Un punct de sprijin

„Dați-mi un punct de sprijin și mut Pământul din loc !” – ar fi zis anticul Arhimede, privind la banalul ciomag prins între două forțe opuse.
Principiul nu l-a creat el. Doar l-a descoperit. Înțeles. Gândit a-l aplica inteligent.
Cu o forță mică poți răsturna situații mari dacă știi/poți să potrivești corect pârghia în punctul de sprijin.

Dacă ar fi să aruncăm o privire pe o zonă relativ largă a „luptei politice” cred că ceea ce se poate observa este că cvasitotalitatea obiectivelor privesc către politicieni. Să facă aia … să NU facă ailaltă … ăla e prost, celălalt minte … altul e penal … A ! Uite, ăsta e mai bun….
Și sperăm că undeva/cândva, ceva să se petreacă în favoarea opțiunilor noastre pozitive și cele ce le spunem/scriem să aibă cumva un impact undeva.
Corect.
Dar nu foarte aplicat.

Hai să ne gândim un pic !
Asupra cui să aibă impact ?

1. Asupra politicienilor, direct. Ei (cineva din staff) cetesc ce se scrie pe net, socotesc, gândesc, analizează și iau o idee de ici, una de colo ….
Prin urmare, ceea ce clocim noi aici (și/sau pe alte bloage) AZI, devine hotărâtor pentru soarta țărișoarei noastre AZI-DUPĂ AMIAZ (sau mai spre sară), lu’ poporu’ român i se aprind beculețele de poziție și turboreactoarele, mâine suntem deja la câțiva ani-lumânare de condiția ce o părăsim intempestiv și ne progresăm de numa’-numa’ !
Really ???
Chiar să credem asta ?
Eu aș zice mai degrabă că nu.
Păi sunt sfătuiți de profesioniști în sociologie, în psihologie, în filosofie, istorie și doctrină politică, care au experiență de lucru cu mase mari de oameni și pe întinderi de decenii uneori.
Ce șanse sunt ca politicienii respectivi să ignore sfaturile lor și să asculte ce-și imaginează un blogger ???
Să fim serioși.

Asta este ca și cum ai încerca să răstorni stânca împingând de ea pur și simplu.

2. Asupra celorlalți oameni obișnuiți dar care au și ei o amărâtă de ștampilă. Electorat, de.
Omul vine, cetește, cântărește și dacă ceea ce spui/scrii are cap, coadă și înțeles între dânsele, reține ideea. Și te-njură ! 👿
Sau poate nu !!! 😉
Aici sunt câteva aspecte, printre care credibilitatea și accesibilitatea probabil sunt cele mai importante.

Vestea bună e că aici credibilitatea unui blog „banal” este de regulă superioară mijloacelor media clasice.
Dar nu oricum !
În mod aparent ciudat, neconvențional, această credibilitate nu se datorează calității materialelor în primul rând ci onestității autorilor. O prostie să fie dar să nu fie o construcție concepută pentru a păcăli/manipula cititorul. Iar aceasta se obține de regulă prin „proba timpului”. Este nevoie de o perioadă semnificativă de timp pentru ca vizitatorii să evalueze ce hram poartă blogul și mai ales „să se cunoască” între ei.
Șansele de falsitate în fața acestei probe („a timpului”) scad semnificativ pentru că, precum știm, poți păcăli toți oamenii o dată, sau poți păcăli un om pe perioadă lungă. Dar nu poți păcăli toți oamenii tot timpul 😀 😀 😀 !

Vestea proastă este că penetrarea unui blog obișnuit este mai puțin facilă, audiența este mai redusă, vizibilitatea este inferioară site-urilor blindate cu profesioniști.
Dar…. numărul blogurilor mici este uriaș.
Realizarea unui „sistem circulator” între propietarii de bloguri ar crea șansele unui macrosistem cel puțin interesant.
E un aspect asupra căruia merită reflectat !

Cum-necum însă, calea corectă de acțiune rămâne cea care respectă regula cauză-efect, este acțiunea asupra calității masei electorale spre a determina ULTERIOR calitatea clasei politice. Asta înseamnă comunicare cu/către aceasta iar mijloacele de comunicare cu/către mulțimi importante înseamnă MEDIA.

Că aceasta este calea corectă o demonstrează status-quo-ul actual: masa electorală este „mânuită” prin media. Știm asta, nu ne place ce și cum, nemulțumirea capătă uneori nuanțe de furie pe măsură ce manipularea media capătă nuanțe de crimă organizată.
Și totuși starea de lucruri nu se schimbă. Deși căile de transmitere (print, radio, tv) se vor modifica drastic odată cu dominația internetului, conceptul media va rămâne viabil.
Și cine deține pârghia media poate deține puterea.

