Stim oare sa iesim in strada ?

Trei constatari:
unu:    Traian Basescu a declarat ca va cere romanilor sa iasa in strada  ca  ultima solutie  daca se va aplica  noua acciza  la benzina.
doi:  Liviu Dragnea considera protestul  ca o incitare la dezordine  sociala  si anarhie, ca pe un fapt de o gravitate  uriasa.  „Poate chemam si noi si transam lucrurile acolo”,   spune  Dragnea  demonstrand  ca nu intelege  ca un protest  poate fi ceva normal  in Europa in care traim.
trei: Theo traitoare de o viata in Germania  se intreaba  frecvent si din ce in ce mai  disperat:  de ce romanii nu protesteaza?

Intrebare:  De ce nu iese romanul in strada ?

Un raspuns  posibil:  Exemplificand   din  lectura   acum la ora  3 dimineata   🙂    incerc  sa arat ca  bolsevicii  au  importat in Romania   nu  numai comunismul  ci au  transplantat  totodata si  spiritul rusesc:  inert, fatalist, de sclav ,  clar   ne european . Si ca si  lor le datoram mult din  aceasta inertie, acest fatalism – in care ne complacem.  Este esential  cred eu,  ca noi, societatea  civila,  sa   il pastram pe Puskin si Ceaikovski   dar sa scapam de acest imobilism     rusesc   care ne bantuie de 60 de ani.  Putem  sa dam vina si  pe gena slava, mioritica  din noi, dar oricum  nu putem  sa nu observam similitudinea  comportamentului nostru cu cel rusesc  surprins de cei  doi  scriitori  fosti detinuti in Rusia.

Fara pasaport in URSS  carte de memorii scrisa  de Johann Urwich,(roman german detinut in Rusia ).  Urwich povesteste  cum anume a fost  organizata istorica greva de la Vorkuta, in vara lui  1953.                                                             El observa  ca detinutii rusi nu aveau nici notiunea de “greva”, nici nu întelegeau de ce, atunci când “te ridici” împotriva paznicilor, nu le tai gâtul (chit ca tu însuti îti vei pierde capul); si nu întelegeau rusii de ce “ne-rusii” refuzau sa stea de vorba cu paznicii lagarului, cerând sa le vina, de la Moscova “cineva din Sovietul Suprem”.
Urwich observa, în continuare, ca la aceasta “idee” (greva organizata) aderasera, nu numai europenii (polonezi, români, unguri, francezi, germani, baltici), dar si “asiaticii” din Rusia: turkmeni, uzbeci, chirghizi – dar mai ales caucazieni: georgieni, armeni, osetini – însa nici un rus. În ceea ce îi privea pe ucraineni –
de departe majoritari în lagar si cei mai bine organizati (între ei) – acestia erau pentru rascoala, nu pentru greva…

  O alta lume carte publicata la Paris  de  Gustaw Herling-Grudzinski – (polonez  detinut in Rusia)   ( Despre carte  si personalitatea  lui GH,   mai multe  in emisiunea lui Virgil Ierunca -Povestea vorbei  -Teze si antiteze la Paris  aici )

Gustaw Herling , constata  ca timpul trece si ca termenii acordului Sikorski-Maiski privitor la polonezii internati nu este aplicat si în lagarul sau (Iertevo, de lânga Arhanghelsk), si  declara greva foamei.

“Din nefericire”, scrie Herling, “nu numai NKVD-istii, dar si colegii mei de lagar, rusi, nu auzisera macar de greva-foamei. A trebuit sa le explicam noi,polonezii, paznicilor cum anume se petrece aceasta greva – iar acestia, râzând, amuzati, au facut ceea ce le sugeram noi: scutire de lucru, izolare, supraveghere medicala – dar a fost imposibil pentru colegii de suferinta, rusi, sa înteleaga: de ce sa refuzi mâncarea, când si-asa esti mort-de-foame?; de ce sa vrei tu sa mori, când si-asa esti un «cadavru viu»?; iar daca vrei neaparat «sa pui capat chinurilor», atunci spânzura-te, sau taie-ti vinele – cum se face în lagar – de ce sa te torturezi singur, prin foame? £i mai ales: Cum îti închipui ca îti vei schimba destinul?”

Înca înainte ca autoritatile de la Moscova sa vina în lagar, sa “examineze cazul”, detinutii rusi îi pusesera pe grevisti în ceea ce numeau ei, “carantina”: adica îi evitau, chiar îi urau: de ce fac ei, “trufasii lehi” ceea ce nu se face? Ce vrea el sa dovedeasca prin asta si cui anume? Lor, rusilor?

“Fara sa vreau si fara sa recunosc fata de mine însumi”, scrie Gustaw Herling, “am început sa-i urasc pe detinutii rusi; din tot sufletul, din adâncul disperarii mele – ca si cum mâinile lor, invizibile, se agatau de mine, tinându-ma, retinându-ma si tragându-ma în mlastina propriei lor resemnari, ca sa-mi interzica pentru totdeauna, mie, lumina zilei, pe care ei se obisnuisera sa nu o mai doreasca.
Ce voiam, la urma urmei? Sa afirm, cu pretul vietii, daca era necesar, existenta unui drept, acela de a face, eu, o ultima alegere, un drept pe care ei, eternii sclavi, nici nu banuiau ca exista.”

Odata greva începuta, atitudinea detinutilor rusi se nuanteaza: “Erau excitati, fascinati pentru simplul fapt ca noi îndraznisem sa ne ridicam împotriva legilor intangibile ale sclavajului, de aceea curiozitatea lor era mai degraba frica instinctiva, spaima de necunoscut. Dar nu peste multa vreme, atitudinea lor s-a cristalizat: au început sa ne urasca. Fiindca noi eram straini, nu eram nici «de-aici», nici «de-ai lor» – si de-abia asteptau sa fim înfrânti, ca sa-si dovedeasca lor însisi ca nici macar strainii nu pot sparge zidul care separa Rusia de restul lumii”.
Când, în sfârsit, dupa patru saptamâni de greva a foamei, polonezii sunt anuntati ca… “de fapt, ei sunt liberi de trei luni, dar hârtiile se ratacisera, pe drum” – asa ca vor putea sa plece în Ural, unde se afla Centrul de recrutare polonez – grevistii sunt huiduiti de catre detinutii rusi, tratati de “câini polonezi”.
Argument pe care Gustaw Herling îl accepta:
“Am preferat sa ma simt eu vinovat fata de ei, nefericitii, decât sa-i acuz pe ei – dar sa-i acuz, de ce anume: ca nu stiu, fiindca nu au stiut niciodata, ce este nu libertatea, ci sentimentul libertatii? Ca ei au trait si traiesc în continuare, nu doar în ne-libertate, ci într-o alta lume?”  (PG -Scrisuri 460)

PS1 :Acesta este un antract, vorba lui @mih – ce poate fi inlocuit imediat ce exista altceva ce merita pus.
PS2 :  „Apelul   la memorie este o   exigenta permanenta a spiritului”  (dupa cum  spune  Virgil  Ierunca in emisiunea linkata mai sus )

Anunțuri

171 responses to “Stim oare sa iesim in strada ?

 1. Bey,coborati voi in strada si stati de vorba cu ei si o sa constati ca sunt apatici pentru ca nu pot intelege ce este aia democratie.
  Il intreaba pe palmas cineva cand ii baga mana in buzunar politicianul?
  El se intreaba: ,,Ba, asta-i democractie sa imi impui mie o mie de taxe fara sa ma intrebi?”
  ,,Ce le pot face la idiotii astia care ma obliga sa platesc ?”
  Ar mai fi o gramada de intrebari pe care si le pune romanasul si la cre nici dracu nu vrea sa auda.
  O alta perceptie nasoala, stil capra vecinului, cine ste dreapta?,,Aia de dreapta urla ca le ia aia banii si daca nu le place, de ce nu se duc ei sa se ia de gat cu prostii aia si ma pune pe mine?”
  In linii mari cam asa se intreaba al de jos.
  Nu ai auzit niciodata spunad ,,da-i in p*** mea de idioti ca se aranjeaza intre ei acolo si ii doare undeva de noi”?Astia sunt aia care refuza sa se prezinte la vot considerand un timp pierdut la o coada comunista.
  Bey,politicienii lui peste prajit intrati in lumea lor si explicati-le ce cai de atac au ei la ce nu le convin din asa zisa democratie!
  Ar mai fi multe de spus la capitolul asta dar nu am timp de asta.
  O zi buna va doresc!

  • @dorian,
   Iesirile in strada nu au avut succes la noi. Iliescu a lovit piata universitatii, manifestatiile noastre nu au avut rezultat. (Doar cele organizate/ manipulate de A3 au avut aparent succes). De aceea insuccesele de 20 ani inhiba iesirea in strada. Noi mergem in continuare langa Antipa unde suntem separati de bucuresteni, nu trece nimeni pe acolo. Sentimentul asta e dezolant, iar Oprescu care da aprobarile acolo, stie foarte bine asta.
   Ne lipseste know-how-ul iesirilor care tot din vest trebuie sa ne vina. Vedem cum au adunat UnitiSalvam 10.000 de oameni ? Au folosit know-how-ul din vest si … i-au adunat. LumiW a facut un pas notabil, cu bannerele de poliplan de calitate, rezistente,care sunt refolosite, La ultima manifestatie au mai aparut 2 noi bannere cu noi sloganuri de actualitate, dar cele vechi erau acolo bine mersi.

   Daca citesti mai sus vezi ca bietii rusi nici nu stiau ce e aia o greva pasnica.

  • dorian65,nota maxima pentru tine. 😆 ,
   sunt de acord cu tine:neintelegerea principiilor democratiei si reducerea nevoilor electorilor majoritari la cativa gogolani in plus in buzunar, ramane pe mai departe marele nostru handicap in corectarea optiunilor politice.
   Explicatia,comunicarea om la om (daca e nevoie) este munca titanica.Mentalitatea colectiva virusata de stangismul comunist perpetuat de cel socialist de azi ,din pacate ,este atat de inradacinat incat intunericul mintilor nu poate fi luminat in acest prezent.

 2. @tds

  Oare o fi si faptul ca polonezii au avut un Popiełuszko? Adica cineva caruia nu i-a pasat ca va fi atacat (si a fost omorat) dar a continuat sa predice din amvon ororile comunismului?. Poate de aia Polonezii nu prea au simtit criza pentru ca ei au restructurat societatea cand a trebuit? Dar sindicatul muncitorilor de la Gdansk?
  Nu vreau sa intru in detalii ca ma enervez……… 🙂

  • Adevarul ca este foarte deprimant ce ai scris…….@tds.

   • @eugeni Daca privim lucrurile in fata atunci poate gasim si solutia.,
    Mi se pare extraordinar ce spune mai sus Herling:
    …..”fiindca nu au stiut niciodata ce este sentimentul libertatii”
    Noi romanii stim ce este libertatea de cel putin 20 de ani ! dar nu stim ce este sentimentul libertatii De aceea suntem inca cei care suntem o populatie fara sa fim un popor. Aici trebuie sa lucram. Cand ai sentimentul libertatii ai un instrument si gasesti solutii, gasesti empatie, gasesti rezolvari.

