Sistem și antisistem

Elena Udrea – în fruntea PMP.
Cristian Diaconescu – candidat la funcția de președinte al României.

Două persoane atât de diferite, din mai toate punctele de vedere, încât este practic imposibil ca evoluția lor sub girul lui Traian Băsescu să nu te pună pe gânduri.
Ce anume au comun acești doi politicieni în raport cu actualul președinte ?
Nu e nevoie de două facultăți ca să sesizezi evidența : singurul numitor comun al numerelor de pe tricouri este încrederea.

Și nu e nimic de mirare aici.
Încrederea, loialitatea față de un program/proiect/scop sunt lucruri atât de rare în politică în general și la români în mod particular, încât celelalte calități ce ar avantaja un politician pălesc instantaneu.
Posibil ca PMP sub președenția blondei să nu poată respira aerul înalt al politicii de top. Depinde de o mulțime de factori, de la modul intim în care înțelege munca de echipă până la exhibiționismul mediocrității.
Posibil ca Cristi Diaconescu să nu prindă Cotroceniul.
Și asta depinde de mulți factori, cu mare fluiditate, dintre care PMP e campionul.
Dar personal cred că piratul nu a avut alegeri mai bune în ogradă.
Poate sunt alți politicieni cu mai multe șanse decât Diaconescu și sigur sunt alții mai abili decât Nuțica.
Dar aproape sigur, sunt în alte ogrăzi !!!!

Cred că mai important decât președinția unui partid este președinția țării.
Cristi Diaconescu se pare că a fost desemnat de pirat drept urmașul său la Cotroceni.
Dacă este așa, toti contracandidații săi, care la linia de start sunt evaluați cu mulți pași mai în față dați de mașinăriile de partid ale PSD și respectiv PDL+PNL, suferă însă de un mare handicap : contracandidează la trendul politic „Băsescu”.
Deși plecând din ultima poziție, Diaconescu beneficiază de acest motor ce-i poate da o viteză superioară față de ceilalți candidați.

1. Din poziție minimalistă te poți erija credibil în luptător antisistem. Cu scopuri ce lovesc în nucleul vital al interesului tuturor politicienilor actuali.
”În opinia noastră, prevederile constituţionale au devenit inoperante. Haideţi să nu ne mai păcălim unii pe alţii. Solicit întregii clase politice româneşti să aibă verticalitatea interioară pentru a elimina imunitatea sub orice formă se manifestă aceasta, din zona conastituţională, legală şi din orice alt domeniu. Să nu mai discutăm despre acest lucru. În faţa legii toţi suntem egali”, a arătat Diaconescu.
Care alt candidat poate pretinde asta credibil ?

2. Din poziția continuatorului reformei „lui Băsescu” poți pretinde :
– respectarea/aplicarea rezultatelor referendumului de reducere a numărului de parlamentari;
– respectarea idependenței puterilor în stat și neamestecul politicului în justiție;
– continuarea drumului României către valorile vestice dpdv economic, politic și social.
Nici candidatul PNL/PDL, nici cel al PSD nu au credibilitatea necesară pentru a susține acestea, chiar dacă ar avea tupeul s-o facă.

Cristian Diaconescu se bazează pe potențialul de a „prinde” masele neînregimentate politic, cu un minor sprijin de partid.
Contracandidații săi se sprijină pe mașinăria de partid cu șanse minore de a convinge neînregimentații.

Va reuși sistemul politic sau masele scârbite de el ?
Vedem !

Viq

118 responses to “Sistem și antisistem

 1. Interesant ! cateva probleme pentru Viq :
  1.Daca Diaconescu e tot ce ,,poate” Basescu cum de nu l-a mentionat mai apasat in desele dansului iesiri televizate, mai ales cele de la B 1? Nici macar nu stiu daca l-a mentionat vreodata, de Antonescu am auzit, de Johannis am auzit…
  2.Ce l-a impiedecat, apropiat fiind al presedintelui ,sa-i ceara acestuia un referendum pe tema desfiintarii imunitatii ? (desi nu cred, nu stiu sa existe vreo tara in care imunitatea sa fie total desfiintata ).
  3.Avand in vederea noua postura de candidat, l-am urmarit cu atentie mai mare pe Diaconescu si am observat ca este foarte emotiv ,sper sa invete sa-si escamoteze sensibilitatea.
  Nu il resping pe Dioaconescu cu aceste probleme, dimpotriva, am mai scris aici, il prefer lui Ponta si Predoiu ,cu Johannis inca nu m-am lamurit.

  • pai una din explicatiile posibile este ca nu a vrut sa dea Lodei timp suficient sa-l porcaie pe CD [hobby consistent].

  • Interesant !
   1. Daca…. de ce ?
   Habar n-am.
   ce relevanta are ????

