Independența personală și amănuntele esențiale !

july8

În țările comuniste și nu numai, în general în fața unui electorat labil și credul, politicienii parșivi promit înaintea alegerilor (și nu numai 😀 ) că statul în care ei vor avea dreptul de decizie le va da (asigurări sociale/de sănătate/locuri de muncă, mălai pe cartelă…) …. le va asigura ceva creșteri de ceva … le va garanta nivel minim de papa/somnic … și o întreagă listă de pomeni din cele mai diverse că imaginația umană e ușor nelimitată la ce ar dori să i se dea.

Să I SE DEA !!!!
Aici, în această banală și omniprezentă concepție este posibil să se afle cea mai teribilă otravă a unei societăți umane. Toți cei cărora le este adresată această ofertă, fără excepție se văd din postura celui care va primi. Ceva în plus față de efectul muncii proprii, evident, că altminteri cum să primești ceva ce obții singur ???
Nimeni nu se vede în poziția celui de la care se ia o parte din rezultatul muncii pentru a fi dat altora !
Nu-i nostim ? 😀 😀 😀

Iar cumplitul adevăr este că în realitate uriașa majoritate a gușterilor care cred această grosolană minciună, și mă gândesc la un procent binișor peste 95-98%, vor primi mai puțin decât vor produce. Pentru simplul motiv că toată șleatha celor ce i-au mințit cu atâta nerușinare vor lua cantități uriașe din beneficiile muncite de turma credulă. „Redistribuirea” nu are de fapt alt scop decât această hoție la nivel suprasocial, sub acoperirea unor legi făcute de hoți care să îi autorizeze pe hoți să-și însușească obiectul hoției.

De fapt un sistem oganizatoric la scară socială (stat) nu are nici un drept moral să ia unui cetățean produsul muncii sale, dar acest rapt este acoperit parșiv cu momeala de mai sus.
Pomana din cârlig !

Într-o societate deșteaptă, funcționarea statului se bazează nu pe garantarea fericirii cetățenilor săi. Statul nu poate face asta niciodată.
Iar dacă o pretinde, minte.
Ceea ce poate și TREBUIE să facă statul este să garanteze dreptul fiecărui cetățean de a-și căuta, obține și păstra în propietate fericirea proprie.
Așa cum o percepe fiecare.pursuit-of-happiness-ben-franklin-quote
Da, dar asta presupune efort propriu, muncă, sacrificii…
Cum ar reacționa un popor în fața unei asemenea oferte făcută explicit, după ce a fost educat decenii de-a rândul și generații de-a coloana, că „statul trebuie să dea, că de-aia-i stat !” ???
Nu am idee. Am doar părerea că este inevitabil să se facă asta la un moment dat.
Iar la nivelul ușor subteran la care se află dreapta acum pe eșichierul politic, cred că nu are ce pierde dacă ar încerca marea cu degetul ! 😉

Viq

Reclame

103 responses to “Independența personală și amănuntele esențiale !

 1. 1 A avea prin efort propriu, munca, sacrificii
  2 A avea prin furt si/sau „pomana”

  Diferenta intre 1 si 2 o face demnitatea , in primul rand.

  Demnitatea se (auto-) educa

  Iar la capitolul EDUCATIE stam prost , foarte prost , ingrozitor de prost 😦 😦 😦

  • Mih,
   pare un cerc vicios aici.
   S-o faci ai nevoie de un minim nivel de educatie.
   Sa ai nivelul asta de educatie, trebe s-o faci !

   Cred ca trebuie sa plecam de la lucrurile simple-simple-simple !
   de gen „Statule, nu te mai atinge de banii mei !”

   Eventual cu floricelele de rigoare :” ‘rea-i al dreacu de stat !… vedea-te-as la puscarie…” 😀

   Ca oferta socio-economica partidul ideal pentru primul pas ar trebui sa ofere scaderea drastica a taxelor. Eliminarea multora dintre ele si reducerea la mai mult de jumatate a celor ramase.
   Asta in prima faza 😈

   • Viq,

    Cu taxele poate fi realizat in termen scurt. Si bine ar fi…
    Cu educatia, e pe lung si foarte lung… Dar cine taie taxele, poa’ sa repuna pe fagas si legea educatiei, ca un prim pas precoc 😛 …Ca ce face parintele acasa cu odrasla proprie… 🙄

