Video

ALEGERI EUROPENE 2014

Campania electorala pentru alegerile europarlamentare a inceput. La noi, miza acestor alegeri este mai degraba legata de alegerile prezidentiale din toamna. Iar electoratul, ca si partidele politice, pare a da mai putina importanta aspectelor legate propriu-zis de PE si viitoarea conducere a acestuia. De altfel, procentul de participare la astfel de alegeri a fost constant unul dintre cele mai scazute din Europa. Una din cauze ar putea fi lipsa de informare. Ceea ce nu reprezinta insa o circumstanta atenuanta pentru noi…
Pentru cei interesati, cateva informatii despre PE si alegerile din mai 2014, puteti gasi pe acest site

http://www.elections2014.eu/ro

95 responses to “ALEGERI EUROPENE 2014

 1. Numărul cetățenilor cu drept de vot la data 24 mai 2014, inclusiv persoanele care vor împlini 18 ani până la alegerile europarlamentare, este de 18.812.393, dintre care 512.017 sunt cetățeni români cu domiciliul în străinătate, a anunţat vineri vicepreședintele Autorității Electorale Permanente (AEP), Marian Muhuleț.

  El a menționat că dintre alegătorii cu domiciliul sau reședința în țară 8.823.628 sunt bărbați și 9.476.748 femei. Numărul celor din mediul urban ajunge la 10.528.007 iar al acelora din rural — la 7.772.369. Potrivit lui Muhuleț, 20.656 de alegători împlinesc 18 ani din 25 aprilie până pe 25 mai.

  Numărul alegătorilor cu carte de identitate se ridică la 16.080.262, al celor cu buletine de identitate, la 2.043.264, cetățenii cu carte de identitate provizorie sunt în număr de 118.523 iar cei fără acte — 58.277. Vicepreședintele AEP a precizat că numărul secțiilor de votare din țară este de 18.532 iar al celor din străinătate ajunge la 190.

  http://europeanul.org/alegeri-europarlamentare-2014/marian-muhulet-18-812-393-de-romani-cu-drept-de-vot/

 2. Ordinea pe buletinele de vot

  1 PDL
  2 PMP
  3 UDMR
  4 Alianta PSD-UNPR-PC
  5 PNL
  6 PRM
  7 ANA
  8 PDS
  9 PNR
  10 Partidul Verde
  11 PFC
  12 PER
  13 PAS
  14 PNTCD
  15 PP DD

  Următoarele locuri de pe buletinele de vot vor fi ocupate de candidaţii independenţi: poziţia 16 – Georgiana Corina Ungureanu, urmată de 17 Constantin Titian Filip, 18 Dănuţ Liga, 19 Paul Purea, 20 Pericle Iulian Capsali, 21 Peter Costea, 22 Mircea Diaconu 23 Valentin Eugen Dăianu.

  • Servus,Mih 😆
   Te felicit pentru acest topic.Cineva se gandeste la ce avem de facut in acest stadiu al alegerilor.PE ,nu prea este pe gustul alegatorilor ,nici in UE,nici in Romania.Obiectivele legislativului european sunt neintelese si diferite de dorintele de zi cu zi ale cetatenilor:nu vizeaza salarii,podete peste rauri,curatenia localitatilor sau zgomotele in miez de noapte din discoteci.Si totusi……….unii cetateni constientizeaza eforturile unor grupuri parlamentare, cum e al PPE , pentru progrese economice,integrare europeana,democratizare reala si securitatea cetatenilor.
   Progresele Europei sunt tot atatea cai deschise pentru progresele comunitatilor nationale.Ce partide sunt afiliate PPE-lui?PDL,PMP,PNTCD,UDMR (pe ei i-as trimite la socialisti,acolo le este locul).

   • Dora, servus!

    Din cate stiu doar PDL, PNTCD si UDMR sunt partide membre PPE. Afilierea partidelor mai noi (cazul PMP si PFC) cred ca urmeaza anumite proceduri si etape care cer timp.

    • Buna dimineata!
     Mih,draga, n-am spus nimic de PFC a lui MRU.Despre afilierea PMP citisem imediat dupa oficializarea partidului si este de facto prin prezenta europarlamantarului Cristi Preda.PMP-stii sustin afilierea si in noua legislatura prin candidaturile anuntate. Face parte din proiectul lor politic.
     Nu e nici un motiv de disputa,important ramane sa aiba succeas la noile alegeri si pesedistii sa obtina mai putin de jum. din cei 32 deputati.

     • Dora, servus!

      Sigur ca nu-i vorba de vreo disputa, era doar o precizare. Citisem despre o cerere de afiliere a PFC la PPE (prin 2012, cred), iar in privinta PMP stiu ca exista de asemenea o cerere de afiliere la PPE.
      Da, ar fi bine ca partidele din opozitie sa aiba rezultate suficient de bune…Ce „interese” reprezinta si apara PSD (si cu ce oameni) in PE, am vazut deja…Iar o majoritate de stanga in PE si un Schultz in fruntea CE, ar cam reprezenta o UE care intoarce fata spre rasarit (mai mult decat pana acum…)

  • buna mih. Aritmetica bat-o vina! In aritmetica din P.E. conteaza ca:
   A. europarlamentarii din Partidul X sa voteze cu Juncker si nu cu Schultz
   B. pentru orice europarlamentar socialist din RO sa contrabalanseze DIASPORA romaneasca cu un non-socialist

