SOCIETATEA CIVILĂ

Motto: Ce este și ce face ea. Da’ părinții ei știe?!

Departe de absurdul spectacol politic din ultima vreme, da’ nu deconectat complet de el – prin grija televiziunilor și netului – m-a pocnit așa un gând ca o castană picată drept în creștet pe timpul unei plimbări prin parc: «Dom’le, da’ aci lipsește un personaj cheie! Care tace de nu se mai oprește când ar trebui să ne spargă urechile cu avertismentele sale, pe măsura bau-bau-lui care prinde tot mai multă consistență, cu fiece clipă în care ne facem că nu-l vedem.»
Acest Mut românesc poartă și un nume – Societate civilă!
…și n-ar trebui să fie deloc mut!
Dar uite că este!!!
…pentru că aproape nu este, adică nu există!
Definițiile termenului, atât on line cât și on paper, plecând ori de la componență, ori de la modul de acțiune, ori de la relația cu statul, cu economia, cu mediul de afaceri sau altele, au toate ceva comun, foarte important:
Societatea civilă este însoțitoarea inseparabilă a Democrației!
Cresc împreună, prosperă împreună sau se prăbușesc împreună!
Ad usum Romani (ăștia d’acu și d’acia, nu de la Roma!), o definiție a dlui Nicolae Manolescu ( http://www.romlit.ro/societatea_civil ) pare cea mai potrivită să creioneze necesarul chip al Societății civile românești care ar fi trebuit măcar «să fi dat în pârgă» până acum:

«O democrație a indivizilor și grupurilor care să controleze democrația statului»

Politicienii – la putere sau în stand by – „taxați” de societatea civilă ori de câte ori o iau razna pe miriște?!
Ce vis frumos!
Unde am fi fost acum dacă ar fi fost și adevărat?!
Si de ce nu suntem?!
Nu cumva și din cauza „părinților” ei care au știut prea bine încă din ’90 ce să nu facă SocCiv?!
…și care în loc să o crească așa cum trebuie, au format-o ca „târfiștină a puterii” cu fasoane de fecioară neprihănită pentru ochii fraierilor, dar cu „tarif adaptat la serviciile oferite”?!
Personalități care ar fi putut fi „tutorii” autentici ai Societății civile în formare s-au folosit de ocazie pentru a-și muia lăbuțele în putina cu miere a Puterii.
De la „falnicii” dizidenți anticomuniști la venerabilii cu aură de eroi și dosare de turnători la securitate, de la liderii de sindicate foarte vocali la împărțirea moștenirii UGSR până la sacerdoții de mai toate confesiunile ademeniți de ochiul dracului din haznaua puterii, de la nume cu oarece greutate din media postrevoluționară până la sefii de ONG-uri cu conturi girate de guvernele în funcțiune – toți aceștia posibili piloni ai Societății civile au fost scoși din joc de „cariul lăcomiei de putere”.
Acum ce a rămas în locul d-rei Socciv?!
O mână de profeți vestitori ai unui viitor sumbru în care Coana Mare Dictatura își va face de cap;
o mână de je m’en fiche „că aștept să-mi iasă actele”;
o mână de neznaiki «că nu mă intereasză politica»;
o turmă de „rupți” de realitate, bună de băgat în seamă doar în preajma alegerilor prin procedee grosiere gen un mic și o găleată sau altele savante de tot (termopane Johari, ș.a.).

…cam puține mâini și cam mare turma, slab material de reconstrucție!!! :mrgreen:

OldH

277 responses to “SOCIETATEA CIVILĂ

 1. Buna dimineata!

  Au! Subiectul asta doare. Asa cum doare un membru fantoma. Un membru amputat…
  Spatiul Societatii Civile, prin retragerea si/sau neimplicarea unora (inclusiv fiecare dintre noi), a fost ocupat de Falsa Societate Civila.
  Si daca a fost greu spre imposibil sa ocupam un spatiu relativ gol, va fi si mai greu sa ocupam un spatiu „cucerit” de impostori.
  Singura sansa ar fi sa nu ne fie frica de „greu” si sa nu-l inlocuim cu „imposibil”.

  • Intentionat. Bombo a declarat repede niste ONG de interes national si cu asta A CUMPARAT (MITUIT) deputatii nationalitatilor care capata bani de la guvern.
   Altii, alde Voiculescu etc, au sifonat bani europeni. (adaug aici pe Liviu Mihaiu, Mircea Toma si destui altii..)
   Cei cu frica lui DUmnezeu fac acum marunt din buze

 2. Old,

  Binevenit, oportun subiect! Multam pentru articol!

 3. Buna dimineata.

  Societatea civila romaneasca, privita in parcursul ei, a inselat asteptarile. Cand am crezut ca mi se adreseaza mie si celor ca mine m-am trezit cu emanati ca Victor Alistar, Renate Weber, Alina Mungiu Pippidi.
  Iata-l si pe Nicusor Dan care de fapt ce vrea? Imi transmite mesaje care il situeaza clar de o anumita parte a „politicului”. Societatea civila romaneasca este plina de indivizi care fac politica pe fata sau care sunt aserviti politici. Avem o societate civila alterata in menirea ei.
  O parte a societatii civile a facut pasul inapoi in vreme ce Romania inainteaza nevrozata victor-ios spre o dictatura de tip Victor v…..
  Paiul de care m-as mai agata este crearea unei societati civile virtuale, prin intermediul Internet-ului care ar putea creste coeziunea sociala, ar facilita accesul la informatie si ar mobiliza participarea populatiei la diferite actiuni.

 4. neata,

  nu cred ca in ultimii 25 +45 de ani sa fi existat in Ro societate civila adevarata….

  altfel nu am fi avut un ceausescu – nici o tara fost comunista est-europeana nu a avut asa ceva, exceptie Rusia, dar nu vorbim de ea,
  altfel nu am fi avut politruci pucisti cleptocrati si nici televiziuni tip Goebbels cum nu exista in toata Europa, cred ca nici in Rusia nu exista televiziuni tip latrine_tv.

  • Skorpy. Am avut vreodata in istorie o societate civila alta decit a boierilor generosi din zona 48 si dupa ?
   Este de ras in hohote: Cei care au militat pentru eliberarea tiganilor au fost boierii generosi proprietari de tigani, cei care au facut improprietarirea au fost boieri proprietari de pamanturi. Nu am avut societate civila si nici nu prea avem.

  • Scorpionule, prea tare înţepătura.
   Fără discuţie că totuşi a existat o societate civilă, destul de activă deşi în fază incipientă după deceniile de stalinism şi ceauşism, urmate de succesul de necontestat al infiltrării cu numeroşi „cai troieni” sau cu personalităţi opunând minimă rezistenţă planurilor de destabilizare a ei, aplicate „neabătut”, zi de zi, ceas după ceas. Totuşi, această societate civilă atât de blamată, a avut un oarecare impact asupra ELECTORATULUI. Aşa au putut câştiga unele drepturi, aplaudacii amorfi, aflaţi veşnic în starea de amorţeală, prea bine cunoscută..
   Pe alt plan, spre mica noastră (să ne autonumim … democraţi) mângîiere, unele alegeri au fost „câştigate” (la mustaţă ….. tăiată!) cu ajutorul unor miracole, sau mai la obiect, datorită existenţei unor lideri precum Coposu, iar mai târziu, … Popeye/Băsescu cu ingineriile sale (partinice) apropiate de magie.

   Nu cred că atacarea acestei SOC. CIV: RO, atât de anemice, poate duce la ceva bun. Mai ales că majoritatea atacatorilor de pe partea „dreaptă” a baricadei, sunt CHIBIŢI!!. Adică ALŢII să se apuce de treabă, iar noi, inclusiv eu, să sporovoim ore întregi, pe margine, la căldurică. Firesc, fiecare îşi găseşte un noian de scuze, serviciul, casa, vârsta (eu am 75 de ani), boala, FRICA, etc.

   PS. A avut loc un accident aviatic cu masive implicaţii politico-sociale în RO?

   laplopulcuportocale

 5. salut oldhashu, Nimerita postare.
  mai intii personal: „o turmă de „rupți” de realitate…… sau altele savante de tot (termopane Johari, ș.a.)”
  Intrucat eu sunt singurul cu termopanul Johari cu Jidanul Zipf broscarul Pareto si grecoteiul Pitagora zic doar ca: procedeele sunt simple si obligatorii pentru cei ce managerizeaza un partid si se intreaba de ce nu trec de 4% si cei ce vor sa managerizeze eficient o tara. Nu sunt simple pt cei ce nu ii intereseaza si sunt deadreptul rizibile pentru elevii ce nu vor sa le invete caci nu e materie de bacaloriat.

  • last, salut! 🙂

   ai observat, cred, că articolul meu e construit ca o „basculă” între negru și alb, negativ și pozitiv.
   Dacă pentru negru am avut la dispoziție «micu’ și găleata» pentru alb am folosit referința ta 😉

 6. cred ca gresesc cei care spun «că nu mă intereasză politica»; pentru ca ei nu stiu ca viata lor este mai buna sau mai rea in functie de deciziile, legile, pasii pe care ii fac politicienii sau politrucii…..

  dar asta se mai si invata, dar unde?
  🙂

 7. România a mai făcut un “progres” remarcabil în ultimul an: guvernul a crescut datoria publică în raport cu Produsul Intern Brut. Așa cum arată azi Eurostat, în perioada trim. III 2012 și trim. III 2013, ponderea datoriei în PIB a sporit în România mai mult decât în principalele economii din Europa Centrală și de Est: Polonia, Ungaria, Cehia și, bineînțeles, Bulgaria

  http://logec.ro/dinamica-datoriei-publice-cea-mai-ridicata-din-europa-de-est/

  • salut. Noroc cu limitele impuse de UE! altfel dezmatul bugetar era si mai evident. Dar NOI NU FOLOSIM aceasta info mai deloc: cand zbiara unii despre imprumutul de la FMI (din care numai 6 mld s-au dus la guvern) replica ar trebui sa fie ca Ponta in doi ani de deficit bugetar a adaugat cam 6 mld. la datoria STATULUI.
   PS. Datoria publica implica si obligatiunile puse pe piata de municipii [de ex.]

 8. Cred ca atunci cand vorbim despre societatea civila, ar trebui sa avem in vedere si importanta unei anume mentalitati individuale. Care ne lipseste. Si pe care am face bine sa ne-o dezvoltam…individual. Nu-i suficient sa asteptam sa vina altii care sa inchege aceasta societate, sa-i fie lideri, parinti…E nevoie de ei, dar putem face fiecare cate ceva.

