Slogan atractiv al doctrinei de dreapta verificat în ani de folosință de comuniști

Eseu politic.

Un post liniștit, indecent de liniștit, după câteva zile de suduieli. 🙂

Viq mai acum câteva săptămâni se întreba care ar fi „logo”-ul dreptei, al capitalismului, scurt, concis, percutant, atractiv precum cel al stângii „De la fiecare după posibilități, fiecăruia după necestități.” În funcție de munca socialmente necesară, cum a găsit un postac de stânga necesar să adauge. Zicând de asemenea că este visul lui de societate și motivul pentru care votează usl (ceea ce este o contradicție, dar omul oricum nu excela cu aiqiuu’ emoțional). Iată care cred eu că este acest slogan, este sloganul capitalismului:

De la fiecare după posibilități, fiecăruia după necesități, în funcție de valoarea muncii depuse, adică valoarea socialmente necesară.

Elementul cheie este cine determină care este munca folositoare societății.

În capitalism stabilirea importanței muncii este un proces continuu de reglare și autoreglare în funcție de societate, comunitate, mentalități pe când la comuniști este stabilit de la centru și pentru tot lagărul comunist (clasa muncitoare face munca socialmente necesară cea mai valoroasă-indiferent care este ea. Pătura intelectualilor, a inginerilor, a creatorilor în general, nefiind importantă). Postacul nostru, ca toți care visează stânga, se vede, pasămite, în comisia care spune ce muncă este importantă sau nu, imaginâdu-se în capul listei (asta dacă are o meserie, dacă nu, activismul de partid ar lua acest loc fruntaș și bine plătit).

Nu cunosc societate comunistă, socialistă începând de la ruși și terminând cu Venezuela și Coreea de Nord, (incluzând Republica Socialistă România) care să evolueze și să se fi apropiat cât de cât, iar să fi ajuns la ceea ce clamează … ce să mai vorbim.

În schimb cunosc o mulțime de  societăți capitaliste care au evoluat către acest tip de societate. Nu perfect dar mult mai aproape decât orice societate socialistă. Mă refer la țările nordice, mă refer la Anglia, Franța, Italia etc.  Desfid pe orice om de stânga care poate să îmi arate o societate, declarat comunistă,  socialistă și care s-a apropiat de idealul lor cât de cât, măcar cât România de astăzi. (Dacă îmi pomeniți de Coreea de Nord vă puteți considera banați, nu vorbesc cu idioții).

PS1. Atât societății capitaliste cât și celei de sorginte comunistă li s-a dat timp să arate ce pot. Capitaliștii au evoluat către mai bine, comuniștii către dictatură, sistematic, fără excepție.

PS2. Pentru cei care cred că în comunism creatorii de artă, inginerii, profesorii, etc, sunt apreciați să își aducă aminte de Pol Pot și Kmerii Roșii. (Și ăia visau la „fiecare după posibilități …..). Tinerii ar trebui să citească și să nu uite.

PS3. Pentru a vedea cum ar trebui să fie privită sinergia patron/creatori/ muncitori în Anglia uitați-vă la deschiderea olimpiadei din Anglia. Revoluția industrială. O realizare de excepție. Inginerii, creatorii, conduc, dirijează, mucitorii execută un plan.

PS4. Dovezi ale evaluării nepotrivite de la „centru”  a valorii muncii în comunism sunt nenumărate, practic nu a existat muncă care să își stabilească valoarea în funcție de importanța în comunitate. Inventatorii inventau din patriotism, muncitorii munceau pe bani (deși ziceau că nu) iar la ora doișpe ascultam, în munții Brașovului, apele cotelor Dunării.

147 responses to “Slogan atractiv al doctrinei de dreapta verificat în ani de folosință de comuniști

 1. Ziua buna turturor. Un mic eseu care vrea un pic sa detensineze atmosfera.

  @tds
  Nu am inteles chestia cu Churchill si Stalin de ieri. este pe bune?
  Betonie este Churchil? sau stalin?Cine a fugit si tradat, stalin sau Churchil? ca nu stiu. Leantza este mata-hari? mai sa fie, ca incep sa ma pierd.

 2. Apropo de politică

  În urma unei crize politice regizate de noul şef al Partidului Democrat, Matteo Renzi, primar al Florenţei, l-a detronat pe Enrico Letta, constrâns să-i cedeze preşedinţia Consiliului italian. Luni, preşedintele Italiei, Georgio Napolitano, l-a desemnat pe Renzi cu formarea unui nou guvern, acesta urmând a deveni cel mai tânăr premier din istoria ţării.

  Actuala criză politică este rezultatul ascensiunii fulgerătoare a lui Matteo Renzi. Primarul Florenţei a fost ales la 8 decembrie în fruntea Partidului Democrat cu peste 67% din voturi. 39 de ani, strălucitor în faţa camerelor, provocator şi ferm, Renzi este un om hotărât. Cuvântul său de ordine este „trimiteţi vechii politicieni la casare”. Rupând cu tradiţionalele liturghii antiberlusconiene, el nu a ezitat să se întâlnească cu Il Cavaliere şi s-a înţeles cu el în câteva săptămâni asupra unei noi legi electorale aşteptate de italieni de ani de zile.

  http://www.romanialibera.ro/actualitate/europa/matteo-renzi-buldozerul-care-si-a-ghilotinat-rivalul-326296.html

 3. Salut, all!

  „De la fiecare…” – deci cineva = statul, aduna…
  „Fiecaruia dupa…” – deci cineva=statul imparte
  „Dupa valoarea muncii depuse / munca folositoare societatii” – element reglabil ( statul ) SI auto-reglabil (societatea)

  Eu cam asa inteleg…
  Daca am inteles corect, e prea mult stat in acest slogan al capitalismului…

 4. Slogan de „tranzitie”: „Dependenta de sistemul asistential (de stat), perpetueza saracia. Munca si initiativa individuala creaza prosperitate.”

  • Cel/cea cu minusul: ce consideri gresit? Cred ca dialogul + argumentele sunt mai folositoare decat simpla reactie.

  • Salut!
   Mih,fara nicio indoiala”munca si initiativa individuala creaza prosperitate”As mai adauga capacitatea manageriala a celor care creeaza plus valoarea.
   In sistemul asistential de stat ,centrul planifica,controleaza si in final imparte saracia multimii care tot saraca ramane.

   • Dora, servus! 🙂

    Asa e, „centrul” = stanga politica intretine cercul vicios saracie – dependenta de sistemul asistential si isi „fidelizeaza” complicii prin mijloace necinstite, sporind nivelul incompetentei si coruptiei. La noi, acest „model” este reprezentat „exemplar”, la cele mai „inalte cote” de USL/guvernul ponta.

 5. Off topic
  Pentru cei interesati (bucuresteni, dar nu numai):
  „Miercuri, 19 februarie, ora 19.00, va avea loc la Librăria Humanitas de la Cişmigiu, dezbaterea şi lansarea cărţii Franţa, Europa, România. Eseu despre economie, politică şi libertate de Bogdan Călinescu. La dezbatere vor participa Horia-Roman Patapievici, Cristian Pătrăşconiu şi autorul.”
  (sursa; ILD)
  Transmisiune in direct pe site-ul ILD
  http://inliniedreapta.net/lavedere/lansare-de-carte-bogdan-calinescu-despre-raul-lumii-noastre-autorul-discuta-cu-horia-r-patapievici-si-cristian-patrasconiu/

