Despre coruptie

*Într-o dimineaţă, stăpânitorul unei cetăţi fu trezit de nişte strigăte care se auzeau din piaţă:

– Hai la mere! Mere dulci cum n-aţi mai gustat ! Ridicându-se indispus din pat şi privind pe fereastră, văzu un târgoveţ ce vindea, într-adevăr, mere, înconjurat de o mulţime de muşterii. „Trebuie să fie tare bune merele alea”, îşi spuse mai-marele cetăţii şi, făcându-i-se poftă, îl chemă pe primul său sfetnic şi îi porunci:
– Ia cinci galbeni şi mergi în piaţă să cumperi mere de la târgoveţul acela.
Primul sfetnic îl chemă pe paharnic şi îi spuse:
– Uite patru galbeni, du-te şi cumpără mere.
Paharnicul se adresă, la rândul său, stolnicului:
– Poftim trei galbeni, de care să cumperi mere de la târgoveţul acela.
Stolnicul îl chemă pe primul străjer îi dădu doi galbeni şi îl trimise în piaţă. Acesta dădu un galben unui străjer din subordine, iar acela se duse la târgoveţ şi îi luă la rost:
– Hei, ce tot strigi aşa ? Ai tulburat somnul mai-marelui cetăţii, iar drept pedeapsă mi-a poruncit să-ţi confisc căruţa asta cu mere.
Zis şi făcut. Întors la şeful său, străjerul se lăudă:
– Am făcut un târg nemaipomenit ! Cu un galben am cumpărat o jumătate din căruţa cu mere a tărgoveţului !
Primul străjer merse la stolnic:
– M-am târguit şi, cu cei doi galbeni pe care mi i-ai dat am reuşit să cumpăr un sac cu mere !
Stolnicul – repede la paharnic:
– Cu trei galbeni am luat o tolbă întreagă cu mere !
Paharnicul dosi jumătate din cantitate şi apoi merse la primul sfetnic:
– Iată, cei patru galbeni mi-au ajuns doar pentru o jumătate de tolbă cu mere.
Iar primul sfetnic se înfăţişă dinaintea stăpînitorului cetăţii şi glăsui:
– Măria ta, iată, am îndeplinit porunca. Numai că de acei cinci galbeni n-am reuşit să târguiesc decât cinci mere.
Mai-marele cetăţii muşcă dintr-un măr şi cugetă: „Hmmm… Cinci mere pentru cinci galbeni… scump, foarte scump ! Şi, cu toate astea, târgoveţul acela avea o mulţime de cumpărători. Înseamnă că lumea o duce bine, are bani. Ia să măresc eu birurile !”

Iar merele erau asfaltari, privatizari, achizitii publice….
____________________________________________________
Ma intreb si eu ca omul ….
… oare coruptia de la varful ierarhiei sociale ar mai avea suflu daca nu ar exista intreaga structura „implementata” pe verticala, de la Primul Ministru pana la varul Costache al soferului de la autobaza ?
… oare furatul asta generalizat provoaca paguba in alta parte decat in averea care ar reveni pe drept acelorasi „beneficiari” dar conform unor reguli morale minime ?

In 2013 Romania s-a situat pe locul 69 din 177 de tari evaluate la perceptia nivelului coruptiei, inregistrand un scor de 43 de puncte, mai corupta decat in 2012 cu un punct, conform studiului Transparency International.

Viq

*Povestirea nu-mi apartine, am luat-o de pe un site ce nu indica alta sursa.

Anunțuri

309 responses to “Despre coruptie

 1. Viq, servus! 🙂

  Cred ca povestea adusă de tine aici, mustind de înțelepciune ca un măr din cele zemoase, dulci, este inspirată din ciclul „O mie și una de nopti” 😀
  …și se petrecea undeva, într-o țară depărtată, nu aci, pe meleaguri europene, civilizate!
  Din nefericire, mica povestioară dovedește că „boala” este veche de când lumea :mrgreen:

  • Tare ma tem ,Viq..ca inteleptul care a poposit simbata la Copac deschizind ochi si destupind minti ,nu a reusit sa dea jos si ochelarii de cal ai unora..(.De ce critici??)

  • Salut, Old !

   Toate-s vechi si noua toate…
   … ni se-ntampla ! 👿

   De buna sama ca e peste tot.
   Daca ai curiozitatea sa intri pe linkul catre studiul ala, ai sa vezi harta 😉
   Noi suntem nici prea-prea nici foarte-foarte.
   Numai ca e o problema, care e doua !!!!

   1. Spre deosebire de societatile-catastrofe unde coruptia e generalizata de nu mai sti care e societatea si care e coruptia, noi suntem in Europa !
   Iar aici e usor de observat ca zona excomunista e mai toata portocalie sugerand trecerea de la rosul purpuriu estic catre galbenul mai curatel.
   Nu suntem in Africa sau america Latina, si daca avem in vedere contextul, stam prost.

   2. A doua, care e mai ingrijoratoare, e ca trendul e prost. In loc sa ne ingalbenim, ne inrosim. Coruptia a crescut in 2013 fata de 2012.
   Are asta legatura cu orientarea pro-estica a guvernantilor din ultimii doi ani ?
   la prima vedere sunt lucruri diferite, dar la o analiza mai profunda, este foarte strans legata. E vorba de mentalitate/moralitate, care rezulta la randu-le din modul de functionare al societatii, generat si el de sistemul politic.

   Privind iar la general, as zice ca gradul de evolutie al societatii si nivelul coruptiei sunt marimi invers proportionale.

 2. Un exemplu plastic si usor de inteles pentru toata lumea..cum functioneaza si ce mecanism foloseste practica coruptiei.
  Romanul este atit de ingenios ,incit are solutii neconforme pentru orice.

  Conditia unilaterala este intrebarea:Mie ce imi iese??

  Pina la urma intuiesc ca procedeul este o strategie menita sa devieze nemultumirile si frustrarile, intr-o societate haotica si bulversata… sa le canalizeze spre acceptarea neconditionata a practicei de sus si pina jos.
  Implicarea tuturor in retea este una invizibila si nesanctionabila,ea avind aparenta de legalitate si o pretinsa dreptate sociala.

  Fara indoiala.sistemul este bolnav si singura solutie este reformularea,regindirea si primenirea clasei politice abuzive,incompetenta,dictatoriala si corupta
  Cum se poate aplica???Citi au ramas in afara retelei???
  Rezistenta la schimbare este data tocmai de practica coruptiei de sus si pina jos…Merge si asa….Noua nu ni se da nimic???

 3. Coruptia este boala veche (cum bine zice Old) si raspandita (nu doar in „tari departate” geografic, sau istoric). Nu cred ca se poate eradica. Dar poate fi tinuta sub control, astfel ca societatea sa functioneze sanatos/normal. Prin educatie si model socio-cultural (cere cel mai mult timp, dar da cele mai consistente si perene roade), justitie – sanctionarea coruptiei este indispensabila si are efectul cel mai rapid, model politic (aici, aducand subiectul la zi si in Romania, e necesar ca politicul, in primul rand sa nu obstructioneze justitia, ca prim pas…mai apoi, muuulte de facut).

 4. Sistemul coruptiei este implementat de sute de ani la noi aux portes de l’Orient, ou tout est pris à la légère.
  Sa (re)citim: Figurile Bizantine – Charles Diehl, Psihologia poporului roman de Dragotescu, mai nou Boia sau Djuvara si ne dam seama ca dregatoriile la noi sunt luate pentru inavutire

  Prin comparatie tinerii din nobilimea britanica in ultimele 300 de ani intrau in Parlament, pentru a servi tara, considerand asta o datorie a lor de nobili – in general fara ganduri de capatuiala. Vezi toata pleiada de la Pitt in secolul 18 pana la Churchill in secolul 20 (vezi (si ) Barbara Tuchman )

  Am avut si noi un crampei de astfel de tineri: pasoptistii , cei ce si-au eliberat proprii tigani, si cei ce au acceptat reforma agrara

  Nu putem avea pretentie de la politicienii nostri care au intrat in politica tocmai ca sa se ajunga. Daca te uiti la formatiunile de tineret ale partidelor si vorbesti cu ei vezi ca majoritatea sunt blagi,videni,berceni in devenire.

  • @last

   Pentru ca ai amintit de domnul Neagu Djuvara.

   Ce ar face Neagu Djuvara dacă ar fi președintele țării. Iata un fragment dintr-un interviu :

   Rep.: Dacă cineva v-ar cere la un moment dat sfatul, adică să fiți consilierul unui om politic care ar avea puterea să decidă în România, ce l-ați sfătui să facă? Care ar fi primele măsuri, nu atît de ordin economic, cît de ordin moral?

   „N.D.: Nu-mi place formula matale, că dacă aș fi întrebat, în calitate de consilier. Fiindcă eu, la vîrsta mea, n-aș accepta decît postul de președinte al republicii! Și atunci îți spun ce aș face dacă aș fi președintele României. Mai întîi, știu dinainte, dar nu spun, pe cine aș lua ca prim-ministru.”

   Rep.: Mi-o spuneți mie dup-aia, mai șoptit.

   „N.D.: Nu, n-o spun nici la sfîrșit, dar am pe cineva în cap. Pe acest prim-ministru l-aș ruga, în orice caz, să ia ca ministru al Justiției pe doamna Monica Macovei și unul dintre primele gesturi pe care trebuie să le facem este să dezlănțuim justiția. Prin măsuri energice, de scoatere la pensie a judecătorilor bătrîni. Apoi, să se înceapă procesul a ceea ce s-a întîmplat în decembrie ’89. Procesul lui Iliescu și al acoliților lui trebuie început, pentru ca românul să înțeleagă că începe să se facă dreptate și, în al doilea rînd, ca să scoatem din bîrlogul lor niște oameni care continuă să tragă sfori. Apoi, și în sensul ăsta ai putea să crezi că sînt de acord cu Băsescu, trebuie refăcută Constituția. Constituția de acum este făcută dinadins pentru a da libertate tuturor tertipurilor. Iar eu, cu toate că aș fi președinte…”

 5. Intresanta povestea dar niciunul de aici nu se intreaba de ce putoarea aceea de mai mare al cetatii nu s-a dus singur sa isi cumpere merele?

  • Cred ca e simplu
   Mai marele cetatii nu e obligatoriu un puturos, el are jobul lui si nu are timp sa se duca sa cumpere mere.
   Exista in tara aia o structura care sa se ocupe de asta. Problema este ca structura nu e adecvata, este corupta

   Tot asa poti spune ca de ce sa nu imi pun singur faianta pt ca mesterii sunt betivi si hoti,
   sau de ce nu imi infiintez eu un partid fara Anton, cum mi se spune cand indraznesc sa critic partidul meu de dreapta care imi promite marea si sarea iar apoi incepe sa o festeleasca.

   • Last dar cand intonezi sa pui faianta te interesezi si cat costa faianta si mana de lucru ca,de,nu cred ca iti place sa risipesti banii anyhow sau ii risipesti ca ,de,nu sunt ai tai si nu iti trebuie o noua bataie de cap.
    Am spus ,,puturos” si imi mentin afirmatia pentru ca a lua o decizie ca acest mai mare al cetatii mi se pare lipsa de responsabilitate.
    Mai trebuie coborat si in lumea celor ce fac valoarea in lumea mojicilor care trudesc pentru capatanile asa zise luminate cu condeiul in mana si fac ce a facut acel mai mare al cetatii.
    Asta daca acel mai mare vrea sa ramana in istorie ca un conducator iscusit daca nu lasa-l in treaba lui si sa nu se mire cand vanzatorii de mere sau altceva va pune mana pe furca.
    Istoria consemneaza cam multe evenimente de acest gen.

    • Singura vina a conducatorului este ca nu si-a controlat aparatul si nu ca nu umbla noaptea prin piete imbracat obisnuit ca Harun al Rasid, sau AI Cuza sa testeze pretul pepenilor.
     De aceea exista o organizatie, si o ierarhie.
     Conducatorul conduce si controleaza 5 persoane, fiecare din acei 5 controleaza alti 5 din subordine si tot asa. Povestea este o poveste. Imparatul este mult mai informat decat spune basmul nostru. Mai mult nu are rost sa detaliez

     • Hai sa vedem si partea cealata a problemei ala cu mere nu mai vine ca ii este frica de idiotul care i-a confiscat marfa oamenii daca vor mere vor pierde timp ca-sa le cumpere din alta parte sau se vor revolta ca pe boul acela de dregator.Idiotul acela de dregator se va duce personal la taran sa ii cumpere pe lucru de nimic marfa(impunandu-i pretul bagandu-l in sapa de lemn cu coada de cauciuc-vezi la ce avem acum) pe care o va vinde el in cetate la pretul stabilit de el si prostul cel mare care are in subordine cei cinci va ajunge la aceeasi concluzie ca va trebui marit impozitul ca oamenii au bani.
      Pestele de la cap se impute si de la coada se curata.

    • Revin si iti spun ca am furat-o si eu cand din lene nu am verificat daca ce am dispus sa se faca a fost facut corespunzator si am suportat critica .
     Pot spune ca din comoditate am mers pe incredere si cum slabesti un pic vigilenta cum o furi.Mea cupla mon cher!

 6. serios vorbind sunt destule cercetari care intaresc cele de mai sus. Exista chiar si spagi percepute la nivel „direct” care nu au fost vreodata cerute mai sus. Exista spagi care creaza fondurile cu care se mentine in functie „perceptorul de spagi”.
  De altfel, cand e arestat Pavalache pt. 10000 Euro suntem siguri ca-si pastra banii si nimic nu mergea mai sus?
  Bombo nu a perceput direct bani, iar Irina Jianu a primit -ca intermediar- chiar mai multi ani decat Nastase.
  PS. Notati ca stoparea „lantului de spagi” e chiar mai dificila decat asamblarea acestui lant.

 7. la ce am spus la 10.16 as continua cu:

  Rezistenta la Basescu in sanul PDL si rezistenta la noii veniti intelectuali adusi de ei a venit din partea activistului de baza al PDL, a carui origine si aspiratii nu se deosebeste prea mult de a activistilor de la celelalte partide din Romania.

  Ei sunt cei care au votat 50% cu Blaga,(o urasc pe MM si pe pasoptisti si l-au ignorat pe TB ) pentru ca Blaga e ca ei, iar Blaga le-a sugerat ca el stie sa ii duca in continuare la izvoarele de lapte si miere. (Ei au resimtit ruptura Blaga -TB, ar fi vrut sa ramana impreuna, dar la partaj au ales Blaga)

  De aceea cand Politeia pornise o campanie extrem de dura la Blaga si PDL (in timp ce MRU ce juca la 4 capete era prevenitor cu Blaga si ambiguu cu Basescu) in ideea ca se va desfiinta PDL iar FC isi va culege activistii de care avea nevoie, nu intelegeau ca PDL nu se desfiinteaza nu implodeaza ci doar de micsoreaza, se piperniceste , deoarece el se bazeaza pe activistii locali care au incredere in Blaga. Eram foarte sceptic in zilele alea cand infintau DA , asteptand cu o palnie congresul PDL

  Ce face PMP , noua politica in blugi, e alta poveste, si aducerea in Fundatie a liderilor/primari locali merge pe linia aducerii activistului local
  cu avantaje : cu infrastructura si experienta lui falcoasa cu tot,
  cu dezavantaje : cu limitarile, obtuzitatea, si lobby-ul pe care il vor face pentru satisfacerea propriilor doleante care sunt aceleasi din 1994 de cand au pornit-o la drum impreuna.

 8. Călin Pesedescu Traseianu, alt incoruptibil, a acceptat să devină al 2lea om în stat. Plagicariciul demonstrează că el nu vrea ruperea useleului, dându-i încă un şut în bot lui Kăkărău.
  Dacă mai pun şi de-o suspendare, Kălin va fi şi el (măcar) preşedinte interimar.

  Halal naţiune ! Bravos !

 9. Salut, all! Asta cu : alegeţi-ne pe noi că nu furăm sau furăm mai puţin, nu mai ţine! Aştept din partea partidelor ,,de dreapta” mecanisme viabile care să conducă la reducerea drastică a corupţiei. Cum ar fi:
  – consolidarea justiţiei, prin continuarea procesului început de TB şi asigurarea condiţiilor materiale şi umane necesare pentru atingerea scopului, inclusiv acela de prevenţie. Această prevedere figurează la toate aceste partide.
  – un cadru legislativ eficient cu privire la achiziţiile publice, care să conducă la cheltuirea eficientă şi eficace a banului public. Aici nu am în vedere preţul cel mai mic, ci, raportul preţ-calitate (este o vorbă: sunt prea sărac să mă îmbrac ieftin) şi , nu în ultimul rànd, oportunitatea achiziţiei publice.
  – o lege pe model occidental a finanţării partidelor politice. Sub masca ,,bani pentru partid” cea mai mare parte din aceşti bani iau calea buzunarelor unui grup restràns de şmecheri şi care, în cele mai multe cazuri, se regăsesc în diferite bànci sau off-shoruri din lume, neregăsidu-se, cel puţin, în economia acestei ţări.
  – aşa cum ne-a recomandat UE, este necesar punerea la punct a unui cod de conduită cuprinzătoare pentru oficialii aleşi care să asigure sancţiuni descurajatoare pentru practicile corupte. Codul demnitarilor publici.
  – renunţarea în Constituţie a prezumţiei de legalitate a averii. Astfel încàt, la fel ca în statele dezvoltate, cei bănuiţi de averi ilicite să răspundă în faţa fiscului. Prin aceasta s-ar reduce cheltuirea de resurse necesare dovedirii provenienţei ilicite a averii din partea statului , aria de acţiune s-ar extinde, şi ar căpăta un aspect ,,civil” să-i spunem aşa.
  Aceste reglementări sunt prezente în legislaţia ţărilor dezvoltate, de unde putem să ne inspirăm (cu bună credinţă!) sau să le copiem, totul e să existe voinţă politică!

  • Din ce spui cristian este si a fost fezabil ce urmeaza:

   Opozitia nu este la putere.
   Ce poate face ea prin reprezentantii in Parlament : MRU, Tomac, Udrea? : Sa lanseze propuneri legislative, in sistem de propuneri legate coerent de doctrina si manifest si nu disparate, in toate domeniile pe care le atingi.
   Si trebuiau sa o faca cei pomeniti de un an si 3 luni. Astfel incat noi alegatorii sa ne simtim cu totii indemnati sa sprijinim opozitia sa vina la putere si sa adopte/aplice legile.
   Nu au facut-o pt ca stau prost la focusarea pe alegatorii potentiali, si pt ca au alte prioritati acolo in parlament.
   Dar da, asta puteau si pot sa faca chiar nefiind la putere

   • Last
    Fii corect.
    CITEZ
    „Ce poate face ea prin reprezentantii in Parlament : MRU, Tomac, Udrea? : Sa lanseze propuneri legislative, in sistem de propuneri legate coerent de doctrina si manifest si nu disparate, in toate domeniile pe care le atingi.
    Si trebuiau sa o faca cei pomeniti de un an si 3 luni.”

    TOMAC exista acum un an si trei luni???De ce il introduci intr-o analiza
    acuzatoare??????????

    • @mark eu sunt corect.
     Nu am timp sa stau pe blogul asta de unde nu castig nimic daca nu sunt corect
     Tomac este DEPUTAT IN PARLAMENTUL ROMANIEI din decembrie 2012
     deci de 1 an si 3 luni.
     Scrie-mi pe mailul meu, iti dau telefonul meu si discutam 10 minute barbateste ca sa intelegi totul deoadata.

  • Florine,

   de acord cu tine.
   Poate mai putin cu ultima mentionare, prezumtia de dobandire ilegala a averii, unde am o parere usor diferita.
   Mai precis contrara.
   Dar toate celelalte, cu accent pe fermitatea justitiei, cred ca sunt binevenite.

