Pionierii de ieri

A fost minitg.
…asta…. miniting..
… MITING !!!
Ok.
Despre cel de ieri o parere personala de la distanta. Pentru ca nu am participat si probabil nici nu o sa particip la altele, din mai multe motive pe care nu le detaliez.

De bine !
Mitingul PMP a fost un succes.
E recunoscut, sistemul organizatoric incepe sa se puna in miscare si da semne ca e functional.

De dorit !
Sa creasca priza la multime. Sa vie toti „romanii” cu mic, cu mare, la ozon de primavara.
Daca nu, macar cu mic, cu bere si gratar, ca iarba tot verde e ;D

De observat.
Au fost oamenii partidului.
DOAR oamenii partidului. Cu canadiene si sandvis, cu megafoane si mecanisme de facut galagie.
Vorbim de „nucleul dur”.
Cred ca pentru faza in care se afla, este normal.

O dihotomie indusa (cel putin din perspectiva unor sustinatori) privind leadershipul PMP pare sa paleasca. Papahagi vs Udrea.
Ea poate sa dispara sau, dompitriva, sa se incapataneze sa reziste si sa se adanceaca, in functie de pozitionarea acestor sustinatori.
Cu consecinte diferite in bataliile ulterioare de pe campul REAL de lupta.
Eu imi permit sa observ ca „vocea sparta” a Elenei este un pas pozitiv in raport cu „vocea lipsa” de pana acum.
Desigur, intrebarea „Dar vocile lui Tomac si a celorlalti UNDE sunt acum, de se aude numai Udrea ?”, este absolut pertinenta.
Dar raspunsul e de o simplitate penibil-hazlie : „Fix unde-au fost si pana sa vina Udrea ! Nicairi !”

Ma bucura prezenta lui Papahagi, dar nu ma si convinge.
Pentru ca dupa criteriile mele, calitatile domniei sale, deloc minore, risca ca fie inutile in lipsa unui vector de transport. Si cea mai teribila incarcatura nucleara are nevoie de o prastie ca sa poata fi aruncata la locul unde trebuie sa ajunga.
La ce folos intreaga eruditie, profesionalism, viziune, perspicacitate… daca la ambitie, tenacitate, perseverenta, esti slab ?
Ce faci cu ele daca pasul inapoi este o solutie ?

De-a lungul istoriei nu liderii cei mai bine pregatiti au castigat luptele ci cei care au fost mai puternici. In ordinea prioritatilor, forta este primul criteriu, iar mai apoi, la parteneri de confruntare cu forte relativ egale, se poate adauga inteligenta/priceperea, inventivitatea samd, care fac diferenta si aduc victoria.
Armamentul superior nu aduce succesul in mainile unui om slab.

Vestea buna e ca ambii-doi par sa aiba un element vital : cred in ceea ce fac. Iar acest element creeaza un potential foarte important pentru PMP.
Oamenii nu „cumpără” ceea ce faci, cumpără motivul pentru care faci ceea ce faci. Iar dacă vorbești despre lucrurile în care crezi îi vei atrage pe aceia care cred în ceea ce crezi și tu.

Iar aici este un element tehnic care are sanse sa ridice PMP.

Daca am lua de bun ce zic cei ce par ca se pricep la treburi de genul asta, intr-un grup dat avem cam jumatate din indivizi dispusi schimbarii (care initiaza sau macar accepta relativ usor asta) si cealalta jumatate care efectiv se opune acesteia.
Cam 2,5% din total reprezinta „inovatorii”, zabaucii care sunt port-stindardul acestor schimbari, 13,5 sunt cei cu predispozitie de acest gen de nebuneala dar care nu au suficienta vana sa se afle printre cei din grupul pionierilor si cam 34% cei care accepta cu usurinta aceste schimbari. Ei formeaza prima jumatate.
Cea de-a doua, este relativ omogena, formata din capcauni care ar putea accepta schimbarea pentru un singur motiv viabil din punctul lor de vedere : ca nu au incotro.

Ca sa obtii succes in schimbarea pe care ti-o propui ceea ce este obligatoriu sa obtii in prima instanta este „penetrarea” pietei pana la castigarea primelor doua categorii. Odata ce ai reusit sa inchegi o parere unitara la o masa minima de 15-18%, poti declansa bascularea balantei, pentru ca cel de-al treilea grup, cel de 34%, mult mai consistent dar care nu se „repede” inainte de a avea niste garantii minime ca cei ce au cumparat primii compot de peste nu s-au otravit iar cei ce au stat la coada la primele tablete (de 10 ori mai scumpe) n-au orbit, va bascula in avalansa cand capata incredere. Se formeaza un trend, o moda, cum e acum nebunia cu tatuajele 😀

Si aici ai castigat jumatatea care face societatatea sa se miste. Ceilalti vor accepta directia pe care o arata jumatatea invingatoare.

Cum regasim evenimentele politice actuale prin prisma acestei scheme ?
Cum ziceam, din punctul meu de vedere, miscarea de ieri indiferent ce a intentionat in teorie, a aratat in practica primul grup, cel de 2,5%. Initiatorii, ambitiosii, incazarmatii, devotatii, in principiu membri inscrisi ai formatiunii.
Desigur ne-ar fi placut ca strazile capitalei sa fie pline si cu prelungire a marsului cam 3-5 saptamani de acum incolo.
E devreme !
Grupul urmator abia de acum incolo urmeaza sa-l urmeze pe primul.
In functie de cum se va misca acest prim grup in terenul real (si aici salut orice initiativa de acest gen, indiferent ca apartine Elenei, lui Tomac, lui Papahagi sau altcuiva) urmatorul pas poate fi reusit in perioada urmatoare, mai devreme sau mai tarziu.
Ceea ce este esential acum este ca sentimentul unitatii primului grup de initiatori sa fie cat mai puternic. Daca sunt perceptue disensiuni acolo, rezultatele vor intarzia. Drept pentru care salut calduros inca o data prezenta lui Papahagi la eveniment.

