Antract – azi, cu RONALD REAGAN

Plimbandu-ma cu noaptea-n cap pe facebook, am ajuns, via Andrei Rugina (Pataphyl) la un articol postat de el pe In Linie Dreapta, in 2011, 6 februarie, ziua de nastere a lui Ronald Reagan. Titlul: „The Great Communicator”. Mai jos, fara alte comentarii, cateva savuroase dovezi:

Un popor liber să aleagă va alege întotdeauna pacea
Popoarele nu fac războaie, ci guvernele
 
Un copac e un copac. Cît de mult trebuie să privești ca să-ți dai seama? 
 
Dar sînt avantaje dacă ești ales Președinte. A doua zi după ce am fost ales, notele mele din liceu au fost clasificate “Strict Secret” 
 
Nu te teme să vezi ceea ce vezi 
 
Guvernul întotdeauna descoperă o necesitate pentru oricîți bani primește
 
Guvernul nu rezolvă problemele, le subvenționează 
Guvernul există ca să ne protejeze de ceilalți. Cînd decide să ne protejeze de noi înșine, își depășește limitele
 
Guvernul e ca un prunc. Un tract alimentar flămînd la un capăt și fără simț de răspundere la celălalt
 
Punctul de vedere al guvernul despre economie se poate rezuma în cîteva propoziții simple: Dacă se mișcă, taxează. Dacă continuă să se miște, reglementează. Dacă nu se mai mișcă, subvenționează.
 
Cele mai terifiante cuvinte: Sînt de la guvern și am venit să ajut
 
Problema nu e că oamenii sînt impozitați prea mult, ci că guvernul cheltuie prea mult 
 
Astăzi, dacă inventezi o capcană de șoareci mai bună, vine guvernul cu un șoarece perfecționat
 
Politica nu-i o meserie rea. Dacă reușești sînt multe recompense, dacă te faci de rîs poți scrie o carte
 
Ce e un comunist? Cineva care-i citește pe Marx și Lenin. Ce e anticomunist? Cineva care-i înțelege pe Marx și Lenin
 
Nu mă sperie deficitul. E destul de mare să-și poarte singur de grijă 
 
M-am întrebat cîndva cum ar fi arătat cele Zece Porunci dacă Moise le-ar fi trecut prin Congresul Statelor Unite
 
 N-am putut niciodată înțelege de ce un donator Republican e un “îmbuibat”, în timp ce un Democrat ce donează aceeași sumă e un “filantrop animat de nobile intenții sociale”
 
Dacă Uniunea Sovietică ar permite existența altui partid, ar fi în continuare un stat monopartinic, căci toți s-ar alătura celuilalt partid
 
Dacă uităm vreodată că sîntem O Națiune Sub Dumnezeu, atunci vom deveni o națiune pierdută 
 
Un guvern nu-și va reduce niciodată mărimea prin proprie voință. Programele guvernamentale, odată lansate, nu dispar niciodată. De fapt, un birou guvernamental e lucrul cel mai apropiat de viața veșnică pe care-l vom vedea vreodată pe acest pămînt
 
Am dat dispoziție să fiu trezit la orice oră în caz de stare de urgență națională – chiar dacă e în timpul unei ședințe de Cabinet
 
Republicanii cred că fiecare zi e 4 Iulie, Democrații cred că fiecare zi e 15 aprilie (15 aprilie e termenul limită de plată a taxelor anuale)
 
Recesiune este cînd vecinul își pierde slujba. Depresiune e cînd ți-o pierzi tu. Recuperare este cînd Jimmy Carter și-o pierde pe a lui
 
 Cele mai bune minți nu sînt în guvern, altminteri lumea afacerilor le-ar angaja imediat
 
Ei spun că lumea a devenit prea complexă pentru răspunsuri simple. N-au dreptate
 
Fără Dumnezeu, democrația nu va rezista, nu poate rezista prea mult
 

 

 

136 responses to “Antract – azi, cu RONALD REAGAN

 1. Buna dimineta!
  Cugetarile lui Regan sunt valabile si astazi la noi nu stiu daca au ramas marea parte valabile si la americani.

 2. diferenta dintre dreapta si stinga la americani si nu numai…
  🙂

  neata

  „N-am putut niciodată înțelege de ce un donator Republican e un “îmbuibat”, în timp ce un Democrat ce donează aceeași sumă e un “filantrop animat de nobile intenții sociale”

 3. In mod deliberat si sistematic aceste mediocritati, aceste hiene grupate in retele si grupuri de interese in jurul ministerelor si structurilor politic-administrative indeparteaza tot ceea ce poate reprezenta un reper de profesionism, competenta si normalitate. Pur si simplu elimina si marginalizeaza tot ce nu e ca ei.

  DPAligica

  http://www.contributors.ro/fara-categorie/o-bataie-de-joc/

  • Perfect justificata revolta lui PDA. Mediocritatea absoluta, reaua-credinta,
   invidia jegoasa, frica de cei cu adevarat competenti si agresivitatea de haita care vede in in profesionalism si competitivitate, in etica si deontologia reale, aplicate in actul medical riscul de a pierde functii si privilegii personale (mentalitate de uzurpatori, in fond), toate astea si inca altele au tinut, tin si inca vor tine sistemul medical la un nivel submediocru. Cu toate consecintele ce decurg de aici. Si asta e valabil nu doar in sanatate, ci cam peste tot (as pune cel putin pe acelasi loc cu Sanatatea, Educatia).

 4. salut. Prima parte se aplica la Ponta. A doua parte NU se refera la kkrau.
  Ce e un comunist? Cineva care-i citește pe Marx și Lenin. Ce e anticomunist? Cineva care-i înțelege pe Marx și Lenin.

 5. Ca de obicei bine le zice Aligica.
  Singura solutie e preluarea puterii din manile mafiotilor prin actiuni in strada, trebuie fortati sa plece.
  E o chestiune de supravietuire a statului roman.