    • Pai,lucrati!
     Uite cum percepe cetateanul de rand certicatul verde- ,,ba tata daca-i trebuie vartelnite si panouri sa si le puna pe banii lui nu pe ai mei!”
     Chestia cu reducerea cu 25% a fost perceputa cam asa ,,ba au furat pana i-a luat dracu si acum imi taie mie?”
     Oameni buni vine maimutoiul cu punga de zahar si ii spune lui tata Floarea a lui X ca astia cu bani fac gat si nu vor sa dea bani prin taxa aia si ei nu au bani sa ii plateasca pensia .Vrajeala asta merge ca tata Floarea nu-l intreaba pe dom’ ba tu de unde ai bani sa imi dai ce este in punga si de unde ai bani de masina aia cu care ai venit?
     O sa ma taxati ca fiind un comunist dar cam asta- i adevarul.Aici trebuie sa lucrati .

     • @dorian
      din pacate asa este
      Dar nu e musai sa o scoti in strada pe tata Floare. Ci doar 10.000-100.000 adica 0.5%-5% din populatia Bucurestiului. Pe aceia trebuie lucrat. (tot Paretto saracul care vorbeste de eficienta 🙂 ) Da-le un scop focusat- dar unul singur – care sa merite (pentru ei, nu pentru organizatori ) ceva emotional sau motivant , pentru ca daca nu e ceva care te emotioneaza, nu ai chef sa pleci de acasa.

 3. Buna dimineata, tuturor! 🙂

  Cele mai multe din convingerile conationalilor nostri se bazeaza pe „zvonul public” ( in care putem include si media) si numai foarte putine pe dovezile adunate personal. Opinia personala este subtire si este subordonata gurii satului; parerea de grup primeaza asupra celei individuale.
  Cei care stau la indoiala nu stau pentru ca au o convingere personala de aparat, ci pentru ca nu stiu inca de partea carui grup sa se dea. Sa mearga dupa cum bate vantul din dreapta, sau dupa cum bate cel din stanga? Aceasta-i intrebarea! Raspunsul ar fi: lasa sa inceapa ceilalti, ca sa nu raman eu singurul pacalit! Apoi ce sunt eu ca sa indrept lumea!

 4. neata,

  Prin ianuarie-februarie 2007 bintuia zvonul ca Monica Macovei va fi azvirlita din guvernul Tariceanu. Incepuse reforma in Justitie.
  La finele lunii februarie 2007 in fata Teatrului National s-au adunat cca 800 de oameni…..in loc sa fie 20.000.

  trec niste ani!

  In primavara 2012 este darimat guvernul MRU, iar licheaua v.v.ponta preia puterea. Apar scandalurile, ministri borfasi, plagiaturi etc….
  Pe 2 iulie 2012 se naste marsul ghilimelelor ca un protest impotriva imposturii, furtului intelectual , mars – care apoi se transformă intr-un protest de citeva luni, unii rezistind pina in decembrie 2012….

  Imediat dupa 2 iulie 2012 are loc decapitarea institutiilor statului (Avocatul Poporului, sefii parlamentului, finalizindu-se cu suspendarea presedintelui).

  Atunci am exclamat:
  In Piata Victoriei ar trebui sa fim 100.000 de oameni….
  vise, frateee, vise…..niciodata faradelegile uslinosilor nu au primit replica a mai mult de 900 de oameni!!
  din contra, dupa 6 luni de guvernare de-a dreptul cu tente fasciste/bolsevice, USL cistiga zdrobitor in 9 decembrie 2012 (70% din voturi in parlament)

  care este explicatia?
  (intrebare retorica)

  de ce polonezii, cehii, sirbii – popoare eminamente slave – + ungurii au fost mereu mai reticenti fata de bolsevism/comunism, nu si românii – popor eminamente latin!?
  de ce ei au cunoscut primavara ceha, Solidarnosty, 1956, de sirbi nu mai vorbesc (era plina germania de muncitori sirbi pe vremea comunistilor, cind celelalte popoare stateau drepti in fata zidului razboiului rece…), epoca gulasului lui Kadar, in schimb in Ro era dictatura lui Ceausescu???

  nu astept raspunsuri, le cam stim cu totii….

  • @skorpy
   stiu manifestatia de la TN 2007 ??? Ce trece timpul. 🙂 Era o vreme cainoasa, si idiotul ala falcos PSDist, ne-a zis: 100 de zgribuliti.

   Cand s-a manifestat in 28 ianuarie 1990 eram la universitate in coloana, capul coloanei era deja in PV iar coada coloanei era inca in Piata Rosetti !!!!!! De a spus Iliescu: contrarevolutie ! sula in coaste ! si a adus contramanifestanti din valea jiului. Si au subminat urmatoarele manifestatii.
   Cati eram skorpi atunci !!!! ??
   Cand a venit MS Regele Mihai de pasti. Bulevardul era plin de la universitate pana la Cocor. Om langa om ! Cati eram . Eram multi ! 🙂
   Se poate skorpi ! Dar ne-au subminat de atunci. Iar oamenii s-au speriat. Eu era gata gata sa imi ia magarii pasaportul. Venisem pentru cateva zile din state si participasem la in 28 ianuarie, iar a doua zi cand am fost acolo… hopa era IMGB ul… si militia care m-a legitimat … asta e alta poveste

   • S-a putut, @tds,

    acum nu se mai poate!
    🙂

    deci chestiune de timp al verbului, in loc de prezent, pune perfectul compus (trecut) ,
    de viitor nu stiu….posibil!

    • Trebuie sa analizam ce a mers, de ce a mers, ce ne-au facut de nu mai merge…. Atata vreme cat suntem o minoritate… trebuie sa ne manifestam prin proteste

     • Atunci am simtit ca pierdem ceva important, ce abia de castigasem. Acum doar daca se vor simti cu adevarat atacati in cea mai intima fibra a libertatii, poate ca vor reactiona. Inca nu-si dau seama ca nu mai e de gluma. Parerea mea 🙂

     • Unii n-au iesit si nu vor iesi niciodata, indiferent ce s-ar intampla.

   • Multi am fost , putin ati ramas 🙂 … unde sunt? de ce mai intrebi? marea majoritate sunt vajnici platitori de taxe in Occidentul mult hulit…cam 900 ati mai ramas( rezistat) 🙂 .

 5. Last,

  ai dreptate cand afirmi ca „incerc sa arat ca bolsevicii au importat in Romania nu numai comunismul ci au transplantat totodata si spiritul rusesc: inert, fatalist, de sclav , clar ne european . Si ca si lor le datoram mult din aceasta inertie, acest fatalism – in care ne complacem. ”
  Spiritul rusesc a fost format de ideile Testamentului lui Petru cel Mare pe care le regasim in politica interna si externa a Rusiei de-a lungul secolelor XVIII-XX si la inceputul mileniului 2.

  „Eu le las instructiunile urmatoare pe care le recomanduiesc la a lor luare aminte ca sa le pazeasca cu statornicie.
  …să menţină naţiunea rusă într-o stare de război continuu, pentru a ţine soldaţii bine antrenaţi şi mereu disponibili ; nu-i lăsaţi să se odihnească decât pentru a reface finanţele statului, reface armatele şi alege momentele oportune pentru atac. Astfel pacea va servi războiului şi războiul păcii, în interesul creşterii şi prosperităţii mereu mai mari a Rusiei.”

  Umbra lui Petru cel Mare si a testamentului sau o resimte in spirit si in realitatea de zi cu zi si Copacul romanesc.
  Iata ce spune Eminescu despre imparatia rusesca: „Tarul este puternic si nu stie ce sa faca cu puterile de care dispune. Chiar în launtrul împaratiei sale, nici prin munca pacinica, nici prin lucrare sufleteasca aceste puteri nu se pot consuma; pentru aceea, ei redau mereu navala în afara – astfel ar trebui sa se mistuiasca în lupte interne […]”.
  Asa cum merg lucrurile acum se pare ca suntem deturnati cu consimtamantul nostru tacit.

 6. Trebuie sa analizam ce a mers, de ce a mers, ce ne-au facut de nu mai merge…. Atata vreme cat suntem o minoritate… trebuie sa ne manifestam prin proteste – @tds dixit

  una din cele mai simple explicatii pentru „ce ne-au facut, de nu mai merge” este introducerea in 2002-2003 si perfectionarea absoluta in diabolism a masinii de propaganda numita Latrinele_TV & alinierea majoritatii ziaristilor (din motive pecuniare si de absenta constiintei) in spatele aceste masinarii…..

  si opera este facuta!!!

 7. dar ce repede se sperie oamenii!!!

  dar unitisalvam de ce nu s-au speriat toamna trecuta?
  aveau asigurari ca nimeni nu se va atinge de ei?
  deci nu trebuie sa-si asume niste riscuri ca ukrainienii ?!

  • Participantii la Uniti salvam s-au autoselectat. Mesajele lansate de organizatori au selectat protestatarii. Ei nu erau din categoria celor ce pot sa fie speriati usor, plus ca nimeni nu i-a agresat. USL i-a tratat neutru, nu a vrut sa ii antagonizeze. Daca incepeau sa ii bata sau sa ii urce in dube. jumatate nu mai participau, dar jumatatea ailalta venea cu cataroaie.
   ….
   La ucrainieni treaba este mult mult mai gingasa
   Ai citit interviul lui Socor din Dilema. ? E exceptional

 8. TRAIAN BASESCU , INCĂ O ADEVERINȚĂ CĂ NU A COLABORAT CU SECURITATEA

  În cursul zilei de astăzi va fi făcut public un nou raport al CNSAS privind o sesizare asupra unei posibile colaborări cu Securitatea președintelui României, Traian Băsescu.

  Potrivit concluziilor CNSAS, prezentate și obținute în exclusivitate de EvZ, după consultarea unor noi documente descoperite în arhive, s-a ajuns din nou la concluzia că Președintele României nu a colaborat cu Securitatea.

  Cele două noi documente sunt de fapt rapoarte profesionale transmise de Traian Băsescu, în calitate de reprezentant NAVROM, privind activitatea curentă.

  Vom reveni în scurt timp cu amănunte din noul raport al CNSAS.
  Reclamația depusă de Mugur Ciuvică, respinsă în 2006 de CNSAS

  O decizie similară a mai fost dată de CNSAS și în septembrie 2006, în urma solicitărilor formulate de fostul președinte Emil Constantinescu și depuse la sediul instituției de către Mugur Ciuvică.
  Reprezentanții CNSAS declarau, la momentul respectiv, că trecutul lui președintelui Băsescu a fost declarat “curat” după ce Colegiul a fost asigurat de toți deținătorii de dosare (SRI, SIE, Serviciul Arhive și Documentare Militară) că documentația existentă în cazul șefului statului a fost predată la CNSAS.

