Abordarea doctrinară e drum electoral înfundat.

Tanti Motto :
„Caţavencu: (ridicându-se şi el) Ce vreau? Ce vreau? Ştii bine ce vreau. Vreau ce mi se cuvine după o luptă de atâta vreme; vreau ceea ce merit în oraşul ăsta de gogomani, unde sunt cel d-întâi…
(I.L.Caragiale, „O scrisoare pierdută”, actul II, scena IX)

Majoritatea covârşitoare a poporului român nu are nici măcar o idee vagă despre doctrine socio-politice şi economice în general şi despre dreapta conservatoare în mod special.
Ştim asta.

Drept consecinţă şansa de a câştiga electorat cu mesaj doctrinar de tip dreapta versus stânga în actuala societate românească este sublimă …
… e înălţătoare putem zice, dar lipseşte cu desăvârşire.
Şi asta ştim.

Să ne cramponăm aproape exclusiv în preocuparea pentru mesajul doctrinar în bâzâiala noastră pseudo-politică de pe marginea blogurilor din buza şanţului nu poate fi prin urmare decât semn de gravă obtuzitate civică.
Da, e adevărat dictonul conform căruia „când tot ce ai e un ciocan, tot ce vezi în jur par numai cuie..”. Suntem atât de încântaţi de noi înșine uneori când înţelegem câte ceva ce majoritatea celorlalţi pricep mai greu spre deloc, (iar descoperirea unor frânturi din dreapta sau conservatorismul vestic e una din aceste ocazii) încât pierdem subit din vedere scopul real al demersului nostru civic înlocuindu-l instantaneu cu defilarea lui „Ioute ce ştiu eu, bă !”.

De bună samă clarificarea doctrinară este necesară. Da, chiar la nivel de masă.
Dar nu putem fi chiar atât de încuiaţi la minte să nu pricepem că acesta nu poate fi decât un proces de durată, de foarte lungă durată, care acoperă decenii de acum înainte, fără a avea nici atunci pretenţia că ar reuşi să disemineze conceptele suficient de clar la o majoritate covârşitoare. Ne-am mulţumi şi cu o majoritate sighinaşă măcar.

Ok.
Atunci haideţi s-o abordăm în consecinţă.

În orice acţiune întreprinsă în vederea atingerii unui scop, avem întotdeauna planuri diferite de planificare şi acţiune, pe care, în linii mari, luate de sus în jos, le putem categorisi pe clasicele paliere strategic, tactic şi operaţional.
În două vorbe ai nevoie de o imagine clară de ansamblu (strategică) de la care derivă direcţii principale de efort (tactice) materializate fiecare prin acţiuni concrete de desfăşurat pe teren (operaţional). Dacă nu ai clar aceste domenii şi nu te conformezi lor, acţiunile nu pot fi decât haotice, un „heirupism” brownian cu rezultate pe măsură.

Doctrina în general, cea de dreapta inclusiv, că nu e mai cu moţ, ține de domeniul strategic. Abordarea, explicarea, dezbaterea, clarificarea … problemelor ce ţin de doctrină are rezultat de orientare generală, de formare a unui macro-context. Big picture !

Este benefic, este necesar, dar cu el nu ai cum să caştigi alegeri. Ai nevoie de perioade mari de prezentare teoretică şi penetrare a informatților, de perioade şi mai mari de dezbatere şi înțelegere a lor, de perioade şi mai şi mai mari de acceptare …. şi de altele ŞI MAI MARI de exersare în practică. Abia după un asemenea proces poți spera că o masă importantă de electorat va milita efectiv din convingere pentru un anume curent doctrinar. Iar asta înseamnă decenii. Probabil multe.
Cu alte cuvinte, efortul pentru a promova ideile de dreapta este lăudabil şi necesar. Dar complet fără efect în vederea alegerilor în următoarele (minim) 4-5 cicluri electorale.
Poate după aceea. Dacă în paralel cu alte acțiuni facem şi asta.

Dreapta-7

Iar a o face presupune un efort serios de a ne clarifica reciproc nouă inşine terciul dintre urechi.

Un exemplu elocvent în acest sens este oferit generos de amicul Indu (salut, Indule, welcome) pentru care cei care nu fac ceva pentru alții sunt pămpălăi
„Bai pampalailor,crencute ,frunze flori .crengi sau alti dizidfenti de pe alte bloguri sau saituri lasati dracu palavrageala si iesiti dracului in strada….

care coincide până la identificare cu cea a lui Purly, ale cărui vorbe de ieri mi l-au readus în memorie pe Nae Caţavencu şi m-au determinat de altfel să pun şi eu pe cele de azi.

„basistii nu ies in strada. asta e definitia basismului.

basism: s. n. curent de gandire politica in care se crede ca dreapta dar nu se stie ce e aia si se sta in fotoliu”. Nu ştiu Indu cum se autoconsideră dar ştiu că Purly se pretinde de dreapta. Cu zurgălăi….

Însă coloana vertebrală a doctrinei de dreapta este ideea ca fiecare să muncească pentru el şi să fie beneficiarul efectului muncii sale, eliminarea „redistribuirii” fructelor acestui efort prin confiscarea lor de la cel ce le produce spre a fi folosite/consumate de către un alt membru al comunității.
Ori dacă aşa credem că este corect să procedăm, de ce o persoană/grup restrâns ar avea responsabilitatea să mobilizeze (prin demonstrație de stradă) masa largă de ameţiţi care nu-s în stare nici măcar de minimul efort de a încerca să înțeleagă că a alege un hoţ dovedit să te conducă şi să facă legea în societate este o greşeală care se plăteşte scump ?
Nu e mai corect ca fiecare să-şi reevalueze calitatea actului civic, a responsabilității minime cu care trebuie să contribuie la funcționarea comunității, adică votul paşnic şi responsabil ?
Iar cine n-o face, să suporte consecinţele iresponsabilităţii sale ?

Şi în aceeaşi notă, poate prietenii noştri chitiţi aproape total pe această idee să ia în calcul că reţeta eşecului politicienilor  „de dreapta” la urne conţine drept ingredient principal faptul că …
” Folosesc constant şi obsesiv termenul “dreapta”, în speranţa de a obţine voturi de la un nucleu dur care ştie că, în momente de criză, asta înseamnă strângerea rândurilor împotriva PSD. ….
Formula care sintetizează problema de mai sus: “trebuie să mobilizăm electoratul tradiţional de dreapta“. Adică maxim 15% din populaţie. Restul sunt cedaţi fără discuţii PSD-ului şi altora…”
concluzie trasă de autor în urma observaţiilor „în regim dinamic”, pe viu, de la alegerile precedente.

Desigur aceasta nu înseamnă eliminarea subiectului din discuţiile curente. Şi la Copac sunt planificate materiale numeroase pe această temă. Dar dacă ne interesează rezultatul alegerilor pe termen scurt şi mediu, altundeva trebuie acţionat cu precădere.

O săptămână excelentă tuturor !

Viq

117 responses to “Abordarea doctrinară e drum electoral înfundat.