 6. 1- Comunismul , oriunde a ajuns la putere , a eliminat fizic oricare opozitie , oricare partid cu alte idealuri , programe .
  2- Comunismul se baza pe centralizare . Masuri stabilite la centru (stim noi mai bine ce trebuie boborului ) si „periferiei” ii erau acordate marete libertati tip batutul din palme si strigatul de lozinci . Tot acoperit de un sistem legislativ „cu dedicatie” .
  3- Dreapta , cel putin in teorie dar si acolo unde este reala si nu o imitatie , se bazeaza pe libertatea individuala si concurenta ca unice forme a progresului social , uman , economic . Evident ca exista si limite (legea) deoarece o libertate pura e data doar de legea junglei unde cine e mai tare , supravietuieste , comanda si impune legile lui personale .
  4- Nu exista o sinergie patron , muncitor , inginer , stat , intelectuali . Exista o pura lupta pasnica acceptata de toate partile bazata pe recunoasterea capacitatilor profesionale indìdividuale ca forma a recompensei aducatoare de bunastare individuala .
  Astfef poti vedea (la altii) un sudor expert platit mai bine decit un inginer dar si un chirurg mult mai bine renumerat decit un doctor in economie .
  La romani e cam „originala” situatia . Concurenta in general un moft , salariu decis mai degraba pe baza de pcr decit profesionalitate , avansarea in ierarhia sociala e mai mult cumparata (spaga) sau eventual acordata ca recompensa inchinarii zilnice .
  PS . Pt . @nigthmare
  In Italia e o pura rotatie a cadrelor la nivel de guvernare . O tragere de timp pentru a evita oricare reforma serioasa a statului . Cum se practica din 1992 incoace prin alternante guvernative „dreapta” – „stinga” care au avut ca unic obiectiv : mai mult stat , mai multa birocratie , mai multe taxe de incasat , mai multa cheltuiala cu clientela , mai multe voturi pentru noi , aceiasi nemuritori de decenii .
  Renzi provine din acelasi partid care a dat si fostul presedinte al consiliului de ministri. (nu exista oficial functia de prim ministru) .Popular , „alta palarie pe aceiasi Marie „. 🙂

  • salut stefan60. Te recitesc cu placere pe copac.!
   Vorbind de Italia, burocratii cheie in ministere NU se schimba odata cu partidul.

   • Cat se poate de corect,stefan60 😆 😆 😆
    In lumea capitalista se respecta criteriile competentei si valorii muncii depuse.Ierarhiile valorice nu se stabilesc in functie de origine,,limba materna,sex etc.Cu toate ca,derapaje au existat in stadiul de copilarie a soc.capitaliste.Noi….nu ne-ai stabilit inca stadiul.

    • Dora,
     Nu se respecta pentru ca vor se respecta ci pentru ca asa se autoregleaza lucrurile. Orice patron ajunge sa plateasca cat valoreaza acel lucru pentru ca traieste intr-o societate care ii cere acest lucru.

     Vad ca tie nu iti imputa nimeni ceva pentru ca faci o parafraza la Lenin: „Stangismul boala copilariei comunismului” si iti spune ca ai fost activista 🙂

     • Nu,eugeni! Eu vorbeam de inceputurile capitalismului,de „copilaria lui”
      Nu-mi spune mie,eu nu ti-am bagat de vina.

    • scuze:nu ne-am stabilit stadiul.

 7. salut eugeni. Dogma „socialmente” e o vorba marxista ca sa nu cumva sa discutam despre eretica piata libera. De fapt piata decide daca un produs (si implicit costurile din spatele lui -inclusiv MANOPERA) e viabil sau nu.
  O fi productia de izmene necesara, dar daca costa cat un pneu auto nu mai e viabila.
  Dar a discuta aici despre o piata globala in timp ce Marx nu a descris asta [asa ca nu exista] e pierdere de timp.
  Mai simplu: nu avem ce discuta cu cei ce nu pricep ca nu poti vinde o franzela cu 0.75 ron la Oradea in timp ce se vinde cu 2 ron in HU DECAT daca punem oprelisti la granita.

  • Cinic , cand am vorbit de autoreglare depre asta am vorbit. Multi vorbesc si astazi de plusvaloare si nu profit ca nu este „politic corect”.
   DEx: „Valoare nou creată de către muncitorii salariați în procesul de producție peste echivalentul valorii forței lor de muncă și însușită gratuit de către patroni” . Daca socialmente necesar nu implica nimic dogmatic este o forma mai complicata de a spune necesara societatii, plusvaloarea – folosita foarte des este dogmatica. Dar nu am vazut pe nimeni sa sara in sus.

   Raspunsul , pe care l-ai dat si tu este autoreglarea, care lipseste in cominism.

 8. bunä,
  handicapatul mitoman Ponta, se läuda cä a fost in Italia
  si s-a intanlit cu Renzi, ce il socotea de-al lor.
  ori este tampit ,ori se face, habar nu are pe ce lume träieste:

 9. SI ITALIENII SUNT , CUM BATE VANTUL.
  am avut cu ani in urmä , niste vecini italieni,
  l-am intrebat pe cel bätran,” cum se face cä italienii
  sunt asa schimbätori”? -RÄSPUNSUL A FOST- UNDE ESTE
  CALD SI DE BINE; VREM SI NOI: l-am intrebat, dece il slävesc
  si azi pe MUSOLINII- care a fäcut nenorociri ca Hitler ?
  RÄSPUNS,
  GENERALUL NOSTRU- UN MARE OM.

 10. CAT DE PERVERS SI ORDINARI POT FI????
  USD- numai o coalitzie pt. alegeri; ATUNCI NU ARE DREPTUL SÄ MAI HOTÄRASCÄ ALTCEVA; pt., ASF, s-au altele.

  ilegalitätzi cu carul, astia ar trebuii bägatzi la inchisoare:

 11. „Un post liniștit, indecent de liniștit, după câteva zile de suduieli. 🙂 ”
  Acum, ori discutiile in contradictoriu sint „suduieli” ori .
  Apoi, ” (Dacă îmi pomeniți de Coreea de Nord vă puteți considera banați, nu vorbesc cu idioții).”
  E clar ca autorele are ceva cu „suduielile”. Si trateaza o discutie in sens de activist: „tu cind vorbesti cu mine sa taci”.
  La acest „mic eseu” cine putea reactiona cu promptitudine daca nu un fost activist pecere/utece timp de 10 ani. Si care, neavansind, si observind ca se scufunda Corabia, mester cirmaciul, a facut pasi si azi da iarasi lectii.
  Mai, romanilor, sinteti niste zerouri barate.

  NB,
  uslamismul e in corzi, iar dreptacii se bat in sabii si eseuri, din zori pina in seara, sa afle care-s mai cinstiti.

  • Victor_l suduielile au fost ale mele. Am vrut sa ma rup un pic de enervarea care m-a cuprins. Aveam impresia ca gandesc prea emotional si aceea ma enerva si mai tare.

   Consider si acum (desi a fost mai mult in gluma ce am scris): Ca nu poate exista cineva care sa imi dea exemplu de reusita Coreea de Nord.

   • Nu numai ale tale,eugeni….altele au fost si mai si.Atmosfera prea incarcata cu egouri supra licitate nu ajuta nimanui si cu atat mai putin copacenilor de dreapta.

    • Supra licitoase Dora…si supra licentioase ….. Brrrrr ! Sa te cutremuri nu alta ! 🙂

     Ce mai zice Bokuletul tau, acest vizionar al capitalismului edilitar clujan despre mega-infra-centrul-faraonic smartcity buricul IT ului european si nu numai ?

     • last,face bine……

      ceea ce-ti doreste si tie.
      Cat despre mine,ma simt confortabil in „capitalismul edilitar clujean” si sa stii ca eu sunt pretentioasa.

      Spune-mi,citesti cumva Ziar de Cluj?

    • Da atmosfera a fost incarcata , dar pe buna dreptate. si nu din cauza noastra. Eu incerc sa ma calmezun pic pentru ca ma simt depasit. Prea multe si pea confuze. Semnale ciudate vin din toate partile. Am tras niste concluziii care ma ingrijoreaza. Atunci am crezut de cuviinta sa fac un pas in spate. Vad ca Victor_l are inca pofta de artag. 🙂 . Mai astept un pic….

  • vorbesti cumva de stefan60?

