Pledoarie pentru normalitate

Poate mă înșel dar stând mai ierstădei cu spatele pe iarba din grădină și cu fața la cerul relativ (surprinzător de) senin al zilei libere am avut o ușoară revelație.
Având în fața gândurilor două idei ce se conturează din ce în ce mai clar privind opțiunea proPMPiștilor și proBăsiștilor pentru diferite momente de alegeri, am constatat că am în fața ochilor un norișor alburiu în formă de vacă.
Privindu-l mai atent am constatat că nu era vacă.
Era un bou ! 😉  Cu trompă !

Am înțeles instantaneu că poate fi un semn. Ceresc, probabil, că doar acolo, pe cer călătoreau și bovinele mele. Cineva are această percepție despre PMPiști/Băsiști.

Valabil pentru alegerile de mai poimarți, 25. Europarlamentare.

Vreți să votați PMP ?
Ok. Foarte bine.
Dar dacă vreți ca PMP să reușească să-și realizeze proiectele, trebuie să ajutați la întărirea dreptei. Logic.
Pentru asta e mai bine să votați FC, ca să prindă pragul. Astfel cu o investiție minimă de 0,005867 % de voturi, câștigăm pentru dreapta 5% ! 😉
Altminteri cele 4,994124% pe care le adună FC/MRU se vor redistribui la toți cei care reușesc să treacă pragul, mai puțin la PMP, PDL, UDMR și mai mult la PSD.
În concluzie, vreți să votați PMP ?
Cel mai inteligent este să votați cu altcineva (în cazul de față cu FC) !

Vă dau scris că sunt persoane care iau acest raționament de bun.
Și, așa cum am mai spus deseori, singura soluție să ne limpezim la creiere în situații forțat-complicate (și aș zice cu interese clare și precise incluse) este „revenirea la rădăcini”.

Normalitatea este singura manieră de abordat atunci când vrem să obținem rezultate normale.
Scurt : votează corect cu formațiunea pe care o agreezi cel mai mult, în care ai cea mai mare încredere. Indiferent că e FC, UDMR, PSD sau PMP.

Astfel fiecare formațiune/lider obține exact ceea ce merită să obțină în urma prestației sale. Nu mai mult, nu mai puțin.
Iar asta înseamnă enorm.
În funcție de aceste rezultate fiecare va putea să facă legătura corectă între acțiunile sale și feedback-ul rezultatelor. Își va putea regla activitatea viitoare astfel încât să obțină mai mult.
Dacă rezultatele sunt false, nu poate regla nimic. Habar n-are ce, unde, … cum, … și mai ales DE CE !

În plus, acum există o bubă suplimentară. În funcție de aceste rezultate se poate realiza (DACĂ se va realiza așa ceva) configurația viitoarei structuri de dreapta, în care ponderea fiecărei formațiuni va fi dată de meritele sale reflectate în rezultatele reale obținute. Iar această pondere/forță sprijinită pe voturile obținute va influența decizia privind eventualul candidat unic al dreptei la alegerile prezidențiale.
Dacă rezultatele sunt nereale, orice negociere ulterioară nu are nici o bază de susținere. Oricine poate pretinde orice și nu poate fi contrazis nicicum ! Cu ce argument să-l contrazici ?

Da, sunt și eu de părere că este posibil ca pentru un mic procent FC/MRU să nu prindă pragul.
Dar cine e de vină ????
Mai mult !
Pe ce bază să evaluezi suficient de exact câte voturi mai are nevoie pentru a trece pragul?
Pe sondaje ? C’mon !!!!!!
Mult mai mult !
Pe ce bază poți prognoza că dacă tu îți dai votul lor, se vor strânge suficiente astfel încât FC să treacă totuși și votul tău să nu se ducă ȘI EL la PSD prin redistribuire ???

Adică renunți la a vota formațiunea pe care vrei de fapt s-o votezi și să-ți direcționezi votul SIGUR către partea dreapta a spectrului politic preferând în schimb să-l riști într-un joc asupra căruia nu ai nici o informație sigură !!!
La fel de inteligent e să nu-mi plătesc luna asta rata la bancă și să cumpăr bilete la Lotto de toți banii ăia. Că dacă câștig plătesc toată datoria.
Nu vi se pare absurd ?

În fapt simpatizanții FC oricum vor vota FC. E ok.
Dar de ce simpatizanții altor formațiuni să voteze tot FC, riscând în cel mai bun caz ca FC să aibă o poziție mai puternică în negocierile de după alegerile europarlamentare față de formațiunea cu care ei simpatizează de fapt și în cel mai rău caz să-și dea votul PSD ???

Este practic o schemă pseudo-intelectuală în virtutea căreia dacă vrei să mănânci cartofi trebuie să optezi pentru morcovi, sau fasole-păstăi, pentru simplul fapt că îți place mai mult gustul ….. cartofilor.

– Ce vrei să mănânci ?
– Cartofi !
– Hm. De ce ?
– Îmi plac cartofii.
– Dar morcovii nu-ți plac ?
– E ! Nu prea.
– Atunci … fasole-păstăi !
– Astea nu-mi plac deloc.
– Poate nu-ți plac da’ știința din cap a descoperit că păstăile conțin săruri cartofice.
– Da ? Câte ?
– Două !
– Io-te-te !! 🙄
– Deci ne-am înțeles, da ? Vrei păstăi !

Iar această schemă se preconizează a fi aplicată și pentru următorul exercițiu electoral, la prezidențiale.

Vreți să votați proiectul de țară al lui Băsescu ?
Ok.
Dar dacă vreți într-adevăr să se realizeze, nu votați pentru cineva în care Băsescu are încredere că l-ar urma. Votați pentru cineva care s-a distanțat de el. Pe cineva care-l neagă, fie explicit sau implicit. Acesta poate lua mai multe voturi (sic).

Vreți ca proiectul lui Băse să continue ?
Ok.
Dacă vreți asta nu votați cu cineva cu istoric în politică, asupra căruia aveți deja date privind ce vrea să facă și asupra căruia puteți extrapola relativ veridic în ce măsură își va respecta angajamentele, respectiv că va urma acest proiect. Nu.
Votați pe cineva nou. Proaspăt.
Pe cineva asupra căruia nu aveți idee ce vrea să facă și în ce măsură își respectă cuvântul aruncat pe piață în campanie.
Concluzie : vreți să se continuie proiectul lui Băsescu ?
Votați pe cel cu cea mai mică probabilitate s-o facă !

„A gândi mai mult” nu înseamnă „a gândi mai bine”.
Înseamnă doar mai mult.

Între timp norișorul meu începe să semene cu o ceașcă de cafea cu toarta înlăuntru.
Interesant !!!!
Oare ce vrea să-mi transmită ?