 3. bunä,

  ar fi cea mai mare nenorocire, ca PSD-UL, sä aibä
  multzi e-parlamentari, s-ar duce naibi tot. , gazgäniile rosii
  dupä cum observatzi, nu-i deranjazä pe rusi nici cu o vorbä.
  ar fi o nenorocire, de aia ar trebui democratzii . egal din ce partid
  sä meargä la vot, nu statzi acasä, altfel vä vinde pielea

 4. off topic

  Surse: Judecatorul Stan Mustata, care face parte din completul de judecata din dosarul ICA – Dan Voiculescu, ridicat de procurorii DNA de la Curtea de Apel Bucuresti (HotNews)

 5. Traian Basescu – despre alegerile europarlamentare: importanta, teme de dezbateri…

 6. Despre PPE

  Grupul Partidului Popular European reunește forțe politice proeuropene de centru și centru-dreapta din statele membre ale UE. Grupul depune eforturi pentru a progresa pe calea realizării obiectivului unei Europe mai competitive și mai democratice, mai apropiate de cetățenii săi și al unei economii sociale de piață. PPE a fost primul partid politic transnațional constituit vreodată la nivel european, iar Grupul PPE este, în prezent, cea mai importantă forță politică din Parlamentul European (…)

  http://www.eppgroup.eu/ro

 7. sper sä nu se mai amane si sä manipuleze turnätorul,
  dosarul lui. ajunge cu escrocheria.

 8. mergetzi la vot, orce partid democrat, dar sä nu castige haita rosie,
  altfe distruge democratia in Europa:

 9. PT: ESCROCHERIILE; MANIPULÄRILE SI HOTZIILE LUI;
  DRAGNEA AR FI TREBUIT SÄ FIE IN INCHISOARE.

 10. Guy Verhofstadt imi pare singurul de dreapta dintre candidati.
  Vroiam sa votez altfel (Schulz), dar dupa discutiile de ieri m-am convins definitiv.
  Europa are nevoie de dreapta dupa ani si ani de socialisti si conservatori.

 11. @markwilliams si restu:

 12. Azi, a doua dezbatere intre candidatii la conducerea CE, la Parlamentul European şi va fi transmisă live pe internet de EuranetPlus, o reţea formată din 15 posturi de radio europene, printre care şi cel public din România, de la ora locală 14.30 (15.30 ora României). Printre temele care ar urma să fie abordate sunt mobilitatea cetăţenilor europeni, energia, şomajul, viitorul Uniunii Europene, dar accentul urmează să fie pus pe temerile publicului şi pe absenteismul politic.

 13. AR FI O CATASTROFÄ PT: EUROPA, sä castige socialisti.
  cel mai mult ar suferi ROMANIA.

 14. Alde, este cam ciudat.

 15. Cred ca este foarte important sa aratam cine sunt partidele noi inscrise,ce scop au ,deasemenea independentii…
  Un om bine informat este puternic..
  Stie cineva cine este ANA?
  Dar PAS?

  • ANA= alianta dintre MAR (Fuia – inculpat intr-un dosar intocmit de procurorii DNA pt abuz in serviciu) si Uniunea Democrata Romana (Florin Simion – ex-PRM, din cate am citit, partid care a semnat un protocol de colaborare cu sindicatul condus de Dogaru)

   PAS (in 2010- tentativa de schimbare a denumirii in PCR): Partidul Alianța Socialistă (PAS) este un partid politic din România. Partidul a fost fondat în 2003 de membrii Partidului Socialist al Muncii (PSM) care au refuzat comasarea prin absorbție a acestui partid în Partidul Social-Democrat (PSD), decisă anterior sub conducerea lui Ioan Sasu. Președintele partidului este Constantin Rotaru (…)
   http://ro.wikipedia.org/wiki/Partidul_Alian%C8%9Ba_Socialist%C4%83

 16. asa este,Mih.Iata si alte puncte de vedere ce coincid cu al tau:

  Virgil Iordache pe Contributors, (un site care i-a dedicat cinci articole lui Capsali, în nici două săptămâni): „Este greu de crezut că domnul Capsali intră în politică doar pentru valorile familiei, fără să fie interesat de un stat autoritarist după modelul tradițional ortodox.”

  Ioan Stanomir pe lapunkt.ro: „Ca de atâtea ori în istorie, din Răsărit o nouă lumină se ridică. Iar Putin şi Rusia sunt emisarii acestei regenerări. Vocile lui Ovidiu Hurduzeu sau Iulian Capsali nu sunt excentrice, ci parte a unui curent ce elogiază Roma ortodoxă a lui Putin şi miracolele ei de însănătoşire morală.”

  Eurasia lui Putin este impunerea ortodoxiei la nivelul statelor implicate..De aici si pina la candidatura lui Capsali si conceptia sa despre viitorul Romaniei nu mai este nimic de spus…

  Cine sunt sustinatorii acestuia??
  Exact cei care au transmis ambasadorului rus felicitari pentru anexarea Crimeii..adica
  Federatia Societatii Civile romane afiliata la Consiliul national al societatii civile pe care l-am dezvoltat cu ceva timp mai inainte…si care a sprijinit USL sa ia Puterea …

 17. Ma indoiesc ca in diaspora pot exista doar peste 500.000 de romani….cu drept de vot..
  Cred ca smecheria consta in mentinerea acestora la adresele din Romania si ca atare „pot vota” acasa?

  • Cred ca numarul romanilor de vot din diaspora este, constant, undeva intre 2-3 milioane (capsunari, studenti, transportori, profesionisti contractuali, turisti, etc…). De obicei, insa, voteaza mult mai putini, din diverse motive: procedura greoaie distante mari, lipsa de informare sau dezinteres, etc… Promisiunea cu votul prin corespondenta a fost „uitata” si de data asta.

