Și totuși se învârte’… !!!

Tanti Motto:
„….Cum veneam pe drum încoace,
Cu privirile buimace,
Și-n tăcere eficace,
M-a trezit din carapace :

– Ce-ai în straiță, mai sărace ?
– Ce să am ? Ia….. o pogace !
– Ai zis „IA” ? Păi dă-o-ncoace !
Tu ai spus, eu n-am ce-ți face!”

– Da, am zis … da’ nu…. Ptiu, drace !
Dacă nu sunt perspicace,
Vine unu’ mai dibace,
Mă gâdilă la desage,
Și apoi, frumos, mi-o trage !

(We talking about pogace !) 😉 „

(Fragment din „Cimilituri culese cu mâna”, vol. „Progresul la români și campionatul lor mondial de fotbal”, în curs de apariție, ed. „Flamura veselă”, colecția „Cenușa”)
_____________________________________________
„Există (și) băsiști hardcore. Această categorie e cea mai interesantă.
………………… Este redusă numeric …. și dispusă să nu treacă prin filtrul gândirii critice tot ceea ce vine de la Președintele Băsescu.”
(Atenție ! „A trece prin filtrul gândirii critice”, aici cu sensul de a dezavua/dezaproba/condamna, nu de a aprecia.)

So…. HUO ! Băsiștilor ! Hardcoriștilor ! …. mama voastră de cocomârle căpoase….

Băsiștii (hardcore mai ales) se încăpățânează să apreciaze politica șefului statului din ultimii 8-10 ani !
Right ?
Right !

Ce e de dezaprobat aici ? Susținerea statului de drept ? Independența justiției ? Implicarea (fără succes) a cetățenilor în a impune reducerea numărului de sugaci parlamentari ? Reformele impuse de eșalonul II, în învățământ, administrație de stat/bugetari …. etc ? Nope ! O să râdeți (sau poate nu 😉 ) dar scaiul din coada câinelui e că …. printre cei ce vor ca trebușoarele astea să se realizeze este și una … „Elena”. Ori asta este INADMISIBIL !
Ea nu trebuie să fie de partea noastră.
De ce ?
De ce să fie de partea plagiatorului spre exemplu ? Care-i șpilu’ ?
E … ce vorbă-i asta ? !

Toate istericalele se clădesc pe „de ce e asta pe baricade ?” Nici o treabă cu trădarea în pluton ordonat sub comanda lui Blaga, ba Macovei este chiar demnă de laudă că NU se află în tabăra piratului !!!!

De când a devenit băsismul o ocară ?
Cam de când s-a legalizat plagiatura !
De când e trendy să demonstrezi pentru eliberarea infractorilor și cool să arunci cu cascheta-n Cotroceni !

Are rost să aperi o idee în care crezi, dacă majoritatea celorlalți este împotriva ei ???

Depinde !

Dacă, materialicește vorbind, prin asta pierzi, iar abandonând-o obții oarece câștig, în cazul în care nu-ți pasă de principii, n-are. Dacă ești la fel de sigur pe percepțiile/analizele/concluziile proprii precum e Fenechiu că nu face pușcărie, n-are. Dacă ții mai mult la aprecierea celor din jur decât la dreapta cumpănire și ai falsa idee că astfel ei chiar te-ar aprecia sincer, iar n-are. … sau dacă pur și simplu, nu contează…. N-ARE !!!

Dar dacă vrei ca propria viață să aibă repere, să nu te trezești într-o bună dimineață într-un haos fără a înțelege cum naiba ai ajuns acolo.. … dacă vrei ca existența ta să aibă un minim sens, măcar la această microscară a existenței, atunci are.

Uneori poți fi silit de context să minți că accepți public ideile majorității, dacă existența ta sau a celor apropiați este în pericol. Și să-ți șoptești doar în propria barbă că totuși treaba se-nvârtește ! Generații de români au făcut-o plenar până în decembrie ’89, ca să păstreze șansa ca urmașii să-i blameze pentru atitudinea asta. No problem. O pot face, deci e bine 😀

Dar acum chiar nu cred că problema alegerii atitudinii presupune asemenea pericole.

Personal am convingerea că grila de valori sociale promovată de actualul președinte a fost cea mai pozitivă acțiune de modernizare a României și cel mai ambițios proiect de progres social al poporului român promovat în ultimii 70 de ani. Asta este prima limpezire de care orice individ are nevoie ! Dacă cineva are altă parere, ceea ce urmează n-are sens pentru el/ea și deci nu merită citit mai mult.

Dacă asta e considerat adevărat însă, atunci lucrurile nu pot urma decât următoarea logică : 1. Politicienii/formațiunile care declară public (eventual își pun în program) că sprijină aceste măsuri, sunt cei pe care îi iau în calcul pentru a le acorda încrederea mea; 2. Dintre aceștia, cel/cea care transmite cea mai mare credibilitate că într-devar s-ar ține de cuvânt, o și obține.

Conform acestei scheme simple, formațiunea politică care consider acualmente că merită încrederea mea este PMP.

O alianță a acesteia cu dubiosul PDL și/sau cu odiosul PNL, ar fi avut sens în ideea că slăbiciunea actuală ar impune rațional acceptarea jumătăților de măsură în lipsa evidentă a șanselor de a obține mai mult. O alianță a „odiosului cu dubiosul” care exclude PMP înseamnă însă excluderea fățișă a însăși elementului vital de la care am plecat : reforma societății românești promovată de actualul președinte. O acceptare a acestei oferte nu înseamnă altceva decât capitularea, nu înseamnă altceva decât susținerea adversarilor acestor transformări sociale. Care pentru mine e de neacceptat.

Împărțirea băsiștilor în categoriile „soft” și/sau „hard” a făcut-o PDL cu „pârghia Macovei”. Observarea acestei stări de lucruri, ca și a procentelor lor, nu are nimic rău în sine. Catalogarea celor „hard”, mai fix-căpoși decât un stâlp de beton, drept răul ce aduce dezastrul este nu doar absurdă ci cel puțin răutacioasă. Dacă acești băsiști „hard” (PMPiști de fapt) nu se implică activ în susținerea candidatului PDL-PNL, se fac vinovați de eșecul opoziției !!!! Ba chiar mai mult, deja Băsescu a fost catalogat drept artizanul acestui eșec, ca să știe băsiștii pe cine să înjure !!!!! În virtutea acestei „concluzii” a apărut o ideologie abolut cretină, care cere ferm nici mai mult nici mai puțin decât negarea valorilor ce aceștia le susțin ! În două cuvinte : „Jos Băsescu !” …. sau, dacă vreți, în patru : „Ieși afară, javră ordinară !” După care să se privească în oglindă să vadă cum arată un model de fraier fără creier.

Personal refuz să mă las prostit în asemenea hal. O consider o manipulare nu doar josnică ci de-a dreptul primitivă și degradantă. „Acești băsiști hardcore au o atitudine extrem de păguboasă pentru că nu sunt capabili să înțeleagă și să accepte greșelile făcute de Președinte începând cu anul 2012. Ei au impresia că Opoziția este Traian Băsescu, când tocmai acțiunile acestuia din ultimii doi ani l-au dus din postura de lider absolut al Opoziției în situația actuală. Chiar și în postura actuală, Președintele poate conta enorm. Dar nu mai poate conta din poziția centrală așa cum sunteți el și cu voi obișnuiți. Nu mai contează la construcție, în schimb poate conta doar dacă vrea să saboteze actuala coaliție anti-psd ….”

Rar am văzut un sofism mai insidios. Un raționament călare pe un șir de false argumente ce călăresc și ele  false percepții. Pornind de la minciuna grosolană că „actuala coaliție” (PDL+PNL) ar fi „antiPsD”, până la aberația conform căreia inabilitatea sa politică ar fi cauza actualei slăbiciuni a întregii opoziții, eludând brutal atât scorul votului din decembrie 2012 cât și schimbarea radicală de orientare politică a PDL sub conducerea lui Vasile Blaga.

În virtutea unor posibile erori (nici măcar asupra acestei evaluări nu e vre-o dovadă clară) în lupta lui pentru modernizarea României se cere nici mai mult nici mai puțin … negarea principiilor pe care le promovează !

Pentru ca Traian Băsescu nu e un nume, nu e un om. Așa cum scoțianul Watt și-a împrumutat numele unei unități de măsură, Băsescu l-a transferat unei reforme socio-politice pe baza unui set de valori sociale absolut vitale pentru stabilitatea și progresul românilor. Nici pe departe exaustive, dar fără urmă de dubiu, fundamentale. Băsescu-omul poate păți orice. Mai ales dacă hoarda de ticăloși va reuși să pună căpăstru jutiției. Valorile sociale promovate de el însă, de la genericul „stat de drept” la extrem de concreta libertate a justiției, nu pot fi nici întemnițate nici împușcate, nici spânzurate …. …. cel puțin nu atâta vreme cât cei care le apreciază justa valoare nu renunță prostește la ele. Eu unul nu renunț și consider pe orice adversar al lor drept inamic al întregii societăți.

Privind opțiunile copăcenilor, nu am nici o obiecție. Copacul nu e al meu …. Fiecare ramură are propriile-i frunze în cap și-și vehiculează propria-i clorofilă. Drept pentru care le urez spor la fotosineză 😀

O săptămână plăcută tuturor !

Viq

225 responses to “Și totuși se învârte’… !!!

 1. Viq

  A meritat sa-ti „ascult” tacerea din weekend si sa astept postarea de azi.
  Big like! 🙂

  Inca ma surprinde placut…o gandire sanatos de normala. Cea cu subiect, predicat si argument, rostita cu voce tare, onest si clar. Dar nu va fi nicio tristete cand surpriza asta (cu placerea ei cu tot) va pieri din motiv de trecere a normalului din registrul exceptiilor in cel al obisnuitului (sper s-apuc vremile alea 😛 )

  • viq, 🙂
   am citit si recitit topicul sa fiu sigura ca n-ai strecurat nici un crampei de negativism in ce priveste categoria basistilor si hardcoristilor
   Si nu! :)….n-ai comis nimic „indecent”,din contra ,Ti-ai marturisit „pacatul” de-a face parte din aceasta categorie
   Valorile sociale promovate de el(Basescu nb) însă, de la genericul “stat de drept” la extrem de concreta libertate a justiției, nu pot fi nici întemnițate nici împușcate, nici spânzurate …. …. cel puțin nu atâta vreme cât cei care le apreciază justa valoare nu renunță prostește la ele. Eu unul nu renunț și consider pe orice adversar al lor drept inamic al întregii societăți 😆
   Iata motivele pentru toti basistii.
   Iar eu ma simt si mai confortabil ,stiind ca si emisarii americani sunt basisti 🙂
   Imi amintesc de carcotelile antibasistilor , cand Base a numit-o pe Codruta Kovesi dir.DNA .Era considerat gestul ca o abdicare de la principii si un blat impardonabil facut cu Ponta.
   Si ,ce sa vezi,aceiasi americani au numit-o pe Kovesi erou in lupta impotriva coruptiei |:)

 2. Cu acesti puristi-elitisti discutia se poarta asa:
  „victor L | iunie 9, 2014 la 11:33 | Raspunde

  @ tds, @ Reddog,
  poate nu ati fost anuntati: euroalegerile s-au terminat.
  Cu rezultatele cunoscute.
  Urmeaza altele; tot gica contra veti fi?
  Va pun intrebarea lui @ Viq:
  – @ tds (sau @ Reddog) “crede ca Macovei e mai buna ca presedinte de PDL decat Blaga ???”

  „Reddog | iunie 9, 2014 la 11:59 | Raspunde

  Victor, discutia nu este despre europarlamentare, ci despre ce va fi la toamna ! Wake up !”
  Raspunsul este edificator.
  „Vrem unirea dreptei” striga din toti bojocii, dar cind ii indemni sa inceteze atacurile (pe Politeia mi-a fost stearsa postarea total inofensiva), insista „huo Elena”.
  Isi smulg parul din cauza ca Funeriu nu a fost ales, dar situatia din PDL nu se vede.
  Sau situatia din partidul lui MRU.
  Elena Udrea si Basescu, dusmanii natiunii

 3. victor,
  obsevi cä „elita manelistä „este autistä?

  este ingrijorätor vorbesc la fel ca haita rosie.
  este f. trist, opozitzia este numai presedintele Bäsescu si PMP.
  loialitatea lui U, si puterea ei de muncä de luptä, derajazä

 4. Ieri vorbeam de dihonia ce va sa vina in maretul bloc PNL-PDL si cum se pot cere garantii , voila!
  „Cer PNL o primă dovadă că respectă justiția: să susțină votarea cererilor de ridicare a imunității parlamentarilor prin vot public, rapid și proceduri simplicate”.
  http://www.monica-macovei.ro/blog/

  • citisem.
   Monica Macovei stie ca vorbeste in putiu, dar vrea ecou. Pina la urma cui cere Macovei acest lucru? celor care submineaza statul de drept cum respira?
   Nu poti sta in mlastina si sa pretinzi curatenie.

