Cristian Diaconescu Vs Cătălin Predoiu

Personal cred că este competiția cea mai serioasă pentru candidatul dreptei cu șanse reale să ia cheile Cotrocenilor.
Între cei doi s-a înfiripat un „dialog” deunăzi, o tatonare a viitoarelor posibile confruntări, pe modelul epistolelor, cel atât de plăcut urechiștilor din media.

Catalin-Predoiu

Diaconescu a lansat una cu capete multiple, încercând să-l pună pe Predoiu în dificultate.
„…mă văd nevoit să vă rog să vă reconfirmați public evaluările, printr-un răspuns clar, adresat domnului Crin Antonescu, aceasta reprezentând și garanția ca unul dintre potențialii candidați la funcția de Președinte al României rămâne consecvent cu propriile afirmații și evaluări..”
În opinia sa, dacă Predoiu susține iarăși că PNL este unul din artizanii loviturii de stat, astfel încât să-și păstreze electoratul portocaliu, atunci alianța cu PNL nu mai poate fi făcută fără să-și piardă acest electorat, chiar dacă pe PNL îl doare-n bască de acuzație. Nimic nou. O dilemă de tip „sau” care e evidentă de când PDL a consimțit fuziunea. Dacă n-o face, … e direct loose.

Răspunsul lui Predoiu arată că e un jucător bun. Într-adevăr nu are încotro și se eschivează de la răspunsul direct (că nu există răspuns direct care să-l salveze) dar o face deștept. Un retur în lung de linie greu de trimis înapoi.

„…Singurul motiv pentru care ar trebui sa-i spun a nu stiu câta oara dlui. Antonescu ca în 2012 a fost încalcata Constitutia, ar fi acela ca dumneavoastra aveti dificultati sa întelegeti de prima dată. E din nou amuzant, cu dânsul e clar, întelege ce-i spun, dar o tine pe a dânsului. La dvs. e invers, sunteti de acord cu mine, dar nu intelegeti ce spun. Curat Caragiale..”

Cristi Diaconescu încearcă abordarea competiției în mod sobru, profesionist, cu morgă de candidat la președenția SUA.
Se referă la probleme vitale într-o manieră ce ar fi putut fi mai simplă și mai clară. Ușor de înțeles și practic imposibil de contrazis. Asta, chiar dacă unei elite minoritare i se pare o adunătură de dulcegării truiste până la limita diabetului, face de regulă impresie bună la mase mari. Oamenii simpli vor să înțeleagă clar ce spune candidatul. Iar dacă subiectul este și unul serios, le face plăcere să fie destinatari. Orice exprimări alambicate, fraze lungi, pigmentate cu termeni semi-profesionali, sunt motive foarte serioase de frustrare și respingere.

Aici Cristi Diaconescu are încă probleme în a scutura mesajul de petale uscate și inutile ce sufocă puntea de comunicare.
Dacă ar fi după mine, aș construi discursul unui candidat doar din propoziții simple și scurte de max 10-15 cuvinte. Unde e posibil doar din 4 😀
Se poate. Puteți lua orice text și reconstrui în această manieră. O să fiți surprinși ce diferență uriașă provoacă în fluidizarea mesajului și cu ce efect în relația de comunicare.

Un exemplu de cum văd eu lucrurile.
Zice domnul Diaconescu printre altele în epistolă : …„Acest aspect este foarte important pentru electoratul nostru întrucât dacă vă veți susține teza conform căreia PNL și dl Crin Antonescu sunt susceptibili de a se face responsabili de o agresiune la adresa statului de drept în România, atunci o eventuala relație de parteneriat cu PNL devine un puternic factor de demobilizare a publicului fidel valorilor democratice, iar în cazul în care vă veți dezice de evaluările pe care le-ați făcut publice în trecut, este evident ca întreg spectrul politic de dreapta va avea de suferit mari prejudicii” !

Dacă tăiem cuvintele pe care le-am însemnat și reformulăm puțin, ar rămâne :
„Acest aspect este foarte important.
Mai credeți că PNL este responsabil de agresiunea asupra statului de drept din 2012?
Dacă da, o alianța cu PNL demobilizează publicul fidel valorilor democratice.
Dacă vă deziceți de evaluările anterioare, este și mai grav.
Întregul nostru electorat va avea de suferit !

În forma asta cred că mesajul ar fi fost mai persuasiv pe obținerea unui răspuns, mai apetisant electoratului/observator terț pus în postura de beneficiar al (re)asumării unei poziții tranșante în problemă, evitând floricelele baroce inutile, inclusiv referirea la celebra „dreaptă” despre care mai vorbirăm deunăzi !

În plus cred că o posibilă fisură a domnului Diaconescu este extrema sa sobrietate. Mie îmi creează senzația că în apropierea domniei sale temperatura scade brusc cu cel puțin două grade. Este una din acele persoane care sunt foarte grave și când zâmbesc. Poate din punctul de vedere al unei minorități de elită, această distanțare de normalitatea frivolă ce dă distincție și profunzime funcției este o notă foarte bună. Mă îndoiesc că și din punctul de vedere al mulțimii.
O fărâmă de căldură în exprimare ar da o notă umană ce ar face largul auditor mai permeabil la mesaje. Dacă privim la ce năstrușnicii fac candidații la Casa Albă în campanie, putem deduce că e important.

De cealaltă parte a fileului, Cătălin Predoiu pare că are exact ce-i lipsește lui Cristi Diaconescu, lipsindu-i în schimb profunzimea și seriozitatea absolut necesare pentru suprema funcție în stat.
Știe „s-o-ntoarcă ca la Ploiești” cu ironii bine țintite și mai ales are o prezență de spirit deloc de neglijat. Asta îl face un candidat extrem de dificil de combătut în întâlnirile directe unde impresia de forță și stăpânire a problemelor e dată de rapiditatea și coloratura răspunsurilor nu și de corectitudinea lor. Auditoriul nu verifică pe loc dacă ce spune persoana e în regulă sau bate câmpii, în schimb percepe rapid avansul dat, impresia de forță, de senzația de siguranță ce transpiră în urma unor răspunsuri rapide și (aparent) sigure.
„Un răspuns rapid face cât zece răspunsuri exacte !”