  • salut mih salut viq. Sa nu facem o GRAVA confuzie. Regimul comunist [dar au facut-o si alte dictaturi de alte culori NU toate] a facut un troc: „va dau, dar eu comand/conduc/controlez totul”.
   Initial trocul a fost impus, apoi a fost EDUCAT si transmis din tata in fiu ca o traditie. Cand nu vrei sa te zbati/sa confrunti concurenta atunci trocul ESTE COMOD!!!!!
   Si acum aveti explicatia popularitatii dependentei de stat de unde izvoraste popularitatea PSD [va dam, dar votati-ne!].
   De ce sa se confrunte un prof cu exigentele parintilor? nu e mai comod sa cante in corul sindical si sa faca cum stie ca-i este lui, dascalului, comod?
   De ce sa se confrunte medicul cu scrutinul asigurarii private si cu riscul de malpraxis cand plapuma comoda e statului e acolo?
   De ce sa se confrunte [meseriasul] cu concurenta nemiloasa a pietii -prin costurile de manopera si exigenta productivitatii- cand slujba la stat e comoda?
   Ce auzim mereu, la orice meeting sindical? „nu ni s-a dat, nu ni s-a facut, ni s-a promis si nu ni s-a dat”
   Cinic, amar, dar profund real.

 2. nu au exemple, mäcar dacä i s-ar inpune prin legi,
  dar ei nu fac legi, decat pt. escroci,universitätzi – unde se cumpärä
  diplome,ce a fäcut cu ordonatza asta a educatziei, este o manea,
  o escrocherie:

  SIGUR; MUNCÄ; SACRIFICII SI NU POMANÄ.

 3. o zi frumoasä, poate ne vedem pe searä,
  unul din nepotzei inplineste azi 12 ani, si
  mergem la ei.

  • La multi ani, sa va traiasca! 🙂

  • Draga Theo,
   iti urez tie ani multi ca nepotelul sa se bucure de invataturile tale..sa iti urmeze calea ta cea dreapta ,sa se inalte drept si neclinit ca bradul
   Sa iti traiasca si sa te bucuri de pasii lui in viata…ocrotindu-l!

  • La multi ani din partea noastra nepotelului !

   12 ani !!!!! 🙄

   Varsta ciresarilor si a jocului emotiilor de vara calda pe strada linistitia cu umbra la umbra !
   Nice ! 😉

   • ne-am intors, sotzul a vrut sä vadä meciul acasä.

    vä multzumim din suflet pt uräri, mai are un frate de 10, desigur s-au bucurat teribil pt. vizitä si cadouri, locuesc la o sutä si ceva de km. de noi, in mijocul naturii. in vacantze vin si la noi cateva zile, si noi avem o grädinitzä langä casä, dar mai micä.

    incä odatä multzumiri pt. uräri, noi suntem niste bunici tare fericitzi,
    ii iubim si ei pe noi:

 4. Viq sincer iti spun ca imi place postarea.
  Americanul a garantat dreptul de proprietate ca pe ceva sfant si treburile merg la ei nu prea perfect dar merg.

  • Dorule,

   tot sincer iti spun ca-mi place ca-ti place 😀 😀 😀

   Trebile merg perfect numai cand stau !
   orice alta situatie presupune schimbari permanente, a centrului de greutate inclusiv, cu o permanenta doza rezonabila de nemultumire care sa alimenteze motorul de deplasare.

  • salut. America e o natiune de imigranti, de indivizi care au razbit sau supravietuit PRIN SINE INSUSI. Self-esteem este calitatea lor esentiala. La noi zbiara un ministru, intreprinzatorii isi uda nadragii, sindicalistii se pun pe burta si restul din jur iau pozitie de drepti [„asa e seful, aveti -ca intotdeaua- dreptate”].

 5. Off …of, of si iara of…

  Bobocica @Ralu (pe contributors.ro): (…) Traian Băsescu trebuie să se gândească și să aleagă, la finalul celor 10 ani de mandat, care moștenire este mai nocivă: Voiculescu și Antena3 sau Victor Ponta – președinte al Românie pentru următorii 10 ani. Pe final de mandat, fără a mai avea la dispoziție toate instrumentele puterii, Traian Băsescu poate fi pus în situația de a alege răul cel mai mic.
  În scenariul în care Victor Ponta devine președinte, atât Dan Voiculescu, cât și Traian Băsescu sunt în pericol de a fi eliminați total din viața politică.
  Există astfel riscul ca, din dușmani de moarte, Traian Băsescu și Dan Voiculescu să devină aliați (…)

  Lumea asta chiar a luat-o pe aratura… Daca nu cumva pe-acolo are ordin sa „defileze” cu asemenea „analize” 👿

  • Mih
   Halucinant!
   Madama asta a ajuns in stafful Presedintelui!
   C U M???????????
   La gradul ei de intelegere ,dincolo de orice banuiala a unei intelepciuni??

