CCR Al-PSD Al-QED

Curtea Constituțională: Confiscarea extinsă nu se aplică bunurilor dobândite înainte de intrarea în vigoare a Legii 63/2012

Confiscarea extinsa nu se aplica bunurilor dobandite inainte de intrarea in vigoare a Legii 63 din 17 aprilie 2012, a decis miercuri Curtea Constitutionala a Romaniei, potrivit Agerpres. Plenul Curtii a luat in dezbatere exceptia de neconstitutionalitate a dispozitiilor art. 118 din Codul penal din 1969.

„In urma deliberarilor, cu majoritate de voturi, Curtea Constitutionala a admis exceptia si a constatat ca dispozitiile art.118² alin.(2) lit.a) din Codul penal din 1969 sunt constitutionale in masura in care confiscarea extinsa nu se aplica bunurilor dobandite inainte de intrarea in vigoare a Legii nr.63 din 17 aprilie 2012 pentru modificarea si completarea Codului penal al Romaniei si a Legii nr.286/2009 privind Codul penal”, se arata intr-un comunicat al CCR difuzat miercuri.

Decizia este definitiva si general obligatorie si se comunica celor doua Camere ale Parlamentului, Guvernului si Tribunalului Timis.

Argumentatiile retinute in motivarea solutiilor pronuntate de Plenul Curtii Constitutionale vor fi prezentate in cuprinsul deciziilor, care se vor publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.

Cine-a fost hoț pînă la data de 17 aprilie 2012 nu mai este hoț. Cum? Prin ce minune magică se tranformă hoțu-n cetățean mai alb ca albul pur ? Prin alegeri fraudate, prin numiri politice la CCR și cam pe unde vrea mușchiul nostru de aleși cu jde milioane de voturi în ciuda justiției care nu mai face față să-nfunde aceleași milioane de infractori penali (nu-i pleonasm fiindcă așa vreau eu și și-așa meleoanele alea nu se prind nici peste-un secol și nici nu știu ce-i alea pleonasm).

Mîine criminalii de pînă-n 17 aprilie 2012 vor vrea și ei o scutire de crimă și mașinăria de vot (că nu este nimic altceva, nici c-un centigrad leșinat) le va da scutire.

N-a fost lege înainte? Nu erau interzise furtul și crima? Ce s-a schimbat în lumea asta și eu n-am observat? Pentru PSD-ul majoritar de la CCR plutind cu capul în jos se pare că totul e normal, capu-i cap, nisipu-i nisip, lumea-ntoarsă cu craci-n sus e normală iar cînd plouă americanii-s de vină.

Mi se adună stomacul cînd citesc formularea „bunuri dobândite” cînd știu că-s furăciuni pe față cu legea-n mînă, o lege schingiuită de penali aflați permanent în parlamentul rușinii naționale. Ceva nu funcționează corect în motorul României. Ceva trebuie schimbat cu necesitate iar clasa politică care are puterea este principalul vinovat. Oricine mai votează acest Grup Infracțional Organizat este în mod direct vinovat pentru mizeria infectă care se va prelungi peste viețile noastre.

De asemenea merită amintit și evenimentul prea puțin mediatizat de presa autohtonă, acela al prezenței „geostrategului” Dughin Al-rasPutin în România ca să ne scoale ortodoxia. Aștept reacțiile BORmașinii* pe tema asta.

Fil

* – licență Kamikaze din cîte am auzit.

Anunțuri

66 responses to “CCR Al-PSD Al-QED

 1. articolul 15

  (2) Legea dispune numai pentru viitor, cu excepţia legii penale sau contravenţionale mai favorabile.

  • Da. Spune-le asta și celor care-au fost uciși înainte de 17 aprilie 2012.

   • eu am zis ce zice constitutia. daca e o schimbare a legii se aplica articolul. c’est l’etat de droit!

    Daca nu aveai crima in codul penal si o defineai dupa o data specifica…da, crimele comise inainte de respectiva data nu intrau sub umbrela legii respective.

    • Citește cu atenție ce-am spus în articol.

    • necunoasterea legii nu se aplica ca principiu de drept. dar inexistenta ei, da, asta e o scuza. ce faci daca zice omu: stiam legea dar nu era nimic care sa ma opreasca. a incalcat omu legea?
     la fel si daca stia legea dar nu exista confiscare. nu poti aplica retroactiv pentru ca la data comiterii faptei, daca criminalul a actionat in cunostiinta de cauza nu poate fi pedepsit pentru ceva ce nu era.

     legea nu serveste pedepsirii ci dreptatii. as zice.