Din păcate cea mai gravă lipsă a lui Predoiu, respectiv faptul că din poziția de candidat susținut de un PDL grav infectat și un PNL extrem de toxic, eventualul său succes are mai puține șanse să fie succesul împotriva PSD și mai multe să fie pentru PSD, e posibil să scape masei consistente a electoratului.
În schimb Cristian Diaconescu beneficiază prin PMP de garanția lui Traian Băsescu, autorul celor mai profunde schimbări în bine ale societății românești din perioada post-ceaușistă. Dar nu am idee câți au mai rămas ca să ia acest lucru în calcul.

Până una-alta, e bine că a început încălzirea.
Vedem ce urmează.

Viq

PS.
Mi-am amintit de MRU.
Omul joaca in alta liga.
El se cearta cu Udrea pe chestii de tocuri si odicoloane.

89 responses to “Cristian Diaconescu Vs Cătălin Predoiu

  1. Doc. Viq_aus ,

    mai dă-te-n dragostea mea , de nebună . Şi duminica tot politică ?! GIZăS , de ce te-ai lepădat de noi ? ! O să ne iasă pe nas .

    Ş’apoi vă-ntrebaţi de ce nu vine lumea la vot …
    (… cei care vin d’obicei şi votează cum votează … cunoaştem .)

  2. ‘Neata si fie-ne tot mai subtire…ceata!

    Viq,

    Bune si corecte observatiile si sugestiile!
    Ramane de vazut daca Vasile nu-l va inlocui intre timp pe Predoiu (eventual cu d-ul de la demisol … 🙄 )

    • salutmih. Sa nu uitam ca exista o pre-conditie de la PNL: ca PDL sa declare ca NU a fost lovitura de stat.
      Vrei o explicatie pentru brusca recrudescenta a atacurilor la PMP ?
      Miroase a mare schisma in PDL si o migratie catre PMP, pe care ale „puristii” vor sa o evite prin demolarea preventiva a PMP.

      • Servus, Cinic!

        De ce a mai fost nevoie de PMP -ul asta e o intrebare care „ascunde” si raspunsul. Iar contributia lui Blaga din 3 iulie 2012 ii „usureaza” semnificativ indeplinirea pre-conditiei puse de liberali.

  3. Buna de dimineata, fetelor !

    Ca albinele, din zori bazz-bazz… 😀 😀 D:
    Bag sama ca fortosii trantori dorm cu sforaituri dupa meci 😀 😀 😀

    Jo,
    (btw, ramai cu eticheta asta sau o schimbi ca pe sosete ?)
    Politica, da’ numa putin, pana-ncepe meciul 😉

    Lasa ca si-asa discutiile sunt pe langa ce pun eu, n-ai observat ?

    Mih,
    Ma indoiesc ca Vasile o sa mai aiba vre-un cuvant de spus la candidatul GIOP. Se va hotara peste bila lui seaca. Lui or sa-i dea un telefon sa-l informeze eventual.
    Sau un sms 😀 😀 😀

  4. Bună dimineața! 🙂

    Ceva mai trebuie demontat din imaginea Marinarului care se răsfrânge și asupra oamenilor lui. Acel „ceva” care îi obligă pe aceștia să se delimiteze și să mai adauge în plus imaginii proprii un ambalaj care le consumă inutil din efortul pentru priza la electorat.
    Anume – „incultura” lui Băsescu.
    TB este un om direct, fără înflorituri, dar nu incult
    Un om incult nu foloseste un limbaj fără cusur in toate împrejurările in care apare în public. Poate un limbaj mai puțin încărcat de prețiozități care ar „da bine” la anume intelectuali învârtitori de vorbe și care n-au bătut in viața lor un cui de teama că își vor deranja „cheresteaua”!
    Tocmai acest limbaj a mers la inima electoratului care l-a simțit pe Pirat ca pe unul de al lor…
    Dacă TB ar fi produs vreo „bâlbă”, ce material pentru „tonomate”!
    …iar vreo fractura logică în ideile sale exprimate liber ar fi fost deliciul vuvuzelelor.
    Dar n-a fost să fie așa… 😀

    • ‘Neata Old !

      Stiam cu totii ca urmasul lui Base va avea ,misie grea, indiferent cine va fi.
      Piratul a ridicat stacheta si foarte sus si foarte brusc.
      In doua mandate pretentiile fata de institutia prezidentiala pur si simplu au explodat.
      Indiferent cine va castiga va suferi de permanenta comparatie cu ce/cum ar fi facut piratul nu-stiu-ce si va fi masurat cu etalonul ala, dand deseori cu minus.
      Nu este foarte corect, dar asa functioneaza oamenii umani.

      Cel care candideaza, ca in faza asta suntem, ar trebui sa-si asume saua asta constient inainte de a purcede la a-si manifesta propria personalitate. Din calcul politic infantil sau mai degraba din orgoliu, unii se pot repezi sa se manifeste ca ceva diferit (in mintea lor, diferit in bine) fata de fostul presedinte. Ceva mai bun, mai nou, mai … mai…
      Dupa mine e o gafa monumentala. Cred ca MRU e unul din cei care au cazut in galeata asta.
      In stadiul asta orice diferenta fata de marinar este perceputa drept potrivnica politicii pe care el a dus-o. Chiar daca n-ar fi asa. Chiar daca cel ce o initiaza are in minte o ridicare a calitatii actului prezidential.

      Abordarea desteapta este sa imbraci salopeta pe care a avut-o el, iar apoi, peste o vreme, cand in mintea oamenilor s-a format un profil al personalitatii noului (eventual) presedinte, sa incepi sa aduci elementele de noutate.

      Pana acum nu am multe de reprosat lui Diaconescu. Pare constient de aspectul asta si ca e de preluat o stafeta.
      Prin urmare si-a pus tricoul echipei, s-a asezat cuminte pe culoarul corect si face incalzirea. Fondul e bun.
      Cu forma e de lucru.

