Intre Basescu si Macovei sau intre PMP-(Basescu) si PDL-Blaga?

Acum doua zile am vrut sa raspund „temei de casa” propusa de @eugeni –  daca a facut bine sau nu, daca ajuta sau nu dreptei, critica dura pe care i-a adus-o Basescu lui Macovei. [Ieri s-a adaugat in discutiile de pe blog si atacul Elenei Basescu la Monica Macovei]. Putem sa ne intrebam acelasi lucru si daca luam in discutie criticile (adesea excesive, asa mi se par, sau atacurile) noastre, ale celor de pe margine la unul sau altul dintre fragmentele care formeaza azi „dreapta”. Ar fi fost poate necesar si mai indreptatit  sa vorbim despre „dreapta” si influente asupra „dreptei” daca am fi fost in fata unei „drepte unite”, sau in situatia de a pleda pentru unirea ei. Asa cum multi am dorit-o multa vreme si poate, cum o sa o mai dorim la prezidentiale. Deocamdata, ceea ce se intampla pe scena politica romaneasca pe partea „opozitiei” (incluzand declaratiile tuturor actorilor politici) e o intrare in logica luptei (pre)-electorale pentru europarlamentare si n-are legatura in acest moment, cu „dreapta” in ansamblul ei. 
 
Revenind totusi la tema de casa, asa cum a fost ea data, rezolvarea mea a insemnat un text prea lung pentru un comentariu. Parafrazandu-l pe Eugeni, nu stiu daca insistenta pe subiect (si as specifica, un anume gen de insistenta, care depaseste prin forma si continut ponderea unei argumentari faptice), face sau nu bine. Dar se pare ca e inevitabila. Ca si disensiunile si tensiunile care apar…
 
In continuare, rezolvarea temei de casa asa cum mi-a iesit mie:
 
In primul rand – imi asum pozitia de sustinator al presedintelui Basescu, in care mi-am pastrat constant increderea. Adica sunt „basista” (eticheta acceptata, nu si cea de „taliban”). Apoi, apreciez ca extrem de valoroase si meritorii profesionalismul, tenacitatea, curajul, munca, eforturile, contributiile de necontestat ale Monicai Macovei in planul reformei justitiei (in tara si in PE). Din pacate, din punct de vedere al sustinatorului politic, nu ma pot considera si „macovista”, pentru ca in contextul politic actual nu am cum sa fiu si basista si macovista. Si imi pare rau ca lucrurile stau asa, dar trebuie sa le iau ca atare.
 
Cateva remarci: (plecand de la faptul ca in enuntul „temei de casa”, formularile sunt: „atacul lui Basescu”, „raspunsul lui Macovei”)
 
Despre atacul lui Basescu.
Intr-o recenta emisiune a Sorinei Matei, presedintele vorbeste despre faptul ca s-a simtit tradat de oameni care i-au fost alaturi, care ii datoreaza mult in privinta carierei politice si care ii ignora (sau neaga) merite in procesul de reforma a Justitiei.  (si da exemplul criteriului de selectie la sefia DNA, despre care i-a vorbit la timpul respectiv, ministrului justitiei de atunci, Monica Macovei: sa fie procurorul care a avut curajul sa trimita in instanta un politician al puterii – fiind vorba despre PDL).
A spus Basescu un neadevar? Personal sunt convinsa ca nu.
 
Raspunsul lui Macovei („in care nu se dezice de Basescu”, specifica @eugeni) 
Mie mi se pare si el o critica dura (chiar un atac prin procese de intentie) la Basescu : „istoria nu trebuie rescrisă în funcţie de interese electorale de moment sau de nervii dintr-un anumit moment”…”preşedintele vrea să inducă în opinia publică ideea că au fost, nu ştiu, proceduri fantomatice sau că l-a scos din joben pe Morar şi că n-a crezut în acele proceduri, este treaba lui.”)
 
Despre opinia lui C Preda (fata de care, ca personaj politic nu am avut niciodata o preocupare si nici o simpatie prea mare, remarcandu-i mai degraba declaratiile care mi s-au parut inoportune) o consider 1- ca facand parte din dreptul oricui de a se exprima (am vazut ca s-a comentat cu „n-are nimeni nevoie de parerea lui”) si 2- ca pe o reactie politica partizan-electorala, in contextul unor dispute politice partizan-electorale intre membri PDL si membri PMP. [Daca e important cine incepe o disputa si nu cine o continua, sau ii pune punct, cred ca „meritul” revine in acest caz PDL-Blaga]
 
Ca sa incerc sa inteleg cat mai corect originea acestor declaratii, si ma refer la primele doua, care sunt dpmv o (re)confirmare a despartirii mai vechi dintre Basescu si Macovei, trebuie sa fac un apel la memorie (cu mentiunea ca informatiile de care eu dispun sunt limitate la cele aparute in presa de-a lungul timpului).
 
In primavara lui 2013, in contextul numirii sefilor DNA si PG, presedintele Basescu a fost tinta unor atacuri de presa (si in mediul on line), extrem de dure ale asa numitilor „justitiari”. Cred ca nu exagerez daca le consider adevarate linsaje de presa, atata vreme cat s-au folosit expresii ca „tradator al justitiei”, „rusine Traian Basescu!”, „troc rusinos” etc. (nu mai insist, sunt cunoscute).
„Corul” mediatic il desfiinta practic la acel moment pe presedinte, il facea dusmanul nr 1 al Justitiei, negandu-i direct sau indirect, ignorand sau, in cel mai „bun” caz, minimalizand inclusiv contributia sa majora, esentiala in declansarea si sustinerea extrem de consistenta a procesului de reforma in Justitie si implicit a independentei acesteia (asta insemnand si contributia personala in indicarea unor criterii de alegere, in alegerea, impunerea si sustinerea unor oameni in interiorul sistemului). 
Concomitent Morar devenise pt aceiasi justitiari „eroul” sacrificat miseleste de presedinte…
„Corului” acesta, i s-a alaturat si Monica Macovei (fie prin elogiile aduse lui Morar, fie prin ingrijorarea fata de soarta justitiei, fie prin „taceri” semnificative despre Basescu). Fapt!
 
Paranteza. Dupa ce s-a dovedit ca Basescu a jucat magistral cartea DNA (in conditiile in care USL era la putere, cu o majoritate zdrobitoare), nu am vazut ca „justitiarii” care ii adusesera invinuiri atat de grave si iata, neintemeiate, sau care lasasera cu buna stiinta sa planeze asupra presedintelui suspiciuni atat de nedrepte, repet, nu am vazut sa-si fi recunoscut eroarea, sa-si fi facut un „mea culpa”.
 
La asta as mai adauga tacerile Monicai Macovei, tot semnificative dpmv,  fata de atacurile la Basescu (si PMP) venite din partea unor lideri si colegi PDL –  Cezar Preda, de exemplu, il acuza de curand pe presedinte de incalcarea constitutiei. Au fost atacuri mai voalate, dar avand ca tinta clara presedintele, in timpul mitingului PDL din februarie – Blaga  (liderul PDL care vorbea despre „valori impartasite” cu comunistii chinezi – scuze ca reamintesc episodul, dar a fost si ramane unul socant pentru mine). Pe scena de pe care s-au lansat aceste atacuri, s-a afla si Monica Macovei. Fapt!
 
Ma opresc aici cu rememorarea unor momente (nu sunt singurele) care ma fac sa afirm ca „atacul lui Basescu” a fost precedat de „atacuri la Basescu”, de care nici  Monica Macovei nu e straina. Aceasta este doar o constatare faptica, asa cum o percep eu, nu judec si nu acuz pe nimeni de nimic. Atata doar ca am mai multa incredere in Basescu. Si regret ca presedintele si Macovei nu mai sunt (acum) in aceeasi „barca”.  
 
Anunțuri

269 responses to “Intre Basescu si Macovei sau intre PMP-(Basescu) si PDL-Blaga?

 1. Nu se poate face aceasta dihotomei : Basescu sau Macovei.
  Basescu este un politician de anvergura, Macovei este un tehnocrat de anvergura.
  Nolens/volens, un politician are in arsenal compromisul politic; tehnocratul care se respecta nu accepta compromisurile.
  Dar tehnocratul trebuie sa stie ca fara sprijin politic cunostintele sale nu se pot aplica.
  NB,
  doo aspecte.
  Au fost vremi cind si Macovei si Basescu aveau „in cap” reformarea PDL-ului si ar fi fost bine daca s-ar fi reusit.
  Acum, cu PDL-ul sub conducerea blatistului Blaga, Basescu a spus „adio,pedele”, iar Macovei e ramasa in interiorul nereformat.
  Si de aici doua tabere care, in majoritate, judeca sentimental. Fara valoare in politica.
  Caci primul „atac” a venit din partea dnei Macovei asupra „vinzatorului” de Justitie, fara sa inteleaga ca, daca vrei sa respecti legea, nu puteai face decit un compromis ca sa nu pierzi totul. Cu 70% in Parlament uslamistii ar fi putut face mult mai mult decit au incercat.

  • Victor L,

   Se poate face dihotomia de care vorbesti daca ii privesti pe amandoi ca oameni politici (pentru ca Macovei a facut o alegere ca om politic, iar ca om politic a acceptat compromisul de a ramane langa Blaga si partea cea mai putin reformata si reformabila a PDL)

   • buna mih. Remarca zicerea lui Blaga: uniune PDL-PNL. O fi oare cu EXCLUDEREA celorlalti?

    • Servus, cinic!

     Blaga zice despre partidele mai mici ca „vor veni ei la matca daca vor dori”. Asa ca eu cred ca da, e cu excluderea celorlalti. Si cred ca cel mai mult isi doreste chiar disparitia celorlalti de pe scena politica. 🙄

     • Adaug:
      Blaga a folosit imaginea Monicai Macovei, a folosit dorinta si ambitia ei (indreptatita, asta nu contest) de a ramane in PE, dar si relatia rece (cred ca e un eufemism) dintre MM si Basescu, pt a „trage spuza pe turta lui” si pt a-l lovi pe presedinte, care ii este adversar politic (cred ca si „adversar politic” e tot eufemism). Dpmv, alianta PDL-PNL, asa cum arata azi aceste doua partide (cu sau fara Antonescu) e mai toxica decat PSD prin doza de ticalosie parsiva pe care o inglobeaza. Electoratul ne/anti PSD are anticorpi fata de PSD, dar e mult mai vulnerabil la „microbul” PDL-Blaga + PNL-X.

  • EXCELENT diagnostic. Evident ca oricare membru al oricarui partid e politician [adica face politica]. Calibrul face diferenta [de ex. nu judecam PDL dupa aparitia la TV a dlui Talmacean si nici PERICOLUL Varanului dupa fata deputatului auto].
   De la un nivel in sus FARA compromis nu poti GUVERNA [evident ca ideologul oricarui partid poate fi purist, dar ideologul NU guverneaza]
   Ma intreb in ce masura „puristii” realizeaza -daca sunt onesti- efectul dezastruos al polemicii X vs. Y? Realizeaza ei -sau tocmai asta e scopul? – ca multi vor zice nici-nici?
   Drumul spre iad……

 2. “atacul lui Basescu” + “atacuri la Basescu” vor avea un singur rezultat:
  inca citeva procente pierdute atit la PMP, cit si la PDL.
  😦

  (unii spera ca procentele se vor duce de la PDL la PMP sau de la PMP la PDL. Absolut gresit, nu vor merge nicaieri, eventual la PNL sau USD).

  Pacat, ca MM nu a stat de vorba asta iarna cu TB, ca sa i se explice alegerea lui TB, care intr-adevar s-a dovedit a fi f. buna (dovada: lichelele dupa gratii,urmeaza in curind si Vlasov, dar mai ales felix voiculescu)

  Fac parte din cei care nu l-au criticat nici pe TB, nici pe EB, nici pe MM…

  dar problema se pune acut:
  noi cu cine votam?
  cu PMP, EBA, Cristian Preda, florin popescu, t. paleologu?
  cu PDL, stolojan, care nu a facut nimic de cind este in politica, cu MM, cu istericul TRU?

  • Skorpy,

   Da, problema se pune acut si da o stare de „discomfort” multora dintre noi.
   Ar fi fost mult mai bine ca Dreapta (care, cum) sa fi fost unita. Dar e un „daca” depasit de multisor…
   Eu mi-am spus parerea: merg pe mana celui in care am cea mai mare incredere si care, cu siguranta se bazeaza pe mai mult decat doar pe sperante in privinta partidului pe care il sustine. Intr-un fel, „jucand” pe cartea asta, imi e mai usor sa fac o alegere pt europarlamentare si sa astept cu mai mult calm si rabdare sa vad ce se mai intampla pe viitor…

  • TRU nu e isteric TRU is just a whore
   Eu as vota cu Bodu, daca reuseste sa isi faca lista de independent.
   Daca nu , voi vota cu PMP nu pentru Preda, Paleo, popescu ci pt puterea de negociere pe care ar avea-o Basescu Insusi cu restul dreptei dupa un rezultat mai bun al pmp

   Uitasem
   Daca ai fost la mitingul de sambata, ai vazut corul ardelenesc cantand numai cantece revansarde anti unguresti ? Penibili baietii. Sau vor sa castige ardealul nationalist probabil …. Naiba stie ce au in cap …

  • „noi cu cine votam?
   cu PMP, EBA, Cristian Preda, florin popescu, t. paleologu?
   cu PDL, stolojan, care nu a facut nimic de cind este in politica, cu MM, cu istericul TRU?”
   Cu oricare dintre acestia votezi si vor fi alesi este mai bine decit cu pesedistii ori penalii de penelisti. Nu trebuie sa fie doar UNUL, si sa il votam toti pe acela; e bine ca sint mai multi digerabili pe „partea noastra”.
   NB,
   acum, e drept TRU nu a avut nici postul de ministru ca MM, si nici nu are anvergura ei. Dar au facut acelasi compromis: raminerea linga Blaga.

  • Bravo skorpy!!!! Mai adaug: daca partidul X (fie el PFC, PNR sau altele care NE intereseaza) nu face pragul votul se REDISTRIBUIE proportional, asa ca un votant al partidului X se poate trezi ca a votat cam 35-38% in favoarea PSD [piei-drace] .

