Un proces istoric sau Traian Basescu culege ce a semanat

De aproape 10 ani Traian Basescu , impreuna cu cativa agronomi buni i-as numi pe Monica Macovei, Morar, Kovesi, Tulus dar si altii mai mult sau mai putin mai putin cunoscuti, dar de asemenea priceputi agronomi, a semanat germenii justitiei independente pe campia societatii romanesti. Nu au inflorit de la inceput prea usor, dar cu timpul, tinerele generatii de judecatori bine instruite, au inceput sa creasca si devina puternice. Cresterea increderii in justitie cunoaste, deja , un trend accelerat crescator. Nu m-ar mira sa se ajunga in curand la un nivel mai mare decat al increderii in Biserica. Sunt convins ca foarte curand , daca se continua asa, „justitia lui Basescu” o sa devina o lauda. Toate mesajele a3 , despre justitia aservita politic lui Basescu se pot intoarce impotriva lor .Sunt convins ca se va ajunge, daca se continua asa, ca defaimarile de tipul „justitia lui Basescu”, sa devena o lauda . Astfel a3 va face propaganda principiilor statului de drept in pofida intentiilor lor. Asta ar fi o crunta ironie a sortii. :).
De ce acest „laudatio” , insotit de optimism?. Pentru ca datorita unor procurori, si a altor oameni din justitie, de prima mana, justitia independenta a coborat in concretul cotidian din „turnul de fildes al politicii” Gandirea de tipul :”lasa sa ii aresteze ca toti sunt hoti, se cearta intre ei, nu avem noi treaba. cu politicienii” devine „Uite l-au luat pe nashu’ si ce tare era omu’, dar bine i-au facut ca mul rau a facut fotbalului) „. Toti suporterii de fotbal, si sunt multi, s-au simtit furati si erau frustrati. Poate nu o sa ii deranjeze, pe toti, cei 7 eurocenti (socoteli contabilicesti, acciza, complicat), dar la fotbal in mod cert s-au simtit inselati pentru ca il inteleg cu totii.
La nivelul oamenilor obisnuiti cred ca va fi de data asta un castig enorm de incredere, pentru ca se arata ca se poate. Este prima data dupa ’89 cand oamenii de diferite niveluri sociale, vad si s-ar putea sa inteleaga ce inseamna independenta justitiei. Condamnarea personajelor din fruntea fotbalului romanesc depaseste , cu mult, granitele unui proces obisnuit. Este unul din acele procese care pot deveni o cotitura in mentalul unei societati.

Ce semeni aceea culegi. si TB a stiut ce seamana si acum culege. Si are ce. Roadele unui scop pe care nu l-a pierdut din vedere. Roadele nerenuntarii la principiile statului de drept. Nu are decat de asteptat sa se parguiasca, inca un pic, roadele. Ce este cert este ca recolta e promitatoare, chiar si cu ce este pana acum.
Astazi vine Voiculescu la rand?.
PS.
1. Vad ca Cartianu este pornit rau spre „salvati Gica”. Eu nu cred ca ar fi bine. Sunt curios ce o sa zica TB si mai ales sa faca. Poate considera (principiul pedepsei fiind aplicat) o forma oarecare de „umanitate” care sa maguleasca pe cei multi. Cred ca va gasi compromisul necesar. (cred ca stie mai multe GP si le poate povesti pentru scurtarea pedepsei, nu stiu presupun si speculez)
2. Ca deobicei, o sa apar dupa patru pe blog. Daca apar ceva trimiteri nedorite la spam, considerati ca „cineva acolo sus v-a dat sansa sa rescrieti mesajul” asta in caz ca nu apare altcineva si il deblocheaza. 🙂
3. Am pus ieri o intrebare. Este Laura Stefan de dreapta? Daca da, de ce? (nu am spus ca nu este , am pus o intrebare nu dati cu barosul)

Tapalaga: http://www.hotnews.ro/stiri-opinii-16735848-ceva-culise-dintr-dosar-care-face-istorie.htm

Anunțuri

63 responses to “Un proces istoric sau Traian Basescu culege ce a semanat

 1. Expresia : „a cules ce a semanat” nu are , in realitate, conotatie negativa, desi este folosita ca atare. Ea denota o cauzalitate. Semeni grau inerent obtii grau. Semeni neghina nu obtii nimic. (ca sa nu mai vorbesc de importanta ingrijirii lanului ).
  Avand in vedere ca TB este si proaspat agricultor mi s-a parut potrivita zicala. 🙂

  • eugeni, servus! 🙂

   …sper să nu te superi pentru o măruntă corecție: noi începem să culegem ce a semănat TB, noi – oamenii obișnuiti, de buna credință, cu speranța revenirii la normalitate aici, în România pe care nu ne-a lăsat inima, luându-ne „larii și penati” s-o lăsăm pentru alte zări.
   …nici un reproș celor trei milioane de compatrioți cu care ne bucuram împreună de schimbare! 🙂