    • Sa inteleg ca Basescu e ,,cult” ?
      DEx-ul defineste termenul :
      ,,CULT adj. 1. citit, cultivat, educat, instruit, învățat, ”
      Tot DEX da si antonimele la termen :
      ,, Cult ≠ incult, necult, înapoiat, necioplit, necultivat ”
      Sa clarificam de la inceput :
      -poti sa fii inteligent fara sa fii cult ;
      -poti sa fii inteligent si smecher fara sa fii cult;
      -poti sa fii puternic fara sa fii cult(ba este chiar un avantaj, pentru ca cel cult inclina sa despice firul in patru, sa problematize ,in loc sa actioneze);
      -poti sa fii sef de stat fara a fi obligatoriu cult ;
      -pot sa fii un bun orator fara sa fii cult (discursurile electrizante ale lui Hitler sunt o dovada)

    • Incultura „oamenilor de cultura” romani este o mare problema. Acestia au facut ca termenul „intelectual” sa fie restrans strict la categoria celor cu formatie filosofica, istorica, artistica, teologica….excluzand cultura tehnica (dintr-un complex de inferioritate, de multe ori). Sunt convins ca intrebati, de exemplu, de semnificatiile termenului „parabola”, intelectualii nostri (care il folosesc prea des pe copertile cartilor lor) vor fi pusi in incurcatura…Si mai cred ca, in schimb, Traian Basescu va sti sa raspunda mai complet, desi nu este, cum sa-i zic…exponentul culturii.

      • „parboloid de rotatie” 😉 😀 😀 😀

        Din punctul meu de vedere Basescu e cult.
        fara a fi „om de cultura”.

        Si tot din acelasi punct, cred ca termenul se dilueaza accelerat in era internetului. Il vad perimat si desuet.
        A fi cult presupune acum schimbarea drastica a raportului volum/calitate.
        AI la distanta de microsecunde o biblioteca virtuala mai mare decat suma tuturor bibiotecilor ce au existat candva. E un fel de „memorie externa” pe care o poti considera ca o componenta fireasca a propriei minti daca esti capabil a o folosi.
        Iar pentru a face asta ai nevoie de o logica beton si o capacitate de stapanire a emotiilor tot mai mare. Altfel nu poti alege graul de neghina.

        Pentru o anumita varsta e usor infiorator….

  5. Alta albinuta !!! 😀 😀 😀
    Are finala azi la pranz !

    Simona 2

  6. Numa’ albinuțe! 🙂

    …să te ții miere spre seară 😀
    …că de lăptișor, sunt prea crude, nu ?!

  7. Buna dimineata, ramurele

    “Raspunsul lui Predoiu arata ca e un jucator bun. Intr-adevar nu are incotro si se eschiveaza de la raspunsul direct (ca nu exista raspuns direct care sa-l salveze) dar o face destept. Un retur in lung de linie greu de trimis inapoi”

    Nu chiar asa de greu, Viq, Diaconescu ar putea sa introduca tema rasucirilor bruste in ultima vreme a PDL-ului , in contextul asta, posibilul raspuns al lui Predoiu, n-ar fi decat o poza a momentului, maine e alta zi – ne asteptam la alta poza Bl(e)aga.
    Ceva in genul, care e pozitia Dvs astazi, ca la cate concesii faceti PNL-ului, maine oricum nu se mai stie. Dar o sa va intreb si maine 🙂 asa ca, obisnuiti-va.

    • ‘Neata Light,

      La teme nu sta rau.
      Nu are cum sa stea rau.
      Are la dispozitie o tarla cat vezi cu ochii de mingi la fileu. Numa’ sa le dea in teren si cu forta.
      Ai vazut ce ironie a bagat Predoiu ?
      Raspunsul lui Diaconescu ar suna bine daca l-ar intoarce pe cartea lui.
      Caragiale ?
      Ok.
      Inseamna ca cererea vitala pentru romani ca PNL/Antonescu sa-si reafirme pozitia e in scrisoarea pierduta. Daca cetateanul turmentat o gaseste e rugat s-o dea la „Razboiul”, Daca nu, nu.

      • „Raspunsul lui Diaconescu ar suna bine daca l-ar intoarce pe cartea lui.”

        Pai, pe cartea lui va fi, daca se agata de cele 3-4 teme esentiale care sa dea continut „pozitiei” solicitate, in ghem-ul asta este tentativa lovitura de stat 2012.
        PS. Ai mare dreptate cand spui ca viitorul va fi masurat la inceput cu basescometru. Recunosc, chiar si eu m-am intrebat ce ar raspunde piratul, atunci cand am pus propunerea de raspuns de mai sus 🙂

        • PS.2. Si USL a marsat cu 2 teme mari si late, orice ii intrebai, ei o dadeau pe josbasescu si taierea salariilor/pensiilor.

  8. bunä
    cine nu castigä, Bäsescu este de vinä.
    dece nu? tot dau vina pe el pt. orce
    alianta maimutzelor pnl-pdl, nu-l vor pe Bäsescu,
    dar vor bäsisti, vai de mama lor de arogantzi.
    arogantza se pläteste, BÄSESCU O SÄ FIE DE VINÄ
    NUMAI CRETINII II POT SUSTZINE.

    udrea trebuia sä-i dea cadou , un parfum lui MRU
    atunci totul era bine. putea sä-i inprumute si o geantä.

  9. predoiu este din päcate, un manechin plimbat, in coalitzia
    maimutzelor, este hotärat de mult candidatul. bleaga este pervers

  10. sal`tare tutulor.
    Marturisire: nu am citit schimbul epistolar dintre cei doi catindati, si nici nu sint „fermecat” de careva dintre ei. Poate cu o usoara inclinare a balantei spre Diaconescu.
    Noi avem inca mare nevoie de ajutor extern, iar Diaconescu imi pare mai in sucul sau in aceste probleme.
    NB,
    fragmentul citat din raspunsul dat de Predoiu poate parea a unui „jucator bun”, dar mie mi se pare a unui om alunecos, nesincer. Dece sa am incredere in el daca nu poate da ACUM un raspuns transant si sincer?