Știu.
Majoritatea oamenilor își iau actualmente hrana zilnică a minții de la televiziune, iar televiziunea are propietar. Poate Voiculescu va aparține în curând trecutului dar vine Ghiță.
Am sperat că pe această direcție să apară un lăstar de normalitate. Ne-am înșelat.
Un trust de televiziune are nevoie de mijloace fixe/mobile, tehnică, sediu, angajați, care toate costă și îl face vulnerabil la ofertele potentaților financiari.
Dar așa a fost și cu edițiile print ale maculaturii de ziar. Care se sting sub ochii noștri.

Viitorul nu le mai aparține exclusiv. Poate nici măcar semnificativ.

Actualmente e clar, mulțimea e victima televiziunii. Dar lucrurile sunt în plin proces de schimbare.
Politicienii au tot interesul să blocheze această schimbare care se îndreaptă spre ceva ce ei nu mai pot controla.
Putin spunea deunăzi că internetul e un proiect al CIA 😀 și face eforturi serioase să-și mențină controlul asupra a tot ce ajunge la ochii-urechile supușilor săi. A creat o versiune rusească a „facebook” („VKontacte”) pentru a o folosi în aceleași scopuri de „război informațional”  împotriva propriului popor ca și celelalte pârghii media tradiționale.

Propaganda lui Putin funcționeaza cu accelerația la blană și cu osiile înroșite. Moldova inclusiv este victimă a mașinăriei de propagandă de tip sovietic. Iar programele reușesc să atragă public și deci să-și țină un target captiv pentru veninul strecurat sistematic printre emisiunile de divertisment.

Dar pe acest teritoriu, al legăturilor directe dintre oameni, fără intermedierea unui propagandist lucrurile nu mai sunt deloc atât de simple ca ordinul dat unui șef de trust de televiziune.bloguri 1

În Moldova sunt aproximativ 2.000 de bloguri.

La noi peste 85.000.
E interesant de observat raportul WordPress/Blogger care, în contextul facilităților pe care blogging-ul prin Google le oferă se prea poate să devină și mai important pe piață.

bloguri

Merită să ne „pierdem vremea” scriind/discutând pe bloguri ?
Eu înclin să cred că da.
Și poate cu timpul găsim și forme de a împăca lipsa de timp.

Un weekend excelent tuturor !

Viq

Anunțuri

80 responses to “Un punct de sprijin

 1. viq, 🙂
  admir disponibilitatea pe care o ai sa ne aduci informatii interesante si cu siguranta utile.
  Internetul ,tehnologia moderna a informatiei si comunicarii ne da prilejul sa luam contact cu prieteni,rude aflati la mare distanta de noi.Chiar si vizual cu camera web. Si inca nu si-a epuizat potentialul.Are si multe efecte negative,dar nu despre ele am tinut sa discut. Vor veni bloggerii dispusi sa le sublinieze si eu ii astept cu interes.

 2. Este totusi de mirare cum cu atatea „informatii interesante si cu siguranta utile” este asa mare lipsa de comentarii pe-aici. Ce sa faci, asa se intampla cand singurii comentatori care aveau ceva inteligent de spus au fost izgoniti de pe blog. Plictisitor, de-a dreptul.

  • elsewhere,

   noroc ca ai venit si le recuperezi onoarea.
   Ti-am fi fost si mai recunoscatori daca-ti exprimai parerea pe subiect,macar cu o vorbulita.

   • Servus, Dora!

    Corect!
    „Mai intai la tema ca asa-i frumos/politicos”. Bine spune Viq…

   • De ce nu-mi apreciati in aceiasi masura un comentariu pornit din sinceritate (propiu optiunii mele,tot timpul argumentat):) si eventual unul de speta contradictoriu din simplul considerent ca nu ma opun alternantelor de pareri si le accept ca atare.N-ati sesizat ,din pacate,disponibilitatea mea pentru variabilitatea de optiuni,ceea ce a dus la afront din partea „coechipierilor ideologici 🙂 :si in mare masura din partea opozantilor mei ideologici 😦 E mare pacat sa nu apreicati flexibilitatea,concilianta pentru un scop nobil,de interes colectiv, si de obste acceptat(de amici si inamici -de ei gresit tradus-) si constant reclamat de mine.Nu ma poate nimeni invinui ca sunt lipsita de patriotism si de aparatoare a interesului national ,dincolo de logistica si si actorii preferati pentru implementare ,putem discuta. Lol:

  • A afirma ca cineva a fost „izgonit” de la Copac este un neadevar.

  • Ieși din schema asta de gîndire și poate vei înțelege ce încercăm să facem aici. 🙂 Simt o oarecare frustrare în comentariul tău. De ce?

  • Se poate canta si la alte mese in seara asta, elsewhere. Daca ai voce. Vocea ta.

  • Salut, Else !

   E simplu.!
   Pentru ca celorlalti ce nu se ostenesc sa treaca pe aici, nu li se pare ca sunt „informatii interesante si cu siguranta utile” 😀 😀 😀
   Te-ai prins ???