   • Rolul celor care au au plecat este mai important decat crezi. Cei care au stat in satul lor si nu au „iesit” au ramas, cel mai probabil, cu aceeasi mentalitate supus (statistic). Schimbarile de mentalitate au fost, cu siguranta, insuflate si de „capsunari”. Mai corect este sa spui : ” NOI aici in Romania culegem roadele semanatorilor care au avut mintea deschisa, initiativa, curaj, putere de intelegere, a acelora care au invatat ca „voda” nu poate face ce vrea si mai mult i se datoreaza respect. Altminteri, am fi ramas la fel ca inainte. Acesti oameni sunt cei care si-au asumat viitorul lor si al nostru, fara ei am fi evoluat mult mai greu, (daca)
    Basescu a fost afara de tanar. A interactionat cu institutiile acolo. Crezi ca a invatat despre independenta justititei la Isaccea, Tuzla sau Constanta? de la pescarii care nu au iesit din delta niciodata? Dragnea a invatat democratia din satele telormane, de la badea Ion , Vasile, etc si se comporta ca atare.
    Nu este un repros a celor trei milioane catre „talpa tarii” 🙂 .

 2. bfravo eugeni. Bine scris. Sa te auda Dzeu!
  Psiho vorbind, nu poti sa injuri si sa mascaresti procurorii [mai ales DNA] si sa nu trezesti o reactie adversa chiar la procurori.
  Idem judecatori.

 3. Eugeni,

  Chapeau!
  Excelent acest articol al tau. Reflecta corect o realitate importanta si pentru „azi” si pentru mult timp de acum inainte.
  Un proces vital, anevoios, de durata, caruia Basescu si cei care i-au fost si ii sunt alaturi, i-au daruit si-i daruiesc timp, efort, tenacitate si consecventa.
  Si da, roadele se vad deja, ceea ce e un mare castig pentru noi toti.

 4. Eugeni,

  Oamenii de dreapta despre care vorbeam intr-un comentariu de ieri, sunt PDA si Lazaroiu,/b> . Laura Stefan, pomenita in paranteza, este unul dintre comentatorii care le impartasesc opinia legata de competenta/incompetenta actualului ministru de finante. Nu stiu ce optiuni politic-doctrinare are LS. Dar stiu (si e de apreciat) ca si pt ea conteaza criteriul competentei reale (si nu cea „sugerata” de o diploma) independenta justitiei, separatia puterilor in stat si statul de drept, in general.

 5. Apropo de procesul zilei:

  „După 1.920 de zile de judecată, mogulul îşi joacă, începând de astăzi, ultima şansă în dosarul de corupţie. El mai are un proces: „Şantaj la Felix TV”.
  UPDATE 9.30 Unul dintre avocaţi intenţionează să ceară amânarea cazului. În 5 minute urmează să înceapă procesul.
  UPDATE 9.10 Dan Voiculescu nu s-a prezentat până la această oră la Curtea de Apel. În sala de judecată se află, în schimb, Gheorghe Mencinicopschi şi alţi doi complici. Primul citeşte din motivele de apel. Completul este format din judecătorii Stan Mustaţă şi Florică Duţă.(…)”

  http://www.evz.ro/detalii/stiri/ultima-instanta-voiculescu-intre-achitare-5-ani-sau-12-ani-1085797.html#ixzz2vGDAkZdi
  EVZ.ro

  • Amanare, o luna

   „UPDATE 9.50 Instanţa a decis să amâne procesul pentru data de 8 aprilie. Câţiva dintre complicii lui Voiculescu au cerut un nou termen pentru a-şi angaja alţi avocaţi.(…)
   Procurorul DNA Cristi Anghel (cel care a fost procuror de şedinţă şi în dosarul „Transferurilor din fobal”) a fost de acord cu termenul în vederea pregătirii apărării şi a cerut să se menţină delegaţiile avocaţilor din oficiu. Instanţa a precizat că acesta este singurul termen care se acordă în vederea pregătirii apărării şi a menţinut delegaţiile avocaţilor din oficiu.”
   (EvZ)

 6. avand in vedere ca dl. eugeni este astazi sef peste padure,
  mi-e teama cxa voi fi interzis cu urale…
  dar sa incerc totusi…
  cum am zis ieri, vina sau meritele cuiva sunt functie de unghiul din care privesti si de componentele sufletesti ale privitorului…
  ce nu-mi place e ca daca eu voi spune ca, dupa parerea mea, toti sunt vinovati, mai mult sau mai putin, din toata fauna politica, se va intelege ca sunt contra trendului acestui blog.
  ceea ce nu este corect.
  eu nu inteleg de ce nu a fost judecat iliescu. chiar nu pricep.
  sper ca va fi judecat si basescu.
  daca va fi dovedit da binefacator de patrie, sa ii facem statuie, daca nu… altceva.
  dar asta sa o faca o justitie corecta, nu sa se faca dupa dragostea sau ura unuia sau altuia.

  • @john. Faptul ca NU pricepi nu devine dogma pentru mine. Dosarul Iliescu se plimba intre parchetul civil si parchetul militar cf. cu decizii ale parlamentului (traiasca USL 2006 si USL 2013).
   Ca sa fie judecat Basescu ar trebui sa existe CAUZE [palavrele despre flota nu constituie dosar, iar dosarul Mihaileanu a primit de mult NUP asa ca nu exista].
   PS. Privind flota, 84 acuzati au fost DEMUUUUULT achitati, iar despre TB nu se poate scrie niciun cuvant [nici „bun” nici „rau” pana in 2015].
   Redeschiderea unui dosar pe Mihaileanu e lovita de prescriptie.
   SPer ca nu sustii pe aici palavrele lui SRS sau Sova sau LOZINCI pontiste!