  • judex, nu cumva orice roman cu REZIDENTA in Italia, Spania, etc are drept de vot ? evident la lista din tara respectiva!. Aia cu inregistrarea la ambasada e pt. vot pe lista din RO!

 18. Cazul Mustata (RL)

  „Secția de judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a avizat reținerea, arestarea și percheziționarea judecătorului Stan Mustață, de la Curtea de Apel București, pus sub învinuire pentru fapte de corupție.

  Mustață este suspectat că ar fi intervenit sau urma să intervină în soluționarea favorabilă a cel puțin 5 dosare penale, între care dosarul Voiculescu-ICA ( prejudiciu 60 de milioane de euro) și dosarul pentru eliberarea din pușcărie al lui MM Stoica.

  Cap de afiș al cauzelor în care ar fi intervenit judecătorul Stan Mustață este dosarul ICA – Dan Voiculescu, în care instanța de doi judecători din care face parte și Stan Mustață a dat trei amânări consecutive, existând suspiciuni că cel puțin două dintre acestea ar fi fost făcute cu sprijinul judecătorului Mustață.

  Din interceptări ar rezulta că s-ar fi aranjat cu Mustață ca instanța să-i dea verdict de achitare lui Dan Voiculescu, iar pentru a fi mai presus de suspiciuni, judecătorul ar fi făcut cerere de abținere de formă. Această cerere de abținere a fost respinsă, așa că judecătorul a reintrat în instanță pentru a da pronunțarea finală în dosarul Voiculescu.”

  • Tupeul turnatorului disperat

   Prima reactie a lui Voiculescu dupa ridicarea judecatorului Stan Mustata: Cere Parchetului General si Parlamentului sa ancheteze DNA (HotNews)

   • Culmea nesimtirii din partea varanului turnator.
    Cine se crede,puscariabilul?Poate cere in timpul judecarii dosarului sau anchetarea unor institutii ale statului?
    L-a cuprins disperarea!A dat si mita si tot va ajunge la bulau? Ar trebui sa fie fericit:acolo il asteapta Bombo.

 19. Mih,
  in conferinta de presa varanul se considera victima a politiei basesciene,pe motiv ca in 2012 el a initiat suspendarea presedintelui.

  „Ala a fost momentul care s-a declansat o lupta politica pe viata si pe moarte intre presedintele Romaniei si subsemnatul. (…) Ce imi pare rau e ca aceasta batalie politica a mea a antrenat suferinte pentru oameni care nu au practic nicio vina”, a declarat Dan Voiculescu, enumerand o serie de nume din dosarul ICA, ale unor profesori universitari de asemenea condamnati la inchisoare, dar si pe cel al Vioricai Dinu, judecatoarea care urma sa judece unul din dosarele sale si care a fost de asemenea acuzata ca a luat mita in urma cu un an si jumatate.”

  citat din Ziare.com.

 20. Doi candidati independenti sunt de fapt,sustinuti si propulsati de catre organizatii nonguvernamentale reunite sub statut de membru al Consiliului National al Societatii civile..in numar de 130..

  Un preot neoprotestant si unul ortodox

  De ce candideaza..ce anume vor presta in PARLAMENTUL eUROPEAN..vom sti doar daca vom cunoaste parcursul

  Cine este Consiliul National al Societatii Civile??
  Iata si raspunsul dat de cei in cauza:

  „Cine suntem

  Dragi romani,
  Tara noastra are nevoie de actiunea hotarata a tuturor cetatenilor cu spirit civic, in sensul schimbarii modului de a face politica sociala, economica si nationala, si de a gestiona problemele publice.
  Ne-am saturat de minciuna, impostura, hotie, ridicate la rang de politica de stat.
  Lansat pe data de 7 octombrie 2011 de catre Sindicatul Cadrelor Militare in Rezerva (SCMD) si Fundatia FACIAS, programul in 12 puncte numit „PLATFORMA CIVICA”, a fost adoptat de peste 130 de ONG-uri si sindicate. El reprezinta in sinteza (in plan strategic sau macro) principalele obiective ale tuturor cetatenilor Romaniei. Sindicatele, ONG-urile si cetatenii care au adoptat acest program constituie CONSILIUL NATIONAL AL SOCIETATII CIVILE (CNSC) si isi propun sa contureze o masa compacta de vot, prin atragerea tuturor cetatenilor dezgustati de politicianism, pentru a elimina santajul politic al unor formatiuni, jocurile si aliantele politice imorale.
  Daca va regasiti in acest program, daca doriti sa contribuiti la imbunatatirea si transpunerea lui in practica, va asteptam alaturi de noi.
  COORDONATOR CNSC,
  Prof. dr. Mircea DOGARU

 21. cine este SCMD si Dogaru se stie de multa vreme
  Nu sunt sigur ca se stie cine este FACIAS..aici gasiti oarece informatii:
  http://www.revista22.ro/dan-voiculescu-face-presiuni-politice-prin-fundatii-din-umbra-27133.html

 22. Asadar coordonatori si fondatori ai acestui Consiliu Nastional al Societatii civile sunt cei doi:DOGARU si VOICULESCU(conform asumarii lor postate ceva mai sus)

  cine le sunt colaboratorii??
  O masa de manevra a USL _PSD alcatuita din tot felul de organizatii si asociatii asa zis non guvernamentale sau profesionale,sindicate si altele …
  CINE SE PUTEA ASOCIA cu FACIASUL lui don Felix??