   Dar tu esti fata/baiata isteata si pricepi usor 😀 )

 3. dora,

  este clar dece a venit

  • Este o situatie de tot circul.
   Cine stie cum este prin anchetele astea cunoaste ca astia invatati cu traiul bun sunt cel mai usor de spart si daca mai sunt si trecuti de o varsta cedeaza si mai usor.
   Dupa trei zile ii sparge cu o cafea 😀 .
   Multi isi fac probleme acum daca sunt pomeniti prin declaratii.

 4. Bună ziua! 🙂

  Viq, ai făcut o muncă deosebită pentru a pune în evidență „puterea celor mici și mulți”.
  Cu atât mai mult cu cât acestei puteri nu i se poate opune cu efect pânâ acum nicio „forță” instituționalizată în democrație.
  Un râu mare sau un fluviu poate fi îndiguit, barat, deviat, controlat dar miilor de pâraie din care își trage puterea la origini este enorm de greu să le aplici aceeași metodă de control 😀
  Nu poți umple întreg „bazinul hidrografic” cu diguri și stăvilare!!! Nu mai rămâne loc pentru altceva și nu ai „personalul” necesar pentru intreținere!!!
  Ori asta este șansa bloggingului al cărui principal adversar nu este decât lipsa de timp a participanților la „furtuna de idei”. Ar veni apoi puținătatea formatorilor de opinie, logistica și în final, flecăreala parazită sau zgomotul de fond că doar de aia suntem balcanici!
  …asta până când „ceilalați” nu vor găsi o soluție să „regularizeze” și rețeaua de idei :mrgreen:

 5. @Viq,
  Excelent ca intotdeauna.Si nu o spun din politete.
  Netul cu toate facilitatile lui este perceput ca un pericol de Rusia , China, si multe alte state cu democratii dubioase.
  Pina la urma nu conteaza cit de mic sau de mare este Copacul (vad ca unii il gasesc prea mititel) ci faptul ca sunt suficienti copaci ca sa se nasca padurea..

 6. Salut, all!

  Viq

  Cel mai mult mi-a placut cuvantul onestitate si locul lui in subiectul topicului tau. Pentru ca este unul esential. Mai departe, a castiga increderea prin onestitate este la polul opus fata de a reusi sa (te) impui prin manipulare.
  Problema alegerii este a „receptorului”… Si e bine asa!

 7. Un sondaj (nerelevant, se aude @ Loda?) initiat azi de Lugojeanul.ro:
  Partidul Mișcarea Populară (23%, 10 Votes)
  Partidul Democrat Liberal (14%, 6 Votes)
  Partidul Național Liberal (12%, 5 Votes)
  Mircea Diaconu (i) (9%, 4 Votes)
  Partidul Național Țărănesc Creștin Democrat (9%, 4 Votes)
  Alianța Electorală PSD-UNPR-PC (7%, 3 Votes)
  Partidul Verde (7%, 3 Votes)
  Forța Civică (5%, 2 Votes)

  @ filadel,
  am vazut pe Cotributors link-ul dat; am si relatat cum, in Lugoj, nu in satele din jur, unii nu stiu cu cine si pentru ce voteaza.
  „Amicul”meu, vazindu-l pe primar pe afise alaturi de „o gagica” (nu stia cine e), a zis ca il voteaza pe primar. Mi-a stat in git cafeaua 😛 si ne-am certat putintel.

  • Am văzut comentariul tău. 🙂 Dar ai observat cît de insistentă e prostia?

   • Proiectul initiat de luptatorul anti coruptie,Ba3e, e relevant.Nu exista o alta pozitie anti coruptie ma transanta decat al piratului.

    Este emblema intregii sale politici de la cel mai inalt nivel.Cine il poate contesta?

 8. Viq
  îmi place cum îți construiești, cu răbdare, argumentația și lași portițele de gîndire deschise. 🙂
  Mai adaug o opinie personală la concluzia ta: nu numai că merită să pierdem vremea pe bloguri dar, mai mult, interacțiunea de opinie bazată pe încrederea personală cred că va fi principalul vector care va construi caracterul (sper dubitativ) al omului viitor.
  Modelul de comunicare în schema televiziunii este mediat 100% și într-un singur sens. Vezi numai ce vrea șeful să vezi dar și prezentat așa cum vrea el. Receptorul stă în fotoliu cu ochii beliți în ecran și tot ce poate face este să se dea cu capul de pereți cînd nu-i convine ceva sau cînd are ceva de spus. Nu poate exista opoziție în felul ăsta de a comunica mono-simplex.
  Exact același model caracterizează și presa scrisă. Probabil asta este cauza care a dus-o la pierzanie.

  Cu blog-urile ceva esențial s-a schimbat. Nu știu cum să denumesc fenomenul, faptul că participi, că trăiești cumva personal schimbul, comunicarea, emoțiile.

  Interesantă și cumva legată de același subiect mi se pare și intervenția lui Bill Whittle care încearcă o demonstrație legată de fiziologie:

  filmul la care se referă aici

  • Mersic, Fil.

