Antract – azi, cu CCR

CCR a analizat in ultima vreme doua proiecte de lege de importanta capitala: Legea descentralizarii si Proiectul de modificare a Constitutiei. In ambele cazuri, in urma analizei membrilor CCR, s-au constatat incalcari ale Constitutiei in vigoare (pe langa elemente care denota incompetenta autorilor).

In primul caz a aparut si motivarea Curtii, in cel de al doilea, motivarea va fi publicata in aprox. doua saptamani.
 
Legea descentralizarii (un soi de „hartanire” a Romaniei intre „baronii” care stapanesc de facto in teritoriu de multi, multi ani, lege care ar trebui sa se numeasca „a feudalizarii”, ) a fost adoptata prin angajarea raspunderii guvernului in fata celor doua camere ale parlamentului, in noiembrie 2013.
In 10 ianuarie, CCR declara legea neconstitutionala 
 
In ceea ce priveste Proiectul de modificare a Constitutiei (avizat de Consiliul legislativ din parlament), in 16 februarie CCR a comunicat ca 26 de articole sunt neconstitutionale, iar intr-un mare numar de alte articole se impune a fi facute modificari. Cum spuneam, motivarea deciziei CCR, va fi comunicata in aprox. doua saptamani. De retinut ca doar articolele declarate neconstitutionale pot fi eliminate (e drept, pentru autorii proiectului si beneficiarii directi, sunt cele mai importante), restul modificarilor (cu zecile) care trebuie facute asa cum arata CCR, ramanand la bunul plac al majoritatii parlamentare (ajunsa la aproape 80%). 
 
Semnificatia celor doua decizii ale CCR este de o mare si grava importanta, pentru ca releva nu doar incompetenta celor care fac legile in tara asta (probata deja in cei doi ani de cand este USL la putere),  dar si intentiile de a crea un „cadru legislativ”, inclusiv in ce priveste legea fundamentala a tarii, in favoarea GIO, a infractionalitatii si infractorilor, o constitutie mai mult decat”defecta” care ar pune in pericol insasi democratia si statul de drept. 

7 responses to “Antract – azi, cu CCR

 1. Mesaj pe fb din partea Grupului Piata Victoriei (organizatorii protestelor anti-USL preconizate pentru 15 si 16 martie)

  ” PERICOLUL NEO-COMUNSIMULUI RUSESC ESTE EXTREM DE APROAPE DE ROMANIA!
  TOTI romanii TREBUIE sa devina CONSTIENTI DE ACEST RISC si de DEZASTRUL in care a ajuns tara noastra din cauza lui ponta, antonescu, dan voiculescu, liviu dragnea si toti acolitii lor si….SA IASA, MASIV, IN STRADA, inclusiv la mitingurile ANTI-USL din 15 martie si 16 martie 2014!!!!
  (detalii aici: https://www.facebook.com/events/258396150994925/
  si aici: https://www.facebook.com/events/720633431304739/permalink/723589141009168/)

  JOS incompetenta!
  JOS coruptia!
  JOS hotia!
  JOS comunismul!
  JOS ponta!
  JOS antonescu!
  JOS psd!
  JOS pnl!
  JOS usd!
  JOS usl!

  Dumnezeu binecuvanteaza Romania si pe TOTI romanii, oriunde s-ar afla!”

 2. Bună dimineața! 🙂

  Păi este efectul de «lene civică în ziua votului» și cedarea dreptului de a-ți hotărî viitorul pe mâna unor «cumpărabili» cu un mic și o pungă de plastic. Îti trag ăștia o majoritate mai a dracului ca în Duminica orbului :mrgreen: Noah?!

 3. PONTA;IANUKOVICI SI CRETINUL COREEAN; au fost la PUTIN

  pt. as asigura sprijinul. dece este PONTA asa tupeist?????
  are promisiuni.

  din päcate romanii nu se trezesc si lasä acest animal turbat
  PONTA ;SÄ ZBURDE.

 4. Off topic

  Ieri, Skorpy a adus un citat dintr-o declaratie a lui MRU (declaratia a aparut in Rev.22)
  http://www.revista22.ro/-mru-despre-o-fuziune-fc-cu-pmp-sau-pdl-nu-suntem-de-vanzare-38157.html

  A mai existat o declaratie, a sefului PFC-Brasov

  http://www.agerpres.ro/media/index.php/politic/item/257381-Lider-Forta-Civica-Brasov-MRU-nu-are-mandat-sa-discute-cu-Udrea-o-alianta-cu-PMP.html

  Se pare ca Pucheanu (fost PNL) & Co au considerat ca trebuie sa preintampine unele „probleme”. Logica succesiunii declaratiilor (tinand cont de continutul lor) arata ca prima ii apartine lui Pucheanu si a fost prompt si „disciplinat” urmata de cea a lui MRU… 🙄

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s