Uraganele au nume de femei !

Ce se întâmplă acum în activitatea justiţiei este fără precedent în România !

Codruţa Koveşi este la fel de flexibilă ca un stâlp de telegraf şi trece la fel de uşor peste hoţiile tâlharilor de top precum tancul peste rănitul dintre linii.
În relanti !
Senzaţia pe care o am privind avalanşa de ştiri despre acţiunile DNA şi furnalele fabricii de condamnări e că în aceste zile justiţia româna funcţionează cu toate motoarele turate la roşu.
E o apocalipsă a tâlharilor.

Fruntea titlurilor şi-a adjudecat-o pe drept, motanul Felix Voiculescu, emblema recunoscută a sistemului care a îngenuncheat eforturile de modernizare a societăţii româneşti pentru un sfert de secol.
Nici nu reuşeşte să-şi întindă saliva la o ieşire de la jude că deja e băgat pe uşa cealaltă pentru altă hoţie. Până să-şi depună pârţurile intelectuale pe subiectul ăla, zbang – îi vin în freză altele doua-trei ….
Pare un disperat căzut în groapa „toaletă” de la ţăranul rural ce se zbate să se agaţe de ceva ….
Între timp, ăi de i-a rupt când el era „pe cai mari” vin să-şi aducă contribuția civică la baia în care dă el din aripi.

„…Potrivit probelor administrate în cauză, în perioada 2007, 2008, 2011, 2012, inculpatul Voiculescu Dan, (…) a cerut(..) încheierea unor contracte de publicitate care, în realitate, erau taxe de protecţie împotriva denigrării.
Ca modalitate de abordare folosită de către Voiculescu Dan, acesta le-a prezentat denunţătorilor (oameni de afaceri) faptul că este necesar să acorde o atenţie deosebită sporirii capitalului de imagine al firmelor lor prin intermediul trustului de presă INTACT MEDIA şi a subliniat că lipsa promovării în media a activităţii companiilor lor riscă să aibă efecte dezastruoase din punct de vedere financiar, respectiv, că orice eveniment referitor la activitatea firmei va fi prezentat într-un mod negativ exagerat, nu doar sub formă de ştiri, ci sub formă de dezbateri televizate, gen talk-show, pe posturile de televiziune ANTENA 1 sau ANTENA 3.”

Şantaj media în toată regula.
Personal nu doar că nu am prea multe îndoieli că acestea sunt reale, dar înclin să cred că sunt doar vârful aisbergului. Desigur până la pronunţarea justiţei e la fel de nevinovat precum Mircea al lui Basescu, Bercea Mondialul sau Ponta Universalul, dar din ce am reţinut până acum prin prisma consumului celor 24 ore zilnice pe perioada anilor personali, un troglodit ca Felix, ajuns în fruntea lanţului trofic al politicii româneşti, nu iartă nimic. Ăsta le e felul. E în genă !
Eu cred că a furat prin toate mijloacele posibile pentru a-şi pune la punct un sistem de furat la scară mai mare. A ajuns pâna acolo încât a fost sigur că el e cel ce decide cine e preşedintele unei naţii, (fie ea şi cea română)  că el e cel ce poate face legile unei țări, că el e STĂPÂNUL turmei de proşti.

La prima vedere dimensiunile volumului şi diversităţii tâlhăriilor sale poate fi depăşit doar de aroganţa şi lăcomia individului. La a doua vedere însă, probabil că cele din urmă nu reuşesc să ţină pasul !

Din această perspectivă personal mă aştept la o avalanşă a muntelui de rahat pe care singur şi l-a construit, care să-l îngroape pe termen lung.

Un alt aspect însă mi-a atras atenţia.

Faptul că această ofensivă a justiţiei ridică pe val o altă reprezentantă a stimatei cu sabie, balanţă şi eşarfă pe ochişori : Laura Koveşi.
Dacă o ţine aşa poate fi o speranţă care să confirme şi să ducă mai departe stindardul ridicat de Monica Macovei, ale cărei actuale acțiuni (excelente de altfel) de întărire a frunzelor justiţiei pot contribui decisiv la reorientarea simpatizanţilor săi spre a vota gaşca USL/GIOP şi a provoca astfel retezarea întregului arbore al dreptăţii de la rădăcină.

Ce oameni şi femeile-astea !!!!!! 🙄

Viq

Reclame

55 responses to “Uraganele au nume de femei !