  De altfel, preşedintele Grupului de Investigaţii Politice (GIP), Mugur Ciuvică, a fost obligat de instanță să-i plătească președintelui Traian Băsescu 13.600 de euro, după ce a pierdut procesul intentat de șeful statului.

  Traian Băsescu l-a dat în judecată pe Mugur Ciuvică sub acuzația de calomnie, după ce liderul GIP l-a acuzat că a fost colaborator al Securității, fapt infirmat de CNSAS

  http://www.evz.ro/detalii/stiri/traian-basescu-adeverinta-securitate-1082137.html

 9. bună dimineața! 🙂

  «Noi romanii stim ce este libertatea de cel putin 20 de ani ! dar nu stim ce este sentimentul libertatii »
  …aici e o posibilă cheie pentru inerția românului!
  Știm ce este libertatea, am gustat-o ca pe un soi de marfă de export la care n-am avut acces, ne place gustul ei, dar…
  …dar vine ce ai spus în continuare, nu știm ce este sentimentul libertății, adică «pachetul» care însoțește obligatoriu libertatea, printre care și responsabilitatea personală pentru faptele noastre, evaluarea și alegerea conștientă a „potecilor” pe care să păsim în viață. Neavând exercițiul acestei responsabilități, cei în cauză sunt o masă amorfă, dependenți de evenimente dincolo de orizontul lor, de acțiunile câtorva mai „răsăriți” dintre ei asimilați oarecum ca lideri.
  Că în loc să evolueze spre o agregare socială normală, românii au luat un start greșit, asta ar trebui conștientizată și asumată de noi.
  Prima etapă, străveche: momentul când „libertatea” unui s-a ciocnit de „libertatea” altuia, a învins libertatea celui mai tare în bâtă.
  …și așa a rămas până acum aici!
  În alte părți s-a făcut apel la o a treia parte, cel cu balanța, legiuitorul. Din asta a rezultat o altă organizare a adunăturilor de oameni care se vor numi mai târziu popoare și care au luat startul spre civilizație…

  …noi – Miorița!
  …ei – drumuri, cetăți, burguri!

  …noi – «ce ți-e scris în frunte ți-e pus»
  …ei – «Conquest of Paradise»

  …noi – capul ce se pleacă, sabia nu-l taie
  …ei – râuri de sânge și autodafe-uri pentru idei «blasfemiatoare» ce vor schimba lumea

  …noi – o cusătură, o țesătură, o cioplitură pe lemn, o doină de jale
  …ei – tablouri, statui, catedrale, simfonii

  AD 2000

  …noi – drumuri de căruță – out of history
  …ei – autostrăzi, TGV-uri, airline, NET! – history makers ❗

  PS: Japonezii nu cresc peste tot și erele Meidji nu se repetă în timp!!!

  • Excelent spus Old. H Nu inteleg de ce a aparut intii minusarul 🙂 Dar nu le pot intelege chiar pe toate.

   • Naiba știe, prietene?!

    Și-o fi zis:« Ăstia doi tot se mai hârâie uneori, hai sa nu-i las să se înțeleagă nicicum!» 🙂
    …cică un oarecare mergea pe drum cu un sac în spate pe care îl răsucea cam la o sută de pași. Se întâlnește cu un prieten care, văzând manevra, îl întreabă:«Ce duci în sac și de ce îl răsucești mereu?” Acela îi răspunde: «Iacă am prins șoarecii din hambar, îi duc la rău să-i înec și răsucesc sacu’ să n’apuce să se organizeze ca să roadă o gaură prin sac…»

    PS: Tema e atât de generoasă și pe placu’ meu, că s’ar putea să mai apar mai spre seară, după ce mai scap de cele trebi prin gospodărie! 😀

 10. bunä,

  ieri am väzut un vagabond comunist, ce nu a intzeles nimic din ce a spus presedintele.
  DRAGNEA MANIPULATORUL DE MORTZI; AR MANIPULA NISTE MINERI S-AU GOLANI ALA CRÄCIUN, SÄ ARATE CE POT:
  ASTA ESTE TIPIC TZOAPÄ PARVENITÄ; INCREZUTÄ SI OBRAZNICÄ

 11. Ziua buna all,

  Cred ca orice argumentatie fatalista tip mamaliga care nu explodeaza nu se sustine. Dovada e unitisalvam. Avem asa:
  – protestul benzinariilor blocate prin plata cu maruntis
  – isteria nebunului care inteapa cu un ac femeile in tramvaie
  – isteria dubei negre care rapeste copii din parcuri
  – protestul inchipuitilor cai salbatici din Delta
  – protestacii lui Dogaru
  – cetateanul Calafat
  – unitisalvam Rosia Montana
  – unitisalvam Chevron
  Mai sint si altele daca scotociti prin memorie, toate in perioada 2010 – 2012. Toate au testat priza la diverse teme, identificarea dimensiunilor posibilelor grupuri tinta si metodele viabile de propagare. Toate au fost actiuni de calibrare.
  Chiar si protestele, sau mai ales ele, trebuie facute profesionist. Exista discipline universitare strins inrudite cu domeniul, exista departamente intregi in serviicii de inteligence, exista informari periodice pe masa decidentilor privind potentialul de miscari de strada la un moment dat. Revenind cu 24 de ani in urma: a fost sau nu a fost revolutie in Romania? Dar revolutiile portocalii. Dar primavara araba?

  Deci la intrebarea „Stim oare sa iesim in strada ?” as raspunde ca noi stim dar se pare ca nu e nimeni care sa stie sa ne scoata.

  • ST, salut! 🙂

   Orice turmă urmează măgarul. La noi n-a apărut încă…

   • Salut Old,
    Magari au aparut dar la cit de impleticiti sint as zice ca sint mai degraba tot oi deghizate in magari. Probabil ca unii sint chiar lupi deghizati. Sa speram ca inca nu e vremea magarilor si ca el o sa apara odata si odata.

  • @st salut
   Bine zis: Actiuni de calibrare !
   Cum e si vorba lui Sebi L : Daca ti-a trecut glontele pe la ureche, inseamna ca ala e glontele de reglare a tirulul. Urmatorul va nimeri in frunte 🙂

   • Salut Last,
    Asta in cazul fericit in care glontul vine din fata. Spre exemplu marea majoritate a gloantelor rusesti nimeresc ceafa… Tu crezi ca zumzetele care se aud pe linga urechi sint albinute si deodata BAM! si nu mai auzi nimic.
    Sper ca Sebi L sa stie si asta 🙂

 12. „unitzisalväm-„–este un slogan a micilor comunisti PSD pt. derutä,

  nu are nimic cu democratzii, uitatzi sloganul, este O MINCIUNÄ

 13. DECE AU FOST MANIMESTATZII CONTRA CHEVRON ,

  dar nu au fost si contra rusilor???
  EI SFREDELESC PÄMANTUL UNDE VOR:

 14. DECE S-A TRECUT IN TÄCERE; INTANLIREA LUI PONTA CU RUSII
  LA PALATUL V ?????

  AU FÄCUT FUM SI PRAF CU ALTELE; SÄ NU SE PRINDÄ
  PRESA SI CATZIVA ROMANI ; MAI ISTETZI???

  COPII ESTE MAI GRAV DECAT CREDETZI:
  TICÄLOSUL VÄ VINDE PE ASCUNS.

 15. OLD;

  MÄGARUL ESTE; DAR V-ATZI LÄSAT IN VOIA SORTZII SI LENEI

  BÄSESCU, CU ROMANII ALÄTURI AR FI SCHIMBAT ROMANIA;MAI
  ALES CÄ ESTE BINE VÄZUT IN OCCIDENT
  din päcate nu l-atzi pretzuit si o sä vä coste, sä nu vä plangetzi:

 16. OLD;
  fiecare din voi poate fi „mägarul,” dar din comoditate asteptatzi

  NICI NU PUTETZI FI LUATZI IN SERIOS DE OCCIDENT, CU STAREA
  VOASTRÄ, TREZITZI-VÄ !!

 17. SKORPY;
  MANIPULATORUL DE MORTZI , BORFASUL DRAGNEA CU INTENTZIE
  A AMENINTZAT:

  SE STIE CÄ ROMANII SE SPERIE REPEDE SI SUNT LASI:

 18. Salut, all!

  Apelul la memorie ar trebui cu adevarat sa fie o exigenta. Din pacate, nu e.
  Adesea nu e nici respectat, nici acceptat. Nu „convine”…

  Citind fragmentele din Herling propuse de Last, mi-a zburat gandul la inceputurile lui ’90. La Piata Universitatii si Golanii ei, apoi la Mineriada din iunie. Si de aici, mai in urma in timp, la Experimentul Pitesti. Grozavia victimelor devenite calai. Ce altceva erau in ’90 gloatele de romani-„cetateni-oameni-de-buna-credinta” care aplaudau si indemnau „Batele” („cetateni-responsabili-cu-inalt-simt-civic”), sa-i snopeasca pe romanii-Golani?

  Cred ca una din cauzele „primordiale” ale situatiei din prezent este si existenta si perpetuarea in timp a unei mari categorii de victime captive in relatia de complicitate cu calaii, devenite ele insele calai, gata in orice moment sa-si slujeasca si apere stapanii…

  Si poate mai este o cauza: capitularea, abandonarea Pietei Universitatii, a spiritului ei…Cu rare, razlete exceptii. Nu stiu de ce si-au anuntat retragerea, atunci, in ’90, organizatorii…De ce au facut-o INAINTE ca acel Km 0 al Zonei Libere de comunism sa se poata materializa si consolida intr-o forma ORGANIZATA a OPOZITIEI CIVICE…Cred ca atunci s-a pierdut cea mai mare ocazie pentru nasterea unei adevarate SOCIETATI CIVILE…
  Si uite ca, in aproape un sfert de secol, nu am fost in stare sa recuperam…
  Ba parca am tot continuat retragerea…

  Sper ca Theo sa nu spuna ca ma vaicaresc 😀
  Poate ca fac parte din categoria celor pe care „nu-i duce capul” la mai mult decat A AJUTA. Nu-i chiar rau sa-ti recunosti limitele (fara asta nu vei fi niciodata capabil sa-ti doresti sa le depasesti, ai trai intr-o paguboasa si mincinoasa suficienta de sine). Trecerea de la indiferenta, de la totala pasivitate la un cat de mic grad de implicare este un pas care conteaza. Si e bine sa existe cat mai multi gata sa ajute, sa faca inca un pas in plus in momentul in care cei cu idei vor gasi, vor lansa si se vor implica primii, exemplar in punerea in practica a SOLUTIEI…

 19. Nu ignorati rezultatele „pietei Universitatii ’90”. Adica nimic. 6 ani de Ion Iliescu. Comunistii si securistii la carma. Fatalismul lui „ne agitam degeaba” de acolo se trage.

 20. off topic. Vocea Patriotului Nationale, ieri.