  • jonule,

   ca să te bucuri de urale pentru interzicere, trebuie să fii citit, deci să apari in ecran, adică să nu fii interzis. …probă de vorbire de pomană sau cu iz de strâmbă prin gard!
   vina sau meritele de care faci vorbire se cheamă „subiective” și n-au valoare decât pentru emitent, la o bârfă, un pa’ar de vorbă sau ședință de lavaj cerebral…
   sloganul cu „toți sunt vinovati” e infantil și a facut parte din „pregătirea maselor” pentru acceptarea marilor abatoare destinate celor de altă părere, d’aia nici nu mai ține decât la o „ședință” de margine de șant.
   O dată cu intărirea statului de drept, perdeaua de fum cu „toți sunt vinovați” se subțiază până la destrămare, lăsând descoperiți adevărații mari vinovați, scoși din ceață, unul câte unul și adeveriți de argumente juridice, nu de simpatiile ori antipatiile unor sau altora.
   de ce n-a fost judecat iliescu?! de către cine, de juzii crescuți la Fane Babanu din Dealu’ Cotrocenilor, activi pe vremea lui?! E bună…
   speri ca va fi judecat Băsescu?! în mod cert, de istorie. Decât o statuie gen «cartofu’ piramidal», mai bine lasă-l doar ca nume într-o carte…
   Justiția, fără nici un alt epitet, este corectă prin definiție. Poate uneori să greșească fiindcă e făptuită de oameni, nu de zei.
   …d’aia nici nu este iubită, nici de cei care intră în „moara” ei, nici de cei care o consideră un serviciu normal, absolut necesar pentru stabilitatea societății, beneficiarii de fapt ai activității ei.
   Câți îi iubesc pe gunoieri?! Nimeni!
   Dar câți țipă atunci când gunoierii nu-și fac treaba?! Toți!
   …comparația e cam forțată, da’ pentru demonstrație să zicem că merge, având în vedere că ambii termeni in discuție se referă eliminarea „gunoaielor” 😀

   • Old,
    John isi face rolul.Precum chinezul si altii ca ei..Orice le-ai spune sau demonstra se fac ca nu pricep,o dau la intors si reiau ca si cind nu a primit explicatii..
    Oameni ca John nu sunt masochisti…mai rau…servesc contra cost…

    • @mark \
     E o eroare sa personalizezi, cred eu
     John – pune intrebarea, intrebarea este challanging iar raspunsul pe care noi il dam eventual nu il dam neaparat pentru el. Intrebarea putea sa o puna si Gica Hagi.
     Tu crezi ca de fiecare data cand eu iti raspund tie , incerc sa te conving pe tine ? Nu! O fac pentru anonimii care ne citesc si trag singuri concluzii.

    • mark, salut! 🙂

     cum zice Viq, până la rezultatul probei timpului, îl consider de bună credință, dar în nevoie de repere pentru orientare. Mai departe, VDM!

     • Oldhasu,
      In meseria mea am invatat ca nici o intrebare nu este gresita. Raspunsurile da, pot fi gresite, dar intrebarile niciodata.

     • markwilliams

      Servus,Old..
      A mai fost pe aici ….pina cind nu i s-a mai permis..
      Eu il stiu de pe blogul Nasului…
      Cind pune intrebarea de ce Traian Basescu nu este judecat …o pune pentru a mia oara….nu-i asa ca este” corecta”???
      Pentru ca cel putin de 20 de ori i s-a raspuns …si nu eronat..ci la obiect…
      Intr-un comentariu cu ipoteze ,dubii si intrebari”corecte” plaseaza pe undeva si sopirlita…
      Nici nu are nevoie de raspunsuri…

     • Tds,

      Dar intrebarile pot fi tendentioase … nu?

  • @john,
   daca zici ca presedintii ar trebui condamnati atunci ar trebui, sa fim condamnati la 1 an inchisoare si noi cei ce l-am votat pe Iliescu , Constantinescu, Basescu . Tu nu te simti vinovat ca ai contribuit la alegerea lui Iliescu, iar cand ai vazut ca e rau nu ai participat impreuna cu 70% din electori la destituirea lui ?
   Altminteri e complicat sa devii presedinte intr-o tara de prosti, care la sfarsitul mandatului te condamna ca asa li se nazare lor. Nu ti se pare ?