  O retea structurata ,suprapusa peste actuala organizare a statului si care prin platforma civica lansata si directiile de actiune,dar si prin contracte si conventii semnate cu USL se declara aliat in politici guvernamentale interne si externe..mai mult emity pretentii de monitorizarea asupra acestor politici

  Iata lista care compune Consiliul National Al Societatii Civile Romanesti
  (coordonat de SCMD-Dogaru si Fundatia FACIAS a lui Dan Voiculescu )

  Membri
  SindicatulCadrelor Militare Disponibilizate (SCMD); Dogaru Mircea, presedinte;0736.601.020; 0736.600.973, sindicatulmilitarilor@gmail.com
  Fundatia pentruApararea Cetatenilor impotriva Abuzurilor Statului (FACIAS); Oana Florea, director; 0788.570.010; floreaoana13@gmail.com
  FederatiaNationala a Muncii (FNM) (federatie sindicala Rovinari); Cretan Constantin,presedinte; 0728.396.572; luckiani@yahoo.com ;
  Federatia Sindicatelor din Justitie (FSJ); Persinaru Vasile, presedinte; 0721.999.588; 0763.890.241; Mariana Dudu (Vaida) – vicepresedinte; 0724.031.404
  Uniunea Sindicatelor din Spitalele CFR (USS-CFR); Popovici Denisa, presedinte; 0752.278.3060752.278.306; undsindcfr@yahoo.com;
  Alianta Nationala Feroviara (ANSF) (federatie sindicala); Popovici Denisa, vicepresedinte; 0752.278.3060752.278.306; undsindcfr@yahoo.com;
  Sindicatul Lacuri, Parcuri, si Agrement Bucuresti (SLPAB); Andrabulea Gigel, presedinte;0727.212.801; 0762.919.747; rdcn_elena@yahoo.com;
  SindicatulTinerilor Profesori (STPR); Riegler Cornel, presedinte; 0724.200.444; corneliu_riegler2004@yahoo.co.uk;
  Asociatia pentru Promovarea Principiilor Europene in Noile Structuri ale Societatii Romane ; Nadolu Petre, presedinte; 0251.436.217; 0744.679.7470744.679.747; octavian1980@gmail.com;
  Asociatia Proprietarilor pe Legea 112 si a Chiriasilor din Casele Nationalizate; Opris Stelian, presedinte; 0741.996.7230741.996.723; 0749.145.754 asociatia_p@yahoo.com;
  Asociatia pentru Protectia Pacientilor, Barbu Vasile, presedinte; 0735.366.900; vasile.barbu@protectiapacientilor.ro;
  Asociatia de Actiune Civica Internationala a Revolutionarilor din Decembrie 1989 (ACIURO 1989), Haraga Dorel, presedinte; 0745.039.1990745.039.199; 0722.747.098; dorelharaga@yahoo.com;
  Sindicatul National al Revolutionarilor (SNR) , Draghici Teodor Sergiu, presedinte; 0723.762.812; 0769.262.117; teodor.draghici@yahoo.com; Horia-Dragos MILITARU-POP: Secretar General-0761.686.426; mariucaionescu@yahoo.com;
  Liga Nationala a Revolutionarilor din Decembrie 1989, (LNRD 89); Nacht Sulu Cristian, secretar, Lefter Cristian, presedinte; 0722.284.757; ioncristianlefter@yahoo.com;
  Organizatia Internationala pentru Protectia Drepturilor Omului, Lesu Ionel, presedinte; 0726.938.011;0761.172.929; 0746.924.7860746.924.786; lesu_ionel2000@yahoo.com
  Asociatia Romanilor din Olanda, Ringhilescu Viorel, presedinte; 0744.886.1740744.886.174; 021.434.2152; v_ringhilescu@msn.com;
  Anghel Cristiana; 0763.595.909; cristianairina@yahoo.com;
  Federatia Unirea a Pensionarilor – Presedinte: Cojanu Ion; 0730.757.735; federatiaunirea@yahoo.com;
  Sindicatul National Uniunea Politistilor “UNIPOL”. Presedinte: Marius IDITA (Vami si politie de Frontiera) Tel. 0722.88.28.29 / 0785254800; Fax. 021/327.15.22; mariusidita@yahoo.com;
  Federatia Nationala a Sindicatelor Pensionarilor din Romania (FNSPR); Preda Nedelcu – Presedinte; 0723.897.745; 0720.139.045; fnspr10@gmail.com;
  Asociatia Club TV 22 – Presedinte: Dan Cugler; 021.230.04.65 Secretar: Marin VALCU; 0722.619.765; valcumarin@yahoo.com;
  Asociatia Romana Antidrog – Arges; Presedinte: Popa Dorin; 0748.118.703; 0336.067.110
  Fundatia Luptatorilor Dec.’89, Raniti, Invalizi si a urmasilor celor decedati din Romania –Arges: Presedinte: Popa Dorin; 0748.118.703; 0336.067.110;
  Federatia UNITESA a Personalului din Invatamantul Universitar – Presedinte: Gheorghe Constantin: 0730.011.447; 0243.191.9830243.191.983; gheorgheconstantinase@yahoo.com; Vicepresedinte: Dorobantu Horia;
  Asociatia 16 Decembrie 1989 Timisoara- Presedinte: Pavel Daniel: 0748.912.260; 0722.485.488; bacana.liviu@yahoo.it;
  FederatiaSocietatea Civila Romaneasca – Presedinte: Racanel Petre: 0745.073.7270745.073.727; petre@vivera.ro;
  Fundatia “Grigore Vieru” cu sediul in Fort Hamilton – Canada. Presedinte la New-York: Florin CARLAN, e-mail floriancarlan@gmail.com, grigorevieruromanul@yahoo.com
  Forumul diasporei de pretutindeni;