   • Victore, asa cum vorbeste „in pustiu” Monica Macovei, sa nu uiti ca ea s-a zbatut cel mai mult pentru reforma in justitie ! Si daca astazi avem o justitie care misca doi oameni au un mare merit in treaba asta: Monica Macovei si marinarul !
    Afirmi tu: „Nu poti sta in mlastina si sa pretinzi curatenie”. Ce spun eu: era mai bine sa vina la PMP si sa stea linga unul ca Marin Anton – votant al legilor antinationale din martea neagra si cu voia electorilor PMP vicepresedinte din 07.06.2014? Asta nu tot mlastina se numeste? Cum ramane cu statul de drept, cu justitia independenta, cand tu pui vicepresedinte la PMP – un partid care isi propunea sa fie „altceva” – un veritabil pucist precum Marin Anton? Hai sa te aud?

    • @ Reddog,
     mai citeste odata: am scris „vorbeste”, deci acum. E vorba despre apelul adresat liberalilor.
     Nu am scris ca a vorbit „pina cum” in pustiu.
     Nu-mi rastalmaci vorbele, daca vrei sa mai dialoghezi cu mine, te rog.
     In plus, esti penibil cu acuzele la adrea PMP-ului; nu e al tau, nu ai votat cu ei, ci cu FC.
     Bucura-te, omule, ca sint prosti si sinteti voi pe val, incit nu mai puteti suporta valul de adeziuni.
     Unirea nu se va face in jurul lui MRU.

     • Victor, aici nu era vorba despre MRU. Era vorba de Monica Macovei si mlastina.
      In plus cum vrei tu sa faci unirea sa zicem in jurul PMP cand ai o lista de vicepresedinti de mai mare dragul. Citesti numele lor, vezi faptele de capa si spaga ale unora si iti vine s-o iei la sanatoasa ! Asta este PMP-ul care se pretindea a fi „altceva”, in stare sa atraga pe cei care erau sictiriti de partidele noastre clasice?

    • In plus, nu ai cu nimic mai mare merit asupra MM decit mine. Si eu am apreciat-o.
     Acum am dreptul la o retinere.

     • @ Reddog,
      ce ai omule? eu una spun si tu alta raspunzi.
      Unde mama zmaului am scris eu ca vreau unirea dreptei in jurul PMP-ului? Sau unde am laudat componenta alesilor PMP?
      Apoi: eu iti scriam ca eurolegerile s-au terminat si urmeaza altele (daca nu ai inteles: prezidentialele), iar tu imi raspunzi, doct, ca nu e vorba despre europarlamentare 😛
      Eu scriu ca MM vorbeste (cu solicitarea ei) in pustiu, tu imi replici ca pe timpuri a vorbit bine (ceea ce eu nu am negat). La tine „vorbeste” si „a vorbit” e acelasi lucru?
      Chiar crezi ca asa se poate dialoga?
      Revin: 6,2 – 2,8. De aici discutam.
      Sau spui ca @ Loda in ultima postare 😉

   • victorL,
    este o parere impartasita de mai multi reprezentanti din societatea civila.
    Eu am apreciat-o mult pe MM,am considerat ca a facut un compromis cu Blaga,pentru a ajunge acolo unde-i este locul,in PE .Sunt convinsa ca ne reprezinta cu cinste datorita expertizei din domeniul justitie.
    Pe de alta parte a facut o gafa prin criticarea piratului care a numit-o pe Codruta Kovesi la DNA.Nici parerile ei nu sunt infailibile,a fost contrazisa de senatorii americani John McCain, Ron Johnson şi Chris Murphy.

 5. Ce sa mai adaugi la asa claritate de idei si solid argumentate?
  Excelent expozeul privind crezul si directia in care paseste basismul hard!

 6. Viq

  Jos palaria !! ! 

  Argumentat,articulat ,clar să priceapă tot prostu’ si obsedatu ‘,plus forță . 

  Bravo ,civiq-ule !!!

  Clar ca bună ziua,cine se dezice de Pirat ,se dezice de valorile pentru care el a militat 10 ani de zile …lupta impotriva coruptiei ,stat de drept si justiție liberă .

  A fi basist înseamnă să sustii democratia ,valorile democratice ,stat de drept si Justitie liberă ….a fi basist mai inseamna loialitate ,onestitate si încredere …e singurul Presedinte si politician care si-a adjudecat si pus in panoplie aceste idealuri si principii si care a avut si  rezultate ….restul sunt guristi si palavragii ,fără nici un rezultat.

  Noi,basistii „hardcore” nu trebuie să dăm explicatii la nimeni pentru aceste valori in care credem si in proiectul pe care Piratul il pune in aplicare ,prin PMP.

  E cel mai bun politician post decembrist,a cistigat tot ce si-a propus ,este unic si cel mai bun strateg pe care il are România …datorită lui ,democrația a făcut în România  progrese semnificative …dacă mai putem scrie liberi ,este doar meritul lui Traian  Basescu ca a lăsat presa liberă ..daca nu suntem in faliment ,este datorită patriotismului președintelui ,care a pus la adăpost tara in fața uraganului  penal ,numit Sistem Securist Mafiot …si multe altele …n-are rost să le enumăr ,că as scrie pagini întregi .

  Deci  aviz ‘telectualilor palavragii …veniți cu altceva ,in afară de manipulari de 2 parale ,de postaci plătiți cu ora …e treaba Piratului ce strategie folosește cu PMP ,nicidecum a voastră ….voi vedeti-vă de piticii intirzîiati …aveti cu ce să va ocupati timpul …faceti strategii pentru FC ,NR sau PNȚCD ,nu pentru PMP.

  Si n-are rost să vă puneti contra lui TB ,că o luați iar in bot …cum ați luat-o de fiecare dată …găsiți-vă alte preocupări …invătați șah  de exemplu   😀 😀

 7. Intrebarea lui @ Viq:
  – @ tds (sau @ Reddog) “crede ca Macovei e mai buna ca presedinte de PDL decat Blaga ???”
  sugubat @viq (adica de ce sa fim consternati ca Udrea e presedinte la PMP si nu suntem consternati ca nu e Macovei presedinte la PDL)

  Raspunsul e simplu. La PDL ar putea sa fie presedinte si Nelson Mandela sau Emerson Fittipaldi tot degeaba.
  Partidul NU mai poate creste peste 16% in urmatorul deceniu. Si-a dar foc la valiza cand nu a reusit sa gestioneze mediatic taierea salariilor. Si-a epuizat potentialul de crestere.
  Miscarea Populara a pornit acum un an dandu-ne speranta unei altfel de politici, a unui altfel de partid. A trezit multe sperante si avea potential de crestere spre 30%. Suntem dezamagiti tocmai pentru ca un an de zile ne-am pus sperante. De aia puneam bicele pe bietul Tomac, si eram suparati ca nu vine si MM. Acum suntem doar tot acolo unde eram acum un an.
  ….

  • scuze, dar traiesti pe alta planeta daca afirmi ca dupa cinteva luni ( un an Fundatia), trebuia sa ajunga la 30%. Caci „avea posibilitati”.
   O fi trezit multe sperante, dar ale unora care viseaza cai verzi pe pereti.
   Cu asemenea argumente (vaaaai, nu s-a facut cum v-am spus eu!) si cu parasirea corabiei doar din orgoliu. nu se poate ajunge la „potential de 30%”.
   De-abia ai asteptat sa poti cririca.
   Pai cum sa vina MM in partidul celui care a vindut Justitia?
   Are loc caldut linga buldog, iar acum le cere aliatilor sa nu mai obstructioneze Justitia.

  • Pai ,de ce nu pui bicele pe Telefonistu’ de servici ,de ex.???

  • Last,
   Ieri, ai intrat si ai iesit fulger, ratand demonstratia lui @Reddog in contextul celor 2,8% ai lui MRU.
   Roaga-l sa-ti explice si tie care e diferenta intre cota de incredere si scor obtinut.
   Spui ca suntem doar acolo unde eram acu` un an. Corect. Dar legitimizati.

 8. E bun ecoul, doar prea slab. Ar putea ajuta si Boc cu cativa decibeli, mai incolo (:

  • Raspuns pentru @Victor

  • Light. Boc isi va indrepta atentia spre candidatul PNL-PDL. A si spus ca va face campanie lui Johannis.

   • Red, cauta declaratia lui Boc si vezi ca in fraza exista cuvintele minune astazi, cel mai probabil, pare… deci numai certitudini. Las` ca te scutesc, poftim
    „Astăzi, cel mai probabil, Iohannis pare a fi candidatul PDL şi PNL la alegerile prezidenţiale şi, spun eu, cu o şansă mare de a câştiga dacă îşi urmează parcursul de până acum”, a spus Boc.

 9. Light ,salve !!!

  Eu cred ca băsiștii rămasi in pdl ,vor lua atitudine fată de această noua struțo-cămilă antibasistă care se prefigurează pe partea dreapta ..

  • Vom vedea, Night. Vom vedea. Oricum, si ecourile unor Macovei sau Boc vor ajuta la luarea valului de pe ochii electoratului.

 10. Nu l-ati auzit, ieri, pe McAbel criticand-o pe EU, citand din A3? Nici pe Barroso, criticand PMP pentru ” slaba performanta” la PE? Nici pe Biden, criticandu-l pe Basescu pentru inhaitarea cu adversarii Justitiei? Ce mai vreti, talibanilor (ochiul talidracului)! Nu intelegeti incaca dictakiorul este expirat si izolat, atat in tara cat si in afara? Sunteti surzi! Si orbi, asa cum duios ne zdrangane fanfara de aramuri pe fata (eu tot va zic asta; si mereu…). V-am ciuruit! Dorinta ciuru(cu)lui.

 11. Nora Damian:

  „Declarându-se purtătoare de băsism, EU a imprimat prea puţin băsism în PMP, cu toată loialitatea, de necontestat, faţă de cel pe care îl invocă cu fiecare ocazie, ca mentor, deloc macovism, însă mult şi vizibil, curent fesenist de tip Blaga cu influenţe specifice aspirate de la “înaltele spirite” usediste. A deprins iute lecţia alegerilor interne din PDL din 2012 şi a aplicat-o perfect la recentul Congres. In lista vicepreşedinţilor sunt şi persoane bine alese, incontestabil. Dar faptul că din cele trei personalităţi emblematice pentru PMP, niciunul n-a fost găsit, după criteriile congresmenilor, potrivit pentru a fi admis ca vicepreşedinte spune destul despre spiritul fesenist reînnoit în PMP-ul post-congres. Iar amănuntul că doar Cristian Preda, cel care a atacat-o cu duritate pe Macovei în recenta campanie, a încăput pe lista vicepreşedinţilor tinerei şi deja udrizatei formaţiuni pare a fi un criteriu beton semnificativ în alegerile interne din PMP.”

  Dupa aceste alegeri PMP va pierde cred suportul lui Boc si a altor primari care se vor orienta spre Iohannis.
  Nu sint deloc convinsa ca influenta lui Basescu asupra noului partid este in momentul asta chiar atit de mare.
  Numai ca Basescu e un om pragmatic. Nu m-ar mira sa se repozitioneze daca lucrurile ies prost. Si sa negocieze ceva cu Iohannis.

  • Am citit textul in Gradina.
   Nu am comentat pentru ca se contrazice si presupune, in comparatie cu altii, ca Basescu a pierdut controlul partidului. Dar nu ne spune pe ce se bazeaza.
   Ba, ar putea parasi partidul facut pentru Nutica si sa negocieze cu Iohannis. Dar ce sa negocieze?
   Articolul Norei nu m-a convins de data asta; chiar m-a lasat in ceata.