  Mi-am adus aminte de un episod relativ recent care m-a impresionat. O fetita de opt ani (cred), care mai avea foarte putin de trait din cauza unei boli necrutatoare, a scris pe facebook ca isi doreste sa mai apuce sa asculte colinde cantate in strada.
  Peste zece mii de oameni au raspuns mesajului ei si s-au adunat in fata casei acestui copil si au cantat colinde…

  Nu stiu cati oameni s-au adunat de exemplu ieri, la Statuia Aviatorilor. A existat un mesaj, un apel. Nu are importanta cine l-a facut.
  Cred ca oriunde intr-o lume cu reactii firesti, indiferent de existenta sau nu a unui mesaj (sau de cine l-ar fi initiat), o tragedie ca aceea din Apuseni, in care moartea a avut COMPLICI incompetenta, nepasarea, cinismul celor direct si legal responsabili intr-o atare situatie de urgenta, ar fi impresionat profund (empatie, compasiune) dar ar fi si revoltat profund (asa cum ne-a revoltat si pe multi dintre noi), si ar fi SCOS IN STRADA sute, mii, zeci de mii de oameni…

  • Mih,

   nu că aș vrea să scot iar în față “greaua moștenire”, dar niște noțiuni care sunt ingredientele nevăzute ale societății civile – solidaritate, voluntariat, compasiune și altele care tin de legăturile neinstituționalizate intre oameni au fost atât de viciate în esența lor prin politizare excesivă înainte de ’90 că numai pomenirea lor ne trezește reflexul de respingere similar cu cel al unui ars ce vede focul.
   Oamenii cu un IQ peste un anumit prag pot contracara această reacție…
   …și poate generația de după ’90, deși dacă ar fi să ne luăm după tânarul @prlg…

 9. Eu nu sunt baba culturala scriitoare sau artista . Eu o spun mai simplu:
  @Old: Societatea civila … insoteste democratia.

  La noi democratia a venit cu harzobul din cer, la 1 ianuarie 1990 din ordin de afara si a fost mentinuta tot cu impulsuri din afara.
  Nu a creat-o o societate civila.
  2
  Ce este societatea civila ? Definitie TDS
  Pai este cand intra 2 tigani zdraveni in tramvai si molesteaza o femeie sau fura portofele. Reactioneaza hotarat prapaditii din tramvai cu riscul de a vedea shuriul tiganului ? sau se uita pe fereastra sau pleaca capul, Nu o fac
  Daca s-ar revolta si ar risca pentru asta ar fi societate civila, asa nu sunt decat o populatie cu bilet de tramvai.

  3
  @fini: Alistar, Mungiu, Weber, Pippidi nu sunt emanati a ceva. Nu exista chiar nimic cand s-au dus la trebonal sa isi infiinteze asociatiile (unii cu banii oferiti de soros ). Chiar nu exista o societate civila la care ei sa devina motzul.
  Tot asa si cu dreapta. Infiintam in draci partide de dreapta si le sciziparizam cand 2 sefi se cearta si nu ii incape un singur partid, fara sa avem o dreapta la nivelul societatii si fara sa o organizam. (toti si-au facut intii fundatii transformate instantaneu in partide)

 10. Este societate civila multimea care s-a adunat si a cerut starpirea maidanezilor cand a murit Ionut ? Probabil ca da

  Este societate civila multimea soferilor care au platit cu maruntis si au facut sa scada incasarile benzinarilor ? Probabil ca da

  Este socetate civila multimea imensa a celor ce au urmarit la tv criticile desantate facute de Traian Basescu umilindu-l pe singurul roman, om , care a facut ceva pentru poporul nostru, venind tocmai din Palestina pentru asta. domnul Raed Calafat ? Si care au protestat in toata tara : Cluj, TgMures, Vintu de sus, etc, iar la Bucuresti au venit de la Universittate pana la Cotroceni, strigand cu manie Iesi afara javra ordinara ? Da, sigur ca da , ei sunt societatea civila !

  • last,

   pentru exemplul trei, afirm: da, este «societate civilă cu tariful adaptat serviciilor oferite» 🙂
   E bine ?!

   • E Corect si e bine,
    Doar ca: daca in privinta manifestatiilor de atunci din decembrie in care protagonistii erau tarifati de A3 sau erau revolutionari ce le lua Boc stipendiile, in cazul dlui Calafat au iesit oameni buni cu inima mare din orasele patriei si multi, studenti, suporteri steaua etc etc.

 11. Off topic

  Sorin Ovidiu Vântu a fost adus, joi, la Parchet, cu mascații, acesta încercând să fugă din țară, relatează B1 TV.
  Vântu deținea acte de identitate false, emise în Republica Moldova, pe numele de Sorin Haralambie./ stire B1

 12. Inca un off topic:

  „Procurorul general al României, Tiberiu Niţu, a declarat, joi, că este analizată posibilitatea unei anchete referitoare la modul în care au acţionat autorităţile în cazul accidentului aviatic din Munţii Apuseni.”

  Ok, dar de ce „posibilitatea”??? E OBLIGATORIU!!!

 13. Calafat – foarte nervos in fata reporterilor…

 14. Oamenii cumsecade, buni, cu inima mare, ar trebui sa se maturizeze… Pentru a nu mai fi vulnerabili la dezinformare, manipulari, minciuni…
  Si nici o mai mica inclinatie spre mitul „salvatorului neprihanit” n-ar strica…

 15. Deseori m-am intrebat ce este o societate civila?

  Unde si cum functioneaza?Ce reguli scrise si nescrise ii stau la baza?

  Cred ca sunt multi care se intreaba si dau din umeri,negasind aceasta nebuloasa pe nicaieri..nici atestata legal,nici macar in rolul ei definit ca si activa.
  Orice societate civilizata atesta existenta societatii civile care este singura componenta ce poate actiona impotriva unor decizii ale statului prin diverse structuri neguvernamentale(ong.uri,sindicate,miscari ecologiste,organizatii profesionale,asociatii religioase,culturale, filantropice ,diverse cluburi sportive si nu in ultimul rind media)

  Faptul ca exista in Romania sute de Ong-uri care isi atribuie competente absolute in ce priveste societatea civila ne demonstreaza rolul si scopul pentru care au fost infiintate…exemplele date si actiunile lor proguvernamentale sau chiar politizate ne indica confiscarea publica a scopului unei societati civile autentice..

  Societatea civila trebuie sa fie cu scop nelucrativ si capabila sa amendeze sau sa intareasca deciziile statului de natura politica sau economica.

  • Cauta pe google sau pe wiki si te luminezi. privind definitii, istoric, evolutii

   Interesandu-ne societatea noastra civila care la fel ca si electorata de dreapta este sublima dar lipseste cu desavarsire 🙂 asimilez ce spui tu aici: „Orice societate civilizata atesta existenta societatii civile” sub forma :
   se pare ca nu suntem o societate civilizata daca nu avem o societate civila sau macar ca: avem o societate civila pe cat de civilizata este populatia Romaniei.
   Probabil ca pe masura ce ne civilizam va creste si SC si ca o SC mult peste nivelul populatiei medii risca sa fie trasa rapid inapoi de restul plutonului.

 16. Last
  In calitate de basist cu carte veche de fan
  Protestez impotriva exprimarii (,fie si de natura ironica fina ,)din postarea de la ora 9,52//
  Ma simt lezat si nu stiu cum de nu realizezi ca tot timpul faci asta…nu numai cu mine…

  • @mark, sa protestezi e simplu dar …… daca tu chiar vrei sa intelegi…. Desi eram sigur ca majoritatea copacistilor inteleg sensurile fara explicatii.
   uite:
   tocmai pt ca esti basist la fel ca si mine.tindem sa evoluam in borcan.
   Eu spun acolo ce inca crede peste 60% din populatie, si trebuie sa nu ii ignoram. Stim ca sunt prosti, dar sunt multi si nu putem sa facem abstractie de ei cand iesim pe strada sau la vot.
   ….
   Procesul e mai complicat chiar si pentru mine:
   1) Calafat era inainte de coliziunea cu TB un erou. Era erou si pentru mine.
   2) Coliziunea cu Basescu. Eu trec de partea lui Basescu desi nu eram familiarizat cu reforma sanatatii – nici acum nu sunt specialist desi am doctori in familie. De ce?” . Pentru ca sunt Fan Basist si stiu ca Basescu nu prea greseste.
   3) Abia dupa aceia am inteles, vazandu-i pe toti ca unul, vazand ca Politeia ii dadea sfaturi lui „Basinescu” de comportament ca TB avea dreptate, si ca era ultimul moment in care putea sa miste din loc reforma sanatatii atat de draga lui,

   Restul lumii:
   70-80 % din populatie erau in faza 1) iar la 2) fiind indiferenti fata deTB daca nu ostili, l-au crezut pe Calafat astfel ca acum, la 3) au ramas cel putin 60% care inca cred altfel decat noi.

   • Nu sunt un basist ca tine.Nimeni si nimic nu m-ar determina sa folosesc impotriva Presedintelui un limbaj licentios sau inadecvat personalitatii.Punct.

    • Bine. Suntem 2 basisti diferiti. Traiasca biodiversitatea 🙂
     Felul in care imi raspunzi, ma usureaza. Eu am ffff multe de gandit dimineata asta pt un client, asa ca faptul ca nu mai trebuie sa iti dau tie explicatii simple si coerente e chiar un ajutor. Multumesc mark

 17. Notiunea de societate civila reprezinta al treilea segment absolut necesar intr-o democratie autentica,cel care monitorizeaza cele doua parti ale unei societati:economia si politicul.

  Putem spune ca este societate civila acea parte care este organizata POLITIC?
  Asa cum s-a intimplat in 2012 cind s-au organizat manifestari impotriva Presedintelui si a guvernelor Boc si Ungureanu?

  Vizibil politic

  ,cu mitinguri si discursuri tinute de lideri politici,sustinute financiar pentru mercenari si aprobate sau supervizate de contracte si conventii dintre politic si organizatii cum ar fi cele sindicale militare,cluburi sportive,ale revolutionarilor cu acte false,si chiar ONG-uri amintite intr-un document publicat ,in care se promitrea de catre USL favoruri si bani?
  Si chiar cu sindicatul politienesc ,in frunte cu Blaga ,cel care s-a dus la Cotroceni strigind presedintelui JAVRA ORDINARA???

  Evident ca NU!
  Mistificarea si dezorientarea au crescut la nivelul unei politici anume pentru a induce populatia in eroare,pentru a o directiona in scopuri murdare,spre a face jocurile unora dornici de confiscarea Puterii.

  Nu asa s-a intimplat in 1989??
  O lovitura de stat a fost autentificata ca o revolutie spontana…

 18. Miscarea ecologista care a adus in strada mii de participanti se poate inscrie intr-un protest autentic al societatii civile.
  Organizarea aproape ireprosabila,mai ales din punct de vedere tehnic a unei categorii sociale,participantii fiind unitar incadrati ca stare materiala,virsta,cultura… ar fi un raspuns pentru o definitie.