Una peste alta, mai avem mult pana departe dar catinel-catinel, poate reusim sa ajungem.

O duminica excelenta tuturor !

Viq

Reclame

77 responses to “Pionierii de ieri

 1. @viq,
  uneori pasul inapoi inseamna …onoare!

  cit despre personajele enumerate de tine, eu cred ca abia cind TB va prelua friiele partidului se va face urmatorul pas, care – ar putea – sa duca la victoria in alegeri in 2016

  o zi frumaosa va doresc,
  🙂

 2. Tovarasii spuneau ca,”critica este constructiva”..Cine si-a insusit dictonul atunci sa si construiasca..sa puna ceva in loc…
  O parere despre cum se vede aceasta critica??
  Am spus-o de multe ori :
  .Sunt membru al fundatiei ,nu membru PMP ,cum cu rea intentie se tot repeta.Un membru anonim inscris on line.Unul care s-a simtit dator sa FACA CEVA CONCRET pentru a sprijini aceasta initiativa a Presedintelui..
  Sunt mindru ca bat cite un cui ,cind sunt solicitat sa ajut.
  Asa cum am strins recent semnaturi pentru candidatura la europarlamentare a domnului profesor Funeriu!
  Nu ma deranjeaza sa lipesc afise..desi pot plati sute de oameni ca sa o faca!

  Asadar toata emfaza cu care mi se da sfaturi ,inclusiv recomandari de scolarizare este neavenita…S-a mers pina acolo unde nici o imaginatie nu acopera:Sa se faca sesizare impotriva mea la PMP….
  De parca am acolo o functie mare,sau una de care depinde existenta mea…desi am specificat voluntariatul si oferta mea de a ajuta..!Nici ca ma cunoaste cineva..exact la fel cu mii de anonimi inscrisi on line!

  Simt amaraciunea pentru ca se manipuleaza constant actiunea si activitatea fundatiei si partidului, a membrilor fondatori ,a membrilor de notorietate publica,dar chiar si „activistilor” de genul meu!

  Intai a fost Niculina Nicut…apoi o clantaneala continuua cu exprimari ireverentioase,cu somatii,cu batjocura sau in cel mai bun caz cu ironie… la tot ce se face sau nu se face!La membri!La program!La implicare!La TOT!

  Si asta au facut-o asa zis sustinatori ai Presedintelui Traian Basescu…
  Aberatia consta in faptul in care mari ginditori si experti se declara a fi de partea Miscarii populare!
  Sunt in clasa iV-a ,acolo unde am fost statuat cu gratie si ipocrizie,desi nimeni nu este indreptatit sa isi aroge un alt status decit cel de comentator!

  Imi pare rau sa spun..dar manipularea exista in forme dintre cele mai diverse!Cu dus intors!

  Chiar si participarea la manifestatie a avut din partea celor pe care ii vizez un singur scop:
  evaluarea la fata locului a evenimentului cu detaliere nefavorabila PMP!
  Descrierea releva clar intentia!Inclusiv abordarea lui Adrian Papahagi pe subiectul ANTON!(pentru satisfacerea unui orgoliu exacerbat:vedeti ca am dreptate??)

  Evenimentul de ieri,cu activisti sau fara,cu Elena Udrea cu vocea sparta,cu „victima”eroul Adrian Papahagi,exilat in rindul 4,cu tineri ce nu pareau a face parte din peisaj si cu multe alte note critice

  Indica o preocupare constanta IMPOTRIVA acestui partid,pe modelul antenei 3.(demolare prin intoxicare si manipulare)
  Chiar nu am nici o problema pentru cine va fi vexat de spusele mele..
  Chiar astept sa se coboare de pe soclul inaltat de propriul sau egou, sa isi reevalueze atitudinea fata de ceilalti egali ca si comentatori.
  Aici,nu suntem altceva decit comentatori!Egali!
  Cine se umileste sa acorde respect unuia care nu ti-l da in aceeasi masura???

  • Mark,

   eu am inteles (cred) relativ exact ceea ce faci si de ce.
   Si apreciez ca atare.
   Cei ce n-o fac sau fac opusul, isi asuma consecintele categorisirii lor.

   poate au motivele lor.
   Nu inteleg, nu cred, nu vor…

   Cred insa ca ceea ce e important in povestea asta este cum manageriem fiecare din noi situatia, cum ne pozitionam si cum reusim sa onbtinem ce se poate obtine in situatia data,

   crezi ca daca raspunzi unei palme cu un sut in fund iti atingi obiectivul ?
   Ce este mai important, satisfacerea pornirii emotionale a momentului sau atingerea unui scop stabilit ?

   • @ markwilliams,
    iti inteleg amaraciunea.
    Si e cam urit ca amicul @ tds vrea sa para interesant prin atitudinea sa; nu cred insa ca o face constient. El vrea doar sa fie „original”, o voce distincta (din partea imemistilor care arunca bricheta in pereti). Si reuseste, caci daca nu esti de acord cu el are o arma sigura: jigneste. Cu doamnele, nu cu toate, caci unele sint „pensionare, boşoroage”, cu doamnele zic, e galant pina cind .

   • Viq
    Am fost catalogat drept un ins care este limitat si incapatinat ,imposibil de reeducat!

    Pur si simplu NU ACCEPT spalarea pe creier!
    Comportamentul opinia si convingerea imi apartin exclusiv!