Viq

132 responses to “Pledoarie pentru normalitate

 1. Doar jurnalisti acoperiti si vopsiti in rosul prorus indeamna romanii sa nu iasa la vot pt. ca vor sa ajute psd-ul care a nenorocit Romania.
  Strategia psd-ului in mediul rural a fost falimentara pt. ca nu au facut campanie electorala si taranii nu vor iesi la vot.Cand psd-istii si-au dat seama de pericol, pt. ca mediul urban va iesi la vot,si-au sunat toti lacheii din presa si in disperare ii pun sa scrie ca vor boicota alegerile de duminica,in speranta ca vor mai schimba ceva.
  Prea tarziu baietasi si fetite! :))))))
  E offtopic,dar trebuie spus pe tot internetul.

  • veve,nu e off topic,esti pe faza! 🙂

   INDEMNUL LA ABSENTEISM
   nici mediul rural nu le mai este favorabil pesedeilor:oamenii si_au trimis din disperare(din saracie crunta) fii si nepotii in lumea larga de unde se intorc cu alta mentalitate>

 2. Salutare Copaceni,
  O concluzie cu caracter ultrasimplist ar suna cam asa:
  Nu dati PMP din mana pe FC-ul de pe gard!
  Sigur ca mi-as dori ca FC sa sara peste 5% si sigur ca in spatele lui MRU se afla (si) oameni de calitate. Ar merita ca FC sa aibe un procent cat mai bun. Dar si Viq are perfecta dreptate! Ne-am risipi inutil si primejdios.
  Mai ales ca lupta, acum este si intre PMP si PDL.
  La buna citire!

  • excelent formulat!
   Adaug: exista vreo garantie ca -urmand indemnul- va trece FC pragul? ca daca nu, efectul dorit va fi al bumerangului.
   Idem si -cum zicea careva- un supernumeric vot pentru PDL, vot stimulat de prezenta Monicai Macovei.

  • INGANDURATUL, 🙂
   si eu mi-asi dori sa performeze micile partide de dreapta,a fost si ramane la latiduninea lor sa se afirme sa-si dovedeasca competenta si capacitatea lor de persuasiune.

 3. Saluttare!
  Prezența la vot este prima opțiune corectă, indiferent pe cine alegem, apoi aleg oricum ori pe cine doresc, ori răul cel mai mic, fiindcă binele cel mai mare mă orbește ca un soare.
  *
  Cine susține să NU alegem răul cel mai mic se crede – alături de partidul său – singurul bine cel mai mare și ne traduce în fel și chip, direct sau indirect: toți sunt la fel, numai noi suntem altfel, nu are niciun rost să alegi răul cel mai mic, mai bine nu votezi, adică absenteismul să trăiască! Mai exact, așa ne traduce!
  „Când pleci la bătălie cu ideea ca alegi răul cel mai mic, ești înfrânt”.
  Cin’ să fie, cin’ să fie?

  PS. Cu câțiva ani în urmă, Doc zicea cam așa:
  „La votare nu alegem cu cine să ne însurăm”.
  În același sens aș zice:
  – Mai bine însurați-vă cu absenteismul, decât burlac fraier și nemanipulat la nivel înalt!

  • Traducerea normală și corectă a îndemnului (“Când pleci la bătălie cu ideea ca alegi răul cel mai mic, ești înfrânt”) – prin prisma absenteismului indus – este următoarea:
   *
   Pentru „binele cel mai mare” nu contează cât de (cel mai) favorizat de absenteism este PSDul, contează doar să-și atingă scopul rahitic – trecerea pragului electoral – ca un scamator cu ștaif perfecționat la nivel înalt, scuzându-și mijloacele manipulatoare prin iuțeala de minciuni esențiale printre adevăruri relative și nebăgarea de seamă a publicului, tratat cu aceeași considerație… cu aceeași unitate perversă de măsură:
   -Dragi alegători, și voi sunteți toți la fel, prostovanilor!

  • Bodo, 🙂
   singura problema e ca „binele cel mare”este o iluzie ,”o fata morgana ” invocata in momente de disperare extrema,asa cum o buna parte dintre romani.Mereu sintagma „raul mai mic” va fi preferat , pt. ascunderea adevaratelor optiuni politice,daca e de succes ne mandrim cu alegerea,daca nu,ne ascundem dupa lipsa de oferte frecventabile.

   • Am mancat nu numai litere ci si cuvinte,lasand fraza neterminata.Aveti bunavointa si completati-le in mintea voastra.

 4. Viq, are dreptate.
  Se pot face zeci de rationamente corecte plecind de la premize false.
  Existenta FC separat pe listele europarlamentare este o premiza falsa.FC are pentru perioada urmatoare un singur proiect.Propulsarea lui MRU in functia de presedinte.
  Chiar daca ia peste 5 % FC nu va putea impune candidatura lui MRU.Acesta va fi candidatul dreptei numai daca i convinge si pe ceilalti.
  In conditiile astea care a fost motivul pebntru care FC nu a intrat pe liste comune cu PMP sau cu PDL?Numai pentru a si verifica potentialul electoral?Pentru a trimite 2 oameni in PE? Riscul de a pierde o parte din voturile obtinute si a demonstra ca nu are priza la alegator este enorm.Un rezultat sub prag arunca FC ul in rindul partidelor care nu exista.
  FC ul a procedat fara viziune.Ideea de a vota Fc ul numai pentru a corecta greseala strategica a lui MRU este aiuritoare.Riscam ca voturile noastre sa fie risipite aiurea.

 5. sal`tare tutulor.
  Deloc din „prea plin de mine” trebuie sa spun ca aceleasi stari metafizice 😛 ma framinta. Dar sint un sufletel zlab; as zice patit: cind te ghidezi dupa prea multe proverbe parca nu mai sti ce sa alegi.
  Sincer, as vrea ca FC sa treaca pragul, dar, recunosc, nu sint chiar atit de altruist incit sa-i dau votul (mai ales luind in calcul si atitudinea liderului sau).
  Votul meu va merge spre unul dintre cei care au contribuit mult ca sa vedem scene ca ieri. Adica atunci cind chiar si un judecator fuge (sarind garduri) urmarit de bratul lung al legii.

  La urne, cetateni.

 6. Poate atunci cind apar asemenea situatii ar trebui sa ne uitam si la strategia dusmanului.
  Desi PSD ul este cotat la un scor ne atins pina acum, acesta nu si a permis luxul de la lasa PC ul sau UNPR ul sa zburde de unii singuri.
  Voturile alea multe sau putine care riscau sa se piarda au contat in strategia PSD.
  La noi , pe dreapta se pare ca nu.
  Se poate considera un risc si aparitia PMP ului in arena politica , PMP ul drenind voturi din bazinul dreptei.
  In cazul PMP ului insa cred ca ar trebui sa va intrebati fiecare daca ati fi iesit la vot in cazul in care oferta era numai PNL si PDL.
  Singurii care ar putea blama PMP ul ca le a luat caimacul este FC ul
  dar in lumea pradatorilor daca nu stii sa ti pastrezi aria de vinatoare mori.

  • Servus 🙂
   PC si UNPR sunt diviziile de „public relations” si „logistica” ale PSD, sa nu crezi ca este vreo asociere politica acolo, de fapt este PSD complet.
   Nu se compara cu asocierea sau neasocierea altor partide.