  • florin. Mecanisme exista, doar citeste RICO act sau Directive europeana de aum cateva zile. Parlamentarii nu VOR sa o implementeze. In ce proportie? citeste compozitia de AZI a parlamentului.
   Iar mental, va trebui sa accepta ideea ca din urma e ff putin ce se poate face, iar faptasii nu mai au rezidenta fiscala in RO.
   Macar de am putea INCEPE sa inchidem robinetele de acum incolo. Dar sa fiu crystal clear: daca legea achizitiilor publice e FACUTA cu gauri, nici DNA nici bunica lui D.Morar nu pot face nimic.

 10. Am un comentariu „in asteptare”. Ce hibe are?

 11. Apropo de corupție ….

  Fost procuror general adjunct al României, condamnat la închisoare cu executare pentru corupție

  Gabriela Ghiță a primit doi ani de închisoare cu executare în dosarul examenelor fraudate. Procurorii Eugen Cojocaru şi Gheorghe Dumitru au fost condamnaţi la trei ani de închisoare cu executare, iar Gheorghe Cerbeanu, şi Sterian Guli au primit pedepse cuprinse între doi şi doi ani şi şase luni de închisoare cu executare.

  http://www.evz.ro/detalii/stiri/fost-procuror-general-adjunct-al-romaniei-condamnat-la-inchisoaer-cu-executare-1086258.html

 12. Cineva s-a sinucis, lăsând -oarecum- dispoziţia ca imediat după moartea lui să fie incinerat fără nici o ceremonie şi fără nici o publicitate. Cam la fel stă treaba şi cu … virgulă , corupţia . Porunca tăcerii şi a uitării. Această pornire distructivă se îndreaptă nu numai împotriva aspectului fizic, corporal, al eului, dar şi împotriva celorlalte aspecte ale personalităţii. Sub raportul psihologic putem fi de acord cu mitologia care face din somn fratele geamăn al morţii, întrucât somnul este o uitare voită a realităţii, o „reacţie de dezinteres”, o evadare din realitate. Dacă somnul este „o sinucidere psihologică”, temporară şi periodică, moartea este „somnul de veci”.

  Cu o situaţie, însă, nu ne putem împăca: cu ideea dispariţiei noastre sociale, cu fenomenul uitării. Chiar dacă ne-am împăca cu dispariţia oricărei urme de memorie individuală, numai uitarea socială echivalează cu moartea adevărată, definitivă. Inţelegem în felul acesta sinuciderile sociale. Să fii corupt/coruptibil , e tot un fel de sinucidere socială . Şi da , uneori îţi iese , alteori … alegi fulare scumpe pe post de … pocnitori ! Blazatul, recte pulimea , par exemple – de ce nu ? – omul care a renunţat la eul său social, adică la orice ambiţie şi activitate pe tărâmul social, este un sinucigaş care-şi conservă mulţumirile biologice, scăldând’o psihiologic numai spre dreptul de a-şi plânge dispariţia, precum şi plăcerea amară de a condamna ingratitudinea societăţii. Gropar şi judecător totodată! Şi curat ”caragialicesc” … să zic aşa …

  Cineva care doreşte ca, o dată cu transformarea sa în cenuşă, să prefacă în scrum toată memoria lui socială, aruncă implicit un protest împotriva destinului şi a nemuririi. Dar voinţa noastră cu greu poate exercita o înrâurire directă şi retroactivă asupra memoriei sociale. Inţeleg totuşi dorinţa oricărui prieten , dăăăăăă … de a fi înmormântat cu pompă, cu discursuri, cu flori multe, cu panegirice în ziare, cu epitaf duios pe piatra funerară şi cu numeroase parastase mai târziu. Este o încercare a personalităţii de a se imprima pentru ultima dată în conştiinţa socială. Dar e totuna cu a imprima un sigiliu pe suprafaţa apei curgătoare. Este prea puţin însă pentru nemurire!

  Persoanele care şi-au făurit eul social din reclamă , înţeleg s-o folosească şi pentru nemurire. Numai că, pe lângă repetiţie, reclama mai trăieşte şi din noutate. Să cedăm, deci, locul altora. Şi apoi memoria socială ar fi altfel prea încărcată. Legea ei, ca şi o memorie individuală, este uitarea.
  Nu este cuminte nici să-i grăbim procesul, nici să luptăm împotriva lui/ei.

  O zi frumoasă vă doresc !

  • „Cineva care doreşte ca, o dată cu transformarea sa în cenuşă, să prefacă în scrum toată memoria lui socială, aruncă implicit un protest împotriva destinului şi a nemuririi”

   Ce te faci cu definitia exacta a Destinului si a Nemuririi???
   Una este sa iti doresti..luna de pe cer.. si alta este implacabilul drum al destinului..cit despre Nemurire ..distanta este infinita fata de ce vrem sau ce suntem….

 13. „Haitele” de procurori basisti nu mai au nicio retinere:
  „Gabriela Ghita, fost procuror general adjunct al Romaniei, in prezent avocat, a fost condamnata luni de Inalta Curte de Casatie si Justitie la doi ani inchisoare cu executarea pedepsei, intr-un dosar privind fraudarea unui examen pentru numirea in functii de conducere a judecatorilor si procurorilor organizat in anul 2007.

  Decizia este definitiva. „

 14. iar din ciclul „uite cine vorbeste”:
  „Presedintele PNL Crin Antonescu a declarat luni, referindu-se la acceptul fostului coleg de partid Calin Popescu Tariceanu de a prelua sefia Senatului, ca „este probabil cea mai rusinoasa atitudine a unui fost presedinte al PNL”.” 😛

 15. si pen`ca la noi se desfasoara olimpiada „libertate pentru hoti”, exemplul unui neamt fleţ:
  „Uli Hoeness, presedintele clubului Bayern Munchen, a pledat vinovat in procesul care a inceput luni”.
  Cum sa pledezi vinovat? de neinteles 😉

 16. Va mai plictisesc putin:
  „Mircea Lucescu a comentat intr-un stil propriu hotararile din Dosarul Transferurilor, tehnicianul celor de la Sahtior nefiind de acord cu deciziile luate in urma cu cateva zile. „Au fost judecati de doua femei care habar nu au ce inseamna fotbalul”, a punctat antrenorul roman. ”
  Si un comentariu:
  ” Pe bune? (Luni, 10 martie 2014, 16:15)

  RazTaz [anonim]
  Asta e Mircea Lucescu care a facut accident taind calea unui tramvai si apoi incerca sa dea vina pe amaratul ala de vatman? Nici ala habar n-avea de fotbal, altfel oprea tramvaiul pe sine sa treaca Mertzanu’ lu’ nea Mircea intai.

  Dezgustator. Probabil i se trage de la prea mult stat intre mafiotii rusi din Donetzk. ”
  Voi stiti ce inseamna fotbalul?

 17. Victor L
  Chiar daca nu stim ce inseamna fotbalul
  Nu exista motivatie morala,legiferata ca ,in numele unui sport rege sa faci infractiuni!

  Chiar nu se intelege ca toti cei care in numele FOTBALULUI savirsesc infractiuni sunt DUSMANII acestui sport??

  Chiar sunteti orbi si surzi la JEGUL aruncat impotriva FOTBALULUI de catre toti cei care il folosesc pentru obtinerea unor foloase murdare,ilicite,imorale,infractionale???

  • @ markwilliams,
   chiar ma uluiesti cu lipsa ta (sper temporara) de umor.
   Postarile mele au fost in cheie ironica., ma minunam si eu de timpenia unora si ma trezii ca ma crezi pe mine timpit.
   Bravos natiune, numai de incrincenati sa nu ai parte.
   Nu ma dezamagi in continuare, mi-ar parea rau 😉
   NB,
   daca as lua in seama „minusurile”, cre`ca nu esti singurul lipsit de umor 😛

   • Victor L
    Nici o clipa nu te-am subestimat si chiar ti-am inteles ironia..
    M-am adresat tie extrapolind subiectul spre cei in cauza..
    Scuza-ma daca am fost gresit inteles..te apreciez la justa ta valoare fara sa fac joc de glezne…

 18. din acelasi ciclu, „uite cine vorbeste”:
  „Premierul Victor Ponta a declarat că nu este mulţumit de modul în care funcţionează sistemul de învăţământ din România”
  Trebuie generalizat plagiatul sa avem mai multi dottore 😉

 19. Bey,astia de dati cu minusuri pot sa va intreb si eu de ce Basescu se duce el insusi la cumparaturi?
  Cumva el nu are trepadusi sa ii trimita la cumparaturi?Are, dar vrea sa fie bine informat .
  Il putem numi mai mai marele cetatii?Eu zic ca da .

  • Dorian 65
   Gica Contra nu are Dumnezei…
   Pariez ca o multime de voturi negative nu se adreseaza temei,substantei …
   este o frustrare exprimata negativ direct la o persoana

   • hahahahaha.confirmare directa…cinci voturi contra
    Thanks ….

    • draga @mark
     Nu mai face referiri la voturile contra sau pentru. Poti pune in 20 minute 50 de voturi contra sau pentru.
     Si eu cand aveam 40 minusuri ziceam : moamaaa ce tare sunt ! E Pirpiliu si 20 de angajati in subsolul de la FC care dau minusuri la Copacul cel Falos
     Aiurea….. ajunge un frustrat/frustrata sa iti dea 50 minusuri/plusuri pe ora
     Bill ti-a spus-o acum o luna cum se face !

 20. Un taximetrist rezonabil.
  Vin de la dentist. Mi-a facut o extractie, am gura inclestata pana la ora 20
  Taximetristul ma ia . Ma exprim gutural si cu mainile. El e tacut. Nu tu fotbal, Gica Popescu, femei, nu tu Tariceanu Ponta Base (era transmisie politica la romania 1 )
  La sfarsit platesc. Taximetristul imi spune. Thank you Sir! Am invatat ceva.

  • PONTA
   „Sigur că mi-aş dori să fiu la un moment dat preşedinte, dar la sfârşitul anului mi-aş dori să fiu premier”, => de fapt, borfasul se vrea presedinte la Cotroceni si cit mai repede!!

   „sunt 49 la sută șanse” să intre în cursa pentru Palatul Cotroceni, =>
   traducere: sansele sint chiar mai mari de 49%, numai ca mai tine pe unii in sah cu teza asta

   „Dacă voi fi în turul doi cu Crin Antonescu, vă daţi seama cum s-ar uita Traian Băsescu la televizor la o asemenea finală? Numai gândul acesta și mă încântă”, => borfasul asta de ponta NU trebuie sa ajunga presedintele Ro sub nici o forma!!!!!
   individul asta vrea sa ajunga presedinte Ro doar din ambitie, deloc din dorinta de a face ceva pentru Ro…un borfas..

   dacă va ajunge președinte, nu va numi un premier de la PSD.
   zice ponta.
   adevarul va fi invers: va numi doar un premier pesedist! dar prin minciunile sale permanente inca mai atrage muste uslinoase

   2 minciuni intr-o singura propozitie:
   „Aş nominaliza un liberal”, a spus Ponta, adăugând că l-ar nominaliza inclusiv pe Crin Antonescu.

   vai, de tara in care licheaua ponta va ajunge presedinte!!
   asta da rahat cu ochi!!!

 21. Se ingroașă treaba si la noi….

  NEWS ALERT. Marş cu INCIDENTE al secuilor prin Târgu-Mureş. Peste 4.000 de manifestanţi

  Peste 4.000 de persoane care au participat la comemorarea secuilor martiri de la Târgu Mureş au pornit, luni seara, într-un marş neautorizat pe străzile din Târgu Mureş, unii dintre participanţi îmbrâncindu-se cu forţele de ordine.

  UPDATE. Mitingul s-a încheiat. Participanţii au adoptat, prin urale, un manifest prin care se solicită autonomia ţinutului secuiesc şi au decis să se deplaseze la Prefectura Mureş pentru a o depune.

  Pe parcursul deplasării către centrul oraşului, într-un marş neautorizat, unii participanţi – identificaţi ca aparţinând Organizaţiei 64 de Comitate – s-au îmbrâncit cu jandarmii, au aruncat cu petarde şi au scandat lozinci privind anularea Tratatului de la Trianon şi cu caracter xenofob.

  Citiţi mai mult: Peste 4.000 de manifestanţi secui au plecat într-un marş neutorizat prin Târgu Mureş; îmbrânceli cu jandarmii – Partide > EVZ.ro http://www.evz.ro/detalii/stiri/peste-4000-de-manifestanti-secui-au-plecat-intr-un-mars-neutorizat-prin-targu-mures-imbr-1086314.html#ixzz2vadUpY1N
  EVZ.ro

  • Nu se ingroase de loc.
   Daca am avea imaginatie i=am lasa o saptamana pe an pe secui sa considere ca tot Ardealul e la Ungaria, iar ei secuii primesc instructiuni de la Viena cum sa pazeasca frontiera Imperiului de hoardele de tigani romani sau de pecenegi. tatari, turci, goti, huni , avari, slavi, bulgari,
   Apoi 51 saptamani ei vor recolta cartofi si vor trimite impozite la Bucuresti sa ne fie noua bine . No ?

  • La acest comentariu au plasat minusuri 5 antiromani!
   o ticalosie mai afisata nici nu cred ca mai poate fi!

 22. secuii sa se duca la Viena sa comemoreze/protesteze; ei n-au aflat ca Armata Austiaca nu mai este de mult timp pe teritoriul Romaniei?.

 23. PONTA

  „Sigur că mi-aş dori să fiu la un moment dat preşedinte, dar la sfârşitul anului mi-aş dori să fiu premier”, => de fapt, borfasul se vrea presedinte la Cotroceni si cit mai repede!!

  „sunt 49 la sută șanse” să intre în cursa pentru Palatul Cotroceni, =>
  traducere: sansele sint chiar mai mari de 49%, numai ca mai tine pe unii in sah cu teza asta

  „Dacă voi fi în turul doi cu Crin Antonescu, vă daţi seama cum s-ar uita Traian Băsescu la televizor la o asemenea finală? Numai gândul acesta și mă încântă”, => borfasul asta de ponta NU trebuie sa ajunga presedintele Ro sub nici o forma!!!!!
  individul asta vrea sa ajunga presedinte Ro doar din ambitie, deloc din dorinta de a face ceva pentru Ro…un borfas..

  dacă va ajunge președinte, nu va numi un premier de la PSD.
  zice ponta.
  adevarul va fi invers: va numi doar un premier pesedist! dar prin minciunile sale permanente inca mai atrage muste uslinoase

  2 minciuni intr-o singura propozitie:
  „Aş nominaliza un liberal”, a spus Ponta, adăugând că l-ar nominaliza inclusiv pe Crin Antonescu.

  vai, de tara in care licheaua ponta va ajunge presedinte!!
  asta da rahat cu ochi!!!

 24. s-a blocat copacul?
  tot incerc sa bag un text

 25. despre Romania de azi
  coada de … posesori de pamant, la „financear”
  care 2 hectare, care 4 hectare, care trei si o litra, care 5…
  – cucoana, de ce ne-ai trimis instiintare?
  – pentru impozit restant
  – pai ce impozit?
  – pe pamantul lucrat. uite, ai de platit 4 milioane in plus
  – pai de ce trebuie platit in plus?
  – ai scos bani cu el, acum plateste
  – pai ce bani am scos, ca am pus lucerna pentru vaca si cal
  – nu stiu, trebuia sa o vinzi
  – pai si la vaca ce sa ii dau
  – auzi,bre, cat ai luat de la APIA anul asta?
  – 6 milioane
  – pai vezi, da 4 din ei, ca nu dai de la tine
  ………………………………………………………………………….
  asta raspuns bun, de premiat pentru excelenta functionara aia

 26. am pus un text de 3 ori, s-a evaporat in tomberonul copacului

  • putinica rabdare; sinteza copacului are ritmul ei 😛 pina la urma a aparut

  • WP a avut niște „draci de seară” de parcă i-ar fi comandat telepatic doamna mea care face urât când mă vede la butoane și ale trebi prin gospodărie stau «in coadă de așteptare»!
   Te-am găsit la spam (?!) alături de Viq…
   acu merg la nani că e târziu, noapte bună tuturor 😀

   • Pai ti-ai laudat si felicitat doamna de 8 martie, incit am crezut ca merita , adica ca te intelege si in slabiciunile tale. Daca nu are aceea intelegere superioara pe care o au femeile superioare, inteleg ca ai laudat-o pentru ca tu esti un barbat superior si lauzi aprioric . Si asta inteleg
    Orice ai raspunde inteleg totul 🙂

 27. Ponta se muta spre centru. Va ia fata domnilor de centru dreapta care aveti doctrine Catch all ! Ramane sa deveniti extrema dreapta (atentie extrema dreapta in europa e alimentate de kgb- fsb), legionari, Centrul il ocupa Ponta. Mameluuuuucilooooooor ! 🙂
  http://www.hotnews.ro/stiri-politic-16785053-muta-victor-ponta-psd-spre-centru.htm

 28. Presedintele lui Bayern Munchen, cercetat pentru evaziune fiscala de 3,2 mil euro a pledat VINOVAT.
  Ce este interesant, este prevederea din legea germana. Daca se achita, contra valoarea sumei ce reprezinta evaziunea plus o dobanda de 6%, adica (SASE LA SUTA), se inceteaza URMARIREA PENALA.

  pai, saracii n-au si iei un mircea lucescu, ca sa-i ia apararea….

 29. neata, clemy,
  very glad to see you somewhere…
  🙂

 30. Buna ziua,

  Revin doar cu un scurt comentariu, poate vede cine trebuie, daca cumva i-a scapat…

  Ponta ocupa centrul!
  Atentie, incearca sa depaseasca bazinul electoral traditional al PSD de maximum 40%!
  Impinge dreapta in zona balamuc-euroscepticism-dughinism!
  Aici 3 linkuri:
  http://www.hotnews.ro/stiri-politic-16785053-muta-victor-ponta-psd-spre-centru.htm
  http://www.obiectiv.info/ponta-o-viziune-diferita-asupra-puterii_34764.html
  http://www.obiectiv.info/planul-ponta-impartirea-puterii-in-mai-multe-tabere_34700.html

  Sa speram ca perechea de blugi va contracara strategia lui Ponta.

  • @bill, corect. Am dat si eu mai devreme unul din linkurile tale. Toti se misca sa repozitioneze in piata. – vezi ponta, kkarau.
   Numai noi suntem o altfel de politica, un altfel de partid noi suntem generatia: pinalti in levis, anton in wrangler.
   Imi lipsesc comentariile tale. Daca nu vei mai intra aici (desi e pacat) macar scrie-mi un email la lupushor1@yahoo.com sa iti trimit si tie ganduri politice, care aici l-ar umple pe @mark de urticarie si bube dulci.

   Jeans on , o piesa tonica , pentru inainte de 89 cu David Dundas

  • Sebastian Lazaroiu, pe fb:

   „Mi se face o scarba infinita cand ii vad pe liderii partidelor care, dupa un vot in Parlament pro-imunitatea mafiei, dau din umeri. Nu stiu cum a votat partidul meu, n-am fost acolo, noi de principiu nu obstructionam justitia… L-am auzit mai devreme pe Ponta, il aud acum pe Kelemen Hunor. Niste mafioti lasi care se ascund in spatele unei responsabilitati colective, facand astfel din institutia Parlamentului o cloaca penala.”

  • Din pacate, parlamentarii majoritari sunt cauza repetarii unor astfel de declaratii…Si tot din pacate, parlamentarii majoritari sunt complet „surzi”

   „Ambasada SUA, despre decizia Parlamentului în cazul Chiţoiu: Nimeni nu trebuie să fie mai presus de lege” (RL)

 31. Portret cu „papion”… fals:

  „Papion, costum, ton gros si grav pe fond de gaunosenie de idee, hobby adolescentin pentru motoare scumpe, intelect de vioiciune subliminala. Cultura si caracter: no comment. Lene de magnitudini epice. Incontinenta conjugala: simplu simptom benign al unei akrasii patologice. Mintea: cronic odihnita, cu ferestre inguste, in majoritatea timpului inchise. Sumar mobilata dar rapace, concentrata lent si obsesiv pe interesul propriu, definit in cei mai ingusti si lipsiti de imaginatie termeni. O lipsa de generozitate tangenta avaritiei pure si simple, depasita doar de o flexibilitate morala si principiala confundabila cu oportunismul cel mai rudimentar. (Asta cu morala si principiile e un fel de a zice, o figura de stil, un mod de a le baga in seama intr-un context in care nu conteaza si un mod de fi generos cu omul ca si cand flexibilitatea aia a sa ar avea ceva in jurul careia sa se manifeste. Passons!)”

  http://www.revista22.ro/calin-popescu-tariceanu-39108.html

 32. Apropo de dughinism…

  Exista si un euroscepticism de dreapta/conservator – cel care vede si critica existenta unei prea mari doze de stangism la nivel UE si de „centru dreapta”(liberal).