    Si,daca nu ma inrolez atunci sunt pus la zid!
    Nu suntem tipare si nimeni nu poate sa isi asume expunerea ca si model!
    Paradoxal,
    Elena Udrea atit de expusa batjocurii publice este ,de departe,cel mai fidel si devotat ,cel mai credincios om al Presedintelui!
    Este inutil sa te declari basist..cind toate actiunile tale sunt indreptate impotriva actiunilor sale!
    Impotriva aliatilor sai!Impotriva initiativelor sale!

    Din toata aceasta tevatura,macar mi s-au limpezit gindurile ,mi s-au stratificat convingerile si am aflat de ce se intimpla ceeace nu ar trebui sa se intimple!

    Viq si Old
    Multumesc foarte mult !!

 3. O părere personala despre bătălia politică.
  …și despre onoare.
  Cinică cât cuprinde…
  Părerea, nu onoarea!

  În politică scopul înfruntării este câștigarea și păstrarea puterii.
  Care scop se împlinește prin două metode, încă de la moș Adam din peșteră: promisiunea (aka morcovu’ și zăhărelu’) și biciul.
  Cei cu morcovu și zăhărelul știu de la început că le va mai rămâne ceva mai mult în mână decât frunzele și coletul de morcov (adică promisuni neimplinite!). Aici cenzura lor interioară (onoarea proprie și personală) prinde glas și dă-i vacarm în conștiință: «Mincinos ordinar»!!! Concluzia: insul cu exces de onoare n-are eficiență politică pe acest procedeu, deci n-are ce căuta în politică.
  …despre ăilalți cu biciul nici nu merită să lungim discuția 🙂
  Acum o completare pentru punerea cu picioarele pe pământ despre ce are a face baba cu boxul:
  Imediat după revoluție, prin anii ’90, tot soiul de isteți au ieșit la iveală să ne pună pe noi, ăștia înapoiații la punct cu procedurile moderne de marketing și conducere a activității societăților comerciale.
  Așa am ajuns sa fiu evaluat alături de alții pentru calitățile de lider printr-un procedeu de care poate are habar @last, că e pe felie…
  Pe specific militar, doar lucram în cercetare în domeniu, testul conținea o situație de genul următor: conduc un detașament în misiune comandată care este prins într-o ambuscadă. Nu puteam angaja lupta pentru că depășeam ora H a misiunii.
  Pe cine sacrific lasând în ariergardă (acoperirea retragerii) – pe cei mai slabi din detașament sau pe cei mai buni care îmi puteau asigura suficient timp pentru degajare?
  Răspunsul meu, debordând de onoare într-o situație teoretică: eu și alți doi buni.
  …am picat cu succes, misiunea mea era alta, cea stabilită la ora H!
  Așa am realizat ca timp de cinci ani am condus prost un colectiv de deștepți 😀

 4. Ziua buna copaceni !!!!

  Viq

  Faină postare ….Felicitari !!!!

  Acu,despre susținerea neconditionata si conditionată ,eu nu prea înțeleg cum e .

  Admitem toti că suntem băsiști,pentru ca Piratul a început si facut niște reforme d transformare a României ….cam singurel ,ca a avut parte de un pdl mai mult de jumătate trădător si in opoziție Sistemul Securist Mafiot ,acu la putere ….corect???

  TB face o fundatie si apoi un partid nou ,ca să poată continua reformele începute ….corect??

  Noi ne declarăm băsiști si vrem continuarea reformelor începute de pirat ….corect???

  Acu,vă întreb cum vrem noi să continue TB reformele ,dacă ii tot criticam partidul si unii dintre noi il desfiintează pe considerentul că stiu ei mai bine cum se face ?
  Critică „constructivă” nu există …ea e critică si este apanajul adversarilor ….pot fi pareri contrare si discuții contradictorii ,dar nu critică …..corect???

  Dupa cum vad ,pe unii „băsiști ” nimic nu-i mulțumește …daca tac de ce tac….daca vorbesc,de ce vorbesc ….dacă fac miting mare ,d c nu-i mai mare ….de ce-i pe lista ăla si nu ălalalt ….etc …..acești gică contra numai basisti nu sunt ….din 2 una ….ori au cu capu’ ..ori sunt adversari acoperiti .

  Toate „nemultumirile” lor ar fi bune ,daca am fi intr-o tara educata politic,democrată in adevăratul sens al cuvântului si mai ales o țară normala intr-un context geopolitic linistit ….cum nu suntem in nici una din aceste faze ,ce dreaq vreți măi contristilor ????

  Se lucrează cu materialul existent in tara asta ,intr-o criză geopolitică de proporții ….Dacă credeți ,că voi puteți face mai multe in asemenea contex ,demonstrati nene …că nu vă tine nimeni …dar ,nu mai afirmati că sunteti basisti si de dreapta ,cind nu sunteti in stare să luați in calcul toate aceste contexturi dramatice in care ne aflam la ora asta .

  Aici nu-i vorba de a sustine condiționat sau necondiționat pe cineva ….e vorba să realizam dramatismul in care ne aflam …dramatism si in interior si in exterior ……..eu vad ca nu realizati deloc in ce situație ne aflam .

  TB si România sunt singuri in fața expansiunii rusesti .

  Germania lu’ Merkel e dependenta de gazul rusesc si afacerile nemtilor in rusia …..Putin deja a amenintat ca va emite o lege de nationalizare a firmelor straine ….UK are oligarhii ruși cu afaceri mari si taxele lor ….Franța cu socialistii la putere ,vor fi împotriva lui Putin???….nu prea cred ….Obama ,cam ce-ar putea să-i facă lui Putin???…. Deci ,pe cine ne putem baza????

  Si voi vă găsiți să faceti pe puristii in vremurile astea ….asta e echivalent cu o sinucidere ….acum orice om care e împotriva sistemului mafiot trebuie folosit ….si vad că nu intelegeti asta deloc ….din 2 una …ori sunteti cu capu’ …ori sunteti adversari mascati .

  • M-am uitat pe blogurile puterii ….nici o critica ,sau ceva împotriva cuiva .

