Sa ne facem un serviciu : sa ne apreciem partenerii !

Fara diversitate nimic nu se schimba si asta inseamna sfarsit !
Daca exista diversitate in mod firesc exista si opinii divergente, controverse si confruntari. Stim acum ca e adevarat : „Contradictia duce la progres” ! 😀

Uneori acest proces al dezvoltarii isi revendica victime pe parcurs. Victime ale extremismului manifestat intr-o forma sau alta, probabil necesar daca abia dupa manifestarea lui comunitatile reinvata lectia convieturii pasnice, amiabile, civilizate.

Deseori credem ca derapajele in bratele raului sunt inacceptabile acum, in stadiul in care pretindem ca am ajuns ca societate umana. In ce masura aceasta corespunde realitatii insa e discutabil.
Ceea ce face liderul rus acum, ce face grupul talharo-politic ce si-a subordonat guvernarea societatii romanesti si nu in ultimul rand, ce facem noi aici, sugereaza ca pretentiile noastre in ce ne priveste inca nu corespund realitatii.

Unde se sfarseste sustinerea unei opinii si unde incepe persuasiunea ?
Unde e frontiera la care aceasta se transforma in ostilitate ?
Unde se termina argumentarea si unde incep injuriile ?
Unde este limita peste care indarjirea risca sa se transforme in ura distructiva ?

Discutabil daca aceste limite pot fi identificate, dar daca da, cu siguranta nu de catre cei implicati.
Daca pentru unii dintre noi acestea pot fi fatale (ca si parteneri de dialog), macar pentru terti neimplicati (inca) pot fi utile.

Nu stiu daca o alta configuratie politica ar aduce „pace sub maslin”, daca victoria in alegeri sau dimpotriva, esecul, ar juca rol de catalizator al furiilor actuale si sedimentare a amaraciunii, lasand intelectul mai limpede.
Nu depinde de mine.
Si nici de nimeni altcineva decat de cei implicati.
Experienta mea imi sugereaza ca nu. Dimpotriva. Succesul si/sau esecul deopotriva, vor constitui (aparent paradoxal) noi justificari ale loviturilor reciproce, munitie proaspata pentru sustinerea ideii ca meritul este absolut al subiectului iar intreaga vina pentru esec ii revine inevitabil adversarului.

In cea de-a treia zi a suferintelor, pe cand piersicii abia dau floare, (re)aduc in atentia copacenilor una din metaforele cele mai dragi : „Povestea cutiei cu piersici!”.

Un profesor a dat fiecarui student ca tema pentru lectia de saptamana viitoare sa ia o cutie de carton si pentru fiecare persoana care ii supara, pe care nu pot sa o sufere si sa o ierte sa puna in cutie cate o piersica, pe care sa fie lipita o eticheta cu numele persoanei respective.

Timp de o saptamana, studentii au avut obligatia sa poarte permanent cutia cu ei: in casa, in masina, la lectii, chiar si noaptea sa si-o puna la capul patului. Studentii au fost amuzati de lectie la inceput, si fiecare a scris cu ardoare o multime de nume, ramase in memorie inca din copilarie.

Apoi, incetul cu incetul, pe masura ce zilele treceau studentii adaugau nume ale oamenilor pe care ii intalneau si care considerau ei ca au un comportament de neiertat. Fiecare a inceput sa observe ca devenea cutia din ce in ce mai grea. Piersicile asezate in ea la inceputul saptamanii incepusera sa se descompuna intr-o masa lipicioasa, cu miros dezgustator, si stricaciunea se intindea foarte repede si la celelalte.

O problema dificila mai era si faptul ca fiecare era dator sa o poarte permanent, sa aiba grija de ea, sa nu o uite prin magazine, in autobuz, la vreun restaurant, la intalnire, la masa, la baie, mai ales ca numele si adresa fiecarui student, ca si tema experimentului, erau scrise chiar pe punga. In plus, cartonul cutiei se stricase si ea ajunsese intr-o stare jalnica: cu mare greutate mai putea sa faca fata sarcinii sale.

Fiecare a inteles foarte repede si clar lectia pe care a incercat sa le-o explice profesorul cand s-au revazut dupa o saptamana, si anume ca acea cutie pe care o carasera cu ei o saptamana intreaga nu a fost decat expresia greutatii spirituale pe care o purtam cu noi, atunci cand strangem in noi ura, invidie, raceala fata de alte persoane.

De multe ori credem ca a ierta pe cineva este un favor pe care i-l facem acelei persoane. In realitate insa, acesta este cel mai mare favor pe care ni-l putem face chiar noua insine.

In cutia ta cate piersici sunt…?

…si ce ai de gand sa faci cu ele ??

Urez tuturor o zi cat mai placuta cu putinta !

Viq

120 responses to “Sa ne facem un serviciu : sa ne apreciem partenerii !

 1. Salut,
  Eram arhitect stagiar intr-un atelier de arhitectura pe un etaj intreg. o deschidere de 7m pe latime si 9 travei de 6 m pe lungime.

  La un moment dat, i s-a facut sefului o cusca de lemn pusa la jumatatea spatiului pe traveia 5 a astfel incat colectivul a fost impartit fizic in doua, locurile de lucru ramanand aceleasi. Cam la fel ca si zidul Berlinului care aparut intr-o dimineata a separat locuitorii aceiluiasi oras.

  Ce m-a surprins este ca fiecare din cele 2 colectivitati provenita din una, a inceput sa se individualizeze, iar camaraderia dinainte a disparut, aparand chiar si mici disensiuni intre cei de acolo si cei de aici separati din intimplare.

  A fost o surpriza pentru mine experienta asta. Nu am cercetat apoi, in viata daca s-au facut experimente similare cu iepuri sau soareci, dar ce s-a intamplat cu colegii mei oameni, cu pregatire medie-inalta m-a intristat.

  • Da, asa se intampla in mod natural.
   Sunt pareri ce incadreaza asta in instinctul de a perpetua ceva dincolo de noi ca persoana individuala. O „nemurire” in forma comisa.
   Prin ceva….
   … copil, pietroi de mai multa sau mai putina arta…. idee filosofica…. inclusiv apartenenta la un grup distinct, fie religios, national, sau al jucatorilor de sah cu pietre de remi.

   PS.
   Ciudat !
   As putea jura ca cele ce le-ai scris mai sus le-am mai cetit si cu alta ocazie.
   Dar pentru moment nu-mi amintesc unde ! 🙄

 2. Hristos a Inviat!

  Viq ,

  Mie mi-a placut talcul povestii cu piersici…Sper sa fie bine primit de cat mai multi dintre noi…Copacul are nevoie si merita asta. Iar respectul de sine va avea de castigat…

  • Si mie-mi place.
   Asa cum am specificat, nu e prima data cand o afisez.
   Si am banuiala ca nici ultima ! 😀 😀 😀

   Dar e verificat ca repetitia este necesara, mai cu seama cand vorbim de adoptarea unor noi atitudini.

 3. Ceva ce ar putea sa surprinda prin noutate 🙂

  Cred ca pe noi la copac ne separa intre altele si un reflex conditionat care impiedica intelegerea.

  Mi-a picat fisa asta ieri cand @night a spus ca el si ai lui sunt experimentati in lupta in line din ziare. si cand am vazut perplexitatea lui skorpion ca se ajunge aici.

  Atunci am inteles ca diferenta intre @tds @skorpion versus @mark si @night. (ca sa ma limitez doar la 2×2 🙂 ) consta si in activitatea anterioara de blog de ani de zile deci cultura blogistica si reflexul conditionat format.

  @tds si @Skorpion au activat de vreo 7 ani numai si numai pe blogurile de dreapta : patrasconiu, thor, gradina norei, politeia, copac
  Acestea au fost absolut toate, niste cluburi semiinchise cu 5-20 de membri asidui vizitati de o multime tacuta. Vizitatorii vad ca inauntru este un club bine definit nu au intrat cu commenturi. Un fel de cafenea de cartier unde toti se cunosc, iar strainii arunca un ochi si pleaca mai departe.

  Caracteristica principala era ca eram oameni de dreapta, basisti iar diferentele erau mici si la nivel doctrinar sau naiba stie ce dar discutate cu mare pasiune.
  Am stat si inca stam acolo semiizolati ca sa ne protejem si psihic de valul de stangisti si prosti din viata reala iar stangacii veniti nu au avut viata lunga.

  Echipa nr 2 @mark si @night vin de pe site-uri de ziare, in orice caz site-uri deschise la tot spectrul in care dreptacii se bat la baioneta cu stangacii iar platitii cu amatorii.
  Acolo nu este loc de diferente de nuanta.
  Nici nu trebuie sa citesti tot comentul ca sa vezi in ce cutie il bagi pe interlocutor.
  Acolo ori esti cu Mao ori cu Tzao iar in lupta asta nu se iau prizonieri.
  Nu se discuta in detalii: Udrea e buna la aia dar e nepotrivita la ailalta ci ori e minunata ori e complet rea. Love it or leave it.
  Pentru asta nu trebuie decat masirovci si loviturile stilistice. Tusele sunt groase, si incearca sa omoare dintr-o singura lovitura.

  Reflexele conditionate ale celor doua grupuri nu au fost de natura sa incurajeze apropierea si discutia argumentata.