 6. ,,Am dat dispoziție să fiu trezit la orice oră în caz de stare de urgență națională – chiar dacă e în timpul unei ședințe de Cabinet”. Alo, Ponta şi Căcărău! Se aude!

 7. Daniel Funeriu si Daniel Rapa (Vocile Dreptei) la B1
  (din pacate am nimerit pe un „dialog” cu un…calimente)

  http://www.b1.ro/live.php

  • Bine ca a iesit calimentul din interventia in direct

   • In general nu prea dau importanta minusurilor. Imi e greu sa descifrez ce se ascunde in spatele unui vot negativ. La plus, e mai simplu: cel mai probabil, ce spui e in acord cu parerea altuia. Cu minusul sunt mai multe variante la fel de probabile: nu place ideea/opinia/remarca (este un dezacord partial sau total fata de cele spuse etc.), sau modul de exprimare, sau persoana care o emite (atat cat poate fi ea cunoscuta din comentarii). Comentul de mai sus e o simpla remarca. Nu-mi place Calimente. Nu l-am auzit niciodata spunand un lucru de valoare sau ceva care sa tina de rigorile, sau macar de limitele admisibile ale unui dialog sau al unei dispute cat de cat firesti, oneste, normale. Dimpotriva. Intotdeauna a fost grobian-agresiv, plin de ura si resentimente si a mintit. (ca mai toti reprezentantii USL, fie vorba intre noi)
    As fi impacata cu minusul pe care l-am primit daca el ar fi fost dat pentru ca am facut o remarca fara prea mare relevanta, o banalitate inutila, sau pentru ca cineva m-a taxat asa, din lipsa de simpatie.
    Rau ar fi ca minusul sa reflecte simpatie pentru un personaj cum e Calimente. As fi curioasa sa „aud” argumente 🙄

    • Buna,

     Minusul poate sa insemne intr-o forma mai comprimata un mesaj de genu:
     „Chinezu was here! Chinezu doesn’t like you!”
     Astia, simpli, de stanga, cu „fiecaruia dupa nevoi” insurubat pe glanda pituitara nu se incurca cu argumente complexe pro Ghise, Calimente sau Nicolicea. Dau direct cu barda. Si cum pe blog nu este barda si cum nici de moderare nu trec injuriile, singura „solutie” este minusul resentimentar si anonim. Dar ce-i un minus pe langa cele 74 luate de @last…. De la ai nostri, cum ar veni!

     • 😀 Corect (despre @personii sustinatori de calimenti)
      nx10 minusuri de la „ai nostri” e expresia felului in care inteleg unii sa reactioneze la o parere diferita, e o forma de disputa „asumata”, solid „argumentata” si foarte „direct”, „curajos”, „barbateste” exprimata :mrgreen:

   • va inchipuiti ce inseamna sa fie careva la dieta [c]alimentara?

 8. OFF TOPIC. Sau NU.

  Nu înţeleg un lucru. Acum câteva zile tovarăşul Gheorghe Bunea Stancu a adresat ameninţări altor tovarăş că dacă el intră-n colimator, pe mulţi popeşte şi el. Că nu va fi singur la „vorbitor”. S-a autosesizat cineva, oficial, vreau să zic? NU ! Opoziţia, care ar fi trebuit să profite de această oportunitate ce face – TACE !
  Poate ne sfătuieşte un jurist, avocat de pe la Copac cum putem sesiza noi cetăţenii că un borfaş deţine informaţii vitale pentru depistarea altor borfaşi? Care, culmea, s-a autodenunţat dar nu ia nimeni înseamă autodenunţul. Poate pentru că a spus că a fost protejat de anumiţi procurori?
  Woodrea – ŞO PĂ EI ! Sau … pot fi implicaţi şi personi din actuala opoziţie, fosta putere ?

 9. Sa radem cu Roger Ailes (tot via Pataphyl / ILD)

  „Cică un liberal într-un balon cu aer cald se rătăcește în drum spre o întîlnire și coboară să ceară sfatul unui conservator. Acesta scoate un GPS și-i spune exact unde se află.
  “Trebuie să fiți un conservator”, zice omul din balon. Cel de pe sol îl întreabă cum se face că știe asta. Răspunsul: “Tot ce mi-ați spus este corect din punct de vedere tehnic, habar n-am ce să fac cu informația și, de fapt, mă simt în continuare pierdut. Sincer, nu mi-ați fost încă de mare ajutor.”
  Conservatorul răspunde că tipul din balon trebuie să fie un liberal. Cum de știe? Nimic mai simplu:
  “Nu știți unde mergeți sau de unde veniți, v-ați ridicat unde sînteți pe bază de vorbe goale (Trad. “hot air” fig.) și ați făcut o promisiune pe care habar n-aveți cum s-o țineți. Acum vă așteptați să vă rezolv eu problemele. Fapt este că vă aflați în același punct în care erați înainte de a ne întîlni, doar că acum e vina mea!”

  http://inliniedreapta.net/insemnare/hot-air/

 10. Salut dragi copaceni!!! 😆
  Oare inverzesc crengutele noastre? Ar fi bine! 😆

  Mih,
  sunt notabile cugetarile fostului presedinte Reagan,prin valabilitatea lor perena. Bravo pentru alegere! 😆
  „Dacă uităm vreodată că sîntem O Națiune Sub Dumnezeu, atunci vom deveni o națiune pierdută ”
  Nemai miram de ce natiunea noastra se afla in aceasta situatie?Pai,slujitorii bisericii sunt primii care au uitat de Dumnezeu si s-au dedat obiceiurilor diavolesti,printre care la loc de cinste sta banul,ochiul diavolului.

  • Dora, servus!