  Scopul bine determinat …
  Pina la un punct.Cind au aparut bannere cu Jos capitalismul.Cind jandarmii i-au pazit si i-au indrumat ca si negociatori.Cind protestul lor a fost detasat de puterea politica care a autorizat si care a avansat inceperea lucrarilor la Rosia Montana.
  Ecologistii nu si-au tintit nici guvernul,nici Puterea (USL,Parla,ment,partide,lideri)
  Pentru ca au fost de acord cu instalarea acestei puteri,prin tacerea si absenta lor din strada in vara PUCIULUI 2012.
  Pentru ca protestul nu a vizat vinovatii…
  Ramane intrebarea
  Ce forta oculta are aceasta preocupare pentru manipularea la ORDIN a mii de oameni??
  Cum se realizeaza?
  Un posibil raspuns poate fi existenta acelor ONG-uri ,printre manifestanti,cele pe care le denumeam a fi notorii la confiscarea societatii civile si indreptarea acestei potentiale puteri populare spre interese de grup ,private si politice.

 19. Uşor OFF TOPIC.

  Se mizează mereu pe memoria scurtă a românului.
  Vă aduc eu aminte:

  Din luna decembrie 2012 DGIPI se află în subordinea Prim Sinistrului W Ponta.
  Prin urmare, el este singurul răspunzator pentru că nu a dat ordinul prin care DGIPI ar fi putut folosi IMEDIAT softul pe care-l are în dotare, de localizare imediată şi cu precizie de câţiva metri a oricarei persoane.
  Nu numai demisia lui Stroe trebuie cerută, ci şi a lui Ponta W şi trebuie judecaţi pentru crimă cu premeditare.</b<

 20. Am un exemplu personal ,in ce priveste PRO Democratia,a lui Pirvulescu..
  La prima suspendarea a Presedintelui, m-am inscris ca voluntar in urma unui apel facut de aceasta organizatie…ca observator intr-o sectie de votare din judetul Bras.ov…
  Am fost la instruire,am primit mapa ,m-am dus la sectie,am notat observatii pertinente(care ar fi trebuit sa genereze contestatii) si a doua zi cind m-am dus sa predau mapa,la sediul Pro Democratia NU ERA NIMENI.INchis.Am revenit mai apoi..la fel de inutil.

  Ce face domnul pirvulescu??Nimic altceva ,decit SERVESTE politicul..in solda PNL…notoriu cu impotrivirea sa pentru referendumul destinat votului uninominal,coautor la initiativa guvernului tariceanu cu strutocamila legii prin care s-a admis ca oamenii de casa a unui partid sa acceada in Parlament de pe locul II,NEREPREZETATIVI,ci NUMITI de partide.
  Cazul Ghise.
  Cazul Antonescu. si multe altele,prin care s-a incalcat CONSTITUTIA.

  Acelasi mare profesor in democratie,dl.Pirvulescu..este implicat ,in acest moment in modificarile constitutionale propuse de PNL…
  Ce gir se poate acorda acestui ONG????

 21. Societatea civila nu inseamna (sau, nu trebuie sa insemne) o inregimentare politica. Nici macar atunci cand inregimentarea ne … convine.

  Inainte de a-i critica pe altii, fiti putin atenti si la ceea ce se petrece la … umbra copacului, fiindca va este la indemana. Nu sunt suficiente doar declaratiile de intentie.

  Acceptati intr-adevar dezbateri, pe argumente? Eu vad ca nu. Desi, asa afirmati public (https://copaculdinpadure.wordpress.com/about/)

 22. bunä,
  asearä l-am väzut pe bleaga, un sac inpäiat, un mizerabil ce nu a spus nimic, absolut nimic. cu asa un sef. nici la zoo nu-i primeste
  JALNIC MANGAFAUA.

 23. am väzut azi mai bine, reactzia lui calafat -altrahat,
  un mizerabil arogant, un nesimtzit care prin nervpozitate si invinuiri,
  isi ascunde propia vinä.

  se comportä ca un comunist sadea, asa fac romanii, pe presedinte
  l-au huiduit .dar il tzin in bratze pe comunistul palestinian, ce este
  uns cu toate alifiile, s-a dus la A3- haznaua turnätorului sä-l spele
  de päcat.

  cand se vor trezi romanii???

  CAND VETZI APRECIA CE PRESEDINTE AVETZI????

 24. Arafat este un mare nerusinat, declarä ” s-a fäcut totul ,tot ce trebuia”

  NERUSINATUL ASTA NICI NU ERA IN TZARÄ; CUM ISI PERMITE
  ACEST OPORTUNIST; PLIN DE SMECHERIE SÄ MINTÄ????

  ASA VÄ TREBUIE ROMANI; ARAFAT ESTE UN COMUNIST
  SUB ACOPERIRE; CE MINTE SI ESTE AGRESIV; CA TOATÄ HAITA
  ROSIE:

 25. asearä am auzit ceva f. interesant.

  SINDICALISTUL POLITISTILOR, a transmis lui ANTONESCU o
  rugäminte, dacä il schimbä pe STROIE, il roagä sä nu-l punä
  pe DAVID, asta spune ce catastrofä monumentalä a fost cretinul David

 26. D-AVID, nu trebuie sä ajungä din nou ministru, a fost
  o catastrofä de ministru, un drogat – cand a fost prins
  a spus cä erau a unui chirias, un mincinos, omul acela
  era cu mult inainte , in olanda la zdup.s-a musamalizat:
  ca ministru a fäcut numai tampenii, au dat demisia f. multzi
  din cauza lui.

 27. Parvulescu , este un oportunist, nu numai el este sluga PNL, dar si sotzia lui lucreazä pt. ei:

 28. Radu Stroe demisioneaza. Daca nu vor demisiona si altii ……norocul lui kkrau.
  Din asta castiga cel mai mult PNL-ul.
  Oamenii..fraierii vor vedea ca e un partid dinamic, si de incredere, profesionist dintre noi si pentru noi si care nu se cramponeaza de guvernare atunci cand are de facut revolutia b unului simt, revolutia dreptei pentru intreprinzatorii dinamici, revolutia bunastarii pentru cei saraci si oropsiti.
  Panaceul de care avem nevoie. 😦 Les salauds ….

 29. last,
  asa este, cäcäräu a prins din zbor cä poporul e nemultzumit,
  si vrea sä prosteascä , cu demisia cäcärezei.

 30. un articol exceptzional a lui TUDOREL URIAN in evz
  ROMANIA DUPÄ BÄSESCU…………………….

 31. mai putetzi suporta declaratziile mincinosului patologic PONTA,?
  eu nu, nu mä uit la tampeniile debitate de handycapat

 32. Salutare tuturor,
  Dar cand se vor ocupa televiziunile de stiri, societatea civila si de incompetenta de la Min. Transporturilor?
  http://www.curentul.ro/2014/index.php/2014012395711/Actualitate/Incompetenta-Ramonei-Manescu-si-a-CIAS-in-operatiunile-de-salvare-la-accidentul-aviatic-Demisia.html

 33. stroie, nu este copetent, dar este si tampit. isi dä demisia,
  citeste niste bazaconii stupide , dar si asa se incurcä
  si asta a fost pus ministru???

 34. UITE CÄ MORTUL ESTE DE VINÄ’

  nu au rusine, aceastä gascä mizerabilä Ponta

 35. catzi ministrii au schimbat, acest guvern incompetent???

 36. CRED APROXIMATIV 20

 37. Ies pentru vreo două ore, programu’ de seară în gospodărie! 😉

 38. eu väd multzi ministri , ce trebuiesc schimbatzi.

  grapini-cretini, oribilä la propiu si figurat
  tartitza grasä campeanu este o plosnitzä incompetentä
  nistor, cu pärere de räu, un intelectual gäunos
  dusa este si el un amärätzel animälut
  nitzä o caricaturä parvenitä
  SOVA- un prieten ce ascunde dosarul BECHTEL- MILIOANE FURATE
  DRAGNEA manipulator si mizerabil escroc, ce a creiat o retzea teroristä de fraudare a alegerilor,

  etc.

 39. ion,
  te rog ,dacä te intanlesti si vorbesti cu stele,
  in ele ce mai avem sperante ; iar” traducätoarei”
  MULTZUMIRI!

 40. Daca stroe a fost pana la urma obligat sa-si dea demisia (nu din motive de constiinta, ci pt ca strica imagineaq sefului sau de partid), vvp sfideaza mai departe pe toata lumea, minte si fuge de responsabilitatati.
  Sa mai repetam:

  „(…)Înfiinţarea imediată a unui Comitet (…) care să controleze dintr-un singur punct de comandă, funcţionarea tuturor instituţiilor implicate într-o salvare este (…) obligatorie în „situaţii de urgenţă”, în România, încă din 2004. La acel moment (…) [s-]a infiintat prin ordonanţa de urgenţă 21/2004, un Sistem Naţional de Management al Situaţiilor de Urgenţă (…). Pentru ca acesta să devină realitate, o Hotărâre a Guvernului din septembrie 2004, HG 1489/2004, descrie în amănunt cum ar trebui să se înfiinţeze imediat o „celulă de criză” la Ministerul de Interne, sub CONDUCEREA ministrului şi în COORDONAREA prim-ministrului. Deşi ordonanţa şi legea sunt în vigoare, acest lucru nu s-a întâmplat după prăbuşirea avionului în Munţii Apuseni.

  Actul normativ menţionează explicit şi cine trebuie să preia comanda rapid: ministrul de Interne, acelaşi care prin ordin ministerial, desemnează membrii din rândul secretarilor de stat din mai multe ministere şi din cel al şefilor instituţiilor guvernamentale implicate. (…)

  În locul acestui Comitet, raportul oficial prezentat în Guvern, menţionează la comandă doar ISU Alba. „(Ora, n.red.) 16.29 – MApN a luat legătura cu ROMATSA şi a transmis disponibilitatea ministerului de a participa cu forţe la acţiunile de căutare/salvare. Şeful de tură ROMATSA a informat că acestea sunt coordonate de ISU Alba.”

  Artic. in Gandul: ” Comitetul de urgenţă anunţat astăzi de Ponta există în lege din 2004.(…)”

 41. Eu am o mare nedumerire……pana acum ni s-a prezentat la teveuri ce sistem medical spăgist avem ….medici prinși in flagrant cu șpagă ,de la cei mai mari pană la cei mai mici ,medici care nu ridică nici măcar o seringă fără o șpaga consistentă,de la țuici,carne si țigări pană la mii de euro ,cei care operează …..bun !!!!

  Acum ,aflam dintr-o dată ce medici minunati si extraordinari avem ,dedicati meseriei ,care fac voluntariat ,pană si pe vreme proasta ,punandu-si viața in pericol pentru pacienți .

  Aloooo !!!!….asta-i din alt film ,nu-i din România .

  Dacă,pe studentă o înțeleg ,pe dr.Calu nu …ditamai purtătorul de cuvânt al unui spital celebru ,fostul iubit al Sandei Stoicescu ,mă indoiesc că dumnealui face ceva gratis ….sau acel doctor cu 2 copii mici,care si-a luat concediu fără plată ,ca să facă voluntariat .

  Ceva nu-i in regula aici si nici nu bate …..si nu bat mai multe .