  „Euroscepticismul” pro-euroasia, cel de tip dughinist & Co extrema nationalista (fals considerata de „dreapta”), este cu totul si cu totul alta mancare de peste.

 33. Cat de „obiectiva” e sursa „obiectiv.ro”?
  Cam ca…@john-ul care postaceste pe aici din cand in cand…
  („Nicio realizare importantă nu poate fi asociată cu Băsescu, iar conflictul este cuvântul care-l caracterizează cel mai bine” – citat dintr-un articol de pe respectivul site)

  • Mda. Tipic. Sunt destul de (putin) surprins ca nu ati inteles un amanunt esential: obiectiv.info este templul venerarii lui Victor Ponta. Acolo putem vedea cam ce gandesc marii preoti (Sultanescu, Palada, Teodorescu, Ghita) ai acestui zeu de mucava si cam ce planuri au.
   Gata, chiar nu o sa mai postez pe aici vreodata. Chiar nu are rost.

  • „Tipic” ??? 🙄
   Cand nu cunosc nimic despre o sursa de informatii indicata prin link, obisnuiesc sa ma dumiresc in ce ape se scalda sursa respectiva, in cazul de fata „obiectiv.ro” (nu cel care a dat link-ul, evident!)
   Azi am procedat la fel. Am intrat pe „obiectiv.ro”, am constat ca „sursa” (= site-u-l respectiv = cei care scriu acolo) face propaganda anti-Basescu, pro-ponta etc. deci dpmv nu e ok, nu e de incredere.
   Deci m-am dumirit sau nu despre ce e cu „obiectiv.ro”? Eu zic ca da.

   In concluzie nu inteleg raspunsul atasat comentariului meu…

 34. ❗ ❗ ❗ Atentie la propaganda , manipulare ( sources included ).
  Un studiu de caz la zi: Kremlinul si criza din Ucraina.

  „Internetul si retelele sociale ofera mediul perfect pentru un astfel de razboi. Iar victimele suntem noi: utilizatorii expusi unui tip de arma care nu ne improasca cu gloante, ci cu semintele propagandei. O propaganda construita de Kremlin in jurul a patru teme mari care, repetate de un numar suficient de ori, vor deveni adevaruri incontestabile.” (Vlad Mixich / HotNews)

  • Cand o atentionare despre pericolul propagandei, manipularii primeste minusuri, ele nu pot veni decat de la postaci…cred 🙄 😛

   • Mih,
    Se apropie campania electorala..postacii amortiti au fost resuscitati..
    Evident ca este ,exista un grup care este organizat pentru penetrare ,pentru atac si instigare…pe doi ,cel putin ii putem nominaliza..chinezu si john,care sunt eliminati,dar participa cu voturi negative…

    Din experienta de pe alte site-uri si forumuri am constatat practica infiltrarii prin aderenta neutra la inceputuri,ca apa sfintita,,si in momentul in care se da ordinul ,incepe forfaiala…nu ii mai recunosti,pur si simplu…
    Intrusul a stat ,a examinat,si-a fixat victima si cind trece la atac este sustinut de toti ceilalti…pina cind tinta este scoasa din uz. din ring..
    Daca victima este mai sensibila si nu are construit sistemul de aparare cedeaza si pleaca..

    • Mark,

     Eu nu am prea multa experienta, dar cand oameni credibili dpmv (de ex. PDA) fac referiri exprese si atentioneaza asupra unui fenomen [propaganda-manipulare] cunoscut de altfel, dar intensificat intr-o perioada mai deosebita, mi se pare elementar sa iau atentionarile in serios. Si de ce nu, sa le repet. Cred ca este in beneficiul tuturor celor de buna credinta. Cu conditia sa nu interpreteze gresit, sau in functie de „simpatii/antipatii” (ca se mai intampla si asa).

 35. Mentionez ca ma astept sa scoateti comentariul din spam. Va doresc numai bine tuturor.

  • Un bat aruncat in balta de un nebun este pretios. Acelasi bat devine gunoi atunci cand este aruncat, exact in aceeasi balta, de un prost. Sau de mai multi. Pare anormal la prima vedere, dar asta doar pentru ca nu stim ca batul e o undita.

 36. „Fii atent pe cine calci când urci, că vei întâlni aceiaşi oameni la coborâre.” – Donal Trump

  … cochiloţilor în plină ascensiune. Pluşuleţ şi Kălin Anton, mai puneţi mâna şi citiţi din marii rechini contemporani. Aveţi ce învăţa.

 37. „Unitiexploatam” ? „Unitisalvam” ce zice???

  ” Victor Ponta s-a intalnit* astazi, la ora 11.30, cu omul de afaceri George Soros, informatie confirmata pentru HotNews.ro chiar de premier. Zilele acestea, George Soros s-a aflat in Romania. Oficial, scopul vizitei in Romania a fost sustinerea promovarii culturii romilor. Insa intalnirea cu premierul ar fi avut un alt scop: discutarea problemei Rosia Montana.” (HotNews)

  *)Intalnirea nu a figurat pe agenda oficiala a PM

  • Foarte influent Soros…
   S-au activat retelele din statele Uniunii Europene ,pentru obtinerea victoriei socialiste cu miros de perestroika…
   Romania este,de departe ,cea mai disponibila…Semnalul acestei disponibilitati au fost mitingistii Onegisti ai lui Soros… au intrat toti odata,organizati si disciplinati,au actionat la unison si au disparut toti odata .De fapt,ce mama naibii,vrea Soros asta cu aurul Romaniei???Il rezerva pentru autonomisti???
   orientarea de la Budapesta a politicii sfidatoare contra Uniunii Eurpene nu este straina de Soros!
   Social nationalismul SE INTOARCE!

 38. Traian Băsescu, declarații de presă la ora 19.30

 39. unde s-a aciuiat politetea de odinioara a copacului?
  oldH, nu ma asteptam de la tine la o asemenea reactie fata de @Bill.
  in loc sa-l chemi inapoi, ii mai tragi un sut.
  nu este fair ce ai facut…asa incetisor-incetisor se va usca copacul si ar fi trist…

  • skorpion, servus! 🙂

   un neamț serios ca tine a ajuns să fie „făcut” de fandoseala lui Bill?!
   Una-două, pleacă pt că nu sunt copăcenii de nivelul lui, pentru că îi intră comentariile la spam și nu sunt scoase la „pont”. Păi ce să zică Viq când își gasește comentariile lui tot p’acolo?
   Cu damfuri din astea s-a ținut Copacul în picioare?!
   hai să fim serioși, să stăm strâmb (dacă nu putem altfel) și să judecăm drept! Nu l-a dat nimeni afară pe Bill, se cere singur și nu se-ndură 😀

  • citez din articol:

   Proiectul Ponta pentru România este un regim autoritar, orientat spre Orient şi profund corupt şi, de aceea, opoziţia faţă de acest proiect reprezintă un act de responsabilitate civică pentru români.

 40. very – > very interesting:
  Guvernul polonez a decis marti sa scuteasca de impozit industria gazelor de sist pana in 2020, a anuntat primul ministru Donald Tusk,

  http://economie.hotnews.ro/stiri-energie-16795140-polonia-scuteste-impozit-extragerea-gaze-sist-pana-2020.htm

 41. Buna ziua!

  MAR a format o alianta cu Uniunea Democrata Romana
  Presedintele UDR este Florin Simion

  Habar n-am ce e UDR…
  Pt o minima informare am accesat paginile de fb (a UDR si a presedintelui UDR)
  Nu am gasit prea multe date, dar intre fotografiile d-lui Simion, una mi-a atras atentia:

  Text: „Florin Simion impreuna cu generalul Marcu Tudor si senatorul Dan Claudiu Tanasescu” (numele ultimilor doi sunt legate de PRM)

  O alta informatie: Florin Simion are legaturi cu filiale ale SCMD (sindicat condus de Mircea Dogaru)

  ” (…)La sedinte au participat ca invitati, vicepresedintii SCMD Nastase Constantin si Racasan Stefan, precum si dl. Florin Simion presedintele UDR (UNIUNEA DEMOCRATA ROMANA) si dl.prof. Mircea Cosea, vicepresedinte UDR.(…)In data de 11.02.2014, participantii din partea UDR si-au prezentat punctul de vedere privind implicarea acestui partid in actiunile SCMD, dar mai ales, propunerea ca membri SCMD care doresc sa adere la aceasta formatiune sa poata actiona pentru constituirea filialelor acestui partid
  A fost semnat PROTOCOLUL DE COLABORARE CU UNIUNEA DEMOCRATA ROMANA DE CATRE FILIALELE CARE AU FOST MANDATATE DE CATRE B.Op.(…)”

  http://scmdsector6.blogspot.ro/2014/02/consiliul-consultativ-al-filialelor-din.html

 42. Am un coment in asteptare.

  Incerc sa-l „desfac” in doua. Daca merge, comentariul initial poate fi dus la „gunoi”. Daca nu merge, scoteti-l pe primul si aruncati-le la gunoi pe urmatoarele. Multumesc!

  MAR a format o alianta cu Uniunea Democrata Romana
  Presedintele UDR este Florin Simion

  Habar n-am ce e UDR…
  Pt o minima informare am accesat paginile de fb (a UDR si a presedintelui UDR)
  Nu am gasit prea multe date, dar intre fotografiile d-lui Simion, una mi-a atras atentia:

  Text: “Florin Simion impreuna cu generalul Marcu Tudor si senatorul Dan Claudiu Tanasescu” (numele ultimilor doi sunt legate de PRM)

 43. (continuare)

  O alta informatie: Florin Simion are legaturi cu filiale ale SCMD (sindicat condus de Mircea Dogaru)

  ” (…)La sedinte au participat ca invitati, vicepresedintii SCMD Nastase Constantin si Racasan Stefan, precum si dl. Florin Simion presedintele UDR (UNIUNEA DEMOCRATA ROMANA) si dl.prof. Mircea Cosea, vicepresedinte UDR.(…)In data de 11.02.2014, participantii din partea UDR si-au prezentat punctul de vedere privind implicarea acestui partid in actiunile SCMD, dar mai ales, propunerea ca membri SCMD care doresc sa adere la aceasta formatiune sa poata actiona pentru constituirea filialelor acestui partid
  A fost semnat PROTOCOLUL DE COLABORARE CU UNIUNEA DEMOCRATA ROMANA DE CATRE FILIALELE CARE AU FOST MANDATATE DE CATRE B.Op.(…)”

  http://scmdsector6.blogspot.ro/2014/02/consiliul-consultativ-al-filialelor-din.html

 44. O alta informatie: Florin Simion are legaturi cu filiale ale SCMD (sindicat condus de Mircea Dogaru)

  ” (…)La sedinte au participat ca invitati, vicepresedintii SCMD Nastase Constantin si Racasan Stefan, precum si dl. Florin Simion presedintele UDR (UNIUNEA DEMOCRATA ROMANA) si dl.prof. Mircea Cosea, vicepresedinte UDR.(…)In data de 11.02.2014, participantii din partea UDR si-au prezentat punctul de vedere privind implicarea acestui partid in actiunile SCMD, dar mai ales, propunerea ca membri SCMD care doresc sa adere la aceasta formatiune sa poata actiona pentru constituirea filialelor acestui partid
  A fost semnat PROTOCOLUL DE COLABORARE CU UNIUNEA DEMOCRATA ROMANA DE CATRE FILIALELE CARE AU FOST MANDATATE DE CATRE B.Op.(…)”

 45. Modific rugamintea: scoateti doar a doua parte a comentariului (prima varianta, de la 13:46, cea care are si link). Multumesc!

 46. Va ofer spre cunoastere si reflectie

  STRATEGIA SCMD PENTRU ANUL 2014
  i n c r e d i b i l
  Un stat in stat? Sau un complot in faza de germen??
  http://sindicatulcmd.blogspot.ro/

  • Mark,

   no, nicidecum!
   …medicamente!!! 🙂

   Ia un pic la rând blogspot-ul ăla și vezi cine dansează p’acolo 😉
   …halatu’!

   • Oldule,
    Stiu cui apartine
    Dar,mai stiu si de un protocol abject,antistatal si infractional semnat intre aceasta asociatie si Putere..in numele carui a provocat miscari de strada,atac la Televiziune si participare asumata la JOS BASESCUU!

 47. Mesaj pe fb de la Lumi Williams:

 48. @ markwilliams,
  nu cred ca merita efortul 😉 cel putin din partea mea Mos Teaca a fost un motiv de mare distractie in tinerete.

 49. din ciclul „pre multi am sa popesc si io”:
  „Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, miercuri, ca in situatia in care liberalii vor inregistra un scor sub 20% la alegerile europarlamentare isi va prezenta demisia din functie, dar nu inainte de a-i schimba „si pe altii”.”

 50. Traian Basescu, declaratie de presa 18:30

  • De ce il intrebi pe tov VVP?
   Nu sti raspunsul?
   Raspunsul este: in cotor. 🙂 🙂

   • Sa credem că există o corelație între radicalizarea maghiarilor din Transilvania și mișcările Rusiei de revizuire teritorială în Ucraina? Ce ar trebui să faca statul român în această situație? Ce sens are prezența UDMR-ului la guvernare în aceste condiții?

    • De cine-i reprezentat statul acum?
     De axa Budapesta-Moscova cred ca ai auzit.
     Putin joaca la doua capete si are terenul pregatit din timp.Europa tace cam de multisor pentru ca este dependenta de gazul rusesc.
     Nu vreau sa ma gandesc ca suntem iara pe o masa de macelarie!
     Treaba este ce face dreapta romaneasca?
     TREBUIE sa castige alegerile prezidentiale ca-sa balanseze stanga pupicurist ruseasca daca nu vrem sa fim sacrificati din nou.

 51. calmi, domnilor.
  Sintem o tara membra NATO.
  A spus-o si Piratul: Romania nu este in pericol (iminent), ci doar pe termen lung precedentele Georgia si Crimeea se pot propaga si in Transnistiria-Moldova.
  Despre unguri si fatarnicia ungurilor nostri:
  „Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, consideră că Parlamentul nu poate interzice în mod colectiv prezenţa membrilor Jobbik în România, aşa cum a propus preşedintele Traian Băsescu, dar că unor persoane „identificate” din partid li se poate interzice accesul în ţară, transmite corespondentul MEDIAFAX.”
  Desigur, Parlamentul (si nimeni de fapt) nu poate interzice prezenta, pe teritoriul Romaniei, a unor grupuri de membri Jobbik, dar poate foarte usor si legal interzice activitatile lor pe teritoriul Romaniei.
  Despre activitatile lor este vorba.
  Fatarnicul de Kelemen hunul ne crede prosti.
  Mai ales ca Garda Maghiara este ilegala chiar in Ungaria 😉
  Acum, ca Piratul a propus ceva, dobitocii din Parlament si de la guvern o s-o llălăie că li s-a luat caimacul initiativei si nu stiu cum s-o rezolve cu aliatul de la „udemereu”

  • O sa-i coste alianta asta ceva procente…

  • Victor L
   Viata-i ca un joc de sah mai sacrifici cateceva daca vrei sa castigi acum depinde cine sacrifica.
   Umbla prin sufletul tau si gaseste sentimentul pe care l-ai avut daca ai avut un vecin cu un copil galagios si derbedeu.
   Copilul acela este Romania.


 52. Miting împotriva scumpirilor – Ponta te arde cu pompa!

  Pe 15 martie, ieşi în stradă alături de Mişcarea Populară ca să oprim creşterea preţurilor! Acciza suplimentară de 7 eurocenţi pe litrul de combustibil, pe care Guvernul Ponta vrea s-o introducă de la 1 aprilie, va scumpi preţurile tuturor produselor şi serviciilor.

  Cu 7 eurocenţi în plus pe litrul de benzină sau motorină, România va avea unul din cele mai mari preţuri la combustibil din UE!

  Acciza lui Ponta îi arde pe toţi românii, nu doar pe şoferi. Efectul scumpirii benzinei şi a motorinei va fi creşterea tuturor preţurilor: vei plăti mai mult pentru mâncare, transport, energie.

  Acciza lui Ponta va scoate din buzunarul fiecărui român peste 400 de lei numai în 2014.
  Banii vor ajunge la baronii partidelor de la guvernare şi le vor finanţa campania electorală. În timp ce ţie îţi goleşte portofelul, Victor Ponta le face plinul de campanie baronilor locali!

  Partidul Mişcarea Populară strânge semnături de la cetăţenii care se opun introducerii accizei. Pe 15 martie, te aşteptăm la mitingul împotriva accizei, ca să ne facem vocea auzită. Vino la miting să spui NU accizei, vino să-l taxezi şi tu pe Victor Ponta!
  Împreună putem opri robinetul scumpirilor!

  Sâmbătă, 15 martie, ora 12.00, Piaţa George Enescu din Bucureşti (în faţa Ateneului)

  • Foarte bun teaserul si explicatia !
   Este o campanie nascuta si generata de Traian Basescu.
   Cei ce au scris textul l-au stenografiat pe Presedinte.
   Mai prost este ca portdrapelul Elena U cea care apare in fata, (aproape patologic) in clipul de pe youtube nu e cea mai credibila persoana. pentru o parte din potentialii participanti. (Mai bine apareau un tanar, un sofer, o gospodina ) Dar atunci ieseau si de la alte partide, ori baietii vor acum doar sa testeze potentialul partidului, dupa ce Bleaga a scos 10.000. Vom iesi si vom vedea.

 53. O postare pe hotnews cu privire la meetingul anuntat mai sus. Nu e singura, dar cred ca e reprezentativa ptr felul cum gindesc multi.

  „nu pot suporta ideea ca aceasta cocoana sa se catere in varful nemultumirii celor afectati cu adevarat de scumpirea carburantilor.
  Participarea la acest miting cu parfum de Dior nu ar face decat sa creeze o falsa legitimitate politica unui personaj profund nociv care duce in putreziciune orice atinge. Nu comentez orbirea lui Basescu in promovarea Udrei, e o chestiune personala dupa parerea mea, dar firava miscare politica PMP (o fi buna, o fi rea, dar poate fi altceva) s-a impiedicat inainte sa invete sa mearga prin pozitionarea sinistrului personaj in postura de lider.
  Desigur ca nu voi participa la miting, pentru ca nu te vad aplaudand si scandand insufletit de vorbele Elenei Udrea. La fel cum cred ca in aceasta formula, mitingul va fi un fiasco total, cu toate autocarele trimise de Pinalti de la Piatra Neamt.”

  Am citit si eu articolul lui Cimpeanu semnalat mai sus: „Nu lasati Romania pe mina lui Ponta”. „Dreapta ” noastra tocmai asta face. Ne obliga sa stam acasa. Tocmai l-am ascultat pe Paleologu, ingrijorat de lista PMP ptr europarlamentare. Parerea mea e ca Antonii isi vor face loc pe lista respectiva. Revin la ideea ca Papahagi a fost indepartat ca fiind unul dintre putinii cu coloana vertebrala de acolo. Sper sa ma insel. Dar nu cred. Tot ce am reusit cu postarile pe bloguri e sa prevenim organizarea alegerilor din martie in care Udrea urma sa preia acest partid.