  Dan Voiculescu: Ar fi cazul sa inceapa ancheta legata de tezaurul Romaniei de la Moscova si de implicarea lui Traian Basescu in nerecuperarea acestuia

  http://www.hotnews.ro/stiri-politic-16596934-dan-voiculescu-cazul-inceapa-ancheta-legata-tezaurul-romaniei-moscova-implicarea-lui-traian-basescu-nerecuperarea-acestuia.htm

  Ion Iliescu a declarat la Moscova in 2003 ca la intalnirea pe care a avut-o cu Vladimir Putin i-a explicat acestuia ce inseamna tezaurul romanesc. Putin ar fi spus, cel putin dupa cum a declarat Ion Iliescu, ca nu stia de aceasta problema.
  Presedintele Iliescu a tinut sa adauge imediat ca Romania pierde anual 1,2 miliarde dolari in relatiile economice cu Rusia. In opinia presedintelui, raportat la aceste cifre tezaurul nu reprezinta mare lucru ca valoare! Tezaurul are „mai mult incarcatura simbolica si politica”. Ion Iliescu a tinut sa spuna ca problema tezaurului a fost „exacerbata” si ca pentru romani are „o valoare psihologica”, si nu una financiara. Mai mult, presedintele Romaniei a reamintit si faptul ca rusii ne-au returnat cate ceva in 1935, 1. 400 de lazi, in cea mai mare parte cu arhive, iar in 1956 o alta parte din tezaur. Problema tezaurului nu este mentionata in tratatul romano-rus, ea fiind expediata intr-o declaratie politica anexa semnata de ministrii de externe din cele doua tari.

  • Pai la proces il incalta repede pe dictator:

   Procuror: Sa intre primul si singurul martor al acuzarii.
   Judecator: Domnule Putin care este depozitia dumneavoastra?
   Putin: Onorata instanta, dragi telespectatori, stimate domnule Voiculescu. In mai multe rinduri, acuzatul a manifestat dispret si un refuz de neclintit fata de oferta noastra de a restitui tezaurul si Republica Moldova plus bonusul oferit cu buna credinta de poporul rus constind in 1/3 din suprafata CSI. Cu ultima ocazie acuzatul a devenit violent proferind injurii si lovind-ul cu pumnul in burta pe domnul Medvedev.
   etc

 21. E clar, nu ştim să ieşim în stradă să ne cerem drepturile şi să condamnăm abuzurile.
  Traian Băsescu a vrut de fapt că va face ceva să trezească BOBORUL din amorţire. În stradă sau nu, dar să protesteze cumva.
  O formă de protest poate fi GREVA FISCALĂ.
  O altă formă ar fi BLOCAREA TUTUROR BENZINĂRIILOR 1 săptămână.
  O altă formă ar fi cumpărarea de mărfuri de pe PIAŢA NEAGRĂ, adică nefiscalizată, tot aşa 3-4 săptămâni.
  O altă formă ar fi să se facă provizii şi să nu se mai cumpere NIMIC timp de 1 săptămână.
  În afară de prima propunere, în care ar trebui să se implice cei mai afectaţi de măririle de preţuri ce vor surveni, oamenii de afaceri mari şi mici, asociaţiile patronale, de breaslă, uniuni de importatori, exportatori, transportatori ş.a., restul propunerilor ar trebui iniţiate, susţinute de societatea civilă, ONGeuri, presă, de ce nu chiar biserică.

  • Interesante formele de protest organizat, tacut dar care dor. Pe asta cu sa cumperi nefiscalizat nu o stiam 🙂 Pare anticetatenesc. Sa te duci si sa spui. Cumpar 🙂 doar daca nu imi dati chitanta fiscala. Lasand gluma la o parte un brainstorming de forme de protest individual este foarte pretios, caci imbogateste panoplia de arme ale cetateanului.

   • Să cumperi nefiscalizat înseamnă să iei din piaţă de la ţăranul care n-are casă de marcat, de la tuciuriul care vinde marfă de ciordeală, de la Dragonul Roşu sau Europa şi în generalk tot ce înseamnă PIAŢĂ NEGRĂ. Nu să te duci la supermarket şi să-i spui: Eu nu vreau bon fiscal.

    N.B. Nu ştiu câţi îşi mai aduc aminte că pe vremea lui nea Nicu Văcăroiu a fost o ameninţare cu greva fiscală la un moment dat. ATÂT a fost SUFICIENT, AMENINŢAREA şi a renunţat la mărirea sau adăugarea unor taxe.

    • Am inteles, draga @pim5 cumperi de la tuciuriu/taran. Dar ma gandeam asa ca demonstratie sa mergi la magazinele astea mari si sa spui, ca nu vrei fiscalizat, si sa lasi marfa acolo in fata. explicand ca nu vrei sa mai dai bani guvernului ticalos 🙂
     Pe tine cumparator nu are cum sa te pedepseasca daca tu cumperi nefiscalizat 🙂 Dar e o fantezie …
     Daca 20 de persoane dau o tura sambata in circuit la 20 de magazine se pierde o zi, magazinele pierd timp, si apare si tambalau de presa. Iar baietii declara, ca ei cumpara in mod real de la tarani tigani ca forma de protest.

    • Eu imi aduc aminte un exemplu din Cehoslovacia (era inca sub aceasta forma), cand s-a scumpit painea, a existat o astfel de forma de protest: oamenii (desigur, intr-un numar semnificativ) nu au mai cumparat paine. Si s-a renuntat la cresterea pretului.

     • Interesant @mih.
      Asta nu o stiam. Cam cand ?
      Oricum intre 1977 – 1990 a existat o foarte puternica solidarizare a societatii sub forma Cartei 77 a unui grup in care era Václav Havel și Pavel Kohout care a condus apoi si la Revolutia de Catifea

     • Last,
      Chiar am incercat sa-mi aduc aminte perioada, in timp ce scriam comentul,dar nu am reusit. Episodul mi-a ramas insa in memorie pentru ca m-a impresionat cand am auzit de el: mi s-a parut formidabil in simplitatea si eficienta sa. Se poate sa fi fost relatat la Europa Libera, dar nu pot baga mana in foc…

     • Pot afirma cu certitudine că acelaşi lucru s-a întâmplat cu scumpirea berii, desetca, cea mai populară, era 1,7 coroane şi au vrut s-o facă 2,7. N-au mai cumpărat, ba au mai şi ieşit în stradă şi s-a revenit la preţul iniţial. Era imediat după invazia ruşilor, cam la 1 an. Ştiu pentru că eram acolo când s-a întâmplat.

 22. Salutare, prieteni! Lipsa de reacţie civică are ca şi cauze faptul că ,atàt ura càt şi factorul emoţional, amàndouă acţionànd concomitent, nu au atins pragul critic. Asta şi din resemnarea care caracterizează acest popor, vezi balada ,,Mioriţa”, càntecele de jale, toate triste, semn că ,,paharul” se umple mult mai greu la romàni (să nu dăm vina numai pe ruşi) càt şi din lipsa de educaţie civico-politică ( democraţie, stat de drept, separaţia şi achilibrul puterilor în stat, UE, nevoia de implicare a cetăţenilor în viaţa poitică etc) implementată la nivel de liceu şi învăţămànt superior. Nicio guvernare nu a făcut nimic în acest sens!
  Desigur, ura faţă de sleahta usl-istă începe să se acumuleze. Chiar şi efectele accidentului aviatic, aparent emoţionale, tot la acest capitol se contabilizează mai de grabă.
  Marea întrebare rămàne: Ce punem în loc? Lipseşte emoţia aceea de încredere în cineva care să schimbe cu adevărat lucrurile în sensul dorit de noi. Ce se petrece pe partea dreaptă este departe de a stàrni o astfel de emoţie. Si asta din cauza orgoliilor, lipsei unui program de guvernare viabil, unitar şi pe înţelesul tuturor. lipsa mecanismelor care să certifice că lucrurile rele ale actualei guvernări, nu se vor mai putea produce.
  U.E ne vine-n ajutor cu două chestiuni: „Comisia sugerează României să pună la punct coduri de conduită cuprinzătoare pentru oficialii aleşi şi să asigure sancţiuni disuasive pentru practicile corupte. De asemenea, se recomandă consolidarea mecanismelor de prevenire şi control în achiziţii publice, inclusiv în companiile de stat sau controlate de stat”.
  Aţi auzit de prezenţa acestor recomandări în programele opoziţiei? Mai ales primul punct . Foarte important şi cu impact major, după părerea mea. Eu, nu!

 23. Salutare tuturor,
  Florin,
  Mai jos iti dau un exemplu ”de aceea emoţie de încredere în cineva” ‘.
  ”In judetul Arges de doua zile e jale mare de tot printre alesi, un fel de parastas perpetuum. Mostre misto de umor involuntar marca PSD
  Primarul din Pitesti: Preşedintele Nicolescu reprezintă o personalitate puternică, un om care a reuşit prin muncă şi prin proiectele pe care le-a susţinut să obţină cel mai mare număr de voturi la nivelul Argeşului.
  Primarul de la Mioveni: Constantin Nicolescu şi-a pus amprenta în Argeş împreună cu Văcăroiu. 20 de ani, PSD a condus bine Argeşul
  Primarul din Albota: Domnul Nicolescu rămîne acelaşi om şi dacă n-ar mai fi preşedintele partidului. Este omul care ne-a condus, ne-a reprezentat bine la Bucureşti“
  Primarul de la Mihăeşti: Era un om cu o vastă experienţă în mai multe domenii. La nivel administrativ, e o pierdere importantă“.
  Primarul de la Costeşti: „Este o pierdere pentru Argeş. Şi-a asumat un mandat şi pleacă la jumătatea perioadei.
  Primarul din Moraresti: Atunci cînd i-am solicitat sprijinul, m-a ajutat. Nu mi-a închis niciodată uşa în nas că sînt de la alt partid
  Primarul din Suseni: Dar vă spun că în unele privinţe m-am simţit mai sprijinit ca alţii”

  http://www.curier.ro/index.php?option=com_content&task=view&id=55494&Itemid=373

  • Salut,ion ! Aceea emoţie de încredere în cineva , făceam referire la o forţă politică, partid politic, nu neaparat la o persoană.anume. Ceva de genul filonului emoţional stàrnit la vremea respectivă de Alianţa Civică, T.Băsescu şi Alianţa D.A!

 24. Ca sa vedeti cum se aplica principiul ”nimic nu se pierde, totul se transforma” in justitia din RO: Judecatorul Marius Foitos – care l-a eliberat pe Cosma ieri – a fost pana de curand procuror la Parchetul general. Acolo s-a remarcat prin decizia foarte aspra de neincepere a urmaririi penale – NUP – in dosarul mineriadei din 13-15 iunie 90.

 25. SI, de vinä este BÄSESCU,
  s-au cine nu este cu noi, face jocul lui BÄSESCU.

  in sfarsit acum isi vor da seama toate ambasadele, si afarä se stie,

  PONTA ESTE UN MITOMAN;UN PLAGIATOR ORDINAR; UN RETARDAT; CONDUS DE MAFIOTZI SI SECURISTI PRECUM

  VOICULESCU.