  Iar ,dr.Zamfir ,supraviețuitor al unui accident aviatic,ce face???….in loc să sune la 112 ,ca orice om disperat si traumatizat ,il suna pe șeful lui ….iar la 112 ,suna dupa 30-40 de minute ….foarte interesant .

  Oamenii astia făceau o cursă clandestină,neautorizată de nimeni,pentru prelevare de organe ,din care iesea ditamai șpaga ,din acest motiv a si durat atat pana s-au pus in mișcare ,fiindca n- au știut ce să facă …..trebuia întocmit un plan pentru declarații la tv si găsirea lor fără a implica instituțiile abilitate in astfel de cazuri ….musiu Arafat ar putea să ne lamurească mai bine si cu musiu Irinel Popescu ….parerea mea este că ne aflam in fața unui caz tipic de trafic de organe,cu implicații pana la nivel ministerial si guvernamental.

  • Sursa acestor …informatii ??? (deocamdata)

   • Pai citește raportul lui Oprea ….si te dumiresti ……si am afirmat ca e parerea mea …..au copt-o să dea bine pentru ei ,de aia a durat atat ….simplu ,isu e in subordine guvernamentala ….STS, SRI nu…au apelat in ultima instanța la ei ,pana au pus planul la cale


 42. e cu Nastase

 43. http://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/o-aeronava-care-a-plecat-de-la-bucuresti-spre-oradea-s-a-prabusit-in-judetul-alba.html

  „Medicul Radu Zamfir a sunat prima dată la 112 la ora 16.16:26 pentru a anunţa prăbuşirea unui avion. El a revenit de mai multe ori cu apeluri către 112, la orele 16:22:33, 17:30:03, 19:12:39 şi 19:31:51, transmite Mediafax.”

  http://www.realitatea.net/cum-transforma-guvernul-victima-in-vinovat-medicul-radu-zamfir-nu-a-putut-furniza-coordonatele_1363625.html?utm_source=Cub-Actualitate/Social&utm_medium=Clicks&utm_campaign=trkweb

 44. Night

  Medicii care isi fac meseria corect si chiar cu pasiune NU sunt din alt „film”!!! Ca nu-i gasesti tu in presa, nu-i vina lor (desi, uneori se scrie si despre asemenea cazuri).

  • Din raport

   La ora 15.35ROMATSA solicită pilotului să comunice poziţia aeronavei, dar apelurile nefiind recepţionate, o altă aeronavă aflată în zonă (BMS 215B), conform procedurilor, a intermediat dialogul cu aeronava aflată în misiunea umanitară. ROMATSA a fost informată că aeronava în dificultate se afla la altitudinea de 2450 m.

   • – În jurul orei 16.01 copilotul RĂZVAN PETRESCU l-a sunat pe tatăl lui şi i-a spus că au aterizat forţat, între Peştera Scărişoara şi localitatea Beliş, că toţi sunt în viaţă şi că el are picioarele rupte;
    – La ora 16.05 secretarul de stat dr. Raed ARAFAT – l-a informat despre accident, prin SMS, pe inspectorul general al IGSU – general de brigadă Ion BURLUI, ca urmare a convorbirilor telefonice purtate între dr. Zamfir – membru echipă aeronavă, dr. Irinel Popescu (Spitalul Fundeni) şi dr. Zota (Agenţia Naţională de Transplant).

    Nici copilotul si nici Zamfir nu sună la 112 ..da?

    • 16.06: dr. Radu Zamfir (pasager în aeronavă) a fost contactat telefonic de către inspectorul general al IGSU pentru informare preliminară privind starea victimelor şi locul accidentului. Doctorul Zamfir a furnizat reperele vizualizate pe ecranul radar al aeronavei (Peştera Scărişoara, localitatea Beliş) şi a efectuat evaluarea primară a victimelor şi acordarea primului ajutor;
     Orele 16.07 – 16.09: Inspectorul general al IGSU dispune constituirea grupei operative şi alertarea ISU Alba şi ISU Mureş pentru declanşarea procedurii de căutare-salvare a victimelor accidentului;
     – La ora 16.16:26 Serviciul de Urgenţă a primit un apel, prin Centrul 112 Cluj/Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS), de la numărul 0724 749 848, apelant dr. Radu Zamfir, în care a fost anunţată prăbuşirea unui avion.

     Între 15:40- 15:45 cind se presupune că s-a prăbușit aeronava si 16:26 cind se suna la 112 ,cite minute sunt ???…..între timp apare la tv si Raed Arafat si Irinel Popescu si anunța înainte de a se suna la 112 ca avionul s-a prăbușit

   • Mai Night, oamenii aia s-au prabusit cu avionul si erau toti socati si cu fracturi multiple. Poti face un efort sa te pui pe tine intr-o asemenea situatie? Iovan i-a cerut lui Zamfir sa-l scoata dintre fiare, ceea ce acesta a incercat. Ce s-a intamplat acolo a fost la granita stricta intre viata si moarte.
    Dr Calu (nu dr Zamfir si-a sunat seful, el a sunat la 112) a sunat-o pe pe directoarea medicală a unităţii, Dana Safta, care a declarat: „M-a sunat prima oară la 16.34. Mi-a spus: ‘Ne-am prăbuşit. Sunt întins pe pământ şi abia respir’. Ulterior, mi-a relatat că, după ce a constatat că se poate mişca, colegul meu a dat foc obiectelor din bagajul său – papuci, halat, after-shave -, pentru a se putea încălzi (Mediafax).

    • Mih,
     Scuza-ma dar Dr. Zota a spus la B1 tv in ziua accidentului la Prisacariu in emisiune ca l-a sunat Dr. Zamfir.

     • Ok, l-a sunat! Asta e dovada ca faceau trafic de organe? Ca de aici a plecat discutia.

     • Mih,
      De unde deduci tu ca eu am spus ca faceau trafic de organe?
      Pe mine altceva ma nedumereste si anume comportamentul copilotului. Ce proceduri a respectat acesta cand la 15.58 dupa prabusire il suna pe tatal sau in loc sa anunte turnul de control sau 112?

     • Ion, nu asta am vrut sa spun, dar poate nu m-am exprimat corect. Scuze!

     • Ok….Păi,hai să descifram

      Eu nu prea cred ca doctorii aia se puneau pe sicriul ala zburator ,pe vreme nefavorabila ,gratis ….nu-i in mentalitatea lor ,mai ales Calu si cel cu 2copii mici si concediu fără plată,doar de dragul meseriei ….deci ,ce-i putea face să se urce in acel avion si pe asemenea vreme ???….il vezi cumva pe Calu,ditamai purtătorul de cuvânt de la Elias ,unde se interneaza si operează aproape toti baștanii țării ,făcând voluntariat de dragul meseriei????… eu nu cred …..e cumva chirurg sau avea legatura transplanturile cu el??

      Apoi ,telefoanele care le-a dat Zamfir …întâi la șefi si apoi la salvatori …..azi ,aflam de la un doctor militar ca studenta n-avea ce să caute in acel avion ,fiindca oricum nu putea merge in sala de operație ,n-avea voie …..apoi,modul la care s-a facut salvarea lor si cit timp a durat ,8 ore pana i-au găsit ….aici nu vorbesc de acei 3 tărani ,care i-au găsit la ora 21 si ceva …..nici atunci nu s-au grăbit să vina ,deși aveau locatia precisă …..pentru mine este clar ,ca cei implicați in aceasta cursă aveau nevoie de timp să pună lucrurile la punct pentru a nu se afla toată tărăsenia ….si s-au scos,.pe factorul emotiv,cind toată tara stătea cu sufletul la gura să-i gaseasca pe supravietuitori ….au mizat pe neconcordanță si incompetenta ,pentru a nu se afla adevăratul motiv care e mult mai grav ….s-au lăsat cu ceva demisii ,fiindca e mai comod asa,dar eu cred ca adevarul e altul ,mult mai negru si intunecat .

      Prea multe neconcordanțe si necunoscute ,refuzuri de ajutor si prea multe întrebări fără răspunsuri …

     • Ok Mih, am priceput.
      A fost conferinta de presa a SMURD Cluj data pe B1TV. Dupa parerea mea, sa vit acum la 4 zile dupa tragedie sa te lauzi ce minuni ai facut, cand satenii au adus ranitii pe targi facute din paturi si crengute este penibilsi totodata o manipulare ieftina pentru a salva imaginea Calafatului.

 45. Night, daca sursa ta este raportul guvernamental si crezi 100% ce scrie acolo si doar ce scrie acolo, ok, n-are rost sa continuam polemica. Eu nu cred ce spune Oprea. Vorba ta, PUNCT!

  • La ora 16.05 secretarul de stat dr. Raed ARAFAT – l-a informat despre accident, prin SMS, pe inspectorul general al IGSU – general de brigadă Ion BURLUI, ca urmare a convorbirilor telefonice purtate între dr. Zamfir – membru echipă aeronavă, dr. Irinel Popescu (Spitalul Fundeni) şi dr. Zota (Agenţia Naţională de Transplan)

   Apariția la tv a lui Arafat si Irinel Popescu confirma datele raportului ….eu vad ca nu vrei să vezi evidența

   • La 16:05 in ce zi?
    Avionul s-a prabusit „in jurul orei 16:00”, sau „putin dupa ora 16:00” – asa suna toate stirile din presa si tu imi spui ca pana la ora 16:05 Zamfir vorbise deja cu Arafat??? Da-o naibii! Ce evidente visezi???
    Si te rog, comenteaza ce vrei, dar nu cu mine ca m-ai enervat!

    • Mih

     Arafat si Irinel Popescu au știut inainte de 112 de avionul prăbușit de la Zamfir ……Iar Zamfir a sunat la 112 dupa aceea ,la un interval de 30 de minute …..de ce???….tu daca te prabusesti cu un avion îți suni șeful sau suni salvatorii ???

    • Ma rog, m-am exprimat gresit, dar cam tot aia e: Zamfir se prabuseste „in jurul orei 16:00”, sau putin dupa si asa socat, vorbeste cu sefii sai, care vorbesc cu Arafat, care la 16:00 trimite SMS 👿

     • Mih

      Dacă ,cursa aia era legală si copilotul si Zamfir sunau direct la 112 si apoi daca mai aveau timp își sunau șefii ….