 3. @ Mih,
  aici ne despartim: dna Macovei sta slab la mentalitatea de politician.
  Este o foarte buna aplicanta in domeniul Justitiei, dar fara sprijinul politic din partea lui Basescu si a guvernului Boc (cit inca mai aveau frica/respect fata de pirat), dna Macovei nu si-ar fi putut pune in practica ceea ce a vrut.
  Acum, ca a ramas in PDL, se poate spune ca a facut un compromis ca, in schimbul postului de europarlamentar, ea sa poata sa-si puna in practica unele idei. Este un lucru bun, zic eu, initiativele ei in PE pot fi excelente chiar.
  Dar sa nu mai condamne pe altii cind sint obligati sa faca compromisuri.
  Caci oricit, asa cum zicea ieri cineva, nu a suferit-o pe Kovesi la DNA, s-a dovedit ca dna Kovesi face treaba buna impreuna cu procurorii din „dotare” (mostenire de la Morar?).
  Iar daca Nitu este de neapreciat, ar fi fost prea frumos ca totul sa fie frumos 😛

 4. @ Mih,
  nu mai continui discutia pe tema asta. Convingerea mea este ca nu este un politician, ci o buna tehnocrata indispensabila oricarui partid dornic de a face ca Justitia sa functioneze.
  Dovada ca e o slaba politiciana este ce am spus: pentru postul ei a facut un compromis, dar cind altii au facut compromisuri, a sarit in sus.
  Cind spun, credeam ca s-a inteles, ca dna Macovei nu e politician, inteleg slab politician. Find in partid sigur ca e politician oricine 😉

   • Uite ce scriam acum doua zile:
    „eugeni,
    MM este o personalitate aparte.Nu este un politician propriu zis,este calata mai mult pe probleme de justitie, criterii de integritate si comunitate europeana.In parlamentul european isi poate valorifica potentialul ei intelectual pe aceste probleme,de aceea isi doreste sa ramana reprezentanta in PE,barca pedelista n-a vrut sa si-o schimbe,ceea ce n-a oprit-o sa ramana alaturi de presedintele ei”

  • victor L,
   asta sustineam si eu ieri.Am si avut o scurta discutie pe tema.

 5. „Directia Nationala Anticoruptie a inceput urmarirea penala impotriva procurorului sef al DIICOT Alba, Ioan Muresan, acuzat de nereguli grave in cazul Traian Berbeceanu, sef al Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Alba, inclusiv de arestarea preventiva a acestuia in absenta probelor sau de folosirea de declaratii obtinute in urma unor favoruri acordate persoanelor audiate.”
  Ca in filmele americanesti: seful Politiei, mina in mina cu mafiotii, vrea sa-l mazileasca pe politistul incoruptibil 😉

 6. Nu am nici o indoiala ca oriunde este Presedintele voi fi si eu..asta este singura mea garantie nepusa sub nici un semn de intrebare ,unde eu sa ma raportez fata de altcineva.
  Nu mi-am schimbat aceasta pozitionare NICIODATA!De aceea am si depus adeziune la fundatia pe care domnia sa a infiintat-o.,sa bat un cui…

  Cind oscilezi , sau incepi sa studiezi gesturi,declaratii,actiuni ale unuia sau altuia nu faci altceva decit sa iti arati inconsecventa,indecizia,si eroarea in care te afli neraportindu-te la intreg…dar situind cazul singular ca fiind reper pentru mii de indivizi anonimi ce alcatuiesc partidul

  Aceasta practica creieaza multa confuzie celor neinitiati in politica si are ,in genere menirea sa se aduca decredibilizare si scaderea in sondaje sau a sustinerii populare. a partidului ca si un intreg..

  exact acest lucru se poate evita – daca nu exista rea intentie- prin respect fata de fondatorul spiritual al Miscarii Populare si acordarii increderii acestui lider., initiativei sale si activitatii ce se desfasoara pentru propulsarea PMP in primele rinduri ale scenei politice..

  Nici nu exista termen de comparatie intre ce este ,ce face si cum face Traian Basescu ca si Presedinte si Monica Macovei….ca si politician.
  Poate si pentru faptul ca nu i se datoreaza doamnei functia prezidentiala in timp ce Monica Macovei ii datoreaza ascensiunea …
  Este doar realitatea si nu doresc sa mi se deturneze spusele,Monica Macovei fiind foarte apreciata pentru tot ce a facut pentru Romania,indiferent unde s-a aflat!
  PMP nu inseamna doar Elena Udrea!
  Si,da,este bun politician,nu numai pentru ca asa spune Presedintele ci pentru ca NOI nu invatam lectii la dezinformatorii cu staif,mari fabricanti de povesti nemuritoare de tip armaghedon. sa.credem in ele,sa ni le insusim si sa le dam mai departe!
  Sau nu a placut cel mai strigat slogan de la miting:JOS PONTA!???In desfasuratorul facut de cineva s-a omis cel mai bun argument al acestui miting:JOS PONTA!

  • mark,servus! 😆
   Scuza-ma ca nu ti-am raspuns la intrebarea de ieri.
   N-am afirmat nici unde ca pmp-stii n-au sustinatori.M-am referit la lista cu sustinerea lui Funeriu care ma intereseaza personal.Erau multe voci aici pe blog indignate ca Funeriu se afla departe de Florin,Paleo…….
   Pentru mine este o piesa politica „grea” si nu-mi este indiferenta aprecierea propriilor sai colegi.

   • Dora
    Am dat deja raspunsul dar il repet:
    Daniel Funeriu este trecut pe lista pe ultimul loc,nefiind membru PMP.Cred ca nici nu se putea vota,ca atare.
    Parerea mea:Lui Daniel Funeriu i s-a rezervat ALTCEVA.
    Este pe lista trecut din alte considerente…)))))))))))

    • Scuze ,Dora
     Am interpretat gresit calitatea lui Daniel Funeriu ca membru fondator al fundatiei ,pentru candidatura la europarlamentare….intelegind ca nu este si membru PMP.

     Deosebirea dintre el si ceilalti candidati consta doar in faptul ca este singurul care candideaza la PE din partea Fundatiei…respectiv a membrilor fondatori..
     Ierarhia a fost data prin votul membrilor de partid din teritoriu ,cu o a doua selectie,prin votul CEN si indiferent cine a iesit pe primele locuri ,aceste locuri vor fi ocupate automat de actualii europarlamentari…dupa care urmeaza ierarhic ocuparea locului conform votului CEN(consiliul executiv national)
     Daniel Funeriu are locul 16 in lista..iar lista cuprinde doar pe primii zece.

 7. cei de la PNL au de luat o decizie mult mai usoara. E intre „acum la ciolan” si „poate nimerim un ciolan mai mare”
  asta de mai jos a ales.
  precum am zis USL e despratit doar un pic. Relativ exAntenescul a dat-o in bara. Ma bucur ptr el.

  http://www.evz.ro/detalii/stiri/soc-in-pnl-doljdeputatul-liberal-cosmin-enea-isi-tradeaza-colegii-si-isi-declara-sustinre-1087779.html

 8. Cum lucreaza masinaria zvonacilor:
  „”Daca Republica Moldova va semna Acordul de Asociere cu Uniunea Europeana, atunci moldovenii vor fi obligati sa devina catolici si nu vor mai putea sa puna cruci in cimitir”, este potrivit premierului moldovean Iurie Leanca, citat de Unimedia.info, unul dintre zvonurile raspandite de un preot moldovean intr-un sat din tara.”
  Si zvonurile, de diferite feluri, am observat ca prind nu doar „la sate”, ci si prin medii mai elevate.

 9. PMP nu inseamna doar Elena Udrea!
  corect, markwilliams, PMP inseamna si anton_sacosa, si in curind EBA, si florin popescu, si cristian preda, si….si…..
  🙂

  (Stai sa vina sefu si o sa faca curatenie, de o sa zboare toti fulgii murdari 🙂
  )

  chiar nu sint de acord cu aceasta teorie a ta : Cind oscilezi , sau incepi sa studiezi gesturi,declaratii,actiuni ale unuia sau altuia nu faci altceva decit sa iti arati inconsecventa,indecizia,si eroarea in care te afli neraportindu-te la intreg….
  aici nu este vorba nici de inconsecventa, nici de erori sau indecizii…

  nu toata lumea poate avea numai idei fixe…

  omul este o fiinta ginditoare, poate sa-si schimbe atitudinea, chiar persoana adorata sa-si modifice gesturile/actiunile, iar persoana adoratoare nu trebuie sa ramina in extaz indiferent de ce face persoana adorata… pentru ca altfel se ajunge in dictatura si greu mai scapi de ea….
  asta este in teorie, persoanele de fata se exclud
  🙂

  • Skorpion
   Introduci cu abilitate sensuri care nu se regasesc in ce am scris eu.

   Traian Basescu este o personalitate care poate fi adorat doar de familie sau persoane din intimitate.
   Nu este cazul pentru sustinatorii basisti.
   Cit priveste ‘extazul” este un cuvint total deplasat …
   Ca sa se priceapa mai bine ce spun :
   Am incredere deplina in Traian Basescu…nu l-am judecat niciodata pentru ce face sau vorbeste…nu am avut de ce…
   Nu sunt nici orb ,nici naiv si nici prost!
   .
   Eu mi-am gasit mereu propria mea parere sau gindire in actiunile sale!

   O singura data nu am fost de acord cu Presedintele:atunci cind in loc sa taie pensii si salarii,ar fi trebuit sa nu plateasca deloc pensiile si salariile!
   Sa fie jupuit de populatie guvernul Tariceanu! Nu guvernul Boc si presedintele!

   Daca asta inseamna adoratie si cazut in fund de admiratie..este problema ta…daca gasesti ce nu exista!
   Nu am gasit calitatile acestui presedinte la nici un alt om politic ,de aceeasi talie cu domnia sa!Nu cred ca este cazul sa dezvolt!

   Avem pareri diferite???De ce nu??Doar nu suntem trasi la xerox…
   Si nu traim in Coreea de Nord!
   Devotamentul,fidelitatea si consecventa nu se gasesc pe toate gardurile!
   Toate la pachet se formeaza doar prin propria ta gindire,analiza si discernamint..in baza carora devii un om loial ..

 10. am pomenit ceva despre anton si o sacosa in comentariul anterior

  sa fie aceste 2 cuvinte atit de magice incit am fost aruncat direct la tomberon?
  😛

  • Distanta intre comentariu si „reclamatie” = 1 minut.

   Skorpy,

   Stiu si inteleg ca e frustrant sa iti apara „comentariu in asteptare” („tomberonul este altceva). Ni s-a intamplat multora (si cred ca nu a „scapat” chiar nimeni). Lista de azi (de pana acum si in afara de tine): @lastnightmusic, @VictorL, @Estu, @markwilliams. Habar n-am care „cuvinte magice” au facut ca fiecare dintre comentariile celor din lista sa ajunga intai „in asteptare”. Eu pot sa scot un comentariu doar dupa ce el a aparut deja. Atat! Nu-i cazul, nu?

   • Mih,
    si mie mi s-a intamplat ,destul de des….dupa frecventa schiopatata cu care apar.Si ieri si azi ma uitam buimaca la comentu’ meu in asteptare.

    • Uite si acum trebuie sa astept.

    • Dora, servus!

     Stiu si repet, nu cred ca a „scapat” careva dintre noi de „comentariu in asteptare”. Am spus-o de mai multe ori, cred ca e WP-ul. Asta spun si Adminii. Nu-i placut, dar nu e reau vointa a cuiva, nici a Adminilor si nici a celor care posteaza articole (cel putin, in ce ma priveste, sunt sigura 1000 in 100…)
     Na, acum ma duc sa-l scot iar pe Mark…

     • Nu-l mai scot ca mi-a luat-o Old inainte…

     • Mih, servus! 🙂

      Scuze că m-am băgat in tortul tău!
      …înseamnă că ești de veghe în „lanul de secară”.
      Deci pot să-mi odihnesc și eu spinarea după „evolutia în livadă” de azi 😀

     • Old, nici o suparare, ba dimpotriva si-ti dau o felie cat de mare vrei 😀 (da’ acum n-o sa-ti zic sa nu te odihnesti putin 😀 )

 11. @mih,

  Multam fain ca ai raspuns la tema de casa. 🙂 .
  Eu inca nu stiu ce o sa votez. PMP, PDL, PFC, MAR. PNR, independent. mai este timp inca
  @Mark
  NU cred ca FMP are lista separata la PE. Asta ar insemna sa canibalizeze electoratul PMP
  @all
  Cred ca am fost un pic neclar ieri. Am folosit cuvantiul „harnic” in legatura cu EBA. Pentru mine acest cuvant, in contextul respectiv avea o usoara conotatie negativa.(Cum coana-zoe constata, ce naiba inseamna „activitate”? 🙂 ) Tot ce a scris EBA pe fb a fost spus de Cristian Preda in ultimele luni. De aceea cred ca el a scris textul respectiv.
  @TTerzu
  Bine ai venit, sper sa mai poposesti pe aici … 🙂

 12. „Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, a fost ridicat, miercuri, de procurorii anticorupţie de la vila sa din Constanţa şi dus la sediul DNA Bucureşti, unde va fi audiat pentru mai multe fapte de abuz în serviciu săvârşite între anii 2011-2013.
  Dosarul a fost instrumentat cu ajutorul SRI.
  Preşedintele CJ Constanţa, Nicuşor Constantinescu, a fost reţinut de procurorii DNA pentru 24 de ore. (RL)

 13. Ieri cineva, mi-a cerut linku’ la cer facea referire EBA in postarea ei pe fb.
  http://www.romanialibera.ro/opinii/editorial/nu-va-fi-elena-basescu-un-pret-prea-mare-pentru-miscarea-populara-329450.html
  postarea ei pe fb:
  https://www.facebook.com/ElenaBasescuOficial
  Extras din articol:
  „Cel mai activ europarlamentar“ român este, după toate criteriile de bun-simţ, Monica Macovei, aşa cum o spune, de altfel, şi măsurătoarea făcută de site-ul votewatch.eu, în funcţie de numărul rapoartelor întocmite în Parlamentul European. La acest capitol, următorul român clasat este Adriana Ţicău, de la PSD, iar Elena Băsescu figurează cu nici un raport întocmit (situaţie valabilă în luna februarie).

  MM a avut cele mai multe rapoarte, EBA nu a avut nici unul.

  Si aici ma opresc cu EBA. Ieri nu am vrut sa antagonizez pe nimeni pentru ca am fost „la carama”. Astazi nu sunt…….

  • textele comparative din Romania Libera:

   „„Cel mai activ europarlamentar“ român este, după toate criteriile de bun-simţ, Monica Macovei, aşa cum o spune, de altfel, şi măsurătoarea făcută de site-ul votewatch.eu, în funcţie de numărul rapoartelor întocmite în Parlamentul European. La acest capitol, următorul român clasat este Adriana Ţicău, de la PSD, iar Elena Băsescu figurează cu nici un raport întocmit (situaţie valabilă în luna februarie).

   E drept că un alt site ce se ocupă cu monitorizarea activităţii europarlamentarilor, mepranking.eu, arată că Elena Băsescu ar fi cel mai bine clasat reprezentant al României într-un alt top al activităţii membrilor Parlamentului European.

   Acest lucru nu poate fi însă convingător, în condiţiile în care nu avem date concrete şi despre relevanţa acţiunilor trecute în dreptul fiicei preşedintelui.”

   Sa observam cum se manipuleaza:

   Sunt prezentate date din site-uri oficiale ale UE.
   votevatch.eu
   mep ranking.eu
   in al doilea site unde Elena Basescu este nominalizata ca „cel mai bine clasat reprezentant al Romaniei

   autorul introduce formularea ” ar fi” in loc de „este” ,ce determina cititorul sa se indoiasca ..dupa care intareste incertitudinea acestuia cu ultima fraza:

   „Acest lucru nu poate fi însă convingător, în condiţiile în care nu avem date concrete şi despre relevanţa acţiunilor trecute în dreptul fiicei preşedintelui.”

