Modelul intelectual UnițiSalvăm – fotografiat cu iPeSeDe-ul din dotare

Ieri a apărut la Adevărul articolul de mai jos.

Comunitatea Uniţi Salvăm declară grevă cetăţeanească

Pe scurt, dacă nu vreți să-l citiți deși ar fi păcat, este vorba de anunțul unei greve civice a comunității #UnițiSalvăm ceea ce se traduce astfel:

Greva Cetăţenească presupune delegitimarea acestui simulacru democratic (n.m. alegerile pentru europarlamentare) prin neprezentarea la vot sau anularea votului.”

De ce grevă cetățenească ?

„Este un gest de protest prin care solicităm o serie de schimbări necesare şi urgente ale cadrului legislativ şi instituţional.”

Cui solicită ?

N-am reușit să găsesc alt adrisant decît „clasa politicăcare, evident, nu există instituțional în România. Clasa politică din România nu are o adresă, buletin, carnet de șofer. Ea nu poate fi trasă la răspundere și nu poate fi dată în judecată. De asemenea dacă ești supărat pe ea nu-i poți trage un șut în dos. Clasa politică este o noțiune nu o persoană. Nefiind o persoană nu are urechi cu care să audă și nu are gură cu care să vorbească.

Cine solicită ?

Comunitatea UnițiSalvăm cu sediul pe FaceBook, prima la stînga și drept în fund. Din nou o entitate similară clasei politice de mai sus. Prinde orbu, scoate-i ochii!

Pentru că nu am înțeles cine cu cine se ciufulește în această dispută am apelat la explicațiile ziaristului care a scris articolul și iată ce explicații sînt oferite:

Ioana Lupea: „Este o formă democratică de presiune exercitată asupra clasei politicile pentru mai multă democraţie, mai multă participare cetăţeanească, mai multă deliberare.” (săriți peste greșeala de redactare deși poate nu e ceea ce pare!)

Există și o listă de revendicări pe puncte, interesantă pentru cei cărora timpul liber le este dușman de moarte și nu știu cum să și-l omoare într-un mod mai sadic ca să se răzbune. Spun asta fiindcă nici una dintre ele nu merge pînă la capăt cu ideea ci doar mai taie cîte puțin din cîrnatul care este atîrnat legal în galantar. Adică ce revendicăm pînă la urmă? Nu vrem cîrnatul de 10 cm – îl vrem de 9. (Și asta se poate psihanaliza … dar să trecem peste.)

Recapitulez: o entitate fantomă cheamă lumea în stradă la grevă cetățenească, în ziua votului, ca lumea să nu mai voteze, în semn de protest față de o altă entitate fantomă. Acest fapt se va întîmpla pe 25 mai. Nu înainte, nu după ci chiar ÎN. N-au avut timp pînă acum. Acum e URGENT!

Este evident că asta convine de minune PSD-ului, cel mai mare, dar nu singurul, cîștigător al cacealmalei. Este clar că PSD-ul se teme de mulțimea care a patrulat Bucureștiul săptămîni de-a rîndul pentru Roșia Montană. Pe ăștia nu-i vrea la vot. În piață, sub conducerea lu Claudiu Crăciun mai mere cum mai mere dar la vot sub nici o formă. Exclus! Adică glumim, rîdem dar nu părăsim incinta.

Acest eveniment este cu siguranță unul electoral și ca orice arătare de același fel are stabilit un target foarte precis. (Dacă nu mă credeți întrebați-l pe LastNight!) Nici o acțiune electorală nu există fără un target. Nu pupă money! Nu respiră și nu deschide ochii.

UnitiSalvam PSD

În acest caz targetul este acea mulțime de tineri la 20 – 30 de ani, educați, cu spirit civic, cu energie suficientă de cheltuit în scopuri nobile dar naivi, necultivați politic și fără experiență politică practică, prin urmare, ușor de manipulat, de smuls de la laptoapele, iPad-urile și iFoanele lor și de aruncat în stradă în masa de manevră la amorfit.

Pentru mine această schemă logică de gîndire este de o idioțenie absolută: protestăm împotriva clasei politice pe care o detestăm astfel încît să ajungă din nou la putere și să rămînă acolo pe veci, dar nu oricum ci renunțînd cu fițe, în mod voluntar, la un drept democratic fundamental – acela de a vota – care este și instrumentul anume, legal, destinat pentru schimbarea clasei politice!

Cineva pe FaceBook făcea, în același context, comentariul:

Asta cu „forma de presiune asupra clasei politice” e de un tembelism rar. E ca si cum ai face presiune asupra spărgătorilor de locuințe anunțând că nu mai ai de gând să-i reclami la poliție. Intră o spaimă în hoți, vecină cu moartea! 

Am vorbit o groază și n-am spus de fapt ce am vrut să spun. (Am o problemă cu vîrsta). Observația mea finală este pentru acei tineri de la Uniți Salvăm care sînt ținta acestui eveniment electoral plătit de clasa politică PSD:

Încercați să înțelegeți care este modelul vostru intelectual, așa cum îl percepe PSD-ul, dacă vă este aplicată această schemă logică de o stupiditate imensă.