  • Last,nu cred ca este corecta separarea pe care o faci.Nu stiu de ce crezi ca faci echipa cu skorpi,numai pentru vechimea in bloggerit alaturi?Si eu am fost prezenta si ma intelegeam excelent cu scorpi.Faceam de multe ori schimb de retete gastronomice.El a ramas fidel proiectului politic al piratului.
   Echipa a doua e mai noua,dar perfect integrata spiritului copacului.

   • Dora,

    Poate ca are nevoie sa faca precizarile astea.
    Scorpy si Fini sunt mentionati cun precadere si atata vreme cat din partea lor nu exista nici o reactie de nuantare, putem presupune ca sunt total de acord cu aceasta.

    Tu poti sa ma incluzi pe mine in echipa ta, daca vrei 😀 😀 😀 😀

 4. Cred ca pentru o buna si civilizata colaborare ar trebui sa facem un minim efort sa intelegem ce doreste unul sau celalalt.Sa intelegem motivul pentru care scrie aici si nu in alta parte.
  Suntem deosebiti avind totusi un punct comun.Plecam -zic eu- de la ideea ca prestatia Basescu a fost buna si ne am dori ca ea sa continue.Sper sa nu ma insel .
  Basescu are si el limitele lui , lucreaza cu materialul pe care il ofera societatea romaneasca si este departe de a putea face lucrurile perfect.Oferta lui este acest PMP .Ma refer la PMP pentru ca am constatat ca este singurul partid bagat in seama pe acest blog.Si eu sint de acord ca sperantele noastre se leaga de el.
  PMP ul este departe de a fi perfectiunea intruchipata.Are in general racilele oricarui alt partid .
  Din nefericire asta avem.Constatam ca are in el nume dubioase ( si vorbesc numai de cele cit de cit cunoscute dar or mai fi si altele), actiuni care nu sunt la standardul de eficienta pe care l am dori .
  PMP ul este usor de demolat.Incearca si cei afiliati PSD ului o fac si multi oameni care se considera de dreapta din presa sau ONG uri.
  Are vre un rost sa o facem si noi?Asta ne dorim?Oricit de criticabili ar fi Udrea , Tomac , si altii pina la urma asta avem.
  Ce dorim-contribuim si noi la demolarea PMP sau incercam sa l sprijinim?Critica este buna , necesara intotdeauna dar poate fi nociva atunci cind alegi prost momentul.
  Nu foloseste nimanui demolarea lui Udrea acum.PMP ul nu o va schimba , din ratiuni stiute de ei, iar noi nu vom face altceva decit sa dam apa la moara celor ce doresc demolarea PMP in prag de alegeri.
  In conditiile astea cred ca ar fi necesar si cinstit sa facem un mic bilant si sa stabilim -”x” vrea PMP,”” y „”vrea FC ,””z”” e prea scirbit de toti ca sa vrea ceva.Sunt convins ca suntem capabili sa respectam si preferinta lui x si a lui y si a lui z cu singura conditie sa nu le amestecam.
  A pretinde acum in prag de campanie electorala ca doresc PMP ul da l critic pentru ca vreau sa l fac mai bun este o atitudine care va da nastere la multe scandaluri.
  Eu scriu si citesc acest blog pentru ca simt nevoia unui suport , nu pentru ca doresc sa l combat pe x sau pe y.Cind o sa am chef de dispute de idei pe probleme nerezolvabile ma mut pe ate bloguri .

  • Asa, e Tucule.

   Chestia e ca cele de mai sus sunt si cunoscute si acceptate.
   Sunt oameni destupati aici.
   Si nu numai aici.

   Nu sunt aplicate.
   Asta e alta poveste.
   In fapt nu este decat o usoara particularilate a provocarii cu care ne confruntam in a respecta ce e scris pe front-ospiciu ! 😉 😀 😀 😀

   Teoretic toata lumea se declara de acord cu normele.
   Practic cerem sa le respecte intotdeauna altcineva 😉

   Exersam….. exersam… exersam….

  • tucule,corect tot ce-ai scris.

   Eu insist asupra unei idei care mi se pare esentiala:”Ce dorim-contribuim si noi la demolarea PMP sau incercam sa l sprijinim?Critica este buna , necesara intotdeauna dar poate fi nociva atunci cind alegi prost momentul
   Or,suntem aproape in campanie electorala,nu se face sa-ti ataci politicienii aflati in zona ta de sustinere. Pe mine nu m-ati vazut sa atac nici PMP,nici PDL,nici PFC,nici NR sau PNT-CD.Cu liberalii mai am de furca,raman totusi in expectativa cu ei. Am pe cine sa critic:hidra rosie reprezentata de pesedisti,uneperisti si toate nuantele de socialisto-cimunisto-securisti.

 5. Buna dimineata.
  Si adevarat c-a-nviat !

 6. Servus 🙂
  Presupunand ca la Copac este un fel de club, sau cafenea, sau grup de persoane cu anumite afinitati mai corect spus, care este impulsul interior care poate impinge o persoana sa sparga grupul? Nimeni nu este obligat sa stea aici daca nu se simte bine.
  Pentru cei veniti mai nou:
  De ce ati venit aici?
  Probabil pentru ca v-a placut atmosfera pe care ati gasit-o.
  De ce cautati sa o schimbati? Va place cum arata blogul acum?
  Credeti ca il veti schimba voi pe tds, pe skorpion, pe Loda, pe purligar sau pe mine?
  Nu ne-am aruncat cuvinte de felul asta niciodata nici macar cu cei declarati pe fata de partea cealalta a baricadei.
  Eu vad destul de clar ce se va intampla daca lucrurile sunt lasate sa continue asa: va ramane un grup de maxim cinci persoane care improasca lozinci, niste activisti care isi zic de dreapta cu vreo doi trepadusi si amazoance pe langa ei.
  Copacul arata rau, sau prost, imi pare rau ca trebuie sa spun asta.

  • Salve, Gino.

   Asa e.
   Cu mentiunea ca, asa cum se intampla de obicei, vina nu e intr-o singura parte.
   Disputele sunt bune. Arata ca blogul e viu.
   Dar simtul masurii uita sa se faca remarcat.

   Asa-i cu copacii : se mai acordeaza si ei in gen, numar si frunza cu anotimpul ce vine peste dansii..

 7. Viq, servus! 🙂

  Din povestea ta fiecare înțelege ce-i convine, adică ceea ce îi dă confortul convingerilor sale 🙂
  Copacul, în opinia mea, este pâna la momentul ăsta un loc de întâlnire dominat de ideile de dreapta, intre care se strecoară ceva stângă mai moderată și, pentru culoare, «strâmbe» de tot soiul: de la ego-uri care se cer gălăgios recunoscute ca lideri de opinie personală până la militantisme exacerbate pentru cauze care nu prea au nevoie de apărare 🙂
  Ce mai, un eșantion de omenire! 🙂
  …un copac dintr-o mare pădure unde viețuiesc alături de la tufe până la arbori cu coroana mult deasupra 😀
  Până când «scânteile» iscate din înfruntări nu dau foc frunzișului e bine! 😉
  …încă e bine!

  • Salutare batrane !

   .. un eșantion de omenire!,,

   Pai de ce crezi ca i-am spus „Copacul din padure” ? 😀 😀
   Si daca e asa, cum sa fie ocolit de toate cele ?
   Nu e.
   Si asa invatam cate ceva toti de la toti.
   Si razboinicii invata ca nu-s inamici in fiece sifonier, si teoreticienii perfectiunii ca Paradisu-i inchis pentru renovare, si spectatorii din tribune ca scorul final nu va depinde denumarul lor de pe tricou pana nu intra pe teren…. samd.

   .. incas e bine !

   Viata-i frumoasa.
   Si scurta.
   Scandalos de scurta in raport cu lungimea gustului amar spre exemplu 😀 😀 😀

 8. Viq,
  grea postare; este ca un indemn la recunoasterea pacatelor ( caci nu e om sa nu greseasca-n viata lui). Iar asta-i grea cazna: sa recunosti greselile tale. Mai bine o dusmanie in plus, decit o plecare de cap.
  Glumesc serios.
  Acum, la Copac.
  Primul exemplu dat de @ tds pare de inteles dupa alte „experiente”: ochii care nu se vad, se uita”.
  Dar al doilea scirtiie putin si da de inteles: noi (adica @ tds si @ skorpion) venim din cercuri mai elevate (bloguri inchise, doar pe afinitati), nu de pe platforme unde are loc orice plevusca.
  Ei bine, eu am observat ceva: pe HotNews am 80 spre 90% plusuri (chiar si la Tapalaga, spre exemplu – dar care intr-un timp imi stergea postarile -, si daca imi argumentez corect spusele); pe unele bloguri inchise am soarta de paria.
  Pe Politeia sint interzis, pe Certocratia lui Tudoran sint la fel de nedorit pentru ca nu le cint in struna gazdelor la orice postare geniala si nu intru in corul aplau_dacilor. Pe alte bloguri discut foarte bine cu gazda (Radu Pavel Gheo, Radu Cosasu, pe gsp).
  Tolontan, dupa ce luni de zile mi-a sters postarile, acum le accepta si pe cele care nu ii cinta in struna.
  Cu scriitorul Cristian Teodorescu sint „la cutite” pe Vaxpublica, sau cu Rogozanu ori Gotiu. Dar dintre cei 3, doar Rogozanu nu imi sterge postarile, ceilalti doi au mama prostului in mina, mai ales dizidentul impotriva dictaturii basesciene, Teodorescu.
  Sint un om dificil? posibil, dar cind unii te accepta si altii nu, intervine ceva omenesc, prea omenesc si greu de explicat. Nu sint Nietzsche 😛
  NB,
  recunosc: sint un om care nu suporta stinga romaneasca nascuta din PCR.
  Na, ca m-am spovedit 😉

  • Victor,

   Nu o sa-i iau apararea lui Last. Si din perspectiva mea are un ego exagerat si asta ii reteaza din start mai mult de jumatate din mesaj.
   Mie mi-e clar ca nu stie sa relationeze. I-am spus-o si i-o voi mai spune pana cand o sa se schimbe ceva.