  11. Salut
    Nu pricepeti fratilor ca nu avem nici o sansa sa castigam Cotrocenii ?
    Partida asta a fost pierduta deja. Aveam sanse la limita si daca toata dreapta vota ca unul dar mite acum cand stam ca proastele si strambam din nas. Daca intra in doi unul de la pnl-pdl se vor gasi basisti care sa nu il voteze ; Daca intra in doi unul de la PMP se vor gasi blagisti si kkaristi care sa nu il voteze. Cand si 1% conteaza !
    Sintem si urate si proaste si sarace si cu nasul pe sus. Nu ne maritam anul asta ! 🙂 Asteptam sa vina Cucul si sa ne uneasca. Dar Cucul… pauza 🙂 Poate peste 5-10 ani cand poate ne va veni mintea la cap

    Imi da tucu cu multa insistenta o lista sa votez eu pe cineva, parca ar conta. Intre ei mai putin curva ar fi Diaconescu, (dar si el e patat pentru mine cu nevasta si cu eximbankul. ) Dar nu conteaza. Am liberali in bloc care mai degraba voteaza cu Ponta decat cu Diaconescu.
    Diaconescu era o solutie daca PMP ar fi luat 15% la europarlamentare. si basescu ar fi contat la negociere…. Dar iar ziceti ca vreau din nou sa dau vina pe Udrea 🙂 🙂

    • mey inteleptule,.
      nu puteai sa mai dormi? trebuia sa apara stiutorul a toate si sa ne dea o palma?
      Acum serios, de unde aceasta siguranta la tine fara o mica teama de ridicol?
      De alegerile din 2009 iti mai amintesti? chiar si de ultimul referendum?

  12. Referitor la albinuţa Simona.
    Ieri a scapat o perla. Nu mai caut exact expresia, dar reiesea ca azi, pe Roberta Vinci, o va bate cu mai multa usurinta decit pe Monica Niculescu.
    Nu stiu daca italienii se vor revolta pe cit ne-am revoltat noi cind Andy Murray, apreciind jocul Simonei, a incheiat: „„Nu-mi vine să cred că vine din România.“”

  13. Buna dimineata,
    Ca de obicei oferta lui @Viq este foarte tentanta .
    Eu zic ca Diaconescu mai are de depasit un hop in afara de rafinarea discursului electoral (pe care nu l am auzit inca)-extrema emotivitate.Vizibila in momentul in care incearca sa devina convingator.
    Predoiu are insa un defect major -dat probabil de meserie- este alunecos ca majoritatea avocatilor.Desi de multe ori discursul lui te incinta este aproape imposibil sa nu te intrebi la sfirsit-„”asta ce vrea sa obtina de la noi”‘ Ori ceea ce poate transforma un candidat intr un invingator este puterea de a convinge ca are ceva de dat.
    Eu insa vad lucrurile intr un alt fel.
    Sunt absolut convins ca unirea PNL cu PDL va face multe victime.Printre ele il dau si pe pe Predoiu.Predoiu va fi sacrificat pentru linistea lui Blaga @co. Desi toata lumea se asteapta la o echipa presedinte- prim ministru formata dintr un PNL ist si un PDList.Nu cred ca Predoiu va face parte din aceasta echipa.
    S ar putea insa sa faca parte din echipa propusa de PMP si atunci jocurile se fac cu totul altfel.
    Eu vad o batalie in primul tur intre Antonescu si C Diaconescu
    In contextul in care in ring vor urca doi golanasi Ponta si Antonescu si un om sobru C Diaconescu.
    Ce va prefera alegatorul vom vedea dar sa ne aducem aminte de experienta Stolojan care a innebunti o natie cu discursul lui din care nu intelegeai nimic.
    Evident numai un om serios si cu carte putea invirti atitea cuvinte de ne inteles pentru badea Gheorghe.Sincer nu stiu daca oamenii s au schimbat prea mult de atunci.

    • salut tucu! Defectul lui Predoiu este linia PDL [batista pe tambal despre 2012, tacere despre USL, mucles despre teritoriu/kkrau/Iohannis]. Pe acesta linie va fi -dupa cum zic eu si nu de azi- fractura din PDL.
      Ori toti din PDL devin urlatori anti-Basescu [via Udrea sau EBA sau Mircea sau Nana sau Mihaileanu sau Flota sau simplu din perversitate -vezi si comentatori frecventi pe acilea] ori nu se face concubinajul.

    • De acord cu tine privitor la emotivitatea lui Diaconescu, am si semnalat-o aici .

  14. Si hai sa intelegeti ceva ce nu e de inteles de nimeni
    Fiti atenti, silence por favor 🙂
    1
    Prezidentialele se castiga cu milioane de voturi, cu mult peste fanii stangii sau fanii dreptei.
    2
    Traian Basescu (sper ca mark sa nu se sufoce de indignare 🙂 ) se face ca nu realizeaza ca nu e o solutie sa participi in turul 1 cu totii si in turul 2 cel mai bine plasat chiar daca asa cum zicea alaltaieri se face o hartie si o conventie
    Nu este o solutie pt ca : Chiar daca fanii voteaza in felul asta , numele din plic ……
    3 Milioanele de neutri care nu vin decat la prezidentiale , odata la 5 ani isi spun: Pai astia care vin din start cu 2 candidati in turul intii inseamna ca nu e nimic de capul lor daca nu au reusit sa desemneze unul singur. Ne pun pe lista 2 tercheaberchea…. Ori imaginea asta e dezastru pentru noi.

    • Ce ne-am face noi fără tine, luminătorule?! 😀

      • Nu faceti nimic , oldule
        V-am spus lucruri logice din ianuarie, ati ras , ele s-au adeverit pe 25 mai, voi ati inghitit in sec 2 zile apoi ati redevenit senini .

        E simplu, daca nu folosesti anticonceptionale e posibil ca peste 9 luni nevasta sa nasca un copil. E o relatie directa.

        Le scriu aici ca sa fie scrise. Nu am nici o iluzie prea mare, poti fi sigur.

      • Salut, Old
        Dubla masura, bat-o vina. Din stratosfera nu se vede candidatura lui Tariceanu pe peronul stang.