  • Dezbina si stapineste.
   Exact asa procedeaza „dreptacii „oriunde s-ar afla….ADORA dreapta in integrum si gaseste mii de pretexte derizorii sa impiedice unirea.Daca nu era Udrea ,sigur era altul.Daca nu era Papahagi ar fi fost un altul…
   Ca sa aduci PMP si pe Traian Basescu in derizoriu,ba sa mai faci si campanie de neparticipare la un miting imperios cerut ca si actiune impotriva actualei Puteri,asimilind organizatorul cu UN SINGUR OM ca moralitate si intentie mi se pare ceva incredibil.
   Dar sa iti mai insusesti si sa crezi intr-o falsa personalitate construita de-a lungul carierei Presedintelui de catre binecunoscuta fabrica de dezinformare a lui Felix,ca fiind un adevar ..nu ma mai mira de ce nu se produce unirea dreptei.. si de ce nu iese fiecare om in strada pentru EL,nu pentru altul…
   Sa ne imaginam ca se uneste si ataca Puterea…
   Moralistii de marca vor sta acasa..pentru ca nu-i asa ,,nu isi permit sa fie de acord cu traseistul Pavelescu,cu’legionarul”Neamtu,cu berceni,videni sau Blegi,cu traseisti sau alti anatemizati prin fapte de coruptie..
   Este parerea mea si puteti sa puneti minusuri cite vreti…sau sa ramineti in stare latenta asteptind pe Isus Christos sa va duca in Rai…

 54. Plecand de la articolul de pe HotNews si parerile exprimate acolo, comentariile si atitudinea de genul celor de mai jos mi se par cele mai adecvate, corecte si de bun simt in acest moment (este parerea mea de cetatean revoltat fata de tot ce reprezinta si fac guvernul vvponta si majoritatea parlamentara, USL/USD/GIO & Co si sustinator al Presedintelui Basescu si al tuturor aliatilor sai si ai proiectului sau pentru Romania) :

  Eu si prietenii mei mergem la miting . Ponta e in stare de orice, sa calce in picioare toata Romania pentru binele lui si al baronilor penali din PSD. Ponta este inamicul fiecarui roman, uraste tara asta si pe cetatenii lui, singurul lucru pe care il iubeste fiind el si avantajele obtinute prin minciuna si coruptie.
  Jos Ponta, Antonescu, Voiculescu si USL , care exista atata timp cat PNL isi are toti oamenii in deconcentrate si aliantele cu PSD raman la nivelul judetelor inclusiv prezent a prefectilor.”

  „Sa inteleg ca pt tine taxa asta noua e ok? Sau trebuie numai sa iei peste picior?
  Sunt un basist, dar nu udrist, insa fondul protestului indiferent cine il organizeaza este perfect valabil!

  ” Este evident c-a citit un script compus de echipa de PR. Nu stiu daca a fost o initiativa proprie.
  Gesticulatia n-a fost prea inspirata, insa nu doresc sa fiu prea critic. Promovarea imaginii Elenei Udrea s-ar putea sa aiba un efect advers, pentru multi opozanti ai lui Ponta si PSD-ului.
  Dar, ce mai conteaza cine da semnalul sa iesim la miting?
  E timpul unor proteste!
  :)”

  PS
  Apreciez felul in care Skorpy a adus la Copac textul care anunta protestul din 15 martie si comentariul lui Last (nu lipsit de nota critica, dar indemnand in acelasi timp la participare la protestul organizat de PMP).

  • Mih
   Un concept exceptional:
   „este parerea mea de cetatean revoltat fata de tot ce reprezinta si fac guvernul vvponta si majoritatea parlamentara, USL/USD/GIO & Co si sustinator al Presedintelui Basescu si al tuturor aliatilor sai si ai proiectului sau pentru Romania”

   De aici ar trebui sa plece fiecare roman de buna credinta..

 55. vom iesi, tds?
  🙂
  ca de vazut vom vedea…

  interesant ca sint 2 mitinguri, unul simbata si unul duminica,
  unul in Piata George Enescu, celalalt la Antipa
  unul al PMP, celalalt al…..nu stiu cui, societatea civila, lumi williams & co.

  si….

  Elena Băsescu (EBA), fiica preşedintelui Traian Băsescu, şi-a adjudecat deja locul doi pe listele Partidului Mişcarea Populară (PMP) pentru viitoarele alegerile parlamentare,

 56. ar fi tare frumos, ca simbata sa mearga vreo o mie de bucuresteni in Piata George Enescu, desi, ar exista zvonul ca ar veni cu autobuzele del aPiatra Neamt,

  stiti ceva?

 57. Lumi Williams (Grupul Piata Victoriei), pe fb:

  „Testam civismul. Deoarece au inceput sa apara comentarii pe marginea datei evenimentului si a suprapunerii cu evenimentul PMP, voi lansa o intrebare: sunteti de acord sa veniti SI la un protest in 15* martie?

  Sustinem protestul PMP, asa cum am sustinut si protestul PDL, dar avem suficient civism pentru un protest de sine statator in care sa cerem, inainte de orice altceva, demisia guvernului, demisia premierului ridicol si solidaritate pentru Romania contra ciumei rosii???

  Ce parere aveti???”

  *) Suprapunerea de care vorbeste LW se refera la data de 16 martie. Intre timp, s-a revenit la data initiala, de 16 martie, pt protestul initiat si organizat de GPV, ramanand data de 15 martie pt protestul organizat de PMP si sprijinit de GPV. De fapt, ideea este ca ar fi doua zile consecutive de protest, nu doar una. In fond, cu atat mai bine!

 58. Imi place de Elena Basescu ca om,in primul rind..Familia Presedintelui Traian Basescu este armonioasa ,frumoasa,cu relatii normale si poate fi exemplu in contrapartida cu multiplele casatorii sau aventuri ale multor fruntasi politici:VVPonta.,Tariceanu,Mazare,Negoita,Petre Roman,Antonescu,Madalin Voicu ,vanghelie si multi altii.

  VOTUL este cel care determina alegerea populara…Sa nu comparam,pentru ca nu exista termeni pe Elena Basescu si activitatea sa in Parlamentul European cu a lui Vadim,Becali,Severin,Bejinariu…

  • Nu stiu. Nimeni nu face comparatii atat de fortate: EBA cu Vanghelie sau cu EBA cu Becali.

   Personal, detaliul marunt care imi supara ochiul (fiind si eu tata de fete) este faptul ca EBA s-a maritat cu un milionar, baiat de milionar de tranzitie. Ca inainte mult timp a fost iubita lui Hrebenciuc junior alt tanar bogat al tranzitiei.

   Mai dar fata asta nu a gasit un inginer, un medic tanar baiat simplu pe care sa il iubeasca ? Ii pica nasul ? (si nasul copiilor sa fie doar Chirtoaca primarul ? Nu putea fi un prieten din copilarie ? )
   Sau am eu asteptari exagerate fiind fiica lui TB. ?

   • Constant se strecoara noi adausuri NEGATIVE..fara a atinge subiectul declansat de altcineva ..
    La ‘proasta reputatie”,reprezentare data de „fata lui tata” adaugam si reprosuri asupra trecutului privind relatiiile anterioare..dar si blamam ca orientarea sentimentala nu este una morala…nefiind indreptata spre alt gen de relatie…anume impus de o gindire prozaica,de marketing marital..un fel de dosar de cadre…

    • @mark
     Tu esti multumit ?
     Bravo !
     Eu nu sunt prea tare.
     Parca altfel vedeam noul partid, noua politica .. nu doar politica in blugi. E rudimentar. Prietenii mei din tara si strainate care dorim un partid curat, si am sperat ca PMP va fi nu numai mutarea pDL in alt apartament, daca aduce si mobila dar si gandacii din vechiul apartament
     .

 59. Singurul mesaj care ar trebui sa domine aceasta pagina este:
  JOS PONTA,ANTONESCU,Voiculescu ,UDMR ,lozinca pe care sa o transpunem prin prezenta ,la orice manifestatie,indiferent cine o organizeaza!

  • @Skorpion draga 2
   Voi merge sigur in PVictoriei. Asta din respect pentru mine. Imi dau seama de inutilitatea protestului (din punct de vedere al eficientei putea fi si la groapa Glina), nu prea imi convine ca sunt cobai pentru testele de civism ale lui LumiW (oricum i-o voi spune duminica cu multa gratie) dar este o forma mea de civism.

   La Piata Ateneului nu cred ca ma voi duce.Oricum ma mai gandesc. Este culmea: Ideea manifestatiei este foarte bine gandita de TB. Pacat de burduful de caine in care e ambalata.

   • Si civismul tau este la fel,Last!
    Daca nu il ai pentru o cauza! Nu sa optezi in functie de clisee personale!
    In fine,este primul tau mesaj sincer,desi incerci sa iti atenuezi compromisul cu
    „Ideea manifestatiei este foarte bine gindita de Basescu”
    Propaganda uslamista a facut ravagii in gindirea multora..de aceea avem foarte multi ginditori si atotstiutori critici si foarte putin activisti…prezenti in strada…

    Bine ca s-a cazut pe spate la aparitia celor 10000 manifestanti ai lui bleaga…
    Cauza si scopul este determinant…JOS PUTEREA USL!
    JOS GUVERNUL PONTA!
    UNITI,SALVAM DEMOCRATIA si STATUL DE DREPT!

    Daca ,presupunem, ca Lumi W.are ceva in spate,mai patat(scuze,doamna,este doar o contrapunere) si cei care resping participarea la mitingul PMP ca pe un boicot razbunator,,afla si pe aceelasi cliseu nu isi pateaza onoarea……unde si cind mai manifestati impotriva actualei Puteri???

    De fapt,
    Este ultima mea interpelare si argumentare in acest sens..Deja m-am edificat cum se intelege participarea la o miscare stradala..Ce paradox;
    Sa acuzi opozitia de neimplicare si apoi cind aceasta intra in actiune..tu sa-i dai cu flit!

 60. Deci faceti protest sau va adunati iar 200 de insi tulburati?

 61. Cred ca nu e corecta afirmatia „“Dreapta ” noastra tocmai asta face. Ne obliga sa stam acasa.” Nu, Dreapta (pusa in ghilimele, sau nu) nu obliga pe nimeni nici sa iasa in strada, nici sa stea acasa. E o alegere individuala. Fiecare trebuie sa-si asume, daca e responsabil, corect si onest cu sine, alegerile si prioritatile in functie de care opteaza pentru o atitudine, sau alta (si atitudinea propriu-zisa, in sine).
  Daca prioritara este contestarea unui partid/lider din opozitie, e dreptul tau sa spui „stau acasa pt ca n-am incredere/nu-mi place partidul X/politicianul Y”. Daca prioritatea este implicarea si exprimarea protestului fata de actuala putere si fata de consecintele declaratiilor si actiunilor ei, iesi in strada. Simplu!

  • Corect!
   Cind tu,ca individ esti revoltat de ce ti se intimpla,tie,familiei,afacerii,societatii,tarii
   Din cauza unei PUTERI abuzive si dictatoriale,incompetente si corupte
   Nu mai ai timp sa oscilezi si sa te tot intrebi:sa ma duc..sau sa nu ma duc…
   Parca ar fi petrecere ,nunta…
   Daca vine ala pe care eu nu pot sa il sufar..NU MA DUC!

 62. Adica na un protest trebe sa fie vizibil. Ca daca doar e si nu se vede k e prea mic si tacut e pierdere de vreme.

 63. @skorpion draga
  pentru mine e clar:
  Daca esti atent stirea este data de site-uri marginale si provinciale. EBA nu a confirmat pana in clipa asta.

  Este probabil un test sa vada reactia bazinului electoral. Iar apoi vor merge inainte sau da usor inapoi. Tot asa l-au testat pe Anton si nu prea le-a placut lipsa de unanimitate.

 64. Cred ca daca vorbim in general despre o a doua candidatura la functia de europarlamentar (cu care putem sau nu sa fim de acord, desigur), conteaza in primul rand ce a facut X prima data in PE: a fost prezent, activ, sau nu, ce proiecte, teme a sustinut acolo, a reprezentat interesele si proiectele de tara ale Romaniei, sau nu. Amanuntele din viata sa privata sunt si astea teme interesante, poate, dar isi au locul separat de politica (de ex. la o sueta cu amicii, intr-o emisiune sau revista mondena etc)

  • @mih
   Da
   EBA a fost activa
   EBA a fost prezenta
   Proiectele EBEI au fost originale si sigur gandite in solitudine
   A reprezentat interesele Romaniei


   Viata privata este legata de politica pentru ca atunci cand alegi un om politic esti atent si ce fel de om este si nu numai ce spune sau ce neamuri are.
   Pe mine sigur nu ma reprezinta clubmenii din Dorobanti. Poate pe tine. Nu am nimic impotriva.

   Data trecuta a fost usor: A fost sprijinita puternic (sa nu uitam ) nu numai de Elena Udrea dar si de Ritzi si Placinta.. Acum Ritzi, Placinta nu mai sunt. Ramane doar pe umerii Elenei Udrea sustinerea unei astfel de candidaturi.

   M-ar interesa, daca va fi pusa pe locul 2 cine va fi acela/aceia de pe ultimul loc care vor rata PE datorita acestei intromisiuni

  • „Pe mine sigur nu ma reprezinta clubmenii din Dorobanti. Poate pe tine.”

   Constant se strecoara si asemenea…supozitii. Menite sa faca o „schita de portret”. Parafrazand un alt comentator, as spune „tipic”.

   Nu, nu ma reprezinta…Chiar vorbeam in general. O problema de principiu, asa cum vad eu lucrurile (si cu dreptul de a-mi exprima o parere).

 65. Un…antract la teme preponderent politice – interviu cu Ioana Parvulescu

  • „Naratorul din “Alesul” de Thomas Mann este un personaj tolerant, intelegator cu cruzimile inimaginabile ale vietii, este clement – numele sau este Clemens – consolandu-si in fel si chip cititorul. Naratorii din ziua de astazi sunt exact opusul, sunt inclementi, scot cu voluptate la iveala raul, nu mai vad destinul cuiva din cauza micilor defecte din biografie, se erijeaza in judecatori absoluti, spune Ioana Parvulescu in discutia de mai jos. Raul pare sa fie personajul principal in naratiunile de azi, cand s-a pierdut acea privire din perspectiva destinului care dadea un rost. A existat insa o “epoca frumoasa” cand lucrurile nu stateau asa…” (contributors.ro)

 66. Ziua buna stimati copaceni,

  Elena Udrea:
  „În urmă cu o lună, unii plângeau cu lacrimi de crocodil că „vai, săracu’ Partid Mişcarea Populară – o să se aleagă praful de el din cauza faptului că s-a dus Elena Udrea acolo”.
  Mai apoi au ţipat că „e un partid pentru Udrea”, anunţând eşecul implacabil al acestui demers politic.
  Ei bine, iată că, acum, PMP a ajuns chiar să fie o forţă semnificativă în ecuaţia politică. Mai multe sondaje de opinie arată că Mişcarea Populară şi-a dublat scorul şi e acum la aproape 10% în încrederea populaţiei. A ajuns aici în condiţiile în care, în urmă cu aproape o lună, scorul său era de doar 4% (aşa cum foarte bine se poate vedea într-unul dintre grafice).
  Nu pot decât să trag două concluzii: nu toţi care se declară analişti politici chiar sunt şi nici toţi care vor să pară de bună-credinţă chiar sunt!”

  Intr-adevar, conform sondajului INSCOP, PMP a reusit sa creasca vreo 5 procente intr-o luna. Aproape de necrezut! Tot conform sondajului INSCOP, PFC e la 4.7%, foarte aproape de prag. Sunt ceva sperante…

  • Salut Babule,
   ok dar hai sa vedem lucrurile si altfel:
   1 Nu fi sigur ca cresterea de la 5-10% a PMP se datoreaza venirii Elenei Udrea a lui Anton si plecarii lui Papahagi.

   2 Cresterea s-a facut dupa ce partidul a fost omologat, deci nascut.
   3 Foarte important :Chiar daca aceasta crestere se datoreaza lui Anton&Udrea Un partid pentru Udrea creste sondajele pana la 15% probabil, dar nu il duce la 35%. Vrei mai multe explicatii?
   Asa castigam puterea ?

  • Babu,
   Poate ‘oi vota PMP doar asa ca nu iubesc pupincuristii comunisti adica raul cel mai mic dar cele 10% sunt 9,(9)%=numar periodic daca scazi unul care a fost si este in deriva acum.

  • sunt 2 baieti absolventi de highschool (suntem in filme americane)
   Unul se angajeaza dupa liceu la o benzinarie castiga bani, are o prietena, o duce bine
   Altul merge la facultate sta prost cu banii nu are prietena, dar are potential.
   Mie imi este frica ca Elena Udrea ca lider incontestabil al partidului pana in decembrie, ne taie potentialul, ne pune in situatia benzinarului. Intelegi povestea mea ?

  • Babu..
   Necazul este ca cei care neaga a fi fost pacaliti de intoxicarea mediatica antiBasescu privind-o pe Elena Udrea,aceia sunt exact cei care duc mai departe si imbogatesc dezinformarea..le este imposibil ca sa se desparta de imaginea falsa a unei Elena Udrea..astfel cum nu exista in nici o realitate..
   O blonda..care nu indeplineste standardul :este o femeie inteligenta
   O,da…firul care leaga mizeria antenista este parcari,Cocos,Dali..genti,tricotat….
   Devalorizarea data cu pipeta de catre azilul lui Gidea s-a facut stiintific ,la cele mai inalte cerinte…peste tot si toate aflate in jurul Presdintelui…

   A prins???Da,a prins..este placut sa umpli cu noroi pe altcineva ..ca sa iti poti gasi scuze pentru propriul tau comportament!

   • Udrea nu e chiar asa rea. In cadru privat e chiar ok, la o bere sau in poze cu ciobanul Artimita. Dar chiar in prim plan, nu stiu sincer ce sa zic…
    Personal, Andreea Paul mi-e mai antipatica decat Udrea. Dar cred ca are o imagine publica mai potrivita pentru politica decat Udrea.

   • Babu,
    Vrei sa fiu sincer cu tine?
    Uite iti spun ca pe mine nu ma intereseaza cum se imbraca domna X sau Y , cu cine imparte patul ,cine-i boteaza copii, acestea sunt chestii private.
    Declaratiile acestor doamne sau domni ma intereseaza pe mine.
    La aceste declaratii ma refer eu si nu fac nici-o conotatie sexula pe marginea lor.
    Este drept sunt om si eu si imi plac femeile in special imbracate in costumul primei doamne biblice si in camera cu mine. 🙂

 67. Oana Schmidt Hăineală, membru CSM, a declarat pt RL:

  „Consider că este necesară sesizarea Curţii Constituţionale a României cu privire la un posibil conflict juridic de natură constituţională între instituţii, respectiv între Consiliul Superior al Magistraturii şi Parlament, deoarece puterea legislativă împiedică exercitarea atribuţiilor puterii judecătoreşti” (RL)

  In acelasi articol: „Intenţia CSM de a sesiza Curtea Constituţională pentru un posibil conflict între puterea legislativă ( Parlamentul) şi puterea judecătorească este de a se institui egalitatea în faţa legii a tuturor cetăţenilor ţării, fie ei parlamentari sau ministri, principiu prevăzut în Constituţie. În plus, prin împiedicarea urmăririi penale a unui parlamentar-ministru, puterea legislativă (Parlamentul) se substituie puterii judecătoreşti, fapt interzis de Constituţie.”

  Titlul articolului din RL: „CSM vrea să sesize CCR în cazul deputatului Daniel Chiţoiu, scăpat de urmărirea penală de către Parlament”

  „Intentie”? „CSM vrea”? Ar trebui sa FACA! De ce nu au facut-o pana acum? Cred ca din cauza unora din actuala componenta si conducere a CSM… 👿 Poate s-or hotari pana la urma si „nehotaratii” si vor face ceea ce spune Haineala ca trebuie facut 🙄

 68. Ce se mai intampla la granita dintre Ucraina si Rusia (nu in Crimeea):

  „Rusia a lansat manevre militare în mai multe regiuni situate la frontiera cu Ucraina, cu scopul de a verifica pregătirea pentru luptă a trupelor din cadrul forţelor terestre, a anunţat joi Ministerul rus al Apărării, relatează AFP.” (Adevarul)

  Harta cu zonele „manevrelor militare” rusesti:

 69. Erau posibilitati sa se faca un partid de dreapta. Nu se face ptr ca trebuie unul ptr cele 2 Elene. Basescu va pierde puterea dupa 2014. Nu stiu cine o va prelua, dar el o va pierde. Toata strategia asta e mai putin ptr tara, si mai mult ptr o mina de oameni loiali lui (si care nici nu s-au remarcat prin mare lucru) pe care noi trebuie sa ii sustinem pina in pinzele albe, indiferent ce timpenii fac. Au ajuns la 10%?? Dar asta e aproape exclusiv pe seama scaderii PDL.
  Chestia asta cu Elena Basescu pe locul 2 pe lista asta e revoltatoare. Inseamna ca sintem OK si cu Daciana, si cu Valean, ca nu vrem sau nu putem sa fim altfel.
  Se putea altceva, dar nu s-a vrut. Acum inteleg iesirea lui Clemy de pe blog. Cred ca a anticipat miscarile politice.