 1. Vaaaiii, si cit se mai lamentau unii in zag zig (invers, de fapt) ca a fost propusa la DNA.

  Inca una si ma duc:
  „Sentinta definitiva de incompatibilitate pentru Vasile Astarastoae. ANI va solicita revocarea lui din fruntea Colegiului Medicilor si a UMF Iasi”

 2. Mda . Că e doar începutul_sfârşitului văraniadei , asta-i fără de tăgadă . Că-ntreaga pulime – şi băsăscistă şi vărănistă – aşteaptă deznodământul cu sufletul în/la … buza minţii … la fel , nici o-ndoială ! Şi cred c-ar mai rămâne doar o singură-ntrebare . Defapt două . Cât o să ia ? La ani mă refer . Şi cât o să dea înapoi ? Nu la ani mă refer . ( ce sinistru scriu , de parc’aş vorbi doar pentru şnuruleţ , indeed ; că el doar -pare că- are ceva şuruburi lipsă la tărtăcuţă !) Mă rog , înţelegeţi voi ( da’ nu-i musai) . So . Vara asta – deşi cam rece după prognoze – va fi totuşi fierbinte pentru cei care stau limbă în faţa telembivizorului . Apropo , bronzul de teve nu face bine ! Dă mai multă paloare decât … culoare ! Aşa că , recomand parcul , cu căldură , totuşi .

  … A , să nu uit . Mi-a plăcut asta cu ”uraganele au nume de femei” . Într-adevăr ! Şi … vezi tu viquinius … D-asta Elena Udrea va fi … preşedintele tuturor !

  Pe pariu !!!

  • Nu stiu Starso !

   orice este posibil.
   Am vazut multe situatii in care cei cu vointa mai puternica au luat fata celor care erau mai capabili din multe alte puncte de vedere.

   Cam … aproape toate 😉

   Pana una-alta eu merg insa pe speranta ca s-o mai gasi si vre-un barbat pe ici-colo care sa poata accede accesarea la post …
   Macar asa…. de samanta 😉 😀 😀 😀

   PS.
   N-am putut vedea argumentele. E privat.

  • si voi viermii ; sä vä inecatzi in venin, abia asteptäm

  • Păi este deja preşedintele tuturor pemepiştilor.
   Pentru Cotroceni mai trebuie şi DOXA nu numai VUITTON (Louis Vuitton).
   Şi ar mai trebui să ia şi ceva lecţii de dicţie, sau măcar să dea la foc cu foc, că prea le turuie la foc automat şi pierzi cam jumate din ce vrea să spună. Noroc că (,) cam spune ce-a (mai) zis unul mai proprietar de creier.
   În rest e damă bună.

   • …mda , măi ionesco , aşa o fi că prea o zici cu foc . Şi cum cântărim doxa ? Şi cine ?
    Pe de altă parte , nici musiu Abraham Lincoln n-a fost prea doxat din câte ştiu . Vreo 18 luni de studiu efectiv , la vremea potrivită parcă … În rest , tăietor de lemne o perioadă , vânzătorapoi … un pic de diriginte … de poştă , nu de şcoală … Firimituri şi viaţă grea . A ! Cum s-a băgat în politică , hopa ş’o diplomă de avocat . Îţi sună cunoscut nu ? Cam ca la noi . Ştiu , exagerez . Ce vreau să spun , e că lipsa doxei nu l-a împiedicat să fie ceea ce a fost : un mare preşedinte adicătelea .

 3. Ei, ce ti-e si cu femeile astea…

  Sorina Matei despre Laura Codruta Kovesi:

  -in primavara lui 2013: Kovesi. Minciuni, superficialitate, apa de ploaie

  -in primavara lui 2014: Sa ai atata putere, curaj si determinare sa duci mai departe o institutie ca DNA, in ciuda tuturor (…)

  Daca intre timp ar fi aparut niste scuze, ceva, n-as mai fi comentat…

  [Asa ca ultimele „suceli” ale Sorinei, mai de catre vara, cand are ciudate certitudini in privinta unor „scenarii” si e foarte sceptica pe subiectul reforma justitiei nu ma mai prea surprind…]

  • Mih,
   ‘neata !

   Sorina e pe balanta usor negativa actualmente la „banca increderii” 😉
   Are nevoie d eo perioadadestul de lunga de depuneri sistematice ca sa ii cresc rating-scorul !

   E haiul lumii cu cotofana aia de Raluca!! 😀 😀 😀
   Auzi tupeu : sansa lui Basescu este sa se infrateasca cu Felix !!!!

   Si cand ma gandesc ca Madam Coana o recomanda deunazi drept sursa solida de luat in seama !!!!

   Uite-asa se pacaleste lumea si dupa aia se supara ….. pe aia care n-au inghitit momeala !