     • si zic sa o lasam ca e seara si e o zi frumoasa…nu zic ca nu as discuta civilizat cu tine…dar in 5-10 minute nu se va mai putea vorbi.

     • Știu principiul de care vorbești dar întrebarea mea retorică era la adresa faptului că nu poți face dreptate impunînd nedreptăți strigătoare la cer. Mintea omului judecă și aplică judecata în așa fel încît să îndrepte lucrurile nu să le strîmbe și mai tare. Dar cum spuneam nu mă aștept la astfel de reacții de la o simplă mașinuță de vot marca PSD care funcționează pe principiul adunării foarte simple și-n baza căruia suma mai mare se impune (dacă reușește să dovedească că-i mai mare).

     • mai grava e interpretarea asta: http://www.antena3.ro/romania/ccr-l-a-ingropat-pe-basescu-iata-decizia-care-poate-spulbera-imunitatea-presedintelui-258450.html

      asta e grava chiar chiar si numai pentru ca se discuta! daca se aplica asta vreodata niciun presedinte nu mai poate functiona! Repet, chiar si existenta unei asemenea teme e periculoasa! Unii chiar nu inteleg rostul imunitatii!!!

  • Puisor, asa cum va fi citita decizia asta de catre analfabetii functionali ca tine care impanzesc functionarimea din tara, bunurile dobandite intre 1000 (de exemplu)-2012 nu pot fi confiscate. Dati bunurile inapoi urmasilor lu’ Gelu, lu’ Mihai Viteazu (Zgonea), Stefan cel Mare (OanaZavoianu)…tezaurul din Rusia, terenurile inapoi la CAP, apoi la tarani, apoi la boieri, apoi la triburile locale,…

   • si eu foloseam expresia puisor cand comentam la copac…dar aveam 17 ani si credeam ca ma face mai cool. explica-mi te rog in ce a constat schimbarea legii. hai sa vedem unde ne aflam. sau si tu esti unul dintre aia care a absolvit dreptul la medias (ma gandesc ca or fi avand universitate)

    • Corect este „…unul dintre aia care AU absolvit”, mai @wuisor…Tu ai facut vreo scoala, de fapt, lingvistiucule?
     P.S. Oare de ce s-or buluci astia care se-mpiedica in cruciulite si bastonase sa explice cum trebuie interpretat alfabetul? Exista vreun psiholog prin preajma?

 2. despre ortodoxie si hipstereala…aici am si eu o grija… cam astea ar fi uneltele rusiei!

 3. Va rog sa ma lamuriti si pe mine care s mai greu de cap.
  Deci ce zice CCR ul?
  Daca ma condamna astazi pentru ca am furat incepind din 2009 sa zicem si cu banii furati i am cumparat soacrei trei palate pina in 2012 si un kil de cartofi dupa 2012 confisca numai kilul de cartofi?
  Este cel putin aberant.
  Daca spuneau ca legea se aplica numai celor condamnati dupa 2012 intelegeam .
  Dar sa spui ca se confisca numai bunurile furate dupa 2012 este aberant.
  Poate nu am inteles eu bine.

  • Dap. Aberația asta o observam și eu.

   • @Filadel,
    Astept reactia lui Macovei si eventual a lui daniel Morar.

   • @Filadel’
    Am o curiozitate si te rog sa ma scuzi pentru o intrebare cu caracter personal.
    Iti cistigi piinea cu tastatura?
    Te intreb ca sa aflu daca acest ”dap” este boala profesionala a programatorilor sau a proliferat si in alte medii.
    Eu am doi baieti in branse si mi a trebuit o luna ca sa pricep ce i aia ”dap”

    • Dap. 🙂 Îmi cîștig pita cu tastatura și cu mouse-ul dar dap-ul nu vine de-aici. Dap-ul e un DA retoric moștenit din DAP-ul verbal și retranscris literal. E o confirmare de genul „dacă mai era nevoie s-o spun”.

  • Tucu2, e cu 2 taisuri. Insa, a nu se confuinda prejudiciul de recuperat cu confiscare extinsa. Eu zic sa asteptam motivarea deciziei de azi.

  • salut! e un pic mai complicat, mai ales ca vine si directiva europeana, care INCA nu a fost tradusa in lege romaneasca [vazand CCR mia sus intelegem si DE CE nu se grabeste parlamentul].
   Deci, AZI: daca nu exista acte de provenienta merge confiscarea, iar interlopii nu prea au acte
   MAINE, dupa adoptarea directivei europene, se confisca dobandirea din activitati criminale INDIFERENT cand au fost efectuate acestea.