   Mi se proiecteaza o poveste draguta, cu o majoritate de oameni activi ai comunitatii, ce discuta problemele calm si asezat, iau decizii prin acceptare comuna, le urmaresc rezultatele, le discuta iarasi, tot calm si rational….. si se bucura impreuna de ceea ce impreuna realizeaza. Care participa, actioneaza,

   Ea asa de…….”comunist” tabloul asta placut ca …. parca mi-e si frica de el. 👿

   Dar asta e paradoxul democratiei. In esenta are drept scop ca toata lumea sa fie multumita, asemeni utopiei comuniste.

   Realismul ei rezulta din acceptarea ca e suficient ca majoritatea sa fie multumita, pentru ca toata lumea s-o duca mai bine 😉

   Inlocuirea transmterii unidirectionale a informatiei, de la un punct central de emisie catre cvasitotalitatea receptorilor periferici cu o multitudine de emitatoare-receptoare independente cred ca va determina o revolutie uriasa in structura sociala.

   Probabil manipularea va fi aproape imposibil sa mai aiba efectul de pana acum, fiind practic imposibil a mai fie efectuata la scara de pana acum.
   Comunitatea cu spiritul inca nenascut pana acum, ce respira conceptual lumea exterioara prin organe de simt straine si centralizate, tocmai a fost dotata cu ochi si urechi. Deocamdata nici nu le stie folosi 😀 😀 😀
   Dar invata tot mai mult cu fiece zi/ora/minut.
   Iar de aici la procesul „gandirii macrosociale” e doar un pas.

   Conectarea multitudinii de paraiase/torente ale dorintelor comune, in rauri microcomunitare si de aici in fluvii volitive puternice, va duce la fortarea reprezentantilor de a le respecta mai degraba decat de a le indigui.

   Ceea ce ofera acum internetul este absolut incredibil dpastadv. E un salt urias.
   Atat de bulversant incat desi este mai simplu decat evident, este de regula greu de observat. Nu intra in cadru 😀

   Dar procesul a inceput.
   Este in plina defasurare si ma indoiesc ca mai poate fi oprit.

   Nimic nu va mai fi cum a fost !!!!

 9. Am vazut la televizor 😀 😀 😀

 10. off topic:
  un articol prost, dar bun:
  http://www.evz.ro/editorialul-evz-psd-a-confiscat-temele-traditionale-ale-dreptei-.html

  prost pentru ca habar nu are ce e dreapta. bun pentru ca nimereste unde doare.

  iar eu inca nu stiu cu cine votez.

  in plan european, ALDE are un + in ochii mei. In plan national m-ar durea sufletul sa votez PNL!
  In plan national PSD arata ok, pentru mine (personal), dar Schultz? serios? nu pot!

  dar fiind vorba de alegeri europene…

  PPE am zis, nu pot vota nici batut. Unii care nu inteleg economia sunt un tabu electoral pentru mine, indiferent de ce s-ar putea zice. Europa are nevoie de ceva minte.

  • Mie-mi place berea neagră, hainele de bumbac și pantofii de piele.
   De ce? Habar n-am. Așa-mi place mie!
   Pianul mi-l pun pe tavan.

  • ai probleme cu meandrele concretului, bag samă.
   Esti atit de contorsionat in optiuni, incit iti urez sa te faci bine cit mai repede.

  • Ideile de dreapta se lupta pe un teren pe care s-a demolat sistematic timp de o jumatate de secol.
   Au fost smulse nu numai principiile de dreapta, al proprietatii, liibertatilor individuale, respectului fata de persoana dar si purtatorii lor, trimisi in inchisori, la canal, vanati in munti sau deportati in pustiu.
   Fluxul transmiterii informatiei, educatiei, a fost intrerupt timp de aproape cincizeci de ani.
   Informatia detinuta de Coposu, Ratiu si toti colegii lor de generatie nu s-a transmis, a fost inlocuita de o informatie straina, nespecifica, plantata fortat.
   Aproape cincizeci de ani noi generatii au crescut cu ea.
   Aflam despre democratie, economie de piata acum, de la Iliescu, Petre Neulander-Roman, Vacaroiu, Stolojan, Blaga, Mitrea & comp.
   Nu-ti vine sa razi?
   Nu pare nerealist sa speri ca exista deja o gandire majoritar de dreapta?
   Sigur ca exista dar nu poate fi majoritara.

   Despre economie ce sa vorbim, pentru astia de acum este un joc de permutari cu suma zero, o tampenie.
   Daca iau o taxa trebuie sa puna alta, in alta parte, au luat una concentrata de pe firme si au pus alta care se distribuie pe indivizi.
   Bizonul paste linistit.

   • salve, Gino !

    „Ideile de dreapta se lupta pe un teren pe care s-a demolat sistematic timp de o jumatate de secol….”
    Exact.
    In democratii cu traditie si capitalism omniprezent, educarea-reeducarea in spiritul asta este facuta permanent.
    Pentru ca permanent se nasc oameni proaspeti care au circumferintele nescrise inca. E nevoie de asta. Nu e o destinatie, e un drum.

    Ce se face la noi, pentru ai nostri ?
    Cvasi-nimic !