   Noi,care ne dăm d dreapta ,suntem destepti ai naibilor …dupa ce că suntem in opoziție si singurul care mai stă stavila împotriva mafiotilor si penalilor e TB ,ne apucam să tot tocăm la PMP ,Udrea,Tomac si mai stiu eu cine ….

   Măi ,sunteti normali la cap ???…..daca nu ,tratați-vă …acu’ vă apucă purismul ???…ce sărăcie vreți ???….să ne sinucidem toti ??….vreți bocancul rusesc pe gîtul nostru???..nu vedeți că suntem singuri ,ca întotdeauna in fată marilor puteri ????

   • Plus că Puterea e de sorginte rusească …..suntem cu un picior deja in Euroasia lui Putin ….chiar nu vă înțeleg pe unii dintre voi .

    Erata la un coment mai sus : contexte

  • night, servus! 🙂

   te ambalezi pentru un glas, maxim două care cântă mai strident aici la Copac!
   Nu e cazul, cei de aici, o majoritate mai puțin vocală dar constantă, au fost și sunt de partea presedintelui Băsescu!
   Nu trebuie să ne justificam de ce, nimeni de pe aici nu are investitura de instrument de măsurare a adeziunii la politica de dreapta a lui TB.
   Ăștia suntem și cui nu-i place, nu-l ținem legat de Copac!
   …numa’ că să vedem unde vor mai face pe testerii, ca ușile s-au închis mai peste tot 🙂

   • Servus,Old 🙂

    Așa mă ambalez eu ,cind simt un pericol mai mare …..iar pericolul e real,bate la usă ,ne uitam pe vizor ,vedem cine-i …in loc să baricadam ușa ,ne maimuțărim si ne contrazicem in fata usii,numa’ bine să ne trezim cu un glonț in cap tras de dupa ușa .

 5. Salut, all!

  Apreciez si la acest articol al lui Viq mesajul .Si in substanta si in forma sa.
  Nu e vorba doar despre PMP. Nu e vorba doar despre politica. Este si despre un anume fel de a fi, de a privi in noi si in jurul nostru, pt a ne pune intr-o relatie cat mai corecta cu realitatea. Este despre stradania de a fi cat mai obiectivi, pragmatici, dar si optimisti. Despre alegerea unei atitudini care sa fie un ajutor real pt noi insine (pt fiecare in parte) si apoi, pt cei din preajma noastra (fie ca sunt cei pe care ii putem ajuta, sau cei de la care asteptam un ajutor).
  Sunt „amanunte” importante cand ai ceva de construit, cand vrei sa mergi inainte, cand vrei sa fie si sa iti fie mai bine…

  Cu ce spune Night despre critica sunt de acord doar daca dam amandoi „criticii” intelesul de barfa, de comentariu rautacios, dispretuitor, ostil despre ceva sau cineva.
  Daca insa intelegem prin critica o analiza corecta, onesta, obiectiva, oportuna, echilibrata (de buna credinta si civilizat exprimata – e nevoie sa subliniez asta) a unor defecte, slabiciuni, limite, greseli reale si semnificative pt un context. fenomen, eveniment, constructie etc. care ne intereseaza, de care ne pasa , ea e necesara.

  • Da ,Mih

   Toate analizele astea merg pe timp ,cum să spun eu ??!….pe un timp de pace,as zice sau pe un timp linistit ……acum, nici vorbă de așa ceva ….lucrurile se precipită de la o zi la alta ..

   Ori il sustinem pe Basescu cu tot cu partidul lui sau nu …despre asta e vorba ….de analize si „critici” e plină lumea …critică si analizează destul mafiotii si penalii la TB ,PMP si restul …ori mergem pe mîna lui TB ori nu …

 6. Am un coment in așteptare

 7. Un meeting mortal … de uichend … cândva, fiecare a fost PIONIER !

  Ozzy = Black Sabbath – Trujillo = Metallica – Wylde = Black Label Society – Bordin = Faith No More – Sinclair = Uriah Heep .

  • Dedicaţie Elenei Udrea, de la 1:10 – „Mama, I’m Coming Home” !
   Albunul în ansamblu, dedicat tuturor membrilor şi simpatizanţilor FMP şi PMP.

 8. Salutare tuturor,
  Ieri, m-am aflat in Bucuresti cu treburi academice. Pentru ca trenul spre Timisoara pleca dupa ora 15, am dat o tura printre oamenii veniti la mitingul PMP. Am remarcat ca au fost multi tineri, nu stiu daca pot fi incadrati la categoria activisti, in marea lor majoritate. Mie mi-a placut atmosfera, e adevarat, am prins doar discursul lui Marian Preda. In timpul discursului doua persoane de sex feminin, din fata mea, (cred ca erau in relatie de mama /fiica), faceau comentarii ”politico-filosofice”’. La un moment dat, fiica ii da replica mamei, care inclina spre teoria moralei, cinstei and so one, intr-o maniera ”talibana” . Citez din memorie” Civilizatia are capul in norii eticii si onoarei, dar forta ei motrice a fost intotdeauna stomacul. Poti sa ma contrazici macar cu un exemplu din istoria mai recenta sau mai trecuta?”
  Pe mine m-a pufnit rasul cand am vazut mimica mamei. A ramas incremenita in ”proiect”.

 9. Salut
  vad aici niste oftopice care ma privesc. 🙂
  @night – eu respect doamnele. O stie toata lumea.. in afara ta. Nu este greu pt nici o femeie sa fie o doamna. Nu este o rusine sa fii pensionara. Nu e confortabil de loc dar rusine nu este.

