Antract – O parere despre „IP”

Subiectul acestei postari are cumva legatura cu dispute recente care au cam inflamat atmosfera blogului. Departe de mine gandul de a da ocazia unei reveniri la tensiunile de zilele (saptamanile) trecute. Asta va depinde insa de fiecare dintre noi. Sper ca textul sa fie primit fara reticente, cu intelegere, cu ingaduinta de cei care il vor citi si vor comenta.

Nu sunt „udrista”. O spun din capul locului. Nici „anti-udrista”, ca sa fie mai clar. Parerea mea despre respectivul personaj politic balanseaza intre doua repere: loialitatea fata de presedinte si imaginea publica. Intre acestea, plusuri si minusuri pe care nu le contabilizez acum. Elena Udrea este in postarea de azi doar un pretext, undeva pe fundal. Ca si Ioana Petrescu, de exemplu. In cazul ambelor s-a pus problema „imaginii”. Fie „dezastroasa”, fie „lovitura de…”

In dispute recente, s-a invocat mult aceasta problema. Si in general, se discuta destul de mult despre ea/in numele ei cand se abordeaza teme politice. De cate ori nu ati auzit sau ati citit, sau ati folosit (inclusiv ca argument) sintagmele „imagine publica buna/proasta”, „lovituri de imagine”?. Poate merita sa ne gandim si sa discutam despre asta. Fara patima, cu calm, cat mai rational…
Imaginea publica (IP) este o realitate desigur, pe care nu o putem ignora si care se formeaza intr-un proces complex, prin interventia mai multor participanti:”posesorul” imaginii, mass media, publicul . Fiecare dintre cei trei isi aduce contributia la crearea „imaginii”. O problema: cat de „obiectiva” este aceasta? E de discutat…In mod cert, aici intervine si subiectivismul, reactia de tip emotional si manipularea. M-am intrebat in ce masura suntem influentati in evaluarile pe care le facem de IP-ul cuiva? Si mai departe, in ce masura IP este sau nu, un argument corect si…”de dreapta”? Acesta este de fapt subiectul:
Imaginea publica – Un argument destul de corect? Un argument de dreapta?
Parerea mea este ca asa cum e el folosit cu precadere la noi (si ma refer la mass media si opinia publica romaneasca, in general) mai degraba, nu. Daca ceea ce conteaza in aprecierea lui X si ceea ce ajunge sa se discute cu precadere este aspectul „monden”, vestimentatia, chiar „vocalitatea” in spatiul public, sau diploma obtinuta la o universitate de renume, cred ca suntem eventual (si cel mult) la jumatatea unei argumentari corecte (sau nici atat). Trebuie sa tinem sau nu cont de IP? Cred ca inevitabil suntem tentati sa o facem. Si este firesc, pana la un punct. Si acceptabil, daca nu devine argument major, sau excesiv. Sau axat quasi-total pe criterii irelevante…
Pornind de la cele de mai sus, mai este un aspect: incurajam aprecierea in functie de IP? Cei care se considera/sunt oameni de dreapta, care cunosc si si-au insusit  (si se ghideaza dupa) criterii, valori, principii de dreapta, cei care ar putea explica si impartasi si altora, mai putin informati, ce este in fond „Dreapta” (dpdv politic, economic, social), sau o „atitudine” de dreapta, cum ar fi mai bine si mai corect sa procedeze? Sa incurajeze prin mesajele lor un fenomen curent, larg raspandit, dar mai degraba subiectiv si vulnerabil la manipulari, sau sa dea un bun exemplu prin argumentari corect pozitionate tocmai in cadrul valorilor si principiilor la care se raporteaza si prin demistificarea unor erori de perceptie si interpretare?
Poate o solutie ar fi sa tratam problema „imaginii publice” indepartand cat mai mult din subiectivism, superficial si vulnerabilitate la manipulare…Si axandu-ne cu precadere pe criterii obiectiv-faptice. Privite in contextul unor realitati si evenimente in derulare.
Pentru ca „ai nostri”, care or fi ei la un moment dat, sunt expusi inevitabil si pe buna dreptate unor priviri si analize critice. Avem si motive si dreptul sa criticam. Si este necesar s-o facem. Este modul nostru de implicare, intre altele. Dar  in „ecuatia” acestei implicari si a dreptului de a critica mai conteaza si cum si cat si cand. Si cu ce rezultat…Eu asa cred.
Acestea fiind spuse, va propun sa cititi si textul de mai jos, al lui Paul Dragos Aligica (aparut pe pagina sa de face book).
Din motive usor de inteles dar esentialmente naive, romanii continua sa creada in mitul pregatirii, experientei, maturitatii si caracterul celor care sunt trecuti prin institutii occidentale, eventual unele de „prestigiu”. Cineva care e cumva pregatit de sau asociat cu institutii occidentale e considerat prin definitie pregatit pentru si chiar indreptatit la un loc de frunte in viata publica. E naiv si gresit dar romanii par sa fie convinsi de asta.
Daca noul guvern Ponta trece, acest mit va fi distrus de realitatea cruda.
Ca acest lucru va fi realizat de o domnisoara [Ioana Petrescu] care pana acuma excelat in practica occidentala de „curriculum vitae” building si care probabil in aceeasi logica a decis sa puna acest CV la dispozitia unei puteri si unui guvern alcatuit din pucisti, infractori, impostori, penali si plagiatori, nu e decat cireasa de pe tort. Ironia suprema. Sigur ca semne de intrebare existau deja: Ce om cu discernamant politic si respect de sine accepta sa intre in combinatie cu V.Ponta si ai lui si sa le fie sfetnic dupa vara lui 2012?!
Aveti rabdare insa sa vedeti circul care o sa inceapa acum. O sa fie distractie ca la reality show. Daca pana acum exista o problema, un semn de intrebare privind discernamantul si judecata moral-politica a persoanei, acum problema competentei si inteligentei va trece pe primul plan.
Ramane o singura intrebare: De ce accepta persoana respectiva sa fie folosita astfel? Naivitate patologica? Sau calcul cinic? In practica „curriculum vitae” building (ce presupune comasarea de nume de institutii si pozitii ca semnal si substitut al bonitatii tale profesionale si academice) un titlu de ministru, chiar si in guvernul mafiei din Romania, e totusi un post de ministru. Peste ani cine va mai sti pentru cine si in ce conditii s-a ajuns la aceapretioasa linie in CV-ul arivistului de profesie. Ministru. Linia din CV ca semn al bonitatii si competentei si experientei tale exceptionale. Asta e tot ceea ce conteaza. Restul, Dumnezeu cu mila. Ca asa e lumea „curriculum vitae” buiding.”

175 responses to “Antract – O parere despre „IP”

 1. Interesant. Arid tortuşi. Ca un biscuite de ovăz fără măcar un pahar cu apă accesorizare. Nu chiar ca nuca-n părete.
  Când subiecte arzătoare, cestiuni la ordinea zile ar fi destule.
  (daţi cu minusuri, le merit şi mi le asum)

  • @pim5
   Nu stiu de ce a ajuns initial coment-ul tau la „asteptare”…
   In plus, nu vad de ce ar merita „minusuri”.
   Iar comentariile off topic au verde intotdeauna…

 2. salve mih. Excelent motiv de discutie. Un comment „filosofic”: imgainea publica -dupa mine- e o chestiune de perceptie. Ori, se stie ca percepem ce dorim sa percepem (asa zic pshihologii).
  Si ca sa o intorc in gluma, doamna divortata zice intotdeauna despre actuala nevasta a domnului folosind „aia” (indiferent de parerea celorlati sau despre CV actualei neveste).

  • Cinic, servus!

   Si eu cred ca se poate discuta pe marginea lui. Dar parerile despre subiect sunt deja impartite. Ceea ce mi se pare normal 😀

 3. despre profi (si nu numai). A ZICE DESPRE inseamna oare si capacitatea de A FACE ???? Parca NU!
  Marele Iorga a fost un premier slab (eufemism) ca si Octavian Goga.
  Am mari dubii ca lord Keynes ar fi putut fi min. de finante al UK.
  Noel Roubini (declarat guru al crizei si Nostradamus al finantelor) a reusit sa-si falimenteze propria firma de consulting.
  Este profesoratul la Harvard licenta pentru ministru? Am dubii [NB. La Harvard se studiaza si teoria economica a lui Marx]
  Este London School of Economics licenta de ministru? Cine zice ca da sa se uita la ispravile lui Liviu Voinea.
  Sunt studiile juridice licenta de prim-ministru? Ponta Victor Viorel..

  PS. Martin Schultz nu are studii superioare, De Gaulle a fost militar de cariera ca si W.R.Churchill, F.D.Roosevelt.
  PS2. Iar despre Ioana Petrescu voi vorbi cand voi afla cum a reactionat la marlaniile lui Mazare/Nicusor Constantinescu sau la mitocaniile lui Ponta.