   • Nutica cu Ponta va negocia, nu cu Iohannis. Cu Iohannis ar fi negociat ailalti, de-au pierdut.
    Ce zici de un tandem Diaconescu-Ponta? 🙂

   • Si eu cred ca Basescu a cam pierdut controlul.
    Cind a demisionat Cristi Diaconescu de la Cotroceni, EU a declarat ca nu crede sa se inscrie in PMP, ca nu au fost discutii. Acum e candidatul PMP.
    „Pe surse” Cristi Diaconescu trebuia sa preia partidul. Cred ca Elenei Udrea i s-a sugerat sa se retraga, numai ca ea isi aranjase deja voturile dupa modelul Blaga, stia ca daca va candida va fi aleasa.
    Eu cred ca EU trebuia sa aduca voturi, primari/organizatii, chiar Funeriu a spus asta intr-un interviu in RL dar nu sint deloc convinsa ca PMP trebuia sa devina partidul EU (sorry, dar asta s-a intimplat) si cred ca lui Basescu nu-i convine ca reformistii au fost marginalizati.
    Vom afla insa. Rabdare ca vor mai fi surprize…

    • Supozitiile trebuie prezentate ca atare, nu transformate in ce nu sunt: argumente pt valabilitatea constructiei cu pareri la parter si fapte certe la etaj…Parerea mea.

     • In plus, readuc spusele lui Funeriu insusi:
      „niciun reformist nu a fost ales în conducerea partidului”

      Răspuns: fals. C. Preda, reformist declarat, a fost ales (nu a avut contracandidat). Eu (…) voi face parte din Comitetul Executiv Național, așa cum acest lucru a fost anunțat la încheierea Congresului. Nu am candidat la altă funcție dar s-a decis ca având un sprijin atât de consistent e util pentru organizație să fiu în conducere. Am reflectat și am decis că e o abordare corectă, pe care am acceptat-o. O voi face cu seriozitate.

    • „Eu cred ca” si „Vom afla insa. Rabdare ca vor mai fi surprize…” nu sint argumente, ci doar opinii de muritori.
     Fiecare le avem, dar sa fim circumspecti in a le avansa sub „va spun io”.

  • Udrea doar mimeaza basismul. Nu este singura: Basescu insusi mimeaza basismul, doar pentru a o sprijini pe Udrea sa preia fraiele tarii. Tradare! Adevarul adevarat este asta: Nu Udrea este basista, ci Basescu este udrist!!!! (N.B. Unul are basca, celalalt – nu. Iata o contradictie interna care trebuie speculata.)

 12. Presedintele a modernizat Romania cu ajutorul PDL-ului, al UNPR-ului si in 2009 chiar cu „ajutorul” PSD-ului. Cine stie, n-o fi departe ziua cand o va face iarasi… 😛
  Cu toate acestea, electoratul de dreapta care i-a sustinut proiectul isi dorea ceva mai mult. Sociologic vorbind, exista o asteptare si un bazin pentru asa ceva. Bazinul asta isi dorea un partid modern care sa poata fi votat pentru ceea ce este, nu doar pentru ca e un vehicul de conjunctura cam indaratnic in mana presedintelui. Asa a aparut nevoia de Alba ca Zapada.
  Problema cu PMP este ca se da drept Alba ca Zapada, nefiind de fapt prin nimic diferit de PDL. Ceea ce inseamna ca performanetele electorale ale PMP-ului se vor situa de acum incolo strict sub cele ale PDL-ului. Daca PDL e mort, PMP e si „mai mort”. Asta pentru ca spre deosebire de PDL, PMP are un plus de ipocrizie. Daca PDL va scadea in viitor, va scadea si PMP-ul, pentru ca nu are de unde sa atraga voturi noi iar motivele scaderii pentru unul din partide se vor aplica si celuilalt.
  De la mine nu va primi nici un vot pe viitor, pentru ca n-am chef sa cumpar o ciocolata pe a carei ethicheta scrie ca e din masa si unt de cacao, cand de fapt e din margarina si praf de cacao. Mai ales ca stiu sa si citesc. Poate ar merge smecheria cu mortii din Teleorman, dar in cazul asta, publicul tinta e ales gresit. Culmea, daca vad ca pe rafturi exista doar cicolati facute din grasimi hidrogenate, o sa cumpar una care macar indica onest pe eticheta ce contine. Daca cumva cumpar… Daca nu, nu!

  • Bile,

   rationamentul tau e beton.
   Armat !

   Nu cumperi albastru de metil daca pe eticheta vrea sa te pacaleaca cu denumirea de „albastru de Voronet”.
   Preferi „Verde de Paris” ca e … autentic !
   Macar nu te minte.

   N-o sa pricep in urmatoarea mie deani de ce nu votezi PsD.
   Aia nu se mai ascund ca vor generalizarea mafiei. De ce sa-ti pierzi votul la unii care nu au curajul pesedelei?
   Doar indica onest pe eticheta ce contine !

   Cat depre PDL si moartea PMP, cred ca e o eroare de mari proportii a te arunci in predictii fara absolut nici o baza de calcul, doar pebaza furiei si emotiilor strambe pe care le ai.
   Iti pierzi credibilitatea, daca nu va fi asa, vorbele tale nu vor mai avea nici o consistenta.

   Esti tanar. Ai de invatat.

 13. Ce nu inteleg priceputii care dau sfaturi: nu este vorba despre bucataria interna a partidelor de dreapta, ci despre alegerile prezidentiale.
  Bucataria interna a partidelor poate fi subiect de filozofie politica doar dupa alegeri
  Aaaa, nu te poti alia cu PMP? ca e murdara Elena si cei din jurul ei? foarte bine, mobilizeaza-te in lupta contra lui Ponta, nu iti consuma neuronii cu ea.
  Mergi cu Norica si Hasoti ori buldogul. Ti-a interzis cineva?
  MRU de cind se tot ofera ca prezidentiabil si vrea unirea dreptei in jurul sau!
  Posibilitati sint. Dar nu are farmec. Recunosc au ba, atacurile la Basescu-PMP-Elena au ecou si dau sentimentul inaltator de curaj; eventual pentru un brevet de dizident cind dictatoru` va fugi.
  Folositi-va de lozinca leninista: pina treci prezidentialele, te fa frate si cu Dracu.
  Dupa, potopul 😛

  • Victore, mai poti cu obsesia asta? MRU in sus, MRU in jos ! Mai poti?

   • te cred, esti in avantaj: Nuti in sus, Nuti in jos 😛
    Chiar nu iti este jena sa-i faci cuiva repros cind tu esti cu rata-n gura?

   • Reddogule, mai usor cu obsesia pe scari. Doar daca te-as cita numai cu propria-ti referire de astazi de pe scarile Politeiei la adresa lui Udrea cu sintagma bascalioasa si persiflanta „doamna ex Cocos”, spune multe. Si despre lipsa elegantei la un istoric. Cum m-ai caracteriza daca in comentariile mele cand am facut referire la MRU as fi venit cu expresia idioata „domnul MRU-ex unguent sau -ex vita Kobe”? Cunosti dictonul „cine seamana vant culege furtuna”, nu-i asa?

 14. Hă hă hă hă hă hă hă hă

  Demult nu mai m-am distrat așa de bine …măi frate ,au ‘telectualii ăstia o logică ,ceva de speriat ….plus că sunt manipulatori de cea mai proastă calitate …

  Ultima găselniță in ale manipularii …”Basescu a pierdut controlul PMP si Boc l-a trădat pe Pirat…iar ,tante Nuți si-a băgat PMP -ul in poșeta Vuitton si-a luat-o la sănătoasa ,ca Bleaga cu urnele …hă hă hă hă

  Mai puteți măi înfrînților ????…cit de jos mai puteți coborî in prostie ???. …puneti mina si cititi „Arta manipularii” si după mai veniți pe la Pom …s-o fi numind blogul asta Copacul din pădure ,dar pe crengile lui nu stau maimuțe . …capito ???

 15. Aveti aici originalul scenariilor emise de multe persoane de aici. Cred ca tembelizarea e din ce in ce mai molipsitoare.
  1. Ludovic Orban si scenariul ruperii PMP de catre Traian Basescu daca… “La ora actuală, Traian Băsescu, în România, înseamnă Elena Udrea, care a fost aleasă preşedinte la un partiduleţ care a luat 6% şi care reflectă scorul electoral al lui Traian Băsescu la ora actuală. Dacă Elena Udrea nu s-ar fi ales preşedinte la PMP, probabil Traian Băsescu ar fi scindat şi partiduleţul Mişcarea Populară, numai că sa îi facă un partiduleţ Elenei Udrea, unde să fie şefă Elena Udrea”, a declarat Ludovic Orban. (B1tv)

  2. Variantă șoc: ”Băsescu îl vrea pe Ponta președinte!” Care e strategia Candidatul la șefia PNL, senatorul Ioan Ghișe, dezvăluie variantele care sunt luate în calcul pe scena politică și în interiorul PNL pentru perioada alegerilor prezidențiale. ”Scopul lui Traian Băsescu nu e ca Iohanni să ajungă președintele României, pentru că el știe că nu o să ajungă. Iohannis are slăbiciuni de fond. Băsescu îl vrea pe el președinte la PNL pentru ca PDL să dispară. Băsescu îl dorește pe Victor Ponta președintel României, pentru ca el să fie desemnat liderul dreptei. Astfel, dacă dreapta va ajunge la guvernare, Băsescu va revendica funcția de premier. Dacă Klaus Iohannis va ajunge președintele României, Băsescu tot are variantă, pentru că din calitate de susținător al lui Iohannis, va cere să fie desemnat premier.”, a spus Ghișe la antena3

  • @ ion,
   doi batuti in cap, dar Ghise ii intrece 😛
   Din ce spune Ghise, nu poti trage decit o concluzie: un handicapat mintal. Rau, dar atit de rau, ca iti vine sa-i plingi de mila.

   • Victor,
    Aici nu e vorba de elucubratiile spuse de Ghise si Sica. Eu sunt mirat de oamenii cu valori morale de inalt nivel care vin pe acest blog cu astfel de scenarii preluate de la cele doua TV-uri.

  • Carevasazica, nici PNL-ul nu crede in steaua Johannis?

   • Light, din cauza cetii care nu se mai ridica de sambata seara, analistii lu’peste nu mai vad esentialul.

    • E interesanta ceata asta, singurul lucru cert e ca prin alegerea EU, PMP se duce singur in primul tur. L-ar fi vrut toti, dar vioara a doua sau a patra.
     MRU l-a dorit doar pentru sustinerea sa.
     PNL-PDL si-au zis ca prin asociere maresc decalajul la 75%-25 % fata de PMP,de aceea au impins orice negociere dupa insumarea prin asociere.
     Acum a cazut sandramaua. Daca si sondajele au fost masluite si steaua Johannis nu e decat o pitica, e de inteles simptomatologia turbarii.

 16. servus viq 🙂 excelenta analiza ta…cum ziceam si la postarea anterioara lume multa confuza si otzarita…ca de ce nu opreste acceleratul si la dumbravitza…pai pentru ca este accelerat…de ce nu sunt la sefie funeriu si papahagi..poate ca totusi sunt si ei dar nu vrem noi sa vedem….ca de ce nu candideaza ,,nutzi,, la prezidentiale…pentru ca nu trebuie…ca de ce MM nu vine la pmp…pentru ca ea este la ..PPE…ca de ce e.boc si ardelenii n-au votat cu pmp…pentru ca era mai important sa ajunga MM la PPE…ca de ce TB i-a facut partid lui ,,nutzi,, …pai nu i-a facut dar nu vor ei sa vada…ca de ce nu se negociaza ,,coagularea dreptei,, cu blatistii si pucistii…pentru ca dreapta nu exista si trebuie ..construita…mai incolo pina in 2016…si tot asa intrebari de retarzi…astia cu intrebarile idioate si cu insinuarile murdare nu sunt nici de stanga nici de dreapta sunt de fapt..dreptacii tariceni care au dus-o bine cu motocicleanul pilotat de psd…fie ca au fost sinecuristi telectuali,fie ca au fost bugetari implantati cu algoritm,fie ca au fost IT-ist infipti la tzatza bugetului sau asfaltangii,beneficiari de servicii externalizate ale admin. fie abonati la ajutoare ,,sociale,, etc…etc…dreptacii lui peste astora nu le trebuie stat reformat si justitie astora le trebuie ,,negocieri,, sa schimbe garda de profitori…populimea sa moara ca n-au ,,valoare,,asa ca mai dati-i de-a dura si nu le mai raspundeti la provocari,

  • 😆 😆 😆 😆

   „dreptacii tariceni care au dus-o bine cu motocicleanul pilotat de psd…fie ca au fost sinecuristi telectuali,fie ca au fost bugetari implantati cu algoritm,fie ca au fost IT-ist infipti la tzatza bugetului sau asfaltangii,beneficiari de servicii externalizate ale admin.”

   chapeau,Emily !!!!…corect …astia sunt ‘telectualii „dreptaci”

   • Sau beneficiari de burse ONG-iste ,plătite din banii lui Soros

    • Monsieur Alptraum, chapeau ! :mrgreen:

     Ai dracului ONG-isti ! Mama lor de banditi vanduti lui Soros ! :mrgreen: Diagnosticul la boala ta? Conspirativita !
     Cum este cald afara cred ca se poate trata cu un dus rece ! Sau mai multe dusuri daca este necesar !
     Daca nu trece boala, atunci iti recomand nurofen ! Stii, ia durerea cu mana ! Si daca nici asa nu trece, atunci musai rudotel si camasa de forta ! :mrgreen:

     • Măi ,cuțulache ….chiar vrei să caut demonstratia ce ong-uri beneficiază de banii lui Soros???….e si la copac si la nașu …uite aci ,Cuțu …că nu te mai trezesti lătrind aiurea …cauta să vezi cine-s fondatorii si banii încasați de ong românești

      http://www.ceetrust.org/grants-database/in-country-grants/romania.html

     • Open Societe Institute e fundația lui Soros ,cuțulache …si e fondatoarea trustului …capito ??

