E de bine ? (1) Nu stiu , dar sper

Domnilor, Doamnelor avem tunelul, avem o luminița undeva, in depărtatul întuneric, sa vedem daca este trenul sau capătul tunelului.

Nu o sa stim acum pentru ca nu avem datele necesare. Dar putem pune urechea pe sine, punem sa ne mijim ochii sa încercam sa ghicim cu șanse diferite de zero, viitorul. Sa încercam sa speculam ce se va întâmpla în continuare , care ar putea fi dezvoltările in:

PDL

Elena Udrea a plecat de la pdl. Ce vânzoleala. Ce galagie. Daca ar fi plecat singura toți ar fi ras de ea dar au plecat 15 sau 16 parlamentari pdlisti. Pdl nu mai poate iniția moțiuni simple decât cu ajutorul PMP. Blaga se simte amenințat si ca deobicei nu stie ce sa zica ca sa nu supere usleul, pnleul in mod special. Primește un ajutor de la ponta (care declara pdl adevăratul partid de opoziție), dar știe ca nu este suficient. Sunt convins ca încearcă, acum, sa se asigure de suportul organizațiilor din teritoriu, si sunt de părere ca răspunsurile venite de acolo nu sunt asiguratoare de liniște. Cezar Preda vrea , miercuri, sa isi dea demisia din toate funcțiile pe care le deține in pdl. Fara sa îl reevaluez pe Cezar Preda, cred ca acesta si-a dat seama , la emisiunea lui Turcescu, ca trebuie sa accepte colaborarea , cel Putin punctuala cu PMP, daca vrea sa stopeze migrația. TRU , a început sa vorbească ca un mitocan. Daca este pe locul 3-4-5 (după Stolojan si MM cred) iar lucrurile continua la fel, la alegerile de la PE situația lui poate sa devina incerta. Începe sa acuze in stânga si dreapta , vede greșeli la ceilalți dar nu le vede pe a le pdlului. Nu este primul care pierde mergând pe linia asta. Vor fi mulți alții. Pdlistii din teritorii, primarii, cred ca se aștepta la reluarea declarațiilor pro TB. Pdl trebuie sa iasă din apa călduța a blatului. Paradigma este alta si TRU nu isi da seama.

PMP

PMP încearcă sa obtina semnături pentru doua moțiuni simple. Este nevoie de 50 de semnături. (cifrele nu sunt sigur de ele). Pdl are vreo 35 de parlamentari. PMP vreo 15. O sa existe nevoia de apropiere de pdl. PMP nu mai sunt niște „scame”. PMP are niște mari pericole care ii amenința existenta, sau plafonarea la un nivel de prag electoral. Primul este amatorismul. Cu patetism si bune intentii se fac lucruri lamentabil de mediocre. Al doilea este lipsa de doctrina. Respectarea statului de drept nu este o doctrina, este o condiție sine qua non de existenta a orcarui partid democratic. Usl nu este democratic.

Paradoxal, pe locul trei, si derivat din al doilea motiv, cred eu, sunt „pashoptistii cu doctorate in franta” Papahagi, Paleologu, Baconschi. Profesori universitari, erudiți, intelectuali. Simptomatic este faptul ca Papahagi l-a scuzat pe prietenul Paleologu ca l-a votat pe Stelian Tanase la TVR pentru ca a scris o carte despre tatăl lui.[ieri la Turcescu] Scuza in realitate este o acuza atât pentru Papahagi cat si pentru Paleologu. Papahagi este un castig foarte mare pentru PMP, dar trebuie sa mai invete fermitatea bazata pe doctrina. Ar trebui sa stea mai mult pe langa Funeriu. Paleologul mi se pare ca este complet inadecvat iar Baconschi ca apa sfintita. Sper sa nu se propulseze unul pe altul in conducerea PMP, din prietenie. Intentia de a se adresa centru-dreapta un pic mai larg cred ca este dorita in mod voit. (vedem la capitolul TB de ce).

Nu dati cu pietre pana nu vedeti continuarea…..

Reclame

58 responses to “E de bine ? (1) Nu stiu , dar sper

 1. Salut
  Da, lipsa de doctrina si amatorismul in focusare sunt probleme. Si sunt doar 2 probleme pentru razboiul din 2016 mai ales, razboi ce trebuia deja inceput si la care inca dreapta nu se gandeste.
  Nu se gandeste si pentru ca asteapta totul de la Presedinte. Ori Piratul este un extraordinar tactician dar ca strateg este doar bunutz spre bun. Si asta are repercursiuni asupra partidelor ce il sorb din privire.