   Dar cu atat mai mult trebuie sa fim atenti la reactiile instinctive pe care comportamentul lui ni le provoaca. Altminteri cadem in plasa bulgarelui de zapada.

   Cred ca in opinia lui, observatia referitoare la posibila cauza a radicalismului celor care s-au luptat direct cu pizmasul, este doar o incercare nevinovata de a explica fenomenul. Nici prin cap nu-i trece ca interpretarea poate si cea ce o evidentiezi tu mai sus. Oamenii se pot simti loviti iar el chiar nu intelege de ce.
   Nu stiu, poate un deficit de empatie, poate altceva.

   Bine, dar daca el nu e dispus sa faca efortul de a-i intelege pe ceilalti de ce ceilalti ar face efortul sa-l inteleaga pe el ?

   Cine nu e dispus sa faca efortul asta, este superior celorlalti ?
   Dar cine il face, e inferior ?

   dar mai ales este corecta evaluarea pe axa inferioritate-superioritate a cuiva cu care relationezi ?

   • @viq stii foarte bine ca mesajul meu ajunge integral si nedistorsionat la cei carora le este adresat. 🙂

    Pentru jumatatea cealalta efortul este chiar inutil. (dar daca tu crezi ca mesajul meu este valoros si pentru cealalta jumatate si poti sa il explici tu bine, esti invitatul meu 🙂 )

    Numai mesajul lui Hristos este pentru toti si ajunge la toti
    in timp ce mesajul PMP este pentru toti dar nu ajunge la mai nimeni afara de 70% din basisti.

    • Stiu Last.

     Stiu ca mesajul tau ajunge la unii.
     Si prin autoselectie, cei care-l accepta asa cum e se presupune ca sunt destinatarii… 😀 😀
     Deci ai dreptate.

     Dar ce procent are „jumatatea” asta e discutabil.
     Daca efortul este util sau inutil pentru „jumatatea” cealalta, iar e discutabil.

     Este si ceva indiscutabil : chiar e necesar un efort 😉

     Deunazi mentionai ca 10% din forta mesajului e data de informatia continuta si 90% de cine o transmite.
     (cred ca nu gresesc, daca da, corecteaza-ma).
     E o eroare.
     Nu cine transmite e elementul ce da forta mesajului, ci CUM o face.
     Putin ii pasa receptorului de cine e Last, Viq sau Bill.
     Modul in care comunica insa deschide mai mult sau mai putin pofta de a ceti ce scriu fiecare dintre ei iar daca cetesc, informatia ajunge la el.

     Stiu, de pe un anumit palier atins in viata traditionala e o provocare destul de dificila s-o incepi iar de la zero. Ca si cum incendiul social ti-a distrus absolut tot ce ai realizat din momentul in care te-ai nascut si pana acum.
     Nu mai ai nimic altceva decat pe tine, mult-putin, asa cum esti.

     Dar merita.
     trust me ! 😉

     • @viq , hai ca chiar stii :
      conteaza cine iti spune:
      1
      daca eu iti spun ca tu ai cancer ma crezi 10% Daca iti spune o somitate de la oncologie il crezi 90%
      (100% nu crezi pe nimeni cand e vorba de vesti proaste)
      2
      Cand pu r l y a scris un articol la Copac, primele 5 persoane crezand ca e scris de tine te-au felicitat. Apoi afland ca articolul nu e scris de @viq ci de domnul Pu r l y au inceput criticile din ce in ce mai vehemente. si a trecut pe minus
      B
      Te tot cantonezi in Bill si Gill … 🙂
      Cand am scris articole aici, le-am scris si pentru analistii partidelor de dreapta, cei care au ceva studii, ceva MBA uri, Deci nu m-am chinuit sa demonstrez si teorema lui Pitagora caci stiau ei ca e adevarata. Nu mi-am facut probleme ca x sau y de aici niscaiva au probleme de intelegere. Oricum mesajul nu le era lor adresat (Culmea este ca tocmai ei faceau balciul cel mare atunci)

      (M-am oprit din scris articole cand a aparut Anton, care m-a convins ca analistii lor de partid nu sunt luati in seama in sfaturile date, deci eu scriu degeaba iar ei cetesc degeaba.

     • Cine e Viq si cine e Purly ?
      Nimic mai mult decat ce spun fiecare dar mai ales CUM spun ce spun.

      da, acum ce scriu eu este poate altfel primit decat ce scrie Purly.
      dar cum am ajuns aici ?

      Dar e Ok.
      Nu a venit inca momentul.

      Crezi ca daca ceea ce scrii este insotit de o titulatura academica, post de manager la un consortiu multinational si diploma de laureat la campionatul de cricket cu batu’, este suficient sa fie preluat pur si simplu.
      Pentru unii da.
      Pentru altii mai putin.

  • victor L,
   dpmv este irelevant de unde vii,are insa semnificatie impartirea in echipe potrivit lui tds ,absolut arbitrara
   Ceea ce conteaza la copacul nostru ramane solidarizarea cu toti comentatorii care nu suporta stanga romaneasca .Perceptia nefavorabila are cauze multiple ,prima fiind geneza dintr-un sistem ticalosit de data recenta.

 9. bunä,
  räman la pärerea ,
  TONTA, este piazä rea, atrage toate nenorocirile.

  • Draga THEO,
   Buna ziua!
   Nu aceasta greseala genetica este vinovata ci noi .
   Tu locuiesti departe de tara eu vin acasa de cateva ori pe an in concediu si sincer sa fiu nu prea am timp de a discuta cu cunoscutii mei si cu cercurile lor de prieteni cand am ocazia mai merg si la carciuma de cartier unde se bea zeama aia ieftina si iau pulsul celor de jos.
   Concluzie:totul se rezuma la ce imi iese din asta spune X.
   Cel ce are un job gandeste altfel cel ce nu are gandeste altfel si nevoia zilei de azi il obliga sa gandeasca diferit.
   Mi s-a reprosat cu ,,da ba, tu ai sa traiesti ca mine multe vieti!” dar nici el nu face nimic pentru a corecta asta si nici noi nu vrem sa ascultam cuvintele lor care de multe ori sunt spuse cu rautate si ura si nu cautam sa le explicam ca nimic nu cade din cer si ca-sa primesti ceva nemeritat pagubesti pe cineva.
   Cred ca nu mai ai copii mici dar ai experienta neplacuta cand ii taiai bugetul de buzunar pe care-l considera ca un drept ce i se cuvenea.Cum reactina copilu?Ori cauta un raspuns si intelegea situatia asta daca ai comunicat cu el si l-ai implicat in chestiile economice ale familiei.
   Acesta este un subiect amplu si care necesita mult timp si spatiu de dezbatere.
   Tonta-pompa un oportunist care a folosit si continua sa foloseasca lipsa de reactie colectiva intelectualilor.
   Te intreb pe tine si pe altii de cate ori in viata nu ati speculat oportunitatile momentului?
   In viata este ca si in afaceri ,o stim cu toti inclusiv aia reactioneaza din subconstient.
   In rest sa ai o zi buna!

 10. viq ,
  dialectic asa este.Lupta contrariilor este izvorul dezvoltarii,al progresului.
  Constiinta mea pastreaza permanent in memorie esenta gandirii socratice(idolul educatiei mele in domeniul filosofic),care a initiat metoda cautarii adevarului pe baza de dialog,de confruntari de idei.Intrebarile bine tintite si raspunsurile(logice sau nu)constituie mecanismul descifrarii realului de imaginar,adevarului de falsitate.Metoda a ramas valabila pana azi si s-a dovedit singura cale in procesul comunicarii si solutionarii problemelor existentiale la nivel teoretic si practic.

  Cine are inteligenta sa provoace o confruntare cu intrebari logice argumentatii fara fisuri poate obtine un dublu rezultat:pentru sine prin confirmarea justetii judecatii sale si pentru interlocutor invitat sa renunte la ideile lipsite de suport logic-argumentativ.

  Nu am raspuns direct la intrebarile tale:”Unde se sfarseste sustinerea unei opinii si unde incepe persuasiunea ?
  Unde e frontiera la care aceasta se transforma in ostilitate ?
  Unde se termina argumentarea si unde incep injuriile ?
  Unde este limita peste care indarjirea risca sa se transforme in ura distructiva ?”
  Nici eu nu am un raspuns.Probabil interventia unui tert sau a mai multora sa solutioneze controversa. Totusi depasirea limitei,denigrarea,manifestarea urii tine deja de patologic,mai ales daca se repeta.

  Exceptional experimentul cu acea cutie de piersici.Concluzia ,de tinut minte ura,rautatea,invidia ne ingreuneaza spiritul.