     • Monsieur Alptraum, argumentul tau este din categoria „anton-fier betonŢ. Care este problema ta daca un ONG este finantat de Soros?

     • Wow !!!….nu pot să cred ,că ‘telectualu’ asta nu stie cine Soros si cu ce se ocupă la nivel mondial .

      Băi cuțulache ,problema mea cu Soros este că omu’ e de factura stînga si vrea implementarea comunismului cu față umană ,visul lui ilici ….despre transformarile astea la nivel mondial vorbea Ilici ca nu le mai apucă ….ce dreaq de istoric esti măi ??

      Protestele anti Rosia Montana au fost manipulate de musiu Soros si nu l-au salvat decît pe Ponta ,iar el a cistigat o grămadă de bani la bursă ..

     • S-ar putea ca problema cu ONG-urile finantate de Soros sa nu fie atat a lui Night, cat a lui Soros insusi si a respectivelor ongeuri…Dar putem crede si in acte caritabile pure, care n-au legatura cu interese mai discrete pe acest picior de plai… :mrgreen:

     • Monsieur Alptraum, daca esti in stare sa afirmi ca Soros urmareste insturarea comunismului inseamna ca habar nu ai pe ce lume te afli. Nu ai citit nimic despre el, nu stii cu ce se mananca, dar iti dai cu parerea ! Vai de capul tau !
      Uite o tema de reflectie pentru tine. Ai auzit vreodata de Central European University Budapest? Mai citeste si tu sa vezi ce a facut Soros si ce a finantat !
      Si inca o intrebare: esti sigur ca locul tau este in PMP, ma rog in dreapta/? Nu de alta dar discursul tau ma duce cu gandul catre fratii George si Victor Roncea si Noua Dreapta ! Aceleasi clisee, aceleasi prejudecati, aceleasi obsesii !

     • Serios ,cuțulache ????…. 😆 😆 😆

      Pai si ce dacă a facut ??..să facă ca-i tara lui de nastere,ce treaba am io cu asta ???….iar tu esti un naiv ,ca să nu spun altfel ,daca nu stii jocurile la nivel mondial a lui Soros …Referitor la fratii Roncea ,mă confunzi…io n-am avut tata general de securitate ..capito ??….nu da tu alta turnura spuselor mele …v-am spus ca sunteti manipulatori slabi …

      Deci ,cuțulache ii iei apărarea lui Soros …toti stiu ce jocuri face Soros ,orientarea de stînga ,prietenia cu Gorbaciov ,armata de fundatii de ordinul miilor in toată lumea,cum intervine in tări sărace in beneficiul propriu ,prin fundatii „caritabile” ,cum intervine si tine captive guvernele unor tari ,cu proteste d strada prin fundatii ,cum amenintă guvernele si unele tari ,numai tu nu stii nimic ….foarte interesant !!!!…daca esti beneficiar de bursă sorosistă ,atunci îmi explic multe …..foarte multe ,cuțulache roșu .

     • Alptraum, te-am nimerit la marele fix cu fratii Roncea, n-asa? De ai sarit in sus de parca te-ar fi apucat ceva de cur ! Deci din asta imi esti? Dreptaci de fatada, legionar prin sentimente si simtiri ! :mrgreen:

    • exact 😆 e bine sa stim rxact cu cine avem de-aface..pe crengile copacului nu stau maimute..chapeau prietene

  • De mult n-am mai citit ceva atat de dens si de adevarat, @emily.
   Ma simt obligat sa revin: o incantare. O desfatare!

   P.S.:…si pentru ca stiu ca va interveni iarasi, suparat, mutantul rosu, ii raspund si lui: si ale voastre, mai baieti, sunt o incantatie. Dezfatare!

 17. PS cei mai otzariti dreptaci telectuali de frunte sunt cei de factura ,,mru,, care n-au fost promovati consilieri la cotroceni sau purtatori de cubinte dupa ,,referenfum,,sau si mai rau ca pmp nu a fost creat pentru ei…si se oftica la gandul ca uite domne a preferat-o pe udrea…fals pmp a fost copilul nazdravan care s-a incapatinat sa se nasca mai devreme din mama FMP si tata TB care il vor si creste :mrgreen: ca buni parinti ce se afla…,,nutzi,, este numai bona temporara…eventualele obiceiuri proaste capatate in lipsa parintilor vor fi grabnic corectate de catre …tata imediat ce soseste acasa 😆 nu mai spun ce va pati bona in caz ca e neglijenta..

  • Emily.

   Autodenunt:

   Eu, subsemnatul reddog, ofuscat ca n-am fost promovat consilier la Treicoceni sau macar purtator de cuvinte ori o mapa, sau ceva acolo, ma declar vinovat de urmatoarele infractiuni:
   – invidie pe TB ca nu m-a pus pe mine in fruntea PMP
   – invidie pe EU ca nu m-a numit macar un amarat de vicepresedinte al PMP, ci a preferat un pucist sadea pe numele sau Marin Anton
   – misoginism, deh daca nu-mi place EU sunt automat misogin (Theo dixit)
   – tradare de tara, deh am fost si eu bursier si am avut finantare externa, chiar daca nu de la Soros
   – crima de lezmajestate, intrucat pun la indoiala „puritatea” PMP.
   Prin urmare, recunosc, sunt „dusman al poporului” pmpist, basist, dreptist, etc, etc.

   Iar acum, dupa ce mi-am „recunoscut” vinovatia, puteti chema duba si ma puteti duce la mititica sau la reeducare, sa ma invat minte, tradator, bandit si ‘telectual ce sunt !
   :mrgreen:

   • Opsssss….măh cuțicule,esti privitor de Antene???….’telectualule ,numai postacii varanisti zic Treicoceni …

    • Monsieur Alptraum (nici ca se putea sa-ti alegi un nick mai bun, te defineste perfect !) este ca m-ai prins ? Hai zi-o ca sunt si antenizat ! 😆
     Apropo, nu mi-ai raspuns la intrebare: de ce ar fi o problema ca un ONG sa fie finanta de la Soros? Este cumva ilegal? Hai sa te aud monsieur !

   • penibila puerilitate 😛

   • @Red stai blind nu te alinta…nu persoana ta este subiectul aici…nu ma impresioneaza titlurile tale atata timp cat discursul tau si atitudinea afisata aici pe forum sunt ale unui ins cu educatie mediocra

    • Emily.
     Oi fi eu mediocru, dar mai mediocru ca tine inmi este imposibil sa fiu ! Garantat ! Din punctul meu de vedere esti irecuperabila ! Si oricum opiniile tale pentru mine sunt egale cu zero barat ! Am pus diagnosticul corect ieri, in 1990 erai cu siguranta adepta „APACA” (Nu vrem Kent, nu vrem valuta, vrem ca Roman …. „

     • Red, tu esti cadru didactic universitar?

     • Ion.
      Ce mai conteaza daca sunt sau nu sunt cadru didactic?.
      Ai putut deja sa constati ca sunt
      „furnicuta rosie turbata”, „tradator” ori „misogin” (Theo); „Redfog” ori „mutant rosu” (Judex); „cutulache” ori „sorosist” (Nightmare); „mediocru” (Emily). Mai vrei sa insir din epitetele cu care am fost gratificat?
      Spune-mi si tu daca mai are sens sa raspund la intrebarea ta, din moment ce au dat altii raspunsul deja (vezi mai sus).
      Si atunci te miri ca ma cobor si eu la acest nivel? Asta este, am mai spus-o, lucram cu materialul „clientului”.
      .

 18. @Reddog,
  Vezi, asta-i tratamentul obisnuit. Talonare om la om, pe tot terenu de catre @noapte si @victorL. Apoi o injuratura birjareasca de la @theo. Ziua urmatoare vin @mih, @viq si @inglodatu sa-ti spuna ca strici atmosfera.
  Lasa-i domnule in pace, fa si tu ca mine, trimite-le cate un pamflet o data pe saptaman si gata… Nu vezi ca-s la nivelul de: „nu vrem kent, nu vrem valuta, vrem ca nutzi….”?

  • Bun inceput cu taiat cuvinte defaimatoare! Felicitari ! Inteleg ca de acum veti taia si cuvintele Tataie si alte mascari puse de @noapte 🙂

   • Dupa capu’ tau de patron de firmă,tataie e cuvint defăimător???

   • TDS salut.
    Nu, mascarile puse de Nightmare/Alptraum sunt acceptate. Ca si cele apartinand distinsei doamne Theo.
    Dar noi doi suntem clienti vechi pe acest blog si Viq plus Filadel ne cunosc bine pe amandoi. La fel si noi ii cunoastem pe cei mai multi de pe aici. Numai Alptraum este un specimen mai aparte, care se straduie din rasputeri sa-si schimbe nickul in renume ! Eu cred ca s-ar potrivi mult mai bine intr-un mediu patronat de fratii Roncea, de exemplu. Ce zici? Nu il popunem pentru o candidature la Noua Dreapta?

   • @inglodatul a fost taiat pt ca este un nickname inexistent la Copac.

    • Vai ce bine @mih

     Ai dat search, rasfoiala analiza pe 4 ani de copac 3000 de nickuri si nu ai gasit nici un inglodat. 🙂 🙂 Si ca sa fi exacta l-ai taiat. Nu din alt motiv. Noi am crezut ca e defaimator.
     Ar fi trebuit sa pui o notita:
     Stimate @Bill, departamentul nostru de personal al Copacului a analizat nickurile vanturate pe copac de la infiintare si cu regret va anuntam ca nu am gasit pe nimeni purtand acest nick. Va rugam sa il corectati

  • Măi Bilobil ….pai ,tu de ce postezi ,măi dragă ????…ce -ai vrea ,ca să nu replice nimeni ????….din moment ce-ai postat pe un blog ,normal că vei primi replici ….dar ,e foarte buna ideea ta …ia-l pe cuțulache si stati pe blogul vostru ,unde vă aprobati reciproc … 😀

  • Bill.
   Te rog sa ma crezi ca imi face placere sa „dialoghez” mai ales cu Alptraum. Ma uit si eu la el cu aceeasi curiozitate. Este un amestec „dínamita” de incultura, resentimente, obsesii, clisee si opinii preconcepute. Rar poti vedea un asemenea „specimen” ! Parol !
   Stii Parisul merita o liturghie !

   • Bine ,mă ‘telectualilor sorosisti …Cintati la alta masă ,sau schimbati repertoriul de cintece ,că ați plictisit auditoriul …suntem pe cale să adormim. 😀

  • Salve,
   M-am gandit mult daca merita sa-ti raspund asa cum meriti. De cand ai postat am stiut din prima ca de fapt te-ai referit la nick-ul meu si l-ai deformat, persiflatoriu, in @inglodatu.
   Inseamna ca postarile mele, in ceea ce te priveste si-au atins tinta. Si ca am avut dreptate cand am afirmat ca nu ai avut nici un fel de substanta la discutiile Copacului. Si ai inceput sa chitai de frustrare, epigonule!
   Si mai inseamna ca adevarul te doare. Si sunt hotarat sa te talonez, om la om, de cate ori vei mai posta. Cu argumente si cu ironie 😀 :D.
   Ca doar atata meriti. Si ca sa vezi ca ma tin de cuvant te apelez de-acum incolo cu apelativul „@innoroiatul”!
   Vezi cum te descurci, aici nu prea te vor mai ajuta nici accesul la oarece studii sociologice, statistice sau de mare parat IT-ist, ca sa pari ce nu esti in realitate.
   Sa ai cosmaruri usoare. Cu mine!