  In razboiul paralel din 2014 nu avem de facut decat ” jos Ponta si ai lui sunt penalii neamului”

 2. Buna dimineata!
  Sper ca off topicul acesta (datorat unei informatii de pe pag. de fb a lui Adrian Papahagi) este in asentimentul copacenilor, chiar daca a intarziat o zi… La multi ani, Monica Macovei!

 3. „Comentariul tău e în așteptare.”
  Ati schimbat regulile, dragilor? Sau m-ati bagat in categoria „postaci”? 🙄

 4. Acesta este comentariul „in asteptare”

  Buna dimineata!
  Sper ca off topicul acesta (datorat unei informatii de pe pag. de fb a lui Adrian Papahagi) este in asentimentul copacenilor, chiar daca a intarziat o zi… La multi ani, Monica Macovei!

 5. salut copaceni. Sa NU FACEM CONFUZIA [macar aici, ca pe sticla sau in presa nu o putem impiedica] intre doctrina, program electoral si program de guvernare. Ca o exemplificare ochii pe Germania, unde doctrina CSU si CDU sunt diferite, programul electoral e identic, iar programul de guvernare contine elemente ale SPD.
  Iar in privinta Elenei Udrea constat ca persoane care au intalnit-o si au VORBIT cu ea, si-ai schimbat spre favorabil opinia.

 6. buna dimineata, all!

  Nu cred in utilitatea propulsarii in prim plan, in conducerea PMP a lui paleologu (un boem cult si rasfatat si cam atit…) si al lui baconschi (om de cultura). Nici unul din ei nu este capabil sa invete sa faca politica mare cum il vad pe Funeriu, de exemplu..
  poate gresesc, poate nu, vorba lui viq
  🙂

 7. Eugeni,
  Te rog sa stergi comentariile ulterioare si sa lasi (daca vrei, ca de putut stiu ca se poate), doar comentul de la 08:21 (care intre timp, a aparut). Multumesc!

 8. hai, ca-i distractiv..

  ati auzit de rudel obreja ca a cerut o spaga de ”numai” 1 milion euro, da?
  stiti cine l-a denuntat? el insusi ”intariti-va statul!” adica sorin ovidiu vintu in persoana….
  concluzia: statul s-a intarit, justitia functioneaza,
  SOV ajunsese dupa gratii si daduse spaga_avans 200.000 euro de pomana
  🙂

 9. Buna dimineata!
  Observ ca ati incins blogul,raman postari in eter.

 10. In perspectiva anului electoral 2014, un subiect dificil mi se pare colaborarea dintre PMP (si pot adauga FC, PNTCD) cu PDL-Blaga. Daca ar/va fi posibila. Incerc sa inteleg si sa accept necesitatea unei asemenea colaborari (si tinand cont ca in PDL-Blaga mai sunt oameni pe care ii pot considera credibili si valorosi ca Monica Macovei si Emil Boc, sau Anca Boagiu de ex.). Fac efortul asta, dar nu prea-mi iese…Nu cu Blaga si camarila sa 😦

  • PMP si PDL sunt intr-un joc de suma nula. de tipul Win -Lose. Cei ce pleaca din PDL se muta in principiu la PMP. PMP doreste accelerarea iar PDL incetinirea fenomenului. Este un proces de canibalizare de lunga durata. Fiind de lunga durata, intre timp pot face pauze de odihna mai ales in timpul alegerilor, dar care evident nu vor dura mult.
   E crucea lor

 11. bunä,

  Paleologul, o tzine cu glumitzele lui räsuflate de salon,
  ar vrea si el, dar sä nu facä nimic. a trecut timpul.

 12. in BAYERN, noi avem CSU, dintodeauna a colaborat cu CDU-
  DIN RESTUL TÄRII EXISTÄ SI SPD, dar in BAYERN, nu sunt puternici. oricum, pt. alegeri in general CDU-CSU, se sustzin si
  merg inpreunä:

 13. Salut!
  Din ciclul „parlamentarul cosmogonic revine”, astazi inca o figura noua:

  Reporter: Ce înseamnă UNPR?
  Alin Bucur: Ăăă, Uniunea Naţională… (n.r. – 20 de secunde de tăcere apăsătoare)
  Reporter: Dacă nu ştiţi, nu contează…
  Alin Bucur: Contează! Uniunea Naţională… (n.r. – încă 10 secunde de tăcere)

