Tot raul spre bine !

Zmeul se inalta impotriva vantului si CU vantul !

Imi pare rau ca il contrazic pe Hamilton, dar orginalul „Să nu-ţi fie frică de opoziţie. Aminteşte-ţi, un zmeu se înalţă împotriva vântului, nu împreună cu el” cred ca pune accentul eronat pe ideea de confruntare diminuand pana la anulare efectul simbiotic.
Zmeul se inalta impreuna cu vantul pentru simplul fapt ca in lipsa vantului nu se poate inalta nici daca-l tragi, nici daca-l impingi, nici daca …. il iei la suturi. Nu poate si pace !

Am mai spus cred, cu alte ocazii, ca una din cele mai mari pagube aduse Romaniei de haita USL, ca entitate politica in general, si de tandemul Ponta-Antonescu cu trogloditii membri ai guvernului, in particular, este coborarea stachetei morale si profesionale la un nivel atat de jos incat am putea concura la Soci la proba sariturii in adancime, cu sanse sa luam primul loc pe podiumul invers.
Dupa cumplitele lovituri asupra osaturii statului de drept in vara 2012, dupa teribilele hotii ale membrilor guvernului, dupa minciunile abracadabrante in care intregul lor proiect se scalda, orice formatiune politica/politician care sa se opuna lor nu are in fata cine stie ce provocare.
La asemenea dezastru, o alternativa rationala poate fi si o mana de politicieni care sa promita … un dezastru mai mititel.

Atunci cand premierul insusi si-a obtinut calificarile profesionale prin frauda dovedita public, accepti mai degraba ca alternativa un premier submediocru pe dreapta evaluare.
Atunci cand ministri succesivi numiti pana si la la conducerea Ministerului  Invatamantului dovedesc public ca-s niste agramati, e de preferat si un ministru prost ca noaptea dar care macar sa stie vorbi corect limba romana.
Atunci cand ministri fura cu miliardele, esti pregatit sa accepti si alternativa unora ce nu stiu numara din memorie pana la unu fara sa se poticneasca, dar care macar sa fure mai putin.
In doua vorbe, decat sa-ti taie tot bratul ai accepta in extremis sa-ti taie numai degetele. Asa cum am invatat inca de mici copii : „Degetul mareee… pleaca la plimbareeee !” 😀

Aceasta mocirla  USL, de-a dreptul cumplita pentru Romania actuala, a avut drept efect colateral firesc si scaderea standardelor calitative ale ofertei opozitiei la aceasta ciuma.
Speranta noastra ca aceasta alternativa la USL sa fie de calitate numa-numa ramane nerealista atata vreme cat dragii de ei, astia „ai nostri”,  STIU ca la o adica nu avem incotro !
Cand te vei afla in fata listei in cabina de vot, ce faci cu stampila ?
O pui pe Ponta sau pe Udrea ?
O pui pe Fenechiu sau pe Anton ?
Mai nou se sugereaza alternative de genul Ponta sau Antonescu la prezidentiale, pentru tremuranda-ti stampila !!!!
Ca incepi sa te gandesti la modul foarte serios daca nu e preferabil s-o-nghiti.

Facem si noi pe la pom ca si altii pe aiurea, joc cu strigaturi la adresa PMP/FC/..ETC.
Dar daca suntem destul de maturi vom intelege ca ei nu raspund la asta decat printr-o oferta un pic mai buna decat a adversarului !!!!
De ce s-ar opinti mai mult ????

Prin aceasta perspectiva salut ideea USL de a aduce in guvern persoane cu diplome pe bune !
De partea inamicului, e adevarat, dar macar respecta una din multele norme elementare intr-o societate cat de cat normala.
Salut si initiativele ce incearca sa atraga electoratul de dreapta catre USL.
Pacaleli penibil de stravezii in contextul apetentei lor pentru comunism, e adevarat, dar macar dau zmazgalitura teoretica mai acceptabila pentru o directie de dorit.

