Despre băsism și fotosinteză …

Motto:

” O plantă (copac) se spune că ea crește natural dacă nu intervii sa orientezi numai  anumite frunze către soare  și sa tai alte crenguțe ca să nu le umbrească. Nu este rău să o faci.  Chestia este că trebuie să îți asumi că o faci”.

Toată lumea vorbește despre băsism. Ca în orice religie, fiecare spune că el se află pe calea cea dreaptă. Dar, spre deosebire de religie, unde este vorba de credință, aici ar trebui să vorbim de încredere. Ce cred eu că înseamnă a fi băsist? A fi băsist înseamnă, părerea mea, să aderi la principiile statului de drept, să insiști pe respectarea statului de drept. Să aperi independența puterilor în stat – deci implicit și a justiției. Să dorești instituții stabile, depolitizate, cu grad mare de încredere. Acestea sunt normale într-un stat de drept. La noi în țară, aceste lucruri se numesc băsism pentru că Traian Băsescu a fost primul președinte care a avut ca scop declarat acest lucru și în mod constant a încercat să țină  un înalt standard de principialitate, evitând legăturile compromițătoare sau exprimându-se explicit, fără echivoc, asupra faptului că a fost nevoit să le facă (alianța imorală). Din punctul meu de vedere acesta este nucleul hardcore al băsismului. Este un nucleu care nu neapărat este doctrinar. Parte din acest nucleu nu neagă  scopurile  băsiste dar  crede că alte mijloace ar fi mai bune decât cele folosite de Traian Băsescu. Există mai multe caracteristici accentuate ale  băsiștilor:

 1. Fanatici supranumiți băsudriști. Aceștia consideră că orice „atinge”  Băsescu devine băsist sau băsistă imaculat/ă  care respectă principiile și este sfânt ca moaștele, până când TB își schimbă părerea (Săftoiu, Ritzi, fosta șefă de la cameră). Ce respinge TB devine un/o paria.  (Monica Macovei). De aceea  Udrea a devenit adulată pe anumite bloguri. Orice critică este întâmpinată cu înjurături și atac la persoană.  În cazul cel mai fericit este: „ Iar despre Udrea? Avem altceva de făcut. Nu este timpul acum”. Lipsa de analiză este cronică iar îndrăzneala în gândire este atac de lezmajestate. Simpla întrebare: De ce Udrea nu a participat la susținerea lui TB în timpul suspendării se va alege în loc de răspuns cu invective, glumițe ale epigonilor lui Svejk, ale celor pentru care lupta de clasă nu s-a terminat. Dar fără să dea vreun răspuns. De ce ? Pentru că trebuie să analizeze și atunci avem o problemă …
 2. Justițiarii, adeseori confundați cu puriștii de către neaveniți. Justițiarii consideră că de exemplu TB a procedat greșit când a făcut un troc cu ponta privind numirile  procurorului general și ale șefului DNA. Aici un exemplu este Macovei. Admiratorii ei sunt, în parte, băsiști justițiari .
 3. Puriștii. Ei sunt cei care doresc ca oamenii politici, partidele, să recunoască faptul că în 2012 a existat o lovitură de stat (parțial reușită) și pretind ca aceștia să aibă minima decență și să își facă un mea culpa. Ei doresc ca principiile să ghideze, decizile pragmatice sa fie asumate , la vedere. De exemplu senatorul PMP de la comisia de cultură – vicePMP (partidul lui TB) care nu a zis nimic despre cenzurarea lui TB la TVR, despre deciziile CNA etc. sau alți șefi, parasutati la PMP, precum la Vaslui,  Giurgiu(VicePr), Iași, Bistrița etc care nu au fost asumati.
 4. Pragmaticii, cei care acceptă cu ușurință înțelegeri (publice sau nu) între persoane compromise și conducerea PMP, de exemplu, chiar trecând  peste principiile băsismului. „Pentru clienții politici renunțați la milioane de voturi” – citat TB când acuza PDL. Pseudo-alegeri interne pentru PE, încălcarea statutului PMP prin anunțarea candidatului la președinție. Toate astea sunt bune pentru pragmatici și chiar apreciate. De exemplu: statutul PMP este sau nu în vigoare în funcție de cum este nevoie, aducerea de persoane dubioase în pofida aderenței la principiile băsiste, desconsiderarea electoratului de dreapta contra electoratului de stânga pentru că „oricum ăia ne votează”.
 5. Băsiștii de dreapta. Băsiștii  care sunt deranjați de faptul că partidele de dreapta se adresează electoratului confuz din punct de vedere doctrinar că poate,  poate,  mai iau un vot, refuzând să acorde atenție electoratului de dreapta, mai analitic deci mai pretențios. Au convingerea că un mesaj adresat electoratului trebuie să fie doctrinar. Ei cred că  numai un partid doctrinar de dreapta poate învinge PSD. Exemplu: Ei sunt deranjați de faptul că Cristi Preda a votat raportul Zuber (Raport făcut de o comunistă și votat în bloc de PSE + CP). Ei ar dori ca doctrina să fie un fir roșu în declarațiile publice.
 6. Băsiștii critici. Băsiștii care cred că analizele și ideile contribuie la dezvoltarea simțului critic, conștientizarea electoratului, asigurarea unui „feedback” necesar. Fiind de structură analitică ei nu suportă să fie considerați o masă de manevră „negânditoare, inertă”. Sunt deranjați de imbecilități precum: „Nu îți place EU, ești misogin”. „Nu ești băsist dacă nu îți place de Udrea”. „Am avut cele mai multe activități în PE sunt mai bună decât Macovei”.

Este posibil să mai fie și alte „caracteristici” independente. Puțini au sută la sută o singură caracteristică, adică rasă pură. Cei mai mulți dintre cei cu caracteristici de rasă pură sunt băsudriștii. Eu, personal, sunt Băsist cu caracteristicile: Purist, de dreapta și critic. Îmi place să analizez, să interpretez accept pragmatismul asumat si justificat. Cei care sunt băsudriști și pragmatici nu fac analize, sau dacă le fac modifică datele să se potrivească teoriei . Băsudriștilor și pragmaticilor  cei care sunt critici , doctrinari, puriști li se par „deviaționiști”, adică au trădat cauza (Băsescu e fără greșeală), ceea ce este adevărat. Dar și invers este adevărat, primul grup a trădat cauza celui de al doilea grup (respectarea principiilor promovate de Băsescu). Ce este greu de acceptat este că deși sunt cauze diferite cred că scopul este același. (Sună paradoxal dar așa este. Un scop mai mare poate fi format din mai multe cauze, zic eu). Trebuie să recunosc că discuțiile sunt foarte dificile între cele două grupe și degenerează de multe ori, rotindu-se în aceleași sofisme, analogii invective cu zambilici atasati. Domnilor, Doamnelor eu simt nevoia să construiesc. Ce ne facem? Cine poate construi? Cum putem aduna doctrinari de dreapta să facem un think-tank? Pentru că este nevoie … Dar in primul rand ce inseamna sa fii de dreapta? Nota 1 La aceste caracteristici m-am referit de mai multe ori de-a lungul timpului, am  specificat întotdeauna la ce mă refer și ce înțeleg prin ele. Acum am reiterat. Nota 2 O temă de casă … este Monica Macovei băsistă? cat de basista? Dar MRU? 🙂 PS. Și ca să închei, de pe fb: Papahagi

Adversarul comun al dreptei este stânga postcomunistă. Nu cred în leadershipul doamnei Udrea, dar e momentul său și are dreptul să demonstreze ceea ce poate. Îi doresc sincer succes în măsura în care scopul său este victoria dreptei și a principiilor în care credem (stat de drept, justiție independentă, occident, atlantism, libertate economică, reforma și depolitizarea statutului, etc„ (subl. Mea)

Barbu Mateescu

„Dacă Elena Udrea era bărbat, fanii-lui-Băsescu-până-la-moarteeeee-Băsescu-fiiințăă-divinăăăăăăăăăăăă-Traian-Băsescuuuuuu-el-a-creat-universuuuuuuuuuuuul nu aveau nici măcar scuza cu misoginismul. Faptul că Elena Udrea e femeie face ca multe din criticile la adresa ei să pară elemente de gen, când de fapt sunt de fond, legate de faptul că n-are valori, n-are public țintă, n-are principii. Faptul că e femeie nu o dezavantajează, ci o salvează.”

Eugeni – de la Gânduri Politice

313 responses to “Despre băsism și fotosinteză …

 1. Buna dimineata! 🙂
  Scuzati off topicul,cand ma intorc cotesc textul lui eugeni

  Am asteptat ieri sa primim o hotarare in dosarul varanului.
  Si din nou amanare,in urma cererii avocatilor aparari de schimbare a completului de judecata, sustinand ca completul nu a fost ales in mod aleatoriu. Judecatoarea Florica Duta sustine ca exista baza legala pentru schimbarea completului de judecata.

  O noua metoda de tergiversare:pensionarea judecatorilor care au pe mana dosarul. Se pare ca le frige tare la degete….se vede acum cat de puternic este mafiotul Felix.

  Faca ce-or vrea,numai sa nu amane dosarul la “calendele grecesti”.

  dora | iunie 11, 2014 la 07:59 | Răspunde

  • nu mai atacati justitia libera si independenta!
   traiasca statul de drept!

  • Mi-am cerut scuze ca e off topic.
   Am pus comentu dis-de-dimineata si s-a schimbat postarea.Ma asteptam macar tangential sa va spuneti parerea.Nu sunteti de acord?OK.

   • Salutare tuturor,
    Dora, decizia de ieri a judecatorului Florica Duta este corecta avand in vedere ca, Colegiul de Conducere a CAB a hotarat inca din data de 29 mai ca in cazul in care din diverse motive un complet de judecata ramane incomplet, acesta se completeaza prin repartitie aleatorie.

    • ion, 🙂
     multumesc ca,in sfarsit cineva ma lamureste si pe mine daca sunt nelamurita. 🙂

     Problema e alta:1, cum s-a ajuns la viciul de procedura,inteleg ca asta s-a intamplat 2.cum se intampla ca in plin proces sa aiba loc recuzari din partea judecatorilor si cereri de pensionare3.dosarul desi pare beton,apar sbterfugiile respective 4. intrebarea de baza ,decizia se va da la „calendele grecesti?”.
     Mai coerenta si transparenta nu pot fi.

     ps.imi asum aversiunea impotriva varanului securist ,cel invinovatit de politie politica si prezumtiv devalizator (mai mult ca sigur,na!) al contului valutar romanesc pt.care mil. de romani au suferit de foame si frig sub Ceasca.

 2. 😀 😀 😀
  Usor acid…. dar sincer… 😀

  Mi se pare o perspectiva din unghiul PDL 😉

  • NU cred ca perspectiva oferita de @Eugeni este PDL-ista cat de partid (in general). O voi continua in acelasi registru
   Nu stiu daca electoratul basist este mai diversificat decat al stangii pentru ca mai multe tipologii de electorat s-ar fi regasit in TB sau in principiile pe care acesta le sustine, dar stiu ca basismul a dezvoltat grupuri cu lideri de imagine pentru cele mai multe dintre aceste tipologii.
   Daca stanga (si partidele ce-si trag seva din stanga) a inteles democratia de partid ca stand unita si urmand cursul celui mai puternic grup la momentul alegerilor interne, basismul, si dreapta in general, a inteles democratia in sensul dreptului de a pleca, facand o obisnuinta din a se uni prin sciziune. Nici EU, nici MRU, nici MN nu au facut exceptie, singura exceptie este MM, taxata de altfel pentru asta.
   In fapt, problema nu se refera la legitimitatea vreunuia dintre grupuri, nici la moralitatea lui,nici la legitimitatea sau moralitatea electoratului caruia i se adreseaza, toata problema se rezuma la capacitatea de a schimba inclinarea balantei intre interes general versus interes de grup.
   Poate suna ciudat, dar stanga, la capitolul asta e mai democrata.

   • Light, 🙂

    traseismul e la moda,n-ai ce face! ) este expresia libertatii de a decide.

    Uneori iese cu plus alteori cu minus. 🙂 😦

    Mi-am pus adesea intrebarea, ce as face eu daca as fi politician si pusa in fata alternativei.

    Va spun o scurta istorie.In /90 am activat in Alianta Civica si am fost secretara organizatiei.Impartaseam ideile taraniste si monarhiste.Eram devotata apararii principiului proprietatii private „restitutio in integrum”si a restabilirii logicii istorice intrerupta in 1948.

    Dezamagirile au cazut pe capul meu,una dupa alta.Ne propusesem sa aparam statutul de org.civila si s-a decis transformarea in partid politic si sustinerea lui Manolescu,un intelectual valoros ,critic apreciat pana azi.N-a fost credibil cu tot bagajul sau de „principii elitiste”,n-a convins.Mie procedeul nu mi-a placut si m-am retras din activitatea publica.

    Vedeti de ce mai am reticiente cand e vorba de elitisti si puterea lor de a performa in politica. 🙂

    Ce am facut pe urma?L-am urmat pe Seniorul Coposu min care am crezut pana in ultima clipa.Urmasii m-au dezamagit ,Majestatea sa deasemeni si un cumul de valori pastrate in fiinta mea si-au gasit reprezentarea in marinarul necunoscut si aparut din neant.

    E greu de priceput pentru multi si m-ar durea daca sunt printre ei si copacenii mei. 😆

    • Daca vreti a fost si o marturisire si un proces de contiinta de care ma mandresc.

     E motiv suficient pt. a nu admite ignorare rautacioasa subliminala din partea unora,sau neinteleasa pozitie a mea uneori din partea amicilor? 🙂

     Ii invoc la raspuns in primul rand pe viq,filadel.Olhasu,amicele mele Mih,theo.emily,Mihaela,Inganduratul,Judex,cinic,Light,VictorL,Tucu 2< si de ce nu Reddog,(amicul meu vechi de parcurs) , mai noii Ion,Nigt ,Marrk,veve, eugeni pana si Last si Loda cea eleganta.Scuze daca am omis pe cineva.Cu Bill/ovi/,sau Billa Dumnezeu stie,Purly, nu sunt inca in clar 😆

     • D-nilor de la butoane,

      ce aveti cu mine?

      de ce comentu’ meu de conciliere e la asteptare,adica in carantina?

      E cumva explicatia ca si basistii autentici sunt pusi la index?

      Nu-i fromos,viq! 🙂

     • ok.WP m-a inteles! 🙂

      TKS!

  • Perspectiva lui Eugeni e din Unghiul Bleaga ? Oltean, Preda ?
   Singura calitate e ca e sincer ? 🙂 usor acid ca un sifon ? Speram sa ii multumesti pentru efortul de a accentua biodiversitatea blogului. 🙂

   • A fi de dreapta înseamnă să muncești. Nu să abuzezi de munca altora.
    A fi de dreapta înseamnă să ai caracter. Nu să faci strategii de salvare personală.
    A fi băsist înseamnă să-ți asumi ridicarea steagului și împlântarea lui în inima câmpului advers. Nu a sta pitit și a face calcule meschine, pe care în fața oglinzii le consideri ca fiind „strategii”.
    A fi băsist înseamnă a fi făcut ceva măsurabil. Nu doar texte, ca singurul efect măsurabil al trecerii tale prin viața politică.
    A fi băsist înseamnă să tragi echipa după tine, nu să o critici inutil din motiv că altfel nu „te preia presa”.
    A fi băsist înseamnă să-ți asuma lucruri corecte, tranșante chiar dacă sunt impopulare. Nu a lovi în cei care și le asumă cu scopul de a le lua locul.
    A fi băsist înseamnă să-ți respecți partenerii. Nu a considera că doar prin augusta ta prezență ai făcut destul.
    A fi băsist înseamnă a fi direct. Nu a fi atât de contorsionat în gândire și sinuos în parcurs încât să-ți fie greu să te justifici până și în fața oglinzii.
    A fi băsist înseamnă a-ți asuma leadership. Nu a da din colț în colț doar pentru că leadership-ul respectiv generează și obligații, nu numai avantaje.

    Daniel Funeriu

    • Monsieur Alptraum

     Da, in profilul schitat de Funeriu se incadreaza unii ca autorul profilului, Papahagi, Monica Macovei, etc. Dar in nici un caz, repet in nici un caz, actuala sefa de la PMP !

     • Așa si ? ??….fă o pancarda si stai in fața sediului PMP ,poate ai succesuri

     • Ce preferi un Telefonist ridicol si hazliu sau pe tante Nuti ??

     • Monsieur Alptraum

      Raspunzand la intrebarea ta: categoric il prefer pe MRU ! Este intelectual rasat, limbi straine vorbite, carti scrise, doctorat onest, are stofa de politician, etc, etc.
      EU? Este exact opusul !

     • Bravo pătrațel !!’….si atunci ce cauti aici???…aici sunt basisti „hardcore si udristi” …ce crezi că poti face?? …chiar vrei să ne tamponăm reciproc??….nimeni nu poate convinge pe nimeni …

     • Monsieur Alptraum

      Nu imi dai tu mie lectii despre ce ar trebui sa fac sau nu. Nu imi spui tu mie ce ar trebui sa scriu sau nu, despre ce ar trebui sa scriu sau nu.
      Sa-ti intre bine in cap, pentru ca nu am de gand sa ma repet.
      Vin pe blogul asta cand vreau, scriu ce vreau, comentez cat vreau si cum vreau !
      Si daca mai indraznesti sa ma ataci la persoana iti dau peste nas de nu te vezi ! M-ai inteles sau trebuie sa-ti traduc?