 19. Efectul Udrea. Goodbye, PMP! Adio, Băsescu!

  de Andreea Pora

  Prin alegerea Elenei Udrea și evacuarea figurilor „reformiste“, care îi puteau reda credibilitatea în zona civic-intelectuală, PMP și-a ratat, a doua oară, șansa de a reprezenta o alternativă pe scena politică.

  Dând fericit din codiță, partidul lui Bă­ses­cu a executat aport și a depus la picioarele Stăpânei mingiuța de cauciuc ins­crip­țio­na­tă cu 6%. A privit-o dispărând în poșetă printre alte ţificuri de uz fe­minin. S-a așezat pe la­bele din spate, privind ușor temător în ochii adoratei – nu or fi prea multe cele 200 de voturi îndesate în bu­zu­narul „reformiștilor“, nu cumva s-a supărat? -, aș­teptând noi ordine. N-a du­rat mult, nici cât să roadă co­toarele merelor rămase pe scenă, că a fost pus să fa­că tumbe, să sară prin cerc și să se avân­te în spinarea poneiului scos în arenă pen­tru numărul de final, deși spectacolul se cam terminase. Regizorul, al cărui nume nu apărea pe afiș, a vrut însă altfel, a spus-o chiar ea: Cristian Diaconescu, can­didatul nostru la prezidențiale. Alte lă­tră­turi fericite, lins de pantofi, tumbe. În sfâr­șit, cortina. Cu lesa în dinți, PMP a ple­cat din politica mare, târându-și victorios impotența și slugărnicia. S-a terminat.

  Ce-ar mai fi de spus? Mai nimic. Partidul „altfel“ a înscăunat-o oficial pe Elena Udrea, cu tot cu eșecuri, parașute și învârteli, cu­metrii și compromisuri, vulgarități și am­bi­ții de divă și mărire nesusținute de vreun proiect remarcabil, validând astfel exact tipul de politică pe care îl condamnă la alții. În conducerea partidului „altfel“ (leitmotivul congresului), nu vezi nici pi­cior de autentic intelectual reformist (cu ex­cepția, previzibilă însă, a lui Cristi Pre­da) – Papahagi, Funeriu, Baconschi etc., fiind expediați fără fasoane într-un decor de mucava, unde aparatnicii le pun cu pixul mustăți și coarne. Scorul, 209 vo­turi, obținut de Funeriu & Papahagi, este, amară ironie, supremă umilință, identic cu cel al echipei Macovei (tot 209) de la con­gresul PDL. Dar la ce te puteai aștepta? Peste trei sferturi dintre delegați păreau ex­trași din fostele structuri ale partidului-mamă, doar că acum veniseră cu mutarea în­tr-un singur plic. Ca dovadă, echipa Ele­nei Udrea, de la vice­pr­e­șe­dinți la secretari, este for­mată 100% din foști PDL-iști, destule nume con­tro­versate, demonstrând astfel că unii, ca Marin Anton (vi­cepreședinte pe politici pu­blice, aterizat în PMP di­rect de la PNL, după ce vo­tase în „marțea neagră“ mo­dificările la Codul Pe­nal), Cristian Petrescu (se­cretar general, contracte cu ministerul con­dus de Udrea de peste 1 milion de eu­ro) sau Gelu Vișan (secretar general ad­junct, în 2012 a candidat la alegeri din partea PP-DD) nu au fost niște accidente ale începutului de drum.

  Rar mi-a fost dat să văd la vreun congres un sindrom de turmă atât de pregnant, atâ­ția „căcăcioși“, vorba lui Papahagi, adu­nați la un loc. Blegoșenie, cheiţă în­toarsă, butaforie, o imensă capacitate de autominciună. Nu doar că nu a existat vreo analiză cât de cât obiectivă a scorului de la alegeri, împachetat frumos în hârtia cu inimioare a așa-zisei victorii în urban, dar nimeni nu a cutezat să ridice „ches­tiunea Udrea“, fie măcar și pentru că a ți­nut capul de afiș al presei, doar pe la col­țuri se mai șoptea temător „să stea în spate, să se ocupe de structuri“. Până și candidatura la prezidențiale a lui Cristian Diaconescu, iepuraș ivit la spartul târgului din manșeta Elenei Udrea, nu a reușit să rupă aliniamentul, nicio voce nu s-a ri­dicat să spună: dar pe noi ne-a întrebat ca­reva, nu ar fi trebuit validat de con­gre­sul la care tocmai am participat, chit că ieșea unanimitate. Cu duhul lui Băsescu in­vocat până la saturație, de te așteptai să-l vezi ieșind din lampă direct pe scenă și făcând complice cu ochiul, „proiectul Bă­sescu“ suna nu doar fals, dar părea golit de conținut. Desigur, justiție inde­pen­den­tă, stat de drept, instituții puternice, re­for­mă dau bine din coadă, dar care era le­gătura motivațională, de credință și vi­ziu­ne, dintre PMP­ – tot mai pregnant o clonă nereușită a PDL – și toate astea nu era deloc clar. Cine ar putea duce mai departe „proiectul Băsescu“, altfel decât prin vor­be înșirate pe sârmă, cine ar putea avea determinarea asta? Marin Anton și ceilalți ca el? E de râsu´-plânsu´.

  Prin alegerea Elenei Udrea și evacuarea fi­gurilor „reformiste“, care îi puteau reda credibilitatea în zona civic-intelectuală, im­portantă din punct de vedere al sus­ți­nerii „proiectului Băsescu“, PMP și-a ra­tat, a doua oară, șansa de a reprezenta o al­ternativă pe scena politică. Înaintea con­gresului a existat o imensă așteptare, mai ales în contextul anunțatei fuziuni dintre PDL și PNL. Exista posibilitatea reală ca electoratul băsist, cel care a dat bir cu fu­giții la europarlamentare, să se recoa­gu­leze în jurul PMP. Așa însă, partidul și Tra­ian Băsescu vor rămâne izolați. Cristian Dia­conescu, dincolo de unele calități in­discutabile, rămâne un personaj cu mare parte din carieră – cu destule puncte ne­clare – ancorată în PSD, fiind puțin pro­ba­bil să reușească să contrabalanseze efectul Udrea și alianța forțelor de dreapta.

  Ne întrebăm care a fost până la urmă miza acestor mișcări: ruperea PDL în an elec­to­ral, confecționarea unui partid pentru Ele­na Udrea (lucru pe care președintele l-a negat mereu în fața reformiștilor speriați de perspectivă), refuzul unificării dreptei.După cum arată acum lu­crurile, există o singură explicație. Dorind să rămână pe scenă, Băsescu și-a asigurat un partid-plasă de siguranță. Un par­ti­du­leț-balama pe care să îl preia după. Crede că îl poate folosi pentru negocierile din turul doi de scrutin, speră că va putea im­pune niște oameni într-un ipotetic guvern de dreapta, poate, chiar pe el însuși. Pu­țin, mult prea puțin la ieșirea din scenă. Pentru asta și-a negat parte din propriul proiect, e adevărat, nu partea esențială. Deocamdată, căci Udrea are potențial în rolul de colivăreasă. Și a PMP, și a lui Bă­sescu. //

  • O misogina 🙂

  • @ skorpion,
   da` nu trebuia sa ne mai dovedesti, doar ne-a anuntat Pora ca Basescu a vindut Justitia.

  • servus Skorpy 🙂 de la a.pora nu ma astept decat la…parastase..ca este profund gresita si ca nu-l cunoaste pe TB de loc este evident ma mira doar atata meschinarie la o persoana care vrea respect…stiu ca si tu ,,compatimesti,, din cauza de MM,,ghilimele,,si mru dar totusi trebuie sa ai si tu o opinie nuantata personala…cel putin eu asa te cunosteam..

 20. Mey, da` ce pretentii pe ideologii de pe crengile Copacului: sa nu li se replice nici cu o frunza.
  Ce spun ei sa fie fotosinteza de manual.
  Nu-i deranjeaza ca au fost parte la targa unui cal mort, ci o tin langa: iapa voastra e o gloaba. „Sint acri strugurii”.
  Ne pun in garda: ori va linistiti ori va trimitem, odata pe saptamina, o opera atit de geniala incit n-o veti descilci in veci 😛 O lasam cum va cadea 😉

  @ tds,
  ce-ai zice sa ti se adreseze cineva cu @ leşinamuzi? sau timpit de stinga?
  Nu ar fi mai bine sa respectam macar numele? daca politic am luat-o razna.
  6,2 – 2,8. Cititi si invers 😛

 21. Skorpi, si tu fluieri in biserica? Mintenas te linseaza Nightmare/Alptraum, membru devotat al Gardienilor Revolutiei Islamisto-Udriste ! 😆

  • Reddog, eu am parasit (cam definitiv) copacul de saptamini de zile din cauza „democratiei copaciste” de rit nou_night_markwilliams_cine_nu-i_cu_udrea_este_impotriva_noastra, dar acum nu m-am putut abtine sa nu le dau articolul Andreei Pora!
   😛

   • Si pe cine recomanzi?
    Alianta liberali&portocalii? FC?
    Poate te urmam daca argumentezi; doar cu dispretul tau nu ne convingi sa tradam 😛

    • Adevaratii manipulatori ai acestui blog sint:
     nightmare – om de stinga mie la suta – si markwilliams, care s-a retras intre timp, probabil temporar!

     Adminii ar putea sa analizeze acest lucru si sa traga concluziile, mai ales ca unii din ei (admini) au si cazut in plasa propagandistilor de stinga night si mark .

     Nici unul (nici noapte, nici mark) nu este pro_Traian_Basescu, prezenta lor la copac urmareste absolut alt tel/scop decit cel pe care il aveam noi cu totii de la infiintarea blogului copacul din padure!
     (au trecut ceva ani buni de atunci)

 22. Daca tot a venit vorba despre George Soros, cateva articole pe subiect, in arhiva ILD

  Cateva titluri:
  George Soros: Patronul stangii contemporane
  De ce investeşte George Soros în jurnalişti şi nu în trusturile media?
  Ascensiunea toxica a lui George Soros

  http://inliniedreapta.net/tag/george-soros/

  • Nu a venit vorba de Soros nicidecum . A adus-o @noapte cel din clubul vigilante, anti bubuli, anti corporatii, anti evrei, anti tigani si anti unguri. luptator contra reptilienilor si cu pseudo-gandire a la David Icke. presupunand ca reddog si bill ar fi doi ovreiasi de-ai lui Soros 🙂

  • Mih, excelent link ! Si foarte „obiectiv” ! :mrgreen:

   • Poti sa aduci tu un link, credibil dptv, care sa dovedeasca faptul ca informatiile respective nu sunt corecte N-am nimic impotriva.

    • Promit ca o sa incerc. Daca nu acum, in zilele urmatoare !

    • servus Mih 🙂 pentru cine nu stie mr/herr szoros este un celebru daca nu singurul evreu hortist antisemit declarat…va spune wikipedia… :mrgreen: ma distreaza atata ingustime la unii ,,peofesori doctori..

     • Emily
      Wow, m-ai dat gata ! :mrgreen:
      Nu pot decat sa te apreciez pentru ingustimea gandirii tale, daca nu esti in stare sa citezi alte surse decat Wikipedia ! Apropo, stiai ca Wkipedia contine numeroase erori? Sau habar nu aveai ? Halal informare ! Si mai vii sa-mi dai dai si lectii ! Nu-ti dai seama cat esti de penibila? :mrgreen:

      PS. Iar temenul de „evreu hortist” este fabulos ! Ai merita un „Pulitzer” pentru asta ! :mrgreen:

 23. Skorpi, ai gresit foarte tare ca ai plecat ! Da-mi voie sa te critic ! Nu, tu ai fost pe acest blog de la bun inceput, nu aveai de ce sa pleci ! De plecat trebuiau sa plece cei ca Alptraum ! Plecand de pe blog tu dai apa la moara ciomagarilor tip Nightmare ! Nu, eu mor cu ei de gat, dar de mine nu vor scapa ! Garantat ! O sa-i ironizez si o sa dau in ei cu fiecare ocazie care se iveste ! Asa trebuie procedat cu asemenea specimen si nu dat bir cu fugitii !
  PS. Articolul lui Pora este dur, dar corect ! Mai ales in ce o priveste pe cotofana EU !

 24. …și tot scandalul ăsta pentru că Viq a pus degetul exact pe rană!