  • IP a fost consilier guvernamental (guvernul ponta ll), din septembrie 2013 pana in prezent. Ma gandesc ca la varsta si pregatirea ei, nu i-a fost greu sa evalueze „in ce” si „intre cine” se baga. Probabil n-a deranjat-o, sau nu a considerat important. In plus, pe langa ce spui despre Harvard, un comentator pe fb, care afirma ca i-a citit trei lucrari/articole, trage concluzia ca IP are o viziune socialist-etatista pe domeniului ei de competenta/activitate. Poate asta explica afinitatea sa cu actualii guvernanti…

   • Mih,
    Eu nu am luat informatii despre IP..dar ce am citit despre dinsa m-a dus cu probabilitatea catre ce spui tu…
    De aceea i s-a dat acest minister….As fi curios sa stiu pe ce bursa a mers la Harvard si ce sectiune a urmat…Daca a fost finantata de catre Institutul Ebert sau Fundatia Soros..incep sa ma lamuresc…
    Poate il iau in calcule si pe Ernu..
    Cind demonstratia tinerilor ecologisti a inceput la ordin tot la ordin a incetat. Si asta numai guvernul pesedist stie cum si ce…
    De ce ?.putem banui…daca luam in considerare ca plimbarea lor pe strazile Bucurestiului a avut drept scop sa ni se prezinte generatia care va prelua Puterea ,dar si modelul socialist cu celula de baza Familia…altfel ce rost aveau bebelusii din carucioare..sau cei alaptati pe strada,la o manifestatie de protest??

    Exista implicare,strategie,organizare,educatie. in toata lumea… si precipitare..
    ..cheia reusitei este domeniul financiar pe care il tine strins in pumni guvernatorul BNR ,totodata presedinte al Clubului de la Roma…
    Cred ca Ion Iliescu va reusi sa isi vada visul implinit…
    Socialismul luminat….sustinut de Crucea Verde Internationala condusa de Gorbaciov…

 4. Cu adresa, dar adrisant nenumit.
  Pe Contributors sint 2 articole, de dna Armanca si dl Voinescu, unde e vorba si despre imaginea publica.
  A femeilor in politica sau a celui ce ar trebui sa fie acum „seful opozitiei”.
  „Imaginea publica” este un subiect arid doar pentru cei ce se hranesc doar cu ovaz fara apa si le-o imputa altora 😛

 5. declaratia lui Zegrean mi se pare ca tocmai despre imaginea publica a guvernului face referire:

  „Presedintele Curtii Constitutionale, Augustin Zegrean, a declarat miercuri ca au mai fost tari care au ramas fara Executiv, cum este Belgia, care un an si jumatate nu a avut Executiv, „si se pare ca a dus-o mai bine in perioada aia”, scrie Mediafax.”

 6. miha ,
  Servus ! Io n-am inteles bine – si subscriu cu domnul pim de mai sus! – Ip se refera la ip-ul nosstru de pe net ?

 7. Buna ziua,
  @Mih
  Deocamdata revin cu o scurta observatie.

  Parerea mea despre respectivul personaj politic balanseaza intre doua repere: loialitatea fata de presedinte si imaginea publica. Intre acestea, plusuri si minusuri pe care nu le contabilizez acum.

  Mi se pare destul de neproductiv balansul intre aceste doua repere. Cea mai potrivita metoda de evaluare a unui personaj aflat deja de ceva timp in prim-planul politicii este judecata rezultatelor pe care le-a avut in serviciul public si in slujba organizatiei din care face parte. Mai demult am facut o lista cu aceste rezultate (dezastruoase). In afara de cateva fraze „de bine”, prinse din zbor si turuite precum o scolarita care rosteste doar pe jumatate cuvintele in graba de a-si recita poezia tocita si o loialitate de tip „lip-service” la Presedinte, nu e chiar nimic de remarcat. Faptele vorbesc!

  P.S. Deocamdata, majoritatea comentatorilor de pe acest blog, desigur, in diverse grade, sunt dispusi sa inchida ochii la faptele EU doar pentru ca aceasta este aparent loiala Presedintelui. Timpul le va lamuri pe toate, vom invata prin repetarea greselilor gen Prigoana-Piedone, daca altfel nu se poate…

  P.P.S. Sincer, nu stiu daca ar merita sa mai comentez pe acest blog, am luat deja o pauza de cateva zile pentru a nu mai inflama dialogul surzilor. Nivelul postarilor este de multe ori scazut, chiar daca disparitia lui @theo de pe blog a crescut aparent media >:). Daca iau multe minusuri plec, viermele subversiv Bill nu o sa va mai deranjeze 😛

  • Bill, servus! 🙂

   Și eu am acces în toată bucătăria blogului, mulțumită lui Viq.
   Am scormonit și iacă ce am găsit
   Comentariul tău a fost oprit de la publicare de acel „diavol” al WP numit akismet care se ocupă de curățenie.
   Cel mai probabil un cuvânt din coment-ul tău face parte din lista de cuvinte oprite a acelui drăcusor, stabilite indiferent de poziția autorului sau adminului! Câteodată îl mai apucă așa un zel 😀
   N-a fost cu nici o intenție din partea nimănui din cei cu controlul p’aci!
   Soluția: dacă mesajul nu apare, dă un semnal la autor !
   Toate cele bune 🙂

 8. Ora 17…declaratie de presa Traian Basescu

 9. Un gind negru ma strabate:
  „Potrivit surselor citate, Ponta le-a spus ambasadorilor ca a ajuns la un acord cu Traian Basescu in timpul intalnirii de la Palatul Cotroceni, cand Gabriel Oprea a fost numit ministru de Interne.

  Administratia Prezidentiala a anuntat ca Traian Basescu va sustine o declaratie de presa la ora 17.00.”
  Adica la ora 19,00, cum zice Ponta, Basescu va învesti guvernul?
  Pina la ora 17, este timp de speculatii 😉
  @ marc,
  nu-mi dau seama daca esti ironic, dar atentie la Imaginea Publica IP)

  • apropo de: @marc, e „cunostinta” mai veche, posesoare a n x IP-uri („pe net”) . De obicei, dupa prestatie si identificare poposeste in spam…

   • Mih, servus! 🙂

    Tu ai măturica, tu poți face curătenia! 🙂
    Întâi un popas la „moderare/asteptare”, apoi două direcții: „aprobă” ori „gunoi”.
    În speranța „spam-ului” care s-a „îmbătat” în ultimele zile, se umple blogul de rumeguș ori sunt lăsați p’afară oameni serioși.

    La temă:
    …se vede ca și acum, dupa un secol și jumătate, Eminescu mai este actual cu «ai noștri tineri…» 😀

 10. ha, ha si,
  deocamdata Basescu dirijeaza scena, si pina la a deveni Istorie mai este mult timp 😛
  Dar daca va semna azi numirile in noul guvern IP a piratului ma va dezamagi.

 11. „Cooptată recent la guvernare în locul liberalilor, UDMR negociază dur termenii asocierii cu PSD-ul! Potrivit unor surse neoficiale, printre revendicările ungurilor se numără nu numai adăugarea unei mustăţi acvilei de pe sigla Guvernului, ci şi amplasarea de plăcuţe bilingve pe uşile tuturor WC-urilor din palatul Victoria.”

 12. m-a dezamagit Basescu; valideaza ministrii.

  • victor L,

   să așteptăm sâmbăta…

   • oldhashu,
    nu cred ca mai are relevanta decizia CCR, daca Ponta respecta intelegerea cu Basescu.
    Ma tem insa ca plagiatorul ii va trage clapa piratului si nu va trece tot in noul program de guvernare.
    In plagiator nu ma incred nici cind doarme.

  • Victor L.
   Cloceste ceva..prea ride voios ….a intins o capcana .. banuiesc despre ce vrea sa faca ,dar nu ma avint…
   Actiunile sale mult contestate pina acum au dat rezultate neasteptate pentru multi..

   Am deplina incredere ca si pina acum ..ca stie ce vrea sa faca… si ca prevede obtinerea unui final prestabilit…

   • markwilliams,
    poate ai dreptate, nu sint expert in masinatiunile politichiei.
    Dar nu trebuia sa se increada in cuvintele plagiatorului; asta minte de cum deschide gura

 13. @Bill

  Am gasit comentul tau in „asteptare”. Cred ca initial a aparut (pt ca ai un minus). Cum nu eu l-am trimis acolo si nici nu mi-ai/mi s-a solicitat sa-l scot, deocamdata ramane unde este…

 14. Buna seara,

  Daca raman in spam, garantez ca aceasta ve fi ultima mea postare pe acest blog. Numai bine va doresc!

