Antract – O soluție: Alegeri Primare

Echipa ÎLD aduce în spațiul public propunerea  alegerilor preliminare/primare (după modelul american) ca soluție pentru desemnarea candidatului unic al „Dreptei”. Cu rezerva, cred îndreptățită, că ceea ce funcționeaza într-o societate în care exercițiul democratic e „la el acasă” de generații întregi, e departe de a se putea aplica în România cu aceleași garanții și rezultate, ideea merită atenție. Măcar ne-am face-o mai cu mâna noastră (ceea ce ar trebui să ne crească gradul de asumare responsabilă și de implicare dincolo de tradiția „chibițului” politic și a cârcotelilor sterile) și în plus, s-ar reduce efectul negocierilor de culise pe care partidele le fac mai degrabă după altă agendă decât cea a interesului (sau dezinteresului) electoratului. Mai jos, articolul ÎLD, integral.

Alegeri Primare – soluţia transparentă a desemnării unui candidat puternic al Dreptei

După cei zece ani de mandat ai Președintelui Băsescu, România va avea de ales între continuarea parteneriatului cu aliații americani și europeni și consolidarea statului de drept, sau recăderea în zona gri, a domniei fărădelegii, în care Rusia lui Putin face jocurile.

Viitorul candidat al dreptei la prezidențiale trebuie să dea garanții electoratului că este capabil să țină prezenta direcție pro-occidentală în aceste vremuri tulburi, să apere instituțiile statului de drept și să le ferească de subversiuni externe și interne.

Nici sondajele de opinie, nici negocierile de culise pentru desemnarea candidatului dreptei nu pot înlocui întâlnirea directă a acestuia cu simpatizanții și membrii partidelor de dreapta. Aceștia sunt primii care au un cuvânt de spus în privința desemnării candidatului. Ei sunt primii care trebuie convinși. Preocupările pentru fuzionarea partidelor în timp scurt, consumă energie și creează conflicte la nivel local și demobilizarea membrilor și susținătorilor.

Simpatizanții și membrii partidelor de dreapta sunt primii care au un cuvânt de spus în privința desemnării candidatului. Ei sunt primii care trebuie convinși.

Nesocotirea de către partide a alegătorilor care vor să voteze formațiuni ce susțin statul de drept, piața liberă, cota unică, proprietatea privată, reducerea taxării, moralitatea în viața publică, valorile familiei tradiționale și orientarea euro-atlantică a României a produs rezultate slabe pentru dreapta în alegerile recente. Amintim numai alegerile din 2012 pentru Primăria Bucureștiului și Parlament din 2000 încoace, victoriile foștilor comuniști s-au produs, de fiecare dată numai pe fondul demobilizării electoratului de dreapta. Să nu repetăm greșelile din 2000 și 2012. Acest electorat nu va putea fi convins, nici mobilizat la vot cu candidați scoși din jobenul cu sondaje și negocieri lipsite de transparență între partide.

De aceea, propunem organizarea de Alegeri Primare pentru desemnarea candidatului dreptei în alegerile prezidențiale, după un sistem apropiat de cel folosit în SUA.

Să nu repetăm greșelile din 2000 și 2012. Electoratul de dreapta nu va putea fi convins, nici mobilizat la vot cu candidați scoși din jobenul cu sondaje și negocieri lipsite de transparență între partide.

Candidatul care va câștiga Alegerile Primare va intra în competiție cu legitimitate sporită în fața preferatului baronilor PSD. El va beneficia deja de legitimitate directă, de la electoratul dreptei, nu de la grupuri de interese. Un alt aspect deosebit de important este că el va datora susținătorilor dreptei această nominalizare, iar nu negocierilor de culise ori diferitelor grupuri care l-au sprijinit și propulsat.

Fiecare candidat la nominalizare va putea să își prezinte viziunea politică și crezul în fața alegătorilor. Candidații vor fi obligați să meargă în circumscripții, ceea ce îi face nu doar mai curajoși și mai pregătiți în dezbaterile cu candidatul PSD, dar și mai apropiați de români și mai conștienți de problemele lor.

Candidatul care va câștiga Alegerile Primare va intra în competiție cu legitimitate sporită în fața preferatului baronilor PSD. El va beneficia deja de legitimitate directă, de la electoratul dreptei, nu de la grupuri de interese.

Pe de altă parte, Alegerile Primare vor populariza ideile și principiile dreptei și vor reuși într-un timp extrem de scurt să ridice interesul electoratului de dreapta. Se vor dovedi astfel un test excelent pentru alegerile prezidențiale de la toamnă.

Reguli generale. La aceste Alegeri Primare pot participa toți politicienii de dreapta care doresc să candideze pentru Președinția României. Ei vor putea fi votați de membri ai partidelor politice de dreapta și de simpatizanți ai dreptei, în cadrul a două tururi de scrutin.

Candidatul ce va câștiga preliminarele  va datora susținătorilor dreptei această nominalizare, iar nu negocierilor de culise ori diferitelor grupuri care l-au srijinit și propulsat.

Alegerile vor fi supervizate de un Comitet format din membri ai tuturor partidelor și din observatori ai diferitelor asociații recunoscute pentru apărarea valorilor euro-atlantice, care vor să susțină acest demers.

Scrutinele vor avea loc în sediile partidelor de dreapta sau în locuri special amenajate, fiind monitorizate de membri desemnați ai acestor partide și de observatori din partea societății civile.

Regulamentul de desfășurare și amănuntele operaționale pot fi stabilite de un grup de experți, în regim de urgență.

Credința, libertatea, adevărul, patriotismul, suveranitatea și valorile fundamentale ale civilizației occidentale provenite din tradiția iudeo-creștină sunt esența dreptei.

Cerem liderilor de dreapta care își iubesc țara să își abată privirea de la negocierile obișnuite și să și-o întoarcă spre cei care vor conta cu adevărat la toamnă: alegătorii români și, mai cu seamă, alegătorii dreptei.

http://inliniedreapta.net/o-solutie-pentru-stabilirea-candidatului-dreptei/

Anunțuri

174 responses to “Antract – O soluție: Alegeri Primare

 1. Nu-i rea ideia!
  Asa vom vedea si noi unde suntem situati in clasament.

 2. Reblogged this on CRONICA REZERVISTULUI and commented:
  Scuze. Cu asta trebuie să încep. Îmi cer scuze pentru eventualele supărări pe care la pot provoca rândurile mele. Ideea alegerilor primare e posibil să fie una bună, în principiu, dar ea nu are cum să dea roade, atâta timp cât în politica românească diferenţa dintre stânga şi dreapta este doar una de nume şi de persoane care sunt gata să ocupe nişte funcţii. De ani de zile nu am mai auzit de vreun proiect politic, în afară de gestionarea banilor de la buget şi de promisiuni deşarte făcute până şi în ultimul cătun, că lor, celor îndemnaţi în momentul şi în locul acela să voteze, li se va tăia o felie mai mare din tortul bugetar. În afară de această demagogie lispită de imaginaţie şi originalitate, nimeni nu mai îndrăzneşte să întreprindă ceva. Culmea este că lipsa de iniţiativă a partidelor, parlamentarilor, etc. este explicată tocmai prin teama de a nu pierde electoratul (atât cât a mai rămas). Iar electoratul se declară nemulţumit tocmai datorită acestei lipse de iniţiativă. Ne învârtim ca un câine în jurul cozii, iar toată politica noastră seamănă cu basmul lui Creangă, cel cu drobul de sare. În aceste condiţii, ce importanţă mai are un candidat al dreptei, sau stângii, în situaţia în care nici dreapta, nici stânga nu ne oferă altceva decât nişte persoane care, folosindu-se de eventualele noastre voturi, vor ocupa, în folos personal şi doar în folos personal, nişte funcţii bine plătite şi mai ales bine garnisite cu practici care de obicei se termină la DNA? Povestea cu politica noastră a ajuns ca bancul cu alcoolul, care nu este o soluţie, dar nici apa încă n-a rezolvat vreo problemă. Când semenii noştri se vor hotărî să facă cu adevărat politică şi nu doar nişte spectacole tabloide pentru a mai fura nişte voturi care să mimeze un exerciţiu democratic, atunci va avea rost să stăm de vorbă despre candidaturi şi candidaţi. Până la ziua aceea fericită pentru naţiunea română, stăm şi aşteptăm să treacă, aşa cum aşteptăm să se termine inundaţiile sau incendiile. Se vede că ne este scris să ne producem singuri o calamitate, ca să fim apoi în stare să ne trezim. Somn uşor, naţiune – şi dacă se poate, fără coţmaruri, ele vă vot fi servite oricum la deşteptare.

  • Zorin,

   Te inteleg foarte bine.
   Simt deseori umbra ciorii asteia care-mi da si mie tarcoale.

   Si fac eforturi sa ies de sub ea.
   Trebuie.

   Am mai spus-o si daca nu, o repet : am fost complet blocat in borcan pana a aparut Basescu. Am fost convins ca este practic imposibil sa scapam de tumoarea asta ce „suge sangele poporului”…. cu concluzia colaterala ca democratia e o poveste frumoasa, in competitie la paralele cu raiul comunist.

   Piratul m-a scos din letargie.
   In zid s-a facut o fisura.
   daca a fost posibil o data, de ce n-ar mai fi inca o data ????
   Nu stiu…
   … poate nu acum, poate mai tarziu, dar ceea ce s-a petrecut once, este repetabil. Totul.
   Totalitarismul comunist inclusiv.