 4. Despre vizita Dlui Dughin numai de bine , aghiasma si prohod.
  Numai ce iesi ieri ziaristul ala ce croncane romaneste si scrie prin germania si spuse ca fapte ciudate se intimpla si in Polonia si in Tarile Baltice si in Bulgaria deci sa nu ne speriem prea tare .
  Germania ,Franta, Austria , Ungaria vegheaza si colaboreaza din plin cu Putin pentru linistea noastra si buzunarul lor.
  Eu sunt convins ca Dughin a venit numai in scopuri educative.Vrea sa l invete pe Voiculescu lupta cu satana.

 5. In alta ordine de idei,
  Intreb , din curiozitate , a mai citit cineva „‘Racnetul Ungurenilor”” supranumit si Politeia? Ce spuneau despre MRU ul dezlantuit de ieri?
  Eu am incercat sa intru dar era atit de ocupat ca nu am reusit.
  Ce vrei, trafic mare.

  • cred cä si ei isi dau palme, cä au sustzinut un asemenea ticälos

   • Aici cred că ar intra chestia cu prunele lu TDS.

    • Am reusit sa intru la amici.
     Surpriza.
     Inclusiv @city se agita din greu pentru apararea „”expiratului””.
     Pentru MRU se agita saracul @mircea sa l albeasca nitel afirmind ca MRU nu s a dezis nici o clipa de Basescu.Asta pe situl care se tot dezice de un an de Basescu.
     Ce i si cu viata asta .In ce situatii te pune.

 6. Formularea „bunurilor dobindite” in loc de „bunurilor ilegal dobindite” este o palma ca piciorul pe obrazul CCR.
  @ P/W,
  ti-ai face un serviciu daca nu ne-ai obliga sa te cautam printre cratitele si tigaile Latrinei 3.
  Uite ceva mai demn de citit:
  http://www.contributors.ro/administratie/antena-3-justitia-independenta-si-supravietuirea-libertatii/
  Caruia-i dai crezare?

 7. Greseala: legea nu se aplica retroactiv „DECIZIILOR finale luate dupa”, nu „averilor dobandite inainte de”….

 8. Nu știu, mă gîndesc că principiul ăsta al retroNEaplicării legii să fie folosit atunci cînd se determină vinovăția unei persoane. Confiscarea extinsă a verii dobîndite ilegal este o măsură reparatorie prin care se încearcă restabilirea dreptății față de păgubit. Hoțul era hoț și-atunci și-acum. Păgubitul era păgubit și-atunci și-acum. În acest caz păgubitul rămîne păgubit cu dreptatea-n mînă în timp ce hoțul rămîne hoț cu averea întreagă. Nu mi se pare drept.

 9. Mai mult principiul retro mi se pare mai mult procedural în comparație cu principiul de drept al posesiei legale a bunurilor.

 10. Și formularea e de KKrău: se aplică bunurilor. Păi nu se aplică bunurilor ci persoanelor care au dobîndit ilegal acele bunuri. Bunurile nu pot comite ilegalități. Persoanele da.

 11. sincer,
  imi pare räu, cä presedintele este asa batjocorit si boicotat,
  este nedrept, eu cred el stie multe, f. multe, si ar fi bine
  sä nu-i menajeze pe talhari, dar el o sä fie corect

 12. Un pasaj intresant din articolul de pe blogul lui Turcescu adus la copac de filadel:
  ,, Sa ne intelegem: nu sustin ca Mircea Basescu nu a gresit atunci cind a acceptat sa intre in povestea dintre Marian Capatina si familia lui Bercea Mondialul. Aceasta este o speta aflata pe masa judecatorilor, despre care voi oferi amanunte in curind, pentru ca lucrurile nu sint ce par a fi. Dar e prea devreme acum sa vorbim despre asta.”

 13. Fîîssssssssss! Se aude tot mai tare.

 14. ION,

  te rog,
  ce spune kepler, ? il mai chinuie mult pe presedinte?

 15. Theo, ”“ rediscutarea trecutului “ aduce oportunitati pentru viitor.”

 16. Monica Macovei:

  http://www.monica-macovei.ro/blog/2014/06/25/parlamentarii-care-ii-apara-pe-corup%C8%9Bi-sa-nu-dea-lec%C8%9Bii-de-morala-psd-%C8%99i-pnl-ave%C8%9Bi-%E2%80%9Cstandarde-politice%E2%80%9D-%C8%99i-%E2%80%9Conoare%E2%80%9D/

  PSD, PNL și “independentul” Tăriceanu vor putea vorbi credibil despre “standarde politice și morale” și “onoare” numai când:

  1) vor respecta cu adevărat justiția prin fapte și acțiuni;