  Reporter: Cu ce proiecte aţi plecat la drum ca parlamentar?
  Alin Bucur: Am plecat cu mai multe şi eu chiar lucrez. Veţi avea câteva surprize frumoase.
  Reporter: Totuşi, dezvăluiţi-ne una.
  Alin Bucur: O să mai colaborăm şi o să vi le spun. Acum nu e momentul pentru că se aude. Dacă mai lucrează şi altcineva şi îmi fură ideea!
  Reporter: După un an de mandat ar trebui totuşi să aveţi un mic bilanţ.
  Alin Bucur: După un an la mine s-a întâmplat şi situaţia care s-a întâmplat, cu excluderea din partid şi, fiind independent o vreme, a fost foarte greu. V-am spus că lucrez şi am foarte mulţi specialişti care…
  Reporter: Măcar spuneţi-ne în ce domeniu pregătiţi aceste proiecte de lege surpriză.
  Alin Bucur: Aş vrea să mai rămână un pic secret.

  Şi pentru că are studii în politică externă, jurnalista de la Adevărul l-a întrebat cum vede relaţiile României cu Republica Moldova.

  „Deci, după părerea mea, că m-aţi făcut şi pacifist, nu vreau să fiu pacifist. Eu cred că, la tot ce se întâmplă, dacă am fi mai buni, dacă am şti să ne înţelegem, dacă am lăsa răutatea la o parte, pentru că fiecare dintre noi are ceva bun la un moment dat”, a spus Alin Bucur.

 14. LUMINITZA,

  astia nu sunt noi, put ca o branzä de burduf,

  branza e bunä la pläcintä, astia nici atat.

 15. un economist imi spune, USL- aceastä guvernare cu actziunile
  ei, vor läsa multor guverne viitoare ,DATORII IMENSE.

  e f. grav, romanii nu-si dau seama:

 16. Aventurile marginalizatul pe meleaguri straine continua. Astazi marginalizatul este in Turcia, fapt desigur insignifiant pt. presa Romaneasca. Ups, am zis presa Romaneasca!
  http://www.caleaeuropeana.ro/live-video-si-text-corespondenta-speciala-traian-basescu-vizita-de-stat-in-turcia/

 17. Operatiunea „Pumnul in Burta Reloaded” a fost declansata. Live si in direct, presa relateaza episodul 1: „STS recidiveaza si omoara oameni in cimp la Constanta”.
  O sa urmeze si alte episoade:
  – refuzul lui Opris de a salva o gravida nevinovata cu handicap locomotor insarcinata cu doi gemeni supradotati;
  – un catel pierdut in Fagaras gasit de stapinul sau un copilas amarit pe care agenti STS au incercat sa-l anihileze cu lovituri repetate cu bocancii in fata; etc.
  Asta e unul din motivele pt. care a fost mutat Arafat la MAI.
  Mai sint si altele.

 18. idioata sau se preface?

  Udrea despre subvenționarea ratelor propuse de canalia ponta:

  este doar o promisiune, ar trebui să se acorde mai multor categorii, iar ajutorul va veni doar peste 2 ani.

  idiotenie sau cretinism sau prefacatorie -> asemenea declaratii provenind din PMP au doar efecte dezastruoase.

  woodreoooo, taci, pliiiiiz!!

  • Pai de aia a plecat ea de la PDL? Ca sa vina la PMP si sa taca?? Sa nu fim naivi.
   Uite ca si-a luat si cioban Ghita:

   Da poza-mi place. De la distanta e ok >:)

  • Skorpy,

   Comentariul este al lui Bleen, nu? Ca eu pe Blogary l-am gasit. Mai jos, alt comentariu care pare sa fie citatul exact (are ghilimele)

   @Yeba:
   „De ce nu si cei care au venituri pete 16 milioane de lei? De ce nu si cei care au restante si intarzieri de sase luni? Ei nu au nevoie?”, s-a intrebat Elena Udrea, care a mai spus ca „acest ajutor este extrem de limitat si discriminatoriu.
   Intotdeauna, ce da cu o mana Guvernul Ponta, sa fiti convinsi ca va lua cu 10 maini de la toti ceilalti”.

   Ar trebui mai multa atentie la citate, surse si limbaj. Parerea mea 🙄

   Si am gasit si sursa citatului lui @Yeba, aici

   http://www.ziare.com/udrea/partidul-miscarea-populara/udrea-nu-l-primim-pe-cezar-preda-in-pmp-ce-tip-de-politicieni-vrea-sa-evite-1281169

  • Dacă va fi sau nu adoptată … dracul ştie. Dar o măsură de siguranţă a fost anunţată şi mai mult ca sigur va fi adoptată – plăţile CASH vor fi limitate. Chiar dacă se micşorează comisioanele bancare, ghici cine câştigă ? Japcă la 2 mâini.