  @victor_l are banuiala ca as fi impotent. Adica am probleme cu erectia si avand in vedere viata mea sexuala presupusa de el dezastruoasa se explica de ce am opinii divergente cu el si alti cativa. (In afara alcoolismului care ma bantuie cu furie)
  E complicat. Orice raspuns as da referitor la potenta sexuala e interpretabil.
  Ideal ar fi sa ma privesti in ochi. E un test bun. De pilda l-as fi sugerat si lui Theophyle cand afirma ca TBasescu e la andropauza sa il priveasca in ochi pe marinel si sa inteleaga ca nu prea e andropauzat. Nu e necesar sa il caute in pantaloni ca sa inteleaga asta.

  • lastule

   Măi frate ,eu vad ca nu citești bine ….daca vrei să scoti in evidență ce gîndesti tu că „ce neam prost” sunt, …spune-o direct ,nu mai apela la subterfugii….ce treabă am eu cu tine cum esti tu cu doamnele??!…..in comentul meu nu era vorba de așa ceva .

 10. @mark, (un anton sui generis, care ar fi putut plati sute [mii?] de oameni, dar nu o faca pentru ca este principial, 🙂 ) .
  Eu as fi putut plati zeci de mii de oameni , frate-meu ,mai mare, un milion, iar anton …..toata tzara :), Cineva plateste mai multi? Oare in FMP ar putea fi oameni care sa isi plateasca „drumul spre inalta societate?”. Cu siguranta ca nu, in FMP toti sunt integrii desi au bani grupa mare, ca Mark si pinalti
  Mark, critica are rol de feedback. Feedback-ul este extraordinar de important in functionarea unui sistem. Lipsa criticii duce la derapaje sociale. Este adevarat in toate societatile, comunitatile. „Critica constructiva” nu inseamna sa construiesti ceva [?!?]. Cand ruda aia a lui Zeus a golit de rahat grajdurile lui Augias, nu a trebuit sa puna ceva la loc, nu?
  Modul neargumentat de a sustine parerea, atacul la persoana, patetism trahanesc, lacrimogen, este specific A3 . Hai sa ramanem la contra-argumentul logic la o opinie. PMP nu este clar definit doctrinar. Este ce am spus noi aici. (mai multi). Papahagi: ” mai trebuie lucrat la doctrină și principii, dar nu-i timpul pierdut” (asta nu inseamna ca mai exista tot timpul din lume , nu?)
  Mark (si nu numai tu), confunzi basismul cu doctrina de dreapta. Sunt doua lucruri, complet, diferite. (nu disjuncte, totusi).

  @Viq
  Unii „Nu inteleg, nu cred, nu vor…” a scris tu mai sus. [?!?!?!]
  poate ca inversa este adevarata:
  Aceia „Inteleg, cred , vor….” si ceilalti „nu inteleg, nu cred, nu vor….” 🙂 .
  Eu cred ca amandoua partile ar trebui sa isi asume ceea ce scriu, coerenta, argumentarea, discursul, afirmatiile, logica (ca pot „plati sute de oameni”, cum categoriseste si oare trebuie asumat?).
  Atat @tds, eu si altii am incercat sa prezentam si solutii explicite, implicite. Aceasta este critica constructiva.
  @all
  Vad ca a devenit moda sa se scrie despre: adevar, lume, viata, viitor, trecut, prezent,patetic, cu litere in bold fara sa se spuna ceva concret dar batand „aproporuri” catre „ticalosi”. Nimic mai jos ca nivel argumentare. Sa iei truisme (sau ceea ce crezi ca este un truism sau principii imuabile) si sa spui ca „aia raii” sunt impotriva lui, acesta fiind argumentul. Concret oameni buni, concret….ADEVARUL, BASISSSMUL, DREAPTA si alte cuvinte (prepozitii adverbe, etc) scrise cu bold ,fara rost, nu te fac mai credibil si te arata mai destept. Dimpotriva. Cred ca ar trebui scris,(daca este necesar) cu bold, exclusiv, esenta argumentului.

  @all 2
  Vlaston (membru pmp) ieri, pe fb:
  „PMP trebuie să dovedească că este altceva în politică, un alt fel de partid, nu o clonă a celor existente. Și nu doar prin vorbe, oricât de meșteșugite, ci prin fapte, prin introducerea în statut a unor filtre, mecanisme și standarde de integritate care să nu poată fi ocolite cu maldăre de euro.
  Exigențele tale [Papahagi] au părut unora maximale, dar tot „maximală” este cloaca corupției și fraudării banului public în care se scaldă clasa politică. La situații maximale, soluții maximale.
  Revino în PMP. Candidează la un loc în echipa de conducere a PMP.
  Să luptăm împreună, din interior, pentru un altfel de partid, pe care-l așteaptă cu infrigurare și disperare milioane de români”

  Un partid , in care trebuie sa lupti, deja ? , din interior ca sa il faci sa fie „un altfel de partid ” ?. Poate de aceea Monica Macovei a ramas in pdl.
  Si apropos de Monica Macovei ca vad ca nu da nimeni linku’:
  http://www.monica-macovei.ro/blog/2014/03/16/pe-daniel-morar-nu-mi-l-a-recomandat-presedintele-istoria-nu-trebuie-rescrisa-in-functie-de-interese-electorale-sau-de-nervii-dintr-un-anumit-moment/

  Un post EXEMPLAR a lui MM. Proceduri, selectii, institutii si nu recomandari si impuneri de sus. Daca suportati o parere diferita, cititi-l

  • Eugeni,
   Vlaston nu e in NR?? Vorbim de Stefan Vlston, da?

