

  • salut
   Exact ce spuneam la postarea cu Fereastra Johari. Basescu vorbind despre colegii lui evrei din scoala sau liceu, despre biletelul pus la Zidul Plangerii dezvaluie voit elemente ale personalitatii care il fac mai uman, tragand comunicarea dinspre 3-Zona ascunsa (Fatada) spre zona 1) Deschisa (Arena). Exact ce trebuie sa faca mai mult scortosii nostri care nu inteleg ca charisma lui Traian e si ceva lucrat constient.
   2
   Felicit pe MRU pentru primul text spus perfect si direct, ca pentru alegatorul ne/semi interesat, pentru auditorul larg,clar in fereastra1 cu repetitiile acolo unde trebuie. https://copaculdinpadure.wordpress.com/2014/01/21/mini-antract-trist/#comment-113542

   inca ceva…Politicienii pot fi percutanti pe subiectele pe care chiar le stiu pe de rost…
   Victore stiu despre ce vorbesc ! Misto 🙂 (Chiar stie, Sotia sa este medic anestezist acolo unde poate sa ii povesteasca tot 🙂 si de acolo stie tot )

 11. Paralele divergente
  DPA si MC: implicatie si explicatie. Cum se vede, diferenta cea mare este aceea intre „ex” si „in”. Uimitor de raspandita confuzie…Hilton.

 12. Salut din coltisorul meu din Ardeal! 😆
  Mih,iti multumesc pentru acest topic,imi dezleaga gandurile si ma face pastasa la ideile unui politotog de exceptie cum e P.D.Aligiga.

  Sunt de aceeasi parere cu autorul invocat.

  Nu avem timp de dezbateri de idei pe teme de cultura ,arta,literatura,religie dintr-un simplu motiv ca,evenimentele politice ne coplesesc si crizele politice ne obliga sa facem comentarii pe temele zilnice.

  Ieri incercam sa ma detasez oarecum de toate acestea si sa va informez ca m-am dedicat lecturii de orice factura ,in aceasta privinta numai fac selectie riguroasa .

  Caut oaze de liniste sufleteasca,de placere momentana sau din contra ,de biciuire fata de biciuire a sentimentelor de revolta fata de esecurile problemelor mele existentiale .

  Asa ca,nu ma pierdeti asa de usor de comentarii pe teme politice.,intelegand cu claritate ca,ele fac parte din aceeasi existenta zbuciumata de cetatean si individ conectat la prezentul plin de contradictii si incertitudini.

  Acest preambul putea fi folosit pt.o postare de sine statatoare am renuntat la acest angajament cu ceva in timp in urma fata de viq si copac ,desi am fost solicitata cu insistenta sa colaborez.Motivul il cunoasteti.

  In concluzie,ma regasesc in confesiunea lui P.D.Aligica .Fac parte din si eu din majoritatea tacuta care nu are la indemana decat arma cuvantului insotita de sentimentul de revolta si asteptare

  Daca lumea cultural-stiintifica se deschide spre noi orizonturi ,intr-o epoca necesara de tranzitie,suntem si noi copacenii prezenti si contribuim dupa puterile si capacitatile noastre . 😆

 13. ipocrizia acestui mizerabil comunist PONTA; IL DUCE MAI REPEDE
  SPRE STALINISM:usurinta si nemernicia cu care amestecä tragedia cu deciziile politice, este criminalä-

  nimeni si nimic nu are voie sä stea in a salva o viatzä.
  se asazä acolo la victoria, si explicä ce fantastic merge tzara, absorbit, subventzii,mcv-favorabil-
  cum poate cineva normal la cap, sä-l suporte pe acest inpostor????

 14. paiatza buhäitä Cäcäräu, joacä in acelas fim populist, lipsä
  de responsabilitate de minimum bun simtz.
  cretinul Crin este un mizerabil oportunist, pt. a ajunge pe un scaun,
  minte ca si plagiatorul, se aliniazä la acoperirea ticälosilor.
  fereascä dumnezeu, ca acest buhäit Cäcäräu sä ajungä presedinte:

  GUVERNUL TICÄLOS SI IRESPONSABIL PONTA , TREBUIE DEMIS!!!!