   Pai crengutele cred ca sunt verzi si mai pot inverzi, de ce nu? 😀

   Imi pare bine ca iti place postarea (meritul este al lui Reagan si al lui Pataphyl) 🙂

 11. Mih,poti adauga un a la Re(a)gan?

 12. Scuze, un mic off topic.
  http://aronafter65.wordpress.com/2014/02/07/cine-a-zis-ca-nu-i-buna-taxa-pe-stalp/
  Daca tov. WP ne numara stalpii mai devreme si punea si taxa pe brazi nu mai mureau oamenii aia in Apuseni asa ca vinovatul principal este WP.
  🙂

 13. [Ar putea fi din ciclul „bancuri cu Alinuta-Cr(et)inuta]

  „Antonescu: Nu vreau sa iesim de la guvernare, vreau sa intram.

  dupa doi ani liberalii s au hotarat sa guverneze. Poate se molipseste si Ponta si intra si el la guvernare zilele astea.” (Sebastian Lazaroiu / fb)

 14. Vin si eu cu ceva inedit legat de Ronald Reagan ,din culisele vietii lui comportamentale,surprinsa de un expert in psihologie sociala,Peter Collett.

  Mi-a atras atentia abordarea, potrivit careia putem citi gandurile oamenilor in general si ale personalitatilor publice in special, urmarindu-le gesturile.

  Politicienii obisnuiesc sa-si mascheze pornirile de agresivitate/intentiile adevarate prin gesturi placute,prietenoase,zambete. Reagan(fost actor) stapanea stralucit aceasta arta. Zambetele lui erau largi si generoase,se extindeau la ochi si intreaga figura,gest care prin autenticitate il facea simpatic pentru interlocutori si public.Atat de fascinant si molipsitor a devenit zambetul cu „mandibula lasata” incat a fost preluat de alti politicieni ca Bill Clinton si de ce nu Basescu al nostru.

  Ronald Reagan mai detinea si alte „trucuri: care-l faceau placut:vocea blanda „aerata” -una amestecata cu aer-,spre deosebire de vocile tensionate care inspira raceala.Un gest strengaresc,as spune,trasul cu ochiul l-au facut simpatic ,ceea ce ii implica direct si pe cei din jur.

  Se intampla mai ales la tv.sa vorbeasca in soapta ,tot o articulatie aerata la….un volum mai scazut, ceea ce poata da iluzia aproprierii fizice si psihologice.
  Pe baza unor studii comparate de voci ale prezidentiabililor (la 8 candidaturi) s-a constatat ca vocile mai profunde au obtinut cele mai multe voturi.
  Concluzia: politica nu se rezuma doar la principii si cu atat mai putin la promisiuni, vocea te poate face mai convingator. Supozitia mea este partiala desigur.

  • Bey minusarilor rasul pana la urechi l-a preluat si tavarișci gaspadin Iliescu si a fost copiat si de ciracul lui aflat in functie de PM.
   N.B. Cand prescurtez Prim Ministru cu PM sa nu interpretati Prost Mare,nu vreau sa aud vorbe😠.

   • dorian65, 😆
    nu te teme noi nu te turnam la…..? (ghici?) poti spune linistit si Prost Mare.
    Si eu sunt curioasa ce nu le-a placut din comentu; meu?Sa fie oare inocentul Basescu alaturi de marele presedinte american?Alt motiv ,nu vad.

 15. Salutare tuturor,
  Off topic, dar este important avand in vedere ca presa si TV-urile se bat pe zvonuri de remaniere.
  Proiectul de revizuire a Constituției a fost înregistrat vineri la Curtea Constituțională, care în termen de 10 zile trebuie să se pronunțe asupra respectării dispozițiilor constituționale privind modificarea Legii fundamentale.
  Legea de funcționare a CCR prevede că, la primirea proiectului de lege sau a propunerii legislative, președintele Curții numește un judecător-raportor și stabilește termenul de judecată.
  Curtea se pronunță asupra proiectului cu votul a două treimi din numărul judecătorilor, iar decizia se comunică celor care au inițiat propunerea legislativă ori, după caz, reprezentantului acestora.

  • Skorpy
   Acesta e mitingul despre care ti-am spus, cred acum mai bine de 1 saptamana. Vezi locatia P-ta Universitatii. E vorba de pupilul Madamei Pipidi, Craciun. Afost ieri madama prezenta la Realitatea TV si a avut un discurs antisistem. ”Toata clasa politica actuala trebuie sa plece. Nu mai reincalziti ciorba.”’. L-a intepat chiar si pe Plesu.

  • Mi-am si exprimat revolta.

   „Eu cred ca s-a strecurat o gresala de tipar
   Ce cauta la pct.1 demisia presedintelui?
   Cine este organizatorul protestului si cine a intocmit lista cererilor?

   Nu va faceti de rusine domnilor! Concentrati-va pe prioritati si structurati-va logic cererile…3-4 puncte se puteau concentra intr-unul singur,pe aceeasi tema”.

  • Aha, d’aia prinseră rădăcini acu pe sară doo autocare în parcarea Consiliului comunal. În stand by care va să zică… )
   Și când vrui să le trag o poză cu mobilu’ la numere, nema!
   Mascare cu un strat gros de noroi și pe față și pe spate!!!

 16. Dupa ce am facut un arc peste timp cu presedinti si prezidentiabili, sa coboram in crunta realitate romaneasca.

  Noua remaniere guvernamentala nu este altceva decat o rocada prost inspirata de cadre. Pentru noi, cei de pe margine, este dovada adancirii unei noi crize politice, de aceasta data intre partenerii celor de la guvernare (socialisti si liberali care conteaza si piticii-satelitii lor)

  Ar putea fi un material distinct de topic. Nu ma hazardez din mai multe motive: ma multumesc sa dau scurte fragmente.

