Razboi sau pace ?

Evenimentele din Ucraina isi urmeaza cursul. Un curs previzibil daca paralela Putin-Hitler este corecta.

Parerile privind extinderea parjolului din focarul ucrainian in alte tari est-europene si de acolo mai departe, sunt inca impartite.
Cele mai pertinente par sa aiba in vedere drept element determinant starea economica ce poate sta de regula la radacina convulsiilor violente la nivel de masa. Dat fiind ca ultimile doua conflicte mondiale anterioare au avut drept punct de plecare crize economice de foarte mare amploare, care au afectat profund mase mari de cetateni.
In respectiva conjunctura, inregimentarea lor sub orice pretext a devenit extrem de facila si participarea benevola la uciderea semenilor a fost mult mai usor de obtinut subordonandu-i nu atat mofturilor unui conducator politic/militar mai mult sau mai putin intreg la minte, cat unui orizont de viata mai buna.
Nici prima nici a doua conflagratie mondiala nu ar fi fost posibile, nu ar fi cuprins arii atat de largi, fara participarea activa a maselor mari de osteni devotati „cauzei”.

Insa am impresia ca in timpul ce s-a scurs de la ultima trasnaie serioasa de acest gen si pana acum, au avut loc procese importante in psihologia maselor.
Pe intinsul intregului glob, iar in leaganul european cu atat mai mult, a crescut gradul de civilizatie, de cultura, educatie non-violenta, in plus distantele fizice dintre popoare s-au topit si asta a dizolvat efectiv distantele psihologice dintre oameni, indiferent carei natii ii apartin.
Mijloacele de comunicare in masa au explodat la randu-le si au netezit si mai mult procesul de omogenizare al omenirii pe arii extrem de intinse.

Drept urmare conflictele violente in care sa fie implicate mase mari de oameni sunt mai putin probabile si in continua scadere. Atunci cand violentele izbucnesc totusi, ele sunt de regula provocate de grupuri restranse, de regula pregatite special in aceste scopuri si cu toata straduinta lor nu reusesc sa angreneze confruntari la nivel de masa.

Psihologia cetatenilor in raport cu solutionarea violenta s-a schimbat destul de mult.
Pentru romani ar fi si mai usor de inteles fenomenul daca ne-am aminti cat mai fidel ce am simtit efectiv in cele cateva saptamani de teroare decembrista de la finele lui 1989.
Este mai usor acum sa mobilizezi in numele pacii, a linistii, a unei vieti asezate, decat in numele unei confruntari violente.
Oamenii au alta scara a valorilor, in ea aflandu-se si pretuirea vietii in sine la o scara cum nu a mai fost pana acum. Pana si pedeapsa cu moartea a fost abolita in majoritatea statelor civilizate.

Conflictele pe termen lung din Orientul Mijlociu, actele teroriste, intoleranta agresiva pe teme religioase sau etnice care inca exista, cred ca nu fac decat sa confirme acest punct de vedere. Daca privim mai atenti la zonele unde acestea au loc vom observa ca popoarele respective sunt aproape fara exceptie cu cativa pasi mari in urma civilizatiei si a interactiunii cu ceilalti locuitori ai planetei, cu o cultura relativ precara si unidimensionala.

Intr-un cuvant, apetitul pentru violenta scade pe masura ce creste gradul de civilizatie si se mai pastreaza acolo unde stadiul de dezvoltare al societatilor este mai scazut, unde progresul stagneaza.
Exemplul imposibil de explicat altfel al poporului coreean, efectiv sectionat in doua ca la un studiu de laborator si supus unor regimuri politico-economice diferite cu efecte sociale radical diferite, este elocvent.

Daca ne-am opri aici, concluzia ar putea fi ca un razboi in Europa de azi ar fi daca nu imposibil, in orice caz foarte putin probabil.

Din pacate mai este un element care conteaza in aceasta ecuatie.

Cum ziceam, cele doua conflagratii mondiale din secolul trecut au atins o anvergura atat de mare datorita implicarii unor mase uriase de oameni in conflictul direct, fapt care acum este aproape imposibil. Cu aceste mase mari de personal s-au produs distrugerile la scara la care o stim.
Din pacate acum aceasta scara a distrugerilor se poate face si fara implicarea maselor.

Tehnologia care ne-a ajutat sa evoluam, inclusiv la stadiul constiintei ca formam totusi o rasa relativ omogena pe glob si casapirea reciproca e o idiotenie, are si reversul nefast : armamentul actual poate distruge cel putin la fel de mult, fara necesitatea ca implicarea cetatenilor sa fie la scara mare.
Si asa ajungem la cauza probabila si odata cu asta, la posibila solutie.
Liderul !

Practic, acum mai mult ca oricand, decizia liderului determina starea natiunii sau chiar existenta/inexistenta ei. Ceea ce pana la urma cred ca este extrem de periculos.

Daca in a doua jumatate a sec. al XV-lea, Suleiman Pasa avea nevoie de 120.000 de oameni cu bete de fier sa impunga bucata cu bucata moldovenii lui Stefan, iar la jumatatea sec XX, Hitler avea nevoie de numai cateva sute/mii de profesionisti in batalioane de tancuri si flote aeriene ca sa produca pagube de zeci de ori mai mari, azi poti aduce dezastrul la scara inmiita cu doar cativa zeci de descreierati loiali.
Totul se condenseaza in mana liderului care detine puterea de a actiona cu respectivele forte tehnologice.

Am convingerea ca nici poporul rus, in ciuda propagandei furibunde cu care e manipulat, nu rezoneaza la uciderea in masa a ucrainienilor. Sunt poate cu cativa pasi in urma civilizatiei occidentale, totusi au ajuns intr-o faza in care nu mai pot fi atat de usor impinsi la macel. Nu in proportie de masa.
Problema pacii in Europa si numai Dumnezeu stie daca nu in intreaga lume, este pusa nu atat de poporul rus sub semnul intrebarii cat de „macho-Putin”.
Teama mea e ca omul e serios deranjat la scufie !
Cat de mult poate sa conteze ambitia asta de a-ti demonstra vitejia, „barbatia”, puterea, … ma rog, ca esti „macho” ?
Ba calare pe urs, ba …. !!!
Mult.

Femeile sesizeaza de regula mult mai usor aberatiile „macho” dat fiind ca in gena lor nu exista conexiuni care sa produca o asemenea atitudine, in locul ei manifestandu-se mai degrab atitudinea protectoare, miloasa, mamoasa. Si reactia in preajma unui conflict in bar este de regula retragerea.
Barbatii insa au cam ramas victimele genei de a „proteja” prin recurgerea la violenta si de a demonstra pe calea asta ce „tari” sunt !

Cat de mult poate sa conteze si unde poate duce asta intr-o minte cu probleme reiese elocvent dintr-o intamplare absolut socanta cu un grup de „super-barbati” ce si-au tras o petrecere de pomina.
In 1996, premiul mondial pentru cel mai prost om din lume a fost castigat de Krystof Azninski, organizatorul respectivului chef, la care participantii au recurs la cele mai ciudate dovezi de „barbatie” pe care le-am auzit de cand sunt.
Dupa prima proba, de incalzire, in care goi-pusca si-au trosnit reciproc capatanile cu niste pari, unul din invitati s-a distantat serios de pluton si era gata sa castige competitia dupa ce a pus mana pe o drujba si atragandu-le celorlalti atentia „Bai ! Fiti atenti ce fac io !”, si-a retezat un picior.
In fata unei infrangeri aparent inevitabile, Azninski nu a ezitat prea mult si inhatand drujba de la amicul proaspat schiop, a dovedit celorlalti ca nimeni nu-i poate lua titlul de „macho-supremo”, retezandu-si … capul.
Premiul a fost decernat prost-mortem !