Voi sînteți targetul, așa vă abordează!

Fil


PS.

 1. Același pattern de mai sus ni-l aplică și nouă hater-ii care au atacat ieri cu spam blogul Copacului. 😆 Peste 40 de mesaje idioate fără egal încearcă să ne demonstreze ce părere proastă au dînșii despre modelul intelectual al copăcenilor. Nu era nevoie de atîta efort. Ați fost suficient de expliciți și în mesajele anterioare.
 2. Vă rog io să nu vă pierdeți timpul comentînd despre Ioana Lupea. Mulțam fain.

98 responses to “Modelul intelectual UnițiSalvăm – fotografiat cu iPeSeDe-ul din dotare

 1. Salut, all!

  Am citit deja despre „protestul cetatenesc” pus la cale de unitisalvatori.
  Pretextul si protestul se potrivesc ca si in cazul unei manifestatii cu sloganul „vrem sa traim, deci hai sa ne sinucidem”…(varianta extrema a scurtarii carnatului).
  Este vorba despre civism, n-as nega asta. Civismul de stanga . Niciodata spontan sau apolitic. Niciodata fara o „agenda” bine pusa la punct si cale. Civismul care NU e deranjat de incercari puciste impotriva statului de drept, de atentate la independenta justitiei, de consecintele incompetentei si mega-coruptiei guvernantilor, de problemele grave din sistemul de educatie, sau cel de sanatate, de efectele „baronizarii” tarii, de nivelul de trai-in scadere abrupta etc. etc. etc… „Civismul” care clameaza „schimbarea” indemnand la neimplicare…

  • Fil, 🙂
   avem nevoie de cate o lamurire, sa nu cadem in pacatul de urma niste farsori,numai pe motiv ca vorbesc frumos si ademenitor.I-am citit si eu pe Unitisalvistii astia si m-au derutat cu „emblemele”,fiind si eu adepta unificarii,numai ca e vorba de DreaptaNu exstremistii sai,surori si frati cu talibanii stangisti.

  • mih, buna ziua. Ii intreaba careva pe astia cum s-au abtinut in 2012? unde au publicat apelul? sau -invers- cu cine au votat?

 2. Saluttare!
  Cine nu-i cinstit cu el însuși sfârșește lamentabil în paroxismul ferocității și/sau în ridicolul dublei măsuri.
  Truismul – absenteismul favorizează PSDul – are măcar stagiul satisfăcut odată cu mobilizarea trupelor de elită ale ciumei roșii din toate timpurile postrevoluționare.

  Cu totul altă prestație izvorăște din creierele înfierbântate de susținerea unui partid aflat în chinurile prefacerii, tras de păr ca să ajungă cu capul deasupra pragului electoral,.or, în acest caz, absenteismul este de fapt asistența maternală de urgență și de unică folosință, adică paroxismul ferocității și/sau în ridicolul dublei măsuri.
  O regulă elementară, susținută din convingere și cu bună-credință, așa cum este necesitatea prezenței consistente la urne (pentru a diminua ponderea fraudei electorale de istorie pesedistă, dar și a altor partide cu aceleași apucături nărăvașe, chiar dacă sunt mai modeste) ne situează automat în culmea ridicolului când îmbrățișăm subit absenteismul… de-acum cu altă față (umană?- da de unde? – cu față feroce!)
  Voi detalia în Grădina Norei paroxismul ferocității.

  Un autor cinstit cu el însuși (de pe Contributors) a fost și rămâne Vlad Zografi. Omul ăsta nu s-a contrazis deloc, nici când a avut niște observații legate de „fundătura Udrea” (inclusiv o concluzie corectă și frumos formulată despre utilitatea prezenței și votul util pentru răul cel mai mic), ca apoi să vină cu articolul „Morții domnului Dragnea nu vor boicota alegerile”. în același sens justificat al combaterii absenteismului.

  Urmăriți și amuzați-vă cu alți autori de pe Contributors, loviți ca de trăsnet în fața dilemei noi – existențială – a fi sau a nu mai împotriva absenteismului favorabil pesedeului!

  Te strici de râs să-i vezi și cum tac mâlc! 🙂 🙂 🙂

  • În concluzie, salut corectitudinea formulării din articolul lui Filadel:
   „Este evident că asta convine de minune PSD-ului, cel mai mare, dar nu singurul, câștigător al cacealmalei”
   *
   Desigur, nu singurul: chinurile prefacerii partidului nou-născut, precum și ale UDMR, sunt atenuate de absenteismul îmbrățișat cu căldură sufletească de mare acuratețe… la bibilică. 🙂 . .