     • Nici tu mie cuțulache …capito??…si te mai mieuna ca esti atacat ,e degradant pentru un Ninja Kobe … 😀

     • Reddog,dragul meu:)

      Fii mai atent si lasa subiectivismele la o parte.Fii obiectiv ca un istoric de calitate:)

      Ce spui de aceasta declaratie?:

      „M-am repliat în competiția internă și l-am sprijinit pe Daniel Funeriu întrucât susțineam aceleași valori, aveam poziții similare. Spre deosebire de mine, el era dispus să lucreze în noua configurație, eu nu. A fost o decizie pragmatică, luată pe moment. Alte detalii, când îmi voi scrie memoriile, peste mulți ani.
      Nu mă încearcă nicio frustrare. Nu aceasta era conjunctura în care puteam să câștig. Dar ea se poate ivi altcândva. Sau nu.

      adica in timp.Papa are rabdare,calitate necesara unui politician.

      „Nu intenționez să mai schimb partidul. Nu sunt traseist sau oportunist. Nu am plecat din PDL în alt partid, ci am fondat alt partid, pe temelii principiale mai bune. Am crezut că PMP va fi altfel decât PDL; o vreme, a fost. Acum nu este, dar nu e nici mai rău. Poate că mâine va reapărea dorința să fie altceva.”.Acest fragment valoreaza cat o mie de declaratii politice. E cat o marturisire de credinta ,care sterge inabilitatea cu care s-a adresat colegilorcacaciosi ,are nu conteaza ca de altfel nici partidul.Cred ca a facut penitenta necesara pentru insucces

    • Acum numai sunteti de acord cu Funeriu?
     Am vazut poale-n cap,intentii „emo”,acum ce s-a intamplat?

     • Servus, Dora!

      Buna observatie!
      Resentimentele primeaza, din pacate…Ce mai conteaza Funeriu si ce spune el…cand „mesagerul” este perceput ca un soi de dusman odios 😦

     • Dora, servus. Ai inteles gresit. Eu il apreciez pe Funeriu, sunt si prieten pe facebook cu el. Si legea promovata de el in 2011 era foarte buna.
      Problema este alta, eu am spus ca descrierea facuta de Daniel Funeriu „basismului” se potriveste unor oameni ca Papahagi, Marian Preda, etc, dar nu EU. Atata tot. Pentru ca basismul in acceptiunea lui Funeriu are la baza „meritocratia”, un termen total strain EU. Asta cred, asta spun.

     • Nu,Reddog, 🙂
      tu numai inteles. 🙂
      Papa,cum imi place sa-i alint este un luptator ,isi cunoaste dusmanii si stie cum sa-i contracareze. Sa-si asigure viitorul 🙂
      Si eu am avut discutii cu el,am si poze din 2012 .L-am sustinut,l-am prezentat si la copac cand nimeni nu-i pronunta numele ,iar pe mine ma denigrau ca patrioata locala ,ardeleanca ,exclusa din masa electorilor nationali. cu steif.La fel s-a intamplat cu pozitia mea ferma in favoarea Bocutului,motiv de hlizeli din partea lui lumi,fini,mult adorate si apreciate ca „intelectuale ” cu IQ ridicat de tds(last).Eu faceam parte din categoria indezirabilelor cu neuroni in pioneza . 😦
      Daca e asa, ma declar invinsa si ma retrag ,inseamna ca mi-am ales „idoli falsi” si „reprezendantii asisderea”.Inseamna sa dispar din peisajul blogeristic dupa 12 ani.

      Judecatorii mei sunt autentici,cu expertiza? Cuvantul lor atarna mai greu decat al meu?Dialogul dintre noi nu poate inclina balanta pentru aflarea adevarului?

      Am repudiat intotdeauna ura,resentimentul,am incercat sa fiu echilibrata si concilianta //////////.Se pare ca am pretentii prea mari. 🙂

      Tu ce spui,amicul meu clujean? 🙂

   • Perspectiva lui Eugeni e din Unghiul Bleaga ? Oltean, Preda ?
    Singura calitate e ca e sincer ? 🙂 usor acid ca un sifon ? Speram sa ii multumesti pentru efortul de a accentua biodiversitatea blogului.

    1. Da.
    mai ales atata vreme cat perpectiva este grav distorsinata, da.

    In cele de mai sus, PDL este redus la Monica Macovei iar PMP la Elena Udrea, se mentioneaza ca Traian Basescu ar fi respins-o pe MM (cu partidul ei cu tot), cand de fapt lucrurile stau exact pe dos… etc.

    Este o perspectiva distorsionata pe mai multe planuri, care avantajeaza PDL.

    2. Da, cred ca e sincer, nu vrea sa manipuleze, desi foloseste cantare diferite in functie de client 😉

    sa fim intelesi : nu ma deranjeaza a fie PDList.
    Nici Loda nu ma deranjeaza ca e pesdista.
    E treaba lor.
    dar cum eu nu ma duc sa-i trag de urechi in „credinta mea”, nu agreez a fiu urechiat pentru ca eu NU sunt pedelist, pesedist sau mereuist.

    3. Am zis „usor acid” pentru ca nu vreau sa lovesc. sa cataloghezi intreaga comunitate (cea mai diversa de pe un blog pseudo-politic pe care o cunosc) ghidandu-te dupa doi comentatori, este nu doar o eroare grosolana dar si un rautacim gratuit. E o mica doza de venin acolo, in „udrism”.
    Copacul poate fi deopotriva „pesedist” pentru ca nici Loda nu e banata.

    4. Pentru biodiversitate nu am a multmi decat celui/celor care fac aceasta manifestare practic posibila. De la stabilirea regulilor initiale pana la respectarea lor.
    Dorinta autorului de a elimina/bana pe cei doi a caror opinii il seaca, nu il incadreaza in aceasta multime.
    Ca are o opinie personala ?
    Felicitari.
    In egala masura au si ceilalti.

    • Corect,viq! 🙂
     In acest caz trebuia precizata categoria de exclusivisti,sau considerati si macovistii fanatici.
     De fapt,pedelistii mai sunt basisti?

    • Viq,

     1.Perspectiva mea este basista. Asta inseamna sa apreciezi pe toti care sustin statul de drept si principiile lui. Nu sunt pdlist nici PFC si nici PMPist. Am fost PMP-ist.
     2. Conotatiile peiorative se fac , in aceeasi masura, si cand se denumesc unii puristi, justitiari etc. Din punctul meu de vedere basistii care cred in EU sunt de rit udrist :).
     3. Nu am banat si nici nu vreau sa banez, sper ca nu la mine te-ai referit, mottoul meu a vrut sa sublinieze faptul ca acest copac, nu creste natural ci „ghidat” prin favorizari/discreditari implicite. Lucru care nu este asumat. Nimic mai mult.

 3. A fi basist inseamna să si duci mai departe steagul valorilor lui TB …cu critici obsedante nu ajungi nicăieri …ori esti basist ,ori nu esti …nu prea înțeleg chestia cu basistii de drepta critici … Si-a criticat vreodată TB prim ministru ???….a criticat vreodată TB pe cei care s-a sprijinit ??….sau care i-au fost apropiati ???.

  Nu ,măi dragă Eugeni ….nu ești basist ….se poate să fi de dreapta si critic ,posibil să aderi la valorile lui Basescu ,dar ,nu esti basist.

  • Atunci, in viziunea ta @noapte si in fervoarea lui @mark basistii veritabili se parfumeaza cu deodorantele folosite de TBasescu si dorm cu o piesa de lenjeria a lui TB sub perna ? Explicati, sau sunteti doar pur si simplu indragostiti ?

   Eugeni a vorbit de un cumul de valori pe care le-a adus antreprenorial TBasescu. Nu el a inventat setul acesta de valori ci le-a impamantenit.
   Basistii ce vor sa continue basismul ar trebui sa studieze Gaullismul iar in acest sens Adunarea pentru Republica, apoi partidul lui Sarkozy . Personalitati ca Chirac, Adenauer au fost gaulliste. Basismul poate sa fie un curent politic valabil inca 20 ani dar nu asa la modiul maciucard

   • Măi tataie …mai slăbește-mă cu antrepenoriatul tau …o tara nu se conduce ca o firmă. …ca să conduci o țară ,iti trebuie oameni loiali,onesti si increzători in tine …e chestie de leadership…să fi in stare să aduni valori lingă tine cu care să-ți pui ideile si programul in aplicare ….nu tradatori si critici obsedați …fără loialitate si onestitate nu prea poti nimic ,nici măcar in firma ta daca nu plătești regește .

   • Atac la persoana..

 4. O opinie cu dus-intors emite autorul; mai mult intors.
  „La dus” ( primul paragraf) autorul recunoaste scremut unele merite ale piratului: „Acestea sunt normale într-un stat de drept. La noi în țară, aceste lucruri se numesc băsism pentru că Traian Băsescu a fost primul președinte care a avut ca scop declarat acest lucru și în mod constant a încercat să țină un înalt standard de principialitate, evitând legăturile compromițătoare sau exprimându-se explicit, fără echivoc, asupra faptului că a fost nevoit să le facă (alianța imorală).”
  Dar atit, dupa care urmeaza Armagedonul.
  Cum poti sa admiri un asemenea om? esti fantic? dobi ori fara minte!
  Ori, cit de jos poti sa ajungi aprobind actiunile piratului?
  O fi facut el binele amintit, dar mie nu-mi place ca prea ii da atentie „crengutei” Elena.
  Ce daca Elena i-a fost aproape in multe actiuni de care sufletele sensibile strimba din nas? Noua nu ne place de ea, si basta.
  Si procedam ca un personaj, stimabil de fapt: azi imi dau demisia cu surle si trimbite, cu strimbaturi de dispret, a doua zi revin, recunoscind ca doar depunind eforturi se poate face ceva, iar peste 3 zile, pentru ca nu am admiratia tuturor, arunc iarasi haznaua peste lumea proasta.
  NB,
  pentru cei care au fost plecati: bucurati-va, Basescu nu mai candideaza.
  Are o pretentie de dictator insa: cele initiate de el sa nu se ofileasca.
  A taiat el o crenguta, a dirijat altele, dar nu indeajuns pentru ca mersul statului de drept sa fie implacabil.
  Asta il roade pe dictatorul Basescu.
  Dece nu pleaca pe mare si sa ne lase sa traim cum vrem? Ca noi stim tot.
  Te du vislind pe cele valuri, piratule.

 5. Buna dimineata! 🙂

  Sărim dintr-o dată in băsism = religie, premiză schioapa pentru o discuție.
  Dacă postările echilibrate marca Viq „trebuie” balansate cu umori de dreapta, fie și «un lup mâncat de oaie» 🙂

  Scrieți, băieți, numai scrieti! 😀

  • scri`ţi, băieţi, numa scri`ţi 😛

  • Se vede ca nu prea iti convine acest ” trebuie ” pe care l-a indicat Viq. Tu ai instrumente mai sanatoase .
   Atunci de ce l-ati banat pe @Bill ? Si i-ati sters pamfletul ? lasand totusi criticile pamfletare ale preopinentilor.

   • Repeti un termen pe care incep a cred ca nu-l intelegi !

    tu stii ce inseamna „banare” ?

    • am spus-o pe intelesul lui Old
     (si vezi ca Old si azi i-a zis una „simtita” lui BM)

     Tu ce zici, – pe asta o repet – de chestia ca un superadmin mi-a luat dreptul sa pun articole si nu il am nici in secunda asta ?

     • Băi tataie ….esti de coma comelor …. 😆 😆 ….te mai repeti mult ???… Ce vrei ,să iti iei accesul cu forța ??….obligat ,fortat să-ți dea oamenii astia ce visezi tu ??

 6. Buna dimineata, all!

  @eugeni,

  Originala abordare a clasificarii „basismului”!
  Interesant si stilul lui Barbu Mateescu in citatul dat de tine – diferit de cel intalnit de obicei pe blogul sau, pag. de fb etc. Unde l-ai gasit?

 7. Incă o remarcă, de astă dată la citatul din B Mateescu:

  …«fanii-lui-Băsescu-până-moaaarte» au fost câștigați de idee sau de punga de mălai și papucii de plastic?!
  Ne-respect, dle Mateescu, dacă rândurile citate au fost produse de firma dvs!

 8. In orice caz ,Traian Basescu e primul lider si cred că ultimul ,care are un nucleu dur ….nici un alt Presedinte nu a reușit ,ca dupa 10 ani de mandat ,să fie beneficiarul unui nucleu dur fidel si loial

 9. Barbu Mateescu daca vrea sa fie perceput ca un analist ar trebui sa abandoneze aprecierile si strigaturile cu ăăăăăăăăăă si uuuuuuuu-uri 😉
  Bineinteles, tot ce poate murdari prin aprecierile sale, e salutat ca solutia salvatoare venita de la un guru.
  Aprobind ca Basescu are slabiciuni/greseli, dece sa crezi ca BM si aplaudacii sint fara greseala?
  Intrebarea lui @ Old demonstreaza perfect imperfectiunea ăăăăăăăăă+urilor si uuuuuuuuuu-urilor.

 10. Nu ati priceput ca aaaa si uuuu nu sunt ale lui BM ci ale maciucarzilor.
  Interpretarea asta de tip fotbalistic nu il poate convinge pe Barbu Mateescu sa revina cu texte aici desi citeste Copacul.
  A manifestat o retinere politicoasa la invitatiile facute de filadel (ambasadorul la extern al copacului in zona rarefiata si buna a corifeilor gandirii internaute ) Degeaba se strofoaca Filadel la extern daca la intern puscariile sunt pline si atacul e la ordinea zilei .

  • cum dreaq sa pricepem noi?

  • TDS.

   Chapeau ! Un diagnostic la marele fix pentru situatia de pe acest blog.
   Filadel si Viq fac efortuti pentru a mentine blogul in lumea buna, dar din pacate eforturile lor sunt anulate de chiotele individuale sau in grup ale membrilor sectei „martorii lui Udrea”/:Gardienii revolutiei islamisto-udriste”.
   Nici nu ai postat bine primul comentariu si ai si fost luat in colimator de maciucarul sef Alptraum.

   Bine zicea Eugeni

   „1.Fanatici supranumiți băsudriști. Aceștia consideră că orice „atinge” Băsescu devine băsist sau băsistă imaculat/ă care respectă principiile și este sfânt ca moaștele, până când TB își schimbă părerea (Săftoiu, Ritzi, fosta șefă de la cameră). Ce respinge TB devine un/o paria. (Monica Macovei). De aceea Udrea a devenit adulată pe anumite bloguri. Orice critică este întâmpinată cu înjurături și atac la persoană. În cazul cel mai fericit este: „ Iar despre Udrea? Avem altceva de făcut. Nu este timpul acum”. Lipsa de analiză este cronică iar îndrăzneala în gândire este atac de lezmajestate”

   Acum luati comentariile virulente pline de atacuri la persoana, impregnate de violenta, resentimente, dogmatism, clisee si prejudecati, ale lui @Nightmare, @Theo et ejusdem farinae si o sa constatati ca se incadreaza perfect in profilul fanaticilor basudristi creionat de Eugeni.
   Ce analiza, ce gandire domne ! Moft !
   Nightmare et co actioneaza dupa „Führerprinzip”.
   „Führer befiehl,wir folgen Dir !” :mrgreen:

   • Reddog
    cu mici corectii. Nu ai avut timp sa citesti copacul in epoca post Clemy !!! Filadel e ministrul de externe si prezinta copacul ca marfa buna la export. Viq e mai preocupat de editorilale si de a tine copacul pe o linie anume fara o preocupare profunda la cum e privit copacul din exterior. important e sa traiasca copacul in orice conditii
    . Ordinea si disciplina interna o tin old si mih si sunti si ei oameni cu preferintele lor. Asta o stie bine @noapte si de aia si le cam permite. @victor L este diferit de cel de acum 2 ani. Nu mai e acelasi om pe care il stiai . Restul la o bere in septembrie 🙂

    • TDS.

     OK. AStept amanunte. Rectific. Voi fi si in septembrie, dar se pare ca sunt si pe la mijlocul lui iulie in Bucuresti. Esti in Bucure sti la vremea respective, sau te refugiezi din calea arsitei?

     🙂

     • Mijlocul lui iulie in Germania de vest, august mijloc Flandra intre probabil Portocalia, dar toate cu venit inapoi in Romania si plecat apoi, caci am si de lucru in tara, nu numai la laptop. Oricum imi scrii , vom putea vorbi si la telefon. Bill ca si Dora si in curand Loda sunt clujeni . Faceti o biodiversitate acolo de mai mare mukalul 🙂

     • last,
      si tu sa vii hlizindu-te cum isi baga clujenii „sula-n coaste?” 😦

   • Reddog,

    chiar nu m-am gandit sa-l mentin „in lumea buna”. Never.
    Nu m-a interesat asta si nu ma intereseaza.
    Cine vrea s-o faca….is my guest ! 😀 😀
    Asemeni in ceea ce priveste traficul. Personal am mari indoieli ca un asemenea proiect poate fi gestionat la dimensiuni mari. Ar fi un balamuc total:D

    Copacul pe care l-am sadit are drept scop doar reflectarea opiniilor diverse, crearea unei punti de dialog si a capacitatii civice a societatii la momentul la care vorbim.
    Este un obiectiv foarte modest, primar as zice.
    dar extrem de greu de atins.