In fata acestor provocari „strasnica” opozitie, de la Tomac la MRU si retur trebuie sa se miste.
Aceasta constituie pentru ei o motivatie indiscutabil superioara in raport cu piuitul nostru de sub pomul laudat !
Drept pentru care eu as merge cu 7 sanse din 10 ca vor incepe sa se miste spre a pastra intre ei si oferta USL o distanta calitativa care sa merite votul.

Iar daca… DACA totusi se vor incadra in cele 3 procente si NU vor misca nici in contextul acestei ofensive a lui Ponta & Co, cu toata amaraciunea inseamna ca nu prea-l merita.

Asa ca sunt semne bune de primavara dupa parerea mea 😉

Un buchetel de branduse doamnelor si domnisoarelor si un weekend excelent tuturor !

Viq

53 responses to “Tot raul spre bine !

 1. Salut
  Corect 1: numai noi aveam harvardisti si numai noi ziceam ca reprezentam dreapta. Numai noi cuceream Bucurestiul.

  Pe ei nu ii interesa harvardul sau campioane unguroaice.
  Lor le ajungea Dragnea si Nicusor Constantinescu, Moldova si saracimea

  Corect 2: Asa e: Acum ei niveleaza acolo unde eram noi in avantaj in timp ce noi nu facem nimic acolo unde sunt ei in avantaj.

  Corect 3 : Sugerezi ca ” trebuie sa pastram intre noi si oferta USL o distanta calitativa care sa merite votul.”

  Ei aici e aici. Hai sa simulam un Think Tank cu urmatoarele obiective desprinse din articolul tau :
  1 Minuat ar fi daca am putea da exemple de ce ne poate diferentia de ei.
  2 Extraordinar ar fi daca elementele ce ne diferentiaza de ei pot fi percepute exact de electorat.
  3 Genial ar fi daca aceste elemente ar coincide cu agenda electoratului

  Asta pentru noi. Ei nu au nevoie. Ei le stiu singuri in principiu pe toate.

  • Ce zici de scaderea taxelor si impozitelor ??

   1. Ne diferentiaza clar de ei.
   2. Va fi perceput exact de electorat. De TOT electoratul 😉
   3. Coincide cu agenda respectivului. A oricarui person care plateste impozit.
   A nu se uita ca nu de mult a inceput si impozitarea pensiilor 😉

   si bonus
   4. Coincide cu agenda de dreapta !!!

   Dac-ar fi dupa mintea mea, as lansa o campanie larga pentru reducerea impozitelor aplicate tuturor categoriilor. Incepand cu enumerarea lor si cuantificarea sumelor si pana la ineficienta folosirii banilor de catre stat si delapidarea lor de catre potentatii zilei.

   E usor de inteles pentru oricine „… – Uitati-va pe fluturas ! Banii aia sunt banii vostri pe care statul vi-i ia !”
   … e usor de lovit cu subiectul in orice discutie, chiar in contradictoriu „- Dvs. cat platiti impozit lunar ???”
   E usor de contracarat orice atac la aceasta idee „… se fura valori URIASE din „averea statului”. ASTA este „averea statului” : banii nostri stransi prin impozite !”

   Sectorul de personi ce sufera cel mai mult de pe urma platirii taxelor va fi si cel mai vizat.

   Zic si eu 😉

 2. .Parerile mele 🙂
  3 .Aceste elemente Trebuie sa coincida cu agenda (constientia si inconstienta) a electoratului. Altminteri nu au rost. Nu sunt stricta urmare a unui sondaj de opinie.,

  2. Electoratul caruia te adresezi este diferit. Deci va percepe automat mesajele tale. Catch all este un „fals prieten”.

  1 . Exemplele, din pacate, vor duce la concluzia ca nu avem ,inca, un partid de dreapta, centru-dreapta clar definit. Si asta pentru ca avem putini oameni structural de dreapta. (TB este unul din ei, Poate Funeriu).