  • Coana Zoe.

   Imi este imposibil sa cred ca PMP a ajuns datorita unei persoane,doua ,din miile de membri CEL MAI BLAMAT SI BOICOTAT partid de catre cine??exact de sustinatorii de dreapta,unii dintre ei proclamati basissti..

   Adica,nu mai votam PMP -copilul,creatia lui Traian Basescu..dar noi suntem BASISTI???

   Si unde ne duce,m???Pe cine ne bazam?Cui dam votul??Care forta politica indeplineste cerintele MORALEI dumneavoastra???
   De la bun inceput ,plecind cu infiintarea,cu statutul,cu programul,cu actul infiintarii partidului,cu sigla,cu drakul,cu lakul..Miscarea populara a fost supusa la foc continuu de mitraliera de catre chipurile noi BASISTII..
   Ba nikulina,ba nu stiu care..ba ca nu face si nu zice…tot soiul si tot felul de acuze…de critici in lant…de aruncari cu blam…

   Imi este greu sa cred ca cei care au facut acest lucru s-au gindit vreodata ca exista si alte forme de sustinere si sprijin,de acordare a unui ajutor concret-in afara criticii continuie…
   Concluzia este confirmata prin toata aceasta discutie inutile asupra participarii la miting..precum si mentinerea unei pozitii complet absurde cu privire la Elena Udrea si fiica presedintelui….
   Sunt obiectii la tema???
   Privind mitingul?
   Privind necesitatea infiintarii unui nou partid???cu ideea lui TB??
   Statut,program..organizare,finantare,,,proiecte???Viitor?

   AIUREA!
   Decizia este data de prezenta a doua trei persoane….care ar face PMP nefunctional,imoral si aruncat la groapa cu lei …
   ,

   • @mih
    Nu conteaza miile de membri ai PMP daca imediat ce a venit Elena Udrea, nimeni nu mai scoate nici pas !
    Presedintele Tomac , unde este ? M Preda pesedintele MP ? cei nustiu cati consilieri prezidentiali ? Unde e personalitatea lui Baconski, CPreda ?
    Unde sunt miile de membri ? Daca ei tac, inseamna ca merita partidul asa cum este. Unul mediocru. De ce sa discutam de altcineva daca se vede doar Udrea. ?

  • @Coana Zoe
   Eu am concluzionat din comentariul dumneavoastra ca mai sunt si altii care nu isi fac rau cu mana lor.
   Am simpatizat cu PMP pentru ca incepuse ca o fundatie si apoi ca un partid cu oameni noi care puteau sa dea un nou iz politicii romanesti dar dupa cum se vede treaba sta altfel.
   Ce doreste masa electorala nonstangista nu intereseaza pe nimeni si noi cei neinregimentati politic vedem ca partidele au interese stricte de grup restrans.
   Pai si eu promit ca nu mai fac propaganda unui partid sau altul ca m-am facut de rahat in fata prietenilor mei.Am gresit si ca unul nascut in Zodia scorpionului sunt atent sa nu repet greseala.
   Totusi continui sa spun ca ar fi bine ca presedintele sa fie de dreapta ca sa fie balansate derapajele stangii .
   Imi este greu sa lamuresc niste oameni despre ce inseamna a fi liber sa faci ce vrei atata timp cat ei gandesc ca daca nu era Ceausecu si Iliescu ei nu aveau nici acum acea coteata care se numeste apartament si ca cei ce au bruma de bani, in viziunea lor trebuie sa plateasca ca ce ei de ce nu au.
   Cam pe aici ne situam si sa schimbam ceva ar trebui oameni ne compromisi politic si moral.
   Reprosul direct al uni amic dupa venirea lui Tanti Nunti si a lui Betonel,,hahaha ba ma lasi, ca ce imi este cu aia ce imi este cu astia ai tai!Tot aia sunt!”
   Asa ca eu nu mai ma imbat cu apa rece, ca acela are dreptate si nu poti sa ii trezesti din starea de afazie cu o scanteie deasupa unei balti.

 70. Nu prea pot sa inteleg urmatorul…fenomen: cei care afirma (dreptul lor, indiscutabil!) ca sunt deceptionati de PMP din cauza ca a iesit Papahagi din partid (si mie imi pare rau, dar sunt de parerea lui PDA ca s-a pripit cu declaratiile si cu iesirea asta), ca a intrat Udrea si ca Elena Basescu e pe liste la europarlamentare (o fi, nu stiu), nu se mai limiteaza la criticile deja enuntate si indelung repetate (devenite deja atacuri la PMP), ci incep sa-si „extrapoleze” parerile negative si „pronosticurile” spre Traian Basescu (ajungandu-se la afirmatii de genul celor pe care le-am mai vazut in diverse „reevaluari”).
  Oameni buni, ok, nu va convine un partid, va spuneti parerea o data, de doua, de zece ori…Dar n-ar trebui sa va mai si opriti? Va puteti indrepta atentia spre alt partid…Sau puteti astepta aparitia unuia care sa va convina mai mult… Sa continuati, sa tot reluati „critica” , atacand de fapt partidul respectiv, incercand mai degraba sa-l demolati si usurel, usurel ajungand sa il atacati si pe Basescu , facandu-i procese de intentie, acuzandu-l ca are alte interese decat proiectul lui de tara, coborandu-l la nivelul mai vechilor acuze (ca a tradat justitia, ca a facut un pact din interes personal, ca e expirat etc.), incepe sa semene a altceva decat a o indreptatita si nevinovata parere personala. Incepe sa semene a propaganda. Sincer, mie asa mi se pare…Poate gresesc, desi…

  Nu e nimeni obligat sa il sustina pe Basescu sau sa voteze PMP, sau sa o placa pe Udrea. Dar insistenta cu care se vorbeste din ce in ce mai mult impotriva PMP si acum si a presedintelui, insistenta care nu pare sa mai fie o „parere personala”, ci intentia de a-i convinge si pe altii ca PMP nu trebuie votat si in Basescu nu trebuie avuta incredere, constient, sau inconstient, face jocul actualei puteri, face jocul Mafiei, al GIO care conduce tara…spre dezastru

  • Mih
   Repetitia asta cu refren incepe sa imi induca alte pareri – pe care nu mi le doresc a fi confirmate!Dar ..devine totul prea CIUDAT…si din ce in ce mai intens..

  • @mih , hai sa iti explic eu fenomenul

   1 ) Si eu am exact acelasi drept si nazuinta ca si tine sa scapam de ciuma rosie.
   2) Si eu si tu nu avem acum alt partid mai bun ca PMP.
   3) Si eu si tu ii vom vota pe PMP.

   Si eu sunt BASSSIST cum si tu esti BASSSISTA si cum si @mark este BASSSSSSSSISSSSSST !!!!!!!!!! Avem incredere in Basescu

   Dar nu sunt nici Udrist, nici EBA-ist cum nu sunt nici Placintist sau Ritzist.
   Nu cred ca Udrea si EBA vor ajuta PMP ci dimpotriva ii vor face rau.

   Vedem in mai la alegerile pt UE . Asa nu vom castiga !

   Vedem in noiembrie la prezidentiale . Asa nu vom castiga !

   Vedem sambata daca geniala idee a lui Basescu(chiar geniala) de a aduna toti romanii in protestul contra accizei , dat pe mana Elenei Udrea (chiar prostie ), va aduna macar cei 10.000 adunati de incapabilul politic Blaga.? Si apoi sa vedem cand va fi urmatorul miting mamut. A doua zi ? Peste o saptamana ? Sau abia in Mai ?

   Pentru ca am ajuns la un impas comunicational, nu ne ramane decat sa stam pe dosuri si sa vedem Mergeti voi sa o aplaudati pe Udrea sambata , iar noi vom merge duminica la LumiW la Antipa unde urla coiotii …. din convingere.

  • Mih eu am inteles ca infestarea cu HIV a fost facuta intentionat ca in Grecia pentru a veni bani la partid.
   Perceptia altora este ca PMP este PDL aripa populara.
   Chiar nu se tine cont si de parerea nucosului din popor cu stampila in mana?!
   Eu o sa tac dar ei nu o sa taca ca se simt dezamagiti si sa nu va surprinda rezultatele si participarea la vot.
   NU poti sa ii auzi dar poti sa deduci ca iti spun ca ei nu sunt ai’ 30% si se simt lezati.
   Basecu nu cred ca a gandit sa ofenseze acesta parte a electoratului ci a dorit sa o atraga.

   • Dorian 65.
    Nu il cred in stare pe Traian Basescu sa isi permita sa isi saboteze propria sa creatie…A dovedit pina acum ca nu are afinitate pentru interventii sau pile si relatii.De sute,daca nu de mii de ori..
    .
    Si,nu cred ca este atit de naiv,atit de ratacit si usor dus de nas de o fusta.,incit sa ii faca un partid,sa o promoveze ca sa aiba parte de acuzatii mai grave si mai incisive ,din partea sustinatorilor pe aceasta tema!

    Eu stiu un singur lucru..ca va face tot ce depinde de el ca acest partid,creat cu un anumit scop sa poata inlocui actualele partide uzate,corupte si mafiote.Si atit cit il stiu,O VA FACE!

    Este regretabil ca nu aveti incredere in actiunile si in recomandarile sale.
    Traian Basescu stie sa puna eticheta de fidelitate si devotament..la fel cum ii arata cu degetul pe tradatori si vinzatori.

    Pe Elena Udrea o cunoaste intrisec,pe baza unei conlucrari foarte apropiate din perioada in care era primarul capitalei..
    Si-a mentinut tot rtimpul aprecierea fata de capabilitatea acestui om apropiat si devotat,bun cunoscator de stiinte juridice.

    Daca sunt basist inseamna pentru mine sa ii fiu alaturi la bine si la rau..sa imbratisez activitatea,actiunea,initiativa si mai ales sa nu il combat sau sa il contrazic in actul de conducere…
    Sa nu reneg aprecierea sa pentru altii(inclusiv pentru Elena Udrea),in cel mai rau caz ..sa nu il atac…pe declaratia sa publica…

    De aceea consider ca atitudinea mea fata de Elena Udrea este in acord cu cea a presedintelui…care nu minte si n u induce in eroare..nu promite si nu lauda fara motiv..
    Cu atit mai mult cu cit toata impresia proasta despre aceasta femeie nu este elaborata de propria mea analiza,de propria mea gindire sau macar de argumente..de probe MATERIALE.

    Si..hai sa vorbim vorbe…o fi Elena Udrea cheia succesului sau insuccesului unui partid???Nu toata politica se desfasoara la televizor,precum o face maniacul de Ponta…

    • @Mark
     Bun pe mine m-ai convins dar ce facem cu ceilalti?
     Vreau sa va instintez ca site-ul copacului trimite spre yahoo bazdaganii si comentariile trimise pe e-mail ajung in spam.
     Folosesc Bit defender si MalwareBit si pe celalat calculator cu win7 folosesc McAfee si MalwareBit toate imi spun ca ceva nu este in regula cu acest site.

  • Spune Turturica, nu eu:
   „Preşedintele nu a ezitat şi nu ezită să se folosească de cele mai cinice şi imorale metode pentru a rămâne la putere. Cu toate acestea, şi-a folosit şi îşi foloseşte puterea şi pentru binele României „. Acum vedem metodele cinice imorale (atac la Macovei, lipsa sustinerii lui MRU care a isterizat, am mai zis, politeia, atacul la Predoiu, OK-ul sa fie dat jos Papahagi-un telefon de-al lui TB rezolva problema), probabil marginalizarea multora din PMP sa vina valul adus de EU. Am fost OK cu multe asteptind (ce iluzie..) alba ca zapada. Dar alba ca zapada e mai neagra ca taciunele.

   Problema noastra: TIMPUL. Metodele cinice se vad, rezultatele ptr Romania se vor vedea la prezidentiale. Farimitarea Dreptei de care Basescu nu e strain il va aduce probabil pe Ponta la Presedentie. Sau pe Crin.
   Daniel Vighi spune la un moment dat ca acel „Adio PDL” a fost o mare gafa politica..

   Pe noi trebuie sa ne intereseze ce vine dupa Basescu. Pot sa-i multumesc ptr ce a facut dar ma intereseaza proiectul de tara pe care avea timp sa-l faca cu alti oameni daca asta ar fi vrut.
   Proiectul lui este despre mentinerea la putere a acelorasi oameni, din cauza carora USL a ajuns atit de sus.
   Faptele vorbesc.

   Ultima solutie? N-o vad dar nici nu sint atit de orbita sa spun ca albul e negru si negrul e alb.
   Si cred ca cei mai multi romani, asa prosti cum ii considera partidele si activistii lor, nu se vor lasa prostiti.

   Ma uit mai atent la MRU, chiar la Neamtu. Inca intentionez sa votez. Pe mine PMP m-a pierdut. Poate daca as fi fost un pic mai sceptica la inceput…Asta e, toti avem limite, daca merg atit de bine in sondaje, se vor descurca si fara mine.

   Eu tot sper ptr binele Romaniei sa mai treaca pe aici si vreun Funeriu, Marian Preda, DPA, vreunul care sa-si dea seama ca vrem altceva. Ptr ei, dar si ptr Romania. Sa-si angajeze consultanti si sa faca ce trebuie.

   S-auzim si de mai bine!

   • Coana Zoe,
    Nu sunt de acord cu tine in cateva puncte care tin de speculatii.
    – Ca TB nu l-a sustinut pe MRU. Sa nu uitam perioada „fiti ungurenii mei” a lui MRU.
    -Ca TB a facut atacuri imorale. Ca au fost cinice, poate dar imorale am oarecare rezerve. 🙂
    -Eu nu consider o mare greseala politica despartirea de PDL. Motive , pretexte au fost nenumarate. In mod special din partae lui Blaga, Oltean, Videanu etc
    -OK-ul pentru „alungarea ” lui Papahagi…..am mari indoieli. (In mod normal Papahagi nu s-ar fi dus la FMP, nu?)
    -Farmatarea dreptei? Nu uita ca toti sefii dreptei au niste egouri mari. Inclusiv MRU, Neamtu carora ii s-a propus o fuziune prin absortie si nu au acceptat. De ce „acesti” pitici ai dreptei „nesustinuti” de TB nu s-au unit prin fuziune ca sa „ii arate lui TB”?

    Cateodata Turturica ca demonstreze ceva mai „accentueaza” lucrurile 🙂

    Consider ca ai dreptate integral in ultimile doua paragrafe. Trebuie votat. Nu vrei sa votezi PMP, eu zic ca este OK nu esti singura care isi schimba intentia. „Copacul” nu este panoul de perete al PMP, PFC, PNR. Mai mult, si eu am inceput sa reevaluez actorii politici (exclus pnl- sub orice forma si usd asisderi).

    • Eugeni,
     Cetit. Probabil am accentuat si eu, ca si Turturica…
     Pionii pe care mizeaza TB au mai fost necistigatori, asta e problema noastra.
     Daca erai MRU/FC, acceptai fuziunea prin absorbtie? Eu cred ca FC are acum mai multe sanse decit inaintea preluarii PMP de EU. Cu conditia sa fie atent pe cine pune pe liste..Si sa fie mai activ. Desi vad ca are strategia asta cu interviuri la posturile locale de radio. Nu e rau.

     Nu ma omor dupa Neamtu dar sint citiva in jurul lui care merita un pic de atentie. Si acolo, depinde cine va fi pe liste.

     Romania dupa Basescu, asta trebuie sa ne intereseze.
     „Lasa ca stie TB ce face..” nu e bine, nici ptr noi, nici ptr. el.

   • Coană Zoe, buna dimineața! 🙂

    Fii bărbată! 🙂
    «…din ipohondrie în fandacsie și uite așa intră omu’ la o idee!»
    …și apoi, de când ajunse turturică venturianu’ faru’ presei de dreapta din Ro?!
    Fiecare e liber să scrie orice, unii sunt și plătiți pentru asta!
    Noi nu trebuie să le luăm scrisa ca literă de evanghelie 😉

    S-auzim… !

    • @ oldhashu,
     subscriu la parerea ta; prea usor cad unii, la niste cuvinte mestesugite pe naturelul lor, in fandacsie.
     (MRU a vrut sa se emancipeze de sub aripa Piratului si acum navigheaza in deriva; imi pare rau, dar nu pot sta in barca cu el daca nu face mea culpa fata de Pirat. Nu neaparat „pupat toti, piata”, dar sa inteleaga ca pina la rangul de comandant de nava de mare tonaj e cale lunga si cu valuri mari.)

  • QED! Basescu „trebuie” atacat in mijlocul sustinatorilor lui. Probabil ca se intampla nu doar la CDP.

   Paul Dragos Aligica vorbea de „agenti si idioti utili” , referindu-se la sistemul de propaganda si manipulare , sistem care exista si functioneaza peste tot in lumea asta. Romania nu a facut si nu face exceptie. Cu atat mai putin, in acest an.

   • Mih, bună dimineața! 🙂

    …cred că este și altceva, șovăielnicii încep sa realizeze amploarea catastrofei pe care trebuie s-o preia și s-o „repare” după plecarea stângii!
    …și-atunci soluția pe care o văd este «Lăsăm mămăliga să „explodeze”, apoi vedem noi…».
    …doar că atunci când plesnește mămăliga, stropii sar în toate părțile și fac niște bășici al dracului de dureroase pe piele, fie ea de «stânga» sau de «dreapta» 😀

 71. Cititi (poate ati citit) si ginditi:
  „Prim-vicepresedintele PNL Klaus Iohannis a declarat, joi, ca ruperea USL nu exclude o coalitie de guvernare intre liberali si social-democrati, „cand se va ivi”, afirmand ca, „in masura in care liderii acestei coalitii vor colabora foarte bine se pot obtine rezultate”, potrivit agentiei Mediafax.”

  Da, desteptii se cearta care e cel mai destept; orgoliile sint de neimpacat.
  Theophyle se vede numai pe el si MRU. Altii se duc la manifestatii doar sa se respecte pe sine. @ victor L nu sta dreaqului linistit, ci se crede destept sa-i traga de mina pe orgoliosi: nu va mai certati. Celalalt ameninta una-doua ca daca nu e luat in seama pleaca; cind i se raspunde sincer „dar nu ne mai ameninta,fa-o”, lumea sare ca asta nu e politete.
  Scuze, dar oamenii lu` plagiatorul rid de se cutremura.
  Iar penelistii nu refuza o reintrare la guvernare 😛

  Societatea aia drepta se construieste prin efort, nu strimbind din nas ca prin apropiere sint si oameni care nu ne convin.
  Vedeti/stiti ce i se intimpla lui Andrei Plesu la Latrina 3? sint uniti.
  In rele, in mizerii. Si cistiga, in timp ce altii filozofeaza despre puritatea sufletelor lor.

  • @victorL
   tu chiar crezi ca oamenii lu` plagiatorul citesc copacul?
   poate 2-3 dar nici aia non stop..
   asa, ca stai calm
   🙂

 72. @mih , hai sa iti explic eu fenomenul

  1 ) Si eu am exact acelasi drept si nazuinta ca si tine sa scapam de ciuma rosie.
  2) Si eu si tu nu avem acum alt partid mai bun ca PMP.
  3) Si eu si tu ii vom vota pe PMP.