  • Sarut mana,
   Apropo de rautate: In primul an de facultate, la Politehnica, cursul de Matematici Speciale a fost tinut de C. Ionescu Bujor. Era pensionar, un batranel pe care daca i-l vedeai pe strada, parea insignificant. Poate nu-i remarcai decat un trenci culoarea oului de rata, destul de ponosit, o pereche de pantofi uzati dar curati si sosetele, cea dreapta cu o gaurica deasupra staifului pantofului. Ei bine, acest om care ne-a tinut cursul in anul intai si care nu primea nici un fel de remuneratie pentru efortul lui (ulterior am aflat ca preda numai din pasiune si din dorinta de a mentine o legatura cu studentii-spirit tanar), nu a predat materia de specialitate la cursul de debut ci ne-a predat o lectie de viata.
   Si referitor la rautate,a spus o fraza memorabilia pe care am incercat sa n-o uit. Din pacate de, multe ori in viata am uitat-o.
   Cuvintele lui au fost: Numai prostii sunt rai!
   In situatia in care a ajuns acest blog cred ca Viq ar trebui sa posteze aceste cuvinte, cel putin pentru o perioada limitata, drept motto, asa cum vorbele Arizonianului au fost pana de curant un motto intelept.
   La buna citire!

   • Scuze, …insignificant…

   • Sa cresti mare ! 😀 😀 😀

    Sugestia a fost materializata.
    Copacul multumeste pentru orice efort de a face locul asta putin mai bun decat este.
    Thank’s !!!!

   • salve,inganduratul! 😆

    sa vedem:prostie=Starea celui lipsit de inteligență sau de învățătură, starea omului prost; (concr.) faptă, comportare, vorbă care denotă o astfel de stare. 2. Vorbă, faptă sau lucru lipsite de seriozitate, de importanță; fleac; absurditate, inepție. – Prost + suf. -ie.
    Sursa: DEX ’98 (1998) | :dobitocie, imbecilitate, nătângie, neghiobie, nerozie, prosteală, tâmpenie,

    rautate=Caracteristică a omului rău, înclinare spre a face rău altora. ◊ Loc. adv. Cu răutate = în mod răutăcios; cu ironie usturătoare, malițios. 2. (Pop.; mai ales la pl.) Slăbiciune, păcat, defect. 3. (Concr.) Faptă rea. 4. Om rău. [Pr.: -ră-u-] – Rău + suf. -ătate..
    Sursa: Dicționarul explicativ al limbii române, ediția a II-a |
    Intre cele doua caracteristici umane Flaubert pune semnul egalitatii

 11. Cind am venit aici,adus de Night-dezamagit de schimbarea la fata a Nasului
  mi-am zis ca sunt un norocos.
  Mai mult am fost incurajat sa scriu despre formatiunile si partidele de dreapta la FORUMUL Dreptei si cred ca nu am dezamagit..
  Nu am observat ,in toata aceasta perioada nici o corida cu scintei,nici un partener ostil sau mai incisiv,mai dominant decit altii.

  Liantul acestui blog este fenomenul numit basism..
  De aici incolo incep deosebirile intre opinii,argumentari si exprimari ca atare.
  Cred ca cea mai corect definitie a acestui curent a dat-o Daniel Funeriu.Definitie adusa aici de catre Night.

  Este adevarat ca eu si Night venim de pe platforme media deschise si notorii cum ar fi Evenimentul zilei,Romania libera,Curentul,Gardianul,Academia Catavencu..Night avind o lunga si apreciata prestatie la Ziare.com.

  Avem ca atare cunostinta despre manipulare,intoxicare si alte modalitati de expunere fie de catre postaci platiti(sunt cei care nu inscriu in zile de sarbatori)fie de adversari redutabili din partea opusa noua..
  Stim sa citim printre rinduri si am invatat cum sa poti controla situatia cind esti atacat prin varii metode:asa cum proceda chinezul :abil semnala greseli gramaticale,non sensurile sau chiar te inghesuia sa te prezinte ca fiind un tont si demn de dispret ca inteligenta..

  Altii te insultau,te-njurau ca la usa cortului..si se uneau la un moment dat sa te elimine din ring..sa te faca sa pleci..sa elibereze locul doar pentru misculatiile puse la cale. de catre ei.
  Cel mai redutabil succes l-am obtinut demontind cu contraargumente si probe certe ARMAGHEDOANELE,prin care se contrafacea personalitatea,Presedintelui Traian Basescu.
  Cariera..statutul de securist si prim comunist….flota…Anvers..viloiul din Mihaileanu.,betivul,afaceristul,amanta Elena Udrea.si multe altele fabricate de Sorin Rosca Stanescu si Ciuvica in laboratorul lui Felix…

  Imi asum eroarea prin care am crezut ca cei ce se declara BASISTI au convingerile si opiniile mele in raport cu acest crez.
  Pentru ca eu nu am sa pot spune niciodata :L-am votat pe Basescu,dar m-a dezamagit.
  Sau :Sunt basist ,dar nu imi place ce ii place lui sau ce face el.

  Din aceasta stare ,neclintita, din anul in care Traian Basescu a renuntat la imunitatea parlamentara pentru a se pune la dispozitia organelor de ancheta ,si pina azi nu a reusit sa ma scoata nimeni,niciunde,pe nici o platforma..
  Aceasta apreciere si fidelitate deplina mi s-a azvirlit deseori in fata cu titulatura de lingau.
  Dar niciodata,nimeni nu a indraznit sa ma trimita la tabara adversa ,ca fiind uselist ,asa cum m-a facut cineva aici.
  Spre proba dau un link.Cine doreste sa stie mai multe despre „Iubirea”(un altul de aici)mea fata de Presedinte sa intre aici,gasind si referiri despre COPAC!
  http://www.nasul.tv/forum/viewtopic.php?f=19&t=619&start=1000

  Raman la parerea mea:Exista o dominatie care exclude alte pareri!
  Care nu respecta o conduita normala si egala intre toti comentatorii!
  Si care este vizibila din ce in ce mai incisiva impotriva PMP,respectiv creatiei Presedintelui Traian Basescu!
  Atacul fie la persoana,fie la lideri,fie la personalitati,fie la comentatori nu poate aduce decit aparare!Care deobicei,cu regula de aur se produce prin atac!
  Poate m-am inselat si nu am ce cauta aici,fiind un club ,cu circuit inchis,bazat pe reguli ce nu le cunosc,dar le intuiesc(un guru care preda lectii si o grupare incintata de ce aude scandeaza si aplauda,iar daca cineva nou venit nu se aliniaza ,corul vocifereaza indignat).
  Poate ma insel…desi nu stiu de ce a plecat Filadel,o buna perioada Theo,o scurta perioada si eu…
  Si alti colaboratori riposteaza mereu ,la reinterpretari tendentioase ,exagerate ,cu atac la persoana, in loc de contraargumente,expuse civilizat.

  PS>Incepe sa imi placa Elena Udrea.Inainte de a veni aici o tineam departe,la justa ei valoare.Am facut multa documentare pentru a afla cine este,ce poate face,relatia cu Traian Basescu,,ca sa demantelez falsa personalitate creata necuvenit in jurul acestei persoane..

  • @mark,
   Intru totul de acord cu tine.Si eu imi asum o anumita fixitate in idei.Cred ca intr o lume a falselor repere este necesar sa ai un pilon de stabilitate.Vejnica circoteala mascata sub dorinta de mai bine nu face altceva decit sa omoare binele ala mic si firav care exista.
   S a gasit un termen pentru cei ca noi -talibani.Asa o fi .Eu am insa convingerea ca exista momente cind ai nevoie si de talibani pentru a tine corabia pe un drum oarecare.Altfel va merge in zig zag.
   Eu nu elimin confruntarea de idei.Sun convins ca sunt multi care pot avea idei mai bune decit ale mele.Nu accept insa ideile fabricate de dusmani si pe care mi le servesc prietenii.
   Un exemplu evident este Elena Udrea.
   In fapt imaginea EU pe care o mestecam aici este creata de A3.
   Nici unul dintre noi nu stie exact ce poate si ce face EU.Cum nu stie nici ce face Sulfina Barbu sau Roberta Anastase.Ultimele doua insa nu au fost imbracate intr o imagine proasta de A3 deoarece nu erau lipite de imaginea lui TB.

   • Tucu 2.
    prima perceptie la o conditionare gen Elena Udrea de succesul sau insuccesul unui partid,spusa,intarita rastalmacita si obsesiva nu poate fi
    decit asocierea cu cei care au produs o imagine falsa a respectivului subiect..adica antenistii.Abia de aici incolo incep suspiciunile si apar animozitatile…
    A crede in prefabricatul lui Felix??Inseamna ca nu esti aderentul Presedintelui…iar daca spui ca tu NU CREZI despre acest portret falsificat si insisti pe blam ..este chiar o problema.

    Este imposibil sa crezi ca esti basist si sa nu ii acorzi cuvenita incredere lui Traian Basescu,care o sustine pe aceasta doamna.

    Aici intarim credibilitatea falsificatorului ..suntem de acord cu el…ce mi se pare absurd este inconstienta cu care ii iei dreptul unui om la optiunea lui politica ,chiar daca te motivezi pe o perceptie publica negativa la persoana E.U(lucru indoielnic,imposibil de demonstrat cu probe!),absurd dus la inimaginabil…sa pui la index credibilitatea unui partid si a sute de mii de anonimi care alcatuiesc acest partid.

  • mark, 😆
   eu iti cunosc optiunile,iti cunosc activitatea de militant fidel al programului reformator initiat sustinut de Presedinte si activistii sai.