  • Sorina Matei, a luat-o razna, mai bine Prisecariu s-au Orcan

  • Mih,servus! 🙂
   Nu stiu ce se intampla,imi dispar comentariile.
   Spuneam ca Sorina nu mi-e simpatica.Are o voce stridenta,intervine peste interlocutori,deturneaza subiectul discutiei.
   Parerea ei despre CK este incalificabila.

   • Seeervuuus, Doraaa! 🙂
    Bucuroasa de revedere!
    Stridentele vocale ar mai merge…Continutul „mesajelor” e problema…Dar mai VDM…
    Acum, vorba lui Victor L, plec in Brazilia. Pe mai tarziu! 🙂

 4. Bibiloilor, sinteti cea mai de pret resursa politica a guv. Ponta.
  Treaba noastra e mai usoara datorita voua.
  Felicitari!
  Keep up teh good work!

  • Bibiloiule daca mentorul tau ar avea un piculet de minte,nu sa minta,ar vedea nemultumirile celor care ii da bani.
   Daca ar avea minte ar guverna nu ar sta la latrine sa urle ca nu poate sa faca nimic ca Basescu este la Cotroceni pe cand el Pontaxache are toata puterea si nu stie sa faca decat ce a facut mentorul lui prin anii ’90 sa puna taxe si iar taxe.
   Imi pare bine ca ai scris aici bibiloiule ca poate ii soptesti si lui tov. ca nu toata lumea este pulimea cea proasta care voteaza niste mincinosi si pana si pulimea o sa vada cand va creste facturile ca ati mintit cu nerusinare si se va repeta episodul ’96.

  • s-a rätäcit matrafoscatul ? säracul handycapat

  • Vi se pregateste ceva?
   Voiculescu: „Antena3 nu a fost slugarnica fata de Victor Ponta cat a fost premier” 😈

  • Turambare, shame on you! 👿

   …sărman Ion Herescu care te numea „sensei”-ul lui!

  • Mire, 😦
   nu prea esti lamuritor.Adica cum va usuram voua treaba?In primul rand,era frumos sa te prezinti,sa ne spui ce hram porti….sa stim de unde sa te luam.Esti pesedist,uneperist,conservator liberal tariecenist…..ca udemerist nu cred ca esti.

   Nu te ajutam deloc.Drumul nostru e bine definit si cu voi nu avem ce negocia.Sunteti cel mai nociv segment din politica anilor 90/2014.Ati dovedit-o de fiecare data cand ati pus mana pe putere:Ilovici,Nastase,Ponta.Semnele rele din zodia Romaniei. 😦

 5. Mirele,
  ce fel de etnobotanice folosesti?
  Daca ar fi cum spui tu nu ne-ai divulga 😛

 6. Slalom gigant. Toata lumea (buna si rea) se strecoara printre jaloanele Monica-Elena-Codruta. Concurentii stiu nu numai unde sunt jaloanele, dar si cine le-a plasat. Campionii stiu si de ce. Iar Campionul…ei, Campionul plaseaza deja urmatoarele jaloane.

  • Mire, 😦
   nu prea esti lamuritor.Adica cum, va usuram voua treaba?In primul rand,era frumos sa te prezinti,sa ne spui ce hram porti….sa stim de unde sa te luam.Esti pesedist,uneperist,conservator liberal tariecenist…..ca udemerist nu cred ca esti.

   Nu te ajutam deloc.Drumul nostru e bine definit si cu voi nu avem ce negocia.Sunteti cel mai nociv segment din politica anilor 90/2014.Ati dovedit-o de fiecare data cand ati pus mana pe putere:Ilovici,Nastase,Ponta.Semnele rele din zodia Romaniei. 😦

 7. N-am putut vedea argumentele. E privat.

  Păi da . Că mi-a ajuns până peste , să-mi pun deşteptăciunea – cu ghilimelele de rigoare , că na , nu m-am înscris în cursa pentru vr’un Pulitzer ) pe masa hodiniţilor – if you know what i meam ! Şi nu mă refer la tine . Sau cineva anume . În genere . Ş’apoi , e plin neţii de docţi din familia ciprinidelor . Ha hi hi !

  Nu asta’i problema . Sunt castele care se cuceresc uşor . Cred . Altele ,sunt deschise tuturor , iarna sau vara … Am lăsat şi eu în urmă vr’o două trei . Ducă-se . Da’ on my ass ,la ăl nou e nevoie de reţipişă (recipisă , recte ) . Şi nici nu sunt vreo boulangistă (asta’i pentru cunoscători – nu pt. tine şnuruleţ!) feroce … Nu vreau să schimb nimic . De ce ? Because , nimic nou sub soare ! Crede-mă . Iau totul aşa cum vine şi este , îmi fac treaba cât pot de bine , încerc să mă descurc – uneori reuşesc alteori nu – da’WTF ! Şi ce dacă ?!