   Eu as zice sa nu ne pierdem speranta, sa nu pierdem din vedere varful Ciomolugmei si sa continuam (pe cat mai putem, ca unii dintre noi s-or pierde in timp, din motiv de expirare) sa pasim pe poteca sinuoasa catre acolo.
   E un proces.
   E un drum.

  • Vad ca solutia propusa se adreseaza numai partidelor de dreapta.
   Eu nu cred ca merge asa.
   Printr-o sectiune a legii partidelor toate partidele trebuie obligate sa procedeze asa.
   Daca nu se procedeaza asa partidele de dreapta vor avea un mare handicap trebuind sa demonstreze ca ele sunt corecte, pe cand ceilalti nu sunt obligati.
   Trebuie sa aratam ca noi suntem cei corecti unui electorat care demonstreaza de mult timp ca in majoritatea lui nu este foarte interesat de aspectul asta, sau deranjat de lipsa lui.
   Mecanismul alegerilor primare va scoate la inceput la iveala atatea practici incorecte incat partidul care nu aplica acest sistem o sa-l faca varza la capitolul imagine pe cel care il aplica.
   Desigur, parerea mea.

 3. … antract … la antractu’ şefei (muuuult mai important !)

  „Atenție la pericolul maculării serviciilor secrete!”

  Un singur rând nevinovat dintr-un document parte a unei investigații jurnalistice profesioniste a devoalat zilele acestea o legătură extrem de periculoasă în zona sistemului de securitate și siguranță națională parte a unui carusel financiar de-a dreptul halucinant. Pe principiul obiectiv și sănătos, follow the money- niciodată nu știi unde aceștia te duc, s-a descoperit o relaționare directă și fără echivoc între zone extrem de sensibile, vitale chiar, ale serviciilor de informații și entități private, controlate, prin diferiți interpuși, de politicieni. Forța acestei legături o dă o tranzacție financiară ce nu poate fi pusă ușor sub semnul întrebării, o plată efectuată de stat/serviciu secret către privat/controlat de politician: 1 milion de euro într-o lună a anului trecut.
  Și de aici încep întrebările care, pe același principiu- follow the money- niciodată nu știi de unde ar trebui să înceapă și unde în realitate se sfârșesc. În primul rând și foarte important, vorbim despre bani publici. Pentru ce anume sunt făcute aceste plăți, sunt parte a unui contract, a mai multor contracte, câte contracte există în totalitate pe aceste paliere, în ce condiții și perioade au fost făcute, cum se face că, în astfel de zone exclusiviste și senzitive, au acces privați nu foarte experimentați în legături directe sau indirecte cu politicieni importanți- toate acestea reprezintă o primă mare zonă de mister.
  Multe întrebări se ridică și când ne gândim la controlul obiectiv și necesar în aceste zone vitale. Cine verifică aceste contracte, ce instituție poate spune cu ceritudine, fără dubiu, dacă ele sunt în regulă sau nu, în condițiile în care transparența nu există deloc? Dacă ne mai gândim că politicienii care au legături directe sau indirecte cu privații contractați și plătiți din bani publici, mai sunt și parte a unor mecanisme de control – este efectiv de râsu’ plânsu’. Își vor controla ei, la o adică, propriile contracte bănoase cu serviciile secrete? Evident, nu. Incompatibilitatea este clară. Nici nu mai încape o discuție. Doar drenează bani publici din tranzacțiile către privații pe care-i interpun în joc. De asta și fac totul: bani, informație, putere, control total.
  În cazul în care politicianul mai are la activ și o imagine catastrofală, caracterizat prin agresivitate, amoralitate perfectă, cinism și sete nestăpânită de putere, cu câteva plângeri și denunțuri pentru șantaj, amenințare și trafic de influență, culmea, atenție, uneori exact în cazul și în numele acelorași firme către care serviciile speciale fac plăți- avem de-a face cu un adevărat cocktail Molotov, cu o adevărată ghiulea prinsă de piciorul serviciilor secrete. Niciodată nu știi când va exploda și încotro schijele se vor îndrepta.

  Așadar, din multe puncte de vedere, problema pare uriașă și serioasă.  Dar vă propun să facem un exercițiu util: din tot ceea ce am descris mai sus, să scoatem politicienii din tablou. Uitați de ei pentru moment. Așa veți observa că mai bine de jumătate din probleme- pur și simplu dispar. În toate țările lumii serviciile secrete contractează entitați private consolidate și specializate, fac plăți către acestea- din fonduri publice- pentru echipamente, tehnică, softuri și tot ceea ce este necesar. Singurele principii de la care nu se abdică este legalitatea, controlul strict și transparența. Audierile din Congresul american, mai ales în momente critice, sunt un veritabil exemplu în acest sens.
  Însă atunci când politicul intră pe fir, interferează în cel mai mic mod- totul se dărâmă. Pentru că acționează ca un virus. Este ca un castel de cărți de joc care se prăvălește punând sub serioase semne de întrebare zone esențiale și consolidate ale unui stat, expundându-l astfel pericolelor într-un mod foarte primejdios.

  Dar să revenim la politicieni. Dacă ei mai sunt, de exemplu, și pe radarul SUA- la secțiunea “așa nu”, vorbesc și acționează ca vectori de imagine în numele serviciilor secrete, iar firmele private pe care le controlează au mai dat și chix în momente critice exact pe ceea ce sunt plătite, demonstrându-și la scară largă amatorismul, nu mai e nimic de spus. Discuția e închisă. Și este grav. 

  Foarte important de precizat este că vânzările de- atenție- pachete minoritare ale privaților controlați de politicieni către structuri internaționale- care se produc de câteva săptămâni, nu rezolvă deloc problema. O maschează, o zugrăvește prin occidentalizare și, în realitate, o face tot mai greu de gestionat. Totul se întâmplă doar pentru adormirea vigilenței partenerilor strategici ai RomânieiIar asta este la fel de grav. Pachetele majoritare- dirijate prin interpuși, paravane, fantome- fac ca totul să rămână în aceleași gheare distructive ale politicului. E o păcăleală și-un distih cunoscut: “Afară-i vopsit gardul, înăuntru-i leopardul”. Rețeta e tipic românescă. Se aplică perfect aici.

  Și mai este ceva ce nu poate fi deloc neglijatAproape toate investigațiile profesioniste care apar în presă de luni bune – puse cap la cap- pe subiectul relației cu accente penale ale unui anumit gen de politicieni cu privați- descriu un adevărat păienjăniș relațional în care apar zeci, poate sute de firme, plăți în zig-zag, sume halucinante, entități- bidon, entități- fantomă, offshore-uri, prieteni, rude, afaceriști care mai de care mai controversați, interni și externi, totul mufat politic și transpartinic în care se învârt netrasparent fonduri publice uriașeUn adevărat roller coster operațional financiar și tranzacțional, pe care nu-l verifică nimeni.  Un neuron nu foarte dezvoltat nu poate crea și ghidona singur așa ceva.

  Ca atare, stând strâmb și judecând drept, neuronul nu pare a fi decât un alt paravan uman generat dintr-o greșeală strategică binecunoscutăIndiferent ce nume ar avea și ce pedigree ar purta politicianul, oligarhul, afaceristul un lucru trebuie spus apăsat, cu bună credință și curaj: nu poate scurtcircuita și curenta măruntaiele siguranței naționale ale unei țăriIntern și internațional, efectele deja s-au văzut și, cu greu, au fost recunoscute. Orice ar face, prezența lui acolo, are sevă, miez și orizonturi toxice.  Pericolul real este că tinde cu pași repezi să maculeze ireparabil, să otrăvească primejdios toată încrederea în ceva ce cu sacrificii s-a obținut și este fundamental: anticorpii statali. Iar asta va fi, cu adevărat, letal.

 4. sal`tare tutulor.
  Dupa ce am citit articolul voiam sa postez ceva de genul paharului vazut de unii pe jumatate gol, iar de altii pe jumatate plin.
  Postarea lui @ Zorin Diaconescu
  m-a stopat: nici asa, un inceput trebuie sa existe. Sa-ti manifesti pesimismul ca nu mai e nimic de facut, e solutia sinucigasului.
  Intotdeauna e loc de mai bine. Si, ne place au ba, trebuie lucrat cu materialul alegatorului.
  Isi face cineva iluzii ca in „democratiile consolidate” totul a fost roz-bombon de la inceputul inceputurilor? Citi ani de democratie, asa schioapa cum este, are Romania? Se apropie de un sfert de secol, de-abia. Putin la scara unei natiuni iesita din cosmarul comunist.
  Ca atare, vad jumatatea plina a paharului (si ma intreb: cine a baut celalta jumatate?)

  • Sertare si tie, scriitorule 😀 .
   De cati ani a avut nevoie occidentul ca sa treaca de la curatarea manuala a ruinelor razboiului la un nivel de viata decent?
   Douazecisicinci de ani sunt putini?
   Prin anii ’70 VW-ul „broasca” era la apogeu, aveau chiar si vecinii mei (sasi).
   Ar trebui sa ai idee putin despre ce inseamna un sfert de secol, tii minte cum se schimba aspectul orasului de Pasti, cand veneau rudele „de sus”.
   Ar trebui sa tii, ca parca si voi faceti parte din Siebenburgen.
   Care este ritmul de crestere anual palpabil, ala personal nu cel declarat de INS?
   „Deabia” un sfert de secol? Tu sau eu o sa mai prindem un sfert de secol?
   Ca unul s-a cam risipit.