  Sindicatul National al Lucratorilor din Penitenciare si Publisind – Stefan Teoroc – Presedinte; 0720.049.435; Gabriel Chifu – vicepresedinte; 0726.345.818; fsap_publisind@yahoo.com;
  Asociatia Nationala a Aviatorilor Pensionari (ANAP) – Costica Manolache – Presedinte; 0723.630.487; costica_manolache@yahoo.com; Ovidiu CORNEANU corneanu.ovidiu@gmail.com;
  CERTITUDINEA –Publicatia de cultura, spiritualitate si atitudine – Director editorial: Miron MANEGA; 0746.201.4120746.201.412; miron.manega@gmail.com;
  Liga Muncitorilor din Romania – P.C. Tiberiu Grigoriu tiberiugrigoriu@yahoo.com; ( si Presedinte: Cristinel Tanasie – 0253.242.726);
  FederatiaSindicatelor din Invatamant “Spiru Haret” – Presedinte: Marius NISTOR : Telefon: 0745.031.3410745.031.341; mariusnistor2006@yahoo.com;
  Federatia SANITAS – Presedinte: HUȘANU Viorel – telefon: 0755.105.4110755.105.411; sanitasbucuresti@gmail.com;
  Sindicatul ROMTELECOM: Presedinte: CHIRCU Ionel (sub Federatia Societatii Civile din Romania – Racanel);
  Forumul Social Roman – Cretu Constantin 0722.484.857; c.cretu@xnet.ro;
  Asoc. Culturala Renasterea Neamului Romanesc – Popovici Dragos; Popa Anca
  Asociatia Of. De Geniu in rezerva si retragere „Nicolae Hirjau”- Presedinte Gl. Teodorescu Constantin;
  Sindicatul Lucratorilor din Kaufland Romania S.C.S. – Presedinte: ROSIORU Daniel:Telefon: 0751.110.0360751.110.036; email: rosioru.daniel@gmail.com; Vicepresedinte: EPARU Constantin: 0751.110.0320751.110.032;
  Asociatia Cascadorilor Profesionisti din Romania – Presedinte: Petru – Mihai DANCU: Telefon 0726.353.202 / 0727.212.801;
  ”Federatia Romana de Fotbal – Asociatie” – Director: Miron MUREA : Telefon: 0721.190.602; (34 membri);
  Sindicatul Liber Semnale Rutiere Administratia Strazilor – Presedinte: Dan GEORGESCU; Telefon: 0745.752.2360745.752.236; danggscu@yahoo.ca;
  Sindicatul “Justitia” – Presedinte: Doina BART; Tel. 0261.713.032; albulescu_liliana@yahoo.com;
  Uniunea Nationala de Ramura a Cooperativelor Producatoare de Legume si Fructe – Presedinte: Emil APOSTOLOIU (645 membri); Telefon 0728.375.121 / fertilsporchim@yahoo.com;
  Asociatia Nationala a Pensionarilor din Serviciul Auxiliar de Specialitate din Cadrul Instantelor Judecatoresti si Parchetelor (605 membri) – Presedinte: Helvei Eugenia; Telefon 0727.095.316; 0728.602.765; 021.411.6622. e-mail: eugeniahel@gmail.com; mariana trogmaer@yahoo.com;
  Uniunea Nationala de Ramura a Cooperativelor Producatoare de Legume si Fructe – Presedinte: Emil APOSTOLOIU, fertilsporchim@yahoo.com;
  Asociatia Pensionarilor Silvici din Romania: Niculae FLORICA – Presedinte;
  Asociatia Nationala a Pensionarilor din Serviciul Auxiliar de Specialitate din Cadrul Instantelor Judecatoresti si Parchetelor (605 membri) – Presedinte: Helvei Eugenia; Telefon 0727.095.316; 0728.602.765; 021.411.6622. e-mail: eugeniahel@gmail.com; mariana trogmaer@yahoo.com;
  Organizatia de Dezvoltare a Romilor Social-Democrati din Romania – Presedinte ILIE Mario Rafael; Telefon: 0766.330.8750766.330.875; odrsd@yahoo.com; ilie.mariorafael@yahoo.com;
  Fundatia “Fleur de Lys” – Presedinte: Victor TASCI; Telefon: 0743.431.4640743.431.464, 031.437.87.24, Fax: 031.437.87.24; e-mail: victor.tasci@fundatiafleurdelys.ro;
  Asociatia Ambasadorilor si Diplomatilor de Cariera din Romania, Persoana de contact: Dumitru TANASA; Telefon 0740.120.6460740.120.646; romcomac2004@yahoo.com; romcomac@hotmail.com;
  Asociatia Functionarilor Publici Parlamentari Pensionari „LEGIFER”, Persoana de contact: Aurica CHIOIBASU, Telefon 0728117840, E-mail: aurachioibasu@yahoo.com
  Federatia Sindicatelor Transportatorilor Feroviari din Romania (afiliata la CONFEDERATIA SINDICALA NATIONALA „MERIDIAN”), Persoana de contact: Maxim Rodrigo Gabriel, tel/fax. 0213161712), E-mail: fstf_ro@yahoo.com
  FUNDATIA EPISCOPUL GRIGORIE LEU – MIȘCARE PENTRU PROGRESUL SATULUI ROMÂNESC – ong. cu statut de utilitate publică prin H.G.1004/2004; 126, bd. Dacia, Bucuresti 020064; tel 0311045047; e-mail: leuc@clicknet.ro. Președinte: Corneliu Leu; Director General: ambasador Constantin Lupeanu (0744459855)
  GRUPUL DE INITIATIVA AL DIPLOMATILOR PENSIONARI DIN SISTEMUL COMERTULUI EXTERIOR – GIDPSCE, Delegati: Georgescu Gheorghe, tel 0727707848, e-mail gabi.is@gmail.com, Gulin Gheorghe, tel 0722330580, e-mail gulingeorge@yahoo.com, Data aderarii: 05.03.2014
  UNIUNEA NATIONALA VATRA ROMANEASCA, Presedinte Oproiescu Petru Florin, tel 0265267205, 0722467787, fax 0265267205, e-mail oproiescu@yahoo.com, Data aderarii: 01.04.2014