  UNDE ESTE SOCETATEA CIVILÄ??? ESTE CUMPÄRATÄ???

  • Unde este Societatea Civila ? Care SC ? Ia, ici colo, mai exista cite o persoana care isi percepe binele propriu prin binele mai multora, in limitele legilor scrise si nescrise, ale bunului simt, masurii, onestitatii. Si care mai probabil nici nu se percepe a fi asa ceva, or parte din asa ceva (SC) Cam asta e societatea civila. Iar dintre cele inregistrate la judecatoriile patriei, 92% = strutocamile, restul, binevoitoare, cu obiective micute, ineficiente – impact social quasi nul.

  • Theo, servus! 🙂

   Mâine, un articol agățat la Copac despre Societatea Civilă la prima oră! 🙂

   Servus all! 🙂

 15. luminita,servus: 😆

  Bine ai punctat la comentu ‘de la 14:25. „Cu Basescu presedinte de tara, daca ar fi avut un partid sau o coalitie alaturi de el, in Parlament,Romania ar fi fost astazi pe un drum bun”.
  Asa este.Acum nu avem altceva de facut decat sa-i urmam prioritatile ,sa-l consideram politicianul etalon pentru alegerile viitoare.

 16. treaba cu remanierea este aburealä, sä potoleascä
  indignarea romanilor, nu ii credetzi:

 17. last,:lol:

  te-ai indoit vre-odata de carisma lui Base? Cred ca,NU!!!! 😆

 18. dora,
  draga mea prietenä, sunt f. supäratä de lasitatea romanilor,
  de prostia unor romani. sotzul meu este f.- calm si nu era asa inplicat ca mine.

  dupä aceastä tragedie, sotzul meu este teribil de indignat,
  stilu lui PONTA SI NEMERNICILOR DE IRESPONSABILI este criminalä
  el o dä rost cu altzi vinovatzi cu Bäsescu; cu laudele pe MCV:

  CRETINUL CÄCÄRÄU- ” NULITATEA GURALIVÄ” – este o rusine
  este exponentul degradärii politicii si mizeria oportunistä a liberalilor

  PNL – PARTID DE IMPOSTORI SI SECURISTI; SE INCADREAZÄ PERFECT IN USL

 19. INCÄ ODATÄ;

  SE VEDE DIFERENTZA DE POLITICIAN MARE CUM ESTE PRESEDINTELE BÄSESCU; SI
  SCARNÄVIILE STALINISTE CRIMINALE -USL

 20. A VRUT CUMVA CRIMINALII GUVERNULUI PONTA;

  SÄ INCHIDÄ GURA VICTIMELOR??????????????

 21. theo,
  eu chiar nu-l mai suport pe locatarul de la PlVictoria. A ajuns acolo in urma rezultatelor aleherilor din’012 cu majoritate zdrobitoare si cand presedintele nu avea alta alternativa decat sa-l desemneze premier -cu toata opozitia sa interioara.A acceptat si coabitarea ,numai pentru stabilitate politica si de linistire a apelor,desi stia ca acestea nu se vor linisti.

 22. CAND E VORBA DE SIGURANTZA ROMANILOR;

  NU VREAU SÄ AUD; DECLARATZII POLITICE A CRETINULUI MINCINOS PONTA SI NICI A LÄTRÄULUI crin

 23. DORA ;
  de acord cu tine, dar unde sunT romanii, care väd catä dreptate are
  presedintele?? sä-i väd indignatzi de mizeria de ponta cu gasca stalinistä. catzi vor mai murii?? dacä o sä fie cutremur??
  SÄ ASTEPTATZI VOI ROMANI LA ACEASTÄ GASCÄ INFRACTZIONALÄ!!!!!!!!!!!!!
  PROMISIUNILE NU O SÄ SALVEZE