  • Eu zic ca in povestea optiunii de vot atitudinea lui @Prl este corecta.
   Are o optiune clara , alege, nu se duce ca vita la adapat.
   Periculoasa este masa de bizoni care voteaza cum cinta preotul sau primarul sau functie de cite galeti se dau.
   Periculoasa este si masa de nepasatori care nu se obosesc sa voteze dar ciriie cind nu le place ceva.

   • Salve,tucule 🙂
    Mie mi-a atras atentia un comentator de la evz. care a caracterizat corect profilul electoratului pesedist,de stanga.Indiferent de ce cuprinde programul electoral ,electoratul(din mediul rural cu predilectie) va merge compact la vot dupa cum il mana primarul si popa din sat.Exemplul cu „eutanasierea batranilor de o anumita varsta”( daca ar fi incluus in program) e cinic,dar adevarat.

   • De acord.
    Ca sa-l citez pe Old cand vorbea de mine (Thank’s batrane 🙂 ) PRL e „adevarat” 😀 😀
    Cam stramb dupa parerea noastra, dar real.
    Iar asta e important.

 11. in pdl, sunt oameni de valoare, blaga este un rebut,in pnl
  sunt probabil deasemeni oameni valorosi, dar multzi talhari,
  cäcäräu, nu-mi spune nimic, TÄRICEANU este un talhar rosu ,MRU este mult mai pregätit, decat
  cäcäräu, din päcate nu are sustzinäre.
  psd,haita mafioto-securistä este odioasä, murdarä, ieftinä,
  de proastä calitate, speculatia oamenilor säraci si primitiv.

  • theo,servus! 🙂
   asa trebuie sa gandeasca o persoana inteleapta Dovedesti ca nu ai nimic cu fanatismul si inchistarea de care te invinuiesc misoginii de profesie si trolli.

 12. Täriceanu, cea mai stupidä persoanä cu chilotzi rosii,
  un om mare cu minte micä. sä fiu in locul lui as dispärea
  de rusine.

  TÄRICEANU ESTE UN SECURIST LIBERAL.

 13. f. bun MRU , la realitatea, chiar mai bun ca paiatza cäcäräu,
  ce spune are cap si coadä.

  • Subscriu Theo ! Foarte bun a fost MRU, foarte bun. Seriozitate, prestanta. O randuiala buna a ideilor intr-o f.buna constructie a frazei. Din pacate s-a vazut foarte putin pe media in aceasta luna si nu cred ca a fost vina domniei sale.
   Oportun demersul din aceasta seara al Realitatii TV.
   B1 l-a ignorat total. NEPERMIS, daca se doreste
   (oare chiar se doreste ?) a fi un post tv de opozitie la PSD.

   • Mihaela,bine ai venit printre noi 🙂
    Se pare ca ne imputinam pe zi ce trece Cauza?Am fost invadati de trolli si lehamitea a cuprins o buna parte din „veteranii”copacenilor. Am abandonat si eu de cateva ori transeele bataliei.Nu e optiunea cea mai corecta. 😦
    E vremea sa renastem ca pasarea mitica ! 🙂 🙂 🙂
    MRU 🙂 nu trebuie demonizat,indiferent de alte optiuni(categoric,ii excludem pe extremistii de toate culorile).Cine nu e capabil sa recunoasca valoarea si intelectualul distins , educat cu principii si potential in afirmare continua,nu este de Dreapta 🙂 .Mi-a placut „mana intinsa” de MRU piratului: el ar fi fericit daca la scorul de 50 ,plusul de 1 ar veni din partea piratului 🙂 Mai mult nu se poate spune!

    Sunt constienta ca nici alte oferte nu sunt de lepadat,cu exceptia promotorilor de „prototipuri vetuste”,legati ombilical de trecutul mizer,de stirpe dictatorial,tradator si antinational.Se pot decela nuante printre competitori,ceeace statueaza diversitatea, 🙂 acceptata ca principiu si indica personalitate, 🙂 , dar esenta ramane aceiasi:apararea democratiei si a libertatii de optiune si asumare 🙂 in directie ascendenta,fara rabat si compromis anti doctrinar de Dreapta.Interpretarile colaterale,pot fi analizate (eu personal nu le exclud „ab initio”,dar nu accept o terfelitre a ceeace defineste progresul societatii romanesti si cuplarea a ceeace a produs mai bun societatea europeana si trans atlantica. Sa invatam a adopta ce e bun pentru noi si a respinge ceea ce nu este compatibil natiunii noastre. Ma iertati,am o mie si una de teorii in minte,decantate in timp,valabile sau controversate,dar sunt ale mele si mi le asum.