 7. Salutare, prieteni! Vestea bună este că T. Băsescu, împreună cu o mànă de colaboratori şi ajutor internaţional (UE,SUA), culeg ceea ce au semănat. Vestea rea e că ,,recolta” este ameninţată de blestemata lege a amnistiei şi graţierii, lege care stă ca o sabie a lui Damocles şi care-şi propune să compromită tot ce s-a realizat pànă-n prezent.Sper ca acest lucru să nu se producă!
  De apreciat la TB este şi faptul că a lăsat cu adevărat justiţia independentă. Si spun asta în condiţiile în care multă lume, hai să-i spunem o.k d.p.d.v al preferinţelor politice, se întreabă dacă nu cumva era mai bine să intervină pentru alde Vàntu, Patriciu, Voiculescu şi, în felul acesta, să beneficieze de o media mai puţin ostilă, dacă nu favorabilă, prin care să-si ducă mai bine planul la capăt, în special, legat de politicieni şi factori de decizie din administraţie? O concepţie total greşită, în cel mai pur stil dàmboviţean!
  Odată murdărit s-ar fi compromis în faţa celor îndreptăţiţi să efectueze actul de justiţie şi, foarte important, ar fi devenit şantajabil, inclusiv din partea celor cărora le-ar fi luat apărarea!
  Adresàndu-se propriului partid cu ,,fraţilor, la mine să nu veniţi, mergeţi în justiţie şi vă rezolvaţi problemele!” a transmis un mesaj clar acestora, înlăturànd oricare urmă de favorizare a unuia sau altuia, ceea ce ar fi condus la o serie de scindări şi nemulţumiri în partid pe motiv de parti pris.
  Teoria cu ,,justiţia lui Băsescu” vehiculată de sistemul ticăloşit şi televiziunile aservite acestuia, s-a dovedit că nu are nicio acoperire!
  ,,Tepele” au devenit realitate şi efectul lor se v-a reflecta şi în viaţa de zi cu zi a romànilor. Insă,… totul depinde de noi, romànii, dacă continuăm sau nu pe acest drum!

 8. vai, ce furtuna am starnit cu o chestie minuscula…
  v-am mai spus acum multe luni, eu il consider pe iliescu principalul vinovat pentru ca romania a luat-o la vale.
  daca nu ma credeti, e treaba domniilor voastre.
  nu eu sunt in masura sa spun daca si cat a fost vinovat, asta ar fi treaba justitiei…
  dar eu vad ca latura basista spune ca justitia e subjugata de iliesti, iliestii spun ca e subjugata de basesti…
  pai un om care nu are toate datele pe care cred ca old, de pilda, le are, ce sa mai inteleagqa?
  as vrea sa imi aratati si mie pe politicianul ala care s-a sacrificat pentru poporul asta.
  aratati-mi unu, macar.
  toti sunt bine mersi, mintind si razgandindu-se in fiecare zi dupa cum i se pare mai convenabil.
  credeti ca se gandeste la mine, la cinic sau la viq?
  eu tare ma indoiesc…
  si da, eu pot sa recunosc ca l-am votat pe iliescu in 2000, cum pot sa zic ca l-am votat (si inca cu draga inima) pe basescu in 2004…
  si? mi-e mai bine?
  romaniei ii e mai bine?
  dovada ca ne certam aiurea pe aici…
  si last, nu, nu ma consider vinovat ca i-am votat…
  ca nu au facut ce au promis… ar fi treaba lor sa spuna.

 9. last
  nu e greu sa fi presedinte intr-o tara de prosti.
  totul e sa vrei sa faci ceva pentru tara aia.
  dar daca te folosesti de faptul ca prostii sunt prosti ca sa iti fie bine… parca nu e bine.
  pai ai vazut tu vreun boss mare demnitar venind si spunand la tv: bai rumani, ia uitati de ce traiesc nemtzii bine si noi prost.
  ei au aia si aia, noi asta si asta.
  cum sa facem sa folosim ce avem ca sa traim si noi cat mai aproape ca ei?
  nu, eu am vazut doar acte secretizate, parandaraturi si vorbe shmecherite tocmai bune sa ia mintile prostimii..
  si daca nu poate sa faca ceva bun, de ce nu vine sa zica:
  bai oameni buni, eu nu pot/stiu/vreau sa fac asta ca nu renteaza, nu merita etc… asa ca puneti pe altul mai bun, eu ma duc sa sap porumbu ca n-a plouat si a crescut buruiana…
  aratra-mi unu care a facut asa si ii fac statueta.

  • oldule
   nu m-am referit striuct la basescu.
   m-am referit la toti.
   si la ilici, si la base si la tzapul, si la toti pri si ministrii de pana acum.
   eu sunt unul dintre cei care nu imi place actuala clasa politica, in intregul ei.
   nasol e ca nu stiu cum si ce sa pun in loc.

  • „nu e greu sa fi presedinte intr-o tara de prosti.”; si, dupa o replica din ultimul fanatiot, „dintre care tu esti primul”
   De unde nesimtirea de a afirma ca piratul ori ceilalti fosti presedinti au fost alesi intr-o tara de prosti?
   Daca te cunosti personalizea-te, dar nu generaliza.

   • era un raspuns dat lui last 12:14.
    nu am zis ca suntem, o tara de prosti.
    am zis ca nu e greu de condus o tara de prosti.
    ceea e altceva.
    si daca vrei, daca nu suntem o tara de prosti, de ce am votat asa de aiurea cu uslul?
    ori suntem numai functie de dorintele tale?
    nu generalizez.

    • nu, nu sintem, dar daca sti ca esti, ma retrag, scuze.

     • cine poate spune daca sunt sau suntem?
      eu, nu sunt in masura.
      tu?
      ma rog, daca oi fi un mic dumnezeu.
      si cand am gresit? cand l-am votat pe iliescu in 2000 sau pe basescu in 2004?

    • Induci in eroare, sau intentionezi..aici nu exista ce cauti…
     „daca nu suntem o tara de prosti, de ce am votat asa de aiurea cu uslul?”