    Toate cele ce le observi mai sus reflecta ceva.

  • Să fiu bine înțeles: Barbu Mateescu a crezut că cineva i-a interzis accesul aici pe blog iar eu i-am precizat că nu este adevărat.
   De asemenea în decursul anilor am făcut invitații pentru a scrie articole la Copac dar n-am invitat niciodată pe nimeni să citească sau să comenteze.

   • Eu inteleg foarte bine demersurile tale, ele sunt benefice pentru PR -ul copacului.
    In privinta lui BM citind pe FB tau din ce spune BM nu ar mai fi scris aici fiindca ar fi fost banat 🙂

    Oricum ai putea sa ii mai domolesti prin emailuri pe oamenii de baza incepand cu old si victor sa vorbeasca asa de un specialist care ar fi un great asset pt copac sa mai vina pe aici. Eu in locul tau asa as face. Dar tu faci cum crezi

    • BM nu a fot banat aici niciodata din cate stiu eu.
     In fapt permisivitatea la Copac este un fapt pe care numai un rauvoitor poate sa-l nege.

     Dimpotriva, daca cineva s-ar osteni sa arunce o privire in urma, ar observa bucuria cu care a fost intampinat, inclusiv de Old.

     Foarte adevarat este insa ca Last a repetat obsesiv ideea ca ar fi fost indepartat. Este posibil ca ceea ce cineva spune depre altcineva a prevaleze in fata adevarului. Avem dovezi garla.
     Drept urmare comportamentul ulterior se poate modifica in functie de aceasta perceptie.

     Respectarea adevarului ar fi o abordare mult mai benefica decat lista de sfaturi.

     • Adevarul este simplu
      Inainte aveam dreptul sa public articole la Copac
      Mi s-a taiat acest acces si nici in secunda nu il am
      Restul sunt vorbe goale Tout le reste c est de la blague
      _________________________________

      Orice material pe care-l doresti publicat la Copac poate fi trimis pe mail, asa cum procedai inainte de a-ti oferi un rand de chei.
      Eu ti le-am retras in urma comunicarii publice a unor date din bucataria copacului care nu corespundeau realitatii. Informatiile respective venite din partea cuiva cu acces la date, sunt credibile pentru toti cei 2-300 de vizitatori. Daca ele nu sunt corecte este foarte grav.
      Ai mintit publicul asta (minuscul) din pozitia de admin.
      Nu mai beneficiezi de capitalul de incredere intial.
      Restul sunt consecinte.

     • Cauta acel articol.
      Nu am mintit pe nimeni
      Tu mi-ai cerut sa dovedesc cu date
      Dar am facut-o inteligent in sprijinul blogului.

      Eu am pus alaturi de ziua x numarul celor care au rasfoit blogul.

      Dar nu am comentat in nici un fel acele cifre. Nu am spus ca sunt vizitatori unici sau ca sunt numar de pagini vizionate. Nici nu era important asta. Cifrele erau proportionale. Deci nu am mintit pe nimeni punand doar cifra fara sa o comentez
      Am scris doar cifra: 1000 de pilda

      Ea reprezenta 1000 de rasfoiri de pagina. Ceeace este adevarat. Tot la fel de adevarat ca unicii erau 200. Am preferat sa las cifra 1000 fara comentarii decit sa o pun pe cea de 200 de vizitatori ai blogului, care ar fi demoralizat-o pe @theo sau pe cei ce cred ca pot lupta cu reactiunea direct de pe Copac. si ca aici putem influenta electoratul prin strigate de lupta. A fost o delicatete a mea.
      Nu am mintit pe nimeni.

      Recapituland:
      1) Tu ai venit intii sa spui ca nu e adevarat ca articolele lui Ovi au crescut vizitele fata de toata saptamana dinainte . (desi daca te uitai pe Pozitia pe Zelist din dreapta vedeai ca blogul crescuse cu 60 pozitii ) si ca vrei ori sa dovedesc ori …. galetusa de cenuse
      2) Am dovedit punand cifrele mari, nu cifrele mici , fara sa spun pe care le-am pus iar tu m-ai ridiculizat spunand ca nu stiu care e diferenta intre vizitatori si afisari. Ti-am raspuns ca am fost delicat
      3) Atunci mi-ai spus ca am inselat opinia publica, si ti-am raspuns ca nu am comentat ce cifre am pus deci nu am mintit, si oricum nu conta cifrele fiind proportionale.
      4) Acum imi spui ca m-ai scos atunci de la a posta pe Copac, din motivul de mai sus. Dar atunci nu ai spus nimic. Nici pe blog nici pe email.

      Cei ce ma cunosc stiu ca sunt un om de cuvant si onest.

  • again……

   Barbu Mateescu nu a publicat nicicand texte la Copac.
   A comentat de cateva ori, ca orice vizitator.

   Te rog iar sa fii mai atent la ce spui/scrii.
   Ai un grup de fani care te cred.

 11. Am descoperit pe blogul lui @ john, via Morar:
  (mi-a placut; Basescu nu mai are ce sa-si aranjeze 😛 )

  vineri, 17 august 2012
  We have a situation!
  27 noiembrie 1940 .
  Coposu pleacă trimis de Maniu la Horia Sima să se intereseze de soarta lui Madgearu, răpit de legionari doar cu câteva ore în urmă.
  Și povestește: „ În timpul acestei relatări, îl surprind pe Sima, în mod repetat potrivindu-şi părul în „alură revoluţionară” în oglinda fixată în peretele din faţă.”

  13 august 2012.
  Philip Gordon trimis de Hillary Clinton la București, se întâlnește la Cotroceni, cu președintele interimar Crin Antonescu .
  Ne povestește: „ În timpul acestei întâlniri, îl surprind în mod repetat pe Antonescu bâțâindu-se pe scaun, verificându-și dunga de la pantaloni, frizura..iar la un moment dat vrând să pară că e atent îmi spune .”

  • Madgearu a fost ucis aiurea. Nu era in vederile legionarilor. In comandoul care a mers la ucideri era un fost student al lui Madgearu care purta o pica adanca profesorului si si-a convins colegii sa treaca si pe la Madgearu pe acasa sa ii faca o bucurie

   Chestia misto este ca Madgearu intra in gratiile legionare si tocmai scria o lucrare pentru ei , un raport propunand solutii economice pentru statul legionar.
   E ca si cum Vlaston si Udrea mi-ar cere dupa biruinta PMP un studiu de strategie, eu il scriu , iar seara trece pe la mine @noapte si mai batrana @mark, striga : te-am prins tataie si ma impusca in ceafa 🙂

 12. Servus 🙂
  Mie imi place articolul.
  La fel de delicioase sunt si suturile in cur pe care le primeste autorul pentru indrazneala de a face public si argumenta articulat ceea ce crede, lovituri de pedeapsa executate traditional, stilul Marius Lacatus 😀 , respectiv cu piciorul, mai putin cu capul. Cu capul in gura, fireste.

 13. Bună ziua!
  Văd ca pe aici unul confunda loialitatea cu obedienta.
  Șeful mai și greșește ca, de și el este om, a spune părerea este democratic și asta înseamnă ca mai gândești și ai ceva în tartacuta.
  O structura politica se dezvolta în jurul unei idei și se construiește durabil cu oameni care înțeleg valoarea acelei idei.

  • Exact , dorian. Extazul de Basescu devine carnal, iubire cu nabadai , idolatrie si fetisism 🙂 Intradevar setul de idei este important. Plus inovatia antreprenoriala a lui Basescu

   • @ tds,
    confunzi extazul cu loialitatea pentru un om care a facut ceva pentru statul de drept.
    Dar romani sintem; nimic nu ne multumeste.
    Imagineaza-ti acesti 10 ani cu Nastase si apoi mergi dupa usa din baie.
    ăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăă
    uuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu

   • tu aici vezi ce e de facut: arunci cu cheia de perete sau faci altceva:
    „Ministrul Transporturilor Dan Şova a cerut FMI scoaterea unor entităţi din transporturi de sub management privat, întrucât au existat cazuri în care managerii nu au respectat hotărâri AGA luate în conformitate cu acordul cu Fondul, însă răspunsul finanţatorului extern a fost negativ, informeaza Mediafax.”
    In timp ce murim de placerea de a-l ciopirti pe Basescu, lumea face ce stie.
    Tot ce face cel mai cinstit guvern este bine, noi trebuie sa-l radem pe Basescu 😛 a dreaqului marinar, a ales-o Elena.

 14. Bag samă ,ca habar n-aveti proprietatea cuvintelor

 15. Nu am cum sa „sondez” (ar putea s-o faca B Mateescu): citi romani, repet: romani (spun romani, pentru ca ei l-au ales pe pirat), il urasc pe Basecu referitor la doua femei:
  – ca a sprijinit-o pe Macovei pentru ceea ce,mult-putin, este Justitia azi, sau
  – pentru ca are apropiata pe Elena.
  Rezultatele ne-ar purtea uimi, din moment ce peste 40% cred ca Soarele se invirte in jurul Pamintului si cam tot atitia regreta comunismul.

 16. Si mai aveti, unii, un aliat, Razgindeanu:
  http://www.hotnews.ro/

 17. @mark williams, @VictorL Si azi 11 iunie aveti de lucru mult: Au aparut 3 articole care o critica pe Doamna si sunteti asteptati acolo la comentarii sa o aparati.
  Andrei Cornea – Parabola Orbilor in revista 22
  Gabriel Bejan -Ce fel de arme politice sunt Dan Diaconescu şi Elena Udrea – RLibera
  Analiza lui Turturica tot RL
  Toate proaspete, mustind de antiudrism trebuie puse la punct cum stiti voi.
  Cred ca trebuie actionat de dimineata. Cine stie ca articole apar la amiaza.
  Imi pare rau baieti si fete. basisti vechi devin antiudristi si semibasisti noi. !

 18. „Ei, v-am scris cateva lucruri pe care marea majoritate nu le stie”
  Dar nici tu nu le-ai stiut cind le stiam eu 😛 , ca nu erai pe aici.
  Dar ne-ai scris ca sa deviezi discutia, atit. La asta te pricepi. Ai 10 de la mine fara flecitari.

  • Stiai ? Bravo De cand ?
   Nu te deviez pe tine tu esti de nedeviat. Pe amici poate sa ii intereseze.

   Spune-mi unde ai citit chestia cu Madgearu care lucra pentru legionari ? In ce carte ai vazut asta ? Ca sa te cred.

   • TDS

    🙂

    • degeaba te scremi, chiar si inaintea ta stiu lucrurile astea.
     Nu e un motiv de lauda, ci o uimire ca nou-nascutii au impresia ca au inventat totul.
     Ca tinerii scriitori de dupa `90: au crezut ca ei au inventat actul sexual.
     Nu l-au descoperit, ci inventat 😛

   • tinere, chiar esti, sa nu spun vorba aia, de o ingimfare sclipitoare.
    Chiar crezi ca altii nu mai citesc? atit de plin de tine esti incit crezi ca doar tu cunosti Istorie? Stiu ca esti admirator legionar, dar nici asa.
    Ce motiv trebuie sa am ca sa ma ridic si sa caut printre carti? doar sa te conving pe tine?
    Chiar daca nu as avea nimic in biblioteca, ai uitat ca este amicul goagăl?
    Stiu, si atit.

    • Mey
     Eu de zeci de ani citesc tot ce prind despre istoria interbelica a Romaniei. sute si sute de carti . Asta cu studiul in lucru la madgearu o stiu dintr-o carte publicata relativ recent. Si nu e de mare notoritetate. Sa confirme @ reddog asta. De aia am scris-o
     Spune numele cartii daca tot zici ce zici ? Tu sau altcineva

     Si stii ceva. ? Stiu si teorema lui Pitagora. Si nu ezit sa nu ascund asta, desi diversi ignoranti ai teoremei pot zice ca sunt inganfat 🙂

 19. Salve Copaceni,
  Bag seama ca sunt unii pe aici care vor sa ne ajute, in drumul nostru catre casa sa trecem strada si noi, nerecunoscatori ne opunem si suntem exasperant de indaratnici.
  Ceea ce nu stiu tipii amintiti este ca noi suntem deja pe trotuarul pe care este si casa noastra.
  La buna citire!

  • @inganduratul
   Esti fericit ca @bill a fost banat la Copac ?
   Te opui la tot ce a scris @Eugeni ? in integrum ? sau en detail ?

   • Dar tu esti fericit ca epigonu-ti de Bill a scris o capodopera pamfletaraasa de „emotionanta” si de „bun simt”? Si ai dracu adminii astia, cum si-au permis sa taie „pamfletul de inalta clasa” in care erau injosti de un asa tanar simtitor si talentat cand chiar ei (adminii) erau redusi la gradul de fiinte inferioare si purtatoare de „maciuci mici”? Daca ti-a placut atata indreapta nedreptatea de aici si publica-l bolduit pe blogul tau.
    Poate ca merita, mai stii?
    Apropo, tu cum stai cu gradul de tesire al craniului dupa canoanele individului, ca la mine a reusit sa evalueze „structura”

    • Hai ca si tu te-ai antrenat cu cartofii mucegaiti in raspuns. Nu ai ramas de loc academic
     Deci e bine ca l-au banat ?!
     @theo cu scuipatzi e mai buna ? Oricum asta avea haz. Stiu cum te-ai hlizit impreuna cu consoarta care te intreba de ce hohotesti asa tare la o gluma a lui @noapte la adresa mea. Nimeni nu l-a bifat pe prea simpaticul 🙂 De ce aici dubla masura

     La mine craniul e foarte tesit. Nu vezi ce enormitati spun?

     • Inganduratul

      Nu sunt eu prea academic dar sunt corect. Si atentie la limbaj. Si daca te doare ce-ti spun trateaza-te. In liniste. Sau ignora-ma.

     • Ei pe naiba ma doare. Esti copil ? 🙂
      Am constatat doar si am tinut minte.

      Daca ma durea ceva, sau eram vre-un complexat, intram aici doar cu sarumana doamnelor ce frumosi sunteti prietenii mei de la butoane, ce draguti sunt cainii rai din cotez, si eram tratat cu alifii placut mirositoare serbet si apa rece.

      Mie imi pari pe dos: Esti foarte academic dar la corectitudine mai schioapatzi un pic 🙂

      Despre articol nu poti spune nimic pe puncte ? Ci doar expediat
      la global 🙂 … ca @noapte ?

   • Bill n-a fost banat la Copac. Comentariile lui care depășeau nivelul de imbecilitate suportat au fost moderate. Atît Ovi cât și Ralu pot comenta oricînd și oricît doresc.

    • Ovi a incercat sa mai scrie azinoapte si nu a fost lasat
     ..
     Ai putea sa explici care este nivelul de imbecilitate suportat ?
     Sau exista un nivel de imbecilitate suportat la Ovi si altul la noapte sau victorL ?
     Oricum este funny ca te-ai laudat cu articolul lui Ovi pe extern, iar la intern ii dati la gioale

     • Ovi și Bill sînt una și aceeași persoană. Ovi a repostat același comentariu cu al lui Bill care fusese deja moderat. So?

  • Dar chiar nu inteleg deloc ce vor tipii sa sustina.
   Eu percep doar un fel de ecou via Latrina 3. Mai in surdina, dar tot „jos Basescu”.
   ăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăă
   uuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu
   Basescu nu mai catindeaza; bucurie si şampanie
   (Dar pina in 20 decembrie sper ca Felix sa-si ocupe locul dupa gratii.)

 20. Salut prieteni! Da, sunt ,,băsist” însă nu cred că mă pot încadra întro categorie anume sau întrun melanj de categorii descrise de Eugeni (apreciez demersul tău!) în acest articol. A fi ,,băsist” înseamnă pentru mine aderarea la o serie de valori şi principii care să conducă, în primul rànd, la un stat normal. Fără: stat de drept, justiție independentă, occident, atlantism, libertate economică, reforma și depolitizarea statutului, nu putem vorbi de un stat normal. Orice reforme punctuale, politici publice, măsuri economice sau legislative rămàn nişte ,,frecţii la un picior de lemn” dacă ele nu dispun de un cadru de normalitate în care să acţioneze. Nu putem vorbi de dezvoltare durabilă care să ne conducă la un trai mai bun.
  Tocmai de aceea am ales să merg pe continuarea reformelor începute sau previzionate de TB. Cu sau fără TB, problema de fond a statului romàn, rămàne pentru mine aceaşi! Deci, tot ,,băsist” rămàn în pricipii!

 21. ăăăăăăăăăăăăăăăăăă
  uuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu
  jos Basescu (ecoul latrinei 3)
  Am plecat la o bere; dati-l jos pina ma intorc 😉

 22. Măi frate ,nu mai e loc la Pom ,de atîtia anal-liști ,veniti de la Politeia ,să ne „lumineze”

  Băi ,cine dreaqu vă credeți să-i criticati pe Viq,Filadel ,Old si Mih ???