Dincolo de pitorescul grotesc al unor asemenea evenimente ramane fiorul ingrijorarii ce-l produce iresponsabilitatea unui lider cu probleme psihice in contextul societatii moderne, chiar impotriva dorintei covarsitoarei majoritati a cetatenilor de orice nationalitate, pentru pace si buna intelegere. In definitiv, CE VREA  SA  DEMONSTREZE  PUTIN ?

Desigur de aici se ramifica idei ce ar merita discutate si care (ne) ard actualmente si pe noi, respectiv proprii lideri si mai ales uriasa responsabilitate ce revine cetatenilor in momentul in  care cantaresc si-si aleg vremelnicul conducator politic.

Dar ramane pe mai incolo. Acum ne ingrijoreaza tot mai mult ca peninsula proaspat „cucerita” este folosita drept „cap-de-pod” pentru continuarea ofensivei si incendiul social se intinde spre bratul Chilia.

“Violenţele au escaladat în estul Ucrainei şi s-au extins spre sudul ţării. Confruntări armate au loc de la Doneţk la Odessa, la circa 160 de kilometri distanţă de frontierele sud-estice ale Uniunii Europene şi de România. Există indicii că zonele industriale şi regiunile de coastă scapă de sub controlul Guvernului de la Kiev (Capital citeaza „Bloomberg”).

Probabil solutia este in potolirea, intr-o forma sau alta, a apetitului de a se da mare a liderului Federatiei Ruse, care daca ar fi gandit ca un om normal ar fi avut destule de facut, pe o multitudine de planuri ca sa-si ocupe tot timpul, pentru un popor suficient de mare incat sa-i mangaie orgoliul.

Viq

Anunțuri

97 responses to “Razboi sau pace ?

  • „…Ca sa cuceresti Odesa si Gurile Dunarii, trebuie sa cuceresti o fasie intreaga, care sa duca pana in Transnistria. Aceasta inseama un razboi care pe Federatia Rusa – dupa toate calculele- ar arunca-o intr-o zona de nebunie extrema. Rusia are nevoie sa se comporte nebuneste, pentru ca toti stim ca Rusia nu e ca noi, are doza ei de nebunie, dar nebunia asta trebuie tinuta intre cote civilizate. Rusia nu are un obiectiv strategic si comercial sa inchida Gurile Dunarii sau sa inceapa o confruntare, pentru ca pentru Odesa ar incepe un razboi total cu toata lumea…”

   Dungaciu pleaca de la premisa ca Putin n-ar face asta pentru simplul fapt ca e o nebunie.
   Da, dar e o nebunie din punctul de vedere al lui Dungaciu, care e normal la cap !

   Care sunt limitele „civilizate” ale nebuniei ruse ?

  • Esenta problemelor se hraneste de aici :
   „”Daca ne uitam la ideologia lui Dughin – pentru ca el pare sa fie ideologul regimului Putin – vedem ca este un amestec bizar de misionarism, de neoimperialism, un eurasianism care combina neoimperialismul rusesc cu nationalismul etnic- un cocteil Molotov in toata strategia Rusiei de incendiere a Europei” (Naumescu)

 1. Apropo’s de apetitul populatiei pentru scandal/bataie cu perne……
  …. de caramida :

  „…Pe site-ul unei institutii tinand de Kremlin, “Consiliul Presedintelui Rusiei pentru Societatea Civila si Drepturile Omului”, ar fi aparut pe 5 mai o postare in care apareau rezultatele reale ale referendumului din Crimeea. Postarea a fost stearsa rapid, insa potrivit Forbes, ea cuprindea cifre extrem de diferite de cele oficiale.

  Mai precis, site-ul Consiliului Presedintelui Rusiei afirma ca prezenta la referendumul din 16 martie ar fi atins doar 30% si doar jumatate dintre votanti ar fi spus “DA” anexarii regiunii de catre Rusia. Adica numai 15% din populatia cu drept de vot din Crimeea ar fi fost de fapt de acord cu anexarea.

  http://inprofunzime.md/stiri/politic/gafa-enorma-a-oficialilor-rusi-au-publicat-rezultatele-reale-ale.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+inprofunzime+%28In+Profunzime+-+Toate+Stirile%29

  • În cazul ăsta, dacă stirea nu e o intoxicare, înseamnă că au început să se ia măsurile pentru cămasă…

 2. Astia au profitat ca rusul si-a chemmat derbedeii sa dea foc in Odessa si dau gaura la Pungesti ! 😀

  „..Chevron Romania a confirmat marti ca au inceput activitatile de foraj la sonda de explorare din apropierea satului Silistea, comuna Pungesti, din judetul Vaslui. .”
  http://economie.hotnews.ro/stiri-mediu-17176168-chevron-inceput-lucrarile-foraj-comuna-pungesti.htm?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+hotnews%2Fyvoq+%28Hotnews.ro%29

  Numai sunt „animatorii” nu mai e nimeni nemultumit 😉

 3. Viq, servus! 🙂

  Nebunii agresivi sunt potoliți mai întâi cu cămașa de forță! Apoi dușuri reci, șocuri, hapuri, etc…
  Ori problema este cine să producă o asemenea mărime de cămașă în care să încapă ipochimenul pomenit de tine?!

  Abia după ce va dărâma, va sparge și va strica destul prin jurul său, coaliția timizilor își va lua inima-n dinți și va trece la treabă!
  …nenorocirea este ca noi suntem prea aproape de nebun :mrgreen:

 4. Rusia este o tara care s-a servit de propria ei ideologie ,in diversele etape ce le-a traversat istoric.In 1996,Boris Eltin si-a dat seama ca aceasta ideologie a noii ere lipsea si a infiintat „Ideea rusa” o grupare formata din specialisti care sa infaptuiasca principiile noii ideologii.
  In paralel intelectuali de marca au infiintat”Acordul in numele Rusiei” preocupati de slabiciunile statutului rus si cu dorinta de a aduce Rusia la gloria ce a avut-o intotdeauna..
  Vladimir Putin ii cunostea pe acesti intelectuali si ideile lor,astfel ca in 1996 ajungind la Putere ,ia in primire un stat slabit politic si economic.
  In citiva ani redreseaza economia rusa exploatind faptul ,ca pe plan mondial preturile la energie au crescut.

  Vladimir Putin realizeaza ca lumea se poate CUCERI ,prin masuri economice si nu cu ajutorul armelor ..Pentru prima data el schimba strategia belicoasa a Rusiei cu extinderea unitatii de exploatare a gazului metan GAZPROM stabilind rapid reteaua cartografica ce avea sa strabata lumea ,fie pentru transport si alimentare,fie pentru atragerea acelor tari ce detineau mari rezerve de gaze ,in subordinea sa.

  In acelasi timp ,cu sprijinul Bisericii ortodoxe Putin reda Rusiei statutul de tara cu civilizatie unica ,fara tipare, cu traditie antiamericana si antieuropeana,impotriva liberalismului vestic ,impunind in prim plan statul si nu individul,iar ca valoare morala suprema, religia ortodoxa.
  Este clar ca ideologia aleasa a fost una de tip conservator, ultranationalista si expansionista.

  • Rusia nu a fost niciodata, de la Petru cel Mare, altcumva decit este acum, ca a fost tarism, comunism sau putinism, tot un drac 😛
   Ce motive sa am pentru a crede ca se va schimba?