    • @last,
      Pai nu i chiar asa cum spui tu.
      In turul unu se vor prezenta doi monoliti PSD ul si PNLPDL fiecare cu candidatul lui , reprezentind stinga unita si dreapta unita si o droaie de neaveniti de la PPDD, PRM , PNTCD , ecologisti si in sfirsit PMP. Va fi aglonmeratie mare dar din ei se vor desprinde cu ajutorul mass media cei doi colosi strins uniti in jurul ideilor de stinga sau de dreapta.
      Publicul nu are nici un motiv sa fie derutat pentru ca va primi mesaje de la cele doua blocuri serioase.Ceilalti vor fi marginali.
      Publicul va fi astfel ajutat sa identifice dreapta si stinga deci va vota in cunostinta de cauza pentru cei 2 oameni seriosi.Nu trebue uitat ca asa s a intimplat de fiecare data desi prezidentialele de pina acum au avut in turul 1 intre 5 si 10 candidati.

      Daca din intimplare candidatul PMP va reusi sa treaca in turul 2 cu Nuti cu tot vom discuta la momentul respectiv.
      Oricum nu ne costa nimic sa speram si nici nu facem nimic pentru a impiedica unirea fortelor de dreapta.Faptul ca 6,32 ramine pe dinafara nu aduce nici un prejudiciu deoarece cei 6,32 vor fi trasi de curentul si entuziasmul creat de competitia stinga dreapta din turul 2.
      Traiasca dreapta unita.

      • Mai Tucule destept . Hai sa discutam in noiembrie dupa alegeri, dupa ce cred eu ca ne va calca trenul.

        Eu as propune, ca daca tot vorbiti de prostia asta de prezidentiale ar trebui sa faceti si o categorie de postari ; CE NE FACEM LA ALEGERILE DIN 2016 ?
        Cum vedem acele alegeri ?
        Ce facem pentru ele ?
        Caci sigur ne vom trezi nepregatiti atunci

        Alegerile prezidentiale sunt vorba goala.
        Basescu a decis deja.

      • Si nu mai scrie aiureli te rog cu toata deferenta 🙂

        ” deci va vota in cunostinta de cauza pentru cei 2 oameni seriosi.Nu trebue uitat ca asa s a intimplat de fiecare data desi prezidentialele de pina acum au avut in turul 1 intre 5 si 10 candidati.”

        Am castigat cand am avut un singur candidat Emil Constantinescu pt CDR si Basescu pt DA
        Cand am avut 2 – Stolojan si Isarescu am pierdut ! si nici nu am intrat in turul doi.
        Asa va fi si acum daca prostii astia o mai gajgaie

        • 1/La prezidentialele din 96 au fost vre o 15 candidati.
          2/Daca tu crezi ca dupa guvernarea CDR dreapta avea cea mai mica sansa te inseli profund.puteau sa l aduca si pe Patriarh si tot ar fi pierdut.

          • Da , dar noi , pdl, pnl. pntcd, ac, etc il aveam doar pe Basescu, Tu ii aduni cu Zaremba Iosipescu si Cartof Bratianu ?

            2
            Daca nu puneau 2 in 96 macar ajungea unul in turul 2 si nu se duceau dreptacii sa voteze cu Ilici …. ca sa nu iasa CVT

            Hai ca incepi sa nu intelegi ce vreau sa spun 🙂

          • Scuze , in anul 2000 nu 96

            Si nu ar fi jucat finala mica 🙂 pentru locul 3 Isarescu – Stolojan ca Brazilia -Olanda

        • @Last,
          Si ce folos aveam in 2000 daca Stolojan sau Isarescu ajungeau in turul 2?Nici unul.
          Cistigarea alegerilor de catre CDR in 97 a fost o supapa pentru noi cei ce nu mai vedeam in viitor nimic, a fost o demonstratie pentru occident ca in Romania ciclul electoral functioneaza, si in principal a fost o modalitate prin care PSD s a spalat de prostiile economice facute de Nea Nicu Vacaroiu.
          In afara faptului ca CDR a promovat la manetele guvernului , in majoritate amatori de proasta calitate Ciorbea fiind exponentul curentului habar nu avem ce facem, au mai primit si o tara aproape de colaps financiar.Prima masura majora luata de guvernul Ciorbea a fost devalorizarea leului cu 100% fata de dolar.Inflatia in primii 3 ani de guvernare CDR ajunsese la 130%.
          Guvernarea CDR a fost din nefericire o demonstratie a incompetentei dreptei.Si asa ceva nu se uita sau se iarta usor.
          Situatiile nu pot fi comparate.

  15. Blamatul antonului (nu ca n-ar fi avut temei) a fost principialitate 100%. Blamatul puciuriilor & complicilor lor, e „strambat din nas”.
    Talibani basisti si udristi ce sunteti! 😛

    • Daca poti privi si altfel :
      Aducerea Antonului a indepartat definitiv fanii puristi 100-200 mii
      Aducerea si mentinerea Udrei a indepartat neutrii 1-2 milioane

      Daca nu venea Udrea sa mulga ce poate de la Bleaga, probabil ca PMP ce era atunci cam la 11% urca la 15% din non PDL-isti din neutrii suparati pe PSD si altfel discuta Basescu (nu mai statea ascuns cu lunile)

      Udrea prin primari, a muls PDL-isti a adus pdl-isti – cei 6% antagonizand pe cei in PDL.

      • Ce nu vrei tu sa accepti nici in ruptul capului, este ca PMP-ul, cu sau fara Udrea, cu sau fara Funeriu, cu sau fara Banconski, cu 6, sau 15 %, era acceptat de Antonescu cu aceiasi conditie care i s-a pus si PDL-ului si lui MRU. FARA Basescu.

        • @light
          Eu ma gandesc la dezvoltarea partidului PMP care nu va putea ajunge sa castige alegerile din 2016 cu 30% cum a zis TB
          ..
          Alegerile din anul asta SUNT ca si pierdute PIERDUTE !!!! si Traian Basescu stie asta. daca nu VINE CU O MINUNE. E tarziu si pentru minuni totusi 🙂 Puneti naiba mana si faceti scenarii si dezvoltari pe 2016

          • Ramane de vazut.
            Nu ma da afara din casa optimismul, dar din cate vad, cum spune @Cinic mai sus, PDL-ul din teritoriu fierbe, teritoriu pe care zilele astea EU l-a luat la pas. Evident , pentru a forma filiale PMP 🙂

          • Bine
            Mult succes
            Mancati-va unii pe ceilalti,
            iar Ponta sta in 40%

          • Salutare tuturor,
            Last spui:”Alegerile din anul asta SUNT ca si pierdute PIERDUTE”
            Eu te intreb: pierdute pentru cine?. Daca te referi la tine, atunci raspunsul este afirmativ.
            Insa, daca te referi la Pirat ma teme ca vei avea o surpriza in noiembrie.