    Scuze pentru lungimea comentariului,consider un fel de „spovedanie” mereu prezenta de altfel in interventiile mele,atat de neintelese si adesea a priori Condamnate de si de amici si inamici . O zi responsabila la vot,va doresc! 😆

    • Trebuie sa completez : 🙂

     <viq mi-a dat puterea,prin topicul lui excelent, sa ma confesez si sa ma dezlantui atat de transant 🙂 .El este omul care echilibreaza profilul copacului atat de deschis si democratic (si indiscutabilfiladelulnostru revenit e pe aceiasi linie. ) .

     ps. Scuzati eroarea de exprimare:nu accept o terfelire,vedeti si voi eroarea.
     -cuplarea la ceea ce a produs -nu a ceea ce a produs….
     Mintea sa va fie maine deschisa si clara pentru un viitor altfel decat cel inchistat pesedist.

    • Multumesc mult Dora 🙂

     Fie ca dupa Duminica si noi si cei pe care-i sustinem sa gasim, sa gaseasca liantul impotriva RAULUI CEL MARE. In opinia mea atacurile intre formatiunile de dreapta ar trebui sa inceteze de luni. Altfel RAUL CEL MARE ne va manca cu fulgi cu tot.

     • Mihaela, 😆 te cunosc de multa vreme si iti cunosc optiuea.De aceea am insistat la dialogul dintre noi,absolut deschis si oportun pentru o asumare directa si fara echivo pentru oamenii de dreapta..
      Suntem de Dreapta?S-o dovedim si s-o sustinem. 🙂
      Nu ne plac neocomunistii,actualii socialisti ,pierduti in spatiu si dezintegrati/> ?Sa-i demascam pentru binele nostru.! 🙂

 14. la B1, C Diaconescu altä persoanä f. capabilä pt. orce functzie.

 15. un lucru nu a intzeles MRU, färä bäsisti nu poate castiga,
  nici el si nici altzii. cine il consiliazä face foarte räu.
  eu nu i-as da VOTUL dacä nu ar da mana cu PMP, ( si nu
  numai eu,) este vorba de linia creionatä de presedintele Bäsescu:

  • Theo, ramane de vazut daca si PMP doreste sa dea mana cu el. Numai o mana intinsa nu este suficienta.

  • Proiectul initiat de luptatorul anti coruptie,Base, e relevant.Nu exista o alta pozitie anti coruptie mai transanta decat a piratului.

   Este emblema intregii sale politici de la cel mai inalt nivel.

 16. Mai cred ca Traian Basescu NU mai trebuie sa-si aleaga drept coechipieri numai oameni pe care-i crede a-i fi doar foarte loaiali si cam atat. Nu intotdeauna conteaza numai loialitatea. Eu vad o combinare armonioasa a loialitatii cu substanta. Loialitate + substanta este armonia de dorit. Loialitate fara substanta cred ca ne iese cu minus .

  Sa nu uit. Mare bucurie aparitia lui Fil 🙂

  Noapte buna !

  • Buna, Mihaela !

   „Traian Basescu NU mai trebuie sa-si aleaga drept coechipieri numai oameni pe care-i crede a-i fi doar foarte loaiali si cam atat……
   Loialitate fara substanta cred ca ne iese cu minus …”

   In principiu mi-am propus sa nu ma bag in discutii cu cei suparati, stiu ca pot deranja, dar aici chiar vreau sa-mi fac cunoscuta opinia !

   Loialitatea fata de TB inseamna in actuala conjunctura loialiatea fata de transformarile determinate de el in societatea romaneasca, de a le pastra si (eventual) de a le dezvolta.
   Este ABsOLUT necesar, dar (cum bine precizezi) nu neaparat si suficient.

   Fara asta insa e dezastru.
   Oricata calitate ar veni, daca nu se suprapune pe aceasta baza fundamentala de valori, e prapad.

   In ultima instanta e de preferat un prost care a faca paguba pentru ca nu-l duce mintea decat un destept care s-o faca inteligent si eficient.

   A fost o observatie unidirectionala.
   Nu-mi raspunde. Nu revin aici.

 17. Deocamdata nu am motive sa nu merg pe mana Piratului cand alege (poate aparent si/sau doar) loialitatea si nu (un anumit tip de) substanta…Plec de la supozitia ca are ceva mai multe motive, date, informatii, analize decat mine 😛

  • Buna dimineata Mih,
   mai multe motive, date, informatii, analize decat mine” gura aurita sa ai Mih, pentru ca si eu imi doresc la fel mai multe motive, date, informatii, analize decat mine” numai ca, cateodata, in miez de noapte ma cam ia cu fel de fel de frici 😛

   Imi mai doresc ca oameni precum Funeriu, Papahagi, Cristian Diaconescu, Monica Macovei, MRU sa fie laolalta. Disensiunile intre ei, dintre cei care-i sustin … bucuria RAULUI CEL MARE 😦

   Intotdeauna, un gand bun.

   • Servus, Mihaela!