 46. Buna seara.

  On- topic. Prin parafrazare intreb „Va place… Mircea Toma?” si Agentia de Monitorizare a Presei?
  „Ou sont les neiges d’antan?” cand credeam in cuvantul lui Mircea Toma. Un emenat al societatii civile.
  Vladimir Tismaneanu despre Mircea Toma:

  „[…]In conditiile actuale din Romania, este limpede cine este agresorul, cine ataca statul de drept, cu ce arme si cu ce motivatii. Sa pretinzi ca nu vezi aceste lucruri este o proba de ipocrizie.
  Deci, prin implicatiile demersului sau unilateral, fals neutru, dl Toma este fapt sustinatorul unei tabere, anume a celei cu inclinatii dovedit liberticide, ostile statului de drept. Este prea putin important daca domnia sa este constient de acest lucru, daca o face cu buna stiinta ori cu naivitate. Ceea ce conteaza e faptul ca, la un ceas in care democratia romaneasca se gaseste sub asediu, cand identitatile unor jurnalisti independenti sunt maltratate (verbal,for the time being) de o maniera incalificabila, cand se practica un mizerabil linsaj mediatic de catre un puternic trust de presa devenit echivalentul contemporan al “Romaniei Mari” si al ziarului “Azi” din anii 90, dl Mircea Toma si amicii sai simuleaza o echidistanta suspecta din punct de vedere moral, paguboasa si pagubitoare din punct de vedere politic.”
  http://www.contributors.ro/politica-doctrine/un-nou-mesaj-pentru-mircea-toma-petrica-lupul-si-onoarea-jurnalistilor-romani/?cfcc

 47. Va place Brahms?

 48. M-am ambalat in discutia despre accident si…traficul de organe.
  Daca a fost un zbor „ilegal”, daca se facea „trafic de organe” etc., n-au decat sa stabileasca cei ce o pot dovedi.
  Problema de interes general este cum a fost organizata actiunea de salvare a victimelor unui accident aviatic. Mie asta mi se pare de prim si maxim interes.

  • Mih,
   tot la fel se vor derula actiunile de salvare si in cazul unui cutremur mare, cu victime….
   vezi-l pe Oparescu cum a pus buline si sageti catre refugii, pentru supravietuitori….de parca ei, daca vor scapa, dupa sagetile tampitului de Oparescu se vor ghida mai departe.
   Romania, ca stat, nu are pilonii care sa-i confere macar siguranta in caz de catastrofe.
   Cetatenii ei sunt de fapt in bataia vantului zi de zi.
   Degringolada e la ea acasa in Romania.
   Nici nu mai e nevoie de vreo catastrofa.
   Atatea putori neputincioase si scarboase, si total incompetente si iresponsabile, cate se vad azi in guvern si in parlament, si in prefecturi, si in primarii, in institutii..peste tot…
   n-am vazut niciodata atat de multe, de la lovilutia lui nea Nelu incoace.

   • Luminita,
    Exact! Asta e problema, ca NU SUNTEM in siguranta si suntem expusi riscului de a muri cu zile in caz de accident aviatic, cutremur, inundatii, pentru ca autoritatile sunt incapabile, proaste, cinice si NU RESPECTA LEGEA. Si nici nu dau socoteala 👿

    • De fapt altceva voiam sa scot in evidenta.
     Si anume ca noi, in general, romanii simpli traitori in tarisoara lor,
     nu suntem in siguranta nici macar in traiul cotidian, daramite sa ne aflam in situatia unei catastrofe naturale…
     n-avem nici o predictibilitate, traim de pe o zi pe alta, asteptandu-ne ca or sa mai scorneasca idiotii de la guvern vreun ceva, cu care sa ne plesneasca peste ochi,
     traim ca in epoca de piatra…dac-om vana cu arcul un iepure maine-e bine, dam mancare la copii, iar daca nu- roadem o radacina de gard si asteptam ploaia…sa ne treaca foamea…
     Groaznic.
     Nu inteleg cum idiotul de Ponta este lasat sa guverneze aceasta tara.
     Nu inteleg si pace.
     E de neinteles.
     De neacceptat.
     De ce ?

 49. Ideea mi se pare simpla.
  Daca @night are dreptate, sau daca nu are dar chestia prinde. ei bine atunci:
  Ponta scapa extrem de elegant. Doctorii ies un pic murdarici dar Ponta care era responsabil nr1 iese bine. Tot asa opozitia pierde halvaua asta, si mai rau………….. pierde initiatitiva iar USL iese din degringolada asta in care nu i-am mai vazut de mult

  • Mai Last,
   Iar esti in rolul Mamei Omida?

   • @Ion
    Merg pe deductia logica: Daca 1) e asa sau daca 2) nu e asa dar oamenii cred ca e asa.
    Omida nu merge pe deductie. Ea se uita in ochii tai si te minte frumos. Vezi ca am trecut in Varsator. Pregateste cadourile !

    • Da Last,
     ”Trecerea Soarelui prin Varsator ne va schjmba modul cum privim si intelegem viata, recalibrandu-ne dorinta de a trai si aspiratia catre libertate. Insa, aceasta libertate va trebui dezvoltata doar in raport cu sine, astfel riscam sa punem pe relatiile impovarate de invadarea trecutului o si mai mare greutate.”

     • Adica palaria de gaucho din piele cu baiere import Ecuador pe care am cumparat-o in seara asta, desi cand am intrat in magazinul care a adus marfa din Ecuador nici nu-mi trecea prin minte sa imi cumpar palarie…. tine de recalibrarea 🙂 de care zici mai sus ?

     • Poate si prin astfel de achizitii ”vei reveni la emotiile pozitive ale finalului de an 2013 si nu la ceea ce te-a tulburat atat de mult. De altfel, in aceasta perioada va trebui sa refuzam sa vedem incertitudinea ca pe un semn de penitenta.”

     • Ce-or avea astia cu tine @ioane de ti-au dat 2 minusuri doar pentru o interpretare astrala 🙂 Pai nu le e rusine ? Sa nu le mai spui nimic despre dedesubturile justitiei Romanesti la nivel inalt. Pe bune ca nu te merita papugii astia.

  • Eu nu stiu ce-i mai grav ????…..să pari incompetent sau să ai legături cu mafia traficului de organe ????

 50. Ion (20:13)
  Cu asta sunt de acord. Manipulari si minciuni de tot felul pt a-i scoate cu fata curata si pe Calafat si pe ponta & Co au fost si vor mai fi, n-am indoieli in privinta asta.

 51. buna seara, buna seara,

  da, ne place Brahms si ne-a placut cindva demult si filmul ”Va place Brahms?” cu frumoasa actrita Ingrid Bergman

  @nightmare,
  interesante speculatii…te pomenesti ca, maybe, adevarate…
  ramine sa vedem daca este si chiar asa…ar fi naspa cum s-ar spune

  @Andrei Alexandru,
  de acord! exceptiile doar au confirmat regula,
  🙂

 52. domnia lichelelor, a borfasilor, a nulitatilor umane.

  acesti borfasi, aceste lichele & nulitati umane s-au imbracat/mascat atit de bine, incit in decembrie 2012 au fost votati cu mare bucurie, entuziasm si speranta dobitoaca de vreo 70% din votanti.

  inca ma indoiesc ca multi s-au trezit….mai dureaza somnul pina le sare marul din gitlej
  🙂

 53. Intrebari cu „capu pe umeri si picioarele pe pamant”, la care vvponta ar trebui obligat sa raspunda:

  De ce, domnule Ponta? 10 intrebari pentru premier

  http://www.ziare.com/victor-ponta/premier/de-ce-domnule-ponta-10-intrebari-pentru-premier-1279054

 54. Laurentiu Ciocazanu

  Demisia lui Stroe nu valorează nici cât o ceapă degerată dacă Mircea Duşa, Ramona Mănescu şi Raed Arafat rămân pe funcţii. Tot praf în ochi rămâne…

  • Skorpy,
   Daca citesti HG741/2008, vei intelege cine sunt vinovatii. Tot acolo vei vedea atributiile STS in cazuri de accidente aviatice civile. Din punctul meu de vedere Opris nu are ce sa-si reproseze. Ma astept la raspunsul Piratului. Ciocanul lui Thor va fi nuielusa pentru Tonta.

 55. Banciu, aseara (dupa introducere, despre d-ul Calafat)

  http://inregistrari.b1.ro/view-lumea_lui_banciu-85.html

 56. o rusine monumentalä , Calamat nu este numai un rahat cu motz,
  este un mizerabil papagal. ce a spus nu are nici o valoare.
  hai sä nu se dea celmai , celmai, se pricep si altzi la prim-ajutor,
  medicinä de ugentzä.

  lui Calafat i s-a dat prea multä inportantzä, pe cand doctorii romani
  SUNT SFIDAT SI UMILITZI, pleacä in alte tzäri.
  dece nu un doctor roman la URGENTZÄ????

 57. NU OBSERVATZI CÄ PLAGIATORUL PONTA;
  ATRAGE NENOROCIRILE???????????????????

 58. Societatea civila romaneasca e putreda, pana in maduva oaselor.
  Atata timp cat se lasa condusa de un idiot ca Ponta, cu echipa lui de boi incompetenti,
  , fara sa se revolte,
  inseamna ca e vai de capul ei.

 59. ION;
  smecheria goläneascä a haitei rosii, gasca iresponsabilä
  vrea sä ajungä la Presedinte. sunt niste stalinisti nenorocitzi:

 60. DAR TINEREII AIA VERZISORI; PT: VIATZÄ NU DEMONSTREAZÄ????

  CE MIZERABILI IPOCRITZI!!!!!

 61. theo,
  cine sint tinereii verzisori?

 62. Mi-a placut azi @OLDHASU cu Societatea Civila… Trecere in revista… cu mici accente personale, surpriza placuta. Salta nivelu’ abstract a lu’ copacu.
  E drept ca suntem in a doua zi a minunii care tine 3 zile ..si a trebuit sa apara linkatorii, care fac revista presei cu avionu’ … da trece si asta cum a trecut si aia cu 500 de ziaristi.
  🙂

 63. @tds,
  si linkatorii sint buni, ca asa aflu mai mult decit strict tema…
  🙂

  • Bineinteles
   Eu vin aici cum veneam la Politeia sau la Nora, si pentru ca primesc linkurile la stirile bune sau interpretate cum imi place mie. Daca intru singur pe HN, Contributors, RL, Adev, Gandu, ziare.com, in linie dreapta ca altele nu sunt permise pe bloageme noastre…am surpriza sa dau si de stiri proaste sau interpretate prost. Si nu imi convine.
   Dar cred ca intr-un an face Google un applet care sa imi furnizeze doar stirile care respecta criteriile de mai sus 🙂

 64. vin si eu cu un link.