  E blogul vostru ,cumva si nu stiu eu ??…ce tot dați voi indicatii ce să se scrie si pe cine să banneze ???..

  Ați putut să scrieti pe Politeia ,ce palavre si parascovenii postati aici ?? …Nu …mereti si cintati osanale si criticati pina vă ies ochii din cap acolo ,nu aici …

  • Ce tupeu jegos pe unii ….ii primești in casă si drept recunostința își pun bocancii cu noroi pe masa ta si te mai dă si afar ‘ din casă

   • Ce vreți băi???…să preluati voi blogul si să-i dați alta directie ???..nu vă ajunge Politeia pentru osanalele Telefonistului de serviciu ???!

  • Monsieur Alptraum

   Este cumva blogul tau si nu stiu eu? Faci parte cumva din politia blogului? Nu avem dreptul sa scriu eu sau altii pe acest blog, ca vii tu imediat cu mascari si atacuri la persoana? Drept cine te crezi? Pai tu te jucat cu aia in nisip mai putiflendere cand eu sau Tinarul de stanga scriam pe aici ! 👿

   • Așa si ???…ce-i cu asta ??…crezi că o să stau impasibil să-ți versi tu umorile si urdorile contra PMP ,undrea via Basescu ??

    Te inseli ,cuțulache …ataci ,manipulezi si minți ,așteaptă-te la riposte ….capito ??

    • Continua numai cu atacurile la persoana ca te altoiesc de nu te vezi !

    • L-am vazut pe Reddog la o intrunire a blogerilor. Vreau sa spun ca nu arata a istoric intre galbenele file. 🙂 E ditai huiduma de om inalt si voinic 🙂 🙂 Asa ca @noapte vezi nu-l enerva prea tare ca vine sa stea de vorba cu tine alcolo pe Via Aurelia pe unde umbli tu, mascat bineinteles 🙂 . Asa ca fi mai ponderat un pic. daca nu respecti omul de la distanta .

     • in cazul asta era indreptatit sa spuna ca moare de git cu basistii, daca zici ca e ” ditai huiduma de om”. Pazea.

     • Ma asteptam ca istoricii sa fie mai pirpilii , mai sahisti si nu cu profil de rugbist

     • Victore

      Ti-as fi foarte indatorat daca nu ai mai manipula. Sau, daca vrei sa fiu mai direct, daca nu ai mai minti !
      In primul rand nu am spus ca mor de gat cu basistii. Nici nu as avea cum, intrucat asta ar insemna sa mor de gat inclusiv ….cu mine insumi.
      In al doilea rand ce am spus se referea doar la acei indivizi care, in lipsa argumentelor, apeleaza imediat la insulte si mascari.
      In al treilea rand, si stii bine ca am facut aceasta precizare, dar continui sa minti – dintr-un motiv pe care sincer nu il inteleg, dar pe care TDS se pare ca l-a intuit – am spus ca afirmatia mea trebuie interpretata in sensul ca nu am de gand sa ma dau batut in fata maciucarilor de tip Nightmare si sa plec de pe blog, asa cum a patit Skorpi.
      In al patrulea rand celor care se „minuneaza” ca pot cobora in mocirla, le raspund ca, da, sunt crestin, dar nu am de gand sa intorc obrazul. Dimpotriva, inteleg sa raspund civilizat la un mesaj civilizat, dar in acelasi voi aplica principiul ochi pentru ochi, dinte pentru dinte, celor care cred ca, apeland la insulte si ocari, vor reusi sa ma intimideze.
      Nu, baieti, ma insultati sau ma injurati, pregatitii-va sa primiti o replica pe masura. Asta ca sa fie clar pentru toata lumea, inclusiv pentru tine maciucari sau alte fete simandicoase.

      Si da, intr-adevar TDS are dreptate. Nu mai esti acelasi Victor pe care il stiam de la Cristi Patrasconiu sau de pe blogul lui Thor.

    • Victore,
     Il altoiesc virtual, intelegi? Virtual. Ti-am mai spus ca lucrez cu „materialul clientului”.

 23. Despre articolul lui Eugeni

  L-am pregătit împreună aseară iar eugeni m-a întrebat dacă sînt de părere că ar trebui să posteze articolul la Copac. Răspunsul este conținut în apariția articolului.
  Eugeni este la fel cu cea mai mare parte dintre noi, neînregimentat, neplătit, independent și analitic. Articolul a fost scris pe parcursul mai multor zile și trebuie apreciat efortul unui om de a fi cît se poate de sincer precum și dorința lui de a împărăși aceste gînduri cu voi, oamenii din comunitate.
  Vă rog să vă mențineți comentariile la nivelul bunului simț și să vă abțineți de la ripostele „ba pe-a mă-tii!” care sînt o pierdere absolută de timp iar viața-i scurtă.

  Vă mulțumesc! 🙂

  • Multumesc pentru interventie Filadel
   Mai ales ca tu l-ai indemnat pe @eugeni sa revina,
   Eu m-am temut de astfel de riposte, i-am spus si lui @eugeni asta azinoapte cand articolul era montat pentru ora 8 , si e bine daca reusesti sa ii temperezi pe vigilenti

   In ce ma priveste imediat dupa ce Viq m-a pus in carantina si ai aparut tu… mi-ati retras pe shestache dreptul de a publica articole ,

   Si punerea in carantina si retragerea dreptului de a publica articole putea naiba sa fie insotita de un email direct. Macar atata meritam.
   Si anuntat public: TDS a dezamagit in articolele publicate de el sau aduse (cele ale lui ovi) si e pus in carantina pe viata, sau pe 3 ani 🙂

   • A fost doar o coincidență în timing. Nu am nici o legătură cu ce spui mai sus. Eu doar observasem ciudățenia că atunci cînd copacul a fost atacat (în marțea aia neagră 🙂 ) au fost folosite nik-uri de o construcție care să sugereze că cel care le utilizează are o privire prin spatele blogului. Văzînd că nu e cazul tău te-am scos dintre concluzii și … gata.

  • Fila

   Ce -am avut de zis la articol am zis …in sine ,postarea seamâna cu un fel de disculpă a autorului pentru ca nu-i basist …pe mine nu mă interesează categorisirea dreptacilor antibasisti ….felul asta de analize e un fel de despicatul firului in 48 ….la sfîrșit oricum nu rămîi cu nimic solid si palpabil …e așa un fel de a pierde timpul

   Eu sunt basist „hardcore” ,fără să fiu udrist ,cum sunt categorisit de mereuristii odicolon …nu mă deranjeaza ,deloc ….daca nu aduceau ei vorba de udrea ,nimeni n-ar fi pomenit de ea …așa am devenit „udrist ” … 😀

   O zi bună in continuare !!

  • Salut filadel. Eu zic ca definitia puristilor e slaba. Puristii sunt cei ce aplica selectiv „cele zece porunci” la tot ce face, zice
   (sau se presupune ca gandeste TB). Negocierea este tradare,
   Retragerea tactica este ticalosie etc.

   • Grozav raspuns cinic 🙂

    „puristii”sunt selectivi,cand se pune problema „sexului ingerilor” uita de tot necazul distrugator ce li se intampla in jur.
    Fie ca vor negociere sau retragere tactica ,vad in fata ochilor „sexul”,potenta pentru viitor …. incestul msau ce o mai fi.

 24. piu piu piua

  • vast vacabular 😉

   • @victoRELE ,
    n/ai nici un haz . Deşteptăciune … canci . Mă rog . M-ai mai persiflat odată pe la Nora , dându-te mare profesor de l.română … Ai dat’o-n bară rău de tot . Era o vorbă cu cei care au mintea … hodinită … Nu mai ştiu …

    Dacă în farmacii s-ar vinde şi bloguri gen … „Pădurea c’un copac” ar sta pe raftul cu somnifere. Anyway, trecând p’acilea… m-am lecuit pe viaţă de insomniile care mă bântuiau uneori.
    De fapt, ajunge doar să mă gândesc la super comentatorii_părelologi şi-ncep să casc a senectute …

 25. observ cä, MANEAUA INTELECTUALÄ, continuä sä mä
  jigneascä si caracterizeze, cu ce drept.?

  • Theo

   Cu acelasi drept cu care si tu „caracterizezi” si jignesti pe altii !

   Daca esti o persoana respectabila – asa cum sustii – atunci trebuie sa intelegi ca adevarul tau nu este unul absolut, ca mai exista si alte opinii.
   Si mai renunta la jigniri si etichetari ca nu iti fac deloc cinste !

   • ”…Cu acelasi drept cu care si tu “caracterizezi” si jignesti pe altii !

    Daca esti o persoana respectabila…”

    @roşule , te rog mult , nu te obosi cu distinsa …
    Mă leşi ! Cam câte persoane venerabile cunoşti cu preocupări gen ? …Şi plecate p’afară ! Să fim serioşi ! Asta’i politica blogurilor mincinoase : hai să băgăm două trei senectuţi … preferabil cu paşaport şi poveste via occident (că doar dă bine pulimii) + niscaiva umlauturi ( pentru a tuşa credibilitatea , dăăăăă … ) şi … înainte cu tupeu ! Că ce ? N’or fi destui ce’or pune botu’ ?! Slavă Domnului !
    Şi cică’i un loc liber , cu drept la opinie … Mă leşi ?!
    … Totul e explicabil : majoritatea au acţiuni la nasoltv ! So … no comment !

  • theo,draga mea! 🙂
   esti prea directa ,fara prea multe explicatii si asta deranjeaza.

   Gaseste cateva simboluri la care sa nu aiba replica. 🙂

 26. Murdariti, murdariti, ca tot ramine ceva.
  Efectul latrinelor este un fapt
  Repetarea obsesiva ca el a fost interzis la Copac, ba a fost interzis si Mateescu si, horribile dictu, chiar Bill-Ovi, o sa aiba ceva efecte; multi sint trecatori si nu ii intereseaza sa verifice: aha, v-a demascat.
  ăăăăăăăăăăăăăăăă
  uuuuuuuuuuuuuuuuuu

  Cei care incearca sa convinga loialii lui Basescu ca sint timpiti, nu iti ofera o sulutie, sevferesc ca dracul de a mai sustine ba un Nicusor, ba un Neamtu sau mai nou, nu spui cine, persoana importanta.
  Dati-ne, oameni dezinteresati, un reper-om; sa fie Iohannis, Predoiu, Ponta, dar nu ne lasti in ceaţă.
  Gata, am fi capabili sa-l tradam pe Basescu.
  NB,
  a descoperit cineva la lectorii nostri scris cuvintul „loialitate”?

  • Victor,

   asta devine o regula generala si dezastruoasa.

   Nimeni nu indrazneste a propuna o alternativa stiind de fapt ca va fi defiintat in secunda doi.
   Pentru ca ei asta fac si …. deci toti o fac.

   Instaleaza multimea intr-o intersectie in care toate semnele de circulatie catre toate iesirile posibile sunt de interdictie.
   Pe termen scurt e frustrant.
   Pe termen lung e catastrofal.

   Ce orizont oferi oamenilor ????

   • Viq,
    o metoda urita.
    O aplica si Bill-Ovi-Bila incit l-a incurcat si pe amicul @ tds 😛
    Incearca sa publice sub mai multe nume la deruta.
    Si da, nu ne lumineaza cu un reper, ci doar cu gica-contra.
    Aferim.
    Vreau ca in loc de „Basescu expirat” (vinzator de Justitie, protector de Elena si toate pacatele lumii) sa mi se ofere un nume pe care sa-l sustina.
    Pentru ca eu nu pe Basescu il sustin, nu mai candideaza, ci ideile sale pe care nu le-am intilnit la ati oameni politici, ca sa nu mai spun de fostii presedinti.
    Ar fi mai bine daca ar recunoaste, caci uneori asa imi face impresia, ca initiativele piratului sint apa de ploaie.
    Noi traim la portile Orientului, ce ne trebuie stat de drept?

    • Pai am incercat sa va luminez si m-ati luat la ghioage. Cand m-am aparat de maciucari, mi-ati zis sa iau o pauza ca nu e frumos ce fac (@reddog, pregateste-te de acelasi tratament). Acum, in fine, am ajuns la pamflete care sa avertizeze lumea sa nu mai faca greseala mea. Nu mai e cale de intoarcere cu voi si cu blogul asta. Asta-i realitatea, oricat de nasoala vi s-ar parea. Oricum, nu sunteti capabili sa intelegeti acest lucru, cum n-ati fost capabili sa intelegeti atatea altele.
     Las’ ca de acuma poti tu si cu @noapte sa dati lumina precum niste funduri de licurici. Celelalte minti de insecte vor cadea sigur pe spate…

     • Băi Bulă ….te crezi felinar??? …calmează-te …că am orbit la cîti vreți să ne „luminati” …mai luați o pauză ,că sunteti deja obosiți de la cit vă agitati de pomana pentru un hazliu cu diplomă si limbi straine ….ați ajuns si voi la fel de ilari

     • Asculta,Herr Billa(vine de la bilobil?) 😦

      nu ma face,nu ne face insecte(,nici cu,nici fara…. aripi
      Suntem indivizi cu personalitate,in ipostaze distincte ,ne-am atasat unor principii,am ales un simbol si cand ne sunt persiflate nu avem alta cale in afara de a protesta,vehement ,daca altfel nu se poate.

 27. Ia sa vad, m-ati banat au ba…
  Observ ca pentru ca un comentariu sa treaca de tigaia din omoplat, trebuie sa udrist. Daca e udrist, trece orice. Daca nu e udrist trec numai alea convenabile.
  Cunoscuta dubla masura…

 28. O zi buna tuturor.
  Viq out.

 29. Drept la perceptie, opinie si replica (mai mult, sau mai putin on topic)

  Vad ca se continua insistent din partea gruparii @Last (o s-o numesc asa pt ca el a fost „initiatorul” si e liderul de facto), pe linia atacului (direct sau indirect) la copacenii care se declara suporteri ai Presedintelui Basescu, ai Proiectului sau de tara dar si mai ales, ai opiniei ca Proiectul trebuie continuat in colaborare cu initiatorul sau (cred ca acest ultim aspect e de fapt „buba” care deranjeaza cel mai tare), categorie care cam coincide cu cei care am votat la europarlamentare lista propusa de PMP – suficient pt a fi considerati (si anatemizati totodata), ca „adoratori” ai Udrei (???)
  Mai pe scurt, eu vad un atac la copacenii care nu impartasesc si nu se aliniaza curentului anti-basist de pe „dreapta” de sorginte pedelista, liberala, mereuista etc…

  Dpmv, atacurile (aparute cu ceva vreme in urma si reluate recent), vizeaza aceasta optiune si nu (de ex.) „udrismul” invocat ca pretext, la modul infamant, mai de curand. Insistenta, persuasiunea cu care se creaza falii intre grupuri si comentatori, denigrarea, decredibilizarea unora prin ridiculizare sau jigniri (fie a parerilor sau optiunilor exprimate, fie direct a persoanelor) sunt foarte departate de ce ar trebui sa insemne discutii libere, exprimare de opinii, dialog, polemica normale (mai ales in cazul celor care se declara de dreapta).

  Daca totusi ma insel (poate da, poate nu) atunci „fanatismul”, „talibanismul”, „primitivismul”, „udrismul” etc., cu care suntem etichetati si clasificati, reprezinta o forma cel putin foarte „originala” si bizara de abordare a celor care isi aroga rolul de lamuritori-luminatori ai auditoriului si care sunt vizibil deranjati ca unii dintre noi nu ramanem cu gura cascata, plini de admiratie aprobatoare, in fata unor formulari de genul: „bai, idiotilor, hai sa va spun eu cum sta treaba!” si „daca sunteti de alta parere, sunteti prosti!”. Si care dau ripostelor (indiferent c-or fi adecvate sau exagerate) valoare de „QED”… Originala, bizara si dpmv, inacceptabila.

  • Hai sa nu inversam cronologia evenimentelor.
   Nu v-am luat la trei pazeste din start, dar m-au luat preventiv in maciuci comentatorii aia care-s tot timpul prezenti aici, care se bat pe burta intre ei si mai pun cate-un fotoshop cretin cu „puie monta” sau mai schimba doua-trei slogane si cam atat. A, si sunt tolerati, indiferent de ceea ce fac. Nici nu sunt mult, sunt doar vreo 5-6, dar scriu zilnic. Des si prost. Ei tin copacul „in viata”, fara ei nu se poate udri mai civiliat, asa, in stil @viq de exemplu.
   Cand le-am raspuns indivizilor astora, au aparut marii si micii pontifi cu drept de admin sa-mi spuna ca sunt nepoliticos si ca ar trebui sa-mi iau o pauza. Mi-am luat pauza, dar sa nu mai aveti pretentia ca lucrurile pot fi aduse din nou la step one. Scriu aici pentru cei care in trecere vor incerca sa se apropie de pestera. Si le spun: „Cave! Hic sunt bisones!”