 24. Nu,nu ne asteptam la nimic bun,theo ! 😆

 25. EU NU SUNT ADMIRATOARE A LUI PREDOIU; DAR DECAT UN USLINOS MAI BINE EL; IMI PARE RÄU- MRU NU ESTE ACTIV

  DAR FATUL CÄ PREDOIU DÄ IN JUDECATÄ 3 MINISTRI din
  haita infratzionalä PONTA , jos päläria:

 26. Mih,
  foarte bun articolul lui DPA, unul dintre intelectualii pubolici pe care-i admir (pe dansul poate chiar cel mai) mult…..insa urgentza este in alta parte. Un alt articol al dansului (acum vreo saptamana cred, nu mai stiu daca nu cumva l-am citit tot a9ici, la Antract) spunea cu subiect si predicat: trebuie sa BOICOTAM europarlamentarele, ca sa le blocam nemernicilor constitutia. In conditiile astea, partidele de opozitie care mai candideaza sunt ori tampite ori fac blat pe fata. Prin urmare, pana la vara, trebuie sa raspandim aceasta idee, trebuie, noi toti, satipam din toti bojocii: BOICOOOOOOOOTTT!!!!! Voua, celor care sunteti in Romania, va e oarecum mai usor decat mie, de aici, din Copenhaga. Prin urmare…..trebuie sa varsam unmunte de articole si de manifestatii stradale pe tema asta! Eu gandesc ca asta-i singura solutie, si ca de asta are nevoie Romania. So….tell me what/where/when i can do to help!
  Apropo, in afara de DPA, n-am vazut/auzit/citit nici o personalitate/ziarist/intelectualasa-zis de dreapta spunand ceva, pana acum, despre asta. Inexplicabil…..or else?

  • Liv, servus!

   Nu stiu ce sa-ti spun. Timpul tau liber este limitat…Dar cate un comentariu, sugestie cand ai vreme sunt bine binevenite.
   Cred ca si tine (si probabil, ca multi altii) ca sunt lucruri/gesturi de facut URGENT. Poate o idee ar fi sa trimitem cat mai multe mesaje (multe ca numar, un text scurt, repetat de cat mai multi) – pe face book, de exemplu (si sa cerem sa faca asta si cunoscutilor nostri) catre cei care au „voci sonore”, care au mai multa forta de mobilizare a societatii civile (intelectuali, jurnalisti, orice personalitate publica de notorietate care ar impartasii aceeasi stare de spirit cu noi, aceleasi valori si…Si toti, impreuna, presiune pe adormitii de politicieni din opozitie (daca nu s-o gasi si la noi un Klichko)
   Suna cam…naiv, poate. Poate are cineva o idee mai buna si mai ales EFICIENTA.

  • salut liv.In diaspora: votul pt. europarlamentare PE DREAPTA [asa incat chiar daca Ponta isi baga 2-3 parlamentari in plus sa nu se vada in plusul obtinut de populari prin votul celor din diaspora]. Boicotul pe Constitutie este evident necesar.

 27. Tot incerc sa va trimit un link aparut in Ziar Cluj despre impostorul Raed Arafat cu afacerile lui dubioase.Mi-a aparut si pe facebook,aici,NU!.

  Cine are mai mare dexteritate tehnica,rog s-o faca.Multumesc. 😆

 28. Salutare tuturor,
  O posibila explicatie pentru faptul ca Stroe nu a fost demis azi o da Realitatea TV :” Aparatura care trebuia sa localizeze avionul e la DGIPI, DGIPI e in subordinea lui Ponta. Ponta nu-l demite pe Stroe pentru ca Stroe poate sa spuna exact informatia din prima propozitie. Practic, Ponta ar trebui sa demisioneze impreuna cu Stroe de manuta, dar amandoi tac miseleste.”

 29. exact, europarlamentarele trebuiesc boicotate de catre opozitie.
  perfect de acord.

