Iresponsabiltatea criminală la nivel înalt

Separatiștii și militarii ruși infiltrați în Ucraina care țin zona Donețk sub teroare au doborat un avion de pasageri cu 295 de persoane la bord.
Nu există supraviețuitori.
Cumplit !

Priviți imaginile filmate acum puține ore și gândiți-vă ce simt părinții lui Sophie, de numai 13 ani. Bineînțeles că e o speculație. Cel mai probabil părinții erau împreună cu ea și nu mai simt nimic acum !

Aeronava era o cursă de linie programată ce a decolat de la Amsterdam cu destinația Kuala Lumpur. Având în vedere zona și perioada anului, putem presupune că mulți din pasageri erau occidentali ce plecau în vacanță.

Cretinii înarmați de Putin cu armament modern le-au scurtat sejurul. Definitiv și ireversibil.
Câți cetățeni germani, americani, britanici, francezi, … se aflau la bord urmează să aflăm dacă vom fi interesați.
Însă cu ocazia asta află și statele a căror cetățeni au fost ce înseamnă un șef de stat iresponsabil care oferă acces la armament militar de ultimă generație unor idioți. Că scopul lui ar fi fost mai restrâns nu are nici o relevanță pentru familiile victimelor nevinovate pe care, indirect, mâna lui Putin le-a dus într-un mormânt comun.

Nu încape nici o îndoială asupra scenariului cel mai probabil.
Atât forțele regulate ruse cât și cele ucrainiene sunt coordonate de puncte de comandă care au datele necesare identificării mijloacelor de zbor din zonă. Chiar și în lipsa acestor date este evident că direcția de deplasare, din vestul Ucrainei către est, era un indiciu mai mult decât suficient că pentru forțele ucrainiene aeronava nu prezenta nici un pericol.
Deși la conferința de presă purtătorul de cuvânt al Casei Albe s-a arătat extrem de reținut(ă) nu există altă concluzie logică la care s-ar putea ajunge.

De altfel, la câteva minute după ce a lovit aeronava, Igor Strelkov, liderul separatiștilor din Donețk și-a asumat mândru „doborârea unui avion ucrainean AN-26” Ulterior, s-a dovedit că avionul doborât nu era un AN-26 ucrainean, cum credeau teroriștii din estul Ucrainei, ci ghinionistul  Boeing-777 al companiei MalayezianAirlines, cu 295 de persoane la bord.

Mă întreb dacă alți nefericiți care îi găseau nebunului scuze când a rupt Crimeea, prin contorsionarea justificărilor către „ce fac americanii altor popoare” le-ar conveni ca fiul/fiica să li se fi aflat în aeronava respectivă !
Nu cred că ar mai avea aceeași perspectivă asupra acțiunilor celui ce pare hotărât să pornească un război devastator cu întreaga lume civilizată.

Tristă seară !

Viq

Anunțuri

70 responses to “Iresponsabiltatea criminală la nivel înalt

 1. este f. dureros, este cumplit de de conceput in zilele noastre:

 2. Reactiile curg.

  Compania aeriană germană Lufthansa a luat decizia de a opri urgent zborurile în spațiul aerian al Ucrainei, anunță Itar- tass.com făcând referire la REUTERS care citează un comunicat al companiei.
  Decizia a fost luată după ce cu puțin timp în urmă o aeronavă de tip Boeing 777 malayesiană cu 295 de persoane la bord, a fost doborât la frontiera Ucrainei cu Federația Rusă

  .http://deschide.md/ro/news/externe/3275/Europa-ANULEAZ%C4%82-ZBORURILE-%C3%AEn-spa%C8%9Biul-aerian-al-Ucrainei.htm

 3. Este o crimă fără îndoială iar maestrul ei va trebui să suporte consecințele. La fel simandicoții lui răspîndiți în lumea întreagă. Sper să se termine cu ipocrizia europeană în ce privește rusia.

 4. http://rt.com/news/173672-malaysia-plane-crash-putin/
  Putin zice că ucrainienii au doborît avionul Boeing. Jalnic ca Ponta. Nu. Mai jalnic.