   Chestia cu basismul e o prostie psihanalizabila. Basismul a fost inventat de propaganda PSD pentru a scapa ei de etichetele de securism si comunism. Asa ca au inventat un nou substantiv comun. Chestia a prins foarte bine la imbecilii antenizati, si voi, frustrati fiind, ati integrat prostia asta. Cam ca negrii aia care-si zic intre ei doar cioroi. Dar sa nu cumva sa le zica vreun „dusman” alb asa.
   Ia dati-mi niste nume de comentatori publici importanti care mai tin linia oficiala a copacului? Toti deviationisti, doar bietii copaceni, mai tin steagul basismului® pe drumul cel drept. A, si sa nu uit, Doamna-l mai tine sus, doar ea, loiala si devotata silfida mai colaboreaza cu Piratul cel infailibil. Sus, sus, sus, din vorbe! Ca faptele-s in sacosa…
   Toti, absolut toti, au cam priceput cum sta treaba, unii din 2013, altii abia dupa europarlamentare, numai voi aveti impresia ca ProiectulBasescu™ mai poate contiuna in felul asta jenant.

   • Dupa tot ceea ce ti-ai permis sa postezi (si cred ca ti-e clar la ce ma refer), n-am ce discuta cu tine. Pe viitor voi folosi „matura” pentru oricare comentariu din partea ta „agatat”, sau care mi se adreseaza.

  • E bine sa retina si vizitatorii copacului ce a spus corect si argumentat Mih mai sus

   eu vad un atac la copacenii care nu impartasesc si nu se aliniaza curentului anti-basist de pe “dreapta” de sorginte pedelista, liberala, mereuista etc

   Nici nu mai are rost sa ne dam tari si mari cu basismul,din moment ce potentialii aliati de dreapta(PNL,PDL,FC) se declara impotriva lui Traian Basescu si al Proirctului sau de tara.…liberalii isi asuma atitudinea din 2012 cu atacul la statul de drept?Sa-si asume intai vina si pe urma pot jongla cu temele sustinute de presedintele tarii,nu prin copy-paste.

   • Dora,

    Resentimentele fata de Basescu sunt vechi (si nu vorbesc de critici rationale, obiective). Au fost destule situatii in care s-a dovedit ca acuzele la adresa lui nu au fost intemeiate. In locul recunoasterii erorilor, s-au inzecit, insutit si inmiit resentimentele. Ce fel de oameni sunt astia?

  • Buna mih. Citand pe careva: „invocarea ideologiei este doar o scuza
   pt comportament”. Cum vezi, toti cei care incearca sa ne
   lamureasca/lumineze/educe in eroarea noastra „ideologica” de a
   sustine „crezul” lui Basescu, isis cauta scuze pt aruncarea zoaielor.
   PS. Ca sa previn o legare a „crezului” de o „religie, zic ca „nu raspund comentariilor imbecile, chiar daca intentia era ingenua”

   • Servus, Cinic!

    Unii vor sa ne impuna „adevarul” lor (?) si „binele” nostru cu forta…zoaielor pe care vin sa ni le toarne in cap. Si pe urma sunt revoltati ca ripostam…Si mai aduc o copaie…

 30. sakut prieteni 🙂 apreciez efortul lui @eugeni,sunt de acord cu definitia data de autor ,,basismului,,..mai departe categorisirea basistilor este in opinia mea este gresita…daca termenul basist vine de la sustinatorii valorilor basisismului atunci nu incape nici o impartire …esti basist sau nu esti punct
  in alta ordine de idei vad aici la umbra copacului nostru pe linga copaceni de buna credinta care discuta amical despre framintarile din societate…si ,,amici,, rau voitori de tipul gica contra care vor sa transforme copacul intr-un srl pe care vor sa-l preia in atrepriza intr-o maniera ..ostila…le recomand a se slabi :mrgreen: inteleg ca e vara ,e cald afara,e plictis si atmosfera de vacanta…dar daca tot ne intalnim la taifas hai sa discutam aplicat si cu bunacredinta ca intre basisti sau simpatizanti..adica daca tot analizam si criticam este de dorit sa venim si cu propuneri de remediere a problemei senalate de critica . pentru obiectivul prezidentiale eu cred ca nici un prezindiabil discutat pina acum nu are sanse unii sa se inscrie iar altii sa si castige…
  eu cred ca pina prin septembrie se vor tot bate si dezbate intre stanga-dreapta..pro-anti psd-anti psd puristi-basisti si cine mai vreti voi pana cand electoratul exasperat o sa-i dea dracului pe toti politicienii si vor vota OMUL…care trebuie sa fie un om puternic cu mesaj penetrant si scurt…avem nevoie de un candidat basist in principii ferm in vorba si fapta hotarit si bine infipt in scaun ca sa poata mentine Ro pe actualul curs euroatlantic in conditiile in care va trebui sa faca fata unui parlament infiltrat de mafioti transpartinici si cu pontanacul motz 😉
  PS. lansez o provocare prieteni 🙂 cea mai mare stavila in crearea unui partid nou si curat o constituie…FINANTAREA…cum putem rezolva aceasta problema fara compromisuri de loc sau minime sa zic ? hai copii ca de batut apa in piua nu mai avem timp;;;

 31. ”cea mai mare stavila in crearea unui partid nou si curat o constituie…FINANTAREA”

  hă hă hă ! Asta da aroganţă !!! Nici lu’ R Banciunu i-ar fi ieşit în halul ăsta …
  hă hă hă

 32. -„Pai am incercat sa va luminez”
  – „Oricum, nu sunteti capabili sa intelegeti acest lucru, cum n-ati fost capabili sa intelegeti atatea altele.”
  -„Celelalte minti de insecte vor cadea sigur pe spate…”
  Monolog.
  Si vrea un dialog de genul „cind vorbesc io, tu sa taci”. Si sa iei seama.
  Dar despre ce vorbeste omul asta? A dat un nume, o solutie inafara de Basescu expirat?
  Doamne, cit de mult sint cenzurati acesti luminatori.
  NB,
  eu unul, pina in 20 decembrie, ii ramin loial piratului pentru ceea ce a facut pina acum.
  Articolele scrise de Cornea, Pora, si altii sint niste cuvinte ce din coada vor sa sune.
  Ce au facut altceva decit sa scrie cind Basescu a vindut Justitia, cind ICR-ul a fost decapitat?

  • Victore, dar cand articolele scrise de aceiasi Pora, Bejan, Turturica, Tapalaga, Campeanu, etc erau pe placul tau, atunci nu aveai nici o problema sa le citezi.
   In plus, jurnalistii insiruiti, pe care tu acum ii hulesti, sunt aceiasi care l-au sustinut neconditionat pe marinar in momentele grele *ca de exemplu la suspendare).
   Tocmai pentru aceasta sustinere cred ei ca au dreptul sa-l critice pe marinar acolo unde ei cred ca marinarul a gresit. Si ei cred ca sustinerea acordata de marinar EU este o greseala.

   PS. Ma uitati-va si voi un pic la lantul de demisii din Fundatia Miscarea Populara ! Pleaca oamenii valorosi pe capete !
   Oare de ce? De bine?
   Mergeti de curiozitate pe pagina facebook a lui Marian Preda. Si a altora din conducerea FMP.

   • Reddog,
    te simti bine? unde am pomenit eu despre PMP sau Fundatie?
    Eu mi-am spus parerile despre pirat doar. Reciteste.
    Ce obtii deviind discutia?
    Si apoi, cum zice popolul, ce te (roade) pe tine grija de ei? daca sint prosti ei isi dau in bot. Tu nu ai decit sa te bucuri, nu e neaparat nevoie sa spumegi pe bloguri.
    Solutia ta care este? sa moara Elena cu tine de gît?

    • Victore

     Ai schimbat cumva nickul cu Alptraum, din moment ce ma intrebi daca ma simt bine?
     Eu m-am referit in primul rand la opiniile tale dispretuitoare fata de niste jurnalisti care l-au sustinut pe marinar. Inteleg ca erau buni doar cand il sustineau, iar cand indraznesc sa critice „insira niste cuvinte ce din coada vor sa sune”?
     Ma uimesti din ce in ce mai mult !

   • Salut Reddog,
    In calitate de istoric ai putea sa dai un articol in care Tapalaga et Co ”il sustine neconditionat” pe Pirat?
    In alta ordine de idei ai spus ca oameni valorosi din FMP judetene si-au dat demisia.
    Eu iti dau un exemplu de ”oameni valorosi”
    Sorin Borza ex lider al FMP Bihor
    ”Filiala Bihor a Fundaţiei Mişcarea Populară are o conducere. Filozoful Sorin Borza, universitar orădean, care predă Etică la Facultatea de Ştiinţe Politice, a fost desemnat coordonator al filialei, după cum anunţă un comunicat postat pe site-ul organizaţiei. Borza este cunoscut ca apropiat al fostei garnituri conducătoare a PDL, mai cu seamă al fostului primar Petru Filip (astazi senator PSD de Vrancea), pe care l-a şi consiliat. De altfel, Borza a fost şi şeful Biroului de presă al Primăriei orădene în vreme ce Filip era primar, iar la alegerile locale de anul trecut s-a preocupat de strategia de campanie a organizaţiei.
    Alături de el, la conducerea filialei Fundaţiei Mişcarea Populară au fost nominalizate şi alte nume cunoscute orădenilor: fostul jurnalist Daniel Meze, apropiat al PDL din vremea în care lucra la Radio Transilvania, deţinut de PDL-istul Mircea Bradu, Attila Marton, administrator la acelaşi radio şi mâna dreaptă a lui Bradu, Claudiu Popa, fost consilier local al PDL şi fost şef al Serviciului judeţean de Poştă, precum şi universitarul Dorin Coita.”
    http://www.oradea-online.ro/Pe+fata%3A+Sorin+Borza,+seful+Fundatiei+Miscarea+Populara+in+Bihor_44475.html

    • Ion

     Mi-ai cerut un link

     Poftim

     Dar daca mai vrei si altele, pe google, Dan Tapalaga, revolutia borfasilor
     De exemplu.

     Si ar mai fi si altele

     Mi-ai dat exemplul de la Oradea.

     Vrei sa-ti dau eu altul, de la Iasi? Dar de Marian Preda ai ceva de spus?

     • Red,
      Articolul dat exemplu nu e unul care-l sustine neconditionat pe Pirat. Tapalaga descrie pur si simplu in acel mesaj postat pe FB o tentativa soft de lovitura de stat. Mai mult, te rog sa cauti in arhiva B1TV din iulie 2012, cum l-a criticat pe Pirat ca acesta din urma si-a permis sa-l atentioneze pe chestorul Manuloiu legat de listele de electori.(la Robert Turcescu). Adica tara ardea dar Tapalaga se pieptana.
      Seful FMP Iasi nu a demisionat, a trimis un comunicat in care critica organizarea congresului si pe EU. Totusi acesta isi exprima in finalul comunicatului satisfactia pentru ca CD a fost ales noul sef al FMP.
      Asa cum scrie ziarul RL citez”au fost anunțate și alte demisii, de la vârful filialelor FMP din Bacău, Gorj, Bistrița-Năsăud, Constanța și Bihor.”

    • Ion

     Desi a fost postat articolul odata, il mai postez si eu.

     http://www.romanialibera.ro/politica/partide/miscarea-populara–zguduita-de-demisii-338699

     Citeste-l, este o lectura buna. Pe mine m-a frapat cazul de la Bistrita.
     Eu stiam de un caz de la Iasi.

     Intrebarea mea: oare cei care isi dau demisia nu sunt basisti?

     • Salut, Reddog!

      Daca il apreciezi pe Funeriu si-l consideri un reper a ceea ce putem numi ne-peiorativ „basism” si luand in consideratie cum il defineste el, ai putea accepta valabilitatea intrebarii tale pusa altfel: „oare oamenii aceia sunt „basisti”?
      Mie mi se pare ca puse cu onestitate, ambele formulari pot fi acceptate ca indreptatite.

     • Servus Mih

      Eu cred ca oamenii aia sunt basisti. Altfel nu intrau in hora. Si inca un argument, daca nu erau basisti si nu credeau in niste principii, oare nu le era indiferent cine conduce PMP? Oare nu de asta demisioneaza? Ca au crezut in ceva si cand colo li s-a servit, pe nepusa masa, altceva?

      Am spus ca stiu un caz din Iasi, din conducerea FMP. Omul, intelectual rasat, basist convins a tras la jug. Dar cand a vazut rezultatul de sambata a zis: basta ! Si ieri si-a dat demisia !

     • Reddog,

      Nu neg veridicitatea exemplului cunoscut de tine. Nu am cum si nici de ce s-o fac nici in cazul cunoscut de Ion. Ar fi corect sa-l cred doar pe unul dintre voi?

 33. Usor-usure, impotriva Elenei se face alianta: Elena nu ii raspunde lui Cioaba la telefon 😉
  „Autointitulatul rege al romilor, Dorin Cioaba, lider al PADR (Partidul Alianta Democrata a Romilor), a declarat miercuri pentru Agerpres ca va initia discutii despre sustinerea la prezidentiale cu liderul PSD, premierul Victor Ponta, precum si cu liderul PNL, primarul Klaus Iohannis, suparat fiind ca presedintele PMP, Elena Udrea, nu-i mai raspunde la telefon.”

  • Pai cum sa subtina pe cineva care vrea sa se aplice lege?
   Cum sa subtina pe cineva care nu promoveaza cirdela?

   • Asa zici tu dar uite ca omul conta pe ceva:

   • Asa cum l-au sustinut intotdeauna ,pana acum, pe Basescu.Ai uitat nemuritoarele momente cand Base dansa cu ei si degetele ,,gingase’ ale bulibasei inconjurau gatul doamnei Maria pentru a-i pune cocoselul la gat? Sau pe EBA scuturandu-si soldurile printre tigani? Verba volant…imaginile raman 😉

 34. PS2. OMUL despre care vorbeam mai sus eu cred ca cine trebuie sa se ocupe se va ocupa si spre sfarsit de august va apare pe firmament…am vazut aici temeri exprimate ca psd-ul ar putea castiga din primul tur…exclus..presedintia Ro nu poate fi castigata din primul tur decat in situatii exceptionale in care unul dintre candidati sa aiba de partea sa cam 8 milioane voturi…asa zice legea 50%+1 din totalul cetatenilor inscrisi in listele electorale

 35. pardon…9milioane si un pic de voturi…hai copii cum rezolvam problema finantarii in asa fel incat partidul aczapada sa fie liber de compromisuri paguboase ?…hai ca se poate…

 36. Scuze că nu intervin dar asta-i tarlaua. Pe de altă parte în felul ăsta e chiar pierdere de vreme.

 37. Mey copaceni . Unde e Tucu 2 ? Unde e Tucu ? Dispare omul de langa voi si nu observati ?

 38. NOCH EINMAL Stiti ceva de ce nu a mai trecut TUCU2 pe aici ?
  Vad ca am luat un -1 pentru intrebarea asta 🙂 🙂 🙂

 39. … duuuuamnăăăăăă admină MIHA !

  Observ c ai hodinit de dimineaţă prea mult şi ai mintea brici . Mai lasă naibii banarea lu’ suleyman paşa … că numa ce vorovi musiu viquinius acu ceva ceasuri c-aci … nici vorbă !!!!
  Te crezi importantă ai ! Cre’căţi’e tare dor de vremea când urechiai puşlamalele de elevi … zurbagii !

 40. Piratul a incasat suficiente scatoalce cind a vrut o lege a sanatatii, poate nu perfecta, pentru ca nici unde nu exista asa ceva, dar o lege oricum mai buna.
  S-a impotrivit doctorul Calafat si sistemul; plus cei „jos Basescu”.
  Situatia, zic unii, este tot mai rea pentru cei ce nu isi permit spitale private sau Viena:
  http://www.hotnews.ro/stiri-esential-17463365-spitalele-publice-romanesti-put-cat-timp-mai-suportam-mizeria-asta.htm
  Dar la naiba cu astea, Elena intereseaza si partidul ei.

  • Mafia din sistemul sanitar, parte a GIO, n-avea cum sa nu se apere de pericolul reformelor. Oricum ar fi fost greu de pus in practica pt ca nu poti schimba peste noapte nici toti oamenii din sistem, nici mentalitatile lor…Dar au ales calea cea mai scurta si sigura. Aparatorii „Calafatului”, cei speriati cu „privatizarea ucide” sunt primii care „beneficiaza”…

  • ce a patit pentru indrazneala sa de a nu fi de acord cu Calafatu’?
   miscari anti presedinte,pancarde atarnate de gatul lui Ghise,gherila antenista si „prieteni” ascunsi in spatele usilor.
   Sa numai zic de „rascoala caschetelor” politistilor dragului Bleaga.

   „Curat murdar” -nene Iancule! 😦

 41. Va certati toti ca sa nu zic altceva si in timpul asta dispare baza de aprovizionare materiala a pmp.
  Nu mai stiu ce sa fac cu sagetile,unde sa le mai tintesc ,poate mai trezesc la viata niste (re)sentimente.
  http://www.romanialibera.ro/politica/partide/miscarea-populara–zguduita-de-demisii-338699

  • Era de asteptat sa se intample astfel de zvacniri

   de frondori(frondisti) .Pe undeva asta e frumos in istoria partidelor:multumiti si nemultumiti.Unii din naivitate si lipsa de cultura politica(nu spun ca eu am,neinregimentata finnd) /care se invata totusi in practica activista/ cred ca e suficient sa fii „sarac si cinstit”(e si ironie)pentru a conduce mase de oameni.Si fara a astepta clipa intrarii in focul bataliei.
   Nu aprob plecarile fara motive justificative,mereu constat rabufniri de orgolii.
   DPMV mai bine ne-am concentra pe prezidentiabilul nominalizat in persoana lui C.Diaconescu.Trebuie sa fii complet autist sa nu intelegi tot parcursul urmat de seful cancelariei prezidentiale din ultimii ani si relatia sa pe linia atlantica.