   2.
   a) ce l-a impiedicat….
   Idem. N-am habar.
   Poate nimic. Poate n-a fo’ interesat !
   Acu candideaza la Cotroceni !

   b) N ti a exite vre-o tara….
   Wake up, no…. ai ditamai netul sub nas
   ” Majoritatea sistemelor de drept prevad o dubla protectie pentru membrii Parlamentului:
   -inexistenta raspunderii sau neresponsabilitatea pentru voturile si opiniile exprimate in exercitarea mandatului (non-liability ,irresponsabilite) ;
   -inviolabilitatea (inviolabilite) , care cuprinde un set de reguli privind arestarea, urmarirea penala sau trimiterea in judec 15115x2321p ata a parlamentarilor.
   Aceasta dualitate neresponsabilitate-inviolabilitate este relativ neimportanta in Olanda, unde nu se ofera nici o inviolabilitate si , de asemenea , in Marea Britanie si Irlanda, unde exista o protectie redusa in aceasta privinta.
   ………………..
   Majoritatea constitutiilor se refera la conceptul de „opinii exprimate in indeplinirea atributiilor” (Austria, Belgia, Grecia, Italia Luxemburg, Portugalia), care permite o interpretare oarecum extinsa , cu consecinta aplicarii imunitatii si anumitor declaratii facute in afara Parlamentului.
   ………………..
   Unele constitutii specifica faptul ca inexistenta raspunderii se refera strict la voturile si opiniile exprimate in interiorul Parlamentelor. Astfel sunt legile fundamentale din Danemarca, Olanda, Irlanda, Finlanda sau Germania.
   ……….
   Regulile de ridicare a imunitatii parlamentare, in fapt a inviolabilitatii, sunt prevazute foarte pe larg in Legea Fundamentala a Germaniei, in Constitutiile Frantei, Italiei, Spaniei sau Luxemburgului. In tari ca Belgia sau Danemarca prevederile sunt foarte succinte, iar in Irlanda, Marea Britanie sau Olanda, nu exista….”
   Este relativ variabil DAR….. regula generala a protectiei alesilor are in vedere declaratii politice, nicidecum protectia in cazul infractiunilor de drept comun, ca la noi.

   3. da.
   sunt de aceeasi parere.
   Nu seamana cu personajul lui Penn din clipul de duminca trecuta.
   N-avem altul mai bun.
   Poate reuseste sa se autodepaseasca.

 2. Inca ceva ce ,de asemenea am mai zis : ma tem ca e doar un iepure, coace Basescu altceva si atunci ar fi pacat de el.Nu sariti, ca nu am nici un argument, pur si simplu asa simt.

 3. Dupa plecarea lui diaconescu de la Cotroceni :
  ,,Întrebat a doua zi într-o emisiune la B1 TV dacă această decizie are legătură cu o candidatură la Preşedinţie a lui Cristian Diaconescu, Traian Băsescu a răspuns: „Nu, nu cred că este vorba de aşa ceva. O chestiune de serviciu, simplă”.

 4. “Ce anume au comun acesti doi politicieni in raport cu actualul presedinte ?”
  +Complementaritatea in realizarea proiectului.
  “(…) modul in care imi voi configura campania. Nu voi ataca ieftin, nu voi cobori intr-o zona gregara doar pentru a da replica.”

  A aparut si contra-oferta PNL-PDL la ridicarea oricarei imunitati , minimala si efect nul.
  http://www.b1.ro/stiri/politica/pdl-i-pnl-vor-depune-un-proiect-de-lege-care-sa-elimine-privilegiile-ale-ilor-partidele-vor-ca-votul-privind-arestarea-preventiva-sau-urmarirea-penala-sa-fie-dat-in-cel-mult-24-de-ore-84909.html

 5. viq
  mie imi plac scrierile tale
  dar acu o dadui direct in balta de la bun inceput.
  a zis domnia voastra:
  „Increderea, loialitatea fata de un program/proiect/scop sunt lucruri atat de rare in politica…”
  pai daca astia doi au fost loiali vreunui program pana acum, cu exceptia interesului propriu, ma duc sa ma inscriu in pmp.
  daca numeri prin cate partide au trecut astia doi, o sa iti dea mai multe decat cate clase ai tu, si stiu ca ai destule…
  iar argumentul ca se bucura de increderea basescului, e tare subtire… multi se bucurara de aceasta incredere, pana cand interesul sefului se schimba si atunci aia, saracii, nu mai fura de incredere…
  asta nu inseamna ca aia nu mai fura…
  scuze, ti-o spuse-i direct, fara asperitati care sa te zgarie…

  • @ john,
   cei care nu au trecut de la un partid la altul sint citiva si aceia sint doar in PSD.
   Crezi ca sint demni de admiratia ta?

   • e ceva mai complicat.
    chiar si aia amintiti de tine merita un pic de respect, mai ales pt ca isi mentin o linie.
    buna rea, e treaba lor.
    ca mie sau tie nu ne place de linia lor, asta e cu totul alta treaba.
    dar sa sustinem o doamna care a fost liberala, apoi social democrata, apoi iar liberala (fie si democrata) iar acum miscator populista… cam greu sa vorbesti de loialitate…loialitate doctrinara.
    la asta m-am referit, sa nu se inteleaga ca eu iubesc pesedistii.
    cu respect.

    • @ john,
     fara suparate, dar daca si pesedistii care nu au schimbat niciodata partidul lui Iliescu, si eu avem cinstea respectului tau, nu ma simt incintat 😛
     Ai respect fata de „linia lor” doar pentru ca nu au schhimbat partidul?
     Nu esti pretentios.
     Unde erai in 14 iunie 1990?