  • „fitil bagam”. Intrebarea e cine a dat BANI pentru cumpararea fitilului si cine a platit manopera pentru introducerea fitilului.

 6. Viq out !

  ne vedem after midnight !
  eventual 🙄

  Un inceput de weekend excelent tuturor !

 7. În primul rând – La mulţi ani românilor de pretutindeni, de ziua Americii !

  Şi revenind la oile noastre.
  Sistemul ticăloşit este de vină pentru tot. Începând cu cel mai mărunt bugetar. Care de frică să nu-şi piardă din privilegiile cu greu dobândite o viaţă întreagă, îşi convinge şefii vremelnici numiţi politic că sunt indispensabili şi că numai ei au reţeta succesului în ascensiunea numiţilor. Orice schimbare pentru ei poate însemna catastrofa – restrusturarea şi doamne feri chiar să ajungă să se angajeze şi să se facă de râs că nu ştiu nimic pe la vreun patron în privat.

  Aşa că vom avea în continuare o educaţie care să nu înveţe nimic viitorul votant. Poate doar câteva şmecherii cum să ajungi şomer de lux, cu studii. De parexamplu, de ce se dă anual Eminescu la Bac – ca să priceapă iapa că 500 lei este suma care trebuie să intre în buzunar de prof, isnspector şcolar, director, ca să iei măcar un 5.
  Pentru că statul te vrea prost. Adică un bun votant.

  • Asta-i peste poate: sa iti urezi la multi de ziua capitalistilor americani este contrar invataturilor venite cu lumina de la rasarit 😉
   @ Loda,
   nu ii lua in seama; au facut o scoala proasta 😛

  • Da mă Ionesco , că kiar aşa ! Asta apropo de educaţie .
   Da’ mno , când educă (mai mereu) needucaţii … slabe şanse la o naţiune vânjoasă mental , dăăă ! Nu simţi şi tu (prea) mult miros de creier ars ? Ş’aci şi anywhere . Mda .

   … Că altfel , ca să fiu mai la subiect : je m’en fiche de ziua asta . Et je suis pas fou ! Bistoş nu mi-i vedea cu stindardu’ ăl înstrupţat cu stele bătând floştăru’străpunsă de emoţie şi evlavie . Mă leşi ?!

   (abia aştept să se replice şnuruleţ!) 😆

   • Oiţă ţurcană
    de eşti năzdrăvană
    Laie, Bucă Laie,
    meri mata pi gios
    şi-o să dai de-o stea
    şi de-un brad vârtos.
    No, mai meri’n’os şi cu fainoşag !

 8. Horia Georgescu, dupa decizia Curtii Constitutionale: Vom cere Parlamentului European revocarea mandatului lui Mircea Diaconu / Cine va trebui sa plece din Parlamentul de la Bucuresti (HotNews)

 9. Stie cineva de intrunirea masonilor din 28 -29 iunie la palatul Parlamentului??
  A avut loc sau nu??
  De ce presa nu a comentat??Nu a comunicat??

 10. Cum vine asta ,, La multi ani tuturor romanilor de ziua Americii ????”
  Ati vazut pe vreun site american de 1 Decembrie o urare gen :,,La multi ani tuturor americanilor de ziua Romaniei”?

  • @Loda te rog sa cauti cu goagalul Romania si vei vedea ca undeva in SUA o localitate se numeste Romania si mai este una in Italia.
   Cum se numesc locuitorii din localitatile acelea?
   Stiu ca americanii nu folosec ,,a^” dar nu este scris Romania cu doi de ,,r”.

   • Imi cer scuze pentru repetia lui ,,ca”.
    Iertare,iertare! I beg you!

   • Hm, si ce au romanii din localitatea Romania din Italia cu Ziua Amercii? (presupunand ca aceasta ar fi o ,,explicatie’ dar nu e)

    • Au aia din SUA ca si in SUA este o localiatate cu numele Romania.

     • imi cer scuze ,dar tot nu ma convingi ;oricum, multumri pentru stradanie .