 42. Hai sa vorovesc si despre topic.
  Eugeni, te-am citit cu atentie si interes.Nu am ce-ti reprosa,iti apreciez efortul si sinceritatea abordarii temei. Am doar cateva mici observatii..probabil nesemnificative.
  Mi-a placut definitia basismului (subscriu ,sincer),numai ca el in consider un curent progresit initiat de TB,nascut si adaptat cerintelor societatii interne si lumii contemporane.Termenul peiorativ dat de pesedisti nu conteaza.
  Nu fac predictii cum va evolua in viitor,cum se va reinnoi,readapta…..ceea ce ramane peren sunt fundamentele conceptuale cuprinse in definitia generica de stat de drept.
  Pe dreapta si stanga politicii sunt doua orientari:una conservatoare si alta reformista. Poate de aici trebuia pornita clasificarea principalului curent de dreapta cu subdiviziunile distincte dupa atitudine si tactica de moment.

  -„basistii de dreapta”sunt si doctrinari
  -„basistii”critici sunt si justitiari si puristi
  -fanaticii (o gaselnita dpmv) pot fi si pragmatici,pot fi incadrati si la critici……..potrivit teoriei drumului care are sens „dus-intors”.
  Multumesc ca mi-ai pus neuronii la munca! 🙂

 43. ”Ce-ti doresc eu tie Dulce Romanie” Din partea PNL in Comisia pentru proiectul de tara vor fi Romeo Stavarache, Teodor Atanasiu şi Eduard Hellvig.

  • Stai ,,tranchil” ca stiu aia cine e, mai bine decat stie Diaconescu singur.nu trebuie sa-l cheme la ambasada pentru asta. Probabil e un gest simbolic.

   • loazä,
    pe tine cine te-a intrebat?

    • Intrebare catre admini.

     „loazä,
     pe tine cine te-a intrebat”

     Ceva masuri pentru moderarea acestui limbaj injurios?

     • Reddog,

      Prin 2011 cand am venit la Copac, termenul era deja „impamantenit” si Theo nu era singura care il folosea (asa imi aduc aminte). Ar putea sa confirme sau nu, @Luminita, de exemplu (era pe aceeasi „lungime de unda” in privinta @Lodei, cu Theo si nu doar ea). Eu am perceput asta ca o reactie la „batul bagat prin gard”.
      [O s-o rog pe @Loda sa se abtina sa raspunda la acest comentariu]

      Pe de alta parte, faci mare caz de cuvintele folosite de Theo, dar nu am vazut sa te delimitezi de grobianismele lui Bill-Ovi (de exemplu), ceea ce ar putea trece drept o dovada de ipocrizie.

     • Mih

      De acord ca trebuie sa ne delimitam de limbajul injuros al unora sau altora. Tu ai dat un exemplu, eu am dat altul si as mai putea sa dau cateva exemple, pe care voi va faceti ca nu le observati. Stiti voi foarte bine la cine fac referire.
      Deci, mai usor cu ipocrizia pe scari.

      In ce o priveste pe Loda. Intr-adevar si pe blogul lui Thor dar si pe alte bloguri a fost de multe ori atacata la persoana.
      Sincer nu imi plac opiniile ei politice si Filadel, Viq, Tibi sau altii au asista la numeroase polemici intre mine si Loda. Dar m/am abtinut s-o jignesc si daca s-a intamplat sa calc in strachini mi-am cerut de fiecare data scuze.
      Nu o sa inteleg niciodata opiniile ei pesediste, dar nici nu pot accepta atacurile la persoana mizerabile la adresa ei.

      Intamplarea face sa stiu cine este in realitate si dincolo de opiniile ei politice – pe care le combat – pot sa afirm ca in viata reala Loda este o persoana distinsa si respectata in Zalau. Si ea stie cine sunt, avem si amici comuni in Zalau

      Si acum o intrebare directa pentru tine Mih.

      Cum ti se pare cand o doamna, Theo, cu varsta de peste 70 de ani se adreseaza unei alte doamne, Loda, mai tanara ca ea, cu apelativul de „baba pesedista” sau Loaza?
      Theo nu-si da seama ca
      – o jigneste pe Loda
      – se autojigneste, intrucat mi-e greu sa cred ca i-ar placea sa i se adreseze cineva cu termenul de „baba”

      Si daca tot vrea s-o combata nu ar putea s-o faca fara sa recurga la jigniri?

      Aceasi intrebare este valabila si in cazul altor personae jignite de Theo.

      ..

     • Mih, ma abtin 😉 Nu numai acum, intotdeauna, pentru mine personajul nu exista, nu pot dialoga cu nentul.

    • Theo

     „loazä,
     pe tine cine te-a intrebat”

     Nu am fost niciodata de acord cu opiniile politice ale Lodei, dar nici nu pot sa trec cu vederea asemenea injuraturi birjaresti.

     Theo, un singur comentariu: SA-TI FIE RUSINE !
     Unde spuneai ca locuiesti? In Germania? Ha, dupa limbaj, pari a fi din Ferentari mai degraba !

     • CINE IESTI TU SÄ-TZI PERMITZI SÄ-MI VORBESTI ASA???

      SÄ-TZI FIE TZIE RUSINE; TE PRETINZI CU STUDII; IESTI UN NIMIC:

      EU CUNOSC CINE ESTE LOAZA; STIU JOCUL EI URAT:

      TU AI VENIT AICI SÄ UMPLI CU URÄ SI MIZERII BLOGUL:
      TZIE SÄ-TZI FIE RUSINE

      PRIETENII MEI DELA COPAC; MÄ CUNOSC

     • Theo

      Imi mentin opiniile.
      Daca nu esti de acord cu Loda – asa cum nici eu nu sunt de acord cu opiniile ei politice – nimeni nu te impiedica sa le spui intr-o maniera CIVILIZATA. Repet CIVILIZATA.
      Nu prin insulte si etichete gen „loaza”, „baba pesedista”, „misogini”, „furnicute turbate rosii”, „omizi”, etc, !

      Asa cum ma intrebi tu, cred ca pot sa te intreb si eu: cine te crezi tu ca sa insulti orice persoana ce are o alta opinie? Cine te crezi?

      Si da, inca odata iti spun, sa-ti fie rusine pentru limbajul pe care il folosesti !

 44. dora,
  nu te necäji, au mancat ciuperci nebune.

 45. ion,

  ce ironie, sper ca fiecare sä pläteascä, de atata dulcegäraie sä nu
  le vinä räu, poate ii invitä vre-o zodie la „dans”

 46. Eugen Tomac, pe FB:
  ”După congresul de sâmbătă, PMP a intrat într-o nouă etapă, cu o nouă conducere validată de 964 delegați.
  Ca după orice competiție, unii colegi nu au fost mulțumiți de rezultatul alegerilor, deși, o spun cu toată răspunderea, procesul alegerilor s-a desfășurat democratic și corect.
  Personal, regret că cei doi membri fondatori ai PMP, Adrian Papahagi și Teodor Baconschi nu sunt în CEN. Regret, de asemenea, și decizia domnului profesor Marian Preda de a se retrage din fruntea fundației și vreau să-i mulțumesc pentru suportul oferit în toată perioada cât am colaborat, precum și tuturor celorlalți membri ai FMP.
  Personal nu am dorit să candidez pentru funcția de Președinte al PMP și le mulțumesc tuturor colegilor care m-au încurajat să fac acest pas. Eu cred în forța echipei, rămân în echipa PMP și respect votul colegilor mei de sâmbătă.
  Îi urez mult succes doamnei Elena Udrea, Președintele Partidului Mișcarea Populară și o asigur că voi fi alături în acțiunea noastră politică comună.
  Îi felicit pe toți colegii mei care fac parte din Consiliul Executiv Național. …..
  Le mulțumesc tuturor colegilor pentru încrederea acordată pentru noua responsabilitate pe care o am în cadrul PMP, aceea de a coordona activitatea noastră politică în relația cu românii care locuiesc în alte state, le mulțumesc și celor 19 colegi care au votat împotriva mea la congresul PMP.”

  Asta ca tot vorbim de ”Valoarea ta ca Om”

  • Si noi dreptacii regretam retragerea lui M Preda si nu numai:

   demisii, de la vârful filialelor FMP din Bacău, Gorj, Bistrița-Năsăud, Constanța și Bihor. „Am încercat să facem un Partid «altfel» dar din păcate nu am reuşit“, și-a explicat decizia coordonatorul FMP Bacău, Mihai Platon. La rândul său, președintele FMP Gorj, Andrei Novac, a arătat că el a fost adus „în proiect“ de Eugen Tomac, care nu mai este liderul PMP. La Bistrița-Năsăud, s-a retras în bloc toată filiala condusă de Hildegard Săcărea. „Nu cred că alegerea doamnei Elena Udrea în fruntea PMP este cel mai potrivit lucru. Nu cred că va putea conduce un partid“, a explicat Săcărea. Aceasta s-a arătat nemulțumită și de cum au decurs lucrurile la filiala Bistrița-Năsăud a PMP, unde au venit și au primit funcții de conducere foști membri ai PDL și PP-DD. „Ce fel de alt partid să faci cu ei? Nu cred că mai e ceva de făcut la Fundația Mişcarea Populară fiindcă PMP s-a umplut cu tot felul de ciurucuri“, a declarat Săcărea.

   La rândul său, conducerea filialei bihorene a FMP și-a justificat demisia prin solidarizare cu Marian Preda, dar și prin „dezamăgire și dezarmare“.

 47. Ii pare rău ca am lipsit de la „apel”. Am avut niște probleme de rezolvat. Le mulțumesc celor care au citit cu atenție.
  1. Asa cum am presupus putini au incercat sa raspunda la intrebarea : Este Monica Macovei basista. ? Observ ca Viq a spus ca sunt pdlist. Gresete, nu mai sunt asa de fan PMP-ist 🙂 . DIn punctul lui de vedere daca nu esti PMPist esti pdlist? o logica binara rau/bine dulce/amar care nu se potriveste , acum aici :).
  2.Si mai putini au evaluat intrebarea: De ce Udrea nu a participat la sustinerea lui TB pe scena , la suspendare? :).

  Baconsky ii spune lui Cristian Preda pe fb:”Aveti grija sa nu o iritati pe doamna [EU],este cu nervii zdruncinati si sterge pe jos cu voi. Dati-i cateva palme Monicai Macovei ca s-o bine dispuneti. https://www.facebook.com/politeanu
  ps
  Nu imi place Baconsky pentru ca nu s-a exprimat inainte. Dar ma deranjeaza si mai tare cristian preda care a atacat-o pe MM doar ca sa o „binedispuna” pe sefa.(dupa cum rezulta din dialog)
  PPS
  Linku’ care a fost cerut:

 48. Bine, nu va place de pirat-Elena-PMP. Si?! v-a obligat cineva?
  Sint atitea partide care va asteapta cu bratele deschise.
  Chiar si PSD, care vrea sa se alieze si cu domnu` Dan pentru o proptea.
  Traiti intr-o tara libera si democratica, dece va tot smiorcaiti?
  Politica nu se face cu „oameni rasati”, pentru politica iti trevuie altceva, chiar si un plagiat.
  NB,
  asta o fi diferenta intre republica si monarhie?
  http://www.hotnews.ro/stiri-international-17465677-regina-marii-britanii-elogiata-franta-dupa-tinut-singura-umbrela-timp-primarita-parisului-avut-nevoie-bodyguard.htm

   • La toti; nu se termina lumea cu voi.
    Si Papahagi a plecat cu surle si trimbite, s-a reintors, spasit, apoi iarasi a plecat fulgerind.
    Nu asa se face politica.
    Un partid nu se construieste si consolideaza cu „rasati”. Ei sint buni pentru saloane, conferinte si toc şouri. Sau in profesia lor.
    In politica trebuie sa stii sa suporti si infringerile, altfel s-ar desfiinta, dupa alegeri nereusite, mai toate partidele, la fiecare esec.
    Daca ati fi sinceri si ati avea curaj ati spune-o direct: ma scirbeste piratul; n-a facut nimic bun.
    Va garantez ca nu va vor aresta „haitele’ de procurori „basisti”
    Si, cum spuneam, esichierul politic roamanesc are o gama variata de partide; pentru fiecare.
    Ce atitea plinsete ipocrite?!

    • Noi ne-am apropiat de PMP nu pentru ca nu ar fi partide in Romania. Uite ca si Balamuc Neamtu pare mai frecventabil decat multi.
     Ne-am apropiat pentru ca ne-au promis ca vor fi un altfel de partid Am avut incredere in Traian Basescu cand a luat oameni naivi dar tineri : Tomac, Preda si i-a pus in frunte. Acum s-a schimbat foaia. Partidul seamana cu altele. si cu pdl ul lui Bleaga in primul rand. Aceiasi smecheri pusi pe invarteala. Sa nu spui ca ii garanteaza Basescu . Sau ii garanteaza ?

     • Intrebari , scuze, copilaresti.
      Poti sa garantezi pentru cineva, dar nu poti garanta ca nu te va insela in asteptari. Confunzi oamenii cu robotii? si ei se mai defecteaza.

      Si-apoi, ma lasa naibii acuzele astea proaste: nu poti sa ai in partide numai Feti Frumosi, doar persoane morale si impecabile.
      Chiar nu stii ce e politica?
      La legionarii tai a fost si Eliade, dar si criminali.

     • Victor L.

      Eliade a fost la legionarii, mai bine zis I-a simpatizat, dar s-a deyis total de ei dupa asasinatele de la Jilava, respectiv asasinarea lui Iorga si Madgearu. Citeste jurnalulsau si cartea lui Florin Turcanu despre Mircea Eliade

     • @ Reddog,
      am mai spus, dar observ ca uiti repede: eu ii spuneam lui @ tds ca un partid nu poate fi perfect curat si dadeam exemplul cu Eliade si legionarii.
      Un exemplu mai cunoascut si luat la intrimplare
      E atit de greu pentru tine sa intelegi o paralela?

     • Victore am inteles bine paralela, dar ma refeream la altceva. Si unii ca Eliade, cazuti in extaz prin 1937-1938 fata de „Capitan” s-au delimitat cand lucrurile au luato intorsatura urata.
      Si eu o spun tot ca o paralela la o situatie concreta de azi.

   • Last, nu mai da exemplu cu exseful FMP Bihor ca nu te avantajeaza.. N-am vrut sa mai abordez acest subiect, dar ca sa fie clar pentru toata lumea ce om de caracter este Sorin Borza, citez:”Cel mai cumplit coşmar al lui Sorin Borza, şeful Serviciului Comunicare, Imagine, Mass-Media al Primăriei Oradea, cuprins atât de plastic în sintagma „Cine nu linge, zboară!’, pare să fi devenit realitate. Cel puţin chiar în mintea lui Sorin Borza (foto). Cică, sărmanul plânge pe umărul oricui e dispus să-l asculte că ar fi căzut în dizgraţia primarului Petru Filip şi că l-ar paşte disponibilizarea. Omul e atât de convins de durerea lui încât a şi început să dea de înţeles unor lideri politici locali că ar fi gata să îşi ofere serviciile. Că deh, o fi frumoasă filozofia, dar nu ţine de foame.”http://old.bihoreanul.ro/articol/ziar/oradea/bursa-zvonurilor-scptcmcnii/8933/.
    Ar trebui intrebat raposatul rector Maghiar cum a ajuns acest personaj, cadru didactic la univ Oradea.

    • ion,
     ce importanta are cine-i omul?
     A demisionat din PMP? aplauze prelungite, ropote de aplauze in picioare.
     A, era si cadru didactic? atunci e de rau pentru PMP. „Elita” paraseste corabia 😛

     • Victore

      Din afirmatiile tale se pare ca n-ai inteles nimic ! Pacat !

     • Victor, pe mine ma enerveaza dublu standard. Ok eu admit ca EU a distrus organizatia PDL Bucuresti, ca a esuat in 2012 sa puna un alt candidat pentru primar. Dar oare intelectualii demisionari, majoritatea cadre didactice nu au contribuit, macar printr-o tacere apasatoare, la degradarea sistemului educational in universitatile in care activeaza.

     • Ion

      Discutia despre sistemul universitar este mult mai ampla si nu o poti reduce doar la rolul jucat de cativa universitari.
      Din punctual meu de vedere principalul gropar al sistemului universitar romanesc este Andrei Marga, urmat de Ecaterina Andronescu.

      Un exemplu minor, cu efecte devastatoare. Marga este cel care a introdus in primul sau mandat plata cadrelor didactice in functie de numarul studentilor.
      O catastrofa. Itri intra 1000 de student in anul intai, iti termina cat tot atatia pentru ca nu poti sa-i selectezi. Vrei sa-i pici ca sunt slabi, vine decanul si iti spune: nope, trebuie sa-i treci intrucat nu sunt student, nu iti iei salariul.