 5. O restanta de la postarea precedenta:

  „Eu, personal, nu am o obsesie anti-Udrea; incerc sa ma raportez la factorul Udrea din perspectiva perceptiei celorlalti alegatori din societate….observ ca de fapt, dreapta este divizata din cauza factorului Udrea…….pmp s-a creat pentru a fi condus de Udrea, pdl s-a rupt pentru ca a plecat Udrea….puteti lua in calcul ca fara Udrea ar exista mai multe sanse de unitate a dreptei ? uitati-va cati din cei care l-au sustinut pe blaga la conventie in 2013, il sustinusera anterior pe boc in lupta cu blaga din 2011….de ce credeti ca oamenii astia au trecut in 2013 in spatele lui Blaga.?!…..din cauza Elenei Udrea (ei o cunosc mult mai bine)……eu nu inteleg obtinatia cu care basescu inisista intr-una pentru aceasta Doamna, de ce nu incerca si alte solutii….nu mai exista solutii fara Udrea ? As fi inteles daca macar EU era o capacitate in politica, dar nici macar atat nu este……..basescu a pierdut multe procente din cauza “efectului Udrea”, oare a meritat ? legat de fanii basisti din pdl, ma refeream la cei care mai ezita, il plac la nebunie pe base, dar nici nu le e usor sa paraseasca pdl….pe acestia ii tinteste base, inluciv prin dezbaterea televizata…..voi nu vedeti cat de bine se simte ponta in excerbarea acestui conflict cu base….abia asteapta sa puna benzina….de ce ? pentru ca orice consultant stie ca va motiva la vot electoratul psd si, avand media la picioare, ii va atrage si pe nehotarati…stiu ca nu va convine sa va spun ca base ingroapa dreata….dar nu vi se pare ciudat ca grupul pro-basistilor devine tot mai mic dar tot mai vocal, in timp ce “CEALALATA DREAPTA CARE AR PUTEA OFERI SOLUTII NEUTRILOR NU SE MAI AUDE DIN CAZUZA SCANDALULUI PONTA – BASESCU ?!……si asta ii convine lui Ponta, caci va pastra si neutrii…..”

  • Dnă Adrian,

   O spuneți pentru a treia oară în două posturi cu teme diferite.
   Prima oară @Îngânduratul va făcut o recomandare.
   Pentru dvs chiar a venit deja toamna?!
   Doamne ferește să ne lipsiți de vară 🙂

  • Aceasta doamna Udrea a fost aleasa cu celalallta jumatate de voturi ,la citeva voturi distanta de Blaga..Si poate ca si reusise..altfel nu i i explic nici pina azi de ce dl.Blaga nu a fost de acord sa se renumere voturile./\

   Cealalta candidata-fara indoiala cu merite istorice – doamna macovei ,nu a obtinut decit un procent insingfiant…

   Sa nu spui HOP pina nu sari!
   Birfa si ochiometrul nu evalueaza …

 6. ideea Eurasiei nu este noua..ea a fost conceputa si elaborata de o grupare de emigranti rusi,antibosevici,fugiti in occident la revolutia din 1917..in ideea de a creia un centru de putere si cultura ,cu trasaturi euroasiatice.
  In 1921,in cartea Exodul de Est ia nastere oficial ideologia Euroasiatica,ideologie preluata de Vladimir Putin si aplicata pas cu pas… dupa anul 1996.
  Prin un pamflet intitulat „Razboiul continentelor” publicat in 1991 in Zavtra de catre Alecsander Dughin aplicarea acestei ideologii infatiseaza succint etapele bataliei dintre Roma si Cartagina.Roma intruchipeaza Rusia ,Cartagina SUA.Doua tipologii de puteri opuse ..Eterna Roma are la baza ultranationalismul,eliminarea democratiei
  ,statalitatea,binele comun fiind suprem iar Cartagina opune principiile individualiste,comertul si materialitatea si democratie.
  Binele (Rusia) va lupta cu Raul(SUA) pina cind il va elimina.Cum altfel decit prin o revolutie de tip conservator

  Ideile lui Dughin isi au matricea in propaganda nazista care prevedea distrugerea valorii individualiste liberale,a civilizatiei industriale ,urbane si introducerea altei civilizatii de tip religios pentru o societate bazata pe valori traditionale ,dar si pe o economie preluata de stat in in tegrum.

  Europa se prefigureaza a fi un stat organizat feudal din regiuni structurate pe criterii etnice..pe acelasi model de influenta germana.

  daca incercam un exercitiu de imagine putem sa observam,cu usurinta,ca batalia ruseasca pentru indeplinirea in tocmai a acestei ideologii a inceput!Si se va continua! Toate ocupatiile teritoriale sunt rodul separarii etnice,toate au un anumit statut comun,sub tutela Rusiei!

  Nu stiu de ce,
  mi se pare ca multe dintre principiile meritocratice se regasesc in aceasta noua ordine ..

 7. Viq,
  pe scurt, ca am mai scris odata si am sters ca boul din greseaka:
  a)ma sperii cand descopar ca unii ca voi, din UK, abia acum decsoperiti lucrurile astea. cei de pe InLinieDreapta au tot scris si scris si iarasi scris despre Dughin si Putin de ani intregi, interviu cu Dughin, citate din „gandirea”-i creatza, etc. La fel, iarasi, pe kamikaze, A.Hancu scrie de ceva(multa) vreme despre asta. Si scrie asa: Putin e creatia noastra, a occidentalilor; e produsul depravarii noastre; prea ocupati cu gay rights, ecologism, feminism si alte isme, l-am lasat sa creasca, precum pe vremuri il lasasem pe Hitler in anii 20-30. Cine ar fi vrut sa stie ar fi stiut de mult. Cum zicea JFRevel, orbire voluntara. Da, Putin e nebun, cu N mare, nu „poate ca e”, nu „am impresia”, eu unul o stiu, st convins. Da, gandeste cu capul lui Dughin, si daca citesti (cat rezisti, ma rog, cat ai stomac) ce scrie ala pe blogul ala al lui arctogaia intelegi ce vreu sa spun. Dar la
  b)ce face O-bambi acum (de aia din UE nici nu mai are rost sa mai stric tastele sa scriu, ca e clar ca nu fac chiar nimic) nu va avea decat cel mult efect sa-l enerveze pe nebun. O ia de la oligarhul nr 4567, se misca apoi catre 4566, 4565, apoi 4564….intre timp, oligarhul 0 rade de el si cucereste oras dupa oras. Ar fi penibil, daca n-ar fi tragic.
  c)singura solutie REALA ar fi bombardarea/distrugerea efectivelor nucleare ale lui Putin (se poate cunoaste/se cunoaste locatia lor), apoi inaintarea cu armata. Suna sf dar nu e, chiar asa.
  d)planul lui Putin: -cat mai mult din Ucraina pana in 25 mai
  -Moldova (incepand cu Transnistria)inainte de aderarea la UE, adica inainte de toamna asta
  -tarile baltice (e norocul nostru-el vrea intai sa refaca URSS, apoi se va gandi la altele)
  -enfin, Romania. E evident ca asta va fi ordinea, e logic. Nu se va opri decat daca il VOM opri, cu parul-nu cu amenintari si „sanctiuni”. Altfel, urmeaza-Bulgaria, Ungaria, de ce nu-Polonia, etc. Cat mai departe. Traim deja ww3. Sa nu ne mai plangem de mila si sa nu ne mai facem ca nu observam: se intampla deja, trebuiesc luate masuri, trebuie sa ne aparam cat mai avem ce apara. Rusofonii aia, chiar credeti ca sunt cu adevarat ce par? Va amintesc o postare de pe https://www.facebook.com/groups/SolidariMaidan/467167626748280/?notif_t=group_activity
  de acum vreo 5 saptamani: inca nu se cucerise Crimeea, si fusesera vazute elicoptere si avioane care descarcau munti de pasapoarte false, pt cetateni „rusofoni”. LA fel e si in Donetk, Slaviansk, etc, acum. Aia-s de fapt soldati rusi inj civil, sa intelegem bine cum sta treaba, n-au nici o legatura cu democratia, drepturile, limba rusa etc. Cand se va atinge un pct culminant, cat de repede, ar prefera Putin, vor imbraca uniformele si vor pretinde ca tocmai au ajuns acolo. Trebuie trecut la actiune impotriva derbedeului, nu mai e timp de pierdut, nu mai e timp de jumatati de masura si de ce spui tu in 1ma parte a articolului cu „oamenii prefera pacea, linistea, etc”. Pacea si linistea aia trebuie sa ne-o aparam cu pusca-n mana, altfel vine Putka si ne trage el o „liniste” de nu ne vedem. Aminteste-ti de afisul ala din 95-96, cu fata oribil schimonosita de ura a lui Iliescu, „Un presedinte pt linistea noastra. Definitiva.”, ai sa intelegi ce spun.