  Viaţa’i atât de frumoasă !
  Şi al naibii de scurtă !

  Ps. felul cum spoiţi la Sorina Matei , pare a ordin de zi pe unitate . Urât de tot ! Da’ v’aţi înşelat de atâtea ori , încât încă o dată chiar nu mai contează . Io zic să căscaţi bine urechiatele . La tot ce zice fata !
  Sigur , nu-i musai să şi rezonaţi . Alegerile vă aparţin . Doar timpul ne va da dreptate unora sau altora .

  Ş’un film de vikănd

  Pa !

  • Inteleg.
   Te vezi prea destept/desteapta pentru cei din jur.

   Din punctul meu de vedere e o combinatie nefericita de prostie comportamentala si o precaritate ce tine de medical.

   In lumea internetului niciodata nu esti cel mai prost.
   In lumea internetului niciodata nu esti cel mai destept, also ! 😀 😀 😀

   Desconsiderarea celor din jur in raport cu propria persoana se vede la suprafata ca o uriasa gogomanie dar in fond e manifestarea exterioara a unei frustrari interioare, deseori izvorate din excesiva iritabilitate, irascibilitate, depresie, de regula pe fondul unei proaste balante biochimice.

   in doua vorbe, esti suferinda soro.

   • frati=miu ,
    că chiar ‘mi-era pi limbă ! Ş’acu că mi-aminti’i mă risc a te-ntreba ( că văd că-n ultimul timp ai început să pui patalamale … d’astea doftoriceşti la toată lumea care îndrăzneşte să nu gândească ca tine/voi ) : ai oareşce diplome , pregătiri , whatever , în sensul ăsta , sau e doar o părere de om trecut prin multe ?!

    Poate rămâne şi retorică întrebarea , că sincer nici nu văd la ce m-ar ajuta răspunsul tău . Că dacă nici nu eşti doftor …

    (Da’ bine batăr că tu o faci mai elevat : nu ca madame tatoiu_te o)

    • @starS
     Ori vrei sa spui ceva ori nu inteleg ce vrei sa spui sau poate esti prea subtila pentru rahatul din creierul meu?
     Fii mai clara si spune ,pe bune, ce te doare si scuteste-ma de modovenisme si alte cuvinte in engleza.
     Imi este destul ca bananai prin lume si mai vreau si eu sa citesc si in Limba Romana nu sa citesc pestritul tau argou,
     Vrei sa fii arogant(a)? Nu sti parerea mea despre aroganti.
     Nu ma provoca sa iti spun parerea ca nu tin mortis sa te jignesc,nu imi sta in caracter.

     • (Pst ! ŞASE ! Şnuruleţ , nu te băga că nici asta nu’i pentru tine .)
      @dorele , dacă insişti … iote :

      http://www.youtube.com/watch_popup?v=zhM09loP2sI&feature=youtu.be

     • ce vrea STARPITURA ASTA ??

     • @starS
      Merci pentru link dar te intreb si eu cine mama dracului a desfintat scolile profesionale?
      Cine dracu vrea prosti cu facultate?
      Nu cumva marele arhictect al invatamantului doreste sa ascunda situatia dezastruasa a economiei.
      Dupa terminarea liceului ce meserie are acel fost elev?Aha,ai dreptate nu ii trebuie ca trebuie sa se duca la facultate si dupa legea pensiei mai face cei 35 de ani minim la 70 de ani ca nu-l angajeaza nimeni dupa facultate.
      Pai ce este pensia?Un concediu inainte de moarte cu cat mai scurt cu atat mai bine.
      P.S. Merci pentru apelativul ,,snurulet” dar observ ca esti curios(a) cum definesc eu aroganta si de aceea ma provoci.
      Bineeee, bine iti satisfac curiozitatea, aroganta=masca prostului.

    • Soro,

     ştiu ca mai ating şi io la bube, ca… na !
     Şi poate de multe ori n-ar trebui !

     Dar o întrebare de genul ăsta…

     Răspunsul corect la trasnaia „Ce studii ai ” este DA. 😀 😀 😀

     Daca din cele ce spun-fac deduci ca am, am.
     Dacă deduci ca nu am, fie nu am, fie le am degeaba … adică tot aia 😀

     • Ok !
      S’o lăsăm aşa : io sunt nebuna şi tu … bunu ! E bine ?!
      (nu-mi răspunde te rog !)