   Autorul sterge pur si simplu rezultatul afisat de site-ul OFICIAL al UE.

   De ce face asta???
   Un abil manuitor de condei care hraneste prostia cu „nepotismul”” cu ‘fata lui tata” ,fara ca cineva sa isi dea seama de masluire si manipulare!

   • @mark

    Cuvantul raport iti spune ceva? EBA nu a avut nici-unul. Asta spune totul, nu?

    • Eugeni
     Ca sa fim obiectivi ar trebui sa cunoastem toate datele.. Si ce scop au cele doua topuri,care sunt criteriile performantelor si daca rapoartele pot fi facute de orice parlamentar obisnuit.. sau doar cei imputerniciti ca raportori..
     Un lucru este sigur…
     Situarea OFICIALA a Elenei Basescu pe un loc de frunte la reprezentare de tara..
     Nimeni si nimic nu ar trebui sa nu ia in considerare o asemenea apreciere..de care.. toti ceilalti europarlamentari romani nu au fost in stare..

     Sa refuzi evidenta si sa ceri probe..este inventie de minte bolnava …cind statusul este stabilit si comunicat OFICIAL de catre Uniunea Europeana..

     Chestia asta imi aduce aminte de „comunistul,securistul,afaceristul si betivul de Presedinte”….cel cu valiza de bani de la ALRO,cel cu conturi grase in paradisuri fiscale umplute de Gazprom…etc..
     Ca ea
     Elena este la concurenta cu Monica Macovei.. fiecare pe felia ei ,nu ma face decit sa ma bucur…sa o apreciez si sa ii string mana…In nici un caz sa ma reped la ea sa ii dau in cap..de ce???Pentru ca a muncit si a avut si rezultate notabile!???

     Pina unde duce URA oameni buni??

     • Mrk,

      Nu are rost sa discutam. Nu ai fost de acord ca am spus ca TB a atacat-o pe MM din cauza electorala, dar accepti ca EBA sa o atace.
      Intre EBA si MM nu exista comparatie. Diferenta de competenta este enorma. Nu MM a atacat-o pe EBA ci invers. Asta nu clarifica lucrurile?

 14. Salve,copaceni! 😆
  <b<Mih,
  excelenta analiza. :lol:Subscriu 99% in principala mea calitate de „basista”.
  Ramane 1% in contradictie, pentru MM, personalitate de necontestat ,de care nu m-am dezis niciodata.Ieri mi-am permis sa spun ca, nu este politician,este un tehnocrat de exceptie cu misiune precisa in domeniul justitiei si reformelor europene.Nicio disputa colaterala intre elite/de inalt nivel/ nu ma preocupa,percep mai degraba congruentele ideilor majore si impactul lor pentru societate.
  Aparentele „dispute” le pun si eu pe seama bataliilor electorale /in acest moment pt.PE/ -preludiul celei prezidentiale.

  Atat! 😆

 15. Seara bună la lume bună! 🙂

  PS: Vezi amice @last că se poate ?!

 16. O mica pauza politica si un moment de relaxare.

 17. Si inca una:ipostazele privirii

  • dora, servus! 🙂

   Tot playlist-ul este ceva deosebit!
   …ce înseamnă computerul, altă dată operatorii de la trucaje lucrau de la săreau capacele pentru un singur transform de la un personaj la altul!
   …apoi s-au inventat transputerele, niște hărăbăi cât o incăpere care au făcut posibilă deschiderea seriei Star Wars! 😀

 18. old,servus! 😆
  Ma bucur ca ti-a placut.Chiar e ceva deosebit.
  ps.Vezi ca ai o scrisorica de la mine.Sper ca n-am incurcat cutia postala….

 19. interesante clipurile aduse de dora

 20. Curtea de Arbitraj la care Mihail Vlasov ar fi spus ca intervine, condusa de fiica lui si de Bogdan Olteanu (HotNews)

  • si unde Excelenta Sa era vicepresedinte 😉

  • Pai lista e cam asta (Vlasov e pe lista de arbitri):

   „Presedintele Curtii de Arbitraj Comercial International este Bogdan Olteanu, fost membru PNL, viceguvernator al Bancii Nationale a Romaniei. Fiica presedintelui Camerei de Comert si Industrie a Romaniei, notarul Vanda Anamaria Vlasov, este prim-vicepresedintele Curtii de Arbitraj, iar Brandusa Stefanescu, fost judecator la Inalta Curte de Casatie si Justitie, este vicepresedinte.

   Fostul judecator de la ICCJ Ioan Ionescu este arbitru coordonator pentru curtile de arbitraj de pe langa camerele de comert judetene, iar avocatul Bazil Oglinda este secretar stiintific.

   Membrii Colegiului Curtii de Arbitraj Comercial International sunt Smaranda Angheni, decan al Facultatii de Drept de la Universitatea „Titu Maiorescu”, Eugenia Lohan, fost judecator sef de sectie la ICCJ, Stanciu D. Carpenaru, decanul Facultatii de Drept de la Universitatea „Nicolae Titulescu” si avocatul Viorel Ros, potrivit site-ului institutiei.

   Curtea de Arbitraj are in structura sa 128 de arbitri romani inscrisi pe o lista a arbitrilor si dispune de o lista de arbitri straini cuprinzand 50 de persoane.

   Pe lista de arbitri interni si internationali, valabila de la 6 martie 2013, sunt Mihail Vlasov si membrii din conducerea Curtii de Arbitraj.

   De asemenea, pe lista mai sunt, printre altii, vicepresedintele Senatului Ioan Chelaru, fostul ministru al Justitiei Tudor Chiuariu, Viorel Ciobanu, fost judecator al Curtii Constitutionale si fost presedinte al Curtii de Arbitraj, fostul consilier prezidential Stefan Deaconu, Gheorghe Florea, presedintele Uniunii Nationale a Barourilor din Romania, deputatul Alina Gorghiu, Mircea Grosaru, fost membru al Comisiei juridice a Camerei Deputatilor, avocatul Flavius Baias, fost secretar de stat in Ministerul Justitiei, Adrian Balaban Grajdan, consilier juridic, fost sef al Inspectoratului de Stat in Constructii, fosti judecatori la ICCJ, avocati, consilieri juridici si notari.” (HotNews)

   • DNA ar putea extinde cercetarile si la alte cazuri”rezolvate” in timp de aceasta onor conducere..Cred ca este interesant acest borcan cu miere…..

 21. Daniel Funeriu este trecut pe lista pe ultimul loc,nefiind membru PMP
  (markwilliams dixit)

  @stimate mark, ne acuzi cu cuvinte stufoase ca am fi pe aici citiva rauvoitori, citiva manipulatori, citiva tradatori……..si nu oameni liberi, dar spune-mi, cum sa interpretez faptul ca tu ca membru FMP nu stii ca Funeriu este membru PMP cam din ianuarie 2014.
  Chiar nu stiai sau vrei sa ne manipulezi?
  pina acum am mai si glumit, inclusiv cu adoratia si extazul, dar acum chiar ma pui pe ginduri in legatura cu propozitia de mai sus…

  sau nu este adevarat?!

  • Skorpion,chiar nu stiam..am luat ca baza ce scrie in comunicatul pe care l-am primit si pe care l-am repostat aici pentru coana Zoe…..
   Si este foarte bine ca exista si oameni informati. ca tine. care pot pune lucrurile la locul lor!
   Culmea ar fi ca sa mi se atribuie dezinformarea…
   Mai mult eu poitica intriseca nu fac!Asa ca nu sunt obligat sa stiu ce se petrece la PMP!
   Nici cine este membru, nici pe Anton nu-l stiu..
   Nu ma intereseaza de ce Paphagi a fost in rindul trei patru..si de ce nu s-a dus in fata..
   Iar faptul ca s-au folosit drapele multe si s-a indraznit a se cinta romaneste in ziua in care maghiarii aveau manifestatie romaneasca nu mi s-a parut de loc neavenit..

   Ca valoare sunt un anonim la aceasta fundatie…si nici nu vreau altceva..
   Am strins semnaturi si voi face tot ce mi se cere.. cu placere.
   Nu ma duc sa fiu instruit nu stiu dupa ce anume norme,..
   Si nu mi se face greata ca Elena Basescu ar putea candida la europarlamentare.

   Nu am dubii cu ce partid votez…
   Vad ca stai la vinatoare…stii care este urarea pe care si-o fac vinatorii? Daca nu stii ,intreaba pe cineva care stie!

 22. Ce naiba se intampla cu penele-ul. Zboara ca penele in toate directiile. O sa ajunga in curand cel mai cinstit partid dar fara membrii (sau poate numai cu antonescu, candidat). M Diaconu s-a retras din pnl si va candida independent.

 23. si mircea diaconu, ca independent, va lua…..tri voturi
  :mrgreen:

 24. Am senzatia neplacuta ca exact pe palierul de dreapta siteurile sunt pline de combatanti care intretin atmosfera potrivnica unificarii Dreptei..

  Imi doresc foarte mult ca Theo si Filadel sa se reintoarca..
  Se foloseste intimidarea ,plezneala in grup,esti minimalizat,dus in derizoriu,ti se desfac sau se reproduc cuvinte si pasaje din comentariu..si in final esti alungat…

  Eu rezist…am vechime in munca si cunosc toate metodele…))))))))))au fost aplicate si pe Presedinte…

 25. @mark,
  ai lucrat cumva la secu?
  am vechime in munca si cunosc toate metodele numai ei cunosc toate metodele
  :mrgreen:

  • am vechime in lupta cu impostorii,infiltratii si tonomatele cu zoaie… intotdeauna pentru si alaturi de Presedinte…
   Am invatat tehnicile folosite ,practicile ..desori i le-am imputat chinezului si lui john..sau atunci nu erai la vinatoare???

   Vechimea se refera la postari pe Evenimentul zilei,Gardianul,Curentul,Gindul..la demontari ale dezinformarii si intoxicarii..

   in special pe fondul celor doua suspendari prezidentiale.

   Skorpionule…stai degeaba dupa incaltarile mele….
   vechimea mea reala in munca se inscrie doar in alte tari… chiar si la aceasta data sunt angajatul unei companii straine…

   • @mark
    Tu il iubesti si il slavesti pe Presedinte. Bon !

    Dar esti cam prea frenetic. 🙂 Tu crezi ca Basescu te va iubi pe tine ?
    In dragoste este ca si la tango Takes two to tango

    Basescu e echilibrat. Iti va zambi dar se va desprinde de imbratisarea ta frenetica.
    Daca apare unul/una pe strada se repede la tine sa te iubeasca cred ca ai da inapoi … 🙂
    Sunt sigur ca iubesti, dupa cum urasti frenetic, scrisnesti frenetic.
    Cand e vorba sa faci o treaba… vezi aia cu candidatura lui Funeriu o cam faci de mantuiala, dar frenetic.

    Ia-o usor ! Si skorpion e om 🙂 si el e tot de-al tau si de-al nostru

    • NU cred ca trebuie sa iti cer parerea!

     Eu nu sunt perechea si nici subordonatul Presedintelui!
     Procedeeul tau este identic cu al lui skorpion..nu ma mira ..sunteti la pachet!
     Arunci in derizoriu tot ce am spus pina acum despre OMUL si personalitatea Traian Basescu
     Numai un infatuat ca tine putea gindi astfel!
     Nu il iubesc pe Traian Basescu! E ceva mai mult!Il apreciez si il pretuiesc dupa justa valoare!Si ca mine sunt ,din fericire milioane de romani!

     „Tu crezi ca Basescu te va iubi pe tine ”
     Aberezi in mod constient…
     Nu se putea o deductie mai cinica si mai dispretuitoare fata de Presedinte…
     Esti sigur ca skorpion nu a luat lectii de la tine?? Altfel,greu de cap cum sunt se cam intregeste divagatia :adorare,extaz,iubire,draqoste etc.
     Vae victis!..

     Nu mai incerca sa ma scoti din circulatie!Iti pierzi timpul!
     Urasc contorsionismul politic!

     Chiar nu inteleg…
     Nu poti sa faci abstractie de persoana mea???Atit de insigfiant ,atit de umil,atit de nesupus regulilor tale nescrise??


 26. Monica Luisa Macovei:

  Am semnat, alături de alți 35 de europarlamentari, o scrisoare adresată președintelui Franței și Înaltului Reprezentant al Uniunii pentru afaceri externe și politică de securitate, prin care facem un apel către Franța să nu submineze valorile fundamentale și credibilitatea morală a Uniunii Europene prin vânzarea către Rusia a unor nave militare Mistral în contextul agresiunii Rusiei împotriva Ucrainei și procesului de amputare a unei părți a teritoriului Ucrainei.

  Dintre cei 36 de europarlamentari semnatari ai scrisorii, 4 sunt români: 2 de la PDL și 2 de la UDMR. Niciun europarlamentar PSD sau PNL nu a semnat apelul.

  Puteți citi scrisoarea aici:

  http://www.monica-macovei.ro/blog/2014/03/19/apel-catre-pre%C8%99edintele-fran%C8%9Bei-opri%C8%9Bi-vanzarea-navelor-de-razboi-mistral-catre-rusia/

 27. pe Contributors Ciprian Ciucu:
  „martie 19, 2014,
  Lista PMP pentru europarlamentare arată astfel:

  Cristian Preda
  Elena Băescu
  Cristian Petrescu
  Theodor Baconschi / Daniel Fueriu

  (Situația nu este definitivată, în momentul scrierii acestui articol, se pare ca Elena Basescu va încerca să repete isprava cu candidatura ”independența” din 2009, acum ajutată de primarii PDL fideli lui Traian Băsescu.)”

 28. @ion,
  inca nu este prea tirziu…..

 29. chiar daca nu poti fi de acord cu tot ce scrie in articol, merita a fi citit:

  http://www.contributors.ro/fara-categorie/pdl-vs-pmp-pe-mana-cu-mergeti-la-alegerile-din-2014/

  • Sper ca foarte curand ne vom lamuri cine este Romulus/ Remus, si astfel, sa incepem sa reintemeiem Roma.

  • Garantez ca nu merita..
   Daca suprapui PMP cu PDL si declari ca partidul lui Bleaga este net superior PMP..cu vamesi,cu insertii in PSD,cu berceni,videni si alte fire spre PNL-ul uslamist!
   Ca acolo se afla si Monica Macovei si nu i s-a aplecat de greata ,stie si Presedintele!
   Nu este de adoptat MORALA ala Ciucu!

   • mark,sper sa ai dreptate!
    Cu toate acestea adun si eu babeste zestrea din sondaje si ma intreb:porocaliii si pmp-stii impreuna au un scor invidiat de peste 30%.Nu e pacat sa fie risipit si dat cu piciorul?
    Nu zic,ma cramponez si eu de un nume,de altul si scap din vedere ansamblul.Oare mai marii politicii,analistii si strategii nu sesiseaza pericolul ignorarii?Intreb si eu ca cetateanul….eu cu cine votez?