   Nu ai gresit venind aici,eu cred ca e locul potrivit pentru un bun cunoscator al fenomenului politic si cititorii au nevoie de de tine.Poate si eu am crezut un moment ca am ajuns un club inchis.Uita-te in jur si te vei convinge ca alta-i realitatea. Cunosti proverbul”cainele care latra nu musca” sau”oamenii guralivi nu sunt de temut”

   • Draga Dora,
    Iti multumesc ..
    Stiu ca avem aceeasi directie si opinii comune..
    Imi place sa cred ca si altii gindesc ca si tine..

    Eu am fost UMBRA lui Traian Basescu ,din 1996 si pina azi..L-am urmarit ca pe hotii de cai..Am vrut sa stiu de ce acest om este fascinant si cit de cinstit,cit de moral si cit de patriot ,poate fi??

    Am intors pe fata si pe dos file ,mii de file de documente ca sa aflu ,EU(nu sa accept teoriile altora)cine este acest om..cit adevar si cita intoxicare exista in acuzatiile adversarilor sai politici…
    Asadar,cunosc ADEVARUL …cunosc dezinformarea si autorii ei.
    Am fost ,pur si simplu curios …de aici am strins material pro si contra,le-am comparat,am gasit tone intregi de dezinformare,odata cu contrafacerile insotitoare..

    Am tras concluziile cuvenite,pentru tot ce a elaborat uriasa masinarie de propaganda antiromaneasca si antisociala a lui Vintu si Felix…
    De aceea sunt soldat la Miscarea populara…
    Poate o sa scriu si o carte…

 12. Thx,Viq
  Eu am scotocit scorbura temeinic…si mi-au placut proviziile pentru vremuri grele.
  Neindoielnic sunt de partea ta!

 13. Imi doresc ca cei care au ceva de pronuntat despre mine,despre felul comportamentului meu,despre cum ma vad ei..sa aiba curajul sa scrie negru pe alb..AICI!
  Dupa care imi pun palaria pe cap ..va multumesc sau va salut cu respect..

 14. Buna,

  Fratilor, suntem salvati! Avem candidat!
  http://www.ziare.com/udrea/partidul-miscarea-populara/teodor-baconschi-elena-udrea-posibil-candidat-la-presedintie-1294371
  Comentariu extraordinar de pertinent, din partea unui om simplu, din popor, care stie ca politica e pe voturi, nu pe valori si sentimente de poeti tristi:
  „Daca analizam la rece tot ce ofera drepata in prezent, vom trage urmatoarea concluzie: Predoiu, MRU, Antonescu si care o mai fi, sunt din start pierzatori si nu oricum, ci umiliti de candidatul PSD- nu mai cred ca va fi Ponta, desi la cat e diabolic nu mai putem pune baza pe nimic. De asta apar tot mai multe semnale ca Elena Udrea ar trebui sa intre in lupta si sa-l zdrobeasca pe candidatul PSD-ului, este singura care ar putea sa darame bolsevimea lui Ponta. Are tot ce trebuie pentru un candidat puternic. De la carisma si pana la redutabilitate, competenta, munca, seriozitate, consecventa. Udrea nu a tradat dreapta niciodata asa ca trebuie sa ne scape de acesti pantalonari.”

  • Strasnica veste, Bile ! 🙄

   1.
   Exercitiu de imaginatie : presupunand ca ar fi asa, ca PMP si piratul o vor baga pe blonda-n fata, care este pozitia celor deschis antiudristi de pana acum ?
   care este efectul pozitiei lor asupra rezultatului alegerilor in cazul in care EU ar intra in turul secund cu Ponta ?

   2.
   Ai idee cu ce se ocupa „Ziare.com” ?
   te-ai gandit la eventualitatea unui zvon care sa duca la formarea unor opinii indiferent daca ulterior e dezmintit au ba ?

   Desigur, daca se va dovedi zvon, nimeni nu ne va impiedica sa gandim ca doar s-a luat pulsul basistilor si Nuti s-a retras datorita … pozitiei noastre ferme si bataioase ! 😀 😀 😀

   … samd.

   • 1. Pai nu e nici un exercitiu de imaginatie. Piratul o baga pe blond-n fata si bine face! Vedem bine, doar ea poate sa-l bata, inclusiv la modul fizic, pe Viorel. Antiudristii vor avea, ca de obicei, un comportament de tipul talharului attic Damastes. Acestia fac la fel de mult bine Dreptei si Tarii precum sarea in ochi! Pozitia lor in acest caz va fi vaicarirea, boicotul in turul doi si raspandirea unei stari depresive in randul electoratului, Efectul pozitiei lor va fi dezastruos pentru Tara. Ei sunt cei care il vor face cu mana lor presedinte pe Ponta si, in consecinta, vor fi vinovati pentru iesirea Tarii din lumea civilizata si pentru belarusizarea Tarii!!!!

    2. Ziare.com e o sursa decenta de stiri. Cred ca sunt uselisti de rit penelist la baza, dar acolo scrie si Ioana Ene spre exemplu. Nu-s o sursa de stiri la fel de buna ca hotnews, rfi.ro, romania libera sau mediafax, dar sunt, totusi, pe locul urmator. Stirea e stire, nu zvon. Baconski a facut niste declaratii, stirea apre si pe alte situri, nu doar pe ziare.com.

    • Bill.
     am citit bine?”Antiudristii vor avea, ca de obicei, un comportament de tipul talharului attic Damastes. Acestia fac la fel de mult bine Dreptei si Tarii precum sarea in ochi! ” Sunt vorbele tale? Sper ca nu e ironie si nici provocare pentru amicii antiudristi.

     Personal,desi o apreciez pe EU nu cad in extaz la respectiva stire.Exact di motivele enuntate de tine.

   • .A3 se chinuie de nu stiu cit timp sa ne lamureasca ca Basescu a creat PMP ul pentru EBA si Udrea.
    Visul EBA parlamentar s a prabusit datorita vigilentei deontologilor de dreapta.
    A ramas Udrea- presedinte.
    Vor curge riuri de cerneala , se vor inrosi ecranele televizoarelor.Pora va fi stralucitoare iar Tapalaga demolator.
    Intr un final se va prabusi si visul Udrea presedinte iar Basescu demolat moral nu va mai avea forta de a scoate din palarie un candidat agreat de toata lumea.Infrint va parasi postul in decembrie 2014
    Dreptatea va invinge pina la urma si chiar daca Ponta va deveni presedinte vom avea imensa satisfactie ca am ucis nepotismul basescian.

    • Tucu2,
     Poate ca se doreste ascensiunea lui MRU.
     Latrinele se vor ocupa de Udrea si PFC va avea de castigat .
     Pentru PFC focalizarea atentiei pe EU inseamna publicitate gratuita.
     Mutare buna cu sacrificiu ca la sah.
     Base are treaba cu PMP dupa decembrie 2014 si il pregateste pentru alegerile parlamentare.

     • Ar merge daca numai latrinele s ar ocupa de Udrea.Ai sa vezi insa ca mai vocala decit latrinele va fi dreapta.
      Cit priveste MRU eu cred ca acum nu are nevoie de liniste ci din contra de scandal.Pentru orice candidat publicitatea inclusiv cea negativa este benefica.

    • In legatura cu subiectul Udrea presedinte -pus in circa lui Baconschi mai este un aspect.
     Zilele astea a dat potopul peste noi.Ponta ca de obicei avea alta treaba.Se plimba cu barca .Culmea ironiei.De doua zile majoritatea Tv urilor toaca marunt la Ponta pe aceasta tema.Daca exista un asemenea anunt probabil ca inundatiile vor fi uitate si toata atentia presei va fi mutata pe Udrea candidat.Rezultatul .Ponta scapa de prim plan.
     Se va repeta cazul Duicu ,numai ca atunci deturnarea s a produs din cauza DNA ului care l vrea pe Mazare la mititica.
     Ponta este un subiect de presa minunat numai ca il scapa ori intimplarea ori prostia altora(daca stirea este corecta)

  • putin plauzibil
   Baconski este un pupin oribil, si vrea sa se puna bine cu Sefa. mai ales ca pozitia 3 la PE nu e f sigura 🙂
   Mai tii minte omagiul ala gretos: Eu, Elena, sunt foarte bucuros să lucrez cu tine. Trebuie să faci eforturi monumentale ca să nu cazi sub farmecul tău, în calitate de coleg. Ești inteligentă, ești frumoasă, ești tenace, ai anduranță la mediul general dezgustător al politicii românești și nu te deranjează vecinătatea oamenilor de valoare, ceea ce înseamnă că vei putea face cu oricine echipe de valoare și PDL are probabil nevoie de acest lucru

   Nici vorba sa fie EU candidata dreptei unite, dar raul facut de Baconski e mare: Acreditarea Elenei ca fiind liderul de fapt al PMP, opreste cresterea partidului peste milionul de fani sau cit mai sunt ai lui TB. si perceptia ….. aaaa…. e partidul lui Udrea cu mar verde

   • nu te grabi, tinere:
    „”Elena Udrea poate fi si ea, ca oricare alta personalitate de dreapta, un candidat posibil, dar nu vom face voturi sentimentale, va trebui sa vedem sondaje, va trebui sa vedem fisa postului, va trebui sa vedem ce candidati cu sanse se aliniaza in aceasta batalie. Ne propunem sa mergem in finala cu un singur candidat”, a spus Baconschi.”
    Asta declara nesuferitul tau de B.
    Deloc nu este o propunere.

    • Victor,
     Totusi este o propunere pentru a testa electoratul.
     Ce vrea electoratul?Stim ca vrea altceva dar acum este momentul de ai distrage atentia pana coci ce ceea ce isi doreste.