   • …și noi niște sadici că o băgăm în seamă 🙂

    Viq, excelent articolul de azi! 😀

 8. Ajutoare de stat grase pentru Antene Societatea „Antena 1” SA, care îşi făcuse un obicei din a critica, în calitate de contribuabil onest, eşalonările acordate marilor datornici la buget, a obţinut ea însăşi, în 2004, eşalonarea datoriilor restante la plată la bugetul de stat al României, de 52,3 miliarde de ROL (5,23 milioane de lei noi). Pe lângă eşalonare, SC „Antena 1” SA a fost scutită de plata a încă 37,8 miliarde de lei majorări de întârziere. Cea mai mare parte a datoriilor provenea din faptul că SC „Antena 1” SA uitase să plătească, ani de-a rândul, Centrului Român de Cinematografie, taxa legală de 3% din preţul minutelor de publicitate vândute. Urmare acceptului Centrului Naţional al Cinematografiei, SC „Antena1” SA a obţinut ajutorul de stat, cu caracter de „dezvoltare regională”. Angajamente încălcate SC „Antena 1” SA s-a angajat că va folosi ajutoarele de stat primite pentru a se dota cu o serie de echipamente digitale, în valoare de peste 126 de miliarde de lei, din care aproape 46 de miliarde a fost ajutorul de stat primit. Potrivit documentelor de la Consiliul Concurenţei, echipamentele digitale urmau a fi folosite pentru studiourile centrale din Bucureşti, iar cele înlocuite urmau să fie repartizate celorlalte studiouri teritoriale şi pentru deschiderea altora noi. SC „Antena 1” SA avea, în 2004, 23 de staţii teritoriale şi şi-a luat angajamentul că se va extinde până la sfârşitul lui 2006, la 32 de staţii, pe care le va menţine cel puţin cinci ani, deci până la sfârşitul anului 2011. Antena 1 şi-a adus echipamentele, cu ajutor de stat, dar dezvoltarea până la 32 de staţii locale a rămas doar pe hârtie. Numărul staţiilor a scăzut continuu. La sfârşitul lui 2008, Antena 1 avea numai 18 staţii locale, iar în prezent are numai 15 staţii. Consiliul Concurenţei, mumă pentru Antena 1 Consiliul Concurenţei nu a condiţionat expres acordarea aju­torului de deschiderea numărului de posturi locale promis, deşi doar aşa ajutorul de stat putea fi justificat ca fiind pentru „dezvoltare regională”. Centrul Naţional al Cinematografiei nu a cerut Consiliului să declanşeze o in­vestigaţie asupra legalităţii aju­torului de stat acordat, iar Consiliul Concurenţei nu a catadicsit nici el să facă vreo anchetă.

  RESTANȚE

  Radioul public îşi caută dreptatea la Tribunal

  Pe 28 noiembrie 2006, Societatea Română de Radio (SRR) a organizat o licitaţie de vânzare a spaţiului publicitar unei agenţii specializate. Licitaţia a fost câştigată de CLIR Media SRL, o fimă în­fiinţată cu 8 luni înainte, în martie, în cadrul grupul media controlat de Dan Voiculescu. Ofertă supralicitată Firma lui Voiculescu a câştigat licitaţia, luându-şi angajamentul contractual că va aduce Radioului public, în doi ani, venituri de cel puţin 3.867.500 euro din vânzarea spaţiului publicitar. Oferta a fost mult prea mare pentru a pierde licitaţia, fiind cu 1,3 milioane de euro peste cele ale celorlalţi doi par­­ticipanţi – Splen­did Media şi Media Consulta. Cum oferta CLIR era garantată, au fost mai multe voci care şi-au exprimat îndoiala că firma din grupul media controlat de familia senatorului PC putea strânge suma din vânzarea spa­ţiilor publicitare ale radioului public. Poliţa se judecă în instanţă Afacerea a demarat pe 15 martie 2007, dar suma strânsă de CLIR a fost mai mică cu circa 700.000 de euro, din care 600.000 trebuiau acoperiţi chiar de firma din grupul Voiculescu. Radioul public a executat scrisoarea de garanţie, de numai 200.000 de euro. Pentru restul de 400.000, SRR şi CLIR Media au ajuns în instanţă. În noiembrie CLIR a câştigat la Tribunal. Urmează, probabil, recursul Societăţii de Radio.