          • Da, sunt pierdute si pentru MINE si pentru TINE
            Piratul e posibil sa castige. Depinde ce obiective are el la 62 ani.

          • Alegerile din anul asta SUNT ca si pierdute PIERDUTE !!!!
            Asta-mi aminteste de CTPismele de acum 5-6 ani !

            Good job !
            Le vom castiga in schimb p’alea din ’90, ’92, si 2000 si-i dam peste bot lui Iliescu.

            Hai sa ne ocupam de pierdutul celor din 2016 acum, ca acilea farsiram !
            Daca suntem harnici, pana-n toamna pierdem cel putin inca 3-4 legislative si prezidentialele dintre.

            Incep sa am impresia ca Udrea e mai desteapta in raport cu noi decat ne place sa credem.

          • Viqule suntem in iulie. Vedem cum mai stam in August.

            Udrea ? Udrea pentru ea e desteapta ! E mai realizata decat Mihaela Radulescu sau Zana surprizelor. Noi care speram ceva de la ea suntem prosti gramada 🙂

          • Viq,

            Pentru un om obișnuit, pesimismul tânărului ar însemna disperare…
            …care rareori e zgomotoasă și care se consumă în tăcere!
            Altminteri, pesimismul ăsta asurzitor pare că provine nu din rațiune, ci dintr-o frică patologică.
            … sau, Doamne ferește, din „misiunea comandată” de a o induce și altora. Ceea ce e cu totul alceva! 😀

          • Pesimistul batrane H este un optimist informat

            Probabil ca ori sunt disperat amator ori sunt platit sa fiu disperat. Bine gasit dragule

      • Nu sunt nici „purista”, nici „neutra”, nici „udrista”. Singurul reper care s-a mentinut credibil in politichia romaneasca dpmv, este Basescu. Pe FAPTE Parerile, explicatiile, argumentatiile si insistenta ta (sau ale altora) nu au cum sa faca acest reper mai putin credibil. Dimpotriva!

        • Tu esti o gospodina de dreapta. Iubesti copacul si ideologia lui.
          Ce am scris acolo este altceva decit explici tu acum.

          • Tu insisti sa impui o anumita opinie, inclusiv agatandu-te de comentariile care nu-ti convin (si de persoanele care nu-ti canta in struna). Eu doar imi spun punctul de vedere. Si gospodinele de dreapta au dreptul la opinie…N-ai vrea sa ma ignori? Ca doar nu te impiedica parerile mele sa-ti expui ideile…

          • Mih nu insist draga mea sa impun.
            Doar spun. Realitatea impune. Nu ai observat pe 25 mai ?
            Ai sa vezi si in noiembrie …. daca mergem in acelasi ritm si trend.

  16. Dupa ce am postat despre Simona Halep, nu am mai putut posta.
    Ar fi doo explicatiile:
    – blestemele fanilor Simonei;
    – blestemele lui @ tds, caci Înţelepciunii Sale voiam sa-i raspund.
    Poate cu alta ocazie.
    (Ca intre noi, @ tds, nu te surmenezi cumva?)

  17. „daca nu-i impusti, astia traiesc muuult”, zice un amic:
    „Fostul inalt demnitar comunist Emil Bobu, un apropiat al sotilor Ceausescu, a incetat din viata la varsta de 87 de ani”

  18. Anti-basistii de „dreapta”, cei care nu prididesc sa-l atace pe Basescu, sa-i ceara sa taca si sa dispara din politica (iar sustinatorilor lui sa-l uite naibili ca e „toxic” si/sau „expirat”), se fac a uita mesajul extrem de puternic despre statul de drept si lupta anti-coruptie pe care l-au dat partenerii americani. Credeti ca „reconcilierea” cu pucistii liberali in lipsa recunoasterii tentativei de lovitura de stat si a unor garantii ca asa ceva nu se va repeta, bagarea complice sub pres a evenimentelor din vara lui 2012 vor fi de „bun augur”, sau vor ramane fara consecinte? Intreb si eu…

    • Foarte buna observatia, Mih.
      Merita renuntat la statul de drept si lupta anticoruptie pentru a nu ajunge ponta presedinte? In fapt, nu inseamna acelasi lucru, un presedinte de dreapta fara principiile basiste sau un Ponta de la sine inteles fara aceleasi principii? In ambele cazuri, relatia cu partenerii americani se va reseta, ori poate, asa cum asocierea asta de drepta santajeaza electoratul basist, se gandeste la un santaj similar si cu americanii.

      • Orice asociere cu PSD sau cu PNL inainte ca acestea sa denunte puciul din 2012 se cheama complicitate. Iar garantia delimitarii acestor partide de puciurii este aducerea lui TB ca PM.

    • Cine apara dreapta cu stangacie, este de dreapta sau de stanga?

  19. Last

    Ți-am citit vaietele si lamentările….Soluția ,care-i soluția ???…pe cine ne propui ,tataie???

    Dă naibili un nume ,că dacă mai te jeluiești mult ,incep să „plîng”

    Ce vrei de fapt ,că nu se înțelege??? ….Demolezi,demolezi ….dar ce pui in loc ,ca nu poti să lași gol ….deci ,aștept numele miracol

  20. Victor,

    probabil ca platforma d’aia te-a arestat mai sus, pentru ca ai vorbit cu mustele ! 😀 😀 😀 😀 😀
    Harnicute azi. Sunt deja 58 in galeata. 😀 😀 😀 D:

    Cu putina osteneala fac suta inainte de meci si pana-n sara acopera norma pe doua zile 😀 😀 😀

  21. … 67 !!!!
    … and still counting… 😀 😀 😀 😀

    pentru o singura persoana e remarcabil.
    Go on bro’…

  22. Iata ca-i dau dreptate intr-o privinta dlui. Viq.

    Cristian Diaconescu este un adevarat campion. Cel mai probabil chiar un recordmen.