 26. circul cu un sitem de infuszie, este o rusine monumentalä,

  fac acelas circ, ca si cu HAYSSAM, care umbla la fel, si era
  pe moarte:TOT DIN PSD.

 27. Ziua buna!

  Hopa, AMP se gudura pe langa PNL:
  http://www.romaniacurata.ro/alina-mungiu-pippidi-liberalii-incep-desprinderea-de-lista-neagra-4393.htm
  „Louie, I think this is the beginning of a beautiful friendship!”

  Daca nu poate sa-si faca partid, cine stie, e si PNL-ul o solutie. Poate ca o colaborare PNL-#unitisalvam e posibila, chiar daca riscanta…

 28. Voiculescu mafiotul turnätor ,s-au CANCERUL ROMANIEI
  cum ii spun si ungurii, ESTE CEL CARE IL MANIPULEAZÄ PE
  PONTA HANDICAPATUL; aruncä prostii pe piatä pt. cretini, altfel
  ar trebuii arestat.
  dar BÄSESCU este de vinä, cä aratä romanilor, cä USL
  ISI BATE JOC DE EI.

 29. PIPIDA, este o vacä gretzoasä si oportunistä

 30. Ne intrebam care sunt cauzele diferentelor de evolutie si situatii dintre noi si altii. Poate si aceea ca in timp ce la noi s-a perpetuat peste generatii si epoci, pe langa defetismul mioritic, modelul „domnitorului” / „tatucului” / „liderului” (fie acesta si personaj colectiv=partid), a carui venire/aparitie izbavitoare am tot ASTEPTAT-o (si la care, mai recent, la obiceiul mai vechi al CARCOTELII am adugat PRETENTIA – vrem sa fie asa si asa, sa faca si sa dreaga asta si asta), ceilalti au mers pe spiritul APARTENENTEI la COMUNITATE si al IMPLICARII DIRECTE in problemele acesteia. Nu au asteptat sa vina, sa apara lideri providentiali, perfecti, „cavaleri neprihaniti pe cai albi”, i-au creat, i-au selectat din randurile lor si i-au sustinut. Liderii comunitatii, liderii civici au nascut lideri politici (nu invers) care sa-i reprezinte pe cei din comunitate/societate civila, sa le reprezinte si apere interesele… Poate si asa se explica succesele lor… 🙄
  Daca mentalitate „traditionala” cere timp pentru a fi schimbata, implicarea nemijlocita in organizare civica sau in politica a celor mai luminati la minte poate fi o solutie cu efecte benefice intr-un termen mult mai scurt… 🙄

 31. asearä m-am uitat putzin la REALITATEA, era o emisiune despre hotzii din institutzia condusä de Ruseanu, moderatorul este un ticälos, se stie cä este prieten cu RUS si altzii, este cred din CLUJ
  bine intzeles a aruncat cu zoaie si pe BOC; BÄSESCU SI MRU

  CÄRUIA II SPUNEA IN BÄTAIE DE JOC PARFUMEL

  nenorocitul asta a dus si atunci minciuna cu MRU, eu nu sunt
  apärätoarea lui MRU, dar pt. locuintzele de protocol, nu se ocupä
  premierul. REALITATEA a rämas o HAZNA ORDINARÄ.

 32. Multumesc prieteni pentru interventii !
  E deja ora 15 si ca niciodata majoritatea postarilor au fost ontopic ! Cu texte lungi create, cu idei si pozitii proprii. Sunt incantat de voi
  .

  E sincera asta ! Chiar nu vreau sa va perii. Doar stiti cat de „veninos” 🙂 sunt – vorba lui Timi-Tzepelica

 33. PONTA ESTE IN DELIR,
  cicä bäsescu este vinovat de cearta lor.

  PONTA NU ARE CURAJUL SÄ SPUNÄ , CÄ NU-L VREA PE JOHANNIS

  SI INVOCÄ TAMPENII; A AJUNS DE RASUL LUMII; CRED CÄ’ SI
  LUI DACIANA II SPUNE BÄSESCU; s-au cand se ceartä, tot
  presedintele este devinä

 34. LAST;
  nu te vreau „mistocar”

 35. Hannibal Dumitrascu la A3 despre certurile din USL: „USL se pregateste de un salt hegelian in sens ontologic in ceea ce priveste guvernarea: teza, antiteza, sinteza.” 🙂 🙂 🙂 🙂
  E clar ca daca parintii iti pun numele de Hannibal, probabilitatea sa ajungi psihiatru de casa la A3 e mult peste medie.

  Un articol excelent azi. Ar trebui lasat cat mai mult, macar pana se imburdeaza blogul!
  O miscare antitaxe, antiacciza ar putea reprezenta realmente acel ceva care sa scoata lumea din starea de baltire deziluzionata favorabila USL-ului. Ar putea insemna diferenta dintre victorie si infrangere la prezidentiale! Chiar daca nemultumitii nu se vor buluci la PMP, in turul doi, s-ar putea totusi sa iasa la vot anti-PSD. Sa speram ca celalalt candidat care ajunge in turul doi nu va fi un Antonescu sau Iohannis…

  • Hannibal Dumitrescu e un psiholog si un bou cu un semn pe frunte ca Gorbaciov. Tizul sau mai celebru Hannibal Lecter este este un sociopat, criminal în serie și canibal. un personaj al romanelor Dragonul roșu, și Tăcerea mieilor ale lui Harris 🙂 🙂 🙂

 36. MATRASFOSCATUL PALADA primeste bani dela PONTA MITOMANUL

  sä comande in sträinätate articole dorite si loby pt premierul
  handicapat.

  banii sunt de mituit si propagandä COMUNISTÄ:

  BANII PT: PROPAGANDÄ COMUNISTÄ.

 37. PONTA ESTE UN TICÄLOS LASI, nu are curajul sä spunä
  cä nu-l vrea pe JOHANNIS:

  cest Guvern este unul TICÄLOS, are in frunte un dement
  elev a criminalului iliescu, ce a falsificat o revolutzie si omorat
  oameni, ca sä punä mana pe PUTERE.

 38. pt. copii si autobuzele pt. elevi, nu au bani, dar pt. diliul MIREL
  SUNT, sunt bani pt. cumpärat ziaristii sträini:

 39. UITATZI-VÄ LA ACEST GANDAC STRAMB SI DILIU mirel,

  ESTE UN CRETIN CE FACE NUMAI PROSTII; UN SMECHER MIzERABIL.
  sä vadä toate ambasadele, se alocä bani, pt. cumpärat si manipulat oamenii, asta este Ponta escrocul

 40. „Procurorii Sectiei parchetelor militare din cadrul Parchetului de pe Inalta Curte de Casatie si Justitiei au dispus inceperea urmaririi penale cu privire la comiterea infractiunilor de ucidere din culpa, vatamare corporala din culpa si neglijenta in serviciu in cazul accidentului aviatic din Muntii Apuseni, urmand sa fie audiate persoanele cu „atributii atat in pregatirea si coordonarea zborului aeronavei, cat si in coordonarea operatiunilor de alarmare, localizare, cautare si salvare a victimelor”.
  (HotNews)

  • „Uciderea din culpa” cade in responsabilitatea „persoanelor cu atributii in coordonarea operatiunilor…” Primul pe lista este, conform regulamentelor si legilor in vigoar, PM adica victor viorel ponta

 41. Mih,

  o veste bunä, sper sä nu fie nici un talhar ocolit,
  se incearcä acum sä umple de noroi memoria AUREI
  sunt niste talhari ordinari, televiziunile ce servesc pe PONTA

  • Theo,
   Sper si eu sa fie o veste buna si anchetele sa fie corecte. Ion spunea ca singura sansa este ca dosarul acestui caz sa fie preluat de procuratura militara, ceea ce s-a intamplat. De durat, o sa dureze…Important e sa se finalizeze cu pedepse corecte pentru vinovati (vvp, primul pe lista)

 42. pt. cate nenorociri a fäcut plagiatorul PONTA, nu i-ar
  ajunge viatza:

 43. Legat de iesirile in strada – poate ar fi util ca atunci cand se anunta o initiativa de acest gen, de catre LuminitaW, de exemplu, pe langa mobilizarea pe retelele de socializare, cei 50, 100, poate 200 de participanti siguri, sa mai faca ceva: cate doi, trei, cinci, sa mearga la cat mai multe personalitati cu notorietate si credibilitate in opinia publica (intelectuali, jurnalisti, politicieni, actori, cantareti, oameni de afaceri etc), sa-i invite, sa-i cheme personal, sa insiste si sa-i convinga sa se alature protestului…Figurile cunoscute au impact mai mare si prezenta lor poate ar stimula mai multa lume sa iasa din casa…

 44. Last,

  tema de astazi nu poate fi un „antract”. Este prea importanta si serioasa pentru a fi socotita un respiro al „piesei” pe care o traim. Ea este realitatea intrinseca a traiului nostru.

  Tema de astazi a fost sugerata de Traian Basescu cand a vorbit despre cresterea accizei la combustibil afirmand ca este dispus: „să cheme românii în stradă”pentru a se opune masurii care ar trebui introdusa de la 1 aprilie, in fond o pacaleala.
  „Vă asigur că voi face ce nu am făcut de când sunt: eu îi voi chema pe români să se apere în stradă, în mitinguri, pentru că eu pot demonstra că nu e necesară”, a punctat Băsescu.
  Dilema noastra ramane:
  Chemarea presedintelui va fi auzita?
  Daca vocea presedintelui va fi auzita care va fi feedback-ul?
  Va reusi presedintele tarii sa stimuleze si opinia personala a fiecarui cetatean si sa-l determine sa se debaraseze de parerea de grup?
  Vor iesi romanii in strada pentru binele lor si al nostru, al tuturor?

  • @Fini
   1
   Ai dreptate, tema este foarte serioasa.
   Cand am inceput sa o scriu, dimineata la ora 2-3 o vedeam ca pe un antract, doar ca sa va impartasesc cele citite pana atunci. Apoi am realizat importanta nu numai a temei in sine, ci si a faptului ca poate sa fie dezvoltata pe mai multe articulatii: mostenirea comunista, mostenirea slava in comparatie cu Mittel Europa, knowhow-ul protestului etc …gandind ca propunerea va incita copacenii sa mearga pe increngaturi diverse.
   Apoi am taiat din titlu pe la ora 5 cuvantul antract. 🙂
   2
   Eu cred ca va fi auzita chemarea presedintelui, daca acesta o va face. Are calitatea de a fi auzit. mai mult decit oricine altcineva in tara asta.
   .3.
   Romanii ies in strada pentru binele lor cu siguranta. Dar trebuie ca acei ce ii cheama sa aiba abilitatea sa ii cheme pentru ceva pentru care romanii chiar rezoneaza. Nu toti evident, ci partea semnificativa care ne intereseaza pe noi

 45. La @ 15,15 ai remarcat ca in Cehoslovacia a „existat o foarte puternica solidarizare a societatii sub forma Cartei 77 „.