 9. Cum s-a dezvoltat imperiul Grivco
  Grivco SA, adică Grupul Industrial Voiculescu şi Compania, este „nava amiral” a capitalistului Dan Voiculescu. Una dintre cele mai mari companii din România, Grivco a fost înfiinţată imediat după Revoluţie, în primii ani de paradis financiar şi legislativ, şi are afaceri în cele mai variate domenii, de la agricultură şi mass-media, până la energie, imobiliare şi comerţ Exterior.
  Nu de puţine ori firma lui Dan Voiculescu a fost suspectată şi chiar acuzată public de faptul că se foloseşte de conexiunile politice ale preşedintelui Partidului Conservator (PC) pentru a fi favorizată în relaţia cu instituţiile statului şi pentru a obţine pe această cale – abuzivă – profituri imense. Astfel, mare parte dintre scandalurile în care a fost implicată compania Grivco, mai ales „scandalul Loteria”, în care se acuză o tentativă de spălare de bani, „Dosarul Energia”, în care firma este acuzată că face parte din cartelul „băieţilor deştepţi din energie” şi scandalul referitor la terenul arendat de la ADS, prin substituirea proprietarului de drept, Academia Română, de pe urma căruia întreprinzătorul Grivco obţine subvenţii substanţiale de la statul român pe picior de egalitate cu ţăranii muritori de foame, toate acestea au fost în mod constant în atenţia presei şi a opiniei publice. Bineînţeles, fără nici un rezultat sau reacţie din partea autorităţilor incapacitate, se pare, de puterea celor treizeci şi mai bine de voturi conservatoare din Parlament, direct tranzacţionabile de către fondatorul partidului.
  Dar, despre cum se împletesc afacerile cu politica şi cum poate fi politica o activitate foarte profitabilă, în cele ce urmează.

  Imediat după 1990 în Grivco s-au investit peste 10 miliarde de lei
  Traseul pe care compania Grivco l-a parcurs încă din 1990 este unul extrem de interesant. Firma s-a dezvoltat extrem de rapid, beneficiind de aporturi succesive de capital care au făcut ca, la 28 mai 1991, Grivco să beneficieze de un capital 1,8 miliarde de lei. Mai mult, Grivco Internaţional, o altă firmă din compania lui Dan Voiculescu avea la 25 august 1992 un capital de peste 4,2 miliarde de lei, din care un milion de dolari SUA. Mai interesant este însă faptul că totalul investiţiilor ale Grivco SA din perioada 1990-1993 însumează peste 10 miliarde de lei, sumă de-a dreptul imensă pentru aceea vreme.
  Acestea sunt de fapt şi motivele pentru care Dan Voiculescu este în continuare suspectat (investigatorii canadieni de care am amintit în primul episod consacrat legăturii dintre banii lui Ceauşescu şi oligarhul Voiculescu ar spune că este chiar dovedit) că ar fi fost unul dintre principalii beneficiari ai „conturilor lui Ceauşescu”, liderul de astăzi al PC fiind directorul unei importante companii securiste de comerţ exterior de dinainte de 1989 (firma Crescent, despre care am scris în episoadele enterioare). Unele informaţii indică faptul că firma Crescent a rulat sume foarte mari în perioada 1982-1989, estimările avansând cifra de 1,5 miliarde de dolari.
  După moartea fostului şef al statului şi comandant suprem, dar şi a fratelui acestuia, Marin Ceauşescu, apropiat colaborator al lui Dan Voiculescu în activitatea de comerţ exterior, conturile companiei Crescent pe care a coordonat-o preşedintele PC au fost „pecetluite”. Cu alte cuvinte, nimeni nu a mai ştiut care a fost destinaţia banilor din acele conturi, cine a pus mână pe acei bani, sau măcar ce sume au existat în conturi…

  Acţionariatul Grivco – prieteni şi foşti colaboratori ai lui Dan Voiculescu din diverse „structuri”
  Cărămizile la temelia companiei Grivco au fost puse de către Dan Voiculescu, alături de foşti colaboratori din Direcţia Securităţii Statului sau Direcţia de Aport Valutar Special. Astfel, la Grupul Industrial Voiculescu şi compania Grivco SRL, înregistrată pe 28 mai 1991, cu sediul în Bucureşti, Str. Buzeşti nr. 61, din capitalul social de 1,8 miliarde de lei, contribuţia lui Dan Voiculescu a fost de 936 milioane lei, adică 52%. Alături de preşedintele PC, contribuţii importante au mai avut Gheorghe Anca Raluca (peste 166 de milioane), Mihai Lazăr – actual preşedinte al Grivco SA, fost căpitan de Securitate şi colaborator al lui Dan Voiculescu la Crescent (peste 112 milioane), Radu Stoicovici, fost colonel de Securitate (90 de milioane), sau Victor Vâlcov, fost colaborator al fondatorului Grivco în comerţul exterior (90 de milioane).
  Totodată, interesant este faptul că în Grupul Industrial Voiculescu şi Compania Internaţional (Grivco Internaţional), firmă înfiinţată pe 25 august 1992, şi cu un capital social se peste 4,2 miliarde de lei, principalii acţionari sunt Grivco SRL (cu 51%) şi compania Crescent Comercial & Maritime Ltd Cipru (cu 48,99%), nimeni alta decât urmaşa societăţii pe care Dan Voiculescu a administrat-o până în 1989. Companiile Crescent Comercial & Maritime Ltd Cipru şi Crescent Comercial Cipru, despre care presa a afirmat adesea că ar fi continuatoare a societăţii însărcinate de către Nicolae Ceauşescu să colecteze valută, apar în mai multe firme înfiinţate de către Dan Voiculescu.