     • Ba o sa ramai convinsa acum localitatea Romania este situata in Pennsylvania ,USA.
      Soarele la ei rasare la 5,52 si apune la 20,48.
      Cauta pe site-ul AccuWeather.com
      Asa ca le putem spune ,,La Multi Ani!” romanilor din SUA

     • markwilliams

      Si imi asum si eu urarea,ca roman american! Multumesc!
      orice cetatenie as dobindi,eu tot roman sunt,Loda.

    • Am senzatia unui dialog intre surzi, chiar daca foarte civilzat.Urarea se adreseaza ,,tuturor romanilor’ si nu celor naturalizati in America, carora e firesc ca SUA sa le fie o a doua patrie,asa ca vorbim discutii .O zi buna !

     • tu citesti cu urechile 😛
      „La mulţi ani românilor de pretutindeni, de ziua Americii!”
      Nu scrie „tuturor romanilor”, tocmai sa ai dreptul sa nu te incadrezi intre ei. „Noapte buna, @ Loda, oriunde te-ai afla” 😛
      Ai protestat si cind le adresam urari fratesti popolului frate sovietic?

     • ,,Ai protestat si cind le adresam urari fratesti popolului frate sovietic?”
      Dar tu ? Ce facem revenim la aceleasi practici, inainte la URSS si acum la USA?
      P.S. Inlocuieste ,,romanilor de pretutindeni” cu un sinomim adecvat daca ,,tuturor’ ti se pare deplasat .

     • bre (ca iti place onomatopeia),
      nu inlocuiesc nimic (tu ai inlocuit): asa era originalul postat „romanilor de pretutindeni”.
      Dupa cum reactionezi sa nu mai negi ca nu ai fost activista pecere; am avut de a face cu ele, cind apari tu am senzatia de intoarcere in timp.
      (Eu am luat nota 1 (unu) la un examen unde am scris despre tratatul Ribentrop-Molotov, despre rapirea Basarabiei si Herta, despre atacul impotriva Finlandei si impartirea Poloniei; da, am fost un dobitoc, dar niciun profesor nu m-a contrazis, ci mi-au cerut manualul scolar unde scria ceea ce scrisesem. Aveati acoperire, eu aveam dreptate.)
      Si acum te revolti pentru ca nu mai strigam slogane pentru popolul frate rus.

     • Bine victore, tine-te de scara ca ai fost…dizident si de aceea ai luat nota 1 😉 Daca n-ai argumente scoti chestia cu ,,activista” sa moara dusmanii democratiei ; daca zic ,,ce-aveti frate sa va urati la multi ani de ziua altei tari ,aia va ureaza voua” ? tu traduci ,,fire-a-ti a dracu ca nu strigati ,,traiasca URSS” .
      ,,Buna ziua ti-am dat/Belea mi-am capatat” 🙂

    • Loda..
     Imi insusesc urarea!
     Uite ca exista un roman care rezoneaza cu ziua Americii !

     Si nu cred ca sunt singurul!

     • Dar rezoneaza draga, ca s-o gasi vreun uncle Sam sa rezoneze si el cu ziua Romanie ; dar sa mi-l arati si mie.

  • Loda, e normal sa ne bucuram si sa cinstim acea zi care a dat lumii libertate de gandire si libertate economica cat is institutii supuse cenzurii populatiei.

   • Ok, astept sa vad, de la acelasi, aceeasi urare de Ziua Frantei, pentru ca a dat, inaintea Amercii ,libertatea de gandire si ,,lassez faire, laissez passer” . Iluminismul francez exportat in coloniile americane a fost cel care a influentat gandirea lui Jeferson si Franklin.

    • iluminismul francez pus in practica a fost un regim al terorii, doar o alta teroare… faptul ca nu era monarhie nu a insemnat democratie
     lui washington insa ii spuneau mr president desi vroiau sa-l numeasca salvatorul neamului si sa-l faca imparat. si nici ghilotine nu erau. zic si eu, ca sa ma aflu-n treaba.

     • Chiar ca sa te afli in treaba 🙂 Eu vorbeam de iluminism ca si curent filozofic nu de Revolutia Franceza si Marea Teroare.Daca vrei sa vorbim de deocratie, o putem face ,ignorand senin sutele de mii de negri sclavi care nu aveau nici un drept in Constituie si tot istoricul ulterior al statutului populatie de culoare. Nu zic Jefferson, un adevarat iluminist ,dorise sa bage in Constitutie desfiintarea sclaviei, dar statele din Sud s-au opus si atunci a intervenit ,,compromisul .”