  • Liviule,

   ai fi si mai uimit sa vezi ca cei de aici sunt mult mai in tema decat cei din tara. Si nu ma refer doar la cei interesati de zona,ci de britanicul obisnuit. Media isi face treaba.

   Dar de ce sa-i doara capul mai tare decat pe romani ????????

   In egala masura se simte revolta pentru tembelul ala din Nigeria care a luat cu japca peste 200de eleve de liceu ca sa le vanda pe post de sclave la 12$ bucata pentru ca liceul e scoala diavolului si suceste mintea musulmanelor.

   Cu 3 ani in urma am cunoscut un tip din Sri Lanka. SI am aflat mai adanc ce macel e acolo.
   Acum am coleg de munca un tip din Nigeria, avea (nu stiu daca o mai are) o fabricuta acolo. Si cu ocazia asta vad cu alti ochi ce se intampla la ei…

   Lumea-i mare.
   Mi se pare insa nepotrivit sa aduc subiecte care pe ai nostri ii intereseaza fix deloc.

   Inteleg ca in Ro orizontu-i scurt, dar daca nici atata nu inteleg ingramaditii aia din ce se intampla, nu pricep de ce te supara ca nu fac minuni … occidentalii !
   Sa-l bata ei pe Putin ca astia pe care-i calareste sunt mamaligi.

  • @mega. O URSS mai mare, mai „monolita” decat Rusia de azi a incercat sa se tina de USA in razboiul stelelor. Au falimentat! Exista vreun motiv sa nu se repete? [o singura racheta Cruise costa vreo 2 mil. dolari].
   Atacul asupra statelor baltice inseamna razboi cu NATO.
   FMI [oficial] spune ca Rusia e in recesiune.

 8. @ megastructuresone,
  cum sa spun? io ti-as da dreptate 100%.
  Dar e mai complicat si nu se poate chiar asa usor. Par egzamplu: „c)singura solutie REALA ar fi bombardarea/distrugerea efectivelor nucleare ale lui Putin (se poate cunoaste/se cunoaste locatia lor)”
  Sa zicem, dar ce te faci cu zecile (sutele?) de submarine imprastiate in oceanele lumii? Ar iesi o hecatomba din care nu se stie cine iasa si cum 😛
  Dar ai dreptate (atit cit cunosc eu), ceea ce face Putin acum este scenariul lui Hitler. La alta scara si alte vremi.
  Ioropa ar enterese (economice) si lipsa de memorie.
  Unchiul Sam are si el grijile lui, si ar vrea ca Ioropa sa fie mai barbata la ea acasa.
  Ca altfel, ca in Iugoslavia, vine sa-ti stinga pirjolul, si apoi e injurata.

 9. Ma scuzati, dar la articolul lui Naumescu (link-ul dat) exista niste comentarii hazlii:

  „Mazeta [utilizator]
  De fapt nici „geopoliticianul”, nici istoricul, nici profesorul nu sunt de acord cu gogomănia lui Băsescu. Există patru opinii diferite, fiecare zice ce-i bubuie mintea.

  Eu o singură întrebare am: oare cât s-a extins NATO și cât s-a extins Rusia în ultimii 50 de ani?”

  „Alius [utilizator] i-a raspuns lui Mazeta
  Tu esti prost sau te faci? NATO este tara? Si Rusia poate sa adere la NATO daca vrea. Sau Rusia sa-si faca alianta Ruso-Chineza-Iraniana-Nord Coreeana-Siriana si sa se numeasca PLATO. Nu-i opreste nimeni.”

  „Ia spune: dar ONU cat s-a extins?.. Unii sunt chiar stupido.

  Intrebare: „Tu esti prost sau te faci?” ”

  „Liolikk [utilizator] i-a raspuns lui Alius
  Raspuns: „El munceste” ”

  „Dr.Mythnick [utilizator] i-a raspuns lui Liolikk
  munceste cat il duce mintea.”

 10. Daca studiezi principiile ideologiei lui Dughin, unele mai cosmetizate sau,din contra mai radicale nu poti sa nu iti afli explicatia pentru care ,In Romania au prins viata miscari puternice de natura religioasa,ortodoxa si au luat fiinta adevarate curente antiamericane si antieuropene..Cum se invoca suveranitatea statului roman raportata la relatiile NATO sau SUA..considerate a fi simboluri ale Raului suprem!

  Acesta este firul rosu pe parcursul stiintei dougheniste.Pe baza caruia i s ridica mingea la fileu lui Putin in expansiunea teritoriala ,punctual stabilita.

  Pentru a include Europa in planul diabolic rusesc teoria pe care Putin o pune in practica prevede in primul rind readucerea fostelor state socialiste in subordinea Rusiei si punerea sub protectorat a celorlalte state europene..

  Alegerile europarlamentare din luna mai au ,astfel,o tinta majora pentru instalarea socialistilor la Putere ,cei care ar fi de acord cu implementarea Eurasiei,la modul in care Dughin si Putin si ultranationalistii rusi si-au propus a fi realizata.Nici nu mai are vre-o importanta deosebirea de pareri dintre Putin si Medvedev cu privire la transformarea statului rus dintr-un stat laic ,in unul cvasi religios,idee imbratisata de catre Putin si neacceptata de Medvedev..

  Dughin a infiintat Partidul Eurasia-politizind proiectul,odata cu infiintarea ,din 2004 (dupa revolutia portocalie) a Uniunii Tineretului Eurasianist ce promoveaza educatia dupa principiile ideologice euroasiatice dar si antioccidentalismul.Influenta acestei organizatii se regaseste si in Polonia,Turcia si in tarile membre CSI.

  M-as mira sa nu fie un astfel de centru si in Romania,infiintat sub cine stie ce masca,de catre pesedisti.

 11. Viq
  Este un cartof fierbinte tema de azi!
  Tu zici ca lumea noastra romaneasca nu este interesata de asemenea subiecte.Daca ar fi puse in dezbatere mai des cred ca s-ar elimina mediocritatea ,s-ar termina cu birfa de sant,injositoare si toxica ,iar informarea corecta ar putea servi contraatac la „scoala „oferita de retele scolite la Moskova ,indirect multor neavizati..cei care au ajuns sa laude Rusia pentru invazii..sau sa devina antiamericani ..asa cum l-am descoperit pe Overmind ..la platforma Nasul..

  Este un subiect viu,un subiect greu ca sustinere ,dar usor de inteles daca exista informatia.
  Si,nu cred ca tambalaul pe care Ponta il face in campania electorala nu ascunde de fapt,adevarata miza a alegerilor europarlamentare…

  Sper ca cei care zic ca sustin linia de centru dreapta sa dezavueze intentiile partidelor europene socialiste ,in mod public si sa deschida ochii electoratului c u privire la viitorul Romaniei…
  Nu degeaba Presedintele Traian Basescu a cerut partidelor sa se arate MIZA cistigarii acestor alegeri de catre unii sau ceilalti..