    • Dora
     Se fac eforturi deosebite pentru ca DREAPTA sa nu se reunifice.USL este constient de pericol si a dat drumul la haita care sa instige,sa atite ,sa bage fitile sa asmute electoratul unuia contra celuilat…In sensul in care apar articole si opinii prin care se fac antiteze si comparatii,deosebiri si aprecieri…odata unul,apoi celalalt..

     Aici se inscrie si articolul lui Ciucu,transferat a isi produce efecte si pe Copac…

     Insa,ATENTIE,obiectivul principal este PMP..pentru ca este initiat ,motivat si dorit de catre Presedinte..

     Latraturile nu au intirziat sa apara…toti vedem,intelegem si stim de ce intirzie reunificarea dreptei!

    • dora, salut. Intr-o fuziune, acolo unde erau 20 de corifei de fiecare parte, raman 25 in total [sa zicem] asa ca 15 raman pe dinafara. Cu exceptia celor ff siguri de ei, ceilalti se simt amenintati. Asa ca se zbat CONTRA fuziunii. In PDL [si in PMO si in PFC] sunt vicepres care intr-o dreapta unita nu ar fi acolo. Cam ce crezi ca fac acestia?
     Va primi Blaga macar un zambet ca raspuns la zicerea ca PNL si PDL se vor uni intr-un mare partid de dreapta? Sa ramana Mihai Voicu, Manescu, Hellwig pe dinafara? sau Popoviciu, Gherasim sau Andreea Paul Vass?
     iar PMP si PFC si PNR se desfiinteaza sau devin ruda saraca?

 30. @bill in cotributors
  Pacat ca l-am alungat dand cu cratitza dupa el 🙂

  Cele doua liste sunt relativ apropiate, parca lista PDL-ului e totusi mai ok. EBA si Petrescu nu au ce cauta acolo. Nici fsn-istul de Stolojan.
  Cred ca voi vota cu PFC la europarlamentare daca nu il pun pe eroul civilizator gramofonu’ pe lista. Ei sunt la limita, undeva pe la 4% si consider ca e mai util sa-i sprijin fiindca mai bine intra cu 5% in PE si PPE decat sa rateze la mustata si 4% din voturile in favoarea fortelor reformiste sa re imparta intre PSD si PNL. PMP pare sa fie deja in zona 8-10%, deci nu exista riscul sa nu intre in Parlamentul European. Au ei electoratul lor, votanti care vedem ca sunt foarte multumiti de preluarea de facto a partidului de catre Elena Udrea, fiindca au crescut de la 5% la 10% intr-o luna…

  • Da,last,
   este rezonabila analiza amicului tau.
   Intra perfect in logica sustinerii dreptei ,problema ramane aceea esentiala:se vor uni dumnealor dupa europarlamentare?

 31. Daniel Funeriu pe FB
  ”Am primit multe întrebări, de la privați sau de la presă, despre lista PMP la europarlamentare. Cine vede aceste alegeri ca o miză personală nu a înțeles nimic din ceea ce înseamnă „interes național”. Sigur, pentru unii 6000 de Euro pe lună poate însemna o miză. Cu titlu de informare, 6000 de dolari pe lună a fost primul meu salariu la vârsta de 23 de ani, la Merck, în Rahway, NJ, unde am lucrat în echipa care a optimizat sintetiza finasteridei (poveste interesantă de biochimie), un inhibitor al 5-alfa-reductazei. Proiectul de țară e mult mai important decât meschine proiecte personale. Cred în proiectul Mișcarea Populară și îl voi susține. Mai cred că la 43 de ani poți avea proiecte în viață mult mai generoase decât de a fi europarlamentar. Ceea ce am fost încă din 2009. (Numai) criminalii se întorc la locul faptei .”

 32. Ma uit la „nasul” unde este MRU. Am impresia ca decand s-a convins ca trebuie sa mearga singur la alegeri a inceput sa aiba un mesaj mai concret. Nu il vad cu limbaj de lemn.
  La intrebarea insistenta a lui Cartianu : Care va fi rolul lui TB in alegerile presidentiale?
  MRU a raspuns bine (cred eu). Va avea rolul pe care si-l doreste Domnia sa.
  Cartianu: va incerca [TB] sa uneasca dreapta sau o sa lupte mai mult pentru PMP.
  MRU: Asa cum am spus , va avea rolul pe care si-l doreste.
  Mi se pare un raspuns echilibrat.

  • „cum am spus , va avea rolul pe care si-l doreste”
   Eu nu gasesc a fi un „ton echilibrat”, ci un raspuns al cuiva care nu se are in relatii bune cu piratul. Reconcilierea pare indepartata sau imposibila.

  • eugeni,
   nu stiu ce te face sa deduci ca raspunsul lui MRU este echilibrat?Din contra,este unul ambiguu.
   Si n-am inteles motivul real care a dus la distantarea lor.Base a avut relatii foarte bune pe vremea cand era seful SIE,l-a promovat in functia de premier si atunci?

   • dora,

    L-am vazut cum a vorbit. Nu a vorbit cu patima ci matur si concret. Mie mi-a placut. Nu am onservat o ranchiuna ceva.

   • Dora
    Diplomatul MRU primeaza ..Este retinut..stie sa ocoleasca raspunsuri..are raspunsuri…,insa,distantarea sa de Presedinte este vizibila..
    La mare departare de Tariceanu..si aici ar fi o dovada de nerecunostinta…lipseste doar tradarea..departajarea ,trecerea la adversar si inceperea unei lupte contrBasescu…Poate si-ar reveni..poate nu..ii aluneca ochii periculos de neangajant…
    Eu nu mai ii acord incredere..dar l-as prefera inaintea lui Ponta

 33. Funeriu accepta ca nu este preferatul PMP.(pe fb) pentru PE.
  „Cine vede aceste alegeri ca o miză personală nu a înțeles nimic din ceea ce înseamnă „interes național” …..Cred în proiectul Mișcarea Populară și îl voi susține.” . Elegant

  La intrebarea despre doctrina a unui comentator, Funeriu raspunde: „dreapta, stânga? Concepte depășite. Bună sau proastă guvernanță. That is the question”
  Aici nu prea pot sa fiu de acord cu el. Buna guvernare poate sa fie de stanga sau de dreapta. Cum se determina care este buna guvernare? Ce criterii? Sondaje? Someri? Abcde-egalite?, PIB?, saraci? In momentul in care alegi criteriile te pozitionezi doctrinar.

 34. @ eugeni,
  deci jumatate din Funeriu este „elegant”, iar cealalta jumatate nu iti place; saracul domn Funeriu, in cite parti ar trebui sa se imparta 😉

  • Pai e impartit in parti. Toti suntem . Si tu, de pilda: Tu poti sa ai sa zicem prostata perfecta dar ficatul facut varza sau invers.

  • Victor_l,

   Am spus eu ca nu imi place? Ce tot vorbim? A fost , de departe , cel mai bun ministru al invatamantului. Stabilirea criteriilor valorice in universitati si invatamant, in realitate sunt de drepata. Egalitatea de sanse in rural. (clasa a 9-a la gimnaziu) tot dreapta. A spune ca dreapta / stanga sunt concepte depasite este o reseala , parerea mea. Tu crezi ca lupta dreapta/stanga este depasita este parerea ta.
   Nu trebuie sa se imparta pentru mine, el va ramane ce a facut , si a facut multe.
   Eu remarc lucrurile si imi fac planul de vot ca atare.

  • victorL,
   poate noi nu intelegem prea bine mecanismele puterii si ne-am cantonat strict pe cele dou directii:dreapta,stanga.
   Sa nu vorbesc cu pacat:niciodata n-am votat cu stanga si nici nu voi vota.Am insa in vedere o directie apropiata de istoricul partid national taranesc,cu totul aparte in structura corpului politic romanesc.

 35. Asa cum am spus eu (vad ca si Bill) ma simt eliberat la vot. PMP are 10%. Are suficienti votanti. Asa ca deschid ochii sa vad cine , cum a mai evoluat.
  Conditii necesare:
  1. respectarea statului de drept
  2. Doctrinar de dreapta.
  PFC , fara indoiala va respecta statul de drept.
  Pntcd (irl) nu stiu exact).

  • Eu inteleg altfel si il inteleg si pe @Bill
   Eu sunt de dreapta. Si daca PNTCD este la 4.5% ii votez pe ei pentru ca daca ajung la 5% creste bazinul dreptei.

   Nu sunt iubita lui Basescu sau Udrea cum e @mark nici iubitul lui MRU cum sunt fanaticii Politeii eu sunt pentru Dreapta in Romania. Atata timp cat Pavelescu, Basescu, MRU etc sunt pe dreapta e cu atat mai bine. In rest ei sunt cu viata lor eu cu a mea. Nu voi merge la cimitir sa imi iau cavou langa Aurelian Pavelescu. Cred ca intelegeti ce vreau sa spun

 36. Pentru un fost fan Basescu, PMP este o mare dezamagire…de la vorbele frumoase cu oameni noi si Alba ca Zapada, de la inceput, la scopul adevarat din spatelale formarii PMP: EBA in PE, Udrea sa aiba o jucarie pe care sa o conduca….ma consider un om cu o inteligenta minima, care nu poate fi atat de orb sa nu observe cand se face un partid din interes personal, din orgoliu, doar pentru interese personale…si nu pentru mari obiective de dreapta….cred ca, pana la urma, voi vota lista PDL, pare mai putin populata cu nepoti si matuse….din punctul asta de vedere….Blaga…asa slab cum pare….a demonstrat cel putin ca are mai mult bun simt….am discutii in acest sens si cu prieteni fosti fani Basescu…si observ aceasta reticenta tot mai mare fata de PMP, ca urmare a prezentei EBE-i si Elenei Udrea….oamenii simt, pana la urma, constructiile artificiale care ascund un interes personal direct…asta nu inseamna ca suntem ostili lui Basescu…dar, nici de prosti nu putem fi luati….daca altii accepta acest lucru….e problema fiecaruia….ma amuza cum incercati, unii, sa ii gasiti tot felul de bube lui Macovei, pentru a justifica o adoratie nesfarsita pentru TB…va reamintesc ca TB nu este o icoana si e plin cimitirul de oameni de neinlocuit….

  • @andrei
   Noi suntem fani Basescu. Nu suntem toti fani Udrea. Anton iar o parte din noi consideram o tampenie scoaterea lui EBA in fatza.
   dar fani Basescu suntem.
   Nu avem altul mai bun totusi. Si nici prea curand nu vom avea. Asta e,.

   • Sensul a ceea ce am spus eu este ca a fi fan X, nu inseamna a accepta tot ce propune X….X e, pana la urma, un om, nu un zeu….am spus ca sunt fost fan…pentru ca, inainte, eram extrem de patimas, insa, pana la urma am inteles ca si TB e doar un om, chiar daca foarte talentat in plan politic….am inteles ca daca raman cerebral, iau decizii mai bune si asa cum ziceam…nu imi place sa fiu luat de prost….patima exagerata iti poate umbri discernamantul…..

    • Andrei,

     Tie nu iti place sa fii luat de prost. Dar nu faci tu asta cand te amuzi de unii sau altii (condescendent) ? 🙂

     • Deloc…nu iau pe nimeni de prost…ma amuz pentru ca remarc cum adoratia fata de o persoana, te poate face sa iti schimbi perceptia fata de ceilalti actori, pentru a nu veni in contradictie cu persoana ”adorata”….regasesc si reactii pe care le aveam si eu in etapa ”patimasa”…dar, cred ca m-am eliberat….in rest, cred ca oamenii de pe acest blog au o inteligenta semnificativ peste medie….deci, nu se pune problema de a lua pe cineva de prost….

     • Andrei

      Serios ???….păi ,esti de dreapta sau de stînga ????…că mai e unu’ p-aci de stînga care se dă de dreapta ….caută-ne nene pe alte bloguri …vezi poate ne găsesti pe cele de stînga, să ne amuzam reciproc de toti penalii si hotii de la putere

     • Draga Nightmare,

      Voi parasi blogul….din pacate, din reactia ta, am inteles ca nu are nici un sens sa insist….va las sa va continuati in liniste adoratia….
      P.S. Nici macar nu recunosti criteriile unui om de dreapta (ma refer, desigur la subsemnatul)….dar, cu siguranta, te declari, foarte apasat, de dreapta…..

      Multe succesuri pe ma departe….

     • markwilliams

      Andrei

      Faci parte din clubul „adoratorilor???”

      Serpuiesti pe carari incurcate..Ai fost adorator,,te-ai trezit..ti-ai dat seama…ai ramas cerebral..adica poti sa iti muti opiniile prin alte siteuri?
      Nu de alta,dar te simt ca esti in misiune….
      Patimas mic …)))))))))))))) ce iti spune discernamintul recuperat??De Presedinte ne-ai lamurit…altceva???

     • My dear

      Ai luat o hotărâre ințeleaptă

      Vopsiti din ăstia ca tine am vazut cu duimul si e plin netul ăsta ….pentru tine nu-mi trebuie nici un criteriu ca să recunosc un fals .. 😀

     • @andrei ce spui tu e dupa parerea mea partial corect partial discutabil. -am si eu pareri – E loc de discutat,

      E gresit totusi sa pleci doar pentru ca vin fratii Night (mark si mare ) si te iau la rost ca e blogul lor pe timpul noptii si ca pe varful copacului e doar steagul Udrei

      @mark – ca esti membru de fundatie : De ce a plecat Elenina ? Te-a intrebat Skorpion ieri, Daca tot bantui pe la Copac poti sa ne aduci si informatii de prima mana de la PMP. De ce a plecat Florentina (cum ii ziceai tu ) 🙂 ?

    • andrei,
     nimeni nu-ti ia dreptul de a fi patimas cand vrei sau sa te dezici de „idoli”,iar cand vrei.
     Recunoasterea trebuie sa fie reciproca.
     Copacenii de aici,pot sa aiba dubii,dezamagiri dar sunt de dreapta si basisti.Consider un afront incercarea de a ne desparti de „idolii”nostri care nu sunt intotdeauna aceiasi,cu o singura exceptie:Traian Basescu.
     Crede-ma ,suntem cu totii celebrali,nu ne caracterizeaza propstia si mai ales nu interpretam noul partid popular ca obiectiv satisfacerea unor ambitii personale….”un partid din interes personal, din orgoliu, doar pentru interese personale…si nu pentru mari obiective de dreapta” cum afirmi. Mereu au existat cerinte exprimate vis-a-vis de un alt partid de dreapta, cu oameni competenti si incoruptibili.Nu s-a realizat in totalitate dezideratul,PMP ete populat tot cu oameni supusi slabiciunilor si ma folosesc de un argument de-al tau valabil si in acest caz, oameni si nu zei.
     Rabdarea este o calitate.Intai sa vezi rezultatele ,cum sunt infaptuite proiectele si pe urma atacul.

 37. http://www.hotnews.ro/stiri-international-16858583-john-mccain-rusia-probabil-viza-republica-moldova-reactia-sua-este-incredibil-slaba.htm

  Romania, si partea asta a Europei era departe acum daca ar fi castigat mos McCain alegerile cu Obama data trecuta ….