     • Loda, sarbatorim un fenomen politic…teorie ai de la Luther, dar nu cred ca ii putem sarbatori pe germani

     • si cativa neplatonici aveau idei cool

    • @Loda,
     Declaratia de Independenta 1772 precede revolutia franceza.
     Ideile din declaratia de independenta vin in adevar din Europa dar a fost prima oara cind au stat la baza formarii unui stat.
     Europa a mai intirziat ceva vreme (destul de multisor) pina sa le puna in aplicare
     In Declaratia de Independenta se face urmatoarea afirmatie ;
     „”Noi considerăm aceste adevăruri evidente, că toți oamenii sunt egali, că ei sunt înzestrați de Creator cu anumite Drepturi inalienabile, că printre acestea sunt Viața, Libertatea și căutarea Fericirii. Că, pentru a asigura aceste drepturi, Guverne sunt instituite printre oameni, izvorând puterile lor doar din consimțământul celor guvernați, Că atunci când orice Formă de Guvernare devine distructivă acestor scopuri, este dreptul poporului de a o modifica sau elimina, și să instituie nouă Guvernare, stabilindu-i fundația pe astfel de principii și organizandu-i puterile în asemenea formă, încât să le pară lor cel mai probabil să producă Siguranță și Fericire. »
     Sunt expuse ideile care vor fi preluate si de Revolutia Franceza dar aplicate real in Europa vre o suta de ani mai tirziu.

     Zau , eu zic sa i lasam pe americani in pace.
     Personal le sunt recunoscator pentru ca au inteles de doua ori ,in ultima suta de ani, sa si verse singele departe de casa numai pentru a potoli imbecilitatea europeana.

     PS .Iluminismul este un curent european nu frantuzesc. Iluministi au fost si Newton si Francis Bacon si Spinoza si foarte multi altii si din germania si din Italia si cam din toate centrele culturale ale Europei.

     In ceea ce priveste Franta , ii sunt si ei recunoscator.Nu pentru ideile lui Descartes.Dintr un motiv care nu se invata din nefericire la scoala.
     Napoleon , in cadrul tratativelor de pace de la Tilist a cerut Rusiei sa si retraga trupele din Tarile Romane si din Basarabia.Bine inteles ca Rusia ca de obicei nu si a respectat cuvintul si a continuat tratativele cu Imperiul Otoman pentru a obtine respectivele principate.Imperiul Otoman era de acord si norocul nostru a fost invazia lui Napoleon in Rusia.
     Rusii apucasera insa sa primeasca Basarabia de la turci.
     Daca nu era Napoleon probabil ca am fi fost si noi gubernie ruseasca.

     • Felicitari si lu’ @Loda! Ca a iesit la pensie si a-ncetat, in acest mod, sa mai incalceasca mintile elevilor sai. Permanent in fata, permsnent in cap. Si bigudiuri, niciunul.

     • Tucu 2,
      O mica corectura. Declaratia de Independenta a USA a fost ratificata de Congres pe 4 iulie 1776 nu 1772.
      Si cand te gandesti ca John Adams ar fi vrut sa fie adoptata pe 2 iulie, dar Benjamin Franklin si Thomas Jefferson au facut tot posibilil sa o amane pentru 4.
      Motivul tine de astrologie (Benjamin credea mult in muzica sferelor ceresti): ”Luna se afla în cea mai slabă fază a sa, în semnul Capricornului, făcând totodată opoziţie cu Soarele în Rac, cu Mercur, Venus şi Jupiter (in 2 iulie). Pe când pe 4, Luna plină strălucea în Vărsător şi ieşise din opoziţia cu Soarele.”

     • Scuze ,dar ,,declaratia” a fost data in 4 iulie 1776,tocmai de accea este Ziua nationala acum.Ai dreptate, faptic precede dar ideile Declaratiei sunt ideile lui Montesquieu (,,Despre spiritul legilor”) ale lui Rousseau (,,contractul social” si ale lui Diderot.)
      In rest, iti multumesc pentru informatiile istorice ,desigur indedite pentru o profesoara de istorie 🙂

     • tucu2 – o mică corectură esențială în preluarea ta

      „We hold these truths to be self-evident, that all men are created equal”

      NU înseamnă așa cum traduce intenționat prost wikipedia socialistă în limba română:

      „Noi considerăm aceste adevăruri evidente, că toți oamenii sunt egali”

      https://copaculdinpadure.wordpress.com/2013/08/02/2-august-ro-wikipedia-o-alta-treaba-romaneasca/

     • Concluzie: Jefferson a plagiat! Si el!