  • Mark,

   o fi.
   Chestia e ca miza e uriasa iar pe romani nu-i intereseaza.
   Cand soun asta nu ma refer direct la palmasul ce ajunga in fata teveului spre sara, flamand si usor plin de draci ca iar curge apa prin plafon.
   Pe el nu-l intereseaza pentru ca pe nemernicii din media nui intereseaza sa-l intereseze, pe secaturile politice ii intereseaza sa NU-L intereseze… samd.
   E un lant.
   Cu care-s legati la gard toti.

   Acum ar trebui sa zbarnaie TOATE televiziile cu shock-stiri si Brusc-news non stop…sa fie transmisii live din cel putin 10-12 locuri din Ucraina, sa vada/stie roamnii ce se intampla acolo ca ne mananca parjolu’

   pe ei ii doare-n pix.

   Ia uite informatia vitala la RL (ca ea e prima la care m-am uitat, fara alegere) :”Programe de depistare a hipoacuziei, în cinci spitale din țară” !!!!
   WTF ????
   Ce stire e asta ????????????????????

   ORBIRE, vere, nu hipoacuzie !
   Orbire sociala.

   HAi ca acuma m-apuca…..

   Rahatul ala cu ochi de Moraru ce mama dracu face cu postukl lui „liber” din banii prostului ????
   Isi face cariera politica ??
   Cand a aparut m-am bucurat ca vita, am zis ca in sfarsit se naste ceva !
   S-a nascut un ou.
   De lemn.
   Clocit gata.

   Cum mama dracu BBC are jurnalisti in Odessa iar ai nostri manaca batu de la inghetata ??

   Iar mai mult de jumatate din ce ramane e de partea lui Putin.
   ce sanse are Romania cu asa popor ?????
   Nu merita belit si pus sare ???

   Imi creste tensiunea la basca si-mi cade motu’….
   Mai bine trag un nap, ca intru in sut peste cateva ceasuri.

   Va urez o saptamana cat de buna se poate.

   Daca nu ne-am mai musca-ntre noi pe motiv de „sase si cinsprezece” VS „sase si’un sfert” poate s-ar mai limpezi cate cva.

   Sper ca pana ne vedem in WKND sa nu gasesc blogul in chirilice.

   • 😛

   • Tu spui:
    „Daca nu ne-am mai musca-ntre noi pe motiv de “sase si cinsprezece” VS “sase si’un sfert” poate s-ar mai limpezi cate cva.”

    Pun pariu ca daca dispare o parte,cealalta parte va pendula si va mentine muscatura pe motive.le evidentiate..

 12. Traian Basescu – declaratii de presa 18:30

 13. Iarasi ne cinta cucu:
  „Presedintele Traian Basescu va sustine o declaratie de presa la Palatul Cotroceni, de la ora 18.30, anunta Admnistratia Prezdientiala. „

 14. scuze, @ Mih

 15. Odata cu prabusirea imperiului sovietic s-a creat senzatia ca a reusit democratia capitalisto-liberala..Aceasta inducere in eroare a dat posibilitate Rusiei sa se refaca ,sub auspiciile inselatoare ale unei paci durabile care a mutat atentia de la pretentii si acaparare teritoriala prin putere armata la o diversiune cu impact economic..cel ar resurselor energetice…

  S-a crezut ca Lumea se concentreaza pe problemele globale ale ordinii mondiale:Liberalizarea comertului,neproliferarea armelor nucleare,schimbarile climatice,problemele de mediu,statul de drept sau drepturile omului…

  Rusia dar si China sau Iranul nu se incadreaza pe acest trend..Conflictul israeliano Palestinian,caruia i s-a acordat importanta majora se dovedeste a fi o cauza minora fata de abandonarea pericolului politicii ce o fac aceste trei tari,de altfel cu afinitati si intentii comune.
  Sub ochii nostri vedem cum se schimba caracterul politicii internationale si cum sferele de influenta isi pun amprente vizibile pentru inclinarea balantei de putere.

  Suntem deocamdata martorii acestei mirsavii declansata de un Hitler modern..iar toti cei care se implica spre a-l sprijini nu pot fi decit defectorii unei natiuni suverane..tradatori prin slugarnicie si obedienta..

 16. viq ,
  exceptionala analiza ta pe cea mai acuta problema de politica externa.Si nu te flatez din pura prietenie , din combativitatea noastra „sinergica” si sustinerea principiilor identice.
  Opinia mea in legatura cu evenimentele de la granita noastra,probabil? in curand este identica.Cine ramane vinovatul nr.1 pentru escaladarea conflictului? Un singur nebun in persoana presedintelui Putin.”Probabil solutia este in potolirea, intr-o forma sau alta, a apetitului de a se da mare a liderului Federatiei Ruse, care daca ar fi gandit ca un om normal ar fi avut destule de facut, pe o multitudine de planuri ca sa-si ocupe tot timpul, pentru un popor suficient de mare incat sa-i mangaie orgoliul”.
  -nu suntem in situatie similara cu cele doua razboaie mondiale
  violenta colectiva si-a pierdut incrancenarea ,s-a pastrat la nivelul unor indivizi dezaxati
  -nivelul de civilizatie si cultura nationala si colectiva s-a modificat in interesul umanitatii si multe alte consideratii de luat in seama.

  Bravo,viq 😆

 17. Relatia Rusiei cu Germania – implica obstacole majore sau doar circumstantiale pentru solutionarea conflictuluui
  Pe de o parte Germania are o cooperare economica substantiala cu Rusia..fiind cel mai mare partener european in relatii de comert cu Rusia
  Deci sanctiunile Germaniei sunt mult prea blinde ..constrinse de economic,asta insemnind 300000 de locuri de munca si peste 6 mii de companii germane implicate in comert si investitii cu Rusia

  Ca sa n u mai vorbim si de implicarea fostului cancelar Gerhard Schroeder ,actualmente angajat al trustului Gazprom…cel care a asigurat Germaniei necesarul de gaze prin realizarea unui conduct cu dedicatie exclusivista pentru Germania..
  de aceea Angela Merkel ii asigura lui Putin multe portite – sanse sa depaseasca conflictul,are dialog [personal de trei patru ori pe saptamana cu acesta

  Multi spun ca este doar o motivatie ca Germania sa nu sufere de pe urma sanctiunilor impuse lui Putin si Rusiei

  Solutia este gasirea unei alternative la gazul santajist rusesc
  Blocarea,boicotarea,neglijarea si in final abandonarea proiectului Nabucco dovedeste pe ,linga o lipsa de viziune a unui spatiu de timp alocat viitorului ,o posibila acceptare a subordonarii unor state pe politica energetica a Rusiei.

 18. mark,
  nu crede tot ce se spune, se face propagandä contra germaniei,
  sä creeze astfel neantzelegeri si sä atragä ura romanilor contra UE
  se face dezinformäri si mizerii, ca romanii sä prefere pe rusi, nu capitalismul, e grav, dar se lucreazä la asta, la A3 si ghitä tv

  • nu e chiar asa theo. grupuri germane de business au facut lobby intens pe langa merkel sa nu exstina sanctiunile la nivel sectorial si merkel aparent s-a supus si toata europa dupa ea.
   astfel, sanctiunile UE, care ar fi trebuit sa doara, sunt un pârț!

  • theo
   nu este de rau ce spun
   este realitatea relatiilor economice dintre cele doua state..ce au au de suferit in urma sanctiunilor internationale..
   Sunt convins ca doamna merkel face diligente corecte si ca poate fi un negociator excelent..care atenueaza conflictul prin desfasurarea unui dialog direct cu Putin..

 19. stii Viq… uneori razboiul e necesar… e o axioma asta.
  A sta cu mainile in san acum nu poate decat duce la un razboi ceva mai tarziu dar mult mai dur (afirm asta pe baze empirice) sau la pierderea libertatii pentru un numar, inca, vag de cetateni, poate unii chiar in NATO si/sau UE (daca putin joaca murdar). Eu asa vad. degaba strigi „stop joc” la un putin care are dopuri in urechi. unu cu dopuri in urechi insa va auzi bombe.

  imi pare rau ca am parerea asta. ma mir ca o am. dar crezand in pace si in libertate cred ca e nevoie de mai mult decat gadilirea ursului in speranta ca il doare.