 5. Si reactia absolut aiuritoare dar fireasca din punctul meu de vedere, as minti daca as spune ca nu ma asteptam la acest tip de raspuns, a rusilor si separatistilor pe care-i sustin :

  „…Separatiștii din regiunea Donețk încearcă să se spele pe mâini de tragedia aviatică de la frontiera ruso-ucraineană.

  Presa rusă scrie că potrivit unor martori oculari din regiunea Donețk, aeronava Boeing 777, a fost atacată de un avion de vânătoare ucrainean SU-25. După ce a explodat avionul s-a desfăcut în două bucăți și s-a prăbușit pe teritoriul Republicii Populare Donețk.
  Martorii citați de russian.rt.com au comunicat că după ce a atacat Boeing-ul, SU-25 al forțelor aeriene a Ucrainei, a fost doborât de către separatiști și s-a prăbușit pe teritoriul Republicii Populare Lugansk în regiunea localității Krasnovo Lucia.

  Separatiștii au format grupe care au început căutările avionului ucrainean doborât.

  Ulterior aceeași sursă a anunțat cu puțin timp în urmă că de fapt, presupusa rachetă ucraineană care a doborât Boeingul 777 malayesian a avut ca țintă aeronava prezidențială a Federației Ruse, citând surse din cadrul flotei Federației Ruse. Avionul lui Putin se întorcea din America Latină iar linia de zbor a Boeing 777 a Malaysia Airlines se intersecta în apropierea Varșoviei cu avionul prezidențial…”

  http://deschide.md/ro/news/externe/3285/Separati%C8%99tii-NEAG%C4%82-DOBOR%C4%82REA-Boeing-ului-%C8%99i-DAU-VINA-pe-Ucraineni.htm

  Cum sa ajungi la un dialog civilizat cu asemena subumani ????

 6. Viq

  este aceeași situație cu Ponta. Minte pînă îngheață apele. După care mai minte puțin să le țină înghețate. După care …. never ending story.

  Cred că am ajuns într-un punct în care minciuna nu mai poate fi tolerată. Realitatea e pur și simplu mai puternică.

 7. Un incident dramatic caruia i-au cazut victime 295 de civili,din care 80 copii nevinovati.
  ancheta pentru stabilirea vinovatiei trebuie sa apartina companiei malayeziene si specialistilor din statele cu victime,nu doar Rusiei.

  O stire de la ora 22.00 :”Serviciile de securitate ale Ucrainei au postat online o inregistrare audio a unei discutii dintre separatistii prorusi care vorbeau despre cum au doborat avionul Boeing 777, informeaza Ukraine Reporter”.

  Ce vrea Rusia?Sa provoace un razboi civil pe teritoriul Ucrainei,premediteaza pretextul pentru a interveni in Donetk pe motiv ca protejeaza populatia rusa.

 8. Ucraina avea, ca orice stat european, programările tuturor zborurilor care traversează spațiul său aerian. Ucraina nu putea să doboare avionul lui Putin și nici cursa Malaeziană fiindcă erau pur și simplu zboruri programte, anunțate clar, pe culoare de zbor, care nu încălcau în nici un fel regimul de zbor. Prin urmare cine putea să doaboare, din greșeală sau nu, o cursă de linie.

  Nu există dubii. Separatiștii pro-ruși, alimentați de Putin cu armament, au doborît o cursă civilă și au provocat 295 de victime. 23 de cetățeni americani cu nimic mai buni decît restul pasagerilor.

  Să vorbească faptele și să răspundă vinovații. Putin văd că e ocupat.

  • Nu exista dubii pentru orice om normal la cap. De altfel in timpurile in care traim nu mai mege sa ascuzi asemenea nemernicii atat de usor. Numai dobitoci ca Putin si Ponta isi pot inchipui ca nu se afla adevarul.