   • PC ca si UNPR ul au candidat si dingure artunci cind situatia o cerea.Ca au luat numai 2% este alta poveste.

    • Crezi ce doresti, si Piedone a trecut la pdl atunci cand situatia a impus-o.

     • @Gino
      Este corect ceea ce ai scria si ai dreptate.Eu am aratat numai ca aceste tentacule PSD in anumite conditii si au incercat norocul si singure.
      Sigur ca sunt acelasi lucru botezat altfel.

   • Gino, 🙂
    sa stii ca ai dreptate:”apendicele UNPR” face parte integranta din corpul PSD.Poate ca unii cu idei de reformare a partidului social-democrat au avut initial alte strategii si dezamagiti au parasit partidul.Imi vine in minte un nume,dar acum nu e cazul sa-l amintesc. Optiunea lui se afla in alta parte si o aprob.Ghiceste!

 7. TREBUIE MERS LA VOT

  nu läsatzi instaurarea unei dictaturi, färä legi si justitzie,
  numai hotzi si neo-comunisti, nu vä intoarcetzi zeci de ani in urmä:

  • buna ziua theo! Orice vot al diasporei pentru un deputat popular (fie acesta german, francez, spaniol) va contrabalansa un deputat trimis de Ponta la Bruxelles.
   In definitiv conteaza marimea familiei populare in Parlamentul European.

 8. NU PMP este un risc, se duce o propagandä mizerabilä de descreditare, asta face si cu Presedintele. PMP chiar dacä nu o sä
  castige f. mult, dar vor sensibiliza tinerii si pe alktzii pt. dreapta.
  plus ; ei sunt dispusi sä sustzinä orcare candidat de dreapta, ceiace
  PDL SI PNL, nici nu se gandesc, sunt arogantzi si mincinosi:

 9. in acest moment este benefic, sä datzio votul, unui partid mic de dreapta, asa vor avea mai multe voturi si ochi, care sä stopeze invazia haite rosii.
  mergetzi la vot, nu läsatzi sä hotärascä altzii pt. voi

 10. ar fi minunat ; ca toate partidele mici de dreapta,
  sä treacä pragul, asa fragmenteazä haita securito-mafiotä
  si poate le vine minte la cap, lasä orgoliile si se adunä.
  de PNL SI PDL, imi este fricä, sunt perversi si fac cu PSD
  intzelegeri: UITATZI-VÄ NUMAI CE PREOCUPÄRI AU,
  sä acuze pe Presedinte si oricare altul de dreapta, PONTA
  si haita mafiotä- este menajatä:
  PLUS CÄCÄRÄU, nu recunoaste puciul si nici atacurile la justitzie
  fäcute de ei:CUM SÄ-:I CREZI

 11. FC, nu este un pericol, chiar dacä s-au fäcut greseli,
  este un partid de dreapta, cu oameni valorosi si sper
  cä vor intzelege, cä unitzi cu altzii, pot avea mai multä putere,
  ei nu au fost desteptzi, l-au atacat pe presedinte, f. räu
  au avut multzi simpatizantzi „bäsisti”, depinde de ei cum se comportä.

 12. Salutare! Viq, raţionamentul tău este corect în cazul alegerilor parlamentare interne. Asta, din simplu motiv, pentru ca dreapta să realizeze o majoritate prin care să preia guvernarea. Numai că avem de a face cu alegeri euro-parlamentare. Si rezultatul acestor alegeri, după părerea mea, din specificitatea acestora (prezenţă redusă la vot, neînţelegerea mecanismelor UE, etc) nu reflectă exact modul cum stau lucrurile la nivelul electoratului şi a partidelor pe plan intern. Pornind de la premiza că aceste alegeri constituie un punct de plecare în reconstrucţia eşichierului politic pe partea dreaptă este aproape imposibil ca un PMP-ist să voteze FC, vorba lui Hagi – de aceea este PMP-ist, sau un băsist să voteze un alt partid decàt acela al Preşedintelui. Cu atàt mai mult, dacă MRU vrea să ajungă preşedintele ţării, el va trebui să demonstreze că este în stare să treacă, cel puţin, pragul electoral! Avànd în vedere că acesta se află în fruntea listei de candidaţi a FC, el trebuie să demonstreze că este o locomotivă. Dacă nu este în stare să facă acest lucru, atunci vorbim de ,,un cal mort” şi orice manevră de resuscitare ne-ar face mai mult rău.

  • Salve, Florine !

   Nu stiu cat de interne, acum se pune baza pe ele pentru post-evaluare in cadrul unei eventuale coalizari a opozitiei pentru batalia prezidentialelor si apoi poate a parlamentarelor.

   Vedem !

 13. Buna ziua!
  Cum definim normalitatea?
  Eu am ,,normalitatea ” mea care este in limitele normalului meu dar a ta?A ta este in limitele normalului tau.
  Exita oare o normalitate generala?General acceptata aceasta normalitate exista dar depinde din ce unghi o vezi.
  Complicam lucrurile simple pentru a fi mai greu de inteles pentru omul simplu dar uitam ca in mentalul lui exista o singura intrebare ,,mie ce- mi iese la asta?” .
  In rest va doresc o zi buna!

  • Nu cred ca se poate vorbi de „normalitatea mea”… „a ta”.. „a lui”…
   La osteneala de acum as defini-o cam asa.

   Tu esti de parere ca lucrul X se face corect intr-un fel… Y se face corect in alt fel…samd,.. la o multime de chestii.

   Eu, pe de alta parte, cred ca A se face corect intr-un fel…B in alt fel…samd, la multime de chestii.

   Intersectia celor doua multimi care contine aceleasi chestii ce leconsideram ca se fac corect in acleasi fel, constituie normalitatea.

   Intr-un sat in care cvasimajoritatea locuitorilor poarta clop, asta e normalitatea.
   In altul in care isi bat cuie-n cap, asta e normalitatea.
   Vezi povestea regelui si a fantanii otravite („Intre nebuni trebuie sa fii nebun”)

   Ca sa te apropii cat mai mult de cea mai normala normalitate, trebuie sa te situezi in intersectia multimilor tuturor membrilor comunitatii.

   Iar votantii pe ulei si zahar nu schimba cu nimic calculele si rezultatele. Vedem de la cine prefera sa ia zaharul !

   gata.
   ne vedem pe sara !

   • Viq
    Adică nu suntem în stare să fim normali sau nu poate fi nimeni normal într-o stare de normalitate?
    Atunci, să schimbăm traducerea mea normală de mai sus:
    – Toți pentru unul, unul pentru tonți! 🙂

    PS. Astă noapte am scris un comentariu despre acel punct promis în susținerea menținerii calificativelor plus/minus. Am trimis și nu a apărut. Dacă nu-i cumva în lada de gunoi, îl voi rescrie, ca să nu rămân dator.