  P.S. Nu am avut timp sa vad daca a fost deja postat> http://www.forbes.com/sites/paulroderickgregory/2014/05/05/putins-human-rights-council-accidentally-posts-real-crimean-election-results-only-15-voted-for-annexation/

  • @ Mr. P.
   „uneori razboiul e necesar… e o axioma asta.”
   ma mir ca nu ai aflat: starea umanitatii este de razboi continuu, cu perioade nai scurte ori mai lungi de pace. Desi, pe cuprinsul intregului glob nu exista pace, poate nicio zi.

 20. Stimabililor
  Negocierile cumpara si vind
  Marile Puteri negociaza doar in favoarea lor
  Sa nu credem ca Obama poate ac tiona impotriva lui Putin …asa cum s-ar cuveni
  Pentru ca au conventii speciale intre ei
  PUTIN se bazeaza in expansiunea cu acaparare de teritorii pe prietenia socialistului Obama
  Socialist readus la Putere datorita unei crize financiare fara precedent provocata intentionat de cei care au sponsorizat campania electorala a lui Obama

 21. V-a placut discursul Presedintelui?
  L-a troznit de n u s-a vazut pe javra pesedista
  Eu am aratat mai de mult ca Ponta confisca atributiile prezidentiale
  Rinjitul natiunii a incercat sa confiste armata..
  Nemernicul si-a tras birou special la armata..ma mir ca nu a confiscat si b uncarul lui Adrian Nastase..
  Monstrii naturii umane
  ponta este clar un prototip

 22. este ridicol , ce scriu soparlele.dar d-zeu sä-i pedepseascä pt.
  räutatea lor.pt. ura care o inprästie, se intoarce totul spre ei:
  este rusinos, sä umble cu mizerii, astia sunt latrina romaniei.
  Presedintele nu candideazä, dar noi tot „Bäsisti” rämanem.

 23. razboi sau pace … om vedea … dar pana atunci, vedem astazi imposibilul-posibil
  si anume …
  li se termina banii!

  chestia asta era de neimaginat pentru mine. fiecare dintre noi a condus ceva, o afacere … macar banii unei familii.
  este de neimaginat sa ai de patru ori banii, ca venit … si sa nu se vada ceva din asta!
  dar MULT mai de neimaginat – era sa se li termine banii, asa multi, cum au fost … adica – nu doar ca nu faci ceva, cu de patru ori banii … dar ii praduiesti pe toti, pana acolo unde nu mai ai bani!

  eu asta nu o credeam! si totusi, idiotii astia nu mai au bani! se imprumuta ca nebunii! aproape 2 miliarde pe luna! RAU E DOAMNE SA FII PROST!

 24. CE TAMPENIE , O TZINETZI LANAGA;

  UDREA NU CANDIDEAZÄ NICI LA PREZIDENTZIALE;

  O AIUREALÄ; O TAMPENIE REPETATÄ DE MISOGINI:

 25. nu am crezut ; cä Täpälagä este asa un neam prost,#
  este obsedat de Udrea , sä-i fie rusine, este un om josnic.
  acum il atacä urat pe presedinte, vai de capul lui.
  färä Presedinte , MM nu era nimic, dar nici ea nu a stiut
  sä fie loialä, este numai oportunistä, pt. mine o dezamägire:

 26. M-am uitat si eu printre picaturi la discursul Presedintelui. De obicei il sorb. Acum eram la o firma a unor fosti parteneri, si nu am spus, Ia iesiti afara ca eu trebuie sa sorb ce spune presedintele.

  Deja incepe sa imi fie si mie frica de infailibilitatea cu care 10 ani i-a invins pe toti ca Mighty Mouse.
  Poate caile lui sunt ascunse, si ne vom trezi ca a castigat din nou. Dar ce vad acum … suntem in mai si in loc sa o laude pe Laura Stefan ca si candidat sau C Diaconescu sau DPA sau Sorin Ionita , cum spune Ovi (caci bill sunt eu dedublat 🙂 cand nu sunt Motanul Danila ) vine tot cu rasuflata asta 90-60-90. Cine stie. Poate sa fie ea viitorul presedinte, sau sa fie iepuroaica care se da in laturi in august sa treaca in fata Presedintele dreptei inca ascuns.
  ]

  Suntem in mai Domnu Presedinte si inca candidatul dreptei sta ascuns in sertar. Sunt eu prea isteric ? Nu am destula rabdare ? Daca mai trebuie mai astept ! VDM -vorba lui mih – dupa 26

 27. Dar ce vad acum … suntem in mai si in loc sa o laude pe Laura Stefan ca si candidat sau C Diaconescu sau DPA sau Sorin Ionita , cum spune Ovi (caci bill sunt eu dedublat 🙂 cand nu sunt Motanul Danila ) vine tot cu rasuflata asta 90-60-90

  orice comentariu este de prisos

  Daca
  Din tot discursul Presedintelui s-a extras doar o intentionata MIZERIE umana ce nu afre legatura cu SUBIECTUL discursului!

  Un subiect grav..\un subiect national..un subiect privind defectarea primului ministru

  daca acoperiti raghatul sub pres..asumati-va mirosurile…

 28. MARK;

  UNDE DAI ;SI UNDE CRAPÄ

  dece sä nu jucäm cu dusmanii?
  o rusine pt. „bärbatzi ” sä atace femeile, micime……………………………

  • @theo
   O vezi pe Udrea discutand cu Merkel ?
   Mai de graba o vad pe Monica Macovei discutand cu Merkel;

   O vezi pe Udrea castigand alegerile ?
   Mai de graba il vad pe Cristian Diaconescu castigand alegerile

   • ca tot am auzit-o mai ieri, cand cineva spunea ca e buna linia lui Merkel in politica …. virgula … ca mai sunt si altele bune
    🙂
    or fi, cum nu … da’nu’n politica … si NICIDECUM la varf

   • … noroc ca e in stare Baselu sa duca si pietroaile elenelor … unu’mic, da’ unu’ … cam marisor
    🙂

  • Theo
   Mie imi este foarte clar cine si ce jocuri face pe aici!
   NU SUNT IN STARE sa comenteze un subiect extrraordinar de actual ..de importanta majora pentru Romania si nu numai
   Pacalici si im postori
   Marionete si tonomate
   NU SUNT IN STARE sa comenteze situatia exploziva instaurata de Rusia
   Sunt in stare.in schimb
   Sa clantane Presedintele

   Culmea ipocriziei este sa se declare Basisiti!

 29. CE CAUTÄ MISOGINI SI MITOCANI PE BLOG???
  NU VÄ PUTETZI NUMI BÄRBATZI ; CAT TIMP NUMITZI FEMEILE IEPUROAICE; INDIFERENT CINE AR FI EA:

  ASTA ESTE GOLÄIE:

  SÄ VÄ FIE RUSINE:

  • Da, nu e prea frumos. Ovi a exagerat un pic.

   Dar spune si tu
   Monicai Macovei i-ar spune cineva iepuroaica ?
   Nu cred

   • Cum ar indrazni cineva ,dupa candidatura sa la conducerea PDL,cu succesul obtinut??

    • Dar Elena dupa esecul infiorator la Bucuresti, la Constanta, intrata pe locul 2 la Neamt cu primar prieten si crucea aia de foc pe dealuri ?
     Macar MM e cunoscuta la Bruxelles , stie limbi straine .
     Udrea cate dialecte 🙂 a invatat la Universitatea din Plescoi pe care a absolvit-o ?