   Inregistrarea telefonica a discutiei dintre separatisti unde se pare ca spun clar ce au facut :

   Nu stiu rusa !!!
   Dar ne descurcam (Thx Fil ) :

   Prima parte
   – Numai ce au doborât un avion. Detașamentul lui ”Mineor”. A căzut lângă Enakievo.
   – Piloții, unde sunt piloții?
   – Au plecat să caute și să fotografieze avionul căzut. Iese fum…
   – Cu câte minute în urmă?
   – În jur de 30 de minute în urmă?

   A doua parte

   – Da, maior!
   – Deci cei de la postul Cernuhin l-au doborât. Kazacii de la Cernuhino (localitate).
   – Avionul s-a prăbușit în regiunea minei Petropavlovska. Am găsit primul mort, e civil.

   A treia parte
   – Ce-i acolo la voi?
   – Mai pe scurt, la sigur e avion de pasageri
   – Este multă lume acolo?
   – Da. **** Rămășițele au căzut în curțile oamenilor.
   – Dar bordul de care este?
   – Încă nu am stabilit, încă nu m-am apropiat. Eu doar mă uit acolo unde au început să apară primle trupuri. Acolo sunt bucăți din interior, fotolii, cadavre
   – Ceva armament este?
   – Absolut nimic, lucruri personale, echipament medical, prosoape, hârtie igienică.
   – Documente sunt?
   – Da, ale unui student indonez, de la universitatea Thompson.

   A patra parte

   – Despre acest avion, doborât în regiunea raionului Snejnii –Torez. S-a dovedit a fi de pasageri.A cazut în raionul Grabovo. Acolo sunt o mulțimea de cadavre: femei și copii. Acum kazacii sunt acolo.
   – La televizor transmit? Parcă se anunța despre AH-26, un cargo ucrainean, pe care spun că scrie ”Cursă malayesiană”. Ce cauta el pe teritoriul Ucrainei?
   – Înseamnă că aducea spioni. Pentru ce să zboare… acum doar e război !
   – Am înțeles!

 9. Nu pot sa va spun „buna seara” dupa ce s-a petrecut o asa crima.
  Incerc sa ma pun in situatia celor care si-au piedut pe cei dragi in aceasta actiune criminala. Sper sa apuc ziua cand nemernicii lui Putin vor fi facuti una cu pamantul. Inclusiv criminalul Putin.

 10. Barbarie. Barbari. Barbi.

 11. Zona in care a fost doborat avionul de linie, cred ca e supravegheata 24/24 Ma gandesc la sateliti si poate si alte metode (nu ma pricep). Sursa importanta de informatii despre tragedie, nu?

  • MIh,

   au vazut ei din satelit si cate tancuri s-au miscat si unde.
   Se inregistreaza tot.
   Rusii in general si Putin in particular sunt in comuna primitiva si au impresia ca si restul lumii e tot acolo.

   Este absolut incredibil sa minti cu atata senina tate si atat de flagrant privind o chestie absolut clara.

 12. Toate aratatoarele se indreapta acum spre Igor Strelkov, liderul separatistilor care a declarat deja ca a doborat aeronava care credea ca e un AN uncrainean de transport.

  Mr Strelkov, a Russian citizen who rose to prominence as the most powerful commander of the pro-Russian uprising, is a mysterious and controversial figure.
  A veteran of both of Russia’s Chechen wars, the war in Transdnistria in the 1990s, and the war in Bosnia, he is a battle-hardened professional soldier.
  The Ukrainian government says he is a serving officer in the GRU, Russia’s military intelligence agency. Mr Strelkov has admitted to being a former officer of the FSB, another Russian intelligence outfit, but claims to be fighting for a cause he believes in, rather than taking orders from Moscow.

  http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/ukraine/10974050/Malaysia-Airlines-plane-crashes-on-Ukraine-Russia-border-live.html?frame=2978591

  • Pe asta, cel mai dihai o sa-l arate cu degetul, la o adica, rusii. Pe urma poate o sa-l…sinucida putin (puteti citi si cu sedila si fara, tot una)

 13. ARE PRIVIREA UNUI BETZIV DEMENT.

 14. CNN: ”Israel launches ground offensife in Gaza”’
  Tot CNN spunea ca satelitii americani nu au fost in pozitia optima pentru a putea inregistra eventuala racheta care a distrus avionul pe terit Ucrainei . Din aceasta cauza vor apela la sistemele din EU.