     Cu USL-ul au votat 4,5 milioane dintr-o tara cu 18 milioane de alegatori..

     Iar faci egalizare???In stilul obisnuit??

     4,5 milioane de milogi ,lenesi ,spalati pe creier…un electorat fidelizat celor care ii arunca firimituri de la ospete…
     Daca faci parte dintre votanti te priveste..dar nu amesteca pleava cu saminta…

    • NU este o TZARA de prosti! ci numai 4,2 mil DIN 18 mil. care l-au adus pe Ponta la putere. Esti printre ei John? Daca da, spune-ne ca sa nu mai batem gura de pomana…
     Iar apropos de exemplele dorite, ce-ar fi sa ne citezi tu unul, indifrente de natie sau perioada istorica….. Daca nu exista, atunci iti doresti un extraterestru. Good luck si sa te vedem pandind pe la zona 51.

  • @john cred ca gresesti,
   E mult mai greu sa fi presedinte intr-o tara de prosti, decat intr-una de destepti, Prostii sunt imprevizibili si nu isi cunosc interesul.

   @victor L cu riscul sa te dezamagesc, da avem o tara plina de prosti. Cum poti caracteriza altfel electoratul intr-o majoritate confortabila ?
   Exemplu: Nu imi imaginam ca in decembrie 2012 dupa prima guvernare Ponta cand nu facusera nimic un an jumatate, totusi USL sa castige cu 70 %. Iar acum s-au despartit fiind incredintati ca avand o opozitie atat de slaba, si un electorat cum il stiu ei, pot invinge si separati, nu numai impreuna
   .

   • esti un Gica-contra.
    Vrei tu sa demonstrezi orice (si nu gresec cind cred ca esti geaman cu Theophyle in orgoliu).
    Cu riscul sa spui ca ma contrazic (adica chiar sintem o tara „de prosti”), intreb:
    dar cine o fi prostul? cel care s-a dus si a votat cu plagiatorul sau cel care s-a dus la picnic?
    Pen`ca nu ne aflam in situatia de acum doar din cauza celor ce au votat („prostii”), ci si din cauza desteptilor care nu s-au murdarit sa mearga la vot.
    Sintem in situatia de azi si din cauza aruncatorului de brichete in pereti.
    Daca spui ca si cei care au votat gruparea uslamista si cei care nu au mers la vot sint „prosti”, ok, eu nu fac parte dintre ei si sint multi ca mine; deci nu sintem „o tara de prosti”. Cu multi prosti, posibil 😉

    • Victore
     Sunt un Hopa Mitica, sau un Turnul Eiffel daca vrei tu, Oricum la Lugoj nu am fost si nu voi fi niciodata .
     Uita-te nene cati au votat usl in 2012 si cati se estimeaza ca vor vota acum. Ca aia care au votat au aruncat cu bricheta , au luat o galeata spaga, sau au fost la bere nu conteaza … toti sunt prosti ! Si ii includ pe cei ce zic ca soarele se invarte in jurul pamantului ,,,vreo 40%
     Ca tu nu esti prost, asta stiu, caci ai votat cu Basescu Dar exista pericolul sa te prostesti – la fel ca si mine – intro majoritate de prosti, iar la cimitir sa fii ingropat intre prosti,

 10. FIECARE CULEGEM CEEA CE SEMANAM!

  • Asta asa e…Avem rezultatul eforturilor pe care le facem, nothing more.
   Revenind la subiect, si eu cred ca Basescu chiar a lasat Justitia libera. Dar daca nu erau Macovei, Morar si Kovesi nu se ajungea aici. Eu chiar cred ca Doamna de Fier din Justitie a avut un rol esential (ideea cu DNA, ANI, parca de la ea a plecat)
   Nu numai ca Justitia a fost lasat libera dar au ajuns foarte sus citiva oameni profesionisti si curajosi care au dat verde ptr altii din sistem sa li se alature.
   Se spunea la TV de ex cum Cristian Anghel (parca..) si Doru Tulus au facut acest dosar cu mai marii fotbalului. Se pare ca dosarul e f bine facut. Nici judecatorii nu-si mai pot permite sa nu aplice legea.
   Sper doar sa se continue in aceeasi nota.

  • uneori e cu asupra de masura: semeni vint culegi furtuna 😉

   (Dar „semanatul” unui presedinte nu se rasfringe doar asupra sa, decit in viitoarele manuale de Istorie. Actiunile sale, acceptate si dorite de unii, combatute de altii, plus cei care nu participa, dar asteapta rezultate, actiunile sale sint culese de intreaga tara. Poti semana cu bune intentii, dar sa-ti iasa prost daca e seceta sau nu ai avut grija cum semeni; nu ajunge doar semanatul si te pui pe asteptat. Rezultatele de astazi ale Justitiei sint o combinare de factori in acelasi timp: un ministru al Justitiei pus pe treaba, un spate asigurat puternic, si un noroc de existenta unor procurori si judecatori care vor sa fie demni profesionisti.
   Eu unul, pentru ca piratul a condamnat atit de curajos in Parlament comunismul si a contribuit decisiv la Justitia de astazi, pot sa trec cu vederea si unele esecuri, stiind ca nu poti merge din victorie in victorie pina la victoria finala nici in comunism, dar in democratie.
   In plus, si „eu” trebuie sa inteleg ca un presedinte nu poate face doar ce vreau „eu”, caci mai sint si altii in jur.
   Par egzamplu, sint nemultumit de ultima actiune a dictatorului, aceea de a semna pentru ministri inainte de hotarirea CCR. Dar stiu ca nu sint atit de priceput ca Basescu si imi inghit orgoliul, nu ma reped sa spun ca sint mai destept decit piratul. Poate a gresit.)