  Ca sa rezum,pe scurt cum vad eu problema, doctrinar, pe scurt:

  se da o societe compusa din saraci, clasa medie, bogati
  Toti ar dori sa o duca mai bine

  Stanga:
  Impartim averea celor mai bogati sa facem echitate. segment electoral tinta(procente majoritare): saraci, clasa medie-saraca.

  Dreapta:
  Va sprijinim, ajutam , educam sa deveniti bogati. segment electoral tinta : clasa medie -toata, bogatii si paradoxal , parte din saraci care aspira sa devina clasa medie.
  Degeaba incearca „dreapta” sa atraga asistatii sociali.Nu va reusi niciodata pentru ca acestia au incredere in „stanga” , incredere intarita de zeci de ani de „pomeni”.

  • Am invatat, empiric (la inceput), ca clientul nu stie intodeauna ce vrea. Si trebuie sa vii cu variante la care el nu s-a gandit dar le doreste „fara sa stie”. Daca am reusit sa ii fac o oferta atractiva, un portofoliu, care sa corespunda cererilor lui , l-am castigat pe viata.

  • Uff,,, @eugeni, vorbesti ca din manuale straine 🙂 de neaplicat aici:
   Stanga:
   Impartim averea celor mai bogati sa facem echitate. segment electoral tinta(procente majoritare): saraci, clasa medie-saraca
   .
   Daca stanga este PSD (caci critic atac sunt marginali iar CVT e palavra) ei sunt deja socialistii caviar, ei nu vor sa imparta averea celor bogati deoarece bogatii sunt chiar ei.
   Dreapta procedeaza mult mai inteligent daca le spune: Confiscam averile celor ce fura , masinile cu care fura, averile date la neamuri iar din acesti bani scadem impozitele voastre cu 0,3%
   Astfel discuta de o problema care pentru alegatorul mediu este in agenda pe primele 2 locuri, rezolvand si partea de justitie care pentru alegatorul mediu este pe locul 7 Ma exprim coerent ?
   2
   Degeaba atrage dreapta asistatii sociali ...
   Asistatii sociali sunt pensionarii in majoritate care sprijina si copiii si nepotii care sunt someri sau nu au perspective antreprenoriale. Trebuie sa intelegem ca asistatul pensionar nu este lacom asa de capul lui ci el sprijina si copii someri, sau de la oras .
   Pentru ca guvernele i-au sprijinit pe pensionari. ca pe o armata disciplinata

   Acum daca dreapta se adreseaza coerent copiilor si nepotilor care vor merge pe inteprindere privata in agricultura sau in orase acestia pot convinge si pensionarii sa voteze pe cine trebuie.
   cu mesajul : Mamaie .. voteaza si matale MAR caci de ajutat te ajut eu , pt ca MAR ma ajuta si pe mine

 3. @tds,

  Asa cum am spus ieri, o justie independenta, cred ca va obliga partidele sa aiba componente doctrinare mai puternice, mai apropiate de standard.

  Nu am considerat pensionarii ca asistati sociali. :). Nu ma intreba pe cine consider fiind mai degraba un termen generic.

  • Pensionarii ca asistati sociali sunt detasamentul major si disciplinat – de milioane de voturi
   Orbii cu carnet de conducere, revolutionarii si tiganii ce obtin alocatie si dupa ce a murit puradelul – sunt marginali ca numar de voturi.