   • aici m-ai prins.
    Io stiam ca aici e Romania, nu Occidentul, si nu vorbeam de ruinele razboiului si planul Marshall.
    Dar daca tu crezi ca se poate, eu nu iti voi sta impotriva. Ci aliat. Solutia? Nu pistonindu-ma pe mine pe bloguri rezolvi cestiunea.
    To(n)tusi, Istoria Romaniei ne demonstreaza ca ne-am obisnuit sa ardem etapele, si ne grabim pentru a constata ca ne-am ratacit.
    Si se vor mai risipi; grabeste-te incet.

    • Eram sigur ca vii cu planul Marshall, de asta am tinut in maneca fondurile europene 😀 . Uitand de faptul ca bombardamentul Bucurestiului si Ploiestiului nu se compara cu cel al Germaniei.
     Nu trebuie sa ardem etapele, trebuie sa luam un model bun si sa-l copiem si ajustam pentru noi. Nu trebuie o suta de ani pentru asta pentru ca roata a fost deja inventata, chiar si rulmentii.
     De fapt asta am si facut, am luat modelul rus, cu ajustari.
     Nici eu nu elogiam ruinele, era numai un exemplu despre cum pot fi cheltuiti douazecisicinci de ani.

     • @ Gino,
      iti aduci aminte de „stupid people” (daca am scris bine)?
      Nu este magulitor, dar imi amintesc despre vorbele dulci adresate atunci lui oracolului de la Damaroaia.
      Si vorbele eroului caragialean sint de actualitate: da` Statul ce treaba are? sa ne dea.
      Nu sint chiar multi 25 de ani.
      Stiu, nerabdarea unora dintre noi e mare, ajunge uneori la disperare.

     • Cum zici tu, eu nu te contrazic prea tare desi nu ma regasesc in calificativele unui bosorog(probabil si putin senil) ca Brucan.
      p.s. Eu nu te talonez pe „bloguri”, singurul blog pe care scriu fiind Copacul.

   • Iar daca ar fi sa mai speculez putin, cred ca mult mai greu este sa refaci ruinele unui razboi decit sa-l „reconditionezi” omul nou. Prin polenizare nu va disparea curind 😛

    • Mult mai usor voiam sa scriu, in loc de mult mai greu.. Si sint convins de asta.

    • Mitzu`Beciuklistu

     Nu e timpul pentru subtilitati. Cred, Victor, ca ar trebui sa scrii pe sleau: cum era Germania la 25 de ani dupa razboi si cum e Romania la 25 de ani dupa o lovitura de stat, data de esalonul doi al pcr. Cum e Romania la vremea esalonului 4 al pcr? Condusa de un mitoman si de neica nimeni care nu trebuie sa-i faca umbra. E loc si de mai rau, chiar daca nu pare.

 5. buna dimineata 🙂 vorba lui @dorian ideia n-ar fi rea…un viitor presedinte liber de datorii partinice este de dorit…partidele politice in Ro sunt organizate pe structura intereselor de grup care interese sunt de cele mai multe ori impotriva interesului national…drept pentru care actualul parlament tinde sa acapareze puterea in favoarea grupurilor transpartinice stanga-dreapta…impotriva statului de drept…impotriva institutiilor refarmabile sau reformate care inca le rezista…fara un presedinte ales direct si care nu provine dintre partinicii mafioti ar trebui ales de majoritatea populatiei responsabile…

 6. fara un presedinte puternic si neafiliat riscam sa ne intoarcem la momentul 2000.

  • Servus, Emily!

   Exact!
   A continua Proiectul Basescu inseamna in mod esential, inclusiv a continua (si consolida) „evadarea” din sistem & distrugerea acestuia. Poate ca aici se ascunde de fapt, dorinta extraordinara de a-l impiedica pe Basescu sa se implice in desemnarea unui contra-candidat unic anti-PSD: Basescu ar fi garant pt un om ne-subordonat sistemului, ceea ce reprezinta un pericol letal pt acesta…
   Pana la urma, mi se pare tot mai evident ca anti-basismul de „dreapta” lucreaza in favoarea sistemului.

   • Dureroasa observatie !
    Si fara anestezie !

    Nu stiu cat de organizata este actiunea, dar rezultatul ei pare intr-adevar sa fie cel pe care-l mentionezi.

   • servus Mih. ai pus punctul pe i…problema este sa gasim omul potrivit care sa vina din afara sistemului..un om cu caracter puternic ,hotarit sa puna umarul la darimarea zidului pe care TB a reusit sa-l fisureze serois…cred ca exista acest tip de candidat…am auzit recent un tip de discurs de la un om care seamana foarte bine cu piratul in crez si fapta…este chiar mai hotarit si stie exact ce ar face ca sa darime zidul sau mai exact cupola…nu cu ajutorul politicienilor trans…ci cu sprijinul populatiei si a constitutiei sa oblige parlamentul sa se supuna interesului national…nu spun mai multe ca sa nu speculez si cred ca nu este inca vremea…

    • 🙄 🙄 🙄 🙄 🙄 🙄 🙄 🙄 🙄 🙄
     Mi-ai activat toti senzorii !!!!!!
     Eu unul sunt numai ochi in urechi !!!!

     Unde vad nickul tau, halesc vorbele cu polonicul pana aflu despre cine e vorba !

     • @viq 🙂 omul nu a spus ca ar candida,este iesit de mult din sistem si oricum a activat low profile si tangential cu vreo 20 de ani in urma venind din privat..dar mi-a placut caracterul lui hotarit si mai ales faptul ca a pus diagnosticul exact si a descris pe scurt si viabil cu parghiile pe care le are la dispozitie constitutional un presedinte si tratamentul impotriva unui parlament populat de politicieni corupti care s-au unit impotriva interesului national prin tradare atentind la siguranta nationala prin aceasta tradare…eu sper sa-l mai vedem in spatiul public…nu stiu daca este omul ..garantat suta la suta dar stie ce spune si cunoaste leacul

     • PS este un om de dreapta suta la suta si tot suta la suta anti sistem..o sa mai auzim de el cu siguranta

    • @emily:
     1) candidatul trebuie sa fie antisistem, ai perfecta dreptate.
     Dar:
     2) trebuie sa-i cunoasca in detaliu modul de functionare al sistemului. Si
     3) trebuie sa poata colecta suport politic in interiorul unei clasei politice, adica exact grupul in care dominant este sistemul.

     Desi 1 pare o conditie care exclude 2 si 3 , nu este chiar asa. Asa cum electoratul GIO a votat impotriva propriului interes, GIO insusi poate fi pus in situatia de a fi fortat sa lucreze impotriva propriului interes, pe baza caracteristicii comune infractorilor si suporterilor lor. Cum? Simplu: contrar aparentelor, intruchiparea pragmatica a egoismului este cinstea, nu hotia.
     P.S.: ce aer curat!

   • Mih, parafraza pe Mark Twain: ” fii virtuos si
    vei fi acuzat de basism”.

 7. agree! 100%

  • Eu sint curios daca partidele accepta asa ceva. Orgoliile sint prea mari; la unii sau la toti.

   • Ma tem ca „orgoliile” astea au fost doar o tema falsa, un „paravan”…

    • Orgoliile unora care se cred prea mari, a altora care se cred buricul pamintului.

    • Cred ca la unii dintre asa-zisii politicieni orgoliile sunt pur si simplu incremenire in proiect. Plus o halucinanta doza de autism, la multi dintre ei. Evolueaza exclusiv pentru ei, intre ei, intra/interpartide (gasti)

   • Salut victor. Primarele in USA se fac printre registered
    voters si afiliatii lor. Cum dzeu sa aduni laolalta
    votanti pdl pnl pfc pmp pnr? Balamuc si paruiala
    garantata.

 8. ‘Neata !

  Eu agree 101%, sa-l iau pe Purly ! 😀

  Mi se pare o idee foarte buna.
  Exprimarea e un pic defectuoasa, text redundant pe alocuri, dar ideea conteaza.
  Vad ca nu are un autor definit, e semnat de intreaga „redactie”.
  Poate e o idee izvorata din discutiile lor din culise.

  oricum, mi se pare foarte buna, repet, din mai multe motive.

  • Viq, servus!

   Cred ca partidele noastre de „dreapta” si liderii lor vor fi primii care sa respinga ideea: muuult prea riscanta pt interesele lor si pt „conservarea”…sistemului…
   Colosal de complicata vara asta!

   • Mih,

    da, probabil.
    dar ce-ai zice daca unul din ei ar declara public maine ca DA, vrea sa aplice ideea si cheama si pe ceilalti de pe trotuarul drept la realizarea ei ????

 9. Salutare all

  O idee buna, dar imposibil de pus in practica. Partidele se vor opune categoric la asa ceva. Toate, fara exceptie. Ar fi in proces pe care nu l-ar mai controla. Atata timp cat in partidele de dreapta exista grupuri de interese puternice care impun regulile jocului, luati-va gandul de la asa ceva.

  • Salutare, Reddog!

   Si daca e/ar fi cum spui, gandul de la asa ceva nu-i bine sa ni-l luam, ci sa tinem de el, sa-l pastram, sa-l incurajam, sa punem cumva umarul pt a-l ajuta sa devina realizabil.

   Cu defetisme, descurajari, ca si cu incrancenari, vrajba, ura sau resentimente, niciodata nu se poate construi ceva.

   • Servus Mih

    Nimeni nu ne opreste sa visam frumos. Dimpotriva.
    Dar cum spune si Gino mai jos, intregul sistem este defect.
    Nu este vorba de defetism, ci de realism. Si daca ar exista vointa – inclusiv politica – pentru schimbarea sistemului, anul acesta ar fi exclus asa ceva. Poate la urmatoarele alegeri prezidentiale.