 15. Elena Udrea mai are un atuu ..
  Este detinatoare absoluta a propriului sau control..nu irupe si nu isi pierde calmul si decenta..chiar daca este in fata unui abject Nistorescu..
  Niciodata nu a reactionat indecent sau fara perdea la atacuri grosolane,murdare si fara temei…neconfirmate cu probe.

  A dat lectii de bun simt unor pretinsi personi detinatori de cultura..
  Are o stapinire de sine pe care am mai intilnit-o doar la Traian Basescu…nu este irascibila sau razbunatoare..
  Na,uite unde m-au adus numeroasele atacuri impotriva sa si a PMP…nu credeam ca ii voi face vreodata o asemenea caracterizare..

  • Excelenta caracterizare!
   Un alt atu e ca are forta organizatorica necesara pentru a aduce voturi SIGURE. Ea e unul dintre putinii politicieni de Dreapta, care poate, inca inainte de alegeri, sa dea cateva telefoane domnilor Anton sau Stefan, dupa care sa-i spuna Domnului Presedinte exact cate voturi a adus Tarii si Statului de Drept. Pai un impotent ca MRU se poate lauda cu asa ceva? Inca inainte de alegeri sa stie pe cate voturi poate conta Statul de Drept, ferm inscris pe directia integrarii in lumea occidentala???
   Asadar, domnilor, sa ne bucuram! Mai apoi, sa radem sanatos de prostii care incearca sa aduca voturi prin infiintarea de partide antisistem, regionale, agrare, finantate prin cotizatia si implicarea simpatizantilor mofturosi sau care incearca sa atraga acea pegra intinsa pe 60% din electorat ce se da scarbita si nu se prezinta la vot!

  • Mai avem 38 zile pana la alegeri. Asteptam rezultatul sau il comentam dinainte 🙂 ?

   • Mai bine punem de un prono cu variante simple, multiple și combinate, taxate corespunzător ca să avem din ce oferi „Ghinda de aur” câștigătorului! 🙂
    …altă motivare!!!

 16. Un comentariu de pe ziare.com al unui ins care semneaza cu nickname-ul ,,adevaru”
  ,,………………………………………………………………….
  ..caci Basescu ramane dupa 89,cel mai bun produs
  in politica romaneasca!
  *a castigat toate bataliile,
  *a initiat reformele institutiilor invechite ale statului,
  *a pus bazele luptei anticoruptie,
  *nu a vandut Flota,ramane primul demnitar din Romania care a renuntat la imunitate,principalul responsabil al instrainarii fierului vechi din vase a fost bolsevicul Vacaroiu,
  *nu a promis romanilor ca vor trai mai bine,exprimarea „Sa traiti bine”a fost o urare,
  *casa Mihaileanu a fost o inadvertenta notariala,dupa rezolvarea careia Basescu a parasit locatia,
  *nu a mintit cand a spus”Demisionez in 5 minute”a revenit atunci cand s-a aflat ca autorii supsendarii lucrau in culise la o lege care sa interzica candidatura unui presedinte demisionar,
  *nu a fost colaborator al securitatii,nu are nici un dosar si a castigat procesul cu tovarasul Ciuvica,
  *nu a lovit minorul,a castigat procesul cu Patriciu,
  expresia „tiganca imputita”pe care o rostesc 90% din societate a fost exprimata in cadru familial,
  *nu a incalcat Constitutia nici grav,nici…moale,
  *dosarul Nana-o facatura fara nici o acoperire,care intre timp si-a incheiat activitatea subit,
  *ramane vocea cea mai autorizata si apreciata a Romaniei,
  *masurile de austeritate au fost considerate corecte de catre economisti si politicieni interni si externi,au fost luate in extremis pentru a preveni intrarea in faliment a Romaniei.
  *…si inca o mentiune,cel mai negativ gest al presedintelui a fost numirea lui Pinochio in functie,de asemenea Traian Basescu ramane un om,un muritor cu greseli omenesti inerente ,care va intra in istoria Romaniei cu mai multe bile albe decat alti politicieni peregrinati prin politica damboviteana!
  Cine are curaj ,sa ma contrazica,cu argumente bitte! ”
  Ma scuzati der ce parere aveti?
  Sursa:http://www.ziare.com/politica/politica-interna/pastele-electoral-1294809?utm_source=Newsletter__Ultimele_24h&utm_medium=yahoo.com&utm_campaign=newsletter_145445

  • N-am cuvinte sa-mi exprim gratitudinea pentru autorul unui asemenea portret al presedintelui nostru.Este cea mai completa si realista caracterizare.
   Ma astept ca si scepticii sau cei cu unde de indoiala sa-si revizuiasca atitudinea si sa renunte a mai fi trompetele lui felix si slugilor de la antena3.

   TKS dorian65 pentru ca ai adus aici comentariul.

  • .. io n-am coraj ! 🙄
   😀 😀 😀 😀 😀
   .. nici argumente !

  • Doar pentru ca ai intrebat ce parere avem :
   ,,nu a promis romanilor ca vor trai mai bine,exprimarea “Sa traiti bine”a fost o urare,”
   Serios ? Si prostii de romani au votat o ,,urare” si apoi s-au culcat linistiti ?
   ,,*casa Mihaileanu a fost o inadvertenta notariala,dupa rezolvarea careia Basescu a parasit locatia,”
   Ce inarvententa notariala, mai precis? ,,Locatia” este in continuare proprietatea presedintelui, a plecat de acolo (fizic vorbind) pentru a ocupa sediul cuvenit statutului de presedinte al tarii, atat !
   ,,nu a mintit cand a spus”Demisionez in 5 minute” clar ca nu 🙂
   ,,expresia “tiganca imputita”pe care o rostesc 90% din societate a fost exprimata in cadru familial,”
   Si de fapt a spus ,,angel radios” ! Ma felicit ca sunt printre cei 10% (numarati de autor) care nu folosesce niciodata o asemena expresie.
   s.a.m.d.
   Ce parere am ? Bine ca am diabet ca, altfel, sigur il faceam 🙂

   • Loda
    Depinde de care parte a baricadei esti,in aceste interpretari
    Daca esti atenta si analizezi formularea „Sa traiti bine!” ce iti sugereaza??
    Scrie cumva Veti trai bine??
    Care suna ca o promisiune voalata,dar promisiune??

    Este o simpla formula de urare..fara nici un scop ascuns!
    Cind cineva iti spune BUNA ZIUA iti promite ca seful nu te mai cearta?Ca acasa nu te asteapta niste flaminzi?Ca a venit factura de intretinere cu o cifra de te sperie??Si seara il dai dreakului pe cel care ti-a urat sa ai o zi buna??

    Inversarea sensului si plasarea unei urari sincere in zona fantomatica a facerii de bine..este neonoranta pentru un cadru didactic..
    Si specifica modul in care fiecare cuvint spus de Presedinte este rastalmacit si interpretat in sensul deformat si rauvoitor!

    • Si da,prostii de romani au votat ce au crezut ei ca pot vota!In nici un caz pentru urare!
     Care urare o poate folosi orice om cu bun simt si respect pentru ceilalti!

    • Punctul2.
     Casa din Mihaileanu..viloiul cum l-a denumit SRS ,ba mai mult manipularea a mers pina a pune o poza a imobilului fotografiat foarte aproape ca sa ii confere dimensiuni impresionante si sa scrie cu litere mari ingrosate Viloiul din Mihaileanu ce apartine lui Traian Basescu

     In primul rind sa lamurim ca in acest imobil locuiau mai multe familii chiriase,iar Traian Basescu a detinut doar un apartament,exact in aceleasi conditii ca toti ceilalti!
     Cine trebuia sa ii acorde o locuinta cu chirie daca nu Primaria??Avea acest drept legal constituit deoarece imobilul in care locuia anterior fusese retrocedat fostilor proprietari,in baza legii 10, trebuind sa o elibereze conform unei sentinte judecatoresti executorii.
     Toti locatarii au cumparat in baza unei legi.(cred ca era L.112
     apartamentele in care erau chiriasi..si Traian Basescu a procedat identic… ca alte milioane de chiriasi din toata tara..aceeasi lege,aceeasi procedura..

     Rastalmacirea,exagerarea,minciuna a facut dintr-un act legal o delatiune..
     Unde si cine a facut acest lucru??Loda stie de unde are informatiile atit de sigure!??

     • markwilliams

      Loda
      Cind Traian Basescu a spus multimii adunate in Piata celebrele de acum cuvinte:Demisionez in 5 m inute..era sigur pe ce spune..Nici prin cap nu ii da ca exista deja un proiect de lege gata sa fie votat prin care presedintii care isi dau demisia nu mai pot candida..
      Cineva..a aflat de smecheria pesedista ..si a fost convins sa renunte la demisie..pentru ca nu se va mai putea intoarce la o noua candidatura la Cotroceni.
      O conjunctura diabolica..nicidecum un presedinte mincinos!
      Un Presedinte nu minte ,cind este obligat sa intoarca o hotarire ,o obligatie,un ordin..ci procedeaza in functie de imprejurari si rasturnari de situatie..atita puteai stii..macar atit..

      Te simti mult mai confortabil ca ai intrat in corul denigratorilor atribuindu-i un status de mincinos..cu atit mai mult cu cit PROBA..motivul razgindirii sale exista!Valabila si lesne de inteles ,mai putin pentru detractorii din flancul sting!