 1. Politica-putere-conducere-dreptate. Politica e doar drumul. Tinta este dreptatea. Politicianul e doar calauza. Daca greseste drumul…in teapa! Si o revenire (am mai zis-o, fraierul de mine (sic!)): in toata lumea, toate povestile se termina cu bine. O adaugire: „bine” are acelasi inteles si la ultimul trib din Afganistan si in primaria din Brisbane, desi orientarea doctrinara a celor doua colectivitati nu este identica. Restul de fum de manele. Oameni mici care consuma mici mai mici ca ei.

 2. Salut @viq
  Termini lungul articol cu : altunde trebuie trebuie acţionat cu precădere
  ?
  Pleci si ne lasi bujbei ? Unde trebuie actionat ? De ce nu ne spui ?

  • Dac-as fi stiut poate acum eram presedinte 😀 😀 😀 😀
   De comitet de scara de bloc….
   …. de cartier de comuna.
   Primitiva 😀

   Dar putem descoperi impreuna, n’est-ce pas ?

 3. La povestea de aseara cu Vlaston sunt 2 chestii care ma irita:
  1 Vlaston greseste dar e prea mare politician sa spuna am gresit oameni buni , scuze si spune ca toti ceilalti au gresit. Cum sa contezi pe asta? daca te orbeste in fata ? .
  2 Credeam ca Marius Delaepicentru are mai multa credibilitate decat Vlaston. Adica un bloger pe care il stiti de ani de zile pentru atitudinile lui conteaza mai putin decat un Anton, un Beton, un Jevrache , un Vlaston , director si prof de mate la un liceu de tractoristi ce pica toti bacul, care ajungand la varfurile partidului f trebuie aparat aprioric, iar Marius care este de-al nostru si de al vostru (nu ma refer la slugile unui partid sau altul) e privit chioras ?

 4. bunä,
  fiecare parte interpreteazä politica, dupä bunul plac,
  dä crezare celor care ii criticä pe ai altora si cautä sä te convingä
  cä ei le stiu mai bine.

  orbeala este intodeauna de partea cealaltä,
  cui nu-i convine sä inchidä ochi.,sä ocupe de altceva.

 5. Servus 🙂
  Tot ce pot sa spun despre articol este ca merita citit.
  Si o exclamatie admirativa: „Uau!!!” 🙂

 6. Incapitanarea cu care se doreste mentinerea unei stari conflictuale pe blog prin reintroducerea subiectului care a degradat mult timp acuratetea dialogului este pur si simplu enervanta.Probabil asta isi doresc si cei care vin cu leit motivul ce a propagat un lant de conflicte,pina nu de mult timp..
  Si eu,care am crezut ca s-a reintrat in n ormal…..

 7. Sacosa este drumul electoral neinfundat ?

  Uite ca a dat cu sacosa si Anton a dat si Ponta. Ponta a luat 37…Anton, Flutur, Bleaga am vazut cat au luat.

  Daca ai nostri nu sunt in stare de doctrina (Ponta e in stare)
  Daca ai nostri nu sunt in stare de program (Ponta e in stare)
  macar sa spuna…. Beey daca ne votati pe noi, taiem de la drumuri si punem la pensii sau taiem 10% impozite de la imm-uri si luam banii de la spitale
  Dar nici macar de asta nu sunt in stare. Si se vede in scorurile electorale

  • Pai tocmai asta nu intelegi tu (ori orgoliul nu te lasa): „Ponta e in stare”, dixit @ tds, iar intelectualii de dreapta („ai nostri”, cum zici) au rezultate zlabe.
   Schimba tactica. Asa cum iti spune si @ Viq, vor trebui zeci de ani ca macar jumatate din alegatori sa aiba o bruma de cunostiinte despre ideologiile dragi tie. Tara asta are o minoritate zdrobitoare de @ tds-isti.
   „Ce ne dau?’ este ideologia.
   Daca pina si dascalimea si doftorii au protestat cu ideologia „Noi v-am votat, voi ne-ati inselat”, ce vrei de la multimea bizonilor care sintem?!
   Foloseste alt tertip/ideologie; tu si intelectualii repede dezamagiti de infringeri.
   Si pentru ca nu sinteti singuri pe lume acceptati ca nu toti pot fi la nivelul vostru academic. Un profesor daca nu stie sa coboare la nivelul elevului pentru a-l convinge dece 2+2=4, poate fi considerat destept, dar prost profesor.

  • Interesant !
   „Sacosa” poate fi un subiect de privit mai cu atentie !

   De la forma primitiva (plasa plastic cu pet de cola, galeata cu zahar vrac….) pentru analfabeti manga, prin indexarea salariilor (bugetari ?!) si cresterea pensiilor pentru categoria de cetateni cu minim 4 clase, spre alte forme de „sacosa” mai evoluate pentru cei care stiu ceti, cei care stiu scrie si eventual cei care le stiu p’amandoua !

   Cum ar trebui sa arate „sacosa” pentru cei din urma ?
   Care ar trebui sa fie ponderea tipurilor de „sacose” raportat la piramida procentuala a categoriilor de cetateni actualmente existenti in societatea romaneasca ????

   E degradanta abordarea ?
   Da, este.

   Avem alta care sa dea rezultate ?
   Care ?

 8. inpozite au pus, drumuri nu au fäcut, dar au dat si dau bani
  sä se urle pestze tot, cä ei PSD, vor castiga.

  • Asa e, @theo: GIO este bariera, nu drumul. Acciza este taxa pe bariera, cine o deconspira n-are doctrina (….manere). De fapt, ni se ascunde ca bariera asta duce in maracinis, nici macar nu e pe drumul corect.
   Exista si doctrina minciunii, unii zic ca e tot politica. Asa cum filosofii au falsetele lor si manelistii au filosofia lor. Este ora tandemurilor doar.
   P.S. Epicentralul este un om direct, nu tocmeste intermediari cand vrea sa vorbeasca cu cineva. Nu trebuie s-o dai cotita ca sa faci inconjurul Pamantului.

 9. Daca plecam de la realitatea politica,in mod lucid vedem ca nu exista partide care au ca principiu fundamental o doctrina ideologica pe care sa nu o incalce,pe care drum sa mearga neabatut si ale carei principii traseaza calea de urmat.

  Se minte si in interiorul fiecarui partid,se minte electoratul,se mint factorii externi de influenta ..amagirea si perpetuua consolare cu promisiuni face parte comuna din practica ..

  Clasa politica este formata dintr-un tot evaluat a proveni din sistemul ticalosit adus de Iliescu la Putere in 1989..
  Si care a fost feliat ca sa se mimeze pluripartidismul…chiar de catre liderul KGB.. O clasa politica care a confiscat AUTORITATEA in folos privat.

  Azi nu avem altceva la indemina decit haite politice …infratite la ciolanul puterii.Consolidate,intepenite,inchistate,deviate de la democratie si inversate ,vopsite..reciclate…Traseisti se plimba nestingheriti din partid in partid..gruparile partinice azi sunt de „dreapta”,maine fac politici de „stinga si tot asa.