  • estu. Reconsidera te rog: europarlamentarele NU trebuie boicotate, ca sa nu trimita PSD exces de deputati in PE si sa strice compozitia PE. Asa ca la europarlamentare trebuie votat dreapta [in diaspora, romanii au voie sa voteze la europarlamentare pt. candidatii din tara in cauza] Rezulta ca diaspora poate contra miscarile PSD votand masiv dreapta. In definitiv 5 populari in plus (Franta, Italia, SPania etc) anihileaza cei 5 socialisti pe care i-ar impune PSD.
   In schimb, buletine de vot DIFERITE, asa ca poate fi boicotata Constitutia. Conteaza ca la comisie fiecare dintre noi sa REFUZE buletinul de vot in cauza si sa nu semneze lista, altfel se considera prezenta.

 30. Sebastian Lazaroiu:

  „Cine a zis la televizor ca i-au gasit si sunt bine?

  Marturie: „Cum am auzit la televizor de avion ne-am strâns în sat şi am pornit căutarea. Am venit până la cam un kilometru de aici”, explică un sătean din Horea. „Ne-au oprit!”. „Cum v-au oprit?”. „Păi ne-au sunat şi or zis că la televizor i-or găsit pe toţi teferi şi nevătămaţi şi să nu-i mai căutăm”. Oamenii s-au oprit din cătat, dar nu s-au dus către case. A apărut şi o glajă şi urările de bine: „Slavă Domnului că îs toţi bine”. Şi apoi poveştile despre cum de s-o putut întâmpla un accident. „Cum-necum, bine că îs toţi bine”. După cam o oră, iar sună telefonul: „Mai căutaţi, că nu i-or găsit”(http://ziuadecj.realitatea.net/eveniment/tristetea-salvatorilor-din-apuseni-foto–video–122467.html)”

  Cine? PONTA!

 31. Sabin Gherman / Look TV:
  „Daca tacem, meritam tot ce ni se intampla!”

 32. vvponta si stroe NU au respectat LEGEA:

  „Înfiinţarea imediată a unui Comitet similar celui anunţat de Victor Ponta, care să controleze dintr-un singur punct de comandă, funcţionarea tuturor instituţiilor implicate într-o salvare este însă obligatorie în „situaţii de urgenţă”, în România, încă din 2004. La acel moment, Guvernul Adrian Năstase a înfiinţat, prin ordonanţa de urgenţă 21/2004, un Sistem Naţional de Management al Situaţiilor de Urgenţă, în contextul atentatelor din Spania şi Rusia, dar şi a constatării că sistemul este ”parţial închegat”. Pentru ca acesta să devină realitate, o Hotărâre a Guvernului din septembrie 2004, HG 1489/2004, descrie în amănunt cum ar trebui să se înfiinţeze imediat o „celulă de criză” la Ministerul de Interne, sub conducerea ministrului şi în coordonarea prim-ministrului. Deşi ordonanţa şi legea sunt în vigoare, acest lucru nu s-a întâmplat după prăbuşirea avionului în Munţii Apuseni.”

  http://www.gandul.info/politica/comitetul-de-urgenta-anuntat-astazi-de-ponta-exista-in-lege-din-2004-daca-s-ar-fi-aplicat-legea-stroe-ar-fi-trebuit-sa-conduca-structura-11945300

  • Lazaroiu:

   „Ca sa acopere responsabilitatile premierului si Ministrului de interne (amandoi inca in functie), oficinile guvernamentale, A3 si RTV, fac eforturi disperate sa duca discutia spre STS.
   Eu cred ca nu reusesc decat sa si mai bata un cui in cosciugul credibilitatii.”

 33. PT: NEGLIJENTZÄ IN SERVICIU ,
  golanul Ponta si zombi Stroie la puscärie:
  AU OMORAT OAMENI, Ponta are si altele
  la activ:

 34. asa este täcetzi, maine o sä fitzi voi s-au unul din fam .voasträ
  sacrificatzi de cel mai incompetent guvern,avut vreodatä de romania:

 35. mIH,
  mai bine, dar nu-i iertatzi, iesitzi in stradä.