 30. NU ARE INPORTANTZÄ; ORCE FEMEIE MERITÄ RESPECT

  A EXAGERAT SI NU UN PIC, o nerusinare, o mägärie

  EU AM TZINUT F: MULT LA MM , desi stiu niste lucruri, nu o
  ingrop;.dar nici nu admit goläneala la adresa altora:

  EU AM INCREDERE IN PRESEDINTE; stie ce face.

  • a te adresa injurios unor femei in politica nu e misognism. e golanie, dar nu e misoginism cat timp te adresezi in acelasi ton si unor barbati. ar fi misoginism daca le-ai menaja. ar fi discriminare.

 31. MM, face treabä bunä la Bruxelles, ea vrea acolo,eu stiu

 32. SE PARE MITOCÄNIA SI BÄSCÄLIA CONTINUÄ

  BRAVO UDREA!

  NU TE LÄSA MAMÄ,

 33. Si tu esti din BUNAVOINTA adminilor si a noastra ca te citim.
  Dar uite ca Ovi are dreptate
  Tu stai aici pe capul nostru sa ne indrepti pe noi ca sa raportezi la partid ca Copacul e cosher si nu te duci ; citez : Daca ai chef de parte in parte cu ei, ca de la tirist la tractoris, mergi pe gandul, ziare[dot]com, radu tudor, decenews, jurnalul[dot]ro si da-le cu Molotovul alora in cap. Aici chiar nu are rost
  Te dai cocos aici cu oamenii de dreapta cu mine, cu bill cu luminita, eugeni, skorpion fini mergi acolo si bate-te cu ei !! Sau e painea mai dulce aici sa o fugaresti pe Lumi 🙂

 34. Ce e atata de comentat? Vor sa se extinda pana la Gurile Dunarii pentru a bloca Dunarea si pentru a reface jonctiunea cu Transnistria. Ei ar vrea sa blocheze si Bosforul, dar deocamdata daca blocheaza Dunarea sunt multumiti, pentru ca ingreuneaza calea de comunicatie Caspica-Caucaz- Marea Neagra-Dunare-Main-Rhin-Marea Nordului.

 35. Ce importanta da sensului si exprimarii unui comentator a fi barbat sau femeie?? Sunt diferentieri la opinii?In ce constau ele??

  Nici eu nu sunt sigur ca intelegi subiectele,temele…
  Pentru ca n u te axezi pe ele..ci pe comentatori.
  Tractorist nervos??
  Remarca este facuta in stil colectivist…
  Ca sa vezi
  Cine a ajuns sa judece inteligenta altora..
  Te antentionez,
  Ca n u iti permit sa te introduci in opiniile,afinitatile si asumarile mele politice
  INTELEG foarte bine mesajul tau.
  Drept pentru care te voi”rasplati”ori de cite ori vei MURDARI Copacul!

 36. Imi vine sa rid
  Atosii n u sunt in stare sa comenteze pe SUBIECT!

 37. eu o väd pe Udrea discutand cu Angela M, si cu o miss
  WÖRL, frumoasä ;POLITICIANÄ , aici femeile sunt promovate si respectate,UDREA stie sä se poarte F: elegant ; NU CA Daciana s-au Norica:

 38. Strict legat de postarea lui Viq, as spune ca e un pic cam progresista. Suntem tot timpul, indiferent de cat de civilizati ne-am considera, la un mic pas de barbarie. Paradoxal, cu cat devenim mai civilizati si mai pacifisti, cu atat invitam mai abitir barbaria intre noi…

 39. LAST;
  ACEST BLOG NU ESTE AL TÄU;

  NU-TZI DÄ NIMENI DREPTUL , SÄ ALUNGI PE CINEVA

  • Nu alung pe nimeni. Stati aici si comentati. Amenintari face doar Mark.
   Desi poate ar fi bine la cat de energici sunteti sa mergeti asa din cand in cand si prin rotatie si unde sunt dusmanii cei mari DC news etc etc . Stati aici caci e caldut . Va luati de niste oameni onesti de dreapta care au defectul nu cred in dna Udrea

 40. Wow, da’ stiu ca taiati, mai ceva ca frunza la caini.
  Taiati-mi comentariile cat vreti.
  Chiar nu ma asteptam de la @viq. De la @mih sau @oldhashu, fara discutie. I’m so very hurt @viq…

 41. Nu, @Ovi, nu a fost Viq.

  Uneori, pt ca “atmosfera” sa redevina respirabila, trebuie facuta putina curatenie. Doar cu vorba buna nu merge si pace. Asa ca unele comentarii din seara asta au ajuns in spam. Pentru ca prea s-a sarit calul. Poate va hotarati sa respectati un nivel decent al discutiilor.

  • Da, banuiam eu. Oricum, as apela la @viq sa lase commentul, acela mai lung. E un comment de analiza, nici nu fac ironii prea dure, deci chiar nu este nici un pretext sa fie taiat de activistii de partid. Ma rog, in afara motivului real, acela ca nu le convine lor. Chiar nu vezi viq usor, usor copacul devine un blog militant pro-PMP? Ghioceii de pe frotispiciu devin din ce in ce mai mult niste accesorii de poseta… Pacat.

   • Masura, bunul simt, decenta si respectul (fata de blog, in primul rand) lipsesc in prea multe din comentariile tale. Si de prea mult timp. Din cauza lipsei lor am trimis comentariile in spam (cu siguranta, daca va considera de cuviinta, Viq le va scoate de acolo – de asta nici nu le-am sters definitiv). Nici vorba de vreun „activism de partid” cum insinuezi. La topicul de azi al lui Viq s-a discutat despre altceva decat despre tema care pe tine te obsedeaza (ar mai fi de trecut cu vederea, chiar daca repetarea la nesfarsit a acelorasi „idei” devine obositoare), dar mai ales, o tema pe care o abordezi intr-o maniera care coboara nivelul discutiilor prea jos. Repet, ceea ce spun nu tine nici de departe de „activism”, de „militantism” politic. Asta-i gaselnita ta.

  • Si Ceausescu dorea o atmosfera respirabila si de aceea adusese cenzura .
   Faci cenzura la idei ? Tu zici ca nu , ci la atmosfera respirabila. Sa respire cine ? Mark si noapte ?

   Faci curatenie ? Dupa criteriul decentei ? Doar intr-o parte ? Doar in libertatea de exprimare a lui Bill ?

   Ti se pare decent ca @noapte sa imi spuna mie tataie ?
   Da… atata timp cat nu se refera la tine ? Pe un blog in care majoritatea suntem peste 50 ani ?
   Cred ca in afara de @Bill, @pur li si @noapte toti suntem niste babaciuni si moscalai peste 50 ani . Suntem copacul bosorogilor . Avem si tineri ? Sa ridice degetul .
   Sigur, esti acolo la backoffice, poti sa tai tot ce spune Bill si sa bolduiesti toate cuvintele infame de schizofrenie politica ale lui @mark. Ai puterea asta
   Dar macar nu mai veni cu justificari …. de curatenie 🙂 🙂

   • Last,
    Vad ca nu merge in nici un fel ..Si stiu de ce..De acum iti scot cuvintele necuvenite din context si incep sa te numar

    azi,ora 6,54Atac la persoana
    „..cuvinte infame de schizofrenie politica ale lui @Mark”

    UNU.

    • Multumesc @mark pentru UNU
     Insisti pentru dovezi ?
     Nu am timp sa umblu in urma acum, dar la fiecare numarat voi aduce dovezile corespunzatoare .
     Acum doar linkul asta : in care spui ce nenorociri sunt la Copac si cum Hidra (masonica ?) Obama , Soros distrug Romania
     http://www.nasul.tv/forum/viewtopic.php?f=19&t=619&start=1000
     Cineva imi scrie referitor la acest link :
     nu mi-a venit sa cred ce citesc….este vorba de copac, despre tine, despre altii, despre oameni care sintem la copac..
     sa vezi ce adjective sint folosite….
     si ma consterneaza cantitatea uriasa de mesaje date de mark si de night …

     oamenii astia nu au job?
     si daca au job cind il fac?

     cind eram copil si ma uitam la filmele despre WW2, ma intrebam cum mama naibii ii gaseau pe evrei ca sint evrei…
     🙂

     acum nu ma mai mira, daca mark si @night
     vin sa ne culeaga si sa ne duca la ausschwitzul lor…
     astia sustinatorii lui Basescu?