 15. Israelul a pornit ofensiva terestră în Gaza.

 16. Ucraina va prezenta dovada implicarii militare a Rusiei in prabusirea aeronavei Boeing, avionul fiind doborat deoarece sistemul de aparare antiaeriana al Rusiei oferea protectie mercenarilor si teroristilor din zona respectiva, se arata intr-un comunicat al Ambasadei Ucrainei transmis joi la solicitarea Agerpres. (HotNews)

 17. Guvernul ucrainian anunță că are interceptări ale convorbirilor a doi ofițeri GRU (adică ruși) care își raportează doborârea avionului malayesian.

 18. Agențiile de informații americane confirmă că a fost o lovitură cu rachetă sol-aer. La 11000 de metri altitudine greu de crezut că a fost fără sprijinul logistic al rusiei.

 19. lncepe identificarea

  o prima privire : 71 de cetățeni olandezi, 23 de americani și 9 britanici

 20. 5 francezi printre victime

 21. Ce mizerabili!!!!!!!

 22. Vicepreşedintele american: „nu a fost un accident, avionul a fost doborât”.

 23. Reuters Top News
  @Reuters
  ‪#‎BREAKING‬: U.S. Vice President Biden says Malaysia Airlines jet was shot down, „not an accident, blown out of the sky”

 24. Antonescu la realitateatv „Basescu nici nu s-a batut cu pesedeul nici n-a aparat justitia” :D. Ce o sa mai rad in scurt timp de haita de pe internet care stramba din nas la PMP.

  • Boul care și-a găsit vițelul. Pe Blaga.

  • Dane,

   multi vor continua sa mearga ca vitele in noua directie pur si simlu orbi la elementarul fapt ca s-au lasat intorsi cu fix 180*, au ajuns sa sustina exact ce injurau cu doar cateva luni in urma si sa le scandeze alora lozincile care pe vremuri ii innebuneau !

   Multi.
   Majoritatea.
   Dar poate nu toti.
   Eu urmaresc cu mare atentie un amic vechi in care am avut foarte mare incredere. De regula nu ma insel atat de usor. Mi-a dovedit de cateva ori ca e capabil de a vedea limpede totusi chiar cand calca stramb si e capabil de lucruri pe care putini le pot face.
   Ma intreb daca de data asta mai e in stare.
   Vedem !

 25. „Şi, până la urmă, despre ce e vorba?

  Despre dorinţa unui popor de a-şi schimba destinul – uncrainenii; respectiv, despre obsesia unei clici şi a unui dictator de a-i fi recunoscută sfânta potenţă regională – Rusia…”

  Asta e esenta !

 26. 6 victime deocamdată identificate ca british

 27. Comunicat de presă
  (17 iulie 2014)

  Ref.: Accidentul aviatic petrecut joi, 17 iulie a.c., în spațiul aerian al Ucrainei
  Președintele României, domnul Traian Băsescu, este consternat de tragicul eveniment petrecut joi, 17 iulie a.c., în spațiul aerian al Ucrainei în care a fost implicată o aeronavă Malaysia Airlines cu 295 de persoane la bord. Domnul președinte Traian Băsescu cere clarificarea imediată a condițiilor în care s-a petrecut tragicul accident și solicită ca experți ai Uniunii Europene să participe la anchetă alături de autoritățile ucrainene.

  Departamentul de Comunicare Publică
  17 Iulie 2014

  http://www.presidency.ro/?_RID=det&tb=date&id=15156&_PRID=lazi

 28. Ce să mai cerceteze UE că cutia neagră a ajuns deja la Moscova.

 29. Vicepreședintele Malaysia Airlines Europa Huib Gorter a anunțat:
  154 olandezi
  27 australieni
  23 din Malayesia
  11 din Indonezia
  6 britanici
  4 germani
  4 belgieni
  4 filipinezi
  un canadian
  47 neindentifcati. Posibil 24 de americani si cel putin 5 francezi.