  Atat Ponta cat si Antonescu,in prag de alegeri, se straduiesc sa stranga aghiotantii fideli in jurul lor si sa-i indeparteze pe toti aceia care s-au compromis ca imagine si nu fac decat sa incurce planurile partidelor aflate in febra alegerilor. Remaniera de tip carusel arata clar cat de disperati sunt competitorii, dupa mine in primul rand liberalii. Rezerva lor de cadre se dovedeste tare subtire din moment ce politicienii liberali sunt „multilateral pregatiti de pot ocupa orice functie de la o zi la alta.
  Pentru Crinut viata a devenit deosebit de grea. Coalitia pe care o sustine din orgoliu personal scartaie din toate incheieturile. Conflictul tacit cu partenerul Ponta a fost potentat de alte conflicte din propriul partid. Amintesc doar doua reisite in noul context: gruparea lui Rusanu care pregateste resuscitarea lui Tariceanu la prezidentiale si gruparea Chitoiu prinsa in slugarnicirea lui Ponta.

  Revin daca va intereseaza parerea mea.

  • Dora,

   Pai, da, vai mama ei de remaniere. Pentru guvernarea propriu-zisa, e vax, ca oricum n-au altii mai de soi: o tot dovedesc de doi ani de zile.
   Cei doi „prieteni” se cam bat pe MI.
   Iar Crinuta, e clar ca vrea sa-i mazileasca putin pe cei mai pesedisti dintre liberali.

   • Sigur ca se bat pe ministerul care-i poate calauzi in campanie.
    Se spune ca pesedistii s-au gandit si la un schimb -cedarea MAPN pt.Frunzaverde pentru MAI unde urmeaza includerea si a STS-lui.

    Ma chiar distreaza cum l-a apucat azi pe Crinutu liberalismul,doctrina de care a uitat de cativa ani.
    Nu-mi plac scenariile,dar de data aceasta prevad un razboi nimicitor la Palatul Victoria,intre ministri socialisti si liberali,acestia din urma propunand masuri liberale pentru recuperarea electoratului lor scarbit de prestatia execrabila.

 17. „Postul TV Antena 3 l-a criticat aspru pe celebrul Roger Waters, care a concertat de curand in Bucuresti.
  Cercetand istoricul formatiei Pink Floyd, acestia au aflat ca Roger a fost basist”

 18. 2 mitinguri miine:

  A.) in PU……………….. razesii de la pungesti, unitisalvam etc cu nasul in frunte, probabil
  si

  B.) in PR – Piat Revolutiei ………….PDL, care apoi se va deplasa in PV

  Protestul va incepe in jurul orei 16, protestatarii arantandu-se pregatiti sa isi dea viata pentru un viitor mai bun al Romaniei.
  :mrgreen:

  Platforma civica ” Uniti Salvam”, razesii din Pungesti dar si motii din Campeni si-au anuntat participarea in cadrul protestului de sambata.

 19. skorpion,
  sa nu fie o bulibaseala.
  Daca apare si stegarul dac,el contra cui protesteaza?

  • Chestia cu mitingurile (doua manifestatii ,doua) este reteta lui Ilici Marcel Krimi. Fac astia de la PDL o manifestatie, facem si noi o contramanifestatie. Ne intoarcem in anii 90…

   • Eu zic ca e evident cine ii manevreaza pe #unitisalvam. Cand punem noi miting, vor pune si ei de unul cu primul punct Jos Basescu. Ce? Ei nu puteau sa puna un de protest duminica (ca doar sunt liber-cugetatori)??

 20. Dragi copaceni, 😆 😆
  daca nu va spuneti parerea cu privire la comentu’on topic de la 16.07 voi crede ca minusarii au dreptate si eu am spus prostii.

  ps. Mih,Old mi-ati sechestrat comentu’ pe tema politica? L-am cautat sa vad reactiile.

  • Dora, servus! 🙂

   S-o bolunzit WordP dacă te-a agățat cu comentul ăla de la 16:59 😀
   L-am lecuit eu

   • OLd,servus! 😆

    Gata,am ajuns pe lista urmaritilor cu sagetile antiuslamiste la purtator.
    Nu poti face nimic cu minusarii?Sa le inchizi macar o vreme gura ca au devenit sacaitori .Nu e bine ca energia lor negativa sa ne contamineze.

  • Dora, eu nu! 🙂

  • Buna seara, copaceni! Salut @Dora. Eu am citit commentul tau si nu i-am dat nici minus nici plus. Personal, ma intereseaza ce gandeste, face si spune o persoana, mai putin tonul vocii si clipitul ochilor. Dar recunosc ca probabil fac parte dintr-o minoritate. 🙂

   • elsewhere,
    e suficient daca ai citit si ti-ai spus parerea. Sigur,important ramane cum gandesti,ce-ti propui si ce realizezi. Dar sa nu-mi spui ca nu are importanta gestul ,mai ales cand urmaresti comportamentul unui politician sau unui personaj public.
    Pentru a fi in ton cu tema de azi ,mi-am amintit o crampeie din viata lui Reagan despre care citisem nu demult.
    Iti spun noapte linistita.

 21. Salut! Am lipsit putin si aflu ca se intampla lucruri…Cel putin doua mitinge 😛
  (ca mai citisem de unul la Ateneu).
  Pai ala a lui pipida si a lui 24 decembrie, a pus punctele de la 2 in jos asa, la deruta. Cum la deruta e si sloganul cu „toti, aceeasi mizerie”, langa care apar iute: „privatizarea ucide”, „jos capitalismul”, „nu ne vindem tara” (c-o iau rusii gratis) „evil”.

 22. Cine oare conduce PMP? Cine este emitatorul autorizat de mesaje la PMP?
  http://www.reportervirtual.ro/2014/02/elena-udrea-daca-ponta-si-antonescu-se-vor-intalni-in-turul-doi-o-sa-l-sustinem-pe-antoneescu.html

  Care este pozitia lui Lazaroiu de exemplu? Nu stiu, dar daca EU va continua sa fie cea care defineste politica de cadre, pozitiile de politica economica (” de ce sa nu aplicam masura de iertare de imprumuturi la toata lumea?” ) , politica de aliante politice, fara ca sa existe o o pozitie oficiala, o multime de votanti potentiali se vor indeparta de PMP.

