Despre nuante II

Un al doilea aspect, poate aparent nesemnificativ dar cu rol major in finalizarea unor decizii, conform teoriei haosului 😀 , este motivul pentru care prefer PMP in raport cu celelalte formatiuni din zona opozitiei la actuala guvernare.

voteConteaza ca este formatiunea sustinuta de Traian Basescu, conteaza ca are mai multi oameni de buna calitate (mai buni profesionisti si cu standarde morale ceva mai ridicate), conteaza ca obiectivele lor coincid cu ceea ce eu mi-as dori sa faca grupul politic ce ar ajunge la putere.
Insa aici se impune un pic de ierarhizare a motivelor de mai sus.

Din punctul meu de vedere, un algoritm simplu si eficient ar avea doua puncte mari in urmatoarea ordine :
1. Ceea ce eu cred ca e bine de facut societatii sa se regaseasca in obiectivele formatiunii politice.
Care formatiuni le au in numar mai mare si/sau mai bine organizate/structurate, acelea se aseaza la linia de start.
2. Dintre cele ce indeplinesc conditia de mai sus si pornesc in cursa, o aleg pe cea care imi transmite cea mai mare incredere ca vrea cu adevarat sa faca ceea ce declara, nu ma minciuneste.

Prin urmare, prin prisma acestei scheme, formatiunile ce pot fi luate in seama sunt in primul rand cele ce declara ca vor o societate cu respectarea standardelor statului de drept, liberatii justitiei, libertatii cetatenilor, iar pe plan extern o orientare politica economica catre strangerea legaturilor cu statele mai performante decat noi, mai civilizate, mai dezvoltate economic, social si moral.
Declarativ intra aici PMP dar si PDL, si FC, si NR, ba mai nou chiar si PNL.

Si le privesc prin grila celei de-a doua conditii : in cine cred mai mult ?

NR s-a ofilit in glastra inca inainte de a fi plantat pe ogor.
In lipsa de toate celelalte formatiuni, ar fi meritat atentie.
Noroc ca celelalte nu sunt lipsa 😀

FC si-a pierdut constant si stabil din credibilitate din punctul meu de vedere, liderul formatiunii evitand cu mare atentie orice referire la Traian Basescu in calitatea acestuia de fondator/sustinator/luptator pentru valorile mentionate mai sus (stat de drept, libertatea justitiei….samd). A refuzat practic sa fie identificat drept continuator al activitatii inceputa de presedintele actual. Odata suspiciunea formata, prin aceasta prisma ulterior au aparut tot mai multe semne de intrebare si de mirare privind adevaratele obiective ale lui MRU.
Perceptia s-a schimbat radical in aceasta perioada. De la cel mai de incredere personaj la momentul cand exercita functia de premier, la o persoana asupra careia nu te poti pronunta fara rezerve serioase si de la fermitatea/inflexibilitatea momentului respectiv (ne aducem aminte ca refuzul radical de a ceda cererilor baronetului politic a fost bomba de sub scaunul ministerial) la senzatia ca ar fi gata sa accepte rabaturi semnificative pentru sustinerea sa intr-o posibila ofensiva prezidentiala.
Intr-un cuvant, in perioada in care a „evoluat” politic de capsorul propriu al domniei sale, MRU si-a batut singur cuie-n bocanci.
Daca statea cuminte cu capul la cutie in tot acest timp, acum ar fi avut un ascendent net superior in raport cu adversarii sai. Mai bine ca n-a stat 😉

PMP a inceput in forta, sub un orizont de asteptare mai mult decat paradisiac, dar inevitabil si nerealist. A pierdut puncte importante in raport cu aceste asteptari dar nu si in raport cu ceilalti competitori. Ori asta e de fapt ceea ce conteaza.
La acest al doilea punct un criteriu major este girul dat de Traian Basescu, a carui incredere intr-o formatiune reverbereaza automat si transmite aceeasi incredere in ochii tuturor care il apreciaza. Iar PMP culege roadele. Cam moaca, e adevarat.

Despre PNL nu deschid discutia pe acest palier, cred ca e clar pentru toata lumea. E cea mai putin credibila formatiune. E lup imbracat in blana de lup, luata din obor pe post de suba de oaie turcana facuta din blana de sarpe cu clopotei. Iar clopoteii fac „tiling-tiling…. tiling-tiling…”.  😀 😀 😀

PDL, sau ce a mai ramas din el, a urmat un traseu asemanator cu al lui MRU, cu exceptia ca a facut-o mult mai vizibil si mai radical.
Da, e adevarat, toate reformele structurale pozitive pe care Romania le-a reusit in anii anteriori regimului Ponta, inclusiv redresarea economica in conditii foarte dificile, sunt meritul acestui partid. Acest lucru nu poate fi negat nici sters din memorie.
Numai ca au aparut date noi.
Ceva s-a schimbat la un punct temporal de inflexiune.
PDL este cel care a data jos guvernul MRU, care a stopat politica socio-economica precedenta desfasurata pe linia „Basescu”, care a asezat practic regimul Ponta la carma tarii. Asta inainte ca votul din decembrie sa fi validat aceasta sinistra varianta.
Poti avea incredere deplina in vanzatorul de la cassa, care timp de ani de zile nu ti-a luat nici un leu. Din momentul in care a luat toti banii din cassa si toata marfa din magazin, cu magazin cu tot, de nu mai gasesti decat groapa in care-a fost fundatia, s-a smantanit !
In opinia mea, in acest moment, PDL nu merita cu mult mai multa incredere decat PNL.
Faptul ca acolo mai exista persoane care, punctual, pare ca au alt caracter decat cel general al formatiunii, precum Monica Macovei, este o anomalie ce va fi curand corectata. Macovei ori iese de acolo, ori va fi ingropata sub lesul politic al lui Blaga. Si ea „nu vrea sa iese” ! Dar asta e alta poveste.

In fine, trag linie si scad adunarea.
Imi da cu virgule, in ordinea numerelor de pe tricouri :
1. PMP
2. FC
3. –
4. –
5. NR (daca o mai exista)
6. –
7. –
8. PDL
9. –
10. PNL

Un ultim aspect care am vazut ca este luat in calcul.
Optiunea de a vota alta formatiune, mai putin buna decat PMP, pe considerentul de a valida cat mai multe voturi pentru „dreapta”, voturi ce altcumva s-ar pierde prin „ratarea calificarii” respectivei formatiuni sighinase.
Eu nu optez pentru asta din doua motive !

1. Riscul nu este eliminat cu siguranta, nici macar cu probabilitate. Pentru ca tot calculul se bazeaza pe date nesigure. Sondaje, pareri, speculatii. In realitate nu stim cum stau lucrurile exact, iar la cifrele aflate la limita cu atat mai putin. Pe scurt, riscul de a pierde voturile formatiunii respective ramane, dar de asta data un vot pentru opozitie (al meu) se muta din castig sigur in zona riscului de a fi pierdut.
Nu mi se pare o idee desteapta.

2. Europarlamentarele au rolul secundar (care poate dintr-o anume perspectiva este de fapt cel principal 😉 ) de a pune bazele discutiilor ulterioare pentru unificarea formatiunilor din opozitie. Scorul obtinut la aceasta verificare a orientarii electoratului va fi cel care va determina configuratia viitoarei aliante de partide ce se va opune actualei guvernari.
Daca este asa, atunci fiecare vot dat altcuiva decat formatiunii pe care eu o consider cea mai buna, o pune pe aceasta in subordinea posibila a uneia care-mi place mai putin.
Si chiar n-as vrea ca alianta sa fie realizata printr-o incolonare a tuturor fortelor din actuala opozitie sub conducerea lui Blaga spre exemplu !

So…. asta este schema mea !
Poate nu cea mai buna.
Dar poate nici cea mai proasta.
Altii au altele, ca asta face lumea asa de frumoasa.

O duminica excelenta tuturor !

Viq

Reclame

202 responses to “Despre nuante II

 1. Salut!
  Se stie deja, subscriu!

  Maine seara, de la 21:00: Presedintele României , domnul Traian Basescu , este invitatul emisiunii ” Jocuri de putere ” moderata de domnul Rares Bogdan la postul de televiziune Realitatea Tv .

 2. memento:
  A. PNL [dixit Atanasiu] vrea absorbtia PDL. Blaga a zis OK. Amandoi au zis „fara Basescu si ai lui”
  B. daca partidul X face numai 4,8 % si PSD face 35%, atunci 1,6% [pro-rata] se adauga la PSD.

  UNITE, WE STAND!!!

  • A. Ce facem ?
   Rdicam PNL doua locuri pana la PDL sau coboram PDL cu doua locuri pana la nivelul PNL ?
   Eu merg pe varianta secunda.

   B. Cum am zis, eu vad partea cealalta a paharului.
   Daca partidul X face 4,99 in loc de 4,80, ce se adauga si unde ?
   Ce se pierde si de la cine ?

   • Viq. Intre cei ce fac pragul se redistribuie pro-rata voturile celor ce nu fac pragul.
    Deci la PSD [care ipotetic face 33%] se adauga O TREIME din voturile FIECARUI partid ce nu face pragul.
    Daca se IROSESC 20% din votanti pe partide mici, PSD castiga nemeritat 6%.

 3. Salut
  E interesanta clasificarea
  Acum , dupa ce viq spune despre PMP ca conteaza ca are mai multi oameni de buna calitate (mai buni profesionisti si cu standarde morale ceva mai ridicate), sa facem o lista nu a partidelor ci a oamenilor din partide din punctul de vedere al calitatii lui Viq (ma indoiesc ca PMP va ramane pe primul loc) dar e interesant. Daca o facem noi , Copacul ar fi primul care s-a gandit la asa ceva, un clasament de tipul
  1 Monica Macovei
  2 MRU
  3 Vlaston
  4 Cristian Preda
  5 Udrea
  6 Bodu
  7 Stolojan
  8 EBA
  9 Vasile cainele mort de la PDL
  10 Baconski
  pana la 30
  Am dat un exemplu aiurea , dar ar fi interesant sa faceti un top al primelor 30 personalitati ale dreptei. Atunci vom sti mai multe.

  • da, ar fi interesant.
   Dar nu cred ca am sti mai multe.

   Partidul „Sever Voinescu” ar fi mai slab decat PDL pentru ca el e mai slab decat Macovei ?
   Sau PDL ar fi mai slab decat Bodu pentru ca desi Macovei e mai tare ca persoana individuala, totalul e tras in jos de numarul de derbedei ?

   • @viq
    Fa te rog lista ta. Oricat de imperfecta e mai buna decat nici o lista.

    O lista de 30 este ecumenica, este utila de cum am vedea noi dreapta dupa luna mai , daca ea s-ar uni.
    Nu se va uni.
    Dar listele noastre daca ar fi facute apoi de mai multi, ar pune pe ganduri partidele

    Pentru ca @Viq.
    Pe noi ne intereseaza, pentru ca noi cei de aici suntem dreapta. Stiu ca vreo 4-5 care te stimeaza enorm pe tine asteapta lista ta ca sa o puna pe a lor, Stiu ca pmp-isti vor pune primii 20 de la PMP urmand ca restul sa fie de la alte partide.

    Pentru ca in fond noi suntem simpatizantii dreptei indiferent de partid
    Daca Presedintele are un atac cerebral in august sau un cancer pulmonar in octombrie (cand il vad cat tuseste la fiecare interviu eu l-as trimite la doctor) ce ne facem noi ca dreapta ? Pt ca dreapta ramane.

    Ma refer la noi in general nu la persoane, pt ca eu, @old, @victor_l , @mih o sa crapam mai repede de batranete, (@mih ultima pt ca statistic femeile traiesc mai mult ) dar noi trebuie sa ne gasim individualitatea de dreapta, daca ma exprim pe inteles

    • Cred ca ai dreptate aici.
     Nu e nimic rau sa conturam „cea mai buna echipa posibila pentru campionat” dupa mintea noastra.
     Corect ar fi ca eu s-o pun dupa ce-si schiteaza cei „4-5” propria lista.
     ––––
     Maine 😉

 4. Fireste am sa imi expun punctul meu de vedere despre PMP.Am incercat deseori sa explic in ce consta si cum se motiveaza moliciunea si lipsa de forta a acestei formatiuni.
  Nu am reusit se pare niciodata…fie si pentru faptul ca eu am alte dioptrii si alte unghiuri din care m-am aliat cu FMP -PMP.
  Cred ca numele de Miscarea Populara sugestioneaza scopul infiintarii acesteia ,din logica ei data de initiator.
  Banuiesc ca acest partid sau fundatie ar fi trebuit sa cuprinda multi,foarte multi membri noi,dintre cei care nu au mai facut politica pina acumCei performanti si profesionisti buni in domeniul lor.
  S-a enuntat a fi un partid ALTFEL!
  Am incercat sa gindesc aceasta evaluare..fara nici o pretentie de marketing politic!

  Adica OFERTA a fost marinimoasa,generoasa si mai ales profitabila!
  Pentru toti cei nemultumiti de starea de fapt,de coruptie,de imbogatire prin furt legalizat sau nu,pentru cei umiliti ,degradati si injositi de acte legislative
  imorale si de incalcarea normelor democratiei si regulilor unui stat de drept.

  O oferta imposibil de refuzat de catre specialistii sociali,economici,financiari
  de analisti de marca si vectori ai elitei intelectuale!
  O platforma curata,libera,cu un gir dat de personalitatea lui Traian Basescu!

  Acestia sustinuti de o mare parte din populatie -alta decit cea uslamista –
  ar fi trebuit sa FABRICE impreuna VIITORUL.
  Cuvintul cheie cu care a plecat la drum fundatia este REFORMA!

  Asa s-a gindit..\
  Insa au lipsit aderentii..imprastiati in patru vinturi,dezlinati si aparatori de marote..Au lipsit la apel elitele..
  S-au inscris si s-au atasat citiva oameni curajosi si determinanti sa puna umarul la scrierea unei initiative prezidentiale ,pe care sa o dezvolte,sa o creasca si sa o puna in functiune..

  Cum se face,cum se intemeiaza ,cum se organizeaza,cum se implica un partid nou??
  Fara bani,fara sponsori,fara suficienti aderenti,fara voluntarii unei miscari de anvergura ca o miscare populara???
  Teoria este stralucita..ca toate teoriile..critica este un punct serios de sprijin daca nu este distructiva,…
  Parerea mea este ca daca exista adeziune si sprijin,inscriere ca membru si
  sponsorizare fara pretentii de functii,un voluntariat de mari proportii
  Miscarea populara putea schimba fata Romaniei,clasa politica actuala si..mai ales ramanea exact ce isi propusese initiatorul:ALTFEL!