 19. @MIH,
  care-i problema?
  eu am citat-o pe udrea.
  este scris cu italic, adica literele sint inclinate….
  ce am gresit?

  • Problema e ca l-ai citat pe Bleen, nu pe Udrea, iar Bleen a schimbat sensul declaratiilor lui Udrea asa cum i-a convenit lui. De aia am spus ca e nevoie sa fim atenti la citate, surse si limbaj.
   Uita-te si pe Ziare.com (ai link-ul)

  • Nu, pe Blogary, la comentul lui Bleen nu sunt italice.

 20. Ponta ii cere lui Teodorovici sa includa sportul la prioritati pe fonduri UE: „L-ati uitat pe sport!”
  „Domnul ministru Teodorovici, trebuie sa puneti (proiectul AP-n.r.) pe site, luni, sa primiti toate observatiile, lasam pana la sfarsitul lunii. O mentiune speciala, o fac public, sa puneti acolo si sportul, la prioritati care trebuie finantate, ca L-ATI UITAT PE SPORT – toti zicem ca-l sustinem – dar cred ca putem sa construim un stadion, o sala de sport, ne ajuta mai mult decat multe alte zone unde cheltuim bani. La propunerea doamnei Tocala (secretarul de stat in Ministerul Tineretului si Sportului, Carmen Tocala-n.r.) si la insistenta mea, va rog sa dati posibilitatea finantarii din fonduri europene unor proiecte de acest gen”

 21. ST,
  si Ponta sä ajungä ZDREANTZÄ

 22. Si totusi, cineva ar trebuie sa opreasca asta:

  „Bazele de date ale Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, ale Parchetului General, ale DNA, ale Fiscului, ale SRI, SIE şi în general ale tuturor instituţiilor centrale din România sunt găzduite şi protejate de STS. Serviciul de Telecomunicaţii Speciale a funcţionat până acum ca o agenţie neutră, dar percepţia pe care o au beneficiarii asupra ei se va schimba serios dacă prin noua lege Internele vor prelua patrimoniul, bugetul şi personalul STS.
  (…)Refacerea Reţelei care a funcţionat sub guvernarea Năstase-Iliescu a ajuns să fie proiectul de căpătâi al premierului Victor Ponta, care este bine instruit şi ştie pe ce pedale să apese în aşa fel încât să aibă ţara sub control.
  (…)Trecerea acestor atribuţii sub pulpana Internelor ar putea ridica unele semne de întrebare, inclusiv printre aliaţii ţării, mai cu seamă că întregul transfer se face în favoarea Reţelei(…)”
  (Sabina Fati /RL)

 23. Ziua buna oameni buni,

  O sa „pun” continuarea peste juma de ora. Se continua cu PFC si TB.

  @mih, vrei sa imi spui exact care comentarii vrei sa le sterg?

  • Eugeni, servus!
   Apai amu, lasa-le-n nevoia lor de comentarii, nu te mai necaji cu ele. 🙂
   (iar sunt „in asteptare” cu un comentariu. s-o bolunzit WP-ul 😀 )

 24. Astia de la putere, care sunt crunt persecutati si timorati de regimul dictatorial a lu’ Piratu’, pe unde pot (cam peste tot) si tot ce pot,sa-ndrepte situatia, sa mai aduca o raza de „soarele rasare”, pentru bobor.
  Ca de exemplu:

  Românii din DIASPORA vor vota mai greu. Guvernul USL a COMPLICAT procedurile

  http://www.evz.ro/detalii/stiri/guvernul-a-modificat-legea-alegerilor-romanii-din-strainatate-pot-vota-doar-daca-fac-cere-1080811.html#ixzz2sSryob8Z
  EVZ.ro

 25. Mai dau un branci comentului care asteapta (sper sa nu apara de doua ori)

  Si totusi, cineva ar trebuie sa opreasca asta:

  “Bazele de date ale Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, ale Parchetului General, ale DNA, ale Fiscului, ale SRI, SIE şi în general ale tuturor instituţiilor centrale din România sunt găzduite şi protejate de STS. Serviciul de Telecomunicaţii Speciale a funcţionat până acum ca o agenţie neutră, dar percepţia pe care o au beneficiarii asupra ei se va schimba serios dacă prin noua lege Internele vor prelua patrimoniul, bugetul şi personalul STS.
  (…)Refacerea Reţelei care a funcţionat sub guvernarea Năstase-Iliescu a ajuns să fie proiectul de căpătâi al premierului Victor Ponta, care este bine instruit şi ştie pe ce pedale să apese în aşa fel încât să aibă ţara sub control.
  (…)Trecerea acestor atribuţii sub pulpana Internelor ar putea ridica unele semne de întrebare, inclusiv printre aliaţii ţării, mai cu seamă că întregul transfer se face în favoarea Reţelei(…)”
  (Sabina Fati /RL)