  Intre noi si cehi sunt mici-mari deosebiri gandindu-ma tocmai la solidarizarea societatii.
  Sa ne amintim de gestul lui Jan Palach care simbolic a fost bulgarele care rostogolindu-se a dus spre Revolutia de Catifea
  Jan Palach:
  “Există în istorie momente când este necesar să faci ceva. Acum este timpul pentru așa ceva. După încă o jumătate de an, după încă un an, va fi prea târziu… Nu-mi regret acțiunea. Probabil că va trezi un grăunte de tărie în sânul națiunii.”
  Isi mai aduce cineva aminte de Liviu Babes? Sau de Calin Nemes? Gesturile lor au ramas fara ecou.
  Ma pot intreba de ce nu s-a nascut in Romania o „carta 77”? Cum s-au solidarizat romanii sau macar scriitorii romani cu Scrisoarea lui Paul Goma catre disidentul ceh Pavel Kohout?
  Revolutia de Catifea vs. Luvilutia romaneasca.

  Sper sa se aprinda scanteia care sa dea foc propriei inertii si neangajari romanesti pana nu ne desfrunzim de tot.

 46. DRAGILOR,
  EL NU TREBUIE SÄ IASÄ IN FATZÄ;el TB, are o functzie.
  DAR A PUS IDEIA PE DRUM– DESCURCATZI-VÄ
  chiar vretzi sä vä ducä de manä????

  • Da
   Din pacate daca o lasa aici nu se va descurca nimeni.
   Acum a pus-o doar ca un avertisment. La momentul potrivit ori el ori vectorii lui de mesaj vor actiona. Totusi romanii il vor astepta pe el. Ei nu au incredere in oamenii lui asa cum au incredere in el.

 47. cred cä intelectuali, din toate ramurele de activitate,
  sä vinä cat mai repede, altfel haita rosie distruge tot,
  duce romania inapoi cu 70 de ani.

 48. voi nu intzelege tzi PRESEDINTELE nu se poate expune,
  iar voi nu trebuie sä asteptatzi panä in dec.

 49. last,
  tu vorbesti de luat de manutzä?????????????????

 50. VOI NU STITZI CATE INSTITUTZII INTERNATZIONALE
  IL DORESC PE PRESEDINTELE T BÄSESCU.

 51. pe descentralizare si martzea neagrä

  USL TREBUIE CÄLCAT IN PICIOARE; SUNT MOTIVE.
  auzi 800.000, euro aruncate unui derbedeu matrafoscat,
  sä mintä si sä cumpere jurnalisti sträini pt. propagandä

  COMUNISMUL ESTE IN FLOARE.

 52. @tds,
  Un post care da de gandit, deci excellent. :).
  @all
  Comentariul meu cred ca va iesi un pic mai lung, rog sa fiu iertat.Este parerea mea si stiu ca este un pic „politic incorecta”. .

  Sunt cel putin doua aspecte pe care vreau sa le subliniez, aspecte care cred eu, ca au contribuit la situatia de de popor inert si accentuarea acestei stari.
  1. Istoric. BOR. nu si-au facut niciodata un mea culpa. A fost infestata de securisti si a fost multumita. BOR a plecat capul si a insuflat in „turma” imaginea lui „voda” care are toate drepturile. Ca si precursorii lor greci , au cedat cu o lupta mimata drepturile cetatii (*) ca sa isi mentina privilegiile. Cazurile de arestari si torturi asupra unor preoti, mai ales la inceputul erei comunismului, au avut mai degraba ,cred, rolul „sa alinieze” clerul la” noile cerinte” , lucru care s-a intamplat de altfel . Oare mai putem vorbi , in continuare, de reprezentarea unei linii morale si de conduita, un exemplu pentru poporul pe care il pastoreste?. Plecaciunile fata de ceausescu au fost notorii. Ei fiind acum reperele morale, nu? La Timisoara se presupune ca ilie sarbu (tac-su lui daciana, mare uselist) a inchis portile bisericii sa ii impiedice pe revolutionari sa se ascunda si a cedat usor mrejelor lumii politice, asta spune tot..
  Si avaritia , de exemplu, (**) umbreste, din punctul meu de vedere, efectul moral a unui BOR in degringolada morala aproape perpetua. Cazurile cele mai tragice de nedreptatire au fost din randul greco-catolicilor,cazuri care au fost privite chiar cu oarece satisfactie, in unele cazuri, de catre clerul ortodox. (cumparari de titluri? pai nu este normal?)
  (*) Conducatorii greci (ai Constantinopolului) au preferat ocupatia otomana (li s-a promis ca nimeni nu se va atinge de statutul lor) decat unirea cu ramura latina, desi discutiile erau foarte inaintate.
  (**) Pretentia ca ar putea avea drepturi asupra pamanturilor datorita secularizarii lui Cuza este ridicola. BOR nu exista atunci. Bisericile erau inchinate grecilor deci nu era pamant romanesc. Reper moral?
  2. Cine nu isi aduce aminte de demonstratiile din 1990?. (cei care viiam atunci). Eu imi mai aduc aminte de ceva: Contrademonstratiile, infiltrarile in rindul demonstantilor, sistematic facute de comunisti. Trimiterea in derizoriu a tuturor initiativelor de dezvoltare democratica reala a Romaniei. Partide aiurea: A contelui zambra, a idiotului cu liberschimbishtii, atentia tvrl in a transmite mesaje elucubrante de la partidele „celelalte” etc, etc. Imi aduc aminte ce ma enervam cand despre statul de drept si democratie vorbeau tern, cu limba de lemn, plictisitor pana la moarte niste neaveniti si neica nimeni. 90% din timp la tvrl in ,mod sistematic, se persifla ideea de democratie. Cand vorbea cineva coerent si interesant era remarcat de noi toti dar cu impact redus in randul populatiei. Ideea de rascoale si proteste de strada , atat de draga comunistilor, (1907, Lupeni, grivita etc) pentru o clipa s-a intors impotriva lor. Dar aia demonstrau in democratie 🙂 asa ca ce a facut fsn, psd, usl, iliescu, fosta Securitate, a fost sa submineze tot timpul ideea de democratie si , deci , a protestului politic. Acesta este , poate, (pe langa altele) unul din motivele reusitei unitisalvam. Ei nu cer democratie, nu vor nimic politic (declarativ) pentru ca au fost invatati de catre vecii (iliescu&co) si de catre noii (amp &co) ca politica si lupta pentru democratie o fac numai „contii zambra si liberschimbistii”.

  PS> Sunt ortodox, dar nu imi fac cruce decateori trec pe langa o biserica, ca sa fiu clar.
  PPS. Cand am pomenit de sacrificiul preotului polonez era implicit si faptul ca era catolic, si nu vreau sa intru in polemici de tipul: „Da’ dar si aia au facut…..”.
  PPS. Ar mai fi alte puncte de adaugat dar mi-e ca si asa am scris prea mult.

  • @eugeni complet de acord cu ce spui tu

   in ce il priveste pe Jerzi Popielusko imi amintesc ce emotii aveam cei de aici in 1984 asteptand la Europa Libera vesti, pentru ca disparuse capelanul Solidarnosc si pana l-au gasit asasinat au durat cam 2 saptamani.
   Am fost impresionati de sacrificiu. E alaturi de Jan Palach un reper extraordinar pt tineretea mea
   Eu am un var cu doctorat in Teologie in Elvetia, parohul unei biserici romanesti din Occident, coleg de doctorat cu intunericitul inscaunat. El este singurul securist din familia mea si am evitat zeci de ani sa ma intilnesc cu el. Sunt suparat pe biserica noastra ortodoxa.
   Filmul To Kill a Priest (1988, Franța) a fost unul foarte foarte bun

   • Ai descris perfect cum ascultam la radio despre capelanul (Jerzi Popielusko ) Solidaritatii. El si-a asumat pozitia alaturi de muncitorii polonezi prin slujbele pe care le tinea.
    Dar aici ajungem la ce citeai noaptea trecuta pe la 2-3 , nu este asa? 🙂

 53. eugeni,

  regret , dar cel ce duce in derizoriu majoritatea pärerilor
  noastre esti tu, desigur este pärerea ta si e dreptul täu s-o
  exprimi. dar uneori am inpresia cä nu esti cu noi, vii numai
  din unele motive, poate mä insel.

  • @Theo,
   mai citeste o data ce a scris @eugeni,
   dar citeste incet si cu atentie….
   vei fi surprinsa ca ai inteles initial gresit ce a vrut eugeni sa ne spuna…
   OK?
   nu duce nimic in derizoriu.
   danke!
   🙂

   • Multumesc Skorpy pentru apreciere,
    Din pacate , eu vreau ca ai nostri sa fie buni si nu sa castige pentru ca uselistii sunt mai rai. Pe mine nu ma satsface scriind si injurand exclusiv la uselisti. Mi se pare inutil. Cu dobitocii ,de la usl, nu ai ce vorbi si nici nu o sa inteleaga ca sunt imbecili (paradox: daca ar intelege nu ar fi imbecil) 🙂
    Nu as fi eu, adica eugeni, daca comentariile mele ar fi numai invective la adresa usl. Sunt destui care sa o faca.(o mai fac si eu cateodata).
    Partial, ce am scris aici , despre aspectele doctrinare si organizare, le-am scris si lui Papahagi. El a apreciat ce am scris foarte mult., Lucru pe care l-am apreciat ca deschidere a PMP.

    PS. Cateodata gresesc scriind comentarii prea lungi. Nu toata lumea are rabdare sa urmareasca tot comentariu……. si concluzia de la sfarsit 🙂

 54. un lucru este clar, unul din cei mai ticälosi colaboratori
  ai PSD, este manechinul de paie TÄRICEANU; este un
  mare ……………..cuplat cu ilici si kondiacov:de aia nu vrea
  sä rupä cualitzia:

 55. Sara buna ,copaceni!!!

  Românii suferă de Sindromul Stockholm ….își iubesc agresorii

 56. nightmare,
  sunt masochisti:

 57. hello,
  @tds,
  mersi petnru Socor/Dilema

 58. Sunday, March 16, 2014

  CEREM DEMISIA GUVERNULUI IN FRUNTE CU VICTOR PONTA

  NE VOM ORGANIZA SI VOM FI MULTIME!!! VA INVITAM LUATI IN CONSIDERARE DEPLASAREA LA BUCURESTI LA MIJLOCUL LUNII MARTIE!
  Veniti alaturi de Societatea Civica de pe FB!
  VESTI BUNE!!!

  Prieteni, sa nu ne ferim sa spunem lucrurilor pe nume: practic, noi, ne aflam in razboi cu USL-ul si, prin aceasta, cu coruptia, incompetenta si ticalosia. Acesta ne este dusmanul.
  Va trebui sa dam dovada de disciplina si unitate, altfel nu vom avea nici o sansa.

  Consideram ca acest guvern format de USL, in frunte cu Victor Ponta trebuie sa plece imediat!