  • Salut, Mark.

   „..acest partid sau fundatie ar fi trebuit sa cuprinda multi,foarte multi membri noi,dintre cei care nu au mai facut politica pina acumCei performanti si profesionisti buni in domeniul lor.
   S-a enuntat a fi un partid ALTFEL..

   Corecta observatia.
   esenta problemei sta in „ar fi trebuit
   Realitatea ne sileste sa pricepem ca zona din „tara nimanui” in care noi speram ca se gasesc posibili votanti, e cam stearpa.
   Cei ce au apetit pentru implicare in politic, au facut-o deja si o vor face.
   Cei care nu, nu.

   Momentele de crestere brusca a participarii la viata cetatii (inclusiv la vot) sunt accidentale si provocate de evenimente extraordinare care si sunt percepute ca atare.
   Se pare ca nu prea e cazul acum.
   Evenimentele sunt. Sau cel putin asa le vedem noi.
   Dar perceptia lipseste.
   Manifestatiile organizate si mai ales reactia celor externi fata de ele au aratat asta.

   • Viq
    Ai spus cuvintul de luarea unei decizii mature:Perceptia!
    Daca stau sa ma gindesc bine pe mine perceptia m-a dus la Fundatie.Nu imi place viata politica si sunt inapt a o practica.De aceea nici nu sunt membru PMP.
    Chemarea a fost data de Presedinte.
    Si eu am raspuns.La modul cel mai simplu si cel mai echilibrat.Fara mofturi.Fara pretentii.M-am oferit ca baiat de mingi.Ca voluntar.Cum zicea cineva,in sens ironic,lipitor de afise..Pentru mine a lipi afise are un sens.Si inca unul onorabil.
    Si sunt satisfacut cind sunt solicitat sa dau o mana de ajutor..se puteau oare stringe peste 50000 de semnaturi ,daca nu existau lipitorii de afise??Si alte 200000 de semnaturi pentru europarlamentari??
    Cred ca acest partid este cel mai indicat pentru a reforma,a continua munca de modernizarea a statului inceputa de guvernarea Boc si girata de presedintele Traian Basescu.
    Parerea mea.Optiunea mea.

   • viq. Intre tine si Mark sau intre tine si mine e o mare diferenta. [fapt, nu critica] Tu nu ai incercat sa convingi/recrutezi membri pt. FMP/PMP. Noi am facut-o. Clasa de mijloc este reticenta, fie din [alte motive] fie din opinia ca „totul este o mizerie”. Destui sustin doar din pozitia de „silent partner”. Ori astfel nu apare efectul de multiplicare.
    Slava [cuiva] ca ff putini il citesc pe last, asa ca procentul de descurajati e mic, sau procentul de convinsi care sa abjure..

 5. are dreptate viq cind reaminteste din cauza cui a cazut guvernul MRU si gratie cui a ajuns la guvernare borfasul ponta…

  • Scorpy,

   la nivel „emo” am inceput treptat sa simt pentru PDL cam ce simt de multa vreme pentru PNL.
   faptul ca vor sa-si uneasca singuratatile arata ca simturile nu ne inseala mereu.

 6. Last,

  Tu te-ai hotarat cu ce (lista de) partid votezi in mai?

 7. În fine, n-o să înţeleg niciodată legătura între Monica Macovei şi formaţiunea în care principiile sale contează 3% – scorul moţiunii sale la alegerile interne din PDL.
  Laurentiu Ciocazanu

 8. Viq,

  Asa cum am spus o sa lipsesc o luna, astazi este ultima zi de „combatut”. 🙂

  Sa reiau aceeasi lista (respectarea statului de drept este conditia necesara prezentei pe ea)
  1. PDL.

  Din cauza de pdl a cazut guvernul Ungureanu. Cei care au tradat au plecat din pdl si s-au dus la pnl si psd. De la pnl, unii, s-au dus mai departe. In sensul acesta se poate spune ca PDL s-a curatat. (sau aproape, pentru ca mai exista dinozauri).

  Ei nu s-au dezis de T. Basescu si principiile statului de drept. Sa nu uitam ca geana a fost seful senatului si nu au fortat neconstitutional schimbarea lui, asa cum a facut usl cu Blaga. (nu este asa mr. P? )
  Are adeptii lui dar sunt si multi care il rejecteaza. Au incercat sa promoveze reforme dar s-au impotnolit la clientii politici, practic de la asta li s-a „tras”. Am impresia ca , in ultima vreme incepe sa creasca, (desi scade : ) ) , dupa principul: daca tot este sa votez cu „un pdl” barem sa votez pdl .

  2. PMP

  A pornit cu on orizont de asteptare pe care NU A STIUT sa il administreze. (parerea mea) NU din cauza ca nu a fost realist acest orizont. Si-a limitat numarul de simpatizanti singur, fara sa il oblige nimeni. Cum se spune s-a impuscat singur in picior.
  Avantajul PMP este sustinerea lui TB. Sa presupunem ca TB nu mai intra in politica……..cine v-a ramane reprezentativ? ce si cine va da directia? (aceleasi intrebari si la PFC)

  3. PFC

  Nu s-a declarat continuatorul lui TB dar nici contra. Cred ca incearca sa se adreseze si celor care il displac pe TB. Aici are un electorat la care PMP nu are acces. A scazut la inceput, am impresia ca a inceput sa isi revina. (in contextul imuscarii in picior pomenite la punctul 2.)

  4 Pntcd

  Pentru mine prezenta acolo a oamnilor de la pnl este de ajuns. Au un candidat la PE foarte bun.

  daca este vorba de vot (pragmatic) (azi luna lui prier in leat 2014 ad.)

  1. PFC (o consider o varianta desteapta 🙂 ), ca la pariuri 1 la 5. Este o cotatie buna.
  2. PMP, din cauza de TB. Asa cum am spus C. Preda a votat raportul Zuber de inginerie sociala, facut de comunisti, (PPE a votat impotriva, PSE pentru). a acuzat,din motive electorale pe MM.
  3.PDl
  4
  .
  8. Pntcd

  PS. Repet convingerea mea: PMP NU A STIUT sa gestioneze orizontul REALIST de asteptare. Nu ii faceti pe cei de dreapta irelisti. Intre dreapta si stanga , irealistii sunt de stanga.

  • @eugeni
   Dupa ce ai raspuns cum era politicos postarii lui @viq , te-as ruga , in timp ce iti faci bagajele, daca poti evident, sa faci o lista a primelor 30 de personalitati ale dreptei in opinia ta . ( Ei se vor regasi in dreapta unita daca vor fi in stare politicienii nostri sa o faca dupa 1 iunie )
   Lasa alegerile din mai, hai te rog… pt iunie, 🙂 lista celor mai importanti oameni din partidele de dreapta , indiferent de partide .
   Poti face acest efort ? Interpretarea merge si dupa 🙂

  • Salut, Eule.

   1. PDL
   .. Cei care au tradat au plecat din pdl si s-au dus la pnl si psd. De la pnl, unii, s-au dus mai departe. In sensul acesta se poate spune ca PDL s-a curatat…
   Iti reamintesc ca au plecat si din cei care NU au tradat, ba dimpotriva, au fost in prima linie a sustinerii reformei „Basescu-Boc”.

   In atare situatiune, ar rezulta ca PDL ar fi gol.
   Si se pare ca nu e.
   Asta inseamna ca au ramas acolo si de-o categorie si de cealalta.
   Probabil criteriul dupa care judecam noi plecarile nu e cel corect. Poate ca au plecat cei mai indrazneti si au ramas momaile, chit ca unii tin cu Basescu si unii nu.
   Macovei e un exemplu.

   2. PMP
   „..A pornit cu on orizont de asteptare pe care NU A STIUT sa il administreze. (parerea mea) NU din cauza ca nu a fost realist acest orizont.. Si-a limitat numarul de simpatizanti singur, fara sa il oblige nimeni.

   Orizontul a fost nerealist.
   Poti sa-ti pastrezi convingerea ca a fost realist, dar eu nu pot.
   In mod cert din punctul meu de vedere perfectiunea este de dorit dar nu si realista.

   Un orizont nerealist nu se poate administra.
   Existenta fundatiei contrazice ideea ca si-a limitat singur numarul de simpatizanti.

   3. PFC
   „..Cred ca incearca sa se adreseze si celor care il displac pe TB. Aici are un electorat la care PMP nu are acces. ..
   Poate.
   Nu te contrazic.
   Dar din cate stiu eu cei care „il displac” pe TB sunt victimele lui Felix. Directe si/sau indirecte.
   Daca pe ei ii vizeaza MRU, e ca si cum ar muta Carpatii bucata cu bucata.
   Cu lingurita de ceai.
   Iar la viteza si hotararea cu care actioneaza va termina operatiunea asta cam la cateva secole/milenii dupa sfarsitul lumii.

   4. PNTCD
   Astia cine mai sunt ?
   Cei ce ar fi „salvati” din 4,8% de simpatizantii altora ca sa nu piarda dreapta voturi ?

   Te asteptam in mai 😀 😀 😀

   • Viq,
    1. gol sau nu, s-a „curatat” , nu ai demonstrat contrariul. Tradatorii au plecat si au ajuns in „mai multe locuri.” stii de ce pun ghilimele, nu ?
    2. care ar fi fost nerealismul din acest orizont? Te rog spune pe puncte.
    Eu vad ca puncte:
    ” Un partid altcumva, cu valori de la care nu va face rabat” , „Democratie interna”, „lipsa numirilor arbitrare” „doctrina clar definita” ca niste chestii normale. Ai tu cumva alte puncte? De exemplu protejarea valorilor din partid?. 🙂
    De ce spun ca nu a stiut sa gestioneze? foarte simplu, pentru ca nu a fost interesat de cei care au avut acest orizont. Puteau sa gestioneze situatiile mult mai bine. Au preferat sa puna simpatizantii in fata faptului implinit sperand ca se uita. Cea mai proasta metoda.
    Sa dau un exemplu: cazul anton: Cu niste declaratii prealabile plecarii din pnl, oficial, ceva cu mea culpa, cu discutii prealabile cu membrii fondatori situatia nu ar fi fost asa antaonizanta. Asa, avem „imi iau sacosa si plec”.” Raman prieten cu pnlistii” !
    Acesta este orizontul realist?
    3. DACA votez pe MRU va fi din motive pragmatice. (care nu incalca principiile mele). Este ,pana acum , singurul cu sanse la presedentie din dreapta. Daca nu intra la PE o sa piarda in incredere.
    4. Pntcd , no comment.

    @tds
    inca 30 de minute. (nu gasesc 30)

  • intr-adevar
   doar ca intre statul de drept si statul conservator-basist e o diferenta.

   • Mai MR.P ce consideri tu drept?
    Sa primesti fara sa dai nimic in loc?
    Cand spui ,,conservator „te gandesti la mama mare sau taica mare de la Intact cum se pregateste de iarna?
    Cu ceva timp il laudai de Ghiorel si spuneai ca iti merg afacerile bine de cand Ghiorel a facut si a dres pai si eu pot sa-l laud ca a inventat perpetum mobile, economia creste si consumul de energie scade.Asta suna cam asa nu mancam dar ne kkam.

 9. @Mih nu am hotarat inca cu cine votez
  Lista PMP incepe cu Cristian preda un mediocru profesor si un mediocru politician, care a venit la PMP din oportunism …… l-as pune pe pozitia 20-25 in lista personalitatilor dreptei. continua cu unul din Germania pe care nu il cunosc. E posibil sa ii votez pt ca e partidul lui Basescu, si Basescu cand vine in decembrie 2014 ii pune pe fiecare la locul lor.

  Am zis sa facem o lista a 30 din personalitatile dreptei in ordinea importantei ca tot ziceai ca la un moment dat dupa alegeri dorim ca dreapta sa fie unita. Uite acum va rog sa facem fiecare o lista a acestor 30 de personalitati ale dreptei unite, Suntem in stare de acest efort mental ? 🙂

 10. 11. Daniel Funeriu
  33. Toader Paleologu 🙂
  12. Sever Voinescu
  13. Emil Boc
  14. Daniel Buda

 11. Last,

  Multumesc pentru raspuns.

  Ce legatura ar avea lista asta cu ideea ca ar trebui sa se uneasca partidele de dreapta dupa europarlamentare? Ok, ai pus-o pe MM in fruntea preferintelor tale. Deciziile le va lua Blaga & Co. De exemplu…

  • @mih am pus o lista doar ca sa dau exemplu ca sa intelegi la ce m-am gandit .
   Voi face in seara asta lista mea ,
   Dar va rog puneti lista ta si a fiecaruia din voi.
   Ne intereseaza lista oamenilor de valoare ai dreptei in ordine indiferent daca seful unuia e Blaga iar al altuia Aurelian Pavelescu.

 12. Sondaj IMAS, condus de Alin Teodorescu, membru PSD si prezentat de Antena 3…
  Incredere in liderii politici:
  1. Victor Ponta – 26%
  2. Mihai Razvan Ungureanu – 22%
  3. Traian Basescu – 20%

 13. 15. Cristian Diaconescu
  16. Alexandru Nazare

 14. doamnelor & domnilor,
  s-a oprit numaratoarea la cifra 16? si o cifra ratacita 33?
  🙂

 15. Eu am facut la repezeala lista mea de 31, de oameni care ar putea fi un consiliu al dreptei unificate. Sau un top al popularitatii din punctul meu de vedere. O analiza de tipul asta la care sa participe multi dintre votantii dreptei ar putea pune pe ganduri pe sefii partidelor de dreapta

  Lista mea facuta in 15 minute :
  1 Daniel Funeriu
  2 Monica Macovei
  3 MRU
  4 Sever Voinescu
  5 Emil Boc
  6 Eugen Tomac
  7 Anca Boagiu
  8 Sebastian Lazaroiu
  9 Cristian Diaconescu
  10 Marian Preda
  11 Elena Udrea
  12 Sebastian Bodu
  13 Valeriu Stoica
  14 Adrian Papahagi
  15 Elenina
  16 Mona Musca
  17 Cristian Preda
  18 Mihail Neamtu
  19 Theodor Stolojan
  20 Andrea Paul Vass
  21 Aurelian Pavelescu
  22 Marian-Jean Marinescu
  23 Vlad Moisescu
  24 EBA
  25 Baconski
  26 Stefan Vlaston
  27 Paleologu
  28 Gheorghe Iancu
  29 Liviu Negoita
  30 Blogerul TOG
  31 Vasile Blaga

  Daca veti raspunde mai multi , vom putea pune procente si vom face o lista a copacului sau a comunitatii de dreapta a copacului

  • Aproape aceeasi lista dar in alta ordine. Nu am gasit cei 30. Si nu despre tori pot spune ca sunt de dreapta.