   Ptr Viq,
   Bun comentariul de azi.
   Elena Udrea preseaza, sint sigura de asta. Intuitie feminina ce sa-i faci…

  • eugeni
   Gratuitea spuselor te condamna la analiza..
   Nu sunt un Anton…cum incerci a induce..poate si pentru simplul motiv ca eu nu reprezint nici macar un pion pe tabla de sah a politiici PMP
   Nu am dorit sa spun altceva(ca sa nu las prilej de interpretare deturnata) decit ca eu mi-am asumat in nume personal un voluntariat pentru Miscarea Populara…
   Orice alta interpretare este tendentioasa si rauvoitoare

  • in FMP toti sunt integrii desi au bani grupa mare, ca Mark si pinalti

   alaturarea mea de un pinalti este absolut inadecvata si mai ales cu TINTA!

   Cunosc procedeul:Basescu = iliescu

   Nu inteleg contextul in dezbaterea temei de azi

  • Eugeni
   Din start,analiza ta este deficienta ca sa nu spun rautacioasa..
   Uzezi de trucul antenist :Mark = Anton…
   Nu stiu cine este Anton..nici ca ma intereseaza ..
   Stiu doar ca a devenit pata de pe mantia de fecioara a PMP…
   Pentru mine alaturarea este ,in acest sens ..perversa si manipulatoare…,insinuanta.. egala cu Basescu + Iliescu!

   Tu si altii nu inteleg ,in ruptul capului,cum se poate ca sa existe cineva sa faca voluntariat de orice fel ,inclusiv politic..

   Eu stiu cu ce se maninca voluntariatul..am participat la o multime de activitati intr-o lume supercivilizata…si am inteles scopul ,motivul care antreneaza . sute de mii de oameni..Cei care daruiesc umanitate altora..sunt oameni simpli,modesti si aplecati spre binele social…isi doresc implicarea…directa,fara interpusi.

   EU ca si persoana,ca si individ VREAU si POT sa ma implic …sunt mii de oameni ca mine si care inteleg sa se legitimeze ca sustinator,indiferent cum sau prin ce,al noului partid.,creatia presedintelui Traian Basescu.

   Te priveste pe tine unde te situezi..pe margine chibitind ca multi altii.
   Chiar aici,in comentariul tau,Eugeni,induci presupuneri. ca si fiind adevarate..(integrii cu bani).

   Citez:
   Mark (si nu numai tu), confunzi basismul cu doctrina de dreapta. Sunt doua lucruri, complet, diferite. (nu disjuncte, totusi).

   Eugeni…sunt doua lucruri diferite ,nu disjuncte,totusi???
   Cred ca esti in confuzie prea mare ca sa ma inveti cultura politica…
   Imi reamintesc ca niciodata nu am facut ideologii si nu am plusat pe doctrine..
   Basismul este un curent de devotament si apreciere acordat Presedintelui Traian Basescu.Cu multiple variante.Acesta are o inclinatie si o viziune de centru dreapta,neschimbata,perpetuua ,in baza careia construieste politic.
   Poate fi incerta politica lui Traian Basescu? Nedefinita??Incoerenta?Schimbatoare?
   Este sau nu este Presedintele un om de dreapta ??Actul de condamnare al comunismului declarat OFICIAL regim criminal si ilegitim se poate aseza in alta zona politica decit una de dreapta??

   Are cineva o alta definitie asupra basismului??Il poate proiecta ceva pe Presedinte spre stinga???
   Eugeni,poti considera ca am aici un raspuns la intelegerea complect eronata etalata de catre tine cu privire la persoana mea,la basisim si politica de dreapta..

   Adaug doar ca toti cei care despart Basismul, de Dreapta sunt in eroare,toate actiunile si activitatea prezidentiala isi are ca suport principiile si strategia doctrinei de dreapta..

   Sau gresesc eu si Basismul este un curent provenit de la Ponta sau Iliescu???

   PS.Desigur admit ca,exista si alte grupari de dreapta ostile basismului conduse de lideri declarati cu partid cu tot ,a fi de dreapta..(vezi exemplul PNL aliat cu PSD,)

   PPS.Uitam uneori ca orice critica justificata si argumentata,orice solutie si orice propunere afisata aici pe Copac raman la rang de intentie,la maculatura daca nu se trimit la sursa, pentru ca acestea sa ajunga la cine trebuie sa le ia in considerare..

   Eugeni,fa-mi un bine..nu ma mai lua in seama….

 11. adversari mascati,

  adversari acoperiti

  omg!
  sa rid in hohote? sa pling in hohote?
  =))

 12. Elenina Nicut,
  nu Nicoleta

  vezi ca azi este ziua ei de nastere!!!

 13. @for somebody,
  nu conteaza who

  Pur si simplu NU ACCEPT spalarea pe creier! => esti demult spalat pe creieri, se vede de la sapte poste, dont cry, baby, dar asa se vede de aici.
  🙂

  Comportamentul opinia si convingerea imi apartin exclusiv! => de acord cu tine!

  Si,daca nu ma inrolez atunci sunt pus la zid! => esti demult inrolat, dar nimeni nu te pune la zid. Tu ii pui la zid pe cei care nu sint inrolati, pe cei care indraznesc pe un amarit de blog sa nu fie de acord cu matale….

  cum naiba poti vedea lucrurile atit de invers?
  😛
  🙂
  🙂

  • scorpion,

   lucrurile se văd asa când le privești din puncte de vedere opuse. Cine naiba hotărăște care e punctul de vedere corect ?! 😀

   • Inteleg ca sunteti cativa @viq, tu, @night, @mih @victorl, dintre permanenti care incurajati pe @mark in schizofrenia politica pe care o presteaza.
    Voi poate stiti ce vreti.
    Nu e nici o problema nici pentru vizitatorul neutru pt ca el intelege despre ce e vorba.
    Nici pt copac nu e o problema.
    Totusi sper sa nu ii cauzeze personal. Sa nu ii creasca tensiunea ca e pacat.