 23. Mark,

  Vad ca ai „in asteptare” un coment…mega-urias. WP-ul n-a facut fata…Te rog sa reformulezi, sa-l aduci la „dimensiuni” rezonabile si sa dai max. 2-3 link-uri. Sau fa o postare pe subiect…

 24. In actualul context al crizei din Ucraina, vvponta recidiveaza si trimite inca un semnal extrem de prost spre partenerii occidentali:

  „(…) Surse politice au declarat pentru HotNews.ro ca mai multi lideri ai principalelor partide din Romania au fost invitati in aceasta dupa-amiaza la Ambasada SUA din Romania pentru o intalnire cu un oficial american, ambasada confirmand informatia, cu precizarea ca este vorba despre Hoyt Yee, adjunctul Victoriei Nuland – asistentul secretarului de stat american.(…)” / HotNews
  vvponta a „delegat-o” pe Corina Cretu sa participe la aceasta intalnire…

 25. Asadar coordonatori si fondatori ai acestui Consiliu Nastional al Societatii civile sunt cei doi:DOGARU si VOICULESCU(conform asumarii lor postate ceva mai sus)

  cine le sunt colaboratorii??
  O masa de manevra a USL _PSD alcatuita din tot felul de organizatii si asociatii asa zis non guvernamentale sau profesionale,sindicate si altele …
  CINE SE PUTEA ASOCIA cu FACIASUL lui don Felix??

  O retea structurata ,suprapusa peste actuala organizare a statului si care prin platforma civica lansata si directiile de actiune,dar si prin contracte si conventii semnate cu USL se declara aliat in politici guvernamentale interne si externe..mai mult emity pretentii de monitorizarea asupra acestor politici

  Iata lista care compune Consiliul National Al Societatii Civile Romanesti
  (coordonat de SCMD-Dogaru si Fundatia FACIAS a lui Dan Voiculescu )
  http://fscro.eu/lista-membrilor-aderenti-la-consiliului-national-al-societatii-civile/

  incomplecta

  • mark,

   am vrut să te scot de la moderare, dar WP n-a vrut să-ți publice tot mesajul, ba a mai băgat și prostia aia agramată de „incomplectă”!
   Naiba știe ce o fi că blogul merge cam schiop…

   • Wow
    Ce sa mai zic..
    pina la urma a dat drumul la mesaj integral
    Cred ca tot in urma interventiilor voastre

    Este ok
    Enervam cu Adevarul??

    Realitatea ne arata ca pe aici nu mai exista nici Udrea,nici PMP ,nici contra,nici pro,nici inamici nici prieteni
    Exista doar opinii…pareri,propuneri. contraziceri.toate in armonie..

 26. @LastNightMusic(18:00) = http://sorinelradu.blogspot.ro/ …Zig-Zag…
  Asa zice nea Goagalu’ 🙄

 27. am auzit-o pe nerusinata de Weber : cum il injura pe Boc si Bäsescu
  si mäsurile luate de ei, sä scoatä tzara din crizä.
  sä-i ea domnul dracu, inafarä de PPE nu meritä nimeni votat

 28. off topic: trei chestii + un textulet
  http://m.ustream.tv/channel/donbass-stream Lumpenproletariatul rus la poarta sediului politiei din Lugansk.

  Ma uitam la LifeNews(TV rusa incredibila!): Imagini din al doilea razboi mondial 😀

  Ministrul rus de externe acuza Ucraina ca ar construi lagare de concentrare pentru rusi cu bani de la UE (!)

  E incredibil ca unii din vest au ajuns sa creada.

  Poate intra in discutie si un text scris de mine si pus pe facebook, poate merita. Cred ca problema e serioasa:

  „propaganda ruseasca a patruns si la noi… abia cum ajung sa o inteleg privind in retrospectiva la miscarile indreptate impotriva exploatarii gazelor de sist sau a aurului de la rosia montana.
  exista un intreg curent de gandire anti-american si anti-coorporaratist ce a patruns cu lejeritate surprinzatoare in atatea minti, altminteri luminate cu darul inteligentei.

  tactica e interesanta. se vede in special acum, cand problema ucraineana a reusit cumva sa divida opiniile chiar si in vest.

  cred ca pot rezuma spunand ca anti-capitalismul legionaristo-socialist merge mana in mana cu o actiune de popularizare a rusiei ca entitate opusa asa zisei minciuni si ipocrizii a SUA, devenind astfel un reprezentant al libertatii. Actiunea a inceput probabil inca de la Primul mandat a lui Putin, a trecut prin oferirea de azil unei figuri populare in vest (Snowden) si azi da roade si se vede clar pe retelele de socializare.

  tirania poate intra astfel in casa imbracata aparent intr-o haina hippie, tinand o floare si cantand Imagine, in timp ce in realitate tine un Kalaș, canta imnuri de lupta si e imbracata in haine de camuflaj.

  am ajuns sa nu mai recunoastem pericolul pentru ca pericolul a devenit cool!”