   Justitia independenta are nevoie de partide care ii garanteaza asta. Nu se descurca singura.
   Daca dupa decembrie Ponta e presedinte, Oprescu prim ministru, puterea 60% opozitia 20% sef SRI Dragnea (care le da procurorilor marfa )sef SIE Mazare avocat al poporului Norica Nicolai, justitia de azi intra in cofa. Deci nu justitia trebuie sa ocroteasca partidele ci partidele noastre sa ocroteasca justitia cand TB nu va mai fi

 4. @eugeni
  Absolut gresit, milioane de afaceri dau faliment, si miliarde de dolari se pierd pentru aceasta fatal assumption a ta in care zici: Am invatat, empiric (la inceput), ca clientul nu stie intodeauna ce vrea.
  Clientul stie foarte bine si totdeauna ce vrea. Noi ca si comercianti sau politicieni ne imaginam in mod fals ce ii trebuie clientului si vrem sa ii bagam pe gat marfa ce credem noi ca il satisface.
  Ca sa intelegi ce vreau sa zic:
  Daca clientul intra in magazinul de skiuri si hanorace el stie de ce intra acolo. Nu trebuie sa ii ofer legume proaspete sau antigripale. Si invers cel ce intra la aprozar nu vrea apreschiuri. E grosier ce spun aici dar intelegi in linii mari, pt ca a fi mai exact devine deja dizertatie 🙂 si e mai complicat.

  OK, poti spune mai exact 1) ce ne diferentiaza de PSD, si 2 )este pe primul loc in agenta cetateanului si 3) noi putem oferi coerent ? Eu am dat un exemplu, ai si tu exemplu concret ? si…. mai putem aduce

  • M-am exprimat gresit. Clientul stie ce vrea, poate nu clar, dar de multe ori nu stie cum sa isi atinga obiectivul. Aici nu ma refer la batiste, schiuri sau altele.Am crezut ca am fost clar.

   Tu ai clienti care vor sa isi structureze, analizeze companiile cu un scop sau altul. Tu ii faci o analiza a scopurilor, mijloacelor iar rezultatul poate diferi de ceea ce a crezut el initial ca ar trebui sa faca. Tu o sa incerci sa le vinzi proiectul asa cum il vezi tu, pentru ca tu esti expertul, si nu cum au crezut ei ca trebuie sa il faca, nu? Daca demonstrezi ca esti onest, un bun analist care are rezultate este omul tau pe viata, plus recomandarile la altii care sunt mai importante decat orice pulicitate. La asta m-am referit.

   O doctrina este mai degraba echivalenta parerii unui expert in domeniu si nu unui vanzator care vrea sa iti vanda orice.

   • @eugeni e mai complicat. de explicat, aici
    O doctrina este un pachet palpabil aproape ca un calup de unt pe care il ofer in schimbul votului.
    Partidele sunt ca niste institute de cercetare , sustinute din bani publici , care merg la popor cu cate un proiect . Poporul accepta proiectul ,partidul castiga , oamenii lui au deja servici si bugete , partidul se apuca sa il implementeze pe banii poporului. E o marfa.
    Parerea unui expert este un rahat. Alegatorul nu vrea o parere ci un pachet de oferta care este doctrina + programul partidului. + oferta concreta facuta pensionarilor, pompierilor, judecatorilor, gospodinelor, aviatorilor, guvernelor straine.
    Hai ca nu mai scriu despre asta ca scriu degeaba, Pe principiu suntem de acord. Ne contrazicem in cateva detalii. Chiar ne pierdem vremea.

    • Absolut de acord. este vorba de un proiect complex si este vorba de un „package” care trebuie sa atraga. Stiu ca sunt detalii.
     Chestia cu expertul a fost o analogie care a provenit pe o alta analogie precedenta. (schiuri, vanzari produse concrete).
     Echivalarile in analogie ar fi: expertul ar fi acele institute de cercetare, magazinele ar fi partidele, vanzatorii ar fi activistii. Idealul ar fi ca vanzatorii sa creada in produse si toate filialele sa vanda aceleasi produse cu aceeasi convingere. Si de aici pana la francize mai este un pas 🙂

     NU cred ca ne pierdem vremea 🙂

     • Ba da , ne pierdem vremea atunci cand trecem la hiper detaliere in faza asta.
      Intr-o discutie pe blog sau in parc e cum am numara firele de par cu manusa de box. Uite si tu ca se enerveaza oamenii,,,,, am inceput sa luam minusuri.