 38. Articolul lui Ciucu a facut Copacul sa amuteasca 🙂 Doar luna mai zangane cu razele ei printre ramuri

  • Măi lastule

   Vezi că mai sunt la PMP vreo citiva pe care nu i-ai tocat ….sunt in vizorul tău ????…,ca să stiu…văd că ii iei pe rînd …stii ceva ???….nu cred că interesează pe nimeni părerile tale „academice” ….te-as ruga să toci PMP si pe cine vrei tu pe blogul tâu ….mă gandesc ca sunt sătui cam toti de „lectiile tale gratuite” ..

   • Mai nightmerule pe rand:
    Ma multumesc sa o toc pe Elena Udrea si pe Antoni.
    Si greseala mare pe termen lung daca EBA candideaza, E parerea mea , poate ma insel, astept contraargumente

    Ai sa razi, satui sunt doar cativa , ii numar pe degetele de la o mana.
    Vino si tu cu subiecte, scrie articole da lectii gratuite, sa zicem neeeaaaam saturat si de tine. nightmare.
    Tu ce parere ai de articolul lui Ciucu ? Nu e perfect dar e incitant , ridica probleme, face diferente , bune rele dar le face .\
    Asteptam si parerile tale, Daca vezi, au intrat acolo si Cinic, si victorL si Eugeni si Bill si si-au spus parerea. Intra si tu acolo sau aici sa iti vedem ideile.

    Asta se face pe un blog de dreapta, Se apara dreapta. Tu ai vrea sa aparam doar dreapta lui Udrea si sa injuram dreapta lui Macovei
    Nu suntem pe Politeia unde se apara doar dreapta lui MRU

    • Ce-ar fi dacă n-ai toca nici o dreapta si ai toca stînga de exemplu???…crezi că esti in stare???.. 😆 …si de cine aperi tu dreapta,măi dragă ???…că ce faci tu e taman pe dos ….adică o ataci sub acoperirea de „băsist” .

     Mda …poate te pricopsesti si tu vreun contract cu statul de la oarece amic de -a lui Dottore ,pentru munca depusă intr’u „apărarea ” dreptei

     • In primul rand o rugaminte: trage de maneca pe @mark cu fascismele astea ale lui -sa rada toata lumea inclusivi niponii din Niponnia . 15 Martie Nu a fost o sarbatoare antiromaneasca ci a fost Ziua Maghiarilor de Pretutindeni . Zi-i ca i-a felicitat si Boc care este echilibrat.

      Nu am avut niciodata un contract cu statul roman, O firma a mea a facut un software pentru cautarea romanilor morti in razboaie in cimitire din toate europa si asia. atat. acum 15 ani,
      Am o varsta si iti dai seama ca am adunat ceva bani ca sa nu fiu disperat dupa contracte. Dar ale naibilui ma cauta ele pe mine 🙂

      Ce treaba am eu cu Stanga.? O demasca multa lume Jos Oprescu ! Jos Iliescu, Eu sunt de dreapta si ma straduiesc sa aduc in discutie probleme ale dreptei. Caci dreapta sta ca naiba. In loc sa avem 40% alegatori ne batem intre noi pdl cu pmp cu nr cu pntcd pt 20%

      Hai concentreaza-te si tu si @mark pe articolul lui Ciucu, Zice ala chestii intr-un articol pe care eu+ponta+antonescu+portarul de la PSD nu am fi in stare sa le spunem intr-un an . Ala dujman ! nu @tds
      Spunei de la obraz ! Eu sunt un biet pestisor 🙂

     • Asa cred si eu.Sa lasam dreapta sasi limpezeasca apele intre ei,cine suntem noi sa-i tocam zilnic si daca e cazul si cand nu?

 39. @Bodolache,
  Mersi ptr aprecieri. Abia acum am vazut. Nu apuc sa citesc decit anumite comentarii/nick-uri. M-a amuzat numele asta asa ca l-am retinut.
  Welcome!

 40. @Andrei
  Pai atitudinea ta nu o inteleg.Imi iau jucariile si plec,gata asta-i solutia!Este drept ca cel mai inteligent renunta primul.
  Eu zic ca daca ai ceva de spus spune!
  Cand iei o scaltoaca de la vre- unul de pe aici nu te supara ca ,de,asta-i opinia lui.
  Eu il apreciez si il critic pe Basescu dupa ceea ce face pentru tara si sa fim sinceri daca nu regasesc si o parte din interesele mele ma cam supar.

 41. Bill pe contributors la articolul citat de voi mai sus. Makes sense…

  „Da, situatia este la limita. Daca multi reformisti neafiliati merg pe gandirea urmatoare: “votez PMP si astia iau un procent in plus, atunci s-a castigat un procent in plus in mod sigur”. Efortul e de un procent, castigul e tot de un procent. Astfel, PMP ar avea 11%, nu 10%. Big deal!
  Eu as propune o alta strategie: sa se voteze util cu PFC, in lipsa evidenta a unor oferte cu adevarat bune, pentru ca procentul ala in plus de vot util aduce inca 4 procente zonei reformiste. Evident, exista riscul irosirii procentului in favoarea PSD-PNL daca activistii si fanii inraiti PFC nu sunt totusi 4%. DAR potentialul de castig e mare. Riscul e de un procent pentru un castig de cinci procente.
  In concluzie, orice partid reformist care se zbate in zona pragului merita votat.
  Exista si partide reformiste care se afla prea departe de prag. Recomandarea logica ar fi ca acele partide de 1-2 procente sa nu fie votate, pentru ca procentele alea vor merge sigur la redistribuire.
  Optimizare, frate!”

  • Coana Zoe,

   Ce zice Bill este foarte corect. Risti 1% sa se distribuie la „stanga” contra 5% care sa vina la dreapta. Oameni care nu ar fi votat PMP sau PDL, oamei precum @tog ajung sa isi spuna cuvantul acolo unde le este locul.

   Foarte logic si corect.

 42. „orice partid reformist care se zbate in zona pragului merita votat.”
  corect , corect corect

  Asta este interesul nostru al civililor de dreapta , ma refer la chibiti, la comunitate.

  Partidele insa merg acum la care pe care. Aducerea EU si manifestatiile demonstrative cu muschii incordati si autobuze de membri veniti la Bucuresti unii catre altii arata ca ei sunt interesati ca adversarii lor de dreapta sa obtina cat mai putin pentru ca sa aiba un atuu mai putin la negocierile ulterioare.

  Altminteri chibitul de dreapta si partidul se identifica complet in aspiratii

 43. Eu trebuie sa ies sa conving un client 🙂 Dar articolul lui Ciucu – la care vreo 5 copacisti au intervenit aseara pe contributors (includ pe cinic bill victor L eugeni etc ) ar merita disecat http://www.contributors.ro/fara-categorie/pdl-vs-pmp-pe-mana-cu-mergeti-la-alegerile-din-2014/

  fiind un subiect de actualitate la copac. @mih sau altcineva ar putea da drumul la un antract pe acest subiect care ne intereseaza pe toti in cel mai inalt grad

  • Politicos este să comentezi acolo unde apare opinia autorului, așa că dpv al Copacului dă-ți drumul la fata locului. Noah?!
   Altminteri ar părea că se vrea împăunarea cu meritele celuilalt 🙂

   PS: Last, ești autor așa că pune-ți aici opinia ta despre „dansul” PMP-PDL. 😀

   • Vai ce eschiva oldule 🙂
    Da….. Dupa ce Presedentia da un comunicat… politicos este sa nu comentezi la copac ci sa scrii direct pe site-ul Presedentiei
    Pe Aligica sau Pipidoaia cum o comentam aici ?

    Pot sa pun dar abia maine.

 44. Sorry! Analizele d-lui Ciucu nu constituie de multa vreme un punct de interes pentru mine (fara legatura deci, cu ultimul articol al domniei sale).
  Asa ca las altora oportunitatea de a deschide o noua pagina la CDP, avand ca subiect respectivul articol.

  D-ul Ciucu este membru fondator si directorul de Programe al Centrului Roman de Politici Europene, centru finantat (in principal) de Fundatia Soros si alte organizatii si fundatii cu care aceasta are stranse legaturi. Chiar si doar acest unic amanunt ma face sa fiu total reticenta la articolele si analizele d-lui Ciucu (pe care nu am cum sa-l banuiesc ca nu se incadreaza intr-o „linie” prestabilita de interese ce-mi raman in buna masura obscure…dar nu chiar 100%)
  O zi buna, tuturor! 🙂

  PS
  @andrei – povestea cu „adorarea” si „icoanele” a mai fost vehiculata asa, manipulator-propagandistic de anti-basisti votanti USL si face parte din „rechizita” de sintagme. Probabil e doar o intamplare ca o folosesti :mrgreen:

 45. @mih
  1
  draga , eu il cunosc bine pe tatal dlui Ciucu . Dar asta nu are relevanta. cine il plateste , Daca spune minciuni, de aia suntem aici ca sa le dezvaluim
  2
  Era bine daca discutam subiectul odata de fir a par. Bagat sub pres el va trena o luna. Si toooate elementele de diferentiere vor apare in discutiile noastre.

 46. Faptul ca eu nu creditez opiniile lui Ciucu este o optiune personala si nu impiedica pe nimeni sa le discute cat pofteste. Ca il cunoaste cineva pe tatal lui Ciucu, de acord, nu are relevanta. Cine il plateste pe Ciucu si in ce masura asta isi pune amprenta pe ideile pe care le vehiculeaza, are!

  • Nu credita opiniile lui Ciuca sora mea !
   Spune unde greseste ! De asta suntem aici, sa si criticam nu doar sa publicam editorialistii care ne convin.
   Gaseste unde greseste @mih ! Spune-ne parerea ta, 🙂

   • @ tds,
    de la o uniune („in cuget si simtiri”) pe Politeia, pina la o pozitie in care nu eram de acord cu tine, aici la Copac, nu au fost decit citeva clicuri; indeajuns sa ajung, Miaunel ori Balanel, bosorog, bolnav de prosta ori colon si, cred ca dupa studiile facute peste Balta, vocabularul ti-e mai bogat. Foloseste-l.
    Asa cum ma gindesc eu uneori: oare pe Basescu nu il trage nimeni de mineca referitor la cele doua Elene, ma intreb: oare tu nu ai pe cineva sa iti spuna ca devii agresiv, chiar si nesimtit in comportamentul cu cei de pe bloguri?
    Domnule, un pic de retinere 😉
    Pe @ Bill nu l-a alungat nimeni de la Copac, dar s-a ofuscat ca @ huniad; daca nu sinteti de acord cu mine eu plec.
    Asa facu si cineva mai sus.
    Nu mai cere doar lui @ Mih argumente, vin-o si tu cu argumente nu cu somatii.
    Si cind iti spui parerea asteapa-te ca multi sa nu fie de acord cu ea, nu astepta aplauze 😛
    Esti o dezamagire pentru mine in felul de comportare (aici pe blog).

    • @Victor L
     Eu sunt in niste intruniri. M-am gandit ca subiectul este interesant , Ma interesa pozitia celor de aici legat de ce spune Ciucu. Mi s-a parut interesant ce ai spus tu pe contributor.
     @bill nu permite si multi nu accepta sa te iei de om in loc sa te iei de subiect. Mai curand vechiul nostru prieten care a aterizat aici dar a anuntat ca nu pentru mult timp
     De regula cei ce pleaca primesc o cratita in cap de la @mih
     Acum discutam de mine ? Asta te preocupa ?
     Miaunel ori Balanel, bosorog, bolnav de prosta ori colon. e scos din context.
     Sunt o dezamagire pentru tine ? Eu sunt mandru ca esti aici si prestezi plenar. Esti minunat VictoreL ule

    • Victor L.
     Nu neaparat dezamagire ,dupa ce s-a facut cunoscut cu mult aplomb si a cautat sa se impuna peste toate celelalte opinii.
     Pentru mine este un mare semn de intrebare..
     Ce urmareste si ce vrea TDS??
     Este atit de plin de contradictii..azi spune una si maine sterge…face pasi inainte,inapoi, este inconsecvent si indecis privind optiunile politice…critica pe toti cei care nu ii imbratiseaza parerile..

     Face impresia unui om care nu stie ce vrea si este in cautare???
     Nicidecum! Stie sigur ce face si cum face..
     .De CE?? O sa stim!timpul rezolva totul!

     Comportamentul???Da,comportamentul pune mari semne de intrebare!.
     Cred ca poarta un numar mare la bocanci!

     Filadel si Theo imi este dor de voi!

    • victor L,
     eu am inceput sa ma obisnuiesc cu stilul „tanarului de stanga”=tds alis lastnightmusic.E bine totusi sa-l mai traga cineva de maneca /cand o ia pe aratura/.
     Uneori ii impartasesc opinia,numai ca nici nu indraznesc s-o spun public,are un obicei de a rastalmaci buna credinta si sa-ti trasneasca fie o ironie(chipurile prieteneasca) fie de-a-dreptul o flegma dispretuitoare.Deunazi ma comparase cu o „fata de imparat”(fina ironie),uitand ,uitand sa spuna ca,personajul negativ/capcaunul/este chiar el.

     • @dora
      In povestea asta capcaunul este un personaj rezonabil care o iubeste pe fata de imparat si ii da acces la 999 de camere. si are toata increderea in ea dandu-i si cheia la camera 1000 sa o roage sa nu intre in camera 1000
      I-a oferit toata increderea
      Fata de imparat i-a promis ca nu intra in camera 1000 (doar avea 999 oferite )
      Nu s-a tinut de cuvant, a fost o ticaloasa mincinoasa
      Din asta i s-a tras moartea capcaunului. De la fata de imparat pe care o iubea, i-a acordat increderea si i-a crezut cuvintele mincinoase.

      Iata o interpretare in care capcaunul e un personaj pozitiv iar fata de imparat unul negativ

     • Frumos,last,frumos. 😆
      Eu cunosc o alta varianta a povesti,mult indragita de nepotelele mele „printese”.Capcaunul nu moare,se transforma in Fat Frumos si va trai fericit cu fata de imparat,care e buna si datorita dragostei ei il salveaza pe capcaun.

 47. Imi permiti, draga Last, sa vorbesc/comentez/postez cand si cum cred eu de cuviinta? Ai putea sa mai renunti (din cand in cand) la indicatiile pe care le dai altora (ce sa posteze, cand sa discute, despre ce sa discute)? Ai venit cu: ” @mih sau altcineva ar putea da drumul la un antract pe acest subiect”
  Comentariul meu a fost un raspuns la asta. Atat!

  • @mih
   Inteleg ca nu crezi de cuvinta sa vorbesti despre subiect
   Inteleg ca nu crezi de cuvinta sa comentezi despre subiect
   Inteleg ca nu crezi de cuvinta sa postezi despre subiect
   e sub demnitatea ta.

   Presupun atunci ca nu vei interveni cand vor vorbi altii .