  Daca o sa vedem mai des oglinda acestui Adevar poate reusim sa deschidem minti blocate in resemnare si afectate de tehnicile de manipulare…Aceste tehnici au inlocuit principiile doctrinare care ar trebui sa permita fiecarui individ sa judece pe care drum ar trebui sa mearga…
  Si blogurile chiar sunt izvoare de informare CORECTA sau pline de miasme de balta…sunt sigur ca mai sunt si altii care gindesc ca mine..
  Blogosfera este cea mai dotata sursa de informatie si cel mai mare rezervor de elite..

  Intr – adevar, fiecare individ conteaza pentru avansul unei societati..valoarea sa masurindu-se prin volumul calitatilor si rezultatelor
  obtinute ,in fiecare zi,

 10. In concluzie : Problema partidelor noastre de dreapta (pmp, fc, nr, pdl) nu este ca abordarea doctrinara s-a dovedit un drum infundat electoral.

  Problema lor este ca nu au nici o doctrina si nu au abordat niciodata doctrinar electoratul ca sa vada daca e infundat drumul sau nu.
  Te vaieti ca te dor gleznele cand tu ai picioarele amputate de la genunchi in jos ?

  • Da.
   Nu au doctrina. Cel putin una cu care sa ne-ntelegem ca oamenii 🙄
   Iar dac-ar avea si ar incerca sa castige alegeri explicand-o, ar pierde.
   Acum.

   Poate peste 20-30-40 de anisori am putea avea in poporul roman un partener de dialog cu care sa discuti despre asa ceva sperand sa castigi alegeri. Pana atunci trebuie doar sa discutam ca sa facem asta posibil ATUNCI.
   Acum n-ai nici o sansa.

   Cu atat mai mult cu cat, asa cum am incercat sa arat mai sus, noi insine suntem in ceata 😉

   Ti-am zis odata ca pentru lipirea capitalismului de democratie el trebuie sa fie „un sport de masa” !
   Remember ?
   Cand asta va capata ceva forma, o sa poti latra discursuri care sa contina in fond schema doctrinara de dreapta iar multimea sa te inteleaga, sa te aplaude si sa te voteze. Discursuri care, ca forma, sa fie si percutante, pozitivie, motivationale, cu orizont la orizont….

   Pana atunci ramane ca chestia cu forma sa fie brodata pe ceva mai simplu decat doctrina 😉

   E o idee !

   • @Viq este de ras
    Ponta poate si noi nu putem
    Ponta are doctrina, are program, Doctrina lui este inteleasa si acceptata de votantii lui. El vorbeste pe schema lui doctrinara care nu e de stanga ci este adaptata la alegatorii sai ce il voteaza si noaptea.
    El poate si noi nu putem. De aia el castiga si noi pierdem.

    Tu spui sa asteptam inca 40 de ani (cind va avea ElenaUdrea 80 de ani ) iar noi toti cei de aici in afara de @pur li si @night vom fi oale si ulcele

    • 1. Nu este de ras, e mai mutl de plans

     2. Ponta nu are doctrina.
     „Noi o sa va dam !” – nu e doctrina, e minciuna.
     Le da cu o mana si le ia cu trei.
     Ca o sa le si ia, mai mult decat le-a dat, e minciuna prin omisiune 😉

     E foarte adevarat, trebuie sa fii destul de prost sa nu te gandesti ca NU ARE DE UNDE sa dea fiecaruia mai mult decat produce fiecare, si sa le mai si ramana sa-si umfle burtile nesatule.
     Faptul ca are votanti in conditiile astea arata doar care e procentul de prosti.

     3. Eu nu spun sa asteptam 40 de ani.
     Nici 30.
     nici 5 !!!!
     Daca asteptam, peste 40 de ani o sa fim fix la fel ca acum sau poate mai rau. Si peste 100.
     Trebuie sa facem ceva in sensul asta.
     Vezi ultimul paragraf, ca ma gandeam eu ca-i necesara precizarea spre a opri reactia neplacuta provocata de articol. 😉

     Spun ca pe langa asta ar fi tare bine sa facem si ceva cu efect pozitiv mai apropiat temporal.

     • Ba le-a dat. mult, putin Ponta le-a dat.
      Altfel nu l-ar mai fi votat la fiecare 4 ani. Si de aia il voteaza la fiecare 4 ani.

      Efect pozitiv mai apropiat ?

      Pai cand vorbeam de prezidentiale , de 2016 si de 2019 toti spuneati ca ne sa ne concentram pe alegerile din mai pentru Europene. Ei bine v-ati concentrat. Acum va concentrati pe Prezidentialele din noiembrie, apoi pe porcul din Decembrie si tot asa , obiective scurte si concentrate. V-am promis odata povestea cu bucatarul, imparatul si tortul, dar nu am avut timp sa v-o povestesc. Nici nu acum nu am timp si nici nu ar fi luata in seama.

     • Am explicat acum 4 luni aici ca Ponta are si doctrina si program

      Si rusii cand au intrat in Cehoslovacia au mers pe doctrina lui Brejnev cea a Suveranitatii limitate

     • Last,

      Tu nu cetesti.
      Nu e dialog al surzilor ci al orbilor !

      Ba le-a dat. mult, putin Ponta le-a dat.
      Eu nu am zis ca nu le-a dat !!!!
      Ce zic e ca le da cu o mana si le ia cu trei !

      Mai zic o data ?
      Le da cu o mana si le ia cu trei !

      Iar ei nu se prind de smecherie 😀 😀 😀 😀
      De ce ?
      Eu cred ca e din cauza ca nu au idee cat ar obtine daca s-ar implica activ si ar fi lasati in pace de statul hraparet.
      Nici nu vor avea pana cand nu vor face ceva pe propria cocoasa.
      „Capitalism de masa”… adica !
      Mai zic o data ?

      Cand stai la coada la primit pomana, il vei vota tot pe ala care-ti da pomana si din 4 in 4 si din 2 in 2 …. si din 6 in 6 luni daca e nevoie.
      Cand stai la coada la platit taxe din banii munciti de tine ca sa le dea alora de la coada de mai sus, se schimba calimera…..

  • @Last
   Discutam despre un lucru care are doua fatete.
   -Prima- doctrina poate fi enuntata , si pina la alegeri -4 luni nu poate fi sustinuta prin fapte deci ramine o simpla promisiune.
   -A doua – doctrina este rezultatul actiunilor de pina acum .Daca i dam cu doctrina in aceasta a doua varianta nici un partid sau candidat nu este avantajat.

   In plus media ca si noi am banalizat ideea de doctrina rezumindu ne la a folosi doua notiuni eticheta-dreapta si stinga.
   Alegatorul obisnuit ne intelegind exact (nici eu nu inteleg) ce inseamna
   asta foloseste eticheta in combinatie cu personajele.Ponta este stinga , Basescu este dreapta.

   Avem de a face cu alegeri prezidentiale -deci alegem un om.Omul respectiv trebue sa cistige simpatia votantilor si nu doctrina.
   In aceste alegeri toti candidatii vor folosi aceleasi promisiuni.Apararea justitiei, orientarea prooccidentala , crestere economica , cresterea nivelului de trai, educatie , sanatate. Promisiunile nu vor tine seama de doctrina .Cei convinsi ca sunt de dreapta vor considera ca numai un om etichetat ca atare le poate rezolva, cei convinsi ca fiind de stinga vor gindi la fel schimbind dreapta cu stinga.Ceilalti , cei multi pe care i doare n pix de dreapta sau stinga vor judeca omul care promite.
   Nici un candidat nu va avea timpul necesar ca sa explice cum va rezolva treburile astea.Chiar daca staful lui publica un roman in 10 volume sau o fituica de 10 rinduri in care sa descrie solutiile avute in vedere pun pariu ca nici 5% din electorat nu va avea curiozitatea sa le citeasca.
   Deci la ce este buna doctrina in conditiile alegerilor prezidentiale?