  • Două completări spre un pic mai precis:
   – chinurile prefacerii partidului nou-născut… la risc (aproape să fie lovit la cap de pragul electoral) n-au legătură cu PMP, fiindcă este preconizat la peste 9% (minim trei mandate, fără griji legate de supraviețuire europarlamentară)

   – urmăriți și amuzați-vă cu alți autori de pe Contributors… și nu numai! (inclusiv tăcerea mâlc de tot râsul. 🙂 🙂 🙂 )

   • Ce este de citit pe Contributors? Vad cinci titluri in partea stanga, nu ma atrage niciunul, o critica acerba la regimul ponta, doua despre Ucraina, unul cultural(detest cultura 😀 ) si unul despre Indonezia(de stringenta actualitate 😀 ).
    Am incercat ieri sa citesc unul in care autorul scria despre „liceni”(liceeni, cum le spunem noi 😀 ) dar m-am ‘nervat 😀 .

    • @ Gino,
     cauta „Nu va vreau”.
     sal1tare tutulor.
     Multumesc @filadel de sinteza; nu citesc aberatiile I Lupea.

     • M-am uitat, stufos si sofist.
      Nu sunt de acord cu optiunea „nu va vreau” pe buletinul de vot.

    • @Gino
     M-am referit la autorii de pe contributors și nu numai care și-au exprimat până acum – direct – opțiunea pentru MRU/PFC (sunt mai mulți), or, aceiași nu mai știu încotro s-o ia, cum să dea din colț în colț, în problema absenteismului raportată la opțiunea declarată.
     Au trei posibilități principale:

     1. Să recunoască deschis nevoia de absenteism (consecvenți totuși, pentru o cauză recunoscută; atâta înțeleg ei, ăsta-i nivelul lor, dar măcar nu-s duplicitari)

     2. Să combată absenteismul.
     (Cum se împacă această poziționare cu opțiunea pentru MRU/PFC?) Se fac că plouă (se prefac că așa bubă nu există) sau au Alzheimer la bibilică.
     Tu ce-ai prefera în locul lor?

     3. Să tacă mâlc, de nevoie, prefăcându-se că studiază în tăcere buba care nu există, adică nu se pronunță ca să pară mai înțelepți. 🙂 🙂 🙂

     PS. Ideea merită urmărită și de-acum încolo: acești lectori hotărâți prima dată, încotro o vor lua cu altă hotărâre 🙂 a doua oară?
     Cine a citit articolele și comentariile știe cine, când și cum? 🙂

     • Ti-am scris un raspuns mai lung si l-am pierdut, …tu-i.
      Le lamurim noi pe parcurs 😀 .

 3. Servus 🙂 .

 4. Doar aparent off topic, un articol interesant si util de citit:

  Martin Schulz? În nici un caz! / de Mihaela Barbus (ILD)

  http://inliniedreapta.net/martin-schulz-nici-un-caz/

 5. Neata buna copaceni!
  Este un non sens sa clamezi civismul fara implicare specifica in lupta pentru valori democratice.
  Mandria de a fi roman ramane un slogan golit de continut daca nu dovedesti prin actiuni ca-ti pasa ce se intampla in tara ta. In drumul tau daca semnalizezi dreapta si cotesti spre stanga te expui la ce e mai rau….iti rupi gatul!

 6. Da,tucule! Efectivul complet cu „supleantii”si cei delegati.

  • Daca i si cu cei de legat inseamna ca sunt si parlamentari printre ei.Frumoasa poza.Sunt mindru ca sunt roman!

   • tucule, 🙂
    vrei sa tot rad?”Cei de legat” sunt si printre noi,in si-n afara parlamentului…ca, nu se mai stie cum e corect:”pestele de la cap se impute”sau ca”de la coada se curata”?

 7. Uite cum coalizeaza Cacarau dreapta:

  http://www.mediafax.ro/politic/antonescu-un-vot-la-europarlamentare-pentru-pntcd-sau-forta-civica-inseamna-un-vot-pentru-psd-12633152?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+MediafaxPolitic+%28Mediafax+-+Politic%29

  „Este extraordinar de important ca oameni de bună credinţă şi cu convingeri de dreapta să înţeleagă că un vot dat acestor formaţiuni este, după toate probabilităţile, este un vot dat PSD”.

  Daca nu dispare cadavrul asta politic, la prezidentiale va fi naspa rau de tot.

 8. Neața!
  Link-ul video de ieri cu daciada lu ponta nu mai are sonor.

 9. Buna dimineata !

  Fil, you made my day ! 😀 😀 😀 😀 😀

 10. Referitor la PS.
  Pe mine ma impresioneaza intr-un mod placut 😉

  Putine carti de vizita sunt atat de pozitive precum furia unui idiot !

 11. azi CÄCÄRÄU , a arätat incä odatä, cä este un mincinos precum
  prietenul PONTA, o tzine langa ,cä suspendärile au fost corecte,
  dar paiatza cand a fost temporar la cotroceni, ar fi trebuit zilnic
  suspendat. tot ce a declarat, aratä aceias gandire ca haita rosie.
  nici nu se gandeste sä apropie de dreapta, este un mizerabil.

 12. Am citit chestia asta si am avut un vis frumos.
  Oare visele se indeplinesc?
  http://turnul.blogspot.ro/2014/05/bomba-psd-in-flacari-dosare-penale-pe.html

  • Posibilitatea ca Ponea sa fie in contact fizic cu Duicu in arest este nula, cu atat mai mult sa se fi luat la bataie.
   De aici poti judeca daca articolul este credibil. O fi.