   E bine draga mea @mih, vom vorbi despre acest subiect timp de o luna, in fiecare zi cate un pic. Vom taia coada cainelui nu odata ci cite 3 cm pe zi. Deocamdata ramanem la tema de casa data de @eugeni.
   Atat !
   🙂

 48. Ok , bon ! scriu eu in pauza de conferinta
  Aveti opinii despre asta ?

  Anul acesta avem alegeri. Pentru europarlamentare lista PDL este superioară listei PMP. La prezidențiale? Vom tăi și vom vedea. Dar și PDL și PMP riscă să fie jucători marginali dacă vor acționa separat. Se vor bate pe locul de principal susținător al lui Crin Antonescu. Dar și aici Traian Băsescu este în dezavantaj.
  Dacă cele doua partide la care m-am referit in acest articol nu o fac, votantii de dreapta trebuie să gandească pe termen lung în locul lor. Pentru democrația din Romania, europarlamentarele sunt mai importante decât par la prima vedere

  • last,
   aceste probleme le discutam zilnic.Sunt ideile noastre si nu e cazul sa facem un topic separat de popularizare a unui editorial cu subiecte deja in dezbatere pe la noi.
   -da,PDL si PMP sunt despartite,desi sunt de dreapta si asta dauneaza unificarii.
   – da,europarlamentarele sunt importante in viziunea multor votanti
   -strategia pentru prezidentiale inca nu este definitivata,nu avea rost sa includa batalia pe locul lui Antonescu.(aici parca e vocea lui Ponta-Tariceanu)
   -da,PDL desi „subtiat”serios a avut capacitatea pentru o lista superioara PMP la europarlamentare.

   Si ce-i cu asta?Au reinventat roata?Au lansat o noua teorie a relativitatii?Sa fim serios,nimic nou sub soare si noua ne-au trecut prin cap asemenea analize.

 49. Este eronat ce spune mai jos ? Daca da , de ce ?
  Deși are niște fețe luminoase în vitrină, PMP se anunță putred în spate. Fețele luminoaste sunt cu iotul dependente de Traian Băsescu, incapabile de a crea o platformă fără acesta, sau orice alceva fără Traian Băsescu. În schimb îi acceptă capriciile și lui și eminenței roz, aceasta din urmă asumându-și de facto leadership-ul mișcării. Ceea ce îi face să pară și mai decorativi și mai lipsiți de substanță. Mesajul nespus dar implicit al lui Traian Băsescu față de susținătorii lui (activi sau nu) sună cam așa: ăsta sunt și astea-s capriciile mele, luați-ne la pachet sau ne despărțim definitiv. Pentru că așa spun eu

  Dar la obiect .va rog …. Nu ne servesc raspunsurile de tipul: De la jumatatea primei propozitii vad banii unguresco evreiesti ai lui Soros stralucind in text.

  • Last
   Chiar ne bagi pe git pe Ciucu si asertiunile lui??
   Vrem nu vrem trebuie sa comentam pentru un alt blog???
   Cine isi doreste sa ii cinte in struna PRO BLOAGA si anti PMP sa mearga acolo…
   Nu mai aduce aici la copac toate lighioanele!

  • Da,este eronat.Provoaca animozitati si disensiuni intre doua formatiuni de dreapta .Sunt aduse argumente de doi bani”vitrine cu papusi”,un presedinte”dictator” ,capricios,autoritar si lipsit de scrupule.

   Asta vrei sa inghitim? Acum inteleg de unde vine ura ta bolnavicioasa fata de „frumoasele papusi”.si de ce esti atat de inversunat fata de noi copacenii.

   • Crezi ca disensiunile, animozitatile sunt provocate de de un articol si nu de canibalizarea pdl de catre PMP? Crezi ca un articol poate face asta? Sau chiar @tds? Cred ca gresesti, Urmareste-l pe TRU cum vorbeste, pe EBA si C.Preda (despre MM). Acolo sunt motivele reale, nu un articol care deja se discuta numai ici-colo.

    • eugeni,
     n-o lua si tu ad-literam.
     Observatiile erau strict la art. si la prozelitismul pe care-l declanseaza.
     Sigur ,putem vorbi de canibalizare, acesta a fost si motivul retinerii mele la aparitia noii formatiuni.Intuiam pericolul.Pana la urma m-am lasat purtata de val,intelectualii isi doreau un partid”pur” debarasat de „maleficul Blaga.Mai tii minte jelaniile de pe bloguri,infierarea pedelistilor mai ceva decat o faceau uslasii?
     Eu am facut si fac parte din aceea care-si doresc unificarea dreptei si din acest motiv taxez pozitiionarile anti ,indiferent despre ce partid de dreapta este vorba.

   • @dora
    Nu spune asta, Eu iubesc frumoasele papusi. Nu ma inteleg eu chiar cu toate papusile dar e cu totul altceva.
    Daca urmaresti incepand de la Patrasconiu, Thor Politeia, eu am aparat-o pe Elena Udrea pt ca mitocanii o atacau pentru ca e femeie.

    Acum consider politic ca Elena Udrea face rau dreptei, in sensul ca o va impiedica sa creasca macar pana la cota lui TB. Ori asta ne va face sa ramanem in opozitie forever

    Nu sunt inversunat impotriva copacenilor. Pot sa enumar mai mult de jumatate care sunt de partea mea. Nu prietenii lui @mih , ceilalti

    Argumente de 2 bani ?
    Vino tu cu argumente de 3 bani. Ia-le la la rand pe fiecare si combate-le, As vrea sa ai dreptate,. deoarece ce spune Ciucu este extrem de sumbru .

    • ok.last,ok 😆
     Nu trebuie sa ai de partea ta,asta suna a competitie.Sper ca nu se continua batalia in culise,dupa finalul partidei politicienilor.
     Si sa-ti spun ceva incredibil.Candva,odata…….nu stiu cand ,ma considerai prietena la Theophil.

     • Eu am blogul politeia de la inceput cand numai tu conversai cu Theophyle. Dora zicea 3 chestii, Politeu zicea si el 3 si venea noaptea si se inchidea Blogul. Dupa aia Politeu ti-a zis niste nasoale. Nu mi-a convenit pentru ca esti femeie. si unei femei nu i se spun astfel de lucruri. Faptul ca tu spui 10 prostii pe zi e altceva

     • Macar sunt prostiile mele si mi le asum.Cand iti temperezi si tu vulcanismul suparator si-ti recunosti ineptiile proprii?
      Ar fi sarbatoare la copac!

 50. Last, nu ma asteptam sa intelegi altceva decat ce crezi tu ca e de „cuvinta”.

  PS
  Desi se pare ca tare iti doresti asta, nu tu hotarasti cine, ce, cum, cand sa vorbeasca/comenteze/posteze. Suntem pe CDP, nu pe alt blog!

  • Mai @mih of of of
   Articolul tau de fata – analiza ta ! : MIH CPD: Intre Basescu si Macovei sau intre PMP-(Basescu) si PDL-Blaga? este pe acelasi subiect ca CIPRIAN CIUCU :PDL vs. PMP: pe mâna cui mergeți la alegerile din 2014?
   Nu ma gandesc la opozitia gandirii @mih vs Ciucu, ci doar un feedback vreau sa stimulam gandirea si comentariile.
   Nu ti-am propus un articol despre cresterea cangurilor sau sa faci altceva rusinos, dar cum ai facut tema de casa data tie de @eugeni , nu credeam ca voi intilni o rezistenta vehementa

   De ce sunt interesat de cele 2 partide ? Pt ca ele vor determina intr-un fel sau altfel viata mea , a ta si a noastra a tuturor.

   • Daca esti interesat de cele doua partide..nu mai semana saminta indoielii,a disfunctionalitatii,a dezaprecierii unuia impotriva celuilalt..

    De ce cazi mut de admiratie pentru acest articol, pe care vrei neaparat sa ni-l impui pentru dezbateri si n u poti avea propria ta analiza asupra acestui subiect??

    repet..articolul NU MERITA a fi adus si dezbatut la copac…pentru ca provoaca disensiuni si animozitati…sau asta vrei>>> fiind partinitor si cu dublu sens…
    Judecata si concluziile lui Ciucu mi se par a fi intentionat distorsionate…in ansamblu spre stirnirea unui conflict,atitarea partilor in acest conflict si mentinerea acestei stari conflictuale cu scopul vadit de denigrare si intoxicare a PMP ,a Presedintelui..
    Insistenta ta desfasurata pe parcursul multor afisari pentru acest articol…te aduce in aceeasi inregimentare cu Ciucu…

    PS.Nu am gasit inca un comentariu pragamatic axat pe tema data de MiH
    produs din partea ta..

   • @tds,

    Eu nu i-am dat lui @mih tema de casa. Ci la toti. Mih a avut amabilitatea sa raspunda (multzam fain 🙂 )

    • @eugeni
     Pana acum erau doar @mark, @amabila_mih, @old, si @night care imi dadeau expicatii. Acum imi dai si tu. Vrei sa te rog sa te abtii, daca nu citesti in context si subtext ?

     Eu am vorbit 6 ore la o prezentare. Am rugat pe cineva inclusiv pe @amabila_mih,. caci doar era subiectul ei sa faca o paralela azi sa avem ce discuta.

     Ori amicul nostru @mark spune ca inchizitorul ca articolul blasfemiator al lui Ciucu nu trebuie prezentat aici caci murdareste copacul iar @mih vazand ca iubita Elena Udrea e numita …….roza si-a iesit din tzitzini

 51. Eugeni a propus o tema, nu a impus, nu a „scos la tabla” pe nimeni. A raspuns fiecare daca si cum a considerat de cuviinta . Ceea ce mi se pare foarte ok.

  • @mih ok
   tu nu consideri oportun dupa ce tocmai ai analizat relatia PDL PMP in antetul acestei postari , sa te mai ocupi si de articolul lui Ciucu. despre acelasi subiect,
   E dezonorant faptul ca eu am sugerat asta . Altfel ….
   Am inteles.
   🙂
   🙂

 52. napai tot basescu-s toate.

 53. Cineva (persoana sau partid) de pe dreapta nu are interes sa se uneasca dreapta..Nici acum si probabil nici dupa Europarlamentare. Acest cineva ar putea sustine varianta Ponta/sau Crin daca dupa 2014 obtine ceva ptr el/apropiati.
  Adica eu cred ca nu exista master plan, exista doar niste megainterese.
  L-am ascultat un pic pe MRU aseara, e clar ca PNTCD ar fi avut numai de cistigat daca ar fi participat cu FC. Si totusi nu a facut-o..De ce? Lui Pavelescu i s-a promis ceva daca-l lasa pe MRU cu ochii’n soare..

  Disclaimer: am plecat din Rom/1995 cu bani de avion de la Soros. Cam toti prietenii mei au plecat asa. Pur si simplu, aveam bursa dar n-aveam bani de bilet de avion. Cu fundatiile/ONG o fi mai complicat, acolo nu ma bag dar articolul respectiv e si va fi de actualitate. Si nu o luna, ci mai multe.

  Problema astora cu megaintertese: prea ne iau de prosti, aici sint de acord cu Andrei. Nici aparentele nu le mai pastreaza, macar ptr europarlamentare.

  Asteptarile mele de la piticii dreptei sint din ce in ce mai mici. Poate ca unii chiar vor, dar sint impinsi in afara jocului. Si noi cu ei..

  „Votantii pe dreapta trebuie sa gindeasca pe termen lung”, asta e ce trebuie noi sa retinem. Si fara sentimentalisme, as adauga. Nu ne ajuta la nimic.

  • Servus, coana Zoe!

   Posibil, chiar foarte posibil sa fie cum spui, sa existe „cineva”-ul de pe dreapta care lupta din interior pentru dezbinare (inclusiv intre votantii de dreapta) Un „cal troian” (nu si …Traian) al actualei puteri, al sistemului ticalosit, al mafiei rosii cripto-comunist-securist-kgb-iste. Pe modelul infiltrarii partidelor istorice in anii ’90 (mai ales PNL). Astia au obiceiul sa-si repete metodele (identic, sau „imbunatatite”).

 54. Genial acest Ciucu.
  O fraza antologica:
  „”Mesajul nespus dar implicit al lui Traian Băsescu față de susținătorii lui (activi sau nu) sună cam așa: ăsta sunt și astea-s capriciile mele, luați-ne la pachet sau ne despărțim definitiv. Pentru că așa spun eu””
  Fraza imi provoaca o intrebare hamletiana-„”A fi sau a nu fi…Basescu””
  Practic satau si ma intreb cum ar trebui sa procedeze Basescu ca sa impace pe toata lumea? Cum ar trebui sa fie Basescu ca toata lumea sa fie multumita.In final ar fi bine oare sa gasim un Basescu cu care toata suflarea sa fie de acord?
  Eu ma gindesc ca cei ce l sustin pe Basescu au luat in calcul si relele si bunele si au ajuns la concluzia ca persobnajul merita sustinut.
  Asta i tot.Nu putem modela un Basescu dupa gustul si preferinta fiecaruia.

  • corect.

  • si ar mai fi ceva.
   Avem un numar mai mare de personalitati pe dreapta cu credibilitate; lucru imbucurator, dar care nu cedeaza unele in fata altora si pur si simplu dezbina alegatorii de dreapta.
   „Stingaciul” este un alegator disciplinat in sensul ca accepta usor un „sef”, o calauza.
   „Dreptaciul” nu se incoloneaza disciplinat in urma unei calauze, despica firul in patru neobservind ca firul nu mai exista si si-a despicat degetele. Orgoliul este o fiară greu de strunit. Alegatorul de dreapta daca vede unele „derapaje” de la asteptarile sale, e nemultumit, critica, ameninta cu plecarea la mama acasa.
   Dupa parerea mea Funeriu, MRU, Monica Macovei, Boc ori Cristian Preda ( ma limitez la citeva nume) ar trebui sa faca parte din acelasi partid; in mare ideile lor sint asemanatoare.
   Dar credeti ca se va intimpla? cit e hăul, cum zice popolul 😛

   • Corect (plagiez)
    Cred ca mai sunt citeva fire de despicat.
    Monica Macovei +PDL concureaza cu PMP ul (Basescu inclus).Nu este insa o concurenta om la om ci una dintre parti trebue cumparata la pachet.De fapt discutia ar trebui axata pe echipe.Ne place echipa PDL sau echipa PMP.
    In al doilea rind ar fi interesant de aflat motivul pentru care Macovei nu a trecut la PMP.Se simte mai bine alaturi de Blaga?Considera ca cei din PMP (Udrea inclusa ) ar fi boicotat o?Eu nu stiu raspunsul.Cred insa ca daca am afla adevarul alegerea noastra ar fi mult mai usoara.
    Pe mine ma intereseaza mai putin cine va merge in PE desi as dori ca MM sa fie acolo.Din experienta ultimilor 10 ani cred ca alegerile prezidentiale sunt determinante pentru viata din Romania.In acest context , basismul meu ma face sa am mai multa incredere in candidatul sustinut de PMP ( deci Basescu) decit in orice alt candidat.Poate Basescu va gresi , poate ma voi pacali (nu este pentru prima oara) dar pina acum nu a aparut un personaj care sa ma faca sa spun -nu mai tin cont de Basescu,pentru mine asta este mai bun.