    • S-a rezolvat cu comentul („i”-urile erau deja…)

     • Bodolache

      Mulțumesc de trei ori, Mih!
      A treia este și ultima: la 10:44 am tastat greșit.
      „contează doar să-și stingă scopul rahitic”
      „să-și atingă” în loc de „să-și stingă”.

     • Rezolvat! Multumirile le impart cu cel care a gasit primul coment-ul tau si a corectat „i”-urile. 🙂

    • Nu-l găsesc pe nicăieri. Sorry.

     • E deja la locul lui, pe pagina precedenta.
      Dar pentru vizibilitate, il aduc si aici. Sper ca nu se supara nimeni…

      Bodolache | mai 19, 2014 la 23:49 | Răspunde | Editare
      0 0 Rate This
      Viq
      Să nu rămân dator! (în favoarea menținerii calificativelor).
      Ultimul meu comentariu de astă-noapte are numai plusuri fiindcă interpretează pozitiv anti-Crin și nu riscă să deranjeze audiența generală.
      În schimb, un comentariu incomod atrage minusurile care deconspiră o altă stare: de fapt, o cerere de măciuci acolo unde doare. ( devine o formă de comunicare indirectă, dar ne orientează aproape la fel de util ca una directă)
      *
      PS. Nu mă afectează să recunosc o alegere mai bine motivată decât a mea. Dimpotrivă, sunt dispus s-o recunosc, să mi-o însușesc și chiar s-o sprijin cu un punct în plus sau asemănător cu cele disc(p)utate.
      Până la urmă contrează și sugestia măciucilor/bâtelor. 🙂
      _____________________________________

      Bodo,
      iti raspund aici ca se labarteaza de nu mai sti cine ce si cum !!!!

      Cu cat privesti o problema mai atent la un microscop mai puternic, cu atat se complica.
      In esenta plusurile si minusurile alea reflecta cat de mult place sau nu unor persoane ce catadicsesc sa mai si mentioneze asta.
      D-aia le si zice cum le zice 😀 😀 😀

      Motivele pentru care unuia sau altuia ii place sau nu un comentariu deschid o tarla de discutie oarecum aparte.
      Aspectul la care ma refeream eu de fapt este putin altul.

      Problema care apare atunci cand cineva se foloseste de aceasta facilitate pentru a manipula perceptii si ulterior opinii. Adica una personna care in loc de un like ca tot omu’ pune 40. In scopul de a face pe ceilalti sa creada ca respectivul coment este desconsiderat la nivel de masa. Asa cum s-a intamplat la unele comentarii ale lui Last in urma cu vre-o doua luni.
      In mintea unuia ca asta, cel ce vede -46 probabil e ceva de genul „Mai ce prost e vazut comentariul asta. Mie-mi place dar daca sunt asa de multi carora nu le place, inseamna ca nu e bun iar eu sunt un bou !” – ceea ce e hilar 🙂
      Asa ceva nu se intampla.

      Este o tampenie al carei efect este nul pentru oameni intregi la minte si care gandesc cu capul lor, care au taria propriei opinii.
      Daca mie-mi place Musatescu, poate sa displaca tuturor criticilor literari din ultimul secol, mie tot imi place.

      De-asta inclin sa le las.

 14. Salutare tuturor.
  Acu, dupa ce pap ceva (timp in care arunc un ochi pe blog) ma oftic piutin (ca afara e o vreme de nici nu zoici ca esti und eesti) si ma duc sa ma cuc (ca la noapte am iar program sportiv la sala 👿 )

  Dar mai pe sara mai prind un hublou si vin.

  repet si eu ce ziceti voi : LA VOT, cetateni… mai !!!!

 15. Se pare ca am ajuns de poveste:
  – Ai dreptate.
  – Si tu ai dreptate.
  – Da` cum se poate ca…
  – Si dvoastra aveti dreptate.
  Complicata treaba democratia. Parca atunci cind aveam un singur partid era mai simplu: mergeai ori nu la vot, votai catindatul propus ori scriai mascari pe buletin, tot 99,99% erau rezultatele.
  („Dar cum de au cistigat comunistii?” l-am intrebat pe tata despre alegerile din `46. „Au cistigat pe dracu; a venit un camion cu militari, in uniforme romanesti, sa preia urna, dar i-am cunoscut ca sint rusi, doar am facut ceva front cu ei”.)

 16. Plagiatorul viseaza Cotroceni:
  „Liderul PSD, premierul Victor Ponta, afirmă că tratează ca un compliment faptul că preşedintele Traian Băsescu se teme de el ca posibil viitor preşedinte al ţării, transmiţându-i însă: „De ce îţi este frică nu scapi!”. „

 17. Normalul arata cam asa:
  Am vazut ieri un comentariu care recomanda opozitia fata de exploatarea gazelor naturale si promovarea unui om care intre alte calitati le are pe acelea de bun crestin ortodox si tata a noua copii(sa fie sanatosi.).
  ***********************************************
  Am inceput un comentariu pe care nu vreau sa-l termin dar nici nu l-as sterge… 😀

 18. Salut, all!

  Faina, chiar excelenta si foarte trebuincioasa postarea lui Viq de azi!
  In legatura directa cu „ferocitatea” la care se referea Bodolache.
  Si are bataie lunga, dincolo de europarlamentare…Asa ca s-ar putea s-avem si continuare…

  • Thank’s Mih.
   Asa e, e acelasi sofism in ambele situatii. doar subiectele sunt schimbate.

   mama ce gravatar incendiar ti-ai tras 😀 😀 😀 😀

 19. PONTA, a fäcut atatea abuzuri in serviciu, cä nu-i ajung anii,
  cat trebuie sä facä puscärie:

 20. MRU, nu are un consultant bun, nu potzi face politicä la plesnealä,
  si nici nu are talentul presedintelui Bäsescu. MRU ESTE UN OM
  ELEVAT, dar dorintza ambizia nu-i de ajuns.
  a fäcut prostia de a se indepärta de presedinte, cine l-a sfätuit
  a fost prost:

  • theo,draga mea
   gand la gand in aprecierile la adresa lui MRU.
   Nu-mi doresc ca acest intelectual sa se piarda din cauza greselor sale proprii si ale perceptiilor noastre eronate.

 21. PMP, este mai consecvent si mai inventiv:

 22. DEMOCRATZIA NU ESTE NICIODATÄ PERFECTÄ;
  TICÄLOSI CE DISTRUG SI CE ATZI CASTIGAT; O
  FAC DIN INTERES:
  mergetzi la vot:

 23. Nu te duci la vot … de fapt VOTEZI PSD !
  Te duci la vot şi îţi anulezi votul (ştampilînduâi pe toţi) … VOTEZI PSD !
  Te duci la vot şi votezi bradu că-l vrei pe Radu … VOTEZI PSD. Pentru că Radu ia 0,37/% din care PSD 40şi % la redistribuire.

  Astea au fost voturi inutile şi voturi parşive.

  Aşa că du-te la vot şi VOTEAZĂ UTIL (dacă eşti sătul de PSD).

