Video

„Ucraina, documentar Vice News” (via OBISNUIT.EU)

Acesta nu este un subiect obisnuit, relaxant de week-end. Nu prea este un subiect pentru „cafeaua de dimineata”. Dar este ceea ce se intampla…Nu departe de noi. In Europa (totusi!!!) de Est. Secolul XXI…2014, martie…

„Crimeea a fost ocupată de facto de Rusia care a pus stăpânire pe toată zona fără a trage nici un glonț. Acum, Simon Otrovsky, de la Vice News, bun cunoscător al limbii ruse, a plecat în Ucraina și în Crimeea ca să ia pulsul zonei.

Un lucru pot să zic: îți trebuie mult curaj și un pașaport de America pentru a avea sorți de îzbândă. Reporterii ucrainieni, dacă vor să facă ce a făcut Simon Otrovsky, ajung să fie răpiți, bătuți și arestați.

În seria de repotaje Russian Rulette: The Invasion of Ucraine vezi foarte bine tactica soldaților ruși: umblă în uniforme militare fără însemne, au tehnică militară din Rusia, înconjoară baze militare ucrainiene și se joacă cu nervii soldaților ucrainieni.

Ca într-un joc de șah, soldații ruși pun stâpânire pe baze militare ucrainiene din Crimeea, le eliberează, amenință cu armele, dar nu trag nici un foc. E ceea ce se numește în engleză un stand-off, un impas bine gândit de ruși. Toată lumea așteaptă ca cealaltă parte să tragă sau ca rușii să treacă din Crimeea către restul Ucrainei.”

http://obisnuit.eu/2014/03/14/ucraina-documentar-vice-news/

Anunțuri

3 responses to “„Ucraina, documentar Vice News” (via OBISNUIT.EU)

 1. La noi, un sfarsit de saptamana „plin”…

  In Bucuresti, azi si maine, trei proteste avand ca teme „Acciza pe carburanti” (sau inca o „mana” hoteasca bagata in buzunarul romanilor de guvernul ponta), „Guvernul vvponta -cel mai incompetent si corupt guvern post-decembrist – DEMISIA!!!” si „Solidarizare cu Andrei Plesu, impotriva linsajului mediatic” (care se constituie in „atac imund la adresa adevăratelor valori ale culturii româneşti.”)

  Cum bine spunea Lumi Williams – va fi un test important pentru civismul romanilor…

  In orasele din Transilvania (Tg Mures, in special si Cluj) – manifestatii cu ocazia Zilei maghiarilor de pretutindeni…Maghiarii moderati si romanii, ingrijorati de provocari puse la cale de extremistii din Garda Maghiara si Jobbik…
  ( http://www.evz.ro/detalii/stiri/maghiarii-moderati-se-tem-ca-ziua-lor-poate-fi-deturnata-de-radicali-1087121.html#ixzz2w0x7pHo8
  EVZ.ro )

 2. iDin nefericire,Romania este sub puterea nefasta a unui partid prorusesc.
  Din fericire Presedintele Romaniei este proamerican,prooccidental..proeuropean.
  Inca.

  Nu pot sa nu corelez citeva amanunte semnificative ,din aceasta perioada.
  Vizita miliardarului de origine maghiara SOROS la Premierul Ponta!

  Daca nu era ceva foarte important pentru acest individ ar fi venit PERSONAL pentru integrarea etniei rrome???

  Sa fie Rosia Montana??Sa fie oare vre-o legatura cu Vona Gabor??Cu sageata Moskova??
  Vedem unde si cum s-a orientat politica oficiala a Ungariei.Constitutia antieuropeana adoptata,dar si contractul incheiat cu rusii pentru constructia a doua centrale nucleare ne dau indicii INCOTRO se duce Ungaria.

  Cu protestele organizate contra exploatarilor gazelor de sist sustinute si de persoane apropiate lui Vona Gabor,si de intrusi moldoveni prorusi mi se pare ca,in afara temei de exploatari exista dorinta introducerii si mentinerii unor conflicte de natura interna…intre timp se adauga manifestarile maghiarismului profund antiromanest…

  Consiliile judetene s-au inarmat???Daca da, a fost oare o directiva aprobata prin CSAT???

  Rusia a dat semnalul pentru acapararea unor pozitii strategice ,invadaind ,fara rusine teritorii ce nu le apartin…Sunt la poarta…
  Retelele prorusesti din Romania au iesit la vedere…Sper ca serviciile secrete sa le monitorizeze cum se cuvine..si mai sper sa nu fim vinduti ca la Malta!

 3. http://inliniedreapta.net/lavedere/revolutia-demnitatii/
  I just love those people. Ei sunt adevaratii europeni. Nu astia din .dk, care nici nu st interesati de ce se intampla acolo. Poate vor deveni interesati, finalmente, dupa ce Putin va ocupa jumatate de Europa (ceea ce nici unul din ei nu realizeaza fiind ca Putin chiar asta isi doreste).

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s