 12. ACUM SCHIMBÄ STS DELA MAI, ca sä nu fie condus de
  JOHANNIS, sä punä ei mana pe tot:

 13. VICTOR;

  ASA ESTE, mare päcat:

 14. Olimpiada lui Putin se apropie de sfarsit…
  La Kiev, fortele de „ordine” au mai impuscat mortal trei oameni…(RL)

  http://espreso.tv/stream

 15. OK,

  Se pare ca nu prea va place tema. Va legati de cuvinte carora le dati valoare dogmatica.Asa cum am subliniat in post, am considerat (din motive de demonstratie) ca socialmente necesar se refera la pozitionarea valorica in societate a muncii depuse.

  Unii spuneti ca in capitalism nu este asa. Toata lumea cere capitalismului sa dea , acum pe loc, societatea ideala dar comunismului , socialismului, ii iarta multe si spun: mai au inaca sa se dezvolte , sa le dam timp. Li s-a dat peste un secol (inclusiv laboratoare de dezvoltare prototip- falansterele) si tot nu au facut nimic.

  Ati vazut Star Trek (next generation)? ce tip de societate este acolo?
  @stefan60
  Sinergie: . asociere a mai multor organe, sisteme, factori care desfășoară activități simultane; sinergism. 2. coordonarea mai multor acțiuni în vederea unui rezultat comun cu economie de mijloace. Deci ce ai spus tu ca nu exista dar exista 🙂

 16. eugeni, 😆
  ai rabdare,abia acum se intuneca.
  Niciodata nu se comenteaza strict la tema…E liber spatiul si fiecare profita sa spuna ce-l doare.Si azi si maine…la fel.

 17. colosal Pandemonium (Industrial Revolution)
  nu-l vazusem pina acum
  thanks, @eugeni!

  • Am ajuns sa ii stimez foarte mult pe englezi. In secolul 19 shpe au avut o pleiada de scriitori care au insistat pe industrializare, pe scoala. Nu au aratat o imagine idilica,au aratat neajunsuri dar in cea mai mare parte a lucrurilor au artat ca exista speranta catre mai bine, si calea (chiar dac subliminal)
   Scriitori atat barbati cat si femei: Charles Dickens – Our mutual friend, unde scoala este considerata foarte importanta, Gaskell wives an daughters- explorator , North and South – despre lupta sindicatelor, initiativa personala,. etc, etc. Revolutia industriala este un factor care a transformat Anglia rurala in urban aproape traumatizant.
   In general ei nu se plang ca sunt blestemati si nu ii ajuta Dumnezeu daca ninge sau ploua.. Toate mesajele din acea vreme ar trebui actualizate pentru noi astazi.

 18. Judecăţile noastre pot avea caracterul de adevăr sau de eroare, după punctul de vedere în care le gândim. Aceasta nu înseamnă câtuşi de puţin că nu există adevăr. Există, însă, mai multe categorii de adevăruri şi, în analizele ştiinţifice, aceste categorii trebuie bine despărţite. O sumă frecventă de erori este confuzia dintre planurile de înţeles.
  Afirmaţia: „luna este mai mare la orizont decât la zenit”, este falsă, dacă mă refer la dimensiunile fizice şi reale ale corpului, întrucât noi ştim din astronomie că acestea rămân constante, indiferent de poziţia astrului. Propoziţia, însă, este adevărată, dacă-i atribuim o semnificaţie psihologică; avem de a face cu un fenomen psihic, cu o percepţie: luna este mai mare pentru o conştiinţă.
  Văd încă soarele la orizont, în timp ce, în realitate, el a dispărut de câteva minute. Care realitate ? Imaginea retiniană (fenomenul fiziologic) corespunde percepţiei (realitate psihică) şi aceasta corespunde mărimii şi poziţiei aparente a corpului (realitate fizică), toate trei fenomene obiective, dar nici percepţia, nici imaginea retiniană, nici cea fizică, fotografică, nu coincid cu poziţia reală (astronomică) a corpului, ascuns sub orizont. Trebuie să distingem, în actul meu de înregistrare, mai multe realităţi: psihologică, fiziologică, fizică (razele) şi astronomică. Diferenţierea planurilor sau a categoriilor de înţeles este o regulă esenţială a ştiinţei.

 19. Felul in care au evoluat dupa cel de-al doilea razboi mondial atit tarile capitaliste, cit si cele comuniste/socialiste, ne arata f.f.f.f.f. clar care societate este superioara celeilalte (din multe puncte de vedere: progres tehnic, stat de drept, libertatile oamenilor – normal, ca exista si exceptii pentru circotasi)

  Daca intre 1945 -1989 au fost mii, sute de mii de oameni care au evadat din lagarul socialist in lagarul capitalist
  (+ milioane cu aceasta dorinta ascunsa),

  invers – dinspre Vest spre Est – sint doar vreo 2-3 cazuri de sariti de pe fix.

  In ce ritm, cit de mult a progresat Vestul vizavi de Estul din spatele zidului Berlinului…cred ca argumentele sint de prisos….

  • Skorpy

   Sugestiv ce spui despre fuga dinspre est spre vest si alegerea intre vest si est.
   Pe langa enorma diferenta numerica si riscurile asumate de cei fugiti in vest (cati au murit sau au fost prinsi si inchisi!!!) plus consecintele asupra familiilor lor ramase in lagarul socialist (corecta sintagma), cei cativa care au ales estul, au fost liberi in fond, sa aleaga.

 20. DPA pe Facebook:
  „Relativ la PMP si A Papahagi: Cred ca AP a facut o mare greseala. S-a autosacrificat contra o piesa insignifianta. Si pentru ce? Hai acum sa se autoelimine si ceilalti cu standarde din Partid. Sa aplaudam toti satisfacuti. Mai mult: sa ne retragem toti din viata publica ptr ca sunt multi acolo cu care intram in coliziune , sunt dubiosi etc. AP se anunta o potentiala piesa grea, de cursa lunga a politicii romanesti. A facut o mutare neinspirata.”
  What else is there to say

  • Bill,
   Ce cred eu.
   AP nu a gresit ca si-a dat demisia. A gresit, poate, cand a anuntat ca isi da demisia. Faptul ca si-a dat demisia inseamna ca poate deveni o piesa grea in politica roamneasca.
   Daca l-as fi vazut taind panglici si acceptand dubiosi in PMP. (precum Baconschi) ar fi fost mult mai rau.(cred eu). O sa se intoarca dupa ce o sa se faca o „corectie de traiectorie”, in PMP.

   • @eugeni. Cum poti deveni o piesa grea in politica? stand pe margine si fiind implicit lipsit de canale de comunicare cu electoratul?
    Un Gandhi astazi nu ar mai reusi fara TV si fara net [in RO].
    De ce -pe gandiri similare- nu au devenit piese grele Liiceanu, Plesu etc? Pot cei de mai sus sa influenteze real alegeri?

 21. PDA are un pdv pragmatic si corect.
  @victor L a spus cam acelasi lucru, doar putin altfel formulat…

  • @ Mih,
   nu am talentul lui Aligica in formulari 😉 dar vii cam tirziu sa recunosti, totusi multumesc.
   Ca atare @ la fel a spus si @ victor L, dar lui ii taiem capul; nu are statura lui Aligica.
   Fiecare cu stilul lui; daca as putea scrie mai bine ca Aligica, nu ati folosi acronimul DPA, ci VB 😛

 22. salut lume bună! 🙂

  @eugeni,
  Ce ai spune de o rectificare a sloganului:
  «De la fiecare după posibilități, fiecăruia după efectul pe piață al muncii depuse» ?!
  Parcă sună mai «capitalistic» 😉
  …uite cum asa sunt eliminați o groază de băgători de seamă a valorii sociale a muncii, cu contribuția lor de subiectivitism (minciuna involuntară!) lor și de politicianism (minciuna voluntară)!!!
  În liceu la cursul de economie politică i-am pus profesorului meu întrebarea «care e diferența între cele două tipuri de economie – capitalistă și socialistă – dacă ambele au ca scop producția pentru piață?!»
  Între patru ochi, mi-a dat un răspuns clar – în capitalism economia este «calibrată» de cererea pieței, în socialism economia este și ea modelată de cerere, dar după «calibrarea» acesteia (a cererii ❗ ) prin planificare, adică prin includerea erorii umane ca dată de intrare…
  Un răspuns sincer pentru un învățăcel prea curios din partea unui dascăl care n-a mai putut înghiți minciuna pe care era nevoit s-o propage și s-o transforme în realitate (era și membru al comisiei economice a Biroului Judetean PCR) decât vreo doi ani după ce Ceaușescu a luat puterea. Apoi a ieșit benevol din joc. Și din viață…