    O zi buna la toti

  • Buna 🙂
   Atata timp cat legea partidelor va ramane atat de restrictiva nu se va schimba nimic, „defectul” este de sistem.
   Cand un partid va putea avea reprezentare locala sau regionala fara sa fie din start reprezentat la „centru” si national lucrurile se vor schimba.
   Asta cred eu, acum 🙂 .

   • @gino servus..ai dreptate cu legea partidelor insa in cazul unui candidat independet cu un program politic si economic anti sistem corupt care sa mobilizeze votantii non activistii de partid legea asta stramba poate fi irelevanta….candidatul vine singur in fata noastra a cetatenilor de rind si ne convinge ca se poate invinge sistemul…si ne arata exact parghiile care exista si cum pot fi utilizate cu succes…

  • da, posibil.
   Probabil, chiar.

   dar daca e asa, ar putea exista o maniera de „exersare” a ideii, in plan „neoficial” macar, asa… ca antrenament si semnal de luare aminte pentru vre-un zgubilitic ce vrea sa faca ceva fortos in politica ?

   • Viq,
    sigur ca exista, un partid caruia nu ii dau numele 😀 desemneaza trei candidati care tin un circuit de conferinte in cateva sau toate judetele dupa care la sediile filialelor se fac sectii de votare si oamenii sunt invitati sa voteze.
    Ce este greu? Raspund tot eu:
    Se terfeleste principiul lui Mos Craciun 😀 , respectiv Marele Centralsim Democratic, abreviat MCC 😀 , dupa care functioneaza toate partidele din RO. si nu numai.

 10. Silviu Sergiu preia si el ideea celor de la ILD

  http://www.evz.ro/editorialul-evz-arma-secreta-cu-care-dreapta-il-poate-invinge-pe-ponta.html

  Chiar merita promovat si sustinut un curent de opinie pt Alegeri Primare.
  Intre altele, s-ar realiza si o „radiografie” a „dreptei” politice, din presa si din societatea civila in general…
  Sau vorba lui @ion: turnesolul

  • Mih ILD vine tarziu cu aceasta propunere si oricum ,,dreapta politica,, face parte din ,,sistemul corupt stanga-dreapta,,…o solutie mai viabila zic eu ar fi poate ,,experimentul diaconu,,..ca principiu desigur…ca sa le aratam ca nu este ptr.cine se pregateste :mrgreen:

   • Am retinut ideea de experiment tip diaconu (fara nicio legatura cu persoana, evident) dintr-un coment al lui Lazaroiu…

    • Gand-la-gand !

     In 26 ma bantuia idee sa-i dedic o postare „experimentului” 😀
     Am apucat sa scriu doar titlul si trei vorbe… 👿

     Poate s-o pierde in neant ca alte zeci de ciorne.
     Sau poate nu 😉

  • vad ca e si pe Bloggy 😀 😀 😀

   Un prim semn bun !!!
   Ideea are ecou !

 11. Apropo de parlament:

  Potrivit Laurei Kovesi, mai mulți politicieni și-au condiționat votul pentru modificarea legii de organizare a ASF

  http://www.evz.ro/ancheta-fara-precedent-dna-cauta-parlamentarii-care-au-luat-spaga-pentru-a-vota-o-lege.html

 12. Off micut !

  in timp ce pe mana dreapta degetele se cearta intens pentru a demonstra ca fiecare e mai lung decat celalalt si mai toate cele cu manichiura impotriva opozabilului, capos si bondoc, cele de la mana stanga semneaza ordonat :

  „..Guvernul a aprobat miercuri un ajutor de stat pentru marii consumatori de energie electrica, acestia urmand sa fie exceptati de la plata pana la 85% a certificatelor verzi….
  …. Masura se aplica pentru consumatorii industriali, favorizatii fiind cei mai mari, printre care Alro si ArcelorMittal. In total, vor fi ajutati cam 300 de mari consumatori. Ceilalti, milioane de consumatori, casnici si firmele mai mici, vor suporta subventiile catre cei mari…”

  http://economie.hotnews.ro/stiri-energie-17469358-decizie-guvernului-populatia-consumatorii-mici-non-casnici-vor-subventiona-companiile-mari-precum-alro-arcelormittal-pentru-acestea-plateasca-energie-mai-ieftina.htm?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+hotnews%2Fyvoq+%28Hotnews.ro%29

 13. Salut lume bună! 🙂

  O idee frumoasă, dar nu știu cât de aplicabilă în Ro.
  Totul pornește de la presupunerea că electoratul de dreapta se va prezenta conștiincios să-și aleagă „candidatul primar” în timp ce restul vor privi ca la teatru.
  Intrebări/răspunsuri:
  I: din cine este format electoratul de dreapta?/ R: membrii partidelor dreptei, simpatizanții și convinșii extrași din masa nehotărâților până la momentul „primarelor”.
  I: există o listă naționala a electorilor de dreapta?/ R: nu, exclus așa ceva, opțiunea politică a fiecărui elector nu este recenzată.
  I: ce împiedică atunci electorii de stânga să „contamineze” procesul prin votarea celui mai puțin «de dreapta» candidat din lista propusă?/ R: nimic, doar conștiința lor care e sublimă, dar…
  Atunci care este finalitatea unui astfel de test ce poate fi viciat din start?!
  O restrângere a listei alegătorilor de dreapta la masa de electori ce poate fi atestată fără dubii – membrii partidelor de dreapta – nu ar face decât să consființească „forta” de a impune un candidat susținut de cel mai puternic partid/coaliție a dreptei! Ceea ce e valabil și acum…
  …așa mi-a ieșit mie din calculul cu rigla și compasul! 😀

  • Solutii sunt, trebuie sa-ti pui mintea la contributie.
   Dar daca mintea o ai ocupata cu congrese aranjate cu „delegati” sigur ca nu gasesti solutii pentru altceva.

   • Gino, servus! 🙂

    Diseară când intru iara în linie pun și soluția mea, cam schioapă, dar deh, asa este la țară… 😀

  • Old,

   intrebari pertinente pe un anume palier.

   urca doua trepte si uita-te-n jos !!!!

   Oamenii (de dreapta care se stiu de dreapta, de dreapta care nu se stiu ca atare, de stanga, centru, si NordVest prin 3SudEst….) sunt solicitati/au ocazia sa participe la o … chestie.
   Un fel de joaca de-a alegerea presedintelui.

   That’ good !

   1. se insamanteaza un crochiu de responsabilitate a alegatorului.
   „Bai, sa fiu al naibili…. uite dac-as putea eu sa decid (nu c-as putea decide vreodata- la noi toti sunt la fel…ei fac ei desfac… pleac-ai nostri vin ai nostri…) ar putea fi Icsuescu Y. Grecescu.

   2. se creeaza un palier de interes pentru prezidentiale.

   3. se aduce in atentia alegatorilor (a TUTUROR alegatorilor) ca pentru nebunii astia de pe dreapta parerea lor conteaza;

   4. se face auzit nume de candidat. Se afla ca se scrtie cu litere si se pron unta cum se aude.

   … so on…

  • Corect old. Primarele merg numai acolo unde sunt
   doua partide si apare un varf dintr-un mediu omogen

 14. Buna sa va fie inima, ramurele

  Daca acum 2 zile spuneam ca trebuie lasat electoratul sa-si aleaga candidatul pentru turul II, nu sa fie negociat intre partide, acum constat ca ideea a fost preluata si s-a plusat cu alegerile preliminare.
  Nu sunt gica-contra, nici nu retractez cele spuse, dar cred ca nu suntem pregatiti pentru ce ni se propune si voi incerca sa argumentez.
  1. Infrastructura legislativa – ioc. Ar trebui completata odata legea electorala cu o sectiune specifica, apoi completat art.81 din Constitutie . Nu mai e timp pentru asa ceva. As trimite autorii propunerii sa consulte legislatia americana ca sa-si faca o idee de ce infrastructura legislativa e nevoie.
  Exista si varianta ocolirii modificarilor legislative, optandu-se pentru o oganizare interna la partide, insa legitimitatea alesului va fi contestatabila din secunda 2.
  2. Vointa politica – ioc. Partidele nu vor dori niciodata sa piarda privilegiul de a-si alege candidatii.
  3. Problema organizarii. Cine organizeaza alegerile? Administratia publica centrala/locala, nu are dreptul sa organizeze alegeri interne pentru un partid/alianta/coalitie. Partidele pot s-o faca insa, din nou, legitimitatea este pusa la indoiala din lipsa infrastructurii legislative. Cunosc si eu sintagma romaneasca Ce nu e interzis este permis, dar esenta democratiei se bazeaza pe principii de moralitate care nu apar in nici un text de lege ci se subinteleg, ne vom bloca din nou intre litera si spiritul legii.
  4. Corectitudinea alegerilor- discutabila Alegerile lasate in organizarea partidelor, vor avea de suferit mai mult decat in actualul sistem. Daca legislatia actuala sanctioneaza mita electorala, timpii de campanie,etc, vidul legislativ privind preliminariile va permite ORICE mijloc de campanie.
  5. Credibilitatea castigatorului pentru turul II – discutabila. In contextul campaniei fara reguli , castigatorul va fi usor de contestat si atacat.
  6. Finantarea si mijloacele de campanie – ?. Ne intoarcem la grupurile de interese, va castiga cel care are in spate un grup mai larg la punga

  PS.1.Deocamdata, raman la parerea ca primul tur va face selectia cea mai onorabila.
  PS.2. Nu stiu daca fortand ideea ca electoratul sa decida, pe calea alegerilor preliminare, s-a plusat inovator sau s-a dorit ingroparea variantei intr-un noian de discutii pro si contra, pana cand partidele isi vor fi facut treaba si-apoi va ramane ca-n tren.