 36. sä vedetzi pe 24, dacä le dä muzicä, bäuturä si ceva de pomanä,
  romanii joacä langä nemernicu PONTA si CÄCÄRÄU

  AR TREBUII HUIDUITZI; ALERGAZI JAVRELE UCIGASE:

 37. Partidul Miscarea Populara are o problema si cu numele , nu doar cu marul din sigla.
  Cititi aici:
  http://www.ziare.com/ccr/avocatul-poporului/ce-a-stabilit-ccr-legat-de-partidul-miscarea-populara-si-avocatul-poporului-1278931

  • Despre asta e vorba:

   „In luna noiembrie, Senatul Romaniei a adoptat un proiect de lege prin care partidele sa nu mai poata folosi denumiri ale unor fundatii, ceea ce ar interzice de facto Partidul Miscarea Populara, care poarta aceeasi denumire ca si Fundatia Miscarea Populara.

   Presedintele Traian Basescu a sesizat CCR in legatura cu neconstitutionalitatea acestei legi, atragand atentia asupra caracterului ei retroactiv. „Regulile privind denumirea asociatiilor, fundatiilor si federatiilor nu erau reglementate in trecut, iar noile reguli, pentru a fi in acord cu principiul constitutional al neretroactivitatii legii, ar trebui aplicate numai pentru viitor, nu si pentru trecut”, se arata in sesizarea de neconstitutionalitate publicata pe siteul Administratiei Prezidentiale. „

  • Aici nu-i vina lor: proiectul de lege (autor un liberal, parca) a aparut ulterior PMP. Gaselnita de bagat bete-n roata…

 38. A3 ,este vocea organizatziei de crimä organizatä USL

  turnätorul sperä si el …………….
  poate sternele il protzäpesc unde meritä.

 39. hello, bonsoir,

  @judex,
  cine este MC? la cine te-ai referit caci nu am reusit sa descifrez.
  mersi

  @prlg,
  nimeni, dar absolut nimeni nu face campanie electorala din aceasta tragedie, nici macar uslinosii, pentru ca si-au dat seama ca ar trebui sa-si dea demisia, iar unii din ei chiar sa dea socoteala.
  oricum DNA a demarat o ancheta si poate vom afla vinovatii.
  sau tu te uiti la alt ”film”?

 40. Catalin Prisacariu: Pentru Ponta, un roman bun e un roman mort

  „Frustrarea, indignarea si stupefactia multora dupa lipsa de empatie si reactie a premierului Victor Ponta in cazul avionului prabusit ieri in Apuseni nu doar ca sunt perfect justificate, dar, mai grav, descopera un cinism politic fara egal in viata publica romaneasca.

  Cinism care poate fi rezumat astfel: pentru Victor Ponta, premierul Romaniei, un roman mort este mult mai valoros din punct de vedere electoral decat unul viu. Cinismul lui Ponta nu este o figura retorica, este o atitudine pragmatica, demonstrata cu fapte si cifre. Sa facem putina istorie recenta……………..”

  http://www.ziare.com/victor-ponta/premier/invitatii-ziare-com-catalin-prisacariu-pentru-ponta-un-roman-bun-e-un-roman-mort-1278652

 41. cititzi in adevärul-de L :AVRAM
  UN ARTICOL BUN, de sinistru „tänase scatiu”

 42. thanks, mih,
  MC = Mircea Cartarescu.
  🙂

  +

  dar mai iresponsabil de javra mi se pare si Dezastroe il stiti pe dezastroe, radu dezastroe care este mihnit ca nenorocirea s-a intimplat sub mandatul lui….

  adica daca acei oameni mureau sub alte mandate, dezastroe ar fi fost fericit????
  nu inteleg, atita cinism ticalos mai rar…

 43. Raportul guvernamental spune ca „pilotul Adrian Iovan ar fi stat de vorba cu centrul de control de la Cluj”…

  Care centru de la Cluj NU EXISTA, deoarece el a fost DESFIINTAT.

 44. „Ce inseamna STS?


  – Salvează-Te Singur.”

  doar romanul este mare poet, nu-i asa?
  🙂

 45. SKORPY;
  SUNT TOTZI NISTE DEMENTZI!!! sunt sinistrii:
  in frunte cu golanul PONTA

 46. AR TREBUII HUIDUITZI TOTZI!!!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s