 73. Si eu sunt BASSSIST cum si tu esti BASSSISTA si cum si @mark este BASSSSSSSSISSSSSST !!!!!!!!!! Avem incredere in Basescu

  Dar nu sunt nici Udrist, nici EBA-ist cum nu sunt nici Placintist sau Ritzist.
  Nu cred ca Udrea si EBA vor ajuta PMP ci dimpotriva ii vor face rau.

  Vedem in mai la alegerile pt UE . Asa nu vom castiga !

  Vedem in noiembrie la prezidentiale . Asa nu vom castiga !

 74. Vedem sambata daca geniala idee a lui Basescu(chiar geniala) de a aduna toti romanii in protestul contra accizei , dat pe mana Elenei Udrea (chiar prostie ), va aduna macar cei 10.000 adunati de incapabilul politic Blaga.? Si apoi sa vedem cand va fi urmatorul miting mamut. A doua zi ? Peste o saptamana ? Sau abia in Mai ?

  Pentru ca am ajuns la un impas comunicational, nu ne ramane decat sa stam pe dosuri si sa vedem Mergeti voi sa o aplaudati pe Udrea sambata , iar noi vom merge duminica la LumiW la Antipa unde urla coiotii …. din convingere.

 75. Vedem sambata daca geniala idee a lui Basescu(chiar geniala) de a aduna toti romanii in protestul contra accizei , dat pe mana Elenei Udrea (chiar prostie ), va aduna macar cei 10.000 adunati de incapabilul politic Blaga.? Si apoi sa vedem cand va fi urmatorul miting mamut. A doua zi ? Peste o saptamana ? Sau abia in Mai ?

 76. Vom vedea sambata daca Udrea cu mesajul perfect al lui Basescu il bate pe Blaga cu cei 10.000 ai lui.
  Vom cuantifica cati aduce Pinalti de la Neamt si cati aduce Anton de la Giurgiu. Si daca s-a meritat

 77. Declaratii de presa Traian Basescu ora 18,30

 78. Am mai spus-o (fara sa „strig” 😛 ): daca as trai pana atunci, as vota un partid de Dreapta-Dreapta, conservator (de tipul Partidului Republican din USA, de exemplu), nu de „centru”. „Centru Dreapta” ar cam fi acum „butucelul de etapa”. Pt ca nu exista (inca) un adevarat partid conservator…Cu Basescu, cu un partid sustinut de Basescu, sau cu o Dreapta (de centru, ca n-avem alta) unita, cu un prezidentiabil sustinut de Basescu (si/sau de o Dreapta unita), cred ca ar exista muuult mai multe sanse sa apara in viitor si un partid conservator. Cu PSD/USD/Mafia/GIO/Sistemul ticalosit cripto-comunisto-securist, cu ce sunt ei in stare sa faca din tara asta (plus ca ne mai vor si cu Rusia si/sau China), no one chance!

 79. @ skorpion,
  tu crezi ca Copacul e singur? Cam mica lumea pentru tine. Eu nu doar despre ce se intimpla la Copac scriam (vezi ca am introdus si alte personaje si vezi cum se actioneaza pe „partea dreapta”).
  Cu scuzele de rigoare, dar daca atit ai inteles, nu ma simt vinovat.
  Cine vrea poate citi doar primele 20 de rinduri; merita:
  http://www.romlit.ro/nsemnri111113

  • @victorL
   am spus eu ca Copacul este singur? Nu am spus asa ceva. Unde ai citit/inteles/perceput asta?

   Am spus doar ca Copacul nu este atit de important cum il vad, de exemplu, eu sau poate si tu, ca nu este citit de catre borfasii uslinosi, ca nu rupem gura tirgului cu crengile noastre.
   that’ s all!
   🙂

 80. Mesaj:

  „Carmen Dragomir 13 March 16:59 [pe fb]
  Am pierdut sirul plagiatorilor, al penalilor si incompatibililor din guvern sau parlament. Am pierdut sirul impozitelor si taxelor, accize si alte legi speciale date pentru ei si in folosul lor.
  Am pierdut sirul incalcarii statului de drept, al comentariilor si al atacurilor facute de politicieni fara respect fata de justitie.
  Au promis locuri de munca, investitii, kilometrii de autostrazi, atragerea de fonduri europene, au promis o viata mai buna.
  Au promis dreptate pana la capat……si cu ce ne-am ales??!! Au mintit!!!
  Noi trebuie sa le aratam ca asa nu mai merge!!!
  In concluzie daca sunteti nemultumiti nu trebuie sa asteptati ziua votului, va puteti striga nemultumirile in strada in mod civilizat!!!
  Va asteptam alaturi de noi, grupul Piata Victoriei 2012, o mana de oameni ne incapatanam sa credem ca putem schimba ceva!!!”

 81. dupa atita politica (Romania are atita noroc ca nu mai are nevoie de politicieni), un zimbet de la dom` Cutitaru din Ieşi 😉
  http://dilemaveche.ro/sectiune/tilc-show/articol/semantica-unui-destin

 82. Famiglia asa cum a fost Happy..)))))))))))cum o fi acum?

 83. serpilor!!!
  ssssssst
  🙂
  ora 16.36

 84. @ skorpion,
  tu ai postat asta?
  „skorpion | martie 13, 2014 la 17:20 | Răspunde
  @victorL
  tu chiar crezi ca oamenii lu` plagiatorul citesc copacul?
  poate 2-3 dar nici aia non stop..
  asa, ca stai calm :)”
  Numai ca eu nu am spus ca oamenii lu` plagiatorul citesc Copacul, ci ca rid de neunitatea „dreptei”.
  Si apoi te eschivezi:
  „@victorL
  am spus eu ca Copacul este singur? Nu am spus asa ceva. Unde ai citit/inteles/perceput asta?”
  Desigur, nu ai spus ca Copacul este singur, caci tocmai asta spuneam si eu, dar te referi DOAR la Copac.
  Ca sa ne putem intelege citeste ce scriu. Eu cind iti scriu sa stii ca te-am citit atent. Altfel nu intru in discutie daca nu stiu despre ce e vorba.
  Si imi mentin vorba: oamenii lu` plagiatoru rid copios de certurile adversarilor. Si au si dece s-o faca.
  (Pe un blog de drepta este postat un adevarat Omagiu pentru cineva.)

 85. Doar am stabilit: Cei mai prosti in tara romaneasca sunt intelectualii. Cum sa-i tratezi altfel?!

  DPA dixit!
  🙂

 86. nu cred ca Aligica a spus asa ceva; ceva retineri pentru „somnul” intelectualilor, poate, dar sa-i creada/numeasca „prosti”, peste poate.

  • Despre „Apel la solidaritate cu Andrei Pleşu, împotriva linşajului mediatic produs de `Antena 3” si mai ales, despre reactii la acest Apel

   PDA, pe fb (in registrul ironic-amar pe care il foloseste parca tot mai des in ultimul timp):

   „Cei mai prosti in tara romaneasca sunt intelectualii. NU se poate mai prosti. Spre deosebire de alte clase si paturi sociale a caror inteligenta bubuie de se aude si cutremura pana in Sofia, capitala Bulgariei, intelectualii astia sunt autoselectati special ca sa fie mai prosti decat oricine.
   Astia nu inteleg nimic. NU. Habar nu au ce fac, ce e bine, ce spun si ce semneaza. Si nici nu vor sa asculte de astia mai destepti care le explica cum e treaba si cum e bine si corect si realist. Nu. De aia sunt asa prosti.
   Aaaa, daca ar asculta de vocile experientei, ratiunii si realismului, atunci, da. Am zice ca au o sansa de indreptare. Dar prostia exact prin asta se manifesta: NU sunt in stare sa identifice adevaratele surse de intelepciune mai mult sau mai putin populara. Nu.
   Mai mult: Si aici descoperim un alt interesant fenomen national: Cu cat un intelectual e mai recunoscut si apreciat ca intelectual, cu atat e mai prost. Cu cat cineva e mai neintelectual, cu atat e mai destept. Neintelectualul e destept prin definitie. Da lectii si le stie mai bine pe toate pe cale spontana, fara mobilizarea oricarei virtuti cognitive.
   De ce? Nu stiu? Contactul direct cu realtatea vietii de zi cu zi? Cu glia, cu natura, cu poporul… Cu dificultatile vietii de zi cu zi…. E neclar.
   Dar una peste alta superioritatea neintelectualului e certa. Asadar, cum am lua-o, avem o situatie foarte interesanta: cei mai destepti dintre romani , cele mai tari intelecte, cele mai puternice spirite, cele mai vizionare minti nu sunt intelectuali dar comenteaza si vor sa aiba ceva de spus in chestii intelectuale si ce privesc intelectualii.
   Ca o fac de sus si cu autosuficienta, e ceva normal. Doar am stabilit: Cei mai prosti in tara romaneasca sunt intelectualii. Cum sa-i tratezi altfel?

   Si articolul aparut in Rev 22:

   „Ma uit la reactiile la apelul de solidaritate cu Andrei Plesu si am o observatie generala. Daca nu existau reactii colective de solidarizare, de ce nu exista reactii?! Daca exista, vai draga, de ce exista?! Ce prostie sa ai o reactie colectiva de solidarizare?! Ce prosti sunt intelectualii astia, domnule! Cum o dai, nu e bine.
   Uite asa: opine de dragul opiniei… ?! Daca e alba, de ce e alba cand trebuie sa fie neagra. Daca e negra, de ce e neagra cand trebuie sa fie alba.. Era sa mai zic ceva despre opinii la romanii cu opinie (de, „oameni cu opinie”, nu?!) dar realizez ca de fapt am o observatie si mai generala:
   Realizez ca de fapt oamenii astia nu au opinii. Nu. Ei se pozitioneaza.(…)
   Orice neispravit de literat si tanar aspirant la glorie literara si intelectuala nu e preocupat sa scrie sau sa faca ce face un intelectual ca sa-si creeze o opera si o reputatie. NU. Se pozitioneaza. Fata de cine? Plesu, Liiceanu, Patapievici, Tismaneanu…
   Cum? Ii injura si critica, evident. Eventual se grupeaza in haite dedicate acestui scop, fac blog si sait, ma rog, tot tacamul… Marketing modern, „team work”.(…)

   http://www.revista22.ro/andrei-plesu-secaturile-lui-voiculescu-si-opiniile-la-romani-39280.html

 87. ANUL ACETSA VA FI SI MAI CORUPTA:))

 88. Un judecator de la Curtea Constitutionala arunca in aer Dosarul Transferurilor: condamnatii, eliberati?

  Un judecator de la Curtea Constitutionala arunca in aer Dosarul Transferurilor: condamnatii, eliberati?Foto: ProSport

  Cei opt condamnati din Dosarul Transferurilor ar putea fi eliberati in scurt timp din cauza unui viciu de procedura, sustine judecatorul Tudorel Toader de la Curtea Constitutionala a Romaniei.

  „Greii fotbalului” pot scapa de inchisoare deoarece judecatorii ar fi aplicat ambele Coduri Penale in cazul celor opt condamnari, ceea ce ar reprezenta un viciu de procedura, transmite Romania TV.

  „Cat priveste determinarea concreta a legii penale mai favorabile, este de observat ca aceasta vizeaza aplicarea legii, si nu a dispozitiilor mai blande, neputandu-se combina prevederi din vechea si din noua lege, deoarece s-ar ajunge la o lex tertia, care, in pofida dispozitiilor art. 61 din Constitutie, ar permite judecatorului sa legifereze”, a declarat Tudorel Toader pentru sursa citata.

  Judecatorul de la Curtea Constitutionala a Romaniei isi justifica afirmatia in baza „deciziei CCR nr.1470 din 8 noiembrie 2011, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 853 din 2 decembrie 2011”.

  http://www.ziare.com/fotbal/dosarul-transferurilor/un-judecator-de-la-curtea-constitutionala-arunca-in-aer-dosarul-transferurilor-condamnatii-eliberati-1287519

 89. „ceea ce ar reprezenta un viciu de procedura, transmite Romania TV.”
  Sa nu ii cadem in plasa lui Ghiţă.
  La postul lui sint numai stiri gen bomba atomica 😛

 90. Buna dimineata
  @mih a demonstrat dis de dimineata la 7.09 :
  Ergo:
  Coana Zoe ori este agenta a USL-ului , ori este o idioata utila
  „QED! Basescu “trebuie” atacat in mijlocul sustinatorilor lui. Probabil ca se intampla nu doar la CDP. Paul Dragos Aligica vorbea de “agenti si idioti utili”

  Care din ele draga @mih ? Caci eu sunt de acord cu cel putin jumatate (1/2) din spusele @coanei. Asta ca sa stiu daca
  @tds e semi agent sau idiot semiutil sau semi idiot util ?

  Eu zic (catorva in frunte cu coana mih ) sa o combateti nene pe @coana la ce spune. Nu la de ce spune ce spune. Stiu ca e mai simplu sa o identifici pe coana drept dusman al copacului. Dar asta nu este de loc benefic pentru noi ca si comunitate.

 91. @ Mih: „Paul Dragos Aligica vorbea de “agenti si idioti utili” , referindu-se la sistemul de propaganda si manipulare ,”
  @ tds: „Coana Zoe ori este agenta a USL-ului , ori este o idioata utila”

  Concluzia asta iti apartine, e urit s-o arunci in responsabilitatea altora.
  Daca ai tine la Copac atit cit te lauzi, ai fi mai ponderat in a baga strimbe sub forma de glume neintelese.
  Vorbesti de „noi ca si comunitate”, dar actionezi doar ca un „EU”.
  Fara suparare, tinere 😉
  Am putea sa avem mai multa pacienţă?

  • Buna ziua tuturor!
   Victor as dori sa adaug la finalul comentariului tau ca putem sa avem si putin respect fata de opiniile altora chiar daca nu coincid cu tema sau aspiratiile noastre.
   Chestia cu cine nu-i cu noi este impotriva noastra merge pe partea cealata acel ce nu este cu noi poate furniza prin comentariul sau informatii pretioase pentru cel ce stie sa citesca printre randuri.

   • @ dorian65,
    pai tu ce ai inteles prin apelul „Am putea sa avem mai multa pacienţă?”
    Tu ai citit ce am scris? am dat 2 citate care nu corespund pentru a trage concluziile lui @ tds.
    (Ultimul tau paragraf este o pura inventie a ta pusa pe seama altora.)

    • O fi ultimul paragraf pura inventie dar daca ai rabdare sa citesti din urma comentariile lui @Chinezu sau ale altora care au fost pe aici si cred ca au spus si ei ceva ce noi am ignorat.
     Ce au spus si ce au transmis nu vreau sa intru in amanunte ca nu am timp si nici dispozitia necesara.
     O zi buna !

   • @dorian, 🙂
    Lugojanul Victor nu are nici o problema cu opiniile altora, are o problema cu alti oameni. El sare la sprijinit sau atacat functie de @nick sau avatar si in nici un caz functie de ce vrea omul sa spuna.

    • Tu, tu….. nu vorbi despre lugojeni!
     Ce stii tu despre lugojeni? Nimic.
     Deplaseaza-te din Titan pe Dealul Viilor si apoi pogoara-te la poalele lor unde te voi astepta ca sa-ti vorbesc despre un crampei de istorie romaneasca pe viu.
     Frumusete & romanism = Lugoj

     Asta nu inseamna ca sunt dintre cei care consimt la ce scrie „lugojanul” tau.

    • Tu, tu….. nu vorbi despre lugojeni!
     Ce stii tu despre lugojeni? Nimic.
     Deplaseaza-te din Titan pe Dealul Viilor lugojan si apoi pogoara-te la poalele lor unde te voi astepta pentru ca sa-ti vorbesc despre un crampei de istorie romaneasca pe viu.

     Nu ma numar printre cei care consimt la ce scrie „lugojanul” tau.

 92. Ieri constatam (e voie?) ca incep atacuri si la adresa lui Basescu. Dimineata, comentariul de la 00:55 mi-a confirmat constatarea de ieri (fapt!)

  Argumente trebuie sa aduca aceia care fac afirmatii ca Basescu e imoral, dezbina dreapta, e interesat doar de a ramane la putere, da telefoane pt eliminarea lui Papahagi, a gandit Fundatia Miscarea Populara pt a le face partid lui Udrea si fiicei sale, e negru etc. etc. etc. Sau cei care impartasesc aceste pareri.

  Am repetat spusele lui PD Aligica deoarece consider ca propaganda si manipularea reprezinta o realitate, un adevar de care trebuie sa tinem seama si sa ne ferim.

  • Mih o fi piratul un imbarligacios dar nu cred ca este asa de naiv incat sa se gandeasca la asta.
   Problemele PMP vin din interior dupa parerea mea si cum deobicei la toate si de toate este vinovat acarul Paun pe care il reprezinta Basescu……
   Tendinta orcarui este de a cauta un vinovat pentru toate nu de a corecta eroarea.
   Treaba cu ,,las-o ma ca mergea asa!” nu mai merge!

   • Dorian,

    Spui: „Tendinta orcarui este de a cauta un vinovat pentru toate nu de a corecta eroarea.”

    Sunt intru-totul de acord cu asta. Dincolo de discutia/comentariul in cauza, este un aspect adevarat si foooarte raspandit la noi. De ce? Nu stiu. Sigur nu e doar o cauza. Cred ca e si un soi de comoditate, de lene: e mai usor sa arati cu degetul decat sa faci efortul de a remedia ceva. Apoi, ca sa remediezi, trebuie sa te si pricepi. La aratatul cu degetul n-ai nevoie de prea multa…pregatire, competenta. Pe urma, e un mod de a-ti ascunde propria nepricepere. Sau de a te impune unora mai slabi de inger. Etc.
    Poate o sa revin cu un episod (fara nicio legatura cu politica), pe care mi l-am reamintit zilele astea si care ilustreaza exact ce spui tu.

   • Exact Dorian
    (cred ca @mih a citit superficial… caci nu ti-ar fi dat dreptate cu atata usurinta 🙂 🙂 )

    Problemele PMP nu pot fi extrapolate pe Basescu.

    Atitudine abuziva de tip @mark
    Adica: Daca eu critic ceva in interiorul PMP, sare cineva de aici si spune: Daca o critici pe Elenina critici pe Basescu

    Traian Basescu nu poate fi facut vinovat de ce se intimpla rau in PMP. De fapt a spus ca va lua problemele personal in mana cand nu va mai fi presedinte. A spus ca va face un partid pt 2016

  • dar unora, neam din neamul nostru, le place birfa si vorba cu doo intelesuri 😛

   • Despre barfitori, bunicul avea o vorba: „oamenii astia discuta lucruri slabe”… 😀

    • Intelept bunicu’ lui @mih
     Hai sa o lamurim:
     Cand @Bill o critica pe Elena Udrea, astea sunt convingeri politice, @bill e comentac

     Cand @mark il critica pe @bill pentru ca a criticat-o pe EU asta este barfa – @mark e barfitor
     simti diferenta , mihule ?

     PS Poti inlocui cele 2 nickuri cu oricine de la Copac.

  • @mih
   1) Imagineaza-ti ca sunt de acord cu Aligica si pot sa nu fiu de acord cu tine simultan (IATA: Cand il citezi pe Aligica e onorabil, Cand incepi tu sa il interpretezi incepe sa devina discutabil )

   2) Imagineaza-ti ca suntem multi basisti aici fara sa ne exprimam basist ca tine sau BASSSISSSST !!!!!!!!! ca @mark. (Personal consider ca EBA pe lista eligibila face rau, dar asta e altceva. Personal cred ca Udrea ii da ghes lui EBA sa se ceara pe liste dar asta e supozitia mea. de tata ce nu prea poate sa refuze o fiica )
   3) Am inteles dar .Rog precizeaza: E USL-ista si idioata utila sau numai una din ele ?

 93. 1) Nu l-am interpretat pe PDA. Mi-am exprimat acordul cu ce spune, parerea despre existenta si pericolul pe care il reprezinta propaganda si manipularea la care el face referire.

  2) In ce consta exprimarea mea „basista” – cu bold?