  • Era greu sa raspunzi cu „da, vreau sa scoti comentul din asteptare”? Tonul tau „ultimativ” nu-si are rostul. Si nici sa te „victimizezi”, sau sa insinuezi ca esti cumva, „sabotat”. Iti repet, nu stiu cum a ajuns comentul tau in „asteptare”. Nu l-am trimis eu acolo.

 15. Conteaza foarte mult si carui fel de caracter i se aplica IP-urile „glorioase” ale celor ce au „excelat” prin Occident. Exemplu:
  Cand ai in CV prestari la BBC sau Europa Libera si esti posesor de nume precum „titanii” Hurezeanu, Mititelu, Traian Ungureanu… si devii in ultima instanta doar ciolanar, nu prea mai sunt multe de spus.
  D P Aligica are atat de multe bile albe acumulate din scrierile sale incat cred ca ar trebui sa-si inchirieze un depozit pentru ele!

 16. nu inteleg aceste amenintari pentru o intrare a comentariului la spam sau pentru ca unii au pareri diferite de ale tale; nu ma mai joc, imi iau jucariile si plec 😉
  Prea multa fandoseala in discutii despre politica.

  • @Victor_L ref la Bill
   Te rog frumos nu pune tu barierele discutiei.
   Imagineaza-ti ca sunt aici si niste fandositi.
   Cei pentru care politica nu este doar o trecere de timp a pensionarilor, cei pt care un partid nu inseamna un stipendiu,
   sau un post pentru nepoata.
   Cei pentru care oricum sunt profesionisti in domeniul lor si ii considera pe politicieni niste servitori ai binelui public platiti din taxele noastre, si carora le permitem sa risipeasca taxele noastre… sau cei ca mine care am venit in tara pentru ca iubesc pamantul asta dar am dreptul sa mi se intoarca matele pe dos cand politicienii de 3 lulele isi bat joc de prostii tarii si de desteptii tarii in mod egal. Nu suntem aici pt ca nu avem gagici sau nu stim cum sa ne pierdem timpul sau nimeni nu sta de vorba cu noi.
   Oricum nu generaliza. Nu suntem toti la fel ca tine sau ca altul
   Da suntem fandositi si suntem aroganti pentru ca stim cine suntem ce vrem. Nu sunt sigur ca poti intelege asta. Oricum am scris-o pentru toata lumea. Unii vor intelege.

   • nici tu nu imi da sfaturi; tocmai tu spuneai sa nu ma mai adresez tie, ca ai studii peste balta, nu esti Miaunel si Balanel.
    Nu te injosi sa mi te adresezi, discuta la subiectul Imagine Publica.
    Fara lectii ca nu am bani sa le platesc, iar gratuitati nu primesc.
    In fine, glumesc, dar putin mai serios, dle tinar de stinga 😉
    Caci e chiar hilar sa te bosumfli pen`ca ti-a intrat un comentariu la spam ori pentru ca exista si opinii contrare.
    Si lasa-ti orgoliul la garderoba cind intri in dialoguri.

 17. Referitor la topic scriu cateva vorbe, desi nu prea am timp:

  Problema cu IP este ca
  pana nu demult apanajul tinerilor scoliti in strainatate era al opozitiei. Acum PSD preia initiativa si aduce figuranti (sau valorosi , nu discut asta ) dar tineri si cu studii in strainatate Noi dimpotriva ii ingropam pe aia cu studii pe care ii avem: Ma refer la Papahagi
  pana nu demult Bucurestiul era de dreapta. Acum nu mai este de 2 ture. Ironia este ca ar putea deveni de dreapta dar sub flamura lui Kkarau.
  pana nu demult dreapta era promotorul modernitatii. Acum nu mai este. PSD nu a fost promotorul modernitatii nici inainte nici acum. Doar ca acum se preface ca este.
  Scoatem noi un intelectual… ei il scot pe Portofel
  scoatem noi un profesionist tanar … ei scot unul si mai tanar
  scoatem noi o femeie, ei scot 3 femei

  Pentru cunoscatori facaturile psd sunt tot facaturi. Dar pt publicul larg votant, este usor sa fie pacaliti.
  Problema mea este ca ei cauta ace de cojoc la atuurile noastre in timp ce noi nu prea cautam acelasi lucru la cojocul lor.

  • A venit masinaria de minusuri. Pai nu avem 13 vizitatori simultani !! care sa nu aiba alta treaba decat sa imi puna minusuri. Si nici unul un plus, sau niciunul sa nu se abtina. pe o opinie nu totalmente blamabila. Nu imi fac nici o problema. Dar daca pana nu demult ziceam ca intra 50 de balauri in desant de la concurenta pe capul bietului Copac si pun 50 minusuri, intre timp mi-am dat seama ca probabil e un singur balaur care le pune pe toate 50. Bill a explicat cum. 🙂

 18. ziua de azi mi-a confirmat o sustinere, mai din simpatie, mai rebela, mai convinsa, mai amuzata … din ultimii 10 ani

  si anume simpatia pentru Traian Basescu …

  incercară sa il dea jos in orice fel… si ? nimic, neam!
  televiziuni, pacturi, uniuni nationale si tot asa, zece ani… rezultate?
  astazi tot la “va rog frumos, domnule presedinte” au ajuns … care au ajuns, ca destui au parasit “lupta” intre timp (sau au fost trimisi la “reciclare” prin puscarii)

  nu comentez politic, nici ce s-ar intampla daca CCR ar invalida procedura, nici cat de simplu ar putea cadea acest guvern intr-o motiune usor de gasit … in fine, nu comentez politic, ca nu prea e mult de comentat

  doar sesizez ce marfa de jucator e Basescu, acest … Pele … hahahahaha … al politicii romanesti 🙂
  si vorbesc dupa rezultate – e doar o admiratie “sportiva”, nimic altceva

  au fost toti impotriva lui, si? i-a “driblat” pana i-a ametit si da gol cand nu te astepti.

  • comentariu in asteptare 🙂 contine un nume, Pele

  • TB Primar 1 – 0
   TB Primar reales 2 – 0
   TB Preşedinte 3 – 0
   TB suspendat referendum 4 – 0
   TB Preşedinte reales 5 – 0
   TB resuspendat referendum 6 – 0
   TB moartea usl 7- 0
   şi în curând, în direct şi în reluare (chiar şi la Nasol Tv.) decesul politic al lui ponta. 8 – 0.

 19. sa continui ce spuneam

  • si totusi …
   acest exemplu, TRAIAN BASESCU, omul ce nu a fost invins de mafia Sistemului, desi a fost cel mai atacat de el … acest exemplu creaza un precedent pe care s-a sprijinit si Justitia, dar si oamenii seriosi ai tarii

   acest exemplu, de supravietuire si chiar de victorie, uneori de unul singur … a fost, poate, cel mai important pentru toti.

   iata ca se poate sa nu fi infrant, au insemnat acesti ultimi 10 ani!

   • Frumos comment Cris ….poate ar trebui să-i spui si lu’ Radu Moraru asta …nouă degeaba ne spui ,ca noi știm …acu vreo 2luni nu erai așa de încântat de Basescu

    • salut
     eu nu mi-am schimbat in nici un fel parerea despre Basescu, Night.
     si nici nu am scris altceva, de cand vorbim (2 ani si jumatate)
     inainte … simpatic mi-a fost de la ardeiul iute pana acum.

     am reprosat, cand era de reprosat, am remarcat cand era de remarcat. sincer si neafiliat, de ambele dati …
     de data asta, insa, mi-a depasit asteptarile.
     nu am crezut ca va „supravietui” mamutului usl … dar asta tine de stima catre un redutabil jucator politic

     insa ceea ce aceasta supravietuire inseamna, pentru toata lumea bine intentionata, si anume un exemplu ca se poate rezista in fata coalitiilor deseori cu tenta mafiota… asta e cu totul altceva si am tinut sa remarc semnificatia acestei rezistente

     sunt ferm convins ca Justitia nu ar fi unde este astazi, daca nu ar fi fost exemplul rezistentei lui

 20. Salutare tuturor,
  Discurs de om infrant, in sedinta de guvern de azi:„Vreau să ne uităm pe ce trebuie updatat în programul Guvernului, nu doar chestiuni de terminologie, căci lucruri pe care le-am îndeplinit deja şi în baza art 114 din Constituţia României să ne adresăm Parlamentului pentru ca în termenele prevăzute de Regulamentul Parlamentului să putem îndeplini procedura de angajare a răspunderii Guvernului asupra unui program. E vorba despre programul activităţilor noastre zilnice în perioada următoare, 98-99% este programul pe care deja Parlamentul l-a aprobat însă după doi ani şi evident după nişte schimbări de compoziţie politică în Guvern, e bine să fim la zi şi să individualizăm ceea ce a mai apărut important pentru perioada următoare’, le-a spus Victor Ponta membrilor Cabinetului.
  Deci e vorba de asumarea unui program de guvernare si nu de o declararie politica cum insinueaza unii ”analisti”
  Se pare ca Omar Haysamm a inceput sa ciripeasca pentru a beneficia de beneficiile noului Cod Penal.
  Seful DNA Iasi a fost demis azi de Codruta pentru slabe performante in instrumentarea dosarelor Adomnitei/Nichita. Maine in sedinta CSM Doamna Kovesi va propune un nume greu.