 23. O altă sursă bogată în erori este superficialitatea şi graba în determinarea faptului. A determina un fapt adeseori este mai greu decât a-l explica. Filosoful care arată dispreţ pentru explicaţie şi justificare, are multă dreptate. Se poate dovedi orice; este de ajuns s-o doreşti cu putere! Uneori în lumina explicaţiei dorite creezi faptul, alteori în lipsa explicaţiei neglijezi realitatea.
  Întâlnim explicaţii convingătoare, frumoase, cu referinţă la fenomene sau procese, dovedite mai târziu inexistente. Şi invers…

  Comunicarea lui Franklin, în 1852, asupra descoperirii paratrăsnetului, a provocat ilaritatea Academiei londoneze de Ştiinţe, care nici n-a permis ca ea să apară în dările de seamă ale Academiei. Când Fulton a oferit lui Napoleon I proiectul său de folosire a forţei de expansiune a vaporilor în navigaţie, împăratul a încredinţat Academiei studiul problemei, iar aceasta a demonstrat, cu calcule matematice, absurditatea ideii lui Fulton. De asemenea, Academia din Paris a refuzat construirea telegrafului propus de Arago.
  Vedem o legătură strânsă între fapt şi interpretare. în fond, interpretarea este un proces de integrare a faptului într-un complex de înţelesuri, un proces de înţelegere. „Un fapt – spune Goethe – este implicit o teorie.” A lăsa un fenomen în stare de fapt pur este a-l ţine într-o stare de neinteligibilitate. A stabili un fapt este a-l transforma, iar înţelegerea primară – percepţia – este un act de interpretare. Eroarea o găsim, deci, adeseori cuprinsă într-un sistem de perfectă înţelegere şi de armonioasă coerenţă.
  Din această întrepătrundere a faptului cu interpretarea, se vede uşor în ce măsură putem crea faptul, fără a ne da seama. Şi după ce l-am creat îl explicăm. Iubirile şi urile creează zei şi demoni, a căror existenţă mintea se străduieşte apoi s-o explice. Ţinta explicaţiei, însă, vizează cu totul alt punct decât aspiraţia inconştientă a creaţiei. La sălbatici, bolile au cauze mistice. Dacă te-ai îmbolnăvit, vina o poartă vrăjitorul unui trib duşman.
  De frică văd o fantomă. Explic existenţa acesteia printr-un sistem întreg de factori naturali sau supranaturali, dar externi. Din motive afective adânci, construiesc un corp astral, reîncarnarea unui spirit. Explicaţia? – Creez o ştiinţă ocultă cu nume de para – sau metapsihologie.

 24. In Franța si Germania miscari mari de strada …..protestele sunt ale extremei stîngi…..cam ce-a fost la noi Uniti Salvam RM….doar ca nemtii si francezii striga contra bancherilor ,evreilor si masonilor ,pentru suveranitatea țării si multe alte ,care vor prinde foarte bine la mase in contextul actual
  ” Ziua Mîniei ” pare să ia amploare in Franța ….in fine vom vedea .

 25. Mih,
  noi percepem miscarile din zona politicului uneori unilateral si poate confuz,fiind incurcati de latura emitionala a eului. DPA spune doua adevaruri la fel de valabile:1.AP a facut o mutare gresita 2.AP „se anunta o potentiala piesa grea,de cursa lunga”
  Dupa mine ,nu se exclud una pe alta(mutarile). Mutarea gresita pe moment poate deveni rampa de lansare pentru ascensiunea in politica.Iar sugestia cu un alergator de cursa lunga confirma ,aducandu-ne in memorie precedentul alergator(comandant cum ii spunem noi).

 26. @dora, (Sunt ontopic !!!) nu am vazut ziarul de cluj dar tare imi e frica de investitiile maniaco-megalomane pe care le face Boc la Cluj cu banii contribuabilului.E baiat dragut dar e asa ca un comunist bun in capitalism Nu am citit nimic dar m-am crucit cand am vazut ce investitii aiurea se pot face din banii nostri de catre primari ce sunt cinstiti dar nu au nimic de aface cu civilizatia antreprenoriala. Dar asta se intimpla cu investitiile publice. Tare mi e frica ca peste 10 ani va creste troscotul si vor umbla iepurii si maidanezii prin smart city cu statuia primarului Pache Boc la intrare….. Ei nu vad ruinele din orasele chinezesti facute acum 4 -5 ani ? Un privat poate obtine tot ce vrea boc cu investitie de 20 ori mai mica.

  • M-as bucura sa aflu ca primaria Clujului va face niste investitii serioase si in infrastructura „sosele-gradinita-scoala-parcuri-apa-canal etc” din suburbia Floresti, unde locuiesc sute de familii de tineri intr-un cartier neterminat, toti fiind navetisti, cu copiii lor cu tot, catre capitala Ardealului, zilnic.
   Salut, @Groparu!

  • Last,

   Foarte dure afirmatiile tale: ” investitiile maniaco-megalomane pe care le face Boc la Cluj cu banii contribuabilului”. Despre ce e vorba? Presupun ca ai informatii care explica si sustin ceea ce spui.

   • Intodeauna @Mih
    As prefera sa povestesc 10 minute pe telefon „pe ce ma bazez” si sa raspund la intrebari, pt ca subiectul e destul de gingas.
    Ca sa il spun pe scurt.
    Este o investitie hidoasa in numele IT-ului care nu are nevoie de asemenea infrastructuri.
    Deci se expropiaza/cumpara 200 Ha !!!
    Pe aceste 200 ha se construieste ca un oras. in care sa vina IT-stii. Dar acum IT-istii lucreaza altfel, in nuclee, si in orase si chiar tari diferite. Pot povesti mult despre asta. De ce se construieste parca ar fi un combinat siderurgic ? Pentru ca presiunea pe politicieni ca Boc sau pe cei de la Bruxelles o fac cei ce detin pamanturi, constructorii, proiectantii, fabricantii de betoane, fiare structuri, usi ferestre care rezolva probleme de moment, dand salarii, scotand profit, dar construind zdarovaia, cu betoane si ciment spatii care s-ar putea dovedi inutile. facand constructii cand itistii pot sta intr-un cort mare de tot sau in alte locuri.
    Ar face un laminor de tabla Boc, dar pt ca nu se cere tabla vrea sa faca un laminor de ITisti.
    Asa ceva nu face cineva cu banii castigati de el ci politicieni de la noi sau de la Bruxelles cu banii nostri sau ai europenilor.
    Nu au consultanti, si chiar daca ar avea nu i-ar asculta, pt ca e chestie de lobby
    Poate voi face un articol despre ce ar trebui sa puna un partid de dreapta in program intr-o societate antreprenoriala.
    E complicat
    Daca mai aveti intrebari puneti va rog intrebari directe .

  • Imi pare bine de cunostinta,Last
   In toata splendoarea structurii tale de dreapta si mai ales de BASIST!
   VOPSIT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 27. UNDE SUNT IN GERMANIA MISCÄRI???????
  nu aruncatzi zvonuri, estremistii de-o parte si de alta,
  demo contra diferitelor probleme.
  desigur comunistii ca si in romania sunt alimentatzi,
  dar nu exageratzi

  acum il atacatzi si pe BOC. unde atzi ajuns:

 28. NU VÄ LUATZI NUMAI DUPÄ ZVONURI
  NU DISTRUGETZI DREAPTA PT: FIECARE GEST;
  OCUPATZI-VÄ DE ACEST GUVERN SI PREMIER CE DISTRUGE TOT
  TOT; EI VÄ TRIMIT VIERMII CU ZVONURI SI PROBLEME SI ARUNCÄ
  LUCRURI
  SÄ VÄ TZINÄ OCUPATZI

  NU VÄ DATZI SEAMA; CÄ E INUTIL CE FACETZI?