  Banii Grivco se întorc de la firmele off-shore, prin scheme complicate, în România
  Cum am văzut anterior, o mare parte din firmele lui Dan Voiculescu au legături cu unele companii de tip off-shore, mai precis firme înregistrate în așa-zisele „paradisuri fiscale”, prin intermediul cărora profiturile realizate sunt scoase din România, pentru a se evita plata impozitelor.
  Acestă schemă este deja consacrată printre marii afaceriști de după 1989, fiind folosită, după am arătat în materialele precedente, și de către Dinu Patriciu în majoritatea afacerilor. După ce se evită plata unor obligații către statul român, banii se întorc din conturile aflate în paradisurile fiscale (în cazul lui Dan Voiculescu acestea sunt în Cipru, unde sunt înregistrate firmele Crescent Comercial & Maritime şi Crescent Comercial), prin diverse scheme, care au menirea de a camufla adevărata proveniență a fondurilor.
  Una dintre cele mai „eficiente” scheme de acest gen, folosită cu succes de fondatorul Grivco, presupune asocierea dintre un cetățean străin, cu legături în firmele off-shore implicate, și un reprezentant al omului de afaceri român, pentru realizarea unei investiții de anvergură. Conform contractului, cetățeanul străin pierde investiția în favoarea celui român, dacă nu îndeplinește anumite condiții, lucru care de regulă se și întâmplă. Ulterior, printr-un nou contract, de această dată între omul de afaceri (în cazul de față, Dan Voiculescu) și reprezentantul său, acesta din urmă „pierde” investiția în favoarea primului. Este chiar cazul unei anumite case, trecute de un domn cipriot pe numele unei venerabile mame care, la rândul ei, are un act cu fiul său mare magnat prin care acesta, de fapt, devine proprietar de drept asupra propriilor bani doar intermediaţi de domnul de la începutul acestei întortocheate propoziţii. Dar, nu-i problemă, înţelege el domnu’ Felix!
  În acest fel, sume importante sunt repatriate în România, eludându-se plata de taxe și impozite, iar unii oameni de afaceri ajung să intre în posesia unor averi fabuloase. Este şi cazul lupului moralist Voiculescu Dan care pozează în victimă neajutorată a „dictatorului” Băsescu care nu îl lasă să facă el bine naţiei române cu anasâna şi să o treacă strada într-un capitalism roşu ca drapelul de altădată!

  sursa:http://www.independent-al.ro/politic/politic-averea-lui-ceausescu-produce-dobanda-sau-cum-au-devenit-tovarasii-de-ieri-oligarhii-de-astazi.html

 10. Crescent, Dan Voiculescu. Autorii loviturii de stat, l-au asasinat pe Ceausescu, pentru a deturna Averea Diavolului in stil mafiot

  http://aleximreh.wordpress.com/2011/02/05/crescent-dan-voiculescu-autorii-loviturii-de-stat-l-au-asasinat-pe-ceausescu-pentru-a-deturna-averea-diavolului-in-stil-mafiot/

 11. Analiza: Lunga listă a afacerilor cu statul ale familiei patronului Antenei 3, Dan Voiculescu
  http://hydepark.ro/articol/articol/analiza-lunga-lista-a-afacerilor-cu-statul-ale-familiei-patronului-antenei-3-dan-voiculescu-105.html

 12. Sebastian Lazaroiu pe FB:”Cred ca romanii ar vota o femeie in functia de presedinte, dar nu orice femeie.Mai degraba arhetipul Mama, decat arhetipul Anima. Chiar si daca, printr un accident istoric, ar vota arhetipul Anima, cred ca ar fi prea mari costurile ulterioare.”’
  De citit si comentariile.

  • Si-un comentariu (tot Lazaroiu): Monica nu se potriveste niciunuia din cele doua. Cred ca nu apasa pe nicio pedala importanta

   De, pareri si pareri 😉

 13. Mi-a fost dor de voi! 🙂 Mici inconveniente tehnice,nevoia de a reinstala windowsul -cu tehnician calificat si onorariul aferent- m-au tinut departe de copacul meu drag.