    Perfect de acord cu tine in privinta RAULUI CEL MARE si motivelor lui de bucurie. Cred ca se vor gasi pe dreapta suficiente surse si rezerve de intelepciune, pragmatism si responsabilitate pt a i se da Mafiei Rosii peste botul cel ranjit…

  • Mih, 😆
   ne-am cantonat tot timpul pe „excusivitatea optiunii piratului”si nu prea am dat gres.Il consider un expert in predictii si indicarea directiei corecte de dezvoltare.Se prea poate sa fi gresit in evaluarea promotorilor acestei directiii si sa fi evaluat excesiv pozitiv companionii de drum doar pe criteriul loialitatii .Nu stiu,reactia potrivnica ma pune pe ganduri si nu-i gasesc dezlegarea corecta.Am avut si am argumente pro loialitate neconditionata ,dar nu este suficient pentru votantii Dreptei,inchistati si reticienti la promovarea unor personajeE dreptul lor ,nu poate fi ignorat si tocmai acest aspect ma ingrijoreaza.De ce si in ce masura sunt motivati?

   • Servus, Dora! 🙂

    Cand vremurile sunt tulburi, cand agitatia si vacarmul (spontane sau/si…planificate) tind mai mult sa ma zapaceasca decat sa ma „lumineze”, luand-o asa, „babeste”, asezat si fara ifose, mi-e mai la indemana experientei, discernamantului din capul meu si a bunului simt (care poseda inclusiv un „clopotel” de alarma testat), sa ma sprijin pe ceea ce nu m-a dezamagit pana azi , decat pe ceva ce nu m-a convins suficient (ba, uneori mi-a dat ocazia unor semne de intrebare…poate, mari). Astept evolutiile de dupa 25… 😉

 18. Cu riscul de a aduna toate minusurile din lume vreau sa va spun ca eu nu am fost teribil de incintat de dicursau lui MRU de pe Realitatea.
  MRU a avut sansa unui interlocutor Rares Bogdan care l a lasat sa vorbeasca liber.
  MRU a avut ghinionul unei intrebari spre final care l a facut sa vorbeasca liber cca 6 minute(o sansa pe care nu o au prea multi).
  Si aici dupa parerea mea a zbircit o rau de tot.
  Intrebarea era capcana-„”Dle Ungureanu ce va recomanda ca ales al dreptei?””.Timp de 6 minute a navigat in zig zag pe linga subiect sustinind necesitatea ca dreapta sa fie unita.
  Partea proasta in discursul lui MRU este ca cei ce sunt in stare sa aprecieze un discurs elegant sunt si capabili sa discearna si msajul.
  Partea si mai proasta este ca daca in primul minut al discursului nu ai reusit sa plasezi mesajul in minutele urmatoare nu te va mai asculta nimeni.Si vorbesc de oameni obisnuiti sa asculte , invatati sa asculte si sa retina ce au ascultat.
  Eu credeam ca MRU nu a invatat cum sa te adresezi alegatorului.Ca sa devii presedinte trebue sa poti convinge si pe cel cu 3 facultati si pe cel cu 3 clase.
  Din ce am vazut aseara se pare ca MRU nu a ajuns la lectia asta.
  Sa speram ca mai invata.Timp are.

  • Servus, Tucu!

   Eu cred ca pt MRU va fi mai dificil sa-i (re)convinga pe (unii dintre) cei care considera ca a dezamagit…Eleganta exprimarii, a discursului, oricat este de apreciat si de dorit in zona politicului, e departe de a fi suficienta…Ba, uneori…

   • Neata@Mih,
    Eu nu as zice nici macar ca trebue sa reconvinga pe cineva.Trebue pur si simplu sa convinga si oameni care percep altfel de discurs.
    Nu suntem o societate academica.Ba din contra as spune.
    MRU nu trebue sa fie Pavaroti si nici Florin Salam.Ca sa convinga cit mai multa lume trebue insa sa stie sa inbine cele doua extreme, sau mai exact sa aiba pasaje din amindoua.
    Tin sa aduc aminte ca cei mai buni oratori politici din ultima suta de ani latrau pur si simplu mesaje scurte si directe.Din nefericire au avut succes.

    • Asa e!
     Mai adaug: „Ba-uneori”-ul de mai sus se refera la „crema” mesajului, nu la apetisanta „glazura” oratorica. Mie imi place crema dupa reteta „continuam proiectul presedintelui”. Altii folosesc reteta „nu avem un proiect de tara”…Deocamdata ma intreb daca o fi comestibil produsul final…Pana atuci, suflu si-n…glazura.

     • @Mih
      Nu ai decit doua variante in toamna.
      Ponta sau unul mai titrat sau mai badaran care sa l bata pe Ponta.
      A treia optiune nu exista.
      Ecuatia este simpla.Cel ce va veni nu trebue sa aiba decit doua calitati.Sa convinga ca va ramine pe drumul apucat de Basescu , Macovei , MRU si ceilalti si sa poata sa l bata pe Ponta.
      In rest nu sunt decit detalii.