 29. Pe tvr, sunt lungi pauze in care apar imagini de la olimpiada: un sir de secvente cu diferite probe sportive, imagini panoramice cu amenajari speciale, partii, patinoare, si un peisaj mirific.
  In fractiuni de secunda, pe bannere poti citi: „Vancouver 2010” 🙄

 30. A aparut postacul despre care vorbeam in postare., ala cu deficienta aia grava. Este la „tzuhause”. Pe scurt incearca sa ne spuna ca usl este visul de veacuri a popoarelor inlatuite. Nimic nou, asa ca ramane acolo. 🙂 . eu fiind la carma astazi nu sunt obligat sa respect parerea nimanui care nu merita respect. Asta ca sa stiti sa nu va jucati cu focul 🙂 (este o gluma Victor_L 🙂 ).

  In alta ordine de idei(tot on topic):

  Atat posibilitatile , necesitatile , cat si importanta muncii se autoregleaza in societatea capitalista. In societatea comunista sunt stabilite centralizat. De aceea capitalismul tinde catre o societate ca Norvegia iar socialismul tinde catre Khmerii rosii. (ca tot vorbim de asiatici).Ce tot vorbim.

  Ca orice sistem care se bazeaza pe autorglare daca ai niste parametrii de baza gresiti sitemul poate deveni instabil sau stabil suboptim. Dar asta este o alta discutie. ma astept ca socialistii sa isi aroge faptul ca ei sunt la originea bunastarii tarilor nordice. Impostorii au avut tupeu intodeauna.

  • laurentiucat sau laurcat cumva? Asta e un troll de la care m-as astepta la asa ceva.

   Da’ loda, p r l g r, chinezu si nostra dama stella estrella au disparut?? Sau sunt la zuhaus? Sau acuma se cearta intre ei, unii find pesedisti, altii penelisti.
   Va dati seama ca nici macar nu au profitat de momentul Anton… Ceea ce mi se pare ciudat.

   • nu, este asiaticu’ . El afirma ca de aia a votat cu usl ca sh-ar vedea visul cu ochii : „De la fiecare……” (asta la articolul lui Viq.). Parera mea este ca mai degraba capitalismul ajune acolo decat socialistii……si useleu 🙂 .

    Da’ tot nu-i dau drumu’. ca si asa sunt nervos, el imi mai trebuie……

 31. @ elisa,
  – „Judecăţile noastre pot avea caracterul de adevăr sau de eroare, după punctul de vedere în care le gândim”;
  – „O altă sursă bogată în erori este superficialitatea şi graba în determinarea faptului”.
  Corect.

  Ai observat ca ai luat minusuri? „nu ne invata tu pe noi” 😉

  • Copacul e un blog social, nu catedra.
   Cine vine aici sa scrie, intra intr-un dialog firesc, nu vine cu prelegeri din invataturile nustiucui.
   Suntem pe un blog de oameni normali.
   Ce ai apreciat tu in comentariul elisei?
   Niste imbarligaturi pe care ar trebui sa le decriptam conform dezamagirii noastre recente cu privire la Antonul din PMP ?
   Adica cine nu patrunde sensul acestor „adancimi” da minusuri?
   Aha, a venit elisa sa ne aprinda veioza.

   • mai calma, doamna, poti sa dai minusuri pina se blocheaza sageata acolo 😉
    Si nu te obliga nimeni sa asimilezi ” invataturile nustiucui”; dece sarisi ca arsa? In contrapartida eu am apreciat luciditatea postarii, caci nici tu nu vii aici cu „invataturile” tale, ci asimilate de la altii, ce naiba ne ofensam asa repede.
    Si pe @ elisa dece trebuie s-o jignesti?
    Cit despre dezamagirile „noastre” cu Antonul din PMP, ramine de discutat; nu sint dezamagirile tuturor, desi este un hop neplacut. Altii vad problena mai pragmatic, realist. Pentru ca trebuie unire contra uslamismului si nu bosumflari de primadona.

    • victor L,
     eu ti-am raspuns dumitale si te-am intrebat ce ai inteles din toata polologhia aia.
     Nu-ti permit sa imi aduci acuze cum ca as fi jignit-o pe stimabila elisa.
     Eu n-am sarit ca arsa, tu te-ai erijat in pompierul inutil.
     Decripteaza-i tu comentariul elisei , daca esti destept.

     • @ luminita,
      nu am chef de cearta, dar reciteste doar cele 2 fraze de la inceputul comentariilor semnate @ elisa.. Daca nu intelegi, n-am nicio vina, nu sint „destept” 😛

 32. Eu fac un apel ,in contextul miscarilor de extremă stînga ,care ca cuprins țările occidentale ,Franța ,Germania ,Spania si Italia să incetăm să mai tocăm si criticăm dreapta noastră …eu ,gata nu mai zic imic ,astia sunt ,altii n-avem. …..la putere este un mamut comunist de 70% in Parlament ,care merge pe topogan in jos ,dar atacă statul de drept ….la o adică Occidentul o să fie ocupat fiecare cu tara lui ,nu cu noi …..din acest motiv sunt așa de importante aceste europarlamentare …..nu trebuie să ajungă prea mulți comunisti in PE si TB face tot posibilul să le strice jocul ….dacă tot tocăm dreapta asta ,nu-l ajutam cu nimic pe Pirat….parerea mea ….acu voi faceti cum vreți

  • Night,

   De aceea am facut un pas in spate. Eu consider (si sper) ca mesajul nostru a ajuns unde trebuie). Sunt convins ca era nevoie sa ne „ratoim” pentru ca sa nu exagereze zicand „pai putem face ce vrem ca tot stau aia ca mormolocii”.

   PS. Drepta nu se ajuta ea, pe ea insasi iar pe Pirat….. nu reusesc sa imi dau seama ce planuieste ca sa stiu daca il ajut sau nu.

   • daca vrei sa „il ajuti” pe Pirat, dar chiar vrei, si nu o declari de ochii lumii, incearca sa ai incredere in el; sa il urmezi si sa nu te bosumflezi la fiecare actiune care nu iti e pe plac.
    Incearca sentimentul de care vorbeam ieri: lo-ia-li-ta-tea.
    Pentru ca tocmai pentru asta sint atitia traseisti in politica. Nu se cunoaste sentimentul de loialitate.
    Daca simti ca Basescu „a vindut Justitia” ori nu iti place (generalizez, nu e cu adresa directa la cineva) din alte motive, procedeaza ca Politeia: Basescu e un dusman care a vindut Justitia si nu il mai agreeaza pe MRU.
    Nici Basescu si nici PMP nu sint fara greseala.

    • Victore

     Eu sunt basist de cind era Piratul ,in primul lui mandat,primarul capitalei …..si că am ani zis aici …il cunosc personal ….normal ca n-am pretentia ca TB să mă stie ….normal că am încredere in el ,nu prea am in vreo 2-3 de prin jurul lui …da,se descurcă el ,că are buletin … 😀

    • Victor L,

     Sentimentul loialitati? Pai tocmai asta este. Incerc sa elimin sentimentul din politica. Asa face si TB. Vrei alte sentimente demne de mentionat? Mila, dragoste ura.
     Eu prefer sa ma alatur din convingere , rational. Patetismul (inclusiv patetismul lacramaos si patriotard) ma deranjeaza si imi da senzatia ca in lipsa argumentelor rationale mi se forteaza mana.
     Un exemplu:
     „Ce ar zice tatal tau ca ai votat cu Ratiu?” M-a intrebat un vecin care era activist PCR iar eu incercam sa conving alti oameni sa voteze pe Ratiu.