  • Foarte buna observatia lui Old
   ” ce împiedică atunci electorii de stânga să “contamineze” procesul prin votarea celui mai puțin «de dreapta» candidat din lista propusă?”
   Nu doar s-o contamineze, ci chiar sa denatureze rezultatul. O mobilizare PSD pentru candidatul care ii convine, l-ar scoate sigur castigator.

   • Nu-si pot permite o astfel de contaminare.Orice vot in plus dat oricaruia va fi un vot in minus pt.ei.
    In perspectiva confruntarii finale x-lescu ar fi cel mai avantajos pt. stanga.Urmeaza ordinul : contaminati,x-lescu trebuie sa fie candidatul dreptei.
    Surpraiz : nr. total al voturilor este de 6,5 mil.(un ex. impins la extrem)
    Surpraizul si mai mare este efectul psihologic asupra stangii.Mai au doar 3,5 mil.voturi.
    Lipsa legislatiei poate fi inlocuita de un set de reguli clare in baza unui acord sau protocol de colaborare intre partide.
    Intocmirea sau neintocmirea listelor e adevarata problema.

    • “Orice vot in plus dat oricaruia va fi un vot in minus pt.ei.”
     Prliminarii pentru drepta nu inseamna simultan si pentru stanga, pentru a fi joc de suma nula.

     „Surpraiz : nr. total al voturilor este de 6,5 mil.(un ex. impins la extrem)”
     Chiar dincolo de extrem. Cred ca participarea s-ar situa pe la nivelul europarlamentarelor, s-ar mobiliza activul de partid si electoratul cunoscator neafiliat, dar ceilalti, nu si-ar bate capul fiindca nu sunt alegeri propriu-zise. Si la cele propriu-zise se pune problema mobilizarii dezinteresatilor.
     Diferenta pana la nr. uzual de alegatori (10 mil) ar fi prea mare pentru speculatii.

     • Analizezi din perspectiva partidelor si activelor lor relativ stabile.Aici rezultatul ar fi previzibil in ipoteza ca partidele ar accepta acest tip de alegeri preliminare.Partidele nu vor accepta usor asa ceva,cu presiuni dinspre societatea civila ,poate.
      Analiza importanta este de facut din perspectiva votantului de dreapta neafiliat si atras de ideea daramarii unui sistem inchistat prin bresa asta.In plus generozitatea partidelor de dreapta organizand asa ceva ar fi corect interpretata.In faza asta pot fi si candidaturi independente,neconditionate de efectul legii,cele 200 mii semnaturi.Un astfel de castigator ar primi la prezidentiale suportul activelor dar mai ales al neafiliatilor de dreapta.

 15. Un amic mi-a zis, ca asa e cind te intilnesti cu amicii, ca ideia ii suride, cu un amendament.
  Sa participe la alegerile prezidentiale primii doi din alegerile preliminare „trage pe dreapta”.
  Adica, propunerea este pentru impacarea prea marilor orgolii; caci sint.

 16. Orice idee
  a) izvorata din afara establishmentului GIOP (ca sa nu-l plagiez pe cel care a descoperit „sistemul ticalosit”…ci pe ziaristul care a priceput cel mai bine despre ce e vorba – Malin Bot)
  si
  b) care reuseste sa strapunga blindajul mediatic impus de GIOP
  si
  c) este impusa partidelor polutice din sistemul vaselor comunicante care uneste azi recipientele GIO

  va fi o lovitura MORTALA data establishmentului sulfuros. Mortala, pentru ca va dovedi ca exista o fisura in reduta sistemului ticalosit, demontand teoria inexpugnabilitatii acestuia. Odata eliminata frica paralizanta a oamenilor in fata sistemului, orice candidat din afara sistemului devine un concurent serios.
  Mutantul Diaconu de azi este reluarea experimentului Oprescu de ieri. Plagiate dupa cazul Ratiu de alaltaieri. Ceea ce au in comun aceste 3 cazuri: verificarea suportului public pentru candidatul din afara sistemului. Ceea ce deosebeste cazul Ratiu de celelalte doua, cred eu, este faptul ca Ratiu chiar era din exteriorul sistemului, nu doar deghizat in independent chiar de sistem. De unde si componenta diferita a celor doua tipuri de electorat descoperite: naivii – in cazul O/D, idealistii – in cazul Ratiu (cred ca „puristii” de azi sunt mai aproape de naivi decat de idealisti).
  In concluzie, eu cred ca ideea ILD este buna pentru ca este o lovitura de berbece data in poarta redutei GIOP, iar zgomotul loviturilor se aude pana departe, in sat. S-ar putea chiar sa descoperim ca blindajul nu este chiar asa de gros si reduta insasi cam suna a gol.
  ILD, cu „D” de la dreptate, mai mult decat de la „dreapta”, de unde isi poate trage seva. Si de la „disperare”, de unde isi poate procura energia (ne putem baza pe procurori, se pare…). Iata de ce sistemul reactioneaza atat de violent impotriva lui Basescu si a „loialistilor” sai: de la Lazaroiu pana la McCain. Si altii. Anticorpii sunt trupasii! Faptul ca unii sunt si trupesi nu este un pacat de moarte.

 17. GUVERNUL PONTA a EȘUAT în negocieri: FMI nu a acceptat reducerea CAS. Nu se va semna nicio scrisoare de intenție (EvZ)

  • Lazaroiu anunta (fb) ca esecul de azi al PSD e dublu: Tariceanu isi lanseaza platforma liberala (:P)

   • Miscarile lui Tariceanu nu sunt usor interpretabile, contrar aoarentelor. Si inca si mai greu sunt de prezis consecintele, desi si eu sunt mai curand optimist. Cred ca ultima persoana care va vedea unde il trage ata pe Razgandeanu este el insusi. Pentru ca CPT chiar urmeaza (si se tine de) un fir de ata. Cam ca Ariadna, doar ca nu el l-a tras prin coclauri, ci l-a gasit pe jos si habar n-are cine i l-a pus ca momeala si unde il trage de manuta (cred ca „P” din denumirea PNL nu vine de la „partid”, ca prea se repeta scenariul cu momeala…). CPT e ca un pensionar la balci: a luat bilet pentru labirintul ala cu oglinzi deformatoare, cu serpi si urangutani de hartie, se da in mocanita si rade incantat, alaturi de copii. Copiii, insa, rad de altceva: din cauza ca mosul e descult, consistenta parului de pe piept – pus in evidenta de barbia personajului ridicata la nivelul nasului – aminteste rasina de pe brazii falnici, iar costumatia batranelului arata caacesta se crede inca pe podium, la parada. Manechin de lenjerie intima. L-a spalat pe Nufarul, prin comparatie. Eu ma intreb: cine conduce mocuta?

 18. Mi-am amintit ca acum vreo doua zile, trecand pe langa televizor, l-am vazut pe ministrul Energiei care anunta o OUG prin care urmeaza ca rezervele strategice (energetice?, de combustibil?) sa treaca total din domeniul statului in domeniul privat (…?). Era vorba de raspunderea stocarii rezervelor, sau cam asa ceva…Ma rog, nu am prins toata declaratia.
  Nu reusesc sa gasesc informatii pe subiect.
  Dar rezerve strategice exclusiv la „privat (…)” mi se pare ca suna ciudat.
  Voi stiti despre ce e vorba?

 19. Tot Lazaroiu, alt subiect, mult mai pe larg de data asta, cu trei obiective cheie si cu o concluzie finala fundamentala.

  https://www.facebook.com/sebastian.lazaroiu

  • Buna!

   Mih,
   Asta e articolul ce l-ai pus? (mie, link-ul de la tine, imi arata pagina de facebook a lui Lazaroa 🙂 fara a ma trimite la un articol anume)

   • Servus, Laura!
    Da, asta e (pe pag fb era al doilea, imediat sub…esecurile de azi ale PSD; acum e al treilea)

    • Salutare tuturor,
     Foarte diplomat Sebi fata de cele scrise de Tapalaga.
     In alta ordine de idei, s-a ales praful si de candidatura lui Oparila la functia 1 in Stat.
     Extrase din referatul DNA de propunere de arestare preventiva a lui Madalin Dumitru, seful Directiei de Infrastructura din Primaria Bucuresti:
     DNA : prejudiciul estimat la lucrarile publice si contractele de reabilitate facute in Bucuresti , la care s-a dat si luat mita, in care este implicata Primaria Capitalei si peste 50 de firme de constructii si proiectare este de circa 880.000.000 euro !
     Aproape toate licitatiile publice si contractele de reabilitate a Bucurestiului aprobate de primarul Sorin Oprescu [ Uranus, Berzei, fibra optica, Mihai Bravu, Centrul Istoric, Pasajul Piata Presei libere ] au fost fraudate , contractele acordandu-se pe baza de mita, spagi si coruptie;”

  • Da, elegant avertismentul adresat lui Tapalaga de catre SL (daca nu il mentiona explicit pe SL, poate ca DT nu-si atragea replica „loialistului”).
   Ce ii spune, de fapt SL lui DT este ca daca tot suna dogit, nu mai bine semneaza articole comune cu Dogioiu, decat analize dogioide, in nuante de gri-murdar? Pentru ca IED este (alaturi de T-AMP, de Gadea si de adeptii acestora) orice s-ar spune, printre pionierii mediatici al descoperirii talibanismului udrist al lui Basescu. Precedandu-i lui DT. Chiar si lui Fati si lui Pora. Si lui Infumurescu. Naivi, ei nu inteleg dedublarea CNA: 2×2=2.