  Orice ar fi pe 25 nu sta acasă !
  Orice ar fi pe 25 nu merge cu amicii la grătar !
  Orice ar fi pe 25 nu merge cu familia la munte sau la mare !

  Orice ar fi pe 25 nu lăsa CIUMA ROŞIE să intre glorioasă în UE !

 24. Salut dragi copaceni!
  PMP se reconstruieste prin intrarea in randurile sale a unor vectori imagine de necontestat.
  Cristi Diaconescu este un nou membru al partidului si vine cu o carte de vizita impresionanta,mai ales pe linia diplomatiei si justitiei,indeplinind functii de ministru de externe,min.justitiei si consilier prezidential.Este tipul de politician recunoscut ca un militant autentic pentru democratie ,apararea statului de drept si orientarea sa pro occidentala.
  Sa nu ne mai plangem ca nu avem personalitati politice remarcabile.
  Nu indraznesc sa fac supozitii,ma gandesc doar la misterul invocat de atatea ori in legatura cu omul surpriza pregatit de presedinte pentru prezidentiale.

 25. pim5, 🙂
  subscriu si -i invit pe toti nehotaratii sa-i urmati indemnul.

 26. Sunt tipi ca mine care cind au sau nu au ce face, fac scenarii.
  E boala grea de care nu scapi usor.
  Deci o sa scriu un secnariu fantasmagoric.Nu despre europarlamentare ci despre prezidentiale.
  Din sondajele de pina acum rezulta ca PSD (+gasca) vor obtine intre 40 si 43 % .Deci nu prezidentiabilul ci partidul
  Din aceleasi sondaje rezulta ca dreapta insumata va obtine tot cam atit in aceleasi conditii.
  Din ceea ce stim azi -un prezidentiabil PSD si trei prezidentiabili cunoscuti+unul presupus pe dreapta rezulta ca alesul dreptei daca nu reuseste sa valorifice integral intentia de vot relevata in sondaje pierde alegerile.
  Dreptei ii filfie prin scafirlie doua proceduri.
  Prima promovata de PNL (cel care probabil va cumula cele mai multe voturi la alegerile din Mai) sustine ca in turul unu intra gramada iar in turul 2 automat cel plasat cel mai bine,
  A doua procedura -promotor Basescu – asumarea inca din turul 1 a unui singur candidat de catre toate partidele.
  Si intr un caz si in celalalt exista posibilitatea ca sustinatorii infocati ai unuia sau altuia dinntre candidati sa stea acasa daca candidatul lor nu participa la turul 2.Procentul probabil ar fi mic -in cazul lui MRU sau Predoiu si ceva mai mare in cazul lui Kakarau sa Udrea (daca aceasta candideaza).Eu apreciez intre 2-5% – suficient ca dreapta sa piarda alegerile.
  Acum vine scenariul.
  Care ar fi candidatul optim?
  Cel care ar reusi cumuleze voturile dreptei cu ceva cules si de pe stinga.
  Este posibil asa ceva? Da daca candidatul are provenienta incerta(a fost si la stinga si la dreapta fara sa lase o impresie proasta) sau a fost pina acum neutru.Da si pentru ca nu toti grangurii PSD sunt fericiti cu Ponta la butoane.
  Sa vedem ce urmmeaza.

  PS.Cristian Diaconescu s a inscris in MP.Sunt curios daca va participa la discutiile sefilor de partide cu bossul american.

 27. Pentru aducere aminte
  „Hotnews:
  „Cristian Diaconescu este la al treilea partid in cariera sa politica: a inceput in PSD – partid din partea caruia a fost si ministru de Externe in Guvernul Boc 1 (2008-2009), a trecut la UNPR (devenind ministru de Externe in Guvernul Boc 2 si in Guvernul MRU), iar acum a devenit membru PMP.

  Diaconescu a mai fost si ministru al Justitiei in ultimul an al guvernului Adrian Nastase (2004).

  De numele sau se leaga si renuntarea, in ultimul moment, la participarea in cursa pentru sefia PSD in 2010, cind Diaconescu a spus ca a primit amenintari. Sefia PSD a fost cistigata atunci de Victor Ponta.””

  • Exact,tucule!
   Mie mi-a ramas intiparit in minte loialitatea fata de Base si proiectul sau,cand a renuntat la functia de consilier prezidential ,ramanand alaturi de presedintele suspendat ,sustinandu-l fara nicio remuneratie.Intrarea lui in anonimat care a suscitat multe intrebari cu tente de mister isi gaseste acum explicatia:nu pleaca de langa presedinte.Cu ani in urma,cand se discutau valori din diverse formatiuni politice,am indraznit sa-l numesc pe Cristi Diaconescu si sa-mi pun intrebarea inocenta „ce cauta acest politician in PSD?”.Isi cauta calea!!! 😆

 28. Prostul nu e prost destul, daca nu se numeste Ponta:
  – „Premierul Victor Ponta i-a cerut ministrului Justiţiei să sesizeze Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) în cazul preşedintelui Traian Băsescu, arătând că a văzut declaraţia acestuia prin care spune că „a oprit arestările în perioada campaniei electorale, dar le dă drumul la arestări după”.”
  Ce a declarat dictatoru`?
  „Presedintele a declarat intr-un interviu pentru Tele M Iasi ca DNA a facut bine ca a oprit arestarile in campania electorala.”
  Ce spune plagiatoru`?

  „declaratia presedintelui Basescu prin care spune ca a oprit arestarile in perioada de campania electorala”
  Ce poti ca sa zici? ba poti, dar se inrosesc frunzele Copacului 😛

  • PONTA este un mizerabil consomolist, un vagabond handycapat,
   altfel nu putea interpreta aceasta ca ingerintzä. Presedintele a
   fäcut o constatare. cretinul PONTA; NU SE POTOLESTE;

   unde este clipul , ” cine este dl. Ponta”?????
   postati asta peste tot:

 29. Buna ziua,

  Eu o sa votez cu FC, chiar daca exista riscul sa nu treaca pragul.
  Apoi vreau sa-i vad aliati intr-o forma sau alta.Chiar cu PNL-ul impotriva lui Ponta, alta varianta de castig nu vad din pacate.

 30. EU VOTEZ, PE CEI CE SUSTZIN, linia trasatä de Presedinte

 31. vä rog , din suflet postatzi la presidentzie clipul,
  s-au la PMP.
  „cine este dl. Ponta”

 32. C Diaconescu, este un castig pt. PMP

 33. Am revenit.
  Va rog de pe acum sa nu ma taxati prea drastic.Impulsiva cum sunt ,mi-am dat drumul.
  viq,
  norisorul tau iti face prea multe feste.Ne deruteaza mai mult pe noi decat pe tine.Te superi daca-ti spun ca esti neintrecut in sofisme si imbarligaturi stilistice?
  Nu zic ca-s de respins,de multe ori sunt provocatoare,te incita,iti reseteaza analitic optiunile,,te face sa-ti contrazici conceptele anterioare sau ti le alimeanteaza cu noi nuante.