 13. Opinia unuia care nu i mindru ca este Roman.
  O fi bine? Nu o fi bine? Rabdare ca tutunu i scump.

  „”Victoria Nuland, secretarul de stat adjunct al SUA pentru Europa, va indica curand cine este „alesul”.
  Romanii care se vor prezenta la votul din decembrie il vor vedea pe buletinul de vot, fara un contracandidat serios.
  Renumita pentru stilul direct („fuck EU”), Victoria Nuland este exemplul clasic al femeii politician care a ajuns prin propriile merite sa conduca politica externa a Americii in Europa. Uraste parvenirea, coruptia si indecizia…Provine dintr-o familie din clasa de mijloc, a fost bursiera si a absolvit cu calificativ maxim trei specializari la trei din top 10 universitati americane.
  Deocamdata, doamna Nuland controleaza DNA, SRI si Parchetul de pe langa ICCJ.
  Urmatorul obiectiv este BEC – Biroul Electoral Central.
  Totul a inceput in vara lui 2012, cand trimisul special al doamnei Nuland a sosit la Bucuresti. Luati prin surprindere de amploarea conflictului Basescu – USL, cu suspendarea, circul mediatic, demiterea, muschii si sudoarea de pe fruntile politrucilor romani scuipand pe Constitutia tarii, americanii decid sa actioneze:
  Ori e liniste in cotineata voastra, ori ramaneti fara bani !
  Adica cei 55 MILIARDE euro, datoria PUBLICA a Romaniei: banii de pensii, salarii, spagi, etc. 90% din acesti bani sunt detineri in titluri de stat romanesti ale bancilor straine sau fonduri de investitii care iau dolari ieftini din America si-i vand Ministerului de Finante.
  Trimisul lui Nuland a stat doar 3 ore in Romania, a impartit ordine clare si a plecat cu un avion special al Dep.de Stat in directia Ramstein…
  A urmat, brusc, liniste in randuri:
  • Ponta si Antonescu isi musca pana la sange cuvintele aspre la adresa sefului ambasadei SUA
  • Contraofensiva mediatica a SUA si UE prin intermediul Curtii de la Venetia
  • Parchetul incepe urmarirea penala impotriva lui Dragnea pentru manipularea voturilor la referendum
  In toamna trecuta, cu doar o saptamana inaintea izbucnirii conflictului civil din Ucraina, Victoria Nuland vine personal la Bucuresti. Discuta:
  • 30 de minute cu Basescu intre patru ochi
  • 0 minute cu Ponta
  • 0 minute cu Antonescu
  • 60 de minute intre 6 ochi cu procurorul sef DNA si procurorul general
  Avertizeaza fara ocolisuri diplomatice ca nu tolereaza nici porcaria cu amnistierea politrucilor corupti, nici desfiintarea ANI, nici atacarea in presa a Justitiei. Cere masuri ferme, iar USL da inapoi. Toate „initiativele” parlamentare ale coruptilor USL (sprijiniti de Opozitie) sunt inchise pentru vecie.
  America nu da doi bani pe romani si pe votul lor,
  Interesul strategic este unul singur: Romania nu poate fi o frontiera credibila in vecinatatea Rusiei, atat timp cat populatia are moralul zero. Iar MORALUL este dictat de mersul economic al unei tari, de coruptie si de lipsa unei viziuni de conducere a tarii, alta decat umplerea buzunarelor clientelei politruce.
  Viitorul Presedinte al Romaniei va trebui sa indeplineasca urmatoarele conditii:
  • Limba engleza, nivel avansat
  • Fara legaturi cu zona infractionala, de orice natura
  • Atitudine pro occidentala dovedita
  • Varsta maxim 50
  • Bune cunostinte de PC, legislatie constitutionala, etc
  Votul romanilor din decembrie va fi formal. Ca intreaga lor existenta.
  10 mins · Like · 2

 14. Interesant ce le mai flatulează mintea unora.
  Neexistând prag de validare a europarlamentarelor, dacă se prezintă 10 români (că vorbim de România) 2 votează PSD, 1 PNL, 1 PMP, 0,78 PDL, 0,63 FC iar restul de voturi sunt nule, ASTA E. Astea sunt rezultatele.

  Qui prodest?
  Lista PSD. Că ăştia aduc şi morţii. Drapta are treabă, e la munte, la mare, la grătare …

 15. Mai e mult până departe:

  http://anticoruptie.hotnews.ro/stiri-anticoruptie-17299105-motivarea-judecatoarei-care-decis-nu-majoreze-pedeapsa-lui-adrian-nastase-grija-fata-patrimoniul-familiei-pregatirea-culturala-politico-ideologica-gradul-aderare-procesul-crearii-omului-responsabil.htm

  „Judecatoarea care a decis sa nu suplimenteze cu un an pedeapsa lui Adrian Nastase, asa cum cereau procurorii DNA, invoca ca argumente, printre altele, lipsa antecedentelor penale ale fostului premier, grija acestuia pentru membrii si patromoniul familei sale, nivelul de pregatire culturala si politico-ideologica dar si atitudinea fata de indatoririle sociale si gradul de aderare la procesul crearii omului responsabil.”