  Scrieti băieți, numai scrieți! 😀

  • @ Old,
   un comando de dezradacinati, ramasi fara tata si mama, ne ameninta cu „mor cu ei de git”. Curat cacademic.
   Salbatica amenintare.
   Nu argumente, nu indicarea unui reper, ci doar „ba pa ma_ti”, ori cu noi ori morti”.
   Sinistru argument.
   Mare dixtractie, sa te prapadesti de ris. „Mor cu ei de git”

   • victor L,
    eu am spus-o foarte serios!
    Mi-am amintit cum @theophyle (RIP!) a folosit expresia de vreo câteva ori…

   • Victor.
    Ceea ce am spus nu se referea la tine ci la ciomagarii de serviciu de pe blog. Si da, nu este academic, dar cand avem de-a face cu ciomagari atunci trebuie sa ne acomodam si sa lucram cu materialul „clientului” !

    PS. Stai linistit, ca oricum nu cred ca am sarit pana acum la beregata cuiva ! Este chiar jenant sa te iei de mine, dar sa nu vezi mascarile colegului tau Alptraum ! Ca sa nu mai vorbesc de epitetele folosite de Theo ! Sau alea nu exista pentru tine dragul meu Victor, ca deh, Theo si Alptraum sunt „haveri” !

    • Eu sint foarte linistit.
     Tu ar trebui sa te linistesti; vorbele tale sint mult mai urite decit cele spuse de @ theo.

     Optiunea ta politica nu ma intereseaza; ramii cu Forta, dar pe mine nu ma impresionezi cind nimic nu ai a oferi, decit amenintarea cu diplome, cu „mor cu ei de git”, iar noi vorbim de politica, nu stiu, serios, ce sa mai cred.
     Ai un reper de partid pentru care militezi de vii aici sa ameninti?
     Argumenteaza, dar nu mai fa pe haiducul titrat.
     Cunosti vorba: eu te iert, dar nu te uit?

     • Victore, las-o incet ca macane cu amenintarile lui peste ! Cand am spus ca mor cu ei de gat am spus-o in sensul ca nu ma dau batut ! Ce naiba, trebuie sa-ti traduc? Ma stii de atatia ani, cui am mai luat eu capul?

      Dar tot te fofilezi si nu raspunzi: esti de acord cu ocarile lui Theo, nu neaparal la adresa mea, ci la adresa Lodei? Iti place termenul de „baba pesedista”? Aud ? Aii luat vreodata poyitie s+o tragi de maneca pe Theo si sa-i atragi atentia sa fie mai respectuoasa? Nu, lucrurile astea te faci ca nu le vezi !
      Dar ocarile lui Judex si Alptraum la adresa mea nu le-ai vazut? Prima data nu le-am raspuns pe masura, dar am schimbat strategia. Le raspund pe masura !
      Ia zi cum ramanem: ocarile lui judex si Alptraum sunt acceptate, deh ei sunt haveri si la ei se accepta orice ! Traiasca sfanta ipocrizie ! 👿

  • Exact!
   1. Traficul aduce harmalaie. Cine cauta trafic, tipareste simultan invitatia la tambalau.
   2. Tambalul se trage din (cla)vecin.
   3. Eticheta unui club select ar impune, acum, tiparirea catorva dezvitatii.
   4. „Opozantii” care asalteaza zilele astea Copacul isi trag numele de la opozabilitatea caracteristica degetului mare. De la picior. Desant de sant.
   5. Cauza pentru care FC a obtinut 3% este exact aceeasi care a propulsat UDMR la 7%. Ea se cheama @reddog.

   • judex,

    😀 😀 😀

   • Daragoi tovarisci judex !

    Explicatia pentru diferenta din sondaje, adica 11-12 % si scorul real, adica 6,2 %, poarta un nume: EU + @judex et ejusdem farinae ! Sau, daca prefer altfel formulat, membrii Gardienilor Revolutiei Islamisto-Udriste !
    Aceasi explicatie si pentru viitoarele „succesuri” ! Multe si garantate ! Fara numar, fara numar !

   • @judex 😆 cu pct.5 m-am lamurit amicul nostru titrat este dreptaci de-a stanga de la fruda bacsi adica haveri :mrgreen: no tulai doamne tu mare-i gradina

    • Emily drága szivem, de milyen jól gondolkodik Ön ! Remek !
     Első sorban nem vagyok haver Frunda – nem „Fruda” – bácsival !
     Másodszor ismeri Ön azt a mondokát: kotty belé szilvalé, nem kell só belé”? Ez éppen Önre jellemző !

     Iar acum Emily draga te rog sa iei „goagal translate” – ca Wikipedia am vazut ca stii sa utilizezi – ca sa vezi ce mesaj dragut ti-am scris ! :mrgreen:

    • Epitetul UDMRU…

     • Daragoi tovarisci Judex, matale stii ce-ti spun? Un scurt HS !
      Stii ce inseamna HS? Nu? Atunci sa-ti explic: Hai Sictir !

     • Cel mai pur basist este Calin Popescu Tariceanu. Acesta nu ezita (cum fac idiotii care il sprijina orbeste pe expirat, neintelegand ca si TB este supus greselii, ca nu face decat sa aplice -dupa cum intelege si el- metode concepute si imaginate de altii mai destepti decat el, cu capitalismul si marchetingul in sange) sa-i corijeze fara perdea, imediat si din radacina relele pe care singur si le face Traian Basescu. Unele dintre cele mai evidente:
      1. Ruperea DA, care a deraiat tara
      2. -25%, care a creat USL
      3. Sustinerea unor personaje care ii fac numai rau sii ii scad popularitatea in randul electoratului, presei, jandarmilor, istoricilor si avocatilor. Si a adevaratilor basisti ( ca @eugeni), care stiu ei mai bine. Sau a lui UDMRUistilor, care ne zic ca tin cu Poli, dar pe stadion scandeaza „Hai S!”.
      PS:…totusi, cine este nasul @bubulului? Cine cotrobaieste prin camara?

     • Asa e, @emily, ai perfecta dreptate in trei privinte:
      a) finantarea;
      b) hostile takeover;
      c) „a se slabi” – suficient ingrasamant la Copac.
      Comentariul tau: desfatare.
      Interventiile lor: dezfatare.

     • Daragoi tovarisci Judex

      De data asta fac o exceptie si nu iti raspund in limba maghiara.
      In primul rand nu as fi recurs la jigniri daca nu ai fi inceput.
      Verifica-ti postarile si ai sa constati ca tu ai inceput atacurile la persoana (ceata rosie, redfog, adu-ti aminte, nu vreau eu sa le reiterez pe toate). Initial am trecut cu vederea, dar cand ai persistat am zis ca nu este crestinesc sa intorc si celalalt obraz si ca meriti o punere la punct.
      Ca am fost poate prea dur, recunosc. Dar obisnuieste-te cu asta pentru ca voi reactiona la fel ori de cate ori vei sari peste cal.
      In al doilea rand, nu stiu zau, care dintre noi doi are mintea mai incetosata. Apropo de afirmatiile tale. Eu cred ca sunt inteligibil in ce afirm, spre deosebire de majoritatea postarilor tale. In nici un caz nu iti demonstrezi eruditia, „insirand cuvinte goale ce din coada au sa sune”, vorba poetului a carui moarte se comemoreaza in 15 iunie.
      Daca as fi malitios, as putea afirma ca intre tine si un caine exista asemanari: amandoi aveti o privire inteligenta, intelegeti ce vi se spune, dar nu stiti sa va exprimati.
      In al treilea rand, cu tot respectul cuvenit, nu esti tu in masura sa judeci ce si cum am ingrasat copacul. Mai intai, eu am fost pe acest blog cand tu habar nu aveai ca exista. Si daca vrei sa te convingi, nu ai decat sa-I intrebi pe filadel si Viq. Logic, nu ai cum sa stii tu ce, unde si cat am postat eu pe acest blog, ca sa-ti dai cu parerea.
      Dar si in ipostaza in care, totusi, iti dai cu parerea, da-mi voie sa-ti spun ca parerile tale ma lasa rece. Nu ma intereseaza. Uite, chiar o sa te ignor si te rog sa procedezi la fel in ce ma priveste.
      Insa tin sa-ti atrag atentia ca in cazul in care mai indraznesti sa ma ataci la persoana, nu voi ramane dator si o sa-ti dau replici nu numai in limba maghiara, ci si in alte limbi pe care le stapanesc.
      Cat timp iti vezi de treaba pentru mine nu existi, dar daca iti iei nasul la purtare, atunci voi reactiona imediat.
      Si inca ceva. vezi ca sunt cu ochii pe tine si imediat vad unde si ce ai postat.

     • @Snoopy: regret ca te-ai razgandeanu, suni tare dog…it in romana. Gang n-ai style…

     • @Snoopy: nu trebuie sa ma avertizezi nici in privinta agerimii vederii tale, nici in privinta statutului tau VIP. Eu sunt deja avertizat (ca si majoritatea) de faptul ca cei ca tine au fie ochi, fie mot. Fie amanadoua. Este general recunoscut si acceptat, a si intrat si in vorbirea populara. Si este foarte bine asa, din motive sanitare. Cat despre ingrasaminte si radacini, crede-ma ca ma pricep mai bine decat tine, ca lucrez in agricultura, cu unelte de lemn cioplit.

     • Judex elvtárs/Daragoi tovarisci Judex

      :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

      Tu si agricultura….., pardon Te és a mezőgazdaság, a vénasszony és a géppuska !

     • Judex elvtárs

      És még valami
      Ne szökdős mint a kecskeszar a deszkán, mert ha szökdösöl, ha nem, csak az maradsz ami vagy: egy szarházi.

    • @ Judex elvtárs/daragoi tovarisci judex
     Daca tot ai dat-o pe obsesiile tale cu UDMRU, atunci sa-ti „hranesc” in continuare obsesiile

     Őn Judex elvtárs és Emily mintha ikertestvérek lennének, a zsák és a folt !
     Az egyik husz, a másik pedig egy hijján huszonegy. Megérdemlitek egymást !

     Si acum fuguta la goagal translate ! De acum o sa-ti raspund doar in limba maghiara, ca vad ca-ti place ‘

     • @reddog: in sfarsit o idee buna, cred ca este prima pe care o ai de cand ingrasi Copacul.

 25. Buna seara copacitilor!

  Intr-o seara un politist un politist statea langa un bar pandind eventuali soferi beti. La inchiderea barului, vede un tip care se impleticeste afara din bar, se impiedica de o piatra, isi incearca cheaia la mai multe masini pana cand o gaseste pe a lui. Se aseaza pe scaunul soferului incercand in zadar timp de cateva minute bune sa bage cheia in contact. Toata lumea iese din bar si se indeparteaza fiecare la volanul masinii lui. In cele din urma porneste si betivul motorul. Dar politistul il opreste, ii citeste drepturile si-i face un test de alcoolemie. Rezultatela arata 0.0. Intrigat, soferul il intreaba cum se face ca i-a iesit negativ. Soferul raspunde „Simplu, in seara asta m-au desemnat pe mine sa fiu momeala si sa va distrag atentia.”

  • Crengulin, servus! 🙂

   Touche! – pentru partea franceză
   …good point! – pentru ceilalți 🙂

  • corect.
   Intr-o seara e „mor cu ei de git”, apoi il inlocuieste „ii distrug cu un pamflet pe saptamina”.
   Si asa Ponta se strecoara linistit spre Cotroceni.
   Huooo Basescule cu Udrea si PMP-ul tau de nimica.
   Haideti cu noi, ca ori va luam cu Forta ori va tratam ca pe niste nimicuri.
   Huuoo, Basescule, cu PMP-ul facut pentru Udrea.

   • Victore, vezi ca ti-am raspuns mai sus. Nu te mai victimiza ca doar nu ti-a luat nimeni capul ! Ce ar fi fost ca si eu sa ma victimizez pentru cate ocari am primit de la ciomagarii blogului !

 26. RIP PMP !

  • Buna seara Doina,
   Multumim pentru condoleante! Dar cred ca ai gresit destinatarii, al nostru tocmai a iesit de la reanimare :D. De sase zile si trece la terapie intensiva 😀 Are tensiunea cam mica, acum sistolica este de 6,2 dar suntem increzatori. Ba chiar a cerut sa-i aducem blugii. Maine poimaine vrea sa-i si imbrace 😀
   Mi se pare ca a expiat cineva de la Vecini. A avut si el probleme tot cu tensiunea. Dar a lui a fost prea mica, de 2,8. Doctorii din staff n-au mai putut face mare lucru
   Ce facem cu coroana funerara, n-ar fi bine sa le-o dai chiar tu lor? Ca noi in ultima vreme ne-am cam racit… 😦
   Poate te invita si la parastasu’ de 40 de zile!
   Oricum, multumim pentru atentie!

   • Inganduratul.