   Monica Macovei
   Sever Voinescu
   MRU
   Sebastian Lazaroiu
   Marian-Jean Marinescu
   Daniel Funeriu
   Sebastian Bodu
   Aligica
   Adrian Papahagi
   Mona Musca
   Mihail Neamtu
   Elenina Nicut
   Stefan Vlaston
   Eugen Tomac
   Cristian Diaconescu
   Theodor Stolojan
   Andrea Paul Vass
   Valeriu Stoica
   Fuia
   Udrea
   Baconschi
   Paleologu
   Cristian Preda
   Traian Ungureanu
   Liviu Negoita
   Vasile Blaga

 16. Cateva clarificari. Atanasiu de la PNL nu a vorbit de o absorbtie, ci de o fuziune, a precizat, la o intrebare punctuala pe acest subiect,, ca se refera la o fuziune, nu la o absorbtie, adica din doua entitati rezulta o a treia. Blaga NU a spus OK, Dimpotriva. Atanasiu a spus fara Basescu, nu Blaga. Din cate imi amintesc, Udrea spunea chiar ca l-ar vota pe Antonescu. Desigur, i-ar mai fi votat si pe altii (vezi Maior), in fiecare saptamana era altul. Deci premisele discutiilor de aici sunt false, insa probabil ca unii prefera sa fie asa, pentru a-si justifica optiunea de vot. Ce ar face sutinatorii pmp daca piratul ar pati ceva, dupa cum spunea lastnightmusic ? Vor pune o poza pe perete cu imaginea piratului si vor spune ca sustin parteneriatul cu piratul ? Asta inseamna sa susti persoane, si nu idei, proiecte…..In acest moment cred ca pmp e un partid de persoana, menit sa ”glorifice” un om politic. De exemplu, nu cred ca in acest moment pdl glorifica pe cineva anume. Asa trebuie sa fie un partid, un proiect de idei, nu de persoane. Apropos de sondajul IMAS,, era bine ca Cinic sa precizeze ca potrivit acestui sondaj ”de exceptie” , pdl si pmp aveau cate 8 la suta fiecare. Daca aceste cifre se vor ”intampla” pe 25 mai, sunt terminati atat pdl si pmp, cat si marinarul, Poate sa vrea sa se uneasca si cainele cu pisica, ca nu vor mai avea nici o importanta in plan politic..Vor insemna cu totii 0. Va ramane psd si pnl. Dar, daca o cauti cu lumanarea……

 17. Autorul mesajului andrei este de fapt adrian. Scuze pentru eroare…. .

  • adrian/andrei.
   A. eu NU m-am referit la IMAS, asa ca…. [las-o!]
   B. dupa mine, Dancu minte mai putin.
   C. TB creste in sondaje.
   D. declaratii -doritoare- despre „mariaj” [numeste-l cum vrei] intre PNL si PDL au venit din ambele parti. Cine e „masculul” te las sa ghicesti/opinezi’.
   E. Fuziunea -legal- cere o mare si LUNGA birocratie, CONTESTABILA in fiecare etapa. Dar presupun ca nu te-ai informat destul.

   PS. Optiunea de vot nu trebuie sa o justific. Daca tu ai nevoie de o auto justificare, so be it.
   PS2. si ca sa nu bati campii degeaba, reciteste in primul meu comment pct. A. Am zis textual” fara Basescu si ai lui”. De unde iti rezulta tie Blaga?

 18. vad peste tot este acelasi mecanism:
  – si la atribuirea contractelor din banii publici, in circuit cat mai inchis, catre firme “abilitate”
  – si in birocratia si lipsa transparentei participarii la finantarea pe fonduri europene
  – si in accesul in politica, cum bine remarca Neamtu… unde suntem atat de departe de regulile tarilor civilizate
  – in intarzierea si amanarea oricarei initiative ce ar facilita votul
  – in lipsa initiativelor primare (nu vorbesc de ceva complicat, alea de baza, de administrator de bloc, de scara, de palier 🙂 ) … ce ar ajuta intreprinzatorii acestei tari sa creasca.
  Vom fi de pomina, cei mai prosti din Europa, PE DEPARTE … grecii pot sa rada si cu caprele lor de noi… asa tara de prosti, ce s-au complacut sa nu fie lasati sa acceseze fonduri, MAI RAR!

  toate acestea sunt unul si acelasi mecanism al actualilor politicieni, toate acestea spun unul si acelasi lucru:

  TARA ASTA E A NOASTRA, DE ACUM SI NU MAI VREM SA O IMPARTIM!

 19. Bun,sa presupunem ca dreapta ajunge la putere ce va face dupa?
  Problemele tari sunt foarte multe si extrem de grave.
  Economia este la pamant ,pot spune.
  Statul are o schema de personal supra aglomerata.
  Taxarea si suprataxarea a avut un efect de bumerang in economia reala.
  Aia cu burta goala chiar ies in strada ca bataile de lingura nu ii lasa pace.
  Treaba este rahacioasa rau de tot si solutii de a impaca si capra si varza nu prea intrevad.
  Oamenii de pe listele acelea nu pot fi magicieni si nu prea pot face prea multe fara suportul oamenilor cu adevarat de dreapta si ca-sa pui pe picioare pacientul Romania iti trebuiesc nu numai doctori ci si medicamente care din pacate nu prea sunt de calitate si daca il ai pe masa de operatie se pune intrebarea de unde incepi sa tai si ce tai ca are cancer generalizat.
  In concluzie ce se poate face dupa?

  • salut. Un „nepolitic” imi zicea azi: „Clasa de mijloc este cea ce dirijeaza consumul: case, masini, turism… Azi -din motive de Ponta si stanga si marxisti- aceasta casa e demoralizata si tematoare si ….. Lor le trebuie o raza de speranta”. Mi s-a parut un bun diagnostic.
   Ar putea fi un raspuns la intrebarea ta.

   • Salut!
    Pai si eu ca-sa citez un socialist care imi spunea: ,,Lasa ba,ca nu ti-a luat mult tot iti ramane mai mult ca mie!”
    Eu tot sper de la ’89 inc’oa si dupa cum se observa o sa raman tot cu speranta si Speranta. 🙂

    • Acum ce sa faca bietul reprezentant al clasei mijlocii, daca Pandora n-a deschis bine cutia.
     In alta ordine de idei, cauta acul in carul cu fan.
     ”Sirianul Zaher Iskandarani a fost dat in urmarire nationala, pentru a fi incarcerat dupa a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel Bucuresti (CAB) la cinci ani de inchisoare, in dosarul in care a fost trimis in judecata acum opt ani, pentru contrabanda cu tigari.
     Decizia Curtii de Apel vine dupa ce, in 10 octombrie 2012, Tribunalul Bucuresti a dispus achitarea lui Zaher Iskandarani.”

 20. ‘Neata!

  O cafea cu Gheorghe Zamfir (n. 6 aprilie 1941)

 21. neata,
  3 comentarii dintr-un articol al lui Patrusca/EVZ

  Sky Fall la 05 aprilie, 01:02 a spus:

  Doamnelor si domnilor, domnule Adrian Pătruşcă, am asteptat sa vad ce subiect mai abordati. Observ ca ati revenit, exact pe acel eveniment cu taxarea suplimentara pe combustibil.
  Asa cum va stiu, un tip inteligent, fin observator al politici mioritice, ati reusit din nou o introspectie precisa, reala, exacta, asupra realitatilor cunoscute sau mai necunoscute, ce privesc atit reactia mioriticului varanist cit si-a celorlalti romani.
  In mare parte impartasesc opiniile exprimate de domnia voastra, si de aceea nu o sa ma refer la ele. De asemenea va respect optiunile personale ale domniei voastre, cu privire la simpatiile, antipatiile fata de partide, politicieni, ideologii,etc.
  Personal, sustin pe oricine care doreste modernizarea, europenizarea, civilizarea, educarea mioriticilor, elaborarea si introducerea legilor egale pentru toti mioritici, a unei justiti impartiale si echitabile, etc.
  Pina in acest moment, doar excelenta sa, marele imperator, presedintele TRAIAN BASESCU, impreuna cu acea parte a societati civile pro-europene, mi-a demonstrat ca doresc cu ADEVARAT sa implementeze in mioritica aceste lucruri.
  Daca privim in mod onest, corect, realist, evenimentele petrecute in mioritica in acesti 24 de ani de post comunismo-varanism, de tip cossa-nostra antenista, atunci VIATA reala imi da dreptate in totalitate.
  Problema cu aceasta taxa pe combustibil, este minora fata de marea problema ce-l asteapta pe Pompa Plagiatorus. A inceput de curind, sper ca ati aflat si domnia voastra, o ampla actiune a D.N.A-ului exact in fieful barlogului pontist.
  Pot sa afirm inca de pe acuma, ca sunt vizati Pompita Plagiatorus si finul lui, Cazanciuc Spaga.
  Veti avea intr-un viitor apropiat adevarate subiecte pe care sa le abordati in stilul domniei voastre, care este inconfundabil.

  mangalia la 05 aprilie, 09:19 a spus:
  Nejustificat de entuziast. Pentru a ataca puterea eficient Base s-ar putea folosi de datele despre indatorarea galopanta a tarii, de stirile zilnice despre penalii din PSD, de politica inconstienta pro-rusa vadita a PSD, de ineficienta guvernarii PSD, neconstitutionala si antinationala. Nu foloseste nimica. Cred ca Base sincer ar fi preferat sa fie scoasa acciza. Are puterea asta de a pastra prioritare in agenda propre interesele nationale chiar in conditiile in care interesul politic i-ar cere altceva. Amintiti-va de reducerea salariilor. Ce alt politician ar mai fi facut-o in locul lui? Ponta are conditiile cele mai favorabile si totusi aduce distrugeri enorme tarii, masuri pe care Basescu sau Boc nu ar fi imaginat sa le ia nici in cele mai grele conditii economice, politice. Ponta o sa ne bage in gura rusilor si a celorlalti pe vreme buna, numai de frica Justitiei si a UE. Opozitia sa remarce, asta vreau sa citeasca toti, e deja demonstrat: POTI SA STAI LA PUTERE ORICAT, ORICUM AI GUVERNA, DACA AI PROPAGANDA BUNA. Oare in opozitie nu se poate face comunicare mai usor? ce va faceti ajunsi la putere, cand PSD in opozitie are 3-4 televiziuni de top si voi va certati pe un cadavru? Opozitia face comunicare dupa ureche, ficare cum se trezeste dimineata, n-au stiinta, n-au strategie, nu cunosc tactici, au limbile innodate. PSD sta cu manualul, nu de PR, in fata, cu cel de manipulare. Uitati-va in textul lui Sultanescu la ce nivel fac analiza aia care conduc propaganda lui Ponta, conduc la propriu guvernul, PSD-ul. Fireste, nu e decat o noua felie de propaganda pentru spalarea pe creiere si ralierea a prostimii, e un mesaj tintit aiurea. N-am ce astepta de la Blaga sau de la Udrea, n-au viziune, nu stiu. Cu gherila te poti doar apara local, nu castiga, nu vad ce ar apara ei. Sa-si ia consultanti de comunicare, strategii. Sa citeasca. Nu trebuie sa manipuleze si ei, trebuie sa comunice corect, coerent, eficient, incremental, si sa tina cont de populatie, ca asa-i la democratie, puterea sta pe populatie. Ceilalti din PMP sunt incepatori in politica si n-au fost incercati de viata. Antonescu e abil, dar fara directie externa (si e istoric!) si fara directie morala. PSD foloseste toate mijloacele pentru a ramane la putere. DGIPI l-a luat cum a ajuns la putere. Acum ia serviciile armatei, dupa ce a luat STS. Politia e subordonata integral premierului. Toate mesajele dramatice ale PSD contin referinta la „sfarsitul anului” vazut ca un liman si un moment salvator. Este data cand legea, constitutia, justitia, serviciile, apartenenta la NATO si la UE vor inceta.

  Daniel B la 05 aprilie, 12:19 a spus:
  Autorul are foarte mare dreptate când spune că acciza „afectează și enervează pe toată lumea: și pe săraci și pe bogați, și pe lefegii și pe patroni, și pe bugetari și pe cei din privat și pe pensionari”, numai că Guvernul PSD şi Ponta dispun, ca şi până acum, de formidabila putere a mijloacelor media puse în slujba lor. Aţi urmărit cum prezintă A3 măsurile nepopulare? Ca pe o bagatelă, acolo, ce-o fi. Neuitând să precizeze că în timpul lui Boc lucrurile erau aşa şi pe dincolo! Argumentul drag poporului: „ba a mă-tii!”funcţionează din plin: Ce dacă avem acciză, Udrea nu purta poşete scumpe? Ce dacă avem taxe noi, Boc nu a mărit TVA-ul?
  Şi mai e ceva: „poporului lor” nu-i prea pasă de acciză, ba chiar e bucuros că banii de la o benzină mai scumpă se duc la Buget. De acolo e o oarece şansă să se întoarcă la „popor” sub formă de ţuiculiţă, făină, găleţi şi orez electoral. Pe când aşa… de la autostrăzi, nimic. Nimic pentru „popor”.

  http://www.evz.ro/editorialul-evz-superacciza-basescu-are-opt-luni-sa-l-lanseze-pe-ponta-la-apa-.html

 22. chestia asta am remarcat-o si eu adeseori, dovada ca in sondaje borfasul ponta este pe primul loc:

  POTI SA STAI LA PUTERE ORICAT, ORICUM AI GUVERNA, DACA AI PROPAGANDA BUNA.

 23. Salutare tuturor,
  Apropo de sondajul IMAS si scorul PDL/PMP de 8%. Exista o explicatie la fel de ”serioasa” ca sondajul, si anume cea data de Ideologul partidului, Vasile Dâncu: ”Procurorii pot scoate alegătorii la vot. Anchetele DNA aţâţă electoratul PSD.”