  Mă ciupesc să mă trezesc și nu reușesc. Coșmar și groază!!

  • @ filadel,
   motivatia judecatoarei este de antologie.
   Dar:
   „Papahagi pe FB:
   “Nu mai pot sta pe margine. Lupta impotriva PSD are nevoie de toate fortele dreptei.
   Am decis astazi sa-mi incetez suspendarea voluntara din PMP. Revin, ca simplu membru, in partidul al carui co-fondator sunt si a carui victorie mi-o doresc.
   Voi petrece aceasta saptamana in campanie, la Bucuresti si in tara, alaturi de colegii din PMP.””
   Oliolio, ce-o sa se mai strofoace unii acum 😛
   Sa sa realieze Papahagi cu Elena?

   • Îl aveam și eu pe țeavă dar ai fost prea rapid. 😆

    • Daca Papahagi are puterea sa faca asta e tare !!!!

     Habar n-am ce zice statistica referitor la cei capabili sa-si asume erorile dar din experienta stiu ca procentul e infim.
     Mutarea asta s-ar putea sa-l duca departe.

     • viq, 🙂
      eu nu cred ca Papahagi e preocupat /cel putin acum/
      de propria-i persoana.
      Suferinta lui e starea jalnica a politicii si a celor care se mocirlesc in ea.

   • Imi vine sa spun ca ruga mi-a fost primita.
    Sufeream pentru „absenteismul”lui Papahagi.
    Asa,da! 😆 😆

  • Familiile Costiniu si Barsan erau si profesori, si Nastase era profesor de drept, multi judecatori le-au fost studenti sau au invatat dupa cursurile lor.
   Crezi ca formularea motivarilor, formulele alea de rumegus sunt creatii originale? Crezi ca tasnesc din creier asa, spontan?
   Auzi:”gradul de aderare la procesul crearii omului responsabil”!
   Eu sunt sigur ca „responsabil” a inlocuit cuvantul „nou”, si ajungem la formularea originala. Le recunosc de la o mie de km.
   „Nivelul de pregatire culturala si politico-ideologica???”
   -La cine am mai auzit noi cuvintele astea, copii 😀 ?
   -La domnul 😀 secretar de BOB(Biroul Organizatiei de Baza, pentru cine nu stie).

   • Exact. Ești surprins să observi că cei autorizați să facă legea sînt niște barabule dinainte de 89. Pentru ei timpul n-a trecut. Sînt tot acolo. Oameni de carton. Ticuri verbale de lemn pe bandă rulantă. De gîndire și judecată proprie nici nu îndrăznesc să aduc aminte.

    • In tara judecatorului Stan Mustata si a companionului sau, cucernicul Boraciu, nu ma surprinde nimic.
     Ce nume de poveste. 😀

    • Adevarul este ca multora , indiferent ca veneau dinainte de 89 sau erau productie noua le convenea de minune sistemul juridic Nastase.
     Pina o sa se curete sistemul (daca o sa se curete) va mai curge multa apa pe Dimbovita.

   • @ Gino,
    formulari ca ale judecatoarei vin chiar din cursul scurt de marxism-leninism 😛

   • Of,Gino 🙂 mi-ai luat de sub nas pontul.Inainte sa te citesc, mi-au venit „pe limba”cuvintele ….secretarul BOB si liber /sau nu/ la editare,bun de promovat.

    • Sarut’mana Dora,
     sper ca nu este nici o problema, inca este BOB pentru tot cartieru’, cel putin o generatie de acum incolo. 😀

  • Servus, Filadel!

   Intre doua etape solicitante ale unui „unit”, in final, proces culinar, am zis sa vad ce mai face Copacul, ce mai fac copacenii…Si primul coment peste care dau este acesta: ce sa fac altceva mai folositor decat sa ma ciupesc la randu-mi, ca daca nu ma trezesc la timp, se arde naibii mancarea…
   Si te pomeni ca intru la „lipsa de grija pentru membri si patrimoniul familiei mele”…
   Si nici la pregatirea politico-ideologica nu stau bine ca Nascase…
   PS
   Acum ii zice „responsabil”, nu-i mai zice „nou”???…Tocmai ce spusei ca nu stau bine cu…

   Deci, sa retinem – Mladin Golea Manuela – ??? Eventual TMB ?

   • Ar trebui retinuta, mai ales ca are …antecedente la capitolul motivari ciudat-favorabile-invinuitului (cazul Sorin Alexandrescu, de ex…)

  • Caracterizare A la secretar BOB.
   Cum sa nu te ingrozesti?

 16. Am vaga senzație că CSM-ul ar trebui să se sesizeze în cazul acestei judecătoare.

 17. Argumente Claudiu Craciun (UnitiSalvam) pentru a participa NU la nu-conteaza-ce :
  1. Un vot pentru un partid de opoziţie nu este un mandat pentru reformarea acestuia, ci o validare a practicilor corupte şi clientelare. “Aş vota cu dragă inima dacă aş şti că există o mică speranţa că partidele se vor reforma”.
  Daca atunci cand te infurie coruptia guvernarii votul pentru opozitie este validarea coruptiei, rezulta ca trebuie votata guvernarea ca sa scapam de coruptie.
  Brilliant !