  De ce? Pentru ca:
  – Apara hotii cu vehementa si fara rusine, dar nu face nimic prin care sa apere oamenii onesti si corecti!
  – Ataca justitia!
  – Doreste disparitia presei libere. In schimb, favorizeaza presa obscena a carei unic scop este salvarea unui turnator
  – Lasa oamenii sa moara cu zile prin indiferenta si incompetenta lor
  – Ne fura zilnic, pe fiecare dintre noi, prin completa lipsa de transparent asupra felului in care foloseste banii nostrii, cei pe care ii platim prin taxe si impozite statului zi de zi, luna de luna.
  – Nu au nici un proiect credibil pentru cei mai multi dintre noi
  – NE MINT CU O NERUSINARE care l-ar face si pe Ceausescu sa se inroseasca.

  Semnat:
  George Staicu, Marian Dragomir; Lumi Williams (si, cu voia Dvs., Assy Maidac)

  deci retineti: 16 martie 2014!!!!!!

  preluat de pe FB
  (gratie Mayei am aflat)

 59. Venezuela fierbe

  Zeci de mii de studenţi au ieşit pe străzi la Caracas, nemulţumuţi de instabilitatea economică şi de nivelul scăzut de trai.
  Ei au cerut demisia actualulului şef de stat, Nicolas Maduro, pe care îl consideră responsabil de starea deplorabilă a ţării.

  Susţinătorii preşedintelui şi-au organizat însă propriul marş, astfel că, oraşul Caracas a fost invadat de manifestanţi din ambele tabere.

  *******

  Forţele de ordine au reuşit să ţină cele două mulţimi departe una de alta iar protestele s-au desfăşurat, în mare măsură, paşnic.

  La final însă, un grup de indivizi înarmaţi s-a apropiat de locul demonstraţiilor şi a început să tragă asupra mulţimii. Doi studenţi şi un manifestant pro-putere au murit pe loc.

  • Ce tara minunata geografic. Dar ce cosmar am trait acolo cu garzi cu mitraliere analfabete de 22 ani gata sa traga in tine, cu ofiteri care miroseau bagajele de droguri, pt ca nu aveau caini antidrog… cu functionari mai inalti in aeroport care se uitau la tine ca la un gunoi pt ca erai strain si aveai dolari verzi si murdari , Mi-au reamintit de era ceausescu – Necazul este skorpy ca Chavez dand gratuitati supa,,,,si alte chestii a creat o patura de asistati saraci de 40% din populatie care prefera sa nu faca nimic si sa primeasca niste pomeni. Astia sunt forta de soc.
   Ma doare sufletul de Venezuela , dar o iau spre Costa Rica
   Pentru tine draga Skorpi : Vico Torriani Ananas aus Caracas pe care parintii tai il stiau sigur 🙂

 60. multumesc skorpi
  Uite un mesaj bine scris pentru ca raspunde valorilor noastre reale
  vom fi acolo !
  (sa scrie vostri cu un singur i , -(e grav daca ma sesizez eu cel ce pune virgula inainte de si … si intre subiect si predicat 🙂 )

 61. Incredibil , Mona Pivniceru (cunoscuta de noi si ca hotlips 🙂 voteaza alaturi de Daniel Morar si Augustin Zegrean….

  merita sa cititi articolul de mai jos in intregime:

  http://www.reportervirtual.ro/2014/02/politica-miscari-de-trupe-in-ccr-pivniceru-voteaza-cu-zegrean-si-morar-petre-lazaroiu-e-mai-aproape-de-guvern-decat-de-basescu.html#comments

 62. este tot on topic,

  Jurnalistii din SUA si Canada se alatura initiativei societatii civile romanesti de aparare a libertatii presei din Romania

  http://narpa.info/latest-news/jurnalistii-din-romania-si-canada-se-alatura-initiativei-socieitatii-civile-romanesti-de-aparare-a-libertatii-presei-din-romania/

 63. De pe fb,
  Cristian Ghinea (via Laura Stefan)
  Wow
  Curtea Constitutionala a respins legea descentralizarii pt ca nu avea studii de impact si consultare publica.
  Practic, CC declara azi ca proasta guvernare e anticonstitutionala.
  Pe bune. E big shit ca precedent.
  Se vor putea ataca alte si alte legi pe argumentele astea.
  Wow

  • Salut Eugeni,
   Motivarea e mai complicata decat ceea ce a rezumat Ghinea.
   Acest paragraf ar trebui sa dea de gandit procuraturii
   „Respectarea legilor este o obligatie fundamentala intr-un stat de drept, iar orice actiune a autoritatilor publice trebuie sa fie subsumata acestui obiectiv. Or, eludarea cadrului normativ preexistent si modul de operare a derogarilor realizate prin legea criticata de la acesta reprezinta o incalcare de catre Guvern si Parlament a obligatiilor impuse prin art.1 alin. (5) din Constitutie. O atare conduita pune serioase semne de intrebare cu privire la securitatea raporturilor juridice, intrucat echivaleaza cu posibilitatea autoritatilor publice de a ocoli cadrul legal oricand si in orice conditii in timp ce cetatenilor li se impune respectarea acestuia”, mai subliniaza judecatorii constitutionali, precizand inca o data ca „legea criticata cuprinde o multitudine de dispozitii care sunt lipsite de claritate precizie si previzibilitate”.

   • @ion,

    Nu ma indoiam de lucrul acesta. Nefiind jurist percep mai greu „limbajul specific”. Din ce spui trag concluzia ca mesajul ar fi mai „tare” decat ce a zis Ghinea in sensul respectarii statului de drept, Nu?

    • Eugeni,
     Motivarea are 116 pagini. Judecatorii s-au intrecut pe ei. In orice caz, nu-i vad prea bine pe ministrii care au emis acest act normativ. Vedem ce se intampla cu Ordonanta de constituire a ASF. Sper ca echipa lui Kovesi sa fie brici.

    • Cred ca judecatorii au ras de s-au prapadit cand au citit nazbatiile din legea lui Dragnea. Poftim niste exemple:
     ”Curtea spune ”prevederile (…) conţin sintagma „pe lângă direcţiile de sănătate publică judeţene şi a municipiului Bucureşti funcţionează (…)”, astfel încât nu se înţelege dacă centrele care funcţionează „pe lângă” sunt în cadrul direcţiilor de sănătate publică;”

     Sau, ”Sub aspectul valorii de inventar, există multe cazuri în care aceasta nu este actualizată. Astfel, valoarea de inventar a unei suprafeţe de livadă de 1925 mp este de 1 leu (Anexa nr.1, pagina 19, poziţia 9) (…) a unui imobil denumit „casa ciobani” în suprafaţa de 1000 mp, cu valoare de inventar de 0 lei (pagina 29, poziţia 6), etc.”

     Sau,” Curtea constată că în mod repetat legea spune că, de exemplu, cluburile școlare, cluburile sportive sau casele de cultură sunt în domeniul public al statului, administrate de autoritățile locale. Or, acestea …sunt instituții, ”domeniul” se referă eventual la bunurile acestora.”

 64. eugeni,

  ai citit articolul din reporter virtual?
  vezi mai sus, ora 21,24..

  afli detalii f. interesante…

 65. Am citit , nu’s ce m-a apucat, „Ce vine dupa `Jos Basescu, Ponta si Antonescu`” , un editorial de AM Pipidi.
  Dupa ce mi-am facut un numar remarcabil de cruci si legaminte ca nu risc ever sa citesc ceva scris de AMP, am tras si inevitabilele concluzii si anume:
  Am vazut vaci proaste care erau si mai destepte si mai dragute decat autoarea.

  • Oameni buni, @estu are dreptate. Nu cititi articolul imbecilei pentru ca vi se va ridica tensiunea, va va apuca balbaiala si un tremur apoplexic miji in coltul buzelor….. :). Aceasta calimente, feminin, de la romania curata, face tot posibilul sa certifice vechea zicala:” there is no fury in hell like a woman scorned”. (De pe vremea cu alegerile europarlamentare) 🙂

   • autoarea e asa de penibila incat ce zice efectiv nu merita discutat.
    Iar asta o enerveaza cel mai tare.
    Asa ca nu discutam.
    Eu unul prefer vacile care dau lapte, lana, unt si oua. Sau ceva in genul.Oricum, bio.

  • @Estule

   De fapt ii faci un compliment…..fiindca in unele tari ,vacile asculta muzică clasică ,iar romanii manele ….deci ,formula „esti o vacă” este un compliment 😀 😀

 66. Last,
  E bun articolul tau de astazi, nici nu e de mirare avand in vedere ca de astazi Mercur a revenit in Varsator.
  Imi permit si eu un raspuns la intrebarea ta din titlu. Romanii vor sti sa iasa din nou in strada, atunci cand se vor impaca sensibilitatea, fatalitatea si toleranta crestina a Mioritei cu spiritul justitiar al lui Toma Alimos. Ori, pentru a se intampla aceasta, e nevoie de un ”Alergator de cursa lunga”, care sa ne invete sa fim ”blanzi ca porumbeii si intelepti ca serpii”

  • @ion
   pentru ca tot nu ma ierti cu Merkur si zodiile,….. iti voi spune ca:
   NU ! Articolul nu e mai bun ca altele, doar ca pe asta il intelegi tu mai bine , e pasnic , liniar, nu prea inovativ si relativ concret. 🙂 🙂 🙂

   • Last ,
    Am spus ca articolul de astazi e bun, nu foarte bun. Altele mi-au placut mai mult. A revenit Mercur in Varsator, dar bietul de el e retrograd. Oricum te vreau ”the best” saptamana viitoare cand revolutionarul Uranus va face o frumoasa conjunctie cu Luna.

    • @ion
     te rog eu frumos nu imi da mie justificari legate de zodii ca ma apuca urticaria. Fa-o cu restul lumii, nu ma deranjeaza. cum nu m-a deranjat cand la fel ca si Theophyle si Hancu ala cu cutremurele ai prezis ca ce vor intimpla multe chestii in 2013 si nu s-au intimplat. Vrei sa feresc de tine cum ma feresc de tigancile care vor in parc sa imi ghiceasca in palma sau in oglinda ? Vrei sa incep si eu sa ma refer de fiecare data la Cocosul toltec tu fiind pitzigoiul alchimic ? Pe bune, fac urticarie ! Am facut niste programe de astrologie, am infiintat citeva centre de astrologie, am creat jobul de psihoastrolog ….gata imi ajunge. Chiar te rog. Cauta si tu domnisoare cu acnee care nu se marita si concentreaza-te pe ele.
     In rest in afara de astrologie si proverbe de la 10.000 de intelepti putem vorbi destule
     te rog

 67. ion,
  iar incepe sä ne necäjeascä pe noi zodiile,? in loc sä-i tranteascä
  pe uslinosi de pämant???

  SI NOI ASTIA DE DREAPTA???
  VREAU SI EU CATEVA ZODII CARE SÄ NE IUBEASCÄ.

 68. LAST;
  NU VREI SÄ AUZI CAND ESTI RÄSFÄTZAT DE ZODII???
  S-AU STII SÄ „VORBESTI ” SINGUR CU KEPLER ?

  • Bill, eu zic sa nu ne grabim. As dori sa vad stirea si din alte surse. Avem o singura sursa pana acum. (care a fost preluata si de altii)
   Marin anton nu este ala cu magazinele inchise la sfarsitul saptamanii? Daca da, In ziare.com era inca pnlist. Sa nu fie o intoxicare…..