 65. Primarul general, consilierii & toata haita uslinoasa care, cica, se ocupa de Bucuresti au mutilat foarte grav zona Herastrau….

  uitati-va ce le-au facut stejarilor din Herastrau….
  si pentru asta nu va raspunde nimeni, dar unii au primit bani – oficial – corecti, dar de fapt a fost inca o mostra de jaf din banii nostri…

  revoltator, ce au facut din parcul herastrau,
  revoltator!

  http://www.hotnews.ro/stiri-administratie_locala-16467182-fotogalerie-garda-mediu-stopat-tunderea-copacilor-din-parcul-herastrau-primaria-capitalei-taiat-ilegal-83-arbori.htm

  • Idiotii drakului din 3 au toaletat si copacii misto din fata apartamentului meu. Care chiar erau un vis de frumos, si verzi in iarna (asa ca mine 🙂 ) si au taiat si marul care dadea 18 mere pe an dar le dadea.
   Mai bine o toaletau pe mama lu primaru de la 3 cu foarfecele alea 🙂

 66. IMI PLACE

  Gucifer-heckerul din Arad, lucra pt. VOICULESCU prin interpusi
  desigur. el a comandat probabil sä-l aibä la manä pa Maior.

  se vedem ;dacä se ascunde aceastä afacere murdarä varanä:

  • Las Theo, ca mie mi-a placut cand Gucifer a dezvaluit relatia lu Corina Cretu de s’a enervat negroaica nevasta lu Colin Powell. Cred ca s-a enervat si amantu’ Ion Iliescu cand a aflat. Dar cine stie …. sunt eu un naif incurabil. Poate nea nelu a trimis-o pe blonda, oftand, in patul lui Colin. Ca daca e ordin de la KGB(FSB) se executa, nu se discuta 🙂

 67. copacii din Herastrau arata ca niste oameni scapati de la Auschwitz…

 68. Din punctul meu de vedere,
  Doctorul Zamfir a facut exact ce ar fi facut oricare altul in locul sau..
  In loc sa acceseze procedura prin 112,a apelat prin Zota si Irinel Popescu ,la ajutorul direct al lui Raed Arafat…
  S-a gindit ca pina la dumnezeu te maninca sfintii..la urma urmei cine nu stie ca Raed Arafat este cappo di tutto al SMURD??Si ca el face minuni prin reactii rapide de salvare?Ca maninca procedurile de salvare pe paine??

  Doar ca Raed Arafat nu era in tara..si prima masura pe care o decide este sa sune la IGSU..la Burlui..care la rindul sau urma sa indeplineasca programul standard de salvare a victimelor….

  Imi imaginez ca doctorul Zamfir nu a stat cu mainile in san..nepasator la suferintele colegilor sai…de aceea a trecut timpul…si probabil a aflat intre timp ca Raed Arafat nu este in tara,sunind ,disperat la 16,01 si la 112…
  Sa nu fiti nici unul in locul acestui medic.. si sa nu treceti nici unul prin ce a trecut el..

  Raed Arafat a preferat sa NU VINA IN TARA… sa nu ajute DIRECT la salvarea colegilor sai…
  Ca sa stim si sa recunoastem valoarea umana a SALVATORULUI Raed Arafat…
  Ce a urmat a fost exact ce stim ,intr-un cadru de incompetenta,iresponsabilitate,pasare de raspunderi,lipsa de constiinta,
  in lant….

  Faptul ca procurorii au luat in discutie verificarea legalitatii efectuarii zborului face parte din obligatiile cercetarii in astfel de cazuri. Si sunt sigur ca rezultatul a incriminat orice posibilitate a efectuarii unui trafic ilegal de organe situat in structura unei retele la nivel inalt.

 69. UN LUCRU INNPORTANT;!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  DECE A MONOPOLIZAT ARAFAT URGENTZA???????????

  TREBUIE SÄ EXISTE CONCURENTZÄ:

  ARAFAT NU POATE SÄ RÄMANÄ CEL MAI TARE SI MARE;

  SE VREA UNICAT; ASTA NU MERGE , DECAT IN COMUNISM.

 70. Foarte buna Monica Macovei (la Turcescu, in aceasta a doua zi din cele trei), vorbind despre accidentul aviatic, despre cei care trebuie sa dea socoteala si acum, despre Raportul MCV

 71. Arafat ca si altzii, au fäcut o vinä dr. L. ,cä un om ränit si socat,
  a sunt pe tatäl lui si cä trebuia…………
  o rusine, omul era socat, apoi la 15´´ a anuntzat 112 ,asa ränit a cäutat sä dea ajutor celorlaltzi.

  ARAFAT – DU-TE CÄ NE-AM LÄMURIT; DU-TE LA SMURD-ATAT.

 72. Trec din nou la tema propusa.
  Apropo de Active Watch (vezi ora 19,17)

  Dragos Paul Aligica:

  „Domnule Plesu, doua chestiuni, una de bine si alta de rau.

  Aia de bine, prima: Ne-am scos. Ne trecu glontul pe langa ureche. Si dumneavoastra si noua, astora care ne luam fara discernamant dupa dumneavoastra si amicii dv “intelectualii de elita”, sustinand tot felul de bazaconii pe contra interesului public si national.

  Fiti atent ce s-a intamplat intre timp: D-l Catalin Tolontan, de la gazeta, a analizat problema fara patima si partinire. Zice: “S-a ajuns la scene inchizitoriale, în care o organizație precum Active Watch este condamnată pentru că are o altă opinie decît semnatarii, mulți dintre ei absolut onorabili, ai unei liste.”

  http://www.contributors.ro/fara-categorie/in-atentia-domnului-andrei-plesu/

  • 🙂 🙂 Carambolist mare Danut Colegica din America (cum ii zice baba culturala). E de citit tot articolul cu multa atentie. DCA sau ma rog DPA este nu numai un autor de super elita in lumea anglo saxona, nu este doar un mare contributor al dreptei romanesti, dar are un umor extraordinar de fin si desfatator 🙂 🙂

 73. LAST;
  CREATZA; A FOST SALTEAUA LUI ILICI; SI DESIGUR CU P , IN MISIUNE:A LÄTRAT PUTZIN; DAR E O TUPEISTÄ COMUNISTÄ.

 74. Hai ca am mai aflat stasera cateva epitete pentru pupinbasisti asa ca mine:
  Sare: Băsedații au numitor comun -asta e chiar noua 🙂 !
  Zigzag: …. pana cand martorii lui basescu ( iubitori ai statului de drept )….

 75. Razbunarea inginerilor
  Lumi esti pe faza ? 🙂 Sau ailalti cu privire inteligenta 🙂

  • Receptionat, da, mi-a placut lectia asta de matematica.
   E cat se poate de logica.
   De aia m-am si dus la politehnica si nu la drept. 😆 😆 😆

 76. „Miercuri 23 ianuarie, Guvernul Ponta a aprobat „Hotararea de Guvern pentru aprobarea tranzactiei convenite prin Memorandumul de Intelegere incheiat intre statul roman si The Rompetrol Group N.V. semnat la Bucuresti la 15 februarie 2013” prin care compania detinuta de statul kazah este iertata de o datorie de jumatate de miliard de dolari.

  Asadar, in timp ce opinia publica era atintita asupra tragediei aviatice din Muntii Apuseni, Guvernul Ponta se „preocupa” sa dea poporului roman o noua teapa uriasa.

  Toate acestea in contextul in care Guvernul Ponta vrea sa puna accize pe combustibil, insa nu ezita sa scuteasca o companie privata, straina, de o datorie uriasa (jumatate de miliard de dolari).

  Legea care avea acelasi continut a fost respinsa anul trecut de catre Presedintele Traian Basescu si declarata neconstitutionala de catre Curtea Constitutionala a Romaniei.

 77. Ufff
  Iar am de lucru noapta asta si nu e nimeni sa ma tina de vorba… nici macar @night
  Voi astia vechi va mai amintiti de @canadianul (ca canada o monitorizez in noaptea asta ) ? Un tip foarte valabil inginer la o centrala atomoelectrica parca in Canada si care intra sa converseze cu noi… mai ales in weekend cand isi lua norma de lucru la servici 🙂 aia platita dublu si vorbea cu noi astia… Nu a mai aparut de ani de zile. Probabil ca a schimbat jobul 🙂 🙂
  E unul din cei pe care il regret ca nu mai e pe net.
  Sau pe CP Away – doctor in America, nu spui unde. cu care faceam front comun in a apara doctorii. Pe partea ailalta dusmanii erau Emil Thor und (tineti-va bine 🙂 ) Der größte Skorpion
  Salut prieteni wherever you are ! 🙂

  • O mica precizare:

   Orangeskorpion 🙂

   orangeskorpion Says:

   6 august, 2009 at 19:47
   Dora,
   si iliescu vorbeste impecabil….ruseste…

   • 15 ani de blogareala de aceeasi parte a baricadei!

   • fini,
    in ce context m-am intrecut pe mine insami?

    • Dora draga,

     cred ca pentru tine are impotanta.

     Ca sa gasesc spusele lui „orangescorpion” am cautat asta noapte pana la ore mici si am anulat o convorbire telefonica posibil interesanta.
     Poate nu este de ici, de colea link-uletele in loc de….:

     http://emilthor.wordpress.com/2009/12/19/the-end/#comments

    • Sigur ca are importanta.Ma mir totusi ca tare putini am fost la data aceea.
     Voi nu stiti ca,eu ma chinuiam cu un comprablagit si taste asisderea,ca-mi fugeau literele de nici cu arcanul nu le puteam prinde.
     La postarea data de tine n-am vazut schema cu Ilici si impecabila lui vorba ruseasca.
     Apropo,stii unde e thor?

     • Dora draga,
      da-o -n branza ei de citire mai atenta!

      Iti spusei, mai pe ocolite, ca mi-e greu sa mai caut „contextul” tau?
      Iti spusei!
      Fa si tu un exercitiu de imaginatie pentru „impecabila vorba ruseasca” a carpei kagebiste. „дорогой товарищ………дать мне zdreanta!!!!!!”

      Asta cu „дать мне zdreanta” este de fapt din Shakespeare atunci cand Otello cerea batista Desdemonei. Dovadaaaaa!!!!!
      Nici asta nu stia sa se iesprime ruseste, era in afara problemei.
      Dragoste „much” in zdreantza.

      Otelloo: дайте мне zdeantza!
      Desdemona: ” kanč” ( in rromani „canci”).
      El, intunericitul: „дать мне zdreantza!”
      Desdemona: Ave Maria.

      Otello o grumazeshte 😛 😛 😛

   • Scuze,fini! Zapacita cum sunt n-am sesizat interventia lui skorpi.

   • Old,te salut si eu cu drag,OLD 😆
    Volens nolens ne cuprinde melancolia pe toti care ne-am facut ucenicia de blogareala la MOUNT THOR Atmosfera era fascinanta,iar noi mai tineri.

  • Canadianul era tare simpatic si avea si umor.

   • Pai era moldovean ca tine, si injiner ca tine, si intelijent aproape ca tine si va intelegeati de minune ! 🙂

    • Of, ca io mi-s republicana de la Ploiesti, dar e drept ca iubesc si moldovenii, daca-s destepti si frumosi. 😆

     • Luminoaso,

      pe vremea aia traiai intr-un varf de deal moldovean. Aveati multe puncte comune. Sunt convinsa ca stiati ambii-doi cum se determina punctele comune a doua grafice? Io, ma uitam ca gaina-n lemne!
      Nu stiu care era mai inteligent, afectiv tineam cu tine, desi nu a fost o competitie.
      Dau like la „va intelegeati de minune ! „

     • Multumesc, fini!

  • Mie imi lipseste Gabrhriel.