  • Nimic mai fals @Alexa chestia asta cu FIECARE
   Noi culegem ce a semanat Basescu !
   Fara el, si fara structurile create de el nu aveam nimic deoarece partidele nu l-au ajutat, opinia publica nu prea mult. etc Am avut norocul ca datorita charismei personale a castigat alegerile prezidentiale la milimetru in fata unui puscariabil si a unui prostanak , In rest a facut totul singur, si in pofida tuturor,
   Pentru noi e mai potrivit : La barza chioara ii face Basescu cuib

   • Eu cred ca la nivelul perceptiei romanilor a existat o usoara schimbare in mentalitate suficienta cat sa nu refuze un atare obiectiv ceea ce dus la sustinerea lui TB(la limita) in pofida propagandei anti.

    • nu a fost nici o schimbare de mentalitate cred eu .
     1 Obiectivul, sa il vada la parnaie pe ala bogat si furacios si cu amante misto este prezent pentru tot romanul de sute de ani
     2 Sustinerea a fost ca naiba, daca acum vezi ce procente au Oprescu si Isarescu fata de Presedinte

 11. John,

  A trecut multa vreme decand nu ai mai scris pe aici. Se poate spune ca esti „nescris” si esti in sevraj. Inca sunt ingaduitor. 🙂 , pentru ca vad ca treci prin niste probleme existentialiste. Este greu pentru un fost simpatizant usl care a crezut in viitorul luminos descris de susnumitii, tocmai dupa ce au incalcat constitutia grav.
  TB a si-a asumat alaturi de Boc planul de austeritate uite un sacrificiu.
  Un om care s-a sacrificat? numai unul? . Daca ar fi „plecat capul” ca a3 sa nu il mai atace, toate ar fi fost frumoase, luminoase, linistite, lumea multumita nu ar mai fi fost atacat, EBA ar fi devenit cea mai tanara speranta, stea a politicii romanesti, o noua M. Thatcher, srs , ctp , chileacumilcheama ,gadea, badea ar fi fost consilierii lui ….lapte si miere. Ce viata, ……viata la care a renuntat si a continuat cu indarjire. Fara indoiala a facut si greseli. Dar a spune ca speri sa fie judecat, (ai, nai, vina pac la trebunal) este o greseala. Eu l-as judeca pe umilica, dar nu poti judeca pe cineva pentru ca este incompetent.

 12. La 17,30 interviu cu Traian Basescu ,la Pro tv..

 13. Salutare!
  Ati citit interviul cu MRU din Ziare.com?
  Pe mine doua chestii m-au frapat.
  Prima ar fi ca a evitat a mia oara sa dea un raspuns clar cu privire la presedintele Basescu,
  a doua, ca intentioneaza sa se inscrie pe lista FC la europarlamentare, desi nu vrea sa fie europarlamentar, ci sa candideze la prezidentiale, adica vrea doar ca numele lui sa traga lista dupa el, apoi sa se retraga.
  Incerc sa va aduc si linkul, desi netul meu merge ca melcul.

  • Luminita,
   Tu m-ai incurajat sa spun ce cred si iata ca o fac.
   Ce spui e corect dar de cite ori l-a sustinut Basescu pe MRU dupa caderea guvernului lui? Aproape niciodata. Oricum, nu explicit, sau mult prea putin.Politicianul cu cel mai mare potential de crestere a fost si a ramas o Doamna. De aici isteria politeia. Cel putin daca ar fi fost Macovei, mai intelegeam, mergeam poate la pierdere dar cu o persoana mai mult decit onorabila.
   Parerea mea e ca s-a gresit aici. Nu am spus-o pina acum dar retrospectiv cred ca a fost o greseala. MRU trebuia cred sustinut mai mult. Si spun asta numai in retrospect, vazind ca oamenii de la PMP nu sint deloc mai curati decit dei de la FC..
   Aici Basescu culege ce a semanat, vrem nu vrem. Deocamdata nu are un candidat. E posibil sa votam Antonescu ca sa scapam de Ponta..Sau poate ptr ca Basescu isi poate negocia functia de premier (daca intr-adevar asta vrea) cu Crin si Udrea, mai degraba decit cu MRU. Iar noi, probasistii ne vom inghesui sa-l votam pe Crin in detrimentul lui MRU. E o constatare amara, dar un scenariu de luat in seama. Si atunci vom culege ce a semanat Basescu.. O fi bine?

 14. „”””REporter:
  Daca Emil Boc ar fi presedinte, eu as putea fi premier, a spus presedintele Basescu. Eu va intreb: cu M.R. Ungureanu presedinte, Traian Basescu poate fi premier? E o speta prezidentiala, daca vreti.