 11. Motivarea instanței în dosarul Zambaccian [214 pagini]: Faptele soţilor Năstase, corupţie la cel mai înalt nivel, combinată cu şantaj şi falsuri. Adrian Nastase a actionat in cel mai pur stil mafiot (RL)

 12. Mandrii ca suntem…liberali!

  Alături de domnii senatori Puiu Hasotti, Vasile Nistor si domnul deputat Victor Paul Dobre, la lucrarile de plen ale Adunarii Parlamentare a OSCE. Principalul subiect pe ordinea de zi a fost dezbaterea situatiei din Ucraina (MRU, 2 iulie, pe fb)

 13. GIO aripa academica
  ”Rectorii saluta posibilitatea de a conduce pe viata universitatile de stat: O abordare moderna, capabila sa permita o dezvoltare graduala a sistemului de educatie”
  http://www.hotnews.ro/stiri-esential-17611453-rectorii-saluta-posibilitatea-conduce-viata-universitatile-stat-abordare-moderna-capabila-permita-dezvoltare-graduala-sistemului-educatie.htm

  • „Oameni onesti” rostit de Varan suna (ma repet) sinistru. Sper sa castige „ne-onestii” (in intelesul turnatorului).

   PS
   „Conservator” vine de la „conserve”?

  • Am uitat sa dau buna ziua comentatorilor, dar cand am citit ce spun rectorii mi s-a ridicat tensiunea.
   Legat de Felix. Omul inca traieste in optica regimului de trista amintire. Spera prin aceste fraze ca oamenii din DNA, servicii sa-l tradeze pe Pirat. Tu nu vezi ca, nici in al 12 lea ceas, nu realizeaza, ca dupa vizita lui Biden la Bucuresti, RO a intrat pe alt drum. Piratul si-a facut datoria din plin pentru a trasa directia, dar greul va fi dus de masa critica care s-a format in aceste structuri.

 14. reincepe razboiul franco-prusac 😛
  Prin balonul rotund.

 15. Linia Maginot a fost strapunsa printr-o mica bresa 😉
  ( Aici nu le mai pot veni in ajutor americanii, ca si ei luara o boaba de la nemti.)

 16. Tot mai uimitor este omul MRU. Daca vreti sa cititi.
  Nu intelege dece s-a infiintat PMP, ca doar era Forta suficienta pe dreapta 😛
  http://adevarul.ro/news/politica/mihai-razvan-ungureanu-vine-adevarul-live-ora-1530-1_53b698d30d133766a822a430/index.html

 17. Uai ce fotbal văd.

 18. Cristian Diaconescu

  PACTUL PENTRU STATUL DE DREPT
  Îngrijoraţi de faptul că procesul de consolidare a statului de drept şi de reformă instituţională nu este încheiat şi este reversibil,Cunoscând piedicile constante puse în calea funcţionării corecte a Justiţiei şi faptul că s-a creat o inegalitate în faţa legii între parlamentari şi simplii cetăţeni,Preocupaţi de politizarea exagerată a instituţiilor statului,Conştienţi de riscurile economice şi sociale pe care le reprezintă corupţia în aparatul de stat,Noi, Partidul Mişcarea Populară, ne luăm angajamentul ca, în toate acţiunile noastre viitoare legate de funcţionarea statului de drept şi independenţa Justiţiei, să respectăm următoarele principii şi valori asumate prin acest Pact:

  1. Garantarea funcţionării corecte a tuturor instituţiilor Justiţiei, fără afectarea lor prin modificări legislative care să le reducă atribuţiile sau competenţele pe care le au în acest moment.

  2. Respectarea unor criterii clare de profesionalism, independenţă politică şi transparenţă în numirea tuturor decidenţilor din sistemul de Justiţie românesc.

  3. Egalitatea în faţa legii a tuturor românilor, prin asumarea de către partidele politice că nu vor mai vota în Parlament împotriva cererilor venite dinspre instituţiile Justiţiei în cazul fiecărui parlamentar.

  4. Respectarea sentinţelor judecătoreşti şi ducerea lor la îndeplinire, printr-un angajament ferm împotriva susţinerii legilor amnistiei şi graţierii pentru persoanele care au comis acte de corupţie sau violente.

  5. Depolitizarea instituţiilor statului. În cazul administraţiei centrale, funcţiile politice vor fi doar cele de la nivel de subsecretar de stat în sus, iar la nivelul administraţiilor locale, de la cea de viceprimar.