  Ca de obicei EU nu a vorbit doctrinar, economic, ci a facut un comentariu ca sa faca o stire……si face

 23. Cu unitisalvam o sa se mai lamureasca lumea cu timpul, greu si nu toti (cum s-au mai lamurit si cu d-ul Calafat) 😦

  • Mih,

   Crezi ca lumea este lamurita de calafat? Eu cred ca nu. unitisalvam o tine gaiamatu ca nu sunt politici si ca TOTI politicienii trebuie sa fie schimbati. (vezi amp). Ceea ce este o idiotenie…Parca vad:
   Vezi sunt cinstiti ca nu vor sa faca politica ci numai sa il dea jos pe Basescu, dictatorul si sa il schimbe pe ponta (daca mai face greseli)

   • Pai asta spuneam: greu si putini…
    Ceilalti, grosul, unii nepermis de naivi (eufemism), altii, liderii, organizatorii & trupetii cu „sarcini clar trasate”.

   • Eugeni,
    Inainte de a cerceta daca lumea simpla e lamurita ce haram poarta Calafat, ar trebui analistii sa se lamureasca. Am vazut-o pe Pora acum cateva zile care mai ca nu a luat tigaia sa-i dea in cap lui Orcan, cand acesta si-a exprimat niste indoieli legate de interventia marelui secretar in accidentul din Apuseni.

 24. Vad ca oarece lume nu este de acord cu faptul ca eu nu o sa votez pe crina in ruptul capului. daca stau bine sa ma gandesc cred ca ponta este mai bun.”cel putin purceaua o sa fie moarta in cocina”. Aducerea pnl la guvernare pe mana dreptei, cu pretentii de PM , ar fi aproape de neconceput pentru mine.
  Poate ca singura exceptie ar fi daca TB ar fi prim-ministru si din partea pnl ar fi un alt candidat la presedentie.

  • Relax, nu vei avea ocazia de a fi constrans pentru a vota KKR.

   • @ion

    Uite un scenariu:

    Alegeri prezidentiale:

    usl se desparte,
    ponta si crina vor lupta pentru functia de presedinte
    crina promite ca il va pune pe TB prim ministru si sa aiba sustinerea dreptei
    crina castiga
    usl se reface
    crina il pune pe ponta prim ministru.

    Lumea va zice: ce i-a tras-o lui TB…..

    PS sunt convins ca TB nu va cadea intr-o atare capcana, dar a spune ca il sustii pe crina o vad ca pe o greseala.

    • Scenariul propus de tine are o mica hiba.
     Piratul nu e interesat de functia de PM. Atentie, in aceasta perioada ”confuzia este prezenta peste tot , un personaj reface si iarasi reface firul unor intamplari ciudate din trecut”.

     • may be, may not. Dar intre o tara pesedizata la extrem si slaba sansa de a vedea un kkrau opus lui Ponta, ce alegem?
      Se repeta alternativa diavolului din 2000? Ilici sau Vadim?
      N-am avut atunci -ca natiune- cojones sa-l votam pe Vadim, pe care parlamentul l-ar fi dat jos in trei luni si am fi avut noi alegeri prezidentiale.
      Vom avea acum?

 25. bunä seara,
  ce frumos, dar noi stiam cä PONTA plagiatorul, il preferä pe PUTIN
  NU SÄ SE OPUNÄ PT: DEMOCRATZIR,nu sä lupte pt- romanii din transnistria, nu-l intereseazä.
  ce ne fäceam färä el si sotzie, costumatzi in uniformele pt. olimpiadä,
  ce se intampla dacä Bäsescu fäcea asta???ii trimetea procuratura.

 26. copii , declaratziile la derutä, ………………este intodeauna de efect.

  dacä isi fac planul, nu este vina lui Bäsescu, este vina romanilor.

 27. Funeriu, la B1, excelent.
  Daca vad pe cineva presdinte PMP, atunci el este „the one”

 28. nici treaba cu JOHANNIS nu reuseste, el nu dä primäria,
  plus dacä vine cineva curios si istetz la primärie, vor descoperii
  multe escrocherii, cu tereuri, case, afaceri, etc:LUMEA STIE
  dar le este fricä, dacä pleacä………………… dar nu renuntzä la primärie, cred cä stie si Cäcäräu, e numai un joc:o sperietoare.

 29. FUNERIU, este f. bun, este un om educat, diplomat si cred cä a
  invätzat mult dela Presedinte:

 30. presedintele BÄSESCU, este curtat de multe institutzii internatzionale
  chestia cu PM, este o floricicä in coronitza presedintelui,cum ar fi,
  dacä ar fi.

  dobitocii din USL, il criticau, cä a mers la BERLIN;MÜNCHEN;
  DOBITOCII S-AU FÄCUT DE RAS; PT: CÄ EI NU STIAU DE INVITATZIA PERSONALÄ:

 31. Sunt de acord cu voi in privinta Crinutei.
  Si il admir demult pe Funeriu

  Situatia cu Iohannis e in stand-by.Sunt de facut inca multi pasi.Printre acestea e si problema lui cu incompatibilitatea,desi el spune ca s-a respins la parchet.

 32. Triste vremuri…Nu doar romanii ar trebui sa se trezeasca 😦

  „Secera și ciocanul, simbolurile centrale ale Olimpiadei de la Soci”

  http://inliniedreapta.net/insemnare/secera-si-ciocanul-simbolurile-centrale-ale-olimpiadei-de-la-soci/

  👿 👿 👿 👿 👿

 33. VREAU SÄ STIU , DACÄ AU PLÄTIT COSTUMELE CU CARE ERAU INBRÄCATZI; familia plagiatorului??? LA FEL CA SPORTIVI.

 34. Tomac la B1: Liviu Pop-PSD a spus ca s-a informat la ambasada rusa (POFTIM?????) si relatarile despre retinerea directorului de la Lic. Lucian Blaga din Tiraspol nu ar fi adevarate (pentru ca le infirma rusii). 👿
  Respectarea si apararea demnitatii romanilor din Tiraspol (si din afara Romaniei, in general) ar reprezenta o problema care priveste guvernul, care a si luat atitudine, declara purtatorul de cuvant al PSD, Ivan, dar printre „randuri” razbate adevaratul mesaj, in stilul tipic ipocritilor adanc-plecaciosi la „poarta” moscovit-putinista 👿 👿 👿

  Declaratiile lui Ivan, de la 01:14:54

  http://inregistrari.b1.ro/view…..d-117.html

 35. poate a sunat la ambasada rusä, sä-i mai infunde pe romani un pic. IVAN, este un tip mizerabil.
  singurul care s-a luptat si se luptä pt. moldoveni
  este presedintele si tomac.