   • si ultimul punct,Loda
    Si eu te felicit pentru faptul ca nu vorbesti urit despre tigani!
    Eu,nu!Pentru simplul fapt ,ca am ca si vecini TIGANI IMPUTITI! Si la propriu si la figurat!
    Nu muncesc! Se cearta de dimineata pina seara!Petrec si se imbata se paruiesc,incit ca sa adormi iti trebuie un 112!
    Isi fac nevoile pe ziduri si te sfideaza ,perseverind daca le faci observatie!

    Drept sa iti spun cind le spun printre dinti Tigani imputiti ma simt mai bine!
    Nici nu are importanta ce a spus Presedintele!Pentru ca nu s-a produs in cadru public!
    Remarca s-a dus in public fiind lansata de jurnalisti si de de o multime isterizata ,si NU AVEAU acest drept!Ei au incalcat prevederile legale,ei au raspindit reclama”tigancii imputite”..
    Presedintele nu a rostit aceste cuvinte decit in cadru intim,in mediu familial,acolo trebuia sa si ramana! DE CE NU A FOST ASA?Orice om in viata privata poate face si zice ce vrea..pentru ca se exclude publicitatea!

    Cum sa scape acest prilej mascaltonii de la Realitatea lui vintu si Antena 3 ,de unde provenea subiectuL?
    Nu numai ca au intors vina ,pe spatele Presedintelui,incalcindu-i si dreptul la viata privata..dar au extrapolat incidentul pina la acuzatia de rasism,care a culminat cu o sesizare la Consiliul National pentru combaterea discriminarii,si s-a pus stampila de rasist pe Presedinte,s-a soldat cu o amenda si lumea internationala a aflat cit de rasista este Romania,care este condusa de un rasist!

    Victor Alistar a introdus-o in raportul anual cca trei patru ani la rind,reusind performanta de a tine Romania cap de lista cu acuzatia de rasisim stabilita gratie unor dezinformatori si producatori de scenarii animate..rauvoitori ,indirect asupra prestigiului si imaginii Romaniei!

    Cit de exasperat poate fi un om ca sa spuna asa ceva SOTIEI??Departe de urechile publicului..
    Sa nu ma intrebi pe mine ,Loda..cine,cind si de ce ii face pe TIGANI IMPUTITI!

    De fapt recunosc recitalul tau …l-am combatut pe diverse platforme media .la timpul acela!

    • Marcule :
     Eu nu polemizez cu tine pe tema Basescu,e ca si cand as da cu capul de un zid de beton ,sperand sa se sparga zidul, nu capul 🙂 .Ca sa vezi ca-s fata buna, uite o sursa pe tema care vine sa-ti improspateze memoria si in care gasesti si argumente la teza ta ca ,,Basescu nu minte” :
     http://www.gandul.info/politica/istoria-dobandirii-imobilului-din-mihaileanu-intesata-de-minciunile-presedintelui-254175
     In rest, numai bine si, te rog, nu ma ,,combate” ,pacat sa-ti risipesti resursele pe o persoana neinsemnata cand tu ai lupte seculare de dus .

     • markwilliams

      Loda
      Sursa ta din „Gindul”este nesemnata..asadar ziarul nu isi asuma raspunderea..pentru simplul motiv ca este preluata integral din NewsPad
      un apendice al jurnalului National al lui Felix.Ori este de notorietate ca GIP-ul lui Ciuv ica,cel care a fost recent condamnat la CEDO pentru o plingere similara impotriva lui Traian Basescu a depus la Parchet o plingere penala impotriva acestuia pe speta”casa din Mihaileanu”

      Si cei de la Gindul cunosc cu ce se maninca prefabricatele de la Intact.
      Exact pe procedura lui Sorin Rosca Stanescu care a fost pus in fata minciunilor,a recunoscut,si-a dat demisia de la Liberali..etc.
      Intr-adevar ,imi pierd timpul..sunteti atit de pierduti in timp si spatiu..ca nu conteaza decit virgulile nepuse pe contracte declarate oneroase ale Presedintelui…in comparatie cu casele obtinute de Nastase sau Tariceanu..ca sa dau doar doua exemple..

      Cei de talia gindirii tale sunt manevrati ca sa vedeti ce nu exista ca sa se acopere adevaratele infractiuni ale mafiotilor pesedisti (uselisti)

      La Notariatul unde s-a incheiat perfect legal contractul de cumparare al apartamentului din Mihaileanu(nu casa,nu vila..)s-a incheiat un act aditional prin care se certifica legalitatea produsa in baza legii 10 si prevederilor din legea 112,ambele si-au produs efectul in momentul cumpararii.

      Furtuna in paharul cu apa!Din cauza asta va merge rau!

     • Baiatu /fata ”
      dar mie nu imi merge rau de loc, de unde ai scos-o ? 🙂

 17. Undeva intr-o biserica din SUA: Un grup de romani discuta pasionat.
  Preotul ortodox american (evreu convertit cu 2 nurori din Romania..) un munte de om se apropie de grup: Frati crestini, nu e bine sa va certati in biserica.. Hohote de ris, romanii chiar nu se certau, asa discutau ei..

 18. Politeia a scris un articol interesant pe care va rog sa-l cititi.
  ,,O mafie transpartinică de ieri, de azi, din totdeauna”
  Nu-l comentez aici ca nu sunt bine documentat.

  • @ dorian65,
   😛 ai curajul sa te duci pe Politeia cu „propunerea de sondaj” Elena Udrea?

  • Nici nu cred ca ai ce sa comentezi.Articolul nu a fost scris pentru a dezvalui relatiile si invirtelile interpartinice , cunoscute sau banuite cam de toata lumea ci pentru a mai musca un pic de cur PMP ul care poate va lua mai multe voturi decit FC ul.
   Cred ca ai observat ca desi este vorba de Murgeanu si Dragnea in comentariu este lipita si Udrea ca sa pricepem toti cu ce ne pricopsim daca votam PMP.De altfel Theophile este sincer si ne anunta ca daca vrem curatenie nu Udrea &co o va face.
   Are dreptate , si in privinta asta nici nu i greu sa ai dreptate.Nici Dumnezeu nu va reusi sa faca curatenie daca nu da un potop o apocalipsa ceva peste noi.
   Eu cred insa ca PMP ul incurajind justitia sa si faca treaba poate face aerul un pic mai respirabil.

   • tucu2,

    O șopârlă de mare maestru întru mani-pulare: EU plasată între subiecții murdari ai articolului! Ca un semn de egal…
    …numai că efectul este de un coment la subiect, două saluturi și două contrasaluturi ale gazdei, total cinci comentarii pân’ la ora 19.00!!!
    Așa e când uiți că te citesc totusi niste inși cu oarece IQ, chiar dacă îți țin isonul 😀

 19. Buna ziua,

  sunt detinatorul domeniilor http://stepsintherightsdirection.com/ si http://learningtocare.net/

  Ambele site-uri au PR4. As vrea sa pun un link spre site-ul dvs. pe cele doua domenii. Avantajele unui link pe un site ce are page rank 4 este acela ca motoarele de cautare (google, yahoo, etc) ridica importanta respectivului site in cautari (veti urca pe primele pagini ale motoarelor de cautare)

  Ma intereseaza sa fac schimb de link-uri cu dvs. in sensul ca as dori sa va gazduiesc linkul pe oricare din domeniile prezentate mai sus sau chiar pe ambele, iar dvs. sa gazduiti linkul site-ului http://mobisimo.ro/ pe domeniul dvs.

  De asemenea, sunt de acord cu schimburi de guest-posturi in acelasi mod, daca doriti asta.

  Cu stima si interes,

  Ciprian Miron

  (v-as ruga sa trimiteti mail de confirmare pe office@mobisimo.ro daca doriti schimbul)

 20. Ultimele vorbe pe pământ ale lui Buddha au fost: „Urmează lumina din tine. Nu urma pe alții, nu imita, pentru că mersul pe urmele altora, imitația creează prostie. Te naști cu o posibilitate fantastică de inteligență. Te naști cu o lumină în tine. Ascultă glasul  dinlăuntrul tău, și el te va călăuzi. Nimeni altcineva nu te poate călăuzi, nimeni altcineva nu poate să-ți fie model în viață, pentru că tu ești unic. N-a mai existat nimeni care să fi fost exact ca tine, și nu va mai exista nimeni care va fi exact ca tine. Asta e slava ta, grandoarea ta – ești absolut de neînlocuit, ești tu însuți și nimeni altcineva.”

  Si am urmat lumina din mine, fara un ban in buzunar, fara vreun alt sprijin decat cel moral din partea celor dragi. Am vizualizat unde vreau sa ajung…lumina acolo batea… si am ajuns …am reușit destul de bine ,din punctul meu de vedere ..din al altora nu mă interesează .

  In blogosfera toti suntem niște necunoscuti ….suntem niște no name-uri ….nu-mi imaginez niciodată cum arată persoana care scrie  sau cine este ….poate să fie si Papa de la Roma ,sau Obama ….avantajul netului este că poti fi oricine si orice doresti ….din acest motiv nu sunt   deloc impresionat ,de arhitecti,analisti,ingineri ,filozofi ,profesori ,patroni,etc ….pentru mine contează foarte mult ce scrie ,mesajele care le transmite ,cit de clar,ce urmărește  si directia .