 78. http://economie.hotnews.ro/stiri-it-16467978-ajutoarele-stat-nedreptate-colectiva.htm
  Un articol excelent despre cum guvernul socialist gandeste, actioneaza , comunica, profitand de superficialitatea, manfichismul publicului si societatii prostanace civile din care cu onoare facem parte.
  Si suntem intr-o zona in care buticarii nu sunt de loc prosti si ar putea fi oamenii nostri daca dreapta de partid i-ar lua in considerare.

 79. tds,
  ce dusman, frate??
  de unde ai scos-o pe asta?????
  poate doar din vreun context!
  dovada, frate, dovada – vorba lui leana in fata judecatii
  🙂

 80. dar de itzenplitz va mai aduceti aminte?
  dar de elicearea?
  🙂

 81. dar de @Carol ? Traia in Elvetia. Fusese medic stomatolog parca, nu mai tin minte daca isi practica meseria in Elvetia, tin minte ca ne sfatuia ce sa facem si sa luam in serios …gripa.

  • Da, si de Carol imi amintesc.
   Deci e de bine, nu ne-a lasat „memoria de tinut minte”. 😛 😛

  • Da,Mihaela! Imi dadea si mie multe sfaturi cand imi pierdeam vocea , consecinta permanenta a starilor gripale.La mine era deja boala profesionala.
   Nu ne-a spus insa cum sa scapam urgent de virusul pesedist care ne tot dadea tarcoale.Acum a devenit o pecingine peste o tara intreaga.

  • Carooool! Caroooool!
   A fost cosmarul blogarelii mele. Duuuuuuuuuur.
   Nu am schimbat nici macar un salut. Imi era teama de el Singurul.
   Brrrrrrrrrr!

 82. cand erau epidemii de gripa.

 83. Azi e ziua nationala, fratilor.
  Se da fasole cu carnati la Iasi.
  MRU o sa dea mana cu mana cu Toanta si Crizel.
  C-asa zice cantecul, de unire in (ne)simtire. :mrgreen:

  • Da, ce Lumi, Unirea este numai a lu’ Toanta si Crizel ?

   Chiar sa-i lasam sa confiste ei tot, tot ? Nu stiu daca ar fi bine.

   Eu cred ca MRU fost profesor universitar al facultatii de istorie format acolo la Universitatea din Iasi ar merita mai mult decat cele doua canalii sa fie astazi la Iasi.

   Tare mi-ar place sa-i huiduie iesenii pe toanta si crizel, tare mi-ar place.

   p.s.
   Tu raspunde-mi daca ai „draci” pe mine pentru ca nu zisei de rau de MRU. Nici nu ma supar si o sa-mi fii la fel de draga, ca in trecut, prezent si viitor 🙂
   Ceea ce nu voi face pentru ca am multa treaba azi si ies acum,
   n-o sa citesc imediat. Dupa ora 5, cu siguranta.

   O zi buna Lumi, si daca ti-am facut „draci” da-le drumul 🙂 nu e bine sa-i tii 🙂 varsa-i ! O sa-i dau si eu la altii… dupa ora 5 🙂 🙂 🙂

   • Dar de unde sa am „draci”, Mihaela?
    N-am decat 😛 cativa dracusori, inca-i tin pe langa casa, ca-i cunosc de cand erau mici-mici, si-mi incoltise mie ciuda pe opozitia lesinata de la dreapta stangii, cum ar veni.
    Cand si cand dracusorii astia responsabili cu ciuda, imi gadila neuronul si pac, la razboiu” ! 😀 😀 😀

    • Nu-mi venira ai cativa dracusori. Bine faceai daca mi-i trimiteai. Aveam si cui sa-i dau 🙂 🙂 Aveam posibilitatea sascapam de ei amandoua, impreuna 🙂 🙂 🙂

 84. Din ciclu – mizerie umana absoluta – sau despre istoricul Marius Oprea si fostul sau profesor Giurascu, MO ce a demisionat luni din GDS.
  Este cam lung articolul dar merita citit. Este scris de Mirela Cornateanu, una din putinele jurnaliste foarte curajoasa. A scris si la „EV.zilei”. Este cam lung dar merita citit.

  http://www.contributors.ro/editorial/aterizarea-fortata-a-lui-marius-oprea/

 85. Salut!
  OLD 😆
  Cat de frumos ai pictat portretul Sacietatii Civile,care-si poarta hibele cu „mandrie” de zeci de ani.Cei care ar trebui sa vegheze la apararea democratiei(fie ea si originala),sa reprezinte un control permanent al puterii si-au varat „labutele” in borcanul cu miere ,vanzandu-si constiinta pe un pumn de arginti.
  Putini au ramas verticali,aceea sunt valorosi si ar fi pacat sa-i pierdem si pe ei.

 86. fini,
  minunat Brhams si-mi place.Mi-au facut si mie un cadou muzical,TKS
  😆 😆 😆

 87. Cica la Iasi se huiduie. Fara discriminari. Adica sunt huiduiti cam toti.
  N-am gasit informatia cum ca si MRU ar fi acolo.
  http://www.hotnews.ro/stiri-politic-16471998-manifestantii-iasi-scandeaza-impotriva-lui-antonescu-ponta-basescu.htm

 88. Gata, la Iasi s-a terminat fasolea.
  Primmitomanul Toanta nu s-a dus, l-a lasat iar pe Crizel sa incaseze huiduielile.
  El, chipurile, e ocupat cu guvernarea.
  Adica isi pregateste minciunile pentru diseara, la Latrina 3.
  „Premierul Victor Ponta a declarat vineri, la ieşirea din sediul MAI, că ar fi vrut să participe la manifestările organizate la Iaşi de Ziua Unirii, însă crede că este mai util la Bucureşti, unde este nevoie şi de organizarea comandamentului de iarnă.”
  Am gasit un link unde avem si filmulete cu batai si strigaturi.

  http://www.ziaruldeiasi.ro/stiri/fotovideo-huiduieli-de-ziua-unirii-cele-10-000-portii-de-fasole-epuizate-in-20-de-minute–37447.html

 89. Tontanel(copiuta cum ii spunea ieri o doamna pe care am intalnit-o la un market) regreata multe:
  regreta ca mentorul Bombonel e la mititica,ca arestat politic

  – regreta ca Vantu a fost prins cu acte false
  -regreta ca numai are ochi sa apara la doua tv-uri deodata
  -regreata ca Felizx e incoltit de justitie
  -regreta ca n-a putut merge azi la Iasi(de frica bineinteles!)
  Cand va regreta ca adevaratele tragedii s-au intamplat sub guvernarea lui?

  • Dora,

   când va regreta ipochimenu’ cele petrecute sub guvernarea sa?!
   Poate când se vor împlini «urările vechi în haine nouă» de mai jos:

   Ușure, prin leșia dimineții
   La capătu’ dinspre Metrou al Pieții
   A fost lovit pe trecere o țață
   Ce se ivise ca fantoma-n ceață.
   Gându’ rămas în urma sa
   O auzi zicând prea ea:
   «În două surcele de vreasc să se facă
   Picerele tele, făptură buiacă!
   Plesniț-ar timpanu’
   Să n’auzi ce-ți comandă Varanu’!
   Să uiți la ședințe modelu’
   Si ce-ai de făcut la Guvern,
   Să-ți bubuie tigva a lemn.
   Că nu l-ai scăpat pe Adelu
   Să-ți cază uscat cocoșelu…
   ….
   Iar tu piază rea
   Nu te departa
   De prin preajma sa:
   Dă-i tot ce n-avea:
   Puma Socat pe casă
   Si plumbi v’o doișpe în oase,
   Un zid în spate si țevi în față
   Si apoi odihnă „la loc cu verdeață”.
   Cazanul cu smoală să-i fie crivatul
   Si „jumătatea” în pat cu altu’.
   Vecin de cazane cu tembelică
   Care sa-l bată mereu la șeptică
   Si cu savanta, s-o învețe pe taste
   Să-și scrie lucrarea cu Copy-Paste.

   Iar sus, la Poartă, zâmbat a silă
   In așteptare, la rând, kaghebilă…»

  • Pana o sa regrete sinistru asta, regreta toti romanii. Si aia de sunt constienti ca regreta. Si aia de NU sunt constienti. Ei crezand cu putina lor minte… ca le este bine, Ferice de ei. Mereu i-am invidiat 😦

 90. Dragi copăceni, salut! 🙂

  Vă rog să mă iertați pentru dispariția din peisaj, dar electronii de pe firele ENEL s-au speriat de vânticelul, de frigul și de codul tot mai portocaliu din zona extraCapitală și vin numai când îi trezești din somn pe cei de la intervenții. Necazul este că odat’ cu ei se sparie si biții de pe firele Romtelecomului că nu mai are cine să-i aducă de mânuță până la poarta mea. Cu atâtea sperieturi, bătrâna mea râșniță a căpătat palpitații aseară încât numa’ Junior II** a convins-o că draku nu așa de negru și să lase mofturile.
  **chemat urgent de Mme Old pe care o apucă depresia dacă nu mai poate schimba o vorbă pe Skype cu colegii ei împrăștiați prin lume! 🙂
  Că și jucăria ei s-a solidarizat cu hodoroaga mea la sperieturi…
  …ce bine prinde un butonar priceput la casa omului! 😀

  @Dora, mă bucur că te revăd bine sănătoasă! 🙂

  @ all,
  Ce căzurăți oameni buni, în oala cu melancolie?! 🙂
  Printre atâți bloggeri de la fierăria lu’ emil, nu s-a strecurat și v’un forumist de la ForCotidianul de pe vrea «decât Bombo, mai bine emigrăm în Congo»?!
  …că @chibițu’ care mi-arătă drumu’ aci fuse da’ se duse!

 91. Buna ziua,

  Ia uitati la Ioan Oltean:
  „PDL nu se opune si nu va boicota referendumul pentru revizuirea Constitutiei din 24-25 mai”

  http://www.hotnews.ro/stiri-politic-16472829-ioan-oltean-pdl-nu-opune-nu-boicota-referendumul-pentru-revizuirea-constitutiei-din-24-25-mai.htm

  Le e frica de chemarea la boicot fiindca raman fara coledzi in Parlamentul European. Asta da, opozitie constructiva!

 92. distinse salutari

  pentru oryon & eliceabuna

  • Multumim Skorpi, ce vremuri! Ma apuca nostalgia… Am mai adaugat ceva „lupte” grele si cicatrici intre timp, dar nu ne lasam! Mai ales ca sint eu insami un scorpion 🙂

 93. bunä,
  bogdan chireac este un escroc, nu intzeleg dece PROCURATURA
  il lasä sä zburde. poate face parte din retzeaua mafiotä USL.