  Deci,pe cine sa votam?”votează corect cu formațiunea pe care o agreezi cel mai mult, în care ai cea mai mare încredere. Indiferent că e FC, UDMR, PSD sau PMP

  O varianta a normalitatii..
  Numai ca, rezultatul nu implica ansamblul optiunilor de pe aceiasi parte de fratietate programatica-doctrinara.

  Si se ajunge la abandonul voluntar in bratele adversarilor considerati dusmani de moarte.

  Mai mult,se va ajunge niciodata la o corelare exacta intre optiuni compatibile cu feedback-ul rezultatelor
  Ne bazam mereu pe un viitor incert?Rezultatele reale(in acest moment si la europarlamentare) ,in cel mai bun caz vor fi un avertisment:de strategie gresita si viciios gestionata.
  Pentru insucces vor fi vinovate partidele care n-au reusit sa-si afirme calitatile,n-au reusit sa convinga.
  Eu raman basista,nu abandonez ofertele lui Base,nu am de gand sa votez”prospaturi” neverificate si fara feedback confirmat Mi-am devoalat deja preferinta pentru Cristi Diaconescu(intrat azi in PMP) ,vom mai vorbi despre el si profilul sau de prezidentiabil potrivit. 🙂

  • Doricica !

   Scuze pentru fundite, codite si arabescuri in texte.
   daca cineva m-ar obliga sa scriu/vorbesc fara ele m-as simti ca si cum n-as avea lenjerie. 🙄
   (asta e de la un amic din vremi trecute, care mi-a impartasit sentimentul asta incercat in momentul in care – mustacios de decenii – s-a vazut prima data in oglinda fara mustata 😀 😀 😀 )

   Ar fi plat, insipid, incolor. inodor si inutil, pen’ ca nu-l ceteste mai nime cu placere 😉

   Ceea ce voi a zice acolo de fapt nu e cu cine sa votezi. Tu sau oricine altcineva dintre copaceni sau ne-.
   Asta nu cred c-am spus-o vreodata si nici n-o voi spune, cel putin pana cand imi expira noul CI 😉
   Atunci cand am facut vre-o referire la vot, si am facut, forma a fost : „Eu voi vota cu….”

   Voi a spune ca fiecare sa voteze cu cel pe care-l considera demn reprezentant al intereselor sale. Uite cum zice Papi mai sus.
   El il voteaza MRU/FC.
   Foarte bine.
   Loda poate PSD/Ponta.
   Nu e bine, dar e corect, daca e alegerea ei.

   Ideea e sa nu ne lasam imbalsamati de sofisme care sa determine votarea altui reprezentant aflat pe lista decat cel pe care-l vrei de fapt.
   Pare absurd, dar e real.

 34. Bineee! Va rog si argumentati plus-minusul.
  Sa merg mai departe sau sa-mi fac mea culpa.?

 35. dora,
  te salut cu drag. sigur Presedintele are multzi ” consilieri”
  OAMENI CARE IL IUBESC SI IL SUSTZIN.

 36. Vajnica urmasa ne-au lasat „marele conducator iubit „si sinistra sa sotie.

 37. Gino
  de….naroada?

 38. dora,
  oaia cu ochi de bou, dacä o vezi nemachiatä te sperii

 39. Socoteala de acasa nu se potriveste cu cea din tirg:
  „China si Rusia nu au ajuns marti la un acord privind contractul in valoare de 400 miliarde de dolari de furnizare de gaze, in timpul vizitei presedintelui rus Vladimir Putin la Shanghai, relateaza Reuters.”
  Nu s-au inteles la preţ, spun sursele 😛

  • Cand o sa le dea de inteles americanii ca isi vor vinde mai greu marfa in US&A sa vezi cum se leapada chinezii de intelegeri preferentiale cu CCCP.

 40. Se vor intelege din priviri ….
  la alticele.

  • Chinezii stiu sa i stringa pe rusnaci de fudulia lor pentru ca Putin, care s a grabit ca Ponta la fotografiat cu contractu n mina,nu poate sa se intoarca in Rusia cu coada intre picioare .
   Se duce dracului si mitul lui de super erou si boicotul Europei.
   Cred ca Chinezii vor obtine un pret extrem de avantajos pentru ei.
   Un gest politico comercial mai cretin rar am vazut.

 41. sä vedem , ce o sä-i spunä tonta lui Biden

  „eu prefer china, in locul americi” A GRÄIT CANDVA PLAGIATORUL

 42. tonta este indrägostit nebuneste de udrea:
  O FEMEIE INTELIGENTÄ SI FRUMOASÄ CA EA; NU-L VEDE::::::::::::::::::

 43. Un grup larg de organizatii si romani din SUA i-au adresat o scrisoare lui Joe Biden prin care ii cer sa abordeze cu oficialii romani lupta impotriva coruptiei si sustinerea statului de drept in Romania. Distribuie si semneaza si tu! (…)

  http://www.petitionbuzz.com/petitions/stopcorruptioninro

 44. Acum vreo 2 ore am primit un mail cu Petitia, dar cum sint patit cu virusii, l-am trimis la spam
  Dar acum am semnat.

 45. Hi !

  La ora 4 avem „Cucu de la ora 6” 😀 😀

 46. Salut lume bună! 🙂

  Azi, de nevoie, am lăsat ferma pe mâna dnei Old și am luat drumul Capitalei: în oraș afișaj electoral cât cuprinde de-ți siluește văzul, nu altceva!
  Da’ în rest nimic-nimic…
  …ca unu’ de la țară, ori de câte ori am deschis astăzi vorba despre „distracția” de duminică, am primit, în cel mai fericit caz, niste priviri care s-ar traduce «Săracu, și pare om serios…»
  …nu mai vorbesc de „adormirea electorală” de p’aici, unde poporenii au doar grija recuperării printr-un efort pentru care nu e încă măsură întârzierile produse de vremea câinoasă de până mai ieri!
  În concluzie, cine trebuie să se teamă de prezența slabă la vot?!
  Dă, Doamne, ploaie mare în anii electorali 😀

 47. CE MIZERIE
  la tv ghitzä, sunt niste mizerii ; CNA ar trebui sä le inchidä postul,
  il face pe presedinte bolnav, nebun, etc. s-a intrecut orce mäsurä

  CNA TREBUIE SÄ INCHIDÄ POSTUL: MIZERIE ORDINARÄ

 48. Tucu 2,

  Referitor la Cristi Diaconescu for president, agree al well.
  Are prestanta, in plus mi se pare de incredere si echilbrat de vreme ce fie in PSD fie in PDL omul nu a fost demonizat, a facut figura buna si profesionala.
  Singurul element ce nu-l cunosc e nivelul de incredere in lista piratului.
  Iar asta pentru mine e vital.