    Si … cand fac aceste afirmatii, sunt pregatit sa aduc si argumentele. O fac imediat dupa ce spun la ce este campion-recordmen. Este un campion-recordmen al frazelor lungi.

    Dovada o veti gasi in fraza de 276 de cuvinte insumand 1597 de caractere din inceputul paragrafului 2 de la acest link.

    Acestea fiind zise, sustinatorii sai pot fi linistiti. Greu de crezut ca poate aparea cineva care sa-l depaseasca.

    Insa lui, probabil spre invidia adeversarilor, ii sta la-ndemana sa-si … imbunatateasca recordul 😉

  23. Nici noi nu mai stim citi sintem; ar fi bine sa ne numaram:
    „Ministrul delegat pentru Invatamant Superior, Cercetare Stiintifica si Dezvoltare Tehnologica, Mihnea Costoiu, a declarat ca Ministerul Educatiei doreste realizarea unei baze de date cu diplomele emise de universitati, scrie Agerpres.”
    😛

  24. Viq spune azi la jumatatea lui iulie 2014 despre alegerile din noiembrie
    despre CRISTIAN DIACONESCU si CATALIN PREDOIU
    Personal cred ca este competitia cea mai serioasa pentru candidatul dreptei cu sanse reale sa ia cheile Cotrocenilor

    Eu ofer un box de bere lui Viq si cate o cutie la toti cei de astazi. daca macar vreunul din cei doi va intra in turul 2
    Nu sa ia cheile Cotrocenilor 🙂
    Sa intre macar unul din ei in turul 2
    In rest 10 vorbe doi bani nu fac
    .
    Daca am dreptate, nu pretind nimic… ca si pana acum. cand am cam avut dreptate . Nici sa recunoasteti nu va cer … ca nu prea ati fost in stare pana acum … nu veti fi in stare nici in viitor (cu mici exceptii … tucu2 included )
    ..
    In rest ne va fi rau la toti

    • Solutia nu exista.
      Dreapta nu castiga prezidentialele anul asta.
      Nici pentru tine sa devii milionar in Italia in euro
      Imi pare rau.

      Ce sa propun ? Un cutremur ca sa nu se mai tina alegerile prezidentiale ? Sau un puci al Regelui Mihai sa devenim monarhie ? Par mai realiste decit asta a lui @Viq cu cheile de la cotroceni in mana lui Diaco si Predo
      Capisci ?

      Asa ne-am asternut asa dormim

      • Atunci ce tot bati apa-n piua dacă tot n-ai nimic,analistule???….care-i șmecheria cu șurub??

        Pentru ce-ți mai strofoci creierii ,daca tot nu te duce capu’ la mai mult ???….ce faci tu ,fac si panaramele astea de pe partea celalată a PSD ….dărîma ,dar n-au nimic ce pune in loc ,dar ei dărimă …ii fac pîrtie lui Tontahontas .

      • Ok.

        Atunci „Hai Diaconescu !” din punctul meu de vedere.
        Nu putem pierde decat ce n-avem 😀

        Personal cred ca sansele sunt extrem de mici.
        Dar conform mie, nu le dau cu piciorul din cauza asta !
        Daca e si 1%, tot merita crezut in ea si la 12-0 pentru aia sperat ca egalam pana-n minutul 90 😀 😀 😀

        • Eu cred ca dimpotriva,
          Daca stii ca nu mai traiesti decat un an, atunci iti aranjezi treburile pt anul asta si te mai si distrezi. Nu dublezi numarul de citostatice.

          Nu consumi toate energiile tarii sustinandul pe Diaconescu. Vezi ce poti obtine pentru viitor, pentru dezvoltarea dreptei pentru o pozitie mai favorabila in 2016
          …..
          Si …. faci altceva mult mai inteligent. Il propui la prezidentiale pe cel ce le va castiga in 2019 !
          Isi face brand awareness din acest moment.
          Sa lupte de acum. Cum a fost cu Emilica in 1992 candidat – apoi lider al dreptei – apoi candidat castigator in 1996

          Dar nu cred ca Piratul vrea asta. Pt ca stie ca acel personaj din ianuarie devine liderul informal al dreptei,

          Am pierdut si vom pierde in continuare pentru ca noi cautam solutii pentru moment si nu pentru viitor. Iar etapa a 2 a ne ia intotdeauna pe nepregatite.
          Dar pariul @viqule il tin 🙂

          • Last,
            Incep sa cred ca daca te-ai intelege pe tine si te-ai impaca, relatiile cu lumea s-ar schimba extrem de mult.

            Uite, aici eu cred ca te contrazici.
            Daca ai sti ca mai ai un singur an ce viitor mai vezi dupa el ???
            pentru ce sa-ti „economisesti” ???
            N-are sens.

            Esti inconsecvent in fundatie si ce constriesti pe ea arata ca la balamuc.
            Nun uiti insa sa fii consecvent in ideea ca piratul e cauza pentru care piratul nu castiga.
            Mortu-i vinovat !

            Sustinerea candidatului recomandat de pirat pentru toamna nu are nimic, dar ABSOLUT nimic rau din punctul meu de vedere.
            Dimpotriva.
            As zice ca este de cel mai elementar bun-simt al oricarui cetetan roman cu mintea acasa. Inclusiv din perspectiva mai larga pe care corect o mentionezi.
            Nu intra acum in finala, isi face mana pentru data viitoare.
            Intra … asta e !
            dai baxu’ ! 🙄

          • Viq
            Eu nu tin mortis sa imi schimb relatiile cu lumea.
            Cu lumea cu care ma inteleg ma inteleg perfect. Sa imi schimb relatiile ca sa ma iubeasca @noapte @mih @oldhasu @filadel ? 🙂
            E un efort prea mare. Vorbeam de Pareto.

            Daca tu nu vrei sa intelegi ce spun eu, nu intelegi si gata. Putem trai si cu asta. Dar daca nu pricepi, macar nu ma mai pune sa explic.