   • Eheee,victore 🙂 ,asta-i o problema ce merita a fi digerata serios. 🙂
    Nu crezi ca vor curgr km.de vorbe si tot atatea zoaie aruncatr in capul lui CD.pt,ca a candidat in 2010 la sefia PSD
    9i l-a sustinut pe prostanacul Geoana)a fondat UNPR…handicapuri copios speculate de contracandidati?
    Pentru mine nu a contat nici afilierea PD sub sefia lui Base la familia popularilor,nu conteaza nici trecerea treptata dela centru-stanga la centru dreapta a lui C.Diaconescu.Remarca,am spus treptata si nu intempestiva cu iz de interes personal cum se intampla cu cei de la PSD,PP-DD si izolat la altii..Daca traiectoria se dovedeste una corecta in sensul ca respectivii din convingere,pragmatism si adeziune ideologica au actionat, nu e loc de condamnare Dupa mine e si cazul lui CD. 🙂

    • Minusarule,:(
     daca esti de dreapta te-as intelege cu mare ,mare indulgenta,
     daca esti de stanga absolut de loc.Esti un imbecil!

  • john vrei serios sau la misto?
   1. La misto: . pe vremea cand X trecea de la partidul A la partidul B , nu exista inca PMP; toti de la PSD au fost FSN, apoi FDSN, apoi PDSR; cei de la PNL de azi au fost fie PAC fie APR fie PNL-AT fie….[ba chiar PNT ca Shorica Nicolai]
   2. Serios: cui ii datoreaza loialitate un ales? electoratului sau partidului? atentie, caci orice ai raspunde gresesti in minimum un caz.

   PS. iar daca postarea e doua un alt „jos basescu” m-am ostenit degeaba sa conving un FANATIC.

   • cinic 🙂
    scuze ca ma var in disputa!
    In comenturile mele de azi si nu numai am exprimat o teorie ce nu difera de a ta cu alta coloratura nuanta ce tine de persoana mea 🙂 si ceea ce ma caracterizeaza.Sunt impotriva traseismului determinat de interes personal de dorinta de a ramane cu orice pret la guvernare sau in arealul puterii,nu condamn schimbarile de optiune 🙂 …..la care au contribuit factori legati de caracter moral,de greseli de estimare politica ,de intelegerea menirii unui reprezentant al cetatenilor votanti.

    Inca o data scuze pentru intreruperea dialogului! 🙂

    • servus dora. Nu e simplu:
     A. cand cineva realizeaza ca TREBUIE sa-si schimbe opiniile politice este de blamat apriori? [se spunea ca pana la 30 de ani trebuie sa fii de stanga, dar dupa … nu e de bine]. In definitv opinia politica nu e genetica
     B. glisarea unui partid intreg nu e neobisnuita nici in RO [PNT intre cele doua razboaie era centru-stanga, PSD-Iliescu a devenit sub Ponta mai de centru, PNL e declarat de dreapta dar ALDE este centru-stanga etc]
     C. disputa despre loialitate e lunga: daca partidul sau seful vrea pe dos decat vor cei ce te-au ales ce faci?

     • cinic,:)
      se poate discuta si asa,numai ca,”glisarea unui partid este mai neobisnuit,decat turismul politic individual.
      A.nu e de blamat „apriori” si nici” opinia politica nu e genetica”.Bine spui si-mi confirmi asa zisa teorie. 🙂

      B.Cu afilierea PNL la Alde e ceva neobisnuit ,probabil intoarcerea spre PPE e mai rezonabil.

      C.Nici loialitatea nu poate fi considerata eterna.Poate doar existenta sa fie si potrivit conceptiei lui Aristotel timpul.materia ,miscarea. 🙂

  • John,

   daca piratul le-a incredintat mandatele astea, eu nu am nici un motiv sa consider ca avea alte alegeri mai grozave.
   sunt slabi ?
   poate nici nu merita aceasta incredere ?
   Poate.
   dar ceilalti probabil stau mai prost decat ei in grila de valori.

   Poate penru tine „argumentul ca se bucura de increderea basescului, e tare subtire… „. Pentru mine e vital

   Nu ma zgarie, fii pe pace.

 6. Argument imbatabil si pentru care iti trebuie studii:
  – partidul lui Basescu&Udrea a scazut de la 10% la 6%.
  Incearca sa-l intrebi cind a avut 10% sau cine i-a spus; o sa fie foarte clar; doar era scris pe toate gardu, in ste, pardon, in toate sondajele marilor (c)analisti (doar va aduceti aminte primele previziuni de la euroalegeri). Cum sa nu ii crezi?
  Bine-bine, „noi” cu Elena ne-am dat examenul. Si l-am trecut. Zlab, stiu. „Voi” cine sinteti si ce vreti? doar „jos Basescu”? pai, sloganul asta genial il aud la orice Latrina!
  Si, fara „eu nu propun pe nimeni, eu propun ceva”!. Ca din acestia sintem peste 18.000.000.
  Daca propui ceva si nu reusesti sa vinzi, nu cumparatorul e prost.
  Daca ai o ideie lupta-te cu drag si dor de ea.
  Nu vinde mai mult decit poate absorbi piata.
  Nu vinde varza la gradinari.
  Nu te simti umilit pentru o nereusita, considerind ca esti cel neinteles; tu nu intelegi in ce lume traiesti.
  Chiar vrei sa nu cistige plagiatorul Cotrocenii? te astept
  Pina dupa al doilea tur; dar daca ma injuri, nu te astepta sa am multa rabdare.

  • victorL, 🙂
   imi place sa te citesc si mi-ar trebui zeci de like-uri pentru premiere.