    • dragule,

     Ție, la fel ca în bancul ăla cu bulă, poate să-ți fluture omul și-un tramvai… 🙂

    • Last
     Scoateti ochelarii…
     Cei enumerati de tine ..au aceeasi opinie..
     Tu,skorpion,eugeni ,fini etc. alta…
     Totusi eu nu imi permit sa te denumesc schizofren politic…
     Chiar daca as avea motive…

     • @mark,
      Schizo nu se refera la opinii. Se refera la atitudini si manifestare. Ti-au explicat mai multi si tie si lui Theo ca folosirea aldinelor este ca un urlet. Semnele de intrebare cate 10 unul dupa altul sau de exclamare la fel indica o stare de spirit exaltata.
      ..
      Exemplu de Schizofrenie politica la nivel inalt foarte clara a fost la Ponta atunci cand a fost simultan si pentru si contra proiectului Rosia Montana. Ca atitudine doar, caci individul nu e schizo , Are el altele

   • cine naiba hotaraste…..???

    raspuns: bunul simt!
    🙂

    • al cui, al celui de la capătul ăsta sau de la celalalt?!

     • smart oldul Has ! 🙂 La capatul asta e Mihai Gadea. Are si el saracul un bun simt al lui. Are si o teorema a lui Pitagora a lui. Fiecare avem un bun simt al nostru si un Pitagora al fiecaruia.

      Daca nu as sti ca oldul Has este un ghidus shiret, un fel de Mos Ion Roata al Copacului … mi-ar fi frica ca e periculos sa plece dimineata de acasa, pe cat de bulversanta este lipsa de generalizare a lui.
      Exista un tip Funes in Borges care nu putea sa perceapa notiunea : „pisica” El intreba : care pisica ? Consuela ? cea rosie, cea neagra ? Tot asa si bunul simt, sau bunele maniere nu sunt fixe , ele depind pe o scara larga de la ghiolban la rafinat,

     • omule,

      nu te mai căzni să răspunzi în contul altuia că nu te faci mai mare, ba poate faci și oarece luxatii la gânditoare!

     • Adevarul? Ce este greu?
      La un capat: logica?, argumentatia coroborata cu informatie? coerenta exprimarii, incercari de analiza doctrinare.
      La celalat: patetism, argumentatia sentimentala, tipetele, sofisme, acuzatii? incoerenta?
      Nu am vorbit de faptul ca adevarul este placut sau neplacut , convine, nu convine acela este alt domeniu si nu are legatura cu adevarul.

    • Yep …bine zis ….acu’ mă duc să mai car niște valize si astept să vă dați in stambă cei cu „bunul simț” care nu stiti niciodata cind să vă opriti …..probabil iese bunul simt pe geam

  • Skorpy

   iti apartine
   esti demult spalat pe creieri, se vede de la sapte poste,

   Cum se vede ,BASISTULE???
   Sunt mai BASIst decit tine??
   Fac o politica alta decit cea a lui Traian Basescu?
   Explica ce inseamna trimiterea ??????????????????????????????????????

  • Skorpi
   Au mai incercat si altii!
   Atita doar ca nu credeam ca esti ,ca sunteti in stare sa inlocuiti chinezul!

   „Pur si simplu NU ACCEPT spalarea pe creier! => esti demult spalat pe creieri, se vede de la sapte poste, dont cry, baby, dar asa se vede de aici. 🙂
   De unde de AICI???
   Din Ciaina???
   Stii tu multe! Pocnesti de atita invatatura!
   In mod sigur certific ca nu ti-ai gasit victima!!!
   Laugh before breakfast,you’ll cry before dinner.

 14. Stefan Vlaston a fost membru PNR.

  Stefan Vlaston este acum membru PMP.

  🙂

 15. Ucraina a negociat cu Rusia un armistiţiu în Crimeea, valabil până pe 21 martie.
  Trupele Ucrainei vor rămâne în bazele lor din Crimeea, iar cele ruseşti, staţionate în jurul bazelor ucrainene, nu vor încerca să le îndepărteze.

  Nu s-a negociat însă ce urmează după 21 martie.

 16. rezultat f. ciudat:
  Referendum în Crimeea: 93% dintre cetăţeni vor alipirea la Rusia

 17. Mi se parea mie ca e cam „basist”.

  http://adevarul.ro/news/politica/poate-demonizarea-basescu-mod-guvernaree-1_53255caf0d133766a8f1ad15/index.html

  E de bine, inseamna ca fundatia/partidul incearca sa mai atraga si pe altii.

  Papahagi nu cred ca e atit de slab. S-a retras strategic. Va reveni.

 18. pentru unii cocotati pe cite o craca – > o mica recomandare:
  Traian Basescu NU are nevoie de talibani, sub nici o forma, capisci?
  🙂

 19. Sever Voinescu, Andrei Cornea in emisiunea Sorinei Matei

  http://www.b1.ro/live.php

 20. INSCOP, turul II al prezidențialelor.

  Ponta – Udrea 72.1% – 27.9%
  Antonescu – Udrea 69.6% – 30.4%
  Ponta – Boc 68.5% – 31.5%
  Ponta – MRU 58.4 – 41.6%
  Ponta – Antonescu 57.5% – 42.5%
  Antonescu – MRU 52.8% – 47.2%
  Ponta – Iohannis 51.1% – 48.9%
  Tăriceanu – Antonescu 50.4% – 49.6%
  Oprescu – Antonescu 50% – 50%

  • deci MRU este, pana acum, cel care ar trebui sa fie reprezentantul dreptei. Eu cred ca inca nu avem lista completa…. 🙂

   • MM?
    MM = Mona Musca?
    🙂

   • Gand tds:
    Calitatile dinamice in timp ale reprezentantului dreptei.
    Reprezentantul nostru va avea o munca de candidatura de 6 ani !!!