  3) Cine? Eu nu am comentat despre cineva , ci despre atacurile la Basescu, cu care nu sunt de acord. Nu am nimic de comentat/precizat despre vreo persoana.

  • @mih
   L-ai aplicat pe PDA la …. coana Zoe. 🙂

   Ce naiba, Cine citeste vede ce te-a apucat cu idiotii utili si agentii care rontaie la copac
   Concentreaza-te si scrie-ne antractul ala nepolitic dar conotativ promis.

  • Vad ca e greu de priceput (sau de recunoscut): nu am discutat despre cineva , nu am aplicat nimic cuiva .Am comentat despre atacurile la Basescu . Cu care, in stilul meu basist, nu sunt de acord. Si pe care le consider aidoma propagandei si manipularii anti-basiste. Cu atat mai mult ca sunt afirmatii neargumentate. Este punctul meu de vedere.

   • @mih daca pt tine e greu de priceput sau recunoscut mai citeste odata atunci replica ta de azi dimineata la @Coana careia i-ai aplicat un text din Aligica. Asta pricepe oricine

    Daca nu vrei astfel de interpretari ar fi bine daca ai fi mai circumspecta cand te repezi in crengalaii si crengaloaicele de la copac, in loc sa discuti subiectul

    • Draga Last,

     Pe tine te-or interesa, preocupa, obseda „persoanele” care isi spun parerile pe aici. E problema ta. Ca refuzi sa vezi/accepti ca altii sunt mai preocupati de parerile in sine, de ideile exprimate, de mesajele transmise (cu care pot si au tot dreptul sa fie, sau sa nu fie de acord), e tot problema ta. Oamenii au in general tendinta, obiceiul sa-i judece pe ceilalti in functie de cum sunt ei (un exemplu: comentariul tau despre Victor L, de la 11:18).
     Eu pun punct aici si te las sa ai „ultimul cuvant”, ca fara el cred ca te-ai putea „sufoca” 😀

     • @mih
      Asa este elegant . Sa lasi interlocutorul sa raspunda. Asta tine de firesc si nu de sufocare.
      🙂
      Mai ales ca esti inexacta.

      Mai ales este ca draga mea draga daca observi tu:
      eu sau altul (pot da vreo 6 nume)am o parere despre partid,
      Tu,si alti vre-o 3 sariti la mine sau la ceilalti 5 in loc sa discutati ideea

      Raspunde la idei, daca poti. si totul e ok

    • Sunt CREANGALOAOICA de la Copac!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

     Sa-ti traiasca frantzuzoaica, boierule!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 94. Servus 🙂
  Daca permiteti, repet din nou 😀 , nu poti face lucruri noi cu aceiasi oameni.
  Tot Udrea, tot Baconschi, tot Pinalti, tot EBA? Tot astia poarta steagul? Credeti ca astia vor face altceva decat ceea ce au facut?
  De ce credeti ca a abandonat Papahagi? Eu cred ca asta a fost, un abandon pentru ca a simtit blocajul.
  Am spus ca pdl se duce de rapa din cauza ca BVB au blocat regenerarea naturala a partidului. Am avut dreptate.
  Sa vedem ce va face Basescu dupa ce termina mandatul, daca nu trece garda veche in planul doi nu va creste nimic in pmp.
  Apropo, de ce nu l-a promovat nimeni pe Sebastian Bodu, este un tip cu activitate interesanta inca de cand era la ANAF dar si ca europarlamentar. Este numai o intrebare si un raspuns la o eventuala intrebare „dar cu cine?”.
  Parerea mea, fireste. 😀

  • @gino salut !
   Absolut corect !
   Apropo, de ce nu l-a promovat nimeni pe Sebastian Bodu, este un tip cu activitate interesanta inca de cand era la ANAF dar si ca europarlamentar
   Bodu nu este un pupincurist. Povestea e mai lunga. EUdrea o stie bine.

   As adauga un nume: Sever Voinescu care s-a retras la scris. Ar fi trebuit insistat pe langa el. SV ar putea aduce multa calitate in politica. Eu il vedeam chiar candidat la prezidentiale, dar poate in 2024

   • 🙂
    Persoanele de calitate trebuie cultivate, ofertate. Organizatiile serioase asta fac.
    Mustele trag singure la … orice 😀 .

  • Gino..
   Cu cine votezi??

  • „Sa vedem ce va face Basescu dupa ce termina mandatul”.

   Mi se pare ok. Da, sa avem rabdare sa ajungem acolo. Intre timp nu ne opreste nimeni sa discutam, sa gandim solutii, sa ne contrazicem, sa criticam ce e de criticat. Dar sa criticam faptele care merita criticate. S-ar putea sa facem asta fara sa atacam/demolam persoane , lideri politici, sau partide? Nu stiu, dar cred ca ar trebui sa incercam.

   • @mih de acord , sa criticam faptele

    1) Sa criticam faptul ca Anton este in si Papahagi e out fara sa il legam de persoane

    2) Sa ne manifestam nemultumirea ca liderii PMP si MP nu prea mai ies activ in ultima perioada, dar sa felicitam partidul pentru democratia lui fara limite cunoscute in alte parti: Sedintele comitetului PMP sunt conduse de un simplu membru de partid. (Daca se aplica rotatia probabil ca si @estu ajungea sa prezideze o sedinta)

    3) sa criticam lipsa de focusare a partidului, programul sau prolix de 24 pagini dar nu cei ce l-au facut sau noii veniti de la presedentie care il lasa asa cum este.

    Eu critic PMP pt ca nu face nimic si doar il asteapta pe Basescu si se ascund in spatele tabloului Presedintelui.

    Pot sa gresesc dar asa gandesc

 95. Ziua buna !

  Adica…asa vine vorba 😉

  Am tras cu ochiu’ sa vaz ce s-a mai intamplat cat am lipsit.
  Bag sama ca nimic nou 🙄
  Suntem inca la coruptie 😀 😀 😀 😀

  Ma duc sa vaz ce-ati mai zis si poate vorovim un ceas mai pe sara, inainte de ultimul shift de saptamana asta !
  Hooray !!! 😀 😀 😀 😀

 96. Salut, copăceni! Nu cred că este cazul să ne agităm atàta cu privire la faptul că EBA se găseşte pe un loc eligibil la europarlamentare! Ok, EBA luată separat ,,de fata lui tata” nu-mi spune prea multe.Dar, nu putem ignora faptul că ea ar putea fi cel mai sigur canal de comunicare al lui T.Băsescu cu UE în probleme mai delicate şi nu numai. Un feedback TB – UE, avànd în vedere încrederea şi respectul de care acesta s-a bucurat în cadrul uniunii, ar fi benefic pentru ambele părţi. Aşa că, eu aş vedea-o pe EBA ca o continuare a prezenţei, mă rog, o transmitere a punctelor de vedere, proiectelor şi de sesizare a unor aspecte din partea lui TB, avànd în vedere expertiza de care s-ar bucura acestea!
  Lăsànd la o parte aversiunea faţă de ,,nepotism”, EBA chiar ar reprezenta un lucru bun! Una este ,,fata lui tata” emisar, şi alta este ,,fata lui tata” pusă întro funcţie de decizie!

  • florin, salut! 🙂

   e și ăsta un punct de vedere!
   Poate chiar belvedere! 😀

   • Salut, old! Ce să mai spunem de Daciana şi A.Vălean. Care nu sunt nici mai breze şi nici nu au ce ,,transporta”!

    • @florin, Aici e buba.
     Alegatorul obisnuit(non basist ) recepteaza greu povestile Ponta-Daciana sau KKrau-Valean.

     Daca noi venim cu povestea TB-EBA alegatorul spune: Toti sunt la fel ! Abia am scapat de gafele lui Mircea Basescu.

     Agravant este ca nevestele lui Kkaru si Ponta nu au fost aduse in partid de soti. Ele erau acolo dintotdeauna. Ele doar au fost puse pe lista in pozitii fruntase. (Inca sper ca EBA sa dezminta )

     Finalmente : Ati inteles domnilor care ati lansat testul EBA ? pentru a cuantifica reactiile ?
     La copac desi multi copaceni abia asteapta candidatura EBA ca pe ceva foarte benefic, suntem un grup aici care credem ca nu ar fi potrivita.

  • Da, e ca-n telenovele. Lipsesc porumbeii calatori. 😀 😀 😀

  • @Cristian, asta chiar suna ca un sf 🙂
   saracu Taticu’
   Nu poate sa dea telefon sa vorbeasca cu liderii planetei cu care e prieten. Trebuie sa comunice prin mesager. Nu poate sa se urce dimineata intr’un lowcost si sa se intoarca seara de la Bruxelles, mai ales ca poate la mesajul transmis, Merkel da o sugestie, si tot taticu trebuie sa raspunda la ea.

 97. Hai sa o lamurim: cand @X si @Y coboara la „comentarii” despre cromatica lenjeriei intime a unei persoane de sex feminin, nu e vorba de vreo „critica” bazata pe „convingeri politice”. Eufemistic spus, e lipsa de decenta.

 98. @mih hai sa o lamurim cu X 🙂 Eu sunt iX
  Sa ne intelegem:
  Eu l-am vazut pe Tomac si pe Baconski acum 2 saptamani purtand pe cap (sau mi s-a parut ca vad purtand pe cap) cite o pereche de chiloti mov. Am presupus ca sunt ai Elenei Udrea, acel simplu membru de partid care prezideaza adunarile comitetului.
  Poate nu sunt chilotii Elenei Udrea, (au venit colegi cu poze cu chiloti albi) dar asa am presupus. Poate erau chiloti barbatesti. who knows ?

  De freo saptamana nici macar nu l-am mai vazut pe Tomac, Baconski cum nu i-am vazut pe MRU sau MN. Asa ca nu iti pot confirma daca mai au sau nu chiloti in cap.

  • 😯 ❗

   • Old
    Popular si in familie se spune ca atunci cand un barbat nu mai are un cuvant de spus se zice ca nevasta, iubita i-a pus chilotii in cap si nu mai vede nimic.

    Ma asteptam ca tu o fantana de zicatori si glume aduse de tine din armata, ultima e aia cu vaca .. si cu sexul (daca doresti o linkez, sau fac o colectie cu zoomorfele tale ) sa nu fi chiar tu exact cel surprins.

    Da MPreda, Tomac, sunt muti ca o lebada de cateva saptamani. Ai vreo explicatie sau vi cu o zicatoare, cu cuvinte eliptice, cu apostrofuri ?

    • light,

     aici ai luat țapă! 🙂
     eu n-am in repertoriu popular și nici în familie chestia cu chiloții în cap. Dacă tu ai, să-i porți sănătos 🙂

     • Ei tzapa e cam mult spus.
      Asta cu femeia ce reuseste sa ii puna chilotul in cap omului e o vorba bucuresteana.
      Daca bacii din Marginimea Sibiului de unde te tragi , mai slabi de inger nu aveau pe cap chilot mov de nevasta salisteanca, atunci inteleg, ca notiunea e noua pentru tine. Uimirea galbenelului tau o inteleg acum. Urarea de sanatate e buna oricum si cu chiloti si fara, mai ales pentru noi, bosorogii de varsta a 4 a

 99. Last (12:50)
  Ok! Eu sunt @Z si accept „figura ta de stil”. As putea presupune (e doar o presupunere, o varianta) ca in „chilotii” vazuti de tine, sunt niste „cojones” mai mari decat ale altora. Si poate acum o fi nevoie de ele…
  Gata, abandonez „figura de stil”, ca tot urata mi se pare.

  PS Incorect! Eu nu am „sarit la tine”! Nici vorba! Comentariile si raspunsurile atasate la comentarii stau dovada. Cel care a „sarit” ai fost tu. Nu te mai victimiza.

  • @mih
   Faptul ca ai mai multa imaginatie si gandesti ca in chilotii de pe capul barbatilor respectivi ar fi si testicule 🙂 asta tine de imaginatia ta incredibil de debordanta . (Maupassannt scria despre imaginatia debordanta a gospodinelor ) Sigur ca da vorba romaneasca cu chilotul in cap e nevinovata ; la care tu adaugi testicule spaniole devine promiscua.

   Mih ?
   Eu am opinii ce nu sunt pe gustul tau. Tu ma ataci pe mine sau pe oamenii ce vin cu idei neconforme. Aperi partide si politicieni atacandu ma pe mine sau pe cei ce nu sunt liniar pe gustul grupului tau.
   Apara-i nene pe ei , nu ne ataca pe noi suspectandune ca suntem mai putin basisti ca tine, mai putin dreptaci ca tine, mai putin Aligici ca tine.

  • Nu ma mira comentariul. „Cojones” are conotatie promiscua in capul tau. Expresia este curent folosita in alt sens decat de „testicule spaniole” .Si oricum, mi-am spus explicit parerea despre figura de stil pe care ai folosit-o

   Esti incorect cum ii ataci (ar trebui sa iti asumi asta) pe aceia pe care ai hotarat tu ca iti sunt ostili. Tie 😦

   • „In ce sens e folosita in mod curent” expresia cojones in chiloti ,? Poti explica ?
    Alaturarea testicolelor in spaniola (balls in engleza ) de chiloti pusi in cap a fost surprinzatoare si terifianta pentru mine. Pentru Maupassant nu ar fi fost. Dar mi-am revenit. 🙂
    Suntem marea majoritate a celor de aici trecuti de 50 ani, multi de 60, o parte din ei de 70…. ma refer la cei ce scriu din greu… Suntem un copac la 60 de ani, dar stim ca sunt copaci care traiesc 250 ani asa ca suntem totusi un copac tanar.

    Despre cine e ostil cui, cine ataca pe cine,
    e un subiect pe care nu il detaliez e reduntant deja . Il cunosti deja

  • „Inchis”…subiectul la 13:22. La 14:22 s-a pus si lacatul…Sorry!

 100. Despre legaturile dintre Jobbik si Kremlin, am citit cu ceva timp in urma pe site-ul In Linie Dreapta. Iata ca acum subiectul ajunge si in presa centrala.

  „Jobbik, partidul extremist ungar asociat cu eurasianismul lui Aleksandr Dugin şi Vladimir Putin, încearcă să provoace tensiuni interetnice în Transilvania. Întrebarea legitimă este dacă Jobbik, împotriva intereselor maghiarilor, ale secuilor şi ale românilor, acţionează la comanda sau din imboldul Rusiei. Reacţia Bucureştiului sugerează că da. Un amănunt interesant, apropo de susţinerea Jobbik pentru tot ceea ce este rusesc, s-a consumat în Alianţa Mişcărilor Naţionale Europene.(…)”
  Cristian Campeanu / RL

  http://www.romanialibera.ro/exclusiv-rl/investigatii/este-jobbik-agentul-rusiei-in-transilvania-329033.html

 101. Credeam ca este bine stiut.
  Partidele de extrema dreapta din Occident au fost toate infiltrate de KGB , FSB au fost ajutate si sunt ajutate de Kremlin ca forma de lupta impotriva occidentului democratic
  . Gustav Pordea, Dragan, etc etc fosti legionari si membri in partide extremiste din vest au fost finantati de Ceausescu, si Kremlin. Daca nu stiati pot sa va trimit bibliografie despre legaturile cu Moscova ale partidelor de extrema dreapta .

 102. atit de mult se purică drepta de eventualii paraziti, incit o sa ajunga sterila.
  Sint multi analisti care dau lectii, incit te miri dece nu isi fac partidul lor si sa ne demonstreze slabiciunile; dar nu, mai bine e sa stai pe margine si sa critici tot ce misca. Cum sa te aliezi cu cineva imperfect, tu, perfectiunea in persoana si detinator al adevarului absolut?!
  Pen`ca e stiut de la faerea lumii ca omul e supus greselii; ai muscat din măr? inseamna ca faci parte dintr-un partid 😛 esti corupt, ceilalti sint inca in Rai.

  NB,
  cit despre J.C. Dragan: nu a facut parte din partidele extremiste din vest (poate a simpatizat cu ele), nu a fost subventionat de Ceausescu, ba chiar a fost invers: pentru ca sa i se permita sa revina in vizite in Romania a platit el. Iar dupa `89 i-a subventionat pe Barbu si Vadim.
  Pordea si altii, probabil.

  • Ma rog, Dragan e lugojan de al tau, iar cearsafurile sunt murdare oricum.
   A luat-o nevasta pe fata lui Gusa. Am alte exemple dar daca vrei cu Dragan:

   Regimul Ceausescu nu i-a varat bani in buzunar dar i-a acordat inlesniri vamale si in afacerile cu statul roman. Inlesnirile astea te fac multimilionar.
   Ca rasplata, l-a subventionat pe Gustav Pordea sa devina candidat european. din partea extremei drepte franceze. I s-au platit lui Gustav Pordea, la Viena, 500 000 dolari, pentru a cumpăra un loc în Partidul lui Le Pen, Frontul Național, pentru a pătrunde în Parlamentul European de la Strassbourg. In plus a publicat carti despre ceausescu in editura lui Nagard.(dragan pe invers)

 103. @victor_L
  Nu imi fac partid de dreapta.
  Pana la europenele astea din mai mai e mult. Dar cu mintea mea de acum daca apare pe lista la independenti Bodu asa cum a sugerat el , il voi vota pe Bodu. si ii voi ruga pe prietenii mei din tara sa il voteze pe Bodu trimitindu-le la toti emailuri justificative. (desi independentii sunt mult mai greu de votat)
  Daca nu va apare Bodu, e o problema. Va trebui sa votez cu altii:
  La PMP daca primul este Cristian Preda care a plecat de la PDL criticand-o pe MM si venind la PMP pt ca nu avea la PNL o pozitie eligibila chiar nu e o placere. Dar e partidul lui Basescu, si probabil ca il voi vota cu EBA cu tot. Dar voi lua multa lamaie .
  PDL nu pot sa votez chiar daca este MM pe lista. Se alege ea si fara mine
  De alte partide nici nu poate fi vorba.
  Lista lui MRU . Neamtu , nu o cunosc dar nu cred ca sunt mai breji

  • Votezi din cauza de Cristian Preda? Pe mine tocmai el ma face sa nu votez PMP la europarlamentare:
   http://www.blogary.ro/editorial/extrase-din-raportul-zuber-masuri-de-reeducare-si-inginerie-sociala/

   „Voturi PENTRU

   PSD – Victor Boștinaru, Minodora Cliveti, Corina Crețu, Vasilica Dăncilă, Ioan Enciu, Cătălin Ivan, Claudiu Tănăsescu.
   PC – Sabin Cutaș.
   PNL – Norica Nicolai, Ovidiu Silaghi, Adina Vălean, Renate Weber.
   PMP – Cristian Preda”

   Stiind ca el a sustinut-o pe Teo Trandafir, ca pentru el dilema : politica/nu etica este rezolvata, pentru mine situatia este clara.

   • @eugeni, Daca voi vota PMP il voi vota in ciuda prezentei lui Preda cu multa lamaie si nu datorita prezentei lui.
    De ce poate voi vota PMP ? Pentru ca rezultatele la PE vor configura cine va fi jupan in Dreapta si cine nu. Un mare succes al lui Kkarau, sau al PDL coroborat cu un insucces PMP, FC, MAR nu va permite ultimilor sa aiba un cuvant la coagularea dreptei care va fi facuta cred pentru prezidentiale.

 104. nu iti faci partid, problema ta.
  E mai usor sa arati ca le stii pe toate, ca esti curat fata de Elena (Udrea-Basescu) si alte lighioane.
  Partea proasta este ca ai vrea ca ele, lighioanele, sa fie ca tine, si te supara ca nu sint.
  Nu pot sa fie ca tine: tu esti pe margine si lighioanele in arena supuse privirilor si oprobiului.
  Tu esti alegatorul care investesti doar simpatie, nu si loialitate.
  Dar partidele fara simpatizanti loiali sint mici.

  • Basescu nu e lighioaie e cel mai bun politician al nostru asa cum e el.