   Cu toate acestea ,imi permit sa-ti fac doua observatii:te pierzi in dispute de diversi(ceea ce nu e rau) si

   uiti sa raspunzi cand esti abordat de ai tai combatanti.

   Vrei sa descurajeji sa dai apa la moara „:lasturistilor”ce asteapta la cotitura sa se amuze?(cu toate ca dupa ultima aparitie s-a potolit seful) 🙂

 7. repet:

  “În timpul facultății a fost secretar adjunct, responsabil cu problemele politico-ideologice, al biroului Asociaței Studenților Comuniști, iar în 1982 a devenit membru al Partidului Comunist Român.

  Cristian Diaconescu a făcut parte din guvernele: Adrian Năstase (în perioada 10 martie 2004 – 28 decembrie 2004)…”

  atat pe azi despre cinste, consecventa si onoare

  • repetitia e mama invataturii.
   Da` daca esti atit de silitor, intreab-o pe mam` mare ori pe tanti Miţa ce a fost MRU?
   Alte metode nu ai?

  • PRL
   Daca nu erai UTC-ist sau membru de partid in acea perioada nu vedei nici macar sa fii admis la facultate,scoala de maistri, etc sau sa ocupi o minora functie de conducere.
   Partidule PCR era in toate si daca aveai ciocul mare banuiesti ce se intampla.

   • sau puteai avea cinste…nu cred ca cei ce au luptatu, s-au opus sau au murit au fost chiar idioti. dar chiar daca erau idioti, cred ca ne trebuiau mai multi ca ei in locul inteligentilor cooperatori.

    • yic si eu…nu am trait atunci… dar nu pot da valoare unora care ar fi trait bine mersi sub comunist aranjandu-si o viata misto in acele conditii

     • E mai complicat decit crezi tu.
      Nu ii apar.
      „Demascindu-l” pe Diaconescu intrebarea vine normal: dece nu si MRU?
      Pentru ca e clar dece ti-a intrat Diaconescu in vizor 😛

    • PRL
     Bun am inteles dar am si eu o nelamurire referitor la tine,ma intreb ca prosta in targ de ce ai orientari de stanga?
     Ma intreb daca nu ai fost ce vezi tu in cei de la stanga bun?
     Poate ii consideri niste haiduci care iau de la cei ce stiu sa faca bani si distribuie inapoi spre cei saraci cam 20% + spre alti dar tot ii mai ramane si lui ceva.
     Asa vezi tu ca este corect?Uite unde la ce nivel a ajuns tara asta!
     Nu se investeste capital autohton ca nu avem de unde ca se duce pe taxe si impozite si ce se investeste se investeste cu mare risc si cu multe aprobari asa incat cand ajungi tu sa obti aprobarea altul a facut inaintea ta investitia pentru ca papagalul bugetar care trebuie sa pastreze secretul de serviciu face ce face .
     Ar mai fi multe de spus dar ce este mult strica.

    • Purly,

     ti-am mai spus : referitor la perioada ante ’89 esti pe dinafara.
     Nu ai nici o vina ca esti.
     Nici nu e blamabil sa ai o parere depre ce crezi ca a fost.
     Dar sa pretinzi ca ai si dreptate, e aiurea.

     Ecoutez moi : habar n-ai !

   • Dorian,

    Exagereaza poate Prl cand ii baga pe toti intr-o oala. Asta nu inseamna ca trebuie sa faci la fel.

    Nu te intreba nimeni de UTC cand dadeai la facultate (ce sa mai vorbim de scoala de maistri!?). Ce-i drept, cam toti cei care nu o duceau dintr-o repetentie intr-alta in liceu, erau facuti automat utecisti.

    Altfel se pune problema cand utecistii se bateau sa ajunga sefi pe linie comunista. La pasul acela nu ii obliga nimeni. Cu siguranta.
    Diaconescu inteleg de la Prl a ales sa faca pasul asta. Stiu si eu daca … dă bine!? Poate doar pentru cei care pot accepta orice trecut de la unu’ care in acest moment e „de partea lor” 😉

    • Este drept Yu So Dum ca am exagerat un pic dar dupa ce erai admis era musai sa te inscri la propunerea celor din BOB ca de nu venau belele peste tine si aici nu exagerez.

    • „Nu te intreba nimeni de UTC cand dadeai la facultate (ce sa mai vorbim de scoala de maistri!?).
     Ce-i drept, cam toti cei care nu o duceau dintr-o repetentie intr-alta in liceu, erau facuti automat utecisti…”

     Brilliant !
     Mai ai d’astea ?

  • PRl,
   si daca CD s-a lepadat de haina care-l strangea pana la sufocare ,crezuse ca se poate schimba in bine?
   E ca-n povestea calului slab,rapciugos din poveste hranit cu jaratic si transformandu-se untr-un „bidiviu nazdravan …unde hrana vine de la votantii cinstiti si increzatori.

  • alt chibitz? cand si unde ai candidat [pentru ceva]? pe cine ai convins? cate voturi ai adunat?
   Avand „greata” de CD il vei vota pe Ponta? sau pe imaculatul X/Y/Z?
   PS. Multa lume e convinsa ca cea mai periculoasa persoana IN FAPTE este prostul zelos.