    Trebuie sa va ganditi ca reprezentantul dreptei va trebui sa piarda frumos alegerile din 2014 in turul 2 si astfel acreditat sa aiba determinarea si constanta de a castiga alegerile din 2019

    O evolutie cam de tip Emil Constantinescu

    • Last,
     Daca printr-o eroare a sortii, dar nu a destinului, candidatul dreptei pierde alegerile din noiembrie 2014, ne-am ars pana in 2024. Dar Kepler stie bine ca exista o regula de aur in astrologie si anume: ”ca niciodata nu vom fi aruncati in experiente pentru care nu suntem pregatiti.”, asa ca trebuie ca ”studentul sa fie bine pregatit atunci cand in noiembrie ”Profesorul” va sosi.
     Pana una alta, sa vedem ce ne rezerva ”Lampa lui Aladin” pentru maine, la Curtea Suprema in cazul prim plagiatorului.

    • Pentru minusarii dragi 🙂
     Ce scriu este destul de optimist si anume :
     Ca reprezentantul nostru MRU, Tomac, care o fi
     1) sa intre in turul 2, (altfel nu capata legitimitatea dreptei) si apoi
     2) sa creasca timp de 5 ani, sa nu abandoneze etc.
     Evident nu ma refer la reprezentantul dreptei Crin Antonescu sau vreun candidat surpriza neutru scos din joben de Presedinte dupa alegerile europene

  • Skorpy,
   Dar unde l-au pierdut pe Isarescu, sau acesta nu mai prezinta importanta pentru manipularea sociologica?
   Apropo de mitingul de azi vad iar o manipulare la B1, in sensul ca pe burtyiera scrie negru pe galben ”Premiera in RO: Sute de intelectuali in sprijinul lui AP”. Nu cred ca in piata au fost doar intelectuali, si second mitingul ”ghilimelelor” ce a fost?.
   Eugeni,
   In cazul numirii procurorului Daniel Morar sef la DNA, daca citesti cu atentie interviurile dar si presa vremii,nici unul din cei doi protagonisti nu minte. Sunt multe de povestit pe aceasta tema, dar azi nu e momentul.

   • Ion,

    Eu cred (ce am scris imediat dupa interviul lui TB) ca Monica Macovei l-a trecut prin interviu pe Morar indiferent (daca nu mai sever) de presupusa recomandare (nominala sau nu) (TB a facut referire la : adu-l pe procurorul care a bagat la inchisoare un pdlist). Monica Macovei nu cred ca a fost influentata de recomandare. Cred ca ar fi luat pe altul daca acela ar fi fost mai bun.Monica Macovei a procedat cum m-am asteptat sa procedeze, adica, corect.
    Daca ne uitam la blogul lui Cristian Preda vedem ca argumenteaza umoral, emotional, logica a discursului normala unui profesor:
    http://cristianpreda.ro/2014/03/16/cand-blatul-corupe-memoria/

    „Macovei susține că a aplicat o procedură și că președintele nu i-ar fi vorbit niciodată despre Morar.
    Ea [MM] nu aduce vreo probă în acest sens. De altfel, nu ar avea cum, fiindcă totul PARE a fi legat de o discuție directă și discretă între Băsescu și Macovei”. Pai inseamna ca nici TB nu poate sa aduca o dovada, nu? repet, chestie de logica discursului.

    Acest articol (a lui cristian preda) este un exemplu clar, pentru mine, de incercare de manipulare tip a3 si imi este teama ca da adevarata masura a lui CP, adica teo Trandafir si votul in PE.(alaturi de usl la raportul comunistei portugheze)
    Incepe cu o presupunere, (Se „pare” ca a fost o discutie)
    nu se argumenteaza nimic,(„Macovei neagă însă orice influență a președintelui, la aproape 10 ani după consumarea evenimentului” ce naiba inseamna asta? dupa 1 an, doi ar fi fost mai bine?;Macovei uită că îi datorează cariera politică lui Traian Băsescu”??!!??)
    si acuza in final.
    „Nu e exclus ca blatul încheiat cu Vasile Blaga pentru un loc pe listele pentru PE să fi produs o corupere a memoriei.”
    Ce legatura are cu prefectura?

    • @eugeni. NUMAI cine a fost de fata la discutia in doi poate avea o pozitie.Cine nu, se bazeaza pe credibilitatea participantilor. Asa ca e o problema de perceptie.
     PS Intelge ca nici Morar nu a fost de fata asa ca Tapalaga NU detine adevarul absolut.

 21. @ion,
  corect, dar probabil ca Sorina Matei voia sa-si creasca ratingul.
  🙂
  sa nu uitam insa si mitingul din fata ICR-ului, practic, acela a fost primul la care am participat, chiar inainte de mitingul ghilimelelor..daca nu ma insel

 22. @eugeni,
  cred ca nu mai este nevoie de iepurele isarescu in sondaje, nu crezi?
  🙂
  isarescu si-a facut treaba ca parte in sondaj, isarescu poate sa dispara
  🙂

 23. @tds,
  sper ca reprezentantul dreptei care va pierde frumos in 2014 nu va fi crin laurentiu george antonescu
  🙂

 24. Curios cum un eveniment care trebui sa provoace bucurie trezeste, (la unii) tafna. Teren fertil si teren arabil: ai putea zice ca sunt sinonime, dar se poate ara si in Santorini, dupa ce trece enormul stol de pescarusi. Doar recolta e diferita…

  • In clarul lunii care apune, se vede steaua viitorului. Aceasta stea te calauzeste, daca o vezi pana in Arcadia, si chiar mai departe, daca cunosti drumul si iti va pricinui bucurii nespuse si negraite frumuseti apuse. Este pacat ca talentul la scris se pierde, etereal, in vazduhul plin de tafna al blogului…..
   Unii scriu in felul acesta si folosesc impersonalul cand nu vor sa isi asume o pozitie. Si atunci, recolta, ai dreptate, este diferita

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s