 24. Salut Mih,
  Piratul nu va fi astazi la Realitatea TV. Emisiunea va fi reprogramata.

 25. @ andrei sau @ Adrian,
  ideile nu se nasc daca nu exista Omul. Doar oamenii au idei 😉
  Si fara omul care are idei esti ca o armata fara generali.
  Mi se poate replica: lasa, ca si omul ăla ne poate duce la dezastru; da, lumea a ajuns uneori la dezastru atit din cauza unor idei, cit si din cauza oamenilor care urmau niste idei. Dar a si evoluat gratie unor oameni de exceptie (bine, cu „idei”) 😛
  – „cred ca pmp e un partid de persoana, menit sa ”glorifice” un om politic.”
  Crezi gresit (chiar cu nerusinare, daca nu te superi), caci si tu poti fi supus unor „premise false”. Sau esti infailibil?
  – „De exemplu, nu cred ca in acest moment pdl glorifica pe cineva anume. Asa trebuie sa fie un partid, un proiect de ide”; Pe cine sa glorifice? pe Blaga? PDL, chiar, un proiect, o idee, care? Ciinele si pisica de care vorbeai sint Blaga si Macovei?
  Si, ma rog, ce idei are Blaga neglorificatul? sa treaca de partea cui e mai puternic?
  – „Ce ar face sutinatorii pmp daca piratul ar pati ceva”
  Adica, dupa tine, @ andrei sau @ Adrian, sustinatorii PMP sint niste loaze fara cap? chiar nu vezi acolo sus pe cineva de valoare si de urmat?
  Acuzind pe altii de „premise false” ti-ai construit argumentele pe aceleasi premise.

  • Salut Victor,
   Lasa ca in timp ce ”ai nostri” fac liste cu personalitati si despica trecutul apropiat in patru, Tonta pleaca in Tara Sfanta.
   ”Premierul Victor Ponta anunță, duminică, pe contul său de Facebook, că a petrecut „două zile speciale la Ierusalim” împreună cu soția sa Daciana Sârbu și că a beneficiat de ospitalitatea familiei premierului israelian Beniamin Netanyahu.” (http://www.agerpres.ro/politica/2014/04/06/ponta-am-petrecut-doua-zile-speciale-la-ierusalim-10-27-49)

   • ghiorel ghiocel pompa joaca foarte tare atit vizavi de baronii pesedisti, pe care ieri i-a sfidat prin absenta, cit si fata de opozitie…

    ghiorel ghiocel pompa s-ar putea sa aiba cistig de cauza chiar in fata ambelor tabere de adversari (baroni pesedisti pe care ii trimite dupa gratii + actuala opozitie)

    sau

    poate fi linsat in ghilimele de catre baronii sai!

   • Ioane
    „Ai nostri” adica @tds si @eugeni ? fac lista sa vedem cati mai suntem, 🙂 versus Ponta merge in Israel ?
    E cu siguranta o legatura intre cele doua „evenimete” in aceiasi fraza

    Hai nu aveti curajul opiniei – maxime – sa puneti in lista de 30 in ordine descrescatoare personajele dreptei de care tot vorbiiiiiiiim si tot vorbiiiim pe blog ?
    Tu nu poti face o astfel de lista ?

    Eugeni nici nu a gasit 30 🙂

    • Salut Last,
     Imi e suficienta lista lui Kepler.

     • Mie nu.
      Te referi la lista de cumparaturi cand te trimite in piata ?

      Asa dai raspunsuri la intrebarile studentilor ? Tot deviat ? 🙂

      Tu nu ai inteles bine ce am scris ? Sunt curios cum ierarhizezi tu dreptacii nostri indiferent de partid. ponderata

  • Spre deosebire de multi dintre sustinatorii pmp, eu nu idealizez pdl sau activitatea acestui partid….am o multime de nemultumiri fata de pdl……cand spuneam de un proiect de idei, aveam in vedere ca doar o echipa de oameni lucrand impreuna, pe pozitii oarecum egale, pot obtine rezultate bune……nu cred in oameni providentiali, cred in oameni talentati, care isi pot potenta calitatile intr-o echipa….eu am fost un sustinator destul de infocat al lui basescu, cat timp am simtit,, instinctul mi-a spus (bazat desigur pe cunstintele despre politica pe care le am) ca e singurul om care poate tine stanga departe de butoane…l-am sustinut la toate alegerile de dupa 2004…la cele doua referendumuri de demitere….dar, astzi instinctul imi spune altceva….ca ar putea fi groparul dreptei…si nu imi e usr sa o spun….orgoliile si preocuparea excesiva pentru situatia personala, cred ca au luat locul instictului politic pe care marinarul il avea….imi pare rau, dar nu mai simt acelasi lucru, iar realitatea pare sa ma confirme, de la luna la luna…….a distruge un partid mare, pentru a avea o multitudine de partide mai mici asupra carora sa te poti impune ca lider al opozitiei, mi se pare o sinucidere politica…..pretextele nici nu isi mai au importanta,,,,,desigur, nu sunt infailibil, dar faptul ca pot depasi anumite simpatii politice pe care le-am avut detasandu-ma de ele, ca raman destul de carcotas si in legatura cu pdl….cred ca imi da o anumita capacitate de a fi obiectiv…si in general, pana acum, din 1996 de cand am inceput sa votez, nu prea m-am inselat…..

   • @Adrian nu trebuie sa dai atatea explicatii.
    Chiar cei ce se fac ca nu inteleg pricep de fapt ce vrei sa spui. Si ar trebui sa te citeasca cu atentie. Pentru ca reprezinti un minim de 8-14% dintre aderenti . Si…. culmea, mai trebuie sa ne dea de gandit de ce cei 50% din motiunea Udrea si macar 20 % din motiunea Blaga nu au venit la PMP inca. Mai au timp ?

    Dupa vot pe 25 mai, ne putem vedea aproape de sectia de votare , la L’Incontro unde dau o bere, doua sau la Cantina Verde unde ne platim fiecare vinul de Abruzzo 🙂

   • Adi,

    am inteles cum stai.
    De alaltaieri 😉

    Ok.
    Din punctul tau de vedere PDL este cel mai bun partid de pe manseta noastra iar cei ce nu-l (mai) agreeaza ingroapa dreapta.
    In frunte cu marinarul de cart.

    Eu ma incapatanez sa-ti reamintesc ca PDL 2013/14 este ALT PDL decat cel din 2010.
    Schimbarea este radicala, in loc de mers inainte pe calea deschisa cu astata truda a ales sa tin acu ursu’.
    Eu asa vad.

    Poate fi gresit, nu neg.
    Motivele sunt multe, dar le putem lua pe bucati cand mai avem timp de pierdut.
    Pentru inceput incearca sa demonstrezi ca NU PDL este cel care a pus umarul la daramarea propriului premier la doar cateva luni de la instalare care a fost inlocuit de actualul Pompa, agreeat de majoritatea nou formata CU ajutorul PDL.

    Daca ma convingi ca NU a fost asa, ceea ce ma indoiesc, atunci putem trece la alte magarii pedeliste 👿

    Daca in loc sa fii „sustinator infocat al lui Basescu” ai fi fost unul temperat si serios al reformelor initiate de el, atunci probabil ai fi sesizat mai usor derapajul si schimbarea de directie comandata de Blaga dupa plecarea lui Boc de la carma.

    Si mai e o alta perspectiva prin care ceea ce spui nu are sens.

    Cineva care se pretinde „sustinator infocat” al unei persoane o sprijina chiar si atunci cand calca stramb, pentru ca ce face persoana nu prea mai conteaza.
    Deci ce spui nu are logica nici rational nici irational.
    Ceea ce pe mine ma face sa cred ca nu prea spui adevarul.

    Scuze pentru franchete.

 26. Sper ca Presedintele sa aiba in buzunar probele de necontestat prin care Ponta sa „beneficieze” de un dosar penal capabil sa il inlature de la cursa pentru prezidentiale..
  E atit de obosit(or) baiatul asta..ar mare nevoie de relaxare …poate pune de un partid nou cu membrii marcanti uslamisti aflati in puscarii…

  • Parca Presedintele ar fi Putin sau Hitler sa inlature din cursa pentru prezidentiale pe cei ce au girul poporului, pentru ca stiu cum sa stranga poporul cu surubelnita.

   Poate mai bine daca ii cade o glastra in cap si scapam de el. Ca altfel nu suntem in stare chiar de loc. 🙂

 27. Sper ca Presedintele sa aiba in buzunar probele de necontestat prin care Ponta sa “beneficieze” de un dosar penal capabil sa il inlature de la cursa pentru prezidentiale..
  (markwilliams dixit)

  NU presedintele Ro trebuie sa aiba in buzunar probe……ci JUSTITIA!!!!
  nu?
  🙂
  ca altfel dam in boala lui Putka (veveputin) & altii ca el!

  si DNA, SRI, etc posibil sa aiba prin vreun buzunar probe pentru dosar….dosarul Cristian Panait, dosarul „fuga la UE contra deciziei CCR” etc….

  • Skorpy, corect ce spui, dar poate nici ce spune Mark nu e asa gresit pe cat pare la prima vedere:

   „„Nu e departe ziua când voi depune plângere penală pentrucorupţie şi pentru abuz în serviciu. Am cerut deja unui grup de jurişti să studieze dacă un astfel de premier poate răspunde în faţa justiţiei sau nu. Avem probleme de abuzuri legislative aici”, a completat Băsescu.”

   http://www.romanialibera.ro/actualitate/politica/video–basescu–este-posibil-sa-depun-plangere-impotriva-lui-ponta–pentru-abuz-in-serviciu-326228

   • Poate nu e asa gresit, dar …. plangeri penale poate depune orice cetatean din Romania, eu tu sau @mark Nu mai vorbesc de Udrea, Tomac.
    Ati vazut ce consecinte faste au avut actiunile pornite de Mona Musca, Sebastian Bodu… chiar dupa ani de zile.
    Partidele astea ale noastre care nu prea au inteprinzatori dar sunt pline de avokatzei mititei si sturlubatici, dar dornici de slujbe viitoare, ar putea acolo la partiduletele lor sa tot ,,,,intocmeasca plangeri penale.
    si sa le depuna. Ar fi bine.

    • De fapt, ce spune Mark nu e gresit, asta e ideea.
     Gresita e mai degraba riposta ta cu Hitler si Putin.

     • Pardon ?
      I-ai studiat ?
      Sunt gresit mai degraba ? O nota imi dai dna @mih ? 🙂
      Tendintele astea nedemocratice ale lui Mark sunt un lucru comun pe blogul asta.

     • Sunt gresit mai degraba?”
      Last, nu stiu, nu ma intereseaza si nu discut subiectul. Eu mi-am spus parerea despre comentariul = riposta tau/ta la comentul lui Mark.

    • „Nu mai vorbesc de Udrea, Tomac”… Sau Blaga, Predoiu, Macovei… Sau MRU…

     • Bineinteles draga mea, ripostatoare
      Toti pot depune incepand de la portarul de la PDL pana la presedintele FC. Dar toti, inclusiv noi asteptam sa o faca Basescu.
      Tu acum ce faci ? O aperi pe Udrea si Tomac ? de admiratorul lui Predoiu, Macovei, MRU si anume @tds ?

     • Nu, nu-i aparam pt ca nu mi s-a parut ca au fost atacati. Completam doar.
      Te deranjeaza?

   • Mih,
    Multumesc.Exact la acest enunt m-am referit.Nu imi permit sa emit pareri proprii in numele Presedintelui!Sunt si asa foarte multi care se considera mai frumosi,mai dotati,mai cinstiti si mai destepti decit domnia sa!

 28. Last,
  1. Nu merg cu lista la cumparaturi.
  2. Depinde de intrebarile studentilor si de domeniu. De regula nu deviez de la ”afinitatile elective”.
  3. Sa inteleg ca, ”curajul opiniei – maxime” inseamna de fapt satisfacerea curiozitatii lui Last sociologul?, Iar in ceea ce priveste polemica ideologica stanga/dreapta, azi si aici in RO, eu consider ca seamănă cu ”pojghiţa subţire a unui rîu îngheţat doar la suprafaţă”.
  Nu Last, nu am sa-ti satisfac curiozitatea incropind in realitate o lista a resentimentelor, din simplu motiv ca e useless. Nu ar face decat sa ne adînceasca pe fiecare în obsesiile lui.

  • Ioane
   Una spun alta raspunzi 🙂 🙂 Acum l-ai bagat si pe saracul Goethe cu afinitatile elective. Nu esti taur, cred ca esti in zodia tziparului

   Nu e o lista a resentimentelor ci una a sentimentelor. Doream sa te inteleg mai bine, deoarece de un an tot vorbesti de oamenii astia si ma interesa o ordine in care ii pui.
   Doream mai mult decat sa dai un link catre ceva.

   Nu e de loc fara rost (useless in maghiara) Nu pricepi ? OK , Am sa explic mai pe seara pe intelesul tau .

 29. Mihail Neamtu

  Nu știu cui îi mai pasă de alternativa la sistemul ticăloșit. Cine oare își mai bate capul să livreze, pe bune, oferte credibile. Se mai stresează cineva de povestea cu cetățenii, cu democrația, cu ieșirea din sistemul cartelizat? Mai se luptă cineva cu monopolul partidelor-sistem? Cere cineva liberalizarea pieței politice? Obsesia e doar unificarea dreptei. OK.

  Până acolo, povestea asta urâtă cu BEC m-a făcut să citesc despre raportarea altor țări europene la inițiativa cetățenească. Romania menține pragul maxim de 5% pentru partide, în timp ce Germania l-a abolit complet.

  Ați auzit europarlamentari care să strige, pe banii Dumneavoastră (vreo jumate de milion de euro în cinci ani) ÎMPOTRIVA acestui prag? Eu n-am auzit. Acum, despre condițiile pentru candidații independenți. Sărmanii oameni au nevoie de … 100,000 de mii de semnături iar partidele trebuie să depună la BEC … 200,000 de mii de semnături. Irlanda cere… 60 (!!) de semnături de susținere pentru un independent. Olanda doar 30 de semnături. În Slovenia se cer 300 de semnături, iar în Croația doar 100. Țările care se apropie doar palid de România sunt Italia (30,000, adică 1/3), Spania (15,000) sau Polonia (10,000). Cine are urechi de auzit, să audă

  • revin la ce spuneam mai sus. toate semnele sunt pentru o cardasie
   – si, pana nu va fi facilitat (si incurajat, astfel) votul.
   – pana nu vedem initiative de gospodari pentru intreprinzatori, cu bani de aici dar si europeni
   – pana nu se permite accesul usor in politica
   … si asa mai departe

   imi pare rau pentru cei (poate) bine intentionati (Boc) … dar tot o cardasie imi pare

  • Buna ziua 🙂
   De ce il plangi pe Neamtu cand lucrurile sunt simple: toti care au fost respinsi au bagat formulare vechi cu semnaturi, pe care le-au adunat pentru altceva, mai demult. Le-au pastrat pentru un caz de Doamne-fereste si acum pac… la Razboiul. Si nu le-a tinut 😀 .
   Cat timp MN s-a vazut calare pe partid nu a spus nimic ca legea electorala este proasta, numai cand o ia in mana observa.
   Data viitoare va fi pregatit mai bine si o sa respecte procedurile, bune sau rele.