  2. Un mandat în plus sau în minus pentru PSD sau alt partid nu va schimbă fundamental starea politicii româneşti.
  Mandatul plus = mandatul minus = zero.
  Mandatul lipsa = +infinit !
  Omul e geniu !!!! 🙄

  3. A vota împotriva guvernării este sănătos, dar insuficient.
  Votul este insuficient.
  Lipsa votului insa e clar ca e mai mult decat suficient.
  O lingura de fasole pe zi e o alimentatie insuficienta.
  Nici o boaba e mult mai mult.
  Inseamna o mare cantitate de fier.
  Ca mananci lingura cu mai multa pofta.

  4. Abstenţionismul este un gest de protest pe deplin justificat. Cei mai mulţi dintre români îl practică deja.
  Are dreptate.
  Sunt sute de milioane de romani care il practica cu mare succes.
  De la Decebal incoace.
  Dragnea ar trebui sa aiba drept la replica aici.

  5. Pe majoritatea românilor i-ar aduce la vot, nu apelurile partizane, ci sentimentul că sunt bine reprezentaţi, că alegerile sunt corecte şi că votul lor chiar determina direcţia politicilor (…)
  Orice om corect reprezentat, multumit de cum merg trebile, normal ca iese la vot sa le schimbe. Asa gandeste Craciunu’ cu mintea lui.

  6. Apelul la abţinere sau la anularea votului nu influenţează persoanele care votau oricum, ci le arată celor dezamăgiţi şi pasivi faptul dezamăgirea lor are o baza şi poate fi comunicată public.
  Apelul la abtinere nu influenteaza pe cei care merg la vot. Nu e pentru ei.
  E pentru cei pasivi, care se abtin.
  „Normal”.
  Orice cerere de a face ceva se adreseaza celui care deja face respectiva treaba si orice indemn de a NU face se adreseaza celor care Nu fac.
  Idiot.

  Am o usoara nedumerire : daca omul se situeaza la acest nivel de cretinism, unde se situeaza cei care-l asculta si care dau curs aberatiilor ?

  http://inliniedreapta.net/monitorul-neoficial/silviu-sergiu-unitisalvam-aceeasi-mizerie-despre-agenda-ascunsa-noii-stangi/?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+InLinieDreapta+%28%C3%8En+Linie+Dreapt%C4%83%29

  • Partea nasoală e că mulţi se uită-n gura (scriitura) ipochimenului !!!
   Pentru destui gură cască e un GURU.

  • Se facea ca un grup de canibali au prins un explorator si se sfatuiau ce sa faca cu el. Unul zice:
   -O parte il mancam acum, o parte il afumam si din piele facem cizme.
   Omul aude, fura un cutit si isi face cateva taieturi adanci:
   -Na, sa va intre apa in cizme. 😀

 18. O Romania curata. Curata – luna. Unirea aduce Salvarea! Pe Luna serbeaza Craciunul asepticii din guparea AMP. T-AMP.

 19. comentariul cuiva care nu mai suporta Copacul, dar culege fructe:

  „Cum scrie cineva: comunitatea UnițiSalvăm cu sediul pe FaceBook, prima la stînga și drept în fund, declară grevă cetăţeanească… “Este o formă democratică de presiune exercitată asupra clasei politicile pentru mai multă democraţie, mai multă participare cetăţeanească, mai multă deliberare.””

  Si un fragment din comentariul cuiva de pe feisbuc: Asta cu “forma de presiune asupra clasei politice” e de un tembelism rar. E ca si cum ai face presiune asupra spărgătorilor de locuințe anunțând că nu mai ai de gând să-i reclami la poliție. Intră o spaimă în hoți, vecină cu moartea! “”
  😛

 20. Asta-i de poveste

  – Iesi ma afara !
  – Nu ies ca ma bati !
  – Hai ma iesi, ca nu te bat
  – Ba ma bati. Nu te cred…
  – Hai ca nu te bate nime… Mergem frumos putin pan’ la sediu..
  – Pai vezi ? Ce-am zis io ?
  Daca intru-acolo, ce … mai ies ???

  Al patrulea judecător de la Tribunalul București, … ar fi Mircea Moldovan de la Secția a VII-a Civilă, nu a fost adus luni la sediul Direcției Naționale Anticorupție….

  Surse judiciare au declarat pentru Agerpres că pe numele magistratului s-a emis mandat de aducere, însă acesta s-ar ascunde de anchetatori și ar refuza să părăsească locuința.

  http://www.romanialibera.ro/actualitate/eveniment/patru-magistrati-de-la-tribunalul-bucuresti–audiati-la-dna-335662

 21. bunä,
  cand esti nevinovat nu te ascunzi,
  alt escroc judecätor, cu palat si portzi de fier ferecate:

 22. SI JUDECÄTOAREA CARE A JUDECAT PE BONBO,

  are o motivare de handycapat, motivarea ei nu este justificatä.