 21. La B1 se titreaza: Legaturi primejdioase: Axa Ponta-Nicolescu-Draghici 🙄

 22. Buna seara!
  Continui sa va citesc cu toate ca…..
  Chestia cum se imbraca si ce genti poarta madam Udrea ma lasa rece (chestia asta este pentru naivi)ce face omul politic Udrea sau altul este altceva.

 23. Am un coment in spam …plsss…e replica la Cristian

 24. PNL începe recuperarea electoratului de dreapta.
  , parlamentarii PNL au primit ordin să vină cu propuneri legislative atractive pentru votanţii liberali. Președintele PNL, Crin Antonescu, este decis să recupereze electoratul liberal pierdut odată cu asocierea cu PSD
  http://www.evz.ro/detalii/stiri/1085593.html#ixzz2v9Wzb5oy
  Daca fraierii nu au vrut sa ii recupereze pe buticari, pai atunci ii recupereaza canaliile PNListe

 25. Cum nu eu l-am trimis acolo si nici nu mi-ai/mi s-a solicitat sa-l scot, deocamdata ramane unde este spune @mih lui @bill aici https://copaculdinpadure.wordpress.com/2014/03/05/antract-o-parere-despre-ip/#comment-119502
  Asta este o rusine @mih, imi pare rau ca o spun !
  @mih esti autorul textului. Ca autor ai acces sa vizionezi comenturile. Cred ca este o obligatie si nu o favoare pe care o faci. Bill are dreptate. Daca nu ai timp sa repari atunci pune commenturile pe numele altcuiva care are timp mai mult ca tine si poate intra sa repare.

  Intrucat acum se intra la spam, ar fi de dorit sa reincarcati sablonul – template-ul blogului. CORALINE se cheama. Daca viq nu are timp in weekend sa imi dea mie acces si o fac.
  Dar chestia asta pe care o spui ca scoti din spam daca esti anuntata si rugata, mi se pare incredibila pentru un blog asa cum a fost el construit initial si a adus vizitatori si comentatori. Chiar vrei ca comentatorilor de ani de zile la Copac sa le para rau ca au contribuit la acest blog ? Sa fuga asa cum au fugit de la Gradina Norei ?

 26. Raspuns pt comentul de la 06:58

  Comentariul facut de mine si citat mai sus a avut o motivatie (de aceea a si aparut, altfel puteam sa nu spun nimic) pe care nu sunt obligata sa o explic (mai ales cuiva care isi permite asemenea ton …si nu numai)

 27. Constat un efort intens si sustinut pt a „ne merge al naibii de bine” (inclusiv „aprecierile” pe care le primesc sunt incluse in acest „efort”).
  Pacat, energia consumata ar fi putut servi o cauza (mai) buna.

 28. Buna dimineata!
  „Din capul locului” (asta e luata din textul postarii, deci sunt ontopic si am pus si ghilimelele, da?)
  anunt intentia de a depune o motiune de cenzura, cu privire la neconstitutionalitatea si discretionalitatea, profund nedemocratica, cu care se aplica legea moderarii pe blog, fapt reflectat intr-o instabilitate a fluxului de comentarii, cu consecinte deosebit de grave pe termen scurt, mediu si lung.
  Ma duc sa intocmesc lista de semnaturi si mai vin. 😯 ❗
  Intre timp sper sa vina Fini cu cafeaua.

  • luminița

   😆 😆 😆

  • Neata! 🙂

   O zi buna tuturor!

   Your breath is sweet
   Your eyes are like two jewels in the sky
   Your back is straight, your hair is smooth
   On the pillow where you lie

   But I don’t sense affection
   No gratitude or love
   Your loyalty is not to me
   But to the stars above

   One more cup of coffee for the road
   One more cup of coffee ‘fore I go
   To the valley below

   Your daddy, he’s an outlaw
   And a wanderer by trade
   He’ll teach you how to pick and choose
   And how to throw the blade

   He oversees his kingdom
   So no stranger does intrude
   His voice, it trembles as he calls out
   For another plate of food

   One more cup of coffee for the road
   One more cup of coffee ‘fore I go
   To the valley below

   Your sister sees the future
   Like your mama and yourself
   You’ve never learned to read or write
   There’s no books upon your shelf

   And your pleasure knows no limits
   Your voice is like a meadowlark
   But your heart is like an ocean
   Mysterious and dark

   One more cup of coffee for the road
   One more cup of coffee ‘fore I go
   To the valley below

 29. Ar fi asa de bine si simplu de rezolvat unele lucruri daca „protestatarii” ar mai posta si articole pe blog…Constant, sau macar din cand in cand. Nu i-a oprit nimeni, niciodata sa aleaga aceasta cale.

  • E ca si cum daca as avea pofta de un profiterol, n-ar trebui sa merg la cofetarie, ci sa mi-l fac singura, nu-i asa?
   In orice caz, aveam de gand sa incropesc mai intai o comisie de investigare a cauzelor dezastrului, dar intrucat Fini deja a aparut cu cafeluta poetica, imi las un ragaz de pauza si mai vin, ca pentru bere e cam devreme.

   • Luminita, buna dimineata!

    Eu credeam ca blogul acesta este pentru tine si pentru copaceni, in general, mult mai mult sau altceva decat o „cofetarie” in care doar poposesti uneori pt un „profiterol”.

 30. Old, servus!

  Ies pentru cateva ore. Revin dupa pranz. Daca nu se schimba pagina si daca ai vreme, te rog sa mai verifici tu spam-ul. Multumesc!
  O zi buna, tuturor!

 31. Am trait intre niponi,unde politetea este armonie si arta.
  Am fost sfatuit ca atunci cind ,din politete niponul face o plecaciune in fata ta sa ii raspunzi doar odata
  Pentru ca educatia lui ii impune sa fie ultimul cu plecaciunea…altfel nu mai termini..
  Un alt ritual te obliga ca musafir sa stai jos si sa gusti toate bucatele de pe masa,sa le lauzi sau prin mimica sa iti exprimi aprecierea..in timp cei ei in picioare te urmaresc cu mare atentie..daca vad cel mai mic semn de dezaprobare pentru un ingredient…imediat platoul dispare si nu mai este servit la masa….
  Sunt mii de exempla prin care avem indicii de ce o tara ca Japonia este o Putere supracivilizata…Omul este in deplina ARMONIE cu tot ce il inconjoara…

 32. Nicolae Danila, BNR: Suntem pregatiti pentru Uniunea Bancara? In anumite privinte, evoluam dupa alt mod de lucru care nu concorda cu directia in care merge UE
  http://www.hotnews.ro/stiri-opinii-16744251-nicolae-danila-bnr-suntem-pregatiti-pentru-uniunea-bancara-anumite-privinte-evoluam-dupa-alt-mod-lucru-care-nu-concorda-directia-care-merge.htm?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+hotnews%2Fyvoq+%28Hotnews.ro%29

  O sa fim atenti la managementul noului ministru al finantelor dar si al lui Liviu Voinea..ca sa ne edificam incotro o ia Romania… ne vom conforma unei atitudini contrare Uniunii Europene cum vrea Martin Schultz?
  La modul in care Nicolae Danila vede evolutia spre Uniunea Bancara europeana stagnind in Romania??

 33. „Imaginea publica” este o simpla poza, care se pune pe copertile revistelor, pe post de reclama la rimel si ruj de buze. Sau la PhotoShop. Exista o multime de lume care se benocleaza la IP, mai ales atunci cand stau la coada la casa, pentru ca e pe gratis. Si pe urma isi dau cu parerea, numind-o „diagnostic” (ca sa ne convinga – la subliminal, birjar! – ca sunt „specialisti). De fapt, pentru diagnostice se folosesc alte „imagini”: raze X (din care se fac dosarele X), ultrasunete, remene…da’ specialistii nu prea au loc in fata de bagaciosii amintiti mai sus, care se manifesta cu aplomb si acopera orice voce straina.

 34. @luminita draga,
  iti aduc eu un pro(ko)fiterol 🙂
  http://www.contributors.ro/cultura/5-martie-moartea-lui-prokofiev-si-moartea-lui-stalin/
  Un articol excelent o evocare frumoasa/

 35. imaginea unei persoane publice e data in mare parte de serviciile de pr… si e bine vazuta sau rau vazuta functie de tabara in care este si din ce unghi priveste privitorul…
  daca fatuca asta de la finante era propusa de boc sau mru, banuiesc ca era o a doua mesia… la fel si doamna udrea: daca era la psd, acum era…altceva.
  eu atat am de spus.