 8. Mie-mi place sa ma bazez pe fapte certe. O fac la fel si cand il evaluez pe Cristian Diaconescu.

  Este un personaj politic crescut in PSD pana la maturitate. Atunci cand apara pozitiile PSD nu era un liceaan (ca Neamtu cand derapa spre filiatii legionare) sau ca studentul Ungureanu (lider CC UASCR). Era un om matur, complet format si plimbat prin lume.

  S-a „schimbat” cand a pierdut alegerile in PSD. Dupa care a decazut intr-un politicianism-cameleonic neaos. Acel tip de politicianism care place taberei basiste-portocalii: schimbare peste noapte de la stanga la dreapta, pupat locul unde ieri ai scuipat (sau paradigma prunelor mictionate care place atat de mult copacenilor).

  Dl. Civiq considera ca asocierea cu Basescu ii acorda un avantaj antisistem (ceilalti „incasand” un handicap).

  Pai faptele demonstreaza ca este tocmai invers. Recentele alegeri au aratat indubitabil, ca azi „motorul” Basescu are un randament modest (eufemism) de <7%. Ceea ce cu cateva luni inainte de un nou scrutin este relevant pentru cine nu se amageste cu … vorbe goale.

  Acum pe puncte

  1. Eliminarea oricarei imunitati este o teza populista atata timp cat alesii sunt aparati astazi real doar pentru declaratiile politice si singurele imunitati consistente se regasesc la nivelul functiei prezidentiale si la nivelul magistraturii.

  Orice alt contracandidat este la fel de credibil (sau necredibil, cum vreti) cand abordeaza aceasta idee.

  2. Cel putin cu respectarea independentei (si controlul reciproc al) puterilor si respectarea valorilor vestice au si celelalte forte acelasi drept de a vorbi. Unele, zic eu, chiar mai apasat decat Diaconescu. Reincalzirea referendumului cu numarul de parlamentari poate fi o tema insa nu una suficienta pentru a creste randanedul motorului de la 7 la 51%.

  In concluzie, revendicandu-se drept continuator al un sistem sanctionat popular in mod repetat de cativa ani incoace, Diaconescu nu se poate metamorfoza doar din vorbe intr-un om … antisistem.

  Ar fi [cel putin] o contradictie in termeni, facuta tocmai cand "termenu-i" …colea' 😉

  • Avem și exemplul Maior. Ce zici de asta?

  • 1. Eliminarea oricarei imunitati este o teza populista atata timp cat alesii sunt aparati astazi real doar pentru declaratiile politice si singurele imunitati consistente se regasesc la nivelul functiei prezidentiale si la nivelul magistraturii.

   Pe bune? Chiar ai spus asta și vrei o discuție decentă? E aiuritor.

   • Imi poti argumenta? Exista vreo infractiune sau fapta penala pentru care un parlamentar sa nu poata fi sanctionat/ judecat?

    Daca stii vreun paragraf de lege care sa ma contrazica, te rog exemplifica

    • Chestia cu votul parlamentarilor daca se poate sau nu ancheta ,aresta colegul lor.

     • Ancheta nu poate fi oprita. Arestarea, da.

      Daca vorbim de controlul reciproc al puterilor, trebuie sa admitem ca dovezile care sa necesite arestarea preventiva (exceptie in orice stat de drept) trebuie sa fie foarte convingatoare.

     • Salutare tuturor,
      Ancheta este oprita in cazul in care un ministru este si parlamentar. Chiar in cazul in care ministrul face un accident de masina si Camera de care apartine nu da curs cererii Min. de Justitie de a i se ridica imunitatea.

    • Hai să reformulez ca să fie mai simplu de înțeles:
     există posibilitatea (și cu ce probabilitate dovedită pînă acum prin votul din parlament?), în concordanță cu legea, ca o faptă penală săvîrșită de un parlamentar să nu fie sau să nu poată fi pedepsită?

     Acum vorbim de faptele alea care zici că-s primul tău criteriu de analiză.

  • Uite ca dictatoru` a putut sa se „metamorfozeze”.
   Dupa cum zici: „fapte certe” 😛

   • Scuza-ma dar esti defectiv de un complement necesar. Dictatoru’ s-o fi metamorfozat.

    Dar [din ce] … in ce!?

    • „Scuza-ma, dar” daca nu realizezi metamorfoza lui Basescu insemna ca esti „defectiv(ă)” de cunostiinte despre el ori despre ce ai scris.
     Daca si Iliescu ar fi reusit sa se „metamorfozeze”, poate nu era nevoie de Basescu.

     • Nu era mai simplu sa imi spui:

      „uite, asta era si acum a devenit astalalta” Sunt convins ca ai si ceva argumente adevarate.

      De exemplu eu ma las provocat (ca sa nu crezi ca ma feresc): Ilici s-a transformat dintr-un activist PCR
      – intr-un presedinte al unei Romanii democratice,
      – care a dus tara din socialism in capitalism,
      – din Tratatul de la Varsovia in NATO,
      – a admirat omu’ curcubee cu un presedinte americam in piata fostului CC,
      – „sub” el s-au finalizat negocierea si toate capitolele de aderare (mai putin un „stegulet”).

      Poti minimiza oricat dar metamorfoza, cat de nemultumitoare ti se pare, poate fi argumentata.

      Sigur ca a facut si o multime de prostii insa schimbarea nu i-o poti contesta. Dupa cum nici eu nu-i contest prostiile care au acompaniat-o.