   • „Deci la ce este buna doctrina in conditiile alegerilor prezidentiale?”

    De ce porti chiloti daca tot ai pantaloni ?

    Nu ajungem nicaieri , azi e un dialog al surzilor 🙂

    • Parca am fi la primele alegeri.De fiecare data s a batut apa n piua cu doctrina.Ba in anii 90 doctrina era sfinta si rezolva tot.
     S a vazut ca nu i asa.S a vazut ca dreapta poate fi la fel de proasta ca si stinga.S a vazut ca hirtia suporta multe.
     In alegerile din 2004 s a mai vazut un lucru.Un om de stinga (Basescu si PD ul erau la socialisti) poate face treaba dreptei.
     Cu ce fel de doctrina a cistigat Basescu?

     • aceias pe care au intzeles-o multzi din west,si est, care au crezut la inceput in stanga, si si-au dat seama mergand in lume, cä erau
      minciuni, cä parangheliile si parolele erau numai baloane.
      asa se explicä si vederile de mijloc, de democratzie a presedintelui
      cand umblii prin lume, potzi face comparatzii.
      sä nu uitäm, el nu a fost in FSN.

   • Tucu,

    Apararea justitiei, orientarea prooccidentala , crestere economica , cresterea nivelului de trai, educatie , sanatate. ..
    o lista scurta foarte utila.
    Cu ajustari 😉

    Pentru prezidentiale as scoate asta cu cresterea economica sau macar as nuanta-o…
    prerogativele prezidentiale nu permit implicarea presedintleui tarii in domeniul economic decat la nivel strategic : armonizarea relatiilor politico-economice cu alte state, deschiderea politica catre piete in care ne putem dezvolta economic, ….samd.
    Responsabilitatea pe paliere inferioare de management legislativ si actiune concreta in domeniul economic revin Parlamentului si respectiv executivului.
    Cu efect ulterior in educatie sanatate si mai ales in nivel de trai.

    Apararea justitiei poate fi pilon de baza pentru politica interna, atribut important al functiei prezidentiale in contextul obligatiei de a veghea la functionarea armonioasa a tuturor puterilor statului, iar pe extern orientarea provestica.

   • salut tucu! Definitia oricarei doctrine este treaba de wikipedia nu de forum. Eu banui ca functie de tara si de perioada CONTINUTUL doctrinei variaza consistent.
    Eu zic ca o doctrina e MAI de dreapta daca vrea mai putin stat asistential si vice-versa.
    Altfel ajungem intr-o aula [universitara] unde fiecare are o alta parere [minimum una].
    Constat, din nou, pe acest forum ca vocile noastre [calme si ponderate] sunt iar acoperite o voce stridenta a unei persoane care se crede indreptatita sa ne apostrofeze pe toti si pe fiecare si pe orice subiect.

 11. Plecind de la aceasta realitate sa evaluam ce avem azi ca oferta.
  Nimic si nimeni n u ma poate convinge ca PNL ar fi pe esechierul de „dreapta” salvator al natiunii.
  trecutul este prea mult ancorat in prezent..comportamentul a ramas deviat prin manifestarile liderilor,ura lor impotriva Presedintelui la fel de nealterata ca in prima zi din destramarea Aliantei DA
  .
  TRADAREA este o ticalosie fara principii doctrinare si probabil,in stiinta mea cel mai deviant act al unui om sau partid.Cel mai josnic,cel mai imoral din constiinta individului..
  Cum poti sa UITI,cum poti sa tolerezi si sa mai acorzi incredere unui Tariceanu??Unui Antonescu??Unui Petre Roman??Unui Sorin Frunza verde?Sau unui Blaga???

  Trebuie sa recunosc mi s-au strepezit dintii inghitind gogoasa Dreptei unite..
  Este mult de discutat pe aceasta tema…voi reveni…

 12. dece dau tv-urile pe norica-sorica, aceastä sleioasä este ceva
  scarbos, total respingätor, este agresivä si obraznicä:

 13. SO MAFIOTUL STÄNISOARÄ, fugit din PDL, acum fuge din PNL
  alt tzigan mason se pare, ce are niste schelete in dulap:

 14. viq…foarte corect ce spui. nu cred ca trebuie sa ne asteptam la minuni si la o trezire imediata a romaniei.
  ar fi misto o miscare de gen „tea party”, dar imi vine greu sa cred ca se poate. Totusi, cu un numar mic de oameni se poate pune presiune, se poate incerca.

  nu trebuie sa ne intrebam cu cine votam. trebuie sa ne fi decis deja unde merge votul nostru si acolo sa facem presiune pentru implementarea cat mai exacta a cerintelor noastre de catre cei carora le dam stampila. critica TREBUIE sa fie constructiva. poate nu pare, dar asta am incercat.

  daca nu cerem noi cu insistenta o dreapta mai dreapta atunci ea nu va pleca de la sine pe drumul dorit de mine si probabil si de tine.

  intelectualii dorm. de ce nu ne facem o asociate care sa bata cu ciocanul in PMP? constant! ii vom vota oricum, dar sa nu ii lasam sa pice in fesenism. o miscare gen „tea party” e greu de realizat, repet, dar nici tacerea si plafonarea nu sunt solutii si nu pot fi, daca dorim ca ideile de dreapta sa invinga.

  desigur, romania nu e SUA, stiu asta si nici doctrinele nu-s doctrine.

  • Waszlaw, 😀
   Te simt cam moale, soft 🙂 .
   Remarcabila metamorfoza. 😀

  • Purly,

   N-am vrut sa fiu foarte caustic cu tine. desi cam asa a iesit.
   dar la concluzia aia cu definitia basismului nu puteam raspunde altcumva.

   Stiu, sau cred ca stiu, cred ca te inteleg ca si tu ca si Last & friends vrei sa arzi niste etape.
   Am vrut si eu odinioara.

   In unele situatii arsul merge. In altele mai putin.
   Dupa milioane de ani, „lucru bun la 9 luni” a ramas inca valabil 😉

   Tacerea si plafonarea NU sunt solutii la nimic niciodata.
   Vom discuta despre asta cu dreapta mult.

   Ce vreau sa spun e ca nu trebuie sa ne bazam pe parghia asta pentru a castiga alegerile ca luam plasa.

  • tea party intr-o tara bautoare de trascau si bere?
   Te-ai inscris in Fundatia MP? acolo ai fi avut si ai ocazia sa declansezi dezbateri si sa participi la ele!