  Dar asta se clarifica. E simplu. Daca piratul il vede acolo, il baga-n fata.
  vedem 😉

  • @Viq,
   Clar ca fara botezul marii nu se intimpla nimic.Eu am scris comentariul dupa ce mi am adus aminte de ce am citit saptamina trecuta in Kamikaze.
   Si astia ca toti ziaristii cred ca pot descifra caile piratului.Spatamina trecuta scriau despre demisia lui Diaconescu si comentau un pic rautacios ca daca vrem sa stim ce va face Diaconescu ar trebui sa ne uitam pe unde umbla.
   Diaconescu este membru fondator al fundatiei MP deci nu era nimic de aflat daca se ducea pe la fundatie.
   Zic eu ca baietii de la Kamikaze ,desi nu indicau drunul, or fi aflat ca Diaconescu se intilneste cu cine stie ce PSD si de aici si sugestia ca s ar putea apropia de vechiul loc de munca.
   Diaconescu a devenit membru MP.Ramine de vazut acum daca drumurile lui ii vor aduce ceva folos si in ce fel va incerca piratul sa fructifice aceste banuite relatii partinice contra naturii.

   Scria @Gino mai sus ca UNPR si PC sunt partea de PR a PSD.Asa este dar UNPR mai este ceva.Este bucatica din PSD pe care dreapta este dispusa sa o inghita pentru a forma o noua majoritate fara sa dea impresia ca s a aliat cu diavolul rosu.
   Daca in toamna noul presedinte va fi de dreapta probabil ca actuala majoritate parlamentara va fi schimbata cu ajutorul UNPR si evident a UDMR.
   Poate drumurile lui Diaconescu se intersectau cu cele ale asa zisului general Oprea( care a avut intotdeauna fundul suficient de mare ca sa stea in doua luntrii)

 49. Acum bazie pe VintageTv Annie Lennox si al Green cu „PutALittleLoveInYourHeart”.

  Life is good ! 😀 😀 😀

 50. Ceva in ton cu vremea 🙂

 51. Interesant :

  Militarii ruși s-au retras cel puțin zece kilometri distanță de frontiera cu Ucraina, potrivit unui oficial citat de AFP.

  http://www.b1.ro/stiri/externe/trupele-ruse-ti-s-au-retras-cel-pu-in-zece-kilometri-distan-a-de-frontiera-cu-ucraina-83021.html

  Adica Putin se multumeste cu un succes de etapa ?
  Ajuta prin asta curentul prorus din UE sa linisteasca spiritele incordate dupa anexarea Crimeii ???

  care va fi mutarea in fata „pericolului” ca Moldova sa adere la UE ???

  • Seara buna,
   Mie imi este teama ca aceasta retragere este precum a jucatorului de rugby care se retrage in spate, masurandu-si cu atentie pasii, inainte de a executa o lovitura de pedeapsa.

   • Gandule,

    Si eu zic.
    In timp ce se mediatizeaza asta, in Crimeea vine armamanent de mare calibru. Se face avanpost inaintat cu scop clar de intimidare si presiune spre vest.

    In fine. Vedem.

 52. Lidia,

  am vaz’t ca ti-a intrat comentariul la spam. probabil esti suspectata ca vrei sa ne ametesti cu Capsali ! 😉

  Iti raspund totusi pentru ca modul in care intri e decent si de bun simt. Nu stiu daca chiar crezi in Capsali sau vrei sa ne dai nou de lucru, dar pana la proba contrara, iau de bun ce spui.

  Daca crezi in el e treaba ta.
  Eu nu.
  In primul rand iesirea asta pe scena politica pe platforma pseudo-religioasa duce undeva spre sec XVII-XIX !!!
  Asa fac niste ametiti aici cu Islamul.
  Argumentul celor 9 copii, ce revine de doua ori in 4 fraze, este net inferior celor … nu mai situ…. vre-o 86 de copii parca, ai unui musulman. Cu 19 neveste, e adevarat, dar…

  Ramane sa dam drumul la cruciade si sa rastignim „necredinciosii”.
  Draga mea, lumea a facut niste pasi inainte de la momentele alea.

  Dumnezeu nu a fost eliminat din viata publica, adevarat e, ci doar impins putin dincolo de marginile galaxiei, pen’ ca acum putem vedea pana acolo si am constatat ca nu e in zona.
  Insa organizarea sociala pe baze religioase mi se pare un apel la primitivism.
  E parere personala.

  In linii mari, pe Capsali nu intentionez sa stau la taiat firele-n 16. Timpul nu e prea generos cu mine.
  Dar e bine de vazut ca asa cum a mai fost mentionat, apelul la combaterea „political correctness” in numele carora spre exemplu premiul Eurovision a putut fi castigat de „femeia cu barba” este o platforma de razboi informational pe care actioneaza Putin.

  Cum se impaca asta cu „nediscriminarea” clamata in acelasi paragraf e un mister.
  ca sa nu mai zic de faptul ca implicarea in lupta pentru dreptul la viata „inclusiv a vetii nenascute” il duce intr-o zona ce deja depaseste politicul.
  Sa ne amintim ca doar unul dintre cei 200 de milioane de spermatozoizi are privilegiul de a fecunda ovulul. La un act sexual fructuos.
  Cum protejezi ceilalti 199.999.999 de zabauci ????
  Inmultit cu sute/mii de ratari la poarta ????

  Dar semintele de bostan, nucile si oole de prepelita ???
  Ca toate astea sunt forme de viata, lasate de Doamne-Doamne, nu ?
  Realizezi ca intram intr-o zona usor haotica ?

  Politica nu e religie. Nu trebuie sa fie.
  Aici discutam despre organizarea societatii umane, care desi poate avea in vedere si aspectul religios, e departe de a fi o biserica.

  Parere personala, cum ziceam.

 53. Acu, ironic 😀 , Vintage pune KharmaKameleon, CultureClub, de bine ce am pus vorbe pentru Lidia 😀 😀 😀

  L-am Vaz’t pe „Boy”George zilele trecute. E hidos de-a dreptul.
  Asta insa, dimpreuna cu orice altele, nu are legatura cu muzicalitatea piesei aleia, in general cu arta sau sportul… sau…

 54. Acu’ o sa ies.
  Trag obloanele la asta si ma duc la treaba adevarata 👿

  N-am timp sa finalizez nici una din ciorne pentru maine.
  Vedem !

  O sara placuta tuturor.

 55. La multi ani cu sanatate,
  Elenelor si Costicilor.
  Si, Elenelor, va prezint un barbat:
  „Şova: O provoc pe Udrea să alergăm unul lângă altul zece kilometri pe Arena Rapid”.
  Ei?!