    • @ tucu2,
     intre MM si Basescu exista neintelegeri de cind ea l-a acuzat pe pirat ca a vindut Justitia cind cu numirea procurorilor sefi piratul se simte profund jignit de neintelegerea MM). Nu am idee cine ar ceda ca sa se impace.
     Existau (si exista) neincrederi total nefondate asupra dnei Kovesi; unele voci prevedeau dezastru odata cu sefia la DNA, dar uite ca arestarile continua in lanţ.

     • @Victor L
      Stiu scandalul dar pentru mine este de neinteles.Nu stiu ce se astepta de la Basescu pentru ca singura varianta legala pe care acesta o avea era sa refuze numirile intr un joc fara sfirsit si pina la urma fara miza.
      Stiu ca sunt zeci de ziaristi imbecili care traiesc din datul cu batul in apa.Nu ma asteptam insa ca oameni care cunosc bine sistemul sa faca din asta un motiv de razboi.Pot sa inteleg declaratiile publice ale MM care avea de aparat fermitatea pozitiilor sale.Personajul MM nu putea accepta compromisul Nitu.Insa de aici la un razboi cu cel mai de nadejde camarad mi se pare cam mult.Cred ca mai este ceva la mijloc.

     • tucu2,
      corect! 😆
      Din pacate razboiul s-a declansat si a fost amplificat de o parte a presei si de adversarii politici.
      In conditiile victoriei zdrobitoare uslamiste nu existau prea multe solutii pentru Base.
      DNA cu sef Kovesi si cu procurorii pregatiti de Morar a fost cea mai buna miscare.Procurorul General?O persoana insipida,incolora,inodora.Nu face nici bine,nici rau.
      Pana la urma si MM a invatat ceva din politica:sa accepte compromisul.Pe mine chiar ma intereseaza ca MM sa fie in PE -acolo este locul ei,nu printre politicienii din tara unde ar fi mereu stinghera.

    • Salut tucu2oiule
     Bine ai revenit pe aci 🙂 la ganditorii politici ai dreptei.

     • Salut @Last,
      Pai cam sunt pe aici de cite ori am posibilitatea.Chiar daca nu scriu -citesc .Nu-mi dau cu parerea pe teme generale pentru ca in afara de banalitati nu as avea ce sa va spun.

 55. Problema cred ca este falsa. Nu este vorba de a vota pe Basescu per se, ci valorile lui Basescu. Sa presupunem, prin absurd, ca TB vrea sa puna pe EU candidat la presedentie ati vota-o? Astept raspuns la asta Da/ Nu. Nu spuneti ca este imposibil…..
  Daca , Doamne fereste, se intampla ceva lui TB-ca si asa are o tuse tabagica de prima mana, sa presupunem, pe cine ati vota? la PE, PMP? PFC? PDL dar la parlamentare? Toate trei partidele respecta statul de drept. Pentru mine conteaza care este mai de dreapta. Doi exponenti importanti din PMP se declara : „nu de dreapta” (Funeriu si C.Preda). Asta este un factor care trebuie sa il iau in considerare.
  @Victor_l

  Apropos , cineva, persoana importanta, care a mai sustinut ca stanga/dreapta este o dihotomie perimata, pentru ca un partid trebuie sa contina toate curentele doctrinare si sa ia deciziile cele mai bune pentru o buna guvernare, a fost iliescu. Asa ca te alaturi unei liste cu oameni importanti cu aceleasi concepte democratice 🙂

  • Victor_l
   Scuze, acum vad ca spui ca esti de dreapta. Nu ai comentat declaratia : stanga/dreapta ” ca n’existe pas” si am crezut ca esti de acord cu ea

  • @ eugeni,
   eu nu stiu ce ai citi tu si imi pui pe tastatura.
   Cine a spus ca trebuie votat Basescu?
   „Sa presupunem, prin absurd”; nu ma trece si pe mine partas la ideile tale absurde.
   „Daca , Doamne fereste, se intampla ceva lui TB”; chiar nu intelegi ca nu despre viitorul lui politic este vorba?
   Cind mi te adresezi direct asemanindu-ma cu Iliescu esti deplasat total; @ Bill m-a acuzat ca sint „uselist” 😛 Incearca sa nu mai vorbesti de persoana mea, ci de cele ce scriu. Altfel si eu stiu sa te incondeiez si nu se face.
   Reciteste to(n)tusi ce am scris mai sus; sint convins ca nu ai intele, dar traducere ori desen nu iti fac.

 56. hehehe
  e bine …. ati inceput sa aduceti gandire abstracta… ba mai si scriti pe contributors (caruia @mark ii spune alt blog 🙂 )
  De asta ce ziceti :
  Traian Băsescu pierde competiția în PDL. Nu direct, ci indirect prin nulitatea roz pe care a susținut-o și pe care o făcuse mare ministru, cu bugete imense în Guvernul Boc. Da, același Traian Băsescu care a reușit să atragă și să promoveze alți oameni cu adevărat valoroși! Lista acestora e lungă, dar la repezeală câteva nume: M. Macovei, C. Preda, H-R Patapievici, dar e o listă lungă. Iar la alegerile de după ce au pierdut puterea, Traian Băsescu se implică abrupt dar nu găsește de cuviință să susțină moțiunea reformiștilor la alegerile din PDL, ci alege să o susțină chiar pe nulitatea roz în cauză.

  PS Vreau sa va spun ca articolul lui Ciprian Ciucu a disparut de pe Contributors de pe pagina principala. A fost ascuns undeva si dai de el doar daca stii linkul 🙂 🙂

  • Este evidenta satisfactia cu care redai si reiei acest pasaj din articolul lui Ciucu..
   Este evident ca se constituie intr-un atac premeditat la adresa Presedintelui…
   De aceea si insistenta de a pedala pe articolul respectiv… cu artileria pe Elena Udrea via Traian Basescu…
   Imaturitate sau adversitate?

   • Eu iti cer argumente si tu imi vorbesti de satisfactie.
    Nu e mai satisfactie.
    Chiar ma ingrijoreaza ca nu avem argumente serioase

    • Tataie,tie oricîte argumente îți aduce cineva ,nu sunt bune decît ale tale ….așa sunt toti pensionarii …vad că o iei pe urmele lor …cu fixurile si obsesiile

   • salut. Consultantii lui Tariceanu prin 2006, constatand ca TB era „teflonat” la atacuri au elaborat strategia atacului pe cei apropiati [sper sa -si aduca aminte si ….. ca au atacat-o pana si pe Maria Basescu]. Eba a fost predilectia,fratele nu a fost crutat, Ioana e acum tinta legata la ochi. Chiar nu le spune nimic [unora] ca singurul mesaj al lui Ponta si PSD este atacul la Basescu?????? Ca la initiativa motiunii PDL Ponta a zis” a facut-o Blaga la comanda sefei lui, E.U.”????

  • Problema a fost acolo: lipsa de sustinere a lui Basescu ptr motiunea reformistii. Papahagi a spus atunci ca se asteptau la cel putin 20%. Au luat doar 5%. Basescu a dat semnalul, iar sustinatorii lui, in mare. s-au conformat votind motiunea D-nei Udrea. Nu cred ca Macovei a uitat..Sint convinsa ca a inteles pina la urma compromisurile pe justitie dar faptul ca a sustinut-o pe „nulitatea blonda” in detrimentul ei probabil a durut-o..Apoi intre Blaga si Udrea a ales Blaga.
   Ziaristi de la Turturica la Cristoiu erau de parere ca Macovei e solutia ptr prezidentiale. Sint convinsa ca ar fi putut fi..Avea o presa f buna, ii lipsea sustinerea lui TB.
   DAR…Macovei ar fi adus Morari in politica iar Presedintele nu si-a dorit asta.

 57. Astept , inca raspuns de la @Victor_l, exista doctrinar stanga/dreapta?

  • -unde am spus eu ca ar exista ori nu ar exista stinga/dreapta? ca sa iti raspund la somatia asta, sa raspund la presupunerile tale, cum ai zis, absurde?
   Dar in primul rind si inainte de toate esti tu dator cu ceea ce iti propuneam 😉
   Cauta-ma pe linga Iliescu 😛

   • Nu ai raspuns la intrebare. Tipic bolsevic. eviti raspunsurile care nu iti convin. Pentru ca stii ca daca spui ca :
    DA, exista dreapta/stanga atunci iti aduc aminte ca nu esti de acord cu Funeriu.
    NU, atunci il validezi pe iliescu.

    Chestia cu „dobitocul” se potriveste cu comentariul tau :
    „deci jumatate din Funeriu este “elegant”, iar cealalta jumatate nu iti place; saracul domn Funeriu, in cite parti ar trebui sa se imparta „, si atunci ai evitat raspunsul.
    Eu mi-am prezentat scuze, considare-le nule si neavenite 🙂

 58. Baconschi mesaj catre Papahagi, de ziua lui:
  „Astazi, de ziua lui natala, ii doresc sa-si pastreze caracterul onest si convingerea ca ticalosii, ipocritii si combinatorii meschini repurteaza doar victorii marunt efemere.”

  Sa fie vorba de UBB de la Cluj?, sa fie vorba de pdl? Sa fie vora de MRU si PFC? Sa fie vorba de @tds care a bagat zazanie?

 59. Eugeni din Brasov se cearta cu Victor_L de la Lugoj
  🙂 🙂 🙂
  Se acuza unul pe altul ca e bolsevic
  🙂
  Dreapta din copac

 60. Sebastian Lazaroiu a implinit 44 ani.
  Viata reala incepe cam pe la varsta asta. La multi ani Sebi !

 61. Circula pe facebook o discutie aprinsa generata de faptul ca Tapalaga a descoperit ca s a inscris in PMP o fata care a pozat in Libertatea la pagina 5.In urma acestei dezvaluiri incendiare PMP este in unanimitate condamnat pentru ca a primit respectiva fata in rindurle sale..
  Cred ca imbecilismul atinge cote greu de imaginat.
  Din cite stiu eu , singurul partid (serios desigur) in care se cerea dosar de cadre si nu intrai daca nu era beton era PCR.In rest (inclusiv in PNT , sau PNL) depuneai o simpla cerere si erai admis.
  Deci ce dorim ?Reintroducem procedurile PCR ca sa avem partide bine verificate sau consideram inscrierea intr un partid ca pe simpla optiune a cetateanului ?
  Sincer sa fiu nu cred ca vre un partid politic sta sa verifice dosarele tuturor celor ce se inscriu in el.
  Tot sincer sa fiu nu cred ca in statutul vre unui partid exista prevederea ca in cazul in care ai pozat dezbracata sau ai facut filme porno sau ai 20 de amanti nu poti fi primit in partid.

  • Tucu2,

   Ai dreptate. Este o imbecilitate de a3. ponta,parca a dat-o afara pe una din psd care a pozat mai dezbracata pentru „atac la morala”.

  • Comentariu la descoperirea „bomba” (pe pag de fb a lui DT)

   „Sa vad o astfel de prostie promovata de Dan Tapalaga mi se pare o tampenie mai mare decat articolul in sine. Serios. Aveam asteptari mai mari… Sper sa fie doar un virus, dintr-acela care posteaza singur pe pagina anumite minuni. Sa imi imaginez insa ca an Tapalaga citeste si promoveaza astfel de anunturi de prin Libertatea ..e mai bomba decat titlul in sine:)) Ma intreb ce va urma…eventual vreun articol preluat din Click sau ce taloide de scandal or mai fi? Poate dl Tapalaga doreste sa afla mai degraba despre cum a fost desfiintat un spital din Eforie Sud ca sa beneficieze Mazare si Nicusor Constantinescu de terenul pe care era amplasat… Daca nu e prea ocupat cu fetele de la pagina 5.”

   • @Mih
    Pe mine nu m a speriat Tapalaga.Stiu mai bine decit el cit il duce mintea si cit il duce vanitatea.
    M au speriat oameni efectiv onesti care au muscat din acest mar otravit.
    Ne credem moderni , dezinhibati dar avem adinc inradacinate obiceiurile vechi de a judeca oamenii dupa aparente si de a face procese de intentie.

    • Salutare tuturor,
     Tucu,
     Comentariul de azi al lui Tapalaga legat de fata de la pagina 5 din Libertate, e parfum fata de articolele scrise in perioada ”trocului Tonta-Pirat”
     Iti dau un exemplu de obsesie de tip paranoia fata de o anumita blonda:
     ”Dar marea noutate a acestor numiri este ca un cuvant de spus in trocul politic Ponta-Basescu pe numirea procurorilor sefi l-a avut un al treilea personaj tot politic. Cu aceste numiri, unele nu doar rusionase ci si periculoase, presedintele Traian Basescu a predat justitia politicienilor. A devenit perfect inutil in functia de sef de stat, captivul unor interese mici. Acest act de abdicare va avea consecinte dezastruoase asupra mersului anchetelor in Romania. CSM-ul este ingenuncheat, parchetele date pe mana politicienilor, mai urmeaza Inalta Curte si restauratia este integrala……. ”
     http://www.hotnews.ro/stiri-opinii-14810417-avem-noi-procurori-sefi-coabitare-trei.htm

    • Sau reversul medaliei, tot de speriat, sa auzi o persoana absolut respectabila si onesta, cum spui, ca il voteaza pe Oprescu (era la „locale”), pentru ca „macar e intelectual”…

   • salut mih. [barfa beton?]. Tapalaga e casatorit cu o judecatoare. Tapalaga a fost in anturajul Macovei. Tapalaga, ergo, are un mare parapon pe TB, contrabalansat de nativa conformatie anti-stanga.

 62. Acum daca a venit seara si v-ati mai linistit dragi dreptaci hai sa ne gandim cand vom mai avea urmatorul miting de dreapta

  Mameluuucilooor de la partide, cand e urmatorul miting ?

  Se odihnesc Blaga si Udrea vreo 30 zile si mai comit un miting de 5 ore intre urcat si reurcat in autobuze ?
  La care sa vina tot numai activistii iar electoratul sa ignore mitingul ?

  Vreti mai multe detalii ? Spuneti draga. Ca nu vreau sa vi le ofer cu forta 🙂

  • Tataie …..ai început să vorbesti ca televizorul …. singur .. 😀

  • De ce te-ar interesa ,Last?
   Sa atragi atentia despre NEPUTINTA celor doua mari partide de dreapta??

   Sa insisti pe faptul ca sunt neluate in seama de electorat?
   Ca sunt populare doar prin prezenta inregimentatilor de partid???
   Iata spun;
   Desi sustii ca la COPAC tema principala este esalonul de dreapta ,tu pedalezi doar pe un partid..cel al lui Basescu secondat de un „rival” cel al lui Bleaga ..
   Nimic de celelalte???
   Forta Civica,PNL,PNTCD ,Noua Republica…ele nu exista???
   PMP este in continuare admonestat cu mizeria jignitoare de „mameluci”

   Iti permiti cam multe si dezvolti in continuare o denigrare greu de inteles….
   Bolduirea adinceste gradul cu care scuipi…

 63. A organizat unul Blaga si i-au venit activistii vreo 10.000

  A organizat unul Udrea si i-au venit tot activistii tot vreo 10.000

  Elenei i-a luat 30 zile ca sa organizeze logistic aceasta mare deplasare

  Ucraina. Bulgaria , Grecia ….. Astea sunt din fratii Grimm nu din dreapta romaneasca 🙂

  • Ia ….n-ai ambiț ,daca nu organizezi tu unul ….așa ca lecție gratuită ,să vadă si „mamelucii” de la partide ,cum se face …

   😀 😀 😀

  • esti cumva in partea concurenta???