    Mai incet cu parastasul ca „mortul” este inca viu ! Si s-ar putea sa aveti mari surprize !

    In schimb in ce priveste pacientul care a scapat de la reanimare si are momentan tensiunea 6,2% sa stii ca prognoza „doftorilor” pe termen mediu si lung este extrem de pesimista. Cam toti doftorii seriosi afirma ca pacientul va ajunge in cele din urma in moarte cerebrala ! Mai ales datorita creierului blond cu breton !

    • Salve Red,
     Noi suntem optimisti, sunt sanse sa-i creasca tensiunea la 12 come 8, de aviator, oricum in decembrie asteptam un Marinar care va veni cu medicamente miraculoase. Noi speram, cred ca tot atunci schimbam si Bona aia blonda pe mana caruia a fost adolescentul nostru.care se pare ca a incurcat medicamentele si posologia. 😀
     Noi sa fim sanatosi.
     P.S. Despre cel din Vecini, fara interventia divina, ramane rigid si rece 😦

  • gluma macabra…vezi ca nu este coliva pentru cine se pregateste..papagali postaci…halal

   • Emily ai trecut la faza de insulte? Numai atata poti? Ma dezamagesti zau daca nu! Asta este modalitatea clasica de exprimare a indivizilor care sufera de ceea ce nemtii numesc Minderwertigkeitsgefühl (fuguta repede la „Goagal translate” sa vezi ce inseamna), Cand nu mai au argumente, recurg la insulte ! Atata inteleg, atata pot, atata fac ! De unde nu este, nici Dumnezeu nu poate cere ! :mrgreen:

 27. Pe contributors 2 articole de azi
  PMP după congres – sau cum să-ți tai singur craca de sub picioare – Lazescu un tip f serios …..pana azi

  … PMP – cu stangu-n dreptu’ Fumurescu

  Toata vara va fi asa …la foc automat. Se strange cercul. Se pierde treptat toata media favorabila.
  E unul din efectele de care vorbeam acum 2 luni. = Pierdem prieteni vechi si castigam dusmani noi. 😦

  • vaaaii, @ tds.
   Dar ce facusi, muica, sa nu-i pierzi? ai facut tot posibilul.
   Nu iti pierzi prietenii, ci treceti in alta barca, ceva cunoscut pe mare; doar ca se va scufunda aia pe care treceti 😛

   • Chiar imi pare rau. de tine si de Mark
    Toti autorii de frunte incep sa scrie de rau de PMP, Acum aveti din ce in ce mai multa treaba sa alergati de la un articol la altul si sa faceti fata. cu comenturile. Ingrat job v-ati ales.

    • oof, o sa dorm linistit daca iti pare rau de mine.
     Pai, cum zice si @ ion, si cind era acuzat ca a vindut Justutia ii credeai pe marii canalisti? Pora? o doamna Tatoiu.

  • Last, in aprilie 2013 toata presa vuia impotriva Piratului ca a tradat Justitia. Am mai vazut scenariul acesta. Nu-ti fie frica. toate se vor intampla asa cum este destinat indiferent daca presa este sau nu de acord.

   • Aprilie 2013 Nu toata presa. O foarte mare parte a ei.
    Acum insa e vorba de toata presa. Daca admirabila ta Elena Udrea lasa macar de samanta vre-un reformist in staful PMP atunci poate era altfel. Asa cu toti decapitati si cu Anton pus in fata , chiar pierd toata presa si pe toti ochelaristii din tara. Nu vad bine cand te pui cu toti telectualii odata.
    Dar degeaba vorbim, Pari angajat plenar.

  • si uite aici cum minte Fumurescu.
   Fumurescu:
   “‘Geaba a impartit Daniel Funeriu mere din Polonia si-a incercat sa fie sarmant, ‘geaba a sperat Cristian Preda pe blog ca reformistii vor avea un cuvant greu de spus in noua conducere a partidului”

   ” Reporter: „niciun reformist nu a fost ales în conducerea partidului”
   Funeriu: fals. C. Preda, reformist declarat, a fost ales (nu a avut contracandidat). Eu (…) voi face parte din Comitetul Executiv Național, așa cum acest lucru a fost anunțat la încheierea Congresului. Nu am candidat la altă funcție dar s-a decis ca având un sprijin atât de consistent e util pentru organizație să fiu în conducere. Am reflectat și am decis că e o abordare corectă, pe care am acceptat-o. O voi face cu seriozitate.”
   Dece s-or strofoca unii de mila PMP?

   • Fumurescu chiar nu merita luat de „reper”. Stangel notoriu.

   • Ieri am mintit eu , azi minte Fumurescu, maine minte Marian, poimaine minte Turcescu, raspoimaine minte … toata lumea.

    De ce ne strofocam ? Pentru ca TBasescu ne-a promis un partid cu o altfel de politica, un partid pentru noi. curat , integru ca Basescu. Si am asteptat un an sa se faca partidul.
    Si ni i-a dat pe Anton, si pe bisnitareasa de Udrea. Macar Marian Preda era curat. (Pe unde umbla el acum ? )

    • Last,
     Marian Preda nu e membru PMP. Nu mai manipula.

     • @ioane , la chestia cu manipularea , am impresia ca @noapte ti-a luat nickul si scrie sub acoperire. Vezi ca ma pierzi de musteriu. Ramai sa conversezi cu doamnele de la copac.
      Marian Preda nu mai scoate nici un cuvant ! si sti cat de activ era. A dat un pas mare inapoi , acolo in Fundatie. „Nici Marian Preda nu e nicăieri în conducere (cu toate că am auzit atîtea despre felul în care Fundația Mișcarea Populară va alimenta partidul cu idei, expertiză, strategii politice, etc și va asigura legătura cu zona academică, cu elitele profesionale și cu societatea civilă), deși inițial era vorba ca președintele fundației să fie automat inclus în acest organism”

     • mai pe romaneste se spune: minte cu nerusinare 😉

     • Poti sa dai linkul din care ai citat, pentru ca Funeriu spune altceva.

   • Aici am sa reiau comentariul facut pe marginea articolului lui Alin Fumurescu atit de ‘laudat’ de unii de pe aici:

    „markwilliams spune:
    09/06/2014 la 11:05
    Nu ma mai surprinde acest gen de analiza asupra unui partid gin dit si initiat de Traian Basescu.Dispretul,aroganta ,suficienta si campania dusa pe fata de Putere si subversiv de Opozitie “Unire impotriva lui Traian Basescu” ,ca sa nu ajunga prim ministru se desfasoara pe arii intinse invariabil cu aceeasi tema.De la jurnalisti ,analisti,propagandisti si pina la ultimul postac ideea este injosirea si minimalizarea PMP.Argumentul forte este Elena Udrea si Anton.

    Pentru ca toti sunt aliniati unui viitor candidat la Presedentie ,acestia nu vor sa vada decit paiul din ochii altora.
    Se trece in tacere imoralitatea notorie a PNL aflat in cirdasie pina nu de muilt cu PSD,se tolereaza profilul la fel de imoral al lui Blaga ,cel care provine din FSN fiind ani buni in slujba sistemului ticalosit(la vama) si a tradarii fata de Presedinte..cind nu si-a oprit militienii sa organizeze manifestarile anti Basescu,

    Sunt chiar uimit de atita perfidie,de atita intoleranta fata de un partid care NU LE APARTINE,nu au nici obligatii si nici nu colaboreaza,cu acesta.

    Iar chestia asta cu STINGA – DREAPTA este ridicola..si total neavenita..
    Hai sa vedem model de proiect pentru tara, principii si programe pentru o societate si reformele ei,sa ne uitam la oameni si la munca lor,la moralitatea intriseca si nu la una prefabricata tendentios..

    Le propun celor care nu se pot ridica si afirma prin propriile eforturi,cei care nu sunt in stare decit sa critice preferind sa il insulte si sa il altoiasca pe competitor sa isi intemeieze un partid PUR ca si Sfinta Fecioara,sa ne arate cum ar trebui sa EXISTE si ce ar trebui sa FACA aceasta constructie..il denumesc retoric Partidul Puritatii si dau ca sugestie sa inscrieti ca si membrii ,noii nascuti ai Romania…”

  • pentru știință, despre «tipul f serios …pana azi» A Lăzescu: fost președinte director general al SRTv (televiziunea naționala) din galeria foaaarte serioasă (Theodorescu, Everac, Sassu, Stelică Tanase!)
   …lăuda-te-ar Bogdan Duică…

  • Sa punem lucrurile intre limitele adevarului:Pentru ca este citat dl Lazescu si al lui articol reiau comentul meu de azi de la contributors,cu rugamintea de a fi citit atent ,ca sa vedeti incorectitudinea sau lipsa de informatie corecta.:

   „markwilliams spune:
   09/06/2014 la 11:43
   “Nici Marian Preda nu e nicăieri în conducere (cu toate că am auzit atîtea despre felul în care Fundația Mișcarea Populară va alimenta partidul cu idei, expertiză, strategii politice, etc și va asigura legătura cu zona academică, cu elitele profesionale și cu societatea civilă), deși inițial era vorba ca președintele fundației să fie automat inclus în acest organism. Foarte probabil, cam toți cei de mai sus se vor retrage din prim plan, chiar dacă vor rămîne formal membri PMP”

   Aici sunteti in eroare,domnule autor si nu vreau sa va banuiesc de rea credinta,

   Iata declaratia domnului Marian Preda dat la Timisoara in mai anul trecut ,anuntind actul de nastere al PMP:

   “Fundatia va continua sa existe, ea fiind cea care va genera, va organiza si va controla Partidul si nu invers”

   retineti :Fundatia controleaza partidul ….si nu invers..
   Afirmatia a fost facuta pentru a inlatura supozitii ce nu corespund realitatii

   apoi:
   “Dovada cea mai buna a atasamentului nostru fata de proiectul Fundatiei este decizia mea, ca si a celor mai multi dintre cei 9 membri fondatori, de a ramane la conducerea Fundatiei si de a nu candida pentru nici o functie in noul Partid.”

   Asadar,Puterea o detine Fundatia.

   Fabrica de proiecte,programe ,idei pe care PMP le va prelua si implementa.Daca Daniel Funeriu si Adrian Papahagi au ales sa demisioneze din Fundatie ,sa devina membri de partid este doar propria lor vointa data de propriile interese,nicidecum de a ajunge sa obtina o functie subordonata Fundatiei.

   Si o intrebare:Miscarea Populara are un inteles in denumire.Dumneavoastra,domnule Lazescu v-ati inscris in Fundatie??Dar in PMP? Ati contribuit cu ceva ca sa nu fie nevoie de admiterea unor traseisti politic??

   In esenta,daca de la bun inceput ar fi existat aderenta la un partid NOU ar fi trebuit sa se inscrie automat toti dezamagitii ,toti revoltatii,toti cei care stau pe margine si circotesc.”

   Va multumesc pentru atentie!

 28. Pe realitatea tv, Geoana mai are putin si plange dupa candidatura la presedintie.

 29. Nu va mai agitati,piratul stie politica,in turul 2 se va da batalia intre Cristian Diaconescu si candidatul pnl-pdl!
  Credeti-ma,ponta nu va candida, pt. ca a ajuns la o intentie de vot sub 10%,sta mai rau ca piratul!

  P.S. Fac pariu cu oricine,psd-ul pt. prima data nu va avea candidat in turul 2,ura impotriva acestui partid a ajuns la cote greu de imaginat in viata reala! :)))))))

 30. @Ingaduratule: Esti prea subtil pentru mine. Eu nu repezint nimic.Eu reprezint doar un vot. Dar un vot care s-a informat si care are si sentimente.

 31. Opa, Geoana a spus ca a votat pentru incuvintarea arestarii senatorului Isaila. Avand in vedere ca au fost doar 15 senatori care au spus Da inseamna ca si cineva de la PDL a vota impotriva.

 32. Am stat mai mult pe Copac decat de obicei
  Sunteti foarte siguri si decisi.
  Inteleg de la vigilanti ca PMP e pe maini bune, ca succesul va fi al nostru si ca la Toamna nu va castiga PSD. Si nici bleaga sau mru sau kkarau.
  Pai daca va fi asa, pot merge linistit in vacanta, Iar in noiembrie va dau la toti cate o sticla de bere
  Si cand presedintele nostru va numi un guvern al nostru cu pm de la PMP in ianuarie dau cite o sticla de sampanie.