 30. Idioți care filmează lovitura cursei malaeziene și se bucură, antena3 în toată regula:

  http://www.liveleak.com/view?i=2fb_1405623415

 31. Toată lumea arată cu deștu către Putin. Davai ceas, davai palton!!!

 32. Azi (de fapt ieri) zburau MIG-urile deasupra Bucureștiului. Numai eu le-am văzut la 200 de metri înălțime de vreo 3 ori. Știe careva de ce?

 33. Nebunii astia m-au bagat in sperieti.
  O sa belesc ochii pe net si o sa monitorizez situatia din Mali ca nu vreau sa cada pasaroiul neamt care ma duce in Frankfurt.
  Adica scap de Boko haram si dau de muma-sa. 🙂 Nasoala treaba. 😦

 34. july 17: Per Interfax: Pro-Russian militia leaders deny involvement. „We simply do not have such air defense systems,” MANPADs reach only 4000m.
  6:56 PM – 17 Jul 2014

  DONETSK, June 29, /ITAR-TASS/. Self-defence forces of the Donetsk People’s Republic have taken control over a missile defence army unit equipped with Buk missile defence systems, the press service of the Donetsk People’s Republic told Itar-Tass on Sunday.
  So far, no details are available about the number and condition of the missile systems taken over by the self-defence forces. The press service refused to comment.
  The Buk missile defence system is a mobile medium-range surface-to-air missile (SAM) system designed to defend field troops and logistics installations against air threats in conditions of heavy electronic countermeasures and intense enemy fire.

  http://en.itar-tass.com/world/738262

 35. A dat verdictul:
  „Ora 00.00 Vladimir Putin, presedintele Rusiei, a declarat ca „statul pe teritoriul caruia s-a intamplat acest lucru poarta raspunderea pentru teribila tragedie”.”
  Ocen haraşo.
  NB,
  imi amintesc vag de spusele pilotului sovietic inainte de a lansa racheta: „ia bi foiu mati” (aproximativ). E vorba despre alt avion de pasageri, sud-coreean, doborit prin 1989, ratacit in spatiul aerian al marelui urs, si care era pe punctul de a reintra in spatiul international.)

  • Servus, Victor L!

   A se observa o nuanta: putin acuza statul „pe al carui teritoriu” s-a intamplat. O mizerie, desigur. Dar faptul ca nu-si permite nici chiar el sa acuze direct Ucraina, mi se pare o dovada , fie ea si indirecta, ca stie /recunoaste* „cine” a doborat avionul. Este o acuza care…il acuza.

   *) cand nu va mai avea incotro, o sa incerce sa se spele pe maini si-o sa spuna ca separatistii pro-rusi au fost si au actionat de capul lor.

 36. Ce face Putin & Co e firesc, un cretinism previzibil pentru mintile lor atat de inguste.

  Tot ce a fost pus pe aici si inca altele, cu discutia telefonica (tradusa) cu tot se lafaie pe toate posturile de stiri de la CNN la BBC si retur. Ziarele au ocupat primele 4-6 pagini cu imagini panoramice ale dezastrului si marturii ale satenilor in curtile carora au cazut cadavre.
  Investigatia capata miros de formaliate.

  Putin e atat de idiot incat crede ca mai e cineva in lumea asta in afara de vitele din subordine care sa nu-l considere vinovat direct si nemijlocit.
  Este punctul de pornire de la care Rusia tinde sa devina inamicul intregii lumi civlizate iar poporul rus un popor blestemat de restul omenirii.

  Aprox 80 din cei 298 de fiinte umane macelarite, erau copii.

 37. Postare noua !
  Trista.
  Amara !

 38. Trist e ca lumea asta cuprinsa de friguri e (si probabil ramane) ferm convinsa de ceea ce i se vara pe gat/sub ochi. Enfin, fericiti cei ce nu-si pun si ALTE intrebari… articolul e de rahat, anyway, s-a dovedit deja ca toate sunt facaturi !

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s