 15. Tactica: unde prinzi musca, plici!
  Strategie: 1) parfumul de crin intr-un ambalaj cu mot. 2) atrage roiul de muste 3) si plici!
  Doctrina: nu cumva perturbarea binomului musca-mot afecteaza balanta ecologica ?
  Filosofie: sa fie oare musca sau motul initiatorul tandemului? Dar beneficiarul? Inainte de rezolvarea acestor intrebari, nu se poate merge mai departe.
  Povestile sunt cea mai generala doctrina. De asta toti copiii sunt buni, desi mai mult de jumatate din parintii lor sunt rai. Pentru ca parintii lor nu mai cred in povesti.

 16. Am citit ceea ce era de citit la programe ,doctrine sau alte fituici ale partidelor si de inteles am inteles franturi care m-au aruncat in ceata.
  Eu vreau ceva clar si la obiect!
  Nu ma lua cu facem drumuri si alte chestii ca si alea se fac cu bani,bani care vin de unde vin. Banii pot veni si din vin dar via este nesapata si ramane nesapata pentru ca proprietatea in RO este o incertitudine.

 17. influentza o are si pressa, m-am convins in ultimul timp,
  cä existä si intre ei, cei care ii credeam de dreapta, oameni
  care probabil sunt cumpäratzi, nu mä refer la haznalele antene-tv-guitz
  observ oameni , ce aveau un cuvant corect si o imafine bunä, in
  socetatea civilä ” s-au convertit” stanga are bani:rusine.

  • Ai mare dreptate Theo..As largi un pik aria si as include si pe altii ascunsi prin tot felul de comisii,comitete,organizatii,asociatii..etc..Inventati,hraniti si protejati de PSD..
   Li se da acolo ceva banuti pe un proiect inventat sa nu produca efecte ..ei se numesc asistenti,consilieri,consultanti..
   Pot exemplifica atitudinea lui Cumpanasu ..care a avut parte de un asemenea beneficiu si ca atare niciodata nu o sa il auzi vorbind real despre democratia pe care o patroneaza…si va cinta intotdeauna pe strunele Puterii..
   Nu m ai vorbesc de jurnalisti,analisti si tot felul de ‘somitati” chemate sa isi spuna punctul de vedere…ei se numesc INIVITATI…ce onoare nu-i asa??

 18. sä läsäm un pic doctrinele , egal unde te uitzi, nici stanga
  nu o urmeazä, joacä cum poate mintzii mai bine populatzia

 19. Ponta are precis camere de luat vederi la P Victoria,
  dacä nu le depun la instantzä., inseamnä cä ascund ceva
  este inposibil ca la cancelaria premierului sä nu fie camere,
  ar fi o minciunäa:

 20. CE BUN ERA DL: FUNERIU LA INVÄTZÄMANT
  acum bajbaie si nu recunosc, ce Funeriu a väzut imediat
  pt. cä el a invätzat afarä si stiu ce severr este un bac,
  s-au alt examen:

 21. „..Simona Halep aflată acum pe poziţia a treia în clasamentul WTA a devenit jucătoarea cel mai bine cotată rămasă pe tabloul principal la Wimbledon. Asta după ce americanca Serena Williams şi chinezoaica Na Li au fost deja eliminate.
  … este la doar câţiva paşi de o performanţă unică în tenisul feminin românesc: ea ar putea urca pe locul 2 WTA, dacă joacă finala turneului de la Wimbledon”.

  http://www.rfi.ro/stiri-sport-50773-simona-halep-aproape-o-performanta-istorica

  Halep of Romania reacts after winning a point during her women's singles tennis match against Tsurenko of Ukraineat the Wimbledon Tennis Championships in London

 22. sugerez celor care vor un ciocan pentru PMP,,celor care INTRODUC in tema ‘dezastrul”Udrea” din nou si din nou si iar si iar..- de ti se face sila –sa inceteze ATACUL ,sa il directioneze la DUSMAN sau ADVERSAR…

  Incetati cu propaganda anti PMP..retineti fitilele si comentariile rautacioase pentru blogurile voastre…
  fac apel si la admini sa nu permita din nou ciorba reincalzita..
  Mi-e sila pur si simplu…si nu vreau sa folosesc invective ce se potrivesc pe situatie…

  Suntem la m omentul in care trebuie,la rindul nostru sa fim uniti ,pe aceeasi gindire si actiune..Nu mai acceptati instigarea…ea este indusa cu scop precis.

 23. Ziua bună ,copaceni !!!

  Viq are dreptate …..in România nu există doctrine ,exista doar declarații ale găștilor de infractori ca ar fi de drepta sau de stînga .

  Faptele vorbesc de la sine …..Exista doar fapte care pozitionează apartenența la valori democratice ,justitie liberă si stat de drept …

  Pornind de la această simplificare ,ce vedem pe scena politică ???

  Fapte doar Traian Basescu are si a dat nastere la băsism…iar dintre grupuri doar PMP vrea să continue aceste deziderate ,in rest celălalte grupuri au atacat constant statul de drept,democratia si justiția .Punct .

  Despre asta vorbim ….nu există nici o stîngă si nici o dreaptă ,există doar interese de grup si personale pentru furt,infracțiuni si asasinate.

  Ce vedem acum e o luptă pe viață si pe moarte dintre Traian Basescu ,care are faptele enumerate mai sus si grupurile securiste organizate infractional pe sistem de rețea tigănească .

  Trebuie să fi orb sau imbecil să nu vezi asta ,fără să mai pun la socoteala ca aceste grupuri securiste infractionale au fost si sunt susținute de KGB ,care le-a asigurat libertatea de a jefui o țară la schimb cu ramănerea in sfera de influență rusească .

  Cind Traian Basescu a venit la putere ,a orientat cu adevărat România pe axa vestică si democratică ,stat de drept si justitie liberă .punct .

  Despre asta vorbim acum ….despre această luptă pentru pastrarea țării pe axa vestică si democratică .

  • Mai clar nici ca se poate, cred ca pana si tandemul PurLoda&trombonrl ar trebui sa inteleaga. Ca nu pot imbalmaji evidenta.

   • Judex

    De aici si propaganda de minimalizare a tuturor rezultatelor lui Traian Basescu ,inclusiv cea anti Udrea ,via Basescu .

    Presedintele s-a ridicat deasupra tuturor presedintilor prin lupta la baionetă pentru un stat de drept,JUSTITIE liberă si democrație ….a luptat constant ,nu a mimat,fiindcă este un mare patriot

    Propaganda anti basistă trebuie să-l egalizeze ,să-l facă la fel ca ei ….asta e problema .

    Pentru mine e foarte clar …toată clasa politică ,in afară de PMP care s-a pozitionat clar pentru continuarea politicilor si lupta lui Traian Basescu…..sunt niște trădatori de cea mai joasa speță …n-au ce cauta la putere si vinovații bagati la pușcărie ….si din cite vad DNA a început Marea Curatenie a țării cu ajutor american

    • Daca inteleg eu bine, falia cea adevarata ii separa pe cei din tabara care afirma „nu conteaza ce faci, conteaza ce zici” -„(do)crinarii” si pe oponentii acestora: „daca te apuci sa faci, lumea va intelege unde bati”. Cele doua tabere au, evident, electorate incompatibile…doctorinar. Nu exista doctorie comuna, pur si simplu. Din cauza asta a devenit Funeriu, la un moment dat, o tinta mai cautata decat „insusi” Udrea. Pentru ca @Loda cu cerebel ar fi o aberatie biologica: ar ramane Universul fara viata (apud goagal, urban dictionary).