  • Am recitit ce ai scris. Am fost , un pic neclar, dar:

   Eu nu am vorbit o clipa de „bagat clientului pe gat ceva ce nu ii place. Am impresia ca este o „deformatie” profesionala din cauza ca intalnesti multe cazuri de firme care gandesc in acest mod. Ca un politist care vede numai infractori in jur 🙂
   Acei semi-asistati , despre care vorbesti mai jos. Poate ar trebui incurajati sa isi dezvolte initiative private, schimbare de cariera , ceva, pentru ca vorba aceea: ” daca o sa continui sa faci ce ai facut pana acum o sa obtii aceleasi rezultate” . Le este teama de privat, nu au incredere in ei, au devenit comozi, se complac etc.
   Ca „dreapta”, cred ca trebuie sa ii convingi sa iasa din starea in care sunt pentru ca este in avantajul lor.

   • @eugeni
    Ce naiba insisti la mine ? 🙂
    Chiar nu ai rabdare sa vina @viq @mar @night sa iti explice ei ?
    Eu discut ca de o marfa pentru ca este o marfa. In plus eu nu stiu ce esti tu Popa ? frizer ? dentist ? vanzator de biblii ? moasa ? psiholog de animale ? Daca as avea timp – mi-ai spune ce pregatire ai tu si ti-as explica in limbajul tau pe meseria ta. – dar nu am timp. Ia ce am spus si cum am spus.
    Acum daca o diluezi pe pagini intregi, nu va mai intelege nimeni povestea. Las-o simpla.

 5. La Multi Ani !

  John Lennon – Woman

  Woman, I can hardly express
  My mixed emotions and my thoughtlessness
  After all, I’m forever in your debt
  And woman, I will try to express my inner feelings and thankfulness
  For showing me the meaning of success

  Woman, I know you understand the little child inside a man
  Please remember, my life is in your hands, and woman
  Hold me close to your heart, however distant don’t keep us apart …

 6. Mai exista un detasament ce nu prea e al nostru: semi asistati sociali care preseaza si ei , Adica lucratorii in domeniile in declin, sau in somaj continuu… cum sunt oltchimistiii, sau constructorii necalificati…vanzatorii de geam termopan, betonistii , profii universitari cercetatori falimentari, pe care vrea sa ii hraneasca Emil Boc din cei 30 milioane euro pt smart city Cluj. Aici exista o solutie, pregateam un articol, dar cand au sarit clujenii si patriotii ca il atac pe Bocutzul de dreapta m-am calmat. (Si cand @viq s-a aratat plictisit de noi cei ce scriem articole copiind wikipedia iar filtrul gandirii noastre are deficiente 🙂 ) Deci pt un partid de dreapta acesti semi asistati sociali sunt o problema. Eu arogantul @tds vad ca sunt primul din tara la acest falnic Copac care am ridicat aceasta problema.

 7. Gindesc ca o viziune extinsa asupra Puterii, a modului ei de guvernare,respectarii legislatiei,indeplinirii atributiilor poate aduce adevarul despre tot ce inseamna responsabilitate raportata cu politicile prezente.

  Altfel ,ne spalam pe maini in speranta ca scapam de microbi

  • @mark
   deci diferenta de care spunea @vic este in parerea ta :„responsabilitatea” !
   Noi suntem mai responsabili decat PSD,PPDD,UDMR, Deci votati-ne pe noi acum !
   Daca da, RESPONSABILITATEA 1) este elementul de diferentiere, 2_)daca poporul asta vrea in primul rand, si daca 3) ne poate percepe pe noi ca fiind singurii responsabili poti da detalii ?
   Daca am inteles gresit ca este „responsabilitatea” , atunci ce este ?

  • hahahahahha
   nostim
   la un spatiu probasist sa inregistrez puncte negative mai mult decit pozitive
   BEY
   BASISTILOR
   Mai existati
   sau sunteti cu masca de gaze pe nas??