 20. Salut copăceni! Alegerile preliminare funcţionează bine în America, stat cu o democraţie avansată şi un sistem electoral diferit faţă de cel de la noi.
  El se aplică în cadrul partidelor, fie democrat sau republican, nu la o multitudine de partide, fie ele şi întro coaliţie. Ceva asemănător a avut loc în cadrul PDL-ului şi a ieşt càştigător Predoiu. Avànd în vedere că cei care participă la aceste alegeri sunt membrii de partid (marea majoritate) şi simpatizanţi, càştigător va fi reprezentantul partidului cu cei mai mulţi membri şi susţinători. Nu putem fi naivi să credem că nu v-a fi… partipris sau partinic- cuvinte care derivă de la cuvàntul: partid.
  Reprezentantul PMP-ului sau oricărui partid nou, nu are nicio şansă din start. Un astfel de partid nu se poate bate cu maşinăria unui partid consacrat, care dispune de structuri consolidate în timp şi care a beneficiat de roadele guvernării la un moment dat, cu tot ce implică acest lucru.
  In momentul actual s-ar face jocul PDL-PNL
  Apreciez faptul că se caută soluţii pe partea dreaptă, dar, aceasta este părerea mea.

 21. Repetentul Tariceanu dixit: ”PNL si-a pierdut integritatea intelectuala”.

  • Restitutio in integrum! 2>1.

   • Salut Judex,
    Sa vezi ce restitutio vor primi asistatii, acum ca FMI nu va mai controla masurile guvernului. Vorba ”intelectualului”: Dupa mine potopul.

    • Ei @ion, circuitul banilor este cel mai monitorizat circuit din lumea de azi, eminamente capitalista din Shanghai si Vladivostok, pana la Iohannisburg si Hobart. .Asupra circuitului asta se afla un telescop cu atatea lentile, ca nu e clar daca eliminarea uneia nu se face decat pentru a permite alteia sa scruteze intr-un alt registru. Spectrul groazei, de exemplu, cred ca ar da un alt rezultat decat spectrul Calimentului. Sa vedem ce explicatii capatam de la dna Ministru de Finante, obligata sa iasa public. Din nou.

 22. Daca se vor fuziona PNL si PDL, Chitoiu amenta ca vor face alt PNL; reinvie aripa tinara?

 23. daca vor, nu daca se vor; soacra e de vina, nu io 😛

 24. bunä seara,
  Täriceanu, este un mizerabil mafiot cu papion securist, si-a adunat langä el, totzi securistii, cunoscutzi la täticul lui. mafiotul Täriceanu
  nu a fost controlat la afacerile si combinatziile ce le are cu totzi
  infractorii neo-comunisti, ce au mancat tzara.
  nu vi se pare curios, cä nimeni nu-l controleazä, cä nimeni nu se uitä unde are averile, pe a cui nume, etc.
  DECE NU ???????? pt. cä a mancat bugetul cu PSD, pt. cä
  a cheltuit bani pe investitzii si cälätorii, nejustificate.
  cine s-a dus langä el sunt totzi secu, traseisti :mafiotzi:

 25. OPRESCU; felcerul plagiator, este direct inplicat in afacerile si escrocheriile omului arestat, el i-a fäcut vile,lui si fam, a hränit totzi prietenii fratelui si fiului Oprescu; SPER CA DNA, sä descopere cä cel mai mare furt si mizerii,s-au fäcut cu stiintza lui opärilä.

 26. nu intzeleg dece chitzoiu nu este la inchisoare, acest escroc cu fatzä de purcel, a servit PSD dupä plac, a dat si manipulat cu ruseanu si sotzia lui milioane.

  dacä liberalii nu trec la atac , sä le fie de bine.

 27. Ziua bună copaceni !!’

  Pai ,nu stiu ce mai rămâne din PNL ….cred ca asta e a 4 -a scindare ,sau a 5 a …pe Răzgindeanu cred ca il ia PSD si restul PDL …interesant ,că Stanisoara nu mai e preten cu Patrunjel .. :). ….fiindca Frunză verde l-a convins să intre in PNL ….deci ,il avem pe patrunjel cu Joiannis si pe Stanisoara cu Motocicleanu ….foarte interesant. 😀

  PSD il acuza pe patrunjel ca e omu’ Piratului si va destructura PNL ..eheheheh …posibil să fie intoxicare ,sau nu .. 🙂

 28. Dosarul lui Dan Voiculescu, amânat pe baza unei minciuni a unui judecător al Curții de Apel București (EvZ)

 29. Smecher VVTonta Reducerea CAS cu 5 % se va face prin lege. Se intoarce anul 2008 cu acea faimoasa lege de marire a salariilor personalului bugetar.

  • Unii poarta manusi din delicatete. Altii, pentru igiena. Iar altii, ca sa nu lase urme. Ce asemanatori si cat de diferiti!

   • Nu stiu Judex, Eu acum am ascultat-o prima oara live pe D-ra Min de Finante. Ma intreb: Oare atat de mult a decazut scoala de stiinte economice de la Harvard?. Fatuca asta nu are un minim limbaj economic.Si nu ma refer la faptul ca, activand doar in mediul academic, nu are experienta practica.

    • Mie mi-a ramas in minte o remarca scurta a Juniorului 1: „fabrica de stangei”

     • …totusi, reducerea CAS nu este o masura de stanga. Cred ca nu reducerea in sine este problema care a provocat dezacordul FMI. Sunt convins ca deteriorarea economica viitoare sub o eventuala guvernare prelungita a PSD, partid dispus sa sufoce economia si sa bage adanc mana in visterie pentru spaga electorala (electorata, taxarea combustibilului, etc) este adevaratul motiv al retinerii manifestate de delegatia FMI. Adica, nu actuala stare a bugetului este cauza, cat posibilitatea extinderii guvernarii PSD dupa 2014.
      Mesajul FMI, pe scurt, este asta: „Vreti ca reducerea CAS sa fie sustenabila? Dati jos acest guvern!”.

     • …mai precis, in termeni bancari: „…acest guvern pagubos!”

    • E MARE DIFERENTZÄ INTRE TEORIE SI PRACTICÄ; INTRE AMERICA SI ROMANIA:
     amandoi au cam inbälmäjot-o, ponta a vorbit mai cursiv, dar nu a spus nimic,mumia finantzistä- inpäiatä,speriatä,nepriceputä:

    • Ei, @ioane, in stiintele sociale nu e ca la chimie (sau la tamplarie, la mine): eu greu sa stii cum sa tai drept, pentru ca turnesolul lor nu se invarte inca in jurul Soarelui, ci in jurul Omului Care Masoara. Iar echerul lor indica unghiul drept doar prin referinta la unghiul stang. Mai curand arte decat stiinte, politica, filosofia, dreptul sau istoria sunt mai des folosite ca instrumente de defulare a fanteziilor autorului decat ca sa comunice silogisme. Si foarte rar se atinge realitatea, daramite adevarul. Chiar si sociologia si economia, cam la jumatatea drumului intre stiintele exacte si cele „umaniste” ajung mult mai des in mainile unor ignoranti, numarati pe degete fiind profesionistii. Chiar si la cele mai mari scoli, se pare, nu numai la cucumani ca noi.

     • Judex, adica tu imi spui ca pentru a emite o defulare a fanteziilor de genul ” procentul pe care il asteapta in cresterea preturilor de la taxa pe stalp poate fi intr 0 si 100%.” Min. de Finante a trebuit sa studieze economia la Harvard?. Pai atunci eu sunt multumit ca am facut liceul de mate-fizica din Timisoara.

     • Ei, @Ioane, e momentul sa rememoram un „pilon” important din strategia de educatie a lui Funeriu, mult mau oportuna si completa decat intelege acum lumea: „meseria, bratara de aur”. Pas la fel de important ca si miscarea de eliminare din programa de liceu a cursului obligatoriu „Introducere in practica hotiei”, prezentat sub masca examenului de bacalaureat fara camere video.

 30. securistii masoni, stänisoarä,frunZä in vant si täriceanu, se mint;
  SECURISTII ASTIA AU SCOLI INALTE
  fac coploturi, si se eliminä reciproc la ordinul PSD

  TÄRICEANU JOACÄ SI A JUCAT INTODEAUNA CU NEO-COMUNISTI

 31. Integrarea europeana adica ajungerea la
  standarde europene de moralitate de nivel de trai
  de democratie nu constituie un proiect politic
  suficient de ambitios? Pare mai mobilizator si
  mai sforaitor ca „romanul sa fie bine si Romania
  sa prospere”?

 32. Articol de pe Vocile Dreptei: ,,Adept dovedit al modernității, susținut deschis de Traian Băsescu, dar cu un trecut și destui adepți în actuala stângă politică, diplomat fin, cu o eleganță comportamentală naturală, fire neconflictuală, Cristian Diaconescu este astăzi, oricât ar părea de bizar, principalul favorit la câștigarea fotoliului de Președinte al României.”
  Vezi tot:
  http://www.evz.ro/pe-ce-se-bazeaza-cristian-diaconescu.html

  • Traian Basescu a sustinut (…mai corect: si-a exprimat sustinerea) public doi potentiali contracandidati ai lui V2: primul a fost Antonescu. Al doilea: Cristian Diaconescu. Mai mult decat calitatile/defectele acestora conteaza culorile lor definitorii: Crin -galben, Diaconescu – rosu. Pentru Ponta, mare amator de competitii sportive de amploare, CM fotbal a-nceput cu cateva zile mai devreme. El a vazut deja doua cartonase. Noi, ce echipa sustinem? Noi, ce strigam din tribune? Iar ei, pelooserii, ei ce strica?