 36. No comment (doar video – via Sebastian Lazaroiu pe fb)

  • Mda, si Sebi si DragosAligica pun tunurile pe IoanaPetrescu pt ca au simtit ca indiferent daca e buna/rea pentru publicul larg si semiinformat dar mult, ea sterge linia intre intelectualii lui Basescu si intelectualii plagiatorului. Din ce in ce mai multi si mai tineri 🙂 Oricum Ponta a jucat bine cartea asta.
   Este grosiera formula : astea tinere, frumoase, si cu studii in strainatate sunt niste stricate mai mama. Noi fetele batrane, urate, si cu carte pe sponci dar cuminti si cu ochi splendizi nu am avut noroc in viata. 🙂

  • 😆 😆 😆 😆

   Miss Usturoi ,zice că a terminat la Harvard ????….Oleuuuu …multe ineptii in citeva minute cit am urmărit clipul !!!!

   • Fa si tu o lista a ineptiilor, pune-o aici sa vedem daca 70% din alegatori inteleg cat de grave sunt.
    Daca aia 70% care voteaza zic ca Patapievici sau CristiPreda sunt mai buni. Perception is everything.
    Poate daca demonstram ca a fost bucatareasa la Harvard … Oricum, de la guvernul 1 Ponta s-a invatat si nu mai aduce din aia cu falsuri in cv.

    • Păi ,ia explică tu ,daca tot esti mare admirator ,cum vine chestia asta ???….taxa pe combustibil nu afectează pe toată lumea

     • Sau producătorii n-au să pună toti cei 7eurocenti ,pe spatele cetățenilor …..or să pună 3 eurocenți pe cetateni si 4 eurocenți pe buzunarele lor ,sau cum ??? 😆 😆

      Mda …Păi n-a vorbit Pontalone cu ei si a2 a zi au si scumpit benzina …de Mitomanul asta nu mai pot ei …ce să -ți spun !!!..

      Sincer….am urmărit primele 2minute si m-am lămurit .

     • Nu ai priceput ca nu sunt admirator. Si daca te faci ca nu ai priceput nu iti mai raspund
      Ea face politica lui Ponta, la fel ca si ministrii finantelor dinainte. Dar ia ochii la 70% din fraieri, cu diploma tineretea etc. atuuri care pana acum erau doar ale dreptei, Atat

   • Poate ca nu lipsa de pregatire o face pe fatuca asta sa se-mpleticeasca in fraze fara noima. Pe urma, cine crede ca Harvard nu da si rateuri este naiv (sau orice alta universitate, din orice colt al lumii). Problema este ca tocmai rateurile isi fac loc spre varf in guvernele lui pontattore, iar vvp se bazeaza pe observatia ca gospodinele se marginesc sa comenteze doar copertile cu pozele (V)IP. P.S.: L-ati auzit pe Papahagi spunand enormitati in propria-i specialitate? Orice paralela este injusta. Si injositoare.

 37. Interesant…..sau distractiv??
  Vocea Rusiei: Mihai Gâdea îi pregătise lui Crin Antonescu un linşaj mediatic în toată regula
  http://www.cotidianul.ro/vocea-rusiei-mihai-gadea-ii-pregatise-lui-crin-antonescu-un-linsaj-mediatic-in-toata-regula-233435/

  • Nici una nici alta. E de plans pentru partidele dreptei pitice. Crin a devenit Jupanul, la emisiunea asta. Vezi ce spune Voinescu: si comparatia cu mru:
   Vă amintiți, sper, că speranțele legate de MRU au explodat pur și simplu tot după o emisiune a foarte proaspătului (pe atunci) prim-ministru în studioul pastorului Gâdea? În acea emisiune (cea cu ”salutar”) MRU, elegant dar distant, marcînd clar avantajul omului cu școală față de propagandistul format la locul de muncă, l-a pus la punct de predicator. Ei bine, ceea ce a făcut dl Antonescu cu predicatorul luni seară a fost cu mult mai mult! Dl Antonescu l-a hăituit, l-a rănit, l-a făcut să sufere, i-a dat, cum zic golanii din cartierul meu, palme cu piciorul. Antonescu ia o optiune serioasa de a fi liderul dreptei. (Personal preferam sa il umileasca Gadea. Preferam un dusman puternic, decat un Antonescu pe care sa il votam noi )

   • Vorba lui Base …Las’ să fie si să candideze ….vom vedea 😀

    • Vedem, oricum nu mai sunt decat 8 luni pana la prezidentiale Ca maine trec.
     Periculos este ca deocamdata preia dreapta. Daca intra si in PPE chiar dam in balbaiala pe termen lung.

     • Parcă vad că ii apare si lu’ Porumbacu dosarul de turnător sau il saltă DNA in ce stiu ce dosar de corupție sau dă cu ciocu’ musiu Hayssam 😀

 38. de aseara ma tot framint 😉 si s-a milostivit Zgonea sa ma lamureasca:
  „Presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, a declarat, joi, ca instrumentul „hard” pentru situatia in care seful statului, Traian Basescu,
  nu ar fi numit noii ministri, ar fi fost suspendarea acestuia din functie, ”
  E clar dece piratul a semnat pentru noul guvern; de teama.
  Cind presedintele unei Camere a Parlamentului poate spune asa ceva (dupa razbel multi dobitoci se arata 😛 ), iti dai seama de cine esti condus si iti vine sa fugi cit mai departe.

  Cu referire la Imaginea Publica sa urcam in tribunele unui stadion. Cu Gica Popescu; a avut o imagine foarte buna, dar si-a sfarimat-o in cunostiinta de cauza lacomindu-e la ochiul dracului.
  Acum altii vor sa-si faca Imagine publica semnind petiti pentru eliberarea sa. Capi de lista doo capete: Cretinel si Zgonea 😛
  NB,
  poate stiti ca Popescu, cind s-a aflat public despre matraplazicuri si s-a inceput urmarirea, a platit catre Stat impozitele care ar fi trebuit platite. Lumea e mirata dece a fost si el atit de aspru pedepsit.
  Simplu: nu poti plati impozit pe ceva furat. Trebuie sa suporti consecintele 😛

 39. Cred ca si Lazaroiu si Paul Dragos Aligica (si mai sunt si altii care le impartasesc parerile, Laura Stefan, de exemplu) sunt persoane capabile sa-si faca rapid o idee despre gradul de competenta a cuiva si au si un dezvoltat respect de sine care nu le-ar permite sa critice de dragul criticii, sau din interes politic (de ex.) fara sa aiba argumente suficient de intemeiate. Comentariile lor se bazeaza pe „materialul clientului”.
  Si fac ceea ce orice om de dreapta ar face in vreme de „razboi” (an electoral) – pun tunul pe ce au ocazia si pe ce/cine trebuie pus: pe adversar.

  • Bravo Mih,
   Ai un pupic de la mine pentru raspuns.

  • @Mih: …de fapt, toti pun tunul pe adversar. Numai ca unii vor sa mascheze tirul sub forma de frendlifaier. Nu-i ferplei, dimpotriva! N.B.: sa nu dai niciodata cheia hotului, ca fura de prin camara cand nu esti acasa.

  • Cred ca ce merita comentat (tot ca atitudine tipic de dreapta) pe langa gradul de competenta/incompetenta, este si nocivitatea viziunii socialist-etatiste* a unui ministru de finante. Ar fi un subiect interesant si instructiv.

   *)Asta este concluzia unui comentator pe fb, care a avut curiozitatea si care a citit niste articole/lucrari ale actualului ministru de finante. Si nu e singurul

   • Viziunea etatist-ocrotitoare a ministresei nici macar nu ar fi lucrul cel mai incriminabil, daca ar fi bazata pe o pregatire economica solida. Sunt multi stangisti de valoare si multe masuri de stanga compatibile cu fenomenul economic. Ceea ce macina increderea in fetita asta este o contradictie interna de nerezolvat cu strategia guvernului. De exemplu, cum se suprapune viziunea actualului ministru de finante cu strategia de crestere a consumului expusa de Ponta, evident de orientare de stanga (de exemplu, prin masuri ca aceea a cresterii salariului minimsi de marire a taxelor)? Rezulta clar ca strategia ministrului va duce la reducerea, nu la cresterea consumului. Indiferent de „procentul procentajului” balansarii „abcizei” intre producator si consumator. Sa-ti dai cu stangul in stangul este o performanta pe care doar confluenta a doi dottori care au nevoie de doctorii o pot atinge.

    • 😀 … Ma rog, ar fi mai mult de plans decat de ras. Dar sa vedem cata „viata” are guvvvp lll …poate n-o sa ajunga sa ne doara asa tare pe noi, „auto-left-faultarile” lor.