 8. TB a aratat ca nu a gresit ca acceptat guvernul pontatrei. Scorul 8-1. Lui ponta i-a fost frica de un eventual rezultat negativ. TB a obtinut o explicitare a prorgramului guvernamental. TB , pasamite stia ca acesta putea fi rezultatul.
  Nu as dori sa joc poker cu TB. 🙂

 9. Bey credeam ca numai FC, Neamtu sau PMP sunt fraieri, dar vad ca si comerciantii la mine in cartier.
  Sunt 3 alimentari obisnuite si 3 aprozare la parterul blocului de langa mine. O alimentara a dat faliment si a plecat in decembrie. Au adus un ,,,MegaImage mai mic shop and go. Am fost la el acum . Are exact aceiasi marfa ca la celelalte doua alimentari sau aprozare. Nimic de diferentiere. Daca as avea timp as scrie o pagina de ce megaimage-ul asta greseste.
  Evident ca exista segmente ce nu sunt servite de alimentarele existente iar megaimage le neglijeaza si se repede pe aceleasi care sunt suprasaturate deja……… Mare dezamagire, Credeam ca doctorii in teologie sunt mai fraieri in gandire abstracta decat negustorii dar cred ca sunt deopotriva. 🙂

 10. 🙂

  Taxi – FLASH MOB – Karma, zenu’ și feng shuiu’

 11. Angela Tocila pe fb :

  „Despre ce-a urmat, mi-e greu sa vă relatez coerent deşi am notat totul. Mai era niţel şi se încăierau pesedist cu pesedist, penelist cu penelist, fan Arafat cu fan Arafat, fost militar cu fost militar, fost pepededist cu fost pepededist ş.a.m.d. S-au spus cuvinte grele, au zburat acuzaţiile ca avioanele lui Iovan, s-au redeschis răni vechi (câinii maidanezi, repartitoarele de caldură, vremile fericite ale lu’ nea Nicu si odioasei sale soţii, încălzirea globala, Obama versus Putin…), s-au proferat ameninţări. Noroc cu tanti Marioara care-a urlat, la un moment dat, de la trei : “Mai mergeţi dracului şi pe-acasa că pe Sinteza zice Ponta că criza a luat sfârşit!”. “Tot Ponta, saracu’” a exclamat tataie Puiu şi toţi s-au repezit pe scări în sus, să vază cu ochii lor minunea.”

  • Coana zoe,

   Nu il cunosc pe omul respectiv, dar este impresionanta determinarea cu care si-a urmarit scopul.
   „[in SUA] M-am dus la o agentie si am depus actele, mi-au zis sa ma duc acasa ca ma cheama ei. Eu stiam din Romania cum e asta, nu te mai cheama nimeni. M-am lipit de ghiseu si tot ziceam „work”. Ei ziceau sa ma duc acasa, eu nu ma miscam. Pana la urma m-au trimis la o spalatorie auto, primul job permanent.

   Dupa 2-3 luni, am ajuns in fabrica, sa fac meseria mea, am invatat engleza. Am muncit intr-o unitate de nemti vreo 7 ani, eram bine platit, a fost o perioada de formare. Apoi m-am casatorit si am decis ca trebuie sa mai fac un pas: am facut facultatea si in 1982 am devenit inginer mecanic. M-am angajat inginer intr-o fabrica de feronerie.

   Exista ceva in SUA care aici nu se practica: mobilitatea. Ca sa te dezvolti, sa progresezi, trebuie sa schimbi joburile. Daca ramai pe loc, te plafonezi. Asa ca dupa vreun an m-am mutat in alta parte, am ajuns inginer sef, dar dupa 5 ani iar am simtit nevoia altui pas. Atunci m-am gandit sa cumpar o fabrica. Cum insa? Am platit consultanti. Una e ce scrie in carti si cu totul altceva experienta reala, know-how. Asta se cumpara.”

   Acesta este tipul de personalitate care prea putin reprezentat in partidele noastre de dreapta. Este motivul pentru care carai 🙂 .