   • Sper ca in cazul vvponta sa fie o descalificare la „campionatul” din toamna…

    • Ideal ar fi prin septembrie, max. inceputul lui octombrie. Sa vada Dragnea transpunerea in fapte a zicalei nu-i pentru cin` se pregateste ci pentru cin` se nimereste. 🙂

    • …pai nu au cerut ei un Presedinte-arbitru? Arbitrul are voie sa dea cartonase, asta stiu pana si fanii Stelei si ai lui Becali, si fanii lui Mititica (cei ca Becali). Cred ca la fel ca-n fotbal e si la baschet. Si-n tenis. Sau Pilotul, atunci cand a vorbit de arbitru, s-a gandit ca arbitrul doar face cu ochiul, ca semaforul?

 33. Încă unul pe făraș ,ca va dispare . 😀

  DEZVĂLUIRI SENZAȚIONALE despre INGINERIILE imobiliare ale lui Klaus Iohannis. ”Evenimentul zilei” va publica mâine DOCUMENTE OFICIALE

 34. Hai, ca a aparut deja un sondaj facut de institutul de casa al Varanului. Concluzia :”Tariceanu ar trebui sa conduca PNL.”

  • ION;
   SPER DIN SUFLET, cateva planete sä punä cateva piedici netremnicilor, si aripi celor ce vot un drum curat, färä urä:
   SPER CA PRESEDINTELE SÄ FIE SUSTZINUT, sä fie sänätos:

   AM CITIT INPERTINENTZA TURNÄTORULUI VOICULESCU,
   nu KÖVESI trebuie sä plece, turnätorul trebuie inchis si averea
   confiscatä:

 35. Täriceanu, o unealtä manevratä, interesul de a distruge dreapta.
  Täriceanu este asa un nimic, um ce nu are moral, a fost si este
  o unealtä neo-comunistä.

  asta nu este nici liberal si nici democrat, si-a trädat partenerii, partidul, sotziile, ” om de valoare”

 36. TÄRICEANU, „mi s-a solicitat , sä fac grabnic un partid liberal”

  mafia rosie lucreazä, comandä. manechinul Täricean executä,

  il au la manä pe mafiot.

 37. Seara buna Copaceni,
  Un titlu mortal inventat de Cristoiu cu referire la actiunile Tradiceanului:
  ROMÂNIA LUI CRISTOIU. Grupul lui C. P. Tăriceanu- Un pîrț care se vrea Trîmbițele Ierihonului. (EVZ)
  Jur pe rosu ca nici n-am citit articolul si nici n-am de gand sa-l citesc.
  Dar titlul … ei bine… titlul este an-to-lo-gic 😀 😀 😀

  • Salve ,Inginduatule !!!

   Paî ,sunt mai multe pîrțuri pe dreapta asta ,cafe se vor trîmbițe.. 😀

   • Salut Night
    Mie mi s-a parut devastator titlul, repet titlul, pentru ca nu-l mai citesc de ceva vreme pe IC. Dar aici a creat un comic de limbaj care ar fi fost apreciat si de altii, mai celebri in domeniu!
    Cred ca si el s-a si autofelicitat pentru exprimare! 😀

    • Salut Inganduratule,
     Maine e 13 si e vineri si avem si Luna Plina in Sagetator. Kepler spune ca :”In New York, insula Ellis ureaza imigrantilor “bun venit”. ”

     • Salve ,Ion !!

      Si e de bine ???… 🙂

     • Inganduratul

      Salut Ioane,
      N-am uitat, dar ca sa fim mai siguri, n-ai putea sa fii mai subtil in relatia cu Maestrul/ Maestra Kepler si sa-i sugerezi la o adica (important este cand alegi momentul), ca am fi dispusi sa tragem astrele pe „spuza” noastra? Cu costurile de rigoare, se-ntelege, poate lucreaza si in sferele magice Legea lui „O(h)m”! Chiar daca esti chimist si deja Maestra te-a ndepasit in domeniu, poate Doamna stie si fizica!
      Astampara-te, doar am glumit! 😀 😀
      Promit ca nu ma mai deghizez in dracusor serpisor ofertant de merisor!

    • Nici mie nu îmi prea place Cristoiu ,dar cu titlul asta a nimerit-o !! 😀

     • Salut,
      Nu stiu daca e de bine pentru toti. Dar daca faci analogie cu ceea ce a insemnat in secolul 19 insula Ellis pentru multi emigranti atunci poti sa interpretezi ca obisnuinta, rutina sunt inlocuite cu un nou mod de viata, o tara noua, o familie noua

     • Inganduratul

      Eu mi-l-am imaginat instant pe Tariceanu, in costul de epoca, sufland in trambita antica din Imparatia Ierihonului si partaind lamentabil…Irezistibila scena comica, magistral scenograful! 😀 😀

 38. Salutare,

  Alegerile primare sunt un vis frumos :). Nu vom avea parte de ele intr-un viitor apropiat, din motivele deja enumerate de altii.

  Dar ar putea fi o idee sustinuta de jurnalistii si de blogosfera de dreapta. Si cine stie, in ceva ani, poate cineva si-o asuma.

  Despre sansele lui Cristian Diaconescu, eu nu cred in ele. PSD ii vor pune eticheta de omul lui Basescu si a Elenei Udrea si toata campania se va concentra din nou pe axa „USL”-Basescu. Ceea ce tare mi-e ca va mobiliza din nou 6-7 milioane de bizoni care sa voteze Ponta in turul II, ca sa scape de dictatura lui Basescu.

  Un urmas al lui Basescu la presedintie nu poate fi „omul” lui Basescu. Si e naiv sa consideri ca omul lui Basescu poate fura din electoratul traditional al PSD, chiar fiind fost PSD-ist.

  • Bizonii intre timp au mai săracit ….si 6-7 milioane n-au fost niciodata ,doar pe hirtiile PSD -ului cu tot cu morții lui Dragnea

  • Axa Basescu-Udrea-Lazaroiu-Diaconescu-Barroso-Biden-Rompuy-Nulland-Merkel-Preda-Junker-Chirtoaca-Gordon-Butcher-Bot-Tomac-Funeriu-Hagen si inca vreo 9 milioane de romani o fi suficienta sa intoarca dezaxatii de care vorbesti, @Rem? Ce zici? Ii luam unul cate unul? Tu cati numeri, pe partea anti-Basescu?

   • Judex,

    Nope, nu e suficient. Din doua motive.

    Pentru ca ei stiu doar 2 nume din axa pe care o mentionezi. Si stii de unde? De pe Antena 3, de la popa din sat, de la dom’ primar, care e baiat bun, da faina si niste pui pompat cu apa.

    Si e baiatul ala Fonta, tanar si ne place de el. Plus ca el are grija sa ne dea pensii si ne mai da, nu stiu ce, dar ne da.

    Iar in doilea rand, nu exista aceasta axa.

    • Pe bizoni nu ii convingi de nimic, poti doar sa ii pacalesti.

     • Bizonii privitori de antene sunt cam 1.500.000- 2.000.000 cu tot cu neamuri ,pina la 7 mil. e hăt departe

     • Si n-ar fi prima oara că sunt păcăliti ,doar că acum sunt pentru o cauză bună 🙂

    • Din ciclul: „sa nu sprijinim seriful asta, sa alegem carciumarul, ca sa nu se incordeze hotii satului”. De care parte zici ca sunt bizonii? Crezi ca daca Basescu ne spune ca-l sprijina pe Ponta…atunci se alege…altcineva? De axe nu te-ntreb, ca ele nu plutesc la altitudinea de unde te uiti tu. Tu cum respiri?

     • …si zau ca MRU mi-e simpatic, dar am vazut cum „suporterii” de genul tau au ingropat un politician acum cativa ani. Nici nu stii ce aproape…

    • Uite si o alta strategie sa pacalim bizonii: sa-l propunem in capul satului pe morar. Ca nimeni nu face faina mai multa decat el, el este ala care i-o da si lu’Ponta – daca-l suntam pe Ponta de la saci, ramane inca mai multa faina pentru alegatori! Jos Ponta, sa se suie morarul!
     P.S. Daca apare competitia cu puii cu apa, il propunem pompierul satului! Ce bizoni!
     P.S.2….si dupa ce castigam, ce facem?

 39. @ion | iunie 12, 2014 la 23:33
  Continuand intr-un registru glumet, ( santem in prag de weekend, nu-i asa? Apropo, mai tii minte emisiunea aia insipida de la radio, „la sfarsit de saptamana, cantec, joc si voie buna”) sa inteleg ca o luam de la capat purtand in traista doar speranta?
  Eu zic ca totusi ar trebui sa vorbesti … stii tu cu cine…… 😀 😀
  Stele suntem…ce naiba… 😀

 40. Brazilia invinge Croatia dupa un meci relativ echilibrat.
  Ruperea de scor si implicit de relativul echilibru s-a produs la acordarea penaltiului de CC japoneza din teren.
  Deh, „ciubucul gazdelor” !!!
  Am fost in acest meci suporterul celor mai slab cotati. Deformatie redundanda din politica din Romania!
  „Jos Basescu”… Asa strigau suporterii echipei gazda, 😀
  Intrebati-l pe Tonta daca nu credeti! Maine o sa-l demaste iarasi pe Dictator! 😀

 41. @Judex,

  „Suporterii” de genul meu?