   Elena Udrea nu e lighioaie ea este un dinozaur politic. E curata politic pentru ca e loiala lui Basescu dar alte calitati nu prea are. Cand aveam un PDL mare de 35% nu conta prea mult asta. Nici candidatura EBA-ei nu conta prea mult , pt ca aveam tripticul : Udrea+Ritzi+Placinta care au ajutat-o mult pt alegeri in situatia in care EU era independent. Acum nu numai ca EBA nu poate sa castige ca independent dar nu mai sunt organizatiile acelea ramase la Blaga cu infrastructura lor cu tot

   Nu conteaz eu. Nu ai priceput ca eu nu vorbesc de mine personal decat daca ma intrebi tu ? Conteaza cei ce nu ne voteaza , adica cam la nivel de 90% din electorat (daca e adevarat ca pmp are acum 10% )

   • TDs,

    Am avut si eu o intrebare, cum este posibil ca PMP sa amane congresul lui pe timp nelimitat – lucru anuntat de EU la tv, dupa ce fusese stabilit la mijlocul lui martie si toti sa priveasca asta ca normal?. Nu vorbesc de politica de cadre sau alegeri europene. remarc ca PFC incepe sa fie mult mai constant in declaratii.

    • @eugeni who knows ?
     Suntem pa taramul supozitiilor.
     Una din ele ar fi ca congresul ar fi trebuit sa o ridice pe EU din pozitia de sefa de facto (acum ea fara a avea vreo functie prezideaza partidul) intr-o pozitie de jure
     Feedback-ul negativ la Anton-in ; Papahagi-out vizibil sensibil mai ales pe Facebook, si la comentatori ca Aligica au facut probabil o mica retragere in transee, pana data viitoare.
     E doar o supozitie.

     • 100% de acord, asta era planul..
      EU e un pion. A mai fost necistigator la PDL Bucuresti, apoi de curind cind a incercat sa preia PDL din mina lui Blaga. Loialitatea nu e suficienta.
      Refuz sa cred ca nu mai sint altii care pot fi promovati. Acum eu nu vreau sa fac o fixatie cu Papahagi dar ajunsese vicepresedinte. De ce nu putea el sa fie promovat? Sau pus sa deschida lista la europarlamentare?? Poate ptr ca risca sa aduca oameni ca el, s-o puna pe EU in plan secund?? Devenise favoritul Monicai Macovei (eu ramin macovista mai mult decit basista, ce sa-i faci..).
      Cititi articolul Rodicai Culcer despre Corlatean. Avem nevoie de competente la externe, la cultura, educatie, peste tot..Partidele asta trebuie sa faca sa ne arate ca fac eforturi sa aduca oamenii astia..Eu nu vad eforturile la PMP. Azi cel putin nu le vad. Cind o sa le vad, va anunt.

      P.S. Nu sint agent USL dar..passons.
      Un weekend placut la toata lumea!
      Va citesc diseara.

     • Adevarul este ca am vrut un raspuns de la cei din PMP.Altminteri era mai degraba retoric :).

   • tu nu intelegi ca, la fel ca si altii, nu investiti decit simpatie, nu vreti sa investiti si loialitate. Veti trece de la un candidat la altul asa cum trec si parlamentarii pe la partide.
    As intelege daca nu v-ar preocupa decit ceea ce face pentru tine, alegatorul, partidul la guvernare. Dar nu, tu vrei sa faci si ordine in partid.
    Nu a facut Macovei, Preda sau Voinescu, nu vor face nici chibitii de pe margine.
    Nu veti ajunge sa cistigati alegeri de dreapta in felul asta.
    (De fapt Istoria romanilor spune ca loialitatea le era straina, au trecut de partea invingatorului cam intotdeauna. Ca sa-l confirme pe P. Carp: dupa cit noroc are Romania, nici nu ar avea nevoie de politicieni (si, implicit, de alegatori, ceea ce n-a mai spus-o 😉 ).

    NB,
    ma faci sa rid: explicatiile tale despre Basescu si Elena Udrea sint de genul „ma, daca toti evreii ar fi ca tine!”

    • Victor_l ,

     Sa nu fim ipocriti, cel mai probabil in 1990 ai votat pntcd sau pnl. vad ca in lipsa ta de loaialitate, despre care bine vorbea Carp, ti-ai schimbat , ca ciorapii, partidele simpatizate. De aceea s-a dus dracului dreapta, datorita unor oameni ca tine. Asa ca nu da lectii despre loialitate.Eu recunosc, am votat si o sa votez cu acel partid care s-a apropiat cel mai mult de valorile mele, si care va avea sansele sa treaca pragul electoral.

     • @ eugeni,
      la obraznicii nu raspund; incearca un ton civilizat.

     • Victor_l

      Unde vezi obraznicie?. ipocrizia este sa ma acuzi de ceva care tu esti de asemenea vinovat. lipsa de loialitate. Bineinteles ca raspunsul este greu si ai gasit „justificare” sa nu raspunzi. Dar asta este problema ta si nu a mea. Obraznicie este sa ma acuzi tu de lipsa de loialitate. Repet, eu sunt loial valorilor si nu persoanelor.

 105. „Internetul este minunat: iti permite acces la aberatiile tuturor imbecililor de pe lumea asta.

  „Ei lasa ca nici cu Americani nu mi-e rusine, si aia sunt niste „eliberatori” de prima mana.”

  Corect. Americanii au intervenit in primul razboi mondial si apoi au plecat acasa. Au facut-o si in al doilea razboi mondial si au plecat acasa. Au facut-o in Coreea si au plecat acasa. Au facut-o in Vietnam si au plecat acasa. Au facut-o in Irak si in Afganistan si vor pleca acasa.

  Sa ii comparam cu rusii.

  Moscova elibereaza tari si apoi uita sa plece acasa vreme de zeci de ani. Extermina si rusifica elita, deporteaza si masacreaza populatia. In locul celor ucisi, aduce alte popoare, avand grija sa semene discordie pentru decenii sau secole. Dezbina si cucereste cu zambetul pe buze.

  Dar Americanii sunt, ca si rusii, niste „eliberatori” de prima mana. De unde se vede inca o data ca antiamericanismul este o forma de ura redusa mintal.” (Vlad M / fb)

  • @ Mih,
   nu are rost sa explici unora ca nu poti pune semnul egal intre USA si Rusia.
   Este diferenta de la Democratie la Oligarhie.
   Nu are rost sa explici, unora, dece e ziua lumina si noaptea intuneric 😛
   Daca n-au realizat singuri, nu merita efortul

 106. Miting de solidarizare cu Andrei Plesu. 17-20 (deci al treilea miting dupa PMP , PVictoriei) Acum eu ma intreb, Andrei Plesu a participat la vre-un miting cetatenesc la care am participat noi in tot amarul asta de ani ? Stie cineva ?
  http://www.hotnews.ro/stiri-esential-16816856-miting-solidarizare-andrei-plesu-impotriva-linsajului-mediatic-antena-3-duminica-piata-universitatii.htm
  intrebare 2 : Un miting in fata geamurilor de la A3 nu ar fi mai potrivit ?

 107. si un bun articol scris deTapalaga (cre`ca a dormit intr-un lan cu flori):
  http://www.hotnews.ro/stiri-opinii-16818687-cateva-romanisme-ziua-maghiarilor.htm

 108. ” Acum eu ma intreb, Andrei Plesu a participat la vre-un miting cetatenesc la care am participat noi in tot amarul asta de ani ? Stie cineva ?”
  Poate ca e indreptatita intrebarea ta.
  Dar continuind la fel, va veni o zi cind vei fi in situatia lui Plesu si nu va mai fi nimeni sa se solidarizeze cu tine.
  Citeste articolul lui Tapalaga.

  • Mai degraba Plesu sa isi puna intrebarea de ce nu a participat la mitinguri si de ce impreuna cu Liiceanu si Cartarescu s-au disociat de Basescu si de politica in 2010 cand lui Basescu ii era mai greu. De ce nu a urmat exemplul intelectualilor din Polonia, Cehoslovacia

   Pe Tapalaga nu il mai citesc de o vreme, si nu pierd nimic.
   Cand il vad pe ratacitul asta ca il pune pe Banciu pe acelasi plan cu Mircea Badea parca il vad pe @mark cind ne pune pe mine si pe altii de aici pe acelasi plan cu Chinezul sau purli

 109. Mesaj pe fb:

  „Marian Dragomir 14 March 14:32
  Sper ca acum sunteti toti multumiti si nu mai aveti motivatii sa va eschivati de a iesi in strada…
  – daca considerati ca acciza e o hotie a lui Victor Ponta prin care vrea sa-si finanteze baronii si campania electorala pe spatele vostru, mergeti in Piata George Enescu Sambata de la orele 12 pentru a protesta alaturi de PMP.
  – daca considerati ca guvernarea Ponta e cea mai proasta din istoria Romaniei devalizand tara si nu vreti sa va alaturati vreunui partid politic, veniti Duminica de la orele 12 in Piata Victoriei la Girafa alaturi de societatea civila.
  – daca considerati ca audio-vizualul a ajuns o mocirla in care sunt siluiti oameni de talia lui Andrei Plesu, veniti Duminica la orele 18.30 in Piata Universitatii sa protestati alaturi de o pleiada intreaga de oameni de cultura si de societatea civila.

  Daca nici aceste evenimente nu va satisfac, va rog macar sa iesiti la vot caci „Nu toti sunt la fel!”…
  Va multumesc!!!”

  • Mariane Dragomirule …
   1
   „daca considerati ca acciza e o hotie a lui Victor Ponta prin care vrea sa-si finanteze baronii si campania electorala pe spatele vostru, mergeti in Piata George Enescu Sambata de la orele 12 pentru a protesta alaturi de PMP”

   Daca mesajul 1 era de forma
   „daca considerati ca acciza e o hotie a lui Victor Ponta , mergeti in Piata George Enescu Sambata de la orele 12 pentru a protesta alaturi de PMP”
   pariez ca ar veni cu 50% mai mult, iar daca ati si defila pana in PV din gaura aia de la Ateneu, s-ar aduna 300% mai multi
   (cu o conditie: Ca in clipul pe youtube sa fie un om obisnuit, un Tomac, etc si nu milionareasa in dolari Elena Udrea care va plange de lipsa banilor in timp ce taxa cu Cocos, la sange parcarea Dali de la Sala Palatului (bucurestenii stiu ce spun))
   2
   daca considerati ca guvernarea Ponta e cea mai proasta din istoria Romaniei devalizand tara si nu vreti sa va alaturati vreunui partid politic, veniti Duminica de la orele 12 in Piata Victoriei la Girafa alaturi de societatea civila.
   ………… sa va spuna societatea civila 🙂 cum rezolvati problema fara ajutorul unui partid politic
   Chestia asta nu merge pentru ca stie ca noi astia care venim acolo suntem destul de bine fixati pe dreapta.
   Ca se aduna in spatele Girafei (voi fi si eu acolo) si nu ii vede nimeni este alta treaba

   3
   daca considerati ca audio-vizualul a ajuns o mocirla in care sunt siluiti oameni de talia lui Andrei Plesu, veniti Duminica la orele 18.30 in Piata Universitatii sa protestati alaturi de o pleiada intreaga de oameni de cultura si de societatea civila.
   Pare plictisitor, Imi aduc aminte de protestul papioanelor … cand cu Patapievici. Vor veni niste babe culturale, cocoficii de la institutul lui Plesu, si gura casca, Pleiada intreaga de oameni de cultura…. Brrrr m-am speriat de tot Vin oare Pierre de Ronsard, du Bellay Jean-Antoine de Baïf. ? Sa ii spuna de la statui (caci piata e a lui Mungiu Pippidi )

   Audiovizualul lui Mircea Badea si Gadea vor tremura de frica. dar vor plati amenzile . Rezultatul ? Vor face o lege sa ii inchida gura lui… Banciu

 110. Cred ca mesajul catre Marian Dragomir era prea lung ca nu mi l a luat wp asa ca il incerc pe bucatele
  bucata 1
  “daca considerati ca acciza e o hotie a lui Victor Ponta prin care vrea sa-si finanteze baronii si campania electorala pe spatele vostru, mergeti in Piata George Enescu Sambata de la orele 12 pentru a protesta alaturi de PMP

  Daca mesajul 1 era de forma
  “daca considerati ca acciza e o hotie a lui Victor Ponta , mergeti in Piata George Enescu Sambata de la orele 12 pentru a protesta alaturi de PMP”

  pariez ca ar veni cu 50% mai mult, iar daca ati si defila pana in PV din gaura aia de la Ateneu, s-ar aduna 300% mai multi

  (cu o conditie: Ca in clipul pe youtube sa fie un om obisnuit, un Tomac, etc si nu milionareasa in dolari Elena Udrea care va plange de lipsa banilor in timp ce va taxa cu Cocos, la sange parcarea Dali de la Sala Palatului (bucurestenii stiu ce spun))

 111. bucata 2
  daca considerati ca guvernarea Ponta e cea mai proasta din istoria Romaniei devalizand tara si nu vreti sa va alaturati vreunui partid politic, veniti Duminica de la orele 12 in Piata Victoriei la Girafa alaturi de societatea civila.
  ………… sa va spuna societatea civila 🙂 cum rezolvati problema fara ajutorul unui partid politic
  Chestia asta nu merge pentru ca toata lumea apolitica stie ca noi astia care venim acolo suntem destul de bine fixati pe dreapta.
  Ca se aduna in spatele Girafei (voi fi si eu acolo) si nu ii vede absolut nimeni decat cu binoclui este alta treaba

 112. Era sa uit: dimineata am mers la Asociatia de locatari sa platesc intretinerea.Ce credeti ca m-a intrebat daca vreau sa semnez? o petitie impotriva maririi accizei la benzina si motorina.
  Si a cui era antetul in stinga sus?
  Partidul Miscarea Populara.

 113. Probabil stiti initiativa Monicai Macovei de confiscare a averilor infractorilor ce le ascund pe numele rudelor.
  E buna initiativa sa ne traiesti Monico, dar nu te suferim ca esti in partidul blatistului Blaga:

  „Bravo Monica Macovei! Chapeau pentru activitatea din afara! 🙂 Pacat ca asta se plateste cu pactizarea rusinoasa cu fesenistul Blaga, insa…nimeni nu e perfect, nici macar Monica Macovei. Astazi insa, un mare Bravo pentru succesul european ! 🙂 ”
  Nimeni nu e perfect, doar postatorul (persoana importanta, care nu-l mai suporta nici pe Basescu de cind a ‘vindut” Justitia) 😛
  Si e clar ca in politica se inghit si broaste daca vrei sa faci ceva.
  Si, ca ironie a vietii, zizania a intrat si intre cei doi, Traian si Monica.

 114. protest la universitate pt unu care a fost alaturi de ilescu in anii 90? ne-am piert capu? cum a devnit piata universitatii un spatiu de laudat colaboratori fesenisti?

 115. na ma, aveam 4 ani atunci, dar ce am auzit io e: 28 dec. 1989 – 16 oct. 1991 – ministrul Culturii.
  Cand o fo’ mineriadele, ca nu am prins?
  Cum nu am prins perioada nu pot zice dac’ as fi avut demnitatea de a pleca din guvern… dar probabil ca da. Daca as fi fost ca Plesu un mare anticomunist eram in piata si nu la guvern si ii faceam cinste pietii.
  Zic si io…cu capu’ pierdut.

  • ,,Zic si io…cu capu’ pierdut.””
   Sincer? Mai bine taceai …,,Daca as fi fost ca Plesu ”? Lasa, ca nu e nici o sansa si, ca atare , nu poti sa spui ce ai fi facut in locul lui . Plesu nu a cerut sa faca nimeni miting de solidaritate pentru el, nu are nici puterea de a-l interzice (desi eu cred ca s-ar lipsi bucuros de o asemena onoare ) . Nici macar nu cred ca este mirat (la cat de bine cunoaste societatea noastra de azi) ca orice moftangiu (ma refer la cei de la A 3) isi inchipuie ca daca injura un om de valoare, ceva din valoarea acestuia s-ar putea lipi si de el. Ma rog, poate moftangiul se si intreaba sincer mirat : ,,da ce domnule, de ce el si nu eu, cu ce e el mai bun ?”

   • „Lasa, ca nu e nici o sansa si, ca atare , nu poti sa spui ce ai fi facut in locul lui .” asta e e o incercare de a face logica post aristotelica? Suna a filosofie medievala crestina! Plesu ar fi mandru de tine!
    Pt toti Plesistii:
    Nu ii neg omului valoarea culturala…ce insa ii pot nega e valoarea de erou anticomunist. Plesu NU e un anticomunist ci doar un om ce a ratat multiple sanse de a promova valorile democratiei la momente ce i-au fost servite pe tava, de la scoala de la Paltinis, la invitatia lui DInescu la dizidenta real, la momentul 90! Astea sunt fapte, Apoi, abia „Despre ingeri” e o treaba cool!

   • @ Loda,
    vezi ca se poate (daca vrei 😛 )

  • P

   Da, ce grozav ai fi fost tu p’atunci dacă nu călăreai olița 😀

 116. hello, bonsoir, tuturor,
  certaretilor, circotasilor, comentatorilor, jignitilor & jignitorilor,
  neintelesilor si intelesilor, dusmanilor inchipuiti, etc…
  basistilor, bassssssssssssssistilor, udristilor, non_udristilor,
  eba-istilor si non_eba-istilor
  macovei_lor, non_macoveilor, etc. etc..
  🙂 😛 🙂

  miine voi fi in Pta George Enescu, abia astept sa vad citi vor/vom fi!

  apoi cu primavara asta in explozie poate imi voi deplasa body-ul de week-end si pina la antipa si apoi la Universitate, parca…
  🙂

  muuuulte, multe mitinguri, asa deodata precum floricelele de primavara sau
  stolurile de pasari migratoare pe care le-am vazut ieri pe cerul bucurestiului deplasindu-se, presupun, spre Delta Dunarii..
  o placere sa le vezi pe cerul albastru……o splendoare de primavara datatoare de sperante
  🙂

 117. interesant, f. interesant:
  Cristian Diaconescu merge în SUA cu mesaje de la Traian Băsescu

  intilniri cu Victoria Nuland, adjunctul Secretarului de Stat John Kerry.

  cu subsecretarul de stat pentru securitate internațională Rose Gottemoeller,
  cu ambasadorul special pentru Sancțiuni Daniel Fried,
  precum și cu oficiali de la Pentagon și de la Consiliul Securitatii Nationale.

 118. cum zicea Bibliotecarul pe vremuri?

  Viq, schimba articolul, ca nu mai avem pe ce ne mai certa …

 119. in afara de subiect …
  Old, te stiu interesat …. duplic un comentariu
  „nu e zi in care sa nu constat ca habar nu am cate sunt sub nasul meu
  ieri, spre exemplu, vazand niste stevie proaspat aparuta, si iepurii mancand cu pofta din ea … m-am intrebat, adica eu de ce nu?
  si am facut o salata simpla, cu ulei de masline, putina sare si putina lamaie
  pot sa va spun ca salata de salata, rosiile, castravetii … au ramas la urma
  prima s-a mancat salata de stevie”

  • Ai mancat dragavei…….cu ulei bravo !
   E bine ca ai invatat de la iepuri. Ei au o inteligenta si o experienta de care poti profita din plin 🙂
   Iepurii maninca si morcovi. Ai incercat si tu ?
   Au aparut si ghioceii mai demult tot sub nasul tau. Ai dat cuiva ghiocei ?
   Ai incercat sa maninci ghiocei cu ulei de masline, putina sare si putina lamaie ? (eu as pune si un pic sos de soia )
   🙂

 120. kharkiv arde…provocare ruseasca…rusi morti…probabil maine razboi

 121. nazisti ucrainieni + provocari rusesti = love 😦
  http://rt.com/news/ukraine-kharkov-radicals-attack-982/

 122. raspuns sau o alta interpretare? TWEET via Myroslava Petsa, Channel 5 News: In Kharkiv, the Right Sector office has come under fire of pro-Russian armed men. Reports suggest AKs are being used

 123. Russian companies withdraw billions from west, say Moscow bankers

  http://www.ft.com/intl/cms/s/0/ffea2660-ab9e-11e3-aad9-00144feab7de.html#axzz2vz5XQxmX

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s