  MRU: Evident, daca ar avea sustinerea unei majoritati. Doua lucruri nu voi putea accepta la desemnarea oricarui premier: sa nu stie care sunt limitele puterilor si competentelor sale si sa aiba probleme juridice.

  Reporter:
  Intra Traian Basescu in acest tipar, cunoasterea limitelor puterii constitutionale si lipsa problemelor penale?

  MRU: Nu stiu, nu m-am gandit inca.
  ……………………………………………………………………………………….

  Rep: Candidati la europalamentare pe lista FC?

  MRU: Este destul de posibil.

  Rep: Si daca intrati in PE?

  MRU: Daca eu voi intra, ar insemna ca FC ar trebui sa aiba 10 procente.

  Rep: Omul vede numele Mihai Razvan Ungureanu pe lista si pune stampila pentru ca il vrea in PE. Dar MRU nu vrea in Parlamentul European, de fapt?

  MRU: Nu poti sa fii si cu dorinta de a intra in PE si cu proiectul prezidential. Efortul pe care il voi face va fi acela de a explica de ce numele se afla pe lista. Acela de a asuma si valorifica lista din punct de vedere electoral. De a o gira si de a o ridica in atentia si preferintele cetatenilor.

  Rep: Ce-i spuneti omului, totusi? Pune stampila acolo, dar eu nu intentionez sa respect votul tau?

  MRU: Ii spun ca e o lista cu care il provoc, fara clienti politici, fara penali, pe care eu o girez.

  Rep: Puteti sa o girati si din afara listei.

  MRU: De aceea, ma mai si gandesc daca voi fi sau nu pe lista. Va fi o lista de oameni cu notorietate scazuta, dar foarte capabili, iar eu o voi gira inclusiv prin prezenta mea pe lista. Intentia mea e sa fiu presedintele Romaniei, iar votul dat acestei liste este si un vot premergator si semnificativ pentru alegerile prezidentiale.”

  http://www.ziare.com/mihai-razvan-ungureanu/forta-civica/m-r-ungureanu-romania-a-ajuns-guvernata-prin-intelegeri-verbale-si-pacte-de-coabitare-interviu-1286401

 15. @eugeni,
  semnalez un comentariu la moderare.

 16. @luminita, MRU e derutant si dupa parerea mea.
  Iar blogul lui 100% Politeia nu se dezminte – e si el stupefiant in laude la sef si in critici la adversari
  (de aia nu as vrea ca Copacul sa devina un fel de Politeia pt PMP)

  Babu zice:
  http://www.contributors.ro/editorial/seful-opozitiei/
  “Cît despre MRU, nu știu ce credeți dumneavoastră, dar eu am impresia că el însuși a reununțat să se mai profileze ca un lider politic major. Nu pot sub nici o formă pricepe apatia sa.”
  Desy:
  Babu – comentariul ar trebui sa se bazeze pe fapte. Ieri MRU a fost la Realitatea TV si TVR 1 la ore de varf, seara, alataieri a fost la B1 TV. In fiecare zi sunt articole si declaratii ale dansului in ziare. Are activitate in Senat, unde ia cuvantul. Participa la diverse congrese, intruniri ale PPE. MRU este cotat in dreapta ca lider major al politicii si in tara si in strainatate, unde romanii se uita cu speranta la dansul.
  Va rog verificati si pagina dansului:de FB
  si pagina organizatiei FC Diaspora pentru a vedea activitatea:

  Si sa amintim numai ca a fost primul si singurul care a alertat despre invazia din Crimeea si despre pericolul care vine spre granitele Romaniei dinspre Ucraina.

  Seful:
  Cotoi 🙂 a fost si a ramas un baietas nesemnificativ. Daca nu poti sa faci – dai cu pietre, exact asta face impreuna cu amicul sau, molusca Cristi Preda

  ziggy cand MRU condamna folosirea gazelor lacrimogene impotriva manifestatiilor de la bucuresti – cotoi , molusca , stapanii si aplaudacii lor erau ascunsi in sifoniere !

  Și ca o completare: MRU participă la emisuni la televiziunile locale ori de câte ori face excursii prin țară: Iași, Gorj etc. Poate că nu are aceeași vizibilitate ca președintele, primul ministru sau președinții camerelor Parlamentului, dar până la “apatie” e cale lungă. Poate că există așteptarea unui stil mai puțin diplomat, un stil mai “fotbalistic” (a.k.a. “dat la gioale”, “ba p-a mătii”), dar cum se zice mai sus “om de stat, nu simplu om politic”. Go go go, MRU!
  Asa este. In deplasarile din tara are in fiecare zi programate 3-4 interviuri la posturile locale de TV si in ziare, numai ca nu intotdeauna se pot prinde pe net. Oricum sunt reluate. Nu cred ca o sa-l vedem vreodata vorbind ca Gigi Becali. Sa ne aducem aminte de interviul luat de Gadea pe Antena 3 si lectia de gramatica si limba romana. 🙂

  Ma intrebam ieri ce a facut in ultima saptamana MRU, Neamtu, Tomac sau Marian Preda invizibili pt mine. Acum m-am linistit : MRU a fost peste tot si a facut de toate !!! 🙂 🙂
  Si sa nu uitam interviul cu Badea Asta va fi sapat in stanca ! 🙂