   • Lasa-l saracul 🙂
    A incercat sa faca un partid fara bani doar cu entuziasmul sau si inteligenta sa.
    Nu a avut smecheria/pozitia de fost SIE lui MRU care a achizitionat un partid.
    Nu a beneficiat de avantajele unui partid al lui Traian Basescu cu transfer de filiale.
    E un mic ticalos, e cam bramburit, dar e pacat ca e oprit. El are ceace zice @mih cand vorbeste spaniola: cojones. Are stofa de politician. Oricum ii depaseste la testiculentza pe Cristian Preda si Baconski la un loc.

   • buna ziua
    doar remarcam ceva argumente
    remarcam in context
    contextul era ca majoritatii politicienilor le convine jocul asa cum e acum
    greoi si plin de incertitudini
    daca nu le-ar conveni, ar fi schimbat regulile…
    …si inca un argument ca nu o doresc: militeaza, inainte sa ajunga la putere, pentru schimbarea regulilor… dupa care uita de schimbare, cand se vad ajunsi

 30. Daca as fi un investitor care cauta un domeniu profitabil pentru investitia sa cum as proceda??
  Gasesc domeniile pentru care am apetenta
  Clasific citeva care mi se par atragatoare ca si oferta
  fac comparatiile,cercetez istoricul,vad graficele daca au trend crescator,urmaresc evolutia si evaluez profitul..nu in ultimul rind analizez piata de desfacere si marketingul..cercetarea si valorile resursei umane

  Daca asimilez exemplul cu partidele si oamenii politici din Romania ce imi ramane?
  Investitia mea se numeste incredere si speranta pentru viitor..
  Unde sa investesc ??Nu poti sa desparti toate partile componente care alcatuiesc o intreprindere…Sa alegi doar directorul sau presedintele companiei..
  PSD se exclude
  ..PNL si Antonescu??tariceanu?vosganian si fenechiu?Chitoiu?rusanu?Roman?frunza verde?Orban? …Bleah
  PDL??Blaga?Doar daca Blaga ar pleca impreuna cu trupa fidelizata s-ar putea vorbi de o reconsiderare.
  iar oamenii de valoare ca macovei,boagiu,turcan s.a. nu ma asigura ca investitia mea nu ar putea fi deturnata..
  FC si MRU…opacitate..nu patrund la un bilant corect ..profitul este in scadere…
  NR.si mihai neamtu…este clar..brinza buna in burduf de caine…
  bate stepul in fata salii goale..
  PNTCD??
  Pavelescu detine active..istoric…dar sufera de clientelism politic..traseism
  si instabilitate.Amintirea lui Victor Ciorbea imi da frisoane..crispat si plin de frustrare si ura..

  Cred ca am ales deja..pentru ca nu sunt la stadiul in care acum trebuie sa ma decid..Am ales MERSUL INAINTE …prospetimea si vintul din pupa!

  • Ba nu e asa.
   Te ai dus la un geambas pe care il cunosti si in care ai incredere si l-ai intrebat. Pe care cal sa mizez banii mei economisiti de o viata. Geambasul Traian Basescu ti-a raspuns. Marko draga mizeaza pe calul PMP care este al meu crescut de mine la fel ca si celalalt cal PDL care a ajuns o martzoaga.
   Mark mizeaza pe calul PMP indiferent daca jocheul e Anton, Udrea sau piticul negru.
   Iti place versiunea asta ?

   Ca daca ii cautam si pe ai nostri vom gasi si acolo niste Pavelesti, Ciorbe,
   Si cu cat partidul va fi mai mare cu atat vom avea muhaiele din astea.

   Te ai intrebat cum a putut Traian Basescu sa creasca in partidul sau niste maimutzoi ca Blaga, Berceanu, Videanu, Cezar Preda , Olteanu, Frunzaverzi ? Astia au fost buni si s-au facut rai ? Sau nu i-a cunoscut bine Piratul, sau i-a luat cum erau , si s-a folosit de ei asa ticalosi cum sunt .

   Spun astea pentru ca e periculos sa ne incanti cu cantece de sirena, cu cat de dulce e PMP-ul lui Elena. Il vom vota probabil dar nu ne obliga sa fim indragostiti de el si sa ii pupam talpile. Stiu ca tu esti pasionala dar nici chiar asa 🙂

   • => spus cu mult umor si talent!
    🙂
    dar sa nu ti-o iei in cap, se mai intimpla sa fii si inspirat
    🙂

    ati observat ca videanu & berceanu au disparut complet din peisajul pedalist?
    culmea ca cei disparuti sint net mai inteligenti decit blaga cel ramas la PDL.
    🙂

 31. Ziua buna !

  So…
  Tot la „lista” ? 😀 😀 😀

  • Pai nu sunt in stare sa produca o lista 🙂 🙂
   Sa dea linkuri , sau sa riposteze la comenturi stiu…. dar altfel par destul de timizi 🙂 🙂

   • Nu e deloc simplu.

    Am inceput sa rad singur cand in loc de pirat pe limba neruronului stingher mi-a venit DPA pentru locul din fruntea listei 😀 😀 😀

    Dar DPA e teoretician. Foarte bun. Excelent.
    Daca ar intra in arena cu lupi …. nu cred ca ar face fata !

 32. Pana una alta, avem o lista a candidatilor la functia suprema a Academiei Romane. Sa fie un ”preview” al alegerilor din toamna?
  ”Ponta vrea să plagieze și alegerile la Academie?”
  http://www.revista22.ro/articol-40133.html

 33. 1. Boc
  2. Funeriu
  3. MRU
  4. Voinescu
  5. Papahagi
  6. Boagiu
  7. M.Macovei
  8. Gabriel Berca
  9. Cristian Diaconescu
  10. Bogdan Aurescu
  11. Claudia Boghicevici
  12. S.Bodu
  13. S. Lazaroiu
  14. T. Baconschi
  15. T. Paleologu
  16. G.Ialomitianu
  17. Sulfina Barbu
  18. Alexandru Nazare
  19. Elena Udrea
  20. Roberta Anastase
  21. Marian Jean Marinescu
  22. Lucian Bode
  23. Ludovic Orban 🙂
  24. Valeriu Turcan
  25. Theodor Stolojan
  26. Marian Preda
  27. Iulian Chifu
  28. Stelian Fuia
  29. Petru Luhan
  30. Cristian Preda

 34. Salut
  Am avut doar 3 liste . speram sa am 10-15 . La trei eroarea e mai mare

  Am dat puncte 30 celui de pe primul loc 29 la al doilea pana la sfarsit

  din cele 3 liste am vrut sa vad care dintre partide este mai impanat de personalitati ale dreptei, Presupuneam ca PDL dar pana acum se vede ca PMP este mai plin de personalitati (La 3 liste viq are dreptate )

  Incercam sa demonstrez (dar nu mi-a reusit 🙂 )ca PDL are mai multe personalitati pe care le dorim noi cei de dreapta doar ca personalitatile sunt conduse rau de Blaga

  PMP 572 puncte (includem si Fundatia, si boc etc )
  PDL 385
  Atipici (m musca, elenina, etc) 114
  FC 84
  PNTCD 62
  NREPUBLICA 33

  Personalitatile dreptei in ordinea punctajului general
  1 Daniel Funeriu 84
  2 MRU 84
  3 Monica Macovei 83
  4 Sever Voinescu 83
  5 Sebastian Lazaroiu 68
  6 Adrian Papahagi 65
  7 Sebastian Bodu 62
  8 Emil Boc 56
  9 Anca Boagiu 49
  10 Marian-Jean Marinescu 46
  11 Cristian Diaconescu 44
  12 Elena Udrea 44
  3 Eugen Tomac 42
  14 Cristian Preda 36
  15 Elenina 35
  16 Mona Musca 35
  17 Mihail Neamtu 33
  18 Baconski 33
  19 Valeriu Stoica 31
  20 Paleologu 29
  21 Marian Preda 25
  22 Andrea Paul Vass 25
  23 Stefan Vlaston 23
  24 Aligica 23
  25 berca 23
  26 aurescu bogdan 21
  27 Claudia boghicevici 20
  28 Theodor Stolojan 18
  29 Fuia 15
  30 Gh Ialomiteanu 15
  ….
  Dupa bariera
  Sulfina Barbu 14
  Alexandru Nazare 13
  Roberta Anastase 11
  Aurelian Pavelescu 10
  Lucian Bode 9
  Vlad Moisescu 8
  Liviu Negoita 8
  Leonard Orban 8
  EBA 7
  Valeriu turcanu 7
  Vasile Blaga 5
  Iulian Chifu 4
  Gheorghe Iancu 3
  Petru luhan 2
  Blogerul TOG 1

  • Este destul de greu sa ordonez conform preferintei treizeci de persoane, cred ca primii zece respecta cat de cat, dupa care nu prea, cel putin la mine.

  • Last,

   Intentia e buna.
   Dar ca participarea sa fie mai activa si rezultatul mai relevant olecuta, ar fi mers poate alta forma.
   personal am inceput lista (mai mult pentru mine) de vre-o 4 ori. tot apare cate ceva de facut intre timp…
   30 poate e prea mult.

   Poate sub forma de sondaj, cu toti cei sugerati pe o lista mai lunga, (pot fi si 50), din care sa fie „votati” in ordinea capatanilor 10-15 sa zicem.
   Pusa pe manseta pentru cateva zile macar….

   Din ce vad acolo, rezulta o ierarhizare foarte apropiata de ce cred si eu, dpdpv profesional !
   Poate Macovei sa fie chiar un pic mai sus.

   Dar daca privim prin prisma fortei politice, cred ca si Boc, si Papahagi si Sever ar merita sa fie inaintea lui Macovei.

 35. @viq,
  Macovei a realizat enorm pentru Ro, dar enorm si pentru UE.
  La nivel UE, MM va mai arata ce poate..

  Boc a facut si el multe, dar mai mult in calitate de executant.

  Papahagi si Sever – potential ar putea fi mai buni ca Momnica Macovei, dar nu stim asta inca.

  Asa ca Papahagi si Sever Voinescu ar merita sa fie inaintea lui Macovei o spui doar pentru ca MM a ramas la PDL, n’ est ce pas?
  🙂

  Si mie imi pare rau ca MM a ramas la PDL si inca nu stiu din ce motive….

  • Nu Scorpy !

   Monica n-are nerv, n-are vana !
   E moale.
   Poate fi ferma in actiuni stereotipe, cand are o minima siguranta. De regula in trebi clare, deja stabilite, conform unor reguli bine infipte si acceptate.
   La initiativa e slaba. Nu are curajul de a sari in gol.
   D-aia a ramas in PDL.
   Ramanerea este un efect al atitudinii ei, nu o cauza.

   Sever are bile.
   La fel Papahagi.
   Iar piratul e „leu de mare” !
   iar in politica, mai ales in ce e la noi, asta e esential.

 36. „Boc a facut si el multe, dar mai mult in calitate de executant.”
  Este si o minciuna si o jignire nemeritata. Chiar piratul spune ca Boc i s-a impotrivit de multe ori. Nu era chiar un executant obedient, cum il denigrau unii (vad ca nu doar de la Latrine). Iar un executant care isi face bine treaba nu este de aruncat.
  Rautaciosii ar putea riposta ca dna Macovei nu putea realiza nimic daca nu era sustinuta de pirat, Boc (executantul) si portocalii.
  Aceasta nefasta incercare de impartire a meritelor este de genul „copilul meu este mai frumos/destept”. Asta, cum zicea @ ion, in timp ce plagiatorul face vizite semiprivate la sefi de stat, Dragnea vrea sa aiba o discutie cu „ANI” ca sa mai indulceasca urmarirea celor incompatibili.
  Motivul pentru care dna Macovei este inca la portocalii il stie toata lumea: l-a acuzat pe pirat ca a vindut Justitia, o jignire impardonabila. Dovada ca nimeni nu e infailibil. Si parca oamenii cu greseli sint mai umani 😛

  • Și eu l-am jignit impardonabil pe vecinul meu. I-am zis-o de la obraz că a vândut bijuteriile nevestei lui (după ce le-a amanetat, nu le-a mai recuperat).
   Cine crezi că s-a supărat și nu l-a mai vizitat pe celălalt?
   După raționamentul tău, tot eu. 🙂

   • rationamentul tau e gresit: nu era problema ta de familie.
    Tu nu l-ai sprijinit pe vecinul tau, ci l-ai acuzat intr-o problema care nu era a ta; la fel cum nu se pricepe dna Macovei la politica.
    Daca nu ar fi fost sustinuta de pirat, de Boc si, nolens-volens, de portocalii, prin felul ei intratabil zbura de la minister. Chiar a pierdut o motiune de cenzura, dar sustinuta ilegal de cei enumerati a ramas pe post.
    Dar atitia priceputi sinteti si credeti ca dna Macovei a avut dreptate afirmand ca Basescu a vindut Justitia, incit nu veniti si cu solutia: cum ar fi putut proceda piratul fara sa incalce Constitutia. Nici daca incerca s-o incalce nu ar fi reusit. Solutia a fost compromisul. Cu un parlament de 70% ce credeti ca se poate face?
    @ tds,
    nu te intrerupe, fa liste si catalogheaz-i 😛

    • Eu n-am nicio problemă de familie. Am inventat un „raționament” asemănător cu al tău, cu trimitere la anomalia invocată de tine: „Monica a jignit, iar din acest motiv tot ea s-a supărat și a hotărât să rămână în PDL”. Dacă vrei să te mai satisfacă alte deosebiri: vecinul meu are ochii verzi.

    • Ca să lămurim cu seriozitate greșeala și semnificațiile ei, poate aduci linkul cu declarația Monicăi Macovei despre „vânzarea justiției”, ca să vedem după cât timp și-a exteriorizat și președintele supărarea… pe Monica. Nu-i de ignorat durata.

     • nu-i de ignorat starea de surpriza/jignire a piratului. A fost principalul ei sustinator. Si Macovei trebuia sa aiba incredere in el, caci solutii nu i-a dat, ci doar sa se faca ce voia. Dar politica nu este atu-ul tare al dnei Macovei. Iar piratul e un om politic puternic.
      Aaa, si afla ca nu trebuie doar sa citesti, ci si sa intelegi ce citesti; printre rinduri, caci nu se poate spune tot. Si pentru babele surde 😛

  • @skorpion nu prea minte victor_l ule
   Spui ca Boc s-a impotrivit ? Rau a facut daca s-a impotrivit lui Traian Basescu. Inseamna ca nu l-a inteles. Basescu e genial.