     • Dum,

      Ai impresia că p’aci sunt niste janabeți pe care sa-i faci cu vorbe întoarse?!
      A-l compara pe Ilici cu Băsescu este o jignire!
      …pentru inteligența personală 😀

     • oldhashu,

      Unde a vazut domnia ta vreo comparatie!?

      Victorel (17:27) a facut afirmatia ca Ilici nu s-a schimbat si am vrut sa-i arat, cu exemple concrete, ca se inseala.

     • Dum,

      ai uitat să mai adaugi că sub Ilici, soarele a răsărit în fiecare zi 😀

     • oldhashu,

      Desi inima-mi [poate] da ghes, ma abtin sa comentez nostalgiile celor … mai incercati de viata decat mine 😉

      Imi face si mie placere sa mai arunc cate-o glumita dar, numai printre ceva argumente. Apreciez si glumele bune dar apreciez mai mult argumentele. In topul satisfactiei asez argumentele care imi dovedesc unde … gresesc eu.

    • Metamorfoza la Base n-a aparut din senin.Capitanul de cursa lunga a cunoscut din plin lumea capitalista.
     Oare de ce n-a intrat in FSN-ul lui Ilovici si s-a „spurcat „cu politica direct la dizidentii din PD? 🙂

  • 1. Eliminarea oricarei imunitati este o teza populista atata timp cat alesii sunt aparati astazi real doar pentru declaratiile politice si singurele imunitati consistente se regasesc la nivelul functiei prezidentiale si la nivelul magistraturii.
   Fals.
   De la mine, 3000 de km distanta, s-a vazut cum Parlamentul a interzis cercetarea membrilor sai pentru hotii ordinare, fara nici o legatura cu declaratiile politice (poate doar ca in declaratii mint de ingheata apele, dar nu asta e motivul)
   De la tine nu ?
   Mergi la oculist !

   2. Cel putin cu respectarea independentei (si controlul reciproc al) puterilor si respectarea valorilor vestice au si celelalte forte acelasi drept de a vorbi. Unele, zic eu, chiar mai apasat decat Diaconescu.

   Nici unul nu e mai credibil decat omul care a dovedit constant timp de un deceniu, prin actiuni concrete ca vrea acest lucru.
   si prin alunecare, persoanele in care el are incredere.

   Vrobesc de criteriile mele.
   Altii pot crede orice bazaconii. E nivelul lor pe care nu-l discut.

 9. Mulţi nu au priceput că Traian Băsescu nu are ca miză prezidenţialele. Cel puţin nu neapărat un preşedinte de la PMP.
  Proiectul PMP, a spus-o TB de nenumărate ori, este câştigarea alegerilor parlamentare în 2016. Atunci cu un Traian Băsescu având liber la vorbit, PMP dacă va deveni o forţă de peste 30%, un preşedinte necorespunzător ar putea fi suspendat şi demis la referendum.

  Şi încă ceva pentru cei ce o detestă, n-o plac, n-o prea plac pe Elema Udrea şi susţin aberaţia că TB i-a creat un partid. Puneţi-vă mintea pe bigudiuri. Din ianuarie 2015 PMP va avea un nou preşedinte. Pe Traian Băsescu. Aşa că şedeţi blânzi să nu daţi în apoplexie şi apoi în ipohondrie.

  Traian Băsescu, e adevărat, „sprijint” din afară (agenturilii), mai are multe de spus în politica românească. Asta pentru cei ce susţin că ar fi „terminat”.

  • S-ar putea sa ai dreptate cu orizontul 2016, totusi nu-s pe deplin clarificata, ce intelegi prin ,,presedinte corespunzator”?
   ,,Traian Băsescu, e adevărat, “sprijint” din afară ”
   Vorba lui Moromete -,,pe ce te bazezi”?

   • Un „preşedinte necorespunzător” ar fi cel ce va închide ochii la repolitizarea justiţiei.

    • Da, ar fi necorespunzator, dar vezi tu, pentru suspendare ar trebui sa se demonstreze ca o face intentionat, ca e inalta tradare, etc, altfel ar fi din nou o ,,lovitura de stat” ?! Pai si atunci, ce facem ?

  • Pozitionarea pe pozitii extreme este cel mai adesea gresita (cam in orice domeniu).

   Astfel, consider ca sunt in eroare atat adversarii care-l considera „terminat” cat si aparatorii infocati care vor sa ne convinga de contrariu. Adica cum ca ar fi … „neterminat” 😉

  • Pim5
   Crezi ca Piratul e atat de luat pe nepregatite. Iti dau un citat dintr-un interviu dat la Adevarul live:
   ”Sunt convins că dreapta românească se va uni. Nu e atât de naivă precum pare. Momentul ultim al unei unificări nu va fi altul decât a doua zi după europarlamentare“, a explicat preşedintele, luni, la „Adevărul Live“.
   Uitati-va la data la care a dat interviul 2.septembrie 2013.
   http://adevarul.ro/news/politica/basescu-unificarea-dreptei-doua-zi-europarlamentare-1_52244e05c7b855ff5638b9ab/index.html

  • Pim5
   Bun, in 2015 PMP va fi condus de Marinar, afirmi tu. Intrebarea mea este urmatoarea: de ce a trebuit musai sa fie inscaunata EU sefa de partid, daca tot vine marinarul in 2015? Nu putea ramane in continuare aceasi formula de conducere? Nu mai avea incredere marinarul in Tomac? Sau era musai sa bifeze si EU in CV-ul ei politic functia de sef de partid? Ceva nu se leaga aici !