 36. WEBER, este o purcicä sleioasä si teribil de gretzoasä.
  ce ii umple de complimente pt. cei numitzi, o scarbä
  aceastä femeie.

 37. ponta, unde se duce, poartä ghinion.

  la deschidere nu au avut 5 cercuri la olimpiadä,
  a fost numai 4, unul nu s-a deschis. vina ticälosul PONTA,
  si asta este inceputul:

 38. Protestul de maine ar putea oare sa treaca pe la ambasada Rusiei??

 39. NENOROCITUL ASTA DE PONTA; A SFIDAT SI IGNORAT TRAGEDIA
  DIN APUSENI

  DAR OAMENILOR ACOLO LE-AU DISTRUS DRUMURILE CU MASINI SPECIALE; CARE AU FOST ACOLO:
  AZI AU VENIT; CU RUGÄMINTEA SÄ LE REPARE DRUMUL
  NIMENI NU A FOST DE GÄSIT; OAMENII AU STAT CU ORELE
  DELA UNA LA ALTA.

 40. protestul ar fi bine, sä treacä pela ambasada rusiei
  CU 2-3 benere.

 41. Weber este o mizerabilä scarboasä, insirä numai minciuni
  si il ridicä in slävi pe Cäcäräu si ministrii numitzi.

 42. Via Dorelian Bellu’s photo / fb
  Pe pag de facebook a lui vvp un text explicativ alaturat unei fotografii:

  Textul:

  „Premierul Victor Ponta, alaturi de lideri importanti de stat si de guvern, la dineul oficial organizat cu ocazia deschiderii Olimpiadei de Iarna 2014 de la Soci.”

  Poza:

  In prim plan: presedintele pro-moscovit al Ucrainei, Ianukovici, premierul Bulgariei,Plamen Oresharski, sustinut de Partidul Socialist Bulgar si atentie, Kim Yong Nam, preşedintele Marii Adunări Populare din Coreea de Nord.
  Nu stiu cine a fost alaturi de vvp la aceeasi masa (planul secund), ca nu se vede (?). Unii presupun ca Leonid Tibilov, prezidientul “republicii” Osetia de Sud, rupta de rusi din Georgia (foarte posibil)

  • Pentru pontofani: va mandriti cu asa lider, nu? China, Rusia, Nord-Coreea…URSS, secera si ciocanul…Si daca nu el, vine noua generatie din spate, cu Craciunitisalvam…Ce frumos visati voi cosmare rosii! 👿

 43. Despre situatia romanilor din Transnistria:

  „La doi pași de România au loc evenimente de o mare gravitate. Regimul transnistrean, bastionul Rusiei la Nistru, a reînceput campania împotriva celor opt școli românești care se mai află în interiorul „granițelor” sale. Ținta principală a atacurilor din ultimele luni a fost liceul Lucian Blaga din Tiraspol.(…)

  „Procurorii” transnistreni au descins la liceu în decembrie, iar în ianuarie au blocat conturile liceului pentru vina de a nu coopera cu autoritățile din separatista regiune. Pe 5 februarie, directorul școlii, Ion Iovcev, s-a trezit sechestrat, împreună cu contabilul și șoferul liceului, de vajnicii milițieni transnistreni, taman când se întorcea din zona controlată de Republica Moldova. Milițienii i-au acuzat pe cei trei români că desfășoară activități de contrabandă și au avut grijă să le fure telefoanele și banii de salariu pentru toți angajații liceului Lucian Blaga. (…)

  Președintele Traian Băsescu a cerut UE, OSCE și tuturor puterilor implicate în procesul de negociere între Republica Moldova și Transnistria să intervină. Catherine Ashton, Înaltul Reprezentant pentru Politică Externă al UE(RSS), a fost informat la mijlocul lunii ianuarie de Elena Băsescu asupra
  a ceea ce se întâmplă în regiunea seaparatistă, dar nu a luat atitudine. Totuși, Parlamentul European a reușit să adopte astăzi o rezoluție non-legislativă, avându-i printre inițiatori pe Monica Macovei și Elena Băsescu. Nu e mare lucru, dar tot e ceva față de nimicul lui Ashton.(…)

  http://inliniedreapta.net/transnistria/

  vvp? La Soci…fericit sub secera si ciocan…

 44. @markwilliams,
  h: 00,34

  am scris ieri la ora 17,21 (vezi mai sus) ca azi vor fi DOUA (2) mitinguri,
  la unul se va striga jos basescu, la celalalt nu, dar mai stii?
  🙂
  in orice caz, de remarcat ca ieri pe calea Grivitei alerga o masina a PDL-ului cu un megafon, anuntind oamenii sa mearga la miting!

  cica, o sa vina din toata tara oameni la mitingul PDL (B1tv dixit), iar unul din protestatari spune ca vine pentru…locuri de munca. De fapt mitingul este pentru statul de drept, etc…

  good morning, all,
  🙂

  • Manifestatia nu are nici o legatura cu revendicarile afisate. De fapt PDL/blaga vrea sa:
   _isi testeze forta
   _isi arate forta
   Pentru a sti cum sta si cum va negocia cu ceilalti, fie de stanga fie de dreapta.
   Din tara vor veni activistii + fraierii pe care ii pot aduna cu pachet de mancare si promisiuni cu autobuze platite de Blaga.
   E clar ca nu voi calca pe acolo.