  6. Separarea clară a puterilor în stat, astfel încât Parlamentul să fie singura instituţie capabilă să legifereze. Acest lucru presupune un angajament la eliminarea procedurii Ordonanţelor de Urgenţă

  7. Respectarea termenelor de intrare în vigoare a legilor.

  8. Continuarea procesului de descentralizare a deciziei alocării fondurilor către administraţiile locale în detrimentul controlului unic de la centru.

  9. Accelerarea procesului de integrare în UE prin aderarea la Spaţiul Schengen, adoptarea monedei unice şi participarea la Uniunea Bancară.

  10. Asumarea reluării procesului de revizuire a Constituţiei prin consultarea tuturor partidelor politice şi a societăţii civile şi respectarea întocmai a deciziilor luate prin referendum de către români.

  11. Transparentizarea finanţării partidelor politice şi a campaniilor electorale în care acestea sunt angrenate.

  12. O nouă Lege a Sănătăţii şi reorganizarea administrativă a ţării.

  13. Accesarea şi utilizarea fondurilor europene devine o prioritate naţională.

  14. Consolidarea Parteneriatului Strategic cu SUA, prin întărirea cooperării economice, militare, ştiinţifice şi culturale. Considerăm acest Parterneriat ca fiind esenţial pentru securitatea României.

  • Cand afisezi poze (link-ul de la 18:08) in care stai mandru langa cei din „familia ta politica”…liberala – Puiu Hasotti, Paul Dobre + Vasile Nistor (PC-Voiculescu), „scrisorile” de felul asta devin cumva…promiscue. Chiar mi-e greata 👿

  • am citit, este un nerusinat, nu udrea l-a boicotat ci bleaga,
   de trädat a trädat el, caracter se vierme.

  • bref, MRU este un adevarat liberal, versiunea PNL. Nimic din ce caracterizeaza PNL nu ii este strain [cel putin versiunea Tradiceanu].

 19. Balada lui Badea. Mircea Badea.

  Scrisă . Robert Turcescu

  Lui Badea. Chiar lui
  Mircea Badea, însuși el,
  E astă-seară trist nițel…
  Hai, Mirciulică, nu fi trist!
  E, totuși, doar un securist.
  Stai liniștit, nu dispera!
  Există Gâdea și-alți câțiva
  Care-ți vor ține de urât
  Când vei avea un nod în gât
  Gândindu-te la anii buni
  În care ai băgat cărbuni,
  Șpagaturi largi și un flik-flak
  Să-i faci Varanului pe plac.
  Insist teribil, Badea, chiar insist
  Să nu devii un biet clovn trist!

 20. asa este, niste nerusinatzi care pentru cateva firimituri, se fac pres PSD-ULUI, nu se aude nimic, contra lui tonta, turnätorului, etc
  este clar se bäläcesc in noroiul securist.

  PDL, nu mai existä, sunt niste maimutzoi trasi de sfoarä de tonta,
  iar MRU, prinde glas soparla.rusinos.

 21. 5 iulie 1880 – se nastea la Vaslui Constantin Tanase

  Si cu asta ce-am facut?
  Ne-am trezit din hibernare
  Si-am strigat cat am putut:
  Sus Cutare! Jos Cutare!
  Si cu asta ce-am facut?

  Am dorit, cu mic, cu mare,
  Si-am luptat, cum am stiut,
  S-avem noua guvernare,
  Si cu asta ce-am facut?

  Ca mai bine sa ne fie,
  Ne-a crescut salariul brut,
  Dar traim in saracie,
  Si cu asta ce-am facut?

  Ia coruptia amploare,
  Cum nicicand nu s-a vazut,
  Scoatem totul la vanzare,
  Si cu asta ce-am facut?

  Pentru-a castiga o paine,
  Multi o iau de la-nceput,
  Ratacesc prin tari straine,
  Si cu asta ce-am facut?

  Traversam ani grei cu crize,
  Leul iar a decazut,
  Cresc intruna taxe-accize,
  Si cu asta ce-am facut?

  Totul este ca-nainte,
  De belele n-am trecut,
  Se trag sforile, se minte,
  Si cu asta ce-am facut?

  Se urzesc pe-ascuns vendete,
  Cum nicicand nu s-a vazut,
  Tara-i plina de vedete,
  Si cu asta ce-am facut?

  Pleaca-ai nostri, vin ai nostri!
  E sloganul cunoscut;
  Iarasi am votat ca prostii,
  Si cu asta ce-am facut?