  • Mr.P.
   ONG-urile,asociatiile si aliantele de tot felul initiate de tipi cunoscatori in strategii ,(vezi postarea mea cu o parte din acestea de la 16,57)alcatuiesc o retea desfasurata peste tot teritoriul Romaniei ,avind o conducere numita CNSC,un scop si o tinta.
   Nu intimplator organizarea apartine Sindicatului militarilor rezervisti condus de Dogaru…si de catre Dan Voiculescu..

   O societate deschisa ..care a luat fiinta inca din 1990..o gindire diabolica care a format o structura suprastatala ,pregatind si tineri adica o noua generatie .in spiritul dorit de fondatori.

   Multi bani s-au alocat pentru asta..Sumele uriase au fost destinate scolarizarii,sustinerii de burse ,infiintari de institute ,tabere de vara,etc.pina la nivel politic ..pe paliere de stinga.
   Daca luam rind pe rind acele organizatii inscrise in CNSC ..ramai uimit de amploarea si intinderea pecinginii..
   Nu stiam de ce nu mergem inainte?
   Nu stiam de ce ne merge rau?
   Curentul antiamerican,antieuropean hranit de socialisti ,extremisti nationalisti si nu in ultimul rind tradatori s-a cultivat,s-a invatat..s-a implementat om cu om..
   Ca sa ajungi sa iti doresti sa revii in aria de influenta ruseasca ,sa o declari si sa o sustii,din ce in ce mai vehement,mai tare presupune o munca tenace si continuua din partea papusarilor din umbra care trag sforile folosind slabiciunea umana si metodele consacrate ale unei intoxicari si manipulari diabolice..
   Presupun ca niciodata Rusia nu a renuntat la ideea de a ne readuce in aria ei de influenta..
   Norocul nostru,a romanilor ca natiune este umbrela NATO… si un Presedinte care isi iubeste Tara mai mult decit propria sa familie.

   • E o piesa importanta ce spui tu.
    Dar tinerii eco hip si bio si, mai nou, legio (ca sa inventez un termen) din ce structuri fac parte. Ei preiau modele din vest, nu din est, modele si tipare de gandire ce scapa logicii mele. Sincer.

    • Mr.P.
     Studiaza cine sta in spatele miscarii ecologiste din romania
     Care sunt ONG-urile \
     Cine le-a finantat
     Iti dau un punct de pornire
     Mihail Gorbaciov este PRESEDINTELE CRUCII VERZI pe mapamond…

    • Este o istorie cu bataie lunga…
     Tinerii aia la care faci referire au fost EDUCATI ,scoliti,sponsorizati ca sa mearga pe un anume drum..intr-o anume directie..asta si fac

     Cu modele din vest o cotesc,categoric pe stinga…
     Nu mi-ar parea rau
     Dar cind ma gindesc ca profitorii sunt cei din sistemul ticalosit cu pui cu tot..model Ponta..mi se face greata

 29. CURAND O SÄ-L VEDETZI PE ponta ; INBRÄCAT DE CAMUNFLAJ
  RUSESC.

 30. dupä incheerea mandatului , o sä-l regretatzi pe Bäsescu, zilnic.

 31. (…) Oficialul american [Hoyt Yee, asistentul adjunct al secretarului de stat pentru Europa şi Eurasia, Victoria Nuland] a subliniat că este important ca „ţările din această regiune, inclusiv România, Bulgaria, alte state din această parte a Europei să fie capabile să reziste oligarhilor, companiilor sau persoanelor bogate care pot folosi absenţa unor instituţii puternice fie pentru a cumpăra infrastructură vitală, sau instituţii media, sau politicieni pe care-i pot folosi pentru a influenţa, pentru a câştiga controlul asupra instituţiilor sau chiar a statului”.

  „Credem cu tărie că lucrând împreună, UE şi SUA, SUA şi România, putem să întărim instituţiile şi să prevenim acest tip de corupţie, de crimă organizată, acest tip de influenţă asupra statului democratic care duce la probleme de genul celor pe care le vedem în Ucraina”, a mai spus Hoyt Yee.(…)

  http://www.mediafax.ro/politic/adjunct-nuland-e-important-ca-romania-sa-reziste-celor-care-pot-castiga-controlul-asupra-statului-12551822

 32. Despre „bisnitarii” din justitie…Aia de prin lifturi si WC-uri…

  Judecatorul Stan Mustata indeparta telefoanele mobile din locuinta conspirativa in care discuta cu prietenul sau Ion Boraciu modul in care pot fi rezolvate diferite dosare aflate pe rolul Curtii de Apel si, pentru a nu putea fi interceptat, a avut ideea de a purta aceste discutii in WC-ul locuintei, timp in care tragea apa de la toaleta sau dadea drumul la apa de la robinet, potrivit referatului procurorilor DNA. (…) /HotNews