   Boc este de fapt un mediocru curajos care a executat ce i s-a cerut.

   Stie cineva ceva despre gandirea politica a avocatului profesor Boc ?
   Stie cineva de ce este de dreapta Emil Boc ?
   Traian Basescu are geniul politicii. El avea nevoie de un executant loial si de o blonda loiala. I-a gasit. Ii are.
   Il felicitam pe Emil Boc curaj si abnegatie in a executa.

   Nu intelege dreapta, nici nu poate, Cand ii vezi proiectul de smart city intelegi totul.

   Victore. Vei fi de 30 ani in cimitirul din Lugoj iar eu in cimitirul in care voi nimeri, cand inca la Bruxelles se va mai sti, de Monica Macovei, pentru ce a facut si va face pentru o Europa recunoscatoare. Poate o sala sau o alee se va numi Monica Macovei.
   Asa ca fi sobru ! si vezi-ti de ale tale ! Nu manji valorile tarii.

  • Privind fără aprecieri tendențioase sau preferențiale numirile în funcțiile de conducere la Parchetul General, eu consider că Monica Macovei a greșit… parțial (totuși i se pot acorda câteva circumstanțe atenuante, nu impardonabile). Greșeala ei ține de un aspect important de care nu a ținut cont (nici nu a fost explicat până acum; îl voi spune altădată; cere mai mult timp și e cam târziu). Acum amintesc doar o declarație de-a președintelui Traian Băsescu din acea perioadă;
   *
   „Desemnarea domnului Niţu nu era un târg de nerefuzat, cum au spus mulţi. Pur şi simplu a fost o soluţie la care am ajuns la fel cum am ajuns la nominalizarea oricărui procuror cu funcţie în ultimii opt ani şi jumătate. Întotdeauna între mine şi ministrul Justiţiei a existat o discuţie înainte. Când această discuţie nu a existat, am respins propunerile. Nu am apreciat în respingere calitatea profesională a celor doi, ci procedura. Aş vrea să închid speculaţiile legate de târg. Acordul de coabitare nu mă obliga la desemnarea unui candidat pe care nu l-aş fi acceptat”
   *
   http://www.romania-actualitati.ro/laura-kovesi-si-tiberiu-nitu-propusi-procurori-sefi-49221

 37. Să nu lăsăm pe mine ce putem face poimâine! (n-am somn, mai reduc o parte din explicația datorată)
  Proces legislativ la Senat (Pl nr. L168/2013)
  ”Propunere legislativă pentru modificarea şi completarea Legii nr.3/2000 privind organizarea şi desfăşurarea referendumului”
  *
  De reținut 16.04.2013, data înregistrării pentru dezbatere în Senat (prima cameră sesizată). În aceeași perioadă de vreo 4 zile , 13-16 aprilie 2013, s-au vehiculat numele aspiranților pt PG și s-au pus bazele legislative ale amenințărilor împotriva lui TB cu un nou referendum de demitere. După o lună de zile- la 15.05.2013, președintele a semnat decretul de numire, deci la acel moment știa foarte bine (deja de o lună) ce i se pregătește prin suspendare fără rușine + referendum de demitere cu prezență minimă de doar 30% .
  *
  (data de 16.04.2013 se vede pe la mijloc, la “Derularea procesului legislativ”)

  http://www.cdep.ro/pls/proiecte/upl_pck.proiect?idp=17177&cam=1
  *
  Observații importante:
  – la acel moment al semnării decretului, TB nu avea siguranța că va scăpa de demitere prin respingerea modificării legii referendumului la CCR; drept dovadă Curtea a considerat-o constituțională;

  -la acel moment, procesul legislativ avansa rapid (pe 21 mai a ajuns și la camera decizională), TB nu avea nicio siguranță de scăpare prin amânarea aplicării cu un an de la data intrării în vigoare a modificării legii 3/2000; dimpotrivă, precedentul suspendării din 2007 a fost însoțit la fel de modificarea legii referendumului pentru eliminarea condiției de aprobare a referendumului cu numărul de voturi DA de 50% din nr. înscrișilor cu drept de vot, astfel încât atunci a devenit suficientă demiterea cu majoritate simplă (a celor prezenți); în 2007 CCR nu a catadicsit să amîne cu un an, ci modificarea a fost considerată normă de procedură de aplicare imediată; nici aplicarea pragului de prezență 50% – schimbat în 2012 – nu a fost amânată cu un an; abia în 2014 CCR a inventat amânarea aplicării, și-a contrazis jurisprudența, deci amânarea aplicării prezenței minime de 30% nu avea cum să fi fost o soluție previzibilă pentru TB, încât să o aibă în vedere ca pe o cale de scăpare. (cu 6 luni înainte de expirarea mandatului, președintele nu mai poate fi suspendat; fără acea amânare surprinzătoare, suspendacii aveau timp destul până în iulie 2014 să scape de președinte și să numească pe cine vroiau la PG cu mâna președintelui interimar… sau ales anticipat);

  – după suspendarea din 2012, când a trecut prin momente foarte dificile, președintele a avut motive serioase să se teamă de perspectivele repetării abuzului, dar de data asta cu repercusiunea demiterii indiscutabile; în aceste condiții, șantajul puterii majoritare în Parlament împotriva lui TB, sub amenințarea cu demiterea prin referendum decis la prezența nouă de 30% (justifică și criza de timp în care se afla atunci președintele), a fost (de)jucat optim și curajos de TB în privința numirilor procurorilor pentru PG în luna mai 2013. ( faptul că ulterior TB a reușit să tragă de timp și a obținut decalarea aplicări la un eventual referendum a prezenței minime de 30% nu schimbă realitatea momentului mai 2013). Apoi, repezeala Procurorului General în cazul procurorilor Papici +Alexandru de la DNA a fost într-adevăr o primă dovadă că Tiberiu Nițu este o catastrofă pentru țară.

  -președintelui TB i-a fost greu să descrie public și amănunțit presiunea suportată anul trecut, când numirile pt. PG s-au discutat practic cu pistoalele pe masă, cu alternativa doar… ruleta rusească. Înțelegerea acelor momente din partea celor apropiați președintelui presupunea o atitudine mai puțin exigentă. În același timp, însă, pasajul amintit mai sus… a cam derutat audiența și a ridicat câteva semne de întrebare justificate.
  Nu știu câți s-au întrebat în acele momente cruciale din 2012 și 2013:
  “Oare ce-o fi în sufletul piratului?”

  • PS. În fișa derulării procesului legislativ se mai poate observa data de 14.05.2013 – cu o zi înainte de semnarea decretului de numiri – când la Senat a început efectiv lucrătura șantajistă (înregistrată cu o lună în urmă).

 38. neata,
  @Bodolache
  Nu știu câți s-au întrebat în acele momente cruciale din 2012 și 2013:
  “Oare ce-o fi în sufletul piratului?”

  extrem de putini s-au intrebat si ….si mai putini l-au inteles si deci nu l-au acuzat, judecat…acum se vede ca acestia l-au apreciat corect pe TB, mai putin doamna MM.

 39. Publicatia mai scrie ca Ponta este de profesie avocat, specializat in domeniul penal, fiind autorul mai multor carti din aceasta sfera. El este, de asemenea, o fosta vedeta din lumea baschetului, potrivit jurnalistilor israelieni.
  (Jerusalem Post)

  care-i trocul?
  o zi buna – va doresc!
  🙂

 40. ‘Neata, all!

  Taica Bodo,

  Spune-mi, te rog, daca am inteles corect: in rezumat (profan), ar fi vorba ca MM s-a pozitionat fata de TB mai exigent decat era cazul (motivele acestei pozitionari nu-mi sunt clare: nu a inteles sau a ignorat contextul de atunci, a avut ea insasi alte prioritati/partipriuri pe subiectul numirilor?)

  Despre DNA – Kovesi, urmeaza? Pentru ca nu au fost doar numirile la PG in 2013, ci si cele de la DNA. Ori, tot la modul profan, evolutiile in materie de dosare penale si condamnari ale unui numar mare de politicieni & Co apropiati (apartinand GIO) m-ar face sa apreciez numirea lui Kovesi (contestata de multi in primavara 2013) in fruntea DNA ca foarte importanta.

  Si cred ca e interesant de deslusit si semnificatia intervalului de aproximativ un an intre acuzele (directe, sau mai voalate) de tradare la adresa lui TB si declaratiile acestuia, titrate ca „atacuri dure la Macovei”. Privind retrospectiv, la vremea alegerilor interne din PDL, Basescu parea ca mai spera ca MM va face o alta alegere decat sa se ataseze grupului Blaga…

  • Maica @mih
   Eu m-as spala pe dinti inainte de a vorbi de partipriuri la Monica Macovei. Inteleg teoria cearsafului murdar al lui VictorL luat in brate de mai multi aici, dar sa o maculam pe MMacovei doar ca sa continuam campania de murdariciuni a lui EBA nu e in regula.

   Piratul ar fi putut sa sprijine platforma MM dar nu a facut-o. El putea deasemenea sa o invite in PMP dar nu a invitat-o nimeni.

   Dupa cum am vazut ca se misca lucrurile, dupa venirea Elenei Udrea la conducerea ferma a PMP nu stiu daca MM ar fi fost pusa macar pe locul 4 pe lista pentru PE. (Cand Udrea avea pupatorii de manushitze C Preda, Baconski de rezolvat, inclusiv EBA ) Ori dupa cum se misca electoratul la PMP nici pozitia a 3 a pe care e Baconski nu e foarte sigura.

 41. Varianta unei alianţe post-europarlamentare între PNL şi PDL a depăşit stadiul unei simple ipoteze şi pare o certitudine.
  Recent îl auzeam pe Teodor Atanasiu, propus de Crin Antonescu pentru portofoliul Economiei prin februarie, vorbind chiar despre o fuziune PDL-PNL. La rândul său, prim-vicepreşedintele PDL Andreea Paul a spus că, după alegerile europarlamentare, se va putea discuta despre o „construcţie puternică de dreapta”, care va avea ca bază PNL şi PDL. Nici Teodor Stolojan nu a exclus această variantă, iar la nivel local, liberalii şi democrat-liberalii au trecut déjà la fapte în unele judeţe(…)”

  http://www.evz.ro/pdl-intre-frica-de-basescu-si-praful-de-pe-toba.html

  • Servus 🙂
   Parerea mea este ca dupa alegerile europarlamentare pdl va suferi niste fracturi ireversibile, scorul va fi foarte slab.

   • @gino salut
    Ar fi bine sa fie asa.
    Eu ma tem ca toata dreapta va avea niste fracturi iar PNL ar putea din pacate sa ia ferm locul de lider al opozitiei, de partid PPE etc. Deja vom vedea in ce parte vor fugi cei fara rezultate : Noua Republica, PNTCD (daca nu va prinde 5%) chiar Forta Civica. MRU candidat al intregii drepte e imposibil daca KKrau ramane lider pnl. Pe de alta parte Traian Basescu are putinta sa darame un candidat al dreptei daca nu il doreste el personal.
    E complicat.
    Dar mai avem o luna jumate sa vedem ce am facut 🙂

 42. sal`tare tutulor.
  Se pare ca nu vom ajunge, pe dreapta, niciodata la un asemenea „consesns”:
  „”Eu cred ca vom lua mai multe voturi, pentru ca oamenii stiu foarte bine. Eu nu ma dezic nici de Adrian Duicu, nici de Prioteasa, nici de toti ceilalti care doar pentru ca sunt din judete unde PSD sta foarte bine au probleme. Stiam cu totii acest lucru, ca asta se va intampla pana in noiembrie””
  Imi permit sa il contrazic putin pe nenea plagiatoru`: nu (vrem sa) stim toti acest lucru.
  Sper sa fie citi mai putini. Si unii sa termine cu cautarea nodurilor in papura.

  • Victor L
   Noduri in papura ?mai aproape alba neagra…sau sirba-n caruta
   Cine nu se adapteaza si nu urca-n caruta e lovit cu biciul..este multa determinare in a bate apa-n piua ,zi de zi…in deplina cunostinta de cauza.

 43. Buna dimineata,
  Imi permit sa promovez aici un tratament cu un nou medicament obtinut din combinarea noului cu vechiul intr o formula speram novatoare.

  Suntem bolnavi.Nu noi.Societatea.Este imposibil sa ne insanatosim complect in termen scurt.In conditiile astea trebue sa indepartam simptomele care ne pot omori rapid.Eu cred ca prima, trebue tratata hotia.Pentru a ameliora situatia ni se propun mai multe medicamente=Extract de PMP , tratament soft cu PDL, tratament bio cu FC.Fiecare din aceste tratamente are si efecte adverse.Da dureri de stomac, poate provoca hemoragie , dureri de cap uneori si greturi.Este adevarat , unele mai mult altele mai putin.Ce medicament folosim.Eu sunt adeptul medicamentului forte chiar daca are unele parti greu de inghitit.Un medicament atestat dupa o experienta de 10 ani si anume medicamentul PMP.Nu spun ca in celelalte medicamente nu sunt si substante utile dar pina acum nimeni nu a combinat respectivele medicamente sa vada macar daca sunt compatibile.
  Dileme avem cu toti, mai bun exista dar dar trebue timp sa l construiesti asa ca pina atunci eu zic sa ne tratam cu PMP (recomandat de doctorul internist Basescu).Sper ca tratamentul sa fie eficient.

  • @Tucu2 salut
   Ai intrat intr-o cofetarie Bucuresteana si ai comandat prajituri diferite ?
   Daca da, ai observat ca toate au cam acelasi blat comun, si au un gust asemanator fie ca una are mai multa ciocolata si alta mai multa crema.

   Necazul este ca partidele enumerate de tine contin si hahalere, care fac un front comun, si dau acelasi gust indiferent de partid.
   Ai dreptate, trebuia ca un nou partid sa se diferentieze complet de restul prin curatenie si rectitudine… dar vedem ca deocamdata din motive pragmatice nu se vrea si nu prea se poate.

   • @Last , neata,
    Am citit undeva ca in america anilor 1900 politicienii erau considerati oameni care nu erau capabili sa reuseasca intr o meserie onorabila.
    Probabil ca 90 % dintre politicienii romani au luat in serios chestia de mai sus.