   • Red,

    Răspunsul e simplu, încrederea!
    Elena U este Boc-ul din politica al lui Basescu,
    cu MRU s-a înșelat, prea tânăr pentru războiul politic,
    cu Tomac, la fel – moale!
    Se pare că la femei se pricepe mai bine 😀

    • Salut Old

     Poate o fi asa. Dar daca tot vine sa preia peste cateva luni conducerea PMP eu nu as fi procedat asa. EU in fruntea PMP mai mult incurca decat ajuta. Parerea mea. Putea ramane si Tomac, chiiar daca era moale. Cateva luni in plus sau in minus, cam tot un drac.

     • Servus Reddog, 🙂
      sunt si eu de parerea lui Old :Tomac are merite incontestabile,dar e prea rupt de batalia politica,lipsit de experienta in fata adversarilor politici….adica nu e tabacit indeajuns pentru a nu capota in fata uperkuturilor venite din partea masinariei pesediste. In timp ce EU a fost singurul politician din top care a rezistat atacurilor si cand a fost la putere si in opozitie. 🙂 E o calitate remarcabila si apreciata in guerila politica,ceea ce nu ma impiedica sa vad si neajunsurile din pozitia blondei.In conjunctura data nu consider ca trebuie sa le subliniez, e mult ma bine daca tac.

     • Old, Comentu’ de la 19.28

      te rog corecteaza-ma!E corect:

      e mult ma bine daca tac

      Nota Old: S-a operat! 🙂

     • REMEMBER MIHAI EMINESCU

     • Old, 🙂 servus,
      ce m-as face fara tine?
      😆 😆 😆

   • A,pai daca-i venea celui care ar fi fost ales sef la PMp sa ramana acolo (,,dulce ca mierea ” e glontul puterii, fie si la nivel mic) si nu mai functiona principiul ,,scoala tu sa stau eu” ? Cu Elena exclus sa se intample, parerea mea .

   • Pentru că după eroparlamentare oricum trebuia un alt preşedinte la PMP. A fost să fie EU. Pentru că dintre bărbaţi, niciunul nu s-a dovedit a avea oo. În culise şi pe sticle sunt ca femeia la telefon toţi, adică beton. Faţă-n faţă cu EU la convenţie, n-au fost în stare să se impună.

  • Pim,

   toti au nevoie de rodaj.
   si PMP si Diaconecu …
   … si electoratul 😉

   orizontul verii 2016 e mai promitator daca in iarna asta se face car.

 10. erata : ,,presedinte necorespunzator”

 11. Mamma mia, Elena este invitata lui portofel la TVR 1 😛

 12. Ziua buna la lumea bună! 🙂

  @pim5, T Basescu este un jucător de sah care „vede” multe mutări înainte. Cine a crezut că după Cotroceni îl vor vedea plimbându-și nepoții/nepoatele în parc nu poate fi decât naiv.
  Atât cât va fi activ, piratul nu va asista cu brațele încrucișate la risipirea moștenirii sale.
  Cu alte vorbe, am spus asta aici și la Politeia în urmă cu vreo trei ani și observ că tot mai mulți n-o mai iau ca o glumă.
  Adică, de Pirat nu se scapă așa ușor 😀
  Dacă în „siajul” său sunt atrași tot mai mulți, e bine…

 13. Salve viq,all, 🙂

  ma simt apta sa adaug cateva vorbe. 🙂
  De acord,doua criterii in viziunea piratului ci poate unii pe cei doi favoriti sunt esentiale:increderea si loialitatea . 🙂 (nu de azi de ieri)fata de programul politic propriu. 🙂

  Nu e nimic contradictoriu si de neinteles. 🙂
  Am obosit sa repet calitatile mult hulitei blonde ma rezum la cele de inceputul aparitiei pe conjunctiile spatiului stelar(si uman desigur) :plecata din PNL,s-a alaturat piratului si a iesit impetuos cu biletelul roz .,ramas pana azi ca un ghimpe in pielea mai mult sau mai putin tabacita ai liberalilor pro sau anti Motocicleanu.

 14. Continuare. 🙂
  Cu Cristi Diaconescu problema devine si mai interesanta ,imprevizibila in abordare si pe alocuri controversabila. 😦

  Credibilitatea i-a fost probata de functia de ministru de externe in guv.Boc si MRU si de Justitie in guv,pesedist-Nastase.Nimeni nu i-a contestat din pozitia de opozant politic meritele de diplomat profesionist.Ca judecator,sef la min.justitiei a aparat principiile statului de drept.Pt.ca nu este leat cu Neamtu sau MRU sau.?? ….n-a mancat cu ei paine si sare…….chiar ca e abordare imbecila.Ne-am ales noi ziua,luna,anul de nastere?!

  N-am neglijat din spirit de obiectivitate ,ipostazele de membru PSD ,candidatura la sefia partidului si adaug,acum,sustinerea lui Geoana la conducerea PSD. Nu cunosc detaliile referitoare la urmaririile,din partea „x”lor necunoscuti de care a facut vorbire in acele zile.Pentru mine ,azi,nu conteaza.

  Sunt de acord cu viq,nciun alt prezidentiabil nu s-a exprimat atat de transant ca CD ,fara ezitari,in privinta programului politic initiat si sustinut de Basescu.