   • Baiat destept. A platit consultanti.
    Prostii nu au nevoie de consultanti, Ei le stiu pe toate

    btw . Nu e asta tipul care l-a primit in sua pe Neamtu, l-a omenit si a organizat un simpozion NR ?
    L-a platit si pe Neamtu . Asta plateste toate serviciile 🙂

   • Eugeni,
    Si mie mi-a placut interviul de asta l-am si dat..
    Mi-a placut si asta:
    „Sunt primele alegeri la care participam individual, dupa inscrierea ca partid. Daca trimitem in PE 2, maximum 3 europarlamentari, ar fi fantastic, noi suntem realisti. Si de acolo am avea o tribuna cu mult mai buna, pentru ca infruntam un blocaj mediatic total. Eu nu acuz ca el ar fi comandat. Dar suntem prea micuti si trebuie sa muncim pentru notorietate si credibilitate. E mult de munca.

    Nu trebuie sa ajung neaparat europarlamentar, nici nu voi deschide lista, importanta e contributia mea la acest partid. Pot candida si la parlamentare in 2016.”

    „E mult de munca”, deci, si „trebuie sa muncim ptr credibilitate si notorietate”.
    Eu pot sa spun doar atit: omul asta daca trimite un newsletter la comunitatea rom din Texas poate aduce o gramada de diasporeni. Ptr ca vine cu credibilitatea lui, oamenii nici nu se vor mai obosi sa vada cine e Neamtu, voteaza cu D-l Mioc care face lobby NR.

    Altfel, in SUA cel putin ca sa reusesti ai nevoie cred eu de determinare/ambitie si flexibilitate (sa fii in stare sa inveti de la altii, sa fii deschis si chiar sa cauti sugestii.). Altfel..”the sky is the limit..”.
    Si d-l Mioc asta ne spune. Cum vedeti, nu asteapta sa-l ajute Basescu, si nici sa se impiedice Ponta. Omul, care trebuie sa aiba totusi o anumita virsta, ne spune ca poate candida si in 2016…

  • Foarte interesanta povestea lui.
   Poate merita mai multa atentie 😉

 12. Civiq sti ceva de Varanul de vorbesti in parabole?
  ,,Zmeul se inalta impotriva vantului si CU vantul !” daca puneai ,,vantul” cu litera mare chiar acolo ma ducea mintea.
  O parafraza la titlu ar fi ca si unii se cam p*** inpotriva vantului si dupa cum se aude se cam si uda cu toate ca ei nu prea doresc sa fie uzi. 🙂

 13. Sara buna !

  Nu stiu ce cale vor alege ai nostri pentru diferentiere. Sau daca vor cauta o cale ori doar se vor mobiliza mai energic.
  Dar cred ca se vor misca.
  Pentru ca asa cum ziceam, TREBUIE sa se miste.
  Presupunand ca ofensiva lui Ponta nu ii aduce electorat nou, macar are potentialul de a incetini erodarea celui vechi. Ceea ce ii asigura inca o sustinere consistenta.

  • Acum ca stim ca Ponta va candida, cine i se va opune? Eu nu stiam mai nimic despre Johannis si am gasit interviul de mai jos acum vreo saptamina..
   Not too bad..Omul nu pleaca de la zero. Stiu ca e liberal, dar e nevoie si de voturile PNL. Apoi, „neamtul” ar putea cred sa scoata la vot o parte din nehotariti. Nu pare chiar lipsit de carisma. Cu sustinerea alor nostri ar putea reusi. Ce zici/ziceti??

   http://www.eugeniavoda.ro/ro/emisiuni/diverse/klaus-johannis

   • coana zoe,

    Johannis nu este preferatul meu. In 2012 (cand cu usleu’ taierile de posturi la buget) a spus ca nu este bine sa dai afara bugetari pentru ca atunci iti scad veniturile la buget.!!!. Iar pozitionarea lui politica in 2012 a fost cel putin indoielnica.
    Pentru europene ,eu ,aproape, m-am decis. (nu spun pe cine , deocamdata ). Asta nu inseamna ca nu o sa ma schimb.:)
    Pentru prezidentiale, mai astept sa vad lista scurta definitivata.