    • @Tucu2 . Foarte corect ce spui.
     In plus
     In anii 90 la Brasov o personalitate locala PNL imi explica ca oamenii de afaceri de succes, nu se inghesuiau la functii in PNL,. Ei aveau joburile lor. La functii se inghesuiau : profesorasi, invatatori, avocatzei fara procese, pentru care o pozitie in partid le rezolva problemele economice si puteau face trafic de influenta si imbogatire.
     De aceea ei nu erau imuni la coruptie. In plus nu erau de loc de dreapta. Profesoreii si avocateii fara procese nu sunt nicaieri prea de dreapta

 44. Bravo,
  @ tds
  vrea o lume noua. Si comunistii tot asta voiau.
  Dar distruge-o intii pe asta. Altfel tot ce vei incerca sa construiesti vei face cu oameni „contaminati”. Aceiasi (acelasi blat). Tu esti ori utopist ori un gica contra; nu ma hotarasc, desi ar fi bine sa te hotarasti tu 😉

  Un comentariu haios la afirmatiile plagiatorului ca nu se dezice de ai sai:
  ” he, he (Luni, 7 aprilie 2014, 10:31)

  Bittick [utilizator]
  Nici copacu’ nu se dezice de frunzele lui, da’ cand vine toamna… „

  • Ar fi frumos sa poti rade tot si sa recladesti de la zero.Din nefericire este imposibil asa ca cuvintul de ordine al vremurilor noastre este reciclarea.Ce om reusi nu se stie dar speram.

   • tucule
    TB a ras totul si a construit de la zero.
    Cu tomac, elenina, Marian preda,papahagi, Dar dupa primul rand de caramizi recladirea se face cu caramizi vechi: Anton, Udrea, pinalti.

   • Cum reciclezi un PET care a fost folosit pentru a depozita benzina?
    Nu cumva costurile de reciclare sunt prea mari?Mirosul de benzina persista indiferent cu ce l-ai spala.
    Solutia este sa-l toci si sa faci alt recipient pentru a depozita alte substante dar in nici un caz sucuri sau apa.
    Ce sa reciclezi?Lupul isi schimba parul dar naravul ba.

  • nu pricepi ?
   @tds-comunistu-capitalist utopician 🙂 vrea un track viabil nu o fundatura.

   Daca avem deja pe strada un magazin care vinde cearsafuri murdare, este riscant sa deschizi unul nou care vinde aceleasi cearsafuri murdare, in acelasi mod.

 45. Am sa schimb subiectul pentru ca ma framinta o intrebare.
  Am vazut aseara noi proteste impotriva gazelor de sist.
  Vad de asemenea de citeva saptamini cum santajeaza Gazprom Ukraina cu pretul gazelor si cum se zbate Ukraina sa gaseasca resurse alternative.
  Protestatarii or face vre o legatura?
  Am pretentii de la ei deoarece l am vazut in frunte pe Nicusor Dan ,un individ ce nu poate fi acuzat de prostie.
  Nu ma intereseaza faptul in sine ci incerc sa descifrez mecanismul de gindire a unei tinere de circa 25 de ani convinsa de utilitatea actiunii .
  Nu stiu cum sa i transmit ca zonele cel mai putin poluate se afla la poli.Da i al dracului de frig.

  • vrei sa descifrezi ” mecanismul de gandire al unei tinere de 25 ani „ ? Esti mult prea ambitios Tucule ! 🙂 🙂

   • @Last,
    Asta va fi materialul, caramizile noi, asa ca incerc sa inteleg.

    • Tucu2

     Eu cred ca nu cu efectele propagandei si manipularilor ar trebui sa-ti bati capul, ci cu contracararea propagandei si manipularilarilor respective: ofera-i tinerei informatii alternative credibile (inclusiv despre sursa si scopurile propagandei si manipularilor care au avut efect asupra ei pana acum). S-ar putea sa mearga…

     • @Mih,
      Cu regretul de rigoare te informez ca nu merge.Nu poti sadi adevarul intr un sol poluat (ca tot vorbim despre asta) .Tinara respectiva este pierduta.Reactioneaza exact ca cei mai batrini ca ea care vor muri cu convingerea ca Basescu le a taiat pensiile.
      Au avut altii grije sa sadeasca mult prea multe buruieni ca sa mai putem face ceva.

      PS. Ca sa asimilezi o informatie este absolut necesar sa accepti ca ceea ce stii sau crezi tu nu reprezinta adevarul absolut.Altfel ,orice informatie care nu corespunde tiparului tau va fi rejectata.

    • Tucu,

     Trist, foarte trist sa constati ca un tanar de 25 de ani e pierdut, pt ca e un „teren” incapabil sa accepte/caute/inteleaga un adevar.
     Dar adevarul tot trebuie rostit…Continuu. Undeva, candva, tot va da roade…

     • Adevarul draga @mih este extrem de placut si tonic de rostit cand il spui tu!.

      Trebuie sa intelegi ca adevarul este foarte greu de inghitit si suportat atunci cind ti-l spune altul!
      Nu ai inteles acest adevar in viata ta de pana acum ? 🙂 🙂

     • Yep …ai dreptate …cea mai bună mostră esti tu,Last !!!.. Vezi foarte bine bîrna din ochii altora …mai greu e cu bîrna ta … 😀 😀

     • Exact @noapte.
      Adevarul despre adevar este universal si mi se aplica si mie.

      Nici eu nu conving pe @mih, @noapte @mark (nici pt 1+1=2 ) nici ei pe mine. Poti convinge doar oamenii gata convinsi, sau pe cei dispusi sa se lase convinsi. Si nu intotdeauna, Persoana poate fi mai permeabila la convins peste 2 ani de craciun desi pana atunci a fost complet impermeabila.
      Si ceeace este frumos este ca persoana va spune ca ea s-a convins singura si nu ca tu ai convins-o

     • Last ai dreptate 50% nu tu convingi o persoana ci o ajuti sa se convinga.👍👌

     • Nu poti ajuta decat pe cineva care vrea sa fie ajutat. Si nu pe un prost. Prostii le stiu intotdeauna pe toate 🙂

     • Last,

      Cred (doar cred) ca tu faci parte din categoria celor care accepta doar propriile adevaruri*. Poate o sa fii surprins, sau poate nu (n-are importanta), dar stiu cum e sa te doara „adevarul altuia”. Si stiu sa primesc/accept, chiar daca ma doare (dar nu-i obligatoriu ca asta sa doara) „adevarul altuia”.

      *) cred ca sunt cei care raporteaza tot ce e in afara lor la sine, dar nu si pe sine la ceea ce e in afara lor.

     • … crezi @mih, …. crezi 🙂 🙂

 46. Saluttare!
  @Mih
  Ai înțeles corect ideea, însă tot parțial , așa cum am precizat din capul locului cum văd eu atât “greșeala” cât și această încercare a mea copăcească, ce reprezintă doar “o parte” a explicațiilor mele… dacă reușim să privim “fără interpretări tendențioase sau preferențiale” acele numiri din 15.05.2013 și motivele unor replici, inclusiv ale Monicăi Macovei [ nu știu dacă și când voi continua cu altă parte; ceva îmi spune să-mi rezerv o “altă parte” din speranțele iluzorii legate de evoluția prezumtivă a sus-menționatului “privit fără… una-alta” despre MM , de alaltăieri invitată peste tot și nicăieri, de ieri neavenită în politica nepoliticienilor, azi “moale”, mâine proastă, poimâine “bună de aruncat” la gunoiul istoriei justiției postdecembriste].

  Referitor la procurorul-șef al DNA, autonoma direcție este inclusă în PG (de ex. când DNA îi solicită unei camere să adopte o hotărâre de aprobare a cererii de începere a urmăririi penale împotriva unui parlamentar, adresa este semnată de Procurorul General, nu de procurorul-șef al DNA). Decretul din 15.05.2013 al numirilor în funcțiile de conducere din PG se referă la 6 persoane, inclusiv Kovesi.

  Să nu uităm poziția lui Daniel Morar înainte de numirea Laurei Kovesi! S-a opus, recomandând numirea unui continuator activ din DNA. Probabil această reținere a fost de bun augur, a mobilizat-o serios pe Kovesi și mă îndoiesc c-ar trece vreo săptămână fără să-și amintească de neîncrederea exprimată public de fostul șef al DNA. Probabil Daniel Morar a ținut cont și de atitudinea împăciuitoare a fostului Procuror General în instrumentarea cauzelor abandonate înainte de aflarea adevărului despre crimele – între timp devenite imprescriptibile – ale revoluției și mineriadelor (doar nu au atras gratuit condamnarea României la CEDO).

  De-acum ne va elucida mai strașnic (re)numitul Tiberiu Nițu, cu mențiunea specială a președintelui TB inclusiv în ziua semnării decretului, 15.05.2013: [ “cine a decis politic ca Armata sa iasa in strada cu munitie de razboi si cine a decis iesirea in strada a Garzilor patriotice?“]
  *
  http://www.agenda.ro/basescu-decret-pentru-numirea-procurorilor-sefi-in-frunte-cu-nitu-si-kovesi/285006

  • Multumesc pentru raspuns si completari (cele de pana acum – eu sper sa continui)
   Comentariul, intrebarile mele au pornit din interes pentru opiniile tale pe subiect ( le consider documentate si pertinente) pt ca ma pot ajuta, asa cred, sa inteleg mai bine si mai corect lucrurile.

  • Servus, Mister B! 🙂

   Bun venit p’aci!
   Numai că, sub atâtea pălării, greu să mai știi care sunt Tereze si care Mării 😀
   …doar cei mai vechi hălăduitori pe bloguri mai bănuiesc uneori ce se ascunde sub basc! 😉

 47. In ungaria a castigat
  dreapta – FIDESZ- cu 44,61% !
  si extrema dreapta JOBBIK anti semita si anti tigani cu 21 % !

  Toata centrul stanga, + cu liberali cu tot a prins doar 25%

  La noi va fi pe dos.

 48. Ce nu pot intelege cei plini de ei si de link-uri prost citite:
  – in momentul cind un partid ori o alianta cistiga alegerile cu peste 50% (sau 70%) nu mai este loc de a-ti impune punctul de vedere cind esti in locul unui sef de stat care vrea sa respecte legea. Faci ce a facut piratul pentru a nu pierde totul: negociezi; bine, desteptii i-au spus „vinzare”.
  Va bateti, unii, cu caramida in piept despre Statul de drept, dar ati fi vrut ca Basescu sa incalce regulile ca sa va faca voua pe plac. Lumea nu este doar a voastra.
  Admit: ar fi putut sa fie intransigent dictatoru` la prima transa de propuneri, si sa le respinga. Chiar asta astepta plagiatorul ca la a doua transa de propuneri, pe care dictatoru` nu le mai putea respinge, sa propuna niste grajdani de toata grozavia.
  Ocoliti cu obstinatie acest aspect, crezind ca daca o apreciati pe M. Macovei sinteti pe acelasi palier.
  NB,
  deocamdata, chiar cu Kovesi la DNA procurorii isi fac treba la fel ca pe timpul lui Morar, cu aceiasi voiosie, cum imi place sa zic.

  • VictorL
   Admit ca @Bodolache are un CNP cu exact acelasi numar de cifre ca si tine dar el este un expert, creste valoarea blogului si trebuie respectat. Chiar daca are tupeul sa scrie pe acelasi blog cu Mr Pur li. Asa il incurajezi tu sa revina ? cu apostrof ? si caramizi de jimbolia (acelea cu leul) izbite de pieptul de arama ?
   Sa fim sobri.

   • te bagi in discutie, dar nu discutind la obiect, ci batind cîmpii.

    Recunosc: nu o sa-ti cer voie sa-mi expun parerile si voi fi destul de indraznet sa nu tin cont ca are ochii verzi ori acelasi numar de cifre in CNP. Cind spui neadevaruri nicio diploma nu te salveaza.
    Adica spunindu-mi opiniile Bodolache se va supara si va pleca? nu suporta alte opinii? ei bine, ceva nu-mi suna bine 😉

  • Desigur ca Basescu este un magar pentru ca a cazut la pace cu Ponta in cazul procurorilor.Ma simt si eu vinovat ca in ciuda criticilor venite din toate partile nu sunt capabil sa vad magaria facuta.
   Stau totusi si ma intreb-merge treaba? Privind disperarea baronilor PSD se pare ca merge.

   Poate insa nu inteleg eu bine si scopul nu era o justitie functionala cit de cit ci pastrarea in functie a lui x sau y.

 49. ce? 😀

  p.s. ca microbist trebuie sa recunosc ca justitia e cool 😀

 50. „Ocoliti cu obstinatie acest aspect, crezind ca daca o apreciati pe M. Macovei sinteti pe acelasi palier”
  Ghinion, din cauza nemaipomenitei tale capacități nedefinite – doar invocată, contrar cu ceea ce „deslușești” – de a citii printre rănduri!
  Am scris direct în rânduri motivele justificate ale lui TB când a (de)jucat optim și curajos la momentul numirilor; dimpotrivă, faptul că – cel puțin din cele scrise acum – nu am găsit de cuviință să susțin temeinicia unei eventuale prime respingeri a unor propuneri din cele aprobate în 2013, este evident în favoarea președintelui TB, nicidecum nu-l lezează ce ți se pare c-aș ocoli cu „obstinație”.
  Obstinația se află la tine, în modul recidivist de a călca în străchinile puterii tale de înțelegere. Nici nu îndrăznesc să sper că ai demnitatea să mă scutești de nenumăratele tale reacții paralele cu subiectul de până acum, inclusiv pe contributors.

  • – deci pe Contributors ai alt nume? ala cu ochi verzi?
   – in loc sa raspunzi clar, o dai cotita (habar nu ai ce studii am? sa inteleg?), si treci la „esti un tebecist” 😛

   • Da, nu-i deloc un secret pentru cine știe că l-am anunțat de mai multe ori. Pe contributors sunt TT de la Taika Terezu.
    PS: Ocolești cu „ofticație” admirabilă să plantezi linkul declarației MM despre vânzarea justiției.

    • Imi pare bine sa te reintilnesc @Taika.

     • La fel, Tucu doi și-un sfert! 🙂
      Deocamdată, pe altădată.
      Până atunci, s-auzim numai de bine, inclusiv când ne vom lovi „privirile” de perspectiva neîndurătoare a evoluției, sus-amintite, cu gândul la tentativa reunificării forțelor câștigătoare a neliniștiți în statul de drepți! 🙂 (fără maikă, fără taikă 🙂 )

     • a celor neliniștiți

   • Studiile ? conteaza ? Se vad in ce si cum spui. 🙂
    Naturalistul Georges conte de Buffon a spus: Le style est l’homme meme !

    • @Tsd-Lnm
     Nu neapărat ar conta ele în sine cât propagarea cu „obstinație” a unor idei neprobate, mincinoase, necorelate cu sensurile clarificate, interpretate greșit din context sau de nicăieri. 🙂

 51. p.s. rusia creste si noi ce discutam?