     Si eu sper ca tu vrei sa il ajuti pe TB si ca nu este doar o prefacatorie. Ar fi trist. (cum suna? )

   • Salutare tuturor,
    Eugeni, daca nici acum nu iti dai seama ce planuri are Piratul, du-te o secunda pe FB-ul lui Sebi.

  • Cred ca este o greseala. Noi nu tocam, noi ne spunem pozitia. Daca data viitoare Elena Udrea acest dinozaur politic aduce pe Frunzaverde fiindca are primari si bani si pe Dr Mengele ca e intelectual de dreapta, si trece peste orice limita, macar sa stie ca nu suntem de acord

   Titulescu a spus: Daca germanii ne forteaza sa mancam rahat , il mancam domnilor. Dar sa afirmam ca am mancat miere, asta este inacceptabil domnilor
   2
   Sa nu subesitmam sau sa supraestimam Copacul din Padure
   Blogul este suficient de infipt astfel incit factorii avizati, responsabili si surferii avizati sa se impiedice de el si sa vada pulsul nostru.Deci putem informa/influenta avizatii.
   In acelasi timp blogul nu este atat de vizitat astfel incit ce se spune pe blog sa influenteze direct masa larga a alegatorilor

 33. Cand sunt la „carma” nu dau minusuri. Asta daca judecati superficial , grabnic, sau, poate , daca aveti alte puncte de vedere 🙂

 34. @Mih,

  si dupa 1989 migratia este Est spre Vest!!!
  🙂

 35. of, nervosi mai sinteti
  🙂

  dar pe asta ati citit-o?

  http://www.contributors.ro/cultura/un-sarut-pe-gura/

  • skorpy,

   citit și nu-mi pot opri o întrebare: ce legătură este intre «sărutul pe gură» dostoievskian și «sărutul tovărășesc pe gură al liderilor comuniști ruși»?!
   e drept că în anii de pe urmă s-a mai rărit… chestie de PR

 36. Putem spune astazi „Adio USLL”??? sau putem spune „Adio USL”!!!

 37. Eu cred ca a doua varianta este valabila!

 38. Mihai-Razvan Ungureanu-

  „FORȚA CIVICĂ este pregătită pentru toate scenariile posibile, de la a merge singuri la alegerile europarlamentare, până la a încheia alianțe electorale. Bineînțeles, sunt discuții cu Partidul Mișcarea Populară, însă sunt doar la stadiul de discuții. Nu au existat negocieri în urma cărora să se convină pe liste comune FC- PMP. FC nu va fi, sub nicio formă, brelocul altor formațiuni din centru-dreapta.”

 39. nu este nici o greșeala …..mai taci si tu din gura aia mare …ne-am spus toti parerile si cu asta basta ….atît o să-ți spui parerea ,pana n-o să mai ai la cine ….dupa cum merg treburile la ora asta ,comunistii sunt aproape să pună mîna si pe Bruxelles si îți garantez că o să voteze ACTA si-ți mai spui parerea la pereți

  • @night nu am pretentii de la tine dupa ce ai spus ca merit pumni dar te rog fi ma ponderat cu „gura aia mare” ??? Esti cam obraznic pt blogul asta. Am sublinkat la tine pt ca de la tine a pornit subiectul ciocuuuuu miiiic!!!!!! Nu mai scrieti nimic ca ne aud comunistii de la Bruxelles Copacul si voteaza AFTA ! .
   Dar nu am facut-o sa te onorez cu un raspuns pe tine. E mai bine sa nu vii cu obraznicii si brutalitati la individ nu la idee de tip @mark

   Am spus pt ceillalti sa inteleaga marele avantaj al Copacului acela de a putea influenta avizatii si totusi nu trebuie sa vorbim soptit pt ca inca nu influenteaza masa intreaga.

   • Atît ai înțeles din ce-am scris ???…că ți-am spus ciocu’ mic???

    am subliniat doar că acum nu-i momentul să mai dam si noi cu ciomagu’ cind si așa sunt pe jos si ai in Parlament un mamut comunist penal si in loc să dăm in aia să zacă ,lovim tot in ai noștri …drept că mai faci ei greșeli ,dar ne-am spus parerea toti si nu mai trebuie să batem apa-n piua ….e suficient ,fiindca problema e destul de gravă si la nivel european

    • 1
     Anton nu este de- al meu ! Nici Udrea incepe sa nu mai fie ! Poate sunt ai tai dar ai mei nu sunt !
     De-ai mei sunt aderentii dreptei, cum sunt cei de la Copac. comunitatea de dreapta, de care rade in hohote amicul @mark
     Ar putea sa fie MAR, ar putea fi un nou partid de dreapta.
     2
     Draga ciomagarule, nu a fost de loc frumos cum te-ai aruncat pe persoana mea intre 12-2 AM luni doar ca sa ii faci tandem lui @mark. Cand vorbesti cu mine nu pot uita asta. Scuze !

     • Așa si ???…..o s-o tii la nesfărsit cu anton ???…doar ca să demonstrezi ce??….sau numai tu ai voie să te dai la altii si cind se dau altii la tine ,faci pe victima ???

     • Eu ma dau la Elena Udrea ca l-a adus pe Anton si combat ideile domnule cu palarie si masca., Deci in politicieni ! nu in in interlocutor.
      E atat de greu de priceput ?
      Eu nu atac persoana de langa mine ca @mark care nu are argumente „jalnic, infect,” sau ca cu ce ai spus tu despre mine

      Eu il amintesc acum pe Anton ca sa intelegi ca nu este de-al meu in nici un caz. In rest sa fie sanatos si sa faca bine partidului si sa inchida supermarketurile. Voi merge lunea la supermarket ! (daca nu le va inchide de tot )

     • Nici al meu nu e ,dar nu tot bat apa-n piua pînă plictisesc omu’

     • Mai, dar tu ma fortezi sa scot de sub pres rahatul pe care il tot indesi tu acolo de teama comunistilor de la bruxelles care citesc pe copac si iti baga AFTA pe gat. 😦

      Stii ca iti raspund cam fara chef, pt ca mi l-ai stricat tu ? Chiar nu ma asteptam la tine ! Dar nici o grija raspund

     • Citește încă o dată ce-am scris …si arata-mi unde am zis eu ca socialistii comunisti citesc Copacul ???… 🙄

     • Nu intelegi ?
      Atunci de ce sa tacem din gura … ?
      Hai ca ma obosesti.
      Am stat sa iti raspund luni dimineata la non pertinentze (lui viq nu ii place cuvantul impertinentze 🙂 ) 2 ore, in care puteam sa scriu un articol original pt blogul asta copacean.

     • Nu măi, nu înțeleg de ce schimbi sensul la ce-am scris eu ..doar ca să te scoti pe tine. …daca mai critici mult dreapta asta amărîtă ,o să ai marea șansă ca viitorul PE ,să-ți taie rația pareri si unde mai faci tu demonstratii de virtuozitate ??

     • Vad ca ai chef de vorba cu mine cand ti-am spus ca nu am chef de vorba cu tine. Nu critic dreapta mey ci [partidele de dreapta de la un moment dat si anumite personalitati de dreapta. Critic NR ca eficienta primele 6 luni, FC dupa primele 8 luni. Critic pe Preda si Udrea ca opus lui Papahagi.
      Nu eu fac rau dreptei ci ei ! Si trebuie sa stie ca noi simpli aderenti de dreapta nemembri de partid nu putem fi pacaliti dusi cu vorba. Si ca fiecare din noi putem influenta pe altii. Se bazeaza ca in Romania orice minune dureaza 3 zile si il uitam pe Anton si il ingropam pe Papahagi pe dealul Feleacului.
      Dreapta este amarata din cauza lor!
      Chiar nu iti ajunge ?