   • Nu stiu !
    versatil 😉

    Dar intre incertitudinea Johanis si certitudinea Ponta…..

   • Servus! L-am votat pe Iohannis o data. Mi-am pierdut increderea in el cand s-a dus la Grivco. Am auzit apoi si eu ca multi altii, lucruri nu prea bune despre el, nu stiu inca daca adevarate. Ramane inca in analiza mea, desi nu cred ca l-as mai vota. Mai am nevoie de niste garantii. Sa vedem cum va arata competitia mai incolo. Cine ma minte s-a ars!

    • Din punctul meu de vedere are o singura bila alba: ingrijeste vreo douazeci de pisici. Numai una sta insa in casa, Nu stiu ce inseamna asta :din punctul lui de vedere 🙂

 14. „….unul dintre candidații doriți de poporul român, nu de PSD, PC sau UNPR.
  Și aici lista e foarte scurtă: Mugur Isărescu, dacă va dori să candideze, Sorin Oprescu sau Călin Popescu-Tăriceanu. Și de la noi din partid, dacă mă uit bine, Mircea Geoană și cu mine suntem cei care putem candida cu șanse”

  • Nu stiu daca MI ar avea sanse. El a fost candidat si a pierdut (2000),

   Daca este vorba de un candidat bun , acela ar fi cineva care ar lua voturi din amandoua partile. Un Maior, un Cristian Diaconescu chiar si Aurescu.
   @ion spune ca zodiile „zice ” ca nu va fi un „escu”. Eu nu m-am avut cu „cetirile in stele” dar doamne fereste sa NU fie un „escu” si sa fie ponta.:).

 15. EUdrea pe fb:
  Și anul acesta voi sărbători Ziua Femeii prin muncă.
  Voi fi în Piatra Neamţ de la ora 11.00, alături de primarul Gheorghe Ştefan, care, astăzi, se va alătura Fundaţiei Mişcarea Populară. Iar de la ora 17.00 ajungem la Tulcea.
  Primarul pdl , Gheorghe Ştefan, [Pinalti] care, astăzi, se va alătura Fundaţiei Mişcarea Populară.

  No comment

  • Buna dimineata tuturor!
   Eugeni eu concluzionez:
   Partid nou pentru aceeasi oameni.
   In concluzie tanti Nuti poate sa munceasca cat o vrea ca eu nu o sa imi misc c*** sa imi fac rau cu mana mea.

   • Dorin,
    Nu este o solutie. Trebuie ales si asumat.
    Ca este PMP, PFC,PNR, PDL nu conteaza , dar , cred, ca trebuie ales cineva care respecta statul de drept, si a dovedit asta. Altminteri ramane usd / pnl care au dovedit contrariul.

    • Scuze,sunt satul sa tot aleg raul cel mai mic.
     Cum mama dracului cum incearca cineva sa faca o treaba buna cum trag si mustele ca la rahat.
     Ce sa votez alt partid cu aceeasi oameni?

 16. Tot binele , aproape rau (sau Totul este foarte bine , Doamna marchiza. subtitrare in engleza si franceza) 🙂

  Disclaimer: Asemanarile cu situatii din viata politica a Romaniei sunt pur intamplatoare si nu pot fi imputate autorului comentariului 🙂 pentru ca este tarziu si nu poate fi considerat in deplinatatea facultatilor mintale. 🙂

 17. Vad ca scrie ca nu poate sa „joace” pe blog aicia. meretzi pe iutub , caci merita

 18. Am uitat, neatza buna. 🙂

 19. 😀 Let’s Go Fly A Kite

 20. Un model de…alianta 🙄 😛

 21. And… pirate’s kite 😀

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s