  • Bineinteles ca l-au pus. Ce am zis eu: Au determinat ca Ioana cum o cheama e un adversar. Noi venim cu Tomac, ei vin cu Ioana
   . Cine din cei 70% face diferenta ?
   Pe fond e ok, Ce spuneam eu era o subtilitate care nu trece vad la tine

   Ii intereseaza sportul ? Nu ! Dar pun o campioana, e tanara, e unguroaica, tara o simpatizeaza, ,,, nu conteaza ce stie.
   Ce stie puricam noi bosorogii de la Copac, Cei 70% o voteaza indiferent ce face sau nu face pentru tineret si sport.

 40. doo din glumele dupa condamnarile de ieri:
  „• Dacă DNA şi-ar face echipă de fotbal, ar avea cei mai mulţi suporteri din România;

  • Dacă cineva îl acuză acum că controlează justiţia, Băsescu ar ajunge brusc la 90% încredere în populaţie; „

 41. Am zis :

  Ca Ponta aduce harvardisti. si campioane mondiale la alergat.
  Sa ne fie frica de asta !
  Antonescu ii pune pe pnl sa lanseze propuneri de legi in favoarea clasei mijlocii si a celor 1.4 milioane de oameni de afaceri. >
  Ce ne costa ? sa facem noi aceste propuneri, prin parlamentarii nostri in cei 2 ani cat Kkarau a lipsit de la apelul dreptei ?

  • Salut!
   Pana si tarul modei in Germania, Karl Lagerfeld, a spus ca_ clasele sociale nu se mai deosebesc decit prin ceea oamenii vorbesc.
   Deci Harvard sau campionat mondial nu conteaza, conteaza intentia lor de a face ceva bun pentru romani.

   • @anca-gabriela poate imi vei da si mie un pupic dupa ce intelegi exact ce spun eu 🙂
    Aici vorbim de aparente. Ponta nu vrea oameni care sa faca ceva caci il aducea pe Plesu sau pe stiu eu cine. El vrea sa castige aparentele.
    Si le castiga. Nu mai vine cu baba aia cu CV fals cu Standford , vine cu o pustoaica cu Harvard pe bune. Asta e tot.
    Iar la concurenta cu Tomac sa zicem, care a adunat voturile la toata RMoldova cu Ioana Harvard, majoritatea neinstruita nu face diferenta intre cei doi tineri.
    Mai trebuie sa mai scriu pentru pupicul ala ? 🙂

    • A luat caimacul si de la primocumilcheama. ala cu meritocratia de la nashul. 🙂 .

    • Salut last,
     Pupicul pentru tine poate sa mai astepte pana vei avea toleranta lui Viq, umorul lui Old si intelepciunea lui Mih (nu mi-o lua in nume de rau dar asa fac si cu fiica mea cind vreau sa obtina anumite rezultate). In plus mi-ar place sa arati mai mult respect pentru ceilalti cititori. Pe mine ma apuca durerea de burta cind vad prea multa nedreptate – acelasi motiv pentru care nu ami citesc Politeia – ceea ce apare prea des in ultimul timp in scrierile tale. Si cind te gindesti ca simpatia pentru tine aparuse din citatul cu vulpea din „Micul Print” (care arata multa sensibilitate) si pe care de luni de zile nu o mai citesc…

     • @anca-gabriela
      Cred ca renunt la pupic, Poate voi ajunge candva cu mari straduinte la toleranta lui @Viq 🙂 🙂 dar umorul lui Old si intelepciunea lui @mih ma depasesc cu totul. Imi ceri chiar imposibilul. Nu am nici o sansa. Imi ramane doar simpatia vulpii din Exupery, care inca ma simpatizeaza 🙂
      ….
      Banuiesc nu ai inteles ce am vrut sa spun in paragraful cu pricina…

  • tds,

   Pentru asta ar trebui sa gandeasca doctrinar.
   Ce inseamna dreapta? Am pus intrebarea asta pe blog aici de multe ori. Majoritatea o confunda cu respectarea statului de drept. Este incorect.
   Programul PMP, precum al PFC, al PDL, sunt aproape identice si sunt de tipul „catch all” , adica, daca se poate sa „agatam si de la bugetari si asistati. pierzandu-i pe adevaratii votanti de dreapta. (care se vor resemna si vor sta acasa).
   Am o intrebare pe care o adresez celor „ezitanti” moral (inclusiv luptatorului anti comunist” (nu va fie frica, nu o sa va intreb de Coposu si de ce a a ramas in istorie):
   CIne sunt dujmanii catre care noi, „oamenii de bine”(ca pe vrema fsn – se cerea unitate, ce vremuri bune, nu este asa Victor_L ?), trebuie sa indreptam tunurile?. Nu ar trebui ca ei, partidele, sa stie cine este dusmanul?
   Este critica fara rost sa afirmi ca nu ai incredere intr-o conducere provizorie pe timp nedeterminat? In vreme de razboi !, Asa ca generalii sa nu stiu unde se afla dusmanul , fiecare general are dujmanul lui- si se trage haotic?.Asta se datoreaza , inclusiv, lipsei de doctrina. (mai lasati naibii cu analogiile aste cu armata, nu vedeti ca intrati in fracturi logice? numai la comunisti totul era militarizat).
   Un foarte bun sociolog, Barbu Mateescu (sociologii nu sunt mafalda sa prevesteasca viitorul) a spus acelasi lucru: practic nu avem partide doctrinar de dreapta. Si are dreptate…..
   PS. Este Laura Stefan de dreapta?

   • Pai da
    Neavand doctrina,… nu au stiut ce sa ceara in parlament
    Te apuca rasul cand vezi ce motiuni a dat MRU. sau PDL etc
    KKarau cum a venit in opozitie a cerut alor lui sa arunce in parlament propuneri de dreapta. Astfel le vor lua fata la All catchishtii nostri. Dar asta spunem noi la copac de multa vreme. Eu le spun pe Politeia de 2 ani. Acum vor vedea ca au pierdut timpul,

 42. …ca au adus harvardista, nu e bine…
  ca au adus campioana mondiala, nu e bine…
  da las ca e bine ca e acolo si nicolicea, si oprea, si sova…
  mai bine pt astia se opunea presedintele…

  • …hotii si harvardistii. Hardvard si Standford e cu noi! Si @john, ca si el e Ford. Pardon, Lord.

   • Vezi Judex aici e diferenta
    Ponta a mers in prima guvernare cu hotzul de la Oradea si cu madam cu Standford. Niste bosorogi adanciti in rele
    Acum a invatat lectia : Vine cu tineri si chiar de la Harvard pe bune.
    Gelozia mea este ca ala invata lectia dar noi nu o invatam pe a noastra, si ne vine PNL pe cap.

  • John

   IP, este un cv builder. Am fost in comisii pentru interviuri (la slujbe tehnice) si poti decela imediat un cv al unei persoane cu experienta si a celei care nu are. Campioana mondiala este foarte bine dar asta nu este un argument. Il avem pe Hagi, contra argument. Pe drept vorbind, Campioana modiala imi inspira mai multa incredere decat IP. Ea a facut ceva.

   Unde ai disparut cand usl divorta?. O parere ceva? Plans barbatesc cu lacrima in coltul ochiului sau un hohot nestavilit? Indiferent de varianta…… nu as fi fost alaturi de tine.

   • he, he… smecherule
    vrei sa ma faci sa vorbesc prostioare…
    am fost cam ushchit de pe aici muuult inainte de a se rupe uslul.
    si da, mi-a parut rau ca s-a rupt… dar exact cat i-a parut si lui basescu…
    si iti repet si tie:
    atata timp cand intr-o gramada de oameni, fie si numit guvrern, exista un exemplar numit oprea gabriel, eu sunt contra.
    pentru restu, mai discutam…

 43. ce repede am intrat la asteptare…
  copacul e tare suspicios…

 44. Mesaj :

  „Avem nevoie de semnatura ta! Romanii-americani cer Congresului SUA sa condamne invadarea Ucrainei de catre Rusia

  Pe data de 6 martie va avea loc in Congres, in cadrul Comisiei de Politica Externa, o audiere pe marginea situatiei din Ucraina.

  In acest context am pregatit o scrisoare Presedintelui Comisiei de Politica Externa din Congresul SUA, Congresmanul Ed Royce, prin care solicitam Congresului sa condamne in termeni categorici invazia Ucrainei de catre Rusia si sa-i ceara acesteia din urma sa-si retraga trupele din Ucraina.”