   • Last
    Obraznicia este de partea ta!
    La modul in care te implici IMPERATIV! dictatorial este prea mult!
    Dar nu detii controlul pe acest blog! Si nu te imputerniceste nimeni sa iti IMPUI opiniile proprii celorlalti …Analizeaza pe citi ai jignit impunindu-ti aroganta…
    Imi justific tonul EXACT dupa propriul tau ton de mai sus,…
    Am din ce in ce mai mult impresia ca esti din alta piesa!

 40. Nu am obiceiul sa comentez pe acest blog . Citesc mai degraba . Dat fiind ca problema e est- vest , dreapta versus stinga , va amintesc ce scrie EUROSTAT despre emigrarea romaneasca in perioada 2001-2012 .
  2, 4 milioane emigranti romani in alte tari UE ,. In aceiasi perioada , cea mai mare crestere din toate tarile membre . De la 300.000 la 2, 4 milioane.
  http://epp.eurostat.ec.europa.eu/statistics_explained/index.php/Migration_and_migrant_population_statistics

  Pentru prima data sintem fruntasi in o statistica oficiala si nu vine nimeni sa se laude cu „performanta” obtinuta . 🙂
  Se intelege ce inseamna 2, 4 milioane romani legal domiciliati in alte tari ? Cautati citi romani au disparut cumulat in cele doua razboaie mondiale si nu ajungeti nici macar la jumatate din cifra asta . 😦
  Sa aveti o seara buna .

  • Nu ai obiceiul sa comentezi pe acest blog dar vad ca incet incet ti-l faci !
   Sa stii ca noi citim Politeia de fir a par, Ei sunt vecinii nostri si vreau sa spun ca nu scapam nici un comentariu de-al tau scris la Politeu. Asa ca daca scrii doar acolo e mai eficient pt tine. Nu scrii de 2 ori. Daca scrii doar aici e nasol pt ca multi din factorii activi de acolo au declarat ca nu intra aici feritar sfantu’ 😦

   • Nu ma plateste nimeni si nici fanatic de oarecare partid , politician nu sint. Macar asta o poti recunoaste .
    Iar chestia cu emigrantii e mult mai grava decit Nuzi , Basescu , USL , anti USL . E demonstratia infringerii unei natiuni .
    Oricum stai linistit ca nu ma infiltrez . Nu sint tipul .
    Tin sa multumesc ca ma dai frumos , educat politicos, subtil afara . Nici macar nu aveam pretentia sa fiu acceptat .

    • STefan,

     Nici vorba sa te dea afara. @tds a glumit , fara indoiala. Teophyle s-a exprimat in aceasta directie.

     Pe de alta parte au fost si irlandezi, si italieni , toate natiuni infrante?

     • Nu am glumit de loc Eugeni !
      DAR: Nu il da nimeni afara! Aici vine cine vrea si ramane cine poate
      Am prins singura ocazie sa vorbesc direct cu el pt ca stiti:
      Politeu si-a cerut scuze cand a aparut mistificarea aia acum cateva zile, iar Stefan60 care a marsat atunci la mistificare, si trage-i lui @tds a tacut chitic. (Nu m-am asteptat la cuvinte de apreciere de la timi/tzepelica si de invitatia lui Zigzag sa mai scriu acolo )

     • @tds

      Nu am stiut detaliile astea, Oricum ar trebui sa ii fi explicitat motivele ca @Stefan sa inteleaga ce se intampla. Eu sunt aproape convins ca a uitat.

     • E de saptamana trecuta. Ambele bloguri stie povestea. Tu insa esti convins ca……..a uitat. Este miseleste sa scrii prostii cand stii ca eu nu intru acolo din principiu si deci nu raspund. Cand vad vorbe bune de la City de la Timi de la Zigzag si scuze de la Theophyle cu care m-am razboit ideologic. iar Stefan nu zice nimic. Aia macar nu vin pe aici.
      Eugeni ia uita-te putin in oglinda fratele meu ! Pe mine vi tu acum sa ma corijezi ?

  • stefano, servus! 🙂

   Ce e așa greu de priceput?!
   în perioada evidențiață de eurostat era căzută bariera la granița românească, nu ca pe vremea ta când, doar dacă dădeai de pământ cu carnetu roșu, ti-aduceau băieții actele acasă!
   …e drept că exista și riscu’ ca pe acte să fie specificată o altă locație de care scăpai numa’ plusând ca la poker cu una și mai gogonată – cazul Demian cu emigrarea in… Albania 😀

 41. S-a dus tot PDL la intilnirea cu Angela Merkel?
  este meritul Monicai Macovei, ia, priviti poza de mai jos,
  cred, ca pe multi i-a apucat invidia

  • Pai acum se poate lansa/lanseaza urmatoarea sarada:

   1 PDL s-a divizat. :
   1A O parte a ramas cu Monica Macovei
   1B O parte a plecat cu Elena Udrea
   2 Care credeti ca este partea buna a PDL-ului : 1A sau 1B ?

   Pune testul asta la otopeni cuiva care a lipsit 6 luni din tara, si vezi ce raspunde
   🙂 🙂 🙂

   • @ion, spunea mai sus, ca sa ma duc la fb-eu’ lui SL sa vad care este planul lui TB. Am fost. Nu m-am lamurit. Impresia mea este ca nici TB nu stie 100% pentru ca este un plan dinamic si nu static stabilit acum 10 ani. Fiind un plan dinamic implicit si actiunea mea va modifica un pic planul lui TB. Deci sunt dator sa imi spun parerea , nu? 🙂

    • Fratilor, de ce ati pus acolo doo minusuri.? Ca io zic asa:

     Trebuie sa ai scopul acelasi. (in oarecare limite) dar modul de a ajunge acolo nu este un drum unic si direct. Daca mentii acelasi plan gresesti enorm. Este furtuna? o ocolesti daca vrei sa ajungi in port. 🙂 .
     Daca a fost furtuna cu PMP sunt sigur ca TB si-a dat seama si va cauta sa isi modeleze „drumul” ca sa ajunga unde vrea. Mai mult, s-ar putea sa constate ca daca are grija ca Corabia sa fie in stare buna cu echipaj bun care crede in capitan, sa nu o paraseasca la ananghie dubiosii , s-ar putea sa gaseasca un vant din pupa de prima mana.

 42. @tds,
  si cel care a ramas in Ro, cum raspunde?
  🙂

 43. @tds,
  despre ce mistificare este vorba?

  @oldhashu,
  bine? de ce bine? nu ăsta-i raspunsul!
  🙂

  • cred ca master @eugeni a pus comentul in alt sublink decat a intentionat

   • Vad ca WordPress incepe sa faca fite.
    Nu am vrut sa fac vrut sa corijez. Scuze pentru faptul ca a aparut ca o intentie de corijare. Nu am avut nici cea mai mica intentie. Stiam de chestia cu emailu’ , am remarcat vorbele bune.

  • Skorpy ce nu ai inteles, ai obosit pe plantatie ?
   Sarada e pentru cineva care nu e ca tine in miezul lucrurilor si sa stii ca Factiunea lui Udrea e cea buna si cea in care este MMacovei este cea rea pt ca acolo mai e si blaga.
   Sarada e pt cineva care pana acum 6 luni stia ca Macovei este omul bun iar EUdrea e si ea o fata mai controversata 🙂 Intre timp s-au schimbat opiniile.

   Cristian Preda e o dezamagire totusi. Cred ca a venit la PMP ca sa prinda un post de Europarlamentar, Daca ramanea la PDL nu era pe loc eligibil. Altfel nu are nici o explicatie de ce sa schimbe un cearsaf murdar pe altul pe cale de murdarire (sintagma lui VictoreL)

  • skorpion,

   prietene, iartă-mă!
   uit de fiecare dată cât de sobru ești, neamț ardelean, vorba-i vorbă, pont la fix.
   eu m-am «miticizat» de tot aci în capitală, poate @TDS să mă înțeleagă în uzul limbajului ăsta cu semnificații mai șugubețe! 😀
   Încă o dată îți cer iertare…

 44. exact aceeasi interpretare am dat eu migratiei lui Cristian Preda catre PMP si criticilor la adresa MM.
  of course, nu prindea Bxl din pozitia PDL,
  cum de altfel nu a luat pozitia corecta in cazul anton:
  – in loc sa fie de partea lui A.Papahagi, a fost de partea sacosei..
  deh, intelectual fin.
  🙂

 45. Revenind la topic :
  Am dat exemplul smartcity al lui Boc ca un exemplu negativ provenit din starea noastra de metamorfoza intre comunism-capitalism si mintea ingusta dar smechera a ordonatorilor de subventii inclusiv europene. Oamenii astia investesc zeci de milioane asa fara sa gandeasca, asa cum gandeste unul care investeste 500.000 , bani munciti de el fiecare cent.