  Nu zic sa fie candidat morarul. Dar sa fie unul cu sanse. Ponta nu ar castiga aceste alegeri, daca „dreapta” ar juca inteligent. Trebuie sa se schimba paradigma „Jos Basescu”.

  Urasc PNL, si m-am lamurit exact care e treaba si cu PDL. Dar candidatul lor va avea cele mai multe sanse impotriva lui Ponta.

  Votul meu se va duce pe cine are sanse in turul II.

  • Buna dimineata, all!

   Credibilitatea „urii fata de liberali” si a „lamuririi in privinta democrat-liberalilor”, este subminata de precocitatea aparitiei si insistenta promovarii tipului de mesaj (eliptic, adesea) care in cazul de mai sus incepe cu „dar…”

   Suporterii de genul nostru („bogat” si „colorat” etichetati, nu insist, dar intelegem corect motivele si intentiile ) dezavueaza paradigma „Jos Basescu”. Fie ca e folosita de „stanga”, fie ca e promovata de „dreapta” (mai ales!!!).
   Repet ce s-a spus mai sus, in coment. de ieri: dpnv, „Jos Basescu” = „Aparam Sistemul

   Varianta:
   Când unii din Stânga și alții din Dreapta strigă tare “Jos Băsescu!”, se aude șoptit “Jos Justiția!”

   http://www.evz.ro/cand-unii-din-stanga-si-altii-din-dreapta-striga-tare-jos-basescu-se-aude-soptit-jos-justitia.html

   • Buna dimineata Mih,

    Reformulez poate o sa fie mai clar: Cred ca candidatul comun al PNL-PDL are cele mai multe sanse impotriva lui Ponta, desi nu sunt fan al nici unuia dintre partide (mentiunea era ca sa accentuez ideea ca nu am vreo subiectivitate in acest sens). Ca sa fiu mai exact nu prea sunt fanul nimanui in acest moment.

    Orice ati crede voi, adevaratii „basisti”, Basescu are sustinerea noastra, „suporterii” de tot genul, atat timp cat este Presedinte si singurul obstacol in calea PSD. Si o va avea si dupa, daca va continua in aceeasi linie.

    Discutia era, daca un urmas al lui Basescu chiar ar avea sanse la Presedintie in 2014.

    • „Adevaratii” nu ne apartine. Nici macar „basisti”. Comentariile copacenilor au fost doar consecvente in a-l considera pe Basescu un reper credibil in politica romaneasca (cam singurul) si in a sustine proiectul inceput de el.

 42. … mda .

  Habar n-am de ce tot revin în acest loc ’’confiscat’’(?) de aceşti … hipomaniaci , simpatici dealtfel (decât!) … Sau poate nimic nu’i întâmplător . Cine ştie ? La naiba … Anyway , să purcedem dară .

  Din respect pentru semeni , dar/şi mai ales pentru … viquinius (apropo : când musiu s’o plictisi , copacul … bistoş o … veşteji ) , chiar nu vreau să fiu răutăcioasă cu nimeni . Nici măcar cu madame umlaut (care e o doar o … potlogăreală blogheristică , dacă mă intrebaţi pe mine ; mă rog ! fiecare cu păsărica lui nu vă gândiţi la prostii , hei !) . Sau cu alde veşnic repezitu’micmeseriaş priceput la toate , recte @victoRELE … No way .

  Sau j’dă miile de admini ce pritocesc p’aci … voluntar (?)…Să’şi facă … veacul , ca să nu zic treaba (- că , na , are oareşce conotaţii , nu zic nu ) .

  Hm ! Mi-e şi jenă puţin … Jenă … pentru că nu sunt Nostradamus . Deci nu pot avea pretenţii la … înţelegere … credibilitate … whatever . Şi totuşi .

  Eu sunt NOSTRA şi-ntotdeauna spun ceea ce gândesc .Deci nu mint ! So … dăăăăăă , sunt sinceră ! Întrebaţi’l pe Night . Sau pe MarkW . Apropo , sper că e bine ( după toate răutăţile mele ; ş-ale voastre , offcourse) . Na , că prea mă-ntind .

  La subiect .
  Că dreapta . Că stânga . Că cum … Că hâr , că mâr … Am să vă spun … Nu . De la capăt .

  De ce cred eu că virgulă comuniştii vor câştiga … iarăşi ! De ce … alea jacta est (d’aci durererea mea cu apa-n piuă ) , de ce , de ce ?! De ce …

  Coşmare , îţi mai aminteşti când vorbeam , hă hă . hăt acu 2 ani cred , despre frunzuliţă_verde ? Mai ştii când ziceam că (scuze) kăkărău nu face parte din planul cel mare ( jehova , francmasoni sau GIZĂS , naiba ştie) , şi nu va fi ever prezidenţiabil !? Mai ştii când m-am prins din prima că marele jurnalist moralu’ e doar un biet şmecheraş de duzină !!! Timpul mi-a dat dreptate . Singurul aliat dealtfel .

  A trecut …

  Comuniştii vor câştiga …

  … altădată … Sau … într-o postare viitoare…de n’oi fi banată !

  Iubiţi ! Doar asta ne (mai) aparţine .

  • „Eu sunt NOSTRA şi-ntotdeauna spun ceea ce gândesc .Deci nu mint ! ”
   Dupa modelul: „toti cretanii sint mincinosi; eu sint cretan”
   Ceea ce gindesti nu poate fi minciuna? Ca e din nepricepere sau intentionat, nu conteaza, este minciuna.
   O sa-ti dau niste exemple si sper sa nu te sper sa nu te superi (e o incercare pentru a-ti demonstra doar ca nu ai dreptate aruncind sentinte).
   – Ponta nu a plagiat; asa gindesc eu. Este au ba minciuna?
   – gindesc ca Soarele se invirte in jurul Pamintului; sintem aproape jumatate dintre romani care credem asta; mintim, daca sustinem asta?
   @ nostraE este imprastiata (si in scris) si rautacioasa; asa gindesc, dar este sau nu minciuna?
   Vino cu alte demonstratii. De jena, mai multa 😛
   La buna citire.

  • Nu-ti ajunge sa spui o singura data acelasi lucru?
   Chiar daca hiper-bagatu-n-seama ti-o cere, nu-i musai sa te repeti.
   Iar obsesia de a-i jigni pe altii nu-i o dovada ca esti mai breaza.

   • So , recunoşti dară că …nici tu nu !

   • Mih,

    Cu Nostra e ceva aparte.
    aici iar am un feeling !!!
    Dincolo de barocul stuchit prin strungareata, e la fel de feroce ca un melc fara cochilie.

    Undeva, cineva spunea ceva de genul : „Incearca sa interpretezi fiecare rautate neprovocata drept un strigat de ajutor ! Vei fi surprins !”

    Poate ma insel. Sau poate nu.
    Nu cred ca m-am inselat cu Loda sau Purly.
    dar m-am inselat cu altii.
    So….

    • Viq,

     O fi vreun „melc” inofensiv, cu zbucimari existentiale si revolte adolescentine, o avea „potential”, dar prea alege sistematic sa lase (si sa scoata in evidenta) urmele baloase de limax.

  • Helău NOSTRA

   Micul Turtilescu alias Marele Plagiator nu apucă septembrie în rolul de prim sinistru. I-o coc ai lui, s-au prins că e mâţă neagră şi aduce ghinion. Or să se porcăiască între ei (usdeul), pecicuriştii cu interesul (inter)naţional şi cu pesdeiliciţii pentru că mai e şi udemereu între ei.
   So, filingul tău, e numai al tău şi uneori intuiţia feminină mai dă rateuri. Tu eşti acum excepţia care confirmă regula. Vei fi fiind cumva iar la o mare despărţeală şi ai căzut în butoiul pesimismului (nu ală de zice că pesimistul e un optimist cu experienţă, sau poate da) ?

 43. @ Mitzu`Beciuklistu,
  in atentia ta daca mai planezi pe la Copac: ambitia asta, de a ne compara cu nemtii englezii ori americanii este ridicola. Ridicola si pagubitoare.
  Noi, romanii, cu Romania, jucam in alt esalon, departe foarte de cei amintiti.
  Pina nu ne acceptam „nevoile si neamul” vom privi cu jind peste gard si vom plinge” la noi dece nu e ca la ei?” De aia 😛
  Nu economic trebuie intii sa ajungem la nivelul jinduit, ci mental.
  Nu poti sa fii bogat daca atitia romani mai cred ca Soarele se invirte in jurul Pamintului. Poate ti se pare ceva minor, dar pina nu e inlaturat acest nimic (si altele, bineinteles), nu vom putea avansa.

 44. Buna de dimineata !

  Sunt usor socat de calmul si atmosfera placuta de aici.
  Cred ca o sa mai vin 😀 😀 😀 😀 😀

 45. mda mey … victoriaprincipalcareeste !
  Nădăjduiesc totuşi c’ai recepţionat cum se cuvine lecţia de gramatică lowcost servită la Nora !
  Aia cu aţi . sau A-ŢI ! Hă hă hăăăăăăăă !

 46. A trecut si @ Reddog!
  In zbor planat 😛

 47. Alegeri Primare … eventual (numai) pe net … în Republika Absurdistan … unde majoritatea populaţiei foloseşte coceanul sau boziile în loc de hâtie igienică, unde consumul de pastă de dinţi pe cap de locuitor este egalat de numărul de cărţi cumpărat de acelaşi cap (de locuitor). Pentru că aşa ne-a lăsat împuşcatul în 89, capete de locuitor … aşa suntem şi în prezent.

  Uichend plăcut şi de pomină să aveţi.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s