  Va rog sa nu ma dezamagiti
  Am toata increderea
  🙂 🙂

 33. Baieti si fete ,cand am spus ca Udrea nu este buna de candidat la prezidentiale,probabil ca multi m-ati injurat.Udrea este buna ca presedinte de partid deocamdata,credeti-ma,iar solutia aleasa cu Diaconescu candidat, ne-a demonstrat ca este un adevarat lider,ceea ce si este, si,sunt sigur ca-l va depasi pe pirat.La ora actuala psd-ul nu are candidat,ei stiu asta,pt.ca daca merg pe mana lui ponta nu vor intra in turul 2.La ora actuala piratul este peste ponta in intentia de vot si chiar si l-ar dori candidat din partea psd.Daca partea dreapta statea prost, nu-si permitea sa mearga in alegeri cu trei candidati,adica:C.D.,M.R.U. si unul de la pnl-pdl! Credeti-ma ca stanga se chinuie sa-si gaseasca un candidat credibil,pt. ca nici ai lor nu mai sunt atat de batrani si de prosti,vor un barbat de stat si,multi il prefera pe C.D! Este pur si simplu o analiza la rece pe care am facut-o printre votantii psd,nu si-l doresc pe ponta,nu-l considera un lider,il considera o jucarie a liderilor nevazuti,un om slab,s-au saturat de el.Anul acesta psd-ul nu va avea candidat in turul 2,este real polityc,credeti-ma!

 34. Haideti cu noi, turul unu, turul doi..
  Nu va temeti de amenintarea „mor cu ei de git”. La git nu are decit niste diplome, dar experienta si viziune politica zero.
  „Pamfletele” amenitatoare, busola dereglata 😉
  Interventii gen „RIP PMP”, blesteme de ghioc.

  • Nu inte;eg de ce sunt asa de disperati?
   In alta ordine de idei Funeriu da un raspuns unui comentator
   ”Dilemă: unul din cinci oameni m-a considerat mai bun pentru a conduce PMP. Ce fac cu încrederea lor? O impun în partid prin prezența mea în conducere sau îi las pe acei oameni fără o voce în conducere? E un conflict interior greu de tranșat. De aceea, dacă ați sesizat, nu am spus nimic despre implicarea mea în conducere cam 48 de ore, aproximativ timpul care mi-a luat pentru a tranșa în sinea mea acest conflict aparent. L-am tranșat așa cum am știut eu mai bine. Spre exemplu nu mi-a fst greu să tranșez un alt conflict: „e bine să candidez la o funcție de vicepreședinte și să fiu singur în cursă sau parte a unui aranjament politic legitim?” La asta am răspuns ferm: NU. Unii vor aprecia faptul că rămân și speră să mă impun, alții mă vor considera un fripturist iar alții vor spune că era un scenariu scris de mult. Opinia mea este că în decembrie toți cei care acum nu sunt de acord cu acțiunile mele își vor da seama că am procedat bine. Sper.”

 35. In continuare Funeriu
  ”să ne imaginăm, for the sake of the argument, că rezultatul consecvențelor, inconsecvențelor, compromisurilor și principiilor, Danielilor și Elenelor, puse acum pe tarabă va fi câștigarea prezidențialelor. Veți spune atunci „it was worth it, ați procedat corect?”. Această bătălie pentru prezidențiale e mai mare decât interesul meu. Îți pare rău de stejarul multisecular pus pe foc dacă acea căldură a salvat un om? Ca termen de comparație: sunt comentatori care spun că faptul că eu am calculat viteza brațului lui Traian Băsescu la OTV cu 3 zile înainte de alegeri a influențat vreo 40.000 de oameni care în loc să voteze Geoană au votat Băsescu (eu nu cred, dar mă rog…) și că astfel s-a schimbat soarta alegerilor. It was worth it ca eu, vezi doamne, intelectual, să merg la OTV? Eu cred că și dacă am influențat un singur vot, răspunsul este DA, era datoria mea să fac acel lucru, pentru o miză mai mare decât prezervarea imaginii mele de „intelectual”.”

 36. Sara bună ,copaceni !!!!

  Venind pe drum spre casă ,mă tot gîndeam la un lucru ..

  Cum dreaqu se face ,ca toti mereuristii pling dispariția PMP ,care are 6% la europarlamentare si nu pling dispariția FC ,care are 2,8% si sta gata să fie absorbit de PNL ,care stă la ganduri ..???

  E de-a dreptul hazliu ..să plingi „moartea”cuiva viu si să nu-ți pese de mortul care-l ai pe masă !!!!.. 😆 😆

  A doua chestie amuzantă e descoperirea subită a Copacului de unii mereuristi ,care n-au mai dat pe aici de ani de zile ,dar brusc își descoperă vechimea si inelele la Copac

  Cred că s-au plictisit de moarte pe celălalt blog ,unde se aprobau ei intre ei si se linkuiau la greu …bleahh…. 😆 😆 ….cu cine dreaqu să se contrazică acolo ,???….acolo doar puteau participa la un concurs de fițe ,ca altceva nu este in program ….aaa ..ba nu ,mai este un concurs de ode inchinat Telefonistului de servici ….cam plictisitor .

  😆 😆 😆

  • Sunteti ciudați ,’telectualilor de mucava ….si aveti comportamente bizare … 😆

   • Monsieur Alptraum, sa stii ca esti in eroare. Eu am mai venit pe blogul asta, ce-i drept mai rar in ultima vreme. Dar acum am zis ca nu pot sa nu examinez mai indeaproape niste specimene mai aparte precum matale sau judex. Cel putin la tine vad ca esti transant, direct si esti consecvent. In timp ce daca te uiti la judex zici ca are mintea pusa pe bigudiuri. 😆

    • Bine ,măi dottore ….posibil să fiu chior si să nu te fi vâzut p-aci 1an si ceva .. 😀

    • Dottore

     Cîinele moare de drumul lung si prostu’ de grija altuia … 😀

     • Monsieur Alptraum, zicala matale este valabila pentru mata si restul maciucarilor care, in lipsa de idei si argumente, se reped cu ghioaga din dotare asupra preopinentului, doar-doar il vor intimida. Cu Skorpi v+a mers tactica asta. Probabil si cu altii.
      In ce ma priveste, baieti aveti o mare problema: chiotele voastre si insultele demne de mentalitatea oamenilor proveniti din pesteri ma lasa rece ! Deci nu veti scapa de mine nici tu, si nici amicul tau maciucar judex !

 37. Altul care a inselat sperantele pensionarilor saraciti de guvernul Boc si Pirat:
  ”Cel mai probabil voi colabora foarte strâns cu liberalii, dar și cu conservatorii parcă vorbeam aceeași limbă. Voi avea colaborări punctuale și voi încerca să îmi duc cât mai bine contractul până la capăt, așa cum mi l-au dat românii”, a declarat Mircea Diaconu,

  • Spune Plesu
   ”partidul în sine nu e nici o căsătorie patetică, nici măcar un parteneriat al co-interesării, ci o simplă unealtă, un dispozitiv de luptă pentru cucerirea puterii, în vederea slujirii unui anumit mod de a gîndi, a unei anumite viziuni despre viaţa comunitară, cu accent pe interesul naţional, prin definiţie trans-partinic.”

   As fi de acord cu el doar daca membrii/ electorii ar detine controlul asupra lui.

 38. Noapte bună ,copaceni !!

 39. Am reusit sa vad ce-ati mai gandit. As fi avut cateva interventii, dar s-a fumat acu’…
  Generic…
  Reddog te asigur de consideratia mea personala, chiar daca pe moment cred ca nu ai dreptate, si-mi pare rau ca-ti ostilizezi persoane de treaba.
  Night, da, e excesiv

  Cu saptamani in urma chiar pregatisem un material despre abordarea asta tip „secretar BOB partid” dar evenimentele au luat-o in alta directie si a trebuit sa abordez altfel problema.

  Tuturor…
  sper ca varsarea veninului ce a dat in fiert, si cu acest prilej, va va duce la un palier de echilibru emotional si dialog mai domol.

  so… noapte buna.
  E si maine o zi.

  sper !

  • SAlut Viq

   Viq, nu am pretentia de a fi infailibil. Poate ca ma insel, cine stie?
   Viitorul este greu de prevazut. Dar un lucru pot sa-ti spun in mod cert.
   Am venit si mi-am spus in mod civilizat parerea. Drept raspuns din primul moment am fost atacat la persoana de Gardienii Revolutiei Istamisto-Udriste in frunte cu Nightmare.
   Recunosc faptul ca si eu am avut derapaje, dar acestea au venit doar ca raspuns la atacurile personale ale unora ca Nightmare, Judex, Theo, Emily, etc.
   Tu ma stii bine. Pot sa discut foarte civilizat, dar daca se continua cu mascarile si insultele, atunci nu am ce face si raspund cu aceeasi masura. Si stii ca pot sa dau replici usturatoare ! Sunt crestin, dar nu am de gand sa intorc si celalalt obraz.
   Cred ca se poate reveni la un dialog normal, chiar daca suntem in anumite chestiuni pe pozitii adverse,, daca si maciucarii de care vorbeam lasa ghioagele din mana si renunta la insultele birjaresti. In caz contrar. mergem inainte. Pe mine nu o sa ma intimideze si o sa ma faca sa plec de pe blog cum au reusit – din pacate – cu Skorpi.
   Si mai cred ca si voi ca admini puteti interveni sa mai temperati un pic zelul maciucarilor. Parerea mea !

   • Reddog esti naiv
    Te referi la un copac stravechi pe care l-ai parasit.
    Vorbesti la usi inchise
    Ia la citit copacul (analitic ca un istoric) , dupa ce a plecat @Clemy si vei vedea diferentele.
    Daca nu iti sare chiar nimic in ochi poate iti povestesc eu…. mai la toamna 🙂

    • TDS. Poate ca sunt naiv. Dar o sa-ti ascult sfatul si o sa incerc, cand timpul imi permite, sa iau la rand postarile de pe blog, mai ales cele dupa plecarea lui Clemy.
     Daca nu, eu oricum vin in toamna pe la Bucuresti. Am adresa ta de email, cred ca si tu o ai pe a mea, deci ne putem intalni la o bere sa dezbatem una-alta.

   • Da, am vazut.

    Dar din punctul lui de vedere, EL e cel ce a raspuns unei agresiuni 😉
    Think on that !

    Cat despre scorpy, lucrurile stau altfel din pacate.
    Decizia lui de a pleca a fost luata cand Night si Mark a fost pusi pe banca de rezerve.
    Adica un pic exact invers de ceea ce pretinde. Nu te lua dupa ce spune, nu e real.

    In realitate cauza pentru care s-a retras ( si nu numai el), este ca si Last a fost rugat sa faca un pas inapoi.

 40. Morning to all!
  @Loda
  Cum definesti tu stanga roamaneasca?
  Cum vezi stanga romanesca?
  Ce proiecte a dus pana la capat ?(Nu accept intrarea in NATO si UE aceea este o alta discutie)
  @All
  Aceleasi intrebari dar referitoare la dreapta.
  Parerea mea despre partidele politice din Ro a fost exprimata prin gura lui Viorel Catarama.Nu am fost si nici nu voi fi fanul lui dar cred ca daca a declarat ce a declarat a fost declarat in cunostinta de cauza.
  Ce vreau eu am spus si vad ca am visat dar continui sa sper ca va veni si ziua cand legile vor fi simple,stabile,pe intelesul oricui si in interesul cetateanului.
  Adica respectul fata de proprietate,lege si cetatean.

 41. BUNÄ,
  asearä am väzut un Geoanä oribil, cersea pur si simplu,
  este umilitor sä vezi, cum ar fi instare sä promitä orce,
  cred si sä iscäleascä, doar sä fie ales. ce rusine
  vorbeste intruna de relatziile lui,
  care cu rusia unde zbura noaptea s-au cu america??

 42. La postul la zi nu pot posta; incerc aici sa ma strecor cu un citat si daca merge, cu un text.
  „Dragomir și-a pus problema condițiilor în care e cu putință un dialog. Socrate fusese primul individ din specia noastră care fixase regulile lui „a
  sta de vorbă” cu un scop bine precizat. Este nevoie, le spunea el celor cu care intra într-o discuție, să ne întâlnim, după ce ne-am pus eurile în paranteză și am uitat de „dreptatea fiecăruia”, într-un loc aflat mai presus de noi și care ne înglobează pe toți. Condiția dialogului era atingerea acelei regiuni impersonale a spiritului, numită logos, „rațiune”, în care singurul lucru important e adevărul.”
  Liiceanu pe Contributors, si care se potriveste cu ce am trimis, dar nu stiu dece nu apare; poate am gresit.

  Deci, pina la prezidentiale, „eu-rile in paranteza si fara „dreptatea fiecaruia.

 43. Dewce nu pot posta?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s