 33. Referitor la momentul actual -alegeri pentru PR-, responsabilitate si patriotism am citit undeva urmatoarele;
  „”Alegerile pentru PE de anul acesta au o conotatie speciala avind in vedere ofensiva putinista.O majoritate socialista in PE va slabi si mai mult puterea UE de a riposta agresiunii Rusiei.
  Daca ne luam insa dupa ce se intimpla in Romania se pare ca strategia partidelor nu tine cont de acest lucru.
  La noi , partidele de dreapta (reale sau nu) au sansa de a obtine impreuna un numar de voturi mai mare decit partidele de stinga.
  Acest lucru se va reflecta in numarul de parlamentari trimisi in PE?
  Probabil ca nu datorita unei strategii paguboase.
  Pe partea dreapta exista 3 partide care pot lua intre 8 si 15 % fiecare si inca 3 cel putin care se invirt in jurul a 5 %.
  Cele trei partide mici au ales sa mearga in alegeri sub nume propriu.
  Daca nu vor atinge pragul de 5 % – o mare parte din voturile obtinute va ingrosa zestrea stingii.
  Daca , clarviziunea , interesul general , patriotismul atit de clamate de toti ar fi condus la o strategie folositoare dreptei, aceste partide nu ar fi intrat in cursa ci ar fi declarat ca sustin unul dei celelalte partide cu sanse.In conditiile astea nici unul din voturile pe care le ar fi adus nu pleca spre stinga chiar daca per total ar fi convins mai putini alegatori sa iasa la vot.
  Dorinta de a si verifica potentialul electoral acum cu 2 ani inainte de alegerile parlamentare poate fi fireasca dar in conditiile date este neproductiva si daunatoare.Daunatoare si pentru ei dar si pentru noi.””

  O fi asa?
  Cind se vorbea de unitatea dreptei la asta s or fi gindit?

  • Tucu,

   Mi se pare pertinent comentariul citat de tine. Contextul international al lui 2014, cu criza ucraineana si ofensiva putinista pare intr-adevar sa intre prea putin in calculele partidelor de dreapta (care, cum), cel putin in privinta alegerilor pt PE. Daca in privinta evolutiilor recente din estul Europei se poate invoca imprevizibilitatea acestora la momentul stabilirii „strategiilor” electorale, despre cata stanga si influenta rusa exista in UE si ce perspective (brrr!!!) ar deschide o victorie a stangii in PE, se stia. Asa ca era firesc ca dreapta (care, cum) sa aleaga variantele cu cele mai bune sanse (fie lista unica a tuturor partidelor fie, eventual, sustinerea a 2-3 partide mai mari – varianta din text). Teoretic! Dar pe noi, nu-i asa, practica…Adica dimpotriva…

   • Si as mai adauga: in partea „noastra” (politica, media, soc. civila) se consuma foooarte multa energie pt discreditarea acelei „zone” de forta/stabilitate/siguranta/ fata de pericolul tendintelor negative interne (PSD/GIO/Mafia rosie) si externe (putinism in primul rand, dar si stangismul european), cam singura pe care ne putem baza, reprezentata de presedinte & Co…
    Cred ca intra tot in povestea cu „agenti si idioti utili”…

 34. @markwilliams | aprilie 30, 2014 la 10:11 |
  Daca imi dai voie, pentru a intari cele spuse de tine, am sa va relatez o intamplare ce mi-a fost marturisita de o ruda prin alianta ce a trait un eveniment, in direct, daca pot spune asa:
  Pe scurt: Cu un grup de securisti de varf au cerut sa fie primiti de un lider al securitatii sovietice pentru a se plange de activitatile desfasurate de agentii sovietici pentru a racola cozi de topor romani care sa lucreze in favoarea marelui aliatd e la rasarit. Reactia rusului a fost devastatoare:
  A spus ca ei nu au atatea topoare cate cozi de topor avem noi, romanii!
  Aceste cozi de topor sunt si vor exista in Romania atat timp cat vor fi sub influenta si sub plata noului imperiu bolsevic. Ca sunt ONG dubioase, ca sunt activisti mascati sub flamurile unor organizatii civice, tot cozi de topor au ramas.
  Nu degeaba aliatii nord atlantici au obligat statul roman sa-i elimine din structurile esentiale pe aceste fosile dispuse sa tradeze atat tara cat si pe aliatii occidentali
  Zi buna si la buna citire!.

 35. Inginduratul
  Sper ca serviciile secrete sa fie pe faza..asa ceva ,de o asemenea dimensiune ca activitate si actiune LA COMANDA ..trebuie monitorizat non stop
  Daca pina acum activitatea s-a rezumat la manifestatii ecologice sau la caderea de guverne(le-a si reusit),de acum incolo alaturi de PSD vor trece la infiltrare ijn institutii ,la implementarea unor programe ,intr-un cuvint la preluarea Puterii,fara macar sa se stie..

  Fosilele astea,unele trecute de 80 de ani isi doresc reintoarcerea in vechiul sistem …pe c are l-au invatat,aplicat si l-au adorat..

  Putini sunt cei care isi dau seama de ce inseamna conventii si contracte intre acest sinistru CNSC si PSD!

 36. Maine, de la 11:00, presedintele Traian Basescu, invitat al EvZ/B1

 37. „Poporul” lui Ghita vehiculeaza soparle RTV , intr-o incercare de replica tipica…si trista…

 38. Da, da, soparle aflate pe site-ul MPm din 2013, normal 🙂

 39. „MPm” ???
  Link?

  • A nu face diferenta intre poza de pe site-ul Fundatiei Miscarea Populara si pozele de campanie electorala ale PSD, a pune „egal” ( = soparla!!!) intre ele, este dovada de rea-credinta. Articolul RTV-Ghita este o mizerie trista…

   @Loda, te rog sa nu mai „agati” o replica la comentariul meu pt ca nu o voi accepta…

   • Corect, daca nu-ti convine, cenzureaza, ca toto ii democratie 🙂
    ,,A nu face diferenta” intre Ionescu care a omorat iarna si Popescu care a omorat vara(In campanie) este clar o dovada de ,,rea credinta”.Curat rea credinta 😉

 40. ALTÄ LOAZÄ NERUSINATÄ.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s