  Numai risc si trimit acest mesaj,de doua ori mi-a disparut comentul.

 14. viq, 😆

  Subiectul tau este incendiar uraganele au nume de femei , daca avem in vedere ca ,polemica „pro si anti” femei in politica ,mediu justitiar,societate civila,presa a atins mereu cote ascutite , spectaculoase si cu nuante de evident misoginism.
  O femeie ca mine aveam probabil motive sa calez pe sugestii anti,n-am facut-o decat arareori cand principiile in care cred erau brutal denigrate din motive politicianiste.Este cazul domnitei Pipiddi care m-a dezamagit profund.
  Acum,eroina noastra ramane Codruta Kovesi,Livia Stanciu,Haineala si multe judecatoare de la tribunale si curti de apel(alaturi de MM si EU si jurnaliste cu amplomb,multe) pe care le-am retinut de-a-lungul timpului.

  Sa remarcam faptul ca Base al nostru a fost nevoit sa faca compromisuri (inevitabil intr-o democratie) ,dar niciodata nu si-a tradat crezul suprem in victoria dreptatii si apararea justitiei.Sustinerea KC la DNA a compensat compromisul de la PG. si numirile unor adjuncti mai mult sau mai putin eficienti.

 15. Acuma – nu ca să mă laud , da’cetind cam tot (ce m-a interesat , dăăăă !) – şi mă refer la cărţi – şi na , ioi ,dacă televizorul nu mă mai atrage de nici o culoare , decât arareori , şi cum cinematografe nu prea mai sunt iar teatrele din jur s-au preschimbat -decât- într-o arenă plină de striperi şi stripere (pornoşag frate’miu , nu glumă !) , şi …şi cum …etc .

  Mno ,în ultimii doi ani mi-am făcut prostul (?) obicei de-a zburătăci pe neţi , un ceas sau două , cred , aşa ca … tuta – ca să-l parafrazez pe dorel , să zicem . De cele mai multe ori pentru descreţirea frunţii , recunosc .

  Şi cum nu ştiu de’oi apuca vreodată să le mulţumesc tuturor , ţin neapărat să-mi arăt azi recunoştinţa ţie dragă dorel pentru această seară de neuitat ce mi’ai oferit’o chiar fără să ţi’o cer . P-această cale mai vreau să te-anunţ că nici măcar nu mi’a trecut prin cap c-ai putea fi (şi tu ) vr’un şnuruleţ 😆 , da’ dacă ţii neapărat , be my guest ! Şi dacă tot suntem la destăinuiri , să ştii că (acel) şnuruleţ , chiar nu e prost (dovadă c-a ştiut să tacă ) ,doar că se bagă el (ca un şnuruleţ of course ; fetele ştiu de ce şi … cum ) în seamă … Îţi mulţumesc dară .

  O seară frumoasă îţi doresc .

  Şi ţie , madame TATeo ! (nu uita de periuţa de dinţi !)

  • Ești tare sictirită, Stelo! 🙂

  • @ starsS ,
   acra si singura.
   Ai citit degeaba.

  • Mda NostraStela …

   şnuruleţ are prostul obicei să se bage ca musca-n curu calului (câteodată).
   Traba ÎI cam ca-n muzică. Notele aleargă, se zbenguie piste tăt. Unii le aude şi le pune pă muzici, face rockuri, manele, simfonii şi sonate sau sonaţi. Alţii, iască în urechi. Cum să prinzi ce nu ecsistă ? Fără antenă măcar ?
   Tăt aşe şi vorbilii. La unii le tăt umblă prin creiere şi dă-n idei şi s-apucă dă dat cu deştili-n tastatură. La alţii … zace acolo şi ia dă scrie copy-paste. Sau se bagă şi ‘mnealor ca musca-n curu calului … şi tăt aşe pân la apusul zilelor.

  • VAGABOADA ; CE CAUTÄ LA COPAC???
   CUM ITZI PERMITZI HAIMANA ;SÄ MI TE ADRESEZI ASA MIE?

  • Inainte de a pleca pe stadion.
   Parca si eu spusesem de multe ori aceleasi vorbe:
   „Din cauza aroganţei de care aţi dat dovadă în 2012”, a cazut guvernul.
   MRU, vei fi amintire.

 16. MRU, un trädätor cu un caracter de om märunt
  sä te ei de udrea si sä cantzi in corul anti-bäsistilor,
  aratä cä nu meritzi nimic,si vei rämane acelas:

 17. mru, este mai tampit decat am crezut, guvernul a cäzut arogantzei lui
  si misculatziilor lui bleaga, un nerusinat incurabil.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s