  Referitor la piersici,personal nu urasc si nu sunt suparat pe nimeni …..de supărat nu ma supară nimic si nimeni ,decît daca ii dau eu voie ,nu port nimănui ranchiună ,nu sunt razbunator ,n-am facut la nimeni rau si nici nu mi s-a facut cine stie ce mostruozitate să raman marcat,decît micile răutati  nesemnificative inerente  vieții …
  sunt un tip deschis,sincer , fără ifose si aere de cunoscator ,cu principii sănătoase ,curajos ,hotărît ,luptător,onest,loial si liber ….sunt un om care nu poate fi incorsetat …cred ca sunt o persoana norocoasa … :)…..fac băscălie de  tipi mitomani,increzuti,infatuați ,acaparatori ,posesivi,fixiști,idioti ,aberanti si plini de ei ,daca nu-mi dau de ales ,in rest ii ignor ,nu mă intereseaza…..respect doar pe cei care se respectă pe sine însăși….daca restul nu se respectă,de ce i-as respecta eu???

  De pe site-urile ziarelor on line am învățat să scriu,simplu,clar,scurt,concis,cu directie ,ca să nu pot  fi interpretat ….pot să scriu elevat,nuantat si  stilat ,dar pentru luptele politice de pe net unde totul se interpreteaza ,nu are sens .

  Sunt basist dur ,pentru ca Basescu e singura speranță de schimbare a României si foarte multe altele pe care n-are rost să le înșir aici ….l-am cunoscut personal pe Presedinte ,cind era Primarul General al Capitalei si am luptat  in toate campaniile de pe net  si cele de la ambele suspendări ,pe siteurile prezidențiale  si ziare on  line.

  Atacurile la persoana mea  nu mă afectează absolut  deloc ,dar nu rămân niciodata dator   😀 

  Cam atît ,despre mine  🙂 …..daca cineva mai are ceva de adăugat ,să o facă .

  • Ooops !
   Night….

   … sincer nu m-am gandit la asemenea spovedanii. cred ca Victor a dat tonul…
   Si revazand acum postarea, cred ca intrebarea din final a fost interpetata asa !

   Dragilor, a fost mai degraba retoric !
   Fiecare pentru sine.
   Nu am intentionat sa cladesc aici o biserica … „dintr-un lemn”.. 🙄

   Dar.. apreciez ! 🙄

   • Viq

    N-a fost o spovedanie …..am crezut că -i necesar pentru a elimina tensiunea …eu nu am nimic de ascuns,nu sunt plătit ,comentez fiindca îmi place si-l susțin pe Presedinte pentru motivele de mai sus …Udrea nu mă interesează nici cit negru sub unghie….daca Piratului ii trebuie oameni ca Udrea ,cine draq sunt eu să ii contest alegerile ???.

 21. Salut, all!

  Dimineata am citit cu interes postarea lui Viq si o mica parte de comentarii.
  Acum am vreme si pentru celelalte, nu putine…
  Nu ma mira ca in multe dintre ele (re)gasesc puncte de vedere foarte apropiate de propriile mele opinii. Firesc, asta ma bucura.

  In general vorbind, m-ar bucura sa pot citi si pareri diferite. Si ar fi posibil (in ce ma priveste) daca ele nu ar incepe cu formulari de genul „nu intelegi/n-ai inteles nimic/nu gandesti/sa-ti explic eu cum sta treaba/e cum spun eu/ (variante) si nu ar continua cu „inflorituri”, etichete, rastalmaciri etc. menite in buna parte sa consolideze „introducerea”.

 22. NARCIS ,

  iartă-mă da’ eşti cel mai tare . Rar mi-a fost dat să văd vr’un specimen aşijderea cu mata ! Eşti de comă pe cuvânt . Şi ce mă distrează cel mai tare e că unu’ mai prost ca tine ( recte Radu Calin ) şi’a făcut până la urmă blogul lui . Şi-şi duce veacul – sau cumpăna- liniştit . Tu de ce n-o faci ?! La valoarea şi pregătirea ta !!!

  Te pup dragul meu (filfizon ?) …

  • Am fata draga !
   Da’ n-am timp si pentru el.

   … sau….
   Are you talking to me ?

   .. AAAre you TAlking to ME ? 🙄

   ARe YOU talking to ME ?

   • Viq ma intreb de ce te-ai obosit sa ii raspunzi lui sta rr-om ?
    Bine ,bine este si el (rr)om. 🙂

   • Mă dezamăgeşti dragul meu viquinius … Tu narcisist ? Asta-i o glumă bună .
    … Şi chiar nu credeam c’o fi mai deştept ca tine . Bine … tu nu le ai pe astea cu … făţărnicciile . Da’ las’ … fii sigur că el a citit şi răs_citit mesajul meu . Şi mai sunt câţiva ce l’au priceput ( perceput ? nu ? )

    Şi ca să fiu mai procustă : ştiam de blogul tău , aşa că …

    Lu’ @dorina ce să’i replic(hez) ?! Fiecare cioară(?) pe limba ei piere !

    • eeee….
     …. ma alintam si io.. asa… de primavara 😀
     .. cercam sa destind atmosfera !

     Apropo’s de ByTheWay, de ce esti asa incordata ??

     Am revazut azi „Legends Of The Fall” si-mi aduci aminte de Tristan. Parca o cauti…. 🙄

    • Starr vezi ca intri in conflict cu legea tovilor referitor la discriminare eu te-am alintat legal cu ,,rr” ca doar un cocalar are o exprimare ca ta pe un blog public.
     Sti ca exista un proverb ,,mai bine traiesc 50 de ani vultur decat 200 de ani cioara” in concluzie mai am pana la 200 si iau ofensa ca pe o urare de viata lunga.
     Sa fii iubit!

 23. Vitejii premier + vice (vvponta si dragnea), in lupta cu stihiile deslantuite pentru salvarea localnicilor calamitati…

 24. Stela

  Hristos a inviat !!!…..

 25. bunä,
  uite cum se uitä sarmalagioaica, in ziarele care scriau contra Presedintelui, din 2005. s-a dovedit cä au fost interpretäri gresite.
  procesul este demul clasat. , dar nu mä mir PSD-ista nu se potoleste. de averea lui Mazäre, Dragnea; PONTA, -o sä inceapä acum controalele.
  cel mai mizerabil premier ce a dezvoltat rezeaua de hotzii, eate
  Nästase , a fäcut cateva lucruri de imagine, dar a formar o retzea de mafiotzi neo-comunisti.

 26. observ ;COPACUL , este iar asaltat de omizi rosii (cu diversiuni:)

  HAI SÄ VEDEM ; CAT O SÄ TERGIVERSEZE JUSTITZIA;

  TURNÄTORUL MIZERABIL VOICULESCU.

 27. Superba parabola cu piersicile ! Poate ca este nevoie de mai multi profesori precum cei din istoria dumneavostra. Asa am obtine o societate mai putin conflictuala !

 28. ce nerusinare, ce vor crede totzi politicienii din lume,
  cand o sä-i vadä pe maoistii- PONTA-DRAGNEA, cäratzi de
  oameni prin bältoace CE RUSINE.

 29. ce vä spune coversatzia lui PONTA

  „ce faci FÄ, DOINA, ai chef de o inundatzie?” (aproximativ)

  asa delicat , se adresa unui ministru. tras de lachei:

 30. Braca impinsa de amariti prin namolurile Teleormanului cu Ponta si Dragnea cocotati in ea cred ca este imaginea perfecta a Romaniei PSD iste.
  Are o simbolistica greu de depasit.
  Propun respectiva fotografie ca principal slogan electoral al PSD cu
  Mottoul
  EPPUR SI MUOVE.

 31. Traian Băsescu se va afla, începând cu ora 11.00, în platoul emisiunii Adevărul Live, transmisă în direct de postul de televiziune B1.

 32. La multi ani, tuturor celor care isi aniverseaza de Sf Gheorghe, ziua onomastica!

 33. LA MULTI ANI,celor care azi isi sarbatoresc aniversarea numelui!

  ANGELA SİMİLEA__Gheorghe Gheorghe !!

 34. Acum cateva zile imi exprimam ingrijorarea in legatura cu conducerea PMP Vaslui. Am vorbit cu Elena Fociak , care si dat demisia din PMP Vaslui . (secretar general acolo). Care a comfirmat venirea lui I. Vranceanu la conducerea PMP Vaslui.
  Am invitat-o sa isi spuna parerea si aici. Nu stiu daca o va face. Dar daca o face , sper sa incercati sa vedeti de ce si-a dat demisia (s-ar putea sa nu va placa) si nu sa sariti ca este „vanduta” la agenturiilii straine.

  PS. Asta ca sa lamuresc ceva scris acum cateva zile

  • Si?
   Ori dece ar trebui s-o credem doar pe Elena Fociak? partea cealalta nu are dreptul la cuvint?
   Ingrijorare despre ce ai vazut in poza data de @ luminita nu ai?
   Nu stim unde sa ne indreptam „ingrijorarile” 😛

   • Lasa s-o aduca.
    Este bine sa stim.
    Eu cred ca Eugeni va aduce cu siguranta si parerile altora. care nu si-au dat demisiile.
    E baiat salon si trebuie s-o faca, altminteri isi strica iremediabil imaginea. Se cheama ca tine cu o parte. Aia care vrea ca PMPul sa miroas-a mort.
    Ceea ce nu credem ca e adevarat.

    Si … uite-asa avem dezbateri interesante si pe viu 😉

  • Este bine de clarificat.
   Si daca ea o fi avnd vre-un motiv sa nu se expuna si nu vrea sa vina, poate se gaseste cineva care a ramas si vrea sa explice cum stau lucrurile.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s