 94. OLTEAN CA SI CEZAR PREDA, sunt 2 cretini.
  acum sä vä datzi seama, bleaga si acesti cätzei
  sunt vandutzi uslinosilor:

 95. ROMANII REGRETÄ CÄ AU CEL MAI MIZERABIL PREMIER!!!!!!!!!!

  PLAGIATOR
  GOLAN;
  MINCINOS
  ;NESIMTZIT
  UN DEMENT STALINIST
  MITOCAN

 96. Ponta a scutit Rompetrol de plata a jumatate de miliard de euro, cu toata impotrivirea lui Basescu.
  Justitia i-a condamnat pe Chiuauauariu si Nagy la niste ani cu suspendare,
  iar prejudiciul de 8 milioane de euro il vor plati contribuabilii, prin suprataxe si impozite.
  „Procurorii DNA au sustinut ca cei doi ministri au parafat, prin Hotarare de Guvern, transferul unui imobil situat in centrul Capitalei din proprietatea Postei Romane in proprietate privata, prin falsuri si la un pret mai mic cu 3,6 milioane de euro decat cel real. Prejudiciul estimat in acest caz este de 8.619.787 euro, reprezentand valoarea de piata a terenului.”
  http://www.ziare.com/stiri/justitie/dosarul-posta-fostii-ministri-chiuariu-si-nagy-condamnati-la-inchisoare-cu-suspendare-1279251#comentarii

 97. SI CU ASTA CE RAHAT DE SENTINTZÄ???
  dacä rämane pe posturi, asta nu se poate:
  UNDE ESTE PEDEAPS???????

  • D-na Theo,
   E o sentinta europeana, pentru ca s-a centrat pe recuperarea prejudiciului. Ca parlamentarii nostri nu au bun simt sa demisioneze asta este alta mancare de peste. Poate poporul se va lumina, atunci cand va merge la vot sa voteze modificarea Cinstitutiei facuta de un penal.

   • Pai, cum adicatelea, pentru ca eu nu mai inteleg nimic. E condamnat penal (n-are importanta daca cu executare ori nu) si ramane parlamentar ? ? Adicatelea poate sa-l puna iar ministrul justitiei ? Mai sa fie…

 98. ion,
  frica mea este, poporul nu se ” lumineazä”
  CHIAR ESTE F: TRIST SI PERICULOS.

 99. D-na Theo,
  Poporul trebuie sa inteleaga ca D-zeu iti da dar nu iti baga in traista.

 100. DRAGÄ ION,
  eu nu am crezut niciodatä in stele,
  itzi spun sincer, poate ele sä mai punä ordine.
  nu citeam horoscopul,din ” vina ta”- am inceput sä mä uit;
  S-AU MAI BINE DE DRÄGÄLÄSENIA SI FINETZEA TA!!!

 101. asta ce mai ar insemna?

  • Pentru cetatenii din occident asta inseamna ca vor trebui sa aleaga intre a-si petrece concediul in Caraibe, sau in Hawai, sau in Tenerife, sau in Puerto Rico…
   Pentru cetatenii romani inseamna ca vor avea si alegeri europarlamentare, si referendum pentru Constitutie, si alegeri prezidentiale. 😉

  • ”In 2014, adevaratul impas nu va fi dat de conjuncturi, evenimente sau dinamica lor, ci de cadrul in care alegem sa le experimentam. In fiecare zi vom alege sa fim paharul cu apa sau marea”

 102. POATE SÄ NU ALEAGÄ; NU ARATÄ NIMENI SÄ MERITE.

 103. foarte interesant ;eu ca värsätor, acus,acus 72,
  mä multzumesc si cu 1 pahar cu apä, dar iubesc marea:
  nu mä deranjazä varsta, dar neputintza de a schimba, a ajuta, mä intristeazä,imi este teamä. nu cumva, romanii sä se inece intr-un pahar cu apä, dece nu gandesc, cum pot crede minciunilor,
  promisiunilor, cand in 2 ani, au distrus romania, au schimbat 20
  de ministrii,si mint,mint.

  iar de vinä………….este BÄSESCU

  si la noi in casä , dacä se intamplä ceva, de vinä
  este Bäsescu.

  • Multi ani cu sanatate D-na Theo,
   Asa e firea Varsatorului mai ales daca ziua de nastere cade in prima decada.
   Povestea alegerii paharului de apa sau a marii suna asa
   ”Un om care se simtea impovarat de greutatile vietii, se plange unui intelept. Acesta ia o mana de cenusa si o introduce intr-un pahat plin cu apa curata, spunanad: Acestea sunt greutatile tale care au murdarit si tulburat toata apa. Apoi lua o alta mana de cenusa si o arunca in mare, Cenusa se imprastie intr-o clipa, iar marea ramase la fel ca inainte. Se intoarse spre omul nostru si ii spuse: In fiecare zi trebuie sa alegi intre a fi un pahar cu apa sau marea”

  • Doamna Theo
   Tot respectul!
   Toata stima
   Toata dragostea mea!
   SPER ca virsta nominalizata(72 de ani) sa va intinereasca,sa va aduca putere si solutii de rezolvare pentru toate neajunsurile creiate de o Putere incompetenta,imorala si abuziva!

   Dumnezeu sa va daruiasca viata lunga ,sanatate si impliniri!

 104. acum opozitzia avea motive serioase, sä-l demonteze pe
  ponta mitomanul si paiatza crin- cu toatä haita rosie incompetentä.

 105. CÄCÄRÄU, dacä vrea sä fie obiectiv, sä castige votantzi,
  trebuie sä elimine pe chiuariu si noghi, altfel rämane in sanul escrocilor ;cu pälävrägeala lui de 2 bani:

 106. MULTZUMESC ; pe 28

  f, frumoasä povestioara, e f. greu sä te detasezi si sä alegi
  ce este corect.desii bätranetzea aseazä multe lucruri la locul lor,
  te miri singur, cum renuntzi la multe si ai numai cateva prioritätzi.

 107. 250 de comentarii- discutii.
  F- 22 esti un gigant . 🙂

  • Stai, ca inca nu a aparut Last, sa vezi atunci cum depasim 300.

  • @stefan
   1_Vezi ca sunt si de ieri discutiile.
   2_ In plus aici nu este nimeni sa iti taie microfonul oricate prostii ai spune. Pe de alta parte nefiind nevoit atunci cand scrii ceva sa te gandesti: „Oare ce parere va avea seful despre ce am scris ?…. ia hai sa ma autocenzurez eu un pic „. te face sa produci mai mult si sa scrii mai mult si mai dezinvolt. In plus nu te simti nevoit sa critici pe dusmanul afisat pe tabla si sa ii tragi o laudatiune statuilor zeilor de moment,

 108. Lume, lume, plinge si jeleste: SOV condamnat la doi ani de inchisoare cu executare.

 109. Mircea Marian

  Hai să sintetizăm: în seara zilei de 20 ianuarie, în timp ce echipele de căutare ale pasagerilor din avionul prăbuşit în Apuseni orbecăiau aiurea, domnul premier Ponta participa relaxat la un talk-show difuzat de postul B1.
  Insist pe faptul că principala problemă din acea seară a fost lipsa de coordonare a instituţiilor statului, domnul Ponta fiind – deşi nu ştia asta – coordonatorul Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă. După talk-show, la ora la care un sătean din Apuseni stătea lângă victimele accidentului, aşteptând timp de circa 60 de minute până au venit primii salvatori (şi aceia incomplet echipaţi),

  domnul Ponta s-a dus la un restaurant italienesc, unde s-a întâlnit cu mai mulţi jurnalişti, într-o altă acţiune de promovare a propriei imagini. La restaurant, în plan secundar, urmărea şi ce se întâmplă în Apuseni, dar adevărata discuţie, cu vicepremierul Dragnea, era despre „cât de mișto le-a dat-o peste bot celor de la B1”.

  Aşa şi-a petrecut Ponta seara în care medicul Aurelia Ion a murit de frig.

  • Iar presa tabloida deja a gasit cauza irefutabila a tragicului destin, caruia nimeni nu
   i se putea impotrivi, nici macar Ponta, daca si-ar fi miscat fundul din scaunul de la B1 tv,
   in coincidenta initialelor A. I. a celor doi decedati.
   plus cifra sortii- 55 de ani Adrian Iovan si 23 de ani Aurelia Ion, adica cifra 5.
   Ca sa nu mai vorbim despre fatalitatea coincidentei ca amandoi se aflau in acelasi avion in acelasi timp in care Ponta se hlizea la tv.
   🙄 🙄 🙄

 110. pai, nu SOV_Haralambie spunea ritos si arogant in urma cu ceva ani – cind el era mare si tare;

  Intariti-va statul!

  ei, se întîmplă că statul s-a intarit – pe ici pe colo – chiar pe propria lui piele harambieleasca
  🙂

  sa inteleg ca va merge iarasi dupa gratii pentru inca doi ani?
  saracul……

  • Mai ales ca s-a si tuns periuta, ca sa semene cu Haralambie ala din poza de buletin…
   l-or ajunge si pe el blestemele „mamei FNI”.

   • Hai ca pana la urma o sa faca mai multa puscarie ca „maam FNI”
    🙂 🙂 🙂 ptiu, ptiu, ce rea sunt. Cum ma bucur de raul omului, vai mie, vai mie. Cred ca mi-ai dat dracii Lumi si nu m-am prins ca sa-i dau la altii 🙂

 111. mai vreau ceva:

  – sa-l vad pe felix djerjinski voiculescu dupa gratii
  si
  – implozia latrinelor_tv cu toate gunoaiele umane din ea
  (in veci oameni ca badea, gadea, radu tudor si aia blonda isteric si ce-or mai fi in glina aia sa nu-si mai gaseasca loc de munca decit ca vrednici gunoieri)

  • Cand o sa il incatuseze pe Varanul se va face praf si pulbere tot stabilimentul latrinelor.
   E posibil sa se infunde canalizarea capitalei si sa creasca cotele Dambovitei.

 112. Un week-end fain tuturor! 🙂

  O cafea?

 113. Un petec de ziar.

  Indicele Transformarii 2014: Romania, „o democratie defecta”

  Fundatia Bertelsmann, institutia care evalueaza calitatea si dezvoltarea democratiei si a economiei de piata in 129 de tari aflate in curs de tranzitie si dezvoltare, a prezentat asa-numitul Indice al Transformarii (BTI), scrie Deutsche Welle. Raportul, prezentat de fundatie la sediul Deutsche Welle din Bonn, arata ca, recent, in 12 tari, printre care si Romania, democratia a avut de suferit.

  „In context, Indecele Transformarii Bertelsmann (BTI) precizeaza ca „in Romania, guvernul format din social-democrati si liberali, condus de premierul Victor Ponta a vidat de sens Parlamentul si Curtea Constitutionala in lupta contra presedintelui Traian Basescu, care s-a angajat in reformarea justitiei si intr-o lupta eficienta impotriva coruptiei.

  Tinand cont de incalcarile constitutionale si de manipularile din Romania, concluzia este ca in nicio alta tara din UE, situatia nu s-a inrautatit mai mult”, afirma documentul Bertelsmann.”

  http://www.hotnews.ro/stiri-esential-16459323-indicele-transformarii-2014-romania-democratie-defecta.htm

 114. Buna dimineata!
  Daca doriti, puteti continua comentariile pe o pagina noua.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s