     • …si inca ceva: niciunul dintre cele doua tipuri de electorat nu este „altfel”. Poate doar in sens boian.

 24. eu intzeleg dece haita rosie blameazä bäsistii, este clar,
  toatä lumea vede, cä linia lor este rosie, o invazie de dementzä rusofilä si o inclinare spre china.
  tonta a spus intodeauna, preferä china ,vizavi de america.

  sper ca romanii sä se trezeascä, vor regreta amarnic:

 25. Se ingroase gluma.
  Vom avea doi candidati pe stiga.Sorin Oprescu vrea sa candideze.
  Se repeta situatia din 2000.
  Devine din ce in ce mai clar faptul ca dreapta trebue sa arunce in cursa un singur candidat altfel, la citi timpiti sunt in Romania, exista sansa ca dreapta sa nu intre in turul 2.

 26. cu un bucuresti ca dupä bonbardament, nu cred cä felcerul
  opärilä, ar primii voturi, opärilä este un pui de securist,
  rämas si bätran un golan:

 27. DACÄ DOCTORATUL LUI OPÄRILÄ ESTE ANALIZAT;

  VOR RADE SI CURCILE.

 28. @ tds , soacra iti trimite toata admiratia ei pentru ca ai facut-o sa rida; eu am rezerve. Mari.
  Cind nu ai argumente scrii scurt, cuprinzator si dăştept: „Ba le-a dat. mult, putin Ponta le-a dat.”
  „Daca ai nostri nu sunt in stare de doctrina (Ponta e in stare)”
  Doamne, scuzati, i se scurg ochii dupa Ponta. Nu are curajul sa spuna ca il admira, ci il da exemplu de ideologie.
  Pe un plagiator.
  Dece nu dai exemple de reusita (politica) pe cei care ii citezi, care parasesc corabia PMP si sint nedreptatiti de cuplul toxic?
  „Ai nostri”.
  Care, liberalii cu buldogul? ca PMP-ul nu prea vad cum poate fi al „tau” cind zilnic ii dai palme cu piciorul. Neamtu ori MRU? puberi politic (dar au timp sa-si trateze cosurile).

 29. Cine si-a imaginat ca formarea unui partid provine din spuma marii este un idealist notoriu sau din contra unul care nu suporta ideea. nasterii.
  dar cine nu vede si nu percepe ca un partid nou ,indiferent de uscaturi este totusi ALTCEVA decit ofera piata politica ,acesta n u poate fi etichetat decit rauvoitor si declarat a fi impotriva existentei acestei formatiuni.

  Drept pentru care IMPUTA orice n imic si DEZVOLTA orice prastie de raspindit zvonuri!

  Nimic nu poate justifica o maculare in integrum pe o formatiune noua( noutatea fiind un lucru rar sau de loc intilnit) ,prin un pretext anexat unui individ ,unul deseori prefabricat la adversari si rostogolit de ecourile postacilor aliniati..

  sa lasam PMP pe limba lui si pe c redinta si strategia formata initial de un grup de romani patrioti si continuata in linie dreapta pe reforma inceputa de Presedinte…

  Sa vedem PERICOLUL numit PSD..dezinformarea privind detasarea unei Drepte foarte indepartate de origini…

  Sa recunoastem CINE guverneaza,cum guverneaza…
  Cine ne reprezinta..cum be reprezinta
  Unde ne regasim sau suntem in viitor?

  Avem de rezolvat nebuloase ..dar si de ridicat ceata care impinzeste Romania…artificial si cu folosinta privata..

 30. Oricit de greu imi vine sa accept,,trebuie sa recunosc ca doar o unificare puternica a partidelor si grupurilor afiliate pot invinge ciuma rosie!

  scepticismul imi apare la gindul ca capitalul de incredere acordat PNL s-a epuizat!
  Partidul acesta face trimiteri la trecutul istoric!Citeodata se potriveste!Mai ales cind este vorba de tradari..de aliante contra naturii..

  Vrem,nu vrem…bea grigore agheasma!
  In situatia limita in care suntem nevoiti sa acceptam NOUA MANIPULARE!

  Nu sunt de loc sigur ca daca iese candidatul „dreptei” la prezidentiale acesta nu face TROC cu PSD!

  Experienta trecutului ne-a imprimat NEINCREDEREA in acest partid alcatuit dintr-o umplutura de traseisti,de fosti n omenclaturisti,de fripturisti…
  Din clipa in care s-a creiat PNL ,cu toate rutele schimbate,s-a afisat a fi PERMANENT aliat cu PSD!

  Alianta sau fuziune cu PDL nu este decit intarirea PNL in sensul deviatiilor urmatoare..
  Apartenenta la PPE nu imi valorifica de ,loc credibilitatea acestui partid duplicitar si dubios!

  • Nu mai fii sceptic, Narcis. La anul o sa guvernati cu PSD sau cu PNL. Partidul tau nu rezista inca un an in Opozitie, e obligat sa intre la cascaval, ca altfel pleaca Anton, Pinalti si Radulescu cu sacosele (duuuh)… Astia (decat!) v-au mai ramas sa va modernizeze statu’!

   • voi salvatzi staul cu mici , bere,si manele.

   • Sunt realist ,Stela!
    Tu te dovedesti a fi altceva decit te-ai prezentat!
    Stai blind!Te-am scos de mult din bagajele de incredere!
    Faci tot ce este posibil sa te autodenunti!

    PMP nu este infiintat pe cascaval!Si8 nu sta in baza celor trei denumiti de tine!
    Sunt sutte de mii de aderenti ,necunoscuti si neimplicati,pina acum in politica!
    Timpul rezolva totul!

 31. Să spunem că deja este istorie! Pe 27 iunie 2014, la Bruxelles, Moldova, Georgia și Ucraina au semnat Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană!

  http://www.evz.ro/editorialul-evz-chisinau-post-factum-bruxelles-27-iunie-2014.html

  ISTORIE si VICTORIE!

  La schimb Parlamentul Romaniei fabrica o declaratie politica impotriva Presedintelui Romaniei!
  Cel care a facut posibila indeplinirea acestui PAS ISTORIC …de reintregire a Romaniei Mari!
  trecerea in tacere de catre toate televiziunile al acestui important,major obiectiv al celor trei state aflate in influenta ruseasca este mai mult decit obedienta catre rasarit…

  patronii si detinatorii canalelor media sunt pe aceeasi linie,pe acelasi drum
  in obstructia Romaniei spre Vest!

  Rusinos mod de abordare pentru interesul national:
  Bercea Mondialul versus Uniunea Europeana si Romania Mare!

 32. cat de ordinarei si trädätori sunt PNL

  dece nu se aläturä PDL, pt. motziune, contra PONTA si CAZANCIUC? SE CUNOASTE CÄ SUNT CU HAITA ROSIE:

  LIBERALII SUNT NISTE TRÄDÄTORI ,

 33. In sfirsit s a trezit si Monica Macovei.
  S a trezit insa bine.
  Domnul Mircea Ionescu Quintus spune că PNL nu renunță la “tradiție” și „identitate”, care sunt „valori imuabile” ale partidului. Atacarea și blocarea justiției, colaborarea cu Securitatea, membri condamnați penal menținuți in partid sunt cumva „tradiția”, „identitatea” și valorile „imuabile” la care PNL nu renunță?