 45. BUNÄ;
  eu sunt de altä pärere, dacä este pt. statul de drept,
  trebuie sä mergetzi, desigur rämane la latitudinea voasträ.
  mie nu-mi place absolut deloc bleaga, dar pt. a aräta forta dreptei
  e bine sä nu vä rupetzi, dezbinatzi nu se aratä nimic:

  • @Theo, viata e complicata. Paradoxal. Poate fi exact pe dos ce spui tuM 🙂
   Daca mergem, si suntem mai multi chiar dezbinam dreapta ! Blaga va spune. Eu i-am adus ! Eu sunt tare ! Nu am nevoie de voi dreptacilor ! Merg singur in alegeri ! Ce imi oferiti usl-istilor. ? Nu Basescu sau Tomac sunt dreapta. Eu singur sunt dreapta !
   Ia gandeste-te putin si la asta.

 46. INITZIATOAREA RECLAMATZIILOR PT: TIRASPOL ; A FOST EBA
  LA UE:
  LIMBRICII USLINOSI SUNT NISTE DOBITOCI MINCINOSI; NU FAC
  NIMIC.

 47. Mih,
  uitatzi-vä ce inganfat este plagiatorul in fotografie, si langä cine
  a fost plasat la dineu, niste caini ca el:

 48. ASTA CU UNITZI SALVÄM:::::::::::: SÄ NU O MAI FOLOSITZI
  ii facetzi reclamä lui cräciun-consomol.

 49. Avand deja dovezi/argumente faptice despre cei (de stanga) pe care i-au ales, unii incep totusi sa se trezeasca…Holland a scazut la 19%, BHO se „bucura” de …neincrederea a 63% dintre americani…E drept, intre noi si Occident a fost mereu un decalaj greu de recuperat… 😦 Dar macar acum am putea face un pas important inainte…Spunand „pas” actualei puteri… 🙄

  „François Hollande est au fond du trou, seul 19% de gauchistes croient encore en lui. 81% des français veulent qu’il parte.” (La Gauche Ma Tuer/fb)

  „In a bombshell new poll from The Washington Post/ABC News, it was revealed that a strong majority – 63 percent – don’t trust Obama to make the right decisions.”
  http://conservativetribune.com/obama-incompetent-decision-maker/
  (via Andrei Rugina / fb)

 50. imi permit sä vä rog, ducetzi-vä la demonstratzie dacä e de dreapta,
  nu este vorba de boul blaga, este vorba se a aduna dreapta, poate cand o sä vinä randul vostru, vin si altzii, puterea nu stä in
  a fi räsfiratzi

  • theo,

   eu voi merge cind boul blaga (te citez 🙂
   ii va invita pe toti la miting,
   pe toti liderii entitatilor de dreapta cum ar fi MRU, Pavelescu, Tomac, Neamtu, mai sinteti?
   😛
   cind ii va invita pe cetatenii care nu mai vor guvernare ponta,

   ori acum blaga vrea sa demonstreze cit este el de puternic..
   in fine,
   ai si tu partea ta de dreptate…
   ca daca cele 4-5 entitati, partide de dreapta „vor defila” mereu separat, vom avea usl, pesede inca vreo 2-3 cincinale…

   • @skropy, apropo de ultima fraza a ta:
    cum am spus mai sus cred, ca un insucces la manifestatia de azi il va face mai maleabil pe Blaga pentru unirea fortelor, iar pe oamenii lui mai nervosi pe flerul lui Blaga

  • Theo,

   In privinta mitingului PDL-Blaga de azi, eu cred ca Skorpy si Last au dreptate.

 51. asearä la digi, se spunea cä au fost schimbatzi in 2 ani numai 13
  ministrii, nu este adevärat, sunt peste 20, cu plagiatori, calorifer si altzii.
  in numai 2 ani, asta pt. cä sunt niste loaze oportuniste,
  färä profesii, cu diplome plagiate. s-au date pe carnet de partid.

  ESTE CATASTROFAL- O HAITÄ DE CAINI.

 52. acum vä las, azi e o zi inportantä pt. mine si sotzul meu.

  50 de ani inpreunä, azi nu särbätorim, maine cu copii:

 53. Tds,
  adevarul este ca nici liderii „dreptei”- ma refer la MRU, Pavelescu, Neamtu, Tomac si, sa zicem, Blaga, niciunul nu prea realizeaza pericolul cizmei useliste…..idem nici prea multi simpatizanti, nici membri partidelor de dreapta…nu-si dau seama ca intr-o zi va fi prea tirziu si se vor minuna cum de Ro a ajuns ca Ukraina sau …..coreea de nord…orice este posibil, daca oamenii tac, zac si nu fac nimic!

  de aceea si aceasta lincezeala, pentru ca lipsa lor de imaginatie ii face si inactivi, lipsiti de sentimentul revoltei, al indignarii…..
  ei se declara pur si simplu lideri de dreapta si cam atit…..

  • Liderii dreptei sunt liderii unor partide de dreapta ce nu au un electorat de dreapta. Electoratul de dreapta a murit cu bunicii nostri si cu floarea intelectualitatii si tineretii care a murit la canal. Sarcina lor era si este sa construiasca un electorat de dreapta pe care sa il uneasca.
   Am studiat in ultima vreme, in timpul liber pe polonezi. Alta mancare de peste.

   Meritam sa fim ca Ucraina sau ca Belarus sau chiar ca Rusia pt ca poporul nostru este cel putin la fel de docil ca si popoarele astea. Si primim exact ce meritam.

   • da, ai dreptate cu docilitatea.