  Semnati petitia!

  http://www.petitionbuzz.com/petitions/stopukraineinvasion

 45. Oameni buni, ma doare si spun cu obida,
  Gabriela S. cred ca ar fi fost un ministru de nota 10 (zece) din partea dreptei. (ea este sustinuta de udmr, dar nu stiu daca are afiliere politica))Un atlet performant, fara contracte cu statul, care castiga bani multi, nu ii da pe droguri, nu ii pierde la carti ci se gandeste ca „viata unui atlet este mai lunga decat viata sportiva.” , impreuna cu sotul ei isi protejeaza viitorul investind. Asta este dreapta. Daca IP este , cred , exclusiv imagine si mi se pare cu o gandire prea limitata chiar si pentru o pozitie entry la minister, Gabriela S. este ceea ce ar trebui sa doreasca cineva de dreapta. Cel putin asta ma fac sa am impresia biografia si cele cateva interviuri cu ea pe care le-am citit.

  Pnl si-a promovat numai nulitatile. O lunga lista de nume de hoti , imbecili.si incompetenti. (bashca orban ministrul sportului la Tariceanu). Acum toti vin la dreapta si trebuie sa ne purtam ca fratii.
  Nu vreau sa amintesc ministresele de la sport ale lui Boc. De ce nu au cautat-o ei pe GS si au pus-o pe ritzi sau placinta.?

  Nu vorbesc aici de ponta, de faptul ca este mitoman, ca este o nenorocire din toate punctele de vedere pentru Romania.

  • Ritzi sau Placinta ? Atat putem. Prietenele lui Udrea dinozaurul politicii de dreapta.
   PSD intelege miscarea si dupa Ponta1 si Ponta2 vine cu astia care sunt mai curati. Ar trebui si noi sa invatam asta. Sa nu mai mergem pe Antoni ci pe oameni curati ca Gabriela Szabo caci sunt desigur peste tot. Dar dupa cum am vazut ca a vuit FBookul dupa faza cu Anton, oamenii seriosi dau inapoi. Sau macar asteapta sa vina Basescu in decembrie si sa ia el problema in serios. Pana atunci …. ne multumim cu linia Udrea

  • vezi prietene
   desi va fi greu sa recunosti
   toate partidele de la putere de pana acum si-au promovat interesele, nu valorile.
   personal, habar n-am daca szabo sau fata de la finante vor face treaba buna.
   habar n-am.
   dar ma bucur ca macar in doua posturi nu mai sunt politruci buni doar la gura.
   de ce nu a curtat-o pdlul pe cati szabo?
   pai intreaba-l pe basescu… ca doar avea nevoie de o promovare pt eba…si nu stiu daca cati sz. ar fi facut ce a facut ridzi…

   • John,

    Derapezi. Astept sa imi vorbesti despre flota, ca esti nevorbit de mult. Casa mihaileanu, piscina de la vilaaiachumsecheamaahaDante, sau a3 inca nu au planurile facute si dau rerun-uri? Te rog un pic de coerenta.

    interesele si valorile nu sunt mutual exclusive. In realitate iti promovezi interesele (reale) prin promovarea valorilor. (de dreapta). GS are valori de dreapta clare, o viata de om in care nu a avut nevoie de ajutorul statului sa se imbogateasca. margaret Thatcher a lucrat in buticul tatalui ei. Atat pdl a fost mult mai orientat doctrinar decat pnl. Ministrii, in medie , mult mai buni.
    PS Se pare ca EBA este mai activa in PE decat draga inimii tale norika, valeanca si oaia la un loc. Ma asteptam la mai multa obiectivitate

   • John,

    Imi pare rau ca pentru o clipa am fost neclar, si trebuie sa imi prezint scuze daca ai inteles ca suntem prieteni.

    Nu, nu suntem prieteni.

    Din foarte multe motive. Unul dintre ele este pozitionarea fata de lovitura de stat 2012. Asa ca …. sa nu dam impresii gresite.

   • John
    Te aliniezi??S-a dat semnalul de repliere???nu stiu cit vei rezista…

 46. asta sta inca la moderarea inteleapta a lui @mih

  @anca-gabriela
  Cred ca renunt la pupic, Poate voi ajunge candva cu mari straduinte la toleranta lui @Viq 🙂 🙂 dar umorul lui Old si intelepciunea lui @mih ma depasesc cu totul. Imi ceri chiar imposibilul. Nu am nici o sansa. Imi ramane doar simpatia vulpii din Exupery, care inca ma simpatizeaza 🙂
  ….
  Banuiesc nu ai inteles ce am vrut sa spun in paragraful cu pricina…

  • Nu te „moderez” eu, te modereaza WP-ul. Eu doar te-am scos de acolo. Cand am verificat si am gasit comentul.

   • Pai pana cand viq va reinstala tema (am zis asta) stai intr-o fereastra cu comentariile ca sa le poti dezmodera de indata. sa nu treaca atata timp pana ajungi acolo

    • „De indata” nu se poate, ca nu stau permanent pe blog (chiar daca ti s-ar parea greu de crezut).

     • @mih erai si comentai pe blog cand eu vedeam in backoffice comentul la moderare
      Eu am zis si altceva. Poti imparti ecranul si viziona commenturile in timp real fiind si pe front office. Poate iti arata cineva asta
      Altfel esti ca in bancul in care maimuta se indragostise de girafa si totul era perfect, doar ca drumurile o omorau pe maimuta.

  • Last,
   Cred ca toti cititorii blogului ar trebui sa-i fie recusoscatori lui Mih pentru munca benevola pe care o face. De la distanta lucrurile se vad altfel, mult mai relativ, de ex. o facultate la Iasi sau Havard au aceiasi valoare – interesant este ce face fiecare din asta. Duduia IP nu promitea mult in ochii mei.

   • @anca Gabriela
    Toti facem aici munca benevola pe blogul asta. Chiar si tu . Tu esti aici acum fiindca esti singura sau fiindca nu ai ce face , sau ca nimeni din cunoscutii tai nu vrea sa vorbeasca cu tine? Cred ca nu !
    Noi cei ce scriem aici o facem benevol si ca sa ajutam
    Aaaaaa…. Aia care doar citesc ar trebui sa ne trimita flori si cutii de ciocolata, dar noi cei ce comentam aici cu ideile noastre facem munca benevola.
    Chiar si tu

    Ti-am raspuns desi nu asta era subiectul discutiei intre noi doi !

 47. Măi,aștia se pregătesc de razboi si pe voi vă doare capu’ de Udrea ,Miss Usturoi si GS….io,cred că o iubiti pe Udrea in secret

  Pentagonul trimite 12 avioane F-16 și 300 de soldați în Polonia

  SUA vor trimite 12 avioane multirol F-16 în Polonia pentru a participa la un exerciţiu militar comun, dezvăluie presa poloneză, citată de Reuters.

  Avioanele vor ajunge luni la baza militară Lask, din centrul Poloniei, precizează ediţiile online ale publicaţiilor poloneze “Gazeta Wyborcza” şi “Rzeczpospolita”.

  Citiţi mai mult: Pentagonul trimite 12 avioane F-16 și 300 de soldați în Polonia – Internaţional > EVZ.ro http://www.evz.ro/detalii/stiri/pentagonul-trimite-12-avioane-f-16-si-300-de-soldati-in-polonia-1085776.html#ixzz2vDPE3W3M
  EVZ.ro

 48. Russian Revisionism
  Putin’s Plan For Overturning the European Order

  http://www.foreignaffairs.com/articles/140990/ivan-krastev/russian-revisionism

 49. Adica dupa ce ai avut ca imagine publica pe Mang, Marga, Becali, Fenechiu, Abramburica, salvarea mafiotilor prin legi, si ai plagiatul ca diploma de dottore (ma opresc, dar nu la Oprescu) vrei s-o speli cu Harvardul si Atletismul pe post de detergent?
  Asta s-ar putea intimpla daca a-i implementa in Romania regulile fiscului american si munca depusa de uun atlet de mare performanta.
  Mai va 😉

  • Despre ce caracter are un om (indiferent cat de scolit sau campion ar fi el) care accepta sa gireze prin prezenta sa un guvern mafiot, parte a GIO, condus de un hot , nu comentam, ca nu conteaza. Dar „apreciem”…lovitura de imagine care impresioneaza votantii potentiali. Despre calitatea votantilor respectivi, atat de usor de „incantat” de noile achizitii guvernamentale, de asemenea nu comentam.

   • Calitatea votantilor la urne nu conteaza @mih. Un om = un vot indiferent de calitate. Ori pe Ponta il intereseaza numarul de voturi si actioneaza pe linia minimei rezistente. Si…. pana acum i-a tot iesit

   • Plesu a fost ministru de externe sub Iliescu si guvernul P.Roman. Sa inteleg ca il consideri un om lipsit de caracter?