  • Nu stiu ce sa zic, posibil sa ai dreptate. Eu il percep ca pe un om serios, onest. Spui, MRU a avut sansa unui interlocutor Rares Bogdan care l a lasat sa vorbeasca liber. Da, ai dreptate, asa a fost aseara.
   Iti amintesc insa aparitia de la Gadea (deh, nume predestinat). Daca n-ai vazut-o, caut-o. Eu cred ca s-a descurcat foarte bine.
   Iti mai amintesc ca premier fiind a urcat rapid la 32% in sondaje. Daca ar fi fost sustinut asa cum trebuia, daca ar fi aparut mai des pe ecranele patriei, cred ar fi transmis si celor cu 3 facultati si celor cu 3 clase. Continui sa cred ca daca ar fi fost promovat si sustinut n-ar fi fost rau deloc, ba din contra

   De la mine, un +
   🙂

 19. Inainte de a incepe sa ma injurati va rog sa aveti in vedere ca scopul nostru al tuturor celor ce scriem pe peretii din dreapta este gasirea unui candidat care sa poata convinge un electorat extrem de divers.
  in final nu conteaza daca candidatul ne place sau nu, daca discursul candidatului este elegant sau latrat, este cultivat sau primitiv.Conteaza un singur lucru.Respectivul discurs trebue sa convinga o majoritate suficienta pentru a l propulsa pe podium.
  Sondajele actuale arata ca din grupul celor ce si au asumat titlul de prezidentiabil nu s a ivit inca un lider .
  MRU are in momentul de fata sustinerea unui grup insemnat de aderenti.Insemnat dar nu suficient.
  Nu stiu ce potential de crestere are MRU daca este promovat ca lider si sustinut de intreaga dreapta.
  Insumarea matematica a procentelor obtinute pe partea dreapta nu este semnificativa.Te pot induce in eroare si voturile liberalilor si ai PPDD si ale UDMR.
  Ramine de vazut cam la cit se ridica electoratul disciplinat al dreptei, electoratul care va vota un candidat pentru ce este sustinut de partid,
  si mai ales ce forta au candidatii de a atrage electorat din afara electoratului disciplinat.

  PS.Nu va speriati dumineca seara de rezultatele comunicate de exitpoluri .Vor fi 3 se pare si toate trei sunt comandate si facute de arondatii psd
  PSD va invcerca sa convinga ca se apropie de 50 % .Pentru ei este esential.
  Nu va uitati la procente.Uitati va la numarul total de alegatori care au votat PSD ul si ginditi va ca la prezidentiale ies cam 10 milioane la vot.

  • @ tucu2,
   esti tonic.
   Si asa trebuie; prea multa incrincenare dauneaza grav undeva 😛
   Despre MRU, poate cu alta ocazie. Nu el m-a dezamagit, ci eu am sarit in balta ca fraierul. Si nu era decit putina apa si peste deloc.

   • @Victor,
    Postarea despre MRU nu a fost decit o mica rautate din partea mea.Recunosc.Nu inseamna insa ca daca MRU este alesul nu l voi vota.Cu amindoua miinile indiferent de ce gindesc eu despre el.
    Nu asta i important.
    Important este ca sunt convins ca va incerca sa pastreze linia din ultimii 10 ani si cel mai important va fi semnalul ca ceilalti considera ca MRU este capabil sa l bata pe Ponta (sau cine o fi din partea PSD)

    • BUNÄ;
     NU STIU DACÄ ESTE INSTARE SÄ-L BATÄ PE TONTA,
     ca discur cu sigurantzä, si Diaconescu il poate bate,
     dar haita are batalioane de asistatzi sociali, pe care ii mobilizeazä la comandä, au milioane furate dela buget, pt. care plätesc si plätesc, cumpärä tot:
     MÄ UIT LA gE-OANÄ CU CE TUPEU SE BAGÄ IN FATZÄ,
     el este unul care fäcea curse noaptea la Moscova, ACUM
     O DÄ CU ASPENUL; vai de cei ce cred intr-un PSD-ist

   • Victore,
    nu esti singurulUnii au sarit nu in balta”peste balta” si si-au imaginat ca,toate baltile adapostesc batracieni raiosi.

 20. oribilä campanie,
  oameni dresatzi sä urle la comandä, sä batä pe sarmale s-au mici,
  oameni färä mandrie si pic de neuroni, ce au spus numai bazaconii
  s-au repetat, au mintzit si insultat.
  cea mai murdarä si dea dreptul infectä este pesedeaua- o haitä
  färä rusine, hoatzä si mincinoasä.
  la PNL, mä asteptam sä-si recunoascä greselile, nu au fäcut-o chiar au marsat pe ele si Weber si nicolal-ana pauker, special contra presedintelui, deci sä-i inghitä lupul. pe täriceanu sä-l trimitä la
  kondyakov, stie el dece……………………………………….
  ei pierd. PDL, are niste cretini de bazä – cezar preda expl.-
  restul este cunoscut.

  CNA, trebuie DESFINTZAT: SEFA AIA ESTE O NERUSINATÄ.

 21. Cutremur în București. Cred că aproape de 5.

 22. Na, Fil, ca tia-m luat-o inainte. Fusei prima care am anuntat 🙂

 23. erata
  – ti-am –
  Din cauza de cutremur 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s