 23. bonbo si fam. becali a furat, nu potzi sä-l menajezi cä sunt familisti. o rusine astfel de judecätori.
  poate si turnätorul Voiculescu o sä fie menajat, a turnat si fäcut escrocherii, tot pt. fam: CE MENTALITÄTZI BOLNAVE

 24. poate ati citit, dar pe mine ma dixtreaza enorm:
  „Ora 18:00 judecatorul Mircea Moldovan a sarit gardul si a fugit, dar a fost prins ulterior si adus DNA, unde a spus ca nu stia ca e cautat”.

 25. NUMAI PRIN PREZENTZA MASIVÄ LA VOT;
  SE POATE REALIZA CEVA.

 26. ce judecätor idiot, a fugit särin prin spatele casei gardul,
  apoi el spune, ” m-am dus la plimbare”

 27. nu mi-am putut inchipui, ca sä väd si aud asa ceva,
  cretinul cezar preda dela PDL, la tv ghitzä, dä vina pe tot ce
  s-a intamplat pe presedinte, täierea salarilor, etc, ei cei din PDL
  nu au nici o vinä, il sictireste mai räu decat dusmanii.

  BRAVO PDL ! sper sä dispäretzi, niste srrpi mizerabili, nu m-am
  asteptat:

 28. aud cä si bleaga, instigä votantzii ca si cäcäräu, sä nu voteze
  partidele mici. marele buldog, este un mizerabil, chiar sunt dezamägitä, eu am tzinut mult la PDL, catä dreptate are presedintele:

 29. am tot incercat sa inteleg ce-o fi in capul acestor tineri, cu care, de altfel, ma identific ca varsta. am fost si eu la cateva proteste si ma simt mandra ca am fost roman(ca) cu ei. m-am intrebat de ce nu reactioneaza si la misiunea anti-fracking, care e la fel sau chiar mai importanta decat rosia monana. m-am intrebat de ce tacere. acum, deodata, au reaparut in peisaj, dar nu oricum, ci cu cea mai mare ineptie pe care mintea lor putea sa o vomite, aceea cu ne-mersul la vot. pai cum sa fii atat de tandru cu dusmanul, ma intreb retoric. hai sa intreb ceva mai concret, de ce? de ce sa nu votam, cand putem sa votam pe cine trebuie? sau care-i problema? o fi cumva aceea ca vezi, Doamne, n-au pe cine vota? ca sunt toti o apa si-un pamant? alta explicatie logica nu gasesc. in cazul acesta, mi se pare ca s-au cam grabit, pt ca nu sunt toti o apa si un pamant. nu vreau sa fac campanie electorala, dar mie omul acesta (Iulian Capsali) chiar mi se pare ca vine cu ceva nou: http://activenews.ro/scrisoare-catre-tineri_1837223.html

  poate nu toti rezoneaza cu mesajul lui crestin, dar sunt sigura ca el nu ar vota niciodata o lege care sa fie impotriva intereselor ROMANILOR, al oamenilor.pt mine e clar ca omul asta e cinstit! eu varianta mai buna n-am gasit. dar probabil ca lor nu le convine nici varianta asta. poti fi impotriva tuturor si in acelasi timp cu nimeni? deja e anarhie de dragul anarhiei, dupa parerea mea. as vrea totusi, sa nu fie asa, dar cine ma poate convinge?

  • @ Lidia,
   cu mesajul antifraking si relama la Capsali nu traiesc in armonie.
   Si, la fel ca tine, ma intreb ce o fi in capul unora 😛
   Ata ete.

 30. Lidia,
  EU NU SUNT SIGURÄ ,CÄ TU NU FACI PROPAGANDÄ
  nu mä intereseazä

 31. Capsali? Categoric NU!

  Candidații lui Vladimir Putin la Europarlamentare: Iulian Capsali

  „(…) Iulian Capsali abordează în declarații teme legitime și necesare – apărarea familiei, combaterea avortului, susținerea Bisericii – dar trebuie văzut cum se împacă acestea cu sprijinul pentru partidul mafioților postcomuniști, PSD, colegii Estrelei, și pentru un regim imperialist agresiv care constituie principala amenințare la adresa țării noastre, regimul criminal al kaghebistului Putin. Ce fel de ortodoxie promovează acest regim? În cuvintele ideologului său, Alexandr Dughin, e vorba de o formă “barbarizată” de ortodoxie care nu are legătură cu creștinismul, ci cu Stalin. Nu este treaba mea să aflu și este irelevant pentru scopul acestui articol dacă Iulian Capsali primește cecuri în chirilice sau dacă ignoranța și oportunismul sunt singurele lui motive când susține falsurile evidente ale propagandei putiniste. Mai important este că, indiferent de motive, acesta susține nu interesul țării, ci al unei puteri agresive și ostile României.
  Cei care se gândesc să îi dea votul lui Iulian Capsali sunt datori să cântărească înainte implicațiile morale și politice ale unui astfel de vot. Vorbele nu sunt suficiente.

  http://inliniedreapta.net/candidatii-lui-vladimir-putin-la-europarlamentare-iulian-capsali/

 32. Mih,
  soparlele cautä ceva de infectat .se cautä intoxicarea romanilor cu
  lectziile neo-comuniste , nu au rusine:

  • Ei, Theo !