  • Dupa invazia sovietica a mai trait un an…
   In acea ultima perioada, satira sa amar-usturatoare suna asa:

   Rau era cu „der, die, das!”
   Da-i mai rau cu „davai ceas!”
   De la Nistru pan’ la Don
   Davai ceas, davai palton
   Davai ceas, davai mosie
   Haraso tovarasie!

   Urmarea? A fost arestat, amenintat si i s-a interzis textul…
   Cu doua zile inainte de a muri [??? ], a aparut pe scena cu o haina de sub care a scos o pendula si a spus „doar” atat: El tic, eu tac, el tic, eu tac

   • @ Mih,
    niciodata nu am aflat cum, de exemplu, versurile de mai sus circulau in folclorul copilariei mele. Ca mai tirziu sa aflu ca erau adevarate, marele actor le compusese.
    Si asa circula pe atunci legenda: ca a fost omorit de rusi.

 22. MRU – marea speranta a poltichiei romanesti se duce aclo unde se simte ca acasa.
  Alaturi de Cretinel, Ghise ori Norica si, dece nu, Tradiceanu.
  Este barbat si se razboieste cu Elena; cica l-ar fi „inselat”.
  Nu, MRU, coarnele ti le-ai pus singur.
  (Faci gesturi ridicole greu de descris: nu doar ca in ziua dezbaterii motiunii de cenzura nu erai in Parlament – obligatoriu acolo trebuia sa te afli -, dar la recentul congres, sau cum s-o fi numit, al liberalilor, i te-ai adresat lui Iohannis in limba germana. Dece? erai in fata lui Carol I ?)
  As fi vrut sa-ti spun, dle MRU, ca dusmanul tau nu este Basescu-PMP-Elena, dar daca ma insel? si esti marfa liberala de calitatea lui Cretinel si Tradiceanu!
  Ma tem ca da, din moment ce zici ca te simti acasa printre ei 😛

 23. Felix este preocupat ca judecatorii sa nu fie stresati:
  „Dan Voiculescu: Am cerut stramutarea dosarului I.C.A. pentru ca este o foarte mare presiune pe Curtea de Apel Bucuresti / Despre noul dosar de santaj: E o facatura”

 24. Usurel-usure, la orizont se intrezareste ceva:
  „Realitatea TV a prezentat vineri seara noi interceptari din dosarul Bercea Mondial- Mircea Basescu. Potrivit postului TV, o interceptare telefonica aflata in dosar arata ca Izaura Anghel i-a spus tatalui sau, Bercea Mondial, ca avocatul familiei, Pavel Abraham, i-ar fi promis bani.

  Sandu Anghel: Ti-a spus Abraham ca daca va primi 30 de zile se prezinta el?

  Izaura Anghel: Da, dar mi-a spus: Nu se stie. Si mi-a mai spus: Imi dai mie toate filmarile si ti-l scot basma curata. Si ca va scoate si banii.”
  http://revistapresei.hotnews.ro/stiri-subiectele_zilei-17615744-interceptari-dosarul-bercea-mondial-mircea-basescu-avocatul-abraham-promis-scoate-banii.htm

 25. Salutare tuturor,
  Ups, DW prin Petre Iancu:
  ”Se va putea face unificarea dreptei reformiste şi câştiga prezidenţialele fără PMP, fără Train Băsescu? Dar fără Elena Udrea? Puţin probabil. Udrea mai ridică însă o problemă. Cea a prejudecăţilor elitei.”
  http://www.dw.de/chestiunea-udrea/a-17758937
  Cred ca DW va fi declarat ”udrist” de reprezentantii dreptei, daca nu cumva va aparea mai spre seara Pepine cu un alt articol.

 26. Buna ziua, copaceni!
  Un articol inspirat, si bine scris! Multumiri autorului!

  Pentru libertate si dreptul fiecaruia de a-si cauta ceea ce-l face fericit au fost facute sacrificii, si orice drept castigat cere in continuare lupta si sacrificii pentru a fi pastrat.
  Poate putini stiu cat au avut de suferit semnatarii Declaratiei de independenta, si chiar daca lucrurile acestea se cunosc, este timpul potrivit sa ni le reamintim:

  https://m.facebook.com/photo.php?fbid=729871787055148&id=136254416416891&set=a.143379379037728.24107.136254416416891

  Cu cele mai bune ganduri, va doresc un sfarsit de saptamana placut si toate cele bune!

 27. Pingback: Întrebări şi răspunsuri ! | Copacul din pădure

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s