            Cu berea ramane valabila. Nu iti cer ci iti dau.
            Diaconescu nu este in carti pentru 2019. Indiscutabil. Pentru asta pariez 10 baxuri de bere. Ce naiba. Esti copil ?
            Mai bine citeste postarea lui Eugeni, te mai relaxezi 🙂 la http://alegatordedreapta.info

  25. m-am amuzat copios, la aricolul soricäi nicolau, sunt niste comentarii fabuloase, uitatzi-vä in EVZ

  26. Sunt [cine nu-i!?] subiectiv.

    Lui Diaconescu i-a disparut o anumita siguranta din priviri inca din vremea in care a facut pirueta dinspre aspiratia la presedintia PSD pana-n cancelariile prezidentiale.

    Si acum face in continuare piruete dar a spus-o destul de clar ca vrea sa se indeparteze de modelul Basescu. Chestia e ca pe el nu-l prea mai asculta nimeni. Nici macar „ai lui”. Nu are habar de organizare si nici cine sa il invete-ajute.

    Nu stiu de voi, dar … eu am incercat sa-l ajut cu o chestie marunta, insa cu impact pentru „imaginea” lui:

    I-am spus sa-si schimbe CV-ul in engleza de pe pagina personala in care se lauda ca e presedintele UNPR. El a ales sa puna tot o carpitura [linii de text trunchiate, informatii nealiniate] si tot prafuita dar in romana ce-i drept in care:

    – se da inca seful cancelariei prezidentiale,
    – lasa necompletate rubrici precum experienta profesionala, aptitudini, competente (de ce le-o mai fi inclus 🙄 ) si
    – se lauda ca limba lui materna e romana (tare, nu?)

    Pentru conformitate: http://www.cristiandiaconescu.eu/cv-cristian-diaconescu/

    E de ceva timp liderul FMP dar pe siteul lor ne intampina cu bratele deschise „fostul”, actualul demisionar iar, la rubbrica de „News” cea mai noua stire e de prin martie (se aude domnu’ activist MarKu !?)

    Pe Predoiu il „citesc” mai putin, fiindca nu l-am prea urmarit. Observ pentru „deschidere” ca si-a angajat un logoped cu care a mai indreptat ceva din … darul vorbirii.

    • Amice, amuzamentul tau este amuzant…USL, „solutia castigatoare” nu este tot un amestec (la suprafata) de stanga si dreapta, cautator de voturi in electoratul cracanat? Daca au mai ramas cracanei, de ce ii interzici lui Diaconescu sa-i caute? Sunt cracanei cu GIOP si cracanei anti-GIOP. Primii sunt sintorogi, cei din urma…vor fi cei dintai. O parabola pentru paralele si para-lei ca tine. Fiecare templu chinezesc are un leu la intrare, nu-i asa? Sau e tigru? Sau e taxa?

  27. Nici tu nu intelegi.Nu vrei sa intelegi ca opinia ta este a ta.dezvoltata pe propriile pareri..care nu sunt siu nu pot fi acceptate si insusite si de altii.Nu esti profesor ..nu iti permite sa dai lectii categorice,aproape sufocant de impulsive.Pentru mine si pentru altii nu esti decit postator.Cu opinie.Personala.Exact asta nu intelegi.
    Ca fiecare dintre noi avem propria noastra opinie.Propria gindire sau rationament.Ne insulti inteligenta cind iti strigi nepoutintele ,in nume general.

    Daca erai atit de bine cotat ca sa instruiesti si pe altii si sa te urmeze precum oile magarul trebuia sa stii un lucru esential.Cel pe care Marinarul il stie din meserie…Capitanul paraseste ultimul nava…
    Asadar jocul tau produce o mare nedumerire..
    Induci ideea de abandon ,pe un teren unde inca nu s-a jucat partida..
    Introduci negativismul si propui o tema care INCA NU EXISTA.
    Sa le dam dracului de prezidentiale ,pentru ca oricum PSD cistiga.
    Nimic mai fals si mai periculos in acest indemn continuu ..

    asa ar fi trebuit sa fie si in 2004??Si de ce nu a fost?? Cum a fost posibil ca sa cistige Traian Basescu?

    De unde stii ce i se poate intimpla lui Ponta cu doar doua saptamini inainte de campania electorala???De unde stii ca nu mai pot fi surprize care ar da totul peste cap??Esti Mafalda??Nu,esti doar un individ complexat si plin de sine dornic sa ajuti chiar pe cei care ar trebui demolati…

    Si vii cu teze false precum pierderea iminenta…a Presedentiei..

    Pe de alta parte,atrag atentia ca procentul de 6 % cistigat de PMP se datoreaza nici mai mult nici mai putin Elenei Udrea…si este procent meritoriu fata de cel al lui MRU de exemplu..niicdecum unul de aruncat in derizoriu..
    Si acest mod de a pune in evidenta negativa acest scor dovedeste falsul
    afirmatiilor si opiniilor exprimate de catre rauintentionati sau pur si simplu de catre cei anti basescu,antipmp.

  28. Situatia in tara s-a schimbat.Pesedistii sunt clantaniti de n u se vad.
    Cresterea pretului la benzina a produs cel mai mare declin al lui Ponta.
    Habar nu aveti ce electorat il asteapta.
    Toata problema ,in esenta ,este prezenta la vot..
    Ponta nu ia mai mult de 3,5 – 4 milioane de voturi…

    Desigur nu este deloc surizatoare oferta PNL.mai ales ca s-a regasit mereu alaturi de PSD.Dar este ,totusi o alternativa.Cu sau fara Diaconescu.

    Ar trebui,peste o luna sa se scoata toti scheletii din dulap..mai ales ai lui Ponta..Mizez pe jurnalistii de investigatie de tipul lui Robert Turcescu..Sabin Orcan,Badin,Bot,Turturica..cei care pot fi ajutati cu documente de catre sursele lor..

    Mizez pe saltarea varanului si distrugerea cuibului securistic,dezinformator de la Antena 3..
    Mizez pe sprijinul american,pe serviciile secrete ale SUA..si pe puterea ce o detin in a promova sau a respinge sefi de state.. cu care au colaborari,inj special de natura militara..

    Nici gind sa devenim pesimisti si sa plingem de frica drobului de sare…

Lasă un comentariu