  • Daca este sa iti tin isonul
   Tu esti un adept al stingii..frate Grimm

   Nici un adept de dreapta nu si-ar permite sa arunce cu prastia in credintele declaratrive anterior

 64. Ce s-a defectat la Copac ca nu mai apar voturile???

 65. Mitingul lui Blaga era unul rudimentar de tip : Jos Ponta sa ne intoarcem noi

  Mitingul lui Udrea pregatit de Traian Basescu a cu o tema extrem de buna a fost facut praf la tema, caci nu tema ( Ponta victor viorel va face la portofel,) era importanta ci tema Jos Blaga sau MRU noi suntem jupanii a prevalat.

  Nu au venit alegatorii, nu au fost interesati, (chiar nu ati observat ? ) au venit doar activistii si plescarii de 16 ani .

  ori cum spuneam mai sus , activistii locali ar trebui sa faca mitinguri saptamanale locale caci nu mai are dna Udrea bani pentru miting national in fiecare saptamana. Iar mitingurile sa fie cu tema si cu schepsis.
  Hai ca puteti 🙂

  • Last
   Nici ca se putea ceva mai explicit fata de optiunea ta politica..
   Zeflemeaua ,batjocura..
   Mizeria aruncata de tine public
   TE SITUEAZA exact acolo unde esti,,pentru cine prestezi

 66. Deci Tomac, Udrea si Preda cer ca EBA sa intre in PMP.
  Cu ocazia asta am aflat ca in mod sigur nu voi vota cu PMP. Si ca, iar ca de obicei, am avut dreptate privitor la drumul pe care a apucat-o PMP.
  Udrea l-a facut praf. Udrea nu a crescut partidul de la 5 la 10% ci a ajuns in el cand a crescut de la 5 la 10%. Dar va fi responsabila de scaderea de la 10% cam pana la vreo 3-4%.
  Iar despre partid ce sa spunem. Udrea l-a preluat ptr ca nu au avut curaj sa zica ceva. De ce,e simplu. Atata valoare au.

 67. iar eu sunt la moderare, sunt convins ca din cauza platformei. Decat.
  Nu are nici o legatura cu oldhashu sau mih.
  Sunt la moderare fix de cand oldhashu a spus ca intru la moderare. Si asa am ramas de atunci. O simpla coincidenta, bineinteles.

  • @Estu,

   Esti la moderare „fix” de cand a „hotarat” WP-ul. Si ai iesit de la moderare „fix” cand am revenit pe blog si am verificat daca sunt sau nu coment. in asteptare.
   Aveti un…fix ca va opreste cineva intentionat comentariile.

  • @ estu,
   azi 3 postari de-ale mele au stat la moderare, minute si nu s-a prapadit lumea. Chiar daca nu imi apareau nu se prapadea (probabil nu sint atit de orgolios sa cred ca daca vorbele mele nu pot fi citite e un capat de tara 😉 ) Este totusi jenant sa acuzi diferite persoane ca „te persecuta”. Uitind ca in absenta omului, platforma poate face nefacute..
   Uf, dar suspicioasa e lumea pe cracile Copacului 😛
   Cit despre dezamagirea ta fata de mizeriile din PMP, ai liber la vot. Este fezabil si PDL-ul caci o are pe Monica Macovei sau poate exista ceva persoane oneste si capabile si la FC. Pe oricare ii vei vota ai dat un vot dreptei. Cred ca asta si vrei.
   Dar exista un schepsis: daca in preajma alegerilor, sa zicem, sondajele nu dau un scor apropiat de 5% pentru FC, votul dat poate fi irosit. Este un risc sa mergem emotional la vot.

 68. Monica Macovei își face campanie prin comparaţii aberante

  Observ că prietenii şi simpatizanţii din presă ai Monicăi Macovei au dobândit un reflex ciudat: de fiecare dată când cineva invocă activitatea unui alt europarlamentar român, dau drumul unui şuvoi de cuvinte de iubire dulceagă şi râncedă către aleasa politică a inimii lor”, notează …………

  gretoasa propozitie, in special partea bolduita.
  Recunoasteti autorul acestei gindiri?
  🙂

  • Recunosc ca Monica Macovei este competitiva si reprezentativa pentru Romania ,cu mari recunoasteri europene
   Asta nu inseamna ca trebuie sa neg TOTALMENTE rezultatele Elenei Basescu consemnate de UE si inscrise in palmares
   Ca ele nu sunt rapoarte,,ci doar luari de cuvint..nu are importanta in raport cu europarlamentarii USL batuti la coor de Fiica presedintelui care este pe locul I.

   Nici asta nu se recunoaste???
   Sau sunteti toti inregimentati la Felix??
   ..

   • Mie gestul EB mi se pare urit, dar este intre doua competitoare politice. In plus, fata lu` tata cred ca ii plateste Monicai Macovei niste polite, pentru ca l-a acuzat pe Pirat ca a vindut Justitia. Nu stiu daca o face cu „voie de la politie” sau de capul ei.
    Dar sint doua competitoare, de niveluri diferite, e drept, insa politice.
    Si politica nu este lupta dreapta dintre Fat Frumos si Zmeu, ci cu dat la gioale.
    Cerindu-se ei, ne certam si noi 😛

    • Asta a fost al cincilea (si ultimul pe ziua de…deja ieri)

    • Victor l
     Gestul lui Eba este izvorit din dorinta de a isi apara tatal…..acuzat pe nedrept..
     Stim toti asta
     Iar Monica Macovei ar trebui sa isi aleaga discursul cel mai potrivit intre doua parti beligerante

 69. Impartasesc punctul de vedere al lui Silviu Sergiu (in emisiunea lui Turcescu) Rational, pragmatic, de bun simt.

 70. Doua informatii:

  1 – depresia tinde sa devina cea mai frecventa afectiune a omenirii
  2 – azi s-a aniversat pt prima data „Ziua Internationala a Fericirii” 😛

 71. o fi posibil ca noi, astia crescuti in comunism, sa nu intelegem ce e aia libertate a presei?

  • cum mama ploii, daca zici ca ai fost crescut in comunism, nu ai invatat limba rusa, ci a capitalistilor de peste Ocean? de la Vocea Rusiei nimic?

 72. Mama mia, ce dramă internațională ,beeey…..nu votează PMP ,”băsiștii” stîngiști acoperiti,”iluștrii” noști’ necunoscuti …..Aoleuuu !!!!…….in ei stă tot electoratul ….dacă nu votează ei ,e ditamai
  trauma ….s-a „dus” dreaq tot partidu’ !!!!!.

  „Săracu'” Base nu mai are sustinere !!!…. 😆 😆 😆

  Băi ,mai aveti si altceva in cap ,in afară de fițe,figuri,fixuri si pitici pe creier ???

  • Nu se duce dracului ca nu votez eu cu ei ci ptr ca sunt destui care gandesc ca mine. Mai discutam dupa alegeri.
   Previziunea mea e ca EBA nu va intra totusi in PMP, dar nu as baga mana in foc. Probema nu e la EBA ci la lipsa de curaj si de viziune a celor din conducerea PMP.
   oricum, cu sau fara EBA raul a fost facut. E un partid la fel ca PDLul de pilda. Si intre MM si Cristian Preda sau EBA votez la orice ora MM.
   De fapt cred ca au fost asteptari mult prea mari de la PMP. De unde sa scoti oameni de valoare din poporul asta la o adica?

   • Votează bey ce vrei tu ,da slăbește-mă de comentariile obsesive si repetate la nesfîrsit pe aceiasi temă …am înțeles toti punctul tău de vedere ….nu suntem idioti să nu intelegem ,da lasă-ne dreaq in pace cu atitudinea asta de VIP ,de parcă tot PMP -ul stă in votul tau sau al lui Last & friends……parcă sunteti bătuți in cap ….deja sunteti ridicoli cu insistența voastră 🙂 🙂

    • poate intelege dreakului si pemepeul ca pierde masiv din simpatia potentialului electorat, ca va pierde procente daca danseaza in acest ritm si cu astfel de dansatori de o mediocritate uluitoare, cu cristian preda in frunte.

     tu nu intelegi, ca oamenii care critica (ma refer la @last, @estu, etc etc) au fost simpatizanti PMP, s-au bucurat enorm ca a aparut PMP, ca au avut asteptari de la PMP, dar constata ca acelasi PMP valseaza din prostie in prostie…….

     voi credeti ca daca nimeni nu critica PMP, atunci PMP va cistiga alegerile cu 51% sau cite procente doriti voi?!
     NU, cei care aici la copac critica PMP empatizeaza cu oamenii care in urma cu o luna ar fi votat PMP, azi se mai gindesc sau au renuntat definitiv.

     dar asta nu inseamna sa-i luam la aproape injurat si bagat in oastea lui felix…..

     o zi frumoasa va doresc,
     echinoctiu de primavara today!
     🙂

 73. azi ii zice RT

 74. Sau sunteti toti inregimentati la Felix??
  *******************
  Iata un limbaj de tip bolsevic, de anii ’50,

  • Skorpy,

   Tocmai doream sa fac un articol cu postarea Sorinei. Acu’ tre’ sa renuntz’ dammit 🙂

   • @eugeni, scriitorule
    Ne obisnuisei cu articole abstracte , nu cu descrieri parazite 🙂
    Ce ar mai fi de adaugat la ce a spus Sorina ?

    • Cre’ ca totusi o sa scri articolu’. 🙂

     • Nimeni nu te opreste. Hai sa vedem ce plusvaloare vei aduce 🙂

      Ai intrat in gasca smecherilor
      Smecherii ca sa accentueze smecheria hazoasa ce nu rezulta din ce scriu folosesc la maxim apostroful , prescurtarea cuvintelor si emoticonul care face cu ochiul. E aici un copacean care aproape numai pe ala il foloseste

    • tds, de la un om de dreapta ma asteptam la mai mult decat:
     „Valoare nou creată de către muncitorii salariați în procesul de producție peste echivalentul valorii forței lor de muncă și însușită gratuit de către patroni” (plusvaloare – dex online )

     • 1) Daca il citesti pe @mark vezi ca sunt chiar de stanga. Bine ca te surprind macar 🙂
      2) @mih ar fi spus mai pe acceptul tau : „cu asupra de valoare”
      3) asteptam sa comentezi „descrieri parazite” dar ma mai insel si eu , ce sa-i faci ?

     • @tds,

      Adevarul ca a simt culpabil de „descrieri parazite” cateodata. De aceea nu am comentat termenii. Sunt, cateodata, foarte „self aware” 🙂 (si zambilicu’ ,cu apostrof, de rigoare)

 75. Sorina Matei Privat

  Ca să fie clar. Înțeleg calcule politice, înțeleg strategii, înțeleg multe, dar….

  1. Mi se pare total neproductiv pentru mine, ca cetățean, acest război început de mai mult timp pe subiectul candidaturii Monicăi Macovei.

  2. Nu voi fi de acord niciodată cu ceea ce a făcut domnul Cristian Preda. Să ataci o
  fostă colegă, o fostă parteneră din partid, o femeie care s-a ridicat prin propria muncă, pe subiecte la care tu ești repetent și doar pentru că te-ai mutat la alt partid, este o rușine. De când am văzut primul atac al domnului Preda, dezamăgirea a fost totală și concluzia a fost aceeași: atât pot bărbații din această țară. Să creadă că vor câștiga câteva procente atacând femei care chiar muncesc și au rezultate de departe mai bune decât ei. Nu cred că vor reuși.

  3. Rezultatele Monicăi Macovei în Parlamentul European sunt spectaculoase. Și asta știe toată lumea. Este cel mai respectat europarlamentar român. Nu trebuie sa mi-o spuna nimeni, am vazut-o cu ochii mei. Munca se cuantifică în rapoarte adoptate în calitate de raportor principal. Monica Macovei are 40, Cristian Preda are 1. Comentariile sunt de prisos.

  4. Nimeni nu-i poate nega Monicăi Macovei rezultatele în ceea ce privește lupta anticorupție. Alături de președintele Băsescu a pus pe picioare niște instituții fundamentale in Romania care functionează și astăzi. Coruptii si infractorii- indiferent din ce partide sunt- trebuie prinși și pedepsiți. Și în Romania sunt prea mulți. Pentru că se fură prea mult.
  Monica Macovei a mers cu lupta anticoruptie si in Parlamentul European.A facut multe lucruri in acest sens. Sa le enumar eu…n-are sens. Ele periodic s-au vazut.

  5. PDL n-o merită pe Monica Macovei, dar ea TREBUIE sa fie in Parlamentul European. Insa Monica Macovei nu poate candida ca independenta. Nu pentru ca n-ar strange semnăturile necesare, ci pentru că, în calitate de candidat independent, nu poti avea 18.000 de observatori in sectiile de votare. Fara infrastructura unui partid, riști să rămâi și fără voturile primite. Pentru că in Romania se fură la vot. Exista dosare in Justitie in acest sens.

  6. Și ipocrizia PDL e la fel de năucitoare. De cand e in Opozitie, adica din Decembrie 2012, PDL-ul domnului Blaga n-a facut nimic. Dar absolut nimic. In Martea Neagra nu i-am vazut sa tipe, erau in concediu. A iesit tot Macovei. Iar exemplele la capitolul acesta sunt nenumarate. Am vazut insa, ca toata lumea, un razboi total neproductiv cu presedintele Basescu in conditiile in care USL avea 70%, am vazut niste contracte ale PDL cu PSD care nici pana astazi nu au fost explicate publicului larg. Si am mai vazut o lipsa a atacurilor. Daca nu ataci puternic Puterea, atunci de ce te mai afli in Opozitie? Nici asta nu inteleg.
  Mai mult, am observat cu aceeasi dezamagire si fara nicio supriza ca PDL nu pretuieste nici munca.
  Monica Macovei este pe locul 2 pe lista PDL la europarlamentare cu 40 de rapoarte adoptate, in timp ce Theodor Stolojan e primul pe lista cu doar 4 rapoarte adoptate. La fel, orice comentariu e de prisos.

  Și un îndemn: să fim realiști. Aceștia-s politicienii, aceasta-i lumea în care trăim. Până nu se va schimba ceva la vârful partidelor, aceasta este situația. N-are rost sa ne mintim.

 76. In caz ca v-a scapat, Aligica e savuros..
  http://www.contributors.ro/fara-categorie/bogdan-olteanu-viceguvernator-statistician-arbitru-international-om-cu-greutati-2/.

  De acord cu Sorina Matei. Mie chiar nu-mi displacea Cristi Preda, speram ca o sa adune FC si PMP impreuna, prin relatia lui am crezut mai speciala cu MRU… Ce e interesant e ca in PDL nu parea sa se inteleaga deloc cu Udrea.
  El chiar crede ca-i face pe plac lui Basescu mergind cu critica pina in pinzele albe? Cred ca si TB s-o fi saturat…
  Less is more, man..

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s