      Nu stiu cum este la chimie, dar la istorie este jale. Studenti in anul doi, cu specializarea istorie contemporana nu stiu cine este Hitler. Asta este un exemplu minor.

     • Red, sa inteleg ca soarta sistemului universitar nu poate fi pusa in carca unor universitari, dar pierderea alegerilor in Bucuresti in 2012 trebuie pusa in cea a EU.
      Adica tu vrei sa-mi spui ca alegerea cu 75% a lui Mihnea Costoiu ca rector al Politehnicii Bucuresti in 2012 a fost vina exclusiva a Abramburicai.

     • Ion

      Din cate stiu eu strategia la alegeri in 2012 a facut-o EU (Piedone sef de campanie, ulterior dezertat la uslamisti, Prigoana candidat la primarie). Cu siguranta a avut si o echipa de campanie, care raspunde in solidar cu ea.

      In ce priveste alegerea lui Costoiu, de acord ca universitarii au partea lor de vina. Asa cum si Marga a avut n mandate in Cluj cu complicitatea multora !
      Discutia este totusi mult prea ampla pentru a o reduce DOAR la cativa universitari.
      Ca lumea universitarea are mari pacate, intrutotul de acord. Ca este sufocata de nepotism, iarasi de acord.
      Dar asta este o alta discutie.

    • @Ioane
     Cum se face ca acum cand astia pleaca voi le gasiti bube in cap.
     Cum se face ca atunci cand @eugeni tragea semnale de alarma privind niste dalmatieni in partidul PMP toti sareati pe el ca descurajati copilul in pampersi. Astepti sa plece Anton ca sa spui ca e abject ? Dar fi pe pace Anton ramane.

     Daca o luam la o medie inseamna ca majoritatea filialelor MP si PMP gem de gunoaie de care spui tu. Caci sa nu spui ca Numai la Oradea unde au plecat din MP sunt sefi rai iar la celelalte toti sunt buni. Ar contrazice curba lui Gauss.

     Dezamagitor.

     N

     • Nu o contrazice. Pe cei de la Oradea si Constanta ii cunosc fiind in mediu universitar. La C-ta exseful a fost decan pana in 2012 la Facultatea de Fizica si Chimie de la Universitatea Ovidius. Pe timpul mandatului sau nu s-a reusit acreditarea facultatii conform normelor ARACIS. A candidat ulterior la functia de rector pe care a pierdut-o.
      Nu acum mi-am exprimat parerea despre rolul ”intelectualilor” in politica. Am spus-o si aici la Copac si pe site-ul Politeia. Asa cum releva exemplul de la C-ta unii sunt buni profesionisti dar slabi manageri.

    • ion,
     nu vreau sa intru pe terenul invatamintului, dar intelectualii in politica m-au dezamagit total.
     Au impresia ca partidele sint manastiri de maicute. Habar nu au ca si infringerile fac parte din joc. Iar cind pierzi nu trebuie sa te smiorcai.
     Ai cistigat, continua; ai pierdut, continua. Nu se sfirseste lumea cu o infringere.
     Dar se pare ca sint prea lacomi de putere, doar victorii usor obtinute ar vrea.
     Uite ca nu se poate.

  • Victor L.

   Atat ai inteles tu din toata discutia?
   :mrgreen:

 49. @eugeni, multumesc!

 50. ACESTE DUSMÄNII A ” ELITEI MANELISTE”
  pe unde au apärut, au distrus blogurile:

 51. Si inca un citat din Barbu Mateescu

  „Barbu Mateescu: Dacă Elena Udrea, adică o persoană care a realizat o ascensiune socială și economică exclusiv *nu* prin forțe proprii ci prin hatârul bărbaților din jurul ei, este un model al feminismului românesc atunci feminismul românesc a căzut într-o capcană colosală”

  Sursa. Pagina de Facebook Barbu Mateescu

  Si acum so pe mine Victore !
  ..

  • Reddog,
   tu esti slab de memorie? unde o laud eu pe Elena? eventual va incitam in gluma.
   Nu aveti decit s-o scalpati pe Elena, bineinteles ca nu din misoginism, ci pentru ca nu a reusit cine ati vrut voi. Si vinovata este Lenuta 😛
   Eu, daca nu ai retinut, iti repet: sustin proiectul Basescu si pe Basescu pina pe 20 decembrie.
   Puteti sa spumegati cit vreti; am simtul loialitatii, nu sint mercenar ca voi.
   Imi reprosai ca sint obsedat de MRU, dar tu dormi cu poza Elenei sub perna, iar ziua o defaimezi pe blog ca nu iti place.
   Ai idei scurte: cearta cu @ theo si reprosuri pentru Udrea.
   Pe HN Tapalaga spala cadavre si sfinti
   http://www.hotnews.ro/stiri-opinii-17466209-oportunisti-reformisti.htm

 52. Am citit reprosuri aduse lui Funeriu, Baconsky ca au vrut sa isi faca campanie electorala pe banii altora….in speta EU, Anton etc. Afirmatia este adevarata, cred, ele fiind persoanele mai instarite. Dar este corect ca un partid sa aiba conducatori pe criterii pecuniare? SI daca au ce orientare o sa aiba? Oare se vor rebransa la mafia interpartinica?

  Ma intreb, serios, cand Traian Basescu isi va termina mandatul, cand parghiile lui nu vor mai fi asa de puternice, cand TB a fost parazitat la maxim, cine poate obliga PMP, ce garantii am ca in acel moment partidul va urma linia lui TB, adica va fi un partid basist.? Zic asta pentru ca politica de cadre imi spune cu totul altceva…….cat despre doctrine, stat de drept? cine mai pronunta cuvintele astea?

  PS. Va aduceti aminte cum a avansat Ponta? A spus fiecaruia ce vrea sa auda………..

  • Salut Eugeni

   Buna intrebare. Desi as inclina sa cred ca EU ii va fi loial lui TB, nu este exclus sa asistam la surprise.

   Iar un precedent ar exista, fostii soti Saftoiu.

   In ce priveste intrebarea ta despre Monica Macovei, da, cred ca este basista, dar basista critica, justitiara si de dreapta.

   In ce o priveste pe EU ea a facut un pas inapoi in campania pentru referendum in 2012, pentru ca afisarea ei atunci in prim plan ar fi avut cu siguranta un efect advers.

   • Reddog,

    Multzumesc de raspuns. Sistematic,Un dialog care consta in intrebari si raspunsuri se face, observ, numai intre anumiti comentatori. Altii nu au decat certitudini. M-as fi asteptat si ei sa imi spuna de ce Udrea nu a fost prezenta. As fi dorit sa le cunosc punctul de vedere si al lor.

    Si eu cred ca MM este Basista. MRU este basist. Toti cei care doresc statul de drept sunt basisti. Cel putin , in acceptiunea mea, despre basism. (Observi ca nu vorbesc de „Adevaratu’ Basist).

    • Eugeni,

     Ai dreptate ca unii au numai certitudini, dar nu au semen de intrebare. Iar de la altii nu vei auzi niciodata opiniile lor la intrebarea ta. Ar trebui sa recunoasca una-alta si ma tem ca nu sunt in stare de acest minim effort.

 53. Buuuun !!!….deci ,dacă si parcă se suiau in barcă….blaaa….blaaa ..blaaa

  Nenii astia agitati de p-aci ,vor cu tot dinadinsul să ne lepădăm de băsism ,ca să devenim ce???..

  Spuneti băi ,ce vreți cu subiect si predicat ,nu mai frecați menta cu dacă si cu parcă că sunteti amuzanti 😀 .

  Solutia Piratului e PMP ,asa cum e el ….voi ce solutie aveti???

  Răspundeți simplu si la obiect ,daca puteți …că de palavre e plină lumea

 54. @Reddog,

  Theo mi se pare o doamna demna de tot respectul pentru ca-i pasa de tara din care a plecat de mai bine de 40 de ani, asa cum nu le pasa mult prea multora. Mi se pare demna de tot respectul pentru opiniile si pozitia consecventa impotriva Mafiei Rosii & Co sustinatorii ei, adevaratul cancer care macina societatea romaneasca. Si mi se pare un om exasperat sa vada pasivitatea cvasitotala a romanilor in fata Ciumei Rosii. Motive suficiente sa-i inteleg intoleranta la interventiile (nu chiar atat de „inocente”) ale celor pe care i-a identificat de ani de zile ca sustinatori a tot ce detesta ea mai mult in politica romaneasca, sau ale unora aparuti mai recent (nu spun mai mult) si sa-i accept expresiile mai dure pe care le foloseste.

  • Mda ….ce să spun !!!…s-au găsit ‘telectualii de mucava ,să ne facă educație …ei nu-si vad paiul din ochiu’ lor ….dar sar de cur in sus,cind le dă cineva peste nas ….de snobi ce sunt ,se cred mari analisti si detinători de adevăr …sunt deja căzut pe spate de admiratie 😀 …..atita freacă apa-n piua ,ca nici ei nu mai stiu ce susțin si ce nu …gargară de 2 parale ..dacă ii iei mai tare si scuturi spoiala de pe ei ,vezi cartonul in toată splendoarea …

 55. Cei despre care suntem informati (nu fara satisfactie) ca au plecat din FMP, erau acum cateva luni „matracuci”, „cacaciosi”, „pitici prosti”, „prostanaci”, „sinecuristi” etc. etc. etc…
  N-o sa vorbesc despre ipocrizie… 👿

  • Piticii au ramas. Le-am spus piticii dreptei pt ca toti la un loc au facut vreo 10% in final . Nu am avut dreptate ? PMP+ PNTCD + NR + FC patru pitici au facut impreuna mai putin de 10%
   Matracuci nu am spus eu – nici cacaciosi. nu le am in vocabular, Prostanaci sunt cat cuprinde , sinecuristii sunt cei ce stau pe bloguri sperand o slujba pentru nora.
   A plecat Elenina pe care o apara mark 🙂 🙂 🙂

  • despre Marian Preda numai de bine nu se vorbea.
   Acum i se plinge de mila.

  • Politica din Ro e plina de mincinosi. Este, ca urmare, normal sa punem atasamentul lui Udrea fata de proiectul lui Basescu sub semnul intrebarii. Din acelasi motiv, cele mai multe sanse sa duca mai departe proiectul lui Basescu le are Victor Ponta. Asa cum zicea @rebotezatu. Cel din corul cocorilor.

  • Evident, Traian Basescu este udrist. Acum intelegem si rolul pactului de coabitare: Kovesi a fost pusa la DNA ca sa-ngroape orice dosar care ar implica-o pe Udrea sau pe Basescu insusi. Asa se explica inundarea judecatoriilor cu un suvoi de acuzatii lansate impotriva unor politicieni de forta, de fapt adversarii lui Basescu. Cum altfel s-ar putea explica inexistenta vreunei acuzatii la adresa EU? Sau a lui TB? Evident, TB s-a aflat in conflict de interes cand a numit-o pe LCK in functie. I-a pacalit si pe americani si pe fraierii aia de la UE. Noroc ca au aparut la Copac niste minti lucide. De ingheata apele.

   • Judex, ai remarcat foarte bine. De la un timp Tolontan e in silentio stampa pe acest subiect. A incasat-o rau cu cazul Mitica Dragomir/RDS. Dosarul facut de procurori e slabut.

    • Ion

     Da, dar Tolontan a avut dreptate in cazul Ridzi. Si s-ar putea sa aiba dreptate si cu gala Bute.

     • Red. E cenusiu in cazul Ridzi. Oricine a organizat un spectacol
      public stie ca destule formatii nu vin decat daca
      o parte e platita la negru. Iar suma totala imputata
      lui Ridzi e rificola fata de o spaga arbitrala sau
      Sumele sparlite de un primar de comuna
      prapadita PSD. Miroase a fitil Tolontan.

 56. Admini
  Vedeti ca Victor_L o ia razna. Este de o abjectie de netolerat
  Spune protejatul vostru https://copaculdinpadure.wordpress.com/2014/06/11/despre-basism-si-fotosinteza/#comment-131818
  „La legionarii tai a fost si Eliade, dar si criminali”
  Inteleg ca e suparat ca l-am prins dimineata cu mata in sac cu Madgearu dar sa vina acum cu asta este incalificabil si extrem de jignitor
  Nu va faceti treaba de admini daca nu ii atrageti atentia

  • Aoleo, ce-i cu tine tinere?
   Ce e gresit aici? poate formularea „legionarii tai, care e in gluma, pentru ca stiu ca ii ridicai in slavi pe unii.
   Eliade a fost simpatizant legionar, cu articole dovedite. Ca nu a fost membru este alta poveste, dar intre legionari au fost multi criminali.
   Cit despre „mata-n sac” cu Madgearu, ai luat-o razna, nici nu-i pomenism numele; eu am dat 2 citate de pe un blog despre Hitler si Cretinel.
   Bea un pahar cu apa rece, face bine 😛

  • 😆 😆 😆 😆

   Băi tataie ….crezi că la modul asta scoti un basist din teren ???

   Esti de tot penibilul si ridicolul .

 57. Salut!
  Gasesc ca este o tragedie ca ultimul bastion de dreapta (copacul) a cazut in mina pucistilor de stinga (x & friends)! Ca sa poti sa ajungi la o idee buna sau o informatie trebuie sa sari peste 3/4 din cele scrise…

  • Servus, Anca-Gabriela 🙂

   Nu-ti face sange rau, ca nu cade Copacul! Vara asta erau prevazute „furtuni”. Trecem noi si peste asta. Tine aproape! 🙂

   • Multumesc Mih pentru imbarbatare. Sa dea Domnul pentru ca sunt multe spirite deosebite la copac si pe care le apreciez mult de tot. Acum insa se scrie mult fara esenta…..

  • Anca-Gabriela

   Daca tot vorbesti de pucisti de stanga, ce ar fi daca ai fi mai precisa in aruncarea anatemei? Hai, nu te sfii si arata cu degetul „dusmanii poporului de dreapta” !

   :mrgreen:

  • Anca-Gabriela,

   Cine este de stanga? Eu sunt de dreapta. Am sustinut tot timpul abordarea doctrinara a politicii.
   Dar ce inseamna dreapta ? Asta este o intrebare pertinenta. este Anton de dreapta?? Este Blaga? Este MRU? Este Basescu?

   Ceva ce am cerut sistematic de la partide a fost sa se defineasca doctrinar. Sa aiba un program de dreapta.
   Iata ce a scris Biris acum un an despre PFC.
   http://ganduripolitice.wordpress.com/comentariul-zilei/

   Este un punc de vedere cu care sunt de acord.

 58. Mih

  La fel de mult detest comunismul, adica ciuma rosie. Am avut bunic deportat in Donbas in 1945 ca etnic german. S-a iintors dupa 4 ani, piele si os. Nu a stat bine cativa ani, ca in 1955 l-au legat din nou comunistii. Intrucat am fost crescut de el si de bunica, de mic copil mi-a inoculat adversitatea fata de comunism.
  Am discutii in contradictoriu pe tema asta chiar si in familie. Cu socrii mei nu discut politica din cauza asta, pentru ca intotdeauna ies scantei. Dar una este una, alta este alta.
  Repet, am combatut-o pe Loda de-a lungul anilor. Venea cu bagatul betei prin gard, cu devierea discutiei etc. Dar am combatut in termeni civilizati.
  Faptul ca esti plecat din tara si iti pasa de tara de origine – cui nu ii pasa, de locul natal ??? – nu poate fi o scuza pentru injuraturi birjaresti. Sorry, dar aici nu sunt de acord cu tine. Ori aplici acelasi standard pentru toti, ori daca nu se alege praful de tot.

  • „Am discutii in contradictoriu pe tema asta chiar si in familie. Cu socrii mei nu discut politica din cauza asta, pentru ca intotdeauna ies scantei. Dar una este una, alta este alta.”
   Da, si vii pe blog sa dai lectii. Daca nu vor sa te aplaude, ameninti, la figurat desigur, ca mori cu ei de git.
   Scintei si praf.

   • Victore, vezi ca ti-am mai atras astazi atentia odata sa nu manipulezi, adica sa nu minti. Reitereaza ce am scris mai sus, bine, ca nu vreau sa ma repet.
    Este clar, TDS are dreptate in ce te priveste, esti alt om fata de Victor L pe care-l stiam eu.

    • Partea proasta este ca nu ma stiai.
     Iar citatul este al tau, nu manipulez nimic.
     Nu stiu ce dreptate are @ tds, dar eu nu pomenisem de Madgearu nimic. Am dat 2 citate de pe un blog.

  • Băi dottore ,tu să dai ordine si să ameninți pe blogul tau personal sau pe celalalt .

   Ete mă al dreaqu …si-au adus postacii Odicolonului aminte de copac dupa niște ani buni si vin ei să facă ordine …nu-ți convine ,toyota

   Ați schimbat strategia de preluare ??

   • „tu să dai ordine si să ameninți pe blogul tau personal sau pe celalalt”
    Propozitia de mai sus este valabila si pentru tine ! Capisci, cosmarule?