  Dar, ca să înțeleagă electoratul, întreb:

  1. Ii va exclude PNL din partid pe cei care au fost condamnați penal și pe cei declarați colaboratori ai Securității?
  2. Va vota PNL în favoarea cererilor procurorilor de arestare preventivă, percheziție sau urmărire penală a parlamentarilor? Ii va sancționa pe cei care votează altfel?
  3. Va adopta PNL codul etic al PDL care prevede, de exemplu, excluderea din partid a celor condamnați penal și a celor care au colaborat cu Securitatea?

  Eu știu ca dreapta înseamnă respect față de lege și justiție; integritate și etică in politică; anticorupție pentru ca oamenii să nu mai fie umiliți la ghișee și pentru ca mediul de afaceri, competiția corectă și locurile de munca sa nu mai fie subminate de corupție. Dreapta însemna și adevăr, credință si căința când greșești. Mai înseamnă și să iți iubești tara mai mult decât pe tine.

  Despre astea nu prea am auzit la PNL. Dar poate le spune tare, public și clar, ca să auzim toți. Pe baza unor astfel de principii, da, se poate face o dreaptă unită, credibilă și puternică.

  • MM nu-l poate „trada” pe Basescu fara sa-si tradeze cauza. De fapt, ea este personificarea cauzei lui TB, in PE. MM si cu Elena Udrea sunt solistele de acompaniament ale solitarului (MM pune terta). Iar partitura, ei…partitura….secretul este chiar partitura. A lu’ Polichinelle! USL-U=SL. Restul, cum sa zic sa nu ma repet…barbi! Vitejilor lupi in lipsa de doctorine, luptati-va cu barbile, nu cu Barbie! Lup, IED, etc…

   • Eu ca prostul cu idei fixe o tin una si buna.
    Alegerile si aranjamentele pentru PE au trecut , de bestelit s au bestelit, de unit se vor uni pe ici pe colo prin partile neesentiale dar a venit timpul sa se aseze fiecare in banca lui.
    Continui sa cred ca o mare parte din cei cu ”nume” nu s au asezat inca pe locurile lor.
    Continui sa cred ca o vor face cum continui sa cred ca apele se vor imparti altfel decit vedem noi acum.
    Astept de asemenea sa vad unde va duce bulibaseala liberala pentru ca nu pot sa cred ca se vor alinia toti in spatele lui Johanis.Johanis nu reprezinta nimic pentru liberali.Este prea proaspat si nu avea cum sa fie inghitit macar de una din gastile care compun minunatul PNL.

 34. Am uitat sa pun ghilimele dar intelegeti voi nde termin eu si incepe MM

 35. LA DISCUTZII DESPRE PUCIUL DIN 2o12 si derapajele
  PARLAMENTULUI HOTZILOR SI INCOMPETENTZEI, vä rog sä transmitä cineva d-nei UDREA; SÄ FIE SI AMBASADELE INVITATE

  • @theo, nu am atatea caciuli cate mi-ar trebui pentru interventiile tale!
   Ai dreptate, reprezentarea ammbasadelor UE nu ar putea fi interpretata ca ingerinta in politica „interna”, pentru ca apararea statului de drept este o pozitie asumata declarativ de TOATE partidele politice din Ro. Eu vad avolo nu numai reprezentanti ai UE, dar si ai PDL (MM, Boc, TRU, Boagiu, Barbu,…) si ai altor partide, ale unor ONGuri (Stefan, poate Ionita,…), ai presei (pariez pe prezenta lui Turturica, Orcan, Sergiu, Turcescu, Cincea, Andreea Udrea,…).
   P.S.
   …si altii, sa nu uit. Nu in ultimul rand.

 36. PMP organizeaza o manifestatie la 2 ani de la puciul parlamentar esuat din 2012. Cred ca basistii antiudristi au ocazia sa-si evidentieze doctrineala, organizand o contramanifestatie. Sa putem si noi compara fortele. Din fotoliu, evident.

 37. Om fi noi udristo basisti sau basisto =udristi dar macar avem o identitate .sustinem ceva si pe cineva.
  Voi ce dracu sunteti? Ce sustineti? Ce dorinte aveti? Pe cine sustineti?
  In afara de a minca udristi pe piine mai stiti si altceva?
  Sustineti vre un partid?Sustineti vre un candidat sau de fapt sunteti soldatii lui Gica -Contra?
  Circotim , circotim.
  Invata sa si construiesti ceva ca subiectul toti sunt prosti dar cei mai prosti sunteti voi este fumat demult.
  Tata Leana il dezvolta mai bine decit tine.

 38. Cine dumnezeu mi a sters ”prietenul” .Na ca ramasei cu comentariu n vint.

 39. Iar a luat o razna platforma asta.

 40. Tot astazi Prostia este regina.
  http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Actualitate/Stiri/Viceprimarii+Capitalei+schimbati+PSD+a+pierdut+majoritatea+in+Co
  Tucu2,
  referitor la comentariul lui MM. eu am concluzionat ca amintindu-ne de principii putem sa acceptam fuziunea fara regrete.

  • @ion
   Eu judec romaneste si prevad la comentariul lui MM un raspuns de genul ” ba pe a mamii dumneavoastra „‘ .
   Nu cred ca in romanica este posibila o casatorie dupa ce ti versi oalele cu laturi in cap mai ales ca din congresul PNL si din toate declaratiile anterioare a reiesit ca PDL ul este ruda saraca care vine sa ceara adapost.
   Cred ca pe de o parte Bl;aga vrea (nu stiu care este trocul) dar sunt multi altii care nu vor.
   Sa vedem ce iese.

   • Tucu2,
    In situatia in care in Parlamentul de penali, PNL a votat acea porcarie de declaratie politica alaturi de PSD, tu MM imi transmiti la aproape 5 zile un comunicat in genul: ”domnilor de la PNL, hai sa discutam despre principii la modul general si daca le veti anunta public atunci e OK fuziunea” Pai, chiar nu observa ca la nivel declarativ, de la Pocora pana la Dobritoiu, de la Bleaga si pana la Olteanu toti sunt cu statul de drept si independenta justitiei in gura. Si mai este o chestiune: Iohannis are un proces cu ANI care se va definitva la Curtea Suprema abia in 13 noiembrie 2014. Daca, din studiile sociologice apare ca Johannis are sanse mai mari ca Predoiu, aplici codul de integritate sau nu?

    • ion,
     nici vorbä, nu se va respecta nici un cod de integritate, am fäzut acum la B1, cum un liberal, a sfidat-o si ironizat-o pe MM
     cat priveste bleaga ala se vrea la masä, cel intereseazä pe el integritatea?

 41. Servus 🙂
  Pai in cazul asta se reconfirma ca este piaza rea.
  Si nu regret nimic, pentru porcaria cu informarea la Bx. si alte cancelarii despre mizeria din parlament merita mult mai mult decat o verificare la sergentul ala.
  Au aflat segentii americani cata credibilitate are Mickey Mouse 😀 . Colosal!