     TRAGIC !

     daca as fi om cu simtul umorului as fi completat cu: comic, adica tragi-comic
     Mai vrei justificari pt UNU ?

 42. rasul lumii!
  ma intorceam … de unde mersesem … putin absent, binisor dispus …
  la o intersectie … negru pe alb … ba nu, rosu pe alb (sau alb pe rosu, ca parca era mult rosu)
  „usl traieste!”
  sub poza lui ponta!

  rad si acum! si de ăia … si de ăia … targhetații, de

 43. Nici eu nu pot sa apreciez daca va fi razboi clasic cu trupe bombe morti si raniti.Exista insa si alt tip de razboi.De exemplu razboiul mediatic.
  Americanii ne au avertizat ca media a devenit o arma periculoasa.
  La noi razboiul media a inceput demult.
  Putem simplifica si admite ca pentru ca Romania sa fie facuta praf si intoarsa in epoca feudalismului asiatic este suficient ca Ponta sa ajunga presedinte.
  Si pentru asta nu este nevoie nici de gloante nici de trupe rusesti ci de o media bine manipulata.
  Prin extensie putem vorbi de acelasi lucru in raport cu UE.Un presedinte socialist al PE ii va face pe rusi sa cistige o victorie majora.
  Vedem zi de zi cum se ascute razboiul mediatic.
  Vedem zi de zi cum unii combatanti media au o strategie bine pusa la punct iar altii navigheaza printre lozinci si principii fara sa inteleaga ce se intimpla.
  Vedem zi de zi cum auditoriul este din ce in ce mai bulversat de o media care lanseaza pe piata tot soiul de teze menite sa arate ca toti sunt o apa si un pamint deci orice rezistenta la raul cel mai mare este inutila pentru ca va aduce un rau mai mic este adevarat dar tot rau.
  Media a devenit o arma teribila si este folosita si in Romania.Cretinizeaza si cistiga.Eu zic ca suntem in razboi.Un alt tip de razboi.

 44. Buna dimineata, all!

  Pentru cei nemultumiti de trimiterea in spam a catorva din comentariile lor de aseara.

  A fost o reactia asumata fata de o situatie devenita greu de tolerat, care se tot repeta si nu „cenzura de tip ceausist” (tipul asta de caracterizare se potriveste mai degraba cu recuzita propagandistica a stangeilor decat cu modul de a argumenta al unui om de dreapta), „activism politic” etc. Nu ma astept sa va ganditi si sa recunoasteti onest (in sinea voastra) ca aveti fiecare un „merit” important in tensionarea si degenerarea discutiilor la care se ajunge frecvent in ultimul timp pe acest blog. Viq a atras atentia de nenumarate ori. Nici vorba sa va pese. Ati continuat sa transformati un spatiu generos, un spatiu al liberei exprimari, al dialogului si al confruntarilor de idei in cu totul altceva (acuzandu-i intotdeauna pe „ceilalti”). E mai mult si mai rau decat un „ring de box”. Boxul este un sport dur, dar e totusi sport, cu reguli clare si respectate de toata lumea. Voi nu va respectati nici macar pe voi insiva, cu atat mai putin pe altii. Si n-aveti nicio retinere de a lovi „sub centura”.
  Nu, nu parerile, ideile pe care le sustineti sunt problema, asa cum pretindeti. Ci excesele, modul in care va permiteti mult prea adesea sa va exprimati, sa provocati, sa atacati si sa ripostati: indecent, conflictual, agresiv, jignitor, resentimentar. Asta nu este in spiritul Copacului.

  • @mih
   mai mult echilibru ar fi mai bun, zic eu .
   Abordarea de tipul voi versus noi nu este incurajatoare

   Altfel se va intelege ca spiritul Copacului depinde de umorile celui ce modereaza in acel moment postarile

 45. sal`tare tutulor.
  Ati vazut-o in curtea scolii scena (ori macar in filme) unde forţosul clasei/scolii daca nu e tamponat imediat/sau imediat, bate in stinga si in dreapta stirnind admiratia/frica; atit a baietilor cit si a fetelor.
  Putin (mai anţărţ Hitler) asa procedeaza. Este si un pic de tactica ori psihologie, dar doza cea mai mare este de nebunie.
  Un fel de vorba franţuzului: Après moi le dèluge (pentru cunoscatori:nici in cot nu ma doare de ceea ce urmeaza) sau cam asa ceva.
  M-a pus cel cu cornite sa-i raspund lui @ Mr. P. ca starea lumii este de un razboi continuu, cu mici oaze de pace. Si daca ne raportam la tot globul (nu doar la orizontul nostru ingust, Ioropa si tara de peste Balta), atunci „oazele de pace” sint la nivelul zilelor ori a saptaminilor.
  Spiritual, omul a raspuns:
  „Mr. P. | mai 7, 2014 la 08:21

  stiu…
  si cimpanzeii duc razboi deci…”

  Deci, fiecare cu domeniul sau de cunoastere.
  Dar in lume exista razboaie, de mai scurta ori lunga durata, aproape zilnic.
  Revenind la oile, pardon, la Putin, eu il cred nebun in mare parte.
  Omul, odata ajuns intr-un post din care poate sa-si influienteze viitorul tarii sale, in loc s-o faca, o duce spre un nou colaps.
  Sau isi cunoaste mai bine popolul: rusii nu pot forma un stat democratic de genul Europei/ SUA ori a altor state.
  Cred, glumind, ca au luat de bun raspunsul de la radio Erevan: ca intr-adevar URSS/Rusia, se invecineaza cu cine vrea.
  Scuzati de polologhie; mi-a dat soacra liber la net.

 46. platforma s-a ambetat?

 47. @ tds,
  las-o cum a cazut.
  Si acum un zimbet: unde o fi „dormit” Isarescu pina acum? s-a trezit doar cind a fost atins la buzunar?
  http://economie.hotnews.ro/stiri-finante_banci-17177503-audio-isarescu-devenit-chiar-mai-greu-faci-afaceri-romania-cand-spus-cat-trebuie-plateasca-firma-impozit-profit-trantit-telefonul-nas-contabilului.htm
  (Aduc link-ul pen`ca aseara, la Turcescu, era o mica dezbatere dusa in lateral de catre un pesedist, imi scapa numele.)

 48. http://www.presidency.ro/?_RID=det&tb=date&id=14995&_PRID=
  Ref.: Declaraţia de presă a preşedintelui României, domnul Traian Băsescu
  Preşedintele României, domnul Traian Băsescu, a susţinut marți, 6 mai a.c., la Palatul Cotroceni, o declaraţie de presă.

 49. Pingback: Razboi sau pace ? (continuare) | Copacul din pădure

 50. Incerc sa va spun ca aveti la dispozitie o pagina noua pt comentarii…Nu stiu unde o sa-mi arunce WP-ul anuntul, ca iar e „dezorientat”…

 51. mä uit la tv, o tristetze, un tanär IVAN ,este mai agresiv si
  mizerabil ,ca bätranul gretzos Nicolicea.

  sä fereascä d-zeu Romania de nenorocitii PSD

  ROMANI TREZITZI-VÄ !!!

 52. Super articolul! Foarte bine scris – apropo, poti sa-mi spui ce teme folosesti, in cazul in care nu e secret? 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s