 26. Am incercat de doua ori sa pun un comentariu (de fapt, un fragment din artic. Sabinei Fati/RL) Poate merge doar link-ul:

  http://www.romanialibera.ro/opinii/editorial/ponta-reface-i-reteaua-i-sts-prima-victima-325158.html

 27. Emil Boc adera la FMP.

 28. eugeni,
  eu nu dau cu piatra ,numai in cine merita Nu fac parte dintre minusarii care se reped ca fata la maritat.Ma suparasem un pic pe ei,dar…..mi-am infrant indignarea gandindu-ma ca nu merita.

  Postarea ta merita toata atentia.Analiza principalelor forte politice aflate in razboiul electoral este corecta,punctual se poate sa am cateva pareri care nu sunt contradictorii doar putin diferite.
  Categoric ,PDL se afla in moarte clinica si totusi….reusesc un mic succes impreuna cu PPD (mutilat groaznic) sa obtina decizia de neconstitutionalitate a OUG guvernamental cu disponibilitatile functionarilor publici.Posturile trebuie reocupate prin concurs (sau reangajare?) .Exodul politic este deja un fenomen obisnuit. Ce ma intereseaza pe mine este calitatea morala si profesionala a transfugilor.
  Ce n-am inteles eu: ce inseamna in opinia ta „pashoptistii cu doctorate”in Franta?Ce cusur au ei. cu exceptia faptului ca nu au experienta politica?(sau unsi cu toate alifiile).Paleologu este un boem,trebuie acceptat ca atare.

  • Ce cred eu
   Cusurul pe care il au este ca , asa cum am mai spus, imi este teama de amatorism. ISU/Roma tsa au actionat cu amatorism, nu pe baza unor proceduri clare. In cazul acesta amatorismul a generat pierderi de vieti omenesti.
   Papahagi este foarte bun, faptul ca Paleologu este boem, nu ma dranjeaza, ma dreanjeaza inconsistenta principiala la el (l-a votat pe stelica tanase petru ca acesta a scris o carte despre tatal lui). Baconschi este inadecvat in politica. Trebuie sa urmeze cursuri de dezbatere (partea de argumentare / silogisme / sofisme ) pentru ca sa poate merge mai departe in poliica. MRU aici, in dezbatere, este de departe cel mai bun pe care l-am vazut (atunci cu Gadea) , dar nu este un bun emitator de mesaje.

   • Pai de aia ne trebuie mai multi oameni „noi, curati” pe care au zis ca-i aduc, altfel alegem pina culegem..Unde sint specialistii FMP? Eu chiar cred ca sint, dar nu trebuiesc bagati in fata/partid ca sa nu strice oarecari jocuri care au fost deja facute: europarlamentarele, presedentia PMP, etc….
    Daca nu sint niciunde specialistii in FMP pai atunci stam si mai rau, inseamna ca miscarea nu are si probabil nu va avea impact in afara fostului PDL/aripa Udrea+/- reformisti (desi fara Macovei, greu).
    Iar sustinatorii Presedintelui se vor regasi si de data asta in pozitia sa nu aiba cu cine vota.

    Baconschi a avut timp sa urmeze cursuri, acum trebuie unul care stie deja. Pariu ca sint destui absolventi de stiinte politice care ar fi interesati de un job de europarlamentar?

 29. Mih,
  pontanacii nu se satura de acaparat tot ce se poate.Au preluat serviciul 2 si un sfert si acum isi ascut dintii pentru STS.Acest serviciu(cum bine spui) tine de siguranta nationala ,de protectie a diferitelor institutii nu are de ce sa fie subordonata politic.

  • Dora, draga, servus!
   Urat an si plin de pericole avem in fata! Sper sa nu li se permita borfasilor astora sa-si duca planurile infecte pana la capat.

 30. Nu cred ca Emil Boc se duce la partid,si-ar pierde functia de primar.Iar la FMP se duce daca este chemat….va vedea dupa declaratia lui.

 31. eugeni,

  citeste intai INTARZIATII !

 32. Da,intarziatii printre care sunt eu.

 33. Dora,
  te pup, bine ai venit

 34. dl. BOC poate ajuta PMP, dar sä rämanä la primärie,
  el trebuie sä nu deceptzioneze clujenii care l-au ales si
  il iubesc.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s