  • Filadel,
   Lasa, ca vine din nou Pora si ne spune ce imoral este gestul Piratului care a pus-o pe fiica sa sa cumpere cu un credit de la banca 300 de ha.
   In alta ordine de idei toata lumea vorbeste de referatul procurorilor in cazul Duicu legat de Ponta si Cazanciuc, dar nimeni nu aminteste de al treilea punct din referat care pare mai grav’:”Traficul de influneta de la Curtea de Apel Craiova, unde Adina, sora lui Stefan Ponea este vicepresedinte, a reuşit cu brio, iar Duicu a castigat ilegal procesul cu ANI.
   Referat DNA, probe administrate: „declaraţia martorei FĂNUŢĂ MARIA-MAGDALENA, judecător la Curtea de Apel Craiova, care a soluţionat dosarul nr. 1181/54/2012 mai sus menţionat, din care rezultă faptul că soluţia pe care avea să o dea în cauză era cunoscută, anterior pronunţării, de colegii domneai de secţie, secţie condusă la acea dată de numita CALOTĂ-PONEA ADINA-GEORGETA, sora inculpatului PONEA CONSTANTIN-ŞTEFAN”

   • Clanul Ponea versus clanul Bercea..Mai sa fie..cum s-au aranjat de bine!

   • Ce scriitori români vă interesează?

    Am trecut de-a lungul anilor în S.U.A. prin mai multe rafturi de bibliotecă cu cărți scrise de istorici români. Citesc istorie românească. Ultima dată am citit documentele de la 1821, Tudor Vladimirescu așa cum se vedea de către agenții și diplomații occidentali la fața locului. Aș vrea să scriu la un moment dat ceva despre olteni. Un studiu de caz despre decădere și descompunere. Cum erau și cum erau văzuți oltenii la începutul sec. 19 si cum sunt și ce reprezintă azi: pol al mizeriei roșii pesediste, paradigmă a retardării civice, corupției, înapoierii și sărăciei.

    Ar fi un studiu interesant și sper că îl veți scrie într-o zi, dar de ce (doar) despre olteni? Retardarea civică și corupția sunt răspândite peste tot în România.

    Sunt ante-mergători și exemplari pe calea descompunerii. Particularizând ieșim din blocajul mental legat de „români”, vedem mai clar ce și cum s-a întâmplat și cum s-a ajuns aici. Vedem și în ce direcție merg lucrurile. Citiți ce spunea nimeni altul decât H. H. Stahl despre olteni acum câteva decenii. Dacă nici Stahl nu cunoștea România și românii, atunci nu știu cine ar putea avea vocea autorității în acest caz. Comparați cu realitatea zilelor noastre.

    19 mai 2014 DPA http://www.lapunkt.ro/2014/05/19/un-dialog-cu-dragos-paul-aligica/

    Atunci n-am înțeles ce vrea să spună. Azi e foarte clar.

    • De ce e DPA altfel? Pentru ca DPA este un taliban caragialist. Cum a ajuns la Copac? Taliban la taliban trage. Similar, banii Olteniei trag la banii oltenilor.

    • C a tot suntem la Craiova uitati aici exemplu de corectitudine in instantele de judecata/procuratura
     ”Fals prin omisiune descoperit de victima in Dosarul de judecata…….. la Judectoria Craiova. Sesiata la data respectiva Presedinta Instantei ingropa sesizarea in dosar care era in arhiva. Nici unul din Parchete unde m-am plimbat in acea zi nu a dorit sa inregistreze plangerea penala si nici sa surprinda flagrantul. De fapt fusesera avertizati prin telefon. ca pozasem unul din acte. Celelete erau la fel de nesemnate. Am revenit in luna iunie, constat si surprind personalul Instantei ca inlocuia actele dosarului cu altele falsificate ulterior.”

     Aceasta e realitatea anului 2014 in sistemul juridic din Craiova. Acum spuneti-mi si mie credeti ca aceasta persoana va fremata la discursurile despre etica/moral competenta, doctorate ale intelectualilor care se vor sefi in partide?

     • Mizeria asta trebuie rasă cu lamă de buldozer. Vomit.

     • Filadel cine sa conduca buldozerul cand avem o mizerie chiar in interiorul organului ce garanteaza independenta justitiei. De la Ondine Ghergut de pe FB:
      ”Norel Popescu, avocatul si consilierul ilegal al lui DUICU, avea voie sa fie interimar la CSM DOAR „până la alegeri”- asa e legea. La alegeri, el a avut 12 voturi avans. Alegerile au fost contestate. Instanta de judecată a Curtii de Apel Bucuresti a suspendat hotarârea de validare a lui NOREL ca membru CSM. Potrivit legii, Norel NU are voie sa mai intre în sedintele CSM până ce se pronunță JUSTIȚIA. Or, Norel, cu complicitatea CSM, participă la ședințe și VOTEAZĂ!!! Votul său este nul de drept! Dacă CSM, garantul Justiției, nu respectă propria lege de funcționare, cum mai putem crede in JUSTIȚIE?.
      Si mai retine un amanunt. La data cand au foast alegeri pentru postul de la CSM, cazul DUICU era pe toate TV-urile. Colegii judecatori de la judecatoriile din tara n-au avut nici o greata sa-l voteze pe Norel ca reprezentant al lor in CSM.

 42. licitatzie restransä……adicä dat cu dedicatzie escrocului turnätor Voiculescu. catä nerusinare, asta trebuie fäcutä cunoscut romanilor.

 43. http://www.realitatea.net/coruptie-si-santaj-la-cna-laura-georgescu-inregistrari-compromitatoare_1473152.html

  „M-a forţat jigodia de Georgică Severin să le dau lor cuvântul. Eu înnebunesc că tu mă pui, pe boul de Ghiţă şi pe România TV să-i acopăr şi tu nu profiţi de…aşa. Înţelegi ce-ţi explic? Crezi că merge ceva legal în România? Vin şi te şantajez… Cum crezi că merge-n România? Merge ceva legal? Să mă duc şi să zic: nu vă supăraţi, uitaţi am şi eu o lege. Pot să, la umbra ei, să-mi fac treaba? Nu. E, du-te dracu’ atuncea! Vin şi te şantajez, ce vrei să fac?”

  Pa, fă!

 44. Germania Algeria scor final 2-1.

 45. bunä,

  azi vom avea o bucurie , mäcar micutzä?????

 46. AZI CE MAI SCORNESTE VARANUL????

 47. ce neseriozitate si lipsä de profesionalism,
  TOBÄ, nu stie cine l-a chemat, nici ce a vorbit cu Duicu,
  nici unde. mare politzit-mare.

  dar telefonul nu poate fi gäsit? camere nu sunt?

  ce dracu si in garä si parcuri, peste tot sunt camere:

 48. EU IL BÄNUIESC PE Maior……………complicitate?!?!

  • „- I wish to hear you screaming !
   – Put some rap…..”

   Bruce Willis stia ce spune in replica aia ! 🙄
   no bad feeling, fella…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s