  CD.Nu poate miza decat pe sustinerea noastra a cetatenilor care am inteles mesajele….si din pacte pe un mini partid.

  ps.in ce ma priveste,dintr-un suflu de aer nu pot cuprinde tot ce-mi trece prin creier,plamani si inima. 🙂

 15. Yu So Dum, la 20:40

  Poate dialogul nostru a debutat cam prea dur din partea mea, dar sunt însirate acolo niște merite pentru care „personul” nu
  s-a străduit nici un pic, ba chiar dimpotrivă.
  De ar fi fost pe voia lui, am fi fost acum o Ucraină mai la vest!
  Părerea mea… 😉

 16. Ziua bună copaceni !!!

  Viq

  Loialitatea …..un cuvint cu mare greutate ,dar si o mare derîdere  azi

  Intr-o lume in care conceptul de a fi loial unui principiu ,pentru ca asa este corect, face nota discordanta de restul lumii…sau esti loial  unor traditii ,pentru simplul motiv ca ele si nu altele fac parte din trecutul tau istoric….  sau unei cauze  …in special unui lider ,acest concept  a devenit unul superfluu

  Trăim intr-o lume cu o optică deformata  despre loialitate …este loialitatea o normă prea înaltă pentru mulți dintre noi ???….e așa de greu să gasesti persoane loiale???

  Notiunile de loialitate si onoare par sa fie elemente mistice rupte din povestile cu eroi..

  Loialitate ar fi sa-ti pastrezi credinta,principiile,sentimentele chiar si atunci cand lucrurile merg prost..Important este sa-ti ramai tie loial..Sa nu te vinzi,să nu trădezi .

  Nu ne naștem loiali. Devenim loiali.
  Loialitatea este un fenomen emoțional care se câștiga treptat, de regulă cu mari eforturi.

  Putem vorbi despre loialitate cit vrem,dar citi ținem cont de ea??….citi suntem in stare de așa ceva,dezinteresati ,mînati doar de o idee ,un principiu ,fără motivatii ascunse si cistiguri personale ??

  • Dragi copaceni stiu ca meciul de fotbal va acapareaza timpul liber….nu dati macar un like la clipurile dedicate lui Eminescu?

 17. respect pt. totzi oamenii loiali,in lumea asta plinä de escroci si trädätori. m-a oribilat cum la copacul nostru, din motive ce nu mä
  intereseazä, au fost aduse jigniri lui UDREA si indirect Presedintelui,
  nu a exist om care sä-i sustzinä, sä nu fie
  contestat,insultat.nu era vorba de Udrea s-au altä femeie, lipsa de respect, nu trebuie iertatä.

  cine nu respectä loialitatea,femeia, nu are valori morale.

 18. theo, 🙂
  profetiile tale s-au implinit.Ticalosii se retrag rand pe rand cu coada intre picioare.

 19. dora,
  te salut cu drag,eu am sustzinut loialitatea ca un lucru necesar,
  elementar.se poate in viatza TRECE peste multe, dar trädarea…..NU

 20. Salut
  Pornind de la editorialele scrise de @eugeni am pornit un blog/platforma de dreapta nou impreuna cu @ovi si cativa prieteni cunoscuti voua Incercam sa il diferentiem de celelalte bloguri de dreapta ca fiind unul al alegatorului de dreapta indiferent daca voteaza cu Neamtu sau Pavelescu, MRU sau Udrea.
  blogul se cheama http://AlegatorDeDreapta.info

  Oricine e de dreapta si aduce substanta este bine venit 🙂

  • Good news !

   personal va urez sincer succes si perseverenta !

   Daca vrei, pot pune la dispozitie materialele voastre deja publicate aici pentru a va incropi o mica arhiva 😉
   sper ca nu ne vom intepa aiurea, cum s-a intamplat cu vecinii 😉

   • Multumesc @viq
    Ii vom intepa pe politicieni dupa pofta inimii. Doar ei au vrut sa ne reprezinte 🙂 . Nu ne vom repezi sa intepam blogerii de dreapta care in fond sunt si ei alegatorii de dreapta, indiferent de opiniile expuse sincer, avand substanta pe care le au. In fond nici un alegator de dreapta nu este prea fericit cu scorurile pe care le avem in sezonul asta.

    • aveti o cafea de la mine mine dimineata ! 😀 😀 😀

    • Salve Last,
     Este frumusica noua voastra masinuta! Felicitari si nu uita sa mai treci, dupa rodaj si pe la noi sa-ti mai facem cate o revizie. 😀 Le-ai dat de lucru si la Adminii nostri. Musai sa umble la blogroll si sa te inmatriculeze in categoria nepoluantelor 😀
     La buna citire!

  • Last & comp,

   Succes în încercare!
   Promit că îmi voi rupe din puținul timp ca să trec pe acolo și să-ți întorc ceva din „onorurile” tale de p’aci 😀
   Deja o mică observație: cred că Nick A, în modestia lui, privește de acolo de sus cu oarece ironie „haina” pe care i-ai confecționat-o pentru imaginea blogului. 🙂

   • Esti asa de sigur ? De unde stii ?
    Nici aici pe pamant nu prea aveati chiar gusturi comune tu si Nick

    Important e sa aduci cu tine content. De dreapta esti de dreapta. In rest orice e permis.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s