  Pot sa scriu un articol despre programele de partid, pe care le tot critic
  daca am naiba timp si daca ar merita (pt ca eu credeam ca sunt la abecedar in clasa 1 dar ei sunt in cretacic )

  In programul unui partid de dreapta trebuie sa lipseasca
  planificarea asa cum este ea inteleasa in mod obisnuit
  trebuie inovatii inportante pentru soarta muncitorilor disponibilizati
  si abandonarea politicilor sociale sistematice care nu au dat rezultate dar sunt mentinute
  Lasarea profitului in mana celui care il creaza , cam ca la japonezi asa
  Poate il scriu, dar cum spuneam daca imi gasesc timp.

  • Dintre sute de catarge

   Tu ai gasit singurul exemplu negativ al lui Boc… al dreakului mafiot de dreapta…
   Si ai dreakului prosti care te aplauda!

   • Mark dragule. Gata ai prins dusmanul ? Nu e Boc atacatul. E mai subtil. 🙂
    Vad ca ai cautat azinoapte 5 locuri in care am scris eu de 2 zile multe fara referinta la tine, dar… .Obsesia fata de mine ? Eu cred ca asta este dragoste. 🙂
    Scrie-mi pe mailul meu binecunoscut si iti dau numarul meu de telefon. Cine stie ce iese de aici

 46. Acum sper ca intelegeti de ce ma codeam cand venea @mark si spunea, ca de ce nu ma duc la PMP politicos, deferent, timid si le povestesc si le desenez ideile pe tabla decat sa plictisesc copacenii .

  Pai cum dreak sa le vorbesc de eficienta si de prostiile pe care le stiu eu cand ei stiu mai bine care e agenda lor. cu betonie si celelalte.

  Cum sa ma inscriu in partidul in care presedinte e Tomac ajutat de MPreda (care are un MBA totusi)si sa ma duc sa lucrez munca de jos zilnica acolo, (in masura in care nu ma intereseaza de loc avantajele pe care un partid mi le poate oferi ) si sa aflu ca de luni sefa e Doamna Elena care in ovatiile sicofantilor CPreda si Bakonski isi face o agenda personala…..cum si-a mai facut cu Prigoana. Mai tineti minte ?
  Sunt mai valoros/util dreptei \ decat cu carnet la partidul X

 47. mda:
  reciteste
  si gata…. am tras obloanele.. carciuma nu este nonstop. mai inchidem pentru curatenie

  Yep ….te păcălesti cu Mark acu …..vad ca nu prea intelegi ca suntem de aceiasi parte a baricadei …si mai sunt citiva ca si tine .

  Eu îmi spun parerea deschis oricind ,fără acuze …cu argumente ,cred eu solide ,cind consider ca e necesară ,fără patimă …poate mai hotărât si cred ca niciodata nu am jignit pe vreunul dintre voi ,poate doar pe chinezu ‘ ….dar tu Last ,ai o atitudine care cere pumni de multe ori ….uiti ca de fapt nu-i blogul tau si cel mai in măsură să ia atitudine fața de unul dintre noi e Viq

  Mai observ ca sunt care-l critică pina si pe Funeriu …..măi fratilor ,daca sunteti așa de buni ,iesiti in fața si schimbați dreaqului tara asta ,ce naibilor vă pierdeti timpul pe bloguri ???

 48. Ucraina -Revolutie

  • Comunicat de presă
   (19 februarie 2014)

   Ref.: Apelul președintelui României, domnul Traian Băsescu, referitor la escaladarea violențelor la Kiev
   Președintele României, domnul Traian Băsescu, este profund îngrijorat de valul de violenţă şi de pierderile de vieţi omeneşti produse în confruntările de pe străzile Kievului, acolo unde protestatarii Euro-Maidanului se confruntă cu forţele de ordine. România a trecut prin confruntări violente, în Revoluția din 1989 peste 1.000 de persoane pierzându-și viața în lupta pentru libertate și democrație. Am învăţat atunci că violenţa nu este o soluţie și că opţiunile trebuie căutate prin dialog democratic.

   Domnul președinte Traian Băsescu face apel la preşedintele Ucrainei, domnul Viktor Ianukovici, să nu recurgă la forţă şi să nu ordone reprimarea protestatarilor. Un asemenea gest nu poate constitui o soluţie democratică la criza de credibilitate a actualei majorităţi parlamentare. Continuarea reprimării manifestanților prin violență va duce, cu certitudine, la escaladarea confruntărilor și nu poate fi o soluție la actuala criză cu care se confruntă Ucraina. Președintele României, domnul Traian Băsescu, face apel, totodată, la preşedintele Ucrainei, domnul Viktor Ianukovici, să găsească soluții prin dialog pentru a preveni creșterea numărului de victime la Kiev, dar și în alte zone din Ucraina.

   Departamentul de Comunicare Publică
   19 Februarie 2014

 49. Buna dimineata copaceni! Un articol care mie mi se pare foooarte interesant. In situatia asta, oare ce ar trebui sa faca dreapta noastra?

  http://www.evz.ro/detalii/stiri/klaus-iohannis-prim-ministru-1082765.html

  • Și tot p’acolo o «voce a dreptei» cu altă melodie:
   http://www.evz.ro/detalii/stiri/razboiul-cu-miscarea-populara-1083160.html
   …măi, ai naibii câți se-ngrămădiră la sacoșă!

   • Old
    Autorul este treaz! Si are aplicatie pentru a sesiza corect ce se intimpla…
    este exact ce ma straduiesc de atita vreme sa explic unor Gica Contra ,plini de pretentii,demolatori ,fara reconstructie..

    Imi reamintesc cit s-a pedalat pe necesitatea unei unitati de dreapta ,cite subiecte si analize s-au facut…nici ca nu se punea problema scobitului in dinti si verificarii laptelui supt!
    Singura alternativa pentru alungarea PSD-ului de la Putere ..era dorita de toti ..unitatea dreptei…constienti de viitorul ce se intrezareste a fi preconizat de catre sistemul lui iliescu!

    Ooooo,
    Mai vrem asta sau nu??? Atunci de ce umblam cu fofirlica?? De ce tocam parti din aceasta opozitie..infierindu-i cu manie proletara,dezicindu-ne si amenintind ca nu mai au nici un suport din partea noastra??

    De ce tot hacuim si sfirtecam prin cuvinte grele toata speranta pe care ne-am pus-o in aceasta unitate???
    Este adevarat..nu exista padure fara uscaturi…dar nu taiem padurea pentru citeva crengi uscate…

    Ce obtine oare un astfel de comentator???Nu stiu de ce,,am in fata figura lui Ghise cu panourile alea pe piept defilind pompos prin Bucuresti…
    inconstient de ridicol si injosire…

   • Old..cauta prin cosul de gunoi….ai un raspuns..

 50. Mie nu-mi plce Udrea ptr ca e ineficienta. Aducerea si acceptarea lui Anton e o dovada de abordare complet depasita.
  Nu am nimic impotriva unor mici compromisuri, dar sa fie rentabile. Renunta imediat la ele daca produc pagube.
  Mai precis e chestie de cum iti merge capul. Dupa ce vii cu Prigoana sa mai incerci inca o data aceeasi reteta?care e logica?

 51. Salut, all!
  Pagina/postare 9

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s