  2) îi vor exclude pe toți condamnații penal, inclusiv pe parlamentarii penali;

  3) îi vor exclude pe cei care au decizii de lucrători sau colaboratori ai Securității;

  4) vor vota mereu pentru ridicarea imunității parlamentare cerute de procurori, indiferent cărui partid aparține parlamentarul în cauză;

  5) se vor opune oricăror proiecte legislative care afectează DNA, ANI, Justiția. Abținerea de la vot nu este o atitudine politică responsabilă atunci când sunt slăbite instituțiile anticorupție;

  6) îi vor sancționa pe toți cei care au blocat cererile procurorilor de arestare, percheziție sau urmărire penală sau au votat proiecte legislative care reduc atribuțiile instituțiilor anticorupție.

  Până când nu veți face aceste lucruri, tăceți!

  Pentru că nu poți vorbi despre “standarde politice și morale” sau invoca “onoarea” când tu însuți nu ești onorabil și nu ești credibil politic și moral.

  Este evident că nu ai onoare și nu ești credibil când votezi pentru eliminarea incompatibilităților pentru aleșii locali, când respingi cererile de ridicare a imunității, când ceri intervenții în justiție pentru un prieten politic sau când baronul Duicu face trafic de influență chiar din biroul tău de prim-ministru.

 17. ion,
  multzumesc, dar tare doresc ,sä aparä soarele si in drumul lui,
  e prea chinuit si nu meritä:

 18. cine poate, parte-si face in tara lui papura voda

 19. Zice Macovei:
  „Este evident că nu ai onoare și nu ești credibil când votezi pentru eliminarea incompatibilităților pentru aleșii locali”,
  adresindu-se liberalilor si pesedistilor.
  Eu as adauga: nici aliindu-te cu asemenea liberali nu poti avea onoare.

 20. Calin Georgescu l-a adus pe Dughin in recenta …vizita in Romania (B1)

 21. „Conserve” rusesti deschise in Romania…

 22. „Vizite” in Romania in momente „cheie”

  Kondiakov – 2007
  Kondiakov – 2012
  Dughin – iunie 2014

  • Immunoassays sunt parte a solutiei, in medicina moderna. Se folosesc in corpuri bolnave. Un fel de ruj pe o gura de foc.

 23. Nicolicea habar n-are cine e Dughin…(zice el)

 24. Mih,
  stie precis cine este, face pe nebunul:

 25. Turcescu spune ca are informatii ca Dughin s-a intalnit cu:

  http://ro.wikipedia.org/wiki/Teodosie_Petrescu

 26. NORICA NICOLAI, o mizerabilä, javrä ce nu vede progrese in justitzie,
  vorbeste de temnicera amanta lui Vlasov, ce vroia sä dizolve CSM

  mizerabila asta, nu are ce cäuta la ue, gandeste ca o comunistä

 27. Plagiatorul are vise erotice:
  „http://revistapresei.hotnews.ro/stiri-radio_tv-17553800-victor-ponta-ccr-dat-decizie-prin-care-traian-basescu-are-aceeasi-imunitate-parlamentarii-putea-cercetat.htm

 28. Ca să intelegem mai bine cine-i Călin Georgescu ,marele meseriaș …face parte din Clubul de la Roma ,din Ro ,anexa Bilderberg

  President
  Mugur Isarescu

  Vice Presidents
  Mircea Malitza
  Sergiu Celac
  Ionel Haiduc
  Florin Pogonaru

  Secretary General
  Liviu Tudor

  Executive Director
  Mugur Tolici

  Honorary Members
  Ion Iliescu
  Emil Constantinescu

  http://www.clubofrome.ro/arcor/aboutus.php

  Priviti si cine-s membrii si veți înțelege mai bine pesedizarea BNR ,precum si aducerea lui Dughin

 29. Dragilor ,ne așteaptă noua ordine mondiala ,socialismul cu fată umană ,visul cirpei Kaghebiste Iliescu ,pe care-l anunța triumfător la un congres PSD si ca nu va mai apuca aceste vremuri

 30. A citit cineva de aici ce inseamna confiscarea extinsa, apropos? Sugerez sa cititi intai art. 112 ind. 1 din Noul cod penal (care reglementeaza confisc.extinsa) si art. 112 (care reglementeaza confiscarea speciala) si dati-va cu parerea ulterior. Noul cod il gasiti pe site-ul MJ, just.ro.

 31. P.S. Decizia CCR e absolut normala. Foarte grav pt. Romania si pt. statul de drept in general era sa decida invers. Nu uitati principiul fundamental de drept penal Nulla poena sine lege.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s