    • Ai cu capu’ Ninja ????….cind am amenințat eu si pe cine???si cind am dat eu ordine cuiva ?!? ..esti pe miriste de la dat cu capu’n zid …cei care amenință aici sunteti doar voi ,Odicolonilor

  • Reddog,

   Nu trebuie sa fii de acord cu mine. Cat despre ce pretinzi altora, ar trebui sa fii tu insuti un exemplu, un model, mai intai.
   Mie mi se pare foarte corect sa moderez mizeriile lui Bill-Ovi si in acelasi timp sa am ingaduinta pt expresiile lui Theo („injuraturi birjaresti” este exagerat spus).

   • @Mih deci tu esti de serviciu la admin si nu ai gasit de cuviinta sa ii atragi atentia lui @Victor_L
    Am sa ii rog maine pe ceilalti admini unul cate unul pe masura ce ii voi gasi

    • TDS

     Lasa-l pe Victor in pace, ca mintenas te face legionar daca-l superi !
     🙂

     • vorbeai de manipuari, de dezinformari; dar numai din partea altora, fireste.
      Reddog?! el este corectitudinea in persoana, si chiar o umileste 😛

     • VIctore

      Am recurs la chestia cu legionarii, ca sa-ti atrag atentia asupra manipularilor tale. Ca sa vezi si tu cum este. Cu alte cuvine: ce tie nu-ti place, altuia nu-I face ! 😦

    • Last
     nu este nimeni de serviciu la admini. Serviciu este la voi. Nu sîntem slugile voastre băi orgolii de berărie! Avem vieți și familii. @#$!%$#,.FIGSTF!

     • Cand te mai intorci de la viata si familie vezi si tu ce e cu abjectia asta.

      Esti admin la un blog social comun. Daca il respecti iei o atitudine. Cel putin asa cred eu.

     • Repet : nu sîntem slugile voastre! Nici eu nici Viq nici Mih nici altcineva. Sîntem oameni normali cu tot ce derivă de aici. Nu e datoria noastră să vă dăm atitudine. Este datoria voastră să vă comportați ca niște oameni normali. Cînd nu o faceți e treaba voastră ce primiți. Ce dracu, așa e dreapta dreaptă! Suportați-vă efectele.

     • OK Filadel ,
      Multumesc ca mi-ai intregit profilul. La tine aveam ceva dubii. 🙂 🙂 Noapte buna amice

     • Nope. Nu te-ai comportat niciodată ca și cum ai avea dubii. Ai avut certitudini întotdeauna. Sînt chestiuni care trebuie lămurite prietene, iar în cazul tău pas cu pas.

   • Mih

    Daca tie ti se pare corect, atunci nu mai am de zis nimic.

 59. ”Funcţia de vicepreşedinte în Departamentul pentru relaţii şi strategii politice a fost cea mai disputată la congresul PMP. Patru candidaţi s-au înscris în competiţia pentru această funcţie, printre ei aflându-se Baconschi şi Papahagi.
  Numărătoarea finală arată că împreună, Papahagi şi Baconschi au primit mai multe voturi decât câştigătorul funcţiei, profesorul Ştefan Vlaston.
  Pe funcția de vicepreședinte la Departamentul pentru relaţii şi strategii politice al PMP au candidat Teodor Baconschi, care a obținut 191 de voturi, Radu Cristescu, cu 151 de voturi, Ștefan Vlaston, cu 343 voturi, și Adrian Papahagi, cu 244 de voturi.
  Cel mai vocal contestatar al alegerilor de sâmbătă a fost Teodor Baconschi, cel care a şi împărţit PMP-ul în „intelectuali” şi „ceilalţi”. (pesurse.ro)

  Daca tacea filosof ramanea.

  • 191 + 244 > 343… Dar e mai interes-ant sa se comenteze ca alegerile au fost trucate, aranjate…

   • Mih,
    Observi cat de putin credibili, dar orgoliosi sunt. Adica, clamezi pe toate posturile de TV ca trebuie unitatea dreptei in alegerea unui candidat unic la prezidentiale dar nu se coordoneaza pentru a accede la un biet post de VP al unui partid.
    Si atunci nu e mai usor sa spui: ”Basescu e de vina”.

    • Cred ca mai sunt destule pe langa orgoliu… 😦

     • Celelalte le-am dezvaluit ieri cu Light. Stie Piratul ce face. Ii lasa momentan sa se inflacareze. Oricum aparitiile publice destul de dese ale lui Red Bull Luluta ar trebui sa le dea de gandit.

     • Ion,
      Lunga vara „fierbinte” in care unii se vor teme foarte de „racoare”?

   • toa`rşa `nţătoare, Ionel ma trage de cozi!
    😛

  • Unii nu se simt bine in competitii; vor numiri.
   Lupta este pentru prostime.
   Pai, au fost alegeri dupa cum se vede. Daca nu ai intrunit aprecierile, dece trebuie sa imprastii noroi?

 60. Daca unul dintre cei doi s-ar fi retras (trebuiau sa inteleaga asta), sigur ca ori Papahagi ori Baconschi ar fi cistigat.
  Dar orgoliile !
  Si vinovata este Elena 😛

 61. OMG,
  Reinviatul Catarama la Realitatea TV: ” VV Tonta a avut cateva inițiative care au dat bine la străinătate”
  Cand inainte sau dupa vara lui 2012?

 62. eu am sentimentul unui deja-vu.
  asa o fost si la nasul pe blog, la inceput…
  toti fluturii liberi, uniti in cuget si simtiri, dadeau de zor cu flit, cu plici si ddt la moliile ce cutezau sa nu gandeasca ca ei…
  dupa care nasu s-o schimbat nitzel, cam ca si politica basista, iar fluturii se luara la cearta unii cu altii, pana or emigrat cu totii, care prin copac, care cine stie pe unde…
  era interesant de stiut cum se numesc acu si aici , daca mai sunt, fluturii de altadata…doar dora stiu ca era profa, iar nicht la fel de bun de legat ca si atunci…
  iar la tema, ce sa zic, trasa de par catre telul final, si anume ce mult il iubesc io pe basescu, mai mult ca voi…
  principiile basismului : pai justitie voia si vadim tudor, si tot la fel, fara opozitie…
  si nu i-a spus nimeni vadimism, ci doar schizofrenie.
  de cand dorinta de a avea un stat de drept tre sa poarte numele de basism? democratia nu prevede aceleasi idealuri ?
  ca sa nu fiu iarasi interzis, nu va doresc decat sa nu aveti soarta nasului.

  • Nu e vorba de „iubire de Basescu”.
   Iar paralela Basescu- Vadim pe Justitie este trasa de par.
   Sa nu iti doresti Justitia lui Vadim.
   E vorba daca ii dam deja papucii lui Basescu sau ii raminem loiali, macar pina pe 20 decembrie.
   Sau, caci e posibil: un nume cu care sa-l inlocuim. Il ai?
   (Azi am fost intrebat de patroana unui bar „cu cine votam ca presedinte?”
   Nu am putut sa-i dau un raspuns.)
   Si vad ca aici pe blog se vrea darimarea lui Basescu, dar nimeni nu vine cu un nume care sa aiba un proiect.
   Unirea dreptei? in jurul cui?

  • John,

   Ca deobicei folosesti sofisme de om cu putina intelegere a lumii dar mandria semidoctului si iti spui in barba:” Io le zic la astia ca Vadim dorea justitie, Basescu acelasi lucru, deci Basescu=Vadim” n=o sa se prinda si o sa zica ca sunt destept. Asa putem spune: Vadim a vrut justitie, Vadim este schizofren, John vrea justitie. Sau Vadim merge pe strada, Vadim este schizofren, John merge pe strada. Pot sa continui?….

   Read the freaking manual. Acolo am spus de ce se cheama basism. Incepe acolo unde scriu: Este primul [si singurul] presedinte care……

  • John,

   ai niste bavuri care inca zgarie, dar incep sa vad ca sunt la marginea a ceva 😉

   Are dreptate Eu, paralelele nu-s egale intr ele nici in distanta nici in scurtime 😀 😀 😀

   Dorinta de a avea un stat de drept nu se confunda cu basismul. Nu a inventat piratul nici statul de drept, nici justitia si nici gaura de la covrig.
   Noi ne-am identificat cu curentul care incearca sa aplice principiile astea si care-l are pe sugubatul marinar drept port-stindard.
   That’s all, folks !

   A!
   si apreciez gandul bun.
   Thank’s 😉

 63. Fisura in Paradisul fuziunii PDL-PNL.
  ”Norica Nicolai, europarlamentar PNL NU aderă la PPE. Va rămâne în ALDE.” (pesurse.ro)

 64. john,

  asa e 🙂 :eu sunt profa de la Nasul (din motivul ca era o alta dora inregistrata inaintea mea)si de la Ziare.com si mai simpatica”dora si profa in acelasi timp” pe mai vechiul EVZ si mai noul HotNews.
  Daca ma vedeti,sa stiti ca nu-mi pun masca.
  Scuze,john,eu n-am prea fost niciodata flututre „pe lampa”,,m-am delimitat repede de „autenticii fluturi” prea exclusivisti .Eu n-am fugit la copac,aveam ramurica mea de ani buni,adica de la inceputuri.

  am devenit critica ,dezamagita si plecata de la sustinerea unui proiect „socialist promovat la nasu’ si al lui ,”iarta-ma Doamne ,i-am si uitat numele era cooperatist si culmea meritocrat. 😦

  Aici la copac este cu totul diferit.Nu-mi veni tu cu ideea ca si Vadim sustinea justitia.El sustinatorul lui Becali si a lui D.Diaconescu, adica al al mafiotilor?El e un biet sustinator al nationalismului desuet (singurul punct pozitiv pe care-l apreciez e dragostea si protejarea cainilor vagabonzi)

 65. Alo D-na Macovei vedeti ca partenerul de fuziune/alianta si candidat la presedentie vrea ciuntirea atributiilor ANI:’
  Președintele în exercițiu al PNL, primarul Sibiului Klaus Iohannis, a declarat miercuri că este în favoarea modificării legii care l-a adus pe el însuși în situația de incompatibilitate…
  „Da, părerea mea este că legea trebuie modificată pentru că este o incompatibilitate de tip public-public, foarte specială și specifică”, a spus Iohannis.

 66. Salut,

  Am mai comentat pe blog acum cateva luni de zile, cand TDS facea parte din acelasi cor ca si ceilalti de pe blog. Sunt surprins sa ma gasesc de partea lui acum (nu chiar intru-totul), desi atunci sustinea ca as fi acelasi cu Theophyle, Dumnezeu sa il odishneasca in pace.

  Ce ma tine departe de voi este tocmai toleranta cu care sunt tratati troli de tipul lui Nightmare. Nu inteleg, acestia nu au nimic de zis, in afara de invective, nici un fel de argument. Va asumati toleranta fata de ei, dar oameni care isi exprima decent si argumentat parerea, chiar si diferita, pot fi tratati ca niste cacati?

  Eu zic sa lasati ipocrizia asta deoparte si daca vreti sa pastrati un mediu in care intr-adevar sa se schimbe idei sa moderati apelative de tot felul.

  Asta pentru ca respect parerea unor oameni de „dreapta” de pe acest blog, indiferent care ar fi ele si de unde ar veni. Pragmatic fiind.

  Numai bine,
  un politeian

 67. Rem

  Salut. Un apel decent, dar in pusttiu. Aici Nightmare/Alptraum/Cosmar are prea multa trecere ca sa te auda cineva. Maciucarul sef are un rol bine determinat. El este Vorkommando-ul care te ia in primire, iti pune becul in ochi, iar apoi trece la manuitul pulanului. Exact cum se proceda la Gestapo sau NKVD. Asta, bineinteles, inainte de a te intreba cine esti si ce ai de spus. Dar trebuie sa-l intelegi si pe el: atata stie, atata pricepe, atata face ! De unde nu este, nici Dumnezeu nu poate cere !

 68. Filadel,

  Am tot respectul pentru tine. Ghilimelele au fost puse asa cum trebuie. Se simte cine are musca pe caciula.

  • Respecta-l. Filadel e de la alt departament. Nu are nici o treaba cu @Nightmare. E admin dar procedeaza ca politistul de la circulatie. Se face ca nu vede hotul si spune: Eu sunt de la circulatie, ma scuzati, va rog circulati !

   • TDS,

    Nu stiu exact care este scopul adminilor. Cel putin la modul declarativ, scopul ar fi schimbul de idei. Daca e asa, cred ca Nightmare nu are ce cauta aici nicicum.

    Pe de alta parte, Nightmare te face pe tine sa arati bine :).

    PS: Il denumesc pe Nightmare pentru ca este cel mai evident exponent de aici. Linia cred ca se poate trage undeva sub el si s-ar incadra mai multi comentatori.

    • Sincer ? Pe mine @nightmare ma incurca.
     Eu am incercat impreuna cu prietenii mei sa analizam situatiile in care ne aflam noi ca si cetateni ce nu traim din politica dar politicienii ne influenteaza viata. Sau ce putem propune partidelor ce se misca haotic ca musca fara cap , adica fara program , doctrina si fara o organizare eficienta.

     Ei si vine @nightmare, si te bruiaza ca o musca din aia rea si bazaitoare. Asa ca multi prieteni ai mei de aici au cam plecat sau intra rareori aici.

     • Nota: Si eu ca si tine, cand spun @nightmare ma refer la un grup mic dar foarte vocal de comentatori de aici carora @noaptemare le este exponentul

 69. Rem, la 02.46:

  «TDS…
  …Pe de alta parte, Nightmare te face pe tine sa arati bine 🙂 »

  doi dintr-o lovitură!
  și glonțul mai merge încă… 😀

  • oldhasu esti admin.
   VictorL s-a purtat abject numindu-ma simpatizant legionar, lucru fals care imi afecteaza bunul renume.
   @mih si @filadel nu au considerat necesar sa il atentioneze pe VictorL Poti face tu ceva in acest sens ?

   • last,

    sorry, nu pot!
    ancia ți-o schimbi singur sau eventual treci pe o altă temă muzicală…

    • Inteleg ca te depaseste. Sunt sigur ca daca iti statea in putinta o faceai pentru un climat sanatos pe blog. Este bine ca la varsta ta poti activa si ca administrator de blog dar inteleg ca atributiile tale sunt limitate de fisa postului si de directivele sefului.
     Se poate dovedi din declaratiile personale ca :
     La pranz VictorL a fost la o bere, Infamia a comis-o dupa amiaza. Sunt sigur ca nu era sub influenta bauturilor alcoolice deci era constient ce spunea.
     Il astept pe @viq. sa iasa din shift.

     • Da, mă depășește!

      Dacă nu m-ar fi depășit, v-aș fi cerut ție și lui night o lună, două, eventual chiar jumătate de an de silenzio stampa aici, la Copac.
      Asa poate mulți ar fi redevenit cum erau înainte…

     • Ufff draga batrane
      Nu pricepi ca nimic nu va fi ca inainte ?
      Intreaba un cardiolog sau un internist

     • A iesit !

      Si-n cateva ore intra iar.
      Mai draga !
      Cautand sa vaz ce te-a oripilat, in mintea capului mi se rotea un gand centripet : „Last asta are un talent teribil de a-si baga capul in lat !”
      Am gasit „crima” lui Victor.
      Gandul centripet a luat-o la centrifuga.
      Nu e vorba de lat.
      talentul pe care-l ai se traduce mai degrab in a-ti pune capul pe butuc !

      As putea sa dezvolt si gogomania asta pana la a ridiculiza complet, chiar intr-o postare de weekend, ca sa aiba poza cu tine cat mai multi din cei ce se plimba pe aici.
      N-o fac doar pentru ca m-ar duce incet-incet intr-un sentiment al unei penibile pierderi de timp. M-ar determina sa iau o pauza de tip „Fil” dar de cativa ani.

      Mai sus intr-o disperata incercare de a ma determina pe mine sa accept inacceptabilul, excelezi in aceeasi maniera capoasa de a nega evidentele in cazul ala cu traficul..
      Afirmatia ta conforma careia postarea lui Ovi/Bill a crescut traficul la Copac a fost neadevarata. In ziua cu pricina, nu doar ca numarul de unici NU a crescut ci, dimpotriva, a scazut.
      Culmea ironiei, o zi alaturata a avut mai multi vizitatori in ciuda faptului ca nu a avut nici o postare !
      Din punctul meu de vedere asta nu are relevanta nici privind traficul nici privind calitatea materialului baiatului ala, nici alte concluzii majore.
      Dar ceea ce ai facut, sau incercat sa faci, poate doar pentru a-ti sustine moral pupilul, dar la fel de bine si pentru a da vizitatorilor o anume perceptie care sa avantajeze un anume curent de opinie, nu se face.
      Nu e cinstit.

      In alta ordine de idei, nu am de gand sa te gadil pe mail. Nu simt nevoia sa fac cercetari sociologice in ce te priveste.
      Nu e genul meu si urasc sa-mi bat joc de timp.
      Pentru mine esti ceea ce faci aici si punct.
      Poate ar fi timpul sa intelegi ca nimeni de la Copac nu are vre-o obligatie fata de persoana ta.
      In schimb tu ar trebui sa-ti asumi niste responsabilitati fata de TOTI cei de la Copac.
      E o perspectiva noua si neobisnuita, dar necesara.

      Iti urez o zi buna.

      cat se mai poate.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s