    • Mari semne de intrebare am avut cand, ministru al culturii fiind, Plesu nu si-a dat demisia din cauza Mineriadei din iunie 1990 . Tu nu?
     Apreciez ce pot aprecia si raman mari indoieli in alte privinte (intre timp s-au mai adaugat si alte semne de intrebare…similare)

     • Inaintea multora mi-a exprimat neplacerea fata de ezitarile lui AP. Dar vad ca nu ii ierti nimic lui AP, in schimb am impresia ca ai toata intelegerea fata de primirea si punerea in capul mesei a unuia care sigur este un om lipsit de caracter, fara conduita morala si care a luat locul unui om cu absolut principial.
      De asta imi este frica, de aplicarea dublului standard.Hai sa stabilim unele principii peste care nu se poate trece , care ar fi ele?
      Asa cum am mai spus, sunt convins ca nu ai accepta copii tai spuna ceva si sa faca altceva. Uite un principiu: sa nu minti.
      Nu vad de ce sa acceptam asta la oameni straini.

      Oare daca vin la conducere niste oameni care mint si au valori incerte o sa difere ei, la conducere, fata de cei dinainte?

      Intelege , nu vreau sa te conving de nimic. Iti spun numai intrebarile care ma framanta.

     • Eugeni,

      Mi-ai pus o intrebare strict despre o persoana in calitatea lui de ministru, intr-un moment anume. Ti-am raspuns punctual. Ce si cat ii iert, sau i-as ierta lui Plesu (in postura lui de om implicat politic si atat) nu am discutat. Tu tragi concluzii (iti apartin in totalitate, dreptul tau, dar nu sunt si ale mele, asa ca nu e corect sa mi le atribui).

      Diferenta pe care eu o fac intre Plesu, Petrescu, Sabo ca ministri, pe de o parte si Udrea*, pe de alta, este ca primul a ramas in functie intr-un moment extrem de grav, odios, girand practic niste criminali (n-am cum sa-i consider altfel), cele doua gireaza la randul lor GIO si guvernul lui cel mai corupt condus de un hot si aparator al mafiotilor , in timp ce ultima a fost constant loiala lui Basescu si proiectului sau (si daca Basescu o crediteaza cu increderea sa, ma gandesc ca are motivele lui**).

      *) Inteleg ca tu te referi la anton si nu la EU, dar dpmdv anton e o gafa care merita sanctionata prompt, dar careia i s-a dat cred, o prea mare importanta si semnificatie (mi-am spus parerea despre asta de la inceput si daca tu faci o paralela intre el si Plesu, eu nu o fac). Nu sunt „intelegatoare” cu acest personaj. Dar atata vreme cat PMP este partidul lui Basescu, atata vreme cat acolo sunt oameni de calitate si loiali presedintelui, atata vreme cat presedintele afirma ca „va creste” acest partid si va veghea inclusiv la calitatea si selectia oamenilor admisi, merg pe mana lui. Si am rabdare
      **) Sa privesc critic un personaj ca EU, de exemplu, sa spun ce nu-mi place, e una. Sa demolez cu totul un om loial presedintelui si chiar un partid intreg, e alta. Problema nu e de „dublu standard” ci de masura

      PS Nu inteleg de ce diferentele de opinie, pe care fiecare avem dreptul sa ni le spunem si sustinem, dau nastere la tensiuni, ostilitati si antagonizari. Nu-i ok. Poate ar trebui sa ne gandim si la acest aspect. Cred ca il putem remedia. Impreuna… 🙂

  • Aici e vorba de trend
   Daca trendul este de la Mang si Marga la Szabo si IoanaHarvard e crescator iar daca trendul este de la Papahagi si Tomac la Anton si Udrea atunci trendul e descrescator

   • Prin insistenta ta de a ridica PSD Sus si a cobori PMP JOS te autentifici!
    Mereu si de la capat!
    Ai un fix! determinat ! PMP …ridiculizat,marginalizat,umilit,injosit….

    • @mark OK ! hai sa ii laudam. Da-ne tu material :
     Unde e Marian Preda ? de 3 luni.
     Unde e Tomac ? de o luna
     Unde i Neamtu ? de 2 luni Unde e MRU de 1 luna.
     Ce actiuni pregateste Elena Udrea in afara de maaarea manifestatie din 16 martie ? De ce au fixat manifestatia la peste 1 luna distanta ? Macar Lumi Williams o facea la o saptamana/doua.

 50. eugeni
  nu sti cine mi-e drag si cine nu.
  nici macar nu banuiesti.
  pot doar sa-ti confirm ca pe lista celor ce nu-mi plac sunt, in ordine aleatoare, ponta, oprea, basescu, antonescu, udrea, eba, alde becali, voiculescu, blaga, iliescu, nastase si inca vreo cativa zeci de infractori.
  de cine imi place…nu prea e cazul sa spun, pt ca fiind prea pretentios din fire, nu prea exista.
  a, tipul care a aparat romania in litigiul cu insula serpilor, scuze pt scleroza… si simona halep, desigur.
  asa ca , rogu-te, nu inventa…

  • Nu ma intereseaza cine iti este drag sau nu. Ma intereseaza argumentarea. Cand incepi ca a3 consider normal sa spun ce imi trece prin minte ca si asa nu conteaza acuratetea. Pot presupune, deci, ca te-ai extaziat la filmul cu Boc in vestiar. Nu trebuie sa aduc argumente….nu?
   PS. Aurescu

   • ms pt aurescu.
    super roman.
    dar daca nu te intereseaza pe cine simpatizez si pe cine nu, de ce faci afirmatia:

    PS Se pare ca EBA este mai activa in PE decat draga inimii tale norika, valeanca si oaia la un loc.

    sti tu mai bine ca mine ce imi place si ce nu?
    cat priveste pe aurescu, ar fi de mii de ori mai bun pt romania decat basescu , antonescu, ponta si toti pulifricii astia care sunt acum la butoane la un loc.
    in loc sa fac(em) reclama la toti anonimii astia ca neantu, mru, papahagi etc, mai bine saream cu gura pe aurescu sa ne reprezinte.
    asta e parerea mea.
    daca nu-ti place, tot asa.

 51. Calitatea sau perceptia votantilor poate fi influentata si de mesajele
  din „tribuna”.

  Demolam non-stop ceea ce pretindem ca vrem sa ajutam si sa sustinem si ridicam in slavi „loviturile de imagine” (foarte discutabile) ale adversarului.
  Subtil…

  • @mih e mai simplu decat crezi
   Ai nostri se balacaresc de 2 ani – incepand cu NR, FC , PMP, in procente de maxim 10% toti, si tot intirzie. iar cu PDL cu tot suntem 20 %

   Imi pare ca PSD cu noua fatza se misca mai bine iar Antonescu cu cererea ca parlamentarii PNL sa vina cu propuneri de legi de dreapta ceeace noi ne rugam de partidele noastre de 2 ani sa o faca …. se misca mai repede.
   …..
   L-ai vazut pe Neamtu, MRU, Tomac , MPreda in ultima saptamana ?
   Eu nu !
   Sa asteptam pana in decembrie cand Basescu se va elibera si va lua el problema ? Sau sa le mai strigam alor nostri inca odata
   mai treziti-va mameluuuuucilooooooooooooooooooooooor!
   ?
   Subtil ? Subversiv ?
   Ridicam in slavi ?
   nu ! e mai simplu:
   mameluciloooor ! voi mai faceti ceva pana in decembrie cand vine Basescu ?

 52. Ultima verificare (si ultimul coment scos din spam- al Ancai-Gabriela), la 11:20)
  Noapte buna, all!

 53. La zi:

  Mi mi se pare ca TB a facut bine ca a acceptat guvernul pontatrei. Pentru ca CCR ar fi votat pentru situatia prezenta si nu stiu zau care ar fi fost rezultatul. Asa, CCR v-a decide pentru viitor fara presiunea prezentului. Si psdistii din CCR se gandesc ca, potential, situatia poate fi inversa. (daca ponta, Doamne fereste, devine presedinte). TB, cred ca se gandeste la viitor si nu la o victorie(indoielnica) de etapa.

  • @eugeni
   Bineinteles, ca TB a facut bine, Fara el ne mananca inca cainii.
   Bineinteles ca acum 4 zile cand a spus PMP e partidul meu, se mai joaca si el prin nisip dar il iau eu in mana in decembrie, si ca importante sunt alegerile din 2016 a aratat ca evalueaza exact situatia, si ca mizeaza pe viitor.

   • asa e, poate ca ne mancau cainii
    dar chestia cu partidul meu pe care l-am creat…perfect constitutional…
    macar ailaltii nu se mai ascund: hoti, plagiatori, etc…

    • John,

     Nu vreau sa mai dezvolt subiectul. ,Nu ai dreptate. CCR s-a exprimat.

     Ah, sa nu uit. In 2012 a fost o lovitura de stat prin incalcarea constitutiei. CCR s-a exprimat si acolo. UE s-a exprimat si ea.

   • Aia a fost si impresia mea. 🙂 . Nu cred mizeaza prea mult pe europene.

 54. Unii, care se lauda cu studii peste Balta, ar fi trebuit sa auda si de proverbul americanesc: poti sa fii mare om de stiinta, dar si mare escroc; una n-o exclude pe cealalta.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s