   A incercat si el marea cu degetul 😉
   Poate prinde, poate nu.

   • Viq
    Să nu rămân dator! (în favoarea menținerii calificativelor).
    Ultimul meu comentariu de astă-noapte are numai plusuri fiindcă interpretează pozitiv anti-Crin și nu riscă să deranjeze audiența generală.
    În schimb, un comentariu incomod atrage minusurile care deconspiră o altă stare: de fapt, o cerere de măciuci acolo unde doare. ( devine o formă de comunicare indirectă, dar ne orientează aproape la fel de util ca una directă)
    *
    PS. Nu mă afectează să recunosc o alegere mai bine motivată decât a mea. Dimpotrivă, sunt dispus s-o recunosc, să mi-o însușesc și chiar s-o sprijin cu un punct în plus sau asemănător cu cele disc(p)utate.
    Până la urmă contrează și sugestia măciucilor/bâtelor. 🙂

 33. „Nisipul dus de catre reprezentantii Administratiei Bazinale Arges – Vedea pentru indiguiri pe malul raului Pauleasca a fost furat de localnici din comuna argeseana Malureni”
  Votantii aia, pardon, hotii aia, oare cu cine voteaza?

 34. salutare
  politicienii sunt de trei feluri, la noi si oriunde:
  – cei ce au vocatie de politician, un fel de geniu, sa ii spun. La noi am un singur exemplu pana acum, dupa 89, si ma refer la activitatea sa din ultimii … 5 ani: Basescu. Politicienii cu vocatie lasa plus in urma lor. Aici nu il includ pe Coposu, acesta a fost un martir, nu un politician.
  – politicienii profesionisti. Exemplu: Iliescu. Profesionistii pot lasa bine sau rau in urma lor.
  – politicienii ce au ajuns in politica pentru folos propriu. Aici este imensa majoritate a politicienilor romani … din pacate. Mai mult, au dezvoltat aceasta alegere ca o afacere, isi aduc si rudele aici, prietenii, samd, ii invata sa fie tot ca ei … se MUTA in politica si ocupa cat de mult pot ocupa.

  Functie de proportia celor trei categorii, o tara merge bine sau rau.

  Romania a mers, merge si va merge, rau – tocmai datorita proportiei cu totul diporportionate 🙂 de politicieni ce au ales politica exclusiv pentru propriul interes. In orice tara unde acestia din urma sunt atat de multi – s-a intamplat la fel.

  Deruta oamenilor, intr-o democratie si in fata unui asemenea fenomen … exemplificata si prin posibilitatea de a uita cum a gresit un politician, cu exemplu imediat cazul PNL … aceasta deruta este rezultatul neicrederii intr-o clasa politica unde atat de multi sunt din ultima categorie.

  Ce poti face, intr-o tara „ocupata” in acest fel? Din pacate, mai nimic. Constati unde esti, intelegi ca viciul coruptiei atinge toate celelalte categorii de bugetari si te adaptezi la acest fel de viata arid, in care conteaza doar ce faci tu, unde nu astepti nici un ajutor din partea politicului.

  Cine nu se adapteaza la aceste conditii … foarte dificile, asa e – e pacat sa piarda timpul pe aici, trebuie sa isi gaseasca alta tara, unde politicul are alte proportii din categoriile de mai sus.

  Dar sa speri mai mult decat aceasta clasa politica va da … si poate da, pana la urma … hm, e cam naiv, ca sa nu spun altcumva.

  • Este ca si cum ai astepta ca un animal naravit sa se indrepte de la sine. Aceasta nu se intampla, mai mult, acest narav va contamina tot mai multi si e o dovada de …. naivitate … 🙂 sa astepti altceva.

   Ce poti spera? Ca va interveni o autoritate, in cazul nostru DNA, ANI, etc … si va corecta incet acest comportament.

   Dar … cum recunostea in sfarsit si TB de curand, drumul pe care a luat-o DNA nu este ireversibil. El a fost posibil, cum spuneam ceva timp in urma, tocmai datorita exemplului ca presedintele poate fi corect si nu pate ceva.

   Daca viitorul presedinte va fi un om presupus incorect, sau care incurajeaza incorectitudinea, din categoriile 2 sau 3, adica … procurorii isi vor reaminti, cum spuneam, ca propria camasa e mai aproape ca paltonul … iar drumul se va reface de unde am plecat, acea coruptie institutionalizata din trecut.

 35. In atentia Adminilor: „mi”- am trimis in asteptare un coment. Care nu-mi apartine . Doar imi foloseste nickname-ul si oarecum, adresa e-mail…

 36. Daca privim mai atent cui ii convine acest protest si lipsa de prezenta la vot vom intelege si cine sunt initiatorii !

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s