 69. „Vicepresedintele American Joe Biden l-a sunat pe Presedintele Traian Basescu pentru a discuta despre statul de drept in Romania”

  http://rogca.org/a28-Vicepresedintele-American-Joe-Biden-l-a-sunat-pe-Presedintele-Traian-Basescu-pentru-a-discuta-despre-statul-de-drept-in-Romania.aspx

 70. „Electorata” ce minunat suna acest nou cuvant 🙂
  De unde le scoate fratele meu ? Sau mai da telefon Sebi si zice: „Sefu’ uite am gasit o notiune noua de aruncat pe piata: Ce ziceti de asta ?”

 71. neata,
  cine-i creatorul cuvintului ”electorata”?

  mineriada,
  electorata,
  baroniada,
  cuponiada,
  etc

  mai adaugati, pentru ca au aparut multe cuvinte noi in epoca postdecembrista, care nu exista in dictionar…
  🙂

  o zi grozava si insorita va doresc!

 72. Slagarul lunii.Buna dimineata

 73. Servus, Dora!

  Sper ca personajul sa fie „rezolvat” politic in interiorul PNL: macar atata sa faca liberalii, mult dupa al 12 leqa ceas, cei care i-au fost complici cel putin printr-o foarte lunga si vinovata tacere.

  • Ce sa faca liberalii?!?
   Care liberali?!?
   Si Tariceanu, care s-a tot ascuns pe dupa usa, lasandu-l pe Crizel sa faca praf doctrina liberalismului,
   declara ieri ca vrea sa moara cu pesedoii de gat, nicidecum sa lase ciolanul guvernarii.
   Vrea liste comune cu PSD-ul la europarlamentare, desi fac parte din familii politice europene diferite!!!
   Vorba lui Margineanu:
   „PNL-ul nu e mort, PNL-ul se transforma. (In zombi.)”

   Cititi aici:
   http://www.gandul.info/politica/tariceanu-este-necesar-ca-pnl-sa-ramana-in-formula-guvernarii-lucrurile-in-usl-s-au-complicat-dupa-decizia-neinspirata-de-a-merge-pe-liste-separate-la-europarlamentare-audio-12078268

   • LUMINITZA,
    asa este , sä nu uitäm Trädiceanu a inceput colaborarea cu PSD, cu iliescu,kondyakov; ETC.
    etc,de altfel se stie cä are rädäcini altele, decat liberale, si
    Amadeo se dädea liberal-dar era securist.

    • luminitza,
     eu vreau sä-mi exprim simpatia si dragostea mea,pt.
     devotamentul si actziunile la care contribui , pt. binele
     romanilor si Romaniei:
     SPER SÄ VINÄ MULTÄ LUME;
     EU VOI FI ACOLO CU TOT SUFLETUL.

     • Te salut, @Theo!
      Cred ca faci o confuzie intre mine si Lumi Williams, cea care a organizat proteste in Bucuresti.
      Eu sunt Luminita pe care ai intalnit-o la Patrasconiu, la Thor, la Nora, la Politeia, aici, la Copac…..pe forumurile ziarelor online…si cu care ai corespondat un timp pe email, acum niste ani.
      Lumi W. , cea cu protestele, activeaza pe facebook, pe bloguri eu nu am vazut-o scriind ceva.

   • Aia care „este”, Luminito! Aia care l-au sustinut (CEL PUTIN) PRIN TACERE pe Crinel, repet, MULT dupa ceasu’ al 12 lea, macar atata sa faca: sa-i taie DIN INTERIORUL propriului partid „aspiratiile” spre Cotroceni dandu-l jos din pozitia de lider nr 1. E ceva rau in ce am spus? Mie mi-ar placea sa-l vad debarcat pe Cacarau si cu sanse 0 la prezidentiale, mai ales daca asta inseamna o sansa in plus pt candidatul dreptei (care o fi acela).

    • Hopa! ca n-ai zis nimic rau, numai ca eu nu cred ca mai exista liberali adevarati in PNL, mai degraba nici n-au existat vreodata, decat cu numele.
     PNL-ul e plin de afaceristi comunisti si securisti, fara doctrina, idealul lor e sa roada ciolanul impreuna cu pesedoii, si cu varanul, si cu cine s-o mai nimeri sa fie prin preajma lor, de conjunctura.

     • Da, Luminita, asa e cum spui si cum am spus-o si eu de n ori. Pot sa se cheme oricum: si mastrafoi, sau matracuci. Ce, asta i-ar impiedica la o adica sa se „manance” asa, putin intre ei si „victima” principala sa fie Cacarau? N-am zis ca o vor si face, dar pot sa ma gandesc ca n-ar fi rau… 🙄

     • N-or sa-l matraseasca pe KKrau, el e liantul lor cu hoaska securista Felix, in ciuda artzagurilor recente, care de altfel sunt o spoiala in ochii votantilor de dreapta,
      fara uneltirile Varanului contra statului de drept din 2012 si din totdeauna,
      nici nu intrau la guvernare, nici nu aveau pozitia de presedinte de senat, respectiv al doilea om in stat.
      PNL-ul e putred.

  • Mih,
   asta-i principala problema liberala: pe cand revenirea lor la dreapta liberala?Cu KK si nici cu Tradiceanu nu e vreo perspectiva rezonabils.Fiecare din ei poarta in spinare o grea povara a tradarii si infratirii cu dusmanul doctrinar-made Ilovici kg-bistul.

 74. Legat de titlul articolului si de protestul anuntat pt 16 martie, ma bucura sa constat ca unii romani au facut deja un pas important in plus si au gasit drumul spre un raspuns corect la intrebari. Bravo lor! Depinde de fiecare dintre noi sa sustinem prin promovarea mesajului lor si prin prezenta, acest raspuns.

 75. bunä.
  Dora, multzumesc- cu toatä starea mea m-am amuzat copios,
  desi stiam piesa dela Banciu:
  UN LUCRU ESTE CLAR PNL-ul actual nu este de dreapta cu toate läträturile lor, iar Täriceanu- este un trädätor, el a tzinut langa cu uniunea, este un talhar-nu meritä increderea:

  • Servus,draga mea theo!
   In primul rand,multa sanatate iti doresc.ai fost si tu alaturi de mine in momente de cumpana.
   In privinta liberalilor:liderii de azi si ieri sunt „o apa si-un pamant”.Membrii cinstiti din partid fac parte din alt aluat,din pacate „inghetati in proiecte”:,dezorientati si dusul cu presul de lideri.

 76. BÄTRANUL FILFIZON ROMAN, a atacat urat si räu, ieri
  CSM ,DNA; ETC- escrocul ROMAN s-a strecurat in politicä
  ca un sobolan mizerabil:

 77. Mih:

  ASA ESTE , SUNT MAI MULTZI IN PNL VINOVATZI:

 78. si eu cred, infintzarea multor cuvinte noi, legate de
  socetate si miscärile ei, sunt la origine- TRAIAN BÄSESCU

 79. Viq,
  Imi doresc sa aud de la tine(sa vad) ca esti bine..cu urgia asta nemaipomenita a vremii …daca ai timp …oricum sunt sigur ca toti copacenii sunt alaturi de tine!

 80. MARK;

  eu nu mä pricep, hai sä facem o inimioarä,s-au un copäcel, extra pt. VIQ si eu as dori sä stiu cä-i merge bine:

 81. http://www.dw.de/lec%C5%A3ii-de-democra%C5%A3ie/a-17426207

  Petre Iancu, foarte bun. Cred ca-l ironizeaza un pic si pe colegul sau uselist, Horatiu Pepine 😛

 82. trebuie sä anuntzatzi demonstratzia voasträ mai mult,
  nu prea stiu Bucurestenii, poate se vor mobiliza din solidaritate si in alte orase, asa ar fi frumos:

 83. ❗ DEUTSCHE WELLE Euro-liberalul Graham Watson: Rusia va face tot posibilul „să cumpere părţi din Republica Moldova”

  http://www.capital.ro/deutsche-welle-euro-liberalul-graham-watson-rusia-va-face-tot-posibilul-sa-cumpere-parti-din-republica-moldova.html

 84. luminitza,
  eu nu stiu care esta dna. respectivä, oricum tot respectul.
  desigur te tzin bine minte, sper cä fetitza ta este bine si
  tu la fel, mä bucur, cä suntem ca intodeauna de aceias parte.

 85. vä mai scriu a nu stiu cata oarä, in aceste zile cu fumul
  artificial creeat de uslinosi, nu v-atzi dat seama, de legäturile
  si contractele iscälite de PONTA CU RUSII:
  PONTA GOLANUL PLAGIATOR, dä pe gurä numai prostii la TV
  PRECIS NU ATZI AUZIT DE INTANLIRILE CU Lukoil ????????

  VÄ VINDE HANDICAPATUL PE SEST.

 86. Fiindca postarea lui Last inca zaboveste aici de ieri, ma gandesc sa dau si eu un raspuns intrebarii din titlu:
  „daca romanii nu stiu sa-si ceara drepturile in strada, atunci ar fi cazul ca cineva sa-i invete, si asta cat mai repede.”

 87. ❗ ❗ ❗ Inca o OUG marca vvp/PSD, sau miscarile lui vvp pt a „subrezi” pozitia liberalilor si pt a-si extinde controlul direct asupra unor valoroase „halci” din economie. Motivatia*, aia invocata de premier, ar fi de ras, daca n-ar fi de plans. Sau si mai grav GRAV!!!

  „Transelectrica și Transgaz au fost trecute, prin ordonanță de urgență, din subordinea Ministerului de Finanțe, controlat de liberali, în cea a Secretariatului General al Guvernului.”

  *) „Având în vedere că cele două companii menţionate sunt listate la bursă, fapt care obligă la respectarea unor înalte standarde de management şi transparenţă, se impune necesitatea monitorizarii directe, la nivelul conducerii Guvernului, a evoluţiei acestora, în consonanţă cu obiectivul naţional al asigurării independenţei energetice a României, neadoptarea măsurilor propuse fiind de natură să producă efecte negative pe termen mediu şi lung în acest domeniu fundamental al economiei.” 👿

  http://www.evz.ro/detalii/stiri/ponta-ia-transgazul-si-transelectrica-de-la-liberali-si-il-muta-in-subordinea-sa-1082415.html#ixzz2tIWfn3z3
  EVZ.ro

 88. S-AU SUNT COMPLICI LA CE LI SE INTAMPLÄ

 89. ACAPARAREA TUTUROR INSTITUTZIILOR CA IN STALINISM

  VINOVATZI SUNT SI LIBERALI- EI TAC?????????????

  • Theo,

   Membri GIO isi dau mana in toate faradelegile pe care le comit.

   Cand vvp vorbeste despre „independenta energetica a Romaniei” si da OUG ca sa se ocupe personal de ea, e CATASTROFA!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s