 56. Bună dimineața! 🙂

  Pentru că n-avem surse în politica înaltă și despre ce face Mister Biden în România putem să ne dăm doar cu presupusul, să luăm un pic la puricat mișcarea lui C Diaconescu.
  Dacă in următoarea perioadă CD va fi făcut tot mai vizibil, înseamnă că poate este una din opțiunile lui Ulisse in îndeplinirea ultimei sale misiuni ca șef de stat, aceea de a nu lăsa țara pe mâna unui golan.
  Pentru că varianta asta e atât de nefericită încât, vorba lui Bulă, nu ne-ar mai trebui nimic altceva…
  Fată de copilot, este posibil ca CD să poată conta și pe sprijinul acelei stângi cât de cât cu capul pe umeri – că n-or fi doar bulumaci pe partea aia!
  …că omul are prestanță e evident, mai urmează a dovedi că are și „substanță”!
  Materie care cam lipsește în cazul „marii speranțe albe” de anțărț, cu toată Forța sa!
  …apropo de slogane electorale, pe lângă alte trăznăi la care n-aveam nici o pretenție, ieri l-am citit si pe acesta, abmiguu cât cupride: «Schimbă-i cu Forța!».
  Noroc că nu era scris cu capitale, majuscule adică…

  • @ old, salut.
   pe mine nu ma impresioneaza afisele si sloganele; eventual ca sa rid, din partea oricarui partid ar veni.
   «Schimbă-i cu Forța!» l-am vazut, doar pe net; nu mi se pare inspirat, circotasii ar putea divaga si urla „uite, ma, democratii astia vor sa schimbe cu forţa! ce democrati mai sint ei?”

   Referitor la CD, cred ca ai dreptate. Se testeaza piata 😛

   • victor L, salut! 🙂

    Nici pe mine nu mă dau pe spate, da’ sloganul în cauză vine din partea unui partid cu pretenție de dotare la CPU**, nu a oricărui club de apucați 🙂
    ___________________________
    **CPU – Capul Purtat pe Umeri, la bipezii cuvântători

 57. Buna dimineata!

  Fiind ziua Sfintilor Imparati Constantin si Elena, in primul rand, tuturor celor care poarta aceste nume, „La multi ani!”

  In curand, declaratii comune la Palatul Cotroceni
  http://www.b1.ro/live.php

  Invitati la B1 Ioan Stanomir si George Rapa

 58. La multzi aniI
  tuturor celor ce särbätoresc sf: CONSTANTIN SI ELENA.

 59. VÄD CÄ SE TRECE USOR PESTE;

  DL: BIDEN , a venit la invitatzia Presedintelui BÄSESCU.

 60. iar si-au fäcut aparitzia läcustele, ………..cu minusuri
  atat ii duce capul.

 61. Grozav imi place stilul american,
  Crapa Ponta, crapa Voiculescu si A3,crapa Ghita si ai lui,
  Americanul asta l a tamiiat pe Basescu cum nu au reusit nici A3 si nici Romania Tv al lui Ghita sa l tamiieze pe Ponta.
  Tutarii de dreapta Antonescu , Blaga si restul gastii cred ca si rod unghiile .

  „”Presedintele SUA apreciaza eforturile dvs personale pentru a proteja statul de drept in Romania. E important pentru economia dvs., pentru libertatea si vietile cetatenilor care au8 dreptul sa stie ca firmele lor pot sa concreze fara sa dea mita, ca dosarele vor fi judecate transparent in instanta, si ca nimeni nu e deasupra legii.””

  „”Domnule presedinte, alianta noastra este puternica si in mare masura datorita dumneavoastra. „”

  „”Vreau sa-i spun dlui presedinte. Imi va lipsi, pentru ca termenul sau se va termina inaintea termenului meu.””

  Si ca sa puna cireasa peste tort mai urmeaza o conferinta de presa.

  PS Intilnirea intre 4 ochi cu Miky Mouse a durat cca 5 minute.In rest a fost si gasca ca sa bage bine la scafirlie lectiile yankeului.

  • Good point-Cioroianu si-a ros si el putin unghia policelui, in direct, prin telefon, la B1 :mrgreen:

   • @Mih
    Uite parerea despre analisti si analize a unuia care stie ce spune
    Dragos Paul Aligica:
    Sunt asa de satul de analistii si consilierii astia politici care joaca o parodie a unei caricaturi a unei fantose a lui Machiavelli fara ca macar sa aiba habar ce fac. Vai: Mari artisti ai fentei si manipularii publice. Machiaverlic la maxim. Te doare mintea.

    Ce sa spun: mare arta sa gandesti in termeni de manipulare sau sa manipulezi cu buget de stat niste buimaci fara repere morale si intelectuale, gata sa-si tranzactioneze votul pentru un borcan cu zeama de varza sau ce-o pica. Mare stiinta si arta a politicii. Nici macar nu au simtul ridicolului cand pozeaza ca mari eminente cenusii cand de fapt ceea ce fac e doar o variatie pe o tema bananiera cu radacini documentate stiintific in lumea primatelor: Chimpanzee politics.

    Fratilor, sa fii bun in meseria asta de analist sau sfatuitor al vietii publice inseamna sa faci ca niste oameni sa se ridice deasupra conditiei lor. Sa gandesti in termeni de a le creste capacitatea economica, politica, morala, intelectuala prin masurile si deciziile pe care le iei sau prin chestiile pe care le spui sau recomanzi public. Nu sa speculezi slabicuni ale majoritatilor in favoarea unor minoritati parazite ajunse la butoane. Nu sa te complaci in furt institutionalizat prin practicarea minciunii ajutatoare furtului.

    • Intru totul de acord cu tot ce a spus DPA in ultimul timp despre analisti, agenti, idioti utili, propaganda, presa, discernamant…

 62. UN MIZERABIL cioroianu, o rusine ; ce ducea tziganii in sahara,
  iar ca minustru un papagal penibil, de aia este greu sä suporte
  contribuzia evidentä a Presedintelui , la prietenia cu USA.

 63. In fata asigurarilor (de sprijinire a Romaniei), dar si a exigentelor (respectarea statului de drept, lupta impotriva coruptiei) exprimate ferm de USA, idiotul de ponta cere…asigurari si pretinde „respect”

  http://www.ziare.com/victor-ponta/premier/ponta-inaintea-discutiei-cu-biden-vrem-asigurari-de-securitate-1300029

 64. „Victor Ponta, catre Joe Biden, despre insarcinatul cu afaceri al SUA la Bucuresti: Este consilierul meu juridic care intotdeauna ma ajuta sa nu fac greseli”
  Tocmai facind o greseala impardonabila. Ca nu ii ajungeau cererile facute, pentru securitate si „respect”.
  Mindru ca sint romanu` lu plagiatoru`.

 65. Suparat de faptul ca Jo yankeul calator a uitat sa spuna in discurs cit de mult il apreciaza, Ponta a iesit deja pe A3 si pe TV Ghita ca sa corecteze aceasta greseala.
  Probabil ca diseara va fi pe 3 tv uri (si TVR) ca nu cumva sa creada lumea ca a fost confundat cu Miki Mouse .

 66. Crinuta, vorbeste acum (corect si pe buna dreptate) despre dublul limbaj al lui vvponta. Doar ca e la fel de ridicol si din aceleasi motive…Un ipocrit eminamente 😛 gretos…

 67. cRIN – MINTE

  nu-l cred, este o minciunä tot ce face, sä acapareze dreapta,
  ce nu vota psd.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s