 17. „Intra Traian Basescu in acest tipar, cunoasterea limitelor puterii constitutionale si lipsa problemelor penale?
  MRU: Nu stiu, nu m-am gandit inca”

  Cand o sa se gandeasca?, sambata la 7:14 minute chiar inainte de a se barieri si se uita in oglnda?
  Daca critic acum pe MRU inseamna ca lovesc in dreapta si o sa isi dea seama „dusmanu’ ” ca MRU incearcand sa fie presedintele tuturor da un raspuns ridicol care il face sa piarda simpatizanti? 🙂

  • Ideea e ca fuge ca dracu de tamaie de votantii basisti, si-o fi gasit o nisa libera de unde sa scoata procente destule, cine stie…

   • Eu cred ca MRU incearca sa se prezinte ca un „presedinte al tuturor romanilor” si nu vrea sa ii antagonizeaze pe „nebasisti”. Teama ca sa nu fie asociat cu TB ii atenueaza mesajele si nu il face credibil.

 18. Iar sunt in asteptare cu un comentariu, m-a luat WP-ul la ochi. 😉

 19. Marea dezamagire in politica, pentru mine, este MRU. Nu vedeam pe altul dupa Basescu. De fapt, nici nu am altul in vizor, asta-i grozavia.
  Eu nu il critic, dar l-as vrea politician; nu este si va pierde.
  Inteligenta si „coloana vertebrala dreapta” nu merge la votantii plagiatorului. Si e multi, maica 😉 si nu sint toti prosti.
  Trebuie sa invete sa „coboare” si pina la „prosti”.
  (lume multa-nghesuiala, doamne, domni, copii de scoala – greu se posteaza azi 😉 )

 20. Iulian Urban
  Siiiii, DNA inscrie ! Premierul Ponta si Crin Antonescu implicati in dosarul de coruptie ASF!
  Stenogramele interceptarilor depuse la dosarul cauzei arestarii lui Dan Radu Rusanu demonstreaza ca Ponta si Antonescu sunt implicati in acest grav caz de coruptie, iar punerea lor sub urmarire penala oficiala pare o chestiune de saptamani [ ca sa intelegem mai bine forfota asta cu gratierea lui Popescu…]
  Practic, Laura Codruta Kovesi poate cere oricand inceperea urmaririi penale fata de Victor Ponta. Iar ulterior, presedintele Traian Basescu poate dispune suspendarea lui Ponta din functie, in baza articolului 109 din Constitutie.

  stenogramele din “Dosarul ASF”: “Vrea sa dea Ponta o ordonanta… Victor nu e de acord sa-i dea lui toata puterea…ca s-a vorbit cu Victor… Pentru ca asa vrea Ponta, probabil pe mana cu ceilalti!” Sunt mentionati mai multi lideri PNL, printre care si Crin Antonescu

 21. cre`ca merge greu platforma; nu mai reusesc sa postez 😛

 22. Continuare pe pagina noua, ca voua …… 🙂

 23. draga eugeni
  eu, ca simplu posesor de un singur vot
  (si p-ala daca vreau sa-l dau)
  vreau sa ma simt reprezentat de seful statului, atat in tara cat si in exterior.
  si vreau ca seful statului sa fie al tuturor, sa ne mangaie pe crestet sau sa ne dea la palma daca gresim, in dreapta masura.
  dar eu nu am vazut asta.
  chiar azi domnul nostru presedinte a facut campanie politica pentru un partid.
  partid facut chiar de el, asumat si recunoscut de el.
  iar asta o data ca nu e constitutional, a doua oara ca nu e echidisant din prisma mea de simplu cetatean, care vreau sa fiu corect informat cui sa dau votul.
  si nu vreau sa fiu mintit.
  si nu sunt in sevraj.
  nu consum nici droguri, nici macar cafea sau tigari.
  si nu am nici probleme existentialiste.
  dar pt ca nu (mai) imi place basescu inseamna ca sunt in sevraj???
  daca iti spun ca nu sunt nici macar simpatizant usl si tu tot nu faci diferenta intre a fi simpatizant si a avea o speranta in…pt ca au castigat alegerile si poate ca or face ceva si pt popor…problema nu e la mine, tinere.
  eu te vad baiat inteligent, ca toti brasovenii de altfel, dar e pacat ca dragostea sublima pt basescu sa te faca sa nu ii vezi greselile, sa le stergi daca sunt prea evidente sau sa ii urasti pe cei ce nu il iubesc asa cum o faci tu.
  in rest, toate bune la poalele tampei?
  zapada, ploaie ?

 24. Presedintele a semanat bine de tot .
  Dar de cules … tot ei ! Parerea mea . Paradox sau nu , toate meritele vor fi trecute in contul lor . Basescu se va duce peste ceva vreme . Bla bla-ul propagandistic al antenelor va suna ceva de genu’ : ”sub guvernarea ponta , justitia si-a facut datoria cu prisosinta ” .
  Curat Caragiale , monser !

  O seara frumoasa .

  • Laur, treaba interesanta ca nu are importanta cine culege rezultatele, atata vreme cat justitia este independenta. Daca „roadele ” sunt bune urmarea este insanatosirea vietii politice. Acesta este scopul. restul sunt mijloace.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s