    Insa ma intreb: nemtii sub Hitler au fost si ei docili?

    sau, poate toate popoarele mai devreme sau mai tirziu trec printr-o forma de dictatura mai odioasa sau mai putin odioasa….(Coreea de Nord vs….gasiti voi)

 54. intrebare de baraj:
  un popor poate sa cunoasca 2 dictaturi intr-un secol?
  (daca nu a invatat nimic, atunci da!)

  popoarele de fata se exclud,
  🙂

 55. Ba eu tocmai plec spre miting.
  Si o sa trec si la ala de diseara.
  Dusmanul dusmanului meu e prietenul meu.

  Theo isi da seama mult mai bine de cum sta treaba, de la 1500 de km distanta, decat unii care o fac pe atoatestiutorii si pe blogul asta.

  • @estu Nici o problema, Du-te.
   Esti sigur ca ala este dusmanul dusmanului tau ?
   Esti sigur ca Blaga , Oltean, Paul Vass spun exact la fel despre Tomac sau Papahagi ? : Papahagi este dusmanul lui Ponta deci este prietenul meu ? Bine ar fi.
   Eu am spus de ce nu merg eu.
   Eu am fost sambata trecuta cand am fost 46, si era frig ca inghetase iadul.
   Acum e randul tau. Sa ne povestesti.

 56. Ah, si cred ca aseara la Sochi romanii au avut cele mai penibile costumatii. Ziceau ca s-au imbracat din Obor, la second hand.
  Iar ceremonia de deschidere a fost impresionanta. Aici sunt de acord cu BBC, CNN, Reuters si nu cu tristii penibili din Romania carora le pute totul dar nu sunt in stare de nimic in afara de a critica.
  Inainte de a ma acuza ca sunt platit de KGB notati va rog ca am spus doar ca ceremonia de deschidere a fost remarcabila, nimic altceva.

  • Marea presa internationala (inclusiv cei enumerati de tine), stangista in fond, a vazut in „secera si ciocan” un simbol al „progresului”… 👿

   Si de ce sunt „tristi” si „penibili” cei care desfid, dispretuiesc simbolurile comuniste si imperialist-sovietice si tot ce reprezinta ele ca trecut si ca tendinta implicita pentru viitor?

   Eu nu ma consider „atotstiutoare”, dar unele lucruri sunt de o remarcabila si incontestabila evidenta. 😦

   • Jenant daca in tot spectacolul ala ai vazut doar o secera, un ciocan si tendinte imperialiste ptr viitor.

    • „Jenant”??? Parerea ta…Nu, n-am de ce sa ma jenez. Tu n-ai vazut asa ceva, nu? Nu ma surprinde…Multi nu vad. Multi nu vor sa vada.Destui se bucura, ba abia asteapta 👿
     PS
     Spuneai ca esti in PMP. Eu nu cred. Iar daca este adevarat, cu o asemenea „viziune”, n-ai prea avea ce cauta acolo…Parerea mea.

 57. azi la ora 22, la B1Tv, un film despre Sochi,
  nationalizare, distrugerea caselor oamenilor, coruptie la cel mai inalt nivel,
  cred, ca merita vizionat acest film!

 58. Nu mai scapam odata de Basescu asta si de ceata lui de hoti?!?!?! M-am saturaaat!!!

  • Atunci IA D-AICI !!!

  • Nu te-ntreb care-i „ceata de hoti” a Presedintelui ca n-o sa poti raspunde corect, argumentat serios si onest. De „sacapat”, s-ar putea sa scapati. Asa-i ca te-ai bucura? Da’ cu USL-ul cum iti e? Bine? 🙄

  • Oho !

   Hy !
   In fine unul are are corajul sa puie tri vorbe si despre prostiile din capsor, nu numa’ sa dea cu minusu’ ! 😀 😀 😀

   Daniel,pai ce sa-ti raspund, vere ?
   Ati scapat deja da’ tu nu ti-a da seama cine guverneaza acum si-ti fura si chilotii nici daca ti-ar bate Ponta cuie-n cap prin ordonanta de urgenta.

   Si noi ne-am saturat de-alde voi, da cum n-aveti de gand sa crapati asa…. de la natura, tre’ sa va suportam, aia e.
   Cu toti cretinii uslamisti ce i-ati ales in fruntea tarii.

   Asa-i in democratie, no ! 🙄

   So… sezi domol si ia o gura de aer, ca viata-i scurta.
   Si prezinta umflaturi ! 🙄

 59. Si spuneti nene: Soci. Asa se spune in romaneste 🙂 Noi avem diftongul ci

 60. Nu-ş ce s-a întâmplat ieri. Am încercat de 10 ori să postez ceva legat de JOI (jocurile olimpice de iarnă). Treaba cu cercul olimpic dispărut şi faptul că ponta era pe acolo, cu toate că el operează mai mult la buzunare. Împreună cu bănicioiu. Dar ăla nu poate fi bănuit, poate doar că fură cârnaţi cu dosul.

  Acum să vorbim şi lucruri serioase. Bravo PeDeLiştilor că au venit pe căldurile astea să se burzuluiască la putere. E CEVA!!! Dar până la 100.000 de oameni în stradă mai e.

  Şi un îndemn, ponta – ţine-o tot aşa !
  Ieri în SARAJEVO – mâine-n Bucureşti.

 61. Postare noua!

 62. @Eeeestuleeeeee ! participantule moralist 🙂 Se aude pana in PV ? cum e: dusmanul dusmanului e prietenul tau ?
  Cum ai resimtit pe viu cuvantarile? Nu ai simtit o lovitura in plex ?
  Doamna de la 1500 km ce ziceti ?

  ora 12 :Liderul PDL, Vasile Blaga, a lansat si atacuri la adresa Partidului Miscarea Populara (PMP) si a presedintelui Traian Basescu, fara insa a-i nominaliza explicit.
  Si europarlamentarul Traian Ungureanu a avut atacuri voalate la adresa Fundatiei Miscarea Populara, a Partidului Miscarea Populara si a liderilor acestora. „Vreau sa intelegem cu totii un lucru: cine a pus fundatia PDL si cine a pus in miscare PDL nu va mai rabda nicio fundatie si nu se va teme de nicio miscare. Omul nostru este Vasile Blaga”, a spus Traian Ungureanu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s