 52. „Nu sper să vă consolez prin asociere. 🙂
  Am fost și eu într-o eroare, ieri, când lozincile ortodoxe ale împricinatului și susținerea bisericească, preluate din mers, m-au influențat greșit să văd un popă oarecum normal în sutana candidatului la europarlamentare.
  Azi m-am lămurit: tipul nu-i popă, nici normal la bibilică. E liber să se creadă artist, regizor, realizator TV, inițiator de organizații și proteste politice sau necolorate. ”

  Cine a scris asta va mai retracta 😉
  ” Miine” poate se lamureste 😛
  Despre paralelisme ar fi vorba.

  • O fi stiind cineva ce inseamna ortodoxism? Cu ce se maninca? Tot aud de religia ortodoxa, de ortodoxism.Cu ce se maninca aia?

  • Da, a fost o greșeală recunoscută pe o temă tratată de mine cu superficialitate.
   Dacă voi mai greși, voi recunoaște. N-a fost prima și probabil nici ultima dată. Nu mă consider infailibil. Ți se pare ceva neomenesc?
   Doar în raționamentele tale, acest exemplu tinde să fie o demonstrație atât de edificatoare, încât se poate extinde la oricare din ideile susținute de mine în orice domeniu.

 53. For the rest of the world then, any significant shale production within this timescale seems wholly unrealistic. „You can forget about the next five to 10 years,” says Prof Stevens. „Fifteen to 20 is a possibility”.

  Those governments looking to shale as a quick fix for high energy prices and security of supply may, then, have unrealistic expectations. Shale may not be the saviour that many hope it to be.

 54. Este o problema si cu extragerea gazelor de sist (care doar in Romania pare o noutate).
  Pina la extragere mai este, dar ar trebui ca autoritatile sa explice locuitorilor ca deocamdata se face doar expplorare, nu exploatare. S-ar putea ca rezervele nici sa nu fie bune pentru expoatare, dar pentru asta trebuie sa faci explorare ca sa vezi ce exista.
  Cind si comunicarea e proasta si necunoasterea mare, greu sa existe consens.

 55. „ION CRISTOIU, out de la TVR: Victor Ponta nu vrea să mă mai vadă”

 56. asta nu i antract (‘ul obsesiv marca madam mih !) !!!

  … e doar o … nuanta .

  Mi-a rămas săpat în minte de pe când copil eram
  Că sunt Om, că am o Țară și o Limbă și un Neam
  Că-n adâncul gliei sfinte stau de veacuri moșii mei
  Că din ei răsare pâinea și prin mine trăiesc ei

  Valuri tulburi de uitare peste morții mei se-așează
  Limba nu ne mai e limbă, țara nu mai este trează
  Azi ne-nvață imbecilii intereselor perfide
  Cum să ne uităm eroii și să venerăm partide

  Cum să cântărim istoria și s-o vindem pe bucăți
  Cum să facem Mall-uri, vile, scoțând piatra din cetăți
  Pe Vlad Țepeș cum să-l facem personaj de film de groază
  Capul lui Mihai Viteazul în dolari cât valorează

  Ne învață idioții că Bălcescu a fost laș
  Si că Decebal batrânul a fost un sinucigaș
  Cum de s-a ajuns aicea ca să vină fiii ploii
  Nesimțiți cât să-și permită a ne ponegri eroii?

  Niște dascăli mediocri ce-au citit minciuni sfruntate
  Si ni le aruncă-n față ca pe legi adevărate
  Bieți defăimători de stirpe, lacomi si periculoși
  Ce-am fi noi fără istorie? Ce-ar fi ei fără strămoși?

  Fără urletul lui Horea am fi sclavi și azi pe roată
  Iară hunii din pustiuri nobilime elevată!
  Fără paloșul lui Ștefan am fi pașalâc turcesc
  Robi umili care cu grâne tot Islamul îl hrănesc!

  Dacă nu muream in luptă la Neajlov si la Rovine
  N-am mai fi avut biserici unde neamul să se-nchine!
  Nu trecurăm peste veacuri ca o nație coruptă
  Ci cu aspre sacrificii, și cu jertfă, și cu luptă!

  Si a trebuit adesea, spre a ne salva norodul
  Sângele lui Brâncoveanu să inunde eșafodul
  Trupul lui Ioan Cumplitul să se sfâșie-n bucăți
  Umărul lui Avram Iancu să se sfarme de cetăți

  Plânsul lui Vladimirescu să răsune din fântâni
  Ca un preambul la imnul ”Desteptați-vă români”
  Fierul scos din pieptul țării ne-a fost arma si necazul
  Si coroană pentru Doja, si baltag pentru Viteazul

  Munții noștri aur poartă, am putea să fim bogați
  Insă nu ne sunt salvare, ci motiv să fim prădați
  Biciuiți de monștrii vremii și răpuși de neputință
  Am trecut peste milenii cu speranță si credință

  Si-am nădăjduit că poate neamul nostru într-o zi
  Printre alte mândre neamuri ca o stea va străluci…
  Astăzi… cine ni-s eroii? Cine-i gata ca să moară
  Pentru sfânta Libertate, pentru neam si pentru țară?

  Grașii și libidinoșii, snobii si analfabeții
  Banii mulți și burta plină pentru ei sunt sensul vieții
  Niște lacomi fără școală, niște scârbe, niște javre
  Care pentru-o șpagă calcă fără milă pe cadavre

  Parlamentul Europei ne-a cerut reprezentanții
  Si-am trimis toți imbecilii, proastele și aroganții
  Să ne facă de rușine cerând mită pe la toți
  Si să fim priviți prin dânșii ca o nație de hoți

  Poticnindu-se-n discursuri insipide și banale
  Fără dicție sau noimă, cu greșeli gramaticale
  Pițipoanca plângăcioasă sau tribunul făcând spume
  Sau ciobanul fără carte să ne reprezinte-n lume?

  Unde ne e azi mândria? Unde ne e azi curajul
  De-ai lua de ciuf, de guler, si-a spăla cu ei pavajul?
  Nu mai sunt eroi in țară, oameni demni și responsabili
  Să ia frâiele în mână de la viermii incapabili?

  Creierele geniale sunt trimise la străini
  Spre-a nu-i încurca la furturi pe-acești avortoni cretini
  Cincisprezece milioane, câți am mai rămas prin țară
  Să fim pentru haimanale animale de povară

  Să muncim pe brânci o lună iar ei să ne dea salar
  Cam cât lasă ei pe seară șpagă la vreun ospătar
  Nu mai vreau să văd prin blocuri cum ne mor de frig bunicii
  Si nici mame disperate, ”ce le dau la ăia micii”

  Nu mai vreau să-mi văd părintii dependenți de tratamente
  Si cu banii pentru hrană cumpărând medicamente
  Nu mai vreau să-mi văd soția umilită la ghișee
  Sau copilul dat afară, că-i sărac, de prin licee

  Ca o boala fără leacuri, ca un cataclism mă sperie
  Cum trăiesc în lux netoții iar capabilii-n mizerie
  Eu aștept Reînvierea, când din marile morminte
  Vor ieși din nou Eroii înarmați c-un bici fierbinte

  Si vor face curățenie printre cei ce ne-au furat
  Spre a fi din nou în lume Neamul Binecuvântat!

  – de Radu Pietreanu –
  ( stiu ca nu l ati fi crezut in stare ) (si nici nu face parte din ekipa de aur a lu’ ultimu’ cancacios )

  • halal de tine, Românie,
   că-ți jelește soarta ție
   un pietreanu-mihăiescu,
   epigon de Eminescu
   pripășit cam de v’un an
   la profesoru’ Varan! 👿

   e și asta o nuanță, sila!…

 57. Au mintea gravida:
  „Mai mulţi parlamentari ai PPDD au iniţiat o propunere legislativă prin care sunt instituite titlurile naţionale pentru personalităţi din diferite domenii de activitate (cultură, ştiinţă, sport şi mass-media), care vor beneficia pe viaţă de „scutiri de impozit la salariu şi/ sau la pensie”.”
  Revenim la Laureatii premiului de Stat.

 58. `or fi si intre noi lupte seculare, dar aici e marea batalie:
  „Viorel Barbu, un savant cu mii de citari in publicatii stiintifice internationale, dar care a fluierat in biserica in 2012 votand ”plagiat” pentru teza de doctorat a lui Victor Ponta, Valentin Vlad, un academician care, desi dezavueaza influenta politica, se bucura de sprijinul PSD, si Victor Voicu, un farmacolog care a demonstrat ca stie sa faca afaceri de zeci de milioane de euro, fost consilier prezidential sub Crin Antonescu.”
  Alegeri peste alegeri (la Academie).

 59. Salutare tuturor
  Omul de afaceri Gruia Stoica, acuzat de fapte de corupţie, va rămâne în arest, a hotărât Curtea de Apel Bucureşti (CAB), conform Mediafax.
  Nici SRS/ Patriciu/ Pantis nu se simt mai bine. A inceput vineri apelul la CAB. Are termen urmator in 15 aprilie.

 60. bonsoir,
  n-am stiut ca si gruia stoica este dupa gratii,
  pai, nu degeaba plinge dragnea, ca pina in noiembrie putini vor ramine in picioare.
  bravo, DNA, acesti oameni sint fantastici!

  salve, TT, salve,
  🙂

  • ce mai zice acum City ? o fi revenit la sentimente mai bune privind dezastrele facute de Basescu si Macovei ?

   • Au ramas incremeniti in acelasi proiect ”neputinciosul Marinar”

   • baga strimbe, ca altfel nu poti dormi 😉
    „Specialistii” nu isi schimba opiniunile; ei sint pricepatori.
    (Mai e unul pe acolo care nu doarme de grija dnei Kovesi, tradatoarea.)

  • Salut Skorpy,
   Vad ca si procurorii de pe langa parchetele instantelor incep sa prinda gustul anchetelor grele. Bietul Mitica. . Dupa cazul legat de frauda la Bac din vara trecuta sper ca au invatat procedurile.

   • @ion,
    intr-o societate atit de bolnava, cu un premier de o schizofrenie politica rara, cu o guvernare mediocra spre falimentara, cind vezi ca borfasii corupti dau in sfirsit socoteala gratie unui numar extrem de mic de magistrati (aici ii includ si pe procurori, nu cred ca gresesc) iti mai creste moralul…..

    recunosc ca asta iarna sau cind au fost pusi in functie Koevesi & nitu, eu l-am creditat pe TB, spuneam celor din jurul meu: aveti putintica rabdare, hai, sa nu judecam acum, haideti sa fim optimisti ……da, TB a avut dreptate!

 61. care politician din opozitie este/ va fi capabil sa-i tina piept borfasului demagog, impostor, cabotin, schizoid, mincinos, pervers…… ponta
  Ponta: „Toti vom ramane mutilati dupa acesti zece ani”
  auzi la el..
  ponta este extrem de periculos, ar fi teribil de bine, daca in noiembrie/decembrie i se va termina cariera politica.

  • Relax Skorpy. E inceputul sfarsitului pt. Tonta.
   „CINE E URMĂTORUL?” Sub presiunea procurorilor DNA, şefii locali ai PSD vin marţi la Bucureşti să-i ceară lui Ponta SOLIDARITATE PÂNĂ LA CAPĂT
   http://www.gandul.info/politica/cine-e-urmatorul-sub-presiunea-procurorilor-dna-sefii-locali-ai-psd-vin-marti-la-bucuresti-sa-i-ceara-lui-ponta-solidaritate-pana-la-capat-12422508

   • @ion,
    esti prea optimist.
    (parerea mea)
    borfasul ponta ii va linisti pe baroni, licheaua ponta se declara alaturi de baroni, in timp ce pe de alta parte lasa (sau nu are incontro) ca justitia sa lucreze…ponta are replica pentru oricine: si pentru baroni, si pentru anti_baroni, el acum ii vineaza pe toti ca sa fie ales pentru cotroceni.
    masina de propaganda ponta este uluitoare…vezi ce au declarat amicii lui aka sebastian ghita si consilierul teodorescu (parca asa il cheama)
    (ca licheaua ponta sprijinul actul justitiei)

    • Poate ca sunt optimist dar Skorpy in sistemul de justitie avem deja o masa critica. Asta nu intelege inca Tonta, sau poate cine stie incepe sa constientizeze. Cazul Duicu e mai grav decat Cosma de la Prahova, Incerc sa-ti aduc aminte ca acum vreo doua luni Preşedintele de onoare al Asociaţiei Magistraţilor din România, judecătorul Dan Spânu de la Curtea de Apel Craiova, a fost audiat ca martor la DNA într-un dosar în care s-a început urmărirea penală „in rem”( pentru faptă), mai precis pentru scurgeri de informaţii secrete.
     În dosar au fost audiaţi şi alţi judecători de la Curtea de Apel Craiova.”
     Duicu a reusit anularea raportului ANI tocmai la aceasta curte. Aduc aminte ca Judecătoarea Adina Ponea, sora şefului Poliţiei Mehedinţi, este preşedintele Secţiei de Contencios Administrativ şi Fiscal de la Curtea de Apel Craiova.

     • neata,
      ai dreptate @ioane,

      radu mazare perchezitionat de DNA este cea mai elocventa dovada.

      acum inteleg de ce borfasul mazare spunea in urma cu vrei 3-4 zile ca nu stie daca va sprijini campania europarlamantara…stia el ce stia….

      repet, oamenii astia sint fenomenali, dar societatea civila ar trebui sa-i sprijine, sa fie mai activa!

      o zi faina va doresc tuturor
      🙂

  • Nu e politician, e o doamnă!
   …cu o eșarfă peste ochi, cu Libra în mâna stângă și spada în mâna dreaptă.
   Deocamdată, face gol în jurul lui… 😉

  • Intii era randul lui Ion Iliescu. L-am lasat, a ouat, a eclozat, si din oua a aparut Ponta si altii ca el. Daca dadeati cu detexan pe molia kagebista la timp nu ajungeam la ouale lui ilici. Acum nu mai scapam usor 🙂

 62. Indirect însă, cacealmaua lui Ponta de­voalează adevărata miză a pre­zi­den­ţia­lelor: controlul complet al justiţiei.

  Da­că şi Cotroceniul va fi adjudecat de PSD, va fi game over la acest capitol. Sper că şi dreapta înţelege asta. /

  Andreea Pora -> articol bun => http://www.revista22.ro/articol.php?id